Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
28-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook RV Maatmeubelen zet de deuren open op 1 oktober
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ook van het bedrijf RV MAATMEUBELEN kregen we de nodige informatie toegestuurd omtrent hun deelname aan de Open Bedrijvendag. Voor de 2de maal nemen zij deel aan dit initiatief waarbij het indrukwekkende atelier en dito showroom open gesteld worden voor het grote publiek.

Hettich sillent system - meubelen in ronde en elipse vormen, HD meubelpanelen, keukentoestellen SMEG, mfd light voor speciaal lakwerk, Wicanders legklare kurkvloeren ...... U kan het allemaal bewonderen bij RV Maatmeubelen - Wiedauwkaai 24 te Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0110 CONCERT in Gent vanaf 14.00 uur

NMBS parking (St. Pietersstation) - vanaf 14u



presentatie: Wim Oosterlinck

14.00 X!nk
14.30 Monza (special guest Thé Lau)
15.10 Gunter Lamoot
15.30 Living Roots I (starring Bert Ostyn, Dirk Blanchart, Kris De Bruyne, Kommil Foo)
16.05 Hadise
16.30 Living Roots II (starring Jan De Campenaere, Gert Bettens, Djamel, PJDS)
17.30 Abdelli
18.05 't Hof van Commerce
18.40 Wouter Deprez
19.00 Luc De Vos + vriendinnen
19.30 Kamagurka
19.45 Sioen
20.20 Will Tura
21.00 Arid
21.35 Helmut Lotti  


Helmut Lotti heeft een voor 0110 speciaal door hemzelf in het Gents geschreven liedje opgenomen, samen met mede-Gentenaar Frederik Sioen en Roland (van Campenhout). "Oaster iets scheelt" ("Als er iets scheelt") is vanaf vrijdag 22 september op de radio te horen.

"Ik heb 'Oaster iets scheelt' in het Gents willen zingen, omdat dat mijn moedertaal is. En omdat het precies gaat over waar verdraagzaamheid moet beginnen: bij jezelf en je buren, letterlijk en figuurlijk, de mensen waarmee je dagelijks leeft. Verdraagzaamheid begint met: "probeer 's in de schoenen van de ander te staan, de zaken vanuit zijn standpunt te zien", zegt Lotti. "Verdraagzaamheid begint dus bij de opvoeding, en daar gaat het al ernstig mis. Daarom zing ik: Onze beschaving goa kapot."

Frederik Sioen: "Ik ben fier dat ik dit met Helmut heb kunnen doen, ook als Gentenaar. Het zal fantastisch zijn om dat samen live te kunnen doen, in Gent op 1 oktober."

Roland: "Ik heb niet geaarzeld toen ze mij gevraagd hebben. Wij komen alle drie wel uit zeer verschillende muzikale werelden, dus het was even zoeken. Maar... dat is ook verdraagzaamheid! Voor mij is dit in ieder geval historisch, zoals het hele 0110 opzet."

De opbrengst zal in ieder geval gaan naar een project voor kansarmen in Gent / de vzw "Poverello".

Meer info over de 0110-concerten: www.0110.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SMAAK nummer 38 ligt in de winkel !

 Zonet belandde het nieuwste nummer van SMAAK (nr. 38) in de brievenbus en wederom zijn wij gecharmeerd door de invulling die het trendsettend BELGISCH magazine heeft gegeven aan alles wat maar met gastronomie, toerisme en lifestyle te maken heeft. Uiteraard wordt de herfst in alle pracht en praal centraal gesteld waarbij niet alleen aandacht geschonken wordt aan de overheerlijke smaken en recepten die hieraan verbonden zijn, maar ook de kleuren spelen een belangrijke rol om dit item vanuit diverse hoeken te benaderen.
Zo leren we al snel een broodje 'Kids' klaarmaken of riskeren we ons aan een zoete pizza met bosvruchten en Griekse yoghurt. Al zeggen ook het pasteikroketje van Orvalbier, de zeetong met eekhoorntjesbrood of de gnocchi met vanille, kippenoester en gele wortel ons wel iets.
In het magazine wordt ook teruggeblikt op de tuinfeestwedstrijd die een winnares uit Waarschoot met 20 vrienden mocht ervaren, terwijl de reislustigen alvast kennis kunnen maken met o.a. Barcelona-Valencia, het maritiem Antwerpen of de smakelijke zijde van Wallonië en Chimay. Verder kunnen we best genieten van enkele leuke artikels over bvb. het verzamelen van kookboeken, het rustig omgaan met stress, een strookje glamour èn een avontuurlijke sessie in een luchtballon. De granaatappel en de pastinaak  krijgen de maandelijkse centrale aandacht, al zijn de diverse snelle hapjes met fruit ook niet onaardig te noemen. Wederom dus een plezier om de luxueuze 122 pagina's rustig te doorbladeren en ondertussen weer het één en ander op te steken.
Het magazine SMAAK verschijnt 5 maal per jaar en kost in de boeken-en krantenhandel 3,70 euro.
Wie een voorsmaakje wil, kan rustig eens een blik werpen op www.magazinesmaak.be

 foto: Smaak

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

“HET DERDE HUWELIJK” - OERSTERKE ROMAN VAN TOM LANOYE

 

Tom Lanoye  de eerste Antwerpse stadsdichter heeft méér dan één close binding met Gent; hij studeerde hier Germaanse talen – maar broste duidelijk en konsekwent voor het vak correcte uitspraak – en woonde in die tijd in dezelfde buurt waar Frank Beke en Pjeroo Roobjee opgroeiden, de zijstraatjes van de Molenaarstraat. Hij schreef in Gent een aantal van zijn niet meer weg te wissen werken.

  

.Lanoye is geen veelschrijver maar het is wel telkens prijs. Tussen zijn terechte  politieke en ethische standpunten en publieke statements in, schrijft hij met een intelligente bevlogenheid. De wereld een geheugen schoppen ?

 

“Het derde huwelijk” is het zoveelste bewijs van zijn kunnen. Hij heeft zich – na kortverhalen  en een aantal succesrijke romans – bevestigd in het vak van  romancier . Hij heeft geleerd hoe een plot uit te bouwen en vol te houden..Hij doet het met een nederige knipoog naar zowel Elschot , Boon en Claus, zonder hen te (willen) copiëren. Lanoye, blijft  eigengereid zichzelf. En dus bijzonder boeiend.

 

De kanjer (337 bladzijden)  heeft als originele invalshoek dat hij het leven en bewegen van een locatiescout volgt, Maarten Seebregs, die zijn bloedvriend (sic) voor zijn ogen zag sterven. Lanoye zou Lanoye niet zijn als hij daaraan niet het gegeven koppelde dat Seebregs met het geld van zijn vriend overleeft.

 

Seebregs huwt – op aanraden van een wildvreemde - na zijn persoonlijke verwerking van het afscheid met een Afrikaanse vrouw. En hij laat het niet bij één. Dat wekt de aandacht van de Dienst Vreemdelijkenzaken. Alsof dat geen meerlagige plot is. En daar komt nog eens een bruidschat bovenop. Zijn alle voorwaarden voor een goed verhaal inmiddels vervuld ?

 

Er is evenwel een stringente voorwaarde verbonden aan de huwelijken. Ook dat nog !


        


“Het derde huwelijk” is een boeiende en compacte roman geworden. Een staaltje. Een te herlezen ding gebaseerd op een sterk verhaal maar met de nodige literaire franjes. Een blijver dus. Lanoy mag gerust weer naar Gent verhuizen en de volgende stadsdichter worden.

 

Freek Neirynck                                                            (webmaster Johan Dhaene)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazomeren in Limburg ! Heerlijk ...

Vanmiddag 29 graden in Limburg, schitterend terrasjes-, fiets- en wandelweer!
Zo start vandaag de nazomeraanbieding van Toerisme Limburg vzw 'Nazomeren in Limburg'. Met deze herfstactie wil Limburg zich profileren als een waardig alternatief voor de klassieke najaarsbestemmingen. Lekker weg en toch dichtbij!


De Limburgse nazomertroeven:

- 25 % korting in meer dan 100 logies op een verblijf van minstens twee nachten
- Slechtweergarantie bij alle kleinschalige logies die deelnemen aan de actie 'Nazomeren in Limburg' (gratis ticket voor 44 all weatherattracties als het regent)

- veel variatie in landschappen
- elke dag iets te beleven: een stille dauwwandeling tussen het plukvers fruit van Haspengouw, een workshop rond najaarskruiden met Daniëlle Houbrechts, Kempense herfstgastronomie met trappist en kaas, een hele Week van de Smaak in Hasselt waar het Vlaams slotevent plaatsvindt, het mysterieuze licht- en klankspel 'Dwaallichtjes' in Bokrijk, een ontdekking van de Mijnstreek met regiotours en sleutelfiguren en nog veel meer...

- de befaamde Limburgse gastvrijheid als kers op de (fruit)taart... Het persoonlijk onthaal in Limburg is legendarisch. Ook de Limburgse gidsen zijn joviale gastheren. Zij kennen hun streek van binnenuit. Kijk maar naar de sleutelfiguren in de Mijnstreek en de rangers in het Nationaal Park Hoge Kempen...

"Limburg is veel meer dan een Fietsparadijs," beklemtoont de Limburgse gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen. "Ook buiten het fietsseizoen is het een gedroomde plek om in alle rust te genieten van wandelingen, streekproducten en tal van unieke evenementen. De gloednieuwe gids 'Nazomeren in Limburg' serveert je het beste uit het Limburgse najaar. "56 pagina's puur Limburg-plezier, met honderden leuke najaarstips en originele adresjes. En met de hartverwarmende Limburgse gastvrijheid als kers op de taart. Meer dan honderd Limburgse logies doen er nog een schepje bovenop! Want tussen 21 september en 21 december krijg je 25 % korting. Daarbij zijn er heel wat nieuwe charmeverblijven die je beslist moet ontdekken. Laat je verrassen!"

Het Limburgse najaar biedt afwisseling genoeg voor een heerlijke antistressvakantie. Begin je dag met een ontspannende wandeling over de Voerense heuvels. 's Namiddags flaneer je door de winkelstraten van trendy Hasselt of stap je door het enige Nationale Park van het land met een heuse ranger als gids. Je eindigt met een exotisch diner in de Mijnstreek. Of wat dacht je van een fietsavontuur met Suske en Wiske in de Kempen met de Verhalenfluisteraar? En met de interactieve 'periscopen' werp je een boeiende blik op het Maasland. Beloon jezelf met een stuk fruitige vlaai, een schuimend streekbiertje of een heerlijk streekgerecht. Lekker en toch supergezond!


Bestel nu bij Toerisme Limburg je gratis Limburg nazomergids. Alle info, voorwaarden én een downloadbare nazomergids en kortingsbon vind je ook op www.toerismelimburg.be/nazomeren. Hier vind je ook de meest recente lijst van logies waar je voordelig kan 'Nazomeren in Limburg'.

Info: Toerisme Limburg vzw, Willekensmolenstraat 140 in B-3500 Hasselt (België),
tel. + 32 11 23 74 50, fax + 32 11 23 74 66, info@toerismelimburg.be, www.toerismelimburg.be/nazomeren

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Prosper Montagné huldigt gewezen winnaars in Kursaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Gastronomische Club Prosper Montagné zette tijdens een luisterrijk banket in het restaurant Ostend Queen in het Kursaal Oostende haar vroegere winnaars in de bloemen. Voorzitter Manu Desutter mocht het genoegen smaken tegelijk heel wat prominente meesterskoks te kunnen ontvangen.


  
De Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Georges de Ramée, toenmalig concessionaris van het Oostendse Casino-Kursaal, met de bedoeling enerzijds het wintertoerisme wat op te krikken en anderzijds promotie te voeren voor de Belgische gastronomie. Om die stellingen kracht bij te zetten werd uitgepakt met een wedstrijd, kookwedstrijd die bekroond werd met de titel van Eerste Kok van België. In een later stadium werden de titels van Eerste Wijnschenker van België en Eerste Pasteibakker van België hier aan toegevoegd.

Intussen zijn deze wedstrijden uitgegroeid tot de top van ons land en worden de titels als goud bestempeld. De erelijst laat dan ook niets aan duidelijkheid over.

Voorzitter Manu Desutter, geflankeerd door provoost-generaal-schatbewaarder Willy Verdonck en de provoosten Michel Coppens, Marc Debailleul, Frank Desmedt, Paul Puissant, Eddie Van Maele, Michel Van Tricht en Jean Van Brabant, genoot duidelijk van de aanwezigheid van zowat alle ex-winnaar, baron Pierre Romeyer (winnaar in 1956) en driesterrenkok Pierry Wynants (winnaar in 1965) op kop. Ook Jean Fleury (winnaar in 1976), vandaag rechterhand van de grote Franse chef Paul Bocuse, was speciaal uit Lyon overgevlogen om zijn Belgische collega’s en ex-laureaten te ontmoeten. Enkele gewezen winnaars hebben zich intussen gevestigd in het buitenland terwijl een tiental intussen overleden zijn.

 

Hoe dan ook de opzet van de bijeenkomst miste zijn doel niet. Voorzitter Manu Desutter en zijn provoosten zijn dan ook van plan op deze bijeenkomst in het voorjaar 2007 nog eens te herhalen, maar dan in het Waalse landgedeelte.

 

De wedstrijden voor de Eerste Kok van België, de Eerste Wijnschenker van België en de Eerste Pasteibakker van België 2006 vinden plaats op maandag 6 november met banket in het Kursaal Oostende.

Meer info op www.clubprospermontagne.be


(verslaggever: Georges Keters

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek bij de bakker èn in het casino !
OSTENDIA CLASSICA START HET NIEUWE SEIZOEN MET BAKKERIJCONCERTEN.
ZONDAG 1 OKTOBER TUSSEN 8U EN 10U

Op 6 oktober start in het Kursaal Oostende een nieuwe reeks Ostendia Classica met opnieuw een verscheidenheid aan orkestconcerten, kamermuziek en pianorecitals. Grote orkesten zoals het Nationaal Orkest van België, deFilharmonie, het Orkest der Lage Landen, het Nationaal Orkest van Rijsel brengen muziek van grote componisten zoals Tsjaikofski, Ravel, Schubert, Verdi, Beethoven, Chopin, enz... Grote solisten zoals Boris Belkin, Eliane Rodriguez, de laureaat van de Koningin Elisabeth wedstrijd worden verwacht. Het wordt opnieuw een hoogstaande reeks met 11 concerten. Alle concertinfo vindt u op www.kursaaloostende.be
Abonnementen zijn nog beschikbaar.

Het nieuwe seizoen gaat op een originele manier van start door de BAKKERIJCONCERTEN die op zondag 1 oktober worden gehouden. In 10 winkels verspreid over de provincie West-Vlaanderen kan je nu zondag tussen 8u en 10u tijdens de aankoop van brood en koffiekoeken genieten van heerlijke klassieke muziek. Het Kursaal doet daarbij beroep op muzikanten uit de verschillende conservatoria en academieën uit de provincie.

Bij de volgende bakkers kan u alvast terecht:

-Bakkerij Caruso, Nieuwstraat 29, Oostende
-Bakkerij Gheysen, Nieuwpoortsesteenweg 198, Oostende
-Bakkerij Espero, Leopold-II-laan 223, Oostduinkerke
-Bakkerij 3 B's, Strandlaan 278, Koksijde 
-Bakkerij Chantilly, Torhoutsesteenweg 79, Brugge
-Patisserie Van Mullem, Vlamingstraat 56, Brugge
-Bakkerij Willemyns - Capucienstraat 85 - Ieper
-Bakkerij Huize Goegebeur - Meenseheirweg 78 - Roeselare
-Bakkerij Molly - Jozef Duthoystraat 108 - Waregem
-Bakkerij Hoornaert - Doorniksewijk 116 - Kortrijk

(organisatie i.s.m. De Zondag en de diverse Muziekconservatoria uit de provincie)

De eerstvolgende klassieke concerten in het Kursaal:

6/10 Nationaal Orkest van België
13/10 Orkest der Lage Landen met topsolist Boris Belkin
30/11 De Filharmonie

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong schrijftalent gezocht !

 De Junior Journalist-wedstrijd 2007, de grootste wedstrijd creatief schrijven voor jongeren, is opnieuw van start gegaan. Het thema dit jaar is Feest!, de inzet: meer dan 60.000 euro prijzen. Vorig jaar namen maar liefst 36.000 jongeren deel op meer dan 220 plaatsen in heel Vlaanderen.

Wat schrijven?

Kerstmis, Nieuwjaar, Halloween, Pasen, Carnaval, trouwpartijen, verlovingsfeesten, verjaardagen, Valentijn, Bar Mitswa, pyjamaparty’s … Af en toe mag er wel al eens gefeest worden. Feest erop los als journalist, reporter of auteur én schrijf erover. Fictie of non-fictie, verhaal of verhandeling, interview, reportage, anekdote … Alles kan (behalve poëzie).

Hoe deelnemen?

De Junior Journalist-wedstrijd bestaat uit een voorronde en een nationaal luik, telkens in vier wedstrijdcategorieën. Deelnemen kan via één van de meer dan 200 Davidsfonds afdelingen die in heel Vlaanderen de voorronde organiseren. Surf naar www.juniorjournalist.be voor alle wedstrijdplaatsen.

Jury van bekende auteurs en journalisten

Uit alle voorrondewinnaars kiest een jury van bekende auteurs en journalisten (Phara de Aguirre, Dirk Bracke, Rik van Cauwelaert, Elke Colpaert, Gerda van Erkel, Kolet Janssen, Martine Tanghe, Karel Verleyen en Wim de Vilder) de allerbeste Junior Journalist in elke wedstrijdcategorie.

Feest verzekerd want voor meer dan 60.000 euro prijzen

Deelnemen loont beslist de moeite want er ligt voor meer dan 60.000 euro aan prijzen klaar voor lokale en nationale laureaten. Alle plaatselijke winnaars krijgen voor 60 tot 250 euro prijzen mee naar huis en worden uitgenodigd op het Feest van de Winnaars in Bellewaerde Park (mei 2007).

De vier allerbeste Junior Journalisten worden echt bedolven onder de prijzen: een reuzen-boekenpakket, een vakantieweekend in Park Molenheide, een verrassingsprijs van Knack en een eerste job als journalist – bij het Nieuwsblad en/of Ketnet. Hun toekomstverhalen worden bovendien gepubliceerd in een uniek wedstrijdboek.

De 4 nationale laureaten zorgen er ook meteen voor dat hun klas kan meegenieten van hun overwinning. Want ze krijgt van 300 tot 600 euro boeken én een exclusieve rondleiding in het Museum voor Natuurwetenschappen.

Info voor deelnemers:

De Junior Journalist-wedstrijd 2007 loopt tijdens het eerste trimester van het schooljaar 2006-2007 en richt zich op jongeren van de derde graad basisonderwijs en het hele secundair onderwijs. Alle info en de voorrondeplaatsen vind je op www.juniorjournalist.be. Er is ook een folder met de belangrijkste informatie die je kan aanvragen bij het Davidsfonds, Blijde-Inkomststraat 79-81, 3000 Leuven, tel. 016/310.635, fax 016/310.608, jjw@davidsfonds.be.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLARA reikt muziekprijzen uit !

Vanaf woensdag 4 oktober plaatst Klara de veertig beste cd's en dvd's van het voorbije klassieke seizoen in de spotlights. De Klara-luisteraars kiezen de komende maanden zelf twee publieksprijzen: de beste Vlaamse cd en de beste cd van het jaar. Het team van de klassieke radiozender van de VRT kiest nog drie andere Muziekprijzen.

De Klara-Muziekprijzen, die aan hun zesde editie toe zijn, zijn een begrip geworden in de wereld van de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. "Het is een unieke actie in Europa. Geen enkel ander klassiek radiostation heeft zijn eigen prijzen", legt coördinator Karel Nijs uit.

Het Klara-team selecteerde de voorbije zomer de veertig beste cd's (36 cd's en 4 dvd's) uit de periode juli 2005 tot mei 2006. De dertig klassieke cd's, vijf jazz-cd's en vijf cd's uit de wereldmuziek worden op woensdag 4 oktober op Klara voorgesteld. Ook de rest van de maand oktober brengen verschillende Klara-programma's de producties ruim onder de aandacht.

Op zaterdag 18 november worden in de Bijloke in Gent de vijf Klara-Muziekprijzen uitgereikt. De luisteraars zelf kiezen twee publieksprijzen: de beste Vlaamse cd en de beste cd van het jaar. De Klara-medewerkers kiezen een laureaat in de categorieën klassiek, jazz en wereldmuziek.

Klara geeft naar gewoonte ook de Muziekprijzenfolder uit, waarin kortingbonnen voor de veertig cd's staan, samen goed voor 175 euro korting. Alle informatie over de Muziekprijzen en de prijzenfolder is terug te vinden op www.klara.be 

Bron: Belga

Reageer (0)

27-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.She's got style .... 7 - 8 en 9 oktober in Antwerpen !



Op de tweede uitgave van She ’s got Style staan typische vrouwelijke producten uit het betaalbare luxesegment centraal met “Lifestyle“ als rode draad.

Wat deze beurs zo speciaal maakt is de perfecte combinatie die er gevonden is tussen leerrijke momenten en pure verwennerij !

Naast de restyling die door Brigitta Callens en haar team verzorgd worden met de daarbij horende fotoshoot door Henk Van Cauwenberge kan je op She’s got Style ook de ganse dag door genieten van modeshows, Tai-chi demonstraties en kookdemonstraties door minder en meer bekende Vlamingen.

Wie is er niet benieuwd naar de kookkunsten van Herr Seele ?  Dit is je kans om hem tijdens een kookdemonstratie aan het werk te zien op culinair gebied.

De meeste mensen kennen de sympathieke Zweed wel van tv-programma's als 'Aan Tafel' op één. Naast bekende Vlaming is Christer Elfving ook een steengoede chef die niet kan ontbreken aan dit evenement.

Ook topchef Wim Vandamme (ambassadeur van de Royal Belgian Caviar) is van de partij net als zijn collega’s Jo Brussels en Dave De Croebele.

Op een evenement waar de vrouw centraal staat, mag chocolade uiteraard niet ontbreken ! Hiervoor hebben we Dominique Persoone uitgenodigd om een demonstratie te geven. Dominique is een chocolatier die bovenaards goeie pralines maakt met onwaarschijnlijk lekkere vullingen. Hij is leverancier van Comme Chez Soi te Brussel. Pralines met in tabaksbladeren gemarineerde marsepein, of chilipepervulling, zongedroogde tomaten en basilicum, azijnvulling, wasabimosterd. Het is moeilijk te begrijpen, maar het is overheerlijk.

Om de Italiaanse gerechten in de verf te zetten, geeft Dario Puglia het beste van zichzelf tijdens een demonstratie. Indien de Vietnamese keuken nog geheimen voor je heeft, kom dan zeker kijken naar de demonstratie van Quyen !

Met een minimum aan ingrediënten toverde Giovanni Oosters een koningsmaal op tafel voor zijn kampgenoten tijdens Expeditie Robinson 2003. Nu geeft hij opnieuw een kookdemonstratie, maar deze keer niet voor de expeditieleden, maar wel voor de bezoekers van She’s got Style !

She’s got Style 2006 Antwerp Expo

 

Op 7 oktober van 11u tot 18u, op 8 oktober van 12u tot 18u, op 9 oktober van 11u tot 17u.

 

Toegangsprijs : € 10, kinderen tot 12 jaar gratis, gratis kinderopvang voorzien

 

Meer info op www.shesgotstyle.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma 33ste editie Filmfestival Gent staat nu online!

Velen hebben er reikhalzend naar uitgekeken, en nu is het eindelijk zover: het volledige programma van de 33ste editie van het Filmfestival Gent staat online! Dit jaar hebben ze een nieuwe gebruiks-vriendelijke online filmkalender uitgedokterd die toelaat om op een snelle en handige manier het uitgebreide festivalprogramma (234 films!) te doorgronden. Van elke film is bovendien een volledige fiche met synopsis, foto's, credits en filmografie van de regisseur beschikbaar. Ook de Focus Knack Special van het festival met daarin alle films, praktische info en achtergrondartikels is vanaf vandaag beschikbaar bij Fnac Gent en in alle Gentse bioscopen. De ticketverkoop gaat van start op 30/9 via Fnac Gent en de website www.filmfestival.be

33ste Filmfestival Gent haalt recordaantal filmtalent naar Gent

Met 169 langspeelfilms en 65 kortfilms, alles samen goed voor 19468 minuten film en 596 voorstellingen verspreid over 14 dagen, wordt Gent van 11 tot en met 21 oktober opnieuw omgetoverd tot filmstad. De 33ste editie van het Filmfestival Gent focust op filmgrootheid Stanley Kubrick, brengt hommage aan de Belgisch-Franse regisseuse Agnès Varda en lokt meer dan 150 gasten of ‘filmtalent’ naar de Arteveldestad.  

Filmfestival toont in primeur film voor blinden en slechtzienden

Op 17 oktober toont het Filmfestival Gent in samenwerking met de vzw 'De Vrienden der blinden' in primeur voor Vlaanderen een filmvoorstelling voor blinden en slechtzienden. De keuze viel op De Zaak Alzheimer van Erik van Looy die door Herbert Bruynseels van een commentaarstem werd voorzien. Zo kunnen mensen met een visuele handicap ook eens genieten van een avondje film!

Gratis openluchtvoorstelling op nieuw Sint-Pietersplein

Vergeet zaterdag 30 september niet naar de gratis openluchtvoorstelling te gaan op het volledig heraangelegde Sint-Pietersplein in Gent. Het festival toont er om 21u The Killing (1956) van Stanley Kubrick. Dit als voorsmaakje van de Stanley Kubrick-tentoonstelling die op 5 oktober van start gaat in het Caermersklooster.  

33e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent
11-21 oktober 2006 -
www.filmfestival.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beautyverkiezing wordt Vlaams onderonsje !



De verkiezing Miss Belgian Beauty gaat de allerlaatste maand in. Maar alvorens op 21 oktober in het Casino van Knokke

de opvolgster van Céline Du Caju gekroond wordt, dienden de 20 finalisten nog herleid te worden tot 'De Gouden Twaalf'.

Dit gebeurde vorige zaterdag in een uitverkochte feestzaal Vossenberg te Hooglede, waar organisator en Missmaker Ignace Crombé

terecht fier mocht zijn over de kwaliteit van zijn kandidaten die dankzij de Akademie die ze volgden, kwalitatief heel sterk waren.
Toch moesten er noodgedwongen 8 kandidaten afvallen. Vier criteria beslisten over de einduitslag : resultaten televoting, verbale
expressie en algemene kennis, het promotiedossier en de beoordeling van de présence en uitstraling van de kandidaten.

De Wevelgemse Sofie Holvoet eindigde op de eerste plaats. Tweede werd Julie Casier uit Sint-Niklaas en derde Anne-Marie Ilie uit Mol.
De andere gelukkigen zijn Karen Sarasin uit Gent, Valery Super uit Zoersel, Annelies Van Wabeke uit Knesselare, Karolien Beliën uit Heusden-Zolder,

Joke Verhaeren uit Lier, Aline Hauglustaine uit Stevoort, Deborah Lammens uit Deinze, Anke Rectem uit Mechelen en Ans Pieters uit Borgerhout.

De docusoap omtrent deze prestigieuze verkiezing kan je bekijken op VT4 elke maandag om 20u20 of elke zaterdag om 18 uur.
Plietsplets heeft de Oostvlaamse kandidates in het vet geplaatst .....

Méér info omtrent het vervolg van het Miss Belgian Beautyverhaal vindt U op www.missbelgianbeauty.be

Reageer (0)

25-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheekweek 2006 met een wereldrecord ??

Het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken, het Streekgericht Bibliotheekbeleid van de Provincie Oost-Vlaanderen en de bibliotheek van Oosterzele houden een feestelijke opening voor de Bibliotheekweek 2006. En dat gebeurt met een wereldrecordpoging bibdaten.
Een lege rij stoelen slingert tussen de boekenrekken. We zoeken zo veel mogelijk mensen die plaatsnemen en tips uitwisselen over hun favoriete boek(en).

Op vrijdag 13 oktober gaan we dan voluit met onze wereldrecordpoging. Ceremoniemeester Eric Van der Straeten nodigt iedereen uit om mee te doen en Marc Reynebeau is alvast van de partij. Gerechtsdeurwaarder Frank Maryns uit Zomergem controleert de goede gang van zaken en stelt het aantal deelnemers officieel vast. Een échte groep Mariachi’s maakt het ongedwongen gezellig die avond. En het wordt extra spannend want de bibliotheek van Brugge organiseert tezelfdertijd een eigen bibdate…

Inschrijven voor gratis deelname aan de wereldrecordpoging bibdate kan op  www.bibliotheekweek.be of in de bibliotheek van Oosterzele (09 362 81 17 of Oosterzele@bibliotheek.be)

Wie mee doet, maakt kans op een wereldrecord-boekenpakket !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tafel van Tine ...... om vingers van af te likken !

de tafel van tine

Wie houdt van een betoverend aanbod aan culinaire nieuwtjes, zit goed op www.detafelvantine.be, de webstek van Gents  journaliste Tine Bral.
Zonet plofte de nieuwsbrief in mijn mailbox en kon ik lezen dat volgende nieuwe items werden toegevoegd aan het reeds bestaande aanbod:

* tijd voor wild, paddenstoelen en Brusselse wafels
* Megavino komt eraan
* Volg de weg van boon naar koffie
* Groentemuseum opent deuren
* Beste sommelier van België 2006
* Wat gebeurde er met de brouwerij Achouffe
* Met kunst aan tafel Twee

Als U zelf de nieuwsbrief wil ontvangen, surf dan naar www.detafelvantine.be



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start nieuwe waterpolocompetitie wenkt voor KGZV !
  Op zaterdag 7 oktober start de Koninklijke Gentse Zwemvereniging (kortweg KGZV) aan een nieuw waterpoloseizoen in ereklasse.
Die dag spelen ze de eerste thuismatch en ontvangen dan RSC Mechelen in het Gentse Stropbad.
 
Programma:
18.30u    KGZV2-Tielt
20.00u    KGZV1-RSC Mechelen
21.15u    reserven KGZV-RSC Mechelen

Plaats alvast ook maar zaterdag 25 november in de agenda, want dan betwist KGZV de traditionele derby der Lage Landen tegen MZV EEKLO. Binnenkort kan je via deze webstek vrijkaarten in de wacht slepen ... dus in het oog houden !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop WESTVLETEREN-trappist vanaf 25/9 via telefoon !

Een nieuwe werkwijze bij de bierverkoop

Vanaf 25 september 2006 bent u zeker van uw trappistenbier wanneer u langskomt in Westvleteren! Wij willen een einde maken aan de huidige situatie van lange wachttijden en mogelijke leegverkoop. Op die manier kan de rust van de abdij en haar omgeving beter gerespecteerd worden. Bovendien willen we iedere klant op gelijke wijze van dienst kunnen zijn. Daarom gaan we over op een nieuwe werkwijze bij de verkoop van ons trappistenbier.

Bier reserveren via de biertelefoon

Vanaf 25 september 2006 speelt de bestaande biertelefoon - 057 40 10 57 - een nieuwe rol in onze bierverkoop. De biertelefoon zal dan dienst doen als reserveringslijn voor de aankoop van een beperkt aantal bakken trappist. Wij vragen u om naar dit bekende nummer te bellen, u bekend te maken door middel van de nummerplaat van uw auto en uw bier te reserveren. Ter bevesti
ging van uw reservering krijgt u vervolgens een datum en tijdstip opgegeven. Hiermee kunt u op de aangegeven dag en op het genoemde uur het gereserveerde bier op de u bekende locatie naast de abdijpoort ophalen. De reserveringslijn op het bestaande nummer van de biertelefoon - 057 40 10 57 - gaat open op 25 september 2006. Vanaf dat moment kunt u dus bellen om bakken bier bij ons te reserveren. Het zal vanaf 25 september 2006 niet langer mogelijk zijn om zonder reservering bier aan te schaffen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we u op deze manier beter van dienst kunnen zijn en hopen dat deze wijze van bierverkoop tot ieders tevredenheid zal werken.

Met vriendelijke groet,

De broeders van Westvleteren

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BART HERMAN met nieuwe theatershow van start

Muziek : CD : Bart Herman : TUIMELKRUID : CD : Muziek « Tuimelkruid » is de titel van de gloednieuwe theatershow van singer/songwriter Bart Herman.

Hoewel de term ‘tuimelkruid’ (een letterlijke vertaling van ‘Tumbleweed’) spontaan doet denken aan oude Westerns, betreft het hier geenszins een ‘Bart Herman goes cowboy’. Met dit neogolisme probeert Herman alleen maar een muziekgenre te omschrijven dat hij naar eigen zeggen ‘ongewild zelf heeft uitgevonden.’

Bart Herman laat inderdaad graag verschillende muziekstijlen door elkaar ‘rollen.’ Al vanaf zijn beginperiode liet hij zich inspireren door de Angelsaksische country-folk, fifties, rock & roll over tex-mex naar de Latijnse ballades en de nostalgische zigeunermuziek.

Grote rode draad : de sterke Nederlandstalige teksten.

 Inderdaad een vreemde – zelden voorkomende combinatie. Kortom : het ‘tuimelkruid’geluid. Ook nu weer schreef hij een aantal stevige songs bij elkaar en onstond er, mede door zijn spitsvondige (niet zelden humoristische) bindteksten, een stijlvol geheel.

Bart Herman begeleidt zichzelf op gitaar en piano maar wordt verder muzikaal gesteund door het kruim van de ‘nieuwe generatie.’

De première is voorzien op 6 oktober in het casino van Beringen.

Méér info op www.bartherman.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S TELEVISIE op maandag 25/9
logo S TELEVISIE 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening vernieuwd St. Pietersplein (Gent) met openluchtfilm
Affiche opening sint-Pietersplein op 30 september Op 30 september wordt het Sint-Pietersplein en de parkeergarage onder het Sint-Pietersplein (P10) officieel geopend met een gratis evenement voor jong en oud. De werken voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage van het Sint-Pietersplein (P10) en de aanleg van het nieuwe Sint-Pietersplein hebben lang geduurd en zijn niet altijd makkelijk geweest voor de omwonenden. Nu komt het einde in zicht : op 30 september geven we het plein terug aan de Gentenaars!

Alle Gentenaars en bezoekers worden uitgenodigd op een spetterend evenement voor jong en oud op het Sint-Pietersplein en in de parkeergarage.

Van 14 tot 18 uur kan men kan er petanque spelen, met botsauto’s rijden, op een springkasteel spelen, naar de drive-in bioscoop fietsen in de parkeergarage, met gekke fietsen rijden, deelnemen aan een interactieve zoektocht, de 6-daagse fietsen op rollen, naar het museum in de parkeergarage, …

Om 21u wordt een openluchtfilm geprojecteerd op groot scherm, in samenwerking met het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent. In het kader van het Kubrick jaar werd gekozen voor 'The Killing', een film uit 1958 (zie verder).


Vanaf 20 uur kan geparkeerd worden in de parkeergarage. Van zaterdag 30 september (20 uur) tot en met maandagochtend 2 oktober (7 uur) kan er gratis geparkeerd worden!

OPENLUCHTFILM:

Op 30 september wordt het nieuwe Gentse Sint-Pietersplein ingehuldigd, dat voortaan door het leven zal gaan als evenementenplein mét ondergrondse parking. Een mooie aanleiding vond het filmfestival om er een gratis openluchtvoorstelling te programmeren. En omdat het festival dit jaar in het teken staat van Stanley Kubrick, zal om 21u The Killing (1956) op groot scherm te zien zijn!

The Killing
is Kubricks derde langspeelfilm en de eerste waar Kubrick zelf behoorlijk tevreden over was en dat wil wat zeggen. Het verhaal gaat als volgt: Johnny Clay is nog maar net uit de gevangenis ontslagen of hij beraamt al een nieuwe misdaad. Samen met zijn handlangers, waaronder kassier George Peatty, wil hij twee miljoen dollar roven uit de kassa van de paardenrenbaan. Het plan is tot in de kleinste details voorbereid en in principe kan er niets misgaan. Maar dat is zonder Sherry gerekend, de inhalige en overspelige vrouw van George...

The Killing is een spannende thriller met een intelligente verhaalstructuur en de nodige ingrediënten voor een ijzingwekkende misdaadfilm: een grote buit, een bende koele criminelen, een uitgekiend plan en een alles in de war gooiende femme fatale. Geen wonder dat Quentin Taratino zich door The Killing liet inspireren voor zijn eigenste Reservoir Dogs.

Reageer (0)

23-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 24 SEPTEMBER: 8ste FLIKKENDAG
Beste vrienden,

gezien het programma van de 8ste editie van FLIKKENDAG op zondag 24 september zodanig uitgebreid is dat ik eigenlijk diverse pagina's nodig zou hebben om volledig te zijn, beperk ik mij tot volgende informatie:
 Van 10.00 tot 18.00 uur staat de Gentse binnenstad volledig in het teken van de hulp-en veiligheidsdiensten èn uiteraard de politieserie FLIKKEN. Het thema dit jaar is MUZIEK en dat spreidt zich uit over diverse locaties waarbij ik U graag verwijs naar www.flikkendag.org voor een naar eigen maat gemaakte zoektocht !
Ikzelf heb het genoegen om het podium te delen vanaf 10.00 uur met GEENA LISA .... meerbepaald de centrale locatieplaats op het Emiel Braunplein.







We ontvangen alvast op het grote podium volgende gasten:

 

- 11.00u: Free The Soul
- 12.20u: Kurt Burgelman (Biezebaaze)
- 13.15u: Matt (Eurosong for Kids 2005)
- 13.40u: Hadise
- 13.55u: Kate Ryan
- 14.10u: Katerine
- 14.25u: Pim
- 14.40u: Get Ready
- 14.55u: De Romeo’s
- 15.10u: Mama’s Jasje
- 15.25u: Danzel
- 16.15u: Sandrine

16.30 uur - 18.00 uur: WishBand met de Flikkenacteurs waaronder de musicerende




TOT ZONDAG !!!!!

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs