Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
04-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant BASTET (Oudburg - Gent) in Valentijnsfeer !!

Met Valentijn (14 februari) in zicht, is het méér dan normaal te noemen dat diverse restaurants de liefdevolle toer op gaan in de keuze van hun menu ... zoals restaurant BASTET (Oudburg 90 - 9000 Gent):



Menu Valentijn 2007

 

10 & 11 & 14 & 17 &18  februari

 

Fase 1 : marathon der lust

 

Minne drankje

Met kriebelhapjes

 

♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥

 

Fase twee : de tempratuur stijgt

 

7 Oesters met sjalottenvinaigrette

of

Terrine van foie – gras met serrano ham

en vijgenconfituur

 

♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥-♥

 

Fase drie : koude rillingen

 

Exotisch tussendoortje

 

♥-♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥

 

fase vier : nu kookt het pas echt

 

Country-beef met warme en koude groenten

of

Lamskoteletjes op cupido’s wijze

of

Gegrilde zalmfilet met basilicum

Vergezeld van Valentijn aardappeltjes

 

♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥

 

Fase vijf : ni cucina es tu cucina

 

Dessert hartendief

Prijs p/p € 45.00

Dienst en BTW incl.

 

Voor reservatie Gsm. 0496/27.99.83     -       info@bastet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 4de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Begin februari is voor mij steeds het echte begin van het nieuwe jaar.

In de eerste dagen van de 2e maand kijk ik terug op de afgelopen januari en stel ik me vraag of (in dit geval) 2007 al fundamentele verschillen heeft gebracht in vergelijking met haar voorganger.

De voorbije jaren kon ik meestal aan het einde van deze gedachtegang besluiten dat ik op beide oren verder kon slapen.

Niet dat ik een saai leventje leid -verre van- maar in de bizarre chaos die mijn leven is, veranderde zelden iets fundamenteels...toch niet rond de jaarwisseling.

Dit keer stel ik tot mijn grote verwondering vast dat niets ooit nog zal zijn als tevoren...het nieuwe jaar heeft mijn leven drastisch door elkaar gehaald en ik heb het niet zien aankomen.

De afgelopen 6 jaar werd ik 2 x papa, ringde ik mijn grote liefde, verwekte met haar m'n derde erfgenaam, scoorde ik een nummer één-hit, speelde ik voor duizendkoppige massa’s en leerde mensen kennen die ik anders enkel op de tv zag...maar nu, NU - de afgelopen maand, nam mijn leven pas een wending waar ik perplex van sta !

Het begon met het kerstcadeau van mijn vader voor mijn zoontje ; een kimono.

Mijn pa leidt, als grootmeester in jiu-jitsu, een dojo en schonk mijn 6-jarige met de kimono, een lidmaatschap in zijn club.

Het baaske was zo fier als 3 gieters met zijn uitrusting en kon niet wachten om Bruce Lee-gewijs het schorem van de wereld (te beginnen met die ene bullebak op de speelplaats van de kleuterklas) lik op stuk te geven.

De eerste les die ik bijwoonde, stak mijn vaderborst verder dan tevoren vooruit en moest ik een paar keer slikken van ontroering, mijn ventje wordt groot.

Mijn dochtertje van 3 vond het leuk om haar broer zo stoer aan het werk te zien tussen al die (met hem vergeleken) dubbele tegenstanders maar vroeg me om de 5 minuten hoe laat het was.

Zuslief had namelijk zelf ook haar plannen die zaterdag, ze was uitgenodigd op haar eerste verjaardagsfeestje...ze is 3 !!

Toen we in de auto van zoons naar dochters afspraak reden, stelde de jongste voor om bij Mc Donalds gauw een Happy Meal te eten want "het ligt op de baan en het gaat snel papa".

Mijn vrouwtje en ik keken elkaar in de ogen en vonden er langs weerszijden hetzelfde gelaten besef: onze leidinggevende dagen als ouder zijn voorbij.

Vanaf nu lopen de kinderen niet meer aan onze hand maar wij aan de hunne.

Vanaf nu tot binnen een jaar of 12 ben ik, de ooit zo invloedrijke papa, een privé chauffeur van 2 drukbezette kleuters met een uitpuilende agenda.

Ik word zwetend wakker uit toekomstdromen waarin ik voor mijn optredens niet meer naar mijn Buffalo's kan gaan kijken maar mijn zoon op het ene en mijn dochter op het andere feestje moet gaan afzetten.

Na mijn optredens kan ik niet meer blijven hangen maar moet ik die twee halve meters nog naar een kleuter-afterparty rijden en eenmaal ter plaatse in de auto blijven zitten omdat ik te oud en al zeker niet cool genoeg meer ben.

Ik weet heel goed dat we onze kinderen op de wereld zetten om ze hun eigen leven te laten leiden maar ik had nooit gedacht dat ze voor hun 40-ste al andere interesses dan kieteloorlog-spelen-in-de-zetel-met-papa zouden krijgen. Waarschuw al diegenen die mij willen vragen hoe 2007 voor mij begonnen is, zij zullen het zich beklagen !

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door Etienne Van Steenberghe gekeurd en geproefd: MUSEUM 2002
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 



Wijnkenner Etienne Van Steenberghe gaat voor deze webstek zeer regelmatig op zoek naar een flesje wijn dat niet alleen als kwaliteitsvol mag aanzien worden, maar tevens interessant blijkt te zijn voor de geldbeugel.




Museum 2002
is een Spaanse wijn. De herkomstbenaming of ‘denominación de orígen’ is Cigales. Dit wijngebied bevindt zich in de provincie Valladolid. Het is in feite een directe buur van de gerenommeerde Ribera del Duero-wijndistrict. Deze relatief jonge herkomstbenaming (1991) ligt in de vallei van de Rió Pesuerga. Het meest voorkomende druivenras is Tinta del Pais of Tinto Fino, een variant van de vermaarde Tempranillo uit de Riojastreek. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 700 tot 800 meter boven de zeespiegel. In de zomer lopen de temperaturen fel op, terwijl het tijdens de winter behoorlijk kan vriezen. Toch valt er gemiddeld meer dan 400 mm neerslag. Door het continentale klimaat ontwikkelen de druiven een dikke schil en dat levert krachtige wijnen op met een lange levensduur. Cigales gaat al jaren prat op zijn roséwijnen, maar de wijnbouwers schakelen steeds meer naar stevig rood. Het succes van Ribera del Duera is daar zeker niet vreemd aan.

 

In het glas

 

Museum 2002 heeft een middelintense granaatrode kleur. Op de glaswand kleven dikke tranen, 13,5 % alcohol laat immers sporen na! De krachtige aroma’s worden gedragen door elegant rijp fruit (kersen, bessen) en getoaste vanille van de presente Amerikaanse eik. De aanzet in de mond is zacht, maar al vlug wordt het bessenfruit verweven met een hint paprika, kaneel, kruidnagel en een vleugje chocolade. Na het typische tempranillo-zoetje drogen de rijpe tannines op stijlvolle wijze de smaakpapillen. Het zuurtje dat nu nog de smaak markeert zal met de jaren tot één gestructureerd geheel versmelten. Deze jonge Cigales is momenteel al lekker sappig, rond en redelijk harmonisch. Een vriendelijke wijn die goed inzetbaar is bij gegrild vlees, gebraden lam, gevulde paprika’s, jong duifje en zuiderse stoofschotels. Serveren op 19 °C. Museum 2002 is nu al best te genieten, maar heeft zeker nog vijf jaar bewaarpotentieel. Een mooie ontdekking!

 

 

                                                            Te koop bij Colruyt voor  7,95 euro

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezing Leie-Ambassadrice officieel van start
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Op zaterdag 3 februari 2007 werden in het Westvlaamse Bissegem de 13 kandidates voorgesteld die zullen strijden om het felbegeerde kroontje van "Leie-Ambassadrice 2007".
Nadat in 1966 een eerste Leiekoning en Leiekoningin werden verkozen en in 1970 een eerste èchte Leieprinses werd aangesteld, gaat het Leiefeestcomité op zaterdag 7 april duchtig op zoek naar de opvolger voor Ophélie Coture ...
als ware Leie-Ambassadrice. 

Wist U trouwens dat VRT-nieuwsanker Martine Tanghe als toenmalig inwoonster van Bissegem in 1972 en 1973 telkens eerste eredame werd ? En dat in 1995 de 26ste en trouwens ook allerlaatste Leieprinses werd verkozen ?

Met een enthousiast Leiecomité, Céline Du Caju als meter van het Comité èn de ongetwijfeld bijzondere inspanningen van Ignace Crombé als samensteller van de eigenlijke verkiezing kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Ignace zal tevens aan de zijde van huidige Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilie de presentatie van de verkiezingsavond voor zijn rekening nemen.

De Gentenaars kunnen alvast duimen voor twee stadsgenoten:

Kris De Smet  en  Debbie Rogiest

die wij deze week apart in de kijker zullen stellen.

waarover wij U deze week het één en ander zullen 

Maar méér informatie over de verkiezing van de "Leie-Ambassadrice 2007" krijgt U binnenkort te lezen op deze webstek èn vindt U nu al terug op www.leieambassadrice.be  

(Foto: de kandidates Leie-Ambassadrice 2007 in gezelschap van Ignace Crombé, Céline Du Caju en Ophélie Coture - de huidige Leie-Ambassadrice)(fotograaf: Freddy Vlassenroot)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webstek Miss Belgian Beauty weer openbaar !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf vandaag kunnen alle liefhebbers van de Miss Belgian Beautyverkiezing opnieuw terecht op de webstek die fotograaf Freddy Vlassenroot met veel passie en kwaliteitsvolle kiekjes heeft opgemaakt. U vindt er niet alleen de meest complete informatie over de verkiezingen en de kandidates, maar ook indrukken van hoe het er onderling aan toegaat èn uiteraard een overzicht van de diverse aanwezigheiden en aktiviteiten die de huidige Miss Belgian Beauty (Anne-Marie Ilie) en organisator Ignace Crombé dienen af te haspelen.

Dat Freddy een begenadigd fotograaf is kan U zelf ontdekken op

http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld/

(foto: Freddy Vlassenroot in gezelschap van Miss Belgian Beauty 2006 Céline Du Caju)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van zondag 4 februari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 5: de week van de Beeldenstorm):

Tot in de 16de eeuw geloofden de mensen echt dat een mens kon veranderen in een dier. De wolf was daarbij nogal populair.

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

"Een golfer heeft meer tegenstanders dan welke sportman ook. Hij heeft 14 verschillende stokken in zijn tas, hij moet 18 holes spelen die allemaal verschillend zijn ... en om hem/haar heen zijn bomen, gras, zand, water, wind en bovendien nog 143 andere spelers. Daarnaast is het spel voor 50 procent mentaal, dus de grootste tegenstander is de speler zelf", aldus Dan Jenkins (gerenommeerd golfer).

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Op zondag 4 februari gaat in de Topsporthal de KBC Indoor Atletiek door ... weliswaar zonder Kim Gevaert en Cedric Van Branteghem.
Surf ook eens naar www.val.be  www.topsporthal.be of www.kbcindoor.be  

Reageer (0)

02-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van vrijdag 2 februari 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 5: de week van de Beeldenstorm):

Als je in 1527 op het bezit van verboden boeken werd betrapt, kreeg je de doodstraf. Hallo ?

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

De Davis Cup is een jaarlijks gehouden tenniscompetitie tussen landenteams van mannen (de vrouwelijke tegenhanger is de Federations Cup). Het winnende team ontvangt een grote zilveren beker, genoemd naar de naamgever van deze wedstrijden: de Amerikaanse staatsman Dwight Filley Davis, die in zijn studententijd op Harvard het idee kreeg voor een tenniswedstrijd tussen zijn geboorteland en Engeland. De eerste wedstrijd om de Davis Cup werd daarom in 1900 gespeeld tussen de VS en Engeland ... de VS won met 3-0.
Onmiddels spelen meer dan 120 landen mee om de Davis Cup.
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Op zondag 4 februari gaat in de Topsporthal de KBC Indoor Atletiek door ... weliswaar zonder Kim Gevaert en Cedric Van Branteghem.
Surf ook eens naar www.val.be en www.topsporthal.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat schotelt AMBIANCE U voor in het februarinummer ?

Gastronomie, wijn & toerisme Ook in februari gaat AMBIANCE, het magazine voor wijn-en fijnproevers, volop voor de kwaliteit van datgene wat de mens en de levensgenieter dagelijks aanspreekt: gastronomie. Het team van hoofdredacteur Dirk de Prins ging voor het februarinummer duchtig op zoek naar recepten, ingrediënten en plaatsen op deze wereldbol die eigen zijn aan deze tijd van het jaar.
Zo leert Peter Coucquyt (Kasteel Withof - Brasschaat) ons het één en ander over de witte en zwarte truffel en alle mogelijke vragen die U daarbij zou hebben, krijgen een duidelijk antwoord. In de streek van Jodoigne maken we kennis met  het varken 'met de vier hammen' of zeg maar het Piétrain-varken dat al z'n smakelijke troeven uitspeelt.
Dat de soep weer 'in' is bewijst de special dat het magazine verspreid over diverse pagina's heeft uitgewerkt, terwijl de cajunkeuken enkele geheimen prijs geeft waarmee ieder van ons aan de slag kan. Hoe kan het ook anders dat zelfs Valentijn niet vergeten wordt ... met een zoete zaligheid als aanrader.
Voor de wijn gaat men op zoek naar de Nebbiolodruif en kwam men terecht in Noord-Italië, terwijl men de reacties van de lezers tracht los te kweken via een uitgebreide zoektocht naar het prijskaartje van de wijnfles.
De Provence (met haar laurier, tijm en lavendel), het riante Rijsel en New York City maken dan weer deel uit van het hoofdstuk dat draait rond foodietrips en ook het aspect 'restaurant' wordt in de februari-uitgave niet vergeten met een bezoek in de achterkeuken van Christian Denis (Kortessem), een babbel met Anny Smets (Resataurant De Proosdij - Diest) als Lady Chef of the Year en diverse onderwerpen die aangenaam om lezen èn weten zijn. Zoals gebruikelijk vindt de lezer achteraan het magazine de receptenbijlage terug zodat na het verorberen van de 138 pagina's AMBIANCE ... de keukenschort kan aangetrokken worden.

Méér van dit alles vindt U in het februarinummer van AMBIANCE dat U voor 5,95 € kan aankopen in Uw boeken-of krantenzaak.
Méér info over het magazine vindt U op www.ambiance.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTIRIO ... Flanders Expo in de ban van interieurdecoratie en huislinnen

    De nieuwe editie van Intirio krijgt tussen 4 en 7 februari 2007 opnieuw een stevige boost. De beurs gaat door op het elan van vorig jaar, en is van daaruit gegroeid met 10%. Er zullen in februari zelfs meer dan 200 exposanten zijn, die samen 740 merken aanbieden. Daarvan zijn er 80 nieuwe merken. En dat zijn niet van de minsten. Het stijgende succes van Intirio trekt van jaar tot jaar meer kwaliteit aan.

2006 was de beste Intirio ooit. 80% van de exposanten was ronduit tevreden over de beursdeelname. De bezoekers werden meer en meer internationaal. 32% van hen kwam uit Nederland, Noord-Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. De professionaliteit zowel van de bezoeker als van de exposanten, heeft internationale marktleiders overtuigd om voortaan ook in Gent te exposeren..Enkele opvallende nieuwkomers zijn o.a. Van Es uit Nederland met bed- en badlinnen van Esprit, Mexx, Jackpot, Playboy e.a. Kurage uit Denemarken komt met bed- en huislinnen gemaakt uit handgeprinte stoffen. Benelux Orient gebruikt Intirio als platform om zijn nieuw totaalconcept Bo Home Editions te lanceren. Ook het Duitse merk Rasch, belangrijke aanbieder van behangpapier, koos Intirio uit om de Belgische vestiging verder uit te bouwen. Een volledige lijst van Intirio deelnemers vindt u op www.intirio.be

Deze beurs ... de vakbeurs voor interieurdecoratie en huislinnen gaat door in de hallen van Flanders Expo op 4 - 5 - 6 en 7 februari van 9.30 tot 18.30 uur (op 7/2 tot 17.00 uur).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comedy Zone ... op 3/2 in de Gentse Minard



Op zaterdag 3 februari gaat in de Minardschouwburg in Gent de derde editie door van de Crazy Comedy Cover Contest. Deze zal dan ook voor derde maal op rij gepresenteerd worden door onze geliefde artistiek leider Alexander Devriendt. Allen daarheen dus en alleen bij hoogst onweerstaanbare drang met tomaten smijten.
Kort samengevat komt het hierop neer: Bekende, hedendaagse comedians brengen hun eigenzinnige cover van een bekende comedysketch uit het collectief geheugen.

Gecoverd wordt er door o.a. Hertenkamp, Baul, Phillip Geubels, Gili, Veerle Malschaert, Bubblicious Ook de Jury bestaat niet uit de minste : Juryvoorzitter Urbanus wordt met raad en daad bijgestaan door Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), (pdw) en Liv Laveyne (rescensent de Morgen).
De winnaar gaat naar huis met de Comedy Zone Award!

meer info op www.comedyzone.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke vrijdag om 18.00 uur: RADIO BUFFALO
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het idee voor een provinciaal radioprogramma is ontstaan na het verdwijnen van Buffalo-TV op de regionale televisiezender AVS èn met de wetenschap dat duizenden AA Gent-supporters niet elke week de mogelijkheid hebben de wedstrijd van hun club bij te wonen en bovendien eigenlijk wat meer info willen krijgen over hun Gentse voetbalhelden..


Een voetbalclub zoals ons “ Gantoise” is duidelijk meer dan het eerste elftal. Tientallen personen zijn dagdagelijks in de weer om de profspelers in optimale omstandigheden te laten presteren. Dat zijn onder andere de mensen die Radio Buffalowij aan bod willen laten komen ,naast natuurlijk de spelers en technische staf.

“Het leven zoals het is - AA Gent”is uiteindelijk wel een vlag die de lading dekt.

 

Radio Buffalo neemt wekelijks een kijk achter de schermen MAAR uiteraard kan dat maar als iedereen binnen de club daar wil aan meewerken en juist daar zit het bij Gent snor. Ondanks het feit dat het eerste elftal op de derde plaats staat en schitterende resultaten neerzet , blijft iedereen met beide voeten op de grond en heerst er binnen de club een familiale sfeer… die via de radio aan de luisteraars kan en wil doorgegeven worden.

 

Radio BUFFALO is er dan ook ELKE vrijdag om 18.00 uur op:

 

Radio Plus - stadradio voor Gent en agglomeratie (102.8)

Radio Mfm - streekradio voor de Rozenstreek rond Wetteren (107.2)

Radio Mfm - streekradio voor  het Noorden van de VlaamseArdennen  (107.6)

Radio Meetjesland - streekradio voor de Kanaalzone (107.3)

Radio Meetjesland - voor het Meetjesland  (107.3)

Radio Brouwer - streekradio voor het zuiden van de Vlaamse Ardennen (106.3)

 

Er wordt telkens gestart met het Buffalolied van BIEZEBAAZE en eindigen doet Radio Buffalo met een typisch Gentse sketch met Donald en Daniëlla van Kloaver Viere. De presentatie is in handen van Frans Babbelaar.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grensgeval .... voor wie houdt van zowat alles !
Guido Van den Broecke uit Eke is getrouwd met Anja Peters uit Eke. Op een dag haalt Anja de krant van morgen uit de bus. Inderdaad. Niet de krant van vandaag, die van morgen. En daarin leest ze dat haar man... Ze hebben nog een paar uren voor het zover is...Freddy De Zutter uit Eke is bij haar. Samen gaan ze de Guido zoeken...   In de buurt van het Signaal van Botrange...

"Grensgeval/Cas limite" is een theaterconcertvertellingmuziekambianceperformanceavondmaarkanook'snamiddags.
Een spannend èn hilarisch verhaal, gelardeerd met stevig nieuw songmateriaal, waarbij de lach steeds op de loer ligt en de ontroering nooit ver weg is. Met andere woorden : als de gemiddelde verkaveling zelve.

Teksten en muziek : Wim De Wulf



De voltallige bezetting : Wim De Wulf, Bruno Deneckere, Nils De Caster, Yves Meersschaert, Mario Vermandel en Tom De Wulf, hoopt u te mogen begroeten op deze eerste smete :


3/2/07 : CC De Steenoven Herzele, ism Het Uilekot Vzw (www.uilekot.org)
8 en 9/2/07 : Bij de Vieze Gasten, (www.deviezegasten.org)
17/2/07 : Theater De Schaduw Wezestraat Ardooie. (www.deschaduw.net)

Reageer (0)

01-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubileumnieuws voor de musicalfans !!

10 jaar MusicalFan.net

MusicalFan.net, de grootste en meest populaire Nederlandstalige musicalwebsite, bestaat op donderdag 1 februari 2007 precies tien jaar. Dit unieke evenement wordt gevierd met een wedstrijd, een reeks nostalgische columns van de drie
redactieleden en een felicitatiepagina waarop Vlaamse en Nederlandse musicalmakers vertellen wat de site voor hen heeft betekend in de afgelopen jaren.

Initiatiefnemer Wim Dewijngaert, een Vlaamse musicalfliefhebber, heeft het in zijn terugblik op de website over de pioniersjaren. "Internet was in het begin voor veel producenten een onbekend terrein. Het was hard knokken om bij het selecte persclubje te kunnen horen. Maar het lukte en we worden de laatste jaren echt op een voetstuk geplaatst. Veel meer dan bij gelijksoortige sites ligt bij ons de nadruk op het journalistieke aspect met diepgravende artikelen, interviews en pittige recensies." Door de stijgende populariteit van musicals barstte de site al snel uit zijn voegen en werden zes jaar geleden
musicalkenners Marinus de Graaf en Marko Koning aan boord gehaald. Het drietal is nog nooit bij elkaar geweest maar dat blijkt voor een internetsite geen enkele belemmering. "Schrijven voor MusicalFan.net is wel 'n beetje met de billen blootgaan," weet Dewijngaert. "Alle teksten worden door honderden vergrootglazen bekeken en de billenkoek volgt vanzelf wel op het forum, waar de fans vrij met elkaar kunnen kletsen. Maar dat maakt het juist zo leuk."

Dagelijks bezoeken vele musicalliefhebbers, castleden, schrijvers, componisten, producenten en andere betrokkenen de populaire webstek. Binnenkort verwacht de redactie de zeven miljoenste unieke bezoeker. "Stiekem hebben we dat aantal al
gehaald, maar we zijn pas na twee jaar begonnen met tellen. Het is een hart onder de riem om te lezen dat niet alleen de fans maar ook de acteurs, die toch vaak onder vuur liggen in onze recensies en op het forum, onze website waarderen," aldus Dewijngaert. Musicalsterren als Pia Douwes, Koen van Dijk, Ad Van Dijk, Tony Neef, Joke de Kruijf, Peter De Smet en Chris Van Tongelen spreken op de website hun waardering uit voor de makers, die zich al tien jaar lang belangeloos inzetten.

Het adres van MusicalFan.net is www.musicalfan.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 2 organiseert Burgemeestersdag
Radio 2-logo

 

Op donderdag 8 februari organiseert Radio 2 in de 5 vestigingen een ware “Burgemeestersdag” … wat zonder enige twijfel een primeur is!   Al organiseerde Vlaams-Brabant in 2005 al een dergelijk project … maar nu dus in gans Vlaanderen!

 

Bij Radio 2 Oost-Vlaanderen (met manager Hendrik Coleman als draaischijf) worden alle burgemeesters van de provincie op die dag verwacht, samen met de Bestendige Deputatie van de provincie en dit voor het bijwonen van een gelegenheidsprogramma in de publieksstudio aan de Martelaarslaan, een bezoek aan het omroepgebouw, de nodige hapjes en drankjes een ongetwijfeld een aantal verrassingen.

 

Diezelfde namiddag is er ook de voorstelling van het nieuwe beeld dat de Oostvlaamse gemeenten kunnen winnen in het kader van de 13e editie van de wedstrijd “Een Thuis voor een Beeld”.

 

Wanneer alles wordt uitgezonden op 98.6 MhZ verneemt U via deze webstek of via www.radio2.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar HELMUT LOTTI vanuit Merelbeke (4/3/2007)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wie op  ZONDAG 4 MAART  met “Het Middenstandshuis” (Merelbeke) meewil naar een uniek concert van  HELMUT LOTTI  in het Casino Kursaal van Oostende … kan (als hij of zij vlug is) nog één van de 12 resterende tickets bemachtigen (betalend).

Wil je graag mee, mail dan vliegensvlug naar Didier van “Het Middenstandshuis” via

didier.dewilde@pandora.be

http://www.middenstandshuis.be/


PS. De verplaatsing gebeurt PER BUS vanuit Merelbeke !!

Reageer (0)

31-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kaars is even uit ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste plietspletsers,

een virale infectie weerhoudt mij er voorlopig van om veel nieuwe items toe te voegen en enkele verfrissingen aan te brengen op deze webstek. Ik plaatste er alsnog enkele op vanavond maar niet getreurd ... hopelijk kan ik U vanaf donderdag weerom met heel wat interessante info verrassen.
Hopend op Uw begrip te mogen rekenen en tot dan,

Johan 

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We krijgen "Gentse" groeten uit Barcelona

En dat ze zelfs in Barcelona bijzonder veel interesse hebben in deze webstek èn er zelfs willen aan meewerken als uitgeweken Gentenaar, bewijst volgende inzending van Tom Lievens … veel leesplezier !



Onze taal

 

Als ik nu en dan naar het centrum van Barcelona trek, kan het wel eens gebeuren dat ik een woordje Gents hoor ... zeker als het zomer is.

Na 14 jaar weg te zijn uit Gent, is dit voor mij altijd een heugelijke gebeurtenis ... zeker als het plat Gents is.

Ik zit niet af te luisteren of zo, maar wel te genieten van het gezapige taaltje die de Gentenaren nog steeds machtig zijn. Ik wil geen pleidooi houden voor het Gents en tegen het ABN zoals ze vandaag de dag “Schuun vloms” noemen, maar geef toe dat het toch wel zeer spijtig zou zijn mochten dingen verdwijnen zoals “Nienok - get gij ne slag op euwen ketel - sante mijn ratse”, om er maar een paar te noemen.

Ook is Gents een heel goede geheimtaal om Hollanders op het verkeerde been te zetten. Ik heb alhier ter stede vrij veel Nederlandse vrienden en als er dan toevallig een vriend van Gent op bezoek is en wij bedienen ons van ons dialect, dan snappen ze er niets meer van.


 veel 5en en 6en

Verleden jaar was mijn verrassing groot toen ik een CD cadeau kreeg van Bieze Baaze. Ik had nog nooit van die kerels gehoord.

Het enige wat men mij verteld had, was dat ze in het plat “gensch” liedjes zongen en daarbovenop nog goede muziek hadden. Na vier klanken en vijf woorden was ik volledig verkocht, dit was muziek in het “Gensch mee nen huuftletter.” Zeker “Bompa” vond ik een wereldnummer, spijtig dat gans Amerika geen Gents verstaat want anders stond dit nummer een halfjaar op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten.

Er is mij ook nog verteld dat ze hun concert op de Gentse feesten geopend hebben met : ” 'k ben ier nog moar just en 't hangt hier al mijn kluuten uit.” Chapeau. Ik zou er niet aan denken. Maar een eigen persoonlijkheid zal ook wel eigen zijn aan ons Gents karakter.

Vraag het maar aan Keizer Karel, die de Gentenaren nooit heeft kunnen temmen. Getuige daarvan nog steeds de lege nissen van ons stadhuis. Let er maar eens op als U langs het stadhuis passert: de nissen die voorzien zijn om beelden in te plaatsen zijn leeg. “Geen beelden meer voor het Gentse volk”, zei Keizer Karel.

 

Bijna 500 jaar na datum staan ze nog steeds leeg. De Gentenaren zullen gedacht hebben: “Karel, houdt U postuurkes, we moeme ze nie en.” Daarom denk ik nog steeds met veel weemoed terug aan Gent.

 

Gent mijne stad.

 

Vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

 

Tom Lievens

www.bloggen.be/tomlievens

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SABIEN TIELS heeft nieuwe theatershow



Op vrijdag 9 februari stelt SABIEN TIELS haar nieuwe theatershow voor.

Zij maakt een selectie uit de vele mooie nummers die ze de voorbije  jaren schreef, aangevuld met nieuwe songs van de cd die binnenkort wordt opgenomen. Voor de zomer verschijnt de eerste singel, het album komt uit in oktober.

 

Al meer dan 10 jaar schrijft ze zelf  Nederlandstalig luisterlied, met inhoud én met humor.

Nu staat ze op die plaats waar ze thuishoort : in het theater,  en ze staat er sterker dan ooit, zowel als muzikant dan als zangeres.  Ze laat zicht begeleiden door een uitstekend jazztrio o.l.v. meesterpianist/arrangeur Dirk Schreurs.
Geen gitaargeweld maar hemelse pianoklanken.
Nederlandstalige popjazz, gospel en soul, het lijkt veel maar Sabien Tiels bewijst dat het kan.

 

Vrijdag 9 februari om  20u15 in het cultureel centrum van Leopoldsburg

Reservaties: 011/34.65.48

 

Zaterdag 3 maart om 20u15 in CC Achterolmen – Maaseik
Reservaties: 089/56.99.56

Méér info: www.sabientiels.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLOUSEAU zoekt intimiteit van GENT en ANTWERPEN



Niet in het lang, in het breed of in dubbel, maar in de intimiteit van de theaterzaal. Zo vieren de gebroeders Wauters deze zomer de twintigste verjaardag van Clouseau! Op 5 juni zijn ze te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen en op 23 en 24 juni in Capitole Gent. Daar doen ze hun grootste hits in volle glorie herleven, en presenteren ze hun nieuwste songs uit de langverwachte CD, die in april 2007 gelanceerd wordt.



Ticketverkoop start op 1 februari

Voor hun twintigste verjaardag laten de gebroeders Wauters het Sportpaleis voor wat het is, en zoeken ze de intieme sfeer van het theater op. Maar een intiemere sfeer betekent ook een beperkter aantal plaatsen. Wees er dus snel bij! De ticketverkoop start op donderdag 1 februari 9.00u. op het nummer 077 37 38 39 en om 10.00u. aan de kassa's van de theaters.



Twintig jaar Clouseau! 

Clouseau begon in 1984 als een vriendengroepje. Alleen Karel Theys, de bassist, had daarvoor enige ervaring opgedaan met The Employees. In 1987 komen de gebroeders Wauters de groep vervoegen, schakelen ze over van het Engels naar het Nederlands en komen ze voor het eerst uit het repetitiekot. Ze mogen Marktrock in Leuven openen en versieren een platencontract voor een eerste single "Brandweer". Later volgen de grote successen als “Anne”, “Daar Gaat ze” en “Geef het op”. Al gauw staan er letterlijk gillende meisjes voor hen in de rij! De rest is geschiedenis!



Data

Op 5 juni in de Stadsschouwburg Antwerpen

Op 23 en 24 juni in Capitole Gent

Telkens om 20.00u.

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.

Cat.1: 45,50 euro

Cat.2: 40,50 euro

Cat.3*: 33,00 euro 



(* Cat.3 enkel in Antwerpen)

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

http://www.capitolegent.be

Reageer (0)

25-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van donderdag 25 januari 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 4: de week van Filips De Goede):

Frederic Jacques (29) uit het Oostvlaamse EINE is de snelste kanaalzwemmer uit de geschiedenis. Van Folkestone naar het Franse Calais in 13.31 uur. Begin maar al te oefenen !

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Toen Nederland de Olympische Spelen van 1928 kreeg toegewezen, bestond nog het gebruik dat het gastland van de Zomerspelen ook de winterspelen zou organiseren. Maar omdat het land veel te plat was, gingen de Winterspelen na enig overleg naar een wat traditionelere plek voor bergsporten: de Alpenplaats Sankt Moritz !
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs