Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
12-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CJP krijgt nieuwe directeur

Bij CJP treedt binnenkort een nieuwe directeur aan: Joris Rossie (39). Hij neemt daarmee de fakkel over van Ingrid Ligtvoet, die na 17 jaar bij CJP - waarvan 7 jaar als directeur - aan een nieuwe uitdaging begint in de gezondheidssector. Joris Rossie is op dit moment zakelijk leider van CultuurNet Vlaanderen. Eerder was hij actief als project manager voor de Vlaamse Gemeenschap, Toerisme Vlaanderen en AFS.

De nieuwe directeur wil, samen met zijn team, de positie van CJP consolideren op de jongerenmarkt en CJP's sectorwerking op de kaart zetten. "CJP blijft vasthouden aan zijn missie om meer jongeren meer zin te doen krijgen om meer aan cultuur te participeren. En wil het hen daarbij ook makkelijker te maken. CJP zal daarbij nog korter op de bal spelen, nog meer aansluiting zoeken bij de leefwereld van de jongeren en nog meer samenwerken met de cultuursector. We willen meer dan ooit tevoren ‘bemiddelen’ tussen de jongere en het ongelooflijk rijke aanbod" aldus Joris Rossie.

CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) vzw ontwikkelt al jarenlang diverse methodieken om jongeren en cultuur dichter bij mekaar te brengen. Zo zal CJP in november 2006 een gloednieuwe website lanceren die cultuur veel bespreekbaarder wil maken en die de cultuurdatabank wil ontsluiten voor jongeren.

Reageer (0)

09-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij LANNOO denkt aan wandelaars en wafeleters

Vanaf vandaag wordt PER uitgeverij aandacht geschonken aan nieuwe literatuur die de moeite waard is om te lezen, te doorbladeren, te ontlenen of te kopen. Daar waar wij in het verleden een selectie maakten van een wekelijks boekenpakket is het nu gemakkelijker om de uitgeverijen waarmee wordt samengewerkt op een bijzondere manier in de schijnwerper te plaatsen. We doen dit via enkele nieuwe uitgaven die gerecenseerd worden en waarover U de praktische informatie krijgt, maar ook zal aandacht geschonken worden aan de auteur èn aan de uitgeverij zelf. We streven er ook naar om aanwezig te zijn op de diverse persvoorstellingen waarbij enkele foto's U een idee geven van de sfeer !

Starten doen we bij uitgeverij LANNOO dat in 1909 door Joris Lannoo als drukkerij-uitgeverij in Tielt werd opgericht.


         Zoals U merkt is ook het logo van de uitgeverij doorheen de jaren aangepast aan de sfeer uit die periode en anno 2006 telt het bedrijf 165 medewerkers. Wie méér wenst te weten over de geschiedenis van het bedrijf, de huiduge structuur en de uitgaven kan terecht op www.lannoo.be

3 boeken verdienen vandaag onze aandacht: 

 In de reeks Dicht-bij-huisgidsen zorgt auteur Marcel Gevaert alvast voor een bundeling van 30 boeiende wandelingen aan beide zijden van de Frans-Vlaamse grens ... een grens die eigenlijk maar een kunstmatige lijn is met slechts oppervlakkige gevolgen want blijkbaar hangen de Vlaamse leeuwen in groten getale in o.a. Bailleul (Bell), Cassel en de mooie dorpjes in de omgeving. Niet voor niets spreekt men er over 'de schreve' ... en die lijn kunnen we dankzij het boek op een makkelijke en aangename manier overschrijden. De 30 wandelingen worden ingedeeld in 4 hoofddelen, zijnde 'zee, strand en duinen' - 'een tipje van de poldersluier' - 'op en rond de Bergen' èn 'het land van Leie en Schelde'. Via goede bewegwijzering ontdekken we niet alleen de diversiteit van de landschappen, de fauna en de flora maar worden we getroffen door de nog bestaande historische overblijfselen en de plaatselijke heemkunde. Van Gravelines tot Nieuwpoort of van Diksmuide tot Hazebrouck, van de Pevelenberg tot Beselare ..... het zijn en blijven genietbare routes en streken die de komende herfst-en wintermaanden kunnen zorgen voor een genietbare dag. Per route is een kaart voorzien die ervoor zorgt dat je ten allen tijde weet waar je je bevindt, foto's zorgen voor herkenbare situaties en het ganse traject krijgt van de auteur de nodige uitleg mee. Praktische informatie (afstand - aard van de weg - infoadressen) vervolledigen de routebeschrijving zodat alles voorhanden is om met deze dicht-bij-huisgids op stap te gaan.




"Op stap in de grensstreek van West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk" (ISBN 90-209-6467-4)(15,95 €)

Een tweede Dicht-bij-huisgids is dan méér gericht naar de wandelaars die houden van geschiedenis en via lusvormige routes kennis maken met historische slagvelden die oojk wel eens 'Belgische velden van eer' worden genoemd. Auteur Denise Van Den Broeck is als onderzoeksjournaliste zeer goed geplaatst om een spraakmakende keuze te maken tussen de nog bestaande slagvelden in ons land, rekening houdende met de belangrijkheid van de veldslag of de aanwezigheid van treffende momumenten en verhalen. Ze zorgt er trouwens voor dat er tussen alle provincies een evenredigheid is want in elk van de 10 provincies zocht en vond ze 2 tochten die de geïnteresseerde wandelliefhebber danig kunnen boeien.
Zo is er bijvoorbeeld Zillebeke en Duiksmuide (de slag rond Ieper en de slag om de IJzer), Gavere en Mullem (de laatste opstand van de Gentenaren en de slag bij Oudenaarde), Bornem en Bonheiden, Meeuwen en Eben-Emael, Halen en Neerwinden (slag der zilveren helmen), Waterloo en Ramilles, Sankt Vith en Rocherath, Bastogne en Rossignol, Jallet en Anhée, om te eindigen met Fontenoy en Fleurus (slagveld van drie oorlogen). Een beknopte historische kadering van de veldslag en een beschrijving van de belangrijkste en/of merkwaardigste plaatsen op het parcours maken de wandeling bijzonder interessant en boeiend, terwijl foto's (in zwart-wit) en praktische informatie (toeristische diensten - restaurants - hotels ...) het gidsje van162 pagina's compleet maakt. Een aanrader voor wie gezond wandelen wil combineren met het leed van onze voorouders.

"Op stap langs historische slagvelden" (ISBN 90-209-6458-5)(14,95 €)

Tot slot van deze LANNOO-special voor deze week  hopen we de wafelliefhebbers een pittig boek aan te reiken met:

 Wie vaak in Gent rondkuiert zal ongetwijfeld al eens gepasseerd of 'blijven hangen' zijn op het terras of in de verbruikszaal van MAX op het Gouden Leeuwplein. Een hedendaags etablissement met een o zo roemrijk verleden dat eindelijk de verdiende waardering krijgt dankzij de aangename en vlotte schrijfstijl van auteur Jan Gheysens in het boek "Brusselse wafels en andere heerlijkheden". Echte Gentenaars weten ondertussen dat deze culinaire plek in de oostvlaamse hoofdstad vaak bezocht wordt door Koen Crucke die er een combinatie terugvindt van de wafel, aangenaam volk en bediening met klasse, stijl en vriendelijkheid. Dat Jan Gheysen in het dagdagelijkse leven de partners is van Koen Crucke bracht hem ongetwijfeld in pole-position om vanuit beider ervaring het thema "Max èn de wafel" te benaderen. En dat gebeurt met brio want naast 33 duidelijk beschreven recepten en de kleurrijke fotografie van Tom Swalens krijgt de lezer en totaaloverzicht van de geschiedenis van MAX en de daaraan gelinkte wafelspecialiteiten ... van 1808 ... toen de familie Consael voor het eerst terug te vinden was op een foor, tot 2006 ... wanneer rechtstreekse afstammeling Yves Consael nog steeds zelf met de méér dan de eeuw oude wafelijzers de wafels bakt in hartje Gent. Gewoonweg boeiend omdat teruggegrepen wordt (met schitterende archiefbeelden) naar de inspanningen die vroeger met beperkte middelen werden geleverd om het de mensen aangenaam te maken en ze te overtuigen van de lekkernij die wafels, beignets, stroopwafels, poffertjes, pannenkoeken en flensjes toch zijn. Bij het doornemen van het boek komt het water ongetwijfeld bij iedereen in de mond en ook hierom is het een bijzonder geslaagd project om deze heerlijkheden op een aparte manier in de schijnwerpers te plaatsen. Een ideaal geschenk voor uzelf of anderen om de komende wintermaanden met culinair genot door te komen. Maar eerst ..... naar MAX !

"Brusselse wafels en andere heerlijkheden" (ISBN 90-209-6659-6)(19,95 €)

Etablissement MAX bevindt zich op het Goudenleeuwplein (vlakbij de Sint-Niklaaskerk) in Gent
T +32 (0)9 223 97 31
Open: Van 10.30u tot 18u. / langer open in het weekend / dinsdag gesloten
 


Reageer (0)

07-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tendens op AVS krijgt 'nieuw gezicht'

Tania Prinsier vervangt Pascale Bal bij 'Tendens'

Tendens, het lifestyle magazine dat elke zaterdag te zien is op heel wat regionale televisies , krijgt een nieuw gezicht. Vanaf eind oktober 2006 zal Tania Prinsier de presentatie overnemen van Pascal Bal. Pascale heeft zelf gekozen voor een nieuwe professionele uitdaging. Tania Prinsier heeft reeds heel wat media-ervaring en past perfect in de look & feel van dit lifestyle programma. Eerder deed ze o.a. presentatiewerk op JIM en KANAALTWEE en tegenwoordig werkt ze ook voor Prime. (foto: www.musicitems.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINDKRACHT 10 op 11/10 in de bioscoop
 vanaf 11 oktober in de bioscoop ! Méér op www.skynet.be/windkracht10


  en www.kinepolis.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents inwoner Chris Michel leidt redactie EXQI Vlaanderen
 Journalist Chris Michel neemt de leiding op zich van de redactie van EXQI Vlaanderen, de nieuwe cultuurzender die afgelopen weekend het levenslicht zag. Hij volgt Betty Mellaerts op. Zij nam vorig weekend ontslag als hoofdredacteur. Michel (50) gaat nu deeltijds aan de slag bij EXQI. Vanaf november zal hij voltijds de redactie leiden.

Zijn ervaring als tv-journalist en ruime interesse voor kunst en cultuur sluiten perfect aan bij het profiel dat werd gezocht, stelt EXQI donderdag in een persmededeling.

Michel zal samen met een ploeg reporters instaan voor twee cultuurjournaals per week, telkens op maandag en donderdag. De frequentie ervan wordt geleidelijk opgedreven tot vijf per week.

Chris Michel heeft tien jaar als journalist gewerkt bij de VTM-nieuwsdienst en 'Telefacts' en raakte vooral bekend als verslaggever over Afrika en de Wetstraat. De voorbije jaren was hij vooral als freelance journalist in het buitenland actief en maakte hij reportages in de culturele sfeer voor de Spaanse en Portugese televisie.

Bron: Belga

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nolleke Versyp is en blijft een legende !
Acteur Nolle Versyp is overleden op 70-jarige leeftijd. Versyp werd de laatste jaren erg bekend door zijn rol als dokter Dré in "Thuis". Nolle  was ruim veertig jaar een vaste waarde in het Vlaamse theater. Al bijna even lang was de Gentse acteur met grote regelmaat op het tv-scherm te zien.

Pas op latere leeftijd werd hij full-time beroepsacteur. In 1959 was Nolle samen met zijn broer Oswald één van de stichters van het Gentse Theater Vertikaal waar hij bijna alle hoofdrollen voor zijn rekening nam.

Hij stond ook op de planken bij De Korre, Arca en Arena. Van 1975 tot 1997 was hij verbonden aan het NTG. Hij speelde ook rollen in VRT-reeksen als "Langs de kade", "Flikken" en "Alfa Papa Tango". Hij presenteerde tal van schooluitzendingen op VRT-radio en -televisie.

In 1988 kreeg hij de Oscar de Gruyterprijs voor zijn interpretatie van "De Vrek" (Molière) en met zijn rol in "Sacco en Vanzetti" schitterde hij in een musical van het Ballet van Vlaanderen.

Van 1997 tot 2004 ging Nolle Versyp in "Thuis" door het leven als dokter Dré. Vorig jaar moest de acteur stoppen met zijn rol in de soap om gezondheidsredenen.

"Mijn rol in "Thuis" was de mooiste fin de carrière die ik mij kon voorstellen", zei hij toen. Versyp nam afscheid van tv met veel pijn in het hart.   Bron: VRTnieuws.net

Plietsplets: Deze week had ik nog het genoegen te mogen samenwerken met Nolles broer Oswald ... en wil hem, de familie en zijn vele vrienden-acteurs uiteraard mijn deelneming aanbieden en hun sterkte toewensen bij de herinnering aan 'onze Nolle' die buiten het acteren nog bijzonder veel (en prachtig uitgewerkte) passies had !

Reageer (0)

05-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.URGENT.fm heeft nieuw programmaschema

Urgent.fm, de Gentse jongerenradio, heeft zijn programmaschema vernieuwd, om nog meer voeling te hebben met onze doelgroep. De nadruk blijft hierbij liggen op de Gentse actualiteit, (jeugd)cultuur en uiteraard muziek.

 

Onze blikvanger dit najaar is het gloednieuwe S.O.S (Studenten Over Studenten), onze dagelijkse afspraak (17u-18u) met de student in Gent. We geven nuttige kooktips, blikken vooruit op nieuwe films, laten ons licht schijnen over concerten… Maar evenzeer komt het echte studentenleven aan bod en kom je bij ons te weten waar je kan schooien om gratis vaten, hoeveel een kaartje voor de openingsfuif van je studentenvereniging kost, waar je tijdens ‘happy hours’ moet zijn, waar de fietscontroles van de flikken staan… Kortom, alles wat een student hoort te weten.

Daarna verwent het programma Antenne de luisteraar een uur lang met (jeugd)cultuur van de bovenste plank.

 

Een andere nieuwigheid is Centerfold, opvolger van De Lijst, op woensdag tussen 19u en 21u. Waar vroeger het programma gewoon 10 lijstnummers bevatte, gaat het nu dieper met elke week concert- en plaatbesprekingen, interviews,... De Lijst blijft wel een item binnen het programma. Het opzet daarvan is als volgt: elke week selecteert de muziekredactie de 10 beste nieuwe releases ongeacht genre, één keer per maand is er een De Lijst Deluxe met een best-off van alle muziekprogramma’s op Urgent.fm.

 

Verder zien nog twee nieuwe programma's het daglicht: La Belle Inconnue, eigenzinnige folk op zondagavond van 21u tot 22u en Esperanza, Slow-Coustic & Singer-songwriterstuff, eveneens op zondag maar dan van 23u tot 24u.

 

Jus, het radioprogramma gemaakt door jonge wolven tussen 10 en 15 jaar i.s.m. Jeugddienst Gent, bezet de radiostudio weer vanaf 12 oktober. Elke woensdag van 14u tot 15u zorgen deze jonge reporters voor een boeiend programma vol humor.

 

Het volledige programmaschema, mét een korte omschrijving, vind je op onze website www.urgent.fm, bij Programma’s.

 

Urgent.fm is te beluisteren via 105.3fm in het Gentse en online via www.urgent.fm in de wereld.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIGUEL WIELS wint de GOUDEN KLAPROOS

  Miguel Wiels werd zopas als laureaat bekend gemaakt van De Gouden Klaproos. Deze culturele trofee bekroont de meest beloftevolle Vlaamse scheppende/uitvoerende kunstenaars in alle kunstdisciplines. Miguel Wiels, oa. actief bij The Magical Flying Thunderbirds en K3, is de laureaat van een lijstje van 5 genomineerden (Alex Callier; Miguel Wiels; Tom Barman; Rony Mosuse en LC Moraïs) in de categorie populaire muziek.Leden van Sabam en het comité De Gouden Klaproos verkozen Miguel Wiels voor zijn jarenlange inzet, constante prestaties en gedrevenheid. Miguel Wiels is wekelijks op verschillende podia live te zien met de partyband The Magical Flying Thunderbirds. Met K3 scoort hij momenteel weer met de nieuwe cd die zowel in België als in Nederland op nummer 1 staat in de verkoopscijfers. In de nabije toekomst werkt Miguel samen met Bart Peeters aan ‘de show van het jaar’ en ook het nieuwe seizoen van ‘zo is er maar één’ kan hij binnenkort weer opstarten.

Méér info op www.miguelwiels.be of www.mft.be

Reageer (0)

04-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober: op zoek naar een nieuwe briljanten stem

De Briljante Stem Op zondag 15 oktober kan je in het "ICC", Citadelpark in Gent naar de finale van “DE BRILJANTEN STEM 2006”.
De show start om 14 uur, de deuren gaan om 13 uur open en er zijn optredens van onder andere Eddy Wally en een héél speciale gast. .

Voor de finalisten van “DE BRILJANTEN STEM 2006” is dit het sluitstuk van een fantastisch gebeuren. Niet alleen zullen ze weten wie deze wedstrijd wint, er is ook een publieksprijs waar voor de winnaar een pracht van een reis verbonden is.

De Briljante Stem 2006 wordt uiteraard gekozen door de vakjury. De winnaar ontvangt “De Briljanten Stem Award”, optreden met orkest in de Capitole te Gent, demo-opname (single) in studio Peter Keereman, een reis van Neckermann voor 2 personen, en tal van andere geschenken. De presentatie van dit spetterend muzikaal gebeuren is net als vorig jaar in handen van Plietspletser Johan Dhaene.

Reserveer tijdig, want de plaatsen zijn beperkt. Schrijf per inkomkaart 12,00 euro (15.00 euro aan de kassa) over op het rekeningnummer 733-0078307-58, met vermelding van uw naam en het aantal kaarten.
Let op, gereserveerde kaarten dienen met zekerheid te worden afgerekend voor het begin van de show!!

We kregen dinsdagavond trouwens goed nieuws. Niemand minder dan Werner De Smedt zal in de jury zetelen en zijn mening geven over de prestaties van de finalisten.



De Briljante Stem in samenwerking met TvGids Primo, Neckermann, ICC, Stad Gent én De Showbizz-Site!

bron: www.showbizzsite.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 0110 is er in Gent nu ook 0710



De feestelijke manifestatie gaat door op zaterdag 7 oktober - een dag voor de verkiezingen - om nog een laatste signaal te geven voor een  verdraagzame, open en gastvrije stad Gent.

In het centrum van de stad op de Korenmarkt komt een podium waarop enkele  artiesten en bekende Gentenaars (De Concurrence, Djamel & Band, Pierke  Pierlala, Walter De Buck, Nic Balthazar, John Snauwaert and friends) het wandelende en winkelende zaterdagnamiddagpubliek zullen onderhouden van  14u tot 16u.

Om 15u vertrekt er een feestelijke manifestatie vanaf het podium over de  Korenmarkt, door Lange Munt, Vrijdagmarkt, Beverhoutplein, Sint-Jacobs,  Belfortstraat, Botermarkt, Braunplein, Cataloniëstraat, terug naar podium op Korenmarkt.

De manifestatie wordt feestelijk begeleid door een drumband (Tiriband) en  multiculturele fanfare (John Snauwaert and friends).

Zoveel mogelijk bekende Gentenaars dragen een spandoek met "Gentenaars voor een verdraagzame, open en gastvrije stad".

De organisatie is in handen van Democratie 2000, de organisatie die sinds  veertien jaar de Prijs voor de Democratie uitreikt tijdens de Gentse Feesten. De manifestatie is een initiatief van Freek Neirynck en Eric  Goeman.

Bekende Gentenaars die hun steun verlenen aan de manifestatie zijn:
Vanessa, Djamel, Chokri Ben Chikha, Freek Neirynck, Walter De Buck, Guido De Leeuw, Geertrui Daem, Pierke Pierlala, Pascale Platel, Nic Balthazar, Lieven Debrauwer, Etienne Bruneel, Pier De Kock.




Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martin De Jonghe zotweg over sex in Gents Tinnenpot
Op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur
speelt MARTIN DE JONGHE 

'Sex is 't moeilijkste dat er is'

The place to be:

Theater Tinnenpot 
Tinnenpotstraat 21 in Gent
Tickets en info : 09/ 225 18 60 Tickets kosten 13 €

sex


ma02

Voor het eerst dekt de vlag ook de lading!
Waar Martin in 'Ezels' en 'Smoelpap' niet op de titels is ingegaan, doet hij dat nu des te meer.
In 'Sex is......' racet hij blijgezind doorheen het meest begeerde onderwerp van de lage landen en doet hij een tomeloze rit langsheen een canyon vol viriele mannen en begeerlijke vrouwen.
'Sex is een spiegel die steeds ouder wordt', zeggen filosofen....misschien wel, maar hoe oud zijn zij wel?
Over 'Sex is 't moeilijkste dat er is' is nagedacht.
Geen aaneenschakeling van vettige cliché's of voor de hand liggende 'zandputten-aan-zee-met-een-krant erover-thema's', maar lachsalvo's op basis van satire en persiflage, twee o zo gegeerde humor-genres in Vlaanderen!
Een handvol thema's?
Valse fantasmen - dieren praten voor het eerst over hun sexleven - Een blik op het sexleven in Japan, Afrika en Amerika - Verwijfd Vakbondsvolk - Via de bijbel van Goedele Liekens contact zoeken met de vagina - Seksueel racisme tussen Turken en Marrokanen en nog veel meer.
'Sex is 't moeilijkste dat er is' is zeer toegankelijk voor iedereen maar is het best te genieten vanaf 14 jaar.
Martin De Jonghe lacht in 'Sex is....' 90 minuten met iedereen die penissen en vagina's au sérieux neemt en probeert tijdens de voorstelling antwoorden te geven op vragen uit het publiek en dat zonder enige scholing ter zake! 



Méér info op www.tinnenpot.be en www.martindejonghe.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAUL MICHIELS in de EREGALERIJ
Logo Eregalerij      Radio 2-logo

Op vrijdag 10 november is er, vanaf 20.30 uur, de opname van de Eregalerij in het Casino Kursaal van Oostende, waarbij o.a. Paul Michiels centraal staat!

Banner: Eregalerij 2006 Het wordt een gala-avond met artiesten van toen en nu, met muzikale verrassingen, versnaperingen, de hele Vlaamse muziekwereld, een wervelende show, en heel veel... liefde voor muziek! Tickets kunnen vanaf nu besteld worden via 070/22.56.00 of via: www.sherpa.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbeltentoonstelling ‘Omtrent Albrecht Rodenbach’

Van 22 september tot 27 oktober 2006 kan je in de oude brouwzaal van Brouwerij Rodenbach –waar plannen zijn voor herbestemming- een dubbeltentoonstelling ontmoeten.
Enerzijds loopt er de ‘Historische tentoonstelling Albrecht Rodenbach’: zijn tijd, zijn figuur, zijn ideeën, zijn inspiratiebronnen, zijn herdenkingen te Roeselare, zijn memorabilia, kortom alles omtrent de figuur Albrecht Rodenbach (1856-1880).
Anderzijds is er ook de ‘Kunsttentoonstelling Albrecht Rodenbacht Anno 2006’: 9 Roeselaarse beeldend kunstenaars brengen kunst in relatie met Albrecht Rodenbach.
 
Deze tentoonstellingen bieden je een geslaagd huwelijk tussen de historie van de familie Rodenbach en de geschiedenis van ons industrieel erfgoed. De moeite waard!
Meer info? Infocentrum / Dienst Toerisme: T 051 26 96 00  of  www.toerisme-leiestreek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberge du Pêcheur kookt met Felix Alen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Jachtfestijn met Felix Alen

Op vrijdag 13 oktober organiseert Auberge du Pêcheur samen met gastchef Felix Alen ons eerste wildfestival.

Ze openen op vrijdag de jacht met hoorngeschal. Dit zal worden gebracht door de hoornblazers van de Koninklijke Munt uit Brussel, samen met de jagers en hun jachthonden. Tussen de gerechten brengen muzikanten, onder leiding van eerste solist Mario Maes, prachtige intermezzo's van de jachtmuziek van Mozart en van andere grote componisten.

waleffefelix3.jpg    Menu Felix Alen

Glas champagne met hapje
Sappig gebraden wilde duif met peer, spekjes en
een sausje van Luikse siroop
--------
Wildterrine met haasfilet en ganzenlever,
knapperig slaboeket en chutney van verse vijgen
--------
Patrijsbouillon met bospaddestoelen en pompoenparels
--------
Ballotine van fazant met kastanjes en rozijnen
--------
Reegebraad temidden een palet van najaarsgarnituurtjes en een met kruidenpuree gevulde aardappel
--------
IJsgekoelde nootjesparfait met vanillepeer, sabayon van Heidebitt

Menu Felix Alen:
95,00 euro met aangepaste wijnen.


Auberge du Pêcheur
Pontstraat 41 - 9831 Sint-Martens-Latem
T 09 282 31 44

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.M.A.K.-café heeft nieuwe uitbater
 
Het S.M.A.K.-café wordt vanaf 6 oktober 2006 in concessie genomen door de NV Roodstop.

 

Het museumcafé wordt de tweede locatie van Roodstop, er is reeds een vestiging langs de snelweg in de buurt van Oudenaarde.

In de visie van Roodstop staan kwaliteit en gezonde voeding centraal. Naast broodjes, soepen, fruit-en groentensappen en salades, zullen er ook een aantal streekgerechten en andere warme schotels in het aanbod worden opgenomen. En dit zowel om ter plaatse te eten, als om mee te nemen. Ook zal Roodstop ontbijt aanbieden, en dit vanaf 10u ’s ochtends. De keuken blijft doorlopend open tot 20u ’s avonds.

 

Het café wordt ingericht met designobjecten, die eveneens te koop worden aangeboden.

 

Marie Mys (Roodstop): “De combinatie van moderne kunst en roodstop vinden wij heel aantrekkelijk. Op onze huidige, bestaande locatie én in de uitwerking van ons concept, zien we kunst als één van de belangrijke facetten.”

 

Het S.M.A.K. heeft expliciet voor Roodstop gekozen, omwille van hun openheid naar het museum toe, en hun lange termijnvisie tav het S.M.A.K.

 

Roodstop zal op 6 oktober van start gaan in het S.M.A.K., tot dan is het café gesloten voor aanpassingswerken.

 

Meer info op www.roodstop.be en www.smak.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Park van Beervelde informeert over de Open Tuindagen

Tuindagen op 6, 7 en 8 oktober 2006

De herfsttuindagen in Beervelde met als thema 'prairieplanten' vinden plaats op 6, 7 en 8 oktober 2006 van 10 tot 17 uur.
De lijst van exposanten vindt u op 
www.parkvanbeervelde.be

Dubbele Engelse borders

Wilko Karmelk van Ferdinandushof heeft in de ommuurde moestuin twee grote vrijwel identieke Engelse borders aangelegd van 24 op 4 meter. Er is veel gebruik gemaakt van zomer- en herfstbloeiende vaste planten, grassen en dahlia's. Vanaf juli komen de borders geleidelijk op kleur en tonen hun volle glorie vanaf augustus tot en met oktober. Diverse planten in deze nog geen zes maanden oude borders zijn al flink uitgegroeid terwijl andere soorten meer tijd vragen om een volwassen indruk te geven. Meer info bij Ferdinandushof op stand 100 en 119 of via
www.ferdinandushof.nl

De prairietuin van Rik Storme

Plantenkenner Rik Storme (www.groenstraat13.be) koos voor een spel van ritme, kleur en herhaling. Hij noemt zijn stijl ‘impressionistisch’, met veel wuivende grassen, lichtheid en transparantie. Bij de beplanting volgde hij een duidelijk schema, met grote groepen, van zeven tot wel elf planten per soort. Het is dus zeker geen collectietuin! Aan de randen van de prairieborder zorgen lagere planten zoals Heuchera, Calamintha nepeta subsp. nepeta en Sedum voor extra vlinders.
www.groenstraat13.be

Jan en Nik Spruyt bieden een prairie naar ieders gemoed !

Zij hebben in Beervelde 4 voorbeeldtuinen gemaakt met verschillende kleuren: delicaatgrijzig-blauwmauve, zwoelgeel-oranjerood, passioneel wijnroserood, frisgroen-geligwit. Iedereen vindt wel iets naar zijn gading.
Ga kijken op stand 17 ....
www.vasteplant.be


Tuinbouwschool in Beervelde

De tuinbouwschool in Melle komt naar de Tuindagen met een volledig programma.
Op vrijdag zal er een gratis analyse zijn van meegebrachte bodem- en waterstalen; op zaterdag kan u meegebrachte monsters (bladeren, takken, ...) laten onderzoeken op ziekten en plagen; op zondag zijn er interactieve lessen bloemschikken.
Dus breng uw stalen en monsters mee naar stand 69 ...
www.schoolweb.argo.bekta/melle

Walter De Buck en het Havenbeeld

Het grote beeld op de binnenkoer van het koetshuis is een onderdeel van het Havenbeeld dat op een rotonde aan de ingang van de haven van Gent zal staan. Het concept voor dit beeld is gegroeid uit een visie van Walter De Buck op kranen die bij het laden en lossen van schepen een bijna-ballet evoceren van zwaaiende gieken in het licht van halogeenspots.
Om het havenbeeld te kunnen sponsoren, verkoopt het collectief afdrukken van het ontwerp als lithografie aan € 50/stuk, ingelijst € 70 en kleine bronzen ballerina's aan € 520. De fondsen voor deze realisatie worden beheerd door vzw Het Havenbeeld.
info: Beelhouwerscollectief vzw Loods 13, Framanstraat 33, 9000 Gent, 09 259 14 54 of loods13@belgacom.net

De OPEN TUINDAGEN in het PARK VAN BEERVELDE .... een genot op zich !!!

Alvast veel succes aan   Graaf Renaud de Kerchove en zijn echtgenote !

Reageer (0)

03-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sieradenbeurs in Brugge ..... gratis voor U ???
 Gratis naar de sieradenbeurs ..... verder lezen en ontdekken !!!

Diverse standhouders zullen een verscheidenheid aan sieraden, kralen en materialen tentoonstellen aan de bezoekers. Er zijn bijvoorbeeld handgemaakte kettingen, armbanden en oorbellen, sieraden uit andere culturen en een grote diversiteit aan kralen. Daarnaast heeft iedere deelnemer speciaal voor de beurs een aantal aanbiedingen. Maar ook als iemand zelf een uniek sieraad wil maken, zit diegene op deze beurs goed. Je kunt hier namelijk allerlei soorten kralen en materialen vinden en zelfs kosteloos een workshop volgen (wel dienen materiaalkosten betaald te worden).
 
Deelnemers
 
In de sieradenbranche worden veel meer sieraden gemaakt dan in de winkels verkrijgbaar zijn. Veel mensen maken thuis namelijk de mooiste sieraden. Deze worden vaak wel per website te koop aangeboden, maar het grote publiek krijgt ze niet onder ogen. Daar komt bij dat tegenwoordig steeds meer mensen zelf sieraden maken. Deze hobby is momenteel ontzettend populair en wordt beoefend door jong en oud. Iedereen vindt het leuk om een mooie ketting of een opvallende armband bij haar (of zijn) outfit te dragen die uniek is. Genoeg redenen, vond de organisatie, om op één locatie meerdere aanbieders van sieraden en kralen te verenigen. Zo zullen er bedrijven zijn die kralen verkopen en standhouders die sieraden aanbieden van diverse materialen als glaskralen, zoetwaterparels, Italiaans glaswerk, edelstenen, hout, metaal en Swarovski kristal.
 
Bezoekers
 
Iedereen is welkom op de beurs. Een moeder die gezellig met haar dochter een dagje uit wil, iemand die op zoek is naar een mooi sieraad bij een feestoutfit of iemand die meer te weten wil komen over het maken van kettingen. De organisatie heeft namelijk getracht om een zo breed mogelijk aanbod neer te zetten zodat iedereen kan vinden waar die naar op zoek is.
 
Workshops
 
Workshops die bezoekers gratis kunnen bezoeken (wel dient voor materiaalkosten betaald te worden), maken de beurs compleet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een sieraad te maken met zelfuitgezochte kralen of om een horlogeband te rijgen.
 
Algemene informatie
 
Openingstijden:
zondag: 11.00 - 17.00 uur
 
Entreeprijs:
Volwassenen: €¬5,00
Met kortingsbon: €¬4,00 (aan te vragen via www.sieradenbeurs.be)
65+: €¬4,00
Kinderen t/m 11 jaar (onder begeleiding): gratis
 
Adres locatie:
Boogschutterlaan 41
B - 8310 BRUGGE (SINT-KRUIS)
 
www.sieradenbeurs.be

Wie gratis naar dzeze beurs wil: MAILEN naar uittips@sieradenbeurs.be met als onderwerp PLIETSPLETS, de 1e 20 reacties krijgen dan een gratis toegangskaart


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BO & MONICA stevenen af op Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

BO & MONICA
In Nederland werd begin april 2006 de debuutsingle Gonna be a star uitgebracht.  Na amper 2 weken stond de single al zeer hoog in de Nederlandse Top 5 en daar bleef hij ook een hele tijd standvastig kamperen. Het resultaat loog er niet om: de single ging meer dan 11.000 keer over de toonbank.

Componist en producer van BO & MONICA is de bekende Belgische songsmid Miguel Wiels.  Miguel is ook één van de breinen achter het succesvolste meidentrio van de lage landen: K3.  Die populaire muziekformatie verkocht alles samen al meer dan 2 miljoen albums in de Benelux! Auteur van de tekst is Yurek Onzia.

Op 16 oktober 2006 wordt de aanstekelijke single THIS IS HOW WE PARTY van Bo & Monica gelanceerd. Noi Pakon Schuiffel ( Bo ) en Ingrid Janssen ( Monica ) zijn twee ravissante Nederlandse meisjes.

Meer info en leuke foto ‘s vindt u op hun officiële site: www.bo-monica.be


Reageer (0)

02-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Lynn staat te boek !
 Er is opnieuw goed nieuws te vernemen vanuit het kamp van schlagerkoningin Laura Lynn. Vorige week kreeg Laura Lynn in haar thuisbasis Ardooie een meer dan prettig ontvangst. Burgemeester Karlos Callens mag dan wel in volle verkiezingscampagne zitten, toch heeft hij – samen met het ganse schepencollege – ruim de tijd genomen om de beroemdste inwoner van de gemeente te verwelkomen. Laura Lynn kreeg de titel van ‘Ereburger van Ardooie’ en dat om haar bijzondere inzet en promotie van deze West-Vlaamse gemeente. Na de uitreiking van het ‘ereburgerschap’ stelde Laura Lynn aan de talrijk opgekomen pers haar eerste boek ‘Mijn Droom’ voor. Een autobiografie die de sympathieke zangeres zelf heeft geschreven maar waarbij ze uiteraard de hulp heeft gekregen van ervaren journalisten en schrijvers. ‘Mijn Droom’ vertelt het eerlijke en openhartige verhaal van het jonge meisje dat opgroeide en plotseling een beroemde ster werd. Ondanks het succes en de massale belangstelling bleef dat jonge meisje toch een gewone vrouw. In ‘Mijn Droom’ krijg je een openhartige Laura Lynn te zien. Naast de teksten en leuke verhalen zijn er kleurrijke foto’s, afkomstig uit de fotoboeken van de zangeres. De fijne belevenissen in Zuid-Afrika komen tot leven in ‘Mijn Droom’, maar er is ook plaats voor ontroering. Het pijnlijke verhaal van ‘Anja’ en het grote verlies van Laura Lynn’s hartsvriendin brengt de zangeres voor het eerst onder woorden in haar boek ‘Mijn Droom’. Vanaf vandaag liggen er bijna 8000 boeken in de winkels. Op 5 en 8  november komt Laura Lynn naar boekenbeurs in Antwerpen. De zangeres zal er op de stand van uitgeverij Kramat komen signeren. ‘Mijn Droom’ kost slechts 19,90 € en bestaat uit 200 pagina’s. Een vlot, eenvoudig verhaal dat je in één avond kan uitlezen maar waarbij je eindeloos kan genieten van de prachtige foto’s van Laura Lynn.

Bron: www.arsentertainment.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASTARTE concerteert op 7/10 in Melle

groepsfoto1.jpg Op zaterdag 7 oktober concerteert de ASTARTE JAZZBAND o.l.v. Johan Van Hulle in zaal CARITAS te Melle.  De deuren openen om 18.30 uur want je kan ook genieten van warme beenhesp à volonté ! Kaarten kunnen gereserveerd worden, begeleid door de nodige portie informatie op 0473/736.452 of 09/228.82.45
Wie houdt van een puike variatie van jazz, salsa, funk, rock, disco en evergreens ... zit goed op 7 OKTOBER met de ASTARTE JAZZBAND.
Méér info op voornoemde nummers of www.astarte.be

Johan.jpg

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs