Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
22-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De derde Plietsplets-column van KURT BIEZEBAAZE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zelfs natuurrampen en prangende globale problemen doen een onverlaat als ik dagdromen.

Ik ben er niet fier op maar terwijl ik in extra journaals met de neus op allerhande deprimerende feiten word gedrukt, sla ik aan het fantaseren.

Ze geven je ook de perfecte voorzet, de (terechte) zwartkijkers van onze tijd, met hun veranderende seizoenen, opwarmende aardbollen, toenemende kansen op tsunami’s en mogelijke vervolgen op”Wendy zoekt een man”.

De winter zoals wij hem kennen, verdwijnt.

De Alpen liggen er binnenkort tot op een meter of 2000 groentjes bij.

In Californië, waar het tot voor kort het hele jaar door minstens 30°C was, sneeuwt het de laatste winters meters dik aan.

Bij ons, in Europa, waait het de bomen uit de grond zoals het tot voor een paar jaar enkel in Florida en de Caraïben deed.

Als je bij dit alles een beetje fantasie hebt, kan je je zo voorstellen hoe het er hier in Vlaanderen binnen afzienbare tijd zal uitzien.

 

Door de zachtere temperaturen bij ons, kunnen oorden als Salou en Benidorm afgebroken worden en als originele dorpjes teruggeven aan de plaatselijke vissers.

Blankenberge en Middelkerke ontvangen vanaf dan duizenden gepensioneerde Noren, Siberiërs en Eskimo’s die komen overwinteren.

De mosselrestaurants en frietkramen zullen plaats maken voor rendierkontgrillhuizen en sjbordbars (ik heb het een Rus eens zien klaarmaken op tv…het wordt eventjes wennen, geloof me).

Van Zelzate tot Antwerpen zullen honderden hoge kranen schaduwen werpen op evenveel bouwwerven.

Er zullen flatgebouwen van 10 hoog gebouwd worden, allemaal met zicht op zee !

Ah ja, van Nederland zal door het smelten van de poolkappen niet meer overblijven dan een plas met hier en daar een uitstekende kerktoren.

Stel je voor wat een droom de nieuwe Belgische kust zal zijn voor duikers.

Beginners zullen niet gewaarschuwd worden voor haaien maar voor keukens van Hollandse delicatessenrestaurants.

Ons tropisch paradijs zal nu en dan wel een tsunami over zich heen krijgen maar daar dragen enkel toeristen en West-Vlamingen de gevolgen van, geen probleem dus !

Nederlandse bootvluchtelingen vragen asiel in Senegal, Marokko en Soedan.

Hier moeten ze niet meer komen aankloppen, ze hebben ons genoeg als domme Belgjes versleten, nah !

 

Ik weet ook wel dat het niet de goede kant opgaat met ons milieu maar als we met z’n allen blijven dagdromen ziet de toekomst er misschien zo slecht nog niet uit.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jo Vally met nieuwe CD-single als voorloper van het album "Mijn vriendin"



“IK WIL JE NOOIT MEER KWIJT”
is de titel van de NIEUWE CD-SINGLE van JO VALLY.
Jo scoorde afgelopen zomer een regelrechte hit met “SI SI SI KERIDA” en meer dan ooit kunnen we stellen: Jo Vally is back!.


“Ik wil je nooit meer kwijt” kende de afgelopen weken alvast bijzonder veel bijval tijdens de kerst- en eindejaarsconcerten die de charmezanger deed.

De zeer ingetogen song zou wel eens de single kunnen zijn die menig Vlaming in de juiste stemming brengt nu kerst en eindejaar achter ons ligt en Valentijn weldra voor de deur staat. “IK WIL JE NOOIT MEER KWIJT” is de voorbode van Jo’s NIEUWE ALBUM “MIJN VRIENDIN” dat in het VOORJAAR van 2007 in de winkelrekken zal liggen!

Mijn vriendin
Méér info op www.jo-vally.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke kurk op de fles ??? De eerste wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen






ETIENNE VAN STEENBERGHE   

 

- Al meer dan 25 jaar wijngepassionneerde, en vooral ‘het reizen en het genieten’ in de wijnstreken zelf, o.a. in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Californië, enz…

- Was dan 15 jaar free-lance medewerker Radio 2 (van 1983 tot 1998) in het programma 'Kwistig met Muziek' van Ro Burms en met Micha Marah;

- Auteur van elf wijnboeken: o.a. Belgische Wijnbouwers in Frankrijk en zijn laatste gastro-

     toeristische wijnreisgids: DE ELZAS WIJNROUTE.

- Diverse publicaties in tijdschriften: Dag Allemaal, Zanadu, De Standaard Magazine, e.a.

- Commentator tijdens degustaties en manifestaties zoals de verkiezing van de Mosselwijn in Philippine (al 10 jaar), de Aspergewijn in Wevelgem, enz…

- Lid van diverse ‘wijn-ordes’: onder meer Commandeur d’Honneur Commanderie du Bontemps de Médoc et de Graves en erelid van de Jurade van Saint-Emilion, erelid Confrérie Saint-Etienne (Elzas), Mousquetaire d’Armagnac, Commandeur Sabre d’Or, enz…

Hierbij de eerste wijntip !!!

De discussies over welke afsluiting een fles wijn moet hebben is nog lang niet gelopen.

Een hele natuurkurk of een geperste kurk is bij ons het meest vertrouwde beeld. Natuurlijk is de kurk uit één stuk beter en duurder en worden van de overschotten de goedkopere geperste kurken gemaakt (met extra chemicaliën om de restjes bij elkaar te houden).

Tegenstanders van de schroefdop zijn er in groten getale. Niet iedereen is het daarmee eens. "Pure emotie is het, dat ritueel van het ontkurken", aldus een wijnhandelaar: "Ook duurdere bewaarwijnen gedragen zich uitstekend onder de schroefdop." Wat de kurk voor ons is, dat is de schroefdop voor Australiërs en andere nieuwe wijnproducerende landen. Ze snappen in Australië de hele ophef in Europa ook niet zo goed. Voordelen heeft de traditionele kurkafsluiting niet. Eén op de 15 flessen wijn vertoont smaakafwijkingen, zelfs bij relatief jonge wijnen, onder meer door schimmels of doordat de kurk de fles niet goed afsloot.

Dan zijn er ook nog plastic- of siliconenkurken, die ook in Europa steeds meer wordt toegepast. Deze kurken zijn goedkoop en in iedere kleur te maken en te bedrukken. ‘Leuk meegenomen,’ zegt de marketingman. De eerste ervaringen leren echter dat de plastickurk op lange termijn niet altijd zijn mannetje staat, en de wijnen na enkele jaren kunnen beginnen te oxideren.

Tot slot de glazen kurk. Mijn indruk is dat deze wel eens een grote toekomst kan hebben. Helaas zijn de oudste wijnen die ik met een glazen kurk heb van 2003, maar de smaak van de wijn eronder (Riesling) is nog steeds indrukwekkend fris. De glazen kurk ziet er ook mooi uit, en heeft een eigen verwijderingritueel.

Formuleer uw pro of contra met een mailbericht naar: steenwine@skynet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

De Gentse jeugdschrijfster Riet Wille (1954) geniet een hoog aanzien in de Vlaamse, stel maar de Nederlandstalige literatuur. Haar nieuwste boek is uitgekomen bij uitgeverij De Eenhoorn in Wielsbeke en kreeg als titel mee : “Wie dit leest wordt een beest”, een naamgeving die helaas iets te veel verwijst naar het thema van de Jeugdboekenweek enkele jaren geleden. Maar daar houdt alle kritiek op.


 


Het is een prachtige publicatie geworden, niet alleen door het geïnspireerde taalgebruik en de fantasie van de auteur, maar zeker ook mede door de illustraties van Fleur Van der Weel. Beiden moeten elkaar erg goed aanvoelen, want Wille is de fleurige dochter van een bloemist. Hebbes ?

 

Logopediste van opleiding, Riet Wille, heeft ook in haar vorig werk haar doelpubliek consequent afgebakend : heel jonge kinderen… eerste lezertjes zeg maar, zelfs kinderen met leer- en praatproblemen. En ook in haar succesrijk slippertje met Theater Taptoe in “Rinkel Tinkel Tijdjes”

 

Sinds 1984 is ze actief als auteur. Dan debuteerde ze bij Lannoo met “Zuurtjes en Zoetjes”. In 1986 kreeg ze de waardevolle onderscheiding Boekenleeuw voor “Raadsels te koop” en na omzwervingen bij Averbode en De Sikkel lanceerde ze zich in 2003  bij De Eenhoorn met de “Een rijm in mijn oor” en even later met de raadselbundel “Kastje, wat past je ?”

 

De hardcover “Wie dit leest wordt een beest” is – Riet Wille kennende – weer een speels en poëtisch boekje geworden… met een ludieke taalvaardigheid geschreven. Boeiend creatief. Verrassend. Ontdekkelijk. Nergens vervelend. Kinderen stimulerend in woord en beeld.

 

Wat verlang je nog meer…

 

Enne ik ben er gaan beest van geworden.

 

 

Had ik kinderen gehad, ik kocht het zeker voor hen, omdat ze zeker deze regels zouden onthouden… Als daar bijvoorbeeld zijn :

 

 

Een kind kijkt toe en treurt

 

Het komt  weer niet aan de beurt

 

 

Freek Neirynck


 

Contactmogelijkheden : riet.wille@pandora.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van maandag 22 januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 4: de week van Filips De Goede):

Flor Theeuwes en Edmée Daenen zijn twee Vlamingen die in 2005 op nummer één stonden in de Amerikaanse radio top-100. Vóór Madonna en de Chemical Brothers

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Sugar Ray Leonard wist waarom hij op aarde was, getuige de volgende citaten:
- iedere keer dat ik een klap krijg, wil ik stoppen met boksen. Maar iedere keer dat ik zelf sla, ontvang ik 1000 dollar.
- we hebben van god allemaal bepaalde talenten gekregen. Mijn talent is toevallig dat ik mensen tegen hun hoofd sla.
Niettemin werd Leonard in 1991 vernietigend verslagen door Terry Norris ...
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.StapAF en fiets ... het nieuw fietsmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen

   Veel fietsen en niet vergeten om op tijd en stond eens af te stappen. Dat is de boodschap die Toerisme Oost-Vlaanderen wil meegeven in het nieuwe gratis fietsmagazine StapAf, dat voortaan twee keer per jaar verschijnt. De nieuwe publicatie brengt niet minder dan 24 bladzijden reportages, weetjes en praktische informatie én een uitneembaar middenkatern met 5 uitgewerkte fietsroutes. Elke recreatieve fietser kan met deze nieuwe publicatie zijn of haar hart ophalen.

 

Het eerste nummer van StapAf volgt drie jonge dertigers tijdens hun meerdaagse fietsvakantie in het Meetjesland, de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. Je kan de tocht zelf overdoen, want in het magazine vind je de lijst met fietsknooppunten die Danny, Katty en Dries hebben gevolgd.

In StapAf staan ook kaartjes van 5 uitgewerkte fietstochten. Voor het Waasland is dat de Ledebeekroute, een klassieke fietslus. Scheldeland geeft de geheimen van de De Pillecynroute langs de oevers van Schelde en Durme prijs. Voor de drie andere regio's zijn thematochten langs de drie nieuwe fietsnetwerken uitgestippeld. Voor de Vlaamse Ardennen is een kleine Ronde van Vlaanderen uitgewerkt. In de Leiestreek voert de tocht langs de knooppunten je door de landschappen die de kunstenaars inspireerden. De tocht in het Meetjesland loodst je langs het Schipdonkkanaal, het kanaal Gent-Brugge en de talloze kastelen in deze buurt van deze waterlopen.

 

Maar StapAf gaat over meer dan fietsen alleen. Chef-kok Peter Dudink van het Hofke van Bazel, onlangs verkozen tot beste kok van België, gaat op bezoek bij vier producenten van Oost-Vlaamse streekproducten en neemt er de proef op de som. StapAf gaat ook wandelen in Ronse, gegidst door een MP3-speler en zoekt de leukste plekjes voor de kinderen. En niet te vergeten: de lezers kunnen drie weekendjes winnen in Oost-Vlaanderen!

 

Zin om StapAf te lezen? Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de diensten van toerisme en toeristische infokantoren in Oost-Vlaanderen. Je kan je ook gratis abonneren, op volgend adres:

 

Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Metselaarshuis

Sint-Niklaasstraat 2

9000 Gent

Tel. 09-269 26 00

e-mail: toerisme@oost-vlaanderen.be

 

 

Het magazine is ook in pdf vorm te lezen op de website www.tov.be. De tweede editie verschijnt in juni 2007.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert Verhulst stunt binnenkort in Plopsa Indoor Hasselt

Eind vorige week kwam Bert, een 21-jarige Antwerpse student communicatiewetenschappen volop in het nieuws toen hij een oproep lanceerde aan het adres van Gert Verhulst.

Via zijn site herinnerde de student Gert aan zijn belofte uit 1991, waarin hij in het liedje “Tien Miljoen” droomt wat hij zou doen als hij 10 miljoen zou hebben.

“Ik kocht liters limonade, 100 kilo chocolade om aan iedereen uit te delen" ... Een belofte die Bert nu graag wil vervuld zien…

Gert was zeer gecharmeerd door dit initiatief, en heeft besloten om zich dan ook aan zijn belofte van toen te houden.



Wat zal Gert doen?

Op vrijdagavond  2 februari zal PLOPSA INDOOR HASSELT tussen 17u & 20u speciaal worden geopend voor deze actie.

Gert biedt 1.000 gratis toegangstickets aan Bert, de initiatiefnemer van de intussen alombekende site. Bert liet ons weten dat alle ‘fans van toen’ die er op 2 februari willen bijzijn zich kunnen inschrijven via een speciaal formulier op zijn site www.gertje.info

Inschrijven kan vanaf dinsdag 23 januari en zo lang zijn voorraad tickets strekt (gezien de gelimiteerde capaciteit van Plopsa Indoor Hasselt, is het echt noodzakelijk dat er vooraf wordt ingeschreven voor dit feest).

Op vertoon van hun persoonlijke inschrijvingsbevestiging die ze via mail ontvangen kunnen de winnaars zich op 2 februari 2007 tussen 17u & 20u aanmelden in Plopsa Indoor in Hasselt. Naast de gratis toegang tot het Indoorpark zal er voor iedereen een gratis stuk chocolade zijn, en ook  de limonade zal rijkelijk vloeien. Als klap op de vuurpijl zullen Samson & Gert die avond ook nog een optreden geven, zodat hun fans van weleer nog eens uit volle borst kunnen meezingen met hun favoriete Samson & Gert-liedjes van toen.

Gert wil met deze actie echter ook iets doen voor de mensen die het minder goed hebben, zodat zij ook de kans krijgen om mee te genieten van dit initiatief. Daarom zal hij in overleg met het “Vlaams netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen” ook 500 toegangstickets verdelen onder de verschillende erkende verenigingen die hierbij zijn aangesloten.

Deze tickets zullen door dit Vlaams netwerk van verenigingen worden verdeeld, zodat ze zeker goed terecht komen.

 Gert & Samson laten bij deze ook officieel weten dat zij voorlopig geen plannen koesteren om bij de brandweer te gaan, of als piraten van de zee naar Timboektoe toe te varen. Samson heeft op dit ogenblik ook geen plannen om daadwerkelijk koning te worden.

Reageer (0)

21-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manmanman op tournee èn eerste single



Manmanman
hun eerste singel – “de druppel” - is uit.
Dit is een voorloper voor de full-cd die in september uitkomt. Hier staan de beste nummers op van de show “Wij zijn niet mooi” en “Manmanman zoekt vrouw”.
Samen met de singel komt ook de dvd uit van de tweede show “Manmanman zoekt vrouw”.
Wie Manmanman nog dit seizoen wil zien kan op volgende plaatsen terecht:


Januari 2007


Vrij.26  20u30  CC Brasschaat  03/650.03.41
Wo.31  20u15  Arenbergschouwburg/Antwerpen  070/222.192


Februari 2007


Za.03  20u30  CC De Herbakker/Eeklo  09/378.40.90
Za.10  20u00  CC De Kollebloem/Puurs  03/890.76.20
Za.17  20u00  GC Nekkersdal/Laken  02/425.01.25


Maart 2007


Za.17  20u00  GC De Roos/Glabbeek  016/77.80.47
Ma 19 21u00   't Trefpunt Bij Sint-Jacobs GENT
Za.24  20u00  OC Vondel/Meulebeke  050/488.080
Za.31  20u15  ConcertZa.al CC Merksem  03/641.62.10


Mei 2007


Do.03  20u15  CC 't Blikveld/Bonheiden  015/500.700
Vrij.11 20u15  CC De Werft/Geel  014/57.03.41        

Volgend seizoen loopt de show verder, meer info op www.manmanman.be  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar VOICE MALE op 2 en 3 februari in A'pen



VOICE MALE
start het nieuwe jaar met leuk en feestelijk nieuws. In februari pakt Voice Male uit met een spetterend live-album dat de afgelopen maanden werd opgenomen.  Op die cd staan ondermeer live versies van ‘Footloose’, ‘Radio Gaga/Sweet dreams’, ‘True colors’, ‘Video killed the radiostar’, ‘Non non rien n’a changé’, ‘You make my dreams’, ‘Femme liberée’, een ‘Voice Male Medley’ en de onvolprezen ‘K3/Luv’ Medley’.

 

Deze cd zal voorgesteld worden tijdens de show “100 JAAR VOICE MALE” op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2007 in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.  Het gaat deze keer niet over de première van de nieuwe theatershow, maar dit jaar gaat het om een heus jubileum. Officieel is het inmiddels een jaar of 20 geleden dat de knaapjes op kamer 11 aan het zingen sloegen, maar aangezien er intussen zoveel veranderd en gebeurd is, en het ook wel een beetje zo aanvoelt, werd de jubileumshow “100 jaar Voice Male” gedoopt. Het programma zal deels bestaan uit de leukste momenten van de afgelopen eeuw, maar je zal ook al een stevige voorsmaak krijgen van de show waaraan de groep momenteel aan het werken is, en die je zelf mee kon samenstellen. En voor de statistici onder jullie: het optreden van 2 februari zal welgeteld het 1500ste zijn dat Voice Male aanheft. Alstublieft ! 

 

Kaarten kan je bekomen op het nummer +32 (0) 70 222 192.

De gegevens vind je eveneens op www.voice-male.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BMW-fans en oldtimerfans MOETEN op 27 of 28/1 naar Flanders expo



Op 27 & 28 januari heeft in Flanders Expo opnieuw de jaarlijkse Flanders Collection Car plaats in de hallen 3, 5 en 7. Openingsuren zijn van 8h30 tot 18h30.

Flanders Collection Car is een internationaal gebeuren met vele standhouders uit de omringende buurlanden en Italië. Belangrijk om weten is dat de Collection Car evenementen zich profileren als beurzen, een plaats waar handel in collectiewagens en hun onderdelen, accessoires, boeken, automobilia etc… centraal staan.

De bezoeker verwacht zich dus aan géén museumtoestanden maar aan een rasechte handelsbeurs met 13.000 m² standen en standjes… Daarom ook dat de standprijzen reeds jaren afgestemd staan op een zo groot mogelijk aanbod aan standhouders. Ook particulieren worden aangemoedigd om een standje te nemen en er hun collectors items te verkopen.

Onwaarschijnlijke BMW stand te Gent

Ieder jaar wordt er een expositie georganiseerd rond een bepaald thema. Voor de editie 2007 hebben wij de opportuniteit om de uniekste racewagens van het Beierse BMW aan het publiek voor te stellen.
Dit is een unieke gelegenheid want alle auto’s komen uit privé-collecties. Van de eigenaars hebben wij de gunst verkregen om ze voor één keer aan het publiek te tonen.

Een realisatie die ook mogelijk was dank zij de financiële tussenkomst van BMW Belgium voor het exceptionele transport en verzekering van de racewagens en de bereidwillige organisatorische medewerking van BMW Club Vlaanderen.

Dit is een showstand die BMW fanaten een natte droom zal bezorgen. Behalve de bijzonder rare collectoritems zoals de BMW 30 CSL Batmobile, de 507, 2002 Turbo etc… zal er een complete stand staan van BMW racewagens: Formule 1 wagens die geschiedenis hebben geschreven met piloten als Thierry Boutsen, Gerard Berger, Rene Arnoux, Marc Surer, Hans Stuck, Joachim Winkelhock, Johnny Cecotto en andere autogoden.

De beurs gaat door in Flanders Expo op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2007 van 09.30 tot 18.30 uur (inkom: 11 € - kinderen - 11 j: gratis)
Méér info op www.collectioncar.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van zondag 21 januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 3: de week van Jacques Brel):

Erasmus vluchtte in 1521 uit Leuven voor de intriges en het geroddel van de theologische faculteit.

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

De 'Big 147' is de maximumbreak en tevens de perfecte score bij snooker: de hele tafel wordt in één keer leeg gespeeld, waarbij iedere rode bal gevolgd wordt door de zwarte, die met 7 punten de hoogste waarde heeft. Tegenwoordig is een dergelijke score niet ongewoon meer bij de wereldtoppers, die vele trainingsuren per dag maken. Pas in 1934 was er een speler die de 'Big 147' neerlegde in een officiële wedstrijd ... de Nieuw-Zeelander Murt O'Donoghue.
Ronny O'Sullivan heeft momenteel het officieuze wereldrecord want hij speelde de 'Big 147' in slechts 5 minuten en 20 seconden.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw nummer "Over taal" is uit !

Als taaladviseur voor de openbare omroep gaf Eugène Berode van 1971 tot 1996 taalraad aan al wie het horen wilde. Zijn reputatie is legendarisch, net als zijn ‘blauwe brieven’. Klopt het wel met die reputatie? En zit de liefde voor de taal, tien jaar na zijn pensioen, nog even diep?

Over taal had een interview met de voormalige taalraadsman bij de BRT.

"Op de radio zeggen: ‘Luisteraars, zeg niet zus, maar zo’, ’s morgens bij het ontbijt, verdorie, ik vind dat afschuwelijk. Ik heb daar geen goed woord voor over.”

Het volledige interview kunt u lezen op http://www.uga.be/uitgeverij/detail_nl.phtml?id=44

 

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal. Tijdschrift voor taal, tekst en communicatie onder meer:

 

- de hee en de gaa van West-Vlamingen. Chris De Wulf belicht enkele misverstanden over een klankwissel

- Albert Oosterhof over de status van het Nederlands als wetenschapstaal. In Nederland moet Nederlands op straat. Maar mag in Vlaanderen een doctoraat in het Engels?

- een interview met romanschrijfster Johanna Spaey: van studente assyriologie naar eindredactrice en romanschrijfster

- Filip Devos over de zware idiomatiek van woordcombinaties met zwaar 

- vonden de laatste verkiezingen in België plaats 'in klare taal'? Een dossier van Karl Hendrickx

- Ronny Boogaart brengt enkele nieuwe bevindingen rond het gebruik van moest en mocht in Vlaanderen en Nederland

- Hugo Brouckaert heeft het in zijn column over 2000 jaar Latijnse oneliners, van Willy Claes tot Eddy Wally

- en verder: de vaste rubrieken 'Broodje taal', 'Quiz' en 'Te boek'


Alweer 28 bladzijden taalgenot - voor meer info: 0478/35.19.14.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari IS Gedichtendag

Affiche Gedichtendag 2007

Gedichtendag 2007 staat in het teken van stilte en eenvoud. In drukke en lawaaierige tijden, waarin snelheid en zappen de norm zijn, vraagt Gedichtendag aandacht voor rust en concentratie; voor de stilte die onlosmakelijk verbonden is met het gedicht: de stilte die nodig is om klank en betekenis te waarderen.

Beleef gedichtendag in de bib van Gent:

° Laat u poëzie influisteren op de sofa, op de poëziestoel, in de lift
Vier studenten van het Herman Teirlinck Instituut fluisteren de aanwezigen verstilde woorden in op de sofa in het Leescafé, over de intercom en in de lift, op de lummelstoelen in de jeugdafdeling, in de poëziefauteuils van de afdeling literatuur…

Diverse locaties in de bib, tussen 13.30 en 17 uur (gratis).

° Maak kennis met dichter en theatermaker Bart Meuleman tijdens de Paarse Zetellezing
Donderdag 25 januari van 12.30 tot 13.15 uur in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek (gratis toegang - deuren dicht om 12.30 uur).

° Leen uw lievelingspoëet uit de Wereldpoëzie van De Morgen
De volledige reeks Wereldpoëzie is beschikbaar op de afdeling literatuur (4e verdieping). Daarnaast zijn er ook andere uitgaven van de twintig werelddichters uit de reeks.

° Kies uw voorkeurbundel uit de bekroonde poëzie 2006
Laat u leiden door de lijst van alle poëzieprijzen van het voorbije jaar.

Z° oek in het handige onderwerpsregister ‘themapoëzie’
Voor wie poëzie rond een bepaald thema zoekt, is een lijst met niet minder dan ‘700 bloemlezingen themapoëzie’ permanent beschikbaar bij het rek poëzie op de afdeling literatuur.

° Stem mee voor de Herman De Coninckprijs
Ter gelegenheid van Gedichtendag reikt Boek.be op woensdag 24 januari 2007 een gloednieuwe Vlaamse poëzieprijs uit: de Herman de Coninckprijs voor het beste gedicht. Stemmen kan op de website
www.canvas.be of www.boek.be (gratis op de internetpc’s in de bib).

° Verstuur een poëzie e-card:
http://www.poetry.nl/read/nederlands/5389
Verras uw vrienden en beminden met een kaartje (gratis op de internetpc’s in de bib)

° Bewonder het gedicht als kunstwerk van stadsdichter Erwin Mortier in de themazaal van de bib;
ook te zien tijdens het programma ‘De Zeeuw van Vlaanderen’ van zondag 21 januari op de regionale televisie AVS (van 9 tot 17.45 uur in herhaling). Het programma wordt ook nog eens herhaald in de daaropvolgende week.

° Lees stadsdichter Erwin Mortier
Op de website
www.literair.gent.be: kies achtereenvolgens: ‘Fragment’ - ‘Zoeken op auteurs’ - ‘Fragmenten - Auteurs’ (knop M)

Info over alle activiteiten van Gedichtendag Vlaanderen en Nederland: website http://www.gedichtendag.org/ > Activiteiten

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hartveroverend levensverhaal van de eerste Gentse transseksueel

Pers en publiek zijn het er over eens: de monoloog "Kijk Mama Ik Dans" is een aangrijpend schot in de roos! Na een uiterst succesvolle tournee door Vlaanderen, Nederland en Frankrijk, komt deze bejubelde voorstelling nog éénmaal terug naar waar het allemaal begonnen is: in Gent! "Kijk Mama, Ik Dans" is op 2 maart te zien in Capitole Gent.

 

De Standaard: “We genieten van haar sappige vertelkunst en wanen ons in een Gents gedubde film van Almodóvar.”

 

De Morgen: “Een aangrijpende monoloog, waarbij ook veel en hard gelachen mag worden.”


 

Geboren Raoul, huidige naam: Vanessa.


Vanessa Van Durme heeft keuzes gemaakt in haar leven. Moeilijke keuzes, pijnlijke keuzes, keuzes waar ze haar ouders veel verdriet mee heeft gedaan. Nu is ze een gevierde actrice die haar zestigste verjaardag voelt naderen. Ze heeft mooie herinneringen aan haar werk voor de openbare en de commerciële omroep, aan de komedies die ze schreef én aan de prachtrol die ze in “Allemaal Indiaan” van Alain Platel en Arne Sierens speelde. 

 

Ze heeft ook nare herinneringen. In 1948 kwam ze als jongen ter wereld, als speciale jongen. Was ze homo? Was ze travestiet? Was ze transseksueel? Ze heeft die vragen zelf beantwoord en zonder enige hulp het lange, moeizame, dure pad naar de geslachtsverandering bewandeld. Onderweg is ze vuurspuwer geweest, stripper, prostituee. Ze heeft getwijfeld, gehuild, geleden, maar zich ook kostelijk geamuseerd.

 

In “Kijk Mama, Ik Dans” speelt Vanessa zichzelf, haar moeder, haar vader en terug zichzelf als zevenjarig jongetje. Over de onomkeerbare keuzes die ze heeft gemaakt in haar leven. Over haar twijfels, over haar angsten. Hoe is het om geboren te zijn in een lichaam dat eigenlijk aanvoelt dat het niet van jou is?

 

'Je wordt er een echte man van hoor, van dat transseksueel gedoe.'

In een regie van Frank Van Laecke, vertelt Vanessa op haar eigen, humoristische manier, maar grijpt je één seconde later naar de keel en doet je stilstaan bij het drama en de vooroordelen waarmee ze haar ganse leven heeft moeten afrekenen.

 

"Kijk Mama, Ik Dans" staat garant voor een hartveroverend, ontroerende en erg grappige rit doorheen het turbulente leven van een vrouw met ballen.
 

 

"Kijk Mama, Ik Dans"

Dinsdag 2 maart om 20.00u. in Capitole Gent

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 18 euro

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.capitolegent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TANIA KLOEK & CHRISTOPHE AMEYE VERWACHTEN EEN KINDJE!

spring2.jpg     Berichtje van Studio 100:

Actrice Tania Kloek (danslerares Pia uit Spring) en Christophe Ameye (acteursregisseur en scenarist voor  Studio100) zijn heel blij te kunnen melden dat ze een kindje verwachten!

In de zomer van 2007 krijgen Juliet (bijna 5 jaar) en Achiel (8 maanden) er dus nog een broertje of een zusje bij.

Het koppel laat weten dat ze heel erg blij zijn met deze zwangerschap, en dat ze vol ongeduld uitkijken naar de komst van de kleine spruit.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelen in Vlaanderen - Project koppelt streekgastronomie, gastheerschap en toerisme

smakelijik_dagje.jpg  Eens op reis zijn wij allemaal gastronomaden. Tafelen geeft structuur aan een reiziger zijn dag. Die begint met een ontbijt in zijn hotel, in een koffieshop of broodjesbar. En terwijl hij zijn licht gekookt eitje sopt zit de toerist al te plannen, voor zichzelf of met zijn reisgenoten, hoe en wanneer hij zijn lunch zal nemen en waar de dag aan tafel zal eindigen.

Tafelen is in Vlaanderen meer dan eten en drinken alleen. Tafelen zit in de buik en in het hoofd, is gezelligheid en genieten van gastheerschap. Tafelen in Vlaanderen wil deze troeven van onze streekeigen tafel en eetcultuur zoals gedragen door de horeca in kaart brengen, ontwikkelen en koppelen aan de toeristische promotie van de Vlaamse regio’s en steden. Tafelen in Vlaanderen wil er mee voor te zorgen dat die tijd aan tafel onvergetelijk wordt voor iedereen die in Vlaanderen aanschuift. Gezellig samen eten en drinken is een essentieel onderdeel van de totale toeristische beleving en zorgt in belangrijke mate voor het tevreden gevoel dat men mee naar huis neemt. En het is een reden om terug te komen.

            

Voor het  toerisme als belevingseconomie, is de Vlaamse convivialiteit – genieten van gastheerschap – aldus een cruciale succesfactor. Wanneer tafelen kan verbonden worden met specifieke regio’s wordt het een krachtig marketinginstrument. Authenticiteit immers is één van de dingen die hoog op het verlanglijstje van de toerist staat. Tafelen in Vlaanderen is oud als de straat en supertrendy. In het buitengebied zijn de troeven de streekproducten en traditionele gerechten. Denk aan de geuze en kriek in Pajottenland, de bloesems en het fruit in Haspengouw, de paling in het groen van Waasland, waterzooi, witloof, mosselen en hop. In de steden zijn het de juist de buitengewone diversiteit en de allernieuwste trends die helemaal in lijn zijn met de dynamiek en beleving van de stad.

   

Aldus is Tafelen een belangrijke bron voor beeldvorming rond regio’s en steden en een cruciale succesfactor in de toeristische beleving van Vlaanderen. Het vermarkten van Vlaanderen via Tafelen heeft daarenboven ook een gunstig effect of complementaire sectoren zoals productie en distributie van streekproducten, plattelandsontwikkeling en locale culturele identiteit.

 

Tafelen in Vlaanderen vzw is sinds 20 oktober 2006 een publiek - privaat samenwerkingsverband, initieel gedragen door de 5 provinciale toeristische diensten (Westtoer apb, Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, Toerisme Provincie Antwerpen vzw, Toerisme Limburg vzw en Toerisme Vlaams-Brabant vzw) en door de beroepsfederatie Ho.Re.Ca.Vlaanderen. Het agentschap Toerisme Vlaanderen zorgt voor ondersteuning op logistiek, inhoudelijk en marketing vlak. De Vlaamse minister Geert Bourgeois steunt via een tewerkstelling- en evenementensubsidie de opstart en uitbouw van deze publiek - private samenwerking. Het werkingsbudget voor 2007 bedraagt ruim 800.000 euro, naast de budgetten voor productontwikkeling en communicatie die worden ingezet binnen de reguliere werking van de stichtende leden en de aanvullende projectmiddelen van partners.

Reageer (0)

17-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje "De Schedelgeboorten" ... een must !

De nieuwe show van de Gentse groep DE SCHEDELGEBOORTEN staat voor de deur!

De nieuwe CD is uit via LC Music, de single verschijnt volgende week, een ander nummer werd geselecteerd voor deel 6 van de "Komplete Kleinkunstkollektie" en in april sluiten ze het tiendaagse Cabaretten-Festival af in Gent. Op 19 januari gaan ze in première met hun nieuwe show "Beter dan tevoren" met een nieuwe lading cabareteske popliedjes.


SPEELLIJST

19/01 om 20u15: CC Strombeek -Bever (première)
20/01 om 20u15: CC De Werft - Geel - uitverkocht
25/01 om 20u30: CC De Ploter - Ternat
26/01 om 20u30: CC 't Bruggesken - Kapellen
27/01 om 20u30: CC De Herbakker - Eeklo
02/02 om 20u30: OC Westrand - Dilbeek
03/02 om 20u15: CC Leopoldsburg - uitverkocht
08/02 om 20u00: CC De Abdij - Geraardsbergen
09/02 om 20u00: CC De Spil - Roeselare

10/02 om 20u30: CC Podium - Deurne
15/02 om 20u30: Bij de Vieze Gasten - Gent
16/02 om 20u30: Bij de Vieze Gasten - Gent - uitverkocht
17/02 om 20u15: CC Muze - Heusden-Zolder
23/02 om 20u30: CC Gildhof - Tielt
24/02 om 20u00: CC Minnepoort -Leuven
02/03 om 20u15: CC Jan Tervaert - Hamme
03/03 om 20u30: CC Den Blank - Overijse
09/03 om 20u30: CC Zwaneberg - Heist o/d Berg -
 uitverkocht 
16/03 om 20u15: CC De Bogaard - Sint-Truiden
17/03 om 20u15: Stadsschouwburg - Ieper
21/03 om 20u15: CC Breughelzaal - Bree
24/03 om 20u00: CC Stroming - Evergem - uitverkocht
29/03 om 20u15: Arenbergschouwburg - Antwerpen
31/03 om 20u00: GC De Zwaan - Nazareth
29/04 om 20u00: Cabarettenfestival Capitole - Gent

Alle info op www.xlp.be en binnenkort méér info op deze webstek over DE SCHEDELGEBOORTEN !!

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN met de klas een PIRATEN-PLOPSA-INDOOR-dag

Doe nu mee aan dé super coole Piratenwedstrijd!

Binnenkort zijn de piraten te bewonderen in de nieuwe show

“Het geheim van Esmeralda”.

Daarom geven ze nu al een deel van hun piratengeheimen prijs aan één klas vol winnaars.

Piet Piraat Show met voorstellingen in Antwerpen, Hasselt en Oostende

 
Wat kan je winnen? Ga met je hele klas naar Plopsa Indoor voor een onvergetelijke namiddag vol Piratenplezier samen met de enige echte Stien Struis, Berend Brokkenpap, Steven Stil en natuurlijk Piet Piraat.

 

Wat moet je doen om te winnen? Schrijf samen met je juf/meester en al je klasgenootjes hét mooiste piratengedicht. Er zijn een paar spelregels: het gedicht moet minstens 10 lijnen lang zijn en moet zeker deze woorden bevatten: Piet Piraat – storm – Scheve Schuit – Ahoy!

 

Stuur het gedicht naar piratengedicht@studio100info.be. Vergeet zeker niet jouw naam, klas en het telefoonnummer van de juf/meester te vermelden! De wedstrijd wordt afgesloten op zondag 21 januari om 21u!

 

Veel succes!

  

 



Het geheim van Esmeralda

Piet Piraat en de andere piraten komen net van Vulkaaneiland als ze op hun schip een zigeunermeisje ontdekken: Esmeralda.

Ze is wonderschoon en zegt dat ze het eiland wilde ontvluchten om een wereldreis te maken, maar Steven Stil vertrouwt haar niet. Piet is natuurlijk meteen verliefd en ook Berend Brokkenpap en Stien Struis worden dikke vrienden met haar. Maar op een avond blijkt dat Steven gelijk heeft: het is Esmeralda om de beker te doen die Steven Stil op een rommelmarkt heeft gekocht. Dat blijkt namelijk een magische beker te zijn! De vraag is alleen … zal Steven de andere piraten op tijd kunnen waarschuwen?

 

Het begin van een spannend avontuur tijdens de nieuwe Piet Piraat Show! Reserveer nu alvast je tickets!

 

 

PRAKTISCHE INFO

 

Het geheim van Esmeralda

Antwerpen  - Zaal Elckerlyc

18 & 19 februari 2007

 

Hasselt – Grenslandhallen

24 februari 2007

 

Oostende – Kursaal

25 februari 2007

 

Voorstellingen telkens om 13u en 15u15

 

Tickets & Info

070/344.555 -  www.studio100.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les krijgen of geven ... of vergaderen het donker ??


Voor de nationale campagne 'Met je oren zie je meer!' roepen alle onderwijskoepels en de onderwijsminister op om op woensdag 7 februari even 'les te geven in het donker'. Je kan een klas blinddoeken en speciale aandacht vragen voor actief luisteren, terwijl je andere zintuigen uitschakelt. Ook een geblinddoekte lerarenvergadering is bijzonder inspirerend. Je vindt ideeën op de website van Klasse en van Boodschap zonder Naam en in de pedagogische bijlagen bij Maks! en Yeti.
Scholen die een leuke actie doorsturen naar secretariaat.leerkrachten@klasse.be maken kans op honderd originele blinddoeken en een bezoek van de onderwijsminister (en de televisiecamera's) op 7 februari.

Meer info op www.klasse.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een spellingstest ? Dan is er het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds



Hoe is het met uw spellingkennis gesteld? Hebt u de nieuwe spelling (2005) al helemaal onder de knie en neemt u graag de proef op de som? Of moet u dringend bijbenen? Dan is het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds en Knack de ideale (taal)gelegenheid!

Zaterdag 10 februari 2007 zijn er overal in Vlaanderen én op verschillende plaatsen in het buitenland preselecties voor jongeren en volwassenen. Wat staat er op het spel? Een prijzenpot van maar liefst € 50.000 en een zitje in de nationale finale!

  

Voor de hele familie

Iedereen kan meedoen aan het Groot Nederlands Dictee! Voor jongeren uit de laatste graad van het basisonderwijs en het volledig secundair onderwijs zijn er vier verschillende wedstrijdformules: Miniemen, Cadetten, Scholieren en Junioren. Volwassenen hebben de keuze uit 3 categorieën: het Liefhebbersdictee, voor mensen met interesse in spelling, het Specialistendictee, voor de echte spellingfanaat, en het Dictee voor anderstaligen, voor mensen die Nederlands leren en op een leuke manier hun tweede taal willen oefenen.

 

Overal in vlaanderen, en daarbuiten

De preselecties van het Groot Nederlands Dictee vinden plaats op zaterdag 10 februari in heel Vlaanderen én in Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Ook dit jaar zijn er heel wat nieuwe preselectieplaatsen zodat deelnemers op maar liefst 79 locaties terecht kunnen voor een superspannend taalspel. Wie zonder kleerscheuren door de preselectieproef geraakt, wordt plaatselijk spellingkampioen en gaat naar huis met een knap prijzenpakket.

 

Finale in Vlaams Parlement

De allerbeste spellers maken natuurlijk ook kans om erbij te zijn op de nationale finale, op zaterdag 10 maart in het Vlaams Parlement. En wat staat er op het spel? Woordenboeken en cd-roms van Van Dale, kostbare pennen van Pelikan, vakantiekampen van STI, weekendarrangementen van Toerisme Limburg, filmtickets van Kinepolis en stapels boeken van het Davidsfonds.

 

Meer info

Alle informatie over het Dictee vindt u op www.davidsfonds.be/dictee of in de infofolder die u kan aanvragen op het Nationaal Secretariaat van het Davidsfonds via dictee@davidsfonds.be of op 016/310.600. Deelnemen aan de preselecties kan alleen met een deelnemerskaart die vóór zaterdag 27 februari 2007 moet besteld worden. Hoe dat precies gebeurt, leest u in de folder of op de website (onder ‘Hoe deelnemen?’).

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs