Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaars welkom op Nieuwjaarsdrink (10/01/2010)

De Stad Gent nodigt alle Gentenaren uit op zondag 10 januari vanaf 11 uur voor de traditionele Nieuwjaarsdrink
op het Sint-Baafsplein.

Er zullen niet minder dan 33.140 gratis drankjes worden geschonken.
Het plein wordt voor de gelegenheid aangepast volgens het concept ‘Grote Gentenaars’ van de Tuinbouwschool Melle.

 foto: Eddy Temmerman

De Gentse ijskunstenaar Frank De Coninck maakt ter plekke een massieve ijssculptuur en de Gent Symphonic Band zorgt voor muziek. Bovendien zal tijdens de drink voor het eerst de nieuwe exclusieve ‘Gentse Mokke’ (met spreuk van een bekende Gentenaar) verkocht worden. En natuurlijk zorgt het Spelleke van Drei Kluiten voor het traditionele nieuwjaarslied.

Reageer (0)

22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garry Hagger als ideaal eindejaarsgeschenk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met “De kracht van de liefde” brengt Garry Hagger voor het eerst een dvd uit.

De dvd bestaat uit exclusief en onuitgegeven beeldmateriaal en brengt een beeld
van alles waar Garry de voorbije jaren mee bezig was.

De clip die er het meeste uitspringt is zeker het duet dat Garry opnam met Merrill Osmond,
zanger van de legendarische Osmonds.

 

Van de dvd verschijnt ook een limited edition.
De eerste 500 stuks verschijnen in een speciale digipack verpakking en bevatten een gratis bonus cd.
Wees er dus op tijd bij.

 

Via de website www.garryhagger.be kan je alvast je exemplaar reserveren.
En je vindt de dvd met gratis cd ook in de platenzaken.

Plietsplets mocht al eens proeven van het resultaat ... en het mag er wezen.
Het album zelf bevat 16 prachtige nummers waarvan u zeker "Ik heb de hele nacht liggen dromen", "Wat is er fout gegaan, "Als ik weg ga" en "Je bent het helemaal" zal herkennen, maar het is ook genieten geblazen van de rustige sluimermomenten in "Zonder jou", 'Wat is er fout gegaan" of "Hier en nu" ... èn van de titelsong "De kracht van de liefde" of het sterke "Als liefde vleugels geeft" (waarin de sterkte van Garry's stem weer volop kansen krijgt).
Maar we vergeten zeker ook niet de duetten met Nick Fayne, Mieke en Pino Baresi met het bewelmende "Miserere".

De DVD bevat 10 muziekclips èn de bonus track "Pure Glory" met Merrill Osmond. 

Alvast genoeg materiaal om een gezellig en muzikaal avondje  thuis te organiseren.
Voor € 16,99 tevens een ideaal kerst- of eindejaarsgeschenk.

Kijk alvast eens op www.garryhagger.be of www.marista.be en geniet nog méér.

Reageer (0)

14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/12 ... nieuwe start voor EurovisOradio.be

Na de zomerstop is EurovisiÓ op O radio weggebleven, maar toch is het programma geen stille dood gestorven.

 


EurovisiÓ is springlevend herboren en gaat op 21/12 om 21u van start als een nieuw digitaal kanaal : www.eurovisioradio.eu.  Maandag 21 december is dus niet enkel het begin van de winter, maar ook van een gloednieuwe internetradio !

 

24 op 24, 7 op 7, zal u op www.eurovisioradio.eu het beste van het Eurovisiesongfestival kunnen beluisteren, met een aantal gepresenteerde programma’s en dagelijks ook het recentste Eurovisienieuws in het Nederlands en het Engels. Hiervoor wordt samengewerkt met www.eurosong.be.

 

Eurovisioradio.eu kan putten uit 55 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis én uit talloze nationale voorrondes. Voldoende materiaal om een gevarieerd aanbod te brengen, voor alle leeftijden (van “Junior” tot “Nostalgia”).

 

Op vrijdag- en zaterdagavond hoor je vooral meer up-tempo nummers : bij eurovisioradio.eu begint het weekend met het programma “La Det Swinge”

 

Een vaste waarde wordt opnieuw Philip Vereyken met “Europe Start Listening, Now !” op maandagavond vanaf 21u00.  Weetjes & nieuwtjes over het aankomende festival in Oslo in mei 2010, thema-muziek en een terugblik op de voorbije festivals.

 

Mis dus de aftrap van deze zender niet, op 21/12 om 21u : Start listening !

 

EurovisiÓ Radio – Londenstraat 7 – B-2000 Antwerpen philip.vereyken@eurovisioradio.eu – 0475 624 610

www.eurovisioradio.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Vlaanderen Karaoke voor Limburgse Stéphanie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondag jongstleden was de "Bristol Karaoke" in Ingelmunster veel te klein voor de finale van het "Kampioenschap van Vlaanderen Karaoke", een organisatie van Ignace Crombé. De zeskoppige jury met o.a. Ro Burms, Johan Stolz en Adriaan
Van Landschoot had een moeilijke klus te klaren, want niet minder dan 30 geselecteerden zouden hun beste beentje voorzetten. Maar dat deden de finalisten niet zomaar: de winnaar won immers niet alleen de titel, maar ook een restyling door Viviane Audenaert, een videoclip en een beker, maar ook een bronzen kunstwerk van Marc Claerhout.
Na een lange beraadslaging mochten we volgend resultaat neerpennen:

1ste plaats :  Stéphanie Onclin (23 jaar) uit Riemst (Limburg) :  When a man loves a woman-Percy Sledge /  Son of a preacherman - Dusty Springfield

 

2de plaats : Elke Taelman (23 jaar) uit Lier (Antwerpen) : I will always love you - Whitney Houston / Hallelujah - Alexander Burka

 

3de plaats : Maleen Floru (51 jaar) uit Avelgem (West-Vlaanderen) :  Crazy - Patsy Cline / Pierrot droog je tranen - Bonnie St-Claire

 

Publieksprijs : Heidi Duyck (42 jaar) uit Ingelmunster (West-Vlaanderen) :  What's up - 4 Non Blondes / Nutbush City Limits - Tina Turner

Het is duidelijk dat de vrouwenstemmen de jury meer hebben ontroerd en ingepakt dan de mannenstemmen.

Reageer (0)

08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN uw gratis toegangskaart voor LEKKER GENIETEN (12 en 13/12 - Gentse Handelsbeurs)

 Op zaterdag 12 en zondag 13 december 2009 kan u in de Gentse Handelsbeurs (Kouter) terecht voor een nieuw initiatief met culinaire allure: "LEKKER GENIETEN IN GENT". De organisatie houdt bij deze eersteling "Wallonië" boven de doopvont enstelt hiervoor alles in het werk om het grote publiek te bereiken.
Terwijl alle liefhebbers in de ene zaal een bezoek kunnen brengen aan diverse standen met typische produkten uit het Waalse landsgedeelte, kunnen zij die graag kokerellen in de andere zaal genieten van kooksessies en demonstraties door bekende topchefs en bekende Gentenaars.Proeven in een ongedwongen en authentieke sfeer, een meet & greet met wielervedetten of gewoonweg aan de toog genieten van de heerlijke bieren uit Wallonië .... het kan allemaal.


Christer Elfving  Freddy Birset 

Op zaterdagavond om 19.00 uur kan u zelfs aanschuiven aan de feestdis, want na een uitgebreide receptie kookt Christer Elfving live on stage een volledig menu met Waalse produkten dewelke onmiddellijk hierna hun weg naar uw tafel vinden. Tijdens het begeleidende concert brengt chansonnier Freddy Birset klassiekers en chansons als ode aan de Franse muziek.
Inschrijven kan via www.lekkergenieten.com (90 € p.p.)

Praktisch:

Zaterdag 12 december (13.00 - 18.00 uur)
Zondag 13 december (10.00 - 18.00 uur)

Toegangsprijs: 2,5 euro (inclusief een biertje aan de joyeuse toog) - Handelsbeurs - Kouter - Gent

Alle info kan u lezen op www.lekkergenieten.com MAAR dankzij de organisatie (Gi.dee) kunnen wij gratis toegangstickets wegschenken. Het enige wat u moet doen is een correct antwoord mailen naar plietsplets@telenet.be op de vraag:

Op welk uur kan u op zaterdag 12 december 2009 een kooksessie bijwonenvan PETER DE CLERCQ ?

Peter De Clercq

Mail het antwoord naar plietsplets@telenet.be en de winnaars krijgen persoonlijk een e-mail terug (af te drukken en mee te nemen naar de ingang van de Handelsbeurs alwaar de winnaarslijst voor de organisatie beschikbaar is).
Veel geluk ... en zeker eens gaan GENIETEN, hé !!!!

Reageer (0)

21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19de Kapittel Orde van Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs

Het 19de Kapittel van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vindt plaats op dinsdag 24 november 2009 in Flanders Expo. De Orde introniseert 11 gemotiveerde verdedigers van de Oost-Vlaamse graanjenever.

beeld o'de flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester Distillateurs vzw bundelt de krachten van 11 Oost-Vlaamse graanjeneverstokerijen en zet zich sinds 1990 in voor de erkenning en de promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever O'de Flander.
De vzw wordt gecoördineerd vanuit de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) in het kader van de actie ter promotie van de Oost-Vlaamse streekproducten, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Een Europees erkend streekproduct

De geografische erkenning van O’de Flander, sinds 1998 een feit op Belgisch niveau, is op Europees vlak een feit sinds december 2007. De intronisatieplechtigheid stond in het 18de kapittel volledig in het licht van deze erkenning.

Kapittel van de Orde

Traditiegetrouw wordt een Kapittel georganiseerd tijdens de Horeca Expo beurs in Flanders Expo te Gent. De negentiende editie gaat door op dinsdag 24 november 2009 om 15.30 uur in Flanders Expo.

De intronisanten zijn personen die in het kapittel worden opgenomen omdat ze zich verdienstelijk maken in de bekendmaking van de Oost-Vlaamse graanjenever.
Dit zijn de 11 postulanten, zij zullen na het proeven van de O'de Flander, de eed afleggen ter verdediging van de Oost-Vlaamse graanjenever O'de Flander:

 • Marc De Buck, gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen bevoegd voor buitenlandse betrekkingen, economie, Europese projecten en ruimtelijke ordening
 • Daniël Termont, burgemeester stad Gent
 • Dirk Van Roy, CEO Artexis
 • Arnold Vanhaecke, voorzitter Syntra Midden-Vlaanderen
 • Muriel Jardin, directiesecretaresse Belgische federatie wijn&gedistilleerd
 • Eric De Boever, voorzitter Bond voor Lichamelijke Opvoeding
 • Filip Van Belle, technisch adviseur-coördinator Hotel- en bakkerijschool Gent
 • Wilfried Mervillie, verkoopdirecteur Filliers
 • José Van De Putte, lid Vlaamse confrerie van de gastronomie
 • Ivan Hoebers, lid confrerie van de Hasseltse jenever
 • Eric Van Wesemael, commandeur Confrerie van de roze olifant


Er zijn bovendien 5 nieuwe ambassadeurs O'de Flander. Dit betekent dat zij minstens 3 verschillende O'de Flander graanjenevers in hun zaak aanbieden en hiervoor ontvangen zij na het ceremonieel een plakket O'de Flander ambassadeur. Het betreft:

 • Clochard De Luxe in Gent
 • Porte-Mangéeacute; in Schelderode
 • Hof van Oranje in Balegem
 • Fritz in Gent
 • Kasteel van Zwijnaarde in Zwijnaarde

De aanwezigheid van een groot aantal confrerieën geeft aan het gebeuren een kleurrijke en bijkomende dimensie. Het Kapittel wordt in de hallen van de beurs aangekondigd door een stoet gevormd door alle aanwezige broederschappen en voorafgegaan door bazuingeschal van de Koninklijke Gentse Politieharmonie.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter Belgische Krulbolbond valt in de prijzen

Donderdagavond 19 november werd Patrick Huyghe, voorzitter van de Belgische Krulbolbond, gehuldigd als laureaat voor de Orde van Verdienste PC Oost VlaS. Derde keer goede keer, want Patrick Huyghe werd met de BKB al twee keer eerder genomineerd. In 2005 voor de verschillende promotieacties die de BKB opzette en in 2007 voor de organisatie van de Europese Spelen. Toen greep hij telkens naast de prijs, maar dit keer was het dus wel raak.

Patrick Huyghe droomde al lang van een samenwerking tussen de drie krulbolbonden BKB, VKB en VVB. Dankzij een sterk staaltje diplomatiek overleg is de BKB, onder leiding van Patrick Huyghe er dit jaar in geslaagd om na meer dan twintig jaar de drie bonden te laten samenwerken. Het samenwerkingsverbond is een eerste stap in het verzoeningsproces tussen de verschillende krulbolkampen. Daarnaast doet Patrick Huyghe ook zijn uiterste best om de jeugd naar het krulbol te halen. Zo organiseert hij al een tijdje jeugdbollingen voor de allerjongsten. Sinds kort heeft hij daar ook bollingen voor jongvolwassenen (16 tot 39 jaar) aan toegevoegd voor jongeren die te oud zijn om met de jeugd te concurreren, maar zich graag meten met leeftijdsgenoten.


De jury koos laureaat Patrick Huyghe uit drie genomineerden. De Erfgoedcel Meetjesland en Christiane Van den Broecke haalden het niet, maar werden ook gehuldigd voor hun verwezenlijkingen. De Erfgoedcel Meetjesland werkte dit jaar verder aan het eerder opgestartte Krulbolproject. Zo kreeg de Expo Krulbol een vaste plek toegewezen in de gerestaureerde molen op de Doornzele Dries. Christiane Van den Broecke is de gedreven voorzitster van Curve Bowls Club Lede, die haar leden elk jaar een mooi en gevarieerd programma aanbied, met naast wedstrijden, ook allerhande nevenactiviteiten.


Tot slot werden in Gent ook de VlaS-kampioenen, topclubs, topgemeenten en de gediplomeerden van de cursus Initiator Traditionele Sporten gehuldigd.

Reageer (0)

07-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smullen met Snullen ... in Lovendegem

DE NAJAARSPRODUCTIE 2009 VAN PODIUM TONEELVERENIGING LOVENDEGEM – VINDERHOUTE

"
SMULLEN MET SNULLEN"

volkse komedie van Francis Veber

in regie van Werner Van Der Elst
Pierre en zijn vrienden hebben een dinerclubje opgericht. Bedoeling is zich goed
te amuseren met de snullen van dienst. Op woensdagavond komen
 zij samen en nodigen elk een Onwetende Idioot uit.
Aan het einde van de avond wordt 'de snul van de avond' gekozen
 en diegene die hem meegebracht heeft, is de winnaar.  
Deze avond weet Pierre al van tevoren dat hij zal winnen.
Waar hij echter niet op gerekend heeft is de lumbago, die hem parten speelt.
Als zijn snul, Frans Verdonck, ambtenaar op het Ministerie van Financiën
en bouwer van maquettes, aankomt en hem probeert te helpen,
komt Pierre tot de ontdekking dat zijn overwinning op losse schroeven staat...

Met: Antoine Ornelis, Caroline Van de Velde, Koenraad Verrept, Frank Bouckaert,
 Kristien Vermeire, Kris Hulpia en Marc Thys.

 

Met medewerking van: Marie-Rose Van Oost, Valérie Sanmodesto, Piet Rodts & Uriël De Schrijver

 

 

In het Parochiaal Ontmoetingscentrum te Lovendegem.

vrijdag 27, zaterdag 28 november, vrijdag 4, zaterdag 5, 
vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2009
telkens om 20.00 uur

zondag 29 november & zondag 6 december om 15.00 uur

Inkom: € 7,00 in voorverkoop - € 8,00 aan de kassa


Tijdig kaarten reserveren - Géén genummerde plaatsen.

Deuren open 45 minuten voor aanvang van de voorstelling

Reserveren kan op het nummer 0478/438.118 of 09/226.90.68
of via podium@telenet.be

Bijkomende info: www.podium.vze.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT ... te veel voor één nacht

Meerdere dagen logeren in Gent, en dat aan een voordelige prijs. Je doet het met 'Gent, te veel voor één nacht', een unieke logiesactie van Toerisme Gent, Toerisme Oost-Vlaanderen en de Gentse hotels. Wie één nacht blijft, geniet een mooie korting van 50% op de tweede overnachting.


Gent ontdekken, daar heb je meer dan één dag (of één nacht) voor nodig. Ook in de winter, als de stad dankzij zijn bekroonde lichtplan, de kerstmarkt en de ijspiste op zijn gezelligst is. 

Om de bezoekers in alle rust te laten kennismaken, lanceren Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Gent, de Gentse hotels en vier Gentse musea de speciale winteractie 'Gent: te veel voor één nacht'. Deze online wintercampagne richt zich naar reislustige Vlamingen én Nederlanders. Alle info is terug te vinden op de speciale actiesite www.gentteveelvooreennacht.be.

 

De formule gaat als volgt: wie via bovenstaande website tussen 1 november 2009 en 28 februari 2010 één nacht boekt in diezelfde periode in één van de 20 deelnemende hotels, verblijft een tweede nacht aan de helft van de prijs.

 

Op de website www.gentteveelvooreennacht.be vind je niet alleen alle mogelijke info over een weekendje Gent, maar kan je dus ook rechtstreeks je hotel boeken. Startpagina van de site is een luchtbeeld van Gent.
Van hieruit trek je op virtuele ontdekkingstocht door de stad, en plan je jouw eigen trip vanuit 5 categorieën: Portie Cultuur, Lekker Genieten, By Night, Mooi Authentiek en Voordelig Slapen.

Nieuwsgierig naar welke plekjes en evenementen in Gent het best bij jou passen? Doe dan de quiz om je persoonlijk profiel te bepalen en niets van deze bruisende stad te missen! Je ziet jouw persoonlijke tips meteen op de kaart, met wat uitleg en alle praktische info.

 

Daarnaast kan je Gent ook verkennen aan de hand van 10 toppers uit alle categorieën: van het Lam Gods over stadsbrouwerij Gruut tot het SMAK. Bij deze 10 Gentse pareltjes horen telkens een tiental filmpjes waarin lukraak aangeklampte toeristen hun ongezouten en soms hilarische mening geven over Gent. Zo hoor je het ook eens van een ander!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jungleboek is nieuwe productie van Event-Team vzw

Na het grote succes van ‘Alladin, de musical’ en ‘Repelsteeltje, de musical’ wil Event-Team vzw uit Gent midden mei 2010 z’n publiek meenemen naar het hartje van de jungle voor het verhaal van Mowgli.Jungleboek, de musical, is een hyperdynamisch en muzikaal familiespektakel van Jan De Vuyst (tekst) en Lieven Coppieters (muziek) dat in 1990 in première ging in het Nederlands Toneel Gent. Het originele NTG-verhaal van Mowgli is momenteel elk weekend te volgen op Kzoom, de kinderzender van VTM.

Het artistieke team van Event-Team heeft z’n tanden en klauwen in deze originele productie gezet en zal dit seizoen uitpakken met een frisse, hedendaagse bewerking van het originele verhaal van Rudyard Kipling. De regie is zoals elk jaar in handen van Olivier De Meyer. Op 12 september 2009 werd de ticketverkoop via Uitbureau reeds gestart en er ging en al meer dan 500 tickets de deur uit voor deze productie.

 

Eerste repetitiedag

Op zaterdag 31 oktober vonden de eerste repetities met de volledige cast plaats in Gent. De cast wordt aangevoerd door de 15-jarige spring-in-’t-veld Michiel De Meyer, die de hoofdrol zal vertolken van Mowgli en op deze manier in de voetsporen treedt van Michaël Pas en Bert Cosemans.

Adoptie in Bellewaerde park

De volledige cast van Jungleboek, de musical, adopteert sinds de start van de repetities het kapucijnaapje Tupac in Bellewaerde park. Op deze manier draagt de cast z’n steentje bij tot het welzijn, de verzorging en de leefomgeving van het dier in het park.

Tupac werd geboren op 7 november 2007 in het attractiepark en wordt de mascotte van de voorstelling. Hij staat bekend als een zeer slimme aap en hij gebruikt zijn handigheid om aan voedsel te geraken. Tupac is een zeer sociaal dier en hij is dol op groenten en fruit. Samen met zijn kompanen op het apeneiland kan je hem terugvinden in het park vlakbij Voodoo River.


LOCATIE :

Cultuurcentrum Evergem – Theaterzaal Stroming

Weststraat 31, 9940 Sleidinge (Evergem)

routebeschrijving via www.event-team.be onder rubriek ‘voorstellingen’


WANNEER :

Vrijdag 14 mei 2010 om 14.30 en 20.00 uur

Zaterdag 15 mei 2010 om 14.30 en 20.00 uur

Zondag 16 mei 2010 om 14.30 uur


PRIJZEN :

Ticketprijzen van 14,50 euro tot en met 18,50 euro.

Korting voor kinderen (-12 jaar), houders van een lerarenkaart en VDK-cliënten.


RESERVATIE :

Uitbureau Gent : 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

INFORMATIE :

www.event-team.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album voor "A DEUX" uit Eeklo ... begin 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Drie jaar na het uitkomen van het  debuutalbum " Eclosions" van het Eeklose duo "A Deux", werken Brigitte Tytgadt en Geert Faes deze week aan een nieuw album.

Op de nieuwe CD van A2 zullen enkel Franse liedjes staan én de helft ervan zal eigen werk zijn, (teksten van Brigitte en muziek van Geert). De opnames vinden plaats in de DK studio's in Destelbergen, waar  in 2006 ook Eclosions opgenomen werd .
De CD zou in de winkel moeten liggen begin 2010, nét te laat voor onder de kerstboom dus...

Wegens het niet opstarten van de Muziekfabriek, het muziekprogramma op AVS dat Geert normaal in elkaar steekt en presenteert, kwam er eindelijk wat tijd vrij om de studio in te duiken, zegt hij zelf. Voor het grafische deel werd kunstenares-in-spé Martha Verschaffel aangesproken, zij is de dochter van Barbara Verstraete en maakt momenteel furore aan het Gentse Sint-Lucas waar ze illustratie studeert. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinoart de Vos ... in 't Gents op 17/11/2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op dinsdag 17 november 2009 organiseert de Bibliotheek Zuid een middagactiviteit met Eddy Levis in het kader van de Week van de Smaak en de Seniorenweek.

Als voorzitter van de Gentsche Sosseteit, de vereniging voor het behoud van het Gents dialect, organiseert Eddy Levis geregeld activiteiten, waaronder optredens en wandelingen in Gent en in het Gents.

In 2007 verscheen ‘Reinoart de vos: noarverteld en op rijm gezet in ’t Gentsch noar ’t origineel Middelnederlans verhoalinkske deur Eddy Levis’ (boek met 2 cd’s), met medewerking van prof. dr. Johan Taeldeman en prof. dr. Jacques Van Keymeulen. Het jaar 2009 is door ’t  Spelleken van Drei Kluiten en de Gentsche Sosseteit uitgeroepen tot ‘Joar van ‘t Gents dialect’.

In de bibliotheek zal Eddy Levis voorlezen uit zijn Reinaertvertaling en uitleg geven over het vertalen naar het Gents dialect en het noteren ervan in een vlot leesbare tekst. Tegelijk krijgt het publiek prenten uit verschillende Reinaertuitgaven te zien.


Locatie: Achilles Musschezaal van de bibliotheek (Zuid)
Datum: Dinsdag 17 november van 12.30 tot 13.15 uur (de deuren gaan open om 12 uur en sluiten om 12.30 uur)
Gratis. Geen reservering mogelijk.


Meer info over de Gentsche Sosseteit: http://www.sosseteit.be
Meer dan vijftig verschillende Reinaertuitgaven in de bibliotheek - zie catalogus: website http://zoeken.bibliotheek.gent.be


Nieuw

Week-van-de-smaak arrangement in samenwerking met het Leescafé:

Aperitief (prijs kaart)

Voorstelling ‘Reinoart’ (gratis)

Lunch (naar keuze van de kaart)

Rondleiding achter de schermen (gratis)

Koffie (prijs kaart)

1 gratis drankje

Inschrijven arrangement: Dienst Communicatie - 09/266.70.10 of bibliotheek.pr@gent.be

Ook in de bib in het kader van de Week van de Smaak en de Seniorenweek:


Op donderdag 19 november om 12.30 uur:
‘Goeste’: acteur Jo Decaluwe  brengt verhalen van Cyriel Buysse rond eten, drinken en vrouwvolk

Op de catalogus http://zoeken.bibliotheek.gent.be/ keuzelijsten over eten en smaak en over het Gents dialect

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Kan door huid heen" komt eraan in de Vlaamse zalen

Een prachtfilm!
Zelden zijn de Nederlandse critici zo opgetogen en eensgezind dan als ze het over 'Kan door huid heen' van Esther Rots hebben. Jubel en waardering ook voor actrice Rifka Rodeizen, die de rol van het hoofdpersonage Marieke speelt en daarbij haast voortdurend in beeld is. De film draait vanaf 11 november ook in de Vlaamse zalen.
 

Kan door huid heen

Met Marieke maken we kennis nadat haar relatie op de klippen liep. Woede en wraakgevoelens komen boven, maar de breuk is slechts het begin van een helletocht. Een geweldsdelict verandert Marieke's leven helemaal. Ze besluit de stad te ontvluchten en koopt een afgelegen, vervallen huisje op het Zeeuwse platteland. Door opnieuw te beginnen hoopt ze de ervaringen van zich af te kunnen schudden, maar de eenzaamheid en de kou versterken haar angst en wraakgevoelens. Als de zomer komt en ze een nieuwe vriend krijgt, lijkt Marieke weer sterker te worden. Maar langzaam verliest ze de greep op haar leven. Kan zijzelf of haar buurman, vertolkt door onze Wim Opbrouck, dat proces stoppen?

Regisseur Esther Rots zit haar personage niet alleen op de huid, maar slaagt er ook in om in haar hoofd te kruipen. Een sublieme montage zorgt voor een dramatische spanningsboog en ook de muziek en sounddesign dragen bij tot een unieke sfeerschepping.

Rifka Lodeizen speelt op een verbluffende manier de hoofdrol in het speelfilmdebuut van Esther Rots, die vele prijzen won voor haar korte films 'Dialoogoefening', 'Ik ontspruit' en 'Speel met me'. De laatste twee waren eerder in Gent te zien.

'Kan door huid heen' is een psychologisch drama met lichte tonen, arthousecinema op zijn best.
Meer info op www.kandoorhuidheen.nl

(Bron: Fimfestival)

Reageer (0)

02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: Herman Brusselmans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 

HERMAN BRUSSELMANS KALOEMmERT IN DE ZEP

 

Om deze titel te begrijpen moet de lezer dringend naar de betere boekhandel en er vragen naar de laatste (één en vijftigste!!! van de eeuwig jonge god van het druksel dat zich boek laat noemen : Herman Bruselmans.
De begenadigde (zelfbekennende) veelschrijver werd geboren in Hamme (Oost-Vlaanderen) maar woont in het Gentse stadscentrum waar hij zich – vooral in de buurt van het Oudburg en de Vrijdagsmarkt – regelmatig laat traceren op een terrasje achter een koffie. Brusselmans is een hondegetrouw anti alcoholist en hij heeft maar één verslaving : woorden.

 

Zijn recentste titel luidt “Kaloemmerkes in de zep” en is zoals altijd bij Uitgeverij Prometheus gelanceerd.

 

Herman Brusselmans schreef zijn nieuwste in de IK-vorm en vertelt dan ook zijn eigen (al dan niet of gedeeltelijk verzonnen) verhaal over zijn schrijverschap na amper vijf romans. Méér dan één decennium geleden dus.

 

Zijn belangrijkste tegenspeler is het meisje Liselot dat hij ontmoet in een ‘simpel’ Gents café. Zij zal de vaste chauffeur-zonder-pet van de anders weinig burgerlijke schrijver worden als hij naar Nederland moet. Brusselmans rijdt wel moto maar niet auto… en zijn vaste chauffeur, om hem naar lezingen, interviews en andere plichtplegingen te voeren, heeft afgehaakt.

 

Er groeit onderweegs iets mooi tussen hen. Wat had je anders verwacht in een bestseller. Het verhaal houdt spanning in en kent een eerder onverwacht einde. Ondertussen geniet de lezer van Brusselmans sappig taalgebruik, slurpt met volle teugen van zijn eigengereide romantiek en nipt aan de dubbele, zelfs driedubbele gelaagdheid. Daarenboven laat Brusselmans in “Kaloemmerkes in de zep” humor opborrelen die minder scherp is dan een aantal van zijn vorige boeken. Zijn dialogen zijn zeer waarheidsgetrouw als zouden ze door een neo realistische toneelauteur geschreven zijn.


 Kaloemmerkes in de zep (€ 17,95)


Wie verslaafd is aan Brusselmans - in de Nederlandstalige literatuur toch wel aparte schrijfstijl - zal niets anders dan bevestiging en bevrediging vinden. Neofieten laten het boek beter even liggen en rennen naar de bibliotheek om eerst enkele van zijn vorige creaties te lezen. Dat doe je op gemiddeld een paar uren per stuk, want eigenlijk is hij een volksschrijver pur sang en in de best mogelijke betekenis van het woord..

 

 

Freek Neirynck (recensent)

Reageer (0)

26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP DE BOEKENPLANK: voor u gelezen ...
Het najaar is traditioneel een periode waarin menigeen tot rust komt met een goed boek. Binnenkort zullen trouwens duizenden boekenliefhebbers afzakken naar Antwerpen voor de Boekenbeurs 2009 (31/10 - 11/11), maar wij neusden voor u al even in het overgrote aanbod:

 Wie zich een leek vindt binnen de wereld van de keuken is zeker gediend met "Start To Cook", waarin chef-kok Albert Verdeyen de eerste beginselen van het koken op een praktische en aangenaam lezende manier uit de doeken doet. Met de belangrijkste handelingen in de keuken streeft hij ernaar de lezer/kok de basistechnieken onder de knie te doen krijgen (wat je in huis moet hebben, de 3 basisregels om stress te vermijden, leer eerst snijden: julienne - brunoise - schijfjes - ringen - sifflet,en enkele kooktermen). Hierna geeft Albert 5 tips om een perfect ei te koken en staat hij stil bij de absolute basis: hoe kook je aardappelen, groenten, rijst, pasta ... ? En dan ... dan is het de hoogste tijd om zelf jouw eerste menu samen te stellen. Van de soepen (o.a. klassieke kippensoep, seldersoep ...) over vlees-en visbereidingen (o.a. rosbief, stoverij, gehaktbrood, vis in papillot, scampi met curry ...) èn groenten (o.a. asperges op Vlaamse wijze, bloemkool met kaas in de oven ...) tot de desserts (o.a. rijstpap, tiramisu ...). Bijzonder interessant aan het geheel is dat alle gerechten geïllustreerd worden met stap-voor-stapfoto's en aangevuld met praktische kooktips. Een sterke aanrader voor wie, zonder te kunnen koken, eens verrassend uit de hoek wil komen of de reeds opgedane basiskennis wil oppoetsen.

"Start to Cook" (Albert Verdeyen) omvat 160 pagina's kookplezier, is een uitgave van Lannoo en kost 17,95 euro.

  Bij dezelfde uitgeverij verscheen het derde deel van SOS PIET (Huysentruyt) en dat is eigenlijk niet verwonderlijk na het overgrote succes van de vorige twee edities. En ook nu weer brengt Piet de lezers in de ban met gerechten die via de gekende stap-voor-stap techniek (wat hebben we geleerd?) een niet te versmaden resultaat moeten kennen. De gerechten zijn onderverdeeld in de categorieën "Soepen en voorgerechten" - "Hoofdgerechten" en "Nagerechten" en worden telkens uitgelegd via de ingrediënten, de hoe-los-je-het-op-vraag, de eventuele fouten die zich kunnen aandienen èn enkele serveertips, uiteraard aangevuld met prachtige foto's die perfect de handelingen begeleiden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kaassoufflé, een gravad lax met zoetzuur sausje of het maken van chips? Of opteert u eerder voor een bouillabaisse, een entrecote 'bleu chaud' met stroganoffsaus, normandische tongrolletjes of gentse waterzooi? Of gewoonweg wentelteefjes, île flottante, smoutebollen of panna cotta?  Om het water van in de mond te krijgen, toch? En ideaal om de laatste maanden van 2009 op een culinaire manier te overbruggen.

"SOS PIET" (Piet Huysentruyt) is een uitgave van Lannoo, bevat 144 pagina's en kost 18,95 euro.

Een derde Lannoo-uitgave is dan weer een opmerkelijke bundeling van 26 levensverhalen waarin 1 thema centraal staat: het leven met een visser ! Auteur Katrien Vervaele slaagde er in "Vissersvrouwen" wonderwel in om 26 vrouwen te overhalen hun verhaal te doen èn loodste ze mee doorheen hun vaak emotionele maar weldoordachte gevoelens tegenover hun partner èn het vissersberoep. Melancholisch terugblikken naar vroegere tijden, angstig vooruitblikken naar de toekomst ... het zijn maar twee van de zovele momenten uit het boek die indruk maken. Niet alleen de hardheid van het visser-zijn, maar ook de invloed op het dagelijkse leven met de goede en de kwade momenten. Maar bovenal een door eerlijkheid gespekt verhaal waarin de lezer zelfs zonder beelden het gevoel heeft in de woonkamer van de 26 vrouwen te vertoeven. En als je dan met oog voor detail naar de kleurrijke portretfoto's (Wouter Rawoens) kijkt, dan krijgen de woorden en zinnen nog een andere dimensie. Storm en ontij, opvoeding van de kinderen, eenzaamheid, bijgeloof ... items die niet uit de weg worden gegaan en het boek die waarde geeft die het verdient: onvergetelijk en vooral ... menselijk !

"Vissersvrouwen" (Katrien Vervaele) is een uitgave van Lannoo, bevat 144 pagina's en kost 19,95 euro.

Deze week recenseren we ook nog enkele uitgaven van The House of Books, Manteau, Linkeroever en Roularta.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album voor Kate Ryan
KATE RYAN ... FRENCH CONNECTION:

Het succes van Kate Ryan is het resutlaat van jarenlang hard werken, inzet en volharding.
Rode doorheen haar carrière zijn de "Kate Ryantreatments" van bestaande Franstalige nummers. Zo werden de afgelopen jaren o.a. 'Voyage, Voyage', 'Désenchantée', 'Elle Elle l'a' en 'Babacar' overgoten met een aanstekelijk popsausje.Het nieuwe album van La Kate - "French Connection" - verzamelt al deze floorfillers en herbergt nog vele andere verrassende poptoppers zoals 'Les divas du dancing', 'Sage comme une image', 'Toute première fois' en het breekbare 'Évidemment'.

Tracklist:

01 Ella Elle L'A (Radio Version) full track
02 Babacar (Radio Edit)
03 Désenchantée (Radio Edit)
04 Libertine
05 Evidemment (2N remix)
06 Mon Coeur Résiste Encore (Radio Edit)
07 La Promesse (Radio Edit)
08 Tes Yeux
09 Toute Première Fois
10 Les Divas Du Dancing
11 Sage Comme Un Image
12 Kate Ryan & Soraya - Caminaré
13 Voyage Voyage
14 Desenchantée 2009
15 Libertine 2009
16 Evidemment
17 Voyage Voyage (Acoustic Version)

 

Een absolute aanrader ... van ARS Entertainment natuurlijk ... www.arsentertainment.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Maskee met natte handen en droge voeten
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Theater Maskee
brengt vanaf 6 november 2009 “Natte handen, droge voeten” op de planken, in een regie van Heidi De Grauwe. De 9 voorstellingen betekenen de creatie van een nieuwe Gentse komedie van de hand van Maurice De Grauwe.

 

 

“Natte handen, droge voeten”

  

“Wij hoale de gazette”! “Wij worden Bekende Genteneirs”!

  

Klaarblijkelijk hebben de stadswerkmannen Raoul en Raymond uit deze slagzinnen de moed geput zich in een ondergronds avontuur te storten. Misschien was het wel de vlucht uit de sleur van hun huwelijk, die hen inspireerde om een moeilijke taak ten dienste van de gehele Gentse bevolking te moeten volbrengen.

In ieder geval, eens afgedaald in die nog onbekende omgeving, belanden de twee kompanen werkelijk van de ene verrassing in de andere. Een hardwerkende Gentenaar zou er werkelijk wel eens het noorden van kwijt geraken.

Belangrijk is echter dat de komische noot overeind blijft tijdens hun tocht doorheen het onbekende.

 

Wie denkt dat er, tijdens de ontdekkingstocht, archeologische vondsten gedaan worden onder het middeleeuws stadscentrum, komt bedrogen uit. Een ontmoeting met onverwachte gasten behoort wel tot de mogelijkheden.

 

Cast : Christ Bellecoste, Marc Ceulemans, Maurice De Grauwe, Karina De Meyer, Janine Sacré, Patrick Van Damme, Inge Vandeleene en Debby Van den Daele.

  

Praktische info :

 

De voorstellingen gaan, wegens de renovatie van de feestzaal op Ledeberg, door in Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent.

 

Vrijdag

6, 13 en 20 november 2009

om 20u

Zaterdag

7, 14 en 21 november 2009

om 20u

Zondag

8 en 15 november 2009

om 15u

Maandag

16 november 2009
(Extra voorstelling voor weekendwerkers)

om 20u

 

Toegangskaarten kosten 10 EUR in voorverkoop.

 

Reservatie : 09-222 08 55 of reservatie@theatermaskee.be

 

Meer info op www.theatermaskee.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73ste Landjuweeltornooi (4 - 8/11/2009)
Klik op de afbeelding om de link te volgenVzw Opendoek vzw, NTGent, EFTC en Circa (Cultuurcentrum Gent) stellen graag de derde editie van het Landjuweelfestival voor. Van woensdag 4 tot zondag 8 november 2009 kan het publiek in Gent terecht voor een groot theaterfeest.

Het gaat om een feest voor amateurtheaters die geselecteerd werden om een voorstelling te brengen in een professionele theaterzaal, een festijn voor het publiek dat amateurvoorstellingen van de bovenste plank kan bewonderen en een unieke gelegenheid om een Shakespeare-creatie te zien.

Naast zes voorstellingen die meedingen naar de prijs van het 73e Landjuweeltornooi prijken er jongerenvoorstellingen, vertellingen en het Landjuweel voor Figurentheater op de affiche. Theaterzalen als NTGent, Minnemeers en Tinnenpot openen hun deuren voor amateurfans. Tegelijkertijd is het voor een amateurgroep een eer om op te treden in de Gentse schouwburg. Een perfecte match of eerder een gedoodverfde clash, want deelnemen aan de wedstrijd betekent oog in oog komen te staan met de professionele juryleden…


Piet Arfeuille werkt een hele week met negen liefhebbers. De opdracht is een voorstelling te creëren, geïnspireerd op de Koopman van Venetië van William Shakespeare. Wordt het een uitdaging voor hem om dit tot een goed einde te brengen of voor de deelnemers om een week lang het werkritme van een Shakespeare-goeroe aan te kunnen?


Ten slotte wordt het publiek getrakteerd op een boeiend aperitiefgesprek rond het reilen en zeilen van het amateurtheater. Servé Hermans (acteur NTGent) legt een resem professionele en niet-professionele sprekers op de rooster.


Informatie:


Circa
Veldstraat 82
9000 Gent
Tel.: 09 269 84 95
Fax: 09 269 84 79
E-mail: circa@gent.be

Openingsuren:
maandag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
woensdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
donderdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3x avant-garde in Gents MSK
Klik op de afbeelding om de link te volgenOnder de titel ‘3x avant-garde’ organiseert het Museum voor Schone Kunsten van zaterdag 17 oktober tot zondag 7 februari 2010 drie tentoonstellingen die telkens een ander facet belichten van het internationale modernisme in het interbellum.

In samenwerking met het Von der Heydt-Museum in Wuppertal wordt een tentoonstelling gewijd aan het grafische werk van de Duitse kunstenaar Max Beckmann.

De Chinese schrijver en kunstpromotor Lu Xun is de centrale figuur in de tweede tentoonstelling die de ontwikkeling van de moderne grafiek in China behandelt in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het National Art Museum of China in Beijing, het Lu Xun Museum in Beijing en het Lu Xun Memorial in Shanghai zijn de partners voor deze expositie die kadert in het festival Europalia China.

Tenslotte vormt het uitzonderlijke bruikleen van Le grand déjeuner van Fernand Léger door het Museum of Modern Art in New York de aanleiding voor een dossiertentoonstelling waarin het werk van de Franse kunstenaar wordt vergeleken met dat van Belgische tijdgenoten.


Praktisch:

Museum voor Schone Kunsten, Citadelpark, 9000 Gent (tel.: 09/240.07.00)
e-mail museum.msk@gent.be - website www.mskgent.be


Toegangsprijzen:

5 euro: individuele bezoeker
3,75 euro: Gentenaars, 55+, groepen
1 euro: jongeren 19 tot en met 25 jaar
gratis: jongeren tot en met 18 jaar, Gentenaars: elke zondag van 10 tot 13 uur en Gentse Feesten

Openingsuren:

Van zaterdag 17 oktober 2009 tot zondag 7 februari 2010 van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur


Groepen en rondleidingen: Tel. 09/269.60.04 -  e-mail info@boekjebezoek.be

Ateliers: Tel. 09/240.07.07 - e-mail msk.educatie@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20ste verjaardag Kinderrechtenverdrag wordt gevierd
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp vrijdag 20 november 2009 viert het Kinderrechtenverdrag wereldwijd zijn 20e verjaardag.
Ook in Gent is het groot feest. De Stad Gent organiseert samen met de vzw Kinderrechtswinkel, de vzw Kinderrechtencoalitie en de vzw Panathlon een super verjaardagsfeest voor en met de leerlingen van de bovengraad van alle Gentse lagere scholen.

Het feest start met een concert van de ‘Children of the Streets’ in sporthal Tolhuis.
Van daar marcheren de kinderen in een kleurrijke optocht door de straten van Gent naar het stadhuis.
Tijdens de optocht worden tien enorme uitprints (5m bij 8m) van fotograaf Karl Deckers over zijn project ‘5+4=1’ meegedragen. Aan het stadhuis laten de kinderen luid hun stem horen. Ze geven hun boodschap extra kracht met meer dan duizend wapperende ‘peace-vlaggen’.


Programma op vrijdag 20 november 2009:


9.30 uur: verzamelen in de sporthal Tolhuis (Tolhuislaan 77, 9000 Gent)

9.45 uur: concert van de ‘Children of the Streets’-band.

10.45 uur: kleurrijke optocht naar het stadhuis

11.15 uur: manifestatie aan het stadhuis met duizend ‘peace’-vlaggen in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen.

Inschrijvingen tot vrijdag 30 oktober 2009: telefonisch via het Vredeshuis op 09/233.42.95
van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

 

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!