Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
01-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme documentairedagen in het Huis van Alijn

Documentaire Festival Deluxe [funny song]  Documentaire Festival Deluxe [zand erover]  Documentaire Festival Deluxe [een nieuwe hoofdstuk]  Documentaire Festival Deluxe [nu nog niet]

Voor wie soelaas en warmte zoekt in de koude novemberdagen slaan Victoria Deluxe en het Huis van Alijn de handen in elkaar om het hart te verwarmen met een documentairefestival. Als sociaal-artistieke organisatie pionierde Victoria Deluxe met de audiovisuele werksoort. Dit resulteerde tot op heden in een aantal kwalitatieve documentaires, die allen iets vertellen over onze samenleving vanuit de levenservaringen en leefwerelden van individuen en groepen mensen.

Om de documentaires bekend te maken bij een breder publiek en vanuit de overtuiging dat de inhoud voor veel mensen van betekenis kan zijn, nodigde het Huis van Alijn Victoria Deluxe uit om de documentaires te vertonen in het museum.

5 nov

20u

FUNNY SONG (2008) + concert Steve Shorrock

6 nov

14u

EEN NIEUW HOOFDSTUK (2008)

6 nov

20u

EEN NIEUW HOOFDSTUK (2008)

7 nov

14u

ZAND EROVER!? (2007)

7 nov

20u

ZAND EROVER!? (2007)

8 nov

20u

NU NOG NIET (2006)

9 nov

15u

FUNNY SONG (2008)

PRAKTISCHE INFO:

Locatie:

Het Huis van Alijn – Kraanlei 65 – 9000 Gent

Inkom:

4 / 2 euro (-26, werkzoekenden, vrienden van het Huis van Alijn)

Reservatie:

T 09/269.23.50 (tussen 11 en 17 u) of M info@huisvanalijn.be

Beperkt aantal plaatsen per voorstelling!

Na de voorstelling kan u met uw ticket in de museumherberg napraten met een koffie of jenever u aangeboden door het Huis van Alijn en Victoria Deluxe.

Meer info op www.victoriadeluxe.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standaard Uitgeverij start vernieuwde website
 

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij, samen met de fondsen Manteau en Meulenhoff | Manteau  een monument in de boekenwereld. Vandaag is Standaard Uitgeverij uitgegroeid tot de grootste uitgeverij in het Nederlandse taalgebied. Ons ruime gamma bestrijkt thrillers, romans, reisboeken, kookboeken, kinder- en jeugdboeken, strips, non-fictie, multimedia en nog zoveel meer. Ook op literair vlak laten Standaard Uitgeverij en haar fondsen van zich horen, niet in het minst door het kwalitatief sterke fonds Meulenhoff | Manteau. Naast de vele nominaties die onze verschillende fondsen dit jaar behaalden, wonnen we bovendien enkele van de belangrijkste literaire prijzen, zoals de Gouden Uil, de Debuutprijs en de prijs van de Kinder- en Jeugdjury
 

Standaard Uitgeverij, Manteau en Meulenhoff | Manteau vinden het belangrijk om met een frisse blik de toekomst in te gaan, om hun lezers zo een uitgebreid en boeiend gamma aan producten aan te bieden via diverse mediakanalen. Op 31 oktober gaat onze vernieuwde website www.standaarduitgeverij.be online. Op deze site zal een maximum aan actuele informatie staan over onze boeken, auteurs, commerciële en promotionele acties. Het is een plek waar de lezer kennis kan maken met boeken, ze tevens meteen online kan bestellen of een overzicht vindt van de boekhandels bij hem/haar in de buurt. De overzichtelijke structuur zorgt ervoor dat de lezer snel zal vinden wat hij of zij zoekt.

 

Om de lancering van www.standaarduitgeverij.be in te zetten loopt er tijdens de Boekenbeurs, van 31 oktober tot en met 11 november, een grote wedstrijd. Gedurende twaalf dagen geeft Standaard Uitgeverij elke dag een boekenpakket weg, en wie zich inschrijft op een van de verschillende e-zines maakt kans op een jaar lang gratis boeken!

 

Deze wedstrijd is nog maar het begin! Tot het einde van het jaar zullen er tal van prijzen gewonnen kunnen worden op www.standaarduitgeverij.be, want vanaf 17 november kunnen bezoekers zes weken lang een themabox vol boeken winnen! De ene week verwennen wij onze lezers met onze culinaire hoogstandjes, de andere week met onze bloedstollende thrillers. Zes weken lang komen de populairste boekengenres aan bod! Voor elke lezer wat wils! 

 

U leest het al: surf snel naar www.standaarduitgeverij.be voor uren lees-en surfplezier. 


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Neirynck goes Gentbrugge
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sinds 2006 werkt de Gentse -auteur Freek Neirynck, ex-artistiek directeur van het professionele (figuren)Theater Taptoe en schrijver van méér dan 50 stukken gespeeld in 29 landen, samen met de Buurtwerking Gentbrugge.

 

In juni 2007 speelden buurtbewoners van Gentbrugge zijn stuk “Contact-O-Matic” , over een multi-culturele ontmoeting in een wasserette,  in een heus wassalon in de Gentse voorstad. Het publiek zat binnen tussen de acteurs en de automatische wasmachines en buiten op een tribune van waarop ze de voorstelling konden volgen via een groot uitstalraam. Voor elk van de acteurs/actrices was het de eerste keer dat ze ‘op een scene’ stonden.

 

In maart 2008 bracht een andere equipe zijn stuk “Model-Contact’ over de onverwachte ontmoeting tussen een wulps academiemodel en een tienermeisje van een streng katholieke kostschool in het Buurtcentrum.

 

In 2008 schreef Freek Neirynck, samen met de Gentse SF-auteur Eddy Bertin, en in opdracht van de buurtwerking Gentbrugge het stuk “De verenigde straten van Genbrugge 2050” met als uitdaging minstens 15 spelende rollen plus figuratie te voorzien. De productieleider en buurtwerker Jo De Smedt kon bovendien nog een veel groter aantal wijkbewoners engageren voor ondersteunende taken als decor ontwerpen en maken, kostuumuitvoering, muziek en klankdecor, licht- en audio, choreografie…

 

Het stuk wordt op 8 (20.00u) en 9 november 2008 (15u)opgevoerd, in een regie van Bob Van den Eynde in het Dienstencentrum Gentbrugge.

 

Deze driedubbele samenwerking tussen een professioneel drama auteur en een buurtwerking met ongeschoolde acteurs verliep ontzettend positief.

Kaarten via 09/210.47.00 of 0473/93.68.73

Reageer (0)

16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plietsplets straks weer dagelijks actief !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo plietspletsers,

omwille van een nakende verhuis stonden de activiteiten van deze webstek op een laag pitje ... maar daarin komt verandering. Blijf gerust verder deze www.plietsplets.be bezoeken want er komt heel wat op u af.

Binnenkort: "Scoren aan tafel" ... een culinair en sportief boek voor het goede doel, 60 jaar Will Ferdy, Gentse activiteiten, nieuwe CD's en boeken ... en nog zovéél meer. Tot zeer binnenkort!

Johan



Reageer (0)

08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosie PEARL op 12/9 live in ICC



Wie een fervente kijker is van FLIKKEN kent ongetwijfeld nog wel Margot De Ridder die op 7-jarige leeftijd al fungeerde als dochter van Andrea Croonberghs. Maar Margot betekent ook 'Pearl' èn 'Child of the sea' in het Grieks. Misschien weet u echter niet dat Margot reeds jarenlang muzikaal begeesterd is en met haar stem hemels klinkende klanken tevoorschijn tovert.

Op vrijdag 12 september om 20.30 uur kan u ROSIE PEARL live aan het werk zien en horen in het Internationaal Congrescentrum (ICC) in Gent. Ze zal ongetwijfeld terugblikken op haar beginjaren bij NEON en haar zanglessen bij de befaamde Larry en haar Oldskool Studio ... alwaar ze de knepen van het vak leerde en alzo de kunst van het zingen, het schrijven van songs, koorzang èn studiowerk onder de knie kreeg.

Vrijdag zullen vele muziekliefhebbers dan ook vele van haar songs kunnen bewonderen ... en hopelijk kunt ook u erbij zijn.
We wensen ROSIE PEARL alvast bijzonder veel succes !!

Kaarten aan de kassa van het ICC aan 15 €

Alle info op www.myspace.com/margotderidder




Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij Lannoo organiseert denderende stockverkoop



Vanaf 10 september
organiseert Uitgeverij Lannoo naar jaarlijkse gewoonte de succesvolle stockverkoop in Tielt. En vanaf woensdag 24 september vindt de verkoop voor het eerst plaats in Antwerpen. Dé gelegenheid om kwaliteitsboeken voor een prikje te kopen.

 

In het overzichtelijk gepresenteerde aanbod brengt Uitgeverij Lannoo in Tielt en Antwerpen een ruime keuze aan reisgidsen, kook- en tuinboeken, kunst-en fotoboeken, kinder-en jeugdboeken, cd-roms, geschiedenisboeken, biografieën, hulp bij opvoeding, poëzie en zingeving.

 

NIET TE MISSEN! KORTINGEN TOT -75%!

 

Tielt : Distrimedia – Meulebeeksesteenweg 20 – 8700 Tielt

 

woe. 10 september 2008 van 14u tot 20u

vr. 12 september 2008 van 14u tot 20u

za. 13 september 2008 van 10u tot 17u

zo. 14 september 2008 van 10u tot 17u

za. 20 september 2008 van 10u tot 17u

 

Antwerpen : Hangar 15 – Cockerillkaai 50 – 2000 Antwerpen

 

woe. 24 september 2008 van 14u tot 20u

vr. 26 september 2008 van 14u tot 20u

za. 27 september 2008 van 10u tot 17u

zo. 28 september 2008 van 10u tot 17u

 

Gratis inkom. Meer informatie op www.lannoo.be

Reageer (0)

02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 6 september: SPORTIEF GENT

Bossaball


Op zaterdag 6 september 2008 wil de Sportdienst Gent iedereen doen bewegen.
Daarom organiseert de dienst voor de vierde keer Sportief Gent.


In samenwerking met Uitbureau Gent, de Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint-Michiel, Klimzaal Bleau en naar goede gewoonte opnieuw met verschillende Gentse sportclubs maakt de Sportdienst er een spetterend sportevenement van.

De beweegstraat loopt van het Sint-Baafsplein tot de Gras- en Korenlei, via het Emile Braunplein/Gouden Leeuwplein
met een stop op de Korenmarkt.


Het programmaoverzicht v
an 10 tot 18 uur:


Sint-Baafsplein: Schermen - Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint-Michiel - Kijkmanifestatie

Emile Braunplein/Gouden Leeuwplein: Bossaball (NIEUW!) en demonstraties sportclubs (o.a. badminton en droogroeien) - Sportdienst Gent - Kijk- en doe-manifestatie

Korenmarkt: Buurtsport (o.a. kooivoetbal, capoeira (o.v.)) - Sportdienst Gent - Kijk- en doe-manifestatie

Graslei: Airtrack en klimrots met volledige animatie (klimspelletjes) - Sportdienst Gent en Klimzaal Bleau - Doe-manifestatie

Gras- en Korenlei: Vaartrafting - Uitbureau Gent - Doe-manifestatie


Bossaball is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams. Het combineert volleybal, voetbal, gymnastiek en capoeira. Het speelveld bestaat uit luchtkussens en trampolines met een net in het midden. Zeer spectaculair en ambiance verzekerd. Zeker komen kijken en probeer het zelf eens. Vergeet uw sportschoenen niet.


Alle activiteiten zijn gratis, behalve de vaartrafting. Hiervoor is ook reservatie verplicht. Alle info is te verkrijgen bij Uitbureau Gent op het nummer 09 233 77 88 of via de website www.uitbureau.be


Kom ook diezelfde dag langs bij de info-standen van de Sportdienst aan de Lakenhalle en op de Graslei. Hier vindt u alle informatie van de deelnemende clubs, de zwembadfolder, de nieuwste editie van de Sportwaaier en noem maar op. Bovendien ligt een verrassingszak met info en leuke hebbedingetjes voor u klaar (zo lang de voorraad strekt).

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACCENTA ... vanaf 13/9 in Flanders Expo



Het is weer zover: ACCENTA komt eraan en is toe aan de 63ste editie ... met INDIA als betoverende eregast !!
 

Naast China, Rusland en Brazilië behoort India tot de sterkst groeiende economieën van de wereld. Maar naast een mooie business opportuniteit heeft India natuurlijk nog veel meer te bieden. Er zijn bijvoorbeeld nog de adembenemende fauna en flora, de indrukwekkende architectuur, de verscheidenheid in cultuur, de heerlijke keuken en ga zo maar door. In het Indisch paviljoen zal je kunnen proeven van het echte India. Ontdek er de industrie, cultuur, toerisme, handgemaakte juwelen en andere kunstwerken, prachtig textiel en nog veel meer.

Binnenkort nog veel méér info op deze webstek maar wie niet kan wachten kan terecht op www.accenta.be

Reageer (0)

28-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scoren aan Tafel: een boek voor sportieve genieters
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeer binnenkort vindt u op deze webstek een sfeerreportage over de voorstelling van het boek "Scoren aan tafel" (Felix Alen - Wim Casteleyn - Johan Dhaene - Heikki Verdurme) dat werd uitgegeven door Lannoo.

En vanaf nu voor 24,95 euro in de boekhandel verkrijgbaar (MET sticker: opbrengst ten voordele van Kom Op Tegen Kanker).

Reageer (0)

27-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Huis van Alijn zoekt kinderen met knutselvingers voor MUSEUMATELIER

In dit wekelijks museumatelier gaan de kinderen tekenen, schilderen en knutselen. De museumcollectie van het Huis van Alijn, het erfgoed van alledag, en het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster zijn hiervoor de inspiratiebron.


PRAKTISCH

Voor wie? Kinderen geboren in 2001, 2000, 1999 of 1998

Wanneer? Woensdagnamiddag van 13u30 -15u10
vanaf 3 sep 2008 tot 24 juni 2009

Waar? We verzamelen steeds in het Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent.
 
De ateliers gaan zowel door in het museum als in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster.


Inschrijven? In de Academie voor Beeldende Kunsten, Offerlaan 3, 9000 Gent, 09/233.58.26
en dit vanaf 25 augustus tot 30 september 2008.
Je betaalt 60 € voor 1 jaar (36 € verminderingstarief). Beperkt aantal plaatsen.


Dit atelier is een samenwerking tussen de Academie voor Beeldende Kunsten Gent en het Huis van Alijn met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.


Het Huis van Alijn | Kraanlei 65 | 9000 Gent | T 09.269 23 50
MUSEUM VAN DE DINGEN DIE (N)OOIT VOORBIJ GAAN

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco Gent stelt zich voor aan het grote publiek op de clubdag

Klik op de foto om originele grootte te bekijken

Op zondag 31 augustus 2008 organiseert handbalclub DON BOSCO GENT voor de eerste keer in de clubgeschiedenis een clubdag. Die zal doorgaan in en rond sporthal Hekers te Zwijnaarde. Een dag waarbij we ons voor aanvang van het seizoen aan het grote publiek willen voorstellen. Alle ploegen van klein tot groot komen in actie en bovendien is er tal van animatie voorzien.

 

Ziehier het wedstrijdschema:

 

10 uur: welpen (2x20 min)

11 uur: pupillen (2x20 min)

12 uur: meisjes jeugd-miniemen jongens (2x20 min)

13.15 uur: cadetten (2x20 min)

14.30 uur: recreanten-beloften (2x30 min)

16 uur: GALAWEDSTRIJD Don Bosco Gent-Bacharage (bekerwinnaar Luxemburg)

18 uur: vrouwen Don Bosco Gent-Houthalen

 

Wat staat er die dag nog op het programma:

- rechtstreekse radio-uitzending op Club FM (104.9 FM) met interviews van bestuur, trainers, spelers en supporters tussen 11 en 13 uur

- aperitiefbar met oesters vanaf 11 uur

- barbecue tussen 12 en 14 uur waarvoor iedereen zich vooraf kan inschrijven. Op de dag zelf worden geen inschrijvingen aanvaard. Deelnemen kost 12 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 9 euro.
Inschrijven kan door het totale bedrag met vermelding van ‘BBQ clubdag’ over te schrijven op het rekeningnummer 390-0463650-45 tegen uiterlijk 27 augustus 2008.

- fotoshoot voor alle jeugdspelers met de spelers van de fanionploeg tussen 12 en 15 uur.

- fotomontage van de Partille Cup in Zweden

- merchandising met de presentatie van de nieuwe Don Bosco Gent-trui!

- abonnementenverkoop

- mogelijkheid tot het winnen van een trip met een warme luchtballon

- En zoveel meer....echt de moeite om er gewoonweg bij te zijn!

 

Bijkomende info: www.handbaldbgent.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: JAN VAN BENEDEN
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt : een seinpaal voor potentieel  geïnteresseerde lezers.)

 

“Een geur van bloemen” (Een poëtische benadering – Sentimenteel dagboek 1967-1969/Diario Sentimentale - “ van de Gentse jurist-auteur Jan Van Beneden is een aparte uitgave geworden. Hoofdreden daartoe is  het feit dat de publicatie  parallel in het Nederlands en in het Italiaans verscheen. De Italiaans tekst werd toegeleverd door Serena Stefani.


Jan Van Beneden stapte het literaire circus binnen in 1982. Met zijn werk “Praags Dagboek?”, een ooggetuigenverslag over de emancipatiedrang van het Tsjechische volk, volop in de periode van bezetting door de U.S.S.R.  Het niet zelden als conservatief doodgeverfde werk getuigde onmiskenbaar van een eerlijk relaas van plaats en periode. Van Beneden was immers tien dagen plaatselijk ooggetuige.

 

In tegenstelling tot zijn – vrijwillig gekozen subjectief - feitenrelaas in zijn vorige drukwerk, getuigt “Een geur van bloemen” van een meer afstandelijke en vooral meer poëtische benadering. 

Jan Van Beneden


De auteur kiest zelf voor de kwalificatie “dichtbundel” en dat is het uiteindelijk geworden. Een onderstaand citaat moet die keuze verantwoorden.

 

“inde wandelgang van ons geluk

wacht ik weer op wederwoord

 

in de stilte van mijn wachten

weet ik steeds jouw aanwezigheid



 

“Een geur van bloemen/Odore di fiori” leest vlot, want het werk is nergens geforceerd en de beeldspraak is zelden gezocht. Van Beneden ontpopt zich tot een nieuw realistisch dichter met duidelijke reminiscenties naar het leven in al zijn (on)verwachte schakeringen. Hij blijft boeien van het begin tot het einde van de lectuur.

 

Jan Van Beneden maakt deel uit – ondermeer als juridisch adviseur – van de multidisciplinaire kunstenaarsverening Honest Arts Movement (HAM vzw). Van Benedens jongste publicatie ligt overigens helemaal in de lijn van het – mede door co-stichter Louis Paul Boon gelanceerde motto : “In al onze (artistieke) activiteiten willen we de binding met de mens beklemtonen”.

 

Er verschijnen in deze dagen en jaren niet zoveel poëziepublicaties meer, maar “Een geur van bloemen” is een welkome invulling voor die ‘gap’. Mede door zijn tijdsgebonden èn tijdsverbonden dimensie vult het een niet te stelpen literaire honger.
Het wordt verder uitkijken naar deze bescheiden auteur.

 

 

Freek Neirynck (recensent)

Meer info over het boek èn bestelling: www.janvanbeneden.be

Reageer (0)

31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASTRE bezoekt kinderkankerpatiënten in Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk - editie 2008 - toonde SASTRE zich van zijn beste kant door ook naast het sportieve oog en oor te hebben voor de kinderkankerpatiënten die momenteel hun dagen doorbrengen in het Gentse UZ.
Begeleid door John Schellens en Patrick Termont van de Politiezone Gent genoot deze internationale wielrenner van zijn aanwezigheid in Gent èn van de schenking van 10.000 € aan het Kinderkankerfonds.
Meer info op www.kinderkankerfonds.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Ferri wint concours “jonge wolven 2008” vzw Trefpunt en AVS Oost-Vlaamse televisie

  Sarah Ferri werd maandagavond tot winnaar gekroond van de 4de editie van het concours der jonge Wolven van Trefpunt en AVS. Het werd dus net als het eerste jaar nog eens een échte zangeres met singersongallures  die met de eerste prijs ging lopen. Ze was er dan ook  perfect in geslaagd om het publiek in de Spiegeltent muisstil te krijgen én werd door de jury als de beste stem van het concours beoordeeld. Dit jaar werd net als vorig jaar de wedstrijd verbreed en kregen ook groepen en artiesten een kans die niet onmiddellijk in het singer-songwritersschuifje zaten. Uit een kleine 100 inzendingen werden 18 groepen weerhouden om aan het concours deel te nemen. De kwaliteit van de deelnemende bands en zangers/zangeressen lag dit jaar heel hoog en het was dan ook niet makkelijk om een ranking te maken, laat staan alles met elkaar te vergelijken. Sarah Ferri deed het helemaal alleen met haar stem en een gitaar/ een piano. Bij enkele songs kreeg ze hulp van twee backingzangeressen waaronder haar bijna 12 jarig zusje Sofia Ferri, die al even begenadigd kan zingen én in Gent bekend is door haar meespelen in de film “ Aanrijding in Moscou” Sarah Ferri mag in 2009 de Gentse Feesten op Sint-Jacobs openen en krijgt ook op AVS wat tijd in het muziekprogramma “De Muziekfabriek” dat vanaf eind september op woensdagavond terug opstart…

De podiumprijs is een tweede prijs die uitgereikt werd en een artiest of groep beloont die of al een tijdje bezig is of op een bijzondere manier podiumprésence heeft. Het Gentse hiphop-collectief Rauw & Onbesproken ging dit jaar met de podiumprijs aan de haal. Waar Ferri erin slaagde om de Spiegeltent stil te krijgen, slaagden zij er als enigen in om alles in vuur en vlam te zetten én zelfs een feestje te bouwen. Al is hip-hop dan misschien een genre dat binnen het concours een buitenbeetje vormde, toch kregen ze van de jury appreciatie omdat zij de enigen waren die in het Nederlands ( zelfs in het Gents) teksten vertolkten en omdat hun enthousiasme iedereen een fijn feestgevoel gaf!  Gisteren werd bekend gemaakt dat ook zij volgend jaar op het groot podium van Sint-Jacobs zullen staan. Daarnaast mogen ze ook samen met de nog niet bekende winnaar van de publieksprijs (is een sms-wedstrijd die loopt tot en met woensdag!) spelen op een van de  Jonge Wolvenavonden in mei 2009 in Café Trefpunt in Gent.

Naast heel wat sterke vertolkingen en verrassende muzikale hoogstandjes krijgt de groep Look & Trees nog een speciale vermelding van de jury! Alle deelnemers van het concours kunnen alvast allemaal op hun cv schrijven dat ze Jonge Wolvenfinalist 2008 waren. De minuten zendtijd die ze via de Oost-Vlaamse televisie kregen, kunnen ook tellen als promotie. Alle afleveringen van Jonge Wolven kan je overigens ook terugvinden é herbekijken op www.avs.be  De inschrijvingen voor 2009 mogen beginnen. Geef een demo met enkele zelf geschreven songs en bio af op het secretariaat van Trefpunt (of doe het online via www.trefpuntvzw.be)  en wie weet, mag jij ook in 2009 op het fijnste podium van de Gentse Feesten je ding doen!

 

 

Jonge Wolven 2008

Winnaar : Sarah Ferri www.myspace.com/sarahferri

Podiumprijs : Rauw en Onbesproken www.9000sessies.be

Publieksprijs : nog te bepalen

 

Eervolle vermelding van de jury was er voor Look & Trees

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bender Banjax is winnaar ‘Jong Jazztalent Gent 2008’
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als nevenpodium organiseerde het Gent Jazz Festival, in opdracht van Duvel-Moortgat en i.s.m. de JazzLab Series, de 8e editie van Jong Jazztalent Gent. Deze  muziekwedstrijd leverde een unanieme winnaar op: Bender Banjax. En het nieuwe initiatief ‘Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival’ met zijn gratis avondconcerten op het E. Braunplein ontpopte zich met gemiddeld 400 bezoekers tot een groot succes.

 

Jong Jazztalent Gent 2008

 

Tijdens de Gentse Feesten trad elke namiddag één groep op in het Duvel-Droomschip, op het Gouden Leeuwplein, in het hart van de Gentse feesten, waardoor ze alvast een veel breder publiek bereikten dan normaal mogelijk is. Een professionele jury koos uit de 8 geselecteerde groepen dus unaniem voor het akoestische jazzkwartet Bender Banjax, met als line up Erik Bogaerts (sax), Christian Mendoza (piano), Axel Gilain (bas) en Stijn Cools (drums). Foto in bijlage. Als laureaat spelen ze sowieso een JazzLab Serie in het najaar van 2008, een concert op Dinant Jazz Nights, een concert op Jazz Maastricht, een concert op Gent Jazz Festival 2009 en het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2009.

 

De jury, met als professionele jazzkenners, Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer), Frederik Goossens (Klara), Bruno Bollaert (Gent Blogt) en voorzitter Simon Korteweg, motiveerde haar beslissing als volgt: “Hoewel deze vier musici nog niet zo lang in hun huidige bezetting bijeen zijn, vormen ze toch al een team dat intensief en soepel samenwerkt. Een groot deel van het muzikale materiaal voor het kwartet is afkomstig van leider Erik Bogaerts, die daarbij zwaardere uitdagingen niet uit de weg gaat. Zelf weet hij op deze gevarieerde thema’s indringende soli op tenorsax te baseren, terwijl pianist Christian Mendoza een verrassende hoeveelheid vindingrijkheid ten toon spreidt. Het is opmerkelijk hoe drummer Stijn Cools er voortdurend in slaagt de twee solisten alert tegenspel te bieden en tegelijk te zorgen voor een flexibele ritmische ondergrond, zonder zich ook maar enigszins te forceren. De krachtige toonvorming en doordachte notenkeus van bassist Axel Gilain vormen bij dit alles een grote steun. Wij achten dit kwartet zeker in staat een nog boeiender, hoger niveau van geïntegreerd samenspel te bereiken, waarin de vier instrumenten gelijkwaardig participeren.”

 

Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival

 

Een samenwerking tussen de 2 Gentse openlucht-jazzfestivals kon niet langer uitblijven. Ter gelegenheid van 15de editie van Jazz In ’t Park en de 7de editie van Gent Jazz Festival vond dit jaar dan ook een nieuwe reeks gratis concerten plaats op het Emile Braunplein, in het hart van de Gentse Feesten, met de steun van Brouwerij Duvel Moortgat en de Stad Gent. De organisatoren van dit nieuwe initiatief, Jan Schiettekatte en Bertrand Flamang sloegen de handen dus in elkaar en programmeerden 5 Belgische groepen van internationale klasse waarmee het publiek gratis kon kennis maken. Dit initiatief maakt een naadloze overgang tussen Gent Jazz Festival (10-20 juli), de Gentse Feesten, en Jazz in ’t Park (22-31 augustus).

 

De initiatiefnemers kunnen alvast terugblikken op een geslaagde eerste editie van ‘Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival’. Op 22 juli beet Octurn, een jazzensemble met Brussel als thuisbasis, onder heel wat belangstelling de spits af met zijn project ‘7 Eyes’. De volgende dag stond het Gentse project van Mathias Van de Wiele, Chopstick presents Prak op het programma. Met 4 muzikanten w.o. bassist Manolo Cabras, gaven ze een demonstratie van hun improvisatietalent. Het Chris Joris Quartet lokte op 23 juli ook heel wat nieuwsgierigen en jazzliefhebbers naar het Emile Braunplein, met voor de gelegenheid gastpercussionist Baba Sissoko. Dit quartet versmelt als geen ander percussie met jazz –en wereldmuziek. Het was een zeer gevarieerd concert waarin Chris piano en percussie afwisselde. Op 26 juli gaf Dacosse nog een extra zomers tintje aan hun concert. Deze groep vermengt immers flamenco met jazz. Naast de Spaanse percussionist José Toral accentueerde ook danseres Sofia Yero de zuiderse kracht van hun muziek. Ook de laatste dag, 27 juli bleven de weergoden het initiatief goed gezind, met een mooie afsluiter van het Gentse ‘Grootcollectief CiCliC’. Drummer Giovanni Barcella stelde het publiek Nostalgia Del Futuro voor, een project waarin poezië en experimentele jazzmuziek zich vermengen. Pianist Frederik Croene beantwoordde de capriolen van zijn medemuzikanten hier met knap werk op de piano.

 

De organisatoren kijken dus tevreden terug naar enkele zeer geslaagde optredens. Dankzij het gevarieerde aanbod waren er ook heel wat geïnteresseerde passanten die bleven hangen. Een ideaal voorsmaakje dus voor de feestelijke 15e editie van Jazz In ’t Park (Zuidpark Gent, 22.08-31.08), maar eerst komt Jazz Middelheim (Park den Brandt, Antwerpen, 14.08-17.08.08) er nog aan. 

 

Info: www.gent.be/jazzintpark en www.jazzmiddelheim.be

Reageer (0)

30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen waterski worden volgend jaar in België georganiseerd



In 2009 gaan de wereldkampioenschappen waterski opnieuw door in ons land. In 1995 greep de regenboogstrijd eveneens door in België en toen golden Antwerpen, Cheratte, Blankenberge en Viersel als de vier locaties.

 

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2009 staan er wedstrijden gepland in vier Vlaamse locaties, namelijk op zondag 19 juli in de haven van Gent, op 21 juli aan het Albertkanaal te Genk, op vrijdag 24 juli in Antwerpen en op zondag 26 juli in het Albertkanaal te Viersel.

Meer info komt later.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zomers lekker

 

Gran Feudo Rosado 2007

 

In Spanje is dit de meest verkochte roséwijn. De druivenstokken groeien op een kalkbodem en dat geeft deze rosé een markante finesse. De 2007 is een evenwichtige wijn, met een frisse geur van kersen en bosbessen. In de mond verrassend vlezig fruit, mooi omweven door een aangename structuur. Koel schenken op 8 °C. Past uitstekend bij lichtvoetige zomerse gerechten en uiteraard ook bij tapas en olijven. Te koop bij Spar voor 4,59 €.

 

Villa des Anges - Sauvignon de Touraine 2007

 

De liefhebbers van tongstrelende Sauvignon zullen het koele jaar 2007 goed kunnen waarderen. De wijn heeft een briljante witgele kleur. Onmiddellijk springen de dartele vruchtenaroma’s uit het glas en de aanzet in de mond is het perfecte verlengstuk van de portie fruit. Deze Sauvignon de Touraine 2007 heeft naast een elegante structuur ook een goed onderbouwde smaak met verfrissend zuur. Serveren op 10°C. De wijn heeft bovendien veel culinaire vrienden, zoals vis, schaal- en schelpdieren, koude voorgerechten en uiteraard een levend vers geitenkaasje van bij ons of de typische Crottin de Chavignol met een stukje vers stokbrood. Te koop bij Spar voor 5,49 €.

Foto  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe mee aan zoektocht naar collecties jaren '50 en '60 èn win !

Het Design museum Gent organiseert vanaf 11 juli 2008 een tentoonstelling waarin de collecties van de jaren 1950-1960 centraal staan.

arne jacobsen zetel.jpg
Gewoonlijk zijn de objecten uit deze twee decennia, wegens plaatsgebrek, opgeborgen in de reserves van het museum.
Design museum Gent is helemaal geen eiland, maar wil zo veel als mogelijk de buurt bij haar initiatieven betrekken. Niet alleen in het museum zal men de sfeer van de jaren 50 en 60 kunnen opsnuiven.
Verschillende handelaars in de buurt van het museum roepen op een of andere manier in hun etalage of aan hun façade de sfeer op van de jaren 1950-1960. Gaande van een radio of pick-up uit de fifties, over het servies van Royal Boch voor Expo 58 en een “Cuba”gevoel tot een retro-jurk. De handelszaken situeren zich in de Jan Breydelstraat, de Drabstraat, de Gras- en de Korenlei (allemaal op loopafstand van het museum, maximaal 175 meter).
 
Deelnemende handelaars:
 
Allegro Moderato, Korenlei 7
Brasserie “De Graslei”, Graslei 7
Brasserie Stadius, Drabstraat 36
Chocolatier De Graslei, Graslei 2
Chocolatier  Van Hoorebeke, Jan Breydelstraat 1
De Brooderie, Jan Breydelstraat  8
Galerie Pont en Plas, Hooiaard 6
Het Cooremetershuys, Graslei 12
Hotel de Flandre, Poel 1-2
Mariott Hotel, Korenlei 10
Mestdagh Kunstglasramen, Drabstraat 2
Phulkari, Jan Breydelstraat 40
Poesjkine, Jan Breydelstraat 12
Stoffen Janssens, Korenlei 5
The Fallen Angels, Jan Breydelstraat 29-31
Verleyen-Sinnaeve, Drabstraat 15
 
Wie deelneemt aan de zoektocht, maakt kans een van de verschillende mooie prijzen in de wacht te slepen.
1 overnachting met twee personen in het Mariott Hotel
1 ontbijtbon voor twee personen in het Hotel de Flandre
1 waardebon van 40 euro in Brasserie Stadius
1 Magnum fles wijn van het Huis Verleyen-Sinnaeve
een etentje voor twee personen in Allegro Moderato
een brise-vue in glasraam van Mestdagh Kunstglasramen
een waardebon van Stoffen Janssens
1 spaarpot expo 58 geschonken door Cooremetershuys
1 etentje voor twee personen in Brasserie De Graslei
1 juweel in vilt van Karin Wagner, geschonken door Galerie Pont & Plas
een bon voor twee ontbijten in de Brooderie
2 sjaals geschonken door Phulkari
een bon van 50 euro voor de Fallen Angels
2 x een halve kg pralines van Chocolatier Van Hoorebeke
2 x een halve kg pralines van Chocolatier De Graslei
een bon voor een fles champagne met hapjes in de Belga Queen
 
Deelnameformulieren zijn te verkrijgen in het Design museum Gent en bij de deelnemende handelaars.
  
Voor alle verdere inlichtingen :

Bernadette De Loose
Museumdirectie en secretariaat  :
Drabstraat 12 - 9000 Gent
tel: 09 267 99 99      fax: 09 224 45 22
e-mail: bernadette.deloose@gent.be
http://designmuseumgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische tentoonstelling in 't Zuiden van Europa

Op dinsdag 15 juli om 19 uur in ’t Zuiden van Europa, Vrijdagmarkt 30, had de vernissage plaats van “De Olympische Spelen volgens Michelangelo”, een reeks tekeningen van GiPi van de Olympische disiciplines zoals Michelangelo die zou hebben getekend.

 fotocredit: Gipi (foto: www.allesovergent.be)



GiPi
(echte naam Gillis Pierre) heeft lef om zich te spiegelen aan Michelangelo. Maar hij is dan ook een verbluffende technicus. Gentenaars kennen hem  van het kaartspel met karikaturen van bekende stadsgenoten dat hij maakte voor De Gentenaar, maar dat is inmiddels 25 jaar geleden. Momenteel werkt hij aan een nieuwe reeks van 150 karikaturen, waarvan de portretten van sportfiguren ook worden getoond in ’t Zuiden, hoewel dat globaal werk pas volgend jaar tijdens de Gentse Feesten wordt tentoongesteld in het stadhuis van Gent.

 

De tentoonstelling in ’t Zuiden van Europa loopt tijdens de Gentse Feesten van vrijdag 18 t/m zondag 27 juli dagelijks van 15 tot 1 uur en loopt na onze vakantieperiode verder tijdens de weekends vanaf vrijdag 15 t/m zondag 31 augustus.

Reageer (0)

26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (26) - Laurentplein brengt hommage aan Toni Fakkel Jr. (28/7)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naast de dagelijkse aperitiefconcerten en het avondspektakel (zie affiche), hebben de organisatoren van het Laurentplein eraan gehouden de Gentse Feesten af te sluiten met een "Muzikale Hommage aan Toni Fakkel Jr" ... en dit op maandag 28 juli 2008 vanaf 19.30 uur.

Vanaf dit tijdstip kunnen geïnteresseerden genieten van een apart menu:
- in pikant sausje badende scampi
- cote a l'os op de wijze van de chef, zomergroenten en met parmezaansnippers gegratineerde aardappelen
- zomerfrisse aardbeien met munt geparfumeerd en vergezeld van tiramisu

 

De muzikale sfeer wordt opgebouwd door Johan Stollz mèt een optreden van Will Ferdy èn vanaf 21.30 uur is er het grootse showgedeelte met optredens van:

Günther Neefs - Ivann Leenders - Willy Sommers - Kurt Burgelman (Biezebaaze) - Wim Leys - Danny Sinclair èn De Sublimo's (met Raf Van Brussel en Charles Van Domburg) ..... in een presentatie van Johan Dhaene

   

Foto      Ivann Leenders

Diner + Show: 59 € (glas champagne en drank bij diner inbegrepen)
Enkel show vanaf 21:00 uur: 15 €

Reservatie: www.uitbureau.be - 09/253.77.88 of  0477/624.355

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs