Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
31-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Powell, Peer Raben, Michael Giacchino en Piet Goddaer op 6de editie World Soundtrack Awards

  De zesde editie van de World Soundtrack Awards op 14 oktober 2006 belooft opnieuw hét evenement bij uitstek te worden voor filmmuziekliefhebbers. De wereldtop onder de filmmuziekcomponisten zakt die dag naar Gent af om er de World Soundtrack Awards uitreiking en het daaraan gekoppelde concert bij te wonen. Onder andere de muziek van Michael Giacchino, Peer Raben, John Powell en Piet Goddaer zal daarbij centraal staan.

Sinds het Filmfestival Gent in 2001 de World Soundtrack Awards en Academy in het leven heeft geroepen, is het evenement uitgegroeid tot dé jaarlijkse hoogmis voor filmmuziekliefhebbers. Tijdens de vorige editie op 15 oktober 2005 stond componiste en Oscarwinnares Rachel Portman (Emma, The Cider House Rules, Smoke, Chocolat) nog samen op de planken met Mike Stoller (de songsmid van Elvis Presley), onze eigen Raymond van het Groenewoud en de Argentijnse componist Gustavo Santaolalla. Die laatste speelde er in wereldpremière live zijn muziek uit Brokeback Mountain, een soundtrack waarvoor hij nadien werd bekroond met een Oscar. De belangrijkste prijs die avond ging naar de Italiaanse componist Angelo Badalamenti, bekend voor zijn jarenlange samenwerking met cultregisseur David Lynch. Hij kwam eigenhandig zijn prijs voor Soundtrack Composer of the Year afhalen, een prijs die hij kreeg voor zijn soundtrack bij Un Long Dimanche de Fiançailles.

Tijdens de zesde editie van de World Soundtrack Awards zal het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé live de muziek spelen van Michael Giacchino (Mission Impossible III, The Incredibles, Lost) die vorig jaar de titel van WSA Discovery of the Year in de wacht sleepte. Michael Giacchino kan er door andere verplichtingen jammer genoeg niet bij zijn in Gent, maar zijn afwezigheid wordt ruimschoots gecompenseerd door de komst van de wereldberoemde componist Peer Raben. Raben was jarenlang de huiscomponist van R.W. Fassbinder en schreef ook muziek voor Wong Kar Wai’s 2046. Hij zal in Gent een World Soundtrack Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen voor zijn rijk gevulde carrière. Ook filmcomponist John Powell zal er die avond bij zijn. Hij is vooral bekend van zijn soundtracks voor United 93, Shrek, Chicken Run, The Italian Job en The Bourne Supremacy. Voor die laatste film werd Powell tijdens de vorige editie van de World Soundtrack Awards genomineerd voor beste soundtrack en beste componist.

Naar jaarlijkse gewoonte staat er ook een Belg op het podium tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards. Dit jaar zal Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, een suite brengen met zijn muziek uit Kruistocht in Spijkerbroek.

Hou alvast de website www.worldsoundtrackawards.com in de gaten voor de laatste updates. Op diezelfde website kunnen filmmuziekfans nu al hun stem uitbrengen voor de World Soundtrack Public Choice Award. Elke filmmuziek liefhebber kan uit de titels van de afgelopen 12 maanden zijn favoriete soundtrack kiezen en zijn stem uitbrengen.

World Soundtrack Awards, zaterdag 14 oktober 2006 in Concertzaal De Bijloke, Gent. Tickets: € 40, € 32 (+ €2 reservatiekost per ticket en € 1,10 verzendingskost per bestelling) via Teleticket (www.teleticketservice.com - 070 345 345)

Reageer (0)

20-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REBORN ... Gentenaar èn een nieuwe single !

 De twintiger Born Meirlaen uit het Gentse is aardig op weg om een sterke singer-songwriter-entertainer te worden.

Z’n nummers ‘Fools rush in’ en ‘Good Times’ kwamen al uit z’n pen gevloeid en vanaf volgende week komt het langverwachte vervolg en de 3de single van REBORN uit, met name ‘Don’t ever go’, ofwel het verhaal van iemand die je mist nadat je merkt dat de persoon er niet meer is.

‘Don’t ever go’ is een prachtige liefdesballade waar heel wat harten voor wegsmelten.Vorige week kreeg Reborn nog een nominatie bij Radio 2 tijdens het programma ‘Zomerhit 2006’. Samen met Udo was Reborn in de running voor de prijs van ‘hét debuut’ doch Udo ging met de felbegeerde trofee lopen.

Tijdens de openingsdag van Marktrock Leuven heeft Reborn vorige week een opvallend live-concert gegeven.
Naast z’n eigen nummers zoals ‘Fools rush in’, ‘Good Times’, ‘Don’t ever go’ speelde de zanger/entertainer nog enkele songs die op z’n debuutalbum zullen terug te vinden zijn, aangevuld met covers. Maroon 5, Ben Fools Five en Daniel Powter kregen de stemkleur van Reborn toegewezen. Het publiek kwam, zag en groeide tijdens het concert aan. Vooral op het gastenboek van z’n website is het duidelijk geworden dat het Marktrock concert van Reborn een voltreffer is geworden.

Ondertussen heeft Reborn met producer Jo Francken de laatste hand gelegd aan z’n debuutalbum. Normaliter zal z’n cd in het najaar uitkomen. Als opwarmer verschijnt er eerst nog ‘Don’t Ever Go’, het nummer dat ook de titelsong is van de nieuwste VTM serie ‘Aspe’ die vanaf september op tv verschijnt. Volgende week neemt Reborn de clip op van z’n nummer ‘Don’t ever go’. De laatste woensdag van augustus stelt Reborn in de ‘Levenslijn special’ van ‘Tien om te zien’ z’n nieuwste single voor. Morgen – zaterdag – is Reborn ‘live’ van de partij tijdens ‘Donna’s Summer City’ in Antwerpen.

De zanger heeft een STUNT belooft en wij kijken alvast uit naar z’n optreden MAAR nu al surfen we met veel genoegen op www.rebornmusic.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnaars van de 5-beurtenkaart PARKKAFFEE + nieuwe prijsvraag

 Met veel plezier mochten we vaststellen dat heel wat webstekbezoekers een antwoord verstuurden op de wedstrijdvraag van vorige week .... waarmee je eventueel een 5-beurtenkaart kon winnen voor toegang tot het bijzonder leuke en gezellige PARKKAFFEE !

Op de vraag:  Als je een roulotte ziet in het Parkkaffee ... wat zie je dan ?? was het antwoord: WOONWAGEN !

Een onschuldige hand voorzag alvast volgende winnaar van een 5-beurtenkaart:

Agnes SCHOUTSMA uit Schingen (Nl)

Zij kan zich aanbieden aan de welkom-caravan alwaar haar naam borg staat voor de beloofde kaart ! Proficiat !


Vorige winnaars:

Steven HEYSE uit Wondelgem
Luc SOENS uit Gent


Niet gewonnen ? Geen nood want als U tegen 25/8 een goed antwoord weet op volgende vraag ... wint U misschien ook !

Op welke weekdag kunnen de kinderen kooklessen volgen èn hun zelfgemaakt gerecht opeten ?

Antwoord met naam - adres en telefoonnummer naar plietsplets@telenet.be vóór 25/8 en WIN !!!!! www.parkkaffee.be
En vergeet niet: we delen de laatste 2 5-beurtenkaarten uit want op 31/8 sluit het Parkkaffee tot augustus 2007 ! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie houdt van GIPSY'S moet op 26/8 naar OOSTKAMP

Dit openluchtoptreden vindt plaats op zaterdag 26 augustus vanaf 17 uur in het Beukenpark. Bij regenweer is er ook een tent voorzien. Er wordt voor kinderanimatie gezorgd.  Deze jaarlijkse festivaltraditie met zigeuner- of gipsymuziek is niet toevallig. Tot halverwege de jaren ’80 was er in Oostkamp immers een opvangtehuis voor zigeunerkinderen. Het Zwaluwnest was het levenswerk van E.H. Delarue, die zich het lot van de woonwagenbewoners aantrok.

Programma:

18 uur                   Latcho Bilo et ses Troubadours de Bucharest
19.30 uur              Amparo Cortés & Wannes Van de Velde
21 uur                   Thierry Robin & Gitans
22.30 uur              Orkestar Braca Kadrievi

Kaarten:  gratis (-16 jaar) / 13 euro (voorverkoop) / 15 euro (aan de deur)
Verkooppunten:
Bibliotheek Oostkamp, De Valkaart, www.tinck.be
Meer info: Bibliotheek Oostkamp, t 050 83 31 30 en De Valkaart, t 050 83 31 81

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents Designmuseum stelt septemberprogramma voor
Gevel Design museum Gent HET DESIGN MUSEUM STELT SEPTEMBERPROGRAMMA VOOR :

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september: Oeverture toont Maarten Van Severen in het Design museum Gent

Het eerste weekend van september staat Gent voor de tweede keer helemaal in het teken van design en toegepaste kunsten. Op 27 locaties in het centrum van de stad stellen meer dan 100 ontwerpers mode, textiel, juwelen, design en toegepaste kunsten tentoon. Het Design museum Gent ontbreekt uiteraard niet. In samenwerking met Vitra en het Sint-Lucas Instituut Gent tonen we ontwerpen van Maarten Van Severen onder de noemer "alsof het er altijd geweest is".
Gratis toegang


Zondag 10 september: themarondleiding monumentendag Import/Export

In september neemt het Design museum Gent de draad van de themarondleidingen weer op. Om in de sfeer van de dag te blijven sluiten we voor het thema aan bij dat van monumentendag en kiezen voor "Import/Export". Deelnemers aan de rondleiding kunnen o.a. kennismaken met exotische materialen als ivoor, schildpadschaal en padoukhout, ze ontdekken welk belang de import van Japanse kunstwerken heeft gehad bij de ontwikkeling van de art nouveau en ze zien hoe de Tsjechische kunstenaar Borek Sipek reissouvenirs verwerkt in zijn ontwerpen.

Wanneer: op 10 september; van 14u.30 tot 16u.00
Prijs: 4 euro (inschrijven is gewenst - tel. 09/267.99.99)


23 en 24 september: Tsjechische glasblazers aan het werk : de dans van de glasoven

Tijdens het laatste weekend van de tentoonstelling "Borek Sipek: glas, design en architectuur" demonstreren Tsjechische blazers hoe  Sipeks ideeën een vaste glazen vorm krijgen. De glasfabriek Ajeto, waarvan de blazers afkomstig zijn,  is gelegen in het dorpje Lindava, op een steenworp van Novy Bor, sinds eeuwen het centrum van de Tsjechische glasindustrie. De glasblazers zijn er gekend om hun groot vakmanschap en zij realiseren werk van glaskunstenaars uit binnen- en buitenland.
"Laat", zoals Sipek het zelf zegt "u fascineren door de dans van de glasoven".

Meer informatie vindt U op www.design.museum.gent.be 

Reageer (0)

11-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patersholfeesten starten op 11 augustus ....

Naar jaarlijkse traditie zakken heel wat mensen af naar het Gentse Patershol en omgeving voor de gerenommeerde Patersholfeesten ... zeg maar ... de Gentse Feesten in 't klein ! En ook nu weer zorgen de organisatoren voor een unieke combinatie van cultuur en ontspanning in de typische gezelligheid van de kleine straatjes. Over het Patershol als woonerf, buurt, dekenij en historisch deel van Gent verwijs ik graag naar www.patershol.org MAAR via deze webstek geef ik U sowieso een greep uit het programma-aanbod:

Wijk "Het patershol"

Vrijdag 11 augustus:

18.00 uur: Officiële opening (Caermersklooster) en opening van de tentoonstelling 'Wonen, werken en winkels in het Patershol van 1900 tot 1950'

20.00 uur: Gents cabaret op het Kaatsspelplein met Pat Remue en ...

Zaterdag 12 augustus:

09.30 uur: Themawandeling 'Patershol in en rond het water' (beperkte groepen - kaarten aan 5 € vanaf 9 u op het Kaatsspelplein)

11.30 uur: Optreden van Dirk De Vriendt (vocalist-gitarist) - liedjes op verzoek (Kaatsspelplein) en om 12.15 uur Aperitief Patershol

14.30 uur: Optreden van WIWOK - Gentse formatie met Vlaamse Punkpoprock (Kaatsspelplein)

16.00 uur: Optreden van de Vanfaere De Concurrence - wereldmuziek (Kaatsspelplein)

20.30 uur: Volksbal met het all-round dansorkest 'The Honey's' (tot 01.00 uur - Kaatsspelplein)

Zondag 13 augustus:

08.00 uur: Rommel-en ruilmarkt

10.30 uur: Aperitiefconcert door Norbert Detaeye (vocalist-pianist)(Kaatsspelplein)

van Maggie, de huisfotografe

13.30 uur: Volksspelen en Initiatie kruisboogschieten door de Koninklijke Kruisbooggilde Sint-Rochus (Kaatsspelplein)

16.00 uur: "Pain Français" - programma rond het franse chancon met bekende gastartiesten (Kaatsspelplein)

20.30 uur: Jubileumconcert "20 jaar The Original Patershol Ragtimers" (Kaatsspelplein)

24.00 uur: Traditionele Kaarskensstoet

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond van het Groenewoud speelt in Gentse Handelsbeurs
Raymond van het Groenewoud (c) Koen Broos   Recht voor de raap en keihard, maar net zo goed betoverend romantisch, zo kennen we Raymond van het Groenewoud. Op tijd en stond slingert deze Vlaamse reus grote boodschappen met weinig woorden de wereld in. Zijn karakteristieke teksten worden steevast gedragen door prachtige muziek. Met ‘Meisjes’ en ‘De liefde voor muziek’ werkte Raymond zich naar het Vlaamse sterrendom en sedertdien blijft hij moeiteloos overeind naast de nieuwe generatie. In 2005 kwam het album ‘Mr. Raymond’ uit. Het nummer ‘Weg met Amerika’ ontketende een storm van reacties, maar de zanger liet zich niet uit het lood slaan. Op dit concert brengt van het Groenewoud naast zijn eigen muzikanten ook de gastmuzikanten van de cd mee. Zij geven de onverslijtbare Raymond een nieuw, apart, ronder geluid. Met mondharmonicavirtuoos Steven De Bruyn, bekend van onder meer de experimentele bluesband El Fish, haalde Raymond een topper binnen. Op de Zamu Awards 2004 werd De Bruyn tot beste muzikant van het jaar uitger oepen. Gevatte teksten, de stem van een Vlaams icoon en muzikale topkwaliteit. Dit concert heeft het allemaal. Deze zomer moeten de podia van de Gentse Feesten het zonder Raymond stellen, dus wie hem in het Gentse aan het werk wil zien, weet nu waarheen.


Raymond van het Groenewoud: zang, gitaar,
Cesar Janssens: drums
Steven Van Gool: bas
Thomas Vanelslander: gitaar
Frank Deruytter: sax en klarinet
Pieter Lamotte: trombone
Steven de Bruyn: mondharmonica
Bertus Borgers: sax en ritmegitaar


staand concert

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty Celine Du Caju maakt debuut in rallywereld

   Op 15 augustus maakt Miss Belgian Beauty 2006 haar rally-debuut.
In de Rallysprint van Staden fungeert ze als co-piloot van Patrick Snyers,
 één van de grootste rallypiloten ooit in België.
Hij werd maar liefst 7 maal Belgisch kampioen en 1 keer Europees kampioen.
Niemand heeft meer overwinningen op zijn naam als hij en deze Limburger is ook nog steeds mede-recordhouder met 4 zeges van de Belgium Westhoek Rally.

Céline Du Caju zal op 15 augustus samen met Patrick Snyers proberen om de overwinning binnen te halen.
Met de Geko BMW M3 van Caen Rallysport beschikken ze over een uitstekende wagen.

Voor Céline een zoveelste unieke ervaring die ze dankzij haar Miss-titel kan beleven.
En na het Casino van Knokke nu ook misschien op het erepodium in Staden !

Reageer (0)

05-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geertrui Daem exposeert met Elvis
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het mag een eer zijn voor 't Zuiden van Europa (het smaakmakende café op de Vrijdagmarkt) dat het vanaf 9 augustus de winnaar van de Louis Paul Boonprijs 2006 mag ontvangen. Want niemand minder dan GEERTRUI DAEM exposeert vanaf die dag en dit tot en met 3 september haar schilderijen waarin Elvis Presley een voorname rol speelt. Heel toepasselijk werd dan ook gekozen voor "Elvisexpo" ... en wie de werken van Geertrui wil bewonderen kan terecht op de Vrijdagmarkt 30 in Gent ('T Zuiden van Europa) op vrijdag vanaf 11 uur en op zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur!
De vernissage gaat door in het gezelschap van haar vrienden en genodigden op woensdag 9 augustus.-

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM Buitengewoon op 20/8 in Brugge
 Wie gewoon is om één keer in het jaar Buitengewoon te doen, kan dat in 2006 op zondag 20 augustus in Brugge. U heeft natuurlijk al geraden dat we het hier hebben over de jaarlijkse 'VTM Buitengewoon'-actie die deze keer dus de stad van Aspe zal overspoelen. Centraal dit jaar staan de najaarsprogramma's die de kijker opnieuw kleur aan zijn of haar leven moet geven. Maar wenst U meer te weten over deze grootschalige activiteit: surf dan naar www.vtm.be OF ga eens langs op www.zangtalent.be alwaar wij deze informatie mochten aantreffen! Op www.zangtalent.be vindt U trouwens heel wat méér over Uw favoriete artiest, zender, programma, organisatie ..... allée vooruit ... U moest er al zijn !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CIM-cijfers houden Gentse radio's in de ban

Zo lazen we zaterdag op www.radiovisie.be:

Telkens het CIM de nieuwe luisteronderzoeken bekend maakt, volgt er een stroom van reacties. Hoera-verhalen wisselen elkaar af met verbloemde doembulletins. Nergens is de twijfel over de juistheid van de cijfers echter ver weg.

Vaak worden vraagtekens geplaatst bij de geldigheid van de resultaten en bij de manier waarop deze luisteronderzoeken uitgevoerd worden. Teneinde uitsluitsel te krijgen over de betrouwbaarheid van de CIM-studie, werd eind april en begin mei 2006 in de regio Gent door VOM Market Research en het bureau van Fieldforce een studie uitgevoerd waarbij liefst 510 personen in Groot Gent bevraagd werden naar hun luistergedrag. Deze periode werd uitgekozen omdat op hetzelfde moment het CIM haar metingen hield voor de Golf 11.

   Be One Radio    

Bij analyse van de onderzoeken blijkt dat de resultaten van de VOM/ Fieldforce- studie overeenkomen (binnen de statistische onzekerheden) met de resultaten van de CIM. Beide studies tonen aan dat bij de lokale en stadsradio's, Topradio het grootste bereik heeft in Groot Gent. Hiermee handhaaft Topradio Gent (S.I.S.) haar leidinggevende positie al ruim twaalf jaar (cfr vorige enquêtes van Dimarso, Radioscan , Radiometrie en CIM in de periodes 1993 - 2006).

Na Topradio volgen Be One en Radio Contact als tweede en derde zender van Groot Gent. Dezelfde volgorde vindt men terug in de CIM enquête. Radio Roeland en GO FM volgen, Cool FM sluit het rijtje af. Urgent werd in de CIM-enquête niet gepeild en kon derhalve niet vergeleken worden.  
  Cool FM

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonny O'Brien zingt vanaf nu enkel nog in haar taverne


 Vandaag stond in de krant ‘Het Laatste Nieuws’ het bericht als zou zangeres Sonny O’Brien (33) voorlopig geen muziek meer uitbrengen. Op platenfirma ARS Entertainment kwamen er telefoontjes binnen van mensen die zochten naar bevestiging van dit bericht. Kurt Frederickx – promotieverantwoordelijke – gaf tekst en uitleg bij het nieuws: “Wel, ik las net zoals vele Vlamingen dat Sonny O’Brien voorlopig geen muziek meer zou uitbrengen. Dat is jammer want Sonny O'Brien is zonder twijfel één van de beste stemmen die er in Vlaanderen te vinden zijn.
Enige tijd geleden hebben we - in overleg met haar - wel besloten om geen muziek meer uit te brengen met de Avelgemse zangeres. Als zij nieuwe plannen zou hebben, dan zullen we uiteraard graag er naar luisteren maar voorlopig is dat niet aan de orde. Uiteraard wensen we haar veel succes toe in al haar uitdagingen die ze heeft. Nog eens benadrukken dat wij steeds een prettige herinnering hebben aan de fijne en hartelijke samenwerking van de voorbije jaren met Sonny O'Brien” aldus Kurt Frederickx namens ARS Entertainment.

Sonny O’Brien begon haar muzikale carrière in 2002. Met ‘All out of love’ scoorde Sonny Oroir een dikke hit dankzij haar deelname aan Eurosong. Sonny was dé ontdekking van de liedjeswedstrijd en ondertekende een langdurige samenwerking met ARS Entertainment en Star Entertainment. Ondanks het feit dat Sergio met ‘Sister’ naar de liedjeswedstrijd trok was ‘All out of love’ dé doorbraaksingle voor Sonny O’Brien. Met ‘Don’t stop’, ‘Friday Night Forever’, ‘Call me’ e.v.a. wist Sonny O’Brien moeiteloos de muziekwereld te vullen. Sonny O’Brien nam ook een album op ‘Friday Night Forever’ dat vooral in Japan een groot succes was. Bij ons is de cd niet op de markt gekomen wegens de beperkte belangstelling. Het verhaal van ‘Friday Night Forever’ is bijzonder positief want Sonny O’Brien won er de prestigieuze Donna-Award mee, enkele jaren geleden. Met de prachtige ballade ‘I’ll be there for you’ stond Sonny O’Brien begin dit jaar nog in de halve finale van Eurosong 2006. Dankzij de wild-card mocht de zangeres herkansen. 

Ikzelf had met het Radio Roelandprogramma 'Pliets Plets' altijd een goede samenwerking met Sonny en wens haar langs deze weg alvast veel succes in de nieuwe uitdaging! 



Reageer (0)

03-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boekenkeuze van Johan

Nu de maand augustus is aangebroken en de zon zich eventjes heeft verstopt achter enkele grijze wolken, breekt een unieke periode aan om rustig te genieten van de dag met een boek in de onmiddellijke omgeving. Deze rubriek kan U misschien een beetje helpen bij de keuze van het boek:

Toerisme is een item dat ongetwijfeld door heel wat mensen ècht wordt beleefd, vandaar dat de keuze voor een uitgave uit de Groene Gids-serie van uitgeverij Lannoo zeker en vast niet mocht ontbreken. Zopas verscheen immers een reisgids over Bourgondië, niet alleen een wereldberoemd Frans wijngebied maar des te meer een streek met diverse invloeden en heel wat mogelijkheden. Net zoals in de andere uitgaven van de reeks streeft de gids ernaar om de lezer en de toekomstige bezoeker van Bourgondië zo vlot mogelijk wegwijs te maken doorheen alle facetten die aan de streek verbonden zijn. Zo puilt de gids uit van kleurrijke en verklarende foto's en plannetjes en besteed de auteur een bijzondere aandacht aan belangrijke bezienswaardigheden, rondritten, het dagelijkse leven in Bourgondië en de streek 'anders' bekeken. Zowat alles wat U ooit over Bourgondië wilde weten vindt U zonder meer terug in deze gids die door de volledigheid en de keuze van de onderwerpen de interesse aanwakkert en U zelfs overhaalt alsnog enkele dagen verlof aan te vragen. Zo krijgen we een degelijke terugblik op de grote hertogen van Bourgondië, de geschiedenis en het religieuze karakter ervan. Ook de wijngaarden, typische huizen, de typische architectuur, de kunst, de literaire talenten en het culinaire aspect zijn items die op een vlotte wijze de lezer bereiken en op die manier Bourgondië vanuit diverse hoeken belicht. Een uitgebreide lijst van steden en hun bezienswaardigheden (van Alise-Ste-Reine over Dijon tot de Vallée de l'Yonne) en een woordenlijst (met vertaling) zorgt ervoor dat deze gids zomaar eventjes 436 pagina's leerrijke lectuur bevat en hoe kan men beter een gids afsluiten dan met enkele blanco pagina's die door de gebruiker als notitiebladen kunnen worden gebruikt. Eens te meer een aanrader !

"Bourgondië - de Groene Gids" werd onder ISBN 90-209-6403-8 uitgegeven door LANNOO (Tielt) en kost 16,95 €.

   Net nu Pieter Aspe herstellende is van een zware hartaanval blijven zijn boeken bij het grote publiek toonaangevend. Als meestgelezen misdaadauteur in Vlaanderen en Nederland debuteerde hij in 1995 met 'Het vierkant van de wraak' die het eerste boek was waarin 'Van In' als hoofdrolspeler aan zijn trekken kwam. De start van een indrukwekkende reeks was gegeven en met "Zonder spijt" is Aspe dan ook toe aan zijn 18de boek met de overbekende DUVELdrinker die deze keer alles in het werk moet stellen om niet kopje-onder te gaan. De Bende van Nijvel, gepensioneerde rijkswachtoversten, politieke inmenging en de blijvende vete tussen politiemensen onderling ... het zijn allemaal puzzelstukjes die Aspe als geen ander tot één groot geheel kneedt zodanig dat de lezer zich als het ware IN het verhaal bevindt. Het verhaal begint trouwens met de moord op een journalist van een linkse krant die op het punt stond, om via verkregen notities van een eerder gestorven parketmagistraat (vroeger belast met onderzoek naar de Bende), enkele ophefmakende details over diezelfde Bende van Nijvel aan het licht te brengen. De schrijfstijl van Aspe bekoort vele lezers door de combinatie van vlotheid en spanning en ook in 'Zonder spijt' bewijst Aspe dat hij eminent aanwezig mag zijn in het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs. Voor zij die het wat te warm krijgen en graag eens een rilling over de rug krijgen ...... 

"Zonder spijt" van Pieter Aspe werd uitgegeven door MANTEAU (ISBN 90-223-1964-4) en kost 19,95 €.

 Het laatste boek voor vandaag is er eentje dat ervoor kan zorgen dat partners (méér) tijd voor elkaar maken. Althans, zo doet de titel vermoeden en auteur Mira Kirshenbaum doet er dan ook alles aan om deze doelstelling te verwezenlijken. Als psychotherapeute vinden we haar regelmatig terug met enkele spraakmakende interviews in o.a. Marie Claire, Cosmo en Glamour en in het boek 'Tijd voor elkaar' gebruikt ze dan ook al haar opgedane kennis om aan te tonen dat tijdsgebrek de ware oorzaak is van relatieproblemen. Uitgaande van enkele hoofdstukken (het probleem - de oplossing - voor jezelf zorgen - hoop creëren - liefde in overvloed creëren - de wonden helen) streeft ze ernaar om de beide helften van een koppel terug te verenigen of toch minstens te laten inzien dat door het vrijmaken van méér tijd voor méér geluk wordt gekozen. Dat mensen moeten afstappen van het feit dat 'elkaar (graag) zien tijdens het weekend of tijdens de vakantie' datgene is wat mensen bij elkaar houdt. Aan de hand van verhalen en 'gouden' tips probeert ze de lezer te overtuigen dat het nooit te laat is om het bij elkaar goed te maken ... als je er maar de tijd voor vrijmaakt! Zeker voor deze vakantieperiode een aangenaam boek om lezen ... zelfs door diegenen die het ècht goed hebben bij elkaar.

"Tijd voor elkaar" verscheen bij ARCHIPEL (Arbeiderspers) met ISBN 90-6305-237-5 en kost 16,95 €.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De presedent van de Gensche Sosseteit ee goe nieuws !



Gedenkploaaate veur Gentsch Handsje Armand Pien:
't hee toch wel oast drei joar geduurd maar ons handsje Armand Pien hee nu toch eindelinge een gedenkploate gekregen aan de façade van 't Van Crombrugghe’s Genuutschap, rechs neefest de puurte van 't vroeger theatergezelschap aan d' Huidevetterskoaie woar dat de weerman lid was en woar dat hij nog meegewerkt hee aan tonielstukke. De gedenkploate wierd ing'huldigd deur burgemiester Frank Beke.

Den in september 2003 gestorve televisielegende krijgt dailleur binnenkurt nog een twiede gedenkploate aan de façade van de ‘Volkssterrenwacht Armand Pien’ van d' Unevirseteit Gent.

(Naar nen artikol uit “De Gentenaar” van G.N.)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLIKKENDAG in GENT op 24/9: MUSIC MAESTRO



De rode draad doorheen Flikkendag 8 zal muzikaal getint zijn.
Dé opendeurdag was vroeger al een enorm volksfeest. Wat wordt het, nu het thema muziek is? Dankzij dit thema mogen we trouwens een nieuw plein aan de Flikkenfamilie toevoegen: de Vlasmarkt.

Hier zal muziek de bovenhand hebben. Kinky Star, provincie Oost-Vlaanderen, Graffiti-jeugddienst en vzw Repetitieruimtes slaan de handen in elkaar en plaatsen er een (soms vrij!) podium, programmeren er bekende en minder bekende groepen en laten het feest losbarsten. Non Stop Rock, dat belooft!

Mooie liedjes duren niet lang, maar op Flikkendag zal het toch zo een acht uur aanhouden. Er zijn namelijk nog een pak andere pleinen waar de muziek in de oren zal klinken : Kouter, Groentenmarkt, E. Braunplein, Vrijdagmarkt,…

De prachtige Gentse gebouwen hebben ook een binnenkant! Toch wel, een binnenkant die je gratis mag bezoeken. Speciaal voor het thema wordt ook binnen muziek gemaakt: stap de opera, het provinciehuis, het Huis van Alijn of het conservatorium binnen en geniet van de muzikale inkleding.

Muziek zit echt overal: alle organisaties zullen, indien mogelijk, het niet laten om muziek te integreren in hun demonstraties en infostands. Wat denk je van info over het downloaden van muziek, een demonstratie door de medische diensten over veiligheidsmaatregelen op grote concerten,… ?

Met een volledige muziekstraat (Belfortstraat), muzikale straatanimaties en muziekwandelingen zal het thema je alleszins niet onbetuigd laten.

Alles over Flikkendag vind je op www.flikkendag.be
maar ook via deze webstek houden wij je graag op de hoogte.


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMMEL, ROMMEL, ROMMEL ...... maar oergezellig !



Je wordt er bijna wekelijks mee geconfronteerd ... waarheen je ook gaat: een ROMMELMARKT !
Duizenden Vlamingen bemannen er een standje met oude voorwerpen die voor hetzelfde geld door een ander naar het containerpark worden gebracht ... en duizenden anderen vinden op zo'n markt net dat voorwerp waar ze al zolang achter hebben gezocht. Rommelmarkten zijn dus duidelijk sociaal gericht en wie kuiert er niet graag eens rond op zo'n markt !

De komende dagen worden de Gentse fusiegemeenten Mariakerke en Wondelgem dan ook overspoeld door dergelijke organisaties en graag willen wij via deze webstek uiteraard de nodige informatie online plaatsen:

DINSDAG 15 AUGUSTUS vanaf 08.30 uur
Mariakerkeplein (Mariakerke)
Info en inschrijvingen: 0477/39.10.14 of via juca@telenet.be


ZATERDAG 19 AUGUSTUS vanaf 09.00 uur
Wondelgemstationplein (Wondelgem) en Limbastraat (Gent)

ZONDAG 20 AUGUSTUS
Vroonstalledries (Wondelgem)

ZATERDAG 26 AUGUSTUS vanaf 08.00 uur
Molenstraat - Oogststraat - Fabriekstraat - Winkelstraat (Wondelgem)


Alvast veel rommelplezier .... en kijk voor andere locaties ook naar www.rommelmarkten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdagavond = 'Helden in het Park'-avond in Eeklo

een afbeelding van de stadsvlag

Op donderdag 3 - 10 en 17 augustus staat het Heldenpark in de Oostveldstraat te EEKLO weer open voor een enthousiast publiek dat vanaf 20.00 uur wil genieten van een gratis portie muziek.
Onder de titel 'HELDEN IN HET PARK' vindt je er als bezoeker een gezellige sfeer die nog gestimuleerd wordt door de aanwezigheid van allerlei artiesten die zorgen voor een aangename variatie in het aanbod.
Het komende programma ziet er dan ook als volgt uit:

3/8:           SKEEMZ - LALALOVER
10/8:           KULTUR SHOCK - TRIPLE KAY
17/8:           LIZE ACCOE & THE SOULSHINE CREW - LEFTIES SOUL CONNECTION


Méér informatie over de organisatie èn de optredende artiesten vindt U op www.heldeninhetpark.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARJAN BERGER werd AMBASSADRICE van Baden-Baden

De Vlaams-Nederlandse schlagerzangeres Marjan Berger, die nu in Lommel woont en grote bekendheid verwierf dankzij haar aandeel in de duo’s Theo en Marjan , Cees en Marjan  en Frank en Mirella, is de laatste tijd ook in Duitsland een beroemdheid geworden.

 

Zo werd zij zelfs zopas uitgeroepen als ambassadrice van de stad Baden-Baden, gelegen in het Zwarte Woud. Ze kreeg een oorkonde uit handen van de burgemeester en het hoofd van de Dienst Toerisme. Een heleboel fans uit Nederland en Vlaanderen waren erbij tijdens dit feestelijk moment.

 

“Marjan Berger heeft de stad Baden-Baden meer bekendheid gegeven en verdient daarom meer dan wie ooit deze eretitel”, zei burgemeester Wolfgang Gerstner.  Marjan heeft inderdaad een pracht van een dvd opgenomen, waarin de bezienswaardigheden van de stad als decor fungeren. De elegante Belle Epoque-huizen, de wereldberoemde Lichtentaler Allee, het Kurhaus en andere monumenten komen aan bod. Volgend jaar verschijnt er trouwens een nieuw album en een nieuwe dvd, die in Baden-Baden zal opgenomen worden.

 

De zangeres zelf is heel tevreden met deze onderscheiding. “Dit is een appreciatie om trots op te zijn. Mijn hele Duitse verhaal begon als bij toeval, maar het is een heel mooi avontuur geworden. Als je bij de Duitsers in de smaak valt, kan het voor hen niet meer kapot en respecteren ze je voor eeuwig. Daarom is het ook zalig om bij hen op te treden. Maar mijn Hollandse en Vlaamse fans moeten geen schrik hebben, ik blijf vooral in de lage landen actief.”

Marjan houdt trouwens haar jaarlijkse fanmiddag op 1 OKTOBER 2006 vanaf 13.30 uur in Zaal 'De Kaasboerin' (Mol-Postel) met medewerking van MIEKE - BOBBY PRINS - YVES SEGERS - JOHNNY WHITE - JOHN DENNIS en JOSEE HOEBEE (ex-LUV).

Voor meer info over deze fanmiddag èn over alles wat U maar over Marjan wil weten:

www.marjanberger.com


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist ... méér dan de moeite

Klik om de foto, in een nieuw venster, op ware grootte te zien

Het jaarlijks terugkerend internationaal vuurwerkfestival vindt plaats op het strand van Duinbergen (Knokke-Heist). Vuurwerkmakers uit diverse landen demonstreren er hun kunnen. Alle ontstekingen gebeuren verplicht electronisch, waarbij vuurwerk en muziek volledig synchroon moeten lopen.

  • De deelnemers worden niet enkel op synchronisatie beoordeeld, maar ook op de kracht van  de pijlen en originaliteit.
  • De afgevuurde bommen en pijlen behoren tot de grootste van het land.
  • Op ± 30 minuten wordt de tegenwaarde van zo'n 12.394 euro verschoten.
  • Het internationaal vuurwerkfestival trok in het verleden iedere dag gemiddeld zowat 30.000 kijklustigen

    Deelnemers 2006

    Winnaar 2005

    • 27/08/2006: Oostenrijk - Pyrovision

      Het vuuwerk wordt op 19 - 21 - 23 - 25 en 27/8 telkens ontstoken om 22.00 uur !!

Reageer (0)

02-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga GRATIS naar het pas geopende PARKKAFFEE (Mariakerke)



Op dinsdag 1 augustus openden Marco en Nani voor de 6de keer het unieke PARKKAFFEE in de Groenestaakstraat 37 in Mariakerke. Met een bijzonder goed klinkende openingstocht doorheen de omliggende straten zorgde de PROPERE FANFARE van de VIEZE GASTEN (42 man en vrouw sterk) onmiddellijk al voor de nodige sfeer en het enthousiasme bij de buitengekomen bewoners. Nadien kon iedereen weer verpozen op het prachtige domein dat niet alleen voor volwassenen, maar eens temeer voor kinderen zeer aanlokkelijk is.
En dit alles heeft te maken met de programmatie, de sfeer, de aparte gezelligheid èn de antieke woonwagens die her en der verspreid staan èn te bezoeken zijn. En uiteraard de nodige animatie en muzikale versnaperingen !



Kijk zeker eens op www.parkkaffee.be en selecteer voor Uzelf een dagje uit !
Het is zeker en vast de moeite waard ....

MAAR deze week geven wij in samenwerking met Marco en Nani twee 5-beurtenkaarten weg

Mail naar plietsplets@pandora.be met het antwoord op de vraag:

Op welke vaste dag kan U tijdens de maand augustus in het Parkkaffee genieten van de accordeonmuziek van Ronny Verbiest ?
(vermeld Uw naam - adres en telefoonnummer en stuur het antwoord binnen tegen 6/8).

Niet gewonnen ?  Volgende week weer proberen met een nieuwe vraag.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs