Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
07-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim De Wulf informeert deze webstek over MILOS (18/11)

 Ik laat je graag weten dat ik op 18 november 'MILOS!' speel bij de Vieze Gasten, om 20.30u.

'MILOS!' is een vrije bewerking van 'Zwaar Bewaakte Treinen' van de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal. Het verhaal speelt zich af aan het eind van WOII. Een jonge stationbediende, Milos,  probeert de deur naar de volwassenheid open te wrikken, maar die blijkt nogal te knellen : zijn eerste fysieke ervaring met zijn liefje is falikant afgelopen en Milos is compleet in de war.  Tegen de achtergrond van het eind van de oorlog probeert hij zijn evenwicht terug te vinden. Wanneer hem dat op een bepaald
moment lijkt te lukken, sluit hij zich aan bij het verzet en pleegt een aanslag op een munitietrein. Hij wil en zal namelijk een man zijn. Op alle gebied...
Een prachtige novelle, met een mooie balans tussen groteske humor, tragiek en suspens, met een ontknoping die niemand onberoerd kan laten.



'De Morgen', noemde 'MILOS!' onlangs een van de 5 interessantste voorstellingen van het moment : '...Een poëtisch schilderij met donkere toets...' (Liv Laveyne)
Filip Peeters stond in voor poppen en scenografie, Chris Snick voor de kostuums, Yves Meerschaert en Nils De Caster componeerden de muziek, licht was van Francis Gahide en Joris Jozef regisseerde. En ik vind het een heel bijzondere ervaring om de zaal in te kijken en dit verhaal te vertellen.
Tot dan!

Info en tickets: www.deviezegasten.be

Wim De Wulf

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dave Liebman concerteert in Gent en Turnhout

Met Dave Liebman haalt de Warande één van de legendarische saxofonisten van Miles Davis in huis. En saxofonist mogen zijn bij Miles Davis is een eer die alleen voor de allergrootsten is weggelegd: John Coltrane, Wayne Shorter en Sonny Rollins gingen Liebman voor.

In 2003 schitterde hij nog op Jazz Middelheim, een concert waarvoor hij zich liet bijstaan door het Brussel Jazz Orchestra, en dat door vrijwel alle aanwezige journalisten werd uitgeroepen tot één van de beste Jazz Middelheim-concerten ooit. Als gevolg van die samenwerking is er nu een Europese tournee en de Warande is één van zijn twee Belgische Haltes.

Wat, waar , wanneer?

Dave Liebman feat. Brussels Jazz Orchestra

De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout (www.warande.be)(014/41.69.91)
Zaterdag 18 november om 20.15 uur

MAAR ook Gent komt aan de beurt .... donderdag 16 november 2006 in de Gentse Handelsbeurs ! (www.handelsbeurs.be)(09/265.91.65)

Reageer (0)

05-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestel via www.showbizzsite.be de showbizzkalender 2007

De Showbizzkalender 2007


 (foto's: Henk Van Cauwenbergh)


De jubileum-editie van de Showbizzkalender: Vier seizoenen met een ode aan de 4 diva's die de voorbije tien jaar Vlaanderen het meest gekleurd hebben... Je kan 'm sinds kort via de Showbizz-Site bestellen en de bestellingen stromen binnen.

Het afsluiten ook van een tijdperk . Tien jaar Phaedra, Tanja, Veronique en Brigitta. Namen met een kaliber en uitstraling van fotogeniek talent met ballen aan hun lijf. Vier madammen die je niet kon wegblazen.

Brigitta Callens , krachtig en freel. Doordringend verfijnd. Vanuit een dal klimmend naar de absolute top, bezaaid met bloemen. Brigitta is LENTE.

Tanja Dexters , de eerste kleuterjuf die van de Eiffeltoren dook. Een kameleon "pur sang" en een vaste waarde om mooi Uw ZOMER te sieren op een jubileum kalender. Op witte maagdelijke stranden van Thailand en op een authentiek zeilschip maakten Henk Van Cauwenberghs en Brigitta Callens einde juni haar reeks.

Phaedra Hoste , de oer-diva. Gracieus, waanzinnig fotogeniek.Geraffineerde vrouwelijkheid om de HERFST te sieren. Opnames in september op een bizarre locatie.

Véronique De Kock , absolute muze van de Showbizzkalender. De enige die op alle tien de edities prijkt ! Met haar trok Henk van Cauwenbergh en zijn team vorige week naar de woeste besneeuwde bergtoppen van Slowakije om op 2.700 meter hoogte bij een blauw meer omringd door ijs en sneeuw en authentieke berghutten WINTER maanden te realiseren.

De Showbizzkalender groeide door de jaren heen uit tot Vlaanderens meest gegeerde collector's item. Met een oplage die ruim 23.000 exemplaren overstijgt groeide de Showbizzkalender uit tot een gegeerd collector's item.

Henk van Cauwenbergh en Brigitta Callens geven de bezoekers van de Showbizz-Site de kans om de kalender nu al te bestellen! De kalender kost - net zoals de vorige jaren - 22 Euro, verzendingskosten inbegrepen. Voor deze prijs heb je de kalender begin november bij je thuis!

Vanaf begin november zal de kalender geleverd worden door de post of door medewerkers van de Showbizz-Site!

De opbrengst van de Showbizzkalender wordt aangewend om de opvoeding en begeleiding van vijf Thaise weesmeisjes te bekostigen. Henk en Brigitta bouwden dankzij hulp uit Vlaanderen een nieuwe thuis voor hen.

Bestel de showbizzkalender via www.showbizzsite.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nen Gentschen oavond in 't Pompierke

Op 17 november : leute en amusement en vooral lekker eten in 't Pompierke

Noël Fack en zijn dreidekkers zorgen voor Gents café Chantant en kabaret.


't Pompierke

Kortrijksesteenweg 214

9830 St. Martens-Latem



met: Bert en Nico Lenny,

Rolando,Danny Sinclair,

Charlène, Noël Fack, Valerie,..

vrijdag 17 november om 19u.




Gensch kèw buffet: uuflakke,hespe, druge sossietjes,

natte sossietjes, Breughelham, veel groensels,

mostoard van Tierenteyn, smijt.

*********

Konijn mee bruin bier, petoaters en appelmoes

*********

Gensch Désirtbuffet:  Gensche koazen, rijstpap,

 vloaje en pottijnk



35 euro (alles tuupe)

in tije reserveren aub  (bepirkt aantal ploatsen) tel. 09-2823171

Reageer (0)

04-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café Sportief op Radio Roeland (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondagnamiddag zorgt Willy Van Bouchaute alweer eens voor een pittige uitzending waarin 'sport' centraal staat. Zoals vroeger reeds medegedeeld op deze webstek staat de Gentse stadsradio Roeland op zondag van 15.00 tot 18.00 uur garant voor actuele sportinformatie, gekoppeld aan enkele leuke items met bekende Vlamingen èn het latere AVS-SPORT-aanbod. 

Op zondag 5 november ontvangt Willy in zijn 'Café Sportief' o.a. Miss Belgian Beauty 2007 èn organisator Ignace Crombé (zie foto) terwijl SK Kalken - Nazareth-Eke (3de provinciale B) de wedstrijd van de week wordt. Dit alles aangevuld met andere sportverslagen, de nationale en provinciale voetbaluitslagen om 17.30 uur èn aangename muziek !
Afstemmen op 103.8 FM ..... de foto werd trouwens genomen door Freddy Vlassenroot (www.showbizzsite.be) die zelf een webstek heeft waarop U alles met betrekking tot Miss Belgian Beauty kan volgen. Binnenkort zelfs een special over deze toffe fotograaf maar surfen naar zijn fotografische resultaten kan al op http://members.lycos.nl/fanmissbelgianbeauty/ èn http://members.lycos.nl/freddyvlassenroot/

Reageer (0)

03-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROULARTA BOOKS stelt 2 nieuwe uitgaven voor

Roularta Books maakt boeken voor de verschillende lezersdoelgroepen van de RMG-magazines. Roularta Books is een initiatief van de uitgevers van Knack en Trends en jaarlijks worden een 30-tal titels uitgebracht onder de imprint 'Roularta Books en Globe. Globe is de belangrijke samenwerking tussen Roularta Books en VAR, de regie van de VRT.
Vandaag stel ik U graag 3 nieuwe titels voor die bijzonder actueel zijn en waarmee ongetwijfeld de gastronomen en de wielerliefhebbers een plezier zullen doen.

 De traditie wil dat Roularta Books jaarlijks een restaurantgids Knack/Le Vif uitbrengt en voor 2007 is dat niet anders. En ook nu weer slagen de 4 auteurs (Pieter van Doveren - Jan Van Hemeledonck - Philippe Bidaine en Willem Asaert) erin om méér dan 1000 restaurants uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië onder de aandacht te brengen van diegene die met de gids in de hand op zoek gaat naar een voor hem of haar culinair adres. Naast persoonlijke commentaar en een eigen beoordeling streeft de gids er ook naar om nieuwe tendensen in de culinaire wereld in de schijnwerper te plaatsen. 560 bladzijden zorgen alvast voor een ruime keuze waarin ieder zeker iets zal terugvinden wat in aanmerking komt voor een bezoekje. Deze gids prijst zichzelf aan als onafhankelijke, informatieve en meest complete restaurantgids ... maar dat zal U zelf moeten ondervinden. Alle restaurants staan  alfabetisch geklasseerd per postnummer èn krijgen - indien de waardering dit voorziet - al dan niet een onderscheiding in de vorm van 'gardes' waarbij bijvoorbeeld 5 gardes staan voor 'grootste onderscheiding met felicitaties van de jury' (bvb. Hof van Cleve - Kruishoutem / Comme chez Soi - Brussel) ... Gardes worden enkel uitgereikt aan de allerbeste restaurants, wat uiteraard niet wil zeggen dat deze zonder garde geen kwaliteit serveren. Integendeel ... zelf zat ik onlangs in het Gentse Carte Blanche (Paul Rapati en Walter Goederis) en heb bijzonder genoten van het uitgebreide menu ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Voor mij zouden ze in tegenstelling tot de gids gerust een garde mogen krijgen ... en dat is iets waar de gids ook rekening mee houdt. Immers, de lezer en/of restaurantbezoeker kan het apperciatieformulier achteraan de gids invullen en opsturen OF zijn mening laten kennen op www.knackrestaurantgids.be 
Topratings (lekker voor een prikje - beste maaltijden - met breugel aan tafel - fish and fish only ......) vervolledigen het werk dat iedere levensgenieter zal aanspreken en boeien. En tenslotte heeft ieder toch z'n eigen smaak !

De gids is een uitgave van ROULARTA BOOKS en kost 21,95 euro. 

 De tweede uitgave van Roularta Books is méér dan ooit actueel want we mogen toch stellen dat het veldrijden sedert ettelijke jaren in België is uitgegroeid tot een ware volkssport waarbij bijna dagelijks (tijdens de herfst-en winterperiode) crossers doorheen het slijk sukkelen of de harde ondergrond als boeman ervaren. In het boek "Helden van het veld" schetsen auteurs Patrick Cornillie - Patrieck Geldhof en Dries Vanysacker een portret van de Belgische wereldkampioenen cyclocross tijdens de periode 1966 - 2006. De lezer wordt via diverse hoofdstukken doorheen de succesverhalen van de wereldkampioenen geloodst en krijgen op een vlotte manier voeling met de cyclosport. Zo keren we terug naar de prehistorie van het veldrijden waarin de jaren tussen 1902 en 1943 met de 'cross country cyclo-pédestre' de basis gelegd hebben voor het latere cyclocross. Tevens wordt België vanuit diverse invalshoeken belicht als (belangrijkste ?) organisator van het WK en wordt het overgrote deel van het 160 pagina's tellende boek opgeslorpt door de verdienstelijke cyclocrossers die tot op heden een gouden WK-medaille in de wacht hebben gesleept. Erik en Roger De Vlaeminck, René De Clercq, Robert Vermeire, Norbert Dedeckere, Albert Van Damme, Roland Liboton, Marc Janssens, Danny De Bie, Paul Herijgers, Sven Nys, Mario De Clercq, Bart Wellens, Bart Aernouts, Erwin Vervecken, Sven Vantourenhout, Kevin Pauwels en Niels Albert .....aan de hand van uitslagen, een pak voor zich sprekende zwart-wit foto's, commentaar en interviews worden ze één voor één geeërd voor hun prestaties. Een uitgave die in geen enkele boekenkast mag ontbreken !!
Benieuwd of er binnenkort nog een WK-naam bijkomt ?

In het Wielermuseum in Roeselare startte trouwens op 23 oktober j.l. een overzichtstentoonstelling 'Helden van het veld' die U nog kan bezoeken tot 4 februari 2007 (info: 051/26.87.40)

"Helden van het veld" is een uitgave van Roularta Books en kost 19,90 €

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD-aanbod van de week .... gewoonweg genieten !

Terwijl de bladeren in volle getale aangetrokken worden door de ondergrond en massaal zorgen voor de naaktheid van de bomen, wordt een periode ingeluid waarin muziek voor een aangename verpozing kan zorgen. Doorheen de straaltjes zon en de ochtendlijke rijm die vanuit de woonkamer zichtbaar wordt, kunnen muzikale klanken zorgen voor een ongewone rust en inspiratie. Vandaar dat ik vandaag 2 nieuwe albums op deze webstek plaats die jou op een prachtige manier kunnen begeleiden doorheen een doordeweekse dag:

 Yasmine Met haar nieuwe album "Licht ontvlambaar" is Yasmine naar eigen zeggen toegekomen op de plek waar ze al sinds het begin van haar carrière wilde zijn ... op een eilandje alwaar de sound zelden of nooit in verband wordt gebracht met een vrouwenstem. Yasmine toont door deze aparte keuze dat ze volwassen is geworden en dat uit zich bijvoorbeeld door de inbreng van rockgetinte, rauwe en melodieuze benaderingen van de songteksten die grotendeels door haar zelf geschreven zijn. Een uitdaging die ontsproot na het succes van haar vorig album ("Vandaag, het morgen van gisteren") waarin ze Leonard Cohen-teksten in 'haar' Nederlands omzette en op die manier zichzelf als tekstschrijver ontdekte. Ik heb eigenlijk altijd een aparte bewondering gehad voor Yasmine en het was dan ook een aangename ontmoeting toen ik haar als één van mijn gasten mocht ontvangen in het toenmalige publieksprogramma 'Pliets Plets' (Radio Roeland - Gent) en ze niet alleen als een sober en stijlvol meisje overkwam, maar ze in alle sereniiteit liedjes kon brengen die gewoonweg aansloegen bij het luisterpubliek. Ook nu weer ... zovele jaren later ... kan ze overtuigen: deze keer met 12 nummers die stuk voor stuk een eigen leven leiden. Ze gaat geen enkel hedendaags thema uit de weg en profileert zich hierdoor als een gedreven zangeres die zichzelf als het ware bloot geeft. Een aangenaam moment weerklinkt in de nummers waarin bvb. Zita Swoon, Thé Lau, Frank vander Linden en Kris De Bruyne op één of andere manier een inbreng hebben en duidelijk aantoont dat haar collega-artiesten haar tenvolle ondersteunen en aprreciëren. Voor wie houdt van vlotte muziek met een waaier aan gevoelens, zit goed met "Licht ontvlambaar" van Yasmine.
Aan dit album koppelde Yasmine trouwens een tournée onder dezelfde titel die start op 21 november in de Brusselse Ancienne Belgique en eindigt op 9 maart 2007 in de Leuvense schouwburg. Voor de volledige lijst van data en locaties verwijs ik U naar www.garifuna.be en de officiële webstek van Yasmine: www.yasmine.be
"Licht ontvlambaar" verscheen op haar eigen label Skillshotsounds en wordt gedistribueerd door EMI MUSIC.

homerecords.be, Claire Goldfarb, Or Propos Het tweede album moeten we situeren in de wereld van de muzikale improvisaties die op een perfecte manier geuit worden door de combinatie van cello en stem ..... door Claire Golfdfarb. Deze 32-jarige Belgische en klassiek geschoolde muzikante ontdekte via enkele hedendaagse componisten een aparte muzikale visie die ze tracht weer te geven in haar concerten èn dit allereerste album "Or propos". Dat zij zich verdere specialiseerde in dans en bewegingsleer zorgde er voor dat ze kindervoorstellingen uitbouwde en zeer divers tewerk kon gaan. Op het album krijgen geluidsopnames in diverse kerken van de Drôme gestalte en geven zij een nimmer gehoorde vorm van akoestiek weer die hemels weerklinkt. Een ongetwijfeld gedurfde aanpak te noemen die resulteert in een nieuwe ontdekking waarin de emoties tenvolle worden aangesproken. Een confrontatie met haarzelf, haar muzikale collega's en niet in het minst met haar publiek. Maar de 10 nummers op het album zijn zo veelzijdig en sfeervol dat ze de luisteraar meesleurt in een wereld van vervoering. Het konden stuk voor stuk ook filmsoundtracks zijn waardoor het album iets magisch meekreeg. Die magie is een pluim op de hoed van Claire Goldfarb waarvan wij hopen dat dit album binnenkort navolging krijgt.

"Or propos" is een realisatie van Homerecords en gedistribueerd door AMG.
Méér info vindt U op www.homerecords.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plots afscheid van Achiel Schepens
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 27 oktober overleed totaal onverwacht Gentenaar Achiel Schepens op amper 61-jarige leeftijd. In de Artveldestad was deze minzame acteur, tekstschrijver en entertainer een bijzonder graag gezien man die o.a. de Gentse Feesten op de Koornmarkt met zijn warme stem de nodige uitstraling gaf. Maar Achiel was ook een prachtige vader en partner ... voor zijn vriendin Veronique èn voor zijn kinderen waarvan acteur Jan Schepens voor de buitenwereld waarschijnlijk wel de meest bekende is. Met Jan en zijn echtgenote Katja Retsin had ik trouwens een lange periode het genoegen te kunnen samenwerken in mijn toenmalig programma op Radio Roeland: "Pliets Plets".
Hierbij wil ik dan ook mijn medeleven betuigen aan partner, kinderen en schoonkinderen, kleinkinderen ... en iedereen die hem nauw aan het hart lag ! Ik wens jullie alvast veel sterkte toe .....

Van Achiel nemen we afscheid op vrijdag 3 november om 10.00 uur in het crematorium te Lochristi.

Op mijn vraag stuurde Jan Schepens mij een foto vol levende herinneringen die ik hierbij graag publiceer als aandenken aan de man die zeer emotioneel kon zijn maar dit het meest liet blijken bij de geboortes van zijn kleinkinderen. Hieronder laat ik U dan ook graag getuige zijn van de woorden van Achiel Schepens die hij schreef voor Manou ... zijn kleindochter èn dochtertje van Jan en Katja. De foto toont trouwens Manou in het warme gezelschap van Achiel en Veronique.

Manou

 
waar de gordel van smaragd
zich slingert om de evenaar
daar danswiegen nu alle palmen
 
er is een nieuwe schoonbloem
 
met oogjes zoals onze ochtenden
de zachtwind vraagt niet hoe
de blauwzee vraagt niet hoe
 
zij weten samen zijn wij mooi
douce douxxx
de reikende handjes en de oogjes
van Manou
 
Achiel ( O'Papa)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uitnodiging voor wandelaars met herfstgevoelens

De WERKGROEP SPORT van de OUDERRAAD

van  de basisschool Mariavreugde (Wondelgem)

nodigt alle wandelliefhebbers uit op een eerste activiteit:


een heuse HERFSTWANDELING 

 

op ZONDAG 12 november 2006.

 

Praktisch:

Vrij vertrek tussen 14 u en 15u30

Start en aankomst aan de school - Vinkeslagstraat 2 - 9032 Wondelgem

Inschrijvingsprijs: 1 eurootje

(1 consumptie onderweg inbegrepen)

Parcours geschikt voor kinderwagens en buggy’s

Bij regenweer toch aangepast schoeisel voorzien!

 

Vanaf 15 uur zijn ook niet-wandelaars welkom

op school voor een drankje of een pannenkoek …

Gratis verzekering via BLOSO 

Méér info via www.mariavreugde.be

Reageer (0)

02-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Daele Compagnie viert 10 jaar met PIERKE DEN DUVEL
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Echt Gents volkstheater door de Van Daele Compagnie.

Een levensschets van Henri Van Daele.

Bewerking en regie: Lea Van Volsem
Met Stefaan Callewaert, Martine Van De Woestyne, Guillaume Belaey, Ingrid G?nther, Jeanine Vanhecke, Philippe Willems, Arsene Versprille, Ronald Brackman, Serge Doens, Willy Everaert, Noleen Niemegeerts en Lea Van Volsem.



Op 4 november (19.30) - 5 november (15.30) - 9 november (19.30) - 10 november (19.30) - 11 november (19.30) en 12 november (15.30), telkens in Auditorium 61 - Onderbergen 61 - 9000 Gent.µ
Kaarten via vzw Uitbureau - 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesdaagse Vlaanderen Gent komt eraan !

De Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2006 is in Gent voorgesteld aan het publiek. De absolute top van het baanwielrennen zal weer afzakken naar het Kuipke in Gent. Van dinsdag 21 november tot en met zondag 26 november 2006.


Vier wereldkampioenen hebben al bevestigd voor de 66ste editie: Robert Bartko, Peter Schep, Isaac Galvez en Joan Llaneras.
Van Belgische zijde komen Iljo Keisse, Dimitri De Fauw, Wouter Van Mechelen en Kenny De Ketele afgezakt naar Gent.
Ook de Memorial Noel Foré is weer van de partij. Nieuw is dat luisteraars van Radio 2 van het echte werk op de piste kunnen genieten. De zes beste renners én één reserve gaan door naar de finale op zaterdag.
Zesdaagse Vlaanderen-Gent staat ook bekend om zijn amusement. Voor dit jaar liggen onder meer een imitator van André Hazes, Eddy Wally en Wendy Van Wanten vast.

Méér info op www.zesdaagse.be en tickets via vzw Uitbureau - 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ensemble Koen De Cauter & Myrddin De Cauter op 26/11 ten voordele van BENIN

Op 26 november organiseert Hendrik De Moerloose samen met enkele andere vrijwilligers in de Raadzaal van Melle een benefietconcert voor een educatief project te Benin in West Afrika. Met de opbrengst van het concert zal het transport van een grote lading computers en ander informaticamateriaal, geschonken door de Artevelde Hogeschool Campus Mariakerke, worden betaald. Het computermateriaal zal gebruikt worden om in de scholen van Cotonou (Benin) cursussen informatica te organiseren.

Wanneer: zondag 26 november
Aanvang: 16.00u (deuren open om 15.00u)
Organisatie: werkgroep benefiet voor Benin ism Dienst Cultuur Melle
Info: 0477.66.41.16 of bij de Dienst Cultuur Melle (09 272 66 15)
Steunkaarten: €8, verkrijgbaar bij Dienst Cultuur Melle, Gemeenteplein 1 te 9090 Melle

De mogelijkheid bestaat om steunkaarten te reserevren via hendrik.dem@telenet.be met vermelding van Uw naam, telefoonnummer en gewenst aantal kaarten. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteurs en componisten verenigen zich in GALM
De Vlaamse auteurs en componisten uit de lichte muziek hebben zopas een nieuwe belangenvereniging opgericht: GALM, voluit het Genootschap Auteurs Lichte Muziek.

GALM behartigt de professionele, juridische, materiële en creatieve belangen van de auteurs en componisten bij media, beleidsinstanties, uitgevers, auteursverenigingen en alle andere actoren in de Belgische muziek- en audiovisuele industrie.
GALM is een spreekbuis en aanspreekpunt voor de auteurs en componisten uit de lichte muziek en wil in eerste instantie de communicatie met Sabam optimaliseren.

Het GALM-bestuur vindt het belangrijk dat auteurs lichte muziek met één stem kunnen spreken, zoals klassieke musici of uitgevers dat al langer kunnen.

Evert Verhees is voorzitter, Kris Wauters woordvoerder en Frederik Sioen secretaris. Andere bestuurders zijn ondermeer Gert Bettens, Alex Callier, An Pierlé en John Terra.

Méér info op www.galm.be

Reageer (0)

29-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe 'MOO(i) humor kan zijn !!!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op uitnodiging van Christian Lapinne (XL-Productions) bracht ik mijn zaterdagavond door in het Gemeentecentrum 't Groenveld in Merelbeke alwaar het gezelschap 'MOO het beste van zichzelf zou geven. Met de muziekkomedie "Little Ronny Peacock & The Bel Mundo's" zorgen Ron De Rauw, Rembert De Smet en Peter Merckx alvast voor een onvergetelijke avond waarop de lachspieren, de gehoorgang èn de gevoelens een ruim aanbod te verwerken krijgen dat op geen enkel moment verveelt. Met een sober maar bijzonder functioneel decor wordt alvast de stemming weergegeven waarin de toeschouwer méér dan een uur zal vertoeven en dat ervoor zorgt dat de bewegingsvrijheid van de 3 acteurs/muzikanten/zangers op geen enkel moment gestremd wordt. En dat beweging, inzet èn interactie met het publiek (naast de creatieve en muzikale inhoud) nog steeds loont, bewezen de 3 heren in een tot nokkensvol gevulde theaterzaal.

Uiteraard kunnen en mogen de 3 heren terugblikken op een zeer uitgebreide carrière, maar de 3 diverse genres samenbrengen tot één spetterend geheel is en blijft nog steeds een bijzondere uitdaging. In zoverre dat we het gevoel hadden dat zij al ettelijke jaren samen op de planken staan. Ron De Rauw  blijft sowieso de man die na zijn geslaagde avontuuur met de groep JUMMOO nog steeds als frontman de touwtjes in handen heeft. Een zeer bewonderenswaardig artiest die de gave bezit om humor met sentiment èn uitstekende gebrachte muziek te verweven ... om nog maar te zwijgen van de gekkebekketrekkerij die op zichzelf al een sketch zou kunnen zijn. Tegenpolen zijn enerzijds Rembert De Smet (zoon van tekenaar Gaston De Smet èn in Merelbeke ook genietend van de prestaties van zijn nageslacht) die met de formatie "Twee Belgen" en "Esta Loco" zijn muzikale strepen verdiende en ... hoe kan het ook anders ... zorgt voor de ruime inbreng van Spaansklinkende melodieën, en anderzijds Peter Merckx (Milan Slàvitz) die in de komedie het duupje van het trio is maar langzamerhand uitgroeit tot een prima entertainer (mimiek èn blaasgehalte).

Wie zich verwacht aan een waterval van woorden en conversaties is er aan voor de moeite, want met uitzondering van de liedjesteksten die op een zeer eigenzinnige (maar gewaardeerde) manier worden gebracht, is het alsof je in een soort slapstick zit. Hiermee levert 'MOO het bewijs dat humor niet noodzakelijk voortkomt uit het gesproken woord! Vaak heb ik mezelf de bedenking gemaakt: "Hoe komen ze er toch bij ?" en daarmee zal ik waarschijnlijk wel niet de enige zijn geweest. Het onbekende maakt na enkele deuntjes onmiddellijk plaats voor enthousiasme bij het publiek en dat is toch datgene waarnaar bij de acteurs/muzikanten/zangers wordt gestreefd. Was het nu met 'Pata Pata', 'La Bamba', 'Black Betty', ACDC, Kiss of de vele andere schatten aan muziek ... ze waren gewoonweg subliem te noemen. De staande ovaties (!) zorgden trouwens voor een aantal (!) bisnummers en dat gaf gewoonweg weer dat iedereen ervan genoten had ... en te zien aan de gelaatsuitdrukkingen van Ron, Rembert en Peter ... waren ze zelf ook zéér tevreden !

'MOO is een ware aanrader voor zij die graag eens een avondje het verstand op nul willen plaatsen en zich willen laten inwijden in de wereld van muziek en humor. Geen enkele therapie is beter dan 'MOO om als een blijgezind en gelukkig mens na de vertoning weer de wijde wereld in te stappen.

Wie 'MOO nog aan het werk wil zien kan terecht in Deinze (25/11) , Maaseik, Leffinge, Leuven, Willebroek, Anzegem of Aalst maar voor de juiste data èn locaties kan je steeds terecht op www.xlp.be en www.mooweb.be

Reageer (0)

27-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenen en Halloween

Binnenkort is het Halloween en kunnen we weer eens verdwalen in de wereld waarin de pompoen koning is. Maar deze groente van de familie van komkommerachtigen heeft meer dan alleen maar een symbolische betekenis. Het is ook een voedingsmiddel vol goede eigenschappen, dat je trouwens niet alleen als soep kunt eten…


Oranje boven!

Klik hier !
De pompoen - je hebt ze in verschillende soorten - is een van de minst calorierijke groenten. Ze bevat amper 20 kcal per 100 g, dezelfde orde van grootte als witlof of sla. Je kunt er met andere woorden van eten zoveel je wilt.

Het interessantste aspect aan de pompoen is dat ze veel pro-vitamine A of bètacaroteen bevat: een portie van 200 gram volstaat al om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te dekken! Tal van epidemiologische studies hebben aangetoond dat wie regelmatig pompoen eet, minder risico loopt om bepaalde kankers te krijgen (longen, slokdarm, darmen...). De meest waarschijnlijke hypothese is precies die overvloedige aanwezigheid van bètacaroteen, een krachtig antioxidant. Maar de hoge doses van dit pigment die mensen vroeger via voedingssupplementen innamen, zijn dan weer gevaarlijk voor de gezondheid. Het is dus beter om de groente gewoon te eten, bij voorkeur de gekleurde soorten. De diepst gekleurde, zoals de kleine Japanse pompoentjes, bevatten immers het meeste bètacaroteen.

Een manusje van alles

Ook de andere vitamines zijn goed vertegenwoordigd. De groente bevat bijna alle vitamines van de B-groep, met vooral een vrij hoog gehalte aan vitamine B9 of foliumzuur, dé vitamine voor zwangere vrouwen. Ze bevat ook een beetje vitamine C, zoals alle andere leden van deze familie (komkommer, meloen, pastinaak…), en ook kleine hoeveelheden vitamine E. Pompoen is ook heel rijk aan mineralen zoals kalium en magnesium, al behoort hij niet tot de koplopers van groenten die rijk zijn aan microvoedingsstoffen. Het grootste voordeel van de groente is dat het vruchtvlees achter een dikke en beschermende schil zit die er moeilijk af gaat. Als je ze in haar geheel bewaart, houdt ze lang en blijven de kwetsbare voedingsstoffen zoals vitamine C en vitamine B9 intact.

Last van luie darmen?

De vezels van de pompoen zorgen voor een goede darmfunctie. De groente wordt gewoonlijk als soep of puree klaargemaakt, waardoor de vezels heel goed verdragen worden. Het fijnmaken en koken heeft ook als effect dat de opname van bètacaroteen verbeterd wordt. De stimulerende werking van de vezels komt onder meer door mannitol, een licht laxerende stof. De groente is dus een uitstekend middeltje om -
op natuurlijke wijze - verstopping tegen te gaan.

De nachtmerrie van Halloween?

Een van de vele dingen die mensen tegenhouden om pompoen te eten is de bereiding. De groente is nochtans gemakkelijk te hanteren, als je weet hoe ze aan te pakken. Om de zaadjes eruit te halen ga je gewoon met de hand langs de draden, te beginnen aan één uiteinde: de pitten vallen gewoon in trossen in je handpalm. Daarna kun je er de vezels gemakkelijk af halen. Het schillen lukt het best als je de pompoen in vieren snijdt, zoals een appel. Breng ook wat variatie in uw gerechten: pompoen is niet alleen als soep te eten. Maak eens een puree, waar
je dan rijst bij kunt geven, je kunt er jam en chutneys van maken, taart en gebakjes, een gegratineerd gerecht, met mosselen…

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefpunt Café (Gent) op 29 en 30 oktober
 Voor het resterende gedeelte van de maand oktober zorgt het muziek-en theatercafé TEFPUNT (Bij St. Jacobs - Gent) voor de nodige ambiance op zondag-en maandagavond (gratis ingang) met op zondag een wekelijks andere DJ èn op maandag met een live-concert:

Zondag 29 oktober DJ'S DE MANNEN MET EEN SNOR - Maandag 30 oktober Concert WIGBERT en ERIK VISSER

Alle info op www.trefpuntvzw.be of 09/233.58.48

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Zwemvereniging ontvangt de waterpolospelers uit Bergen op 28/10/2006

 Zaterdagavond staat de tweede thuismatch van het seizoen voor de Gentse Zwemvereniging (GZV) op de kalender. Ze ontvangen in het eigen Stropbad de vrienden uit Bergen. De voorbije weken verliepen goed voor de Gentse waterpoloploeg. De eerste thuismatch tegen Mechelen werd met ruime cijfers gewonnen ( 20-8 ) en ook in zwembad Les Dauphins te Moeskroen bewezen ze goed op weg te zijn. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. Ze verloren uiteindelijk met 10-8 maar lieten in het diepe bad toch weer enkele mooie dingen zien. Ook in de beker blijven ze meestrijden. Vorig weekend moest de Gentse naar Mechelen voor de 16e finale en wonnen met 7-11. Het levert alvast een verplaatsing op naar tweedenationaler Strombeek. In het weekend van 17nov moeten ze daar 10 doelpunten gaan inhalen willen ze verder bekeren. Strombeek krijgt 10 doelpunten voorgift door het klasseverschil tussen beide ploegen.
Méér info op www.kgzv.be

PROGRAMMA ZATERDAG 28/10
zwembad Strop
18.30u   KGZV 2- WP Kortrijk
20.0u  KGZV-Bergen
21.15u KGZV-Bergen (reserven)
 
ZONDAG 29/10
zwembad Rooigem
12.30u miniemen KGZV-Brugge
 
zwembad te Kortrijk
12.30u junioren Kortrijk-KGZV

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopping Center Gent Zuid in de ban van Mozart

 Ter gelegenheid van de musical Amadeus wordt het Shopping Center Gent Zuid omgetoverd in een barokke sfeer. De bezoekers kunnen nog t.e.m 4 november nader kennismaken met deze Oostenrijkse componist.

Zo zijn er ondermeer VIP-duo tickets te winnen voor de voorstelling in de Capitole en is er op 28 oktober, vanaf 15u, een heuse, levensgrote ijsviool die wordt uitgehouwen door ijskunstenaar Frank De Conynck.

Omstreeks 17.30 wordt de laatste hand gelegd aan dit ijskoude pronkstuk terwijl de pers uitgenodigd wordt om een ijspint en echte Oostenrijkse taart te proeven.

Ook de kleinsten worden gedurende deze Mozart week in de watten gelegd.

Op 31 oktober, van 14u tot 17u, zijn er workshops in het teken van deze muziekvirtuoos. De kinderen worden wegwijs in Mozarts bonte muziekwereld in een workshop stempelen.

Méér info op www.gentzuid.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazomeren in Limburg

'Nazomeren in Limburg' met 25 % korting!

Limburg is de groene long van Vlaanderen. Dit najaar serveren we je het beste wat Limburg te bieden heeft, met de hartverwarmende Limburgse gastvrijheid als kers op de taart. Het buitengevoel in de mooie natuur, de knusse verblijven en de gezellige restaurantjes liggen op jou te wachten. Per regio ontdek je de belangrijkste nazomer-troeven, vind je leuke tips en originele adresjes. Wandelen, shoppen, gastronomie, cultuur... Puur Limburg-plezier, van nazomer tot prille winter.

En alsof dat niet genoeg is, doen de Limburgse logies er nog een schepje bovenop: tot 21 december geven 110 Limburgse verblijven je 25% korting! Tip: voor de deelnemende kleinschalige logies geldt de Limburgse Slechtweergarantie en dit t.e.m. 7 januari 2007.

De Limburgse nazomertroeven:
- 25 % korting in meer dan 100 logies op een verblijf van minstens twee nachten met ontbijt
- Slechtweergarantie bij alle kleinschalige logies die deelnemen aan de actie 'Nazomeren in Limburg' (gratis ticket voor 44 all weatherattracties als het regent)

- veel variatie in landschappen
- elke dag iets te beleven: een stille dauwwandeling tussen het plukvers fruit van Haspengouw, een workshop rond najaarskruiden met Daniëlle Houbrechts, Kempense herfstgastronomie met trappist en kaas, een hele Week van de Smaak in Hasselt waar het Vlaams slotevent plaatsvindt, het mysterieuze licht- en klankspel 'Dwaallichtjes' in Bokrijk, een ontdekking van de Mijnstreek met regiotours en sleutelfiguren, en nog veel meer ...

- de befaamde Limburgse gastvrijheid als kers op de (fruit)taart... Het persoonlijk onthaal in Limburg is legendarisch. Ook de Limburgse gidsen zijn joviale gastheren. Zij kennen hun streek van binnenuit. Kijk maar naar de sleutelfiguren in de Mijnstreek en de rangers in het Nationaal Park Hoge Kempen...

Het Limburgse najaar biedt afwisseling genoeg voor een heerlijke antistressvakantie. Begin je dag met een ontspannende wandeling over de Voerense heuvels. 's Namiddags flaneer je door de winkelstraten van trendy Hasselt of stap je door het enige Nationale Park van het land met een heuse ranger als gids. Je eindigt met een exotisch diner in de Mijnstreek. En met de interactieve 'periscopen' werp je een boeiende blik op het Maasland. Beloon jezelf met een stuk fruitige vlaai, een schuimend streekbiertje of een heerlijk streekgerecht. Lekker en toch supergezond!

De gids 'Nazomeren in Limburg' is een ideale metgezel voor een geslaagde tussendoor-vakantie. Bestel nu bij Toerisme Limburg je gratis Limburg nazomergids. Alle info, voorwaarden én een downloadbare nazomergids en kortingsbon vind je ook op www.toerismelimburg.be/nazomeren. Hier vind je ook de meest recente lijst van logies waar je voordelig kan 'Nazomeren in Limburg'.

Info: Toerisme Limburg vzw, Willekensmolenstraat 140 in B-3500 Hasselt (België),
tel. + 32 11 23 74 50, fax + 32 11 23 74 66, info@toerismelimburg.be, www.toerismelimburg.be/nazomeren

Reageer (0)

24-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOL levert weer een MISS ..... Anne-Marie is Belgian Beauty
Zaterdagavond werd in een uitverkocht Casino van Knokke de 16de editie georganiseerd van de nationale verkiezing Miss Belgian Beauty. Tussen De Gouden Twaalf werd naar de opvolgster gezocht voor de uittredende Miss Céline Du Caju.
De finalisten brachten diverse choreografieên en défilés, alsook de gevreesde verbale proef.
Vele BV's waren aanwezig waaronder Minister-President Yves Leterme, staatssecretaris Vincent Vanquickenborne, Jacques Vermeire, Freddy Maertens, Jacky Lafon,Véronique De Kock, Walter Capiau, Phaedra Hoste,....

Organisator Ignace Crombé mocht Ilie Anne-Marie kronen tot 16de Miss Belgian Beauty. Ze werd meteen 12.500 euro rijker, kreeg een gloednieuwe Nissan Cabrio cadeau, alsook een lederen Durlet-salon ter waarde van 10.000 euro van Geko Woonwereld.
Vanaf nu start voor haar ook een nieuw leven.

Miss Belgian Beauty 2007 is 21 jaar, afkomstig uit Mol (provincie Antwerpen).
Ze studeert rechten.
Ze is 1,68 meter groot, heeft kastanjebruin bruin haar en blauwe ogen.
Haar hobbies zijn piano spelen en skiën

Einduitslag :

Miss Belgian Beauty 2007 : Anne-Marie Ilie uit Mol ( 70 punten)
Eerste eredame : Sofie Holvoet uit Wevelgem (66 punten)
Tweede eredame : Julie Casier uit Sint-Niklaas (64 punten)


Persprijs : Sofie Holvoet

Prijs van de sympathie : Joke Verhaeren


Voor meer info of contacteren nieuwe Miss : bel Ignace Crombé op  0475/71.50.24 of  www.missbelgianbeauty.be 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs