Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
12-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 december: winterdrink in het Huis van Alijn (Gent)

Graag nodigt het Huis van Alijn u uit voor de jaarlijkse Winterdrink in de binnentuin van het museum: hét moment waarop bezoekers, buurtbewoners, medewerkers, familie en vrienden elkaar ontmoeten voor een gezellig samenzijn. De Winterdrink is een gezamenlijk initiatief van het museum en de Vrienden van het Huis van Alijn en vindt reeds voor de zevende keer plaats! Dit jaar staat de soep en de glühwein op het vuur op zondag 17 december 2006. Zij verwelkomen u graag vanaf 11u00.

Naar goede gewoonte valt er elk jaar wel iets te vieren. Ook dit jaar is het niet anders! Eén jaar Museumshop, zeven jaar Huis van Alijn, tien jaar vzw, vijfenzeventig jaar museum ,… U hoort het al, 2007 kondigt zich aan als een feestjaartje.
Wie benieuwd is naar de activiteiten die in 2007 op de agenda staan, verneemt er meer over om 11u30. Aansluitend maken we ook de peters en/of meters bekend die in 2007 de rangen van de HuisvanAlijn-Peters en -Meters vervoegen.

 

Maar er is meer!

Om u mee te voeren in een winterse sfeer openen zij tijdens de Winterdrink een bijzondere tentoonstelling.
Gastcurator Maja Wolny – Post Viadrina / Centrum Viadrina vzw - laat ons in ‘ZIMA - Poolse winterenzymen’ kennismaken met een aantal Poolse traditionele kerstgebruiken en nodigde fotografe Debby Huysmans uit.
Zij toont u markante beelden van het Poolse familiale leven. De Poolse Jazzzangeres Aleksandra Kwasniewska zorgt voor een warme en poëtische muzikale opluistering.
Omdat het Huis van Alijn graag al uw zintuigen verwent ontbreken ook Poolse barsjtsj en vodka niet.

Meer info op www.huisvanalijn.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Van Assche danst in Zuid-Afrika de pannen van het dak
Pol en Rita  Op zondag 10 december gaf  Pol Van Assche een initiatieles Argentijnse Tango op het podium van de Gentse Opera. Op zich is dit niet opzienbarend, maar de les werd live begeleid door Alfredo Marcucci en het orkest Veritango.

Op zaterdag 16 december geeft Pol Van Assche nog een initiatieles Argentijnse Tango op het podium van het oudste opera- gebouw van het Afrikaanse continent, met name The Opera House in Port Elisabeth (Zuid-Afrika).

Sedert 2000 geeft hij jaarlijks Tangostages in Kaapstad en sedert 2004 in Port Elisabeth.
 
Méér info over Pol Van Assche en het dansen op www.polariteit.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Jos Baudewijn verdwijnt opnieuw een fijn radiomaker
De gewezen radioproducer Jos Baudewijn (84) is gisteren overleden. Hij werkte 20 jaar voor de toenmalige BRT 2 Omroep Antwerpen en maakte er onder meer het populaire programma "Vragen staat vrij".

   

Baudewijn werd geboren in Wetteren. Hij werkte eerst als scheikundige en in 1954 begon hij bij de openbare omroep, de NIR, als regisseur-omroeper. Hij maakte radio op de Expo 58, waar hij heel wat concerten presenteerde. Een jaar later werd Baudewijn de populaire stem van de "Sportnamiddag" op zondag.

Hij presenteerde het liveprogramma 293 zondagen na elkaar gedurende 7 jaar vanuit de kleine Studio 18 in het Flageygebouw. Baudewijn had het in "Sportnamiddag" niet alleen over sport, maar nodigde ook artiesten uit. Van 1967 tot aan zijn pensioen in 1987 was Jos Baudewijn producer bij wat toen BRT 2 Omroep Antwerpen was. "Vragen staat vrij" bestaat nog altijd

Zelf presenteerde hij op zijn vlotte (trendsettende) manier programma's als "Variété van 12 tot 2" en "De eerste dag". Hij stond ook aan de wieg van het verzoekprogramma op zondag "Vragen staat vrij", dat in 1969 voor het eerst te horen was.

Het programma werd immens populair met presentatrice Lutgart Simoens, die meer dan 20 jaar de stem van het programma was en elke zondagavond heel Vlaanderen een nachtzoen gaf. "Vragen staat vrij" is nog altijd de afsluiter van de zondag op Radio 2.  (Persbericht VRT)

Reageer (0)

10-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstconcert in St. Martens Latem met Marc Meersman & Laurena



Op 17 december verzorgt het duo  “Marc Meersman & Laurena” een Kerstconcert
in de kerk van Sint-Maria-Latem.

Het concert wordt live-begeleid door Peter Keereman & Dirk Peeters.

Voor info en kaarten : Tel 0497/919755 - 0473/220799 - 0474/556048
of mail : kints.francine@telenet.be - antoon.van.de.meulebroucke@pandora.be.

Reageer (0)

05-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Capitole Gent speelt voor Sinterklaas
 


Op woensdag 6 december staan The Twelve Irish Tenors in Capitole Gent. 

Twaalf Ierse tenoren die op een ongeëvenaarde manier Ierse folk, opera, pop, swing en jazz brengen? In een ontroerend mooie harmonieuze samenzang die zelfs de meest koele toeschouwer kippenvel bezorgt?
Dat is het recept van The Twelve Irish Tenors.

Dit is een avond lang puur genieten van twaalf bijzondere, vocale toptalenten!

Je kan hier gratis naartoe! 

Het enige wat je hoeft te doen is surfen naar www.capitolegent.be en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Reageer (0)

04-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN de nieuwe CD van Frans Bauer

 Het nieuwste album van Frans Bauer is een feit. Met "Voor altijd" streeft de Nederlandse artiest weerom naar het levensgenot, vervat in 14 nieuwe songs waarin de combinatie van meezingers en schlagers ongetwijfeld het nakende eindejaarsfeestgedruis nog méér pit zal geven. In de loop van de week krijgt U nog wat méér info over de artiest en het nieuwe album MAAR enkele Plietspletsers kunnen het album ZOMAAR WINNEN !
En dan nog mèt handtekening .....

Gewoon een mailtje naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag:

Met welke Nederlandse zangeres bracht Frans Bauer GEEN duettenalbum uit ?

A. Corry Konings
B. Marianne Weber
C. Willeke Alberti

Vermeld zeker ook naam en adres ...... en de wedstrijd loopt tot en met maandag 11 december ! Succes .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geertrui Daem ontvangt Louis Paul Boonprijs
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Op zaterdag 9 december ontvangt GEERTRUI DAEM in de gebouwen van de Stedelijke Integratiedienst (St. Amandsberg) de felbegeerde Louis Paul Boon-prijs 2006 uit de handen van Honest Arts Movement (HAM) met voorzitter Freek Neirynck en Chokri Ben Chika (laureaat 2005). Tevens zal Professor-Emeritus Herman Balthazar als spreker fungeren en zorgen de Wallace Band en Geertrui Daem zelf voor de nodige muzikale tussenpozen.

Het plastisch werk van Geertrui èn de werken van de leden van Kunst(h)art zijn trouwens van 10 tot en met 17 december te bekijken op dezelfde lokatie - dagelijks van 14 tot 18 uur (toegang gratis).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas with José Van Dam
José Van Dam, dé internationaal gereputeerde basbariton en het Vlaams Radio Orkest onder leiding van topdirigent Dirk Brossé brengen op 23 december 2006 in het Kursaal Oostende een uniek kerstconcert naar aanleiding van de CD/DVD-lancering ‘Christmas with José Van Dam’.

Gastsolisten zijn Winda Sylviana en Viktor Lazlo.

Het publiek krijgt een selectie uit  mooiste  kerstklassiekers zoals
‘O Tannenbaum’, ‘Have yourself a little Christmas’, ‘Susa Nina’, ‘Ave Maria’, ‘A cradle in Bethlehem’,.... samen met een, voor de gelegenheid, door Michel Legrand gecomponeerde song, 'Noel d'espoir'.

Een origineel en warm eindejaarsconcert, een absolute aanrader !






Info
:

www.kursaaloostende.be/josevandam - www.sherpa.be of bespreekbureau Kursaal Oostende – 059.32.00.12
Tickets:
070/22.56.00 of
www.sherpa.be of bespreekbureau Kursaal Oostende (open van ma tot za telkens van 13u-18u)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob De Nijs zorgt voor kerstsfeer
cover thuis voor kerstmis   De kogel is door de kerk want op woensdag 20 december a.s zal het geplande kerstconcert van ROB DE NIJS in de O.L Vrouw kerk te Mechelen (B) definitief op beeld en geluid worden vastgelegd t.b.v  een DVD die volgend jaar tijdens de kerst in de winkel zal liggen.
Mensen die vorig jaar zijn geweest weten dat dit concert zéér sfeervol was met de kerk zelf als prachtig decor.
Vanwege deze opnames zal de Pur Sang band voor deze keer worden uitgebreid met strijkers, blazers en backing vocals. Ook zal Maarten Peters (componist van o.a "Vanaf vandaag" ) evenals vorig jaar aan de Pur Sang band worden toegevoegd.
 
Deze bezetting was ook al verantwoordelijk voor de liveopnames van vorig jaar in ''t Spant" in Bussum (Nederland) waarvan het resultaat is vastgelegd op de bonus CD die vanaf volgende week in de winkel ligt.
 
Om alle fans de kans te geven bij deze opnames aanwezig te zijn,  zullen zij de komende week voorrang krijgen bij de kaartverkoop die reeds is gestart en kunnen  zij  beschikken over de beste plaatsen die nog beschikbaar zijn.
Door plaatsing van grote flat-screenschermen zal er overal goed zicht zijn op het podium (altaar) .
D e sfeervolle aankleding van de kerk (o.a honderden kaarsen !) maken het geheel compleet.
 
Naast natuurlijk de integrale uitvoering van de kerst CD zullen er ook verschillende andere stukken uit het  omvangrijke 'Rob de Nijs repertoire' gespeeld gaan worden.
Kortom een avond om niet te missen.
 
Tickets zijn telefonisch te bestellen vanuit Nederland 00-32 15 270 022.
Voor Belgie: 015- 270 022
Op de website  ww.ticketline.nu kun je ook online kaarten bestellen.
Tickets  €50 - €43 - €37  en  €28 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Voor jou limited" (Laura Lynn) ligt in de winkel !

 Goed nieuws voor alle Laura Lynn-fans. Sedert zaterdag j.l. kan je Laura Lynn’s nieuwste cd/dvd ‘Voor jou limited’ kopen. Als eindejaarsgeschenk legt Laura Lynn al haar fans in de watten want speciaal voor hen is er nu ‘Voor jou limited’. In een prachtige, luxe uitvoerig krijg je de muziek-cd ‘Voor jou limited’ aangeboden, het album met al de hits van de cd ‘Voor Jou’ – ‘Arrivederci Hans’, ‘Jij bent de mooiste’, ‘In de sterren staat geschreven’ – aangevuld met 5 nieuwe liedjes.
Uiteraard staat het duet ‘Rode rozen in de sneeuw’ van Laura Lynn met zangeres Marva op het album ‘Voor jou limited’. Ook de nieuwe liedjes ‘Vlinders in je buik’, ‘Van maandag tot vrijdag’, ‘Ik mis je handen die me strelen’ en ‘Dit boeket zegt meer dan duizend woorden’ staan op de cd als extra.
Wie de nieuwe cd ‘Voor jou limited’ van Laura Lynn koopt, krijgt er een gratis dvd bij. Een cameraploeg heeft bijna een jaar meegelopen in het spoor van Laura Lynn. Zo krijg je een openhartige zangeres te bewonderen in het prachtige décor van Disneyland Resort Paris. Je ziet Laura Lynn als verzorgster bij de Davitamon – Lotto wielerploeg aan de slag gaan én ze gaat als toemaatje ook nog ‘undercover’ om enkele fans en voorbijgangers in het ootje te nemen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: alle singles van Alain Chamfort op 1 album

 Voor de liefhebbers van het pure Franse Chansons is er goed nieuws want ARS Music kan opnieuw een unieke cd aanbieden. Eindelijk zijn al de grootste hits van de Franse superster Alain Chamfort verzameld op een top-cd. Op 3 maart 1949 werd de Bretoense zanger Alain Chamfort geboren als Alain Le Govic. Aanvankelijk zong hij onder z’n eigen originele naam in de jaren ’60-tig, toch kwam de grote doorbraak bij het Franse publiek wanneer hij als Alain Chamfort muziek op de markt brengt. Onder de noemer Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994 zijn de allergrootste hits verzameld. Uiteraard staat de klassieker Madonna, Madonna (1974) op dit schitterende album net als de nummers L’amour en France (1973), Je pens a elle, elle pense a moi (1973), Msigne de vie, signe d’amour (1972). Ook in de jaren ’80-tig was Alain Chamfort een grote meneer in binnen- en buitenland. Denk maar aan liedjes als Palais Royal, Bambou, Paradi, Traces de toi en nog veel meer. Met goedkeuring van de meester hemzelf is er dus nu Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994. Samen met wijlen Serge Gainsbour, Claude Francois, Gilbert Becaud hoort Alain Chamfort thuis in het rijtje Franse top-chansonniers, kranig, energie en nog steeds vol levenslust. Het album Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994 hoort thuis in je muzikale collectie.
Méér info: www.alain-chamfort.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wandelgids 2007 is er !



Moderne, actieve mensen willen vrij en op elk moment een keuze kunnen maken om hun vrije tijd op te vullen. Wanneer men er zin in heeft, of als er gelegenheid is, wil men kiezen uit een uitgebreid recreatief sportaanbod, en weten welke toeristische aantrekkingspunten een streek of regio biedt.
De wandelsport speelt al enkele jaren perfect in op deze trend. Enerzijds door de manier van organiseren waardoor men ongebonden zelf kan bepalen wanneer, waar en hoe ver men stapt, en anderzijds door het combineren van toeristische troeven aan deze sportactiviteit. Daardoor is wandelen nu uitgegroeid tot de ideale recreatieve sport waar iedereen zonder beperkingen kan aan deelnemen.

 Marching 2007 is de perfecte informatiebron voor een actieve recreatie. Alle informatie over deze activiteiten is gebundeld in Marching 2007. Dit is een uiterst complete wandelgids die een volledige wandelkalender bevat met alle informatie over meer dan 2.000 activiteiten die in 2007 worden georganiseerd. Naast de opsomming zelf, leest men er alles over parcours, afstanden, telefoonnummers van de organisatoren, info over bereikbaarheid met het openbaar vervoer, en nog veel meer.
Nieuw is het gratis dossier over "Wandelen en voeding" dat is bijgevoegd (in samenwerking met Weight Watchers).
Marching 2007 speelt ook in op de actuele trend van Nordic Walking en duidt duidelijk aan op welke wandelorganisaties ook Nordic Walkers welkom zijn.

Meer en regelmatig sporten is de boodschap. Marching kan daarbij een uitstekende leidraad zijn bij het opmaken van je wandelprogramma.De kalender Marching 2007 kost 15 euro (zonder verzendingskosten) en is eenvoudig te bestellen via de online webwinkel van Aktivia (
www.aktivia.be) of te koop in diverse boekenhandels. Een tip voor een leuk eindejaarsgeschenk ?
Bovendien kunnen de wandelsporters natuurlijk blijven gebruik maken van het gratis e-wandelboekje om hun prestaties bij te houden én van het gratis trainingsprogramma met de virtuele trainers André, Marina en Freddy op
www.aktivia.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersfeer in het Park van Beervelde (15-16-17/12)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voor de eerste keer spreken we af voor een winters rendez-vous in het prachtige Park van Beervelde (bekend van de Tuindagen van Beervelde). U kan er een selectie van mooie eindejaarsgeschenken en feestdecoratie zien.

Feeërieke verlichting en muziek zorgen voor sfeer op de binnenkoer van het oude koetshuis. De mooie standen en inrichting brengen ons in feeststemming. Een koets brengt de bezoeker door het winterlandschap

Bij de geur van gepofte kastanjes en een lekkere jenever brengen de bezoekers keuvelend de middag door of genieten van een wandeling in het park.

 

Park van Beervelde, Beervelde-Dorp 75, 9080 Beervelde, België

E17, afrit 11, richting Beervelde

 

Vrijdag 15 december van 15 tot 21 uur.

Zaterdag 16 en zondag 17 december van 10 tot 17 uur

 

Ingang € 7 (kinderen tot 12 jaar gratis)

 

Niet te missen:

 

Demonstratie van feestelijke bloemendecoraties voor tafel en interieur door Hilde Jacobs van bloemenatelier ‘Hemel & Aarde’ op zaterdag en zondag van 14 tot 15 uur in het koetshuis.

Chocoladeworkshop ‘slagroomtruffels met melkchocolade’ door Sweets@home op vrijdag om 16 uur, zaterdag of zondag om 11 uur in de oranjerie, € 30 per persoon, na afloop krijgt iedereen een doosje zelfgemaakte truffels mee huiswaarts, samen met het recept om het thuis zelf te proberen.

Hoedendéfilé door “A ce soir”, modiste Els Robberechts toont haar unieke creaties in het mooie kader van het koetshuis

 

Voor de demonstatie en workshops kan worden ingeschreven op wintersfeer@karpediem.eu of 0486 26 84 83

Reageer (0)

03-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te verwachten ???
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Plietspletsers,

eventjes geduld voor nieuwe informatie ... niet dat we er geen hebben MAAR we moeten nog wat tijd vinden om er alles op te zetten, hé ! Het is en blijft een hobby MAAR jullie mogen vanaf zondaavond 03/12 alvast een pak nieuwe items verwachten op deze webstek zoals enkele CD-besprekingen (albums en singles), een nieuw boekenpakket, showbizznieuws, de wekelijkse receptenhoek van LAVA èn het nieuwe nummer van SMAAK en AMBIANCE.
Ook Kokerello komt eraan ... en nog zoveel meer !
Niet te vergeten: we geven vanaf komend weekend enkele CD's weg van ... Frans Bauer (mét handtekening) ... dus OPLETTEN !!!

Vergeet ook onze poll niet ... en wij beloven dat de winnaar van de BG's op deze webstek zal te lezen en te zien zijn.
Wil U de wekelijkse nieuwsbrief ? Mail naar plietsplets@telenet.be en meld DOORSTUREN MAAR !

Tot zondagavond!

Reageer (0)

29-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERKIEZING LEIE-AMBASSADRICE AAN TWEEDE EDITIE TOE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vorig jaar was de eerste uitgave van de 'verkiezing Leie-Ambassadrice'  zaal, een sfeervolle verkiezingavond en met Ophélie Coture uit Kortrijk  een terechte winnares.
Het waren een aantal gedreven Bissegemnaars die het Leiefeestcomité  oprichtten met als idee om de Leieprinsesverkiezing van weleer opnieuw in het leven te roepen. Met Missmaker Ignace Crombé in comité gingen ze meteen een stapje verder en
navolging en op Paaszaterdag 7 april 2007 zal Salons Cortina te Wevelgem opnieuw het mekka zijn van vrouwelijk schoon en honderden supporters.

Er zijn optredens van De Popkoning en buikspreker Bart Boullart. De  duo-presentatie wordt verzorgd door Ignace Crombé en Miss Belgian Beauty 2007 Anne-Marie Ilie. De choreografie is in handen van  Nathalie Janart. In de jury zetelen diverse Bekende Vlamingen. Kaarten zijn nu reeds in voorverkoop te verkrijgen bij alle bestuursleden aan 15 euro.

Momenteel gaat het comité op zoek naar kandidaten. Ben je tussen de 17 en 25  jaar jong in 2007, ben je woonachtig in West-of Oost-Vlaanderen, ongehuwd en kinderloos, stuur dan een handgeschreven  brief met cv en twee foto's (geen pasfoto) vóór 10 januari 2007 naar 'Verkiezing Leie-Ambassadrice, Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé, Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk).

De winnares krijgt 750 euro cash en mag één jaar lang rondtoeren met een gloednieuwe Renault Clio. De eerste eredame krijgt 500 euro en de tweede eredame 250 euro. Uiteraard zijn er voor ale kandidaten nog veel naturaprijzen te winnen.

Het Leiefeestcomité bestaat uit voorzitter Philippe Verschaete, ondervoorzitter Freddy D'hondt, secretaris Stijn Beelprez, penningmeester Philip Deplaecie en PR-en persverantwoordelijke Ignace Crombé. Het meterschap is in handen van ex-Miss Belgian Beauty Céline Du Caju.

De kandidaten worden voorgesteld in Bissegem op zaterdag 3 februari 2007 en zullen ook hun opwachting maken op zaterdag 17 maart 2007 in Shopping Center
Kortrijk Noord.

Voor meer info :  www.leieambassadrice.be
                             Ignace Crombé - 0475/71 50 24

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde van de 33 Meesterkoks van België vieren GROTE NACHT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Grote Nacht van het 44ste Magistraal Kapittel van de Orde der 33 Meesterkoks van België is in het Knokse Casino uitgegroeid tot een gigantisch culinair feest. Voorzitter Stefaan Buyens sloeg vijf chefs tot Meesterkok, vier daarvan komen uit West-Vlaanderen: Philippe Meeus (Salons Alta Ripa, Avelgem), Patrick Noël (Restaurant Marquize, Westende), Bert Recour (Restaurant Pegasus, Poperinge) en Frank Vanderhaeghe (Restaurant St. Nicolas, Elverdinge). Eric Martin (Restaurant Lemonnier, Lavaux-St.-Anne) zorgde voor de Waalse eer.

  

752 man was getuige van een magistrale hoogstaande culinaire avond, georkestreerd door Meesterkok Frans Saint Germain (Salons Saint Germain, Diksmuide), bijgestaan door de keukenbrigade van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde.

Het Magistraal Kapittel brengt jaarlijks ’s lands beste chefs bijeen, schenkt tegelijk heel wat aandacht aan jong talent en stelt daarbij de verdienstelijkste patroons in de kijker, aansluitend intronisatie van nieuwe Meesterkoks, Compagnons de la Toque Blanche, Ere-leden en Honoris Causa.

Gino Coorevits (De Panne), Christian De Maseneire (Tilff), Emile Depaifve (Seraing), Alfred-Alain Fourcroy (Braine-L’Alleud), Han Kenne Albert (Brussel), Josse Perdaens (Brussel) en Marc Verguts (Wijnegem) zijn de nieuwe Ere-leden.

Raphaël Adam (L’Essentiel, Temploux), Rudi Bekelaar (Torsk, Brecht), Stefan Billiau (De Oosthoek, Knokke), Filip Claeys (De Jonkman, Brugge), Pieter Dekeyser (Arenberg@Faculty Club, Leuven), Uwe Dern (Franse Ambassade, Brussel), Donald Deschagt (L’Homard & La Moule, Bredene), Toon Dierickx (Arenberg, Heverlee), Hervé Dindin (De Bijgaarden, Groot-Bijgaarden), Peter Geens (De Kiezel, Aarschot), André Gillard (La Petite Table, Rocourt), Olivier Montballieu (La Tassche, Brugge), Koen Neirynck (Albardello & Hof ter Meulebeke, Wervik), Pol Saenens (De Plezanten Hof, Asse), Damien Taillard (Taillard, Flémalle) en Rudy Vandenabeele (Kiewit, Hasselt mogen zich voortaan Compagnon de la Toque Blanche noemen.

Serge Driessen is de nieuwe Ambassadeur voor Frankrijk, Benoit Vanhoudt de nieuwe Ambassadeur voor Spanje.

Omwille hun verdienste ten overstaan van de Belgische gastronomie ontvingen Mariette Thienargant (Luik) en Frans Heynen (Brussel) de titel van Honoris Causa.

 

MEESTERKOKS

 

Klap op de vuurpijl was de intronisatie van vijf nieuwe Meesterkoks. Vier daarvan komen uit West-Vlaanderen: Philippe Meeus (Alta Ripa, Avelgem), Patrick Noël (Marquize, Westende), Bert Recour (Pegasus, Poperinge) en Frank Vanderhaeghe (St.-Nicolas, Elverdinge), naast Eric Martin (Lemonnier, Lavaux). Voorzitter Stefaan Buyens hierover: “Het is inderdaad, zo, de West-Vlaamse hardnekkigheid is hier zeker niet vreemd aan. Het is dan ook leuk om zien dat op zo’n klein stukje België zoveel sterk culinair talent te bespeuren valt. De aanwezigheid van tal van Meesterkoks en Toque Blanches in West-Vlaanderen werkt dan ook positief aanstekelijk voor jonge starters. En daar kunnen we met zijn allen, alleen maar blij over zijn.”

  

 

Orde der 33 Meesterkoks van België

 

Stefaan Buyens – voorzitter

Hostellerie Le Fox

Walckierstraat 2

8660 De Panne

Tel.: 058-41 28 55

Hotelfox@pandora.be

 

 Anthony Vanhuysse – secretaris-generaal

Sneeuwklokjeslaan 8

8400 Oostende

Tel.: 059-70 32 37

info@33masters.com

www.33masters.com

Reageer (0)

27-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeekse Pop-Classics mèt Sandra Kim (9/12)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(klik gerust op de affiche voor méér info)

Op zaterdag 9 december organiseren de Gent Symphonic Band en de Merelbeekse Seniorenraad voor de 3de keer een spetterende "Merelbeekse Pop-Classics" en dit in de gemeentehallen aldaar.
Naast een optreden van Eef Van Acker en de 70-koppige Gent Symphonic Band o.l.v. Luc Van Acker heeft de muziekliefhebber ook nog eens het genoegen te mogen genieten van special guest "Sandra Kim".
De inkom bedraagt 15 € tenzij U vooraf (18.30 uur) als VIP ook nog eens wil genieten van een warm buffet ... dan kost de kaart 30 €. Senioren betalen respectievelijk voor beide formules 10 € en 20 €.
Tickets en info: 0477/513884 of luc.van.acker3@telenet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti signeert zijn "Crooners"
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 (klik gerust op de affiche voor meer info)

Elke Helmut Lotti-fan moet vrijdag zonder enige twijfel afzakken naar 'Free Record Shop' in het Shopping Center Kortrijk-Noord (16.00 uur) of het Waasland Shopping Center (18.30 uur) ... want op deze 2 plaatsen zal de ondertussen als wereldster uitgegroeide Gentenaar zijn nieuwste dubbelalbum "The Crooners" signeren.
Afspraak op 1 december !

Reageer (0)

26-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodlot treft Gentse Zesdaagse - dodelijke val

 Zondagmorgen omstreeks 00.30 uur werd de Gentse Zesdaagse opgeschrikt door  een valpartij van de Spaanse Wereldkampioen Ploegkoers ISAAC GALVEZ. Meteen werd duidelijk dat de val een zeer noodlottige afloop kende want pogingen tot reanimatie mochten voor de 31-jarige Galvez niet meer baten. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis waardoor de organisatoren uit respect voor de renner, zijn nabestaanden en de collega-renners definitief de Zesdaagse hebben stopgezet. Op 26 november worden GEEN wedstrijden meer gereden.

 Méér informatie op www.zesdaagse.be

Reageer (0)

24-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn ontvangt Lieven Debrauwer (30/11)

Op 30 november ontvangt het Gentse Huis van Alijn niemand minder dan regisseur LIEVEN DEBRAUWER en dit in het kader van de lopende tentoonstelling "Het dagelijks leven in bewegend beeld".

  Lieven Debrauwer, maker van ‘Pauline en Paulette’ en ‘Confituur’ maakte zijn eerste filmpjes toen hij 15 jaar was. Die haalt hij terug uit de ‘oude doos’. Kleurige, fantasierijke sprookjesachtige filmpjes met als titels ‘Fantasieporcelein', 'De Vlammetjes', 'De Kist', 'Sneeuwwitje'. Met als hoogtepunt zijn filmsprookje TWINNIES (met 11 identieke tweelingen in de hoofdrol!), waarmee hij nationaal laureaat was in de amateurfilm. Filmfragmenten met de ouders van Lieven in al zijn films…. Lieven leidt elk filmpje zelf in. Na afloop kan er in de museumherberg gezellig nagepraat worden.

Aanvang : 20u (einde voorzien rond 22u)
Tickets: € 5. Leden van de Vrienden van het Huis van Alijn € 3
Reservatie wenselijk. T 09.269.23.67 of
info@huisvanalijn.be
Het aantal plaatsen is beperkt tot max. 80


Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs