Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
14-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas komt met Studio 100-artiesten naar Antwerpen

De Grote Sinterklaasshow

Op zaterdag 26 en zondag 27 november wordt de Sint opnieuw op zeer feestelijke wijze verwelkomd in het Sportpaleis door zijn vele jonge fans. Ook dit jaar zullen vele duizenden kinderen met hun ouders en/of grootouders naar het Sportpaleis komen voor de Sint en zijn Pieten, maar natuurlijk ook voor de vele gasten die van De Grote Sinterklaasshow een wervelend spektakel zullen maken.

De kinderen zullen volop genieten van de meisjes van K3, Piet Piraat en zijn kornuiten, Bumba, Plop en zijn vrienden uit het kabouterbos én de superpopulaire hitsensatie Spring! Zo'n mooie kans om een feestje te bouwen met al hun idolen én de goede Sint krijgen ze maar één keer per jaar...

Verras uw kinderen of kleinkinderen, uw neefje(s) of nichtje(s) met kaartjes voor deze spetterende show op zaterdag 26 (3 voorstellingen) en zondag 27 november (2 voorstellingen).

Tickets & info: 070/345.345 of www.studio100.be

De kaarten kosten 5 euro (staanplaatsen) en 13, 18, 23 en 28 euro (zitplaatsen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaar vieren in een iglo ? Het kan !
Raquettes Breng een onvergetelijke eindejaarsnacht door onder de sterren, in het hart van het Parc National des Pyrénées… Afspraak op 31 december in Bedous, een klein dorpje in de vallei van Aspe.
 
Op het programma: vertrek in groep (een vijftiental personen, maximaal 20). Iedereen maakt een kleine wandeling op sneeuwschoenen op de heuvelkammen van Somport en in de vroege namiddag bereiken we het bivak. Na deze opwarming in open lucht, maakt iedereen zich klaar om de iglo’s te bouwen. Van zodra er een veilig onderkomen is voor de nacht, kan de oudejaarsviering beginnen. De magie van een nachtelijke uitstap op sneeuwschoenen onder een hemel vol sterren… Een verdiende nachtrust in een iglo die men zelf gebouwd heeft. Het nieuwe jaar wordt begroet met nog een wandeling op sneeuwschoenen en een picknick. Terugkeer naar Bedous in de namiddag.
 
Een onvergetelijke ervaring die men in gezinsverband kan beleven. De hoogteverschillen zijn niet groot en de wandelingen op sneeuwschoenen gebeuren langs Noordse pistes (aangelegd voor langlaufen) door de velden en bossen van het Parc National des Pyrénées.
 
Prijs 2 dagen / 1 nacht: 31 december – 1 januari 07
(begeleiding, materiaal en maaltijden inbegrepen)
Volwassenen: € 110   Kinderen: € 65
 
Inlichtingen & reservaties:
Office de Tourisme de la Vallée d’Aspe
Tel: 00 33 (0)5 59 34 57 57
Fax: 00 33 (0)5 59 34 52 57
E-mail:
aspe.tourisme@wanadoo.fr

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 75 van de Klassieke Muziek 2006 (op 18/11 - KLARA)

Op zaterdag 18 november presenteren Vincent Verelst en Thomas Vanderveken voor de tweede keer Klara's Top 75 van de klassieke muziek. Tussen 07.00 en 18.00 uur wordt de énige échte megahitlijst aller tijden uitgezonden. De luisteraar kan meekiezen en maakt daarbij kans op de hele Top 75 in recente cd’s, in excellente uitvoeringen!

Tot 15 november om 10.00 uur kan men op klara.be z'n persoonlijke klassieke top 5 samenstellen en insturen. Kies uw vijf lievelingsstukken uit de lijst. De volgorde doet er niet toe.

Het resultaat van alle inzendingen kan u beluisteren tijdens een unieke marathonuitzending. U krijgt de 75 meest gekozen stukken te horen, met nog een aantal verrassingen er bovenop. Er worden prijzen uitgedeeld, de presentatoren praten met luisteraars over hun keuze, laten alle reacties aan bod komen en ook tijdens de uitzending kan u reageren via
top75@klara.be .

Méér info op www.klara.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doventolken op het Wemmelse podium (7/12)

Walter Janssens en Bart Schollaert, ofte MANMANMAN, heeft zojuist de première van hun tweede avondvullende theatershow  "MANMANMAN zkt. Vrouw" achter de rug. Na twee seizoenen succesvol door Vlaanderen te hebben getourd met "Wij zijn niet mooi, maar we bestaan", werd daarmee het startsein gegeven voor een nieuwe tournee.

En daar is iets bijzonders over te melden:
Op 7 december, in CC De Zandloper te Wemmel, wordt de gehele voorstelling, met sketches en liedjes en verhalen en al, gespeeld met doventolken.
Ze zullen spelen voor een gemengd publiek van doven en horenden, en daarbij getolkt worden door 2 "schaduwtolken", mensen die de acteurs "live" als een schaduw over de scene volgen, en de dialogen en liedjesteksten direkt omzetten in gebarentaal!
Een van die schaduwtolken is Anneke Van Rode, vaste gebarentolk van het enige dove Vlaamse parlementslid Helga Stevens. Dankzij deze Helga Stevens is de gebarentaal intussen een erkende taal.

MANMANMAN denkt dat dit project een interessante invalshoek voor een veelzijdige reportage kan bieden. Wij stellen u voor een repetitie bij te wonen met de acteurs en de doventolken samen, om te zien hoe dat omzettingsproces verloopt (de tolken zijn dan wel al voorbereid, aan de hand van beeldmateriaal van de voorstelling, en kennen de teksten van de liedjes, sketches en verhalen). Tijdens het repeteren zal bijv. aandacht moeten gaan naar synchronisatie van "tekst en beeld".
Anneke Van Rode zelf oordeelde dat de expressie en de vrolijke, absurdistische humor van MANMANMAN zich zeer goed leent tot gebarentolken.
Interessant kan ook zijn de voorstelling zelf bij te wonen, aangezien daar tijd en plaats wordt gemaakt voor interactie met het publiek. Komt zien hoe het werkt !

 "MANMANMAN zkt. Vrouw ", met doventolken
Op donderdag 7/12 in CC De Zandloper te Wemmel (info via
055/610 318 OF  02/460 73 24)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse, Brabantse en Limburgse dialecten op sprekende koarte
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aankondiging door de Gentsche Sosseteit:

Zoede gij wille sneukele van d' huufflakke, de bloewuste en onze lekkerkoekee?
Variaties organiseert in soamewirkinge mee zijn lidverienigingen een gruutschalige enquête naar benaminge veur voedingsproducten en bereidinge in de dialecte van Vloanderen. Vandoage  worde de rezultoaten in de vorm van sprekende koarte aan 't publiek veuregesteld. De presedent hee de Gentsche woorden ingeleze. Uiteraard zal van al woar damm' over klappe uuk geproefd keune worde.

Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent
op do. den 23e november 2006 te zevene (19:00 uur)

informoasie 09 264 40 73 en evelien.vanrenterghem@ugent.be

reservoase verplicht: 09/265 70 73

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend Goed-nieuws over SOAP (17/11 om 19.00 uur !!)
Ontroerend Goed (BE) — SOAP

Na aflevering 2 - Chineesje Pats veranderen we voor aflevering 3 - Op Televisie van locatie. De volgende afleveringen zullen doorgaan in de Domzaal van de Vooruit te Gent.

Alle info en data vind je nog steeds op
www.ontroerendgoed.be

Onze oproep van vorige week heeft zijn effect niet gemist. Steracteur/Sterartiest-deelnemer Roel Vanderstukken blijft in het programma. Om mogelijk te maken dat hij zowel aan het programma kan deelnemen als de voorstelling spelen is de opvoering van vrijdag 17 november een uur vervroegd. We spelen deze voorstelling dus uitzonderlijk om 19u en niet om 20u. Als je reeds een ticket reserveerde word je nog eens persoonlijk verwittigd. Alvast onze excuses voor het mogelijke ongemak.

Wie de eerste twee afleveringen miste stellen we graag gerust. Je kan dankzij de aan het begin van elke aflevering live hernomen hoogtepunten uit de vorige delen, nog steeds invallen bij deel 3 zonder al te veel van het verhaal te missen.

Op zaterdag 18 november is er een Late-Night. Wie daar zin in heeft kan na de voorstelling in de zaal blijven zitten, de acteurs ontmoeten en hen een aantal vragen stellen. Aanwezig zullen zijn: Alexander Devriendt (regie), Roel Vanderstukken, Deborah Ostrega en Bob Stoop.

Reageer (0)

13-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPRING zet de grootste hits op een rijtje !

Muziek : CD : Spring : ALLERGROOTSTE HITS, DE : Spring : CD : Muziek  Toen de jongens & meisjes van Spring vier jaar geleden hun eerste single Spring uitbrachten, stond die meteen acht weken op nummer één, niet alleen in de Nationale maar ook in de Internationale Singlecharts. Hun debuutalbum kampeerde bovendien wekenlang op 1 in de Internationale Albumcharts! Van dit eerste album werden in een mum van tijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Ook daarna volgden de hits elkaar op: Jong, Te min voor Anja, Jan zonder Vrees, Met de trein naar Oostende, Vrije val, Dansen, en zo kunnen we nog een tijdje door gaan. Alle grote successen van Spring zijn nu verzameld op 1 prachtige CD, die de toepasselijke naam De Allergrootste Hits meekreeg. Als BONUS zijn bovendien Alles is leuker (Jelle & kabouter Plop), Spring (live-versie) en De mooiste liefde ooit (live-versie) toegevoegd.

Spring is springlevend en zit boordevol nieuwe plannen! In december wordt Jelle de enige frontman van Spring, met Dami als vaste muzikant, terwijl Cara & Anneleen nieuwe horizonten opzoeken. Muzikaal zal Spring zeker dezelfde koers blijven varen en er staan alvast weer enkele nieuwe uitdagingen voor de deur. Zo zal Jelle in de toekomst ook zelf een aantal nummers gaan schrijven voor Spring en staat er in het najaar van 2007 ook een nieuwe toernee langs de culturele centra gepland, die Spring op de Zolder zal gaan heten. Jelle is binnenkort ook te zien als Kuifje in de gelijknamige musical. 

Maar nu is het dus luidkeels meezingen geblazen, want de CD De Allergrootste Hits van Spring ligt vandaag in de winkel!
Neem ook eens een kijkje op www.spring.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THE HOUSE OF BOOKS: eenvoudig èn helder !

  In de wekelijkse benadering van een uitgeverij staan we vandaag even stil bij THE HOUSE OF BOOKS dat zijn zetel (voor wat België betreft) in Antwerpen heeft. Persverantwoordelijke Sophie Verbist doet er dan ook alles aan om de twee kernwoorden van de uitgeverij verder uit te dragen:eenvoud en helderheid. Dat de naam van de uitgeverij rechtstreeks verwijst naar het huis - thuis dat ze wil zijn voor de auteurs is een leuk weetje, maar belangrijk is dat het aanbod van The House of Books indrukwekkend is op het vlak van fictie, non-fictie en kinder-en jeugdboeken. Van waargebeurde verhalen over literaire romans en thrillers ... tot Carry Slee, Sabine De Vos .....
Hieronder stel ik U graag 3 nieuwe uitgaven voor die perfect passen in het plaatje dat The House of Books voor ogen heeft:

 Na o.a. 1001 dromen, 1001 meditaties en 1001 manieren om te ontspannen ligt nu ook "1001 spirituele gedachten" in de boekhandel. Auteur David Ross is er zonder enig probleem in geslaagd om op 384 pagina's een overzicht te geven van die gedachten die ons heden ten dage best eens kunnen helpen bij het verwerken en verteren van situaties op de werkvloer, thuis of waar dan ook. Verdeeld over 10 hoofdstukken maak je kennis met oude of recente uitspraken die de sterkte hebben de lezer te laten stilhouden bij de kerngedachte van de woorden en zinnen. Al is het nu via de liefde of de vriendschap, de natuur en de kosmos of emoties en verstand ... telkens weer worden we meegesleurd door die zaken waarvoor we tegenwoordig bijna blind blijven. Ik heb alvast veel bijgeleerd bij: "Wie heerst over mensen heeft macht, wie heerst over zichzelf heeft kracht", of "Roem en rust kunnen nooit bedpartners zijn" ... of "Ruzies zouden niet lang duren als de fout aan één kant lag".
Méér van dit alles van velerlei bekende en onbekende mensen ... in "1001 spirituele gedachten" .... voor 14,90 € (een mooi en bruikbaar eindejaarsgeschenk !).

  Wie houdt van de combinatie thrillen en historische details zit zeker goed met het laatste boek van de Amerikaanse Barbara Wood: "De ster van Babylon". Het is eigenlijk lang geleden dat ik zo in de ban was van een boek waarin het Oude Egypte èn de zoektocht naar een mysterie zonder enige vorm van fantasie verenigd werden. Feit is dat een jonge archeologe aan het sterfbed van haar leermeester een opdracht meekrijgt waarin de vernietiging van 'de ster van Babylon' moet worden tegengehouden. Dat ze doorheen haar zoektocht geconfronteerd wordt met de Alexandrijnen (een geheim historisch genootschap) en zelfs Nostradamus ter sprake wordt gebracht geeft het verhaal een apart tintje. Het boek is zeer vlot geschreven en geeft duidelijk aan dat de auteur niet zomaar iets op papier wou zetten ... integendeel, het aanbrengen van een groot aanbod aan historische feiten en juistheden zorgt voor een meerwaarde waardoor het boek een groter waarheidsgehalte krijgt dan menig andere thriller. Het heeft me zelfs zo ver gebracht dat ik met regelmaat bepaalde feiten of plaatsen ging opzoeken op internet .... en ze ook terug vond ! Zeker een aanrader voor zij die niet alleen begeesterd zijn door het spannende maar ook oog en oor hebben voor de voorvoorvoorouders ... wie weet ... ook een Alexandrijn !
Het boek kost 17,90 €.

 Afsluiten doen we met een héél tof boek dat niet alleen geschikt is voor de jeugd maar ook de volwassene kan bekoren. Want zeg nu eerlijk ... weet jij nog alles wat je op de schoolbanken hebt geleerd ? Zeven (7) hoofdstukken begeleiden de lezer doorheen een wereld van kennis: sterren en planeten - de aarde - dinosauriërs - oude beschavingen - ridders en kastelen - uitvindingen - èn vervoer ... en fantaseer per hoofdstuk maar welk soort vragen je krijgt voorgeschoteld. Het handige boek  met harde kaft blinkt uit door de soort van invalshoeken die elk item in de kijker plaatst èn door het schitterende aanbod van illustraties die het voor iedere lezer aantrekkelijk maakt. Nadat je elk item hebt gelezen krijg je als afsluitertje enkele vragen aangereikt onder de titel "Weet je het ?" zodat je ongewild tot besef komt of je al dan niet iets hebt opgestoken en onthouden.
Zeker met de komende feestdagen in het vooruitzicht is dit boek een ideaal geschenk om te geven ... enbiedt de volwassene de gelegenheid om samen met kinderen of kleinkinderen eens gezellig de wetenschap en geschiedenis op een ontspannende manier te ontrafelen. Het moet niet altijd een gezelschapsspel zijn !
Een voorsmaakje ? .... Waarom is het op sommige plekken heet ? Waarom slikten dinosauriërs stenen in ? Hadden de Grieken baden ? Waarom keken er mensen toernooien ? Wat is er bijzonder aan Miranda ? .... en nog zoveel meer.
Een tijdlijn, een alfabetische woordenlijst èn een overzicht van interessante websites vervolledigt het boek.
"1000 vragen en antwoorden" haal je in de boekenhandel voor 16,90 €  

Méér info over de uitgeverij én andere uitgaven vindt U op www.thehouseofbooks.com

Reageer (1)

12-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ZANADU ligt in de winkel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zopas verscheen de wintereditie van het magazine ZANADU, wat meteen het tweede nummer uit de reeks betekent. In ons artikel van 29/5/2006 op deze webstek kon U al kennismaken met de nieuweling binnen de magazinewereld en het mag gezegd dat ook het tweede nummer bijzonder boeiende items heeft voorzien die de lezer enkele uurtjes zoet houdt. Een puike cover met een immer jeugdig ogende Marlène de Wouters zorgt alvast voor een fijne kennismaking met het 194 pagina's tellende magazine dat genoeg afwisseling biedt dat iedereen er kan van genieten.
Wat dacht U bijvoorbeeld van een vlotte babbel met dè stem achter de Portugese groep Madredeus (Teresa Salguiero), of van een intrigerende blik achter de familiale schermen van het 125-jaar jonge jeneverstokersbedrijf FILLIERS. Ursula Andress daarentegen blikt terug op 44 jaar James Bond (1962 - 2006) en haar aandeel in de filmindustrie. De modetrends van de herfst-winter 2006-2007 èn de rimpelloze reportage over Marlène de Wouters brengen de vrouwelijke lezers zonder enige tijfel in een ware droomwereld. Wie echter meer geboeid wordt door een cursus 'oriëntaals dansen', een wereldreis als ontdekking van Uzelf of het geheim van de 86-jarige successchrijfster Benoîte Groult zit ook goed met ZANADU. Levensgenieters krijgen dan weer een schat aan Trappisten aangereikt terwijl Etienne Van Steenberghe een selectie maakte van rode feestwijnen met allure die betaalde alternatieven zijn voor gek geprijsde topwijnen. Neem daarbij nog enkele overheerlijke tapas en oesters en het vakantiegevoel wordt overduidelijk verlengd. Ook wie niets kent over veilingen, schenkingen of cranio-sacraaltherapie komt aan z'n trekken, al voelde ik mij persoonlijk beter bij de artikels over huidhygiene, anoniem diëten of de passie en trouw van tenor Roberto Alagna. Dit grote aanbod aan lectuur aangevuld met een cultuuragenda voor heel Europa en een pak besprekingen van boeken, DVD's, CD's en afsluiters als de boeddha-rage, de geboorte van de staat Israël, Congo èn de ervaringen van Aimé Antheunis na zijn burn-out ....geeft iedere lezer het gevoel dat hij/zij voor 4,95 € waar heeft gekregen voor zijn geld. De wintereditie van het magazine ZANADU ligt op U te wachten !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste GENTSE MUSEUMNACHT op 16/11 ... in o.a. het HUIS VAN ALIJN

16 NOVEMBER 2006
1STE GENTSE MUSEUMNACHT


Ook het Huis van Alijn doet mee!

Een Nacht met Super 8

Op donderdag 16 november blijft het museum open tot middernacht ! Film staat er de hele avond centraal. De Franse groep LA TORTUE MAGIQUE brengt sfeer in het museum met 'LA VIE C’EST SCOPITONE’. Laat u verrassen door hun heerlijke 8mm filmpjes die spelen op filmjukeboxen. Nooit gezien en 110% originele creaties !



Op verschillende plekken in het museum staan ook projectoren klaar om UW 8mm filmpjes te draaien.

OPROEP:
Breng uw oude of nieuwe (super 8) filmpjes mee en geniet samen met familie en vrienden van de beelden. Een éénmalige gelegenheid op een unieke locatie. Het Huis van Alijn wordt voor één avond
DE GROOTSTE SUPER8-BIOSCOOP van het land!

En voor wie er niet genoeg van krijgt: de tijdelijke tentoonstelling "Het dagelijks leven in bewegend beeld" brengt de jaren ’50 tot ’70 terug tot leven in uren film.

Een SuperN8 gegarandeerd !

EXTRA: Kraanlei en Oudburg worden voor één avond een heuse MUSEUMSTRAAT. I.s.m. Dekenij Jong Oudburg vzw blijven de handelszaken open tot 22u. In de etalages spelen ook 8mm filmpjes. En uiteraard is er keuze ten over in deze gezellige buurt om te eten en te drinken!


Huis van Alijn – Kraanlei 65 -9000 Gent | www.huisvanalijn.be
Gratis toegang tussen 18u en 00u - Doorlopend programma.


meer info: www.gent.be/museumnacht of tel Gentinfo 09 210 10 10

Deze museumnacht wordt georganiseerd in het kader van het Creativity World Forum (15 en 16 november). Het avondprogramma in het Huis van Alijn kwam tot stand in samenwerking met het Internationaal Straattheaterfestival vzw.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Lynn zorgt met 700 fans voor Disneysfeer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fotograaf Freddy Vlassenroot (waarover een uitgebreide reportage in het artikel hieronder) is pas terug uit Parijs alwaar hij deelgenoot mocht zijn van een fanreis die Laura Lynn en 700 gelukkigen naar Disneyland bracht. Niet alleen voor een ontspannend moment tussen Mickey Mouse, Donald Duck en die vele andere tot de verbeelding sprekende figuren ... maar ook voor de officiële CD-voorstelling van "Voor jou" en de gloednieuwe CD-single "Rode rozen in de sneeuw" (duet met Marva).
En iedereen zag dat het goed was !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Vlassenroot: portret van een showbizzfotograaf met hart en ziel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag stel ik U graag voor aan een man die gepassioneerd is door showbizzfotografie, Miss Belgian Beauty en Helmut Lotti. Wie regelmatig optredens bijwoont zal ongetwijfeld ooit al eens Freddy Vlassenroot ontmoet hebben, want o.a. voor de webstek www.showbizzsite.be kuiert hij doorheen gans Vlaanderen om de prestaties van de Vlaamse artiesten op de gevoelige plaat vast te leggen.

Freddy is als rasechte Gentenaar geboren op 6 december (!) 1954 en woont samen met zijn echtgenote Veronique en de 3 kinderen in Merelbeke. Naast zijn arbeidsvreugde bij Solutia is hij bijzonder gebeten door de fotomicrobe die zo'n 8-tal jaren geleden tevoorschijn kwam. Als èchte (super)fan van Helmut Lotti maakte hij een webstek over deze artiest en werd Freddy overspoeld door andere fans met de vraag achter foto's van de concerten ... wetende dat Freddy geen enkel optreden miste en telkens met een 400-tal foto's huiswaarts keerde. En zo begon de bal te rollen ..... tot op het moment dat Peter De Smedt (de bezieler van www.showbizzsite.be) hem aansprak met de vraag ook foto's te maken voor deze webstek waarbij de showbizz centraal staat !
Zo gezegd, zo gedaan en de foto's zijn dan ook het resultaat van vele uurtjes vertoeven op diverse locaties in Vlaanderen èn tussen de artiesten leven. Kijk gerust maar eens in het fotoalbum dat U op www.showbizzsite.be terug kan vinden.
Maar da's nog niet alles want Freddy werd ook ingezet voor de reportages over de Miss Belgian Beautyverkiezing waarbij zijn contacten met organisator Ignace Crombé een mooi vervolg kregen in een zelfgemaakte webstek:  http://members.lycos.nl/fanmissbelgianbeauty/

Ik ben dan ook zeer verheugd dat Freddy met regelmaat enkele spraakmakende foto's voorziet voor www.plietsplets.bloggen.be waardoor de lezers nog méér in de ban geraken van de grote wereld die de showbizz eigenlijk wel is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Groot Vleeshuis (Gent) participeert aan 'Week van de Smaak'

Weergave  Het Groot Vleeshuis stelt voor tijdens de Week van de Smaak:

* Literair vertellen met chocolade: een boeiende kookworkshop door verhalenverteller Katrien Van Hecke
* Culinaire ontdekkingswandeling "Smaak-je Zaak-je": een leerrijke wandeling met een vleugje cultuur en een grote schep lekkernijen

Twee verrassende activiteiten die goed door de maag gaan. Klik op www.grootvleeshuis.be en vind onder "Nieuws" alle informatie en praktische gegevens.

Haast je om erbij te zijn, de plaatsen zijn beperkt!

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEK VAN DE SMAAK (16 - 25 november)

Van 16 tot 25 november loopt de eerste editie van de Week van de Smaak, een initiatief van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Volkscultuur. Tien dagen lang is Vlaanderen één groot smaaklaboratorium. Met gewone en minder gewone dingen op je bord, met kooksessies, lezingen, tafelredes en proeverijen.

De Week van de Smaak daagt jong en oud, proever en oude keukenrot, denker en doener uit om zijn smakenpalet uit te breiden. Over de schouders van bekende topchefs en ervaren kookmoeders meekijken, een culinaire wandeling maken doorheen de stad, alles leren over de producten van je eigen streek, zelf de handen uit de mouwen steken in het school- of bedrijfsrestaurant, smaaktentoonstellingen, enz. In totaal vinden er in alle Vlaamse provincies en Brussel meer dan 700 evenementen plaats, verzorgd door meer dan 500 organisatoren. 

Alle informatie over de Week van de Smaak via www.weekvandesmaak.be. Je kan de programmabrochure ook gratis meenemen in je bibliotheek of postkantoor, bij een van de meer van 500 deelnemers en aan tal van info- en cultuurbalies.

Maar via deze webstek leest U dagelijks wat méér omtrent enkele bijzondere projecten !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURA LYNN in duet met .... MARVA

 Het is een absolute stunt geworden: schlagerkoningin Laura Lynn is bijzonder tevreden dat ze haar nieuwe single mag voorstellen. "Rode rozen in de sneeuw" is de titel van de nieuwste Laura Lynn single waarbij de zangeres een duet heeft opgenomen met niemand minder dan “Marva”.

In 1963 nam Marva haar eerste single op, Geef me nog een kans. Een jaar na haar debuut tekende Marva een platencontract met Cardinal Records, het label van Rocco Granata. De deelname van Marva aan Cansonissima met het nummer Eiland in groen en blauw werd meteen een groot succes. Vlaanderen was in de ban van Marva, een zangeres met een uniek stemgeluid. De samenwerking met producer Jean Kluger was goed voor een resem hits. In totaal nam Marva 18 albums op gedurende 14 jaar dat het duo samenwerkte. Zonder twijfel is Marva één van de allergrootste zangeressen die ons land rijk is. Iedereen kent haar hits zoals Eiland in groen en blauw (1967), Rode rozen in de sneeuw (1975), Oempalapapero (1975), Herinneringen (1980) zijn maar een paar voorbeelden van het rijke muzikale hitpalmares dat Marva bij elkaar heeft gezongen. In 1985 heeft zangeres Marva haar laatste album uitgebracht. Een paar maanden na de release heeft Marva besloten om zich terug te trekken uit de muziekwereld en meer tijd te gaan nemen voor haar privéleven.

Het was een ultieme droom voor schlagerkoningin Laura Lynn om een duet te kunnen en mogen opnemen met zangeres Marva.
Van Marva verschijnt binnenkort (4 december) een dubbelalbum waarop haar 36 grootste successen gebundeld zijn ... een produktie van Universal Music.

Méér info via: www.lauralynn.be - www.arsentertainment.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Peeters geeft in 2007 extra voorstelling in Gent: vlug zijn !


Zijn nieuwste solo-CD ‘Slimmer dan de Zanger’ vliegt de winkels uit en zijn gelijknamige concertreeks is in no time uitverkocht! Met "Slimmer dan de Zanger" bevestigt Bart Peeters zijn status als theater-entertainer.
 
De gevolgen blijven niet uit: het is onmogelijk om de man live aan het werk te zien! Alles is uitverkocht! Maar daar komt vandaag verandering in! Met een extra concert van “Slimmer dan de Zanger” in Capitole Gent op 31 maart 2007 om 20.00u.
 
Wees dus slimmer dan de vorige keer en wacht niet opnieuw tot de voorstelling helemaal uitverkocht is.
 
Slimmer dan de Zanger
Bart Peeters zou zijn scheurende gitaren aan zijn neefjes hebben gegeven en van nu af aan mag het allemaal wat minder rock 'n roll zijn en wat meer 'van de wereld'. Toch zingt hij nog steeds met volle goesting zijn nieuwe, intimistische, kritische, zichzelf bevragende parels van teksten uit zijn laatste cd 'Slimmer dan de Zanger'.

Wees er snel bij, want de tickets vliegen de deur uit!
Zowel de plaat als de gelijknamige concertreeks werd door pers en publiek bejubeld voor zijn aanstekelijke mix van folk, wereldmuziek, cabaret, zelfs een beetje hip-hop en een vleugje jazz. De hele tournee was in dan ook in een mum van tijd volledig uitverkocht! Maar geen nood - Bart Peeters komt terug! Naar de Capitole Gent deze keer!
 
Data
zaterdag 31 maart 2007 in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harpiste JANU .... een muzikale aanrader
Vanaf 25 november start harpiste JANU haar concerttournée doorheen de culturele centra in Vlaanderen.
Het spreekt voor zich dat naar aanleiding van haar meest recente CD "Janu in Ireland" ... de concerten telkens een aanvang nemen in de typisch Ierse sfeer die Janu zich eigen heeft gemaakt. Maar daar blijft het niet bij want de concerttitel verraadt al veel over het concept: "Met harp en ziel - Van Ierland naar Zuid-Amerika".
Tijdens deze wervelende show wordt Janu geflankeerd door haar vaste begeleider Peter Van Woensel (percussie) en gaste Nicky Baker. Een reis rond de wereld met muziek voor jong en oud.  
Hits zoals Hijo del la Luna (Mecano), Orinoco Flow (Enya), Hemelsblauw (Will Tura), ..., worden afgewisseld met prachtige eigen composities, filmmuziek en Ierse traditionals zoals : Oh Danny Boy, Scarborough Fair, ...

Laat u verrassen door de uitgebreide waaier van muziek die Janu op haar moderne harpen voor u brengt.  
Een kennismaking met JANU kan op www.janu.be

Zondag 4 Februari
2007
15u00 CC Sleidinge 'De Stroming'  09/230 02 91 of         
  0479/86 90 31
Zaterdag 27 Januari
2007
20u00 Casino Oostende  privéconcert
Vrijdag 26 Januari
2007
20u30 CC Dilbeek  02/466 20 30
Zaterdag 20 Januari
2007
20u00 CC Brugge 'Magdalena Zaal'  050/44 30 51
Vrijdag 19 januari
2007
20u00 De Panne 'Gemeentehuis'  058/41 30 25
Zondag 14 Januari
2007
15u00 CC Heist o/d Berg  015/25 07 70
Vrijdag 12 Januari
2007
20u00 CC Sint Niklaas 'Stadschouwburg'  03/766 39 39
Zondag 17 December
2006
15u00 CC Hasselt  011/22 99 33
Vrijdag 15 December
2006
20u15 CC Leopoldsburg  011/34 65 48
Donderdag 14 December
2006
20u30 CC Bornem 'Ter Dilft'   03/890 69 30
Zaterdag 25 november
2006
20u15 CC Kortrijk 'Muziekstudio'   056/23 98 55

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANDRE RIEU concerteert 2 keer in Hasselt

Op zaterdag 23 december is vioolvirtuoos en dirigent André Rieu voor het derde opeenvolgende jaar te gast in Hasselt voor een wervelend concert. Aangezien de 10.000 plaatsen tijdens de vorige edities in amper 4 weken volledig uitverkocht waren, en het ook dit jaar storm loopt om een plaatsje te bemachtigen in de nochtans imposante Ethias Arena, zal André Rieu een extra concert inlassen op vrijdag 22 december!


 


André Rieu is een fenomeen in de wereld van de populaire klassieke muziek. Al bijna 20 jaar treedt hij samen met zijn Johann Strauss Orchestra met zeer veel succes op in alle uithoeken van de wereld. Met zijn ongeëvenaard enthousiasme, zijn grote muzikale vakkennis en zijn uitmuntende gevoel voor entertainment weet hij telkens duizenden muziekliefhebbers in vervoering te brengen. Voor de productie van de ongeveer 160 concerten die André Rieu jaarlijks geeft, doet hij beroep op een team van een 100-tal fulltime muzikanten en medewerkers… 

 

Het is dan ook telkens een hele eer als deze wereldvedette in zijn drukke agenda een plaatsje vrijmaakt om in Vlaanderen op te treden. Net zoals de 2 vorige jaren is hij op 23 december 2006 te gast in de Hasseltse Ethias Arena voor een speciaal concert in heuse kerssfeer. De 10.000 tickets voor dit spektakel zullen ongetwijfeld opnieuw snel uitverkocht zijn. Het enthousiasme van de bezoekers die er tijdens de vorige edities bij waren, is immers erg groot.

 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden dit unieke concert bij te wonen, richt organisator FPS|Feestburo een tweede voorstelling in. Op vrijdag 22 december zal de Ethias Arena ongetwijfeld opnieuw vol lopen. Dus ook voor dit toemaatje is het een kwestie van snel te zijn!

 

Tickets kunnen besteld worden bij:

-          Sherpa, op telefoonnummer 070-34 50 50 (België) of op 00 32 70 34 50 50 (vanuit Nederland). Reserveren kan ook via de website: www.sherpa.be

-          Mediamarkt Hasselt – 0032 (0)11/29 49 00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond wandelen met AKTIVIA
Volgend bericht ontvingen we van AKTIVIA, dè wandelsportfederatie:



Dit jaar startten wij met de GezondWandeldag, een nieuw evenement dat enkele duizenden deelnemers onderdompelde in de wereld van gezond leven, gezond denken en bewegen.

Door het succes van de eerste editie, en ook wel door de blijvende interesse van veel deelnemers, werd nu beslist om deze wandeldag volgend jaar terug te organiseren. Op 29 april 2007 plaatsen we Brasschaat en Sportcentrum Peerdsbos weer in het teken van gezond bezig zijn. De formule blijft dezelfde: een mix van informatie in de standenzaal, demo's en initiaties op de sportvelden en natuurlijk verschillende wandelafstanden in de groene omgeving en de bossen van Brasschaat.

Voor deze 2de editie mikken we op 5 tot 7.000 deelnemers, wat zeker realistisch is. De promotie richt zich - naast de actieve inbreng van partners - terug op de brede laag van de bevolking (30+ tot...). Het programma ter plaatse wordt in deze zin uitgebouwd, met doelgerichte activiteiten. Ook de kinderen en de jeugd zullen aan een aangepast programma kunnen deelnemen.

Als medewerker van dit jaar of als nieuwe snelle beslisser, krijgt u nu vooreerst de kans om volgend jaar te participeren aan dezelfde speciale voorwaarden als voor de eerste editie: u kunt profiteren van een korting van 50 % op een standruimte indien u reserveert voor 31/12/2006.

De evaluatie van de GezondWandeldag 2006 en een schets van de editie 2007 vindt u op onze website
http://www.aktivia.be/gezondwandeldag onder de rubriek 'Partners'. Daar is ook een online info-bestelformulier beschikbaar. Hou in elk geval de deadline van 31 december in het oog indien u van de vroegboek-korting voor standen wilt genieten.

Reageer (0)

11-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te verwachten !

Beste Plietspletsers,

jammer genoeg kan ik U vandaag GEEN nieuwe items aanbieden ..... maar voor zij die de vorige dagen nog niet hebben ontdekt ... gewoon naar beneden scrollen.
Vanaf zondagavond zit er weer een pakket klaar om online te gaan ... dus nog eventjes geduld.
Ik verklap dat er vanaf 12/11 o.a. aandacht wordt besteed aan Freddy Vlassenroot (fotograaf van de Showbizzsite, grootste Lotti-fan èn Miss Belgian Beauty webstekhouder) - de magazines SMAAK - AMBIANCE en ZANADU - Week van de Smaak - de boekenselectie van The House of Books ..... en vele andere boeiende onderwerpen.  
We geven zondag ook vrijkaarten weg voor de waterpolowedstrijd tussen KGZV en Eeklo op 25/11 in het Stropbad èn ... de rest ontdekt U tijdens de volgende dagen.

Door diverse omstandigheden heb ik zelf beslist geen informatie meer omtrent de (sowieso al minieme) activiteiten op 103.8 FM weer te geven ... doch vanaf 15/11 een totaalbeeld te geven van het radiogebeuren in en rond Gent.

Alvast een fijn weekend,

Johan

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs