Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
17-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JANU concerteert



Graag geven we U op deze webstek het overzicht van de concertreeks die de Merelbeekse harpiste JANU heeft geprogrammeerd onder de titel "Met harp en ziel - Van Ierland naar Zuid-Amerika".
Samen met zangeres Nicky Baker en sfeerpercussionist Peter Van Woensel zorgt ze voor een fantastische avond in:

12/1/2007       CC Stadscchouwburg Sint-Niklaas (20.00 uur)(03/766.39.39)
14/1/2007       CC Heist op den Berg (15.00 uur)(015/25.07.70)
19/1/2007       CC Gemeentehuis De Panne (20.00 uur)(058/41.30.25)
20/1/2007       CC Brugge (Magadalenazaal - 20.00 uur)(050/44.30.51)
26/1/2007       CC Dilbeek (20.30 uur)(02/466.20.30)
4/2/2007         CC Sleidinge (15.00 uur)(09/230.02.91 of 0479/86.90.31)

Alle bijkomende info over deze rasartieste: www.janu.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt Defrancq kwam ook nu weer uit het Westen
Na zijn spetterende voorstellingen tijdens de Gentse Feesten, zakt KURT DEFRANCQ ook nu weer af naar ent voor enkele hernemingen van "Ze kwamen uit het Westen".
De locatie is deze keer Theater Tinnenpot (Gent) alwaar Kurt op 20 - 25 - 26 en 28 december 2006 + 4 - 5 en 6 januari 2007 het beste van zichzelf zal geven.

Wie er deze keer wil bij zijn reserveert zijn tickets op 09/225.18.60 of zoals Kurt zelf aanhaalt:

,,Wij, dat zijn ikzelf en de muzikanten Erwin Busschaert en Norbert Van Huyse, zingen uiteraard West-Vlaamse liedjes, terwijl Martine Van der Jeugd en Freddie Dreupelmans Claeys met verve de Gentse tonen aanheffen. Een echte Vlaamse derby, Oost tegen West. Ik ben zelf benieuwd wie, per avond, als overwinnaar uit de bus komt.''


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.M. en S. media behoudt recht op SMAAK-naamgebruik !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De rechter in Gent besliste dat M.en.S.media als enige het culinair lifestylemagazine Smaak op de Belgische markt mag verdelen en deze benaming mag gebruiken. De uitspraak moedigde de uitgevers aan om het populaire magazine Smaak verder uit te breiden op de Vlaamse én de Waalse markt.

 

De uitspraak van 20 juli jongstleden, waarin bevestigd werd dat M.en.S.media in België het eerste recht heeft op het gebruik van de benaming Smaak voor een culinair magazine, kwam er na een procedure tegen enkele Nederlandse ‘kapers’ die meenden onder dezelfde naam een gelijkaardig magazine op de Belgische markt te kunnen brengen.

De Nederlandse bedrijven Galileco en Meomodo werd op straffe van een dwangsom van 100.000 euro per nummer het definitief verbod opgelegd om nog langer een culinair magazine te verspreiden in België met de titel "Smaak" of een gelijkaardige titel die "Smaak" als dominant onderdeel bevat.

 

Meer Smaak

De uitspraak sterkte de uitgevers in hun voornemen het magazine op de Belgische markt verder uit te werken. Dat resulteerde in een vernieuwde aanpak en een gevoelige groei voor 2007.

 

In 2007 verschijnen niet alleen vier edities van het ‘normale’ magazine Smaak (in april, juni, september en december), maar ook twee receptenspecials in handig klein formaat (verschijning in maart en november).

 

Bovendien worden dit jaar de Franstalige lezers extra in de watten gelegd. De  twee receptenspecials worden via de Waalse en Brusselse dagbladhandels onder de titel 5Sens verdeeld. Franstalige lezers kunnen zich ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief en zo de overige recepten uit Smaak in hun eigen taal per e-mail ontvangen.

 

De digitale pijler van Smaak wordt gevoelig uitgebreid. De nieuwsbrief van Smaak is dermate succesvol dat de frequentie van tien naar twaalf edities wordt gebracht. Voortaan worden de Smaaklezers maandelijks op de hoogte gehouden van up-to-date culinair nieuws. Smaakliefhebbers kunnen zich via de website www.magazinesmaak.be inschrijven op deze nieuwsbrief.

 

Helemaal nieuw is het SessiE-zine. Deelnemers aan Op Sessie, de kook- en lifestylesessies die in elke provincie in samenwerking met Smaak georganiseerd worden, krijgen het verslag en de recepten van die sessies per mail bezorgd. Bovendien kunnen ze via deze weg ook de sfeerfoto’s nabestellen.

 

Over Smaak en 5 Sens:

Smaak is een high-end culinair lifestylemagazine uitgegeven door bvba M.en.S.media

De eerste editie verscheen in oktober 1998.

Het magazine richt zich naar iedereen die houdt van kwalitatief genieten.

Oplage : 25.000 exemplaren in 2.300 verkooppunten en via abonnementen en evenementen.

MORGEN (18/12) méér over het nieuwste nummer van SMAAK !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pliets Plets heeft mooie momenten beleefd met ROBERT LONG
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"GISTERENAVOND IS MIJN MAN ROBERT LONG OVERLEDEN. 22/10/1943 - 13/12/2006 Kristof. Wat een feestje had moeten worden van Deep River Quartet met Robert Long het komend seizoen in de Nederlandse theaters heeft plotseling voor Robert een andere wending genomen. Hij zal niet meer mee kunnen werken aan dit mooie project. Het zal nu een hommage worden aan Robert Long… "

Met deze woorden kondigde Kristof Rutsaert (echtgenoot èn manager) het overlijden aan van Robert Long en dit tengevolge van een ernstige vorm van kanker. Robert werd 'amper' 63 jaar.
Er is over Robert Long de voorbije dagen al zoveel verschenen op radio, televisie, weekbladen, kranten .... dat ik niet meer in herhaling wil vallen ... MAAR ik denk op dergelijke momenten toch graag terug op 7 november 2000 ... een dinsdagochtend om 09.00 uur in zaal TTC Rooigem (Gent).
Een publieksopname van mijn toenmalig radioprogramma "Pliets Plets Culinair" met als gasten toen: Nicole & Hugo - Kris Struyven - Miss Belgian Beauty Eveline Hoste - Liliane Saint Pierre - Diego Garcia èn .... Robert Long (klik gerust op foto voor een groter beeld). Wat een uniek gebeuren voor de aanwezigen en voor mezelf dat zich veruitwendigde door enkele toffe contacten achteraf.

Via deze weg wil ik dan ook graag alle sterkte toewensen aan Kristof en zijn muzikale omgeving .... en bedankt ... Robert Long ... voor de prachtige concerten èn de unieke ontmoetingen! Jouw muziek blijft gelukkig maar onsterfelijk.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaar zit bij de laatste 4 finalisten op DONNA
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Volgende dinsdag - 19 december- krijgt Gentenaar PIETER VERVINCKT  de unieke kans om 3 uurtjes ('s ochtends tussen 6 en 9) te presenteren op Radio Donna en dit in het kader van de FINALE waarbij de radiozender op zoek gaat naar nieuw talent en een stem die de Top 2006 mee kan presenteren. Na zijn selectie uit 20 kandidaten (in de vorige ronde) krijgt hij hiermee de kans om de 3 concurrenten vocaal en inspirerend te overklassen en de finale te winnen.
logo van Donna
Voor zij die in het buitenland vertoeven of geen radio hebben: luisteren (en kijken) kan ook via de webstek   www.donna.be


SUCCES PIETER !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIEZEBAAZE distantieert zich van nepmanager en krijgt rechtzetting
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We kregen zaterdag een berichtje binnen van Nicolas Cuypers (manager Biezebaaze) waarin melding werd gemaakt dat de formatie zich volledig distantieert van de inhoud van het artikel in Het Laatste Nieuws ("Weedplantage ontdekt op zolder manager Biezebaaze" - klik op foto om te lezen). In het artikel wordt de verdachte (Pascale Wille ... volgens HLN) aangeduid als manager van de groep, hetgeen wordt ontkracht door Nicolas Cuypers (correct) en waardoor maandag een rechtzetting zal verschijnen !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe editie van Gastronomie & Toerisme rolt van de pers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Enkele dagen geleden rolde het nieuwe nummer van het driemaandelijks magazine "Gastronomie & Toerisme" van de pers en ook nu weer streefde de redactie ernaar om de geïnteresseerde lezer te overstelpen met interessante informatie uit die wereld. Hoofdredacteur Georges Keters reisde voor die gelegenheid zelfs af naar Italië (Kronplatz), Engeland (Kent) en de Middellandse Zee (Malta), terwijl ikzelf als adjunct-hoofdredacteur vooral Gent en Oost-Vlaanderen in de kijker plaatste met o.a. een bezoekje aan het Gentse toprestaurant Carte Blanche, het Novotel en de 125-jarige jeneverstokerij FILLIERS (Deinze). Verder verzamelde de redactie op 1 pagina enkele boeken die Gent belichten vanuit diverse hoeken en wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan de kustgastronomie (culinaire toppers - Middelkerke - Oostende - Koksijde). Tenslotte wordt ook nog aandacht besteedt aan de "Eerste Kok van België - Peter Dudink", de "4 nieuwe topchefs uit West-Vlaanderen" en het "2de Festival van het Varkentje". Twee wedstrijdvragen kunnen de lezer op het einde van het jaar dan nog eens aangenaam verrassen met een culiniar boek "Vrienden vragen 2" (i.s.m. de firma ADEK) of een jubileumjenever van Filliers.

Het magazine ligt gratis ter beschikking op de toeristische diensten van de Kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen ... maar zij die het thuis willen ontvangen kunnen zich voor 15 € abonneren (jaar). Méér info op 0495/22.68.79 .... en wie graag het magazine deze keer in pdf-formaat wil ontvangen .... mailt naar plietsplets@telenet.be (met melding MAGAZINE).

Reageer (0)

14-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ROMEO'S zorgen voor een spetterend eindajaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wie het einde van het jaar lekker swingend wil vieren moet het album NON-STOP PARTY van De Romeo’s in huis halen. Chris Van Tongelen, Günther Levi en Davy Gilles vonden tussen hun druk acteerwerk (Familie, Wittekerke) en hun vele optredens ook nog de tijd een album in te blikken boordevol leuke medleys. Je kan swingen op de Studio 54 medley (met o.a. Relight my fire en Can you feel it), de salsa medley (met o.a. Que sera mi vida en Je vais à Rio), de You can’t hurry love medley (met o.a. The way to your heart en Tell her about it), de foute medley (met o.a. Delilah en Amarillo), de rock’n roll medley (met o.a. Great balls of fire en Blue suède Shoes), de Jump medley (met o.a. The final countdown en Born to be wild).  NON-STOP PARTY : een aanstekelijke jukebox boordevol swingende hits !

Persoonlijke ervaring: deze CD is er één om overal mee te nemen ... gewoonweg schitterend qua ritme, originaliteit èn samenhang van (FAMILIE !) stemmen. Er kan geen enkele Vlaming gevonden worden die op deze tonen rustig op zijn of haar stoel bljift zitten. Ik heb ze zelf al een aantal keer mogen aankondigen en was verpletterd door het entousiasme die de 3 heren op het podium tentoon spreiden .... met alle gevolgen vandien. Wie op eindejaar niet uit de bol gaat op de tonen van De Romeo's ... heeft geen zin om de overgang van 2006 naar 2007 op een spetterende manier te vieren. Gewoonweg in huis halen !!

Méér info: www.deromeos.be en www.dhollandermusic.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOICE MAIL kiest voor stemmige Kerst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De kerst staat voor de deur en dat is ook Voice Male niet ontgaan. De populairste a-capellagroep van Vlaanderen en omstreken brengt namelijk een kerst maxi-single uit met naast kerstklassiekers als ‘Winter Wonderland’ en ‘Merry Christmas Everyone’ ook een eigen nummer ‘If I had you here’ en een bijzonder leuke versie van ‘Love of the common people’. 

Voice Male was dit jaar actiever dan ooit tevoren. Ze brachten veel tijd door in Nederland en Duitsland, twee landen die helemaal lijken te vallen voor de knappe shows van Voice Male. En ook tijdens de kerstperiode is er van rust nog geen sprake. Er zijn kerstconcerten voorzien op 10 december (Sint-Genesius-Rode), op 17 december (Meulebeke) en op 27 december (Merelbeke). Meer informatie vind je op www.voice-male.com

Persoonlijke ervaring: Het is een tijdje geleden dat we de heren van VOICE MALE actief aan het werk hebben gezien en gehoord ... maar het resultaat dat ze met de CD-single (waarop 4 nummers) bereiken komt zeker tegemoet aan de verlangens van zij die houden van a-capella. Ik ben altijd verwonderd dat mensen dit uit hun stem èn fantasie (= creativiteit) kunnen halen, vandaar dat ik graag dit aparte geluid aanbeveel. Het is een meerwaarde aan het geheel van wat we al dagelijks aan kerstmuziek aangeboden krijgen. Eindelijk tijd voor iets nieuws !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Deprez doet er één bij op Cabaretten !
De ticketverkoop van het humorfestival Cabaretten gaat hard, erg hard! Vijf maanden voor de start van het festival is de voorstelling van Wouter Deprez op 26 april zo goed als uitverkocht! Wie nog geen ticket heeft krijgt nu een nieuwe kans met een extra voorstelling op 25 april om 20.00u.!

 

Boek vandaag nog!
Met zijn uitverkochte voorstelling bewijst Wouter Deprez nog maar eens dat hij de hotste comedian van Vlaanderen is! Gelukkig kan het Cabarettenfestival een extra voorstelling van Wouter inlassen. Maar dat is voor de andere comedians niet het geval. Als zij uitverkocht zijn, komt er geen tweede kans en is het onherroepelijk te laat.

 Moest ik van U zijn:

Snel boeken is dus de boodschap. Want de tickets vliegen de deur uit.

Een avondje Cabaretten 2007
Het enorme succes van CABARETTEN 2006 bewijst het: Vlaanderen heeft eindelijk zijn groot comedy-festival. Niet voor niets omschreef Nieuwsblad.be CABARETTEN als “het festival der comedy festivals"!

Van 18 t.e.m. 1 mei 2007 zakken de beste komieken uit Vlaanderen en Nederland weer af naar Capitole Gent voor de tweede editie van het grootste humorfestival van Vlaanderen! De Nieuwe Snaar, Alex Agnew, Lebbis (NL), Nigel Williams, Javier Guzman (NL), Wouter Deprez, Veldhuis & Kemper (NL), Sanne Wallis De Vries (NL) en vele anderen! Een programmatie die elke comedyfan gegarandeerd doet watertanden!

 

Het volledige programma

Woensdag 18 april   De Nieuwe Snaar
Donderdag 19 april   De Nieuwe Snaar
Vrijdag 20 april      Nigel Williams - Gunter Lamoot
Zaterdag 21 april   Sanne Wallis De Vries (NL)
Zondag 22 april     Bert Kruismans
Maandag 23 april  Lebbis (NL)
Dinsdag 24 april   Javier Guzman (NL)
Woensdag 25 april  Wouter Deprez (extra voorstelling)
Donderdag 26 april  Wouter Deprez (uitverkocht)
Vrijdag 27 april    Alex Agnew
Zaterdag 28 april  Veldhuis en Kemper (NL)
Zondag 29 april  De Schedelgeboorten
Dinsdag 1 mei     Caveman

Telkens om 20 uur in Capitole Gent

 

Net als vorig jaar worden de shows van de grote meneren voorafgegaan door aanstormend talent, onbekend, maar minstens even grappig. Op die namen is het nog even wachten!

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

 

Ticketprijzen – excl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.
Sanne Wallis De Vries, Lebbis, Javier Guzman, Veldhuis en Kemper: 24 euro
De Nieuwe Snaar: 22 euro
Andere voorstellingen: 18 euro
Abonnement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 december in de Gentse Vooruit

Voor zij die op 31 december nog niet weten wat gedaan:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stanley Kubricktentoonstelling scoort gewoon!
‘Ronduit overweldigend’ (Radio 1), ‘Een fascinerende reis door de filmografie van een filmreus (Focus Knack)’, ‘Overweldigende trip door het universum van een visionair’ (De Morgen), ‘Een unieke expositie’ (De Standaard). De pers kwam superlatieven te kort om de Stanley Kubricktentoonstelling in het Gentse Caermersklooster te omschrijven. Nog tot 7 januari 2007 kan je er een blik werpen achter de schermen van Eyes Wide Shut, A Clockwork Orange, 2001: A Space Odyssey, Lolita en vele andere mijlpalen uit de filmgeschiedenis.

De Stanley Kubricktentoonstelling valt niet alleen in de smaak bij de pers, ook het publiek loopt storm voor de expo die eerder al in Berlijn, Frankfurt en Melbourne te zien was. Ondertussen bezochten de voorbije maanden al een kleine 20.000 filmliefhebbers de tentoonstelling in het Caermersklooster. Met reden, want de tentoonstelling belicht het volledige oeuvre van Kubrick, van zijn eerste foto’s voor Look tot zijn laatste film Eyes Wide Shut.

Zo’n 800 objecten, meer dan 400 kaders en 23 beeldschermen bieden een onwaarschijnlijk inzicht in de geest van deze visionaire filmmaker. “Het resultaat is niet alleen een reis door het oeuvre van een immens getalenteerde cineast, maar ook door de filmgeschiedenis zelf, gezien Kubrick tussen 1953 met Fear and Desire en 1999 met Eyes Wide Shut zowat alle filmgenres heeft beoefend”, aldus De Morgen. Laat deze unieke expo dus niet aan u voorbijgaan, aangezien u de volgende keer wel eens naar Rome of New York zult moeten reizen om ze te zien.

tanley Kubricktentoonstelling. Tot 7 januari in het Caermersklooster Gent. Alle dagen open van 10 tot 17u, behalve maandag. Gesloten op 24/12 en 31/12.

Meer info: www.filmfestival.be/stanleykubrick  (= bron van dit artikel)

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterpolo: KGZV bekert zaterdag tegen Doornik

We hebben opnieuw via PR-man Koen Colpaert van de Koninklijke Gentse Zwemvereniging wat GZV-nieuws binnen gekregen en da's bijzonder interessant WANT de 1/4 finale van de Belgische Beker komt eraan !



 De heenronde van de competitie liep vorig weekend ten einde met de thuismatch tegen Antwerpen.

De Gentse speelde een sterke match, maar moest de punten meesturen naar Antwerpen.

Ze kunnen zich optrekken aan het gegeven dat ze de ongeslagen leider en herfstkampioen

"pijn" gedaan hebben. De mannen van 't stad hebben moeten wachten tot de laatste

minuut om zeker te zijn van de winst ! Door de nederlaag sluit de Gentse de heenronde af op

een gedeelde zesde plaats met La Louviere.
Tijd om te "winterstoppen" is er nog niet, want
komende zaterdag staat er nog een bekermatch op de kalender.
 De Gentse moet zich thuis
tegen Doornik proberen te plaatsen voor de halve finale van de beker.


Als de loting wordt bekeken konden ze het beter getroffen hebben. MZV Eeklo speelt

thuis tegen Bergen, Moeskroen krijgt La Louviere op bezoek en kampioen en bekerwinnaar Kortrtijk mag naar

derdeklasser Merksem. Maar ze gaan de uitdaging aan.
In de heenronde speelden ze
in Doornik een sterke match. De beslissing viel pas in de laatste periode.

Doornik sloot de heenronde af met enkele knappe thuisresultaten. Ook de zege in het bad van

Kortrijk spreekt tot de verbeelding. De ploeg van Gomez en Bomba is niet voor niets de

huidige nummer 2 van België.

 

de laatste confrontaties tegen Doornik

seizoen 2006-2007

    DOORNIK-KGZV   13-8   

seizoen 2005-2006

 KGZV-DOORNIK  10-11

 DOORNIK-KGZV   13-6

seizoen 2004-2005

  KGZV-DOORNIK   6-12

  DOORNIK-KGZV   8-3  

seizoen 2003-2004

  KGZV-DOORNIK 13-13

        DOORNIK-KGZV 12-2     

 

PROGRAMMA ZATERDAG 16 december

zwembad Strop

 

18.30u   voorwedstrijd KGZV Jeugd of Dames

 

20.00u  1/4 FINALE BEKER VAN BELGIÊ

KGZV-DOORNIK

SUPORTERS : KOM DE GENTSE AANMOEDIGEN, DE SPELERS REKENEN OP UW STEUN !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIJ DOET HET: KURT BURGELMAN SCHRIJFT COLUMN
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nadat U gedurende enkele weken kon stemmen in de plietsplets-poll op de vraag van welke bekende Gentenaar U graag een column zou zien verschijnen op deze webstek, hebben wij deze poll definitief afgesloten.
En wat blijkt ?

20 % van de talrijke stemmers koos voor Biezebaaze-frontman KURT BURGELMAN die hiermee het pleit won vóór LIEVE BLANCQUAERT (11 %) - KATJA RETSIN (10%) - LUC DE VOS (9 %) - JEAN-PIERRE MAEREN en ISABELLE ADAM (7 %) en andere Gentenaars die jammer genoeg tekort kwamen.

En wat méér is ... Kurt Burgelman heeft zich bereid verklaard om vanaf 18 december een tweewekelijkse column op U los te laten. Wat het wordt blijft vooralsnog een geheim maar het zal ... Kurt kennende ... een zeer toffe rubriek worden die de bezoekers van www.plietsplets.bloggen.be aangenaam zal verrassen.

Uitkijken dus naar 18/12 .... en ondertussen plaatsen we vanaf 14/12 een nieuwe poll online.

Reageer (0)

13-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MERCI FRANK BEKE .... op 22 december
Klik op de afbeelding om de link te volgen Twaalf jaar lang was hij burgemeester, maar begin volgend jaar legt Frank Beke de sjerp neer. Hoog tijd dus voor een welgemeend dankuwel. Op vrijdag 22 december kruipt cultureel Gent op de podia van Vooruit om Frank Beke het feest te gunnen dat hij verdient. Een groots feest dus, met horden muzikanten, theatermakers, dansers, humoristen en vooral veel Gentenaars.

Met op scène: Symfonie Orkest Vlaanderen, All Stars Band (Luc De Vos, Skyblasters, Melike, Lalalover, Bruno Deneckere, PJDS, Kurt Burgelman e.a.), Onder de Torens (Victoria, Les Ballets C. de la B., Cie Cecilia, Het muziek Lod, Erik De Volder, e.a.), Poplife, Trefpunt, Walter De Buck, Mong & Propere Fanfare, Va Fan Fahre, Pierke Pierlala en vele anderen.

Locatie: Vooruit

Tickets: 5 euro via via
www.vooruit.be
of Bespreekbureau Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
T. 09 267 28 28 (di t/m vr 11:30-19:00 / za 15:00-18:00)

Meer info: www.mercifrank.be

Reageer (0)

12-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkarremelle(n)tocht op 16/12
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zaterdag 16 december 2006 gaat opnieuw de Kerstkarremelle(n)tocht door, een culturele manifestatie op verschillende locaties te Melle-Gontrode.


Muziek, dans, zang, schilderkunst,fotografie, beeldende kunst, kookdemonstraties, … het komt allemaal aan bod en dit ten voordele van een goed doel, dit jaar “school in & na ziekenhuis”.


De Kerstkarremelle(n)tocht vangt aan om 14u en eindigt om 18u.
Aansluitend begint dan op het Dorpsplein van Melle centrum een niet-commerciële Kerstmarkt.
Het einde van het hele gebeuren is voorzien rond 22u.
De opbrengst van de Kerstmarkt wordt eveneens integraal geschonken aan het goede doel.


U kan meer gegevens over de verschillende locaties van de Kerstkarremelle(n)tocht verkrijgen via een infofolder. Deze folder wordt aan huis bedeeld en is ook te vinden bij de plaatselijke bakkers, de apothekers, het gemeentehuis, de bibliotheek,…

 

Voor het bekomen van meer informatie kan men steeds terecht bij:

                        Dick De Bruycker

                        Grote Elsdries 12

9090 Melle

09/ 252 25 38

0472/ 653 724

debruycker.ochelen@skynet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madam Zimbra in de Gentse Minard

Nog tot en met 27 december staan Dirk Lajoie en de zijnen van Goe Weere an d Zuid op de planken van het Gentse Minardtheater met het stuk "Madam Zimbra". Deze Gentse comedie van Vanessa Van Durme zorgt alvast voor het nodige Gentse vertier waarin regisseur Wim Depuydt de stok zwaait over Dirk Lajoie, Liliane Vermeulen, Michèle Dequin, Betty Bouckaert; Maurice Degrauwe, Christian Bellecoste, Glenn Delcart en Ronny Vermaerken.

Speeldata: 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27, dec. om 20:00 uur stipt. Zaterdag 17 dec. om 15:00 uur.

Reservatie: VOORUIT St.-Pietersnieuwstraat 23 9000 Gent - tel. 09 / 267 28 28 v. di. t.e.m.vrijd. v. 11:30 tot 19:00 uur. za. v. 15:00 tot 18:00 uur na 25 dec. tel. 09 / 265 88 30. Inkom 14 €

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3Dekkerproducties viert Kerst met "Ziengel bèls"

     Het eindejaar komt er aan en de 3dekkerproducties geeft traditiegetrouw dan ook een ware "Kerstshow" en dit in feestzaal de Meibloem - Meibloemstraat 86 - Gent  met :

 

Rolando -  Noël Fack – Danny Sinclair -Charlène - 

Nico Lenny - Bert Lenny - Valerie

De Kerstshow:  “Ziengel bèls”:


Op vrijdag 15 december  om 19u30

Op zaterdag 16 december om 19u30 .

Op zondag 17 december om 14u30


Kaarten aan 13 € via 0474/606.437 of 09/324.06.50

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde van de Dulle Griet zoekt prins en prinses 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 16 december om 20.11 uur organiseert de Orde van de Dulle Griet de 6de prins- en prinsesverkiezing en dit in zaal SIVI - Maïsstraat 120 (Gent). Vanaf 19.11 uur gaan de deuren open en voor 3 € zit U op de eerste rij voor een avond vol show en amusement.
Méér info of kaarten: 0473/39.86.00

Alaaf, alaaf, alaaf .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ware kerstbrunch met de ganse familie in Gent !

 De leukste Kerstdag gaat dit jaar ongetwijfeld door in het ICC ghent. Een zowel origineel als een sluitend programma voor deze familiedag bij uitstek! ‘Christmas for Kids’ biedt de unieke mogelijkheid om een lange en gezellige brunch met gezin of familie te combineren met het gewriemel van actieve en ondernemende kinderen. lees verder

Het plezante aan dit concept is dat de kinderen er een eigen programma op na houden maar dat er toch ook veel overlappende momenten zijn dat de ganse familie samen kan genieten. Het is en blijft Kerstdag en dat heeft het ICC ghent uitstekend begrepen.

Op 25 december kan U om 11.00 uur al genieten van de Theaterpremière "Soldatenhart" (Theater Top) waarna (12.00) het aperitief met kinderanimatie op het programma staat. Om 13.00 uur staat de spetterende kerstbrunch op U te wachten waarna er door de kinderen volop kan geknutseld worden. Om 15.00 uur eindigt de dag met dessert en koffie voor gans de familie.

Méér info over het programma en de tickets vind je terug op www.iccghent.com en tickets zelf reserveer je via www.uitbureau.be of 09/233.77.88

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs