Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
21-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win Uw gratis tickets voor de waterpoloderby Gent-Eeklo (25/11)



De Koninklijke Gentse Zwemvereniging staat op zaterdag 25 november om 20.00 uur
voor een heuse derby tegen MZV Eeklo.

Nadat beide ploegen zich vorige week plaatsten voor de volgende ronde in de Beker van België, wordt het nu weer menens in de competitie want Gent (6de) staat met 5 punten amper twee plaatsen achter Eeklo in de rangschikking.
 Het Strop zal dus zeker uit zijn voegen barsten ...... misschien wel met U erbij !

Want de KGZV stelt 5 x 2 tickets ter beschikking voor deze topper !!

Mail nu als de bliksem naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag:

Welke kleur van badmuts (cap) dragen de doelmannen tijdens de wedstrijd ?

Veel succes ... de winnaars vinden vrijdag hun namen terug op deze webstek.
Méér info: www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivo Niehe met theatershow in Gent (8/12)

  

De veelbesproken TV Show van Ivo Niehe stond 25 seizoen lang in de toplijsten van de meest bekeken televisie-programma’s. Maar wat heeft Ivo Niehe in het theater te zoeken? Heel veel, zo blijkt…

 

Een succesverhaal

Wat aanvankelijk begon als ‘een voorleesavond met lichtbeelden en enig piano- en keyboardspel’, om zijn boek ‘Wereldvrouwen’ te promoten, groeide uit tot een complete theatervoorstelling met zinderende en uitverkochte zalen.

 

Pers en publiek waren razend enthousiast! En dat gold ook voor Ivo Niehe zelf! “Dit is het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan”. “Het lijkt wel of ik een nieuw leven ben begonnen. Die onwaarschijnlijk enthousiaste volle zaal in Antwerpen, de première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag - het zijn voor mij werkelijk onvergetelijke herinneringen”; 

 

“Het theater heeft mijn hart gestolen. Ik kan niet wachten. Kunnen we niet morgen al beginnen?”

 

Dus heeft Ivo Niehe nu De Nieuwe Theatershow klaar. Omringd door vrouwelijke topmuzikanten brengt Niehe de magie van televisie naar theater. Rode draad van de show: ‘Hoe blijf ik eeuwig jong…’  Met humoristische sketches en conferences, lach en emotie en unieke beeldfragmenten uit 30 jaar televisie-ervaring.


Paul Van Vliet als Special Guest Star

Ondertussen maakte Ivo Niehe ook de identiteit van de mysterieuze Special Guest Star bekend! Niemand minder dan de Nederlandse rascabarettier Paul Van Vliet zal Ivo op het podium vergezellen. De Nieuwe Theater Show biedt dus een unieke kans om deze 70-jarige legende nog eens live aan het werk te zien!

 

De Nieuwe Theater Show

Met Ivo Niehe en Paul Van Vliet.

 

Muziek: Wieke Garcia, gitaar & zang; Julia Philippens, viool & zang; Femke Krone, percussie, slagwerk & zang; Babette de Haan, saxofoon, dwarsfluit & zang en Jina Sumedi, piano, keyboards & zang

  

8 december 2006 om 20.00u. in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.

Eenheidsprijs: 28 euro

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaasnieuws vanuit Studio 100

Sinterklaasliedjes

Op 17 november bracht Studio 100 een fantastische compilatie-CD De leukste Sinterklaasliedjes uit.

O kom maar eens kijken, Hoor wie klopt daar kinderen, Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaas kapoentje en alle andere Sinterklaashits werden verzameld en gezongen door de favoriete Studio 100-figuren Kabouter Plop, Piet Piraat, Samson & Gert, Spring  en natuurlijk Mega Mindy!

Maar er is nog meer goed nieuws! Voor de Grote Sinterklaasshow van zaterdag 25 november om 17u15 werden zopas extra tickets op de beste plaatsen vrijgemaakt, tickets van 1ste & 2de categorie dus.  Reserveren kan nog steeds via 070/345.345 of www.studio100.be

                                                                                                                                                                                                                                           

Praktische info:

25 november 2006 om 14u en 17u15

26 november 2006 om 10u en 14u

Sportpaleis Antwerpen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIGNALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt : een seinpaal voorpotentieel  geïnteresseerde lezers.)

 

 PELGRIMSTOCHT NAAR SANTIAGO IN BOEKVORM

  

Gentenaar Claude Cantré , globetrotter en zelfverheven pelgrim, heeft zijn ervaringen als boeteling, onderweegs naar Santiago de Compostela, op een interessante manier te boek gesteld in “Afspraak met Jacobus”, met als ondertitel ‘Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela’. Bescheiden titels bij een bijzonder interessant en verslavend boek, dat levensbeschouwelijk en introspectief verleden noch heden spaart.

 

Je zou “Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela” kunnen afdoen als een toeristisch dagboek, maar dan reken je naast de schrijfstijl én de verderstrekkende inhoud van de Gentse auteur. En die is een welgekomen – niettegenstaande het beperkende thema -  brede denker.

 

Het boek is inderdaad zoveel méér. De overduidelijk biografisch gekozen schriftuur (389 bladzijden) heeft heel veel weg van een op papier gestelde levensles. Doordenkers zijn inclusief. De auteur stelt het overigens zelf : “Beschouw mijn boek als (jouw) pelgrimstocht. Heb je zelf ook wat nood aan verstilling ?”. Hij daagt confronterend uit en laat iedereen vrij.

 

Wie is niet blij met deze uitnodiging  in deze grijze dagen van stress en verzuring ?!

 

“Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela” is de perfecte mix van een boeiend reisverhaal en een gestimuleerd gewetensonderzoek. Zeg maar introspectie, om een profane term te gebruiken , in deze overduidelijk en in dit geval noodzakelijke geloofsgebonden materie .

 

Claude Cantré daagt de lezer vriendelijk uit, en dat is een heerlijk hedendaagse uitvalbasis, om zich te spiegelen. Hij poneert geen theoretische, wereldvreemde stellingen en dat pleit voor zijn respect voor de lezer. Hij is wie hij is en het is aan anderen om te beslissen of de scribent het misschien juist heeft.

 

Zijn beschrijving van zijn opgedane levenservaring – o.m. op zijn tocht naar Compostela – is daarbij hooguit een voluit indringende getuigenis van wat hij – tot nog toe - te vertellen heeft.

 

De voorlopig beperkte context is getolereerd, wegens directe betrokkenheid, maar het is uitkijken naar een volgende bevrijd(end)e van deze Gentse schrijver.

 

 

Het boek kost 20 € en is te bestellen via www.digitalisbooks.com



Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Een Lied van Zand’ heeft grote toekomst voor zich



Zopas ging in Klaveren Drie in Kasterlee ‘Een Lied van Zand’, een muzikale vertelling over de Kempen in première. Het is een pracht van een productie geworden, waarin iedereen zich kan herkennen en waarin het verhaal doorweven wordt met bekende maar soms ook verrassende Kempense liedjes. De aanwezige BV’s en de persmensen waren dan ook unaniem lovend over  deze puur-Vlaamse creatie. Maar ook leden en bestuursleden van OKRA, die in primeur de voorstelling konden bekijken, zwaaiden met superlatieven.

 

‘Een Lied van Zand’ is het verhaal over een Vlaamse streek, waar het in de winter altijd kouder en in de zomer altijd warmer is dan in de rest van het land: de Kempen. Een boeiend verhaal over deze regio en haar typische bewoner: de Kempenaar. Het is een muzikale vertelling, die ons met de nodige nostalgie, humor en met veel herkenbare liedjes laat voelen hoe de mensen vroeger leefden en de productie legt ook  uit waarom er zoveel talent uit deze zandgrond werd geboren. Of mag dat niet gezegd worden van Armand Preud’homme, Louis Neefs, Tom Boonen, Barbara Dex, Zjef Vanuytsel, Jacob Smits, Natalia en Walter Van Den Broeck? Zij zagen in de Kempen het levenslicht en ze werden of zijn op één of andere manier onsterfelijk.


   

In de voorstelling schittert Marc Dex, die voor een stuk zijn eigen verhaal kan vertellen. En verder zijn er Anne Mie Gils (onlangs nog een musicalprijs gewonnen voor haar bijzondere verdienste), Sam Verhoeven, Ildiko Van Dyck,  Jan Hoelen en Frank Hoelen. Laatstegenoemde speelt een dubbelrol en heeft door zijn regie-inbreng het stuk naar een erg hoog niveau getild. Broer John Hoelen is de auteur.

* Chadia Cambie: “Dit is zo puur, zo echt. Nogal wat anders dan al die kopies van buitenlandse producties.”

 

* Davy Gilles: “Ik heb me van de eerste tot de laatste seconde geamuseerd. Dit is entertainment van eenvoudig maar zeer hoog niveau.”

 

* Amaryllis Temmerman: “Zelfs als Oost-Vlaamse was ik helemaal mee met dit verhaal en met de personages. Ik denk dat dit niet een typisch Kempens, maar een puur-Vlaams verhaal is.”

 

Praktisch:

 

In 2006 is er nog één avondvoorstelling: op donderdag 30 november om 20u.

In 2007 zijn er vanaf februari opnieuw opvoeringen. Info en tickets: 014/85.10.88 of www.eenliedvanzand.be.

Voor de voorstelling van 30 november betaal je slechts 10 euro; volgend jaar betaal je 14 euro.


Reageer (0)

20-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16de Kapittel van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vzw

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester Distillateurs bundelt de krachten van 11 Oost-Vlaamse graanjeneverstokerijen en zet zich sinds 1990 in voor de erkenning en de promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever. De geografische erkenning van O’de Flander is sinds 1998 een feit op Belgisch niveau, thans wordt gewerkt aan de erkenning op Europees vlak. De vzw wordt gecoördineerd vanuit de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) in het kader van de actie ter promotie van de Oost-Vlaamse streekproducten, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.


Traditiegetrouw wordt een Kapittel georganiseerd tijdens de Horeca Expo beurs in Flanders Expo te Gent. De zestiende editie gaat door op dinsdag 21 november.

Volgende personen zullen geïntroniseerd worden voor hun verdiensten op het vlak van de bekendmaking en promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever :

de heer André Denys, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen

de heer Peter Leyman, afgevaardigd bestuurder Volvo Cars Gent en voorzitter Voka Kamer van Koophandel

de heer Jan De Haes, voorzitter federatie horeca Vlaanderen

de heer Antoine De Clercq, voorzitter federatie Horeca Oost-Vlaanderen

de heer Ignace Crombé, organisatiebureau Animô (organisator miss Belgian Beauty)

de heer Filip Le Compte, controlesectie accijnzen Gent

de heer Jo Decaluwe, regisseur-acteur-docent

mevrouw Mireille De Zeine, wijnmetersgilde

mevrouw Ginette Lienard, ordre du Faro

de heer Freddy De Clercq, Confrerie tantes en nonkels van Valeir

de heer Kenneth Poppe, Broederschap van Keukenmeesters


De aanwezigheid van een groot aantal confrerieën geeft aan het gebeuren een kleurrijke en bijkomende dimensie. Het Kapittel wordt in de hallen van de beurs aangekondigd door een stoet gevormd door alle aanwezige broederschappen en voorafgegaan door bazuingeschal. Ook de O'de Flander ambassadeurs (horeca-zaken en detailhandelszaken die minstens 3 O'de Flander jenevers in assortiment hebben) worden opnieuw extra in de bloemetjes gezet.
In de loop van de week méér over dit gebeuren maar voor info over O'de Flander: www.odeflander.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURENA gaat drukke periode tegemoet !

 LAURENA is weer toe aan een drukke periode want naast haar backing vocals bij Belle Perez staat ze samen met Jean-Pierre Maeren (de Popkoning) en Marc Meersman in een gloednieuwe theatershow onder de titel "Tour de Chant Royal".


Maar ook de Kerstconcerten komen eraan en hiervoor gaat ze samen met Marc Meersman doorheen Vlaanderen om de muziekliefhebbers een aangename winterperiode te bezorgen. Zo staan beide artiesten op 17 december op het podium in Sint-Martens-Latem (info 0497/919755) en haspelen zij nog een reeks van privé-concerten af.

Maar naast deze voorgaande optredens blijft Laurena ook trouw aan haar schoonvader (Roland Keereman) want haar stem past perfect bij de aangename muziek die het Trio Roland Keereman produceert op hoogstaande avonden (24/12 La Réserve Knokke - 31/12 Crown Plaza Brugge).

Uiteraard stimuleert zij ook nog haar echtgenoot Peter Keereman bij zijn muzikale uitdagingen en tijdens het studiowerk (in eigen studio te Veldegem). Zelf is Peter producer van de Italaanse artiest Jordan Toldo en zorgt hij voor puike opnames van o.a. Michael Lanzo, Kathleen (K3), Johan Stolzz en John D.
Meer info over Laurena en Peter Keereman vindt  U terug op www.pk-productions.net (volledig vernieuwd).

Reageer (0)

18-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel Verleyen op 68-jarige leeftijd overleden.

 

Deze ochtend omstreeks 10.00 uur kreeg ik van Ilse Verleyen te horen dat haar vader KAREL VERLEYEN na een slepende ziekte op 68-jarige leeftijd is overleden. Karel werd geboren op 19 mei 1938 als zoon van schrijver Cyriel Verleyen en als broer van de reeds vroeger overleden Frans (Knack). Naast zijn leraarsdiploma en zijn interesse in 'rechten', bleek al vlug dat de pen ook zijn verdere leven zou beïnvloeden. Naast de journalistiek (jongerenmagazine TOP en HET VOLK) was het auteurschap voor deze vriendelijke kerel een nieuwe kapstok waaraan hij op een kritische manier kon ingaan op enkele hekele items van deze maatschappij. Maar vooral als jeugdauteur kon hij jongeren opnieuw laten genieten van het 'lezen' met enkele verdiende bekroningen tot gevolg. Net als journalist Dirk Musschoot (bij o.a. Radio PLUS) had ik het genoegen om Karel regelmatig voor de microfoon te halen naar aanleiding van o.a. een nieuw boek ... en telkens weer werd ik geconfronteerd met heel wat levenswijsheid. De confrontatie van vandaag is uiteraard van een andere dimensie .... alvast veel sterkte aan al diegenen uit zijn onmiddellijke omgeving en vooral aan alle naasten die de laatste dagen niet van zijn zijde hebben geweken en steeds maar bleven hopen! Karel, we zullen je allen missen ...

"Houd de jaren gevangen in het net van je herinneringen en vergeet vooral de mooie dagen niet, want als je ze vergeet komen ze nooit meer terug".

Wie zich méér wil herinneren over Karel Verleyen, verwijzen we naar de webstek waarin hij zelf het één en ander kwijwt kon: www.karelverleyen.com

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meikever van Panamarenko is terecht !



Deze morgen (18/11) is het gestolen kunstwerk ‘Meikever’ van Panamarenko teruggevonden.

Het werk werd begin deze week gestolen uit het S.M.A.K. en teruggevonden in een bosje in de Parklaan.

 

De ‘Meikever’ is zwaar beschadigd, en zal moeten worden gerestaureerd. Op dit moment wordt het werk op sporen onderzocht door de politie. Het kan dus nog niet worden getoond aan het publiek.

 

Verder onderzoek zal de juiste omstandigheden van de diefstal moeten verduidelijken.

Personen die informatie hebben over het verloop van de verdwijning, worden verzocht contact op te nemen met de lokale politie of met het S.M.A.K.

 

S.M.A.K.

Tel: 09/240 76 47

Reageer (1)

15-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glenn Millers muziek komt naar Gent
 Bandleader Glenn Miller (gmcivil.jpg 7476 bytes)

Glenn Millers muziek heeft na bijna 60 jaar nog niets aan populariteit ingeboet, integendeel. Glenn Miller was een van de meest invloedrijke blanke bandleiders in het swingtijdperk in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Zijn invloed op de muziek in zijn tijd was enorm groot en is ook nu nog springlevend.

The Blue Paradise Big Band speelt klassiekers van deze jazzlegende.

Op 27 november om 20.00 uur in de Stedelijke Concerthal Bijloke (Gent).

Info en tickets: 09/233.77.88 - www.uitbureau.be

Uitbureau Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Crucke kijkt al uit naar de Kerstsfeer ... met een concertenaanbod
    Koen Crucke trekt vanaf 8 december doorheen Vlaanderen met een reeks Kerstconcerten. Op zeven concerten daarvan krijgt hij muzikale ondersteuning van Willy Claes, Luc Van Acker en een uitgebreid (jongeren/volwassen) koor, op de andere concerten wordt hij bijgestaan door een groots orkest. Waar Koen zoal te gast is verneem je in de onderstaande kalender.
 
- 08 december om 20.00u: OC De Vonke, Heule-Kortrijk (info: 056/24.06.20)
- 09 december om 20.30u: Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinenkerk, Koksijde (info: 058/23.26.60)
- 10 december om 15.00u: CC De Fabriek, St-Lievens-Houtem (info: 053/60.72.35)
- 15 december om 20.15u: GC De Kroon, Bocholt (info: 011/62.11.01)
- 16 december om 19.30u: St-Lutgardiskerk, St-Pieters-Leeuw (info: 0478/33.55.93)
- 17 december om 14.30u: Kerk, Mol-Ginderbuiten (info: 0499/14.25.53)
- 17 december om 19.00u: Kerk, Mol-Ginderbuiten (info: 0499/14.25.53)
- 21 december om 20.00u: Basiliek van Oostakker, Oostakker-Gent (info: 09/251.77.47)
- 22 december om 20.30u: Onze-Lieve-Vrouwkerk, Kruibeke (info: 03/740.52.13)
- 23 december om 20.00u: St-Michielskerk, Roeselare (info: 051/30.42.34)
- 26 december om 15.00u: Sint-Catharinakerk, Wondelgem-Gent (info: 09/226.33.33)
 
Op het programma staat een leuke mix van Kerstklassiekers, evergreens en wereldberoemde melodieën.
 
ALGEMENE INFO VIA 09/226.33.33 - stefan@koencrucke.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn krijgt Anciaux en Marie Thumas op bezoek

Klik op de afbeelding om de link te volgenGisteren kwam onverwacht het nieuws dat Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux op zaterdag 18 november
een bezoek zal brengen aan het Huis van Alijn. Dit bezoek kadert in ‘DE WEEK VAN DE SMAAK’. De minister wordt verwacht om 11u15. Bijzondere aandacht gaat uit naar het project 'Haar naam was Marie Thumas'
dat het Huis van Alijn n.a.v. de Week van de Smaak lanceert. In aanwezigheid van de minister zal de ‘Marie Thumas-kamer’ geopend worden voor het publiek. Aansluitend vergasten de Vrienden van het Huis van Alijn alle aanwezigen op een Gentse ‘Plumet’ in de binnentuin.


   Marie Thumas presenteert...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische voetbalderby in Mariakerke (19/11)

 Op zondag 19 november om 14.30 uur is de Gentse fusiegemeente MARIAKERKE volledig in de ban van het voetbalgebeuren. Want voor de eerste keer in de geschiedenis staan 2 Mariakerkse ploegen tegenover elkaar om de eer van Mariakerke èn de daarbijhorende ambities in 4de provinciale A hoog te houden.
Op het terrein aan de Polderkenslaan staat immers de wedstrijd KSC Excelsior Mariake - Union Mariakerke geprogrammeerd en dat laat de thuisploeg niet zomaar voorbijgaan, integendeel.
Vanaf 13.00 uur worden de duiveltjes -6, -7 en -8 het grasveld opgestuurd als voorprogramma van de derby. Een derby die ongetwijfeld zal gevolgd worden door honderden supporters want niet alleen alle jeugdspelers en hun ouders zijn uitgenodigd, ook de buurtbewoners krgen persoonlijk een uitnodiging in de bus gestopt en zullen om 14.00 uur kunnen aansluiten bij een fanfare die doorheen de straten zal lopen en al voor de nodige opwarming zal zorgen.
Om 14.30 uur wordt de officiële aftrap gegeven van een hopelijk spannende en spetterende wedstrijd waarin 'voetbal een feest' is. Surf gerust ook eens naar www.kscemariakerke.be


KLASSEMENT

1. Maria-Aalter 26
2. Exc.Mariakerke 25
3. Middelburg 23
4. YS Eeklo 19
5. Kaprijke-Bentille 18
6. Vinderhoute 17
7. Lotenhulle 17
8. Sint-Amandsberg 16
9. Doornzele-Kerkbrugge 15
10. Wachtebeke 14
11. Ertvelde 14
12. Un.Mariakerke 14
13. Balgerhoeke 9
14. Zwijnaarde 8
15. Donk 7
16. SP. Gent 2

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FILMTIP vanaf 15/11: Kruistocht in spijkerbroek
Wie het bekende jeugdboek Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman heeft verslonden, moet zeker naar de verfilming ervan die vanaf 15/11 in de bioscoop te zien is. De bijhorende filmmuziek van Piet Goddaer (aka Ozark Henry) was in primeur te horen tijdens de zesde editie van de World Soundtrack Awards op het Filmfestival Gent.

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren. Dolf helpt de kinderen de verschrikkelijke bergen te trotseren, infectieziekten te overwinnen en rovende ridders te bevechten.

Langzaamaan begint Dolf zich te realiseren dat het echte gevaar niet schuilt achter de volgende bergtop,maar dat het gevaar in de kruistocht zelf zit. Dolf verdenkt de charismatische leider van de kruistocht, vader Anselmus, ervan hem in te zetten als een pion in zijn verschrikkelijke plannen...


Kruistocht in Spijkerbroek is vanaf 15/11 te zien in:

Antwerpen
Studio Rubens, UGC Antwerpen, Utopolis Mechelen, Utopolis Turnhout
Brussel
Kinepolis Brussel
Limburg
Euroscoop Genk, Euroscoop Lanaken, Euroscoop Maasmechelen, Kinepolis Hasselt, Utopolis Lommel
Oost-Vlaanderen
Cinema Albert, Kinepolis Gent, Palace Aalst
Vlaams Brabant
Cultureel Centrum Strombeek, Kinepolis Leuven, Utopolis Aarschot
West-Vlaanderen
Cine Star, Kinepolis Brugge


Meer info: www.kruistochtinspijkerbroek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LA FIESTA - Digno Garcia para siempre op 18/11 in Aalst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 18 november 2006 organiseert vzw Cascada in het Okapiforum te Aalst de dertiende editie van ‘La Fiesta – Digno Garcia para siempre’.

Net als vorige jaren zullen Belgische en Latijns-Amerikaanse artiesten  live Spaanse en Latijns-Amerikaanse klassiekers vertolken. Daniel Cardozo (ex-begeleider van Digno Garcia) en de tot voor de vorige La Fiesta onbekende gitarist Daniel Barrera (die afgelopen jaar een staande ovatie kregen) zullen, samen met Los Carios (ex Digno Garcia), opnieuw aantreden samen met Compania de Nuria Ventura (flamenco) uit Spanje, het professionele danskoppel Guy en Martine (Sterren op de Dansvloer), Jody Bernal, Janu (harp), La Sakhra en Frank Galan.
U zal genieten van een feestelijke avond met zang, dans in een onvergetelijke warme latino-sfeer.

 De presentatie is in handen van Herbert Verhaeghe (Radio 2).

 De voorstelling vangt aan om 20u en heeft plaats in Okapi Forum, Albrechtlaan 115 te Aalst.

 Tickets kosten 23€ (gewone zitplaats) en 28€ (business-seat) en kunnen besteld worden bij CC De Werf op tel. 053/73 28 12

Aanvragen voor VIP-arrangementen kunnen gebeuren via  diego.garcia@pandora.be

Reageer (0)

14-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas komt met Studio 100-artiesten naar Antwerpen

De Grote Sinterklaasshow

Op zaterdag 26 en zondag 27 november wordt de Sint opnieuw op zeer feestelijke wijze verwelkomd in het Sportpaleis door zijn vele jonge fans. Ook dit jaar zullen vele duizenden kinderen met hun ouders en/of grootouders naar het Sportpaleis komen voor de Sint en zijn Pieten, maar natuurlijk ook voor de vele gasten die van De Grote Sinterklaasshow een wervelend spektakel zullen maken.

De kinderen zullen volop genieten van de meisjes van K3, Piet Piraat en zijn kornuiten, Bumba, Plop en zijn vrienden uit het kabouterbos én de superpopulaire hitsensatie Spring! Zo'n mooie kans om een feestje te bouwen met al hun idolen én de goede Sint krijgen ze maar één keer per jaar...

Verras uw kinderen of kleinkinderen, uw neefje(s) of nichtje(s) met kaartjes voor deze spetterende show op zaterdag 26 (3 voorstellingen) en zondag 27 november (2 voorstellingen).

Tickets & info: 070/345.345 of www.studio100.be

De kaarten kosten 5 euro (staanplaatsen) en 13, 18, 23 en 28 euro (zitplaatsen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaar vieren in een iglo ? Het kan !
Raquettes Breng een onvergetelijke eindejaarsnacht door onder de sterren, in het hart van het Parc National des Pyrénées… Afspraak op 31 december in Bedous, een klein dorpje in de vallei van Aspe.
 
Op het programma: vertrek in groep (een vijftiental personen, maximaal 20). Iedereen maakt een kleine wandeling op sneeuwschoenen op de heuvelkammen van Somport en in de vroege namiddag bereiken we het bivak. Na deze opwarming in open lucht, maakt iedereen zich klaar om de iglo’s te bouwen. Van zodra er een veilig onderkomen is voor de nacht, kan de oudejaarsviering beginnen. De magie van een nachtelijke uitstap op sneeuwschoenen onder een hemel vol sterren… Een verdiende nachtrust in een iglo die men zelf gebouwd heeft. Het nieuwe jaar wordt begroet met nog een wandeling op sneeuwschoenen en een picknick. Terugkeer naar Bedous in de namiddag.
 
Een onvergetelijke ervaring die men in gezinsverband kan beleven. De hoogteverschillen zijn niet groot en de wandelingen op sneeuwschoenen gebeuren langs Noordse pistes (aangelegd voor langlaufen) door de velden en bossen van het Parc National des Pyrénées.
 
Prijs 2 dagen / 1 nacht: 31 december – 1 januari 07
(begeleiding, materiaal en maaltijden inbegrepen)
Volwassenen: € 110   Kinderen: € 65
 
Inlichtingen & reservaties:
Office de Tourisme de la Vallée d’Aspe
Tel: 00 33 (0)5 59 34 57 57
Fax: 00 33 (0)5 59 34 52 57
E-mail:
aspe.tourisme@wanadoo.fr

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 75 van de Klassieke Muziek 2006 (op 18/11 - KLARA)

Op zaterdag 18 november presenteren Vincent Verelst en Thomas Vanderveken voor de tweede keer Klara's Top 75 van de klassieke muziek. Tussen 07.00 en 18.00 uur wordt de énige échte megahitlijst aller tijden uitgezonden. De luisteraar kan meekiezen en maakt daarbij kans op de hele Top 75 in recente cd’s, in excellente uitvoeringen!

Tot 15 november om 10.00 uur kan men op klara.be z'n persoonlijke klassieke top 5 samenstellen en insturen. Kies uw vijf lievelingsstukken uit de lijst. De volgorde doet er niet toe.

Het resultaat van alle inzendingen kan u beluisteren tijdens een unieke marathonuitzending. U krijgt de 75 meest gekozen stukken te horen, met nog een aantal verrassingen er bovenop. Er worden prijzen uitgedeeld, de presentatoren praten met luisteraars over hun keuze, laten alle reacties aan bod komen en ook tijdens de uitzending kan u reageren via
top75@klara.be .

Méér info op www.klara.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doventolken op het Wemmelse podium (7/12)

Walter Janssens en Bart Schollaert, ofte MANMANMAN, heeft zojuist de première van hun tweede avondvullende theatershow  "MANMANMAN zkt. Vrouw" achter de rug. Na twee seizoenen succesvol door Vlaanderen te hebben getourd met "Wij zijn niet mooi, maar we bestaan", werd daarmee het startsein gegeven voor een nieuwe tournee.

En daar is iets bijzonders over te melden:
Op 7 december, in CC De Zandloper te Wemmel, wordt de gehele voorstelling, met sketches en liedjes en verhalen en al, gespeeld met doventolken.
Ze zullen spelen voor een gemengd publiek van doven en horenden, en daarbij getolkt worden door 2 "schaduwtolken", mensen die de acteurs "live" als een schaduw over de scene volgen, en de dialogen en liedjesteksten direkt omzetten in gebarentaal!
Een van die schaduwtolken is Anneke Van Rode, vaste gebarentolk van het enige dove Vlaamse parlementslid Helga Stevens. Dankzij deze Helga Stevens is de gebarentaal intussen een erkende taal.

MANMANMAN denkt dat dit project een interessante invalshoek voor een veelzijdige reportage kan bieden. Wij stellen u voor een repetitie bij te wonen met de acteurs en de doventolken samen, om te zien hoe dat omzettingsproces verloopt (de tolken zijn dan wel al voorbereid, aan de hand van beeldmateriaal van de voorstelling, en kennen de teksten van de liedjes, sketches en verhalen). Tijdens het repeteren zal bijv. aandacht moeten gaan naar synchronisatie van "tekst en beeld".
Anneke Van Rode zelf oordeelde dat de expressie en de vrolijke, absurdistische humor van MANMANMAN zich zeer goed leent tot gebarentolken.
Interessant kan ook zijn de voorstelling zelf bij te wonen, aangezien daar tijd en plaats wordt gemaakt voor interactie met het publiek. Komt zien hoe het werkt !

 "MANMANMAN zkt. Vrouw ", met doventolken
Op donderdag 7/12 in CC De Zandloper te Wemmel (info via
055/610 318 OF  02/460 73 24)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse, Brabantse en Limburgse dialecten op sprekende koarte
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aankondiging door de Gentsche Sosseteit:

Zoede gij wille sneukele van d' huufflakke, de bloewuste en onze lekkerkoekee?
Variaties organiseert in soamewirkinge mee zijn lidverienigingen een gruutschalige enquête naar benaminge veur voedingsproducten en bereidinge in de dialecte van Vloanderen. Vandoage  worde de rezultoaten in de vorm van sprekende koarte aan 't publiek veuregesteld. De presedent hee de Gentsche woorden ingeleze. Uiteraard zal van al woar damm' over klappe uuk geproefd keune worde.

Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent
op do. den 23e november 2006 te zevene (19:00 uur)

informoasie 09 264 40 73 en evelien.vanrenterghem@ugent.be

reservoase verplicht: 09/265 70 73

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs