Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
11-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belzeelse feestzaal MARITINE op de Vlaamse toer !

Ook EVERGEM-BELZELE deelt in de jaarlijkse feestvreugde die Vlaanderen telkens weer in de ban houdt en doet dat op zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 september 2006. Niet alleen staat de dorpskern garant voor feestvreugde en amusement,  maar ook feestzaal MARITINE (Belzeelsestraat 13) doet een duit in het zakje. Lees maar hoe:

  

Zaterdag 16 september:

Gratis VLAAMSE avond met DJ Peter Van Praag (vanaf 20.00 uur) en gastoptreden van SALIM SEGHERS (22.30 uur)




Zondag 17 september:

Gratis dans-en showavond met DJ Peter Van Praag (vanaf 20.00 uur) en gastoptreden van FRANK VALENTINO (22.00 uur)



Maandag 18 september:

Kermissouper à volonté (gemengd warm vleesbuffet aan 13 € p.p.) - info en reservatie: 0475/87.33.24

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse URGENT FM laat FOLK weerklinken op zondagavond

Via www.radiovisie.be mochten we vernemen dat de Gentse studentenradio URGENT FM op zondagavond FOLK op de luisteraars loslaat. We vonden het bericht op de volgende manier in onze postbus:

De Gentse jongerenradio Urgent.fm is de trotse papa geworden van folkprogramma La Belle Inconnue. Met dit programma wil de jonge en vrouwelijke redactie een muzikaal forum bieden en een swingend uurtje folk serveren.

Hoewel folk de jongste jaren steeds populairder wordt, telt de ether slechts een handvol radioprogramma’s rond dit genre. Een knagend gebrek? Enkele ‘folky’ Urgenters vonden alvast van wel! Ze sloegen de handen ineen en nu staan ze er met een ovenvers radioprogramma.

Dit programma wil net als haar doelgroep jong en beweeglijk zijn. La Belle Inconnue gaat daarom elke week op zoek naar de vlotste interviews, de meest verrassende tips en de beste platen uit binnen- en buitenland. Dit alles wordt naadloos aan elkaar gepraat door Goedele Vermaelen.

La Belle Inconnue, iedere zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 MHz in het Gentse en daarbuiten via
www.urgent.fm .

Reageer (0)

09-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genteneers gevroagd veur een beetse hulpe !
Heilig Kerstplein jaren 40 vorige eeuw

Beste Sosseteiters en geïnteresseerde Genteneers,

Wij zoeme geere van ulder kenesse ne kier gebruik moake want  prof. Jacques Van Keymeulen van de vakgroep Nederlandse Taalstudie UGent en  veurzitter van VARIATIES vzw zit mee de volgende nie zuu ienvèwdige vroage:

Er wordt dikwijls beweerd dat er binnen het Gents geografische verschillen bestaan: aan de Brugse poort spreekt / sprak men 'totaal anders' dan aan de Muide, hoort men dikwijls zeggen. Dat kan wel kloppen, maar minder duidelijk is wat er juist verschilt, vandaar volgende vraag:

Wie kan voorbeelden geven van verschillen in  woordenschat of verschillen in uitspraak tussen de verschillende Gentse stadskwartieren?

Let wel: het moet gaan om geografische verschillen, niet om sociale verschillen tussen Platgents en Burgergents. Ik ben dus op zoek naar verschillen tussen de sprekers van de echte volkstaal: bijv. De
volksmens aan de Brugse poort zegt x, maar die aan de Muide zegt y. Het gaat trouwens niet om Brugse poort of Muide alleen; alle dialectverschillen tussen Gentse wijken zijn welkom.

Wie kant er ons helpe? Stuurt ulder antwoorde sebiet noar eddy.levis@skynet.be

En dadde bedankt zijt dadder van zwiet, da weette.

“Wie goat er mee noar Verapas?
Doar moete wij niet  wirke
Eten en drenke op eu gemak,
Sloape gelijk een virke.”

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen zullen weer tevreden zijn met de volgende KIDS TOP 20
 Voor de fans van het populaire VTM programma ‘Kids Top 20’ was er de voorbije maanden al goed nieuws. Presentatrice Ellen Dufour mocht één maand vroeger dan voorzien opnieuw de draad weer opnemen en dus trok ze naar Plopsaland in de zomermaanden. Vanaf nu trekt de ‘Kids Top 20’ opnieuw naar de scholen en om de fans op te warmen ligt de nieuwe cd ‘Kids Top 20 volume 8’ vanaf volgende week vrijdag 15 september 2006 in de winkels. De tracklist is er eentje om duimen en vingers van af te likken; Henkie (Lief klein konijntje), K3 (Ya Ya Yippee), de nieuwste Kate Ryan (Alive) en Hadise (Bad Boy) staan op de cd. Ook Lily Allen (Smile), Crazy Frog, Samson & Gert, Sam Gooris, Unbreakable, Kay Styles, Lordi, Belle Perez en Ellen staan op de cd. In totaal kan je dus dansen op de 20 liedjes die op de ‘Kids Top 20 volume 8’ zijn terug te vinden. Het is genieten vanaf de eerste tot de laatste minuut. Schrijf het met vulpen of balpen in je nieuwe agenda dat de cd ‘Kids Top 20 volume 8’ vanaf a.s. vrijdag 15 september 2006 in de winkels ligt.

Een realisatie van:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OdeGand ... voor wie houdt van cultuur langs en op het water !

De prachtige binnenwateren van Gent inspireerden het Festival van Vlaanderen tot een openingshappening die al na 3 edities een traditie en een begrip is geworden voor al wie aan Gent en cultuur denkt.



Op het water, boven het water, langs het water: overal klinkt muziek en verrijzen kunstwerken. Samen met de grootste sterren uit de wereldmuziek, klassiek en jazz nodigen het Festival en tientallen Gentse cultuurpartners je uit om de prachtige oude gevels en historische gebouwen langs de Leie, De Lieve, de Ketelvaart en de Schelde te komen bewonderen.

Muziek uit de hele wereld gaat voor anker aan de Gentse kades: OdeGand dompelt je onder in volkse gezangen, hartverscheurende flamenco, snelle tango, heerlijke klassiek, intieme barok, beeldende kunsten, muziekacrobatie, en nog veel meer. OdeGand is bovendien een familie-event: kinderen en jongeren tot en met 14 jaar kunnen gratis deelnemen aan alle OdeGand-concerten en bootvaarten. ’s Avonds vormen de Gras- en de Korenlei dan weer het decor voor een magisch slotconcert met adembenemend vuurwerk.

Alle info èn programma op www.uitbureau.be en www.odegand.be


Uitbureau Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Cultuurmarkt op 16/9 ... een must !!
VZW UITBUREAU zorgt op 16 september weerom voor een spectaculair aanbod van datgene wat zich in de culturele wereld in en rond Gent afspeelt.

Op de Gentse cultuurmarkt zorgen een honderdtal culturele organisaties voor een overzicht van het aanbod binnen het bruisende culturele leven uit de Gentse regio. Bezoekers kunnen er gratis en naar hartelust cultuurshoppen.
Net zoals bij de festivalhappening OdeGand is het thema dit jaar DURF!: durf en proef van het cultuur- en opleidingsaanbod 2006-2007, durf en neem deel aan het culturele leven!
 
 
 
 
Waar:
 
  
Wanneer:
 
Openingsuren:
 
Bereikbaarheid:
 
 
Parking:
 
 
 
Prijzen: 
 
Informatie:
 
 
 
 
 
 
   
 
Kouter
9000 Gent
 
Zaterdag 16 september 2006
 
13u30 – 18u30
 
De Kouter in Gent is makkelijk bereikbaar met tram, bus of auto
 
U kan uw auto kwijt in de ondergrondse parking van de Kouter of in de omringende straten
 
Gratis toegankelijk
 
VZW Uitbureau Gent
Kammerstraat 19
9000 Gent
09/233.77.88
info@uitbureau.be - ilse.everaert@uitbureau.be                           

Wie meedoet .... vindt U op www.uitbureau.be

Reageer (0)

08-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag a.s.: de 10de ARTEVELDETAPTOE in Gent

De dekenij VRIJDAGMARKT maakt zich weer op voor een namiddag boordevol muzikale kwaliteit die samen te vatten is onder de noemer TAPTOE.




Zondag a.s. (10/9) vanaf 14.00 uur staan de Vrijdagmarkt en het St. Baafsplein centraal voor diverse optredens van volgende formaties:

De Gemeentelijke Harmonie van Rocroi- Frankrijk
In 1860 wordt de Muziekmaatschappij van Rocroi ongericht onder de benaming Filharmonische Maatschappij van Rocroi. Zij verandert in 1862 haar naam in Gemeentelijke Fanfare. Haar deelname aan talrijke wedstrijden bevestigd haar naam in vele wedstrijden en festivals. In januari 200 wordt de gemeentelijke Harmonie aangesloten bij de www.kv-zedelgem.beF.M.A.( Fédération Musicale des Ardennes) Er spelen ongeveer 40 muzikanten die een 15 tal concerten geven in de omliggende gemeenten. Zij staan ook in voor het verzorgen van de officiële cérémoniën van 8 mei, 14 juli en 11 november in de 4 gemeenten. Tijdens de deelname aan de Nationale wedstrijd ingericht door de Conféderation Musicale de France te Charleville Mezières in 2003 rangschikte de Harmonie zich in de 2e devisie. Sinds 1991 staat de Harmonie van Rocroi, met hoofdzakelijk jonge muzikanten, onder de leiding van dirigent Philippe Streveler, beroepsmuzikant bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.

Showkorps Sint-Martinus uit Oordegem.

De harmonie St. Martinus werd in 1921 opgericht. Jarenlang vervulde ze de traditionele rol van dorpsfanfare. Een eerste periode van grote vernieuwing kondigde zich in 1972 aan toen het majorettenkorps "De Klaproosjes" opgericht werd. Een jaar later werd de harmonie verrijkt met een eigen drumband "De Tamboerkes". Vanaf 1975 ging het in stijgende lijn, de Klaproosjes waren toen voor de eerste keer nationaal groepskampioen. Meermaals werden ze afgevaardigd voor wereldkampioenschappen. Een hoogtepunt werd bereikt in 1982 toen acht "Klaproosjes" België vertegenwoordigden op het wereldconcours van Tokyo. Ook de totale groep had zich ondertussen een benijdenswaardige reputatie opgebouwd. Sedert eind 1985 gaat de aandacht van de Showband meer en meer naar het verzorgen van een totaalshow. De "Klaproosjes" blijven een centrale rol vervullen doch het muziekkorps en de colourguards zorgen voor voortdurende afwisseling wat de choreografie. Gemiddeld 80 deelnemers zorgen tijdens een 20 minuten durende show voor afwisseling, spektakel en uniformiteit. De straatparades zijn iedere keer een mooi en kleurrijk gebeuren. Verschillende Amerikaanse marsen met een vleugje slagwerk, vloeiende bewegingen van onze colourguards en twirlers zorgen voor een brede waaier van muziek. Een samenstelling die velen kan bekoren.SMO is gedurende de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste korpsen van het land. Dit alles is te danken aan het intensief repeteren. De talrijke bekroningen en een gevuld orderboekje zijn daar het mooiste bewijs van!

Zedelgem Koninklijke Harmonie “ Kunst en Vermaak “

In 1884 werd de Fanfare Sint Cecilia opgericht en de stichting werd meteen gevierd met een festival. Maar reeds in 1909 verlieten veel muzikanten de Sint Cecilia gilde om een nieuwe vereniging te stichten onder de naam « Kunst en Vermaak » De beide wereldoorlogen betekenden telkens een gedwongen stopzetting van de muzikale activiteiten en een moeilijk heropstarten. Vanaf 1950 kwamen er stilaan meer feestelijkheden en activiteiten in de gemeente zodat de harmonie steeds werd uitgenodigd om het geheel een feestelijke tint te geven. In 1972 werd ook een majorettekorps opgericht dat ook vandaag nog actief is een uitgegroeid is tot één van de mooiste van de streek. Ook de Drumband vormt mede de ruggengraat van de harmonie” Kunst & Vermaak” De harmonie telt ongeveer 30 majorettes, 15 trommelaars en een 60-tal muzikanten. “ Kunst& Vermaak “, een harmonie voor het muzikaal opluisteren van o.a. rommelmarkten, kermissen,stoeten,taptoes,aperitief concerten en tal van andere mogelijke feestelijke aangelegenheden.

Het Pihalni Orchester van Ljubljana-Bezigrad Het majorettekorps “De Majorettes van Ljubljana Slovenië

Het Pihalni Orchester van Ljulbjana-Bezigrad is het koperblazerorkest van de stad Ljubljana, één van de jongste hoofdsteden van centraal Europa. In 2006 viert het orkest zijn 30ste verjaardag. Het orkest telt 56 amateur-musici. Onder hen bevinden zich veel jongeren, die zich naast hun professionele of educatieve bezigheden, bekwamen in de muziek. De laatste jaren onderging het orkest een verjongingskuur, wat de muzikale prestaties alleen maar ten goede kwam. Op het repertorium staan werken uit de lichte – en folkloremuziek en marsen. Ieder jaar brengt het Pihalni Orchester een Kerstconcert en een Lenteconcert met een volledig nieuw programma waar de muzikanten hun handen vol aan hebben. Verder speelt het ook nog op diverse ander gelegenheden, vaak in samenwerking met het Majorettenkorps van Ljubljana. Het orkest verzorgde reeds verscheidene malen concerten in het buitenland, oa. in Italië, Kroatië, Hongarije, Duitsland, Ierland, Spanje en Frankrijk. Het orkest bloeit op onder het voorzitterschap van Brane Kuharic en de muzikale leiding van dirigent Viktor Kresnik. Het Majorettekorps van Ljulbjana werd opgericht in oktober 1981. De directrice en choreografe Mevr. Ivica Knaus, breidde al snel het repertoire uit met dansen die nu een aantrekkelijk en onmisbaar onderdeel vormen van hun optredens. De meisjes behaalden reeds 2 gouden médailles op wedstrijden voor orkest en majorettekorps. Dit succes werd gevolgd door een reeks concerten in Slovenië en het buitenland (Italië, Kroatië, Bosnië, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk.

Die Musikkapelle Markt Rettenbach Duitsland

De muziekvereniging Markt Rettenbach e.V. werd gesticht in 1864 en is één van de oudste verenigingen van de Allgäu-Schwäbischen Musikbundes. Markt Rettenbach is gelegen in het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Bayern. De verenigingsvlag werd in 1954 omgewisseld en zoals de meeste Kapellen in Bayern dragen zij ook de traditionele klederdracht. Als hoogtepunt van de Marschmusik kunnen we hun deelname aan de Müncher Oktoberfestumzügen in 1985 en 2000 stellen. 1999 – 2000 speelde een deel van de muzikanten in Namibië voor het millennium. In 2001 en 2004 reisden ze 3 weken door Zuid-Afrika op muziektournee en speelden ze o.a. op de oktoberfeesten in Pretoria, Port Elizabeth en Kaapstad. Andere muzikale reizen gingen naar Kröv aan de moesel voor het wijnfeest, alsook naar Hamburg en Misano/Italië. Sinds vele jaren treden ze ook jaarlijks op in Kempten op de “Allgäuer Festwoche”. Sinds 1977 is Markt Rettenbach in partnerschap met de stad Lüdinghausen in Münsterland en sinds 1995 wordt door de muziekvereniging van Markt Rettenbach naar jaarlijkse gewoonte het zeer geliefde “Schlossfest” op Lüdinghauser Platz georganiseerd. De Musikkapelle, onder leiding van Claudia Edelmann, bestaat uit ongeveer 40muzikanten. Als extra worden op dit ogenblik ongeveer 25jongeren opgeleid die in de Jugendkapelle “Wildes Blech” samen musiceren. Met hun repertoire, dat van traditionele Blassmusik over moderne entertaintmentmuziek tot concertmuziek reikt, spelen ze op vele Feste, Frühshoppe, muziekavonden of Festzüge. Ze spelen ook op feestelijke en kerkelijke aangelegenheden en presenteren hun Blassmusik op verscheiden concerten.

Koninklijke Gentse Politieharmonie

De Koninklijke Gentse Politieharmonie bestaat sedert 1901. Een 25-tal manschappen van de Gentse stadspolitie begonnen te repeteren met goedkeuring van het stadsbestuur. Langzaam maar zeker groeide het aantal muzikanten. Vandaag de dag zijn er 70 leden. Zij traden op in de voornaamste Europese steden, als ambassadeur van de stad Gent. Het orkest dat vandaag ziet is de harmonie. Er zijn verschillende kleinere ensembles zoals een Thebaanse trompettengroep, een saxofoonensemble, een klarinettenchoir een New Orleans-Jazzband en een vatenensemble. Ook qua repertoire zijn ze heel divers: er wordt deelgenomen aan hafabra-wedstrijden; ze treden op met vocalisten uit het lichte genre; de originele blaasmuziek wordt niet uit het oog verloren en ook een taptoe kan verzorgd worden. Sedert 1998 staat de harmonie onder muzikale leiding van Patrick De Boeck. Vermeldenswaardig is dat deze maand – op 21 september-een openluchtconcert wordt gegeven door de harmonie op het Emiel Braunplein naar aanleiding van 5 jaar lokale politiezone Gent. Dit openluchtconcert waarop u wordt uitgenodigd is geheel gratis.





Zondag 10 september: 10de ARTVELDETAPTOE op de Gentse Vrijdagmarkt vanaf 14.00 uur - gratis toegang !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEDEBERG feest als volgende deelgemeente in het rijtje ... en hoe ?

Vrijdagavond 8 september betekende voor de inwoners van Ledeberg de start van de jaarlijkse feesten die ze ongetwijfeld met veel plezier tegemoet zien. Want telkens slagen de organisatoren erin om een bijzonder gevarieerd èn vooral ontspannend programma op poten te zetten waarbij jong én oud zich kan vinden.
Na een avondje marktlopen en Biezebaaze (mèt de pas gehuwde Kurt Burgelman), wordt het uitkijken naar de komende dagen. Graag zetten we dan ook de hoogtepunten op een rijtje:

ZATERDAG 9 SEPTEMBER:
- 10.00 uur: Rommelmarkt omgeving Van Lokerenstraat
- 14.15 uur: 1ste KIDSRUN (1100 meter - voor kinderen tussen 6 en 12)
- 16.00 uur: MINI MISS/MISTER Ledebergverkiezing (feesttent)
- 20.30 uur: DE POPKONING (feesttent)
- 22.00 uur: THE SHAKERS en LOES VAN DEN HEUVEL


 


















ZONDAG 10 SEPTEMBER:
- 10.00 uur: Rommelmarkt omgeving Van Lokerenstraat + zondagsmarkt Ledebergplein
- 20.00 uur: MISS LEDEBERG-verkiezing met optredens van KEVIN KENZO en XANDEE



MAANDAG 11 SEPTEMBER:
- 20.00 uur: MISTER LEDEBERG-verkiezing met optredens van GINA & ZENNO èn EDDY WALLY









Dit alles en nog veel meer over Ledeberg èn de feesten op www.ledeberg.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant BASTET ... een prikkel voor de smaakpapillen !

  Graag stellen we met regelmaat een culinaire gelegenheid uit het Gentse voor die toch wel inspanningen heeft geleverd om het de gasten zéér aangenaam te maken. En wie vroeger in Drongen ooit eens terecht is gekomen in restaurant BASTET kan het weten, want Marc en Rita stonden steeds borg voor een gezellige sfeer en kwalitatieve keuken. Sedert eind mei 2006 vertrokken ze echter voor een nieuwe uitdaging naar het Oudburg en bouwden er ondertussen al heel wat uit. De Country Beef en de paling op diverse wijzen groeiden uit tot èchte specialiteiten, terwijl je uiteraard ook kan genieten van een menu of de kaart met aangepaste wijnen.
Eén zaak is zeker: je moet BASTET ooit eens bezocht hebben ... en nog méér: je moet er zeker eens gegeten hebben !

Voor méér info over het aanbod, ligging en openingsuren: www.bastet.be         
Restaurant BASTET - Oudburg 90 - 9000 Gent (09/227.10.90)

Reageer (0)

07-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leiestreek ... een pittige uitdaging voor genieters !

Nieuwe Wandelroute in Sint-Martens-Latem: de Albijn van den Abeele Wandelroute

Sint-Martens-Latem verwelkomt in september een nieuwe provinciale Wandelroute: de Albijn van den Abeele Wandelroute. Van den Abeele (1835-1918) is de stamvader van de kunstenaarsgroep die Latem zoveel naam en faam heeft gegeven. Dit kunstenaarsdorp is begonnen met Xavier de Cock die goed bevriend was met Albijn van den Abeele. Albijn gooide zich eerst op de literaire toer maar Xavier de Cock kon Albijn ervan overtuigen om te schilderen. Hij nam zelfs ontslag als burgemeester en werd stadssecretaris om zich nog meer te kunnen wijden aan zijn kunst.
De route start nabij de Latemse Koutermolen en voert langs de karakteristieke plekjes die Albijn van den Abeele herhaaldelijk op het doek heeft gezet. Op een evenwichtige manier combineert het traject verleden en heden, natuur en cultuur.
De route bedraagt 9 km maar kan ook ingekort worden tot 6 km.


Fietsverhuurcentra Leiestreek genomineerd voor Prijs Peuteman!

Voor de creativiteitsprijs werden de fietsverhuurbedrijven uit de Leiestreek genomineerd. Deze prestigieuze Westtoer-award voor de West-Vlaamse toeristisch-recreatieve sector wordt uitgereikt op 18 september a.s. in het Staf Versluys Centrum te Bredene.
De Innovatie-/creativiteitsprijs wordt toegekend aan een bestuur, organisatie, bedrijf, persoon die in de loop van de voorbije twee jaar een innovatief / creatief kleinschalig project heeft ontwikkeld op het domein van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen.
 
De jury heeft acht genomineerden geselecteerd. Voor de Creativiteitsprijs: Fietsverhuurbedrijven Leiestreek (Mobiel, Veloods, Velomobile en Het Verzet), Met Kunst aan Tafel (Toerisme Oostende), vzw Bedevaart naar de Graven aan de IJzer (Ten Vredeconcert) en Choco-Story (Eddy en Cédric Van Belle). Bij de Prijs van verdienste: Luc Glorieux (FBAA), Bert Vanhaecke (Toerisme Damme), Dries Vermeesch (Oostende) en Ward Poppe (Monsalvaet).
 
Met de ‘Prijs Peuteman’ wordt de nagedachtenis geëerd van wijlen gedeputeerde Fernand Peuteman, die een belangrijke invloed gehad heeft op de toeristisch-recreatieve ontwikkeling in West-Vlaanderen en zelfs Vlaanderen. Fernand Peuteman was voorzitter van Westtoerisme vzw, Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van Toerisme Vlaanderen en Voorzitter van de Vlaamse Raad voor het Toerisme.

Voor méér info over beide items of nog méér: www.toerisme-leiestreek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10/9 ... een hoogdag voor danslustigen met stijl !!!

Logo Polariteit

vzw Polariteit
Verkortingstraat 55
B-9040 St. Amandsberg
09 238 26 30

Opendeurdag

Zondag 10 september


 

uur

De Vloed

De Deining

De Ebbe

14

Noordfrikaanse Dans

 

 

Vzw De Dans Ruh

Vlaamse Volksdans

 

Met  Iris Rijsenaer

Volkskunstgroep Reinaert

Stoelmassage

 

 

 

Met Mireille Pelerents

15

Braziliaanse Dans

 

Met Jaïr Santana

Vzw Oba Guiné

Lindy Hop-Swing

 

Met Geneviève en Didier

Vzw Apollo Swing

Qi Gong

 

 

Met Guido Van Mol

16

Argentijnse Tango

 

Met Pol & Regine

Vzw Polariteit

Afrikaanse Dans

 

 

 

Met Els Gussé

Vzw Kassoemai

Tai Chi

 

 

Met Johana Swinkels

Vzw Polariteit

17

Milonga & Tangowals

 

Pol & Rita

Vzw Polariteit

Cubaanse Salsa

 

 

Met Tom en Wim

Vzw Pasión Latina

Lichaamswerk

 

 

Met Marijke Duin

 

Van 15u tot 18u kan je genieten van een individuele deugddoende stoelmassage aan € 10,- ten voordele van Handicap International.

 

Om 18u15 brengt Guido Naessens een slotrecital

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natascha ........ hopelijk nooit met mijn Sara en Sofie !
Exclusief: het volledige interview met Natascha Kampusch

Vanaf vrijdag 8 september tot woensdag 13 september publiceert Het Nieuwsblad in vijf delen, en exclusief voor België, het volledige interview met Natascha Kampusch, het Oostenrijkse meisje dat acht jaar zat opgesloten in het huis van haar ontvoerder.

De Oostenrijkse krant Kronen Zeitung maakte een interviewreeks van vijf afleveringen. Het is het enige kranteninterview dat Natascha gaf over de zaak.

In de eerste aflevering, vrijdag in uw krant, ligt de nadruk onder meer op Kampusch' ontsnapping: "Ik dacht alleen maar aan ontsnappen".

Exclusief: het volledige interview met Natascha Kampusch

U leest er vanaf vrijdag alles over in Het Nieuwsblad en op www.nieuwsblad.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATV ging muzikaal Vlaams en sprokkelde succes met .... een CD !

Geef me de 5!

De zomer van 2006 was voor iedereen best aangenaam maar vooral ATV (de Antwerpse Regionale TV zender) mocht niet klagen. Want door hun doorzicht om het Vlaamse lied voorrang te verlenen bereikten ze via diverse Antwerpse locaties niet alleen een schitterend publiek maar ook een pak artiesten van eigen bodem.
Het programma 'Geef me de 5' werd een begrip en de populariteit was niet te schatten, ondanks het feit dat ook TOTZ  in Blankenberge nog steeds heer en meester over de Vlaamse showbizz is !
Een bekroning van het voorbije zomerseizoen kon dan ook niet uitblijven, vandaar dat via MAGIC (dè platenmaatschappij uit Mechelen met bijzionder fijne promotiedame Ann Van Poyer) een CD uitbracht met een selectie van liedjes die de voorbije zomer via ATV aan bod kwamen. Zo genieten we van de laatste hit van Willy Sommers, Bart Kaëll, Mieke, Erik & Sanne, Garry Hagger, Luc Steeno, Bart Herman, Wim Leys & @ Fundum, Gunther Neefs, Paulien, Swoop en Laura Lynn.
Voor nog geen 10 € kan je deze CD terugvinden in de platenzaken en weet dat Michel Follet de bezielende kracht is achter het ATV-programma èn de CD ... en da's goed voor kwaliteit !
Waar is de tijd dat ik via mijn toenmalige radioprogramma "Pliets Plets" op de Gentse stadsradio Roeland eenzelfde voorstel deed aan AVS ??? Maar wat is is kan nog komen ....


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SINJAALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

GEERTRUI DAEM SCHRIJFT HAAR TOT NOG TOE BESTE ROMAN “OLYMPIA”, DIE EIGENLIJK “BLOENDE” MOEST HETEN

 

De in Gent (Sint-Amandsberg) wonende, in Aalst geboren, maar van Denderleeuw afkomstige auteur Geertrui Daem kreeg onlangs van Honest Arts Movement de Louis Paul Boonprijs toegekend. Een vereremerking waar menigeen al jarenlang zat op te wachten. De prijs(een Ganda ham) wordt over enkele maanden uitgereikt.

 

Schrijfster Geertrui Daem lijkt immers in heel wat aspecten een biologische dochter van de Aalsterse literaire gewetenschopper L.P. Boon. Net als de meester beoefent ze zowel de disciplines literatuur en plastische kunst (maar ook drama). Net als Boontje is haar werk sociaal bewogen en dus niet elitair. En ze staat ook zeer dicht bij haar lezers.

 

Volgens haar eigen curriculum vitae debuteerde Daem met de verhalenbundel “Boniface” in 1992. Een jaar later werd ze bekroond met de Literaire Prijs van de provincie Oost-Vlaanderen met haar toneeltekst “De Meisjeskamer”. In de rest van de jaren negentig leverde ze nog de verhaal(bundels) ”Een vader voor Elisabeth”, “Geboeid door de liefde” , “Zotverliefd”, “Alle verhalen” en het kinderboek “Troetel” op. Haar reeds opgemerkt romandebuut “Koud” verscheen in 2001. Daem goes long story. Drie jaar later verschijnt “Het verdeelde huis” bij de Vlaamse uitgever Van Halewijck/Wereldbibliotheek en in 2006 dus bij dezelfde broodheer “Olympia”.

 

Geertrui Daem had aanvankelijk en gezien de inhoud, dit boek de titel “Bloende” meegegeven. Zeer plaatsbaar voor Gentenaars en noord Vlamingen. Maar de Nederlandse co-publicist vond dit woord niet in zijn fantasieloze Van Daele. Daarom kreeg het werk de enigzins  overtrokken titel “Olympia”, alsof het een historische roman zou betreffen. Zonde en in alle geval, Daem oneigen.

 

 “Olympia” situeert zich in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het decor is het vleesbereidingsatelier van de geboeders Van Dale (géén taalpuriteinen). Ze maken worst, méér bepaald salami op basis van paardenvlees, bloende dus.

 

Roland en Robert zijn – naar behoren - de zaakvoerders van een lucratief bedrijf. Dat ze van hun hardwerkende (stichter)vader erfden.  Huwelijken in de tweede generatie zorgen voor problemen (een interessant plotgegeven). Maar de broers kunnen niet zonder elkaar, niettegenstaande dat ze constant intriges tegen elkaar opzetten. De familie historie is boeiend én herkenbaar. Een modern epos met onverwachte wendingen en geloofwaardige ontwikkelingen.

 

Geert Daem schreef dit opus magnum – zowel qua verhaallij(en) als qua gehanteerde taalcreativiteit - als een (literaire) reality soap en dit is verre van negatief bedoeld   Waren TV-zeepscenario”s maar zo diepgaand én intelligent én clicheeloos  ! Een aanrader voor Vlaamse cineasten om er een film van te maken. Lieven De Brouwer wordt door mij – wie ben ik - aanbevolen.

 

Daem  heeft in alle geval zichzelf – tot nog toe – overtroffen. “Olympia” nodigt uit naar een nog beter vervolg. Lees het boek en consumeer er enkele plakjes Boulogne/Bloende bij. (sinjaalement door Freek Neirynck)

Reageer (0)

06-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EROV wil winnaars op ACCENTA

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) richt voor de dertiende maal een groepsstand in met Oost-Vlaamse streekproducten op Accenta in Flanders Expo van 9 t.e.m. 17 september 2006. De groepsstand van 284 m² waarvan 100 m² terras bevindt zich op de vertrouwde plek in hal 2 van Flanders Expo. De toog met tal van Oost-Vlaamse streekbieren en frisdranken wordt aangevuld met een O'de Flander (échte Oost-Vlaamse graanjenever) druppelkot en kramen met producten van twaalf verschillende voedings- of drankbedrijven.

Logo EROV
 

Dit jaar zullen ook een aantal nieuwe Oost-Vlaamse lekkernijen voorgesteld worden: Choc-o-lait, ambachtelijke chocolademelk op een stokje, Pur Natur drinkyoghurt in verschillende fruitsmaken, RoomeR, een Gents vlierbloesemaperitief en ambachtelijk ijs (met gebruik van vers fruit) van Eddy en Monique.

Alle producten op de stand kunnen geproefd worden met het ondertussen reeds gekende bonnetjessysteem. De producten kunnen er ook gekocht worden. De openingsreceptie van Accenta gebeurt in samenwerking met EROV.

 

De snelsten onder de fijnproevers kunnen een ingangskaart voor de beurs en 3 degustatiebonnetjes voor het lekkers op de stand Oost-Vlaamse streekproducten winnen! De eerste 100 personen die een e-mail sturen met hun naam, adres en leeftijd naar mieke.claerhout@oost-vlaanderen krijgen deze prijs thuis gestuurd.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gala van DE ZEEPAREL en GASTRONOMIE & TOERISME

Bekijk editie nr. 1 - jaargang 2005 Online= VRIJDAG 13 OKTOBER 2006 om 19.30 uur in DE NORMANDIE (Koksijde) 

Voor het all-in menu betaalt U 50 € en hiervoor krijgt U een gastronomisch aanbod om de vingers van af te likken, een kans op één week Gambia, een gastronomisch weekend Parijs of een andere gastronomisch arrangement ...... èn optredens van YVES SEGERS en MARJAN BERGER !
Presentatie: Johan Dhaene

Het weekmagazine DE ZEEPAREL viert hiermee het 10-jarig bestaan, terwijl GASTRONOMIE & TOERISME (met hoofdredacteur Georges Keters - zie foto) de 5 verjaardagskaarsjes mag uitblazen.

Reserveer via 058/52.05.52 of schrijf over op 748-0169456-03



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidingen Miss Belgian Beauty 2007 op VT4
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf 11 september worden de televisiekijkers weer eens gecharmeerd door de kandidates van MISS BELGIAN BEAUTY 2007 voor een ruime blik op hun ervaringen tijdens de voorbereidingen van de eigenlijke verkiezing op 21 oktober 2006.
U leest over het verloop van deze verkiezing vanaf volgende week met grote regelmaat de verwikkelingen èn de vorderingen, maar als U het zelf wil beleven moet U kiezen voor VT4 !
Want vanaf 11 september kan U elke maandag om 20.20 uur de belevenissen volgen van de Miss Belgian Beautyverkiezing die elk jaar perfect georganiseerd wordt door Ignace Crombé .... en die onze Gentse Celine Du Caju nog eventjes laat genieten van het door ieder deelnemende meisje gegeerde kroontje !

 

Reageer (0)

05-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5/9 Einde van de poll (juni -september)
Beste webstekbezoeker,

gedurende 3 maanden heeft U een stem uitgebracht op de poll met de vraag: "Welk item wil U méér aan bod zien komen op www.pliets.bloggen.be ?
Graag deel ik U hetvolgende resultaat mee dat uiteraard invloed heeft op de webstek vanaf 7/9 !

Gentse activiteiten (43 %)
Gastronomie (15 %)
Boeken-en CD-recensies (12 %)
Showbizz (10 %)
Sport (9 %)
Toerisme (8 %)

Vanaf 5/9 vindt U een nieuwe POLL .... want sommige mensen suggereerden om de PLIETSPLETS-naam te laten veranderen in een méér aanspreekbare, gekende, cultuuromvattende en allesomvattende naam ! Wat denk U erover ?
Laat het ons weten via de poll in de linkerbovenhoek !!! En gezien we één en al oor (of oog) zijn ....

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie houdt van gastronomie in de meest ruime zin ... een aanrader !
1  Al het lekkers van de zee

Op 9 september worden in Oostende voor de 5de keer de Visserijfeesten georganiseerd. Een veelvoud aan maritieme bedrijven, van visgroothandels tot het veilinggebouw, openen hun deuren. > http://www.detafelvantine.be

Eerlijke vanille-ijsjes

Het Amerikaanse roomijsmerk Ben & Jerry¹s lanceert de ŒFairtrade Vanilla¹: het eerste fairtrade roomijs ter wereld. Keurmerk Max Havelaar controleert de gebruikte ingrediënten op de criteria van de eerlijke handel. > http://www.detafelvantine.be

Weekend van het Belgisch bier

Bierliefhebbers moeten het eerste weekend van september zeker naar de Grote Markt in Brussel, want daar vindt voor de achtste keer het Belgian Beer Weekend plaats. > http://www.detafelvantine.be

Zeg voortaan Purus tegen de Vlaamse grijze garnaal

Het heeft een tijdje geduurd, maar nu is het zover. De Vlaamse grijze garnaal is officieel een erkend streekproduct met een eigen merknaam: Purus. > http://www.detafelvantine.be

Nieuw product van de maand: Vlaamse grijze garnaal

Elke avond vertrekken vissersboten uit Oostende, Nieuwpoort en Zeebrugge om garnalen te gaan Œslepen¹ voor onze kust. De Noordzee- of grijze garnaal is een delicatesse, maar wat maakt de kleine garnaal nu zo uniek énŠ zo prijzig? > http://www.detafelvantine.be

Sundaylunches in Gallery Dieleman

Ter gelegenheid van een nieuwe tentoonstelling in Gallery Dieleman serveert Maison Vandamme elke zondag in augustus ŒSunday lunches¹. Per lunchgang proeft u in een ander kader van de kunstrijkdom van Gallery Dieleman. > http://www.detafelvantine.be

Tea-time in The House of Porters

Sinds kort heeft Antwerpen een House of Porters. Het 3000m2 grote stadskasteeltje is veel meer dan een interieurzaak. Zo is er een unieke Afternoon Tea. > http://www.detafelvantine.be

Alle culinaire en gastronomische nieuws is welkom op detafelvantine

detafelvantine richt zich tot iedereen die graag tafelt en op zoek is naar gezond, eerlijk en smakelijk voedsel. Op de  openingspagina van de site 'vers uit de oven' wil detafelvantine alle nieuws en nieuwsjes brengen uit de wereld van de gastronomie, voeding en alles wat daarmee verband houdt.
Hebt u groot of klein nieuws? Wil u iets kwijt, opent u een horeca-zaak of brengt u een nieuw product op de markt?... Laat het ons weten!
redactie@detafelvantine.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YVES SEGERS viert 25 jaar op 10/9

Op zondag 10 september is Yves Segers jarig. Een jaarlijkse weerkerende gebeurtenis die ook dit jaar niet onopgemerkt lmag voorbijgaan. Niet alleen wordt Yves 35 jaar... ook viert hij uitgerekend die dag zijn jubileum van 25-jarige carrière als zanger.

 

Reeds van zijn tiende levensjaar staat hij wekelijks op een podium. Vijfentwintig jaar geleden werd hij immers verkozen als miniprins van Halle, zijn geboorte- en carnavalsstad. Het begin van een lange carrière met de nodige ups en downs.

 

Er werd besloten om eens een (h-) echt concert te organiseren. In de loop der jaren heeft Yves immers wat bijeengeschreven en uitgebracht. Helaas af en toe zonder het verdiende respect.

 

Daarom dit uniek en intiem concert met al zijn mooiste songs, eigen composities, dé hits en meesterwerken van zijn persoonlijke idolen.
Dit alles begeleidt door een zeskoppige live-band.

 

Zin in een namiddag puur genieten?

 

Dan nodigen wij U graag uit op zijn jubileumconcert op zondag 10 september 2006 in de schouwburgzaal van het multifunctioneel centrum van Herzele “De Steenoven.”

 

Yves’ eerste noot hoor je om 15h, maar de deuren worden een uurtje vroeger al geopend.

 

Tickets zijn best vooraf te reserveren op 0475/42 47 41 en kosten 15€.

Meer info op www.yvessegers.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs