Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
19-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROYALS ... een maandelijks unieke kijk op VORSTENHUIZEN

 Vanaf vandaag zorgen wij via deze webstek maandelijks voor een inhoudelijke kijk op het grootste maandelijkse magazine in Europa ... wat zeg ik ... de wereld ... dat handelt over "vorstenshuizen" ... gewoonweg ROYALS. Hoofredacteur Kristine De Vriese en haar team hebben dagelijks méér dan hun handen vol om elke maand weer de zeer talrijke liefhebbers van nieuws over koningshuizen van de nodige portie nieuwtjes, wetenswaardigheden èn foto's te voorzien.

Het februarinummer van ROYALS - ondertussen al aan de 8ste jaargang toe - staat dan ook nu weer boordevol interessante reportages die de lezer wegwijs maken in die aparte wereld waarin prinsen en prinsessen, koningen en koninginnen ... zich dagelijks (moeten) bewegen. Er zal iedere maand wel iets te doen zijn geweest in de omgeving van de koninklijke families maar ROYALS weet het zodanig weer te geven dat het een aangename kennismaking is met de hoofdrolspelers.
In februari worden de schijnwerpers gericht op o.a. volgende items en families:

- het familiegeluk van Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven tijdens de 40ste huwelijksverjaardag ... in Oostenrijk
- de Deense prinselijke familie (Frederik, Mary en zoontje Christian) op safari in Australië (het thuisland van Mary)
- een exclusieve kijk op de tuinen van het Nederlandse Paleis Soestdijk (met tal van retrospectieve en actuele foto's)
- Kate Middleton ... de toekomstige vrouw van Prins William ?
- dichtbij huis: een unieke huwelijkstraditie bij de adellijke familie 't Kint de Roodenbeke ... op het kasteel van Ooidonk

Verder maken we kennis met enkele maandelijks terugkerende items die ons dan weer op een bondige maar interessante manier de laatste weetjes in het oor fluisteren: De Hofkroniek van Royaltywatcher Guy Van Oost - Koningskinderen op de reservebank (met de verrukkelijke Märtha Louise uit Noorwegen) èn de koninklijke kalender waarin Tim 't Kint ware historische feiten oprakelt. Neem daarbij nog een fotografisch overweldigende reportage over de 'koninginnen van morgen' en 'het belang van koninklijke parels als symbool voor ...', en de 68 pagina's kijk-en leesplezier op hoogstaand kwalitatief papier zijn gevuld.

Mathilde_Victoria3

Het februarinummer waarop Prinses Mathilde schittert op de cover (zeg maar: aandachtstrekker) ligt in de boeken-en krantenhandel voor 5,10 € of  54 € (abonnement voor 12 nummers - http://promotie.abonnementen.be).

We kijken NU al uit naar het MAART-nummer van ROYALS ... maar wat erin staat leest U binnekort op deze webstek.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinky Star (Gent) nodigt U uit op gratis filmvoorstelling
Op zondag 25 februari stelt het muziekcentrum Kinky Star VZW - Vlamsarkt 9 - Gent volgende film voor:

Filmavond zondag 25 feb: Three Burrials of Melquiades Estrada ::

 

Regiedebuut van Tommy Lee Jones, VS 2004
Tommy Lee Jones

Het verhaal speelt zich af aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Mike Norton, een jonge grenswachter, schiet per ongeluk de illegale Mexicaanse arbeider Melquiades Estrada dood. Het voorval wordt zo goed mogelijk in de doofpot gestoken en de arbeider wordt begraven. Het gaat uiteindelijk maar om een illegale arbeider. Maar da’s buiten Pete, een goede vriend van Melquiades gerekend. Pete had Melquiades beloofd om zijn lichaam terug te brengen naar zijn geboortedorp te brengen in Mexico. Hij dwingt de onfortuinlijke Mike op het lichaam op te graven en met zijn drieën gaan ze op zoek naar het geboortedorp van Melquiades. Zoals te verwachten verloopt deze toch niet echt zonder moeilijkheden.

The Three Burials of Melquiades Estrada DVD: Copy Protected

Op het jongste festival van Cannes kreeg dit debuut de prijs voor het beste scenario en kaapte Tommy Lee Jones de prijs weg voor de beste acteur. Cameraman Chris Menges brengt de landschappen indrukwekkend in beeld en hoewel de film niet op een roman is gebaseerd, krijgt hij de densiteit van een dikke turf.

Aanvang om 22.00 uur èn de toegang is GRATIS !! (www.kinkystar.com)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van maandag 19 februari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 8: de week van Armand Preud'homme)(uitgave: Davidsfonds):

Als in de 17de eeuw de oogst mislukte en de koeien geen melk gaven, werden van hekserij verdachte vrouwen hiervoor verantwoordelijk gesteld.

Weetje uit de SPORT-kalender (uitgave: Het Sporthuis):

De enige sport die ooit op de maan is gespeeld blijkt golf te zijn. Want op 6 februari 1971 sloeg captain Alan Shepard als commandant van Apollo 14 twee golfballen weg met een metalen golfclub ... als onderdeel van een wetenschappelijke proefneming.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

25 februari: Nationale Wandeldag Florastappers (Wielerpiste Eddy Merckx)

Reageer (0)

18-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Foto


Roodeberg 2004

 

Zuid-Afrika heeft veel te bieden. Terwijl het bij ons (lichtjes) wintert is het daar volop zomer. Zo kunt u er momenteel heerlijk luieren op één van de vele zandstranden of een tour maken door de prachtige natuurparken. Een bezoek aan een wijndomein staat steevast op het programma en dat is een leuke manier om kennis te maken met de steeds populairder wordende Zuid-Afrikaanse wijnen. Helaas, is een dergelijke reis niet voor iedereen weggelegd. Even wegdromen bij een fonkelend Kaaps wijntje blijft een best betaalbare verpozing tijdens de kouwelijke winterdagen, want ‘Suid-Afrikaanse Wyne zijn baie lekker’. 

 

De Kaapse wijnen hebben vanaf het begin van de jaren negentig de Belgische markt in een recordtempo veroverd. Toch bestaat Roodeberg al meer dan 50 jaar. Het is een klassieker van op hout gelagerde Zuid-Afrikaanse wijn. Deze pittige ‘rooie’ heeft jaar in jaar uit een vrij constante kwaliteit. De naam verwijst naar de rode verkleuring bij zonsondergang van de Bolandberg. De populaire Roodeberg is een van de vele paradepaardjes van Sterik de Wet, de Chief Winemaker van KWV (ko-operatieve wijnbouwers vereniging). Deze wijncoöperatie werd in 1918 gesticht en heeft momenteel gigantische afmetingen aangenomen. De druivenoogst van de meer dan 4500 aangesloten telers wordt door KWV geperst, vergist en gelagerd. De stocks overschrijden de kaap van 300 miljoen liter. KWV International voert de wijnen uit naar een vijftigtal landen.

 

In het glas

 

Kleur: briljant robijnrood; middelintense concentratie; op de rand verschijnen dikke tranen en daar is de 14,5 % alcohol niet vreemd aan!

Geur: gereserveerde aroma’s van rijp rood fruit met wat kruiden en een vleugje vanille afkomstig van rijping op de eiken vaten (8 maand).

Smaak: zachte aanzet; al vlug ontstaat een sappig samenspel van rijpe bessen, rozijntjes, specerijen met een hint chocolade en een zoetje. De tannines drogen op elegante wijze de smaakpapillen en een fijn zuurtje zorgt voor de nodige frisheid. Roodeberg 2004 eindigt behoorlijk harmonisch.

 

Bij welke gerechten?

 

Deze elegante allrounder kan beslist een resem gerechten een duwtje in de rug geven, zoals gegrild vlees, gebraden lam, gestoofd rundvlees, gevulde paprika’s, duif, kip, kalkoen, osso bucco, pizza en pastagerechten met vleessaus. Serveren op 18 °C. Een drinkklare wijn met nog enige bewaarreserve.

 

Prijs: te koop bij Colruyt voor 6,45 €.

 

 Terug naar Colruyt homepagina

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 5de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Heren, onze dames krijgen het elk jaar rond deze tijd weer voor elkaar ; ze geven ons een gevoel van machteloosheid, radeloosheid…ja, zelfs moedeloosheid…zonder echt iets te doen of te zeggen.

Als de druktemakerij rond Kerst en nieuwjaar weggeëbd is en we ons niet meer van jaartal vergissen, beginnen in de bakkerijen, de electrozaken en op het reclamedrukwerk overal hartjes en Cupido’s te verschijnen.

Een week of twee later hebben ook wij – vertegenwoordigers van het voetbalkijkende geslacht- het door : het is weldra Valentijn !

We polsen voorzichtig en onopvallend naar de wensen van onze partners, meestal met verfijnde omwegen als : “wat wil jij voor je Valentijn ?”

Vrouwlief begint dan meestal een betoog over de commerciële mallemolen die de economie rond de 14e februari heeft gecreëerd en over het feit dat het in een goede relatie eigenlijk elke dag van het jaar Valentijn hoort te zijn.

Op zo’n moment hoor je als man te doen wat je te doen staat : panikeren !

Een vrouw is namelijk geen simpel menselijk wezen zoals wij, heren…zij zendt informatiestralen uit die wij niet kunnen ontvangen.

Je kan het vergelijken met de werkwijze van een huisjesslak.

Wij zien enkel de verpakking (het huisje in het geval van de slak) en een stukje van de kop, terwijl het beestje onafgebroken de wereld aftast met haar voelsprietjes en overal sporen nalaat.

Vrouwen doen dat ook…maar wij merken het niet.

We zien ze niet tasten en we hebben al helemaal geen besef van sporen.

Rond mei, juni van het voorgaande jaar begint een vrouw haar voelsprieten uit te steken en sporen na te laten.

Terwijl wij verveeld buiten blijven wachten aan kledingzaken in de Langemunt en parfumerieën in de Veldstraat, maken we een grote fout : we letten niet op en we nemen geen notities.

Als ze uit een kleedhokje komt en zich meer dan 4 keer draait voor de spiegel (met het hoofd én de kont in dezelfde richting, hoe doen ze het toch), zouden we het moeten noteren : de kleur, de maat, het rek waar ze het gevonden heeft.

Neen, wij staan op dat moment buiten rond te kijken en met onze handen in onze zakken te rammelen met onze sleutels.

Het gaat het hele jaar door, overal laat ze signalen achter en geeft ze hints.

Elk rondslingerend foldertje over gezichtsmassages, elke openliggende Flair, alle opmerkingen bij reclame op tv, het zijn stuk voor stuk afgemeten voorzetten maar wij staan ergens ter hoogte van de cornervlag te kijken hoe het gras groeit !!

Ik weet al hoe het ook deze keer zal aflopen ; een verkoopster van Ici Paris XL zal me vriendelijk in het gezicht uitlachen als ik op 14 februari rond half 5 zeg dat mijn gekochte waren mogen ingepakt worden als cadeautje.

Mijn lief vrouwtje zal me ook nu bedanken met een klinkende zoen en zeggen dat ik dat allemaal niet had moeten doen.

Zij zal wel weer met het juiste cadeau op de proppen komen, iets waar ik al lang naar verlangde.

Ook dit jaar zal ik in een afgeladen restaurant het Valentijnsmenu naar binnenwerken en rondom mij de angstige blikken zien van mijn lotgenoten, de andere mannen.

Heren, luister naar mijn raad en neem vanaf deze lente notities en foto’s van alles wat je eega in haar handen neemt !

Volgend jaar geen paniek meer !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

VANESSA (VAN DURME) TE BOEK EN OP SCENE


 
 

Op 2 maart speelt de inmiddels wereldwijd bekende Gentse actrice en auteur Vanessa Van Durme haar levensverhaal in de Capitole. De monoloog verscheen ook in boekvorm met als titel “Kijk mama, ik dans” (met als bescheiden ondertitel ’s Lands bekendste transseksueel vertelt) bij uitgeverij Van Halewijck in Leuven.

 

Vanessa draagt haar werk op aan haar mama, papa en zuster ‘die ze vreselijk mist’

 

Het is een ontroerend open biografisch boek geworden. Wie de veelzijdige artieste persoonlijk kent, weet overig dat ze niet anders kan zijn. Het is haar natuur. De voorstelling zal ontegensprekelijk in dezelfde lijn liggen. De ‘moeilijke en pijnlijke keuzes in haar leven’ waarvan de achterflap van de prettig ogende uitgave gewaagt, heeft ze duidelijk verwerkt.

 

In al haar stukken (al dan niet zelf geschreven, maar steeds met een behoorlijk en bijna militant zelfbeeldgehalte) straalt ze stralend (sic) levensblijheid uit, verrast ze door een creatief taalgebruik en zet ze – vaak bulderend - aan het lachen. Een volkse vrouwelijke hofnar… met onderliggende inhoud.

 

Ze is van heel wat spektakel markten thuis : toneel, ‘kabaretteksten’ voor de commerciële en officiële media, een soep… en nu ook een boek. Wanneer wordt ze ook nog de Vlaamse Félicien Rops ?

 

Je zou het haar niet toegeven, maar ze is bijna zestig jaren levenswijs. Eigenlijk kon ze geen betere dubbelslag maken om dat samen met haar publiek te vieren.  Vanessa is zo authentiek dat ze het onvermijdelijke gehype rond haar transseksualiteit eigenlijk niet nodig heeft.

 

zie ook www.capitolegent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We stuwen de Gentse Boekentoren naar de overwinning !!



BOEKENTORENLEESMARATHON van
zondag 18/02 - 20u tot maandag 19/02 - 20u

 

24u/24u tekst gebracht door bekende en minder bekende lezers, op verschillende locaties in Gent!
Iedereen is welkom om te komen luisteren en kijken...

 

Het - voorlopige en nog deels onvolledige - programma ziet er als volgt uit:

 

ZONDAG 18/02 , 20-22u op CAMPO SANTO, bij slecht weer in de kapel (Sint-Amandsberg) :

Sylvia Van Peteghem (Boekentoren), Nic Balthazar (peter van de Boekentoren in Monumentenstrijd, o.v.) en Michiel Hendrickx(peter van Campo Santo in Monumentenstrijd, o.v.) starten de leesmarathon. Ze krijgen onder meer versterking van Pat Van Beirs (auteur van Jonkvrouw). Evtl. ook Paul Deloore (sint-jans)

 

ZONDAG 18/02, 22u - MAANDAG 19/02, 8u in HET HUIS VAN ALIJN (Kraanlei)

Het nachtprogramma in het Huis van Alijn belooft boeiend te worden. Tussen 22u. en 24u. kan je luisteren naar de kunstenaar Michaël Borremans, naar VRT-journaliste Karin Strobbe die voorleest uit haar boek De gazellen, naar de directeur van boek.be Geert Joris die ons laat meegenieten van Het derde huwelijk van Tom Lanoye, naar Godelieve Van Geertruyen die enkele griezelverhalen, o.a. van Jean Ray brengt . Om 24u. brengen de twee acteurs Matthias Sercu en Frank Hofmans enkele stukken uit Moeder en ik.Vanaf 2u. is het uitkijken naar de literatuur en de kompanen die Woestijnvis-presentator Sven Speybroeck meebrengt.  Nieuwsgierig? Stap zondagnacht zeker binnen in het Huis van Alijn... waar de Museumherberg open blijft! Wie zich nog geroepen voelt om 's nachts te lezen kan ons steeds contacteren! Tot 08u is er koffie. Nachtridders, slapelozen en vroege vogels zijn er welkom!

 

MAANDAG 19/02,  8-10u in MUSEUM VANDER HAEGHEN (Veldstraat)
In het Kabinet M. Maeterlinck zorgt de cultuurdienst van de Stad Gent voor een ontbijt met mooie Maeterlinck-literatuur om te genieten...

 

MAANDAG 19/02, 10-12u OPENBARE BIBLIOTHEEK GENT (Zuid)

Van 10-11u is er een voorleesmoment speciaal voor kinderen, in het amfitheater van de jeugdbibliotheek. De ouders kunnen daarna, van 11-12u genieten van een drankje en een luistermoment in het Leescafé op de eerste verdieping.

 

MAANDAG 19/02, 12-15u S.M.A.K. (Citadelpark)

Philippe Van Cauteren (artistiek directeur) en Sven Jacobs (zakelijk directeur) lezen voor in "hun" museum... Kom zeker kijken welke kunstenaars ze meebrengen.

 

MAANDAG 19/02, 15-17u in het GLENN SESTIGHOTEL (Korte Dagsteeg)

Enkele architecten (o.v.) lezen voor in dit prachtige door Glenn Sestig gerestaureerde geklasseerd pand, dat nu als hotel-restaurant uitgebaat wordt.

 

MAANDAG 19/02, 17-20u BOEKENTOREN belvedère (Rozier)

De marathon wordt afgesloten op de plaats waar het allemaal om draait: de belvedère. Luisteren naar verhalen en genieten van het uitzicht staan hier centraal. Hier zal ook Herman Balthazar en zijn vrouw lezen.

Na afloop van de leesmarathon gaat onze toren naar de boekentorenspecials met de live-uitzending van de Monumentenstrijd op groot scherm in de THERMINAL en VOORUIT. [waarschijnlijk met de belleman]

 

Volg het laatste nieuws via www.boekentoren.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV op 9 maart in JAZZ-sfeer te Gentbrugge

Daar hoeven geen andere woorden voor .... jazzliefhebbers zullen genieten ... en wie méér info wil of kaarten wil reserveren kan dat via www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnekort meer
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vriende,

even geduld ... lees onderstaande items meet veel genoegen. De nieuwe komen eraan !!

Johan

Reageer (0)

13-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Jawadde-frontman wordt vandaag ..... jaar !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Verjaren op een 13de .... het is niet aan iedereen gegeven. Maar voor LUC SOENS is het de prille waarheid. De frontman van de Gentse Formatie JAWADDE die in  1973 het Gentse lied (via covers) weer de nodige adrenaline gaf èn ook nog eens jaarlijks de show steelt in de gezellige tent van het Laurentplein tijdens de Gentse Feesten (ook in 2007 !) ... wordt ...........
Neen, we gaan de leeftijd niet verklappen ... maar het ligt ergens tussen de 50 en de 70 (hmhmhm). Gezien Luc een zeer toffe kerel en een zeer fijne vriend is die zijn liefde voor Gent, muziek en gitaar èn .... vrouwke Agnes, kinderen en kleinkinderen niet onder stoelen of banken kan steken ... wenst Plietsplets hem hierbij een zeer fijne verjaardag!!! Hip hip hip hoera!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie Miss Belgian Beauty 2008 wil worden, mag niet meer aarzelen !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 4 maart vindt in Hotel Serwir te Sint-Niklaas de voorselektie plaats van de 17de editie van de nationale verkiezing Miss Belgian Beauty 2008.

Wie nog wil deelnemen, moet nu als de bliksem haar kandidatuur sturen, want de uiterste datum van inschrijving is 25 februari.

 

Een kans die alle ongehuwde Belgische meisjes die op de finale (20 oktober-Casino Knokke) tussen 18 en 25 jaar zijn, zeker niet mogen laten liggen.

 

De verkiezing van Bissegemnaar Ignace Crombé staat aangeschreven als de meest professioneel georganiseerde verkiezing van het land. Hij biedt zijn finalisten dan ook maximale kansen. Zo genieten ze van een Akademie onder begeleiding van gespecialiseerde coaches, ze maken een fantastische kusttoernee in alle badplaatsen van de Belgische kust, ze beleven dolle pret aan de Fata Morgana-opdrachten en in september mogen ze op vakantie naar Taba aan de Rode Zee in Egypte. Ze worden overal als prinsessen onthaald en met geschenken overladen.


Deelnemen aan Miss Belgian Beauty is een unieke belevenis.

En wie de opvolgster wordt van de huidige Miss Anne-Marie Ilie rijdt naar huis met een gloednieuwe Nissan Cabrio, krijgt 12.500 euro cash, een interieurcheque van 10.000 euro van Geko Woonwereld, 25.000 euro aan naturaprijzen en wordt royaal

betaald voor alle opdrachten die ze vervult. Bovendien maakt ze heel wat snoepreisjes en wordt ze uitgenodigd op tal van vip-evenementen.

 

Twijfel je nog, neem dan een kijkje op www.missbelgianbeauty.be en op www.annemarie-ilie.be

 

Om in te schrijven stuur je vóór 25 februari een handgeschreven briefje met curriculum vitae en twee foto's (geen pasfoto's) naar :

 

Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé, Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk)    Meer info : 0475/71 50 24

(foto: Freddy Vlassenroot - http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie houdt van volksliederen in Vlaanderen !

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren organiseert vier avonden rond het volkslied in Vlaanderen. Lichtvoetig maar toch stevig onderbouwd geven bekende vorsers, zangers en muzikanten in vier avonden een overzicht van het Vlaamse volkslied van het Antwerps Liedboek van 1544 tot vandaag.

Deze volkse toestanden zullen wat bijzonder aandoen in het eerbiedwaardige gebouw van Academie aan de Koningsstraat 18 in Gent.

 

Deze reeks is een initiatief van Johan Taeldeman, emeritus hoogleraar Nederlandse Taalkunde van de Universiteit Gent, lid van de Academie, dialectoloog en volksmuziekliefhebber, en van Walter Evenepoel, de drijvende kracht achter Muziekmozaïek (Gooik) en de incarnatie van het Vlaamse volkslied.

 

  

15 maart: "De levende encyclopedie van de volksmuziek"

 

Een introductie in volkse liedjes door Roger Hessel.

Samen met zijn accordeonist neemt Roger Hessel zijn publiek mee op een rondreis langs en over de grenzen van de volksmuziek in Vlaanderen. Gedreven als geen andere, put deze sympathieke West -Vlaming uit het eindeloze repertoire dat hij gedurende een lang leven van opzoekwerk heeft opgebouwd. Aan de hand van talrijke anekdoten die hij bundelde in verschillende lijvige boeken, zal hij ons een overzicht geven van de liedjes die de gewone man zong bij de haard, op de kermissen, langs de straten of op de markt.


 

Aanvangsuur: 20 uur.

Toegangsprijs: 5 euro.

 

Alle info op www.kantl.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARGOT DE RIDDER weer bijzonder vocaal actief



Eindelijk nog wat nieuwe data van de in Mariakerke wonende Margot De Ridder die we allemaal nog kennen van de reeks “FLIKKEN” èn tijdens de twee eerste afleveringen van “DE KAVIJAKS” als Jeanne aan het werk konden zien.

 

Vooreerst op zaterdag 3 maart 2007 zal zij een "unplugged" optreden hebben in het Kollekasteel (Mariakerke – Gent).

 

Ter gelegenheid van de vernieuwingswerken zal er, in samenwerking met het Smak, een plechtige inhuldiging plaatsvinden. Alles start om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Zij wordt begeleid door Franky De Mangelaere aan de piano.Het wordt een set van een vijftal nummers, Jazz - Bleus, waarbij één primeur. Zij zal nl. een van haar eigen nummers brengen, uit het repertoire waar ze momenteel heel hard aan werkt (er zijn er momenteel al 4 klaar en er wordt gewerkt naar een full album).

 

De laatste week van juni, juiste datum volgt, zal zij opnieuw te horen zijn in "The Music Village" te Brussel,zangexamen met een vakjury, hoogst waarschijnlijk met haar eigen nummers.

 

Op 1 september is er een groot optreden van "Oldskool", de school waar Margot haar opleiding volgt, in "CC.De Kriekelaar" te Schaarbeek, waar Margot zeker meer dan in de kijker zal geplaatst worden, verdere info volgt.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Vandamme gaat culinair in Auberge du Pêcheur

Wim Vandamme is één van de toonaangevende chefs aan de kust. Hij is chef/eigenaar van Maison Vandamme, bekend voor zijn verfijnde bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren. Hij figureert in kookprogramma's op radio en tv en is ambassadeur van de Belgische kaviaar.


 

In plaats van soldaatjes te spelen en te voetballen, amuseerde de jonge Wim Vandamme zich als butler voor zijn broers en zussen. Op zijn zestiende ruilde hij dan ook de Latijn-Griekse om, voor de hotelschool in Koksijde. Na zijn opleiding werkte hij vier jaar als kelner en chef de rang in grote Franse huizen zoals Byblos in Saint-Tropez.

Terug in België kwam de ommezwaai en koos hij voor het keukenwerk, eerst in de Hostellerie Bretonne in Oostende, daarna als chef in een restaurant in Kontich.

Met zijn ervaring in de zaal en keuken had Wim Vandamme alle troeven om zijn eigen restaurant naar de top te loodsen. Achttien maanden na de opening kreeg hij al zijn eerste Michelinster. Wim is bekend van Donna, 4FM, Vitaya en regionale tv.

 

In de zomer van 2004 opende hij een tweede restaurant: Channel 16, genoemd naar het radiokanaal dat de noodoproepen van schepen centraliseert, Channel 16 is geen loungerestaurant, geen eetcafé, maar van alles wat. Zeg maar: een opgewaardeerde brasserie.''

 

Ook dit jaar behaalde Maison Vandamme een prachtige prijs. De sommelier, Wouter De Bakker, won de Prosper Montagné-prijs "Eerste Wijnschenker van België 2007".

 

Wim Vandamme is van vrijdagavond 2 maart tot en met zondagmiddag 4 maart te gast in Auberge du Pêcheur – Pontstraat 41 – Deurle (09/282.31.44)


 



Meer info op www.auberge-du-pecheur.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kursaal Oostende in Beethovensfeer

'Alle Menschen werden brüder'
met het Orkest der Lage Landen op 24 februari 2007 in het Kursaal Oostende

Drie koren, 4 topsolisten en het Orkest der Lage Landen brengen de indrukwekkende Negende van Beethoven.











Toen Ludwig van Beethoven in 1822 zijn negende symfonie schreef, was Europa een lappendeken van koninkrijken, graafschappen en hertogdommen, bestuurd door rivaliserende vorsten die elkaar het licht in de ogen niet gunden. Beethoven leverde een revolutionaire partituur af, met een even revolutionair motto: ‘Alle Menschen werden Brüder’. Met zijn negende brengt Beethoven een krachtige, optimistische boodschap, hoewel hij niet bepaald bekend stond om zijn opgewekt karakter. Bijna tweehonderd jaar later werd Beethovens droom voor een stuk realiteit. Europese landen verbroederen binnen de Europese Unie, en het slotkoor van de negende symfonie weerklinkt als officiële Europese hymne. 

Het Orkest der Lage Landen met:
• solisten: Angelina Ruzzafante (sopraan), Renate Kaschmieder (alt), Yves Saelens (tenor), Samuel Youn (bas)
• koren: Kempische Oratoriumvereniging (Turnhout), Arenbergkoor (Leuven) en Vagantes Morborum (Brugge)
• dirigent: Walter Proost

Programma:
- Symfonie nr 9
- Ouverture 'Egmont

www.orkestderlagelanden.be, www.kursaaloostende.be

Prijs: Cat. 1: 30 euro, Cat. 2: 26 euro, Cata. 3: 22 euro (exclusief 1 euro reservatiekost)
Tickets: 070/22.56.00, via sherpa.be of via box office Kursaal Oostende

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WHOOPZ! brengt muzikale ambiance in Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaanderen is een nieuw ambianceduo rijker ... WHOOPZ! Eveline Cannoot en Filip D'Haeze hebben immers elkaar muzikaal gevonden en zullen vanaf nu de Vlaamse regio aangenaam verrassen met live zang en ambiance.

Filip hoeven wij U eigenlijk niet meer voor te stellen want als lid van de groep EnZo en als zanger van de formatie SWOOP heeft hij de nodige furore gemaakt en als je daar nog eens zijn acteurscapaciteiten in "Familie", zijn presentatiewerk in diverse belspelletjes op televisie èn zijn alom meegezongen "Zimbabwe"-hit bijrekent is hij ongetwijfeld een BV  te noemen.

Eveline Cannoot is natuurlijk ook geen onbekende want als kandidate in Star Academy, meezingend in de hit "Fame" èn als Becky in eerdere afleveringen van Familie (VTM) kent ze ondertussen al het klappen van de zweep. Haar muzikale ambities startten met de dwarsfluit en tenorsax ... en zullen nu ongetwijfeld een spetterend vervolg kennen.

Wie over beide artiesten èn over WHOOPZ! meer te weten wil komen, gaat best eens langs op www.filipdhaeze.be en www.evelinecannoot.be

De foto bovenaan het item werd gemaakt door Freddy Vlassenroot ter gelegenheid van een uitgebreid interview van WHOOPZ! in de studio van de Gentse stadsradio Roeland.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheldeland stelt 3 nieuwe publicaties voor

Cover Pocket



In 2007 pakt Scheldeland opnieuw uit met 3 eigen publicaties: werfbrochure, regiopocket en boottochtenfolder. Tegenover vorig jaar is de regiopocket (144 blz., 80.000 ex., NL, gratis) nu opgebouwd rond 17 blikvangers en trekpleisters, verdeeld over 81 bladzijden.  Nieuw is de toeristische kaart die bij iedere pocket geleverd wordt met enerzijds het geografisch toeristische overzicht van Scheldeland en anderzijds alle praktische informatie van fietsroutes over musea en veren tot producenten van streekproducten. Naast een inleidende overzichtskaart biedt de pocket ook nog een aantal tips en weetjes, praktische info over varen, fietsen, logies & campings en infokantoren.  Verblijfsarrangementen in de provincie Antwerpen en een uitgebreide evenementenkalender sluiten de pocket af.

 

De werfbrochure (smaakmaker, 12 blz., 30.000 ex. NL, gratis, FR en EN in pdf) is kleiner geworden en geeft een algemene indruk van de regio aan de hand van een voorstelling van de 3 rivieren (Schelde, Dender en Rupel). Deze publicatie geeft in één oogopslag het toeristische aanbod in Scheldeland weer.

 

De boottochtenfolder (vouwfolder, 50.000 ex. NL, gratis) biedt praktische info over alle boottochten voor individuele deelnemers (ticketverkoop) op Schelde, Dender, Rupel en Zeekanaal.  Praktische informatie over andere vaarmogelijkheden in Scheldeland wordt er ook in voorgesteld.

 

Opmerkingen op de drie Scheldelandpublicaties kunnen schriftelijk via info@scheldeland.be en kijk gerust ook eens op www.scheldeland.be

Reageer (0)

12-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Stoop zit in paarse zetel

In de Paarse Zetel worden gesprekken gehouden op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis in de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent.

Chris de Stoop  Affiche Paarse Zetel voorjaar 2007
 

Op donderdag 15 februari is journalist Chris De Stoop te gast bij Griet Pauwels in de Paarse Zetel.

Met ‘Ze zijn zo lief, meneer’, een boek over vrouwenhandel, veroorzaakte Chris De Stoop in 1992 publieke, zelfs koninklijke verontwaardiging en parlementaire debatten.

Tien jaar later toonde hij in ‘Zij kwamen uit het Oosten’ hoe die strijd bleef steken in retoriek, uitmondde in een jacht op illegalen en zelfs een anti-migrantenstemming voedde.
In ‘Haal de was maar binnen’ en ‘Ik ben makelaar in hasj’ bracht hij via concrete, menselijke verhalen het uitzettingsbeleid en de infiltratie van misdaad in het gewone leven in kaart.
‘De bres’ is dan weer het indringende verhaal van het geschonden polderland van zijn vader rond Doel. De Stoops talent voor verhalen leidde zo tot de fraaie roman ‘De vuurwerkmeester’ (2005), over verraad en globalisering.

 

Volgende Paarse Zetelgesprekken voorjaar 2007:

 

donderdag 8 maart: Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs (jeugdauteurs)

donderdag 29 maart: Pol Van Assche (tangospecialist) 

 

De Paarse zetel

Griet Pauwels interviewt op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur.
Gratis toegang. Deuren dicht om 12.30 uur. Geen reservering.

Locatie: Achilles Musschezaal, bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

Organisatie:Stad Gent, Departement Cultuur, Stedelijke Openbare Bibliotheek

In samenwerking met vzw Passe-Vite

Met de steun van Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en Sofitel Gent

 

De paarse zetels behoorden toe aan Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ze stonden in een van de salons van zijn kasteel Orlamonde in Nice. Nu nemen opnieuw schrijvers en cultuurfiguren plaats in (replica's van) de paarse zetels.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Reynebeau is ambassadeur van de Gentse haven

http://www.gent.be/pics/Nieuwsberichten/reynebeau.jpg

Op donderdag 1 februari verloor Marc Reynebeau de finale van ‘De slimste mens ter wereld’. Hij miste de boot toen hij de Gentse haven vergat in het rijtje van grootste Belgische havens. Dit voorval toont aan dat er iets schort aan het imago en de bekendheid van onze haven bij de Gentenaars. Nochtans levert diezelfde haven maar liefst 66.000 banen op en is daarmee onmiskenbaar de ruggengraat van de Oost-Vlaamse economie.


Havenschepen Sas van Rouveroij wil iets doen aan de bekendheid van de Gentse haven. Hij wil de Gentenaars en bij uitbreiding de Vlamingen in contact brengen met hun haven en zo het draagvlak vergroten.

Schepen van Rouveroij wil daarvoor beginnen bij Marc Reynebeau. Die haalde misschien wel bakzeil in ‘De slimste mens ter wereld’, maar krijgt toch een troostprijs: een pakket met ‘havengadgets’ en een bon voor een rondvaart op het Gentse havenjacht ‘de Jacob van Artevelde’. Dit prijzenpakket wordt hem persoonlijk overhandigd, opdat hij de haven nooit meer zou vergeten. Bovendien krijgt Reynebeau gedurende een jaar het ambassadeurschap van de Gentse haven aangeboden. Hij is hiermee de allereerste die deze titel mag dragen.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EFTELING start jubileumjaar op 1 april 2007

De Efteling heeft iets te vieren: het Nederlandse attractiepark vlakbij de grens bestaat dit jaar 55 jaar.



In 1952 werd het alomgekende Sprookjesbos, ontworpen door Anton Pieck, geopend. 55 jaar later trakteert de Efteling de bezoekers op heel wat nieuwigheden. De blikvanger is de nieuwe topattractie De Vliegende Hollander, de grootste en duurste Efteling-attractie ooit. Het Efteling Theater presenteert bovendien een nieuwe dagelijkse parkshow, 'Tika is jarig', en een nieuwe wintermusical, 'Cinderella' naar het sprookje van Assepoester.
Op 7 juli 2007 (7-7-7) viert de Efteling "de Dag van het Sprookje", van zeven uur 's morgens tot zeven uur 's avonds. Kortom, een feestjaar om naar uit te kijken!

 



Binnenkort op deze webstek heel wat meer info maar een kijkje nemen op  www.efteling.com kan zeker geen kwaad.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs