Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
12-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer ... ook in de Leiestreek !
Nu de kerst weer in 't land komt, biedt de Leiestreek je tal van activiteiten aan om de koude winterdagen warm in te vullen. Zo kan je naar hartelust schaatsen op een overdekte ijspiste, badend in de feeërieke kerstverlichting in Park Baron Casier in Waregem. Rond de ijspiste staan een aantal kerststalletjes, waar liefhebbers kunnen genieten van diverse lekkernijen en neuswarmertjes. De winter opsnuiven in Waregem kan ook tijdens het poëzie-parcours, 'Winter Woorden in 't Zicht'. In het Waregemse centrum en in het park word je meegesleept met de 'dichters op behang' en tal van winterwoorden. Ook in Gent heb je de mogelijkheid om te schaatsen in de schaduw van het Belfort op een openluchtijspiste. De sportievelingen onder ons kunnen de benen uit hun lijf lopen op de kerstcorrida in Izegem en Deerlijk of tijdens de jaarlijkse kerstloop te Waregem. Wie graag overmand wordt door spektakel, komt best op 9 december naar Lauwe. Op en rond de Lauweplaats is het dan genieten van de unieke kerstsfeer met meer dan 100 kerstkraampjes en internationale kerstanimatie van de bovenste plank. Maar dit is nog lang niet alles! Klik vlug op onderstaande link voor meer praktische info en snuif de heerlijke kerstsfeer van de Leiestreek op.

kerst in de LeiestreekEen overzichtelijke leidraad doorheen de kerstevents in de Oost-Vlaamse Leiestreek, is de kerstfolder die gepubliceerd werd door Toerisme Oost-Vlaanderen. Je kan hem downloaden via www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)



Lut De Block (1952) een [typische] Gentse dichteres noemen, zou een vertekend beeld opwerpen. Ze is weliswaar docente aan de Ugent en leefde in diverse periodes bewust in de Arteveldestad, maar haar (West)Vlaamse roots binden haar zelden. De eeuwig gezochte liefde des te meer.


 uitnodiging Het Onvolkomene van Lut de Block


Enkele maanden geleden verscheen van haar bij de prestigieuze uitgeverij De Arbeiderspers (Amsterdam/Antwerpen) – waar ook Louis Paul Boon huisauteur was -, haar derde dichtbundel “Het onverborgene”. ‘Gedichten’ staat er absoluut nodeloos als ondertitel op de kaft.

 

Eerder publiceerde ze al de bundels ”Entre deux mers” en het schitterend rijpe “De luwte van het late middaguur”. Voor de eerste publicatie kreeg ze in 2001 de vierjaarlijkse Oost-Vlaamse Provinciale Prijs voor Poëzie. 

 

“Het onverborgene” (de titel dekt de lading helemaal) is een onmiskenbaar vrouwelijke dichtbundel geworden. Weliswaar zonder slogans uit feministische hoek. Lut De Block schetst ‘een wereld waarin veel mogelijk wordt. Geen geïdealiseerde cocon, maar een biotoop van elke dag, waarin vrouwen zich losrukken  uit de teelgrond van hun jeugd , hun angsten opzij zetten en in het gezelschap van hun vrije wilde zussen het hemelzwerk kiezen’ (kaftwoord).

 

De taal die Lut De Block in haar poëzie hanteert is inderdaad tegelijk vrouwelijk zinnelijk, werelds  en flamboyant.  Ze lijkt wel een vlinder, die vanuit een zekere (niet pretentieuse) hoogte de realiteit overvliegt, overstijgt… zonder ze evenwel los te laten. Het verleden laat ze achter haar, zonder enige frustratie. Verwerkt dus.

 

De recensies van de Haagse Courant over ondermeer De Morgen en terug naar NRC Handelsblad logen er bovendien niet om. “Het onverborgene” wordt beschouwd als één van de beste Nederlandstalige dichtbundels van 2006. Ze wordt in bepaalde recensies zelfs terecht  vergeleken met het niveau van Herman de Coninck. Je zou voor minder…

 

Of wat dacht je van volgende fragmenten uit het recentste receuil van Lut De Block?

 

 Wie vlees zich herinnert

Je hand op mijn borst

Je hand wikt en weegt

En vermeit zich

Het vet verhult naaktheid

Tempert begeerte

 

En wat te zeggen van dit méér dan aforisme ?

 

Vrouwen als braakliggende tuintjes.

Orgastische groei van ranonkel en distel.

De vlier verkracht de perzik.

 

“Het onverborgene” is een uitgave van de Arbeiderspers (2006) en is te verkrijgen in de betere boekhandel (15,95 €).

 

Freek Neirynck

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concertkalender KINKY STAR (Gent)

Di 12 december, 22u. Kinky Star Live
ANSATZ DER MASCHINE
Ansatz der Maschine focust op elektro-akoestische muziek, hier gebracht door een
vierkoppinge band. Kenmerkend is de combinatie van supergeraffineerde
clicks'n'cuts en warme melancholische melodieën.


Wo 13 december, 22u, Kinky Star Live
TWO DOLLAR GUITAR
Duo met Chris Brokaw van COME, alternatieve
Amerikaanse band.
Chris joines forces with TWO DOLLAR GUITAR (TIM FOLJAHN and STEVE SHELLEY, from
SONIC YOUTH and Smells Like Records), who have a new cd entitled "the wear and
tear of fear"


do-14-dec Live: KINKY STAR LIVE!: GENT - AMSTERDAM w. Black Jettas, Hospital
Bombers, Dr. Pepper Family, Voicst


Di 19 december, 22u
YANNICK RIVIERE
Singer-songwriter


Di 26 december, 22u
AUSTIN
De nieuwe band rond Tom Van Dorpe, die met z'n vorige band Chrome
Yellow in 1998 na Das Pop en Fence de derde plaats veroverde tijdens
Humo's Rock Rally.


Wo 27 december, 16u

JonGEDULD ELYSES
Jong aanstormend talent


Zo 31 december, 23u
New Year with the Resident DJ?s

 

Kinky Star vzw
vlasmarkt 9
9000 Gent
http://www.kinkystar.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty 2007 gaat voor 'gezond'
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Miss Belgian Beauty 2007 Anne-Marie Ilie werd vorige week uitgenodigd bij de NV Vanhuyse in Roeselare om haar gewicht in fruit in ontvangst te nemen. Aanleiding voor deze attentie is het feit dat Anne-Marie de jeugd wil sensibiliseren om meer fruit en groenten te eten. Het is statistisch bewezen dat de jeugd te weinig aandacht schenkt aan 'gezonde voeding'.

Anne-Marie weet dat ze dankzij deze vitaminen perfect functioneert tijdens dit hectisch regeringsjaar. Dankzij de vitaminen
die we vinden in groenten en fruit, kunnen we een weerstand opbouwen die het lichaam nodig heeft om zich te beschermen tegen ziekten en bacteriën. Ze wil iedereen dan ook aanzetten om meer aandacht te besteden aan 'gezonde voeding' en vooral meer fruit en groenten te eten. En dit geldt niet alleen voor kinderen en voor de jeugd, maar voor iedereen. Zo kon ze zelfs haar manager en organisator Ignace Crombé aanzetten om gezonder te leven, met als gevolg dat hij tijdens de voorbije maanden maar liefst 15 kg vermagerd is en zich fitter voelt dan ooit.

Anne-Marie verliet de groothandel met 52 kg van haar lievelingsvruchten : ananas, kiwi, passievrucht, mango, druiven, aardbeien en kwaliteitsappelen. Ze werd door de directie gefeliciteerd en kreeg een fruitig dankjewel voor haar gezonde kijk op het leven.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zuiderkroon op weg naar 2007

Het najaarsprogramma bij de Zuiderkroon is rijkgevuld. Na Level42, Belle Perez en The Twelve Irish Tenors doen ook Rob De Nijs en het wereldbefaamde Don Kosachenkoor de Zuiderkroon aan.

 

 Rob de Nijs


Vier oudjaar met Rob de Nijs

 

Zuiderkroon Events belooft een unieke oudejaarsavond met Rob de Nijs in de Zuiderkroon. Tussen de gangen van een feestelijke maaltijd genieten de gasten van een speciaal optreden van Rob de Nijs. De Nederlandse ster brengt voor deze bijzondere gelegenheid een spetterende oudejaarsshow. Voor het eerst is hij live aan het werk te zien op oudjaar. Het belooft een swingende en ontspannende avond te worden.

 

Leven en loopbaan van Rob de Nijs behoeven nauwelijks nog te worden beschreven. Slechts een summiere opsomming van al zijn successen zou vlot een boek vullen. Van zijn doorbraak ‘Ritme van de Regen’, over ‘Banger Hart’ tot zijn recente zomerhit ‘Deze zee’, Rob de Nijs heeft meer hits gehaald dan menig artiest nummers heeft geschreven.

 

 Don KosakenChor Russland

Nieuwjaarsconcert met het Don KosakenChor Russland

 

Met het nieuwjaarsconcert in de Zuiderkroon pikt de Zuiderkroon aan op een lange traditie van Nieuwjaarsconcerten. Wij willen echter niet het zoveelste afkooksel van de klassiekers der klassiekers in Wenen te op de wereld loslaten. Op 10 januari verwelkomen wij het DonKosakenChor voor een exclusief optreden in België.

 

Het in 1922 opgerichte DonKosakenChor, waarvan de leden allemaal afkomstig zijn uit echte Kozakkenfamilies, is met zijn warmbloedige liederen en melancholieke klanken al jaren een internationaal succes. De stemmen dreunen indrukwekkend als kerkorgels, bassen bezingen de diepste diepten, de falsettenoren schalmen hemelhoog.

 

In 'A wonderful Russia' brengen de zestien zangers liturgische gezangen, soldatenliederen van de Kozakken, ballades en Russische volksliederen.

 

Het ensemble staat onder leiding van de Nederlandse dirigent Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff, die hiertoe eerst tot officier van een kozakkenregiment werd benoemd. Het zeskoppige Moscow Festival Ensemble, met traditionele folklore instrumenten als domra, balalaika en bayan, zorgt voor een virtuoze muzikale begeleiding.

 

 

 

Oudjaar met Rob de Nijs op 31 december 2006 in De Zuiderkroon in Antwerpen

Nieuwjaarsconcert Don KosakenChor Russland op 10 januari 2007 in De Zuiderkroon in Antwerpen.

Voor info & tickets, zie www.zuiderkroon.be of bel 070/25 20 20.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautip: Antwerpse fietsbox onder de kerstboom
 

Ken je de nieuwe fietsbox van Toerisme Provincie Antwerpen al? Dat zijn vier vernieuwde fietsknooppuntenkaarten gebundeld in een mooi bewaardoosje die zorgen voor 5500 kilometer fietsplezier. Als leuk extraatje zitten bij elke box een aantal ‘fietsstrips’. Een leuk en handig gadget, dat je steeds op het juiste pad houdt.

 

Het netwerk loopt alvast doorheen 12 van de 27 Scheldelandgemeenten en doet ook Temse en Kruibeke aan. Je fietst er via de autovrije dijken en jaagpaden langs poëtische landschappen, sfeervolle hoekjes én stemmige cafeetjes.

 

Het ideale geschenk onder de kerstboom, om te geven ... of te krijgen.

 

De fietsbox kost 15 euro en is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in de provincie Antwerpen en bij TPA. TIP: Met de kortingsbon uit de GvA (9 en 16 december) heb je de box al voor 13 euro.

 

Info: Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) - 03 240 63 73

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshow met Samson en Gert geeft extra voorstellingen

De Kerstshow is traditiegetrouw dé leukste gezinsuitstap van het jaar. Een spetterende show met De Burgemeester, Van Leemhuyzen, de Afgevaardigde van de Minister, het waarzinnige Samsonballet, het Samsonorkest én Samson & Gert zelf.

Studio 100 wil graag ook dove en slechthorende kinderen laten meegenieten van deze show en treft daarom bijzondere voorzieningen tijdens DRIE extra voorstellingen op zaterdag 6 januari om 11u15, 14u00 én 17u00.

Tijdens deze drie voorstellingen zullen dove en slechthorende kinderen en volwassenen gebruik kunnen maken van een ringleiding. Daardoor horen ze beter wat er zich op het podium afspeelt.

Bovendien zal de voorstelling van 17u00 getolkt worden door tolken Vlaamse Gebarentaal.

  Samson en Gert Kerstshow

van 23 december tot 6 januari in de Elisabethzaal in Antwerpen

 TICKETS

070/344.555 of www.studio100.be

€ 29.50, € 25.50, € 23.50 of € 18.50

(excl. € 2.50 per ticket reservatie- en verzendingskosten)

Met je ticket krijg je gratis toegang tot de Zoo!

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen onder bepaalde voorwaarden gratis met de trein. Meer info op www.b-rail.be of via 02-528 28 28

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAM zorgt voor het Gent van Morgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nog tot 7 januari 2007 kan u de tentoonstelling Gent Morgen. 35 jaar dromen, plannen en bouwen in de stad bezoeken in het STAM/Bijlokeklooster. Gent Cultuurstad (woar da de presedent  in d' algemiene vergoaderinge van zit en woar zit hij nie in?) en de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning tonen met Gent Morgen hoe de stad tijdens de laatste 35 jaar is veranderd.

In het kader van de tentoonstelling spreekt  Frank Beke op 12 december om 20 uur in de Bijloke Concertzaal,
Kluyskensstraat 2, over zijn boek '
Mijn Gent'.
Johan Simons, artistiek directeur NTGent leidt de burgemeester in.
Voorafgaand aan de lezing is de tentoonstelling die dag geopend tussen 18 en 20 uur.
De lezing is gratis maar reserveren is aanbevolen op nr
09 269 87 90.

Op 10, 12 en 17 december 2006 en zondag 7 januari 2007 kan u, tijdens de openingsuren van de tentoonstelling, een virtuele wandeling maken op de Bijlokesite anno 2008, in de ŒCave 3D¹, een realisatie van de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning.

Praktisch
Locatie: Bijlokeklooster, Bijlokekaai 7B, 9000 Gent.
Openingsuren: 19/10/06 - 07/01/07, do - zo, 10-18 uur, gesloten op 24/12 en 31/12
Op aanvraag kunnen groepen de tentoonstelling ook op andere dagen bezoeken.

Gratis toegang
Meer informatie vindt u op
www.stamgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garry Hagger en Pino Baresi imponeren in deze tijd van het jaar !

  Garry Hagger zorgt met Miserere-duet voor een stijlvolle Kerst !

De stemmen van Garry Hagger en Pino Baresi maken van dit duet een vocaal hoogstandje !
Het Italiaanse timbre van Pino en de warme innemende stem van Garry vloeien samen tot een getuigenis van respect voor elkaar en van een oneindig grote liefde voor de muziek. De stemmen van Garry Hagger en Pino Baresi maken van dit duet een vocaal hoogstandje. De twee vrienden zongen Misérére voor het eerst op een fanavond. Het enthousiasme van het publiek was meteen de aanzet tot deze single. Deze pakkende melodie kreeg een bijzondere tekst mee : “een vraag naar de kracht en de liefde om te blijven geloven in een zinvol leven en welzijn voor iedereen op deze aarde”. Een gedachte waar Garry en Pino zich helemaal in vinden en daarom dit duet met zoveel gevoel, romantiek en passie vertolkten:
recht uit hun hart!

Garry Hagger staat ter gelegenheid van zijn kerstconcert zelf nog 2 keer op het podium:

16 december (20.00 uur) - H. Hartkerk (Hamme) - kaarten 052/480948
25 december (20.00 uur) - Auditorium Florealclub Blankenberge - kaarten 050/432183
 




 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 december: winterdrink in het Huis van Alijn (Gent)

Graag nodigt het Huis van Alijn u uit voor de jaarlijkse Winterdrink in de binnentuin van het museum: hét moment waarop bezoekers, buurtbewoners, medewerkers, familie en vrienden elkaar ontmoeten voor een gezellig samenzijn. De Winterdrink is een gezamenlijk initiatief van het museum en de Vrienden van het Huis van Alijn en vindt reeds voor de zevende keer plaats! Dit jaar staat de soep en de glühwein op het vuur op zondag 17 december 2006. Zij verwelkomen u graag vanaf 11u00.

Naar goede gewoonte valt er elk jaar wel iets te vieren. Ook dit jaar is het niet anders! Eén jaar Museumshop, zeven jaar Huis van Alijn, tien jaar vzw, vijfenzeventig jaar museum ,… U hoort het al, 2007 kondigt zich aan als een feestjaartje.
Wie benieuwd is naar de activiteiten die in 2007 op de agenda staan, verneemt er meer over om 11u30. Aansluitend maken we ook de peters en/of meters bekend die in 2007 de rangen van de HuisvanAlijn-Peters en -Meters vervoegen.

 

Maar er is meer!

Om u mee te voeren in een winterse sfeer openen zij tijdens de Winterdrink een bijzondere tentoonstelling.
Gastcurator Maja Wolny – Post Viadrina / Centrum Viadrina vzw - laat ons in ‘ZIMA - Poolse winterenzymen’ kennismaken met een aantal Poolse traditionele kerstgebruiken en nodigde fotografe Debby Huysmans uit.
Zij toont u markante beelden van het Poolse familiale leven. De Poolse Jazzzangeres Aleksandra Kwasniewska zorgt voor een warme en poëtische muzikale opluistering.
Omdat het Huis van Alijn graag al uw zintuigen verwent ontbreken ook Poolse barsjtsj en vodka niet.

Meer info op www.huisvanalijn.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Van Assche danst in Zuid-Afrika de pannen van het dak
Pol en Rita  Op zondag 10 december gaf  Pol Van Assche een initiatieles Argentijnse Tango op het podium van de Gentse Opera. Op zich is dit niet opzienbarend, maar de les werd live begeleid door Alfredo Marcucci en het orkest Veritango.

Op zaterdag 16 december geeft Pol Van Assche nog een initiatieles Argentijnse Tango op het podium van het oudste opera- gebouw van het Afrikaanse continent, met name The Opera House in Port Elisabeth (Zuid-Afrika).

Sedert 2000 geeft hij jaarlijks Tangostages in Kaapstad en sedert 2004 in Port Elisabeth.
 
Méér info over Pol Van Assche en het dansen op www.polariteit.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Jos Baudewijn verdwijnt opnieuw een fijn radiomaker
De gewezen radioproducer Jos Baudewijn (84) is gisteren overleden. Hij werkte 20 jaar voor de toenmalige BRT 2 Omroep Antwerpen en maakte er onder meer het populaire programma "Vragen staat vrij".

   

Baudewijn werd geboren in Wetteren. Hij werkte eerst als scheikundige en in 1954 begon hij bij de openbare omroep, de NIR, als regisseur-omroeper. Hij maakte radio op de Expo 58, waar hij heel wat concerten presenteerde. Een jaar later werd Baudewijn de populaire stem van de "Sportnamiddag" op zondag.

Hij presenteerde het liveprogramma 293 zondagen na elkaar gedurende 7 jaar vanuit de kleine Studio 18 in het Flageygebouw. Baudewijn had het in "Sportnamiddag" niet alleen over sport, maar nodigde ook artiesten uit. Van 1967 tot aan zijn pensioen in 1987 was Jos Baudewijn producer bij wat toen BRT 2 Omroep Antwerpen was. "Vragen staat vrij" bestaat nog altijd

Zelf presenteerde hij op zijn vlotte (trendsettende) manier programma's als "Variété van 12 tot 2" en "De eerste dag". Hij stond ook aan de wieg van het verzoekprogramma op zondag "Vragen staat vrij", dat in 1969 voor het eerst te horen was.

Het programma werd immens populair met presentatrice Lutgart Simoens, die meer dan 20 jaar de stem van het programma was en elke zondagavond heel Vlaanderen een nachtzoen gaf. "Vragen staat vrij" is nog altijd de afsluiter van de zondag op Radio 2.  (Persbericht VRT)

Reageer (0)

10-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstconcert in St. Martens Latem met Marc Meersman & Laurena



Op 17 december verzorgt het duo  “Marc Meersman & Laurena” een Kerstconcert
in de kerk van Sint-Maria-Latem.

Het concert wordt live-begeleid door Peter Keereman & Dirk Peeters.

Voor info en kaarten : Tel 0497/919755 - 0473/220799 - 0474/556048
of mail : kints.francine@telenet.be - antoon.van.de.meulebroucke@pandora.be.

Reageer (0)

05-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Capitole Gent speelt voor Sinterklaas
 


Op woensdag 6 december staan The Twelve Irish Tenors in Capitole Gent. 

Twaalf Ierse tenoren die op een ongeëvenaarde manier Ierse folk, opera, pop, swing en jazz brengen? In een ontroerend mooie harmonieuze samenzang die zelfs de meest koele toeschouwer kippenvel bezorgt?
Dat is het recept van The Twelve Irish Tenors.

Dit is een avond lang puur genieten van twaalf bijzondere, vocale toptalenten!

Je kan hier gratis naartoe! 

Het enige wat je hoeft te doen is surfen naar www.capitolegent.be en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Reageer (0)

04-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN de nieuwe CD van Frans Bauer

 Het nieuwste album van Frans Bauer is een feit. Met "Voor altijd" streeft de Nederlandse artiest weerom naar het levensgenot, vervat in 14 nieuwe songs waarin de combinatie van meezingers en schlagers ongetwijfeld het nakende eindejaarsfeestgedruis nog méér pit zal geven. In de loop van de week krijgt U nog wat méér info over de artiest en het nieuwe album MAAR enkele Plietspletsers kunnen het album ZOMAAR WINNEN !
En dan nog mèt handtekening .....

Gewoon een mailtje naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag:

Met welke Nederlandse zangeres bracht Frans Bauer GEEN duettenalbum uit ?

A. Corry Konings
B. Marianne Weber
C. Willeke Alberti

Vermeld zeker ook naam en adres ...... en de wedstrijd loopt tot en met maandag 11 december ! Succes .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geertrui Daem ontvangt Louis Paul Boonprijs
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Op zaterdag 9 december ontvangt GEERTRUI DAEM in de gebouwen van de Stedelijke Integratiedienst (St. Amandsberg) de felbegeerde Louis Paul Boon-prijs 2006 uit de handen van Honest Arts Movement (HAM) met voorzitter Freek Neirynck en Chokri Ben Chika (laureaat 2005). Tevens zal Professor-Emeritus Herman Balthazar als spreker fungeren en zorgen de Wallace Band en Geertrui Daem zelf voor de nodige muzikale tussenpozen.

Het plastisch werk van Geertrui èn de werken van de leden van Kunst(h)art zijn trouwens van 10 tot en met 17 december te bekijken op dezelfde lokatie - dagelijks van 14 tot 18 uur (toegang gratis).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas with José Van Dam
José Van Dam, dé internationaal gereputeerde basbariton en het Vlaams Radio Orkest onder leiding van topdirigent Dirk Brossé brengen op 23 december 2006 in het Kursaal Oostende een uniek kerstconcert naar aanleiding van de CD/DVD-lancering ‘Christmas with José Van Dam’.

Gastsolisten zijn Winda Sylviana en Viktor Lazlo.

Het publiek krijgt een selectie uit  mooiste  kerstklassiekers zoals
‘O Tannenbaum’, ‘Have yourself a little Christmas’, ‘Susa Nina’, ‘Ave Maria’, ‘A cradle in Bethlehem’,.... samen met een, voor de gelegenheid, door Michel Legrand gecomponeerde song, 'Noel d'espoir'.

Een origineel en warm eindejaarsconcert, een absolute aanrader !






Info
:

www.kursaaloostende.be/josevandam - www.sherpa.be of bespreekbureau Kursaal Oostende – 059.32.00.12
Tickets:
070/22.56.00 of
www.sherpa.be of bespreekbureau Kursaal Oostende (open van ma tot za telkens van 13u-18u)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob De Nijs zorgt voor kerstsfeer
cover thuis voor kerstmis   De kogel is door de kerk want op woensdag 20 december a.s zal het geplande kerstconcert van ROB DE NIJS in de O.L Vrouw kerk te Mechelen (B) definitief op beeld en geluid worden vastgelegd t.b.v  een DVD die volgend jaar tijdens de kerst in de winkel zal liggen.
Mensen die vorig jaar zijn geweest weten dat dit concert zéér sfeervol was met de kerk zelf als prachtig decor.
Vanwege deze opnames zal de Pur Sang band voor deze keer worden uitgebreid met strijkers, blazers en backing vocals. Ook zal Maarten Peters (componist van o.a "Vanaf vandaag" ) evenals vorig jaar aan de Pur Sang band worden toegevoegd.
 
Deze bezetting was ook al verantwoordelijk voor de liveopnames van vorig jaar in ''t Spant" in Bussum (Nederland) waarvan het resultaat is vastgelegd op de bonus CD die vanaf volgende week in de winkel ligt.
 
Om alle fans de kans te geven bij deze opnames aanwezig te zijn,  zullen zij de komende week voorrang krijgen bij de kaartverkoop die reeds is gestart en kunnen  zij  beschikken over de beste plaatsen die nog beschikbaar zijn.
Door plaatsing van grote flat-screenschermen zal er overal goed zicht zijn op het podium (altaar) .
D e sfeervolle aankleding van de kerk (o.a honderden kaarsen !) maken het geheel compleet.
 
Naast natuurlijk de integrale uitvoering van de kerst CD zullen er ook verschillende andere stukken uit het  omvangrijke 'Rob de Nijs repertoire' gespeeld gaan worden.
Kortom een avond om niet te missen.
 
Tickets zijn telefonisch te bestellen vanuit Nederland 00-32 15 270 022.
Voor Belgie: 015- 270 022
Op de website  ww.ticketline.nu kun je ook online kaarten bestellen.
Tickets  €50 - €43 - €37  en  €28 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Voor jou limited" (Laura Lynn) ligt in de winkel !

 Goed nieuws voor alle Laura Lynn-fans. Sedert zaterdag j.l. kan je Laura Lynn’s nieuwste cd/dvd ‘Voor jou limited’ kopen. Als eindejaarsgeschenk legt Laura Lynn al haar fans in de watten want speciaal voor hen is er nu ‘Voor jou limited’. In een prachtige, luxe uitvoerig krijg je de muziek-cd ‘Voor jou limited’ aangeboden, het album met al de hits van de cd ‘Voor Jou’ – ‘Arrivederci Hans’, ‘Jij bent de mooiste’, ‘In de sterren staat geschreven’ – aangevuld met 5 nieuwe liedjes.
Uiteraard staat het duet ‘Rode rozen in de sneeuw’ van Laura Lynn met zangeres Marva op het album ‘Voor jou limited’. Ook de nieuwe liedjes ‘Vlinders in je buik’, ‘Van maandag tot vrijdag’, ‘Ik mis je handen die me strelen’ en ‘Dit boeket zegt meer dan duizend woorden’ staan op de cd als extra.
Wie de nieuwe cd ‘Voor jou limited’ van Laura Lynn koopt, krijgt er een gratis dvd bij. Een cameraploeg heeft bijna een jaar meegelopen in het spoor van Laura Lynn. Zo krijg je een openhartige zangeres te bewonderen in het prachtige décor van Disneyland Resort Paris. Je ziet Laura Lynn als verzorgster bij de Davitamon – Lotto wielerploeg aan de slag gaan én ze gaat als toemaatje ook nog ‘undercover’ om enkele fans en voorbijgangers in het ootje te nemen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: alle singles van Alain Chamfort op 1 album

 Voor de liefhebbers van het pure Franse Chansons is er goed nieuws want ARS Music kan opnieuw een unieke cd aanbieden. Eindelijk zijn al de grootste hits van de Franse superster Alain Chamfort verzameld op een top-cd. Op 3 maart 1949 werd de Bretoense zanger Alain Chamfort geboren als Alain Le Govic. Aanvankelijk zong hij onder z’n eigen originele naam in de jaren ’60-tig, toch kwam de grote doorbraak bij het Franse publiek wanneer hij als Alain Chamfort muziek op de markt brengt. Onder de noemer Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994 zijn de allergrootste hits verzameld. Uiteraard staat de klassieker Madonna, Madonna (1974) op dit schitterende album net als de nummers L’amour en France (1973), Je pens a elle, elle pense a moi (1973), Msigne de vie, signe d’amour (1972). Ook in de jaren ’80-tig was Alain Chamfort een grote meneer in binnen- en buitenland. Denk maar aan liedjes als Palais Royal, Bambou, Paradi, Traces de toi en nog veel meer. Met goedkeuring van de meester hemzelf is er dus nu Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994. Samen met wijlen Serge Gainsbour, Claude Francois, Gilbert Becaud hoort Alain Chamfort thuis in het rijtje Franse top-chansonniers, kranig, energie en nog steeds vol levenslust. Het album Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994 hoort thuis in je muzikale collectie.
Méér info: www.alain-chamfort.net

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs