Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
05-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonny O'Brien zingt vanaf nu enkel nog in haar taverne


 Vandaag stond in de krant ‘Het Laatste Nieuws’ het bericht als zou zangeres Sonny O’Brien (33) voorlopig geen muziek meer uitbrengen. Op platenfirma ARS Entertainment kwamen er telefoontjes binnen van mensen die zochten naar bevestiging van dit bericht. Kurt Frederickx – promotieverantwoordelijke – gaf tekst en uitleg bij het nieuws: “Wel, ik las net zoals vele Vlamingen dat Sonny O’Brien voorlopig geen muziek meer zou uitbrengen. Dat is jammer want Sonny O'Brien is zonder twijfel één van de beste stemmen die er in Vlaanderen te vinden zijn.
Enige tijd geleden hebben we - in overleg met haar - wel besloten om geen muziek meer uit te brengen met de Avelgemse zangeres. Als zij nieuwe plannen zou hebben, dan zullen we uiteraard graag er naar luisteren maar voorlopig is dat niet aan de orde. Uiteraard wensen we haar veel succes toe in al haar uitdagingen die ze heeft. Nog eens benadrukken dat wij steeds een prettige herinnering hebben aan de fijne en hartelijke samenwerking van de voorbije jaren met Sonny O'Brien” aldus Kurt Frederickx namens ARS Entertainment.

Sonny O’Brien begon haar muzikale carrière in 2002. Met ‘All out of love’ scoorde Sonny Oroir een dikke hit dankzij haar deelname aan Eurosong. Sonny was dé ontdekking van de liedjeswedstrijd en ondertekende een langdurige samenwerking met ARS Entertainment en Star Entertainment. Ondanks het feit dat Sergio met ‘Sister’ naar de liedjeswedstrijd trok was ‘All out of love’ dé doorbraaksingle voor Sonny O’Brien. Met ‘Don’t stop’, ‘Friday Night Forever’, ‘Call me’ e.v.a. wist Sonny O’Brien moeiteloos de muziekwereld te vullen. Sonny O’Brien nam ook een album op ‘Friday Night Forever’ dat vooral in Japan een groot succes was. Bij ons is de cd niet op de markt gekomen wegens de beperkte belangstelling. Het verhaal van ‘Friday Night Forever’ is bijzonder positief want Sonny O’Brien won er de prestigieuze Donna-Award mee, enkele jaren geleden. Met de prachtige ballade ‘I’ll be there for you’ stond Sonny O’Brien begin dit jaar nog in de halve finale van Eurosong 2006. Dankzij de wild-card mocht de zangeres herkansen. 

Ikzelf had met het Radio Roelandprogramma 'Pliets Plets' altijd een goede samenwerking met Sonny en wens haar langs deze weg alvast veel succes in de nieuwe uitdaging! 



Reageer (0)

03-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boekenkeuze van Johan

Nu de maand augustus is aangebroken en de zon zich eventjes heeft verstopt achter enkele grijze wolken, breekt een unieke periode aan om rustig te genieten van de dag met een boek in de onmiddellijke omgeving. Deze rubriek kan U misschien een beetje helpen bij de keuze van het boek:

Toerisme is een item dat ongetwijfeld door heel wat mensen ècht wordt beleefd, vandaar dat de keuze voor een uitgave uit de Groene Gids-serie van uitgeverij Lannoo zeker en vast niet mocht ontbreken. Zopas verscheen immers een reisgids over Bourgondië, niet alleen een wereldberoemd Frans wijngebied maar des te meer een streek met diverse invloeden en heel wat mogelijkheden. Net zoals in de andere uitgaven van de reeks streeft de gids ernaar om de lezer en de toekomstige bezoeker van Bourgondië zo vlot mogelijk wegwijs te maken doorheen alle facetten die aan de streek verbonden zijn. Zo puilt de gids uit van kleurrijke en verklarende foto's en plannetjes en besteed de auteur een bijzondere aandacht aan belangrijke bezienswaardigheden, rondritten, het dagelijkse leven in Bourgondië en de streek 'anders' bekeken. Zowat alles wat U ooit over Bourgondië wilde weten vindt U zonder meer terug in deze gids die door de volledigheid en de keuze van de onderwerpen de interesse aanwakkert en U zelfs overhaalt alsnog enkele dagen verlof aan te vragen. Zo krijgen we een degelijke terugblik op de grote hertogen van Bourgondië, de geschiedenis en het religieuze karakter ervan. Ook de wijngaarden, typische huizen, de typische architectuur, de kunst, de literaire talenten en het culinaire aspect zijn items die op een vlotte wijze de lezer bereiken en op die manier Bourgondië vanuit diverse hoeken belicht. Een uitgebreide lijst van steden en hun bezienswaardigheden (van Alise-Ste-Reine over Dijon tot de Vallée de l'Yonne) en een woordenlijst (met vertaling) zorgt ervoor dat deze gids zomaar eventjes 436 pagina's leerrijke lectuur bevat en hoe kan men beter een gids afsluiten dan met enkele blanco pagina's die door de gebruiker als notitiebladen kunnen worden gebruikt. Eens te meer een aanrader !

"Bourgondië - de Groene Gids" werd onder ISBN 90-209-6403-8 uitgegeven door LANNOO (Tielt) en kost 16,95 €.

   Net nu Pieter Aspe herstellende is van een zware hartaanval blijven zijn boeken bij het grote publiek toonaangevend. Als meestgelezen misdaadauteur in Vlaanderen en Nederland debuteerde hij in 1995 met 'Het vierkant van de wraak' die het eerste boek was waarin 'Van In' als hoofdrolspeler aan zijn trekken kwam. De start van een indrukwekkende reeks was gegeven en met "Zonder spijt" is Aspe dan ook toe aan zijn 18de boek met de overbekende DUVELdrinker die deze keer alles in het werk moet stellen om niet kopje-onder te gaan. De Bende van Nijvel, gepensioneerde rijkswachtoversten, politieke inmenging en de blijvende vete tussen politiemensen onderling ... het zijn allemaal puzzelstukjes die Aspe als geen ander tot één groot geheel kneedt zodanig dat de lezer zich als het ware IN het verhaal bevindt. Het verhaal begint trouwens met de moord op een journalist van een linkse krant die op het punt stond, om via verkregen notities van een eerder gestorven parketmagistraat (vroeger belast met onderzoek naar de Bende), enkele ophefmakende details over diezelfde Bende van Nijvel aan het licht te brengen. De schrijfstijl van Aspe bekoort vele lezers door de combinatie van vlotheid en spanning en ook in 'Zonder spijt' bewijst Aspe dat hij eminent aanwezig mag zijn in het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs. Voor zij die het wat te warm krijgen en graag eens een rilling over de rug krijgen ...... 

"Zonder spijt" van Pieter Aspe werd uitgegeven door MANTEAU (ISBN 90-223-1964-4) en kost 19,95 €.

 Het laatste boek voor vandaag is er eentje dat ervoor kan zorgen dat partners (méér) tijd voor elkaar maken. Althans, zo doet de titel vermoeden en auteur Mira Kirshenbaum doet er dan ook alles aan om deze doelstelling te verwezenlijken. Als psychotherapeute vinden we haar regelmatig terug met enkele spraakmakende interviews in o.a. Marie Claire, Cosmo en Glamour en in het boek 'Tijd voor elkaar' gebruikt ze dan ook al haar opgedane kennis om aan te tonen dat tijdsgebrek de ware oorzaak is van relatieproblemen. Uitgaande van enkele hoofdstukken (het probleem - de oplossing - voor jezelf zorgen - hoop creëren - liefde in overvloed creëren - de wonden helen) streeft ze ernaar om de beide helften van een koppel terug te verenigen of toch minstens te laten inzien dat door het vrijmaken van méér tijd voor méér geluk wordt gekozen. Dat mensen moeten afstappen van het feit dat 'elkaar (graag) zien tijdens het weekend of tijdens de vakantie' datgene is wat mensen bij elkaar houdt. Aan de hand van verhalen en 'gouden' tips probeert ze de lezer te overtuigen dat het nooit te laat is om het bij elkaar goed te maken ... als je er maar de tijd voor vrijmaakt! Zeker voor deze vakantieperiode een aangenaam boek om lezen ... zelfs door diegenen die het ècht goed hebben bij elkaar.

"Tijd voor elkaar" verscheen bij ARCHIPEL (Arbeiderspers) met ISBN 90-6305-237-5 en kost 16,95 €.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De presedent van de Gensche Sosseteit ee goe nieuws !



Gedenkploaaate veur Gentsch Handsje Armand Pien:
't hee toch wel oast drei joar geduurd maar ons handsje Armand Pien hee nu toch eindelinge een gedenkploate gekregen aan de façade van 't Van Crombrugghe’s Genuutschap, rechs neefest de puurte van 't vroeger theatergezelschap aan d' Huidevetterskoaie woar dat de weerman lid was en woar dat hij nog meegewerkt hee aan tonielstukke. De gedenkploate wierd ing'huldigd deur burgemiester Frank Beke.

Den in september 2003 gestorve televisielegende krijgt dailleur binnenkurt nog een twiede gedenkploate aan de façade van de ‘Volkssterrenwacht Armand Pien’ van d' Unevirseteit Gent.

(Naar nen artikol uit “De Gentenaar” van G.N.)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLIKKENDAG in GENT op 24/9: MUSIC MAESTRO



De rode draad doorheen Flikkendag 8 zal muzikaal getint zijn.
Dé opendeurdag was vroeger al een enorm volksfeest. Wat wordt het, nu het thema muziek is? Dankzij dit thema mogen we trouwens een nieuw plein aan de Flikkenfamilie toevoegen: de Vlasmarkt.

Hier zal muziek de bovenhand hebben. Kinky Star, provincie Oost-Vlaanderen, Graffiti-jeugddienst en vzw Repetitieruimtes slaan de handen in elkaar en plaatsen er een (soms vrij!) podium, programmeren er bekende en minder bekende groepen en laten het feest losbarsten. Non Stop Rock, dat belooft!

Mooie liedjes duren niet lang, maar op Flikkendag zal het toch zo een acht uur aanhouden. Er zijn namelijk nog een pak andere pleinen waar de muziek in de oren zal klinken : Kouter, Groentenmarkt, E. Braunplein, Vrijdagmarkt,…

De prachtige Gentse gebouwen hebben ook een binnenkant! Toch wel, een binnenkant die je gratis mag bezoeken. Speciaal voor het thema wordt ook binnen muziek gemaakt: stap de opera, het provinciehuis, het Huis van Alijn of het conservatorium binnen en geniet van de muzikale inkleding.

Muziek zit echt overal: alle organisaties zullen, indien mogelijk, het niet laten om muziek te integreren in hun demonstraties en infostands. Wat denk je van info over het downloaden van muziek, een demonstratie door de medische diensten over veiligheidsmaatregelen op grote concerten,… ?

Met een volledige muziekstraat (Belfortstraat), muzikale straatanimaties en muziekwandelingen zal het thema je alleszins niet onbetuigd laten.

Alles over Flikkendag vind je op www.flikkendag.be
maar ook via deze webstek houden wij je graag op de hoogte.


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMMEL, ROMMEL, ROMMEL ...... maar oergezellig !



Je wordt er bijna wekelijks mee geconfronteerd ... waarheen je ook gaat: een ROMMELMARKT !
Duizenden Vlamingen bemannen er een standje met oude voorwerpen die voor hetzelfde geld door een ander naar het containerpark worden gebracht ... en duizenden anderen vinden op zo'n markt net dat voorwerp waar ze al zolang achter hebben gezocht. Rommelmarkten zijn dus duidelijk sociaal gericht en wie kuiert er niet graag eens rond op zo'n markt !

De komende dagen worden de Gentse fusiegemeenten Mariakerke en Wondelgem dan ook overspoeld door dergelijke organisaties en graag willen wij via deze webstek uiteraard de nodige informatie online plaatsen:

DINSDAG 15 AUGUSTUS vanaf 08.30 uur
Mariakerkeplein (Mariakerke)
Info en inschrijvingen: 0477/39.10.14 of via juca@telenet.be


ZATERDAG 19 AUGUSTUS vanaf 09.00 uur
Wondelgemstationplein (Wondelgem) en Limbastraat (Gent)

ZONDAG 20 AUGUSTUS
Vroonstalledries (Wondelgem)

ZATERDAG 26 AUGUSTUS vanaf 08.00 uur
Molenstraat - Oogststraat - Fabriekstraat - Winkelstraat (Wondelgem)


Alvast veel rommelplezier .... en kijk voor andere locaties ook naar www.rommelmarkten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdagavond = 'Helden in het Park'-avond in Eeklo

een afbeelding van de stadsvlag

Op donderdag 3 - 10 en 17 augustus staat het Heldenpark in de Oostveldstraat te EEKLO weer open voor een enthousiast publiek dat vanaf 20.00 uur wil genieten van een gratis portie muziek.
Onder de titel 'HELDEN IN HET PARK' vindt je er als bezoeker een gezellige sfeer die nog gestimuleerd wordt door de aanwezigheid van allerlei artiesten die zorgen voor een aangename variatie in het aanbod.
Het komende programma ziet er dan ook als volgt uit:

3/8:           SKEEMZ - LALALOVER
10/8:           KULTUR SHOCK - TRIPLE KAY
17/8:           LIZE ACCOE & THE SOULSHINE CREW - LEFTIES SOUL CONNECTION


Méér informatie over de organisatie èn de optredende artiesten vindt U op www.heldeninhetpark.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARJAN BERGER werd AMBASSADRICE van Baden-Baden

De Vlaams-Nederlandse schlagerzangeres Marjan Berger, die nu in Lommel woont en grote bekendheid verwierf dankzij haar aandeel in de duo’s Theo en Marjan , Cees en Marjan  en Frank en Mirella, is de laatste tijd ook in Duitsland een beroemdheid geworden.

 

Zo werd zij zelfs zopas uitgeroepen als ambassadrice van de stad Baden-Baden, gelegen in het Zwarte Woud. Ze kreeg een oorkonde uit handen van de burgemeester en het hoofd van de Dienst Toerisme. Een heleboel fans uit Nederland en Vlaanderen waren erbij tijdens dit feestelijk moment.

 

“Marjan Berger heeft de stad Baden-Baden meer bekendheid gegeven en verdient daarom meer dan wie ooit deze eretitel”, zei burgemeester Wolfgang Gerstner.  Marjan heeft inderdaad een pracht van een dvd opgenomen, waarin de bezienswaardigheden van de stad als decor fungeren. De elegante Belle Epoque-huizen, de wereldberoemde Lichtentaler Allee, het Kurhaus en andere monumenten komen aan bod. Volgend jaar verschijnt er trouwens een nieuw album en een nieuwe dvd, die in Baden-Baden zal opgenomen worden.

 

De zangeres zelf is heel tevreden met deze onderscheiding. “Dit is een appreciatie om trots op te zijn. Mijn hele Duitse verhaal begon als bij toeval, maar het is een heel mooi avontuur geworden. Als je bij de Duitsers in de smaak valt, kan het voor hen niet meer kapot en respecteren ze je voor eeuwig. Daarom is het ook zalig om bij hen op te treden. Maar mijn Hollandse en Vlaamse fans moeten geen schrik hebben, ik blijf vooral in de lage landen actief.”

Marjan houdt trouwens haar jaarlijkse fanmiddag op 1 OKTOBER 2006 vanaf 13.30 uur in Zaal 'De Kaasboerin' (Mol-Postel) met medewerking van MIEKE - BOBBY PRINS - YVES SEGERS - JOHNNY WHITE - JOHN DENNIS en JOSEE HOEBEE (ex-LUV).

Voor meer info over deze fanmiddag èn over alles wat U maar over Marjan wil weten:

www.marjanberger.com


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist ... méér dan de moeite

Klik om de foto, in een nieuw venster, op ware grootte te zien

Het jaarlijks terugkerend internationaal vuurwerkfestival vindt plaats op het strand van Duinbergen (Knokke-Heist). Vuurwerkmakers uit diverse landen demonstreren er hun kunnen. Alle ontstekingen gebeuren verplicht electronisch, waarbij vuurwerk en muziek volledig synchroon moeten lopen.

  • De deelnemers worden niet enkel op synchronisatie beoordeeld, maar ook op de kracht van  de pijlen en originaliteit.
  • De afgevuurde bommen en pijlen behoren tot de grootste van het land.
  • Op ± 30 minuten wordt de tegenwaarde van zo'n 12.394 euro verschoten.
  • Het internationaal vuurwerkfestival trok in het verleden iedere dag gemiddeld zowat 30.000 kijklustigen

    Deelnemers 2006

    Winnaar 2005

    • 27/08/2006: Oostenrijk - Pyrovision

      Het vuuwerk wordt op 19 - 21 - 23 - 25 en 27/8 telkens ontstoken om 22.00 uur !!

Reageer (0)

02-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga GRATIS naar het pas geopende PARKKAFFEE (Mariakerke)



Op dinsdag 1 augustus openden Marco en Nani voor de 6de keer het unieke PARKKAFFEE in de Groenestaakstraat 37 in Mariakerke. Met een bijzonder goed klinkende openingstocht doorheen de omliggende straten zorgde de PROPERE FANFARE van de VIEZE GASTEN (42 man en vrouw sterk) onmiddellijk al voor de nodige sfeer en het enthousiasme bij de buitengekomen bewoners. Nadien kon iedereen weer verpozen op het prachtige domein dat niet alleen voor volwassenen, maar eens temeer voor kinderen zeer aanlokkelijk is.
En dit alles heeft te maken met de programmatie, de sfeer, de aparte gezelligheid èn de antieke woonwagens die her en der verspreid staan èn te bezoeken zijn. En uiteraard de nodige animatie en muzikale versnaperingen !



Kijk zeker eens op www.parkkaffee.be en selecteer voor Uzelf een dagje uit !
Het is zeker en vast de moeite waard ....

MAAR deze week geven wij in samenwerking met Marco en Nani twee 5-beurtenkaarten weg

Mail naar plietsplets@pandora.be met het antwoord op de vraag:

Op welke vaste dag kan U tijdens de maand augustus in het Parkkaffee genieten van de accordeonmuziek van Ronny Verbiest ?
(vermeld Uw naam - adres en telefoonnummer en stuur het antwoord binnen tegen 6/8).

Niet gewonnen ?  Volgende week weer proberen met een nieuwe vraag.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zomert met een kopje koude soep !

Zongerijpte tomaten, aardbeien, komkommers... Ze zijn op hun lekkerst rauw, bijvoorbeeld in een salade. Maar probeer ze ook eens gepureerd in een fris, gekoeld zomersoepje.


Koude soepen, het is een idee waar velen nog aan moeten wennen. Maar soep is meer dan een dampende kom troost voor de koude winterdagen. 's Zomers smaakt een gekoeld soepje even lekker, en net als bij warme soepen zijn de mogelijkheden legio. Je kunt een koude soep bereiden door de ingrediënten vooraf te koken en nadien te laten afkoelen, of je kunt gewoonweg rauwe ingrediënten mixen.


Deze keer concentreren we ons op zulke 'rauwe' soepen. Tot deze categorie behoren onder meer gazpacho en çaçik. Gazpacho, een Spaanse soep van tomaten en brood, is een klassieker. Caçik, op basis van komkommer, knoflook en yoghurt, is de Turkse versie van de Griekse dipsaus tzatziki.


Een belangrijk verschil met gazpacho is dat aan de Turkse soep yoghurt wordt toegevoegd, een ingrediënt dat de smaak, consistentie en kleur van de soep            aanzienlijk beïnvloedt.                                                                                             ©Tony Le Duc


©Tony Le Duc
Sterker met zuivel

Zonder de toevoeging van zuivel smaken zomersoepen over het algemeen frisser. Ze worden eventueel aangelengd met een scheut water of suikersiroop (voor zoete versies), maar moeten het vooral hebben van de smaak van het hoofdingrediënt. Aromaten dienen alleen om dat hoofdingrediënt te ondersteunen, bijvoorbeeld sinaasappelsap en oranjebloesemwater bij de aardbeien.


Zuivelsoepen kunnen sterkere smaken aan, omdat de toevoeging van romige zuivel die aroma's verlicht. Vandaar de zure room in de combinatie komkommer-avocado met knoflook en jalapeño: tegen het aromatische geweld van de knoflook en de peper zouden de komkommer en avocado alleen niet opgewassen zijn. De zure room zorgt ervoor dat de aromaten getemperd worden, waardoor de zachte smaak van de komkommer en avocado naar voren komt.


Hetzelfde geldt voor de specerijen en yoghurt in de mangovelouté. Het enige waar men rekening mee moet houden bij zuivelsoepen is dat ze tijdens het koelen de neiging hebben om in te dikken. Voeg dus tijdens de bereiding iets meer vocht (siroop, bouillon of water) toe dan je denkt nodig te hebben. Of voeg bij het opdienen ijsblokjes toe aan de soep: terwijl het ijs smelt, wordt de soep aangelengd en blijft ze lekker fris.


©Tony Le Duc
Groentesap als basis

Een derde categorie van zomersoepen zijn de consommés. Voor een warme consommé wordt een bouillon getrokken van aromatische ingrediënten, voor een koude versie gebruikt men een andere methode. Hierbij dient puur groentesap als basis voor de soep.


Dat sap verkrijgt men door groenten (bij voorkeur met een hoog watergehalte, zoals tomaten) te pureren en die puree te laten uitlekken in een neteldoek. Het vrijwel heldere 'groentewater' dat daarbij vrijkomt, heeft een sterk geconcentreerde smaak en kan eventueel geaccentueerd worden met kruiden of andere aromaten.


Omdat zowel gepureerde soepen als consommés een zeer vloeibare consistentie hebben, is het een goed idee om er als garnituur iets krokants bij te geven. Blijf daarbij in de sfeer van het recept : mini-poppadoms bij de mangovelouté, nachos bij de avocadosoep, glaskoekjes met kaneel bij de aardbeiensoep en gefrituurde rijstvermicelli bij de oosters geïnspireerde consommé.

Meer culinaire info vindt U op www.gastronomen.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke muziek van Scala & Kolacny Brothers

 Als voorloper van het nieuwe album van SCALA & KOLACNY BROTHERS werd zopas de kersverse single "Gorecki" uitgebracht met daarop niet minder dan 3 versies (radio edit - KaBee remix èn de albumversie). Nadat het nummer op Studio Brussel reeds als "Stoot van de week" werd geprogrammeerd ziet het er steeds meer naar uit dat de samenwerking tussen SCALA en de KOLACNY BROTHERS weer eens een schot in de roos is. 
Ze zijn trouwens bijzonder actief in het kader van de promotie van het nieuwe album want vanaf 21 september staan ze warempel 29 keer op het podium (tot 11/11) in Vlaanderen.
Volg alles op de voet via www.garifuna.be - www.kolacny.com of www.scalachoir.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij LUC STEENO zit het 'DIEP IN MIJN HART'

Dat de zomer een bijzonder drukke periode is voor alle artiesten die vooruit willen komen lijkt eigenlijk voor de hand liggend.
Al is het jaar na jaar weer uitkijken naar nieuwe singles die mikken naar een plaats in de diverse hitlijsten en de daaruit voortkomende èn bijkomende optredens.
Ook LUC STEENO deed zijn duit in het zakje want met "DIEP IN MIJN HART" gaat hij duidelijk op zoek naar een vlotte combinatie van zomerse muziek en doordringende tekst.



Na het verschijnen van zijn grootste successen op het dubbelalbum 'Luc Steeno - Op verzoek" (Magic Productions) opnieuw een toffe muzikale uitdaging voor de Leuvenaar die de nieuwe single trouwens voorstelde op zijn eigen verjaardagsdiner in Aartselaar.
Voor méér info over LUC STEENO en zijn komende optredens: www.users.pandora.be/luc_steeno

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3-film lokt al méér dan 120.000 bezoekers



Ondanks de hittegolf bij de start van de film, heeft K3 en het IJsprinsesje (van regisseur Indra Siera) nu al een mooie plaats in de Top 3 van de Vlaamse boxoffice veroverd en vertoeft er in indrukwekkend internationaal gezelschap van
Pirates of the Caribbean en Over the Hedge! K3 en het IJsprinsesje werd immers nu al door 43.500 Vlaamse kinderen en hun familie gezien en is daarmee goed op weg om de massa Vlaamse bezoekers (110.000) van de vorige K3-film (K3 en het Magisch Medaillon) ruimschoots te overtreffen. Deze nieuwste film van Studio 100 Filmproducties is overigens net na release nu al de meest succesvolle kinderfilm van de Nederlandstalige filmversies van dit moment.

In Nederland mochten de K3’tjes al 78.000 bezoekers verwelkomen en katapulteren zichzelf daarmee onmiddellijk de boxoffice Top 5 in!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAALS & VAN VOOREN geven EXTRA voorstellingen


CAALS & VAN VOOREN spelen nog tot en met 30 augustus in het CC Blankenberge EN voorzien extra voorstellingen op 6 AUGUSTUS om 15.00 uur èn op 1 EN 2 SEPTEMBER om 20.00 uur !    

TICKET INFO:

 via Sherpa middels

een telefoontje naar 070/22.32.33 of via www.sherpa.be

Categorieën: 20 – 25 – 30 EUR

(exclusief € 2,50 reservatiekost en exclusief verzendingskost)

 

OPGELET: de tickets zijn ook verkrijgbaar aan de kassa in het Casino



Hun laatste zomershow Jubilee is nog maar goed halfweg en nu al goed voor meer dan 25.000 tickets de deur uit. Dat is het equivalent van twee goedgevulde Sportpaleizen! De boulevardrevue is dus alive and very kicking. En Luc en Dirk zijn toch een beetje de ongekroonde koningen van het genre.

 

Heel wat mensen willen deze unieke show – het sluitstuk op 10 jaar Caals en Van Vooren – dan ook voor geen geld missen. En gelijk hebben ze. Wegens het overdonderend succes zijn er nog twee bijkomende extra voorstellingen ingelast: eentje op vrijdag 1 en eentje op zaterdag 2 september, telkens om 20 uur. Natuurlijk zijn er ook nog tickets voor de andere avondvoorstellingen én voor de matineevoorstelling van 6 augustus (15 uur), maar snel zijn is wel de boodschap. Het is dus nu of nooit, voor wie Luc Caals en Dirk Van Vooren nog één keer samen aan het werk wil zien.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEK NEIRYNCK benadert JULIEN VAN GANSBEKE
Klik op de afbeelding om de link te volgen 

       DRONGENSE DICHTER JULIEN VANGANSBEKE UIT “BENADERINGEN”

 

 De Drongense dichter Julien Vangansbeke, die ondermeer via het literaire tijdschrift 
 Yang en de Yang-poëziereeks uitgebreid meeschreef aan de naoorlogse literaire
 geschiedenis, heeft na jarenlang letterkundig stilzwijgen (laatste recueil : “Avondliederen” uit 1981) een nieuwe dichtbundel uit : “Benaderingen”.

 

Professioneel grafisch ontwerper Vangansbeke debuteerde in 1966 met “In woorden ontwaken” . Door zijn directe link met Yang en ondermeer collega Daniel Van Ryssel, werd hij snel geklasseerd met de in die periode opkomende generatie van de neorealisten. Dat was een stroming die zich verzette tegen de vaak al te hermetische poëzie. Van Gansbeke bedankte evenwel altijd voor die eer. Hij wou eigengereid zijn eigen ding doen, los van hokjes en –ismen.

 

Toch is overduidelijk dat zijn gedichten zeer toegankelijk zijn, van het dagdagelijkse leven getuigen en een eerlijke emotionaliteit (‘van de dichter moederzielalleen’) uitstralen. Zo is het ook in “Benaderingen”.

 

Ik treed de nacht tegemoet

met moegetergde wervels

 

In mijn slaap schuilt

achter iedere deur

een aardedonkere ruimte.

 

Gelukkig kom ik

op eeltige voeten weer

terecht in bed.

 

De kat spint en likt

me klaarwakker.   

 

Dergelijke herkenningsmogelijkheid voor de lezers waaiert door het hele nieuwe boek zonder vergezochte metaforen of verkrampte taal. Precies daardoor kan het een zéér breed publiek aanspreken en dat is wellicht ook de sociale bedoeling van de bescheiden en ‘stille’ Gentse auteur.

 

 

Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tocht met kano of kajak in Oost-Vlaanderen biedt verfrissing aan het hele gezin!
Het eerste lusvormige kajaktraject in Vlaanderen is 32 km lang en biedt zowel de geoefende kajakker als de beginneling urenlang waterpret. Je hoeft natuurlijk niet het volledige traject af te leggen. Wil je er slechts enkele uurtjes op uit met de kinderen, dan kan je een deel van het traject afvaren. In elk geval geniet je tijdens de tocht van de rust, het vele groen en de ontelbare vogelsoorten.


Dit kano- en kajaktraject werd in mei door Toerisme Oost-Vlaanderen voorgesteld. Tot eind juni was het echter verboden om een deeltje van het traject door te varen: tijdens het broedseizoen zijn verschillende vogelsoorten immers uiterst kwetsbaar. Nu kan dus voor het eerst het hele traject gevaren worden, een belevenis voor wie graag in de natuur vertoeft!

In het Kano- en Kajakcenter aan de Kalvebrug in Wachtebeke (T&F 09-345 88 76, info@kajakcenter.be, www.kajakcenter.be) kan je een kano of kajak huren. Kruip je in je eentje in een vaartuigje of kies je voor een tweepersoonskajak? Of liever een kano? Keuze te over, inclusief een degelijke uitleg.

Enkele tips om je tocht zowel voor jezelf als voor de omgeving tot een aangename ervaring te maken:

  • neem je een drankje of boterham mee voor onderweg, neem dan ook je afval terug mee
  • geef je ogen de kost, maar laat de dieren onderweg met rust
  • probeer niet aan wal te gaan waar er geen steigers zijn
  • hou rekening met andere gebruikers van de waterwegen: pleziervaarders, vissers,…


Uniek groepsgevoel
De ervaring van deze tocht delen met een groepje vrienden, familieleden of collega’s maakt het nog intenser. Ben je met minimum 15 personen, dan heeft Toerisme Oost-Vlaanderen enkele voorstellen om je een fantastische dag te laten beleven. Je combineert een kajaktocht met een bezoek aan Mola, het Provinciale Molencentrum, in de voormiddag. Wist je trouwens dat je een kano voor 10 personen kan huren?
Na de middag kies je voor een programma op maat van je groep: een begeleide wandeling in Provinciaal Domein Puyenbroeck, een all-in ticket voor het domein of een golfinitiatie? Geen probleem! ’s Middags kan je picknicken of lunchen in het zelfbedieningsrestaurant van De Vier Seizoenen (op Domein Puyenbroeck). Neem dus gerust contact op met Toerisme Oost-Vlaanderen (Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent, T 09-269 26 26, F 09-269 26 29,
tov.incoming@oost-vlaanderen.be)


De gratis brochure – met traject, aanlegsteigers en horecazaken – is verkrijgbaar bij het verhuurcentrum, bij Toerisme Oost-Vlaanderen (T 09-269 26 00, toerisme@oost-vlaanderen.be), bij Toerisme Waasland (Grote Markt 45, 9100 Sint-Niklaas, T 03-760 92 62, toerisme.waasland@oost-vlaanderen.be), Provinciaal Domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1, 9185 Wachtebeke, T 09-342 42 42) of de Dienst voor Toerisme van Lokeren (Markt 2, 9160 Lokeren, T 09-340 94 74, toeristischedienst@lokeren.be).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse en Nederlandstalige muziek TROEF op SHOWBIZZRADIO

Showbizzsite.beHoor jij de muziek Laura Lynn, Frans Bauer, Natalia, Wouter, Udo, Joeri, Paul Michiels, Willy Sommers, Luc Steeno, Jo Vally, Jannes, Jan Smit, Koos Alberts, Benny Neyman, Bzn, Kate Ryan, Hadise en vele anderen graag? Dan moet je zeker afstemmen op de showbizzradio !

Voor Jou        

Showbizzradio is de online radio van de Showbizz-site waarop je 24 uur per dag muziek van artiesten uit België en Nederland kan beluisteren.
Mocht je Showbizzradio nog niet ontdekt hebben, dan is het nu het ideale ogenblik!


Luister hier naar Showbizzradio

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidates Miss Belgian Beauty veroveren de kust !

Voor zij die er eens een fijn kustdagje willen van maken !



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AL MEER DAN 100.000 WESTVLAAMSE FIETSKAARTEN VERKOCHT

In West-Vlaanderen zijn in ruim één jaar tijd al meer dan 100.000 kaarten verkocht van de nieuwe fietsnetwerken. De netwerken in de Westhoek, de Leiestreek, het Brugse Ommeland en langs de Kust zijn dé grote nieuwigheid in het toeristisch-recreatief aanbod. Door de recordbelangstelling mag West-Vlaanderen zich meer dan ooit profileren als een fietsprovincie.
 logo fietsjaar 2006

 

Een fietsnetwerk is een geheel van bewegwijzerde fietswegen. Op de plaatsen waar meerdere trajecten samenkomen, ontstaat een knooppunt. Hier kies je in welke richting je verder fietst. Elk knooppunt krijgt een nummer. Op die manier zijn in de hele provincie 650 fietsknooppunten verspreid: 230 in het Brugse Ommeland, 167 in de Leiestreek en 251 in de Westhoek. De nummers van de knooppunten worden onderweg vermeld op extra doorverwijsborden.

 

Er bestaan twee kaarten voor de Westhoek (Noord en Zuid), twee voor het Brugse Ommeland (Noord en Zuid), twee voor de Leiestreek (West en Oost) en één voor de Kust. De trajecten langs de Kust zijn gelinkt met de fietsnetwerken in de Westhoek en in het Brugse Ommeland. Met de fietsnetwerken wordt gezorgd voor een eigentijds en toekomstgericht aanbod. Fietsen à la carte is een realiteit. Iedereen kan met de fietsknooppunten een eigen route uitstippelen. De trajecten werden zó geselecteerd dat je de authenticiteit van de desbetreffende regio ontdekt. Wie fietst in de vier West-Vlaamse regio’s ontdekt de echte couleur locale.

 

Voor de realisatie van de West-Vlaamse fietsnetwerken is ruim 1 miljoen euro geïnvesteerd. Belangrijke financiers zijn de Provincie West-Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, de Europese Unie en Westtoer.

 

Praktische info

·         De fietsnetwerkkaarten (6 euro) zijn te koop bij Westtoer en bij de Diensten voor Toerisme. Korting bij aankoop van meerdere fietsnetwerkkaarten. Meer info over routes en netwerken vind je in de gratis recreatiegids van Westtoer. 

·         Meerdaagse fietsarrangementen vind je in de logiesbrochures van de Westhoek, het Brugse Ommeland en de Leiestreek. Of in de brochure Vlaanderen Vakantieland.

·         Info: tel. 050/305 500, e-mail: info@westtoer.be, www.fietsen-wandelen.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-Music strijkt o.a. neer in GENT op 5/8
Terwijl de Q-Music-DJ's het mooie weer blijven maken vanuit het Q Beach House in Oostende, zijn de artiesten die aantreden op Q's Greatest Hits on Tour al volop aan het warm lopen.

Q-Music Greatest Hits On Tour
Woensdag 2 augustus kan je voor het eerst naar dit gratis spektakel van Q.

Sluit venster
Udo, ABC, Level 42's Mark King en Sister Sledge
zullen 5 dagen na elkaar van het Greatest Hits-podium af spetteren. Niet te missen op één van de volgende dagen en locaties (start telkens om 21.00u) :
- woensdag 2 augustus : Sint-Truiden, Grote Markt
- donderdag 3 augustus : Brugge, 't Zand
- vrijdag 4 augustus : Mechelen, Grote Markt
- zaterdag 5 augustus : Gent, Vrijdagsmarkt
- zondag 6 augustus : Sint-Niklaas, Grote Markt

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs