Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
21-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100 zoekt ... en zoekt ... en zoekt ...

STUDIO 100 ZOEKT FIGURANTEN

(JONGENS en MEISJES) VOOR NIEUWE TELEVISIEREEKS

  

Dit is jouw kans om te schitteren op het scherm, én om achter de schermen te volgen hoe een televisieserie wordt gemaakt!

Wie zoeken we ? 

-          je ziet eruit als 16 tot 18 jaar (meisje of jongen)

-          je hebt - liefst - ervaring met theater, film- of televisieopnamen

-          we kunnen op jou rekenen

 Wanneer zijn de opnames ?  Van half april tot en met eind juli 2006.

 In deze periode zullen er ongeveer zes opname-dagen gepland worden : dit zullen allemaal weekdagen zijn : je zal je dus moeten kunnen vrijmaken op die weekdagen (schooldagen). Wij zorgen er natuurlijk wel voor dat we de examenperiode ontzien, maar we draaien bijvoorbeeld zelden op woensdag. Er is een vergoeding voorzien.

 Opgepast : je moet je voor de hele periode kunnen engageren !

Zij die ook de tweede opnameperiode, van eind september tot eind december 2006, mee kunnen doen, hebben een voetje voor.

 Waar vinden de opnames plaats ? In de studio’s van Studio100, in Schelle (bij Antwerpen) – en één dag (of twee) in Mechelen.  

 Interesse? Mail gauw  je  cv (naam, adres, gsm en telefoonnummer, mailadres en geboortedatum) en een recente foto naar:

fedrik.de.beul@studio100.be     

Studio 100 - t.a.v. Fedrik De Beul - Halfstraat 80 - 2627 Schelle - (03/295.25.86) 

Vermeld zeker een telefoonnummer en mailadres waarop we je kunnen bereiken.

Brieven of mails zonder foto komen niet in aanmerking!

Wij contacteren je van zodra wij de selectie hebben gemaakt . Succes !! Maar ...


 STUDIO 100

zoekt ook 2-talige acteurs voor tewerkstelling in Plopsaland Adinkerke 

Voor seizoen 2006 zijn we op zoek naar enthousiaste polyvalente krachten met theaterervaring voor onmiddellijke indiensttreding (fulltime, ook weekends) uit de omgeving van Adinkerke 

De functie waarvoor in eerste instantie geselecteerd wordt, is die van showmaster in de Bumba Show. Deze show wordt dagelijks meermaals opgevoerd in het park in het Nederlands en het Frans.

Ben jij flexibel - minimum 18 jaar oud - tussen 1 m 70 en 1 m 82 groot èn tweetalig (Nederlands/Frans) ?

Heb je podiumervaring (mag ook in het amateurtheater zijn) en ga je graag met kinderen om?

 

Dan zou je wel eens onze man of vrouw kunnen zijn!

Stuur een gemotiveerde brief, een foto (portret en/of volledig) met je cv naar naar nicky.nuydens@studio100.be of

Studio 100, t.a.v. Nicky Nuydens, Halfstraat 80, 2627 Schelle,

en dat vóór 28 maart.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Zebrastraat in de ban van KUNST
 

Twintig jaar digitale en interactieve kunst in Zebrastraat

Met Update brengt kunstplatform De Zebrastraat in samenwerking met het Filmfestival Gent een uniek overzicht van twee decennia digitale en interactieve kunst: een collectie van 30 fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Nooit eerder vertoond in Europa, dit voorjaar in Gent!

De Zebrastraat in Gent verkent nu al een jaar lang een quasi onontgonnen terrein in het culturele landschap. Door kwalitatief hoogstaande exposities van digitale en interactieve kunst op te zetten, wil De Zebrastraat nieuwe kunststromingen en ongewone thema's in de kijker plaatsen.

De eerste grote tentoonstelling van het kunstplatform Zebrastraat was Stippels en Pixels en trok begin 2005 ruim drieduizend bezoekers. Van 1 april tot 8 juni 2006 gaat De Zebrastraat op hetzelfde elan verder met de expositie Update - de oorsprong, een initiatief in samenwerking met het Filmfestival Gent.

De tentoonstelling bestaat uit een collectie van dertig fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Rode draad is het thema 'oorsprong', gaande van de big bang en het ontstaan van het leven op aarde tot de allereerste kamervullende computers.

Veel van de getoonde installaties bestaan uit indrukwekkende, maar op het eerst gezicht levenloze machinerie: het is de bezoeker die ze tot leven moet wekken. Doordat de installaties reageren op bewegingen en de verplaatsingen of de geluiden van de verwonderde kijker, maakt deze effectief deel uit van het kunstwerk.

Update, de oorsprong, van 1 april tot 8 juni in kunstplatform De Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent. Open van woensdag tot zondag van 14u tot 18u. Voor scholen en groepen de hele week op afspraak. Toegangsprijs: ? 2,5. Meer info: www.zebrastraat.be.

Reageer (0)

20-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze website is vermelding waardig ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hé, wat mochten wij vandaag ervaren ? Een ware verwijzing naar deze webstek op een èchte Gentse website ... www.allesovergent.be ! Zo sympathiek dat we dan ook met veel genoegen de journalistieke site bij onze links hebben geplaatst ... onder 'Onvervalsd Gents nieuws'. Mercieeeeee, de mannen !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARBARA DEX stelt op 30/3 haar nieuwe CD voor !
  

Dat BARBARA DEX terug hot is heeft ze bewezen op de Eurosong selectie voorrondes! Sterker nog de eerste single “CRAZY” uit haar nieuwe album “BLUE EYED GIRL” staat momenteel mooi op de 4de plaats te pronken in de ULTRATOP Single charts! Het album zelf is erg gevarieerd en een echte topper!   

Op donderdag 30/3 stelt BARBARA DEX Live (met de volledige band) haar album voor op een leuke plek in de omgeving van Grimbergen .... maar op 31/3 leest U er op deze site (bijna) alles over ! In het oog houden ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANDRINE op CLUBTOURNEE
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws van de bakkers ...
Vlaamse bakker in opmars

In 2005 steeg het marktaandeel van de Vlaamse zelfstandige bakkers voor het tweede jaar op rij. Ook op vlak van klantentrouw won de warme bakker opnieuw terrein. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK Services Benelux, uitgevoerd in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw).

Tegen trends in
De Vlaamse warme bakkers vertegenwoordigden in 2005 samen een marktaandeel van 55,20%. In 2003 bedroeg dit 54,5%. Opmerkelijk is dat de bakkers sinds 2004 opnieuw terrein winnen in een markt die hen sterk onder druk zet. Zo blijven supermarkten steeds langer open en bieden ze vaak een ruim assortiment aan. Bovendien rukt het fenomeen “one-stop-shopping” op. Dit betekent dat de drukbezette hedendaagse consument uit tijdsgebrek al zijn boodschappen op één plaats doet. Elke dorpskern heeft tegenwoordig ook wel een supermarkt die een rechtstreekse concurrent vormt voor de zelfstandige bakker. Andere voedingsspeciaalzaken daarentegen zien hun marktaandeel wel krimpen in het voordeel van de distributieketens.

Sterk imago leidt tot verhoogde klantentrouw
Sinds 2004 merken we een verhoogde klantentrouw. De consument gaat met andere woorden weer wat vaker naar de bakker dan naar de supermarkt voor de aankopen van zijn brood. In 2005 besteedde de gemiddelde Vlaamse consument 61,7% van zijn uitgaven brood- en banket bij de zelfstandige bakker. In 2003 was dit slechts 60,5%. Na een jarenlange dalende evolutie zit de Vlaamse bakker dus opnieuw op het goede spoor. Zijn klanten zien hem als een passioneel vakman en vooral als dé specialist voor brood en banket.

Wie meer wil lezen, klikt gewoonweg op www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandel mee met de EI-koningin op 25/3 in LOZER !
 

newsletter maart 2006
WANDELDAG MET EI KONINGIN

Zaterdag 25 maart 2006
Aktivia - afdeling Oost-Vlaanderen

Na heel wat organisaties van de Keizer Kareltocht te Gent kiest de Provinciale Commissie Oost-Vlaanderen voor een meer landelijke formule!

Door Lozer, een deelgemeente van de Eiergemeente Kruishoutem, als startplaats te kiezen heeft men direct heel wat troeven uit te spelen. Naast het Lozerbos vinden we er het Kasteel della Faille d’Huysse in een 13 ha groot park. 

De langere afstanden brengen je naar een andere deelgemeente van Kruishoutem: Wannegem-Lede. Hier vinden we er het kasteel de Ghellinck, geïnspireerd op het “Petit Trianon” in Versailles. Je komt er ook de Huiserkotmolen en de Schietsjampettermolen tegen, de nabijgelegen standaardmolens van Wannegem en Mater zijn tevens zichtbaar en bieden weidse landschapsperspectieven.
 
Wie Wannegem-Lede zegt, denkt onmiddellijk aan de helden van de Ronde van Vlaanderen. Deze kasseistrook, Hutsepontweg genaamd werd tot enkele jaren geleden opgenomen in het parcours van Ronde van Vlaanderen. De toestand van de kasseistrook verslechterde zo dat men ze uit de Ronde nam. In 2007 zou men met de renovatie van deze kasseistrook starten.

Praktisch op 25/3:
 
Startzaal en rustpost:
Parochiaal Centrum “Della Faille d’Huysse” – Ouwegemsesteenweg 259 – KRUISHOUTEM.
Afstanden: 5 – 10 – 15 – 20 km

Inschrijving ter plaatse:
€ 1,50 (federatiekorting: € 0,40)
Tussen 8-15u

Informatie:
Tel. 09/231 48 64 (G. Devlieger)
Tel. 053/70 13 01 – 0475/33 43 00 (W. De Vos)
 
Trainingstocht Nordic Walking
10 km onder begeleiding van Basic Instructor Anne-Marie Van Rossen.
Afspraak om 10 uur aan de startplaats. Vooraf inschrijven op 0497/29 11 95.

Of ga naar www.aktivia.be

Aktivia is de nieuwe naam voor de Vlaamse Wandel en Jogging Liga, een door het Bloso erkende sportfederatie die het wandelen in Vlaanderen promoot.

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostvlaams toerisme goes Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen-fietsroute

Nooit meer verdwalen op de wegen van de Vlaamse Ardennen, op zoek naar de beruchte hellingen en kasseistroken. Op zaterdag 18 maart hebben Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois, voorzitter Carina Van Cauter van Toerisme Oost-Vlaanderen en burgemeester Marnic De Meulemeester van Oudenaarde immers de Ronde van Vlaanderen-fietsroute voorgesteld.

Die route bestaat uit drie lussen die allemaal vertrekken vanuit het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Alle legendarische hellingen en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen zijn in het traject opgenomen. De routebrochure is nu al verkrijgbaar. De plaatsing van de wegwijzers zal pas volledig klaar zijn tegen zondag 2 april, de dag van de Ronde.

Surf gerust een naar www.tov.be voor pakken méér informatie

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de èchte Gentse waterpololiefhebber !
 
 

    Koninklijke Gentse Zwemvereniging


Beste KGZV-vrienden,

 

De competitie in eerste klasse loopt op z'n laatste benen. Komende zaterdag speelt de Gentse al zijn laatste UIT-match van het seizoen. Patrick Van Peteghem en co moeten naar Bergen. De Henegouwers spelen dit jaar hun thuismatchen over de grens, meerbepaald in Quievrechain in Frankrijk. Dat is zo'n 135km van Gent.

Speciaal voor deze laatste verplaatsing van het seizoen leggen we een bus in. De Gentse supporters kunnen de verplaatsing meemaken. We maken er een gezellige trip van.

De prijs:  7 euro per volwassene en 4 euro per kind tot 12 jaar

De bus zal rond 16.30u vertrekken aan de rooigem

 

Inschrijven is mogelijk tot donderdag 23 maart bij
 
Koen Colpaert: 0497 40 20 37
Lucien Mestdag: 0476 71 73 01
 
 
let op: inschrijven is betalen, ook als je de dag zelf niet op de bus zit !
 
Volgende activiteiten
 
Op vrijdag 14 april organiseren we de jaarlijkse JAZZ-AVOND in het dienstencentrum van Gentbrugge
Op zondag 2 april spelen de benjamins van KGZV hun laatste competitietornooi in eigen bad. Als ze 1 van de 3 matchen winnen is de finaleplaats een feit !
 
SUPORTERS : KOM DE GENTSE AANMOEDIGEN, DE SPELERS REKENEN OP UW STEUN ! 

 

Reageer (0)

18-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vakantieland
surf naar "http://www.calidat.be/tvl/regios/maasland.php?id=333434&random=317453"
     
  Beleef eens een weekendje in het Maasland!

Last van de ochtendblues? Slechts één remedie: boek nu een ontspannend weekend in het Maasland. Enkele dagen gezellig je zin doen. Er valt heel wat te beleven in het Maasland:

Watertrappen…
Zin in een ontspannend fietstochtje langs de kronkelende oevers van de Maas? Hier is de fietser koning! De veerman geeft je met plezier een lift naar de overkant. Volg van daaruit het fietsroutenetwerk en luister naar de Verhalenfluisteraar, je mysterieuze GPS-, audio- en videogids. Genoeg getrapt? De gastvrouw van je fietsverblijf verwelkomt je met open armen.

Wandelen…
Stevige stapper of slenteraar? Tijdens een verkwikkend tochtje door de Maasvallei komt iedereen aan zijn trekken. Loop gezellig je neus achterna langs de meest unieke fauna en flora: Gallowayrunderen, Konikspaarden, malse Maasweiden,… tot aan je knusse hotelletjel in 't groen

Proeven van cultuur…
Van knapkoekfeest tot Maaslandse ‘hartbufkes’… de Maaslanders weten wat culinair verwennen is. Hongerig naar cultuur? Dompel je onder in het betoverende erfgoed: de oudste privé-apotheek van België, historische Maasdorpjes als Oud-Rekem, Stokkem en Kessenich, prachtige Renaissancegevels, het levenswerk van de gebroeders Van Eyck,… Je ontvangt een museumkaart of infopakket in je gastenverblijf !

Surf naar www.vlaanderen-vakantieland.be
 
     
 
 

Reageer (0)

17-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALFVASTENFOOR in GENT op 18/3 van start
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf zaterdag 18 maart kunnen de liefhebbers van kermisattracties weer hun hartje ophalen aan de Gentse Watersportbaan alwaar de Halfvastenfoor tot en met 9 april de tenten heeft opgeslaan.Voor bijkomende informatie verwijzen we naar www.gent.be
Veel draai-, hang-, schiet- en visplezier !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PECH voor LIBERG-fans zonder ticket !
CABARETTEN:
Hans Liberg uitverkocht
 
Het programma van het humorfestival Cabaretten blijkt een schot in de roos. Nog maar eens! Wim Helsen en de twee voorstellingen van Wouter Deprez waren in no time uitverkocht. En nu, meer dan een maand vóór de start van het festival, is er een vierde show tot in de kleinste hoekjes uitverkocht.
De gelukkige is deze keer de Nederlandse “samplecabaretier” Hans Liberg met zijn knotsgekke show “De Negende”.
 
Comedyfans, niet getreurd!
Deze vier shows mogen dan al uitverkocht zijn, het hi-hilarisch festival Cabaretten heeft nog genoeg ijzersterke komieken in de aanbieding. Wat dacht je van de geboren performer Bert Kruismans? Of de razende humorstorm Alex Agnew?
 
Arie & Silvester
Bovendien spelen BNN-revelaties Arie & Silvester speciaal voor dit festival hun eerste voorstelling in Vlaanderen. Opgelet: dit energiek duo lacht met mannen, vrouwen, kinderen, bejaarden en iedereen die op de eerste rij zit. Men weze gewaarschuwd!
 
Aanstormend talent
Maar je kan op dit festival ook aanstormend talent ontdekken, onbekend, maar minstens even grappig. Op de Stand-Up Night bijvoorbeeld. Of het virtuoos duo Jummoo – het best bewaard geheim in comedyland!
 
 
Cabarettenfestival
Wouter Deprez, Alex Agnew, Wim Helsen,…
Dit hi-hilarisch festival verzamelt de grootste comedy-talenten van de lage landen. Met een programma die je van je stoel doet rollen van het lachen. Een must voor iedere comedy-liefhebber.
 
Cabaretten: het programma
Het festival loopt van 19 tot en met 30 april in Capitole Gent
 
19 april 2006 – Arie en Silvester
20 april 2006 – Alex Agnew
21 april 2006 – Hans Liberg (uitverkocht)
22 april 2006 – Bert Kruismans
23 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
26 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
27 april 2006 – Wim Helsen (uitverkocht)
28 april 2006 – Caveman
29 april 2006  - Stand Up Night met 4 stand up comedians: Danny van Britsom, Piet  Depraitere, Henk Ryckaert, Thomas Smith
30 april 2006 – Jummoo
 
 
info en reservatie tickets
 
077/37 38 39
www.sherpa.be
www.musichallgroup.be
 
 
Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
 
25 euro voor Hans Liberg, 18 euro voor de andere voorstellingen.
Abbonement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musical PINOKKIO ook voor doven en gehoorgestoorden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook doven en slechthorenden kunnen, mits een aantal noodzakelijke aanpassingen voorzien worden, evenementen bijwonen. Studio 100 levert hiervan het bewijs met de musical Pinokkio. In samenwerking met de organisatie Intro maakt Studio 100 deze voorstelling toegankelijk voor kinderen én volwassenen met een auditieve handicap. Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt en Stijn Coninx, de “Peter” van het project, geven tijdens een persconferentie meer tekst en uitleg. Journalisten zullen tijdens een demosessie ook aan “den lijve” kunnen ondervinden hoe mensen met een auditieve handicap beter kunnen horen wat er zich op het podium afspeelt, via een specifiek technische oplossing. Bovendien brengt de cast een nummer dat rechtstreeks vertolkt wordt door een doventolk. De tolk zal ook vertellen hoe hij precies te werk gaat.

De musical Pinokkio zal op verschillende data getolkt worden voor doven en slechthorenden:
op donderdag 5 april om 11 uur in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen
op zaterdag 29 april om 19 uur in de Grenslandhallen te Hasselt en
op vrijdag 26 mei om 15 uur in het Casino Kursaal te Oostende

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDBEIEN ... een boek om van te smullen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 23 maart stelt auteur Stefaan Van Laere zijn nieuwste boek voor dat als titel "Aardbeien, verleidelijk lekker" meekreeg. U mag die dag een uitgebreid artikel verwachten maar hierna roch al even een voorsmaakje !

Reageer (0)

15-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOBBY SETTER wordt op 24/3 de 18de laureaat van de FAKKELAWARD


18e Toni Fakkel Award 2006 op vr. 24 maart om 20:30 uur (deuren 19:00)
Concertzaal Capitole, Graaf van Vlaanderenplein, 5, 9000, Gent.

Laureaat Bobby Setter, professioneel all-round orkestleider

Gastheer Luc Appermont
Show met Freddy Sunder Big Band, Bobby Setter Band, Johan Stolzz, Will Ferdy, e.v.a.

Project "goed doel 2006" gaat naar v.z.w. REKANTO.

Kaarten 12 €, reservatie inbegrepen. Hutson bvba, Langemunt 18, 9000, Gent (09 / 225 54 51)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAVEMAN met KURT DEFRANCQ in A'pen en Gent ...
Discriminatie bij “Caveman”
 
 

Op 28 maart gaat rasacteur Kurt Defrancq in première met “Caveman”, een hilarische monoloog over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Dat verschil wordt tijdens deze productie wel heel erg in de verf gezet... door de prijs van het ticket.
 
Mannen krijgen korting
 
Jaren hebben vrouwen gevochten voor emancipatie, hebben ze b.h.’s verbrand, volgen ze zelfverdedigingcursussen. En wat is het resultaat? Dat mannen korting krijgen om naar theater te gaan.
 
Een ticket voor de monoloog “Caveman” kost voor vrouwen 19 euro, terwijl mannen binnen mogen voor 18 euro!
 
Dit is toch oneerlijk!?!
Neen. Want mannen en vrouwen zijn niet gelijk! Dus moeten we ze ook niet gelijk behandelen.
 
Kurt Defrancq in Antwerpen
Kurt Defrancq gaat op 28 maart met “Caveman” in première in Antwerpen. Maar ondertussen loopt deze show met overdonderend succes al vier jaar lang in Gent. Philippe De Maertelaere speelde al 400 voorstellingen voor bijna 100.000 toeschouwers. Vanaf nu lopen er dus twee verschillende versies van deze succesvolle productie. Deze actie loopt enkel in Stadsschouwburg Antwerpen voor de voorstelling met Kurt Defrancq. In Gent, voor de voorstelling met Philippe De Maertelaere, worden mannen en vrouwen wél gelijk behandeld. Althans voorlopig.
 
Caveman
Bestaat er een onderwerp waar meer over valt te discussiëren dan over het verschil tussen mannen en vrouwen? Toch zijn er maar weinig teksten die dit eeuwige discussiepunt zo humoristisch en herkenbaar behandelen als de monoloog 'Caveman'.
Raak, realistisch, en met veel warmte ervaart u wat van een vrouw een vrouw maakt, en van een man een man. Of wist u al waarom een vrouw zo graag details uitwisselt met haar vriendinnen, en een man nooit de weg vraagt als hij verkeerd gereden is?
 
Data
Stadsschouwburg Antwerpen met Kurt Defrancq
28 maart, 17 april, 2 mei, 16 mei, 30 mei en 13 juni, telkens om 20u.30
 
Capitole Gent met Philippe De Maertelaere
23 maart, 28 april, 18 mei, telkens om 20u.30
 
Ticketinfo
www.sherpa.be - 077/37 38 39
www.musichallgroup.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw CD-materiaal


Op  13 maart j.l. bracht platenfirma PARSIFAL weer een album uit van de Nederlandse liedjeszanger JAN DE BEER en dit onder de titel "Water bij de wijn". Het is zijn 4de album, wat eigenlijk niet indrukwekkend is, wetende dat hij in 1970 zijn allereerste muziekprodukt uitbracht ('Tot mijn grote droefenis') en de andere 2 op de markt bracht in 1975 ('Over-Leven') en 1988 ('Boven Jan'). Maar de 14 recente nummers spreken aan en daar zullen de ware muziekliefhebbers méér dan tevreden mee zijn. Een weetje is dat de Vlaamse toetsenist  Serge Feys instond voor de arrangementen en de produktie en dat het nummer "Boeddha van hout" ook als single verkrijgbaar is. Wie houdt van swingende en humoristische nummers, gecombineerd met sfeervolle, ingetogen en maatschappijkritische momenten zit goed met dit album van Jan De Beer.

© Wies Hermans/Dirk Leroux
Vandaag wil ook wel eens stil staan bij de nieuwe single van de Ieperse (zeg maar Zillebeekse) Marjan Debaene. Deze jongedame kwam in 1995 in de belangstelling van het Folkfestival van Dranouter en maakte datzelfde jaar zelf al haar eerste album die als "Growing Pains" onder de doopvont werd gehouden. Als veelbelovend singer-songwriter haalde ze zelfs een vermelding in de OOR's Popencyclopedie en na haar studies èn gewapend met een hoop nieuwe songs, startte ze eind 2004 met de voorbereidingen van een nieuw album. "Wolfish Times" zal het nieuwe produkt als titel dragen (voorzien eind april 2006) en de single die nu is uitgebracht ("Charlie Chaplin") is alvast de voorloper ervan. We houden U op de hoogte en mocht U niet kunnen wachten, surf dan naar www.marjandebaene.com

 


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (15 - 22/3)

 Wie graag een combinatie heeft van spanning, realiteit èn de geschiedenis van Palestijnen, Israëlieten, moslims en Joden, zit zeker goed met het boek van Paul Sussman ... een 36-jarige archeoloog die van het schrijven een passie heeft gemaakt. Na zijn succesverhaal onder de titel "Het verloren leger van Cambyses" slaagt Sussman er weerom in om de lezer van bij het begin in een wurggreep te houden en als het ware als een medehoofdrolspeler de situaties te laten meebeleven. Een Egyptisch inspecteur, een Palestijnse journaliste en een Israëlische politieman zorgen voor een bijzonder boeiend verhaal waarin de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog (Joden - Nazi / SS) opnieuw worden bovengehaald door de moorden op twee individuen die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben, gewoonweg omdat er tussen de twee moorden 13 lange jaren zitten. Maar ... een tweeduizend jaar oud religieus geheim zou wel eens van heel groot belang kunnen zijn voor de onverwachte maar vooral emotionele plot.
Ik kan het boek zeker aanraden en verwijs naar Van Holkema & Warendorf - verdeeld door Unieboek BV (ISBN 90-269-8467-7) voor de prijs van 17,95 €.

 Het tweede boek dat ik U met veel plezier voorstel draagt als titel "Perfect Day" en werd op een heel aparte manier neergepend door één van de best schrijvende essayisten van dit moment: Joost Zwagerman.
Het mag gezegd dat ik zeer in de ban was van zijn schrijfstijl èn zijn keuze van onderwerpen gezien het hier gaat om een boek waarin de muziek centraal staat. Met namen als Madonna, Prince, Sex Pistols, Marianne Faithful en Herman Brood kan je principieel weinig fout doen, maar een welbewuste keuze tussen de honderden popstukken die in de voorbije jaren zijn verschenen over die legendes zorgen ervoor dat de ware popliefhebber volledig aan zijn/haar trekken komt. Zeker voor mij (geboren begin de jaren '60) zijn de beschreven bladen gewoonweg een terugkeer naar de jeugdherinneringen waarbij de auteur ervoor zorgt dat je die tijd (och, kon ik er nog maar eens naar terugkeren) nogmaals kan beleven. Alle soorten muziekgenres van de voorbije 50 jaren staan in de rij aan te schuiven voor een belichting door Joost die met dit 364 pagina's tellend boek niet aan zijn proefstuk toe is. Denk maar aan "Tot hier en zelfs verder" (gedichten 2005) - "Het vijfde seizoen" (2003) en "Door eigen hand" (essays over zelfmoord - 2005). Ga gerust eens een blik werpen op zijn website: www.joostzwagerman.nl maar ik geef U nu al mee dat het boek "Perfect Day" is uitgegeven bij De Arbeiderspers (ISBN 90-295-6330-3) en in Uw bibliotheek beland voor 18,50 €.

Het laatste boek spreekt eigenlijk voor zichzelf want iedereen die bezorgd is om zijn lichaam en geest zit zeker goed met "Power Yoga voor iedereen" waarinTara Fraser voldoende mogelijkheden aanreikt voor meer energie, souplesse, kracht en evenwicht. Via duidelijke foto's worden de oefeningen zeer toegankelijk gemaakt voor iedereen die graag eens wil proeven van datgene wat hij of zij eigenlijk al eens langer wilde doen ! Maak kennis met de basisprincipes en de vele astanga vinyasa-houdingen en misschien wijzigt U hiermee wel uw eigen levensstijl en conditie. Proberen kan nooit geen kwaad, hé !

 is uitgebracht door The House of Books (ISBN 90-443-1406-8) en kost 21,50 €
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universiteit vraagt Uw medewerking aan verkiezingsonderzoek !

Via deze weg vraagt de Vakgroep Politieke Wetenschappen (Universiteit Gent) of je wil meewerken aan een nieuw verkiezingsonderzoek over de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober.

De universiteiten van Antwerpen, Gent, Leuven en Hasselt werken daarvoor nauw samen. Ze willen zoveel mogelijk kiezers vragen om lid te worden van het internetpanel en op die manier wijzer te worden over waarom mensen voor bepaalde partijen en politici stemmen.

Je moet niet veel over politiek weten om mee te doen. Het gaat ze vooral om je mening over politiek, niet om je kennis van politiek.

Iedereen die straks, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, zijn of haar stem mag uitbrengen is heel erg welkom.

Meedoen is heel gemakkelijk en duurt niet lang. Je hoeft enkel naar deze site te surfen:
www.gemeente2006.be

Op de site kan je enkele vragen beantwoorden over wat jij van politiek vindt en op wie je (misschien) zal stemmen.

Tijdens de volgende maanden zullen ze nog enkele malen je medewerking vragen om een gelijkaardige korte enquête in te vullen. De verwerking van de gegevens gebeurt volledig anoniem.
Waarom meedoen? U helpt de vakgroep vooruit met het onderzoek, de wetenschap zal u eeuwig dankbaar zijn.

Bovendien verloten zij na elke bevraging 10 duo-filmtickets en telkens ook een digitaal fototoestel, een ipod, of een welnessweekend. De
winnaar maakt zelf een keuze. Wie vijfmaal deelneemt aan het vervolgonderzoek maakt kans op het winnen van een digitale videocamera.
Achteraf krijgt u natuurlijk ook inzage in de resultaten.

Alvast bedankt en vergeet deze boodschap niet door te sturen naar jouw buren, jouw vrienden in Antwerpen of Leuven, collega's uit Gent, familie in Brugge of Hasselt, ... Het zou de initiatiefnemers zeer plezieren mocht je dit bericht naar zoveel mogelijk mensen doorsturen die misschien ook aan dit onderzoek willen meewerken.

Ik maakte er vandaag enkele minuten voor vrij ... hopelijk jij ook.

Carl Devos, Herwig Reynaert en Dries Verlet van de Vakgroep Politieke Wetenschappen(Universiteit Gent) zullen er U dankbaar om zijn.

Reageer (1)

14-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te verwachten op deze website op 15/3 !!

Op woensdag 15 maart zullen de vaste rubrieken weer eens vernieuwd worden. Dit betekent dat U dan weerom zal kunnen genieten van een wekelijkse boek-en CD-selectie waarbij op vraag van diverse bezoekers het recensiepakket zal worden uitgebouwd.
Zo zal U wekelijks 3 nieuwe literaire uitgaven aantreffen, naast een uitgebreid aanbod aan muzikale nieuwigheden en/of aanraders.

We halen eveneens wat nieuws uit de toeristische en culinaire sector en kunnen U al verklappen dat we binnenkort en aantal gerenommerde medewerkers (elk in hun vakgebied) zullen voorstellen die elk hun eigen spreekhoekje zullen hebben ... maar dat is voor later !

Vergeet niet dat de website dagelijks wordt aangepast en vernieuwd en dat U in het archief steeds op zoek kunt naar berichten die U niet meer terugvindt bij het overzicht. Uw eigen berichten naar de webmaster worden dagelijks nagezien en in aanmerking genomen voor publicatie.

Nog veel surfplezier en kijk maar al uit naar de vernieuwingen op 15/3 !


Gevulde aardappelen     

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs