Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
28-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javier Guzman komt naar Cabaretten 2007 in Gent
Van 18 t.e.m. 1 mei zakken de beste cabaretiers en comedians uit Vlaanderen en Nederland weer af naar Capitole Gent voor de tweede editie van Cabaretten, het grootste humorfestival van Vlaanderen! 

Eén van de talenten op de affiche is de Nederlandse topcabaretier Javier Guzman, wellicht het grilligste cabarettalent van dit moment. Zijn voorstelling ‘Delirium’ zorgt  in Nederland voor overvolle zalen en dolenthousiaste persreacties!



Vrijdag 29 december om 21.15u., Nederland 3
Wie dit Nederlands cabaretfenomeen nog moet ontdekken, krijgt nu een ultieme kans om dit gat in zijn cultuur te plamuren. Op vrijdag 29 december om 21.15u. is Ton Zuur, de vorige show van Javier Guzman te zien op Nederland 3.

 

Ton Zuur ging in 2004 in première. De basis voor de show is een klein berichtje in de krant over een man die twee en een half jaar onopgemerkt dood in zijn Rotterdamse flat lag. Javier laat zijn talenten los op dit onopvallend kleine bericht. Het resultaat is een aanvankelijke hilarisch cabaretprogramma dat gaandeweg een steeds schrijnender verhaal oplevert over de maatschappij, het individu en de technologie.

 

"Leven is niet iets waar ik goed in ben, maar ik kan er wel leuk over vertellen." Aldus Javier Guzman zelf.

Cabaretten
Javier Guzman is te zien op 24 april om 20.00u. in Capitole Gent 

Een avondje Cabaretten 2007
Een programmatie die elke comedyfan gegarandeerd doet watertanden!

 

Woensdag 18 april   De Nieuwe Snaar
Donderdag 19 april   De Nieuwe Snaar
Vrijdag 20 april      Nigel Williams - Gunter Lamoot
Zaterdag 21 april    Sanne Wallis De Vries (NL)
Zondag 22 april     Bert Kruismans
Maandag 23 april  Lebbis (NL)
Dinsdag 24 april   Javier Guzman (NL)
Woensdag 25 april  Wouter Deprez (extra voorstelling)
Donderdag 26 april  Wouter Deprez (uitverkocht)
Vrijdag 27 april    Alex Agnew
Zaterdag 28 april  Veldhuis en Kemper (NL)
Zondag 29 april  De Schedelgeboorten
Dinsdag 1 mei     Caveman

Telkens om 20 uur in Capitole Gent

 

Net als vorig jaar worden de shows van de grote meneren voorafgegaan door aanstormend talent, onbekend, maar minstens even grappig. Op die namen is het nog even wachten!

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

 

Ticketprijzen – excl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.
Sanne Wallis De Vries, Lebbis, Javier Guzman, Veldhuis en Kemper: 24 euro
De Nieuwe Snaar: 22 euro
Andere voorstellingen: 18 euro
Abonnement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting.

Reageer (0)

27-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.URGENT.FM bijzonder actief naar eindejaar toe ...
In de kerstvakantie pakt Urgent.fm uit met een nostalgie-offensief. In de plaats van vaste waarden SOS en Antenne zal er een éénmalig, eigenwijs programma uitgezonden worden van 17.00 tot 19.00 uur. Met uitzondering van maandag 25 december en maandag 1januari zal er elke weekdag teruggeblikt worden op het jaar 2006. Volgens Urgent.fm: "met eigen muzieklijsten, overzichten van de beste films en boeken, en aandacht voor 2006 in Gent".
Op gezette tijden komen studiogasten hun visie op de verloren tijd luister bijzetten. Het gaat heel breed: Urgent.fm-presentatoren en andere -medewerkers komen op de eerste plaats natuurlijk, maar ook BV's, BG's en andere interessante mensen kunnen hun zegje doen. Zelfs de man in de straat zal gehoord worden.

'The XXX-mas Urgent.fm Spectacular Inevitable' hoopt ook op audience participation, er zullen prijzen te winnen zijn voor de aandachtige luisteraar(s) - en er kunnen plaatjes aangevraagd worden, mits ze gepaard gaan van waardevolle anekdotes, via telefoon en mail.

Elke dag maken Freek, Thomas en Peter - van het urgenste classics - programma 'Studio Sovjet' - hun opwachting als gastheren, om alles in goede banen te leiden, stilletjes hopend Christophe, Tomas en Peter te overtreffen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprankelende sportavond op 30/12 in Kalken
Op zaterdag 30 december organiseert supportersclub 'De Hogeropvrienden' van tweedeprovincialer HO Kalken opnieuw haar jaarlijkse grote sportavond. Het is ondertussen al de achtste editie en net als de voorbije jaren komen weer heel wat bekende namen langs in de Koninklijke Harmonie in Kalken, vanaf 19u30.
 
Uit het voetbal mogen we onder andere Aimé Anthuenis verwachten, een van de toptrainers de voorbije decennia en nu werkzaam bij Germinal Beerschot als technisch directeur. Ook Jan Van Winckel komt langs, de assistent van Emilio Ferrera bij Club Brugge. Freddy Heirman is de assistent van Georges Leekens bij topclub AA Gent. En Urbain Braems graaft in zijn ongelooflijk trainersverleden. Nog 2 à 3 dossiers van eersteklassespelers zijn hangende.

Trainers in de loop van de Cercle-geschiedenis  Aimé Antheunis   
De organisatoren bleven ook nu weer hun principes trouw en besteden opnieuw aandacht aan de minder bekende sportenPascal Kina is de assistent-bondscoach van het hockey en vorig seizoen werd hij op 1 dag 2 keer landskampioen. Evelyn Coolens is Belgisch kampioene boksen en Isabelle De Vogelaere pakte de Belgische titel in het golfbiljart.

Ester

Ester Lowette
 speelt al jaren aan de top in het vrouwenvolleybal. En wie weet valt er nog een verrassing uit de lucht. Tom Boudeweel zal alweer de micro hanteren. Kaarten in voorverkoop kosten 3 euro, aan de kassa 4 euro.



In de namiddag vindt op dezelfde plaats de vijfde memorial Eugene De Tollenaere plaats ... een wedstrijd fietsen op rollen voor duo's. Vanaf 14u geven profs, toeristen, freewheelers en gelegenheidsfietsers elkaar partij. Ambiance verzekerd, net als de voorbije jaren trouwens.



Méér info: www.hokalken.be en www.boudeweel.be

Reageer (0)

26-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige Kerst ... en zalig eindejaar !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Pliets Plets wenst alle bezoekers van deze webstek
een bijzonder fijne kerst-en eindejaarsperiode.
Geniet tenvolle van de aparte sfeer die deze dagen met zich meebrengt
en denk ook aan die mensen die het vandaag en morgen met heel wat minder moeten stellen.
Zowel geestelijk, lichamelijk, financieel .........

Het wordt een Kerstdag en een Oudejaar zonder sneeuw,
maar laat de warmte van Uzelf uitstralen naar alle vrienden, familie en gezin !

Een smaakvol eindejaarsgeschenk ?
Doe mee aan de SMAAK-wedstrijd op deze webstek.

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PECH voor Ambrozijn!

   Wat het hoogtepunt moest worden van de 3-luik draaide uit tot een zware tegenslag.

Het concert van Ambrozijn zaterdagavond in De Handelsbeurs is op het allerlaatste moment afgelast omwille van technische problemen. Het mechanisme die ervoor zorgt dat de zaalvloer in hoogte verstelbaar is vertoonde dermate storingen dat de veiligheid van het publiek niet gegarandeerd kon worden.

Een serieuze domper op een weekend dat nochtans heel goed begon: in Ternat speelde de groep voor een stampvolle zaal een bijzonder boeiend concert. Staande ovatie tot gevolg. Ze waren dus helemaal opgewarmd voor de thuismatch in een uitverkochte Handelsbeurs. Het mocht echter niet zijn. Of het concert wordt hernomen op latere datum is een goeie vraag. Het wordt niet evident om deze 20 topmuzikanten terug samen te krijgen in 2007 maar het is in elk geval wel de bedoeling. Voorlopig is het concert vrijdag in Leuven de enige mogelijkheid om deze show nog mee te maken. Plaats van het gebeuren is de Schouwburg, Bondgenotenlaan 21 te 3000 Leuven!
Méér info over de formatie: www.ambrozijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allereerste Plietsplets-column van KURT BIEZEBAAZE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Het is zover: nadat U met z'n allen via de poll een stem hebt uitgebracht ... werd met 1/5 van de stemmen gekozen voor Kurt Burgelman van Biezebaaze om tweewekelijks een column op deze webstek te verzorgen. Hierbij alvast zijn allereerste schrijfsel ...)

Naar goede jaarlijkse gewoonte worden we in deze periode met allerhande eindejaarslijsten om de oren geslagen. De koudste dag, de warmste maand en de natste week krijgen we voorgekauwd ter consumptie, over sportlui mogen we zelf beslissen. Won Justine meer opslagspelen dan Tia met poep en spikes over de balk hopte ? Of liep Kim (de bruine) op de valreep sneller ? Over één ding zal België het eens zijn ;  de Rode Duivels kunnen we verwijzen naar het grote blunderboek van het rekenhof. Als ik niet heel vlug een wielerronde win, zal ik zelf waarschijnlijk in niet al te veel lijstjes opduiken. Vorig jaar stond ik met Biezebaaze nochtans mooi te blinken in Donna’s top 2005. Dit jaar wordt het een top 2006, de kans dat we er weer bijzijn neemt dus met 0,498 % toe !

Tijdens mijn, evenredig met de leeftijd toenemende dagdroomsessies, tracht ik zo nu en dan mijn privélijstjes samen te stellen. Onder “romantiek” staat alzo het nieuwjaarsgeschenk van mijn madam  (een januari-uitstap naar Barcelona) op nummer één. Bij “hoera in groep” eist de terugronde van de Buffalo’s in het seizoen ‘05-’06 die plaats op. In de verkiezing van de mooiste dag strijden 4 en 5 september om de eer. De 5e gaf Stéphanie mij, tot mijn eigen grote verbazing, haar jawoord. Daags ervoor kwamen we te weten dat we zwanger zijn. De nieuwe cd van Biezebaaze is de hoogste nieuwkomer in de afdeling “bloed, zweet en tranen”. De triestige kolom “verlies” dacht ik dit jaar blanco te kunnen afsluiten tot ik 2 weken geleden het heengaan van mijn goede kennis Michel De Sutter vernam. Michel kennende zal hij zich door het euvel van zijn eigen overlijden niet laten verhinderen om het nieuwe jaar met champagne te verwelkomen. Hou ginder een fles opzij Michel…maar je hoeft ze nog niet meteen koud te zetten…hoop ik.

Ervan uitgaande dat het volgende jaar er hoe dan ook een zal worden met hoogtepunten en dalletjes (zoals alle voorgaande jaren) neem ik me voor (?) om deze keer geen voornemens te maken. Ik ben al 3 jaar van de sigaret af, de werkzekerheid bij Inbev hangt niet meer af van mijn verbruik en voor de rest WIL ik niet verbeteren.

Laten we afspreken dat ik de komende 12 maanden blijf wie ik ben en dat ik me daarvoor bij mijn laatste column van 2007 uitgebreid zal verontschuldigen…NOT !

Reageer (1)

24-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ROETS 2007-weekkalender .... en uniek eindejaarsgeschenk!

  Sedert enkele weken ligt de "ROETS 2007 - de historische weekkalender" ter beschikking in de handelszaken en is zonder enige twijfel een bijzonder aangename verzameling wetenswaardigheden die U doorheen de 53 weken van 2007 loodst. Het is reeds enige tijd dat de makers van de "Roets" vanuit een welbepaalde achtergrond de idee hebben uitgewerkt om een kalender te ontwikkelen die zou dienen om een breed publiek interesse te laten opdoen van feiten uit het verleden, uit de eigen geschiedenis ... zeg maar ... uit de boeiende en verrassende roots !
Het resultaat is dan ook bewonderenswaardig want de grote groep medewerkers verzamelde op een creative manier heel wat ludieke, historisch getinte feiten waarbij wekelijks één of andere baanbreker 'zijn' of 'haar' week krijgt toebedeeld. Zo is er o.a. de week van Armand "Pietje de Leugenaar" Pien, Cyriel Buysse, Karel Van Wynendaele, Stijn Streuvels, Pater Damiaan en nog zovele anderen die een zeer aparte rol hebben gespeeld in de vaderlandse geschiedenis. Maar het kan ook een feitenweek zijn zoals met De Beeldenstorm, De sneeuwpoppen van 1511, Hallerbos ....
Elke dag krijgt trouwens een prettige aantekening mee en er is per dag ruimte voorzien om eigen notities of afspraken (of verjaardagen ?) neer te pennen.
Deze "ROETS 2007" is handig op te hangen op die plaats waar je dagelijks zit, hangt, ligt of staat ... of werkt ?

Bezoekers van deze plietsplets-webstek zullen dagelijks dan ook kunnen kennismaken met de baanbrekers en de weetjes want vanaf 1 januari 2007 zal het weekoverzicht lees-en zichtbaar zijn op www.plietsplets.bloggen.be

Wenst U echter deze historische weekkalender zelf in huis te halen, surf dan als de bliksem naar www.roetsinfo.eu en voor 10,95 € is het de jouwe. "Roets 2007" is uitgegeven in samenwerking met het DAVIDSFONDS/LEUVEN (www.davidsfonds.be).  


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantisch wandelen in Gent ... met uniek lichtplan !

Lichtplan-wandelkaartje  Tip voor wie in deze donkere maar sfeervolle eindejaarsdagen wil genieten van een romantische avondwandeling door Gent: het Lichtplan-wandelkaartje.

In twee uur tijd loodst dit stadskaartje u langs de mooiste realisaties van het Lichtplan: van de Handelsbeurs op de Kouter langs het belfort en stadhuis naar de Sint-Jacobskerk, het Groot Vleeshuis en het Pand. U vindt het Lichtplan-wandelkaartje gratis in de Stadswinkel in het Administratief Centrum Zuid en in de infocrypte van de Dienst Toerisme aan het Sint-Baafsplein.

Ga op avontuur in de Gentse binnenstad na valavond met het Lichtplan-wandelkaartje. Reken op een tweetal uren wandelen. Plan uw wandeling wel voor middernacht, want klokslag twaalf uur maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting.

Wie deze Lichtplan-wandeling gemaakt heeft, zal op een heel andere manier naar de stad kijken. Het Gentse Lichtplan slaagt er immers in (zeer discreet, maar des te charmanter) om ’s avonds dingen in de kijker te zetten, waar je als toeschouwer overdag argeloos aan voorbij loopt. Een uitstekend voorbeeld hiervan is ‘de schelp’, die ’s avonds gevormd wordt door de uitgekiende belichting van de boog van de Sint-Michielsbrug. Daardoor wordt op deze site een zeer intimistische sfeer gecreëerd, de nachtwandeling meer dan waard.

Cadeautip: boek "Lichtplan" aan 28 euro in plaats van 32 euro
Wie nog uitkijkt naar een mooi en origineel cadeau, hoeft niet lang meer te zoeken. In het licht van het nieuwe jaar biedt de Stad Gent het boek ‘Gent Verlicht’ zeer tijdelijk aan voor 28 euro in de plaats van 32 euro.

Met zijn heldere klare taal, ingetogen vormgeving, ronduit poëtische nachtfoto’s, ontroerende stadsgedichten, mysterieuze verlichtingsconcepten en natuurlijk het meeslepende verhaal van het Gentse Lichtplan zelf, zal menig fier Gents hart sneller gaan kloppen.

Het 96 pagina’s tellende boek ‘Gent Verlicht, het Lichtplan: Bouwsteen voor een feeërieke stad’ is te koop:

  • in het infokantoor van de Dienst Toerisme (in de Raadskelder van het belfort)
  • in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur)
  • in de museumshop van de Sint-Pietersabdij voor 28 euro.
    U vindt er  ook de postkaarten, posters en wandelkaartjes met een selectie van de mooiste foto’s uit het boek.
    Postkaarten: 1 euro voor vier kaarten
    Posters: 3 euro per exemplaar

Het boek ‘Gent Verlicht’ wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) via het Interreg IIIB Noordzee Regio programma en het project Liveable City, en is daarom tweetalig Nederlands-Engels. Dit project, waar naast de Stad Gent ook Norwich en Lincoln (United Kingdom), Odense (Denemarken), Trondheim (Noorwegen) en Emden (Duitsland) in participeren, richt zich op het hedendaagse management van binnensteden en wil de partners ertoe aanzetten om hun kennis en knowhow met elkaar en andere steden te delen. Dit boek over het Gentse Lichtplan past daar perfect in, zo oordeelde Europa.

Reageer (0)

21-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents toprestaurant Carte Blanche P-W viert oudejaar met topmenu
start hier, de website opent in een extra venster Eén van de toprestaurants in Gent stuurde "plietsplets" het menu dat ieder van U op oudejaarsavond kan verorberen ... en zo hebben we het over het restaurant "Carte Blanche P-W" op de Martelaarslaan 321.
Voor 85 € all-in (of 75 € voor BOB) kan U genieten en lekkerbekken van:

APERITIEF MET ENKELE KLEINE GERECHTJES

INFUSIE VAN GRIJZE GARNALEN MET SAFFRAANSCHUIM EN GEDROOGDE TOMAAT


KROKANTE KRUIDENKOEKJES GEVULD MET KREEFT, MANGO EN 
GEROOKTE PLAKJES EVERZWIJNFILET


GEGRILDE ZONNEVIS MET PAKSOY EN CHINESE KOOL GEPARFUMEERD 
MET CITROENGRAS EN KOKOS


GEBAKKEN REEKROONTJE, CANNELONI VAN WILDE CHAMPIGNONS
EN EEN APPELTJE MET GANZENLEVER


ABRIKOZEN DESSERT MET EEN FLAN VAN JASMIJNTHEE


MOKKA EN ZOET


GLAS BUBBELS OP HET NIEUWE JAAR

GELIEVE VOORAF EN TIJDIG TE RESERVEREN AUB!

TEL: 09 2332808  - 0478 540512

WIJ VRAGEN EEN VOORSCHOT VAN € 50 PER PERSOON OVER TE SCHRIJVEN OP REK: 068-2342518-92 

VERMELD UW NAAM  +  AANTAL PERSONEN  +  DAG

Een reportage over het restaurant staat in de laatste editie (half december) van Gastronomie & Toerisme dat U kan aanvragen op plietsplets@telenet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst bij de lieveheersbeestjes
Vanaf 20 december gaat de knotsgekke animatiefilm "Kerst bij de lieveheersbeestjes" de eindejaarsperiode extra opfleuren! De film heeft als vast voorprogramma de charmante kortfilm Concert voor een wortelcake. Beide animatiefilms komen uit Estland en waren eerder te zien op het Filmfestival Gent.

De winterrust van de twee lieveheersbeestjes Mia en Tim wordt - letterlijk - op z'n kop gezet, wanneer de boom waarin zij hun huisje hebben, wordt omgezaagd. Als kerstboom komt hij bij mensen thuis terecht, in een voor hen onbekende omgeving, ver weg van hun vertrouwde bos.

Net zoals in elk mensenhuis wemelt het ook hier van de insecten. En eigenlijk is het aanvankelijk best aangenaam om kennis te maken met al die kleine beestjes en ermee te praten, te lachen, te dollen en te kibbelen. Sommige komen, net zoals Mia en Tim, uit verre, vreemde streken. Maar na een tijdje verlangen de twee lieveheersbeestjes heel erg naar hun bos en zijn ze de wanhoop nabij. Gelukkig komt er redding uit een onverwachte hoek… de kerstman is in aantocht!

De film wordt voorafgegaan door Concert voor een wortelcake, een dolkomische animatiefilm over een kattenorkest, een opa, een oma en een kleindochter! Een vertederend dubbelprogramma voor kleuters (en volwassenen) vanaf 4 jaar.

Kerst bij de lieveheersbeestjes is vanaf 20/12 te zien in Utopolis Mechelen, Utopolis Turnhout, Lumière Brugge, Cinema Zed Leuven en Studio Skoop Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse auteurs signeren Fietsparadijs Limburg

  Acht Nederlandse schrijvers hebben voorbije zomer het Fietsparadijs (Belgisch) Limburg tot in de kleinste hoekjes befietst en bundelden hun belevenissen in een gratis reisverhalenboek 'Schrijvers op pad'. Twee van hen, Jessica Durlacher en Rick de Leeuw, zullen tijdens de fiets- en wandelbeurs in Amsterdam (respectievelijk op 3 en 4 februari, vanaf 14 uur) het publiek animeren over hun belevenissen in Fietsparadijs Limburg en nadien gratis exemplaren van het verzamelwerk 'Schrijvers op pad' signeren aan de promobus van Toerisme Limburg op het Beneluxplein (stand nummer 11.H.010).

 Toerisme (Belgisch) Limburg vzw realiseerde het project 'Schrijvers op pad' met Europese subsidies om het Fietsparadijs Limburg (het "Achtste Wereldwonder van Vlaanderen") en zijn troeven dit najaar ook bij de noorderburen in het zonnetje te zetten. Acht bekende en minder bekende Nederlandse schrijvers trokken door Limburg: niet alleen Rick de Leeuw en Jessica Durlacher, maar ook Hanneke Groenteman, Leon de Winter, Manon Uphoff, Gerrit Jan Zwier, Judith van der Stelt, Esther Bakker en fotograaf Bas Jongerius. Het resultaat: een mooi boek met reisverhalen over de sfeer bij de misschien wel meest Bourgondische van alle Vlamingen.

Fietsparadijs Limburg staat ook op de Vakantiebeurs in Utrecht van 10 t.e.m. 14 januari (stand nummer D 040). Je kan er de Verhalenfluisteraar beleven (een unieke digitale fietsgids, een combinatie van gps, video- en audiogids).

 
Het populaire toeristische tv-programma 'Vlaanderen Vakantieland' op de openbare zender één (VRT) laat Limburg regelmatig van haar fraaiste kant zien. De feestelijke kerstuitzending van 23 en 24/12 doet je watertanden bij enkele culinaire arrangementen in het Maasland en As. Het weekend daarop presenteert Sabine Hagedoren vanop de Winteravonden in Bokrijk. Twee weken later (13 en 14/01) wandelt 'Vlaanderen Vakantieland' door de cité van Beringen, bezoekt de multiculturele markt in Zolder en trekt op culinaire regiotour door Genk.
Info: www.toerismelimburg.be

'Bokrijk by Night, dwaallichtjes'

Deze winter kan je in het Openluchtmuseum van Bokrijk voor de laatste maal het unieke klank- en lichtspel 'Bokrijk by Night' beleven. Laat je meeslepen in het spannende verhaal over Alvermannen, dwaallichtjes en wisselkinderen in een magisch-mysterieuze omgeving en op de golven van de indringende stem van acteur Herbert Flack. 'Bokrijk by Night' kan je beleven: nog van 20 januari t.e.m. 18 maart 2007, zowel voor groepen als voor individuele bezoekers. Reserveren is verplicht.
Info: Domein Bokrijk, + 32 11 26 53 00 en www.bokrijk.be

Reageer (0)

20-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT in Kerstsfeer

Klik op de afbeelding om de link te volgen(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

Een tijdsgebonden leesaanrader zijn de twee bundeltjes met kerstverhalen van de Gentse auteur Firmin Criel, die eerder op de Pliets Plets website figureerde met zijn detective verhaal “Moord in de tram”.

 

In eigen beheer gaf Criel 4 novelles uit met Kerstmis als centraal thema.

 

“Tuurs’ kerstnacht” speelt zich af op de vooravond van 25 december in de stal van het hoofd-personage, dat aan iets geheimzinnigs zit te knutselen, maar daarbij in slaap valt. Het blijkt een teletijdsmachine die hem naar vreemd gezelschap brengt.

 

“Ontmoeting” is dan weer het verhaal van de dakloze Zatten Tsjeef die lak heeft aan de kerstsfeer en geen redenen ziet tot meefeesten. Bovendien zijn al zijn stamcafé’s potdicht op kerstavond. Hij neemt dan maar zomaar een trein naar nowhere. De ontmoeting met een vrouw die hij uit de rats kan helpen, bezorgt hem een kerstavond als nooit tevoren.

 

In het recentere “Boze kindervrienden” belandden we dan weer bij de heidense concurrent van de Kerstman, Sinterklaas. Maar bij Criel zijn het buren en vrienden, zelfs kamergenoten in een hotel aan de Nederkouter. Ze smeden er samen een plan.

 

“De beloning” tenslotte speelt in Eeklo en een treinbegeleidster speelt de hoofdrol. Een hedendaagse Maria en Jozef komen in één van de wagons terecht en dan gebeurt iets verrassends.

 

Firmin Criel vertelt deze korte kerstverhalen van vandaag vlot en zonder tekstballast. Ook meligheid is ver zoek. Ze zijn geloofwaardig in hun eenvoud en bieden bovendien ook absoluut de kans tot voorlezen.

 

“Twee Kerstverhalen I & II” zijn te verkrijgen bij de auteur/uitgever firmin.criel@skynet.be aan € 2 elk.
Of door storting op 737-01249998-08 

 

Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Goede minnaars" in Gentse wereld van Kina
Foto tentoonstelling Goede Minnaars Bent u op zoek naar informatie over HIV en soa, anticonceptie, relaties en hoe andere culturen omgaan met dit thema, dan is de tentoonstelling "Goede Minnaars" in de wereld van Kina: het Huis zeker een aanrader. Van de bezoeker wordt de inzet gevraagd om de diverse thema’s te doorlopen aan de hand van informatiepanelen met interactieve elementen, computerprogramma’s en een DVD Wegwijs in de seks.

Maar voor de leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs mag het net nog wat meer zijn. Het is algemeen geweten dat zij een zeer kwetsbare groep vormen. Daarom wordt de tentoonstelling - op aanvraag - aangevuld met een lespakket dat best gespreid wordt over twee voormiddagen. Tijdens deze sessies maken de leerlingen, onder leiding van een educatieve medewerker, in kleine groep en onder spelvorm kennis met de lichamelijke verschillen tussen man en vrouw, de vruchtbaarheidscyclus en anticonceptiemiddelen. Een quiz rond seksueel overdraagbare ziekten sluit het geheel af.

Informatie

De wereld van Kina: het Huis Educatieve Dienst
Sint-Pietersplein 14
Tel.: 09 244 73 73
E-mail: kinahuis@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Komediantenrevue staat in de startblokken !
Ze kennen elkaar al 35 jaar, toch staan ze nu zaterdag pas voor het eerst samen op de planken: Jan Van Dyke en Luc Caals!



“Dit gaat boenken geven!” blokletterde De Gazet van Antwerpen, “Dit wordt vuurwerk!” zegt ook Tv-gids Primo! De Komediantenrevue staat hoe dan ook voor een onvergetelijke avond vol spetterende ambiance, waar de hele familie van zijn stoel rolt van het lachen.

 

De twee protagonisten krijgen bovendien steun van een indrukwekkende cast om U tegen te zeggen: Wanda JoostenDaisy ThysJeroen Maes, Franky Boy. Stuk voor stuk hilarische acteurs die hun sporen in revueland als lang verdiend hebben. Brigitte Derks zorgt na Peter Pan opnieuw voor sprankelende choreografieën, en het live orkest onder leiding van Eddy Aelbrecht swingt de pannen van het dak.

 

Enkel tijdens de kerstvakantie!
Wie deze Komediantenrevue niet wil missen, moet er snel bij zijn! Deze superproductie loopt slechts één week in Gent, en één week in Antwerpen. 

 

Een titel met een verleden
De titel van De Komediantenrevue komt niet zomaar uit de lucht vallen! Tot 1955 werd elk seizoen in de Antwerpse KNS afgesloten met een komediantenrevue. De KNS-acteurs hadden er dan zo'n 30 stukken op zitten en eindigden met een billenkletser vol skechtes, improvisaties, en parodieën op de serieuze stukken van het seizoen. Niemand minder dan Slisse en Cesar zagen het levenslicht tijdens één van deze Komediantenrevues!

 

Data De Komediantenrevue
Van 23 t.e.m. 31 december in Capitole Gent. (met op 31 december een bijzondere Oudejaarsavond Special met diner!)
Van 2 t.e.m. 7 januari in Stadsschouwburg Antwerpen.

 

Ticketprijzen
42, 37, 32 en 27 euro.
Voor voorstellingen op vrijdag-, zaterdagavond en zondagmiddag én de Oudejaarsavond Special geldt een weekendtoeslag van 5 euro.

 

Info & Reservatie Tickets
077/37 38 39

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phara de Aguirre siert nieuwste nummer van
In het nieuwste nummer van het tijdschrift Over taal. Tijdschrift voor taal, tekst en communicatie spreekt VRT-journaliste Phara de Aguirre over 'interviewen als acteren':



"Het is geen sinecure om premier Verhofstadt te interviewen, omdat hij alle kritische vragen steeds wegwuift vanuit zijn overtuiging dat alles goed gaat in België." En: "Journalistiek is eigenlijk de kunst om ’s avonds te verbergen dat je ’s morgens niets over het onderwerp wist."


Het volledige interview kunt u lezen op http://www.uga.be/pdfs/n19.pdf

 

 

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal onder meer:

 

- na het 'Groene' en het 'Witte' boekje pleit Sara Brouckaert nu voor een 'Gestreept boekje': "Voor beide boekjes valt heel wat te zeggen, dus eigenlijk is er maar één oplossing: een nieuwe spellinggids, nóg een woordenlijst erbij, een gloednieuw, groen-wit boekje, gestreept. Liggende streepjes, wel te verstaan."

 

- Filip Devos had een interview met Eric Mijts over het Nederlands op Aruba: "Het gaat niet zo goed met het Nederlands op de Nederlandse Antillen en Aruba als we denken."

 

- Karl Hendrickx met een dossier over 'voorzetseldiarree': "Als je te veel een bepaald soort woorden of een bepaalde stijl in je tekst verwerkt, ontstaat er een diarree van woorden en krijg je als lezer buikkrampen. Bijzonder slecht verteerbaar daarbij zijn voorzetsels."

 

- Albert Oosterhof over generalisaties: zeggen we 'ijsberen', 'de ijsbeer' of 'een ijsbeer'? Hoe? Waarom?

 

- Hugo Brouckaert introduceert een nieuw woord in de Nederlandse taal: het 'verpleegstermeervoud' (“En, meneertje, hebben wij ons al gewassen?”)

 

- en verder: de vaste rubrieken 'Taalkronkels', 'Idioom & Co', 'Broodje taal', 'Quiz' en 'Te boek'

 

Alweer 28 bladzijden taalgenot.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Peter Pan, de musical" is terug tijdens de kerstvakantie in Antwerpen en Gent!
Na de dolenthousiaste reacties in november, vliegt Peter Pan opnieuw zijn spannend avontuur tegemoet tijdens de kerstvakantie! Het overrompelende succes zorgt alvast voor twee extra voorstellingen in Capitole Gent!



Peter Pan de musical met Aron Wade, Karel Deruwe, Ann van den Broeck en Wendy Van Wanten lokte tijdens zijn eerste run in de Stadsschouwburg Antwerpen meer dan 30.000 dolenthousiaste toeschouwers. De energieke acteerprestaties, de indrukwekkende sprookjesdecors, de swingende choreografieën en de meeslepende live-muziek maken van “Peter Pan” de strafste, de tofste, de mafste musical van de kerstvakantie!

 

Peter Pan Extra Voorstellingen
Voor wie nog geen ticket heeft, is er goed nieuws! Op woensdag 3 januari om 14.00u. en zondag 7 januari om 19.30u. houdt de Peterste Pan nog tweemaal halt in Nooit-of-Nimmerland!

  

 

Data Peter Pan
Stadsschouwburg Antwerpen:
            op 27 en 28 december 2006 om 13.30u. en 17.30u. (succesverlenging)
            op 29 en 30 december om 11.00u. en 15.00u. (succesverlenging)

 

Capitole Gent:
            van 3 tem 7 januari 2007, telkens om 14.00u. en 19.30u.
    Extra voorstellingen: 3 januari om 14.00u. en 7 januari om 19.30u

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
volwassennen: 48, 42, 37, 33 en 27 euro
kinderkorting (t.e.m. 12 jaar): 38, 28, 25, 22 en 18 euro.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristel en Gene met z'n vieren

 Kristel Verbeke van K3 & Gene Thomas sinds 12 weken met z'n vieren. Geheel in de sfeer van Kerstmis wil het zeer gelukkige koppel - uitzonderlijk- zijn gezinsgeluk even met iedereen delen.
Zij stellen dan ook met zeer veel trots hun gezin met Nanou (bijna 2 jaar) en Lily (12 weken) voor.

"Voor Nanou is het net alsof ze altijd met z'n tweetjes zijn geweest," aldus Kristel "Nanou is echt gek op haar zusje, ze is van 's ochtends tot 's avonds met Lily bezig!”

Ook Gene is helemaal weg van zijn dochters, en is supertrots op zijn vrouw. "Ik kijk nu met nóg meer bewondering dan vroeger naar Kristel. Naast een fantastische vrouw is ze in mijn ogen ook een fantastische moeder" glundert hij.

"Gene is echt de liefste papa die er bestaat. Hij is één van de weinige mannen die ik ken die zo intensief en liefdevol met zijn kinderen bezig is" reageert Kristel.

"Als we naar onze twee geweldige dochters kijken kunnen we alleen maar concluderen dat we twee zéér gelukkige mensen zijn!" besluiten de trotse ouders..

Na de geboorte van Lily hebben Kristel & Gene de tijd genomen om ten volle te kunnen genieten van hun gezinsgeluk, en sinds kort zijn ze er allebei ook professioneel weer helemaal ingevlogen.
Kristel trekt de komende weken met K3 op tournee door Nederland.
Gene van zijn kant, bereidt zich voor op zijn komende theatertournee in Vlaanderen, is begonnen aan de voorbereiding van zijn volgende Nederlandstalig album en mag zich verheugen op positieve ontwikkelingen van en met zijn eerste Franstalige singel ‘ Sans boussole ‘ bij onze zuiderburen.

Kristel & Gene houden er ook aan om iedereen langs deze weg alvast een prettige en gelukkige feestperiode te wensen, net als een tof eind en een goed begin van de jaren!

Reageer (0)

17-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstconcert "Angels" op 22/12 in Gentse St. Pieterskerk
  Kerstconcert 2006 "Angels" - vrijdag 22 december 2006 - 20u30

door Kamerkoor Furiant, Jeugdorkest Forza Muzica en Jongerenkoor Furiakanti o.l.v. Steve De Veirman


Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk, Sint-Pietersplein te Gent

VVK
€ 9 / € 7 (studenten) - ADK
€ 10 / € 8 (studenten)
reservatie via kaartenverkoop@artemusicale.be of 09 324 42 98 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JANU concerteert



Graag geven we U op deze webstek het overzicht van de concertreeks die de Merelbeekse harpiste JANU heeft geprogrammeerd onder de titel "Met harp en ziel - Van Ierland naar Zuid-Amerika".
Samen met zangeres Nicky Baker en sfeerpercussionist Peter Van Woensel zorgt ze voor een fantastische avond in:

12/1/2007       CC Stadscchouwburg Sint-Niklaas (20.00 uur)(03/766.39.39)
14/1/2007       CC Heist op den Berg (15.00 uur)(015/25.07.70)
19/1/2007       CC Gemeentehuis De Panne (20.00 uur)(058/41.30.25)
20/1/2007       CC Brugge (Magadalenazaal - 20.00 uur)(050/44.30.51)
26/1/2007       CC Dilbeek (20.30 uur)(02/466.20.30)
4/2/2007         CC Sleidinge (15.00 uur)(09/230.02.91 of 0479/86.90.31)

Alle bijkomende info over deze rasartieste: www.janu.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt Defrancq kwam ook nu weer uit het Westen
Na zijn spetterende voorstellingen tijdens de Gentse Feesten, zakt KURT DEFRANCQ ook nu weer af naar ent voor enkele hernemingen van "Ze kwamen uit het Westen".
De locatie is deze keer Theater Tinnenpot (Gent) alwaar Kurt op 20 - 25 - 26 en 28 december 2006 + 4 - 5 en 6 januari 2007 het beste van zichzelf zal geven.

Wie er deze keer wil bij zijn reserveert zijn tickets op 09/225.18.60 of zoals Kurt zelf aanhaalt:

,,Wij, dat zijn ikzelf en de muzikanten Erwin Busschaert en Norbert Van Huyse, zingen uiteraard West-Vlaamse liedjes, terwijl Martine Van der Jeugd en Freddie Dreupelmans Claeys met verve de Gentse tonen aanheffen. Een echte Vlaamse derby, Oost tegen West. Ik ben zelf benieuwd wie, per avond, als overwinnaar uit de bus komt.''


Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs