Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge kent nu ook de Gentenaars
Klik op de afbeelding om de link te volgen



In Brugge is de feitelijke vereniging “Stroppensosseteit” opgericht met de bedoeling Gentenaars te groeperen die ooit 'hun' stad verlieten om zich te vestigen in Brugge of omgeving. Heel wat van die ‘stroppen” hebben zich in de voorbije jaren flink ingeburgerd in het Brugse, maar in hun hart trekt toch nog altijd hun Gents bloed.

 

Het initiatief voor het opstarten van de Stroppensosseteit gaat uit van Freddy Vervaet uit Oostkamp en Chris Weymeis uit Sint-Kruis. Hoofddoel is het samenbrengen van Gentenaars die in Brugge en ruime regio verblijven. Als Gentenaars worden beschouwd zij die ofwel in Gent geboren zijn, ofwel wier ouders uit Gent afkomstig zijn ofwel zij die op een of andere manier een sterke band met de Arteveldestad hadden of hebben. Zeker het begrijpen en als het kan het nog enigszins spreken van het Gentse dialect is een bijna noodzakelijkheid.

 

In eerste instantie zijn de initiatiefnemers op zoek naar Gent-minnaars die aan de voorwaarden voldoen en die bij de Stroppensosseteit willen aansluiten. Daarnaast zal de Stroppensosseteit zowel in Brugge als in Gent geregeld activiteiten organiseren die de Gentse aanwezigheid in het Brugse moeten versterken en die de banden met de moederstad Gent zullen aanhalen. Ook wil de Stroppensosseteit ijveren om de 'vrede' te bewaren tussen Gent en Brugge, twee steden die de jongste maanden geregeld in het nieuws kwamen omdat de ene het op een of ander terrein beter zou doen dan de andere.

 

Voor hun initiatief krijgen Freddy Vervaet en Chris Weymeis de onvoorwaardelijke steun van Eddy Levis, voorzitter van de Gentsche Sosseteit. Dit is zoals Gentenaars zeggen: “een a-politieke verieniginge zonder winstuugmirk, die ope stoat veur iederen echte Genteneere én 'buitenlander' (pas op: doar klappe wij uuk tege...) ‘t Es de bedoelinge ons eigenste Gentsche moedertoale te promote, in stand t’ hèwe en contacte te legge tussche Genteneers in Gent en mee uitgeweke nog otantiek dialectsprekende Genteeers in binnen- en buitenland.”

 

of in vertaling:

 

De Gentsche Sosseteit is een a-politieke vereniging zonder winstoogmerk die openstaat voor elke echte Gentenaar en “buitenlander” (pas op: daar spreken we ook mee…). Het is de bedoeling om het Gents te promoten, in stand te houden en contact te leggen tussen Gentenaars in Gent en met uitgeweken, nog authentieke dialectsprekende Gentenaars in binnen- en buitenland.

 

Als bewijs van de nauwe samenwerking tussen de Stroppensosseteit en de Gentsche Sosseteit wordt elk lid van de Brugse vereniging automatisch lid van de Gentse vereniging. Op die manier kunnen de leden van de Stroppensosseteit ook ten volle genieten van alle voordelen die de Gentsche Sosseteit aanbiedt.

 

Zuu wordt Brugge de gruutste 'buitelandse afdielinge' van de Gentsche Sosseteit!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent promoot binnenstad tijdens Floraliën

Affiche Floraliën 2010 Affiche Floraliën 2010 Affiche Floraliën 2010 

De Stad Gent draagt haar steentje bij aan de Floraliën met een bloemenparcours, een verdeelactie van bloemen bij de handelaars en 3.500 gratis azalea’s.

Wie de moeite neemt om van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april 2010 ook de binnenstad te bezoeken, wordt dus beloond. Bovendien krijgen handelaars hiermee een duwtje in de rug.

 

3.500 gratis azalea's
Tijdens de Floraliën zorgt de Stad voor de verdeling van 25.000 shoppingplannen op de Gentse stand, waarmee bezoekers kunnen  deelnemen aan een wedstrijd. Op 23 en 24 april geven de plannen bovendien recht op een gratis azalea in het stadscentrum. Op die manier hoopt het stadsbestuur dat bezoekers uit andere gemeentes en provincies die de beurs bezoeken, ook de binnenstad een bezoek brengen.

 

Wedstrijd
In de binnenstad is een bloemenparcours voorzien, waarvoor de Groendienst zes tijdelijke bloemenperkjes zal aanleggen. Het parcours loopt in het historisch centrum langs het Koophandelplein, de Kouter, de Koestraat, de Volderstraat, de Veldstraat, de Korenmarkt, de Hooiaard, de Jan Breydelstraat, het Veerleplein, de Kraanlei, het Groot Kanonplein, de Langemunt en de Groentenmarkt. Langs het parcours vinden bezoekers oplossingen voor de wedstrijdvragen die ze bij het shoppingplan vinden. De handelaars krijgen extra aandacht en de ingang van 700 winkels wordt versierd met bloemenmanden.

Promotie
De Floraliën zijn een paradepaardje van Gent en mogen niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom verdeelt de Stad 500.000 onderleggers in de horeca in groot Gent, met daarop promotie voor het bloemenfestival.
Op bussen en trams worden in april folders verspreid om bezoekers te lokken.

 

Floraliën
De Floraliën vinden plaats van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april 2010 in Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent.
Meer informatie is te vinden op de website www.floralien.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LE GRAND JULOT doet het op z'n Frans

LE GRAND JULOT

Met de regelmaat van een klok verschijnt er telkens iets nieuws van Le Grand Julot.
Verleden jaar stond helemaal in het teken van zijn 50-jarige carrière als accordeonist.

Toen verscheen zijn album '50 jaar accordeon' op de markt en die loopt nog steeds als een trein !


Dit jaar is er opnieuw een samenwerking tussen de Zwitserse componist Geny Rohner en Julot.

Dat resulteerde in een nieuwe opname: 'FRENCH FESTIVAL'.


Het werd opnieuw een puike opname met erg veel sfeer en ambiance.
Het swingt er gewoon op los en je waant je werkelijk ergens in het zuiden van La Douce France.

Wordt dit opnieuw een voltreffer, net zoals de vorige singles ?


In landen als Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland gingen die erin als zoete koek.

Duimen maar voor Le Grand Julot !


Verdeling & verkoop:  www.dvshop.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones komt naar Gent Jazz Festival

Gent Jazz Festival (7 tot 18 juli, Bijloke) maakt een eerste reeks namen bekend: Norah Jones, Daniel Lanois Black Dub feat. Trixie Whitley & Brian Blade, Joe Bonamassa, Chick Corea Freedom Band, Vijay Iyer Trio, De Beren Gieren en een hommage aan Django Reinhardt.

De afbeelding “http://images.starpulse.com/Photos/Previews/Norah-Jones-sf12.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat. 

Gent Jazz Festival ontvangt op 7 juli niemand minder dan Norah Jones. Op deze Special Night stelt de Amerikaanse haar laatste album The Fall voor. Verder die dag ook De Beren Gieren (winnaar van de wedstrijd Jong Jazztalent Gent) en DjanGO! 100 Years Django Reinhardt A Tribute. Een hommage aan Django Reinhardt van de familie Koen De Cauter, van wie binnenkort ook de CD verschijnt op het W.E.R.F. Label.

Vrijdag 9 juli sluit Chick Corea af met zijn Freedom Band waarin hij geflankeerd wordt door Kenny Garret, Christain McBride en Roy Haynes. Eerder die dag ook pianotalent Vijay Iyer met zijn Trio.

Op de slotdag, 18 juli, staat het blueswonder Joe Bonamassa op het programma voor Daniel Lanois, die het festival afsluit met zijn Black Dub project, samen met Trixie Whitley en Brian Blade.

Info & tickets: www.gentjazz.com

Reageer (0)

14-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buffalo gedichtenwedstrijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voetballiefhebbers en fans van KAA Gent kunnen een eigen voetbalgedicht schrijven en inzenden. Zo kunnen ze kans maken op een ereplaats op een thuiswedstrijd, een bijzonder aandenken van KAA Gent en een plek voor hun gedicht in het stadion. De winnende gedichten zullen ook op de websites van de verschillende partners verschijnen.

Er zijn drie leeftijdscategorieën:

  • Kinderen (7-12 jaar)
  • Jongeren (12-18 jaar)
  • Volwassenen

De gedichten zullen worden beoordeeld door een jury.
In de jury zitten niemand minder dan:

  • Herman Brusselmans (schrijver)
  • Walter De Meyere (erelector Arteveldehogeschool)
  • Patrick Lips (commercieel directeur KAA Gent)
  • Pascale Platel (theatermaakster)
  • Dominique Reyns (voorzitster Cercle Melle Ladies)
  • Gunther Schepens (ex-international en talentscout bij KAA Gent)
  • Sioen (muzikant en songwriter)

Praktisch

Deelnemers kunnen hun gedicht in zevenvoud indienen voor zondag 21 maart 2010 (Werelddag voor Kinderpoëzie).
Ze moeten worden opgestuurd naar Poëziecentrum, Het Toreken, Grote Buffalo GEDICHTENwedstrijd,Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent of worden ingeleverd in een van de 16 Gentse bibliotheken

Belangrijk:
De deelnemers ondertekenen hun gedicht met een schuilnaam of een spreuk en hun leeftijdscategorie (V/J/K). Op die manier wordt de anonimiteit gegarandeerd. Daarbij voegt men dan een gesloten omslag met daarin de schuilnaam of spreuk en de volledige contactgegevens (naam, adres, telefoon/e-mail). De jury opent de omslagen pas na de beraadslaging.

Reageer (0)

09-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz & Sounds verovert Gentse zalen



Vanaf 2010 slaan Muziekcentrum De Bijloke, Kunstencentrum Vooruit, Gent Jazz Festival, Hogeschool Gent Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: het Jazz & Sounds festival. Het festival legt de nadruk op de veelzijdigheid van actuele muziek. De eerste editie zal plaatsvinden van 22 tot 28 maart 2010.

Binnen het profiel van Jazz & Sounds zullen improvisatie en creatie ruimschoots aan bod komen. Er worden bruggen geslagen tussen jazz, hedendaagse muziek, klassiek, alternatieve rock, elektronische muziek, geïmproviseerde muziek, niet westerse muziek, etc. Het festival biedt geen lineair verloop van concerten maar een organisch geheel per dag waarbij verschillende concerten en voorstellingen kunnen samenvallen. Bezoekers zullen keuzes moeten maken in het programma of zich laten leiden en verrassen door het moment.

Op 22 en 23 maart 2010 staan er in zaal Miry van Hogeschool Gent Conservatorium masterclasses, workshops en concerten op het programma. Daarna trekt het festival naar Kunstencentrum Vooruit waar op 25 en 26 maart dagelijks 4 concerten en performances op het programma staan. 27 en 28 maart 2010 is Jazz & Sounds te gast in Muziekcentrum De Bijloke. Ook daar krijgen bezoekers telkens een divers aanbod met documentaires, 4 concerten en performances. Het KASK zal naast de vormgeving en ontwikkeling van de communicatie van het festival ook in Vooruit en Bijloke doorlopend verrassen met multimediale performances en creaties.

Alle info op www.jazzandsounds.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste nummer

Over Taal gaat over namen

De onzin van ‘zin-gevende’ koppeltekens

‘Net zoals de vier voorbije adventszondagen kunnen we ook vanavond even blijven stilstaan bij de betekenis van wachten, van ver-wachten.’ Wie, zoals ik, regelmatig naar de mis is gegaan, heeft vaak moeten horen hoe woorden worden opgebroken om de veronderstelde betekenisdragende delen ervan voluit te laten door-zin-deren. Het zingevende discours van priesters, en ruimer van menig pastoraal medewerker, welzijnszorger en godsdienstleerkracht, vormt een heel apart idioom, in de betekenis van ‘taaleigen’. Het meest eigen aan dat taalgebruik is ongetwijfeld het alomtegenwoordige koppelteken, een ware must. Laten we dit fenomeen ont-moeten.

De volledige bijdrage van Bert Cappelle over dit onderwerp kunt u lezen in het nieuwe nummer van Over taal. Zie www.overtaal.be.

Inhoud nieuw nummer Over taal (jrg. 49, nr. 1)

- Interview: Ludo Permentier: Taal is er voor de mensen, niet omgekeerd (door Bruno Comer)

- Taalwerk: Een nieuw woordenboek voor België en Nederland: het Algemeen Nederlands Woordenboek (door Lut Colman)

- Taalkronkels: Van Klein Duitsland naar het Texas van Vlaanderen (door Albert Oosterhof)

- Idioom & Co: De onzin van ‘zin-gevende’ koppeltekens (door Bert Cappelle)

- Broodje taal: Aspergensoep en rodenkool met korteletten (door Karen De Loenen)

- Interview: Rint Sybesma: het Chinees en het Nederlands zijn eigenlijk hetzelfde. Maar toch ook weer niet (door Claudia Ruigendijk)

- Taalwerk: Hoe Nederlandse kinderen verba en nomina leren onderscheiden (door Marian Erkelens)

- Dossier: Over navelstrengkijkerij, het schotelwater van de geest en het maken van hout met pijlen. De taal van Herman De Croo (door Hugo Brouckaert)

- Te boek: Uitroepenwoordenboek - Etymologisch woordenboek van het Nederlands - Blauwe maandagen (door Filip Devos)

- Column: De spreekwoordelijke druppel (door Hugo Brouckaert)

- Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (door Natalie Hulsen)

 

Alle info: www.overtaal.be

Reageer (0)

07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt Defrancq speelt 'De buitenkant van Meneer Jules' in Bibliotheek Zuid op 9 maart 2010

Op dinsdagmiddag 9 maart 2010 brengt acteur Kurt Defrancq de solovoorstelling 'De buitenkant van Meneer Jules' naar de novelle van Diane Broeckhoven.

Kurt Defrancq

Op een ochtend stelt de bejaarde Alice vast dat haar man dood op de bank zit. Om het besef langzaam te laten doordringen en terug te denken aan hun leven belt ze nog niet naar de spoeddienst. Plots moet ze voor de autistische zoon van de buurvrouw zorgen. De heldere, naïeve kijk van de jongen neemt haar onrust weg wanneer hij zegt: ‘Meneer Jules is weg. Dit is de buitenkant van Meneer Jules’. Acteur Kurt Defrancq brengt op een intimistische wijze een tekst over herinnering, gemis, aanhankelijkheid en heimwee.

De bibliotheek organiseert deze voorstelling in de programmareeks rond het thema ‘Geheugen’ in samenwerking met de vakgroep Nederlandse Literatuur en Algemene literatuurwetenschap (Universiteit Gent), de faculteit Geneeskunde (Universiteit Gent) en het Museum Dr. Guislain. Deze reeks sluit aan bij de tentoonstelling ‘Uit het geheugen. Over weten en vergeten’ van het Museum Dr. Guislain.

Praktisch

De voorstelling vindt plaats in de Achilles Musschezaal van de Bibliotheek Zuid op dinsdag 9 maart 2010 van 12.30 tot 13.45 uur. De deuren gaan open om 12 uur en sluiten om 12.30 uur. De toegang is gratis en er is geen reservering mogelijk.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog een Gentse BIBBERDUIK (14/03)

Bibberduik 2007

Op zondag 14 maart 2010 om 15 uur vindt de Bibberduik plaats in de Gentse Blaarmeersen. Het water heeft nu een aanvaardbare temperatuur. Wie zich al voor 17 januari inschreef, krijgt via e-mail automatisch een uitnodiging. Dit jaar kan men achteraf een extra duik in het ijskoude water nemen langs de glijbaan. Alle bibberhelden krijgen een badeendje. Deelnemen is gratis.

Op zondag 17 januari 2010 kon de Bibberduik niet doorgaan gezien het winterse weer. De winter bleef lang heel koud. Nu heeft het water eindelijk een aanvaardbare temperatuur.

De enige echte Bibberduik vindt plaats op zondag 14 maart 2010 om 15 uur in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen in Gent. Al wie zin heeft in een frisse duik in het ijskoude water, is welkom.

Na een flinke opwarming met aerobics klinkt het vertreksignaal en lopen de deelnemers in groep het water in. Voor elke bibberheld drijft een badeendje in het water. Dit jaar kan men achteraf een extra duik in het ijskoude water nemen langs de glijbaan.

Naast het hele sportieve gebeuren is er ook het bibberplein met drank- en eetkramen, waar de bezoekers en supporters zich kunnen verwarmen met hapjes en drankjes.

Vooraf online of telefonisch inschrijven

·         Wie al ingeschreven was voor 17 januari 2010, ontvangt automatisch een e-mail met uitnodiging voor 14 maart.

·         Nieuwe bibberhelden kunnnen zich nog inschrijven. Bij voorkeur doet men dit online op de website www.gent.be/sport . De deelnemer ontvangt via e-mail een bevestiging van de inschrijving en extra informatie over de voorbereiding.

·         Wie nog geen klant is van de Sportdienst of zich nog niet eerder online aanmeldde, maakt best zo snel mogelijk een e-account aan via de website van de Sportdienst www.gent.be/sport. Men kan zich immers pas inschrijven wanneer men de persoonlijke klantgegevens via e-mail heeft ontvangen.

·         Men kan ook bellen naar de Sportlijn om in te schrijven, tel. 09 266 80 80.

Wie mag deelnemen?

·         Wie zich inschrijft, ontvangt bij de bevestiging via e-mail een formulier om zelf te ondertekenen. Met deze verklaring bevestigt de deelnemer zijn of haar medische geschiktheid. Enkel wie op 14 maart dit formulier getekend afgeeft, kan deelnemen.

·         De minimumleeftijd om deel te nemen aan de Bibberduik is acht jaar. 

·         Jongeren van acht tot en met twaalf jaar kunnen deelnemen, wanneer zij zich samen met een volwassene (+18 jaar) inschrijven.

Informatie:


Sportdienst
Zuiderlaan 13
9000 Gent
Tel.: 09 266 80 00
Fax: 09 266 80 10
E-mail: sportlijn@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boeken Sienjalement: FIRMIN CRIEL

FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

TWEEMAAL PROZA VAN FIRMIN CRIEL

 (foto: www.nieuwsblad.be)

Gent lijkt wel dé stad voor de veelschrijvers. Herman Brusselmans (die inmiddels zijn aangekondigd Sabatjaar al doorbrak), Stefan Van Laere, alternatieve stads- en nachtdichter Koen(raad) De Waele, Riet Wille…. Met een grote regelmaat leveren ze literaire teksten – van zéér verschillend allooi – af, al dan in boekvorm.

Veelschrijverij is geen denigrerend woord, hoewel weinigschrijvers dat meestal wel vinden. Zij pleiten voor bevroeding, belegenheid, afstand… Slechts als hun werk eizona overrijp is leveren ze het op.

Firmin Criel verraste ons in februari 2010 met twee nieuwe uitgaven, beide in eigen beheer :de verhalenbundel “Firmin vertelt” en de thrillerroman “Miss Ganda”. Criel is een grote fan van policiers en detectiveromans (“Jantje is dood”, “Moord in de tram”…En de lezer zal het geweten hebben.

“Miss Ganda” (222 pagina op paperbackformaat) is weer een aan Gent gelieerde maar fictieve story waarin een moord moet worden opgehelderd. De plot werd hem toegeleverd door (volks)muzikant en accordeonvirtuoos Noël Fack. Criel werkte het geven uit tot een volwaardige whodonit (Wie deed het?).met komische accenten. De schepen van Feestelijkheden heet bijvoorbeeld Frans Lampion, de schepen van Openbare Werken Carine Bouwdoos en die van de haven Ilse Schuyt…)

Het gegeven speelt zich af in Gent voor en tijdens de Gentse Feesten 2007. Wethouder Lampion vind dat er een echt Gentse Missverkiezing moet komen en schrijft een wedstrijd uit ‘Miss Ganda’ waarvoor jonge meisjes en vrouwen kunnen kandideren. Al snel blijkt dat er een behoorlijk aantal gegadigden zijn.

Een van de meest kansrijke mededingsters, Annie Duyck, is een blind meisje en zware diabetespatiente. Ze wordt evenwel vermoord aangetroffen in de toiletten van het ICC waar de wedstrijd plaats heeft. Criels privédetectives Slets en Pierke kunnen dus weer aan de slag met hun scherp vergrootglas.

“Firmin vertelt” toont dan weer een ander aspect van auteur Firmin Criel… dat van de verteller en kortverhalenschrijver. Eenendertig korte vertellingen staan er in het 158 bladzijden tellende boek dat hij in eigen beheer uitgaf. Sommigen ervan verschenen reeds eerder in afzonderlijke bundels, andere zijn nieuw.

Een constante in de meeste verhalen is het Gentse Openbaar Vervoer. De schrijver is daar door zijn eigen beperkt zichtvermogen op aangewezen en het gegeven blijkt hem bijzonder te inspireren. Enkele andere zijn dan weer gebaseerd op moppen die Criel uitsmeert tot vertelselke. Dit zijn meestal niet de sterkste uit zijn nieuwe bundel.

Beide uitgaven zijn te koop bij noel.fack@telenet.be 

Freek Neirynck - sienjaleur

Reageer (0)

10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVEN GEDULD
Beste plietspletsers,

omwille van een groot onderhoud aan de PC en een bijhorende herstelling ... zal enkele dagen niet gewerkt worden aan deze webstek. Waarvoor mijn verontschuldigingen. Van zodra alles opnieuw geïnstalleerd is ... zijn we er opnieuw.
Tot zéér binnenkort.

Johan

Reageer (1)

18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaap Kruithof centraal in Huis van Alijn

Het Huis van Alijn organiseert in januari, februari en maart 2010 vier filosofische salons en twee filosofische workshops naar aanleiding van de tentoonstelling 'Jaap Kruithof. Omgaan met de dingen' die in het museum loopt tot en met zondag 21 maart 2010.

affiche expo kruithof

Jaap Kruithof was een origineel denker die zijn hele leven lang opkwam voor de vrijheid van denken en handelen. Tegelijk schopte hij je als moraalfilosoof een geweten door valse of halve waarheden te ontmaskeren en je onverbloemd op je eigen verantwoordelijkheid te wijzen. Jaap Kruithof was een geëngageerde, kritische humanist, een dwarsligger die de zingeving en het lot van mens én wereld voortdurend centraal stelde. Hij was een meester in ongemakkelijke, radicale vragen. Hij hield hartstochtelijk van het leven en verzamelde schijnbaar onooglijke dingen. Denken had bij hem handen en voeten.

Lessen van Kruithof: vier filosofische salons



Vier avonden zet het Huis van Alijn de lessen van Kruithof voort.
Elk filosofisch salon is opgevat als een ontmoeting van het publiek met een thema dat hem na aan het hart lag. We gaan in gesprek met kunstenaars, denkers of getuigen die Jaap Kruithof persoonlijk hebben gekend of door zijn persoon of denken zijn getroffen. We luisteren samen naar zijn lievelingmuziek, gaan op zoek naar het geheim achter zijn pedagogisch talent, denken verder met hem mee in zijn zorg voor de aarde en al wat leeft en delen zijn liefde voor de kleine, eenvoudige dingen van elke dag.


De moderator is Joris Capenberghs.


Donderdag 21 januari 2010: Ne touchez pas!
Omtrent: pleidooi voor zintuiglijkheid

Van 19.30 tot ongeveer 22 uur

Floortje Vantomme & Jorijn Neyrinck (erfgoedwerkers tapis plein vzw) - Sylvia Traey (concertpianiste)

Al verzamelend ging Jaap Kruithof op zoek naar de zin van de wereld waarin hij leefde. Hij geloofde trouwens in de ziel van de dingen. Hij was – naar eigen zeggen – een ‘religieuze atheïst’. De zin van wat bestaat zit in het grotere geheel van de kosmos. Het is aan ons om het met onze zintuigen en ons verstand te ontdekken en te koesteren. We moeten kijken, voelen, horen, ruiken, proeven en intuïtief verbindingen leggen, vanuit een diepe liefde en respect voor de materie, de aarde en de dingen.

Kruithof was ook een zeer gedreven muziekliefhebber. Na zijn emeritaat aan de Gentse Universiteit was hij gastdocent aan het Conservatorium in Antwerpen, waar hij ‘muziek­sociologie’ en ‘muziek beluisteren’ gaf. Meer dan eens onderstreepte hij de noodzaak van een natuurlijk geluidslandschap en de waarde van stilte en rust als leefkwaliteit.

Praktisch

Filosofische salons
Vier donderdagavonden van 19.30 tot ongeveer 22 uur (21 jan., 4 feb., 18 feb. en 4 maart 2010)
4 euro – 3 euro vrienden van het Huis van Alijn vzw
Max. 60 deelnemers per avond
Reservatie: Het Huis van Alijn, tel. 09 269 23 50, of e-mail info@huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse MOKKEN te koop
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De lancering van de 'Gentse Mokke' op de nieuwjaarsdrink van de Stad Gent op zondag 10 januari 2010 miste haar doel niet. Vele aanwezigen stonden te drummen om de kop met een spreuk van Luc De Vos te bemachtigen voor 1 euro. Die kop kon dan gratis gevuld worden met glühwein of chocolademelk. Op een dik uur tijd waren alle 3000 stuks uitverkocht.

De mok met het devies van Luc De Vos ‘Het geheim van een lang leven: adem in en uit, zolang je kan.’ is heel populair. Dat blijkt uit de reacties van de bezoekers van de nieuwjaarsdrink, die te horen kregen dat de laatste exemplaren aan hun neus waren voorbij gegaan, en de vele telefoontjes aan Gentinfo met de vraag waar er nog mokken te verkrijgen zijn. Daarom besliste de Stad Gent extra koppen ter beschikking te stellen. Wie graag nog een exemplaar wil kopen, kan vanaf dinsdag 12 januari 2010 terecht in de Stadswinkel.


Praktisch:

Stadswinkel, Administratief Centrum -  Woodrow Wilsonplein 1 -  9000 Gent
Vvan maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur -  op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur.
Prijs 1 euro per kop

Informatie:


Stadswinkel
Woodrow Wilsonplein 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 70 40
Fax: 09 266 70 40
E-mail: stadswinkel@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komend weekend FESTIVITY-beurs in Wevelgem
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het organisatiebureau Animô van Ignace Crombé en Patricia Govaerts draait opnieuw op volle toeren. In afwachting van de definitieve start van Miss Belgian Beauty New Generation organiseren ze de beurs 'Festivity' onder de noemer : Dé Festiviteitenbeurs in Vlaanderen ! Crombé heeft van 1985 tot 2000 vijftien jaar lang met succes een dergelijke evenementenbeurs georganiseerd onder de naam 'Klub-Info'.

Teneinde de sector in the picture te zetten, herneemt hij deze organisatie. Op vrijdag 22 januari (18u-22u), zaterdag 23 januari (10u-18u) en zondag 24 januari (10u-18u) vindt deze spektakelbeurs plaats in De Porseleinhallen, Cultuurpad 1 te Wevelgem.


Elk bestuurslid van een vereniging, elke publiciteits- of personeelsverantwoordelijke van een bedrijf, culturele centra, scholen, campinguitbaters, diensten toerisme, maar ook elk gezin of privé-persoon, kunnen er nuttige ideeën opdoen voor de organisatie van hun eigen evenement. U vindt er alle ingrediënten voor een feestelijke affiche.

Festivity brengt 'spektakelmakers' in contact met mensen die binnenkort iets te vieren hebben : een schoolfeest, klasreunie, verjaardag, jubileum, communie-of lentefeest, personeelsfeest, noem maar op. Ze komen er om inspiratie op te doen en nieuwigheden te ontdekken.

De beurs herbergt een 50-tal exposanten met niet alleen artiesten en attractieverhuur, maar ook diverse toeleveringsbedrijven. Je vindt er ook stands omtrent tentenverhuur, verhuur van feestmateriaal, klank- en lichtinstallaties, traiteurdienst, vuurwerk, casinopartys, security, kinderanimatie, theaterbureaus, mime- en straatanimatie, levende standbeelden, kinderdisco, goochelaars, clowns, orkestjes en nog veel meer.

Doorlopend zijn er ook optredens en demonstraties op het showpodium. Deze evenementenbeurs moet een gezellige, gezinsvriendelijke happening worden. In een ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers informatie inwinnen en eventeel bestellingen plaatsen of optredens boeken.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro, de kinderen mogen gratis binnen.

Wie wil te weten komen wat het abc is van festiviteiten, noteert best de data nu reeds in het agenda.

Voor nadere info : Organisatiebureau Animô - Ignace Crombé : 0475/71 50 24 of info@animobvba.be

Reageer (0)

06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe AKTIVIA 2010-wandelgids is er ... en WIN een exemplaar!!!!



Moderne, actieve mensen willen vrij en op elk moment een keuze kunnen maken om hun vrije tijd op te vullen. Wanneer men er zin in heeft, of als er gelegenheid is, wil men kiezen uit een uitgebreid recreatief sportaanbod, en weten welke toeristische aantrekkingspunten een streek of regio biedt.

De wandelsport speelt al enkele jaren perfect in op deze trend. Enerzijds door de manier van organiseren waardoor men ongebonden zelf kan bepalen wanneer, waar en hoe ver men stapt, en anderzijds door het combineren van toeristische troeven aan deze sportactiviteit. Daardoor is wandelen nu uitgegroeid tot de ideale recreatieve sport waar iedereen zonder beperkingen kan aan deelnemen.


Marching 2010 is de perfecte informatiebron voor een actieve recreatie.
Alle informatie over deze activiteiten is gebundeld in Marching 2010. Dit is een uiterst complete wandelgids die een volledige wandelkalender bevat met alle informatie over meer dan 2.000 activiteiten die volgend jaar worden georganiseerd. Naast de opsomming zelf, leest men er alles over parcours, afstanden, telefoonnummers van de organisatoren, info over bereikbaarheid met het openbaar vervoer, en nog veel meer.
Meer en regelmatig sporten is de boodschap. Marching kan daarbij een uitstekende leidraad zijn bij het opmaken van je wandelprogramma.

De kalender Marching 2010 kost 16 euro (zonder verzendingskosten) en is eenvoudig te bestellen via de online webwinkel van Aktivia (www.aktivia.be) of te koop in diverse boekenhandels. Een tip voor een leuk eindejaarsgeschenk?

Bovendien kunnen de wandelsporters natuurlijk blijven gebruik maken van het gratis online wandelboekje om hun prestaties bij te houden én van het gratis trainingsprogramma met de virtuele trainers André, Marina en Freddy op www.aktivia.be.

    

AANDACHT: 5 plietsplets-bezoekers kunnen dit wandelboek WINNEN !!!

VRAAG: In welke gemeente gaat op 24/01 de 23ste Cycloontocht door ?
Stuur uw antwoord naar plietsplets@telenet met vermelding van naam, adres en telefoonnummer
en wie weet krijgt u op 31 december spetterend nieuws !

Antwoorden vóór 24/01 dus ....

Reageer (0)

25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klinkt als muziek in de oren .... toffe eindejaars-CD's
In deze rubriek geef ik u een greep uit het grote aanbod van CD's die telkenjare de kerst-en oudejaarsperiode overheersen. En door de redactie (na beluisteren ervan) als een ideaal eindejaarsgeschenk aanzien ... voor ware muziekliefhebbers.

Onvergetelijk Starten doen we met dè Vlaamse artiest die sedert zijn 18de verjaardag als "Will Tura" door het leven gaat. 51 jaar later wilde Will Tura wel eens een andere uitdaging aangaan en zo ontstond het project rond enkele bekende crooners zoals Dean Martin, Nat King Cole en Frank Sinatra. Hij gaf er gewoonweg "Onvergetelijk - Unforgettable" als titel aan en vatte prachtige nummers in het Nederlands èn Engels samen op het gelijknamige dubbelalbum, al staan er op het Engelstalig schijfje niet alleen covers op van de Nederlandstalige nummers ... ook originele nummers vonden bij Will Tura een aangename voedingsbodem. Het album werd uitgegeven door ARS Entertainment - Universal Music.
CD1. ONVERGETELIJK
1. Onvergetelijk - 2. Toen Nat King Cole Van Liefde Zong - 3. Beeld Van Jou - 4. Ga Nou - 5. In De Straat Waar Je Woont - 6. Als Ik Droom Van Jou - 7. Storm En Regen - 8. 'k Hou Van Jazz - 9. Van Wie Ik Houd - 10. Een Zomernacht - 11. Weerklank - 12. Alleen Gaan

CD2. UNFORGETTABLE
1. Unforgettable - 2. The Soul Of Nat King Cole - 3. The More I See You - 4. Darling - 5. On The Street Where You Live - 6. When I Fall In Love - 7. Stormy Weather - 8. I'm Diggin' Jazz - 9. Let There Be Love - 10. Summerwind - 11. Stardust - 12. My Way

cdchristoff1001nachtenluxe.jpg En voor het volgende album blijven we bij de Vlaamse artiesten, want met Christoff is het altijd feesten 
 geblazen. Ook op het dubbelalbum 1001 nachten (luxe-editie inclusief het Duitse album Blaue Augen) heeft
 deze charmante optimist zijn beste pak aangetrokken om de schlagerliefhebber mee te loodsen doorheen zijn
 opmerkelijke repertoire van 2009. Als bonusnummer opteerde hij trouwens voor een meezinger van formaat:
 "Zaterdagavond", samen met Mieke, zus Lindsay en Dennie Christian. We ontdekten stuk voor stuk nummers
 die de nodige ambiance brengen in deze tijden en mochten al evengoed genieten van de teksten en de  duidelijke uitspraak ervan ... typerend voor deze volhouder in de showbizz. En op zijn allereerste Duitstalige album mag hij méér dan fier zijn ... een enorme uitdaging met een knipoog naar ons buurland dat nu eenmaal gekend is voor zijn prachtige televisieshows èn aandacht voor het schlager-en levenslied.
(Album is uitgegeven bij ARS Entertainment)

CD1:
In 100.000 jaren – Vrijgezel - Zolang je kan zingen – Miljonair - Ai ai ai kapitein - Ga nooit meer van huis - Ik ben zo verliefd - Dromen - Dag m’n liefste - Er is een plaats diep in m’n hart – ’t Is echte liefde - Ik zeg nooit meer vaarwel – Bonus: Zaterdagavond

CD2:
Deine blauen Augen - Ich bin noch frei - Diesmal ist es Liebe (Aye no digas) - Malaguena blu - Toskana Wein - Santa Romantica - Du bist wie ein Traum - Ich sag nie mehr Goodbye - Bleib nicht einsam heut Nacht – Aloaheo - Nie genug von dir - Der Mond und die Sterne – Ay Ay Ay Ay (Komm tanze mit mir) - Morgen

 Bijzonder aangenaam verrast was ik door het debuutalbum van Andrei Lugovski, die bekendheid verwierf via het VTM-programma "Idool". Iedere kijker was overtuigd van het stemgeluid van deze getalenteerde Wit-Rus, maar zoals vaak gebeurt bij dergelijke wedstrijden, vallen vele kandidaten erna in een grote diepte en horen we amper nog van hun ambities en muzikale bezigheden. Maar niet bij deze Lugovski die met het album "My world" duidelijk bewijst dat het zingen hem in het bloed zit. Het is een rustmoment tijdens deze drukke dagen waarin ikzelf heb besloten alle nummers met gesloten ogen te beluisteren en ik kan u zeggen: héééérlijk. De onderstaande tracklist zal u dan ook zonder enige twijfel kunnen overtuigen, op dezelfde manier als Andrei dat bij mij heeft gedaan.
(Album is uitgebracht bij ARS Entertainment)

1. Il Mondo - 2. She's out of my life - 3. Perdere l'amore - 4. Ave Maria - 5. Vincero Perdero - 6. Dedication - 7. She - 8. Serenade (Schubert) - 9. You'll never walk alone – 10. Conquest of Paradise - 11. Do you know (Theme from Mahogany) - 12. Ochi Chyornye

Strato-Vani 7 In Holland Ook voor de liefhebbers van instrumentale/orchestrale muziek is er een ideaal geschenk: STRATO-VANI 7 ... in Holland. Inderdaad, reeds het 7de album van dit succesvolle Belgische orkest waarvan de vorige 6 albums zomaar eventjes 200.000 exemplaren verkochten. En ook nu weer duwde Marc Cortens het orkest op een hoog niveau. Ikzelf had het genoegen te kunnen genieten van de box waarin niet alleen het 7de album was terug te vinden, maar ook de DVD "Strao-Vani Live in Vorst" was inbegrepen. Op die manier is het nog aangenamer om mee te volgen, want niet alleen de oren worden hiermee beloond ... ook de ogen willen wat en het liveconcert vanuit de luie zetel kunnen meemaken is dan ook top ! Een èchte aanrader. Maar ook zonder de DVD is het album te koop ... dus hollen maar.
En oh ja, op 30/09/2010 kan u in Flanders Expo (Gent) terecht voor een volgende STRATO-VANI LIVE met o.a. Connie Neefs, harpiste Janu, Blue Diamonds, Will Tura, de Oostenrijkse Monika Martin èn een special guest. Via deze webstek houden we u dan ook graag op de hoogte.
(Album is uitgebracht door L&T Records)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderpoëzieroute Gent nu in een doekboekje

De werkbundel 'Kinderpoëzieroute Gent' is een doeboekje waarmee je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad wandelt.

scan cover kinderpoezieroute

Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Kunsten van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit.

Deze ‘virtuele’ poëzie-route werd uitgewerkt om Gent ook door kinderen op poëtische wijze te laten ontdekken. Dichter Riet Wille koos tien locaties en evenveel gedichten en verwerkte ze tot een werkbundel. Hierin zijn deze tien intrigerende plekken telkens verbonden met een gedicht van een eigentijdse dichter en voorzien van sprekende kindertekeningen.

Illustrator Carll Cneut ging met een aantal kinderen van het ‘Instituut van Gent’ aan de slag om deze tekeningen te maken. Het boekje is gemaakt op maat van kinderen van 9 tot 12 jaar (3de - 6de leerjaar).

Leen Depooter (Quod) gaf er een aantrekkelijke lay-out aan.

Om kinderen actief te betrekken bij deze poëzieroute en het plezier in taal te prikkelen, is bijna elke halte verweven met een spel creatief schrijven. De route is rustig zodat de kinderen ruimte hebben om zich veilig te bewegen en ergens langer of korter te verblijven om een opdracht af te werken. De wandeling wordt best begeleid door een leerkracht, (groot)ouder(s) of een gids.

Praktisch:

De papieren versie is vanaf 18 december gratis en exclusief verkrijgbaar bij het Poëziecentrum. Maar je kunt ze ook hier downloaden (zie 'aanverwante info').

Voor een begeleide wandeling kan je een gids boeken bij het Poëziecentrum (100 euro).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse zebrapaden met voetgangersdetectie

Twee Gentse zebrapaden worden uitgerust met voetgangersdetectie en led-verlichting. Wanneer voetgangers willen oversteken, zullen de zebrapaden voortaan opgelicht worden door middel van knipperende led-lichten die in de rijweg zijn aangebracht. Op die manier zullen overstekende voetgangers zeer goed te zien zijn door de andere weggebruikers. Dat moet de verkeersveiligheid op de geselecteerde locaties gevoelig verbeteren.



De primeur voor deze geaccentueerde voetgangersoversteken gaat naar de Burggravenlaan (ter hoogte van de Bommelstraat) en de Franklin Rooseveltlaan (ter hoogte van de Guldenspoorstraat). De Stad Gent investeert voor de twee locaties samen 16.000 euro in dit vernieuwende verkeerssysteem met led-verlichting.

In de Franklin Rooseveltlaan zullen er ter hoogte van het zebrapad acht leds in de rijweg ingewerkt worden. Zowel links als rechts van de rijweg komt er een paal met een zogenaamde ‘signflash’. Infraroodstralen detecteren voetgangers die het zebrapad willen oversteken. Als dit gebeurt, beginnen niet alleen de leds in de rijweg te knipperen, maar ook de twee ‘signflashes’ links en rechts van het zebrapad.

07mei08 19u58 Burggravenlaan / Ottergemsesteenweg

In de Burggravenlaan is hetzelfde systeem van toepassing. De praktische uitvoering zal hier wel iets anders zijn omdat het verkeer op deze plaats in twee richtingen verloopt. Daar zullen in elke rijrichting vier led-lichtpunten en een signflash geïnstalleerd worden.

Gent is de allereerste stad in België die de combinatie van led-verlichting en ‘signflashes’ inricht aan voetgangersoversteken. Het gaat om een proefproject. De praktijk moet uitwijzen of de verwachtingen van dit nieuwe systeem worden ingelost. Na een jaar wordt dan geëvalueerd of het voor uitbreiding vatbaar is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaars welkom op Nieuwjaarsdrink (10/01/2010)

De Stad Gent nodigt alle Gentenaren uit op zondag 10 januari vanaf 11 uur voor de traditionele Nieuwjaarsdrink
op het Sint-Baafsplein.

Er zullen niet minder dan 33.140 gratis drankjes worden geschonken.
Het plein wordt voor de gelegenheid aangepast volgens het concept ‘Grote Gentenaars’ van de Tuinbouwschool Melle.

 foto: Eddy Temmerman

De Gentse ijskunstenaar Frank De Coninck maakt ter plekke een massieve ijssculptuur en de Gent Symphonic Band zorgt voor muziek. Bovendien zal tijdens de drink voor het eerst de nieuwe exclusieve ‘Gentse Mokke’ (met spreuk van een bekende Gentenaar) verkocht worden. En natuurlijk zorgt het Spelleke van Drei Kluiten voor het traditionele nieuwjaarslied.

Reageer (0)

22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garry Hagger als ideaal eindejaarsgeschenk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met “De kracht van de liefde” brengt Garry Hagger voor het eerst een dvd uit.

De dvd bestaat uit exclusief en onuitgegeven beeldmateriaal en brengt een beeld
van alles waar Garry de voorbije jaren mee bezig was.

De clip die er het meeste uitspringt is zeker het duet dat Garry opnam met Merrill Osmond,
zanger van de legendarische Osmonds.

 

Van de dvd verschijnt ook een limited edition.
De eerste 500 stuks verschijnen in een speciale digipack verpakking en bevatten een gratis bonus cd.
Wees er dus op tijd bij.

 

Via de website www.garryhagger.be kan je alvast je exemplaar reserveren.
En je vindt de dvd met gratis cd ook in de platenzaken.

Plietsplets mocht al eens proeven van het resultaat ... en het mag er wezen.
Het album zelf bevat 16 prachtige nummers waarvan u zeker "Ik heb de hele nacht liggen dromen", "Wat is er fout gegaan, "Als ik weg ga" en "Je bent het helemaal" zal herkennen, maar het is ook genieten geblazen van de rustige sluimermomenten in "Zonder jou", 'Wat is er fout gegaan" of "Hier en nu" ... èn van de titelsong "De kracht van de liefde" of het sterke "Als liefde vleugels geeft" (waarin de sterkte van Garry's stem weer volop kansen krijgt).
Maar we vergeten zeker ook niet de duetten met Nick Fayne, Mieke en Pino Baresi met het bewelmende "Miserere".

De DVD bevat 10 muziekclips èn de bonus track "Pure Glory" met Merrill Osmond. 

Alvast genoeg materiaal om een gezellig en muzikaal avondje  thuis te organiseren.
Voor € 16,99 tevens een ideaal kerst- of eindejaarsgeschenk.

Kijk alvast eens op www.garryhagger.be of www.marista.be en geniet nog méér.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs