Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
12-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Stoop zit in paarse zetel

In de Paarse Zetel worden gesprekken gehouden op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis in de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent.

Chris de Stoop  Affiche Paarse Zetel voorjaar 2007
 

Op donderdag 15 februari is journalist Chris De Stoop te gast bij Griet Pauwels in de Paarse Zetel.

Met ‘Ze zijn zo lief, meneer’, een boek over vrouwenhandel, veroorzaakte Chris De Stoop in 1992 publieke, zelfs koninklijke verontwaardiging en parlementaire debatten.

Tien jaar later toonde hij in ‘Zij kwamen uit het Oosten’ hoe die strijd bleef steken in retoriek, uitmondde in een jacht op illegalen en zelfs een anti-migrantenstemming voedde.
In ‘Haal de was maar binnen’ en ‘Ik ben makelaar in hasj’ bracht hij via concrete, menselijke verhalen het uitzettingsbeleid en de infiltratie van misdaad in het gewone leven in kaart.
‘De bres’ is dan weer het indringende verhaal van het geschonden polderland van zijn vader rond Doel. De Stoops talent voor verhalen leidde zo tot de fraaie roman ‘De vuurwerkmeester’ (2005), over verraad en globalisering.

 

Volgende Paarse Zetelgesprekken voorjaar 2007:

 

donderdag 8 maart: Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs (jeugdauteurs)

donderdag 29 maart: Pol Van Assche (tangospecialist) 

 

De Paarse zetel

Griet Pauwels interviewt op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur.
Gratis toegang. Deuren dicht om 12.30 uur. Geen reservering.

Locatie: Achilles Musschezaal, bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

Organisatie:Stad Gent, Departement Cultuur, Stedelijke Openbare Bibliotheek

In samenwerking met vzw Passe-Vite

Met de steun van Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en Sofitel Gent

 

De paarse zetels behoorden toe aan Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ze stonden in een van de salons van zijn kasteel Orlamonde in Nice. Nu nemen opnieuw schrijvers en cultuurfiguren plaats in (replica's van) de paarse zetels.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Reynebeau is ambassadeur van de Gentse haven

http://www.gent.be/pics/Nieuwsberichten/reynebeau.jpg

Op donderdag 1 februari verloor Marc Reynebeau de finale van ‘De slimste mens ter wereld’. Hij miste de boot toen hij de Gentse haven vergat in het rijtje van grootste Belgische havens. Dit voorval toont aan dat er iets schort aan het imago en de bekendheid van onze haven bij de Gentenaars. Nochtans levert diezelfde haven maar liefst 66.000 banen op en is daarmee onmiskenbaar de ruggengraat van de Oost-Vlaamse economie.


Havenschepen Sas van Rouveroij wil iets doen aan de bekendheid van de Gentse haven. Hij wil de Gentenaars en bij uitbreiding de Vlamingen in contact brengen met hun haven en zo het draagvlak vergroten.

Schepen van Rouveroij wil daarvoor beginnen bij Marc Reynebeau. Die haalde misschien wel bakzeil in ‘De slimste mens ter wereld’, maar krijgt toch een troostprijs: een pakket met ‘havengadgets’ en een bon voor een rondvaart op het Gentse havenjacht ‘de Jacob van Artevelde’. Dit prijzenpakket wordt hem persoonlijk overhandigd, opdat hij de haven nooit meer zou vergeten. Bovendien krijgt Reynebeau gedurende een jaar het ambassadeurschap van de Gentse haven aangeboden. Hij is hiermee de allereerste die deze titel mag dragen.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EFTELING start jubileumjaar op 1 april 2007

De Efteling heeft iets te vieren: het Nederlandse attractiepark vlakbij de grens bestaat dit jaar 55 jaar.



In 1952 werd het alomgekende Sprookjesbos, ontworpen door Anton Pieck, geopend. 55 jaar later trakteert de Efteling de bezoekers op heel wat nieuwigheden. De blikvanger is de nieuwe topattractie De Vliegende Hollander, de grootste en duurste Efteling-attractie ooit. Het Efteling Theater presenteert bovendien een nieuwe dagelijkse parkshow, 'Tika is jarig', en een nieuwe wintermusical, 'Cinderella' naar het sprookje van Assepoester.
Op 7 juli 2007 (7-7-7) viert de Efteling "de Dag van het Sprookje", van zeven uur 's morgens tot zeven uur 's avonds. Kortom, een feestjaar om naar uit te kijken!

 



Binnenkort op deze webstek heel wat meer info maar een kijkje nemen op  www.efteling.com kan zeker geen kwaad.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk 'Stad van de Smaak 2007': culinaire wandelingen
Culinaire
wandeling

Een leuke aanrader voor uw organisatie, bedrijf of familie:  een culinaire wandeling in Kortrijk. Kortrijk is dan ook niet voor niks 'Stad van de Smaak' voor het jaar 2007! Op 25 november 2006 maakte minister Anciaux bekend dat de Stad Kortrijk de titel van 'de Stad van de Smaak 2007' mag dragen tijdens 2007 en specifiek ook tijdens de volgende Week van de Smaak, van 15 tot 24 november 2007. Tijdens de eerste editie van Week van de Smaak in Vlaanderen was Hasselt de Stad van de Smaak.


De eerste culinaire wandeling,
'Sneukelen met stijl' flaneert je in stijl langs 4 typische Kortrijkse winkeltjes die je telkens zullen verrassen met hun huisspecialiteiten. Onderweg, terwijl je snoept en proeft, schotelen de gidsen je de leukste verhalen voor over de stad, over eetgewoonten en Belgische specialiteiten. De wandeling kan overdag georganiseerd worden, behalve op zondag. Duur: 2 uur.

De tweede formule
'Amuse gueule - walking dinner' neemt je mee op een ware culinaire verwentocht. Je doorkruist de stad 4 uur lang op jacht naar 4 restaurants, van aperitief tot dessert. Als kers op de taart word je onderweg getrakteerd op de sappigste en lekkerste weetjes over de stad.

Meer info? Dienst Toerisme T 056 27 78 40 of toerisme@kortrijk.be 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Romeo's voor de 3e keer op rij, 3 dagen na elkaar op Exclusief!

De romeo's

Acteurs Davy Gilles, Gunther Levi en Chris Van Tongelen staan dit jaar weer anderhalf uur live, en dit 3 dagen na elkaar, op Exclusief te Knokke.

 

Op donderdag 22 en vrijdag 23 maart '07 spelen ze op 'Magic Exclusief', een luxetent op het strand voor het Casino.

 

Op zaterdag 24 maart is er dan de alomgekende 'Nacht van Exclusief'.

Op deze avond treden ze tot 2 x toe op, een eerste keer tijdens de modeshow als gasten bij de 'Union Big Band'.

Hier gaan ze de mensen verrassen als echte crooners, in ware Las Vegas stijl.

En, omstreeks middernacht, sluiten De Romeo's "De Nacht van Exlusief" af met een spetterend 90' durend live optreden in de Kroonluchterhal, het hart van de Nacht!

Net als vorig jaar wordt het een kolkende stomende set!

 

Ook jij kan er bij zijn.

 

Tickets voor deze 3 avonden met De Romeo's via www.exclusief.be

 

Voor info en speeldata De Romeo's www.deromeos.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 JAAR THE MAGICAL FLYING THUNDERBIRDS



Het zat er al 9 jaar aan te komen en uiteindelijk is het zover: in 2007 bestaat de beste coverband van Belgie
(cfr De Standaard juli 2006)    10 jaar.

Dat wordt uitgebreid gevierd met een jubileumtournee die de knotsgekke band weer door heel Vlaanderen voert met een wervelende nieuwe show met hier en daar een terugblik naar de leukste momenten van de afgelopen 10 jaar.

 

Op dit moment zijn de groepsleden naast hun andere bezigheden (oa Zo is er maar één voor de VRT) volop bezig met de ontwikkeling van die nieuwe show. Het belooft weer een onvergetelijke performance te worden van de band die zichzelf en de covers die ze brengen overstijgt door een enorme muzikaliteit, interactie met het publiek en vooral het plezier in het spelen.

 

De premiere van de tournee is op 1 juni 2007 in Halle en loopt af op 20 oktober 2007 in Ternat. In die periode zal de groep de belangrijkste feesttenten, festivals en stadspodia van het land aandoen.

In 2008 neemt de band dan een welverdiend sabbatjaar.

 
Alle info op www.mft.be

Reageer (0)

08-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kortfilm viel gewoonweg in de prijzen
  De Vlaamse kortfilm "Tanghi Argentini"  heeft zaterdagavond drie prijzen gewonnen op het belangrijkste kortfilmfestival van Europa, het Internationaal Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand.  De Vlaamse kortfilm kreeg er de Grote Prijs van het Publiek (4.000 euro), de "Prix des Médiathèques" (1.500 euro) en de "Prix du Rire Fernand Raynaud" (1.500 euro). De film van Guido Thys maakte deel uit van de internationale competitie bestaande uit 70 films uit 52 landen.

Het Festival International du Court-Métrage à Clermont-Ferrand is het grootste en meest invloedrijke kortfilmfestival van Europa. Dat blijkt al uit de droge cijfers: 150.000 bezoekers, 3.000 gasten, 10 filmzalen, 4.500 films waarvan 181 in competitie. Iedereen die iets betekent (of wil betekenen) in de kortfilmsector is er present.

“Dat we geselecteerd waren vond ik al geweldig! Maar dit is gewoon fantastisch!” zegt de dolgelukkige regisseur Guido Thys.

Talk of the festival
Ook producent Anja Daelemans gelooft het nauwelijks, al was er tijdens het festival al duidelijk dat Tanghi Argentini was opgevallen. “Je hoorde al tijdens de screening dat de film goed aansloeg. Er werd uitbundig gelachen en je voelde dat het publiek meeleefde met de personages. Maar achteraf bleek pas echt hoe enthousiast iedereen was. Het leek alsof er over niets anders meer gesproken werd!”

Het fantastische spel van Dirk Van Dijck, Koen Van Impe en Hilde Norga, de humoristische schwung en de hartverwarmende conclusie maakten van Tanghi Argentini ‘the talk of the festival.’ Verschillende buitenlandse festivals en kopers toonden dan ook heel wat interesse.

Beste Belgische Kortfilm

Tanghi Argentini, over een bediende die de onderkoelde sfeer op kantoor wil doorbreken, won eerder al de prijs voor Beste Belgische Kortfilm op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent.

De volgende halte is het Bermuda International Film Festival (14-16 maart), waar het geselecteerd is voor de internationale competitie.

Tanghi Argentini van Guido Thys, naar een scenario van Geert Verbanck, werd geproduceerd door Anja Daelemans van Another Dimension of an Idea en Dries Phlypo. Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Citymarketing fonds van de stad Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van plastische chirurgie naar carnavalhit

  Vanaf morgen – vrijdag 9 februari 2007 – ligt de debuutsingle 'Spiegeltje aan de wand ' van Dr. Jeff & The Cappuccino's in de winkels.


De 46 jarige plastische chirurg Jeff Hoeyberghs is op z’n zachtst gezegd een opvallende figuur in de Vlaamse en internationale media. In 1997 opende hij met veel zwier de deuren van z’n eigen ‘Wellness kliniek’ in Genk. Het ziekenhuis werd een groot succes en vormde zelfs het decor voor een populaire docu-soap op VTM.

Naast z’n opvallende talenten als plastische chirurg en als schrijver – z’n boek Een wereld van Wellness is een absolute bestseller – start Dr. Jeff morgen samen met The Cappuccino’s aan z’n muzikaal avontuur.


‘Spiegeltje aan de wand’
ofwel hoe schoonheid en gezondheid hand in hand kunnen gaan. Het is feest in de tent en we zijn klaar voor mega ambiance, want het nummer van Dr. Jeff gaat voor een absolute knal zorgen in de hitparade. 2 Brains Entertainment Group en ARS Entertianment (Dynamite, Henkie e.v.a.) sloeg de handen in elkaar. Via 2 Brains kan je trouwens een optreden van Dr. Jeff & The Cappuccino’s boeken.


Donderdag heeft Vlaanderen al kennis kunnen maken met 'Spiegeltje aan de wand'. Donna deejay David Van Ooteghem liet het nummer horen in z'n radio-uitzending en nog een resem programma's hebben het voorbeeld gevolgd. Ook in VTM Splash en op TV Limburg kon je al kijken naar de videoclip van 'Spiegeltje aan de wand', een tijdje geleden opgenomen in de discotheek Taboo Club in Westerlo.


Vanaf vrijdag ligt de single ‘Spiegeltje aan de wand’ van Dr. Jeff & The Cappuccino’s in de winkels en kan je het nummer ook kopen via I-Tunes!


Overmorgen - zaterdag - is Dr Jeff te gast bij 'Niets is zeker' op Radio 2. Peter Verhulst en Cathérine Vandoorne mogen hem het vuur aan de schenen leggen en Dr Jeff zal er meteen z'n eerste radio-optreden geven met het nummer 'Spiegeltje aan de wand'. Flanders Expo Gent zal op z'n grondvesten daveren, reken maar!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Boat Show start op 10/2

Kraanwerk

Meer dan 200 exposanten uit alle watersportsectoren presenteren u hun uitgebreide aanbod nieuwe boten en schepen, toebehoren en kleding, verenigingen en diensten. Gaststreek dit jaar is Ouest Provence. De jeugd kan haar hartje ophalen bij Waterfun, een spetterend watersportparcours langs de verschillende watersportdisciplines. Op Valentijnsdag 14 februari mogen de dames gratis binnen tijdens de Ladies Day. En op de zeilsteiger kan je zoals steeds de majestueuze zeiljachten bewonderen.

Van 10 tot en met 18 februari 2007

 

LADIES DAY op 14 februari!: niet alleen bezoeken alle vrouwen gratis de beurs, er wacht hen ook een speciale verrassing ter gelegenheid van Sint-Valentijn !

 

Openingsuren:

Weekdagen van 12u tot 18u
Week-end van 10u tot 18u
Vrijdag 16 februari van 12u tot 22u (nocturne),
gevolgd door de gratis 'Nacht van de Yachting'.

 

Plaats

Flanders Expo, hallen 1, 2, 4, 6 en 7
Maaltekouter 1
B-9051 Gent
http://www.flandersexpo.be

Telefoon voor meer informatie: +32 (0)9 241 92 11
Contacteer ons op info@belgianboatshow.be

 

Toegangsprijs: 10 euro

Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
Kinderen tussen 6 en 12 jaar: 5 euro
Reductietarief: 7 euro
Groepstarief (vanaf 20 pers.): 5 euro

Kinderopvang

 

Op woensdag en in het weekend is er gratis kinderopvang voorzien op de Belgian Boat Show.

Bereikbaarheid

 

Tramlijn 1 biedt zowel tijdens de week als in het weekend een regelmatige verbinding tussen het centrum van Gent, het station Gent St-Pieters en Flanders Expo.

Alle info op www.belgianboatshow.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 keer slapen ... en Will Tura bedankt Vlaanderen

Will Tura  In Vorst is de opbouw van het podium voor het concert van Will Tura begonnen! En wat voor een podium! Niet alleen kan het naar alle kanten draaien, de diameter is maar liefst 16 meter lang. Dat moet ook wel om de 70 muzikanten van het Vlaams Radio Orkest en de 24 koorzangers van het Vocaal Collectief een plaats te geven.

 

Op 9 en 10 februari is het eindelijk zover! Will Tura presenteert dan in Vorst Nationaal de vijfde editie van het hoogtepunt uit zijn carrière: “Tura in Symfonie”. Elke editie opnieuw slaagt Tura erin zichzelf te overtreffen! En aan de opbouw van deze editie te zien, zal dat nu niet anders zijn!

 

Kosten noch moeite gespaard

Niet enkel het podium is indrukwekkend, ook de enorme lichtshow ontworpen door Ignace D'Haese overtreft alle verwachtingen.  Ignace D'Haese werkte al vooor Axelle Red en Jean-Michel Jarre, en tekende ook in 1998 het podium uit voor Tura in Symfonie. 

 

Will Tura is alleszins in de wolken:

“Ik treed op in het midden van de zaal wat elke concertganger het gevoel zal geven erg dicht bij mij te zitten. Bovendien draait het podium wat zeer uitzonderlijk is voor een klassieke bezetting: het publiek zal nu niet meer enkel de rug van de dirigent zien! Naar goede gewoonte heb ik enkele special guests uitgenodigd: Udo, Reborn, Jody, Kamagurka en harpiste Janu. Ik kijk er echt naar uit!”

  

Tura in Symfonie

Vrijdag 9 februari om 20.30u.

Zaterdag 10 februari om 20.00u. 

Telkens in Vorst Nationaal

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.

Cat.1: 79,00 euro

Cat.2: 64,00 euro

Cat.3: 49,00 euro

Cat.4: 39,00 euro

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.vorstnationaal.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Gentenaar vanuit Barcelona ....

We kregen vanuit Barcelona de 'verse' schrijfsels van Tom die enkele jaren geleden als Gentenaar de trip naar Spanje waagde.
Veel leesplezier !


Een kleintje met stoverijsaus

Dinsdag gaat mama zich naar het nationaal vliegplein begeven, teneinde daar één vliegmachine te bemachtigen om ons te komen bevoorraden met Belgische lekkernijen. Nu denkt iedereen meteen aan chocolade en pralinen als men het heeft over Belgische lekkernijen, niet in dit geval. Mama heeft haar superkoffer beveiligd om bestand te zijn tegen terreuraanslagen, gifwolken, anthrax, en nog meer van die deugnietenstreken die vandaag de dag schering en inslag zijn. Behalve dat ding beveiligen heeft mama hem volgestouwd met Frikadellen van Beckers, Bi-Fi worstjes, bruine maizena, speculaas van Lotus, Royco Minute Soup, Pickles, Tierenteyn mosterd en nog een aantal andere verrassingen. Ik heb haar nog gevraagd om een pak frieten, een kleintje met stoverijsaus, mayonnaise en een berepoot mee te brengen, maar wat blijkt, die rotkoffer kan tegen alles behalve vette frieten. Komt dat tegen. Voor degenen die zich afvragen waarom wij in godsnaam bruine maizena willen is het antwoord simpel. Hier is dat niet te kopen, en zoals ik al zei kan ons moeder haar koffer niet tegen vettige frieten of stoverijsaus, dus maak ik mijn Gentse stoverij zelf. Ze is niet evengoed als die van de bollekesfrituur aan de Muidebrug, maar ze slikt toch redelijk goed weg.

Dus ook dit jaar dingen we hier in Barcelona mee naar de prijs van meest originele Valentijnsmenu. Ik hoop dat we dit jaar nu eens eerste eindigen, want de afgelopen drie jaar hebben we telkens de duimen moeten leggen voor onze Chinese buren, die hebben Chimpanseehersenen op grootmoeders wijze als hoofdmenu, of andersom, en geconfijte apeteentjes als dessert, en daar kan onze frikadel qua originaliteit niet aan tippen volgens de Spaanse culinaire jury. Maar goed, niet getreurd, want ik mag frikadellen met frieten, mayonnaise en pickles eten op Valentijnsdag, terwijl jullie allicht weer   haar spruitjes moeten bejubelen om liefdesdramas te vermijden.

 

Een vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

www.tomlievens.com

www.bloggen.be/tomlievens

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Méér dan 10.000



Is het sms’en of sms-en?
Sekstand, sekstant of sextant?
Verbrede of verbreedde straat?
Gedelete of gedeletet?


Op zaterdag 10 februari 2007 zijn meer dan 10.000 mensen op het appel om dé spellingtest te doen, het Groot Nederlands Dictee 2007 van Davidsfonds en Knack. Op 78 locaties overal in Vlaanderen én op verschillende plaatsen in het buitenland zijn er preselecties voor jongeren en volwassenen. Wat staat er op het spel? Een prijzenpot van maar liefst € 50.000  en een zitje in de nationale finale!

Meer hop

Reageer (0)

05-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM OP PLIETSPLETS
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste plietspletsers,

alvast bedankt voor Uw bezoek aan deze webstek die er telkens weer naar streeft U zo goed mogelijk te informeren over alles wat maar te maken heeft met gastronomie, toersiome, cultuur, muziek, showbizz, Gent .... en nog zoveel meer. Zonder de idee compleet te zijn want daarvoor bestaan er heel wat andere kanalen. Deze 'plietsplets' is opgebouwd op basis van de toegezonden informatie via plietsplets@telenet.be en U zal merken dat dit zeer gevarieerd en interessant is. Scroll gerust maar verder en geniet zeker van de inbreng van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman (column), Etienne Van Steenberghe (wijntips), Freek Neirynck (boekensienjalement) en Tom Lievens (Gentse Barcelona-inwoner) ... gewoonweg om U te laten kennismaken met de medewerkers aan deze webstek. Ikzelf zorg voor alle andere items ... en samen vormen wij een tof team.
Heeft U zelf ideeën, voorstellen of ... organiseert U zelf een activiteit, schrijft U een boek, brengt U een CD uit ... ???? Laat het weten en vóór U het beseft hebben honderden/duizenden anderen het ook al gelezen !

Doe gerust tot het einde van deze week nog mee aan de FILLIERS-wedstrijd (zie item op 23/1/2007) en WIN !!

Veel leesplezier en tot ....

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie het lezen wil (nieuwe boekenuitgaven)

In deze rubriek streef ik ernaar U een puik aanbod te doen van enkele nieuwe uitgaven uit de boekenwereld die de moeite waard zijn om te bespreken èn ... in huis te halen en te lezen.
Vandaag stel ik U graag de volgende uitgaven voor:

1001 Boeddhistische wijsheden We beginnen alvast met het kleinste maar zeker niet het dunste boek: "1001 Boeddhistische Wijsheden" of zoals de ondertitel aangeeft, inzichten in waarheid, rust en verlichting. Nu stilaan de drukke dagen van het jaarbegin wegebben kunnen we wel eens nood hebben aan een portie rust en ontspanning waarin levenswijsheden een aangename rol vertolken. Deze uitgave van The House Of Books komt dan ook tenvolle tegemoet aan de doelstellingen die wij voor ogen hebben om onszelf wat te zuiveren van alle drukte, stress, problemen en ervaringen die het geluk in de weg staan. Of je nu al dan niet behoort tot die categorie van mensen die kiezen voor een boeddhistisch gerelateerde levenswijze, het is een feit dat in de 1001 wijsheden die ons worden aangereikt heel wat waarheden schuilen of tenminste situaties of uitspraken waarover eens rustig mag nagedacht worden. Van Michel De Montaigne over de Dhammapada tot Nietzsche .... verdeeld over 6 hoofdstukken: Leven en lessen van de Boeddha - Vaardigheden voor leven - Geest en hart - Het pad vinden - Planeet en kosmos - De wereldwijde familie. 384 pagina's lees-en levensgenot gebundeld in zovele diepzinnige woorden en teksten. Deze uitgave sluit trouwens perfect aan bij de reeds bestaande "1001 ..."-boekjes die bij ThB reeds zijn verschenen en toont aan dat in deze steeds maar sneller draaiende wereld dergelijke literatuur best een plaatsje verdient. Het zou ons te ver leiden om U via dit item kennis te laten maken met die 1001 wijsheden maar ééntje wil ik U zeker niet onthouden: "Dankbaarheid is niet alleen de grootste van de deugden, maar de ouder van alle andere" (Cicero - 106-43 v Chr - Rome).

"1001 BoeddhistischeWijsheden" is een uitgave van The House of Books en kost 14,90 €.

 Lezers die houden van een stijlvol geschreven boek waarin de spanning op een heel aparte manier wordt opgebouwd in combinatie met een ècht verhaal en verrassend plot, zit goed met "April in Parijs" van de Oostenrijkse schrijver Michael Allner. De auteur neemt ons immers mee naar de Franse hoofdstad anno 1943 alwaar wij geconfronteerd worden met de 2 hoofdrolspelers in het verhaal: de jonge Duitse soldaat Roth en de Française Chantal. Beide personen staan door de oorlogsbelangen logischerwijze tegenover elkaar, maar zoals het we eens vaker gebeurde worden zij tot elkaar aangetrokken. Roth is allesbehalve een overtuigd nazi en probeert tijdens de vrije uren in (het door zijn oversten verboden ) burgerpak de stad te ontdekken, terwijl zijn tegenspeelster alles in het werk stelt om via het verzet de hegemonie van de Duitsers te ondermijnen. Allner slaagt er dan ook in om de onwetendheid bij beide personen zodanig uit te spelen dat de lezer het gevoel heeft middenin een waarheidsgetrouwe film te belanden. Diverse situaties brengen beide personen niet alleen naast maar ook tegenover elkaar en te laat zien zij in dat ze beiden eigenlijk meer gemeen hebben dan gedacht. Dat dergelijke gevoelens af en toe fataal kunnen aflopen is een gegeven waarmee rekening moet gehouden worden en of dat zo is ontdekt U wanneer U dit boek zelf in handen neemt en de 262 vlot lezende pagina's met enthousiasme zal lezen.

"April in Parijs" werd geschreven door Michael Wallner en is een uitgave van de Nederlandse uitgeverij Cargo, een imprint van De Bezige Bij. Het kost 17,90 € en hiervoor bent U voor enkele uurtjes zoet.

 Boek "Koken met Sterren" - NIEUW! Eindigen doen we deze keer met een LANNOO-uitgave waarmee we de liefhebbers van de keuken èn bekende Vlamingen ongetwijfeld plezier zullen doen. De in Gent wonende Filip Devos had als redacteur van het boek dan ook zijn handen vol om enerzijds op zoek te gaan naar 20 "sterren" en anderzijds die Vlamingen op de rooster te leggen omtrent hun geliefkoosde gerechten. Hij kwam o.a terecht bij Ingeborg, Sabine Appelmans, Gene Bervoets, Felice, Kurt Rogiers, Sonja Kimpen, Luc Alloo, Marc de Bel ... en zelfs Jean-Marie Dedecker. In 3 hoofdstukken die gelinkt zijn aan voorgerechten - hoofdgerechten en nagerechten komen wij te weten waarmee je de 20 BV's op culinair vlak kan verleiden. Een beknopte beschrijving van de carrière wordt aangevuld met de lievelingskost zodat we op een mum weten waarom bijvoorbeeld Tom Waes verzot is op superverse rauwe vis of hoe het komt dat Bart Wellens véél beter is op de fiets dan in de keuken. De 60 gerechten (3 per BV dus) worden niet alleen via receptuur en bereidingswijze beschreven, maar de kleurrijke fotografie zorgt er tevens voor dat het water sowieso al in de mond komt bij het doorbladeren van het boek. En da's eigenlijk de verdienste van Michel en Veronique De Meyer. Ga in dit boek zeker niet op zoek naar unieke gerechten al is er her en der wel ééntje die gerust als apart mag bestempeld worden, maar geniet van de kost die aantoont dat BV's ook maar gewone mensen zijn. En ik ben er zeker van dat vele gerechten door U zullen uitgeprobeerd worden ... misschien dat U achteraf zelfs de BV eens kan uitnodigen voor het verorberen van zijn of haar lievelingskost.

"Koken met sterren" is een culinaire uitgave van Lannoo en kost 14,95 € voor 108 pagina's lees-en kookplezier. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UDO LIVE!! in de Antwerpse Zuiderkroon

Eyes Of A Stranger  Het voorbije jaar stond Udo op diverse grote podia in Vlaanderen.
Zijn live performances zijn indrukwekkend: wie Udo live hoort zingen,

kan niet heen om zijn talent.

 

Op 28 maart is het dan eindelijk zover: Udo en zijn bandleden verzorgen hun eerste ‘Udo Live!’ showcase met het oog op komende zomer. In de Zuiderkroon in Antwerpen stelt Udo niet alleen zijn muzikanten voor, de aanwezigen krijgen er voor het eerst de uitgebreide live set te horen.

 

Udo heeft er alle vertrouwen in: “Ik ben vooral heel blij dat we na een grondige en uitgebreide zoektocht een gepaste datum, zaal en partner hebben gevonden. Mijn muzikanten en ik kunnen nu eindelijk naar een doel toewerken. We kijken er allemaal erg naar uit om ons een eerste keer te kunnen tonen aan een groot publiek”.

 

Een belangrijke voorwaarde voor de organisatie van Udo Live! was de prijs van een inkomticket.
 Met €15 werd deze bewust laag gehouden.

UDO

Live in de Zuiderkroon


 What Can I Say

28 maart 2007, 20u00

De Zuiderkroon Antwerpen, Vlaamse Kaai 81/83

 

Tickets: €15 (excl. reservatie- & verzendingskosten)

Reserveren: 070 25 20 20 of www.zuiderkroon.be

 

VIP-arrangementen: 03 650 19 54 of info@zuiderkroon.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Regenboog (Wondelgem) organiseert Jobbeurs voor kinderen op 11 februari 2007
decoration


Op zondag 11 februari 2007 organiseert de ambassadeursraad in samenwerking met de oudervereniging, beide van Basisschool De Regenboog, een jobbeurs voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Het doel is aan de kinderen de kans te bieden om tijdens workshops te proeven van verschillende jobs en om hen in contact te brengen met enkele middelbare scholen en met gespecialiseerde mensen uit de vervolgrichtingen in het secundair en daarboven.

Hiervoor namen de ambassadeurs van de school contact op met heel wat privé-personen, maar ook met middelbare scholen van het Onderwijs Stad Gent en organisaties, met de vraag of zij op de jobbeurs aan kinderen hun job of school op een actieve manier willen voorstellen.

Heel wat mensen hebben op de oproep gereageerd, waardoor een waaier aan jobs worden aangeboden op de beurs. Zowel technische als meer academische jobs komen aan bod; zowel ASO, TSO als BSO zijn vertegenwoordigd; het Interstedelijk CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) stelt experts inzake vervolgscholen ter beschikking; het Rode Kruis en het commissariaat Wondelgem van de Politiezone Gent verzorgen een stand; enz.

Op de beurs wordt ook een link gelegd met het Beroepenhuis, dat het hele jaar door kinderen de kans biedt om verschillende jobs uit te testen.

 

Praktisch:
Kinderen van de derde graad kunnen met hun ouders gratis de jobbeurs bezoeken op zondag 11 februari 2007 van 14 tot 18 uur.


Plaats: Basisschool De Regenboog, Sint-Sebastiaanstraat 8, 9032 Gent-Wondelgem.

Info: 09/253.84.19 of regenboog@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Routepaden brengt vernieuwde wandelgids GR 5 Luxemburg-Lotharingen uit.



De vereniging Grote Routepaden brengt een volledig vernieuwde wandelgids op de markt. De topogids GR 5/E2 Noordzee- Rivièra – Luxemburg - Lotharingen” gidst de wandelaar over een afstand van meer dan 450 km van Diekirch in het Groothertogdom Luxemburg, tot in het Franse plaatsje Schirmeck, aan de voet van de Vogezen.
Het omvat gedetailleerde kaarten, streekinformatie en nuttige tips voor maaltijden en overnachtingen. De gids is verkrijgbaar voor 15,95 € in de GR-winkel of via internet.

 

Het beschreven traject maakt deel  uit van de  Europese wandelweg E2 en is zowat de bekendste lange afstandwandelroute van alle GR paden. De 2600 km lange route van de Noordzee tot aan de Middellandse zee spreekt voor vele noorderlingen tot de verbeelding.

Bovendien is het de enige topogids die dit traject beschrijft.

 

Vanaf de vallei van de Sûre, op de grens tussen Oesling en Gutland, leidt een boeiende en afwisselende trektocht door de Luxemburgse en Franse Moezelvallei. Prachtige wijngaarden, regionale natuurparken, vredige provinciestadjes, donkere wouden, klaterende rivieren, verlaten oorlogsrestanten, adembenemende vergezichten en uitgestrekte watervlakten kruisen je pad. De beklimming van de Donon vormt met 1000 meter het orgelpunt van de tocht.

 

De vernieuwde topogids bevat nauwkeurige routebeschrijvingen, uitgebreide toeristische- en streekinformatie, kleurrijke foto’s, gegevens voor openbaar vervoer en nuttige tips voor bevoorrading en overnachtingen. Diverse suggesties voor  één en meerdaagse tochten zijn opgenomen. De kaarten zijn ingetekend op topografische kaarten met schaal 1/ 50 000.


De wandelgids telt 160 pagina’s, kost  15,95 € (voor GR-leden 13,95€) en is te koop in de GR-winkel, gelegen in de Van Stralenstraat 40 te 2060 Antwerpen. De winkel is elke werkdag open van 9u tot18u. Bestellen kan ook via e-mail (info@groteroutepaden.be) of online via www.groteroutepaden.be. Het boek wordt opgestuurd met een betaalnota (plus verzendkosten).

Reageer (1)

04-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie het horen wil .... (nieuwe CD-albums en -singles)

In deze rubriek gaan we telkens weer op zoek naar enkele nieuwe geluidsdragers ... in dit geval CD-albums en CD-singles die méér dan het aanprijzen waard zijn. Een duwtje in de rug voor de artiest èn een aantrekkelijk aanbod voor al diegenen die rustig eens willen en kunnen genieten van tijdloze muziek.
Vandaag besteed ik graag enige aandacht aan:

 Met het album "Zangzaad" is de 35-jarige Nederlandse (Zuidoostbeemster) artiest KASPER VAN KOOTEN 
 toe aan zijn 4de album waaraan touwens ook een gelijknamige concerttour in Vlaanderen en Nederland
 gelinkt is. De bijzonder getalenteerde Kasper laat op zijn nieuwste album trouwens horen waarom hij niet voor
 niets in 2005 de Zilveren Harp mocht ontvangen voor zijn solo-werk. Ook nu weer bewijst hij dat een perfecte 
 combinatie van sprankelende teksten en aangename muzikale begeleiding een muziekliefhebber tenvolle
 kan overtuigen van de toekomstperspectieven die het Nederlandstalige lied nog kan bieden. In 14 boeiende
 nummers streeft Kasper van Kooten ernaar de luisteraar een gezellig en ontspannend moment te bezorgen met liedjes die op het lijf blijven kleven door de waarheidsgetrouwe inhoud en de sfeer waarin ze worden opgevoerd. De veelzijdigheid van Kasper mag dan al goed gekend zijn door 'zijn' publiek ... het blijft steeds weer uitkijken naar wat de man nu weerom in petto heeft. En da's heel wat ! Met "Ze zeggen" en het onlangs gereleasde "Deze dag" die als singles uit het album zijn getrokken wordt het duidelijk dat de weg die hij bewandelt steeds maar vruchtbaarder wordt. Het mag gezegd dat Kasper één van de Nederlandse artiesten is die ook door het Vlaamse publiek erkend en aangemoedigd wordt en zijn optredens in het Vlaamse landsgedeelte mogen dan ook steeds weer rekenen op enthousiaste muziekliefhebbers die zich tegoed komen doen aan een portie rustbrengende èn verkwikkende muziek. Op 1 maart gaat in de Leidense schouwburg zijn concerttour "Zangzaad" in première ... maar we houden U via deze webstek uiteraard graag op de hoogte wanneer Vlaanderen aan de beurt is. Niettemin kan U nu al genieten via het album "ZANGZAAD" (Kasper Van Kooten) dat is uitgebracht door K-Tunes. Méér info over de artiest vindt U op www.kaspervankooten.be

Ambrozijn : 10 Een tweede album dat Uw aandacht verdient werd uitgegeven door AMG / Homerecords en stelt de formatie AMBROZIJN centraal ... naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de groep. Zolang al hebben zij de kans gekregen èn gegrepen om CD's op te nemen met diverse folkzangers en hoe kan een verjaardagsfeest beter weerklinken dan met een opname waaraan niet alleen enkele van de oudgedienden, maar ook een pak strijkers en andere instrumentalisten hun medewerking verlenen. Waar het allemaal begon in het Gentse café "In Den Hemel" ... staan de drie Ambrozijnen (Tom Theuns - Wouter Vandenabeele en Wim Claeys) nu méér dan ooit klaar om er verder in te vliegen. Op het album "Ambrozijn 10", dat live werd opgenomen in o.a. het CC van Ternat staan maar liefst 15 nummers waarin het samenspel van gitaar, viool en accordeon tenvolle tot haar recht komt en waarin de inbreng van gastvocalisten Sylvie Berger, Vera Coomans, Soetkin Collier, Ludo Vandeau en Gabriel Yacoub toch wel bijzonder mag genoemd worden. Vertrekkend met "Schoon lief", over "Sometimes it's gold", "Dessus la mer coulante", "Nooit meer iets meer" ... tot "Naradie" ... dit album is méér dan 10 jaar waard. De èchte folkliefhebber zal dit album ongetwijfeld beschouwen als een meerwaarde en het feit dat de meest geschikte songs uit het repertoire opnieuw gearrangeerd werden (mer orkest en achtergrondkoor) maakt deze opzet dan ook nog eens uniek. Het ganse jaar door zal Ambrozijn deze 10de verjaardag vieren met een concerttour doorheen de Benelux, maar voor méér informatie hieromtrent verwijs ik U naar www.ambrozijn.be 

Yves Segers De liefhebbers van het populaire Vlaamse lied laten we uiteraard niet links liggen want met het nieuwe album van YVES SEGERS komen zij duidelijk aan hun trekken. We wisten immers al dat de 35-jarige Hallenaar (doch momenteel wonend in het Oostvlaamse Deinze) al jarenlang op een zeer enthousiaste manier zorgt voor muzikale ontspanning waarin optimisme en eenvoud als belangrijkste ingrediënten kunnen worden aangehaald. Yves Segers is en blijft de sympathieke jongeman die hij al altijd is geweest en dat kunnen en zullen zijn trouwe schare fans zeker beamen. Ook nu weer combineert Yves enkele songs op het album "Alle remmen los" waarin hijzelf een tekstuele inbreng had ("Wat je ook doet" - Kussen is fijn") met nummers van Emile Hartkamp ("Een keer teveel ben ik bedrogen", "Boem boem boem", "Rot jou maar op" ...) die ook met o.a. Frans Bauerverbonden is. Maar dat ook het populaire lied van collega's-artiesten niet wordt vergeten bewijst hij met een hitmedley van Laura Lynn, een muzikale greep uit het Schlagerfestival èn een medley van Eddy Wally-successen. 2 ballades en 9 ambiancenummers worden dan nog eens aangevuld met 2 bonustracks die Yves Segers de voorbije jaren typeerden: "Ik schreeuw het van de daken" (toen nog als leadzanger bij Toast" en het volkse "Café De Zwaan". Wetende dat Andy Free instond voor de produktie van het album en U met dit "Alle remmen los" een feestelijk moment tegemoet gaat, moet U overtuigen om deze Yves Segers in Uw woonkamer ... of waar dan ook ... te laten weerklinken.  
Meer info op www.yvessegers.be.tt

 Eindigen doen we met de Britse soulzanger NATE JAMES die met de single "The Message" ons land eventjes deed wegdromen. Deze singer-songwriter had hiermee zijn debuut niet gemist en het kon niet uitblijven: een album.
"Set the tone" dekt een hele lading die op bepaalde momenten doet denken aan Jamiroquai ... maar ook het feit dat Nate James heeft getourd met Simply Red zal hem zeker en vast de nodige inspiratie hebben gegeven. Deze "Set the tone" is een album dat op geen enkel moment verveelt, integendeel ... dit schijfje kan gerust nog eens spreekwoordelijk 'grijs gedraaid' worden. En ook de opvolger van zijn eerste hitsingle ligt al klaar, want Jamie Hartman en Ryan Shaw zorgden met "Justify me" voor een uptempo-ballade waaraan de Vlaming zich volop tegoed kan doen. Ik kijk al halsreikend uit naar een volgende album en uit goede bron weten we dat Nate James hieraan reeds de laatste hand legt ... Maar het ligt voor de hand dat een kennismaking met deze rasartiest via "Set the tone" de meest aangewezen manier is om van zijn muziek te houden. De 14 nummers die op het album staan geprogrammeerd hebben mij volop overtuigd, hopelijk kan ik U met mijn enthousiasme ook overtuigen. "Set the tone" werd uitgebracht door ARS Entertainment en info over de artiest is volop beschikbaar op www.natejames.com

Alvast veel luisterplezier ....


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant BASTET (Oudburg - Gent) in Valentijnsfeer !!

Met Valentijn (14 februari) in zicht, is het méér dan normaal te noemen dat diverse restaurants de liefdevolle toer op gaan in de keuze van hun menu ... zoals restaurant BASTET (Oudburg 90 - 9000 Gent):



Menu Valentijn 2007

 

10 & 11 & 14 & 17 &18  februari

 

Fase 1 : marathon der lust

 

Minne drankje

Met kriebelhapjes

 

♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥

 

Fase twee : de tempratuur stijgt

 

7 Oesters met sjalottenvinaigrette

of

Terrine van foie – gras met serrano ham

en vijgenconfituur

 

♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥-♥

 

Fase drie : koude rillingen

 

Exotisch tussendoortje

 

♥-♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥

 

fase vier : nu kookt het pas echt

 

Country-beef met warme en koude groenten

of

Lamskoteletjes op cupido’s wijze

of

Gegrilde zalmfilet met basilicum

Vergezeld van Valentijn aardappeltjes

 

♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥

 

Fase vijf : ni cucina es tu cucina

 

Dessert hartendief

Prijs p/p € 45.00

Dienst en BTW incl.

 

Voor reservatie Gsm. 0496/27.99.83     -       info@bastet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 4de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Begin februari is voor mij steeds het echte begin van het nieuwe jaar.

In de eerste dagen van de 2e maand kijk ik terug op de afgelopen januari en stel ik me vraag of (in dit geval) 2007 al fundamentele verschillen heeft gebracht in vergelijking met haar voorganger.

De voorbije jaren kon ik meestal aan het einde van deze gedachtegang besluiten dat ik op beide oren verder kon slapen.

Niet dat ik een saai leventje leid -verre van- maar in de bizarre chaos die mijn leven is, veranderde zelden iets fundamenteels...toch niet rond de jaarwisseling.

Dit keer stel ik tot mijn grote verwondering vast dat niets ooit nog zal zijn als tevoren...het nieuwe jaar heeft mijn leven drastisch door elkaar gehaald en ik heb het niet zien aankomen.

De afgelopen 6 jaar werd ik 2 x papa, ringde ik mijn grote liefde, verwekte met haar m'n derde erfgenaam, scoorde ik een nummer één-hit, speelde ik voor duizendkoppige massa’s en leerde mensen kennen die ik anders enkel op de tv zag...maar nu, NU - de afgelopen maand, nam mijn leven pas een wending waar ik perplex van sta !

Het begon met het kerstcadeau van mijn vader voor mijn zoontje ; een kimono.

Mijn pa leidt, als grootmeester in jiu-jitsu, een dojo en schonk mijn 6-jarige met de kimono, een lidmaatschap in zijn club.

Het baaske was zo fier als 3 gieters met zijn uitrusting en kon niet wachten om Bruce Lee-gewijs het schorem van de wereld (te beginnen met die ene bullebak op de speelplaats van de kleuterklas) lik op stuk te geven.

De eerste les die ik bijwoonde, stak mijn vaderborst verder dan tevoren vooruit en moest ik een paar keer slikken van ontroering, mijn ventje wordt groot.

Mijn dochtertje van 3 vond het leuk om haar broer zo stoer aan het werk te zien tussen al die (met hem vergeleken) dubbele tegenstanders maar vroeg me om de 5 minuten hoe laat het was.

Zuslief had namelijk zelf ook haar plannen die zaterdag, ze was uitgenodigd op haar eerste verjaardagsfeestje...ze is 3 !!

Toen we in de auto van zoons naar dochters afspraak reden, stelde de jongste voor om bij Mc Donalds gauw een Happy Meal te eten want "het ligt op de baan en het gaat snel papa".

Mijn vrouwtje en ik keken elkaar in de ogen en vonden er langs weerszijden hetzelfde gelaten besef: onze leidinggevende dagen als ouder zijn voorbij.

Vanaf nu lopen de kinderen niet meer aan onze hand maar wij aan de hunne.

Vanaf nu tot binnen een jaar of 12 ben ik, de ooit zo invloedrijke papa, een privé chauffeur van 2 drukbezette kleuters met een uitpuilende agenda.

Ik word zwetend wakker uit toekomstdromen waarin ik voor mijn optredens niet meer naar mijn Buffalo's kan gaan kijken maar mijn zoon op het ene en mijn dochter op het andere feestje moet gaan afzetten.

Na mijn optredens kan ik niet meer blijven hangen maar moet ik die twee halve meters nog naar een kleuter-afterparty rijden en eenmaal ter plaatse in de auto blijven zitten omdat ik te oud en al zeker niet cool genoeg meer ben.

Ik weet heel goed dat we onze kinderen op de wereld zetten om ze hun eigen leven te laten leiden maar ik had nooit gedacht dat ze voor hun 40-ste al andere interesses dan kieteloorlog-spelen-in-de-zetel-met-papa zouden krijgen. Waarschuw al diegenen die mij willen vragen hoe 2007 voor mij begonnen is, zij zullen het zich beklagen !

Reageer (1)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs