Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
21-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intermezzo Foundation zorgt voor unieke zangopleiding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een nieuwe generatie klassiek geschoolde artiesten krijgt gedurende één maand tijdens deze zomer een unieke kans om een opleiding te volgen in Brugge en dit dankzij de Intermezzo Foundation die sedert 2 jaar de Westvlaamse hoofdstad als ideale uitvalsbasis gebruikt. Tijdens die maand wordt de studenten de mogelijkheid geboden om met enkele mensen te werken die tot de top van hun vak behoren. Er wordt o.a. gewerkt aan hun zang, uitstraling, ademhaling ... en op het einde van de opleiding worden enkele opvoeringen voorzien voor een groot publiek.

Intermezzo Foundation

De Intermezzo Foundation is eigenlijk in 2000 ontstaan in de Verenigde Staten en mag het levenswerk genoemd worden van Mitchell Piper, die als zanger startte in Mozart's "Die Zauberflöte" (1988) en later samenwerkte met o.a. Robert Wagner en Michael Palmer. Nu legt hij zich toe op zangers die aan het begin staan van een beloftevolle carrière en zorgt voor een optimale opleiding en begeleiding van nieuw opkomend talent.

De opleiding zelf is zeer duur te noemen en kan enkel maar verwezenlijkt worden door sponsors (Mercedes België, Piper-Heidsick, Museum Salvator Dali en Jet Airways) en enkele particuliere giften (o.a. van Marc E. Elardo die hiermee een tweejaarlijks concours mogelijk maakt).

Vorig jaar deden voor het tweejaarlijks concours zo'n 400 artiesten auditie waarna de 10 beste naar Brugge afzakten voor de finale. Met een cash award van 25.000 euro mocht de winnaar weer huiswaarts keren, terwijl anderen awards ontvingen tussen de 5.000 en 15.000 euro (o.a. Award Luciano Pavarotti). Onder het goedkeurend oog van een een select jurygezelschap met vertegenwoordigers van Metropolitan Opera (New York) - Nationale Opera Lorraine - The Royal Opera House (Londen) en Teatro Real (Madrid). 2 van de studenten namen ondertussen ook al deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang met telkens een finaleticket !

Na de opleiding wordt de studenten tevens de kans geboden om zich verder te laten begeleiden door het kantoor van de Intermezzo Foundation in New York alwaar Filippo Anselmi (zoon van de legendarische Renata Scotto) verantwoordelijke is voor het management van deze getalenteerde mensen.

Voor het Intermezzo Festival 2009 zakken enkele bekende namen af naar Brugge: Miss Robin Blauers als regisseur voor de Europese première van "Mark Adamo's Little Women" en J. David Jackson als één van de gastconducteurs.

Op zaterdag 1 augustus programmeert de Koninklijke Stadsschouwburg van Brugge de première van de Amerikaanse opera "Mark Adamo's Little Women" en verder krijgt iedereen de kans om voorstellingen bij te wonen als de musical "Nine", "Le Nozze di Figaro" (Mozart) en Cabaret (Shakespeare) want de toegangsprijs wordt doelbewust laag gehouden (15 euro voor de laagste rang en 25 euro voor de duurste rang).



Kaarten kunnen besteld worden via www.sherpa.be of de Dienst Toerisme "In en Uit" (Concertgebouw Brugge) ... en wie op 1 augustus opteert voor het VIP-arrangement aan 50 europ per persoon, wordt na de voorstelling uitgenodigd op een exclusieve receptie in het Museum Salvator Dali in aanwezigheid van de cast, de schrijver van het stuk en diverse prominenten.

En ... de Intermezzo Foundation kijkt ondertussen uit naar een programma-uitbreiding (concerten in december) en een uitbreiding van het festival en Young Artists Program in België en Europa.

Alle info op www.intermezzofoundation.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS Entertainment zet Michael Jackson op 3 CD's

Uitgerekend in het 50e jubileumjaar van Motown sterft diens beroemdste en meest succesvolle artiest: Michael Jackson, truly the King of Pop. Het muzikale palmares dat hij achterlaat is ronduit indrukwekkend. Het begin van zijn carrière met The Jackson 5 en zijn eerste solowerk werd gebundeld op deze unieke compilatie.

 

“ABC”, “I Want You Back”, “Never Can Say Goodbye” maar ook zijn solo-successen “You’ve Got A Friend”, “Ben”, “Ain’t No Sunshine” en “One Day In Your Life”... 50 tijdloze songs die zonder twijfel tot het beste behoren wat op Motown uitgebracht werd, en bewijzen welk een groot talent de muziekwereld net verloor.

 

Michael Jackson & Jackson 5 / 50 - The Motown Years, een must voor elke liefhebber, een prachtig aandenken voor elke fan.

 

nu overal verkrijgbaar!

 

Tracklist

 

CD1: Jackson 5: ABC / Never can say goodbye / Ready or not (Here I come) / Love song / Forever came today / The life of the party / Doctor my eyes / All I do is think of you / I am love (Parts 1 & 2) / Darling dear / Maybe tomorrow / I found that girl / It’s too late to change the time / Lookin’ through the windows / Who’s loving you / Whatever you got, I want / I’ll be there

 

CD2: Jackson 5: I want you back / Dancing machine / Sugar daddy / Little bitty pretty one / Hum along and dance / Corner of the sky / I’m so happy / Get it together / Going’ back to Indiana / Skywriter / The love you save / Mama’s pearl / Touch / La la (Means I love you) / It’s great to be here / Halleujah day / Santa Claus is coming to town

 

CD3: Michael Jackson: Farewell my summer love / You’ve got a friend / My girl / One day in your life / Just a little bit of you / Got to be there / We’ve got a good thing going / Rockin’ Robin / Ben / I wanna be where you are / Girl you’re so together / We’re almost there / Wings of my love / Girl don’t take your love from me / Music and me / Ain’t no sunshine

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAA Gent krijgen Gentse promo op de broek

Op de broekjes van het Gentse voetbalelftal AA Gent prijkt vanaf het nieuwe seizoen het nieuwe promotionele logo van de Stad Gent, 'gent: zoveel stad'. Daarnaast zal een 51-m lange boarding langs het voetbalveld in het Ottenstadion voorzien worden van dit nieuwe marketinglogo.

http://www.gent.be/pics/Sport/gentlogo_aagent.jpg  http://www.gent.be/pics/Sport/gentlogo_aagent.jpg  http://www.gent.be/pics/Sport/gentlogo_aagent.jpg

Het promotionele logo werd begin dit jaar ontworpen in het kader van het stadsmarketingplan. Dit plan moet Gent helpen het gewenste imago te versterken en over te brengen om zo bewoners, bezoekers, bedrijven en investeerders aan te trekken. ‘gent: zoveel stad’ staat voor de authenticiteit en gelaagdheid van Gent.


Nu dit logo werd doorvertaald naar een compleet huisstijlhandboek en applicatierichtlijnen, wil de Stad Gent het ook effectief inzetten voor nationale en internationale promotie. De samenwerking met AA Gent is hiertoe een eerste actie. Concreet zal het logo vanaf volgend seizoen op alle broekjes van de eerste ploeg staan. Daarnaast wordt een 51-m lange boarding van het ’gent: zoveel stad’-logo voorzien. Het gaat om een roterend bord dat om de 15 seconden draait op 3 meter van het speelveld.

Dat AA Gent een merk is dat momenteel goed in de markt ligt, hoeft geen betoog. De nationale en internationale media-aandacht die daaruit voortvloeit, is uiteraard een schitterende opportuniteit om ook Gent voor het voetlicht te plaatsen. Daarnaast is de club uiteraard ook onlosmakelijk met de stad verbonden en is er sinds jaar en dag een goede samenwerking tussen de Stad Gent en de voetbalclub. Deze samenwerking wordt nu ook nog eens extra in de verf gezet door de promotie-overeenkomst.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehoortrauma voor Cocojr.



Cocojr.
heeft vrijdagavond tijdens een optreden met zijn groep Truephonic een gehoortrauma opgelopen. Hij wordt de komende dagen behandeld in het UZ Antwerpen met hyperbare zuurstoftherapie. Er is een behoorlijke kans op verbetering of (bijna) volledig herstel.

 

De geplande DJ-set van woensdagnacht (22/07/09) op Polé Polé wordt geannuleerd, maar de optredens van Truephonic (23/07/09 op Pole Pole,  Gentse Feesten) Cocojr & The All Stars (24/07/09 – Oude markt, Beleuvenissen) en Jazzrowski (26/07/09 - Emile Braunplein, Gentse Feesten) gaan gewoon door.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent Jazz boekt bezoekersrecord
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gent Jazz Festival 2009 sloot zondagavond af met 35.000 bezoekers. Daarmee verbreekt Gent Jazz zijn publieksrecord van vorig jaar (29.000), weliswaar met een extra 9e concertdag. Festivaldirecteur Bertrand Flamang noteerde alvast voor het eerst 3 uitverkochte concertavonden: die met blueslegende BB King, die met Joe Jackson/Marianne Faitfhfull, en de avond met Lady Linn/Melody Gardot/Jamie Cullum. Dit jaar vond de wedstrijd Jong Jazztalent 2009 voor het eerst plaats op het nieuwe 'festivalcafé' van de Bijlokesite, met ‘De Beren Gieren’ als unanieme winnaar (zie verder). Zij zijn alvast de eerste groep die nu al zeker is van een podiumplaats op Gent Jazz 2010. Er komt in voorjaar 2010 overigens ook opnieuw een tweede indoor-editie van Gent Jazz, waarover later meer.

 

De voorbije jaren diende de festivalsite op de Bijloke reeds diverse malen herbekeken en herschikt te worden door de aanslepende werfsituaties. Dat maakt dat de Bijlokesite dit jaar nog compacter en dus ook gezelliger werd dan de vorige jaren. Maar tegelijk dringt de noodzaak zich op om de festivaltent te delokalizeren naar het midden van het terrein, waar een andere, moduleerbare en multifunctionele tent zou kunnen neergezet worden. Dit zou alvast voor Gent Jazz een extra troef betekenen om zijn imago van 'gezelligste festival van België' nog meer eer aan te doen.

 

Opvallend voor Bertrand Flamang was dat de Belgische groepen het dit jaar over de twee festivalluiken (pure jazz en crossover) uitstekend hebben gedaan en dat ze meer dan ooit hebben bewezen hun plaats naast andere buitenlandse acts te hebben verdiend. Vaak waren Belgische groepen bij de uitblinkers van de dag, zoniet dé uitschieter, zoals bvb. Aka Moon en Briskey, die uitzonderlijke concerten brachten. Wellicht een beetje in tegenstelling tot het eerste festivalluik met de pure jazz, maken de grote namen uit het tweede festivalluik, met fusion en crossover, het wel allemaal waar: Jamie Lidell, Jose James & Jef Neve, het aangekondigde verrassingsduo op gitaar, Rodrigo & Gabriela, Joe Jackson, Marianne Faithfull, Melody Gardot en een spetterende, feestelijke afsluitende act met Jamie Cullum. Tijdens het eerste festivalluik zorgde BB King volgens organisator Bertrand Flamang voor de mooiste festivalopener ooit! Internationale uitschieters waren voor hem het African Rhythms-project van het Randy Weston Trio, alsook de Amerikaanse pianist Fred Hersch, het Yaron Herman Trio, en het Brad Mehldau Trio.

Niettegenstaande de zon het dit jaar wat liet afweten, ervaarde Bertrand Flamang dit jaar ook een heel andere festivalsfeer dan de andere jaren. Opvallend daarbij is dat de relatie tussen publiek en artiesten steeds intenser wordt. En dat die relatie zich zowel uitte in absolute luisterbereidheid als in uitzinnig enthousiasme, met publiek dat soms werd uitgenodigd op het podium. Ook het aantal bezoekers uit Franstalig België en uit het buitenland stijgt elk jaar zienderogen, vooral vanuit Nederland. Nieuw dit jaar waren de gratis toegankelijke jamsessies (na de avondconcerten) in de middeleeuwse kelder van het NH Hotel Gent Belfort (naast Stadhuis). Ze reveleerden zich als een groot succes, met jammende muzikanten uit de optredende Gent Jazz-bands. De eerste week leidde het Bart Van Caenegem Trio de jam sessions in, de tweede week de groep Moiano.

 

De Beren Gieren (foto) hebben dus Jong Jazz Talent 2009 gewonnen. Het is een wedstrijd op initiatief van Brouwerij Duvel-Moortgat, waarmee Gent Jazz Festival een aantal beginnende muzikanten de kans wil geven om zich in de kijker te werken. De Beren Gieren, een trio met Fulco Ottervanger (piano en composities), Lieven Van Pee (contrabas) en Simon Segers (drums) werd unaniem verkozen door een professionele jury: Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer) en Frederik Goossens (Klara), Bruno Bollaert (Gentblogt) en Simon Korteweg. De Beren Gieren haalden het van de andere finalisten die dit jaar bijzonder aan elkaar gewaagd waren, Marcelo Moncada Quartet, Bansuricollectif, Winchovski Trio, Jasper Huysentruyt Trio, Nathan Daems Quintet en Lahmacun. De geselecteerde groepen zijn overigens ook te zien van 18-26 juli in het Duvel-Droomschip op het Gouden Leeuwplein tijdens de Gentse Feesten. De Beren Gieren spelen als winnaar alvast een concert op Gent Jazz Festival 2010, een concert op Dinant Jazz Nights, een concert op Jazz Maastricht, het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2010 en een JazzLab Serie in het najaar van 2009. Info: http://www.myspace.com/deberengieren.

Uit de motivatie van de jury:"Vol overtuiging kennen wij unaniem de eerste prijs toe aan het als trio optredende De Beren Gieren. Deze groep slaagt erin avontuurlijk jongleren met maatsoorten en tempi te combineren met hecht samenspel. Dit munt bovendien uit door elegantie en delicatesse. De leiding is in handen van pianist Fulco Ottervanger, wiens dynamische spelopvatting door een fijnzinnig toucher des te overtuigender klinkt. Zijn ambitieuze composities vol verrassende wendingen worden door het trio met opvallend gemak en zichtbaar plezier ten gehore gebracht. Het spel van drummer Simon Segers klinkt bijzonder lichtvoetig, terwijl hij ook zelf spannende initiatieven neemt. De stevig swingende basis wordt gelegd door bassist Lieven Van Pee. Ademend als één geheel brengt De Beren Gieren jazz met een verleidelijke knipoog. Wij wensen hen veel succes toe".     

  

De eerstvolgende afspraak voor de jazzliefhebbers is alvast Jazz Middelheim van 13 t/m 16 augustus in het Park Den Brandt, Antwerpen. Info www.jazzmiddelheim.be

Reageer (0)

13-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1e festivalweek van Gent Jazz sluit af met absolute muzikale hoogtepunten en 16.000 bezoekers




Het
Gent Jazz Festival lokte tijdens het eerste festivalweekend van pure jazz zowat 16.000 bezoekers, waaronder heel wat jongeren. Na vier dagen van koude en regen leek  het festivalsfeertje enkel te drijven op het enthousiasme van de bezoekers en muzikale hoogtepunten. Op de vijfde concertavond brak de zon dan toch eindelijk door en zorgde voor een echte verademing waardoor Gent Jazz en de Bijlokesite terug zijn reputatie van ‘gezelligste festival van België’ alle eer kon aandoen. Inmiddels maakt Gent Jazz zich op voor het 2e luik van 16 t/m 19 juli dat een fusionprogramma brengt, met o.a. Jamie Cullum, Jamie Lidell, Joe Jackson, Rodrigo y Gabriela, Melody Gardot, José James feat. Jef Neve, Lambchop, Marianne Faithfull.  Iedere concertavond worden aan de kassa overigens nog enkele honderden tickets te koop aangeboden. 

     

 

Jamsessions na de concerten

 

De gratis toegankelijke jamsessies die na de avondconcerten in de Bijloke plaatsvinden in de middeleeuwse kelder van het NH Hotel Gent Belfort (naast Stadhuis) zijn alvast uitgegroeid tot een groot succes, met jammende muzikanten uit de band van BB King, Gary Bartz, Tutu Puoane. Ook trompettist Christian Scott zette er na zijn fenomenaal Bijlokeconcert een nog intensere set neer met zijn kwartet. Het spetterend concert van Yaron Herman was zondagavond dan weer de perfecte afsluiter van deze eerste reeks jam sessions. Die werden overigens telkens ingeleid door het Bart Van Caenegem Trio; de groep Moiano zorgt hiervoor tijdens het komende festivalluik.

 

Concerten Jong Jazztalent nu later op de dag

 

De concerten van de muziekwedstrijd ‘Jong Jazztalent Gent’, tijdens de festivalweken gratis te beluisteren in het nieuwe festivalcafé aan de Godshuizenlaan, verhuizen naar een later uur, 16u-18u45. Daarmee komt de organisatie tegemoet aan de vraag van het publiek en sluit de wedstrijd beter aan bij de start van de avondconcerten. Spelen nog op 16 juli, Jasper Huysentruyt Trio; op 17 juli, Nathan Daems Quintet; op 18 juli, Lahmacun. Alle 7 geselecteerde groepen spelen ook nog een tweede maal op het vertrouwde Gouden Leeuwplein tijdens de Gentse Feesten (18.07-27.07.09). Tijdens die Gentse Feesten loopt ook nog een after-festivalproject in het Augustijnenklooster. Klassiek pianist Frederik Croene en Timo van Luijk bouwen er samen een installatie van kapotte piano’s die ze als één groot instrument zullen verkennen en bespelen.

 

Een festivalweek vol uitschieters

 

De Special Night rond blueslegende BB King zorgde voor een uitverkochte festivaltent. De onbetwiste ‘king of the blues’ bracht een hartverwarmend concert en bewees dat men niettegenstaande een hoge leeftijd en gezondheidsproblemen toch kan schitteren. BB King deed dit met brio door een perfect gedoseerde set met ruimte voor humor en anekdotes. Voor organisator Bertrand Flamang was dit optreden de mooiste festivalopener ooit! Belgische uitschieters waren voor hem het ijzersterke trio Aka Moon en de ontroerend emotionele set van pianiste Nathalie Loriers die haar CD ‘Moments D’Eternité’ voorstelde met arrangementen van gastmuzikant Bert Joris, uitgevoerd door haar trio en Het Spiegel Strijkkwartet.  Internationale uitschieters voor Bertrand Flamang waren het African Rhythms-project van het Randy Weston Trio (met een ontketenende Alex Blake die zijn contrabas respectievelijk als gitaar en klankkast liet klinken), alsook de Amerikaanse pianist Fred Hersch en het Yaron Herman Trio. Absolute hoogtepunt was het Brad Mehldau Trio. Voor het eerst dit jaar vroeg het publiek de muzikanten tot 2x toe terug op het podium voor een encore. Na dergelijk memorabel concert leek het een schier onmogelijke opdracht voor de Richard Galliano All Star Band om het publiek blijvend te boeien. Maar Galliano pakte samen met Gonzalo Rubalcaba, Richard Bona en Clarence Penn het publiek moeiteloos in met een beklijvend concert vol warmte en muzikaliteit.  Op papier leek de ‘Nina Simone Tribute’ dan weer een riskante gok, zonder de geëerde zelf. Voor organisator Bertrand Flamang kon er echter geen betere tribute uitgevoerd worden dan door Lizz Wright, Angelique Kidjo, Simone en Dianne Reeves, die het beste van zichzelf gaven, elk met hun specifieke klankkleur en stijlrijkdom. Ze brachten een intelligente, gevarieerde en respectvolle set met een glansrol voor Dianne Reeves. Vreemde eend in de bijt bleek George Benson te zijn. Niemand betwist dat hij nog steeds een begenadigd en onevenaarbaar gitarist is.  Flamang had wel gehoopt hem wat meer jazz te zien spelen.  De hitmachine die hij op een bepaald moment op het publiek los liet, was wellicht beter tot zijn recht gekomen in het 2e festivalluik. Maar al bij al vond hij het toch een geslaagd concert.

 

De 5e wedstrijdeditie van de BJO International Composition Contest 2009 vond voor het eerst plaats tijdens Gent Jazz. Vier finalisten dirigeerden het Brussels Jazz Orchestra met hun eigen big band compositie. De Japanse Sakiko Masuda won uiteindelijk de geldprijs van de internationale jury alsook de publieksprijs met haar compositie ‘Under The Rose’.

 

Praktisch

 

Gent Jazz Festival (nog t/m 19 juli) op Bijlokesite, ingang Godshuizenlaan, 9000 Gent, www.gentjazz.com.

 

Tickets: VVK 27 euro/Kassa 32 euro. Driedagenpas: 68 euro. Prijzen VVK zijn exclusief reserveringskosten. Kinderen tot 2 jaar gratis. Kinderen 3-12 jaar: 5 euro (maar enkel aan kassa). Begeleiders van andersvaliden die begeleiding nodig hebben ook gratis (enkel aan kassa). Opgelet: zitplaatsen van 8 juli t/m 12 juli, staanplaatsen van 16 juli t/m 19 juli.

 

Voorverkoop & reservaties

  • Online via www.gentjazz.com, www.uitbureau.be, www.fnac.be,
  • Telefonisch: 09 233 77 88 (Uitbureau) 0900 00 600 (Fnac)
  • Telefonisch vanuit het buitenland: +32 (0)9233 77 88
  • Ter plaatse: Uitbureau, Kammerstraat 19, 9000 Gent
  • alle Fnac-filialen (Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge, Leuven, Wijnegem Shopping Center, Luik, Louvain-la-Neuve, Lille).

Reageer (0)

12-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietszoektochten langs Limburgse bierbrouwerijen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ontdek via een plezante fietszoektocht de vier brouwerijen van de Limburgse Kempen. Je puzzelt je fietsroute zelf in elkaar door de vragen te beantwoorden. Zo kom je meer te weten over de bieren, de lokale gebruiken en de geschiedenis van de streek.

 

Er zijn vier bierfietszoektochten rond de vier brouwerijen in de Limburgse Kempen:


  • De Achelse Kluis in Achel, een klassieke zoektocht met als vertrekplaats Achel-centrum
  • Brouwerij Martens in Bocholt, een puzzelzoektocht die aan de Breugelhoeve in Peer vertrekt
  • Brouwerij Sint-Jozef in Opitter is ook een puzzelzoektocht en vertrekt aan het Orshof in Neerglabbeek
  • Kasteelbrouwerij Ter Dolen in Helchteren is een fotozoektocht en start aan de brouwerij zelf

 

Elke route is tussen 36 en 46 km lang. De fietsroutes gaan over het fietsroutenetwerk. Maar je komt het volgende knooppunt pas te weten door de verschillende vragen en opdrachten te beantwoorden.

 

Onderweg verneem je niet alleen alles over het bier en de biertraditie van de streek. In de horeca kun je ook allerlei unieks proeven en beleven:

  • route Achelse Kluis: In brasserie De Kapetulie in Achel-centrum kun je uitzonderlijk ‘Achel extra’ drinken, met een Achelse kaas erbij. Dit biertje is anders niet in de handel verkrijgbaar.
  • route Martens: Proef de ongefilterde Sezoens van het vat in café De Wedelse Molen in Overpelt en café De Bierketel in Bocholt.
  • route Sint-Jozef: Proef de ongefilterde Ops-Ale van het vat in café De Kieper in Tongerlo. In café Itterdal in Opitter kun je aan de helft van de prijs een Sint-Gummarus Tripel krijgen en in café Het Brouwershuis in Opitter-centrum krijg je een Sint-Gummarus Dubbel aan de helft van de prijs.
  • route Ter Dolen: Je kunt exclusief picknicken in de mooie kasteeltuin van Ter Dolen. Je kan ter plaatse een picknick aankopen met Ter Dolen bier en Ter Dolen kaas. In café De Bosberg krijg je bij een Ter Dolen of Sezoens gratis Ter Dolen kaas. In café Aen de Bullenschool ontvang je een leuke verrassing als je een Ter Dolen drinkt en hierbij een quizvraag juist beantwoordt. Voor de avontuurlijke fietsers en durvers heeft Toerisme Limburg op deze route een bijzondere verrassing in petto, waarmee je in de wolken zal zijn! Bekijk de afbeelding op ware grootte

 

Met fietsen en puzzelen kun je ook van alles winnen. De hoofdprijs is een exclusief luxeverblijf in Limburg ter waarde van 2 000 euro! Of win je gewicht in bier, weekendjes ter waarde van 250 euro, verwenpakketten … Deelnemen kan tot 30 september.

De zoektochten staan per twee in een brochure. Die zijn voor 2 euro te koop in alle toeristische infokantoren van de Limburgse Kempen en bij Toerisme Limburg.

Alle info via www.toerismelimburg.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een unieke internetveiling voor kunstliefhebbers

Het museum Dhondt-Dhaenens organiseert deze zomer een benefietveiling ter ondersteuning van haar werking.
Vijftien Belgische kunstenaars schonken een werk op A3-formaat.



Er kan tot en met maandag 14 september 2009 geboden worden op de werken via mail of aan de balie van het museum.
De kunstwerken zijn de hele zomer te bezichtigen in het museum Dhondt-Dhaenens.

Startbod van elk werk is 500 €. Per bod wordt de prijs met 50 € verhoogd.

Bied mee, verwerf een uniek kunstwerk en ondersteun zo het MDD!

e-mail uw bod met naam van de kunstenaar, uw naam en adres naar internetveiling

Alle info (o.a. de kunstwerken en kunstenaars) op www.museumdd.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw sportcomplex Rozebroeken krijgt visuele vorm
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 9 juli 2009 heeft TMVW, op het advies van het college van Burgemeester en Schepenen van de Stad Gent, S&R aangeduid als bevoorrechte onderhandelingspartner voor de realisatie van het nieuwe Sportcomplex Rozebroeken.


In 2006 begon de zoektocht naar een geschikte privé-partner om in een publiek-privaat-samenwerkingsverband (PPS) op de sportsite Rozebroeken in Sint-Amandsberg een 50m-bad en een multifunctionele sporthal te realiseren.  5 Inschrijvers dienden een kandidatuur in; daarvan werden 2 groepen (S&R en Sportoase) uitgenodigd om een offerte in te dienen.  Uiteindelijk kon het voorstel van S&R het college en TMVW het meest bekoren.


S&R (bestaande uit: Innopa, Artabel, Van Hout, Egta, Cegelec en Lotec) is een solide PPS-partner voor het ontwerp, de financiering, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van een multifunctioneel sportcentrum.  Zij realiseerden onder meer de zwembaden van Neerpelt-Overpelt en Lier.


Het college en TMVW waren bijzonder gecharmeerd door de gedurfde architectuur die dankzij het gebruik van natuurlijke materialen perfect integreert in de groene parkomgeving.  Bijzondere aandacht gaat daarbij naar het milieu: gebruik van hout met een FSC-label, rietfilter, behandeling regenwater tot zwemwater, gebruik hernieuwbare energiebronnen (o.a. een fotovoltaïsche centrale van 6.000 m², warmtekrachtkoppeling, … - hierdoor zal het sportcentrum Rozebroeken het energiezuinigste sportcomplex van België worden).


Naast een olympisch bad (50 op 25m) met 2 beweegbare bodems, een omnisporthal met 4 sportterreinen, 2 gevechtssporthallen en een uitgebreide horeca, voorziet S&R
een zeer attractief waterrecreatieaanbod.  Daarbij springen vooral de wildwaterbaan, een golfslagbad, de indoor surfpool en een ‘magic oval’ in het oog.  Voor de allerkleinsten is er een kinderbad met speeltuigen en voor de iets grotere kinderen een dynamische waterspeeltuin. Voor wie het allemaal rustiger mag zijn er de warmwaterlagune en het wellnessgedeelte met sauna en stoombad. 


Tijdens de bouw zal de bestaande sportinfrastructuur zijnde het zwembad en de sporthal onverminderd open kunnen blijven. Voor het sportbad en de sporthallen zullen de klassieke tarieven, zoals door de Stad Gent vastgelegd, gehandhaafd worden. Zo zal een zwembeurt voor volwassen Gentenaars 2,75 euro kosten, net zoals in de andere zwembaden.


Na het bouwverlof zullen de Stad Gent en TMVW verdere onderhandelingen met S&R aanknopen om ten laatste tegen einde 2009 een overeenkomst met betrekking tot het ontwerp, de financiering, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van dit sportcomplex te kunnen afsluiten.  Er werd tevens ook beslist om de opdracht niet toe te wijzen aan Sportoase.


In september 2009zal het ontwerp toegelicht worden in de gemeenteraadscommissie Sport.  Tevens zullen de betrokken sportclubs uitgenodigd worden op een aparte informatievergadering begin september.

Reageer (0)

11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Jazz-CD voor Sabijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sabijn is een authentiek Gents fenomeen!
Geboren en getogen in Gent (°1956) groeide ze op met de ballroom muziek waarop haar ouders zo graag dansten en wedstrijden wonnen. Ze moest en zou een ‘jazz singer’ worden en werkte overdag hard om haar studies zang- en woordkunst te kunnen betalen. Onder haar motto “The swing, that’s my thing!” heeft Sabijn nu een stomende en swingende  jazz-CD uit die ze volledig in het Gents zingt en waarvoor ze zelf de teksten schreef. 
2009 is overigens door Pierke Pierlala uitgeroepen tot het ‘Jaar van het Gentse Dialect’.
Met haar kwartet van drums, bas, piano en gitaar treedt ze tijdens de Gentse Feesten gratis op, onder meer in de middeleeuwse keldergewelven van De Griffioen.

 

Voor haar CD ‘Jazz in ’t Gensch’ bewerkte Sabijn 11 bekende jazznummers en gaf ze typische Gentse titels zoals ‘k hèb geen goeste’ of ‘Mein zoeteke’ of ‘Ik kan eu nie anders’. Ze heeft zelfs een song opgedragen aan de ‘Gentsche Sosseteit’ die zich inzet voor de instandhouding en de promotie van het Gents. Het 12e nummer, ‘Vroag mei ni woarom’, is dan de Gentse vertaling van haar eigen compositie ‘Move On’..

Sabijn verwerkt ook alle BG’s (Bekende Gentenaars) en typische Gentse uitdrukkingen in haar teksten. Swingjazz liefhebbers herkennen ongetwijfeld de melodieën van Sing Sing Sing, Fever, Summer Time, Just a Gigolo, Oh Man, Jailhouse Rock, Quiets Nights, Jungle Book… Zie ook het aankondigingsclipje op http://www.youtube.com/watch?v=b3z4q83zFJs en de CD-fragmenten op haar website. Haar teksten zijn voornamelijk autobiografisch met een komische noot en een dubbelzinnige ondertoon. Ze gaan steevast over situaties en relaties die verkeerd lopen, maar ook over een verhoopte muzikale doorbraak. Want Sabijn is ambitieus. Deze Gentse Rita Reys wil namelijk ook in New York schitteren in beroemde jazzclubs als The Blue Note in Manhattan.

 

Sabijns’ leven leest als een roman, gekruid met anekdotes en ontmoetingen (o.a. met Toots Thielemans), vele ups en downs op persoonlijk vlak. Maar bovenal schittert deze self made woman als toonbeeld van doorzettingsvermogen, getuige haar levensloop op haar www.sabijn.com en het bijhorende persinterview. Haar eerste, zuiver Engelstalige CD uit 2007 heette niet toevallig ‘I Keep Moving On’, waarop ook de eigen compositie ‘Move On’. In een andere compositie ‘Charlie Chaplin’ integreert ze dan weer haar clowneske inborst als cabaretière, met een sausje blues en met een kracht die alles wil overleven. Haar website is overigens goed gedocumenteerd, met diverse foto’s, geluid- en videofragmenten.

 

Haar CD ‘Jazz in ’t Gensch’ is te koop in eetcafé A Capella, Godshuizenlaan 33 Gent en zal ook na elk Gentse Feestenconcert te koop zijn aan 15 Euro. Haar eerste Engelstalige CD Keep Moving On’ is er te koop aan 10 euro en wie beide CD’s koopt, heeft voordeelprijs van 20 euro. Info: www.sabijn.com

Andere Optredens Tijdens De Gentse Feesten 2009:

Praktisch:  Sabijn zingt ‘Jazz in ’t Gensch’. Telkens  GRATIS toegang (behalve in Oostakker)

 

18 & 19 juli: Brasserie Het Volk, Poel 7 te Gent om 20u

20 juli: Faja Lobi, Vlaanderenstraat 2 te Gent, om 21u

21 juli: Gastoptreden van 21u tot 21u30 in de totaalshow van Noël Fack in Ontmoetingscenter, Pijphoekstraat 30 te Oostakker

22 t/m 26 juli: De Griffioen, Koningsstraat 1 (parallel met Belfortstraat) te Gent om 20u.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse literaire website is online ...

De website www.literair.gent.be  laat u proeven van Gent in de literatuur en van de literatuur in Gent.


Klik hier om terug te keren naar de homepagina

Wandelingen
Literaire wandelingen in Gent vormen een van de vier luiken van de website Literair Gent.
Vijf routes nodigen uit tot virtueel of reëel wandelen, met foto’s van de locaties:


Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck

Dichter Karel Van de Woestijne

De Poëzieroute

De Vlaamse kaai

Didactische gevelliteratuur

Literaire fragmenten over Gent

De meest diverse Gentse locaties en onderwerpen worden op de website met literaire passages gestoffeerd. Het luik ‘Fragmenten’ op www.literair.gent.be heeft twee registers:

op auteur (van A tot Z)

op thema (van Acaciastraat over Gentse mosterd, Gravensteen en John Massis tot Ziekenhuizen)

Via de catalogus van de bibliotheek tikt u ‘literair gent fragment’ in het zoekvak, en u krijgt een zestigtal titels, met de link ‘Lees een fragment op Literair Gent’, zodat u meteen de tekst kan lezen op de website www.literair.gent.be.


Wegwijs via Lexicon en Overzichten

Het ‘Lexicon’ biedt informatie over een auteur, een anoniem werk, een literair tijdschrift, vereniging of evenement. Auteurs krijgen een situering in plaats en tijd, beknopte informatie over leven en werk, met de nadruk op specifieke aspecten in verband met Gent: Waar heeft een auteur gewoond? Wat en hoe heeft hij over Gent geschreven?

Verder bieden een dertiental overzichten een blik op het literaire leven in Gent, rond een thema (Keizer Karel, Reinaert), een periode (de middeleeuwen), een stroming (rederijkers, symbolisten) of locatie (deelgemeenten).

Literair Gent biedt u alvast een ruime variatie aan ingrediënten voor uw literaire zomer in Gent.

Redactie, medewerkers en auteurs

De website www.literair.gent.be
is
een initiatief van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent (OB) en Gent Cultuurstad,

met medewerking van de Dienst Burgerzaken, het Stadsarchief, het Departement Cultuur, Digipolis Gent en een aantal Gentse instellingen en initiatieven, met de steun van het ministerie van Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.

De website draait wat inhoud betreft grotendeels op het werk van bezielde vrijwilligers.
Gemotiveerde kandidaat-tekstschrijvers zijn steeds welkom.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Taal stelt nieuw nummer voor !



Waarom schrijven juristen zo moeilijk ?

 

'In december 2008 deed een brief van Ghislain Londers aan de voorzitters van kamer en senaat de regering Leterme vallen. De brief van de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie bevatte klaarblijkelijk politieke springstof, maar is ook op het taalkundige vlak interessant. Er blijkt uit dat de topjurist van het land nodeloos ellenlange zinnen gebruikt. Nochtans is een eenvoudige taal de eerste stap om de kloof tussen justitie en burger te dichten. Maar Londers zet die niet. Hoe komt het dat juristen zo ingewikkeld blijven schrijven?' 

Bruno Comer formuleert een antwoord in het nieuwe nummer van Over taal.

De volledige bijdrage kunt u lezen op www.overtaal.be.

 

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal


- Interview: Gerd de Ley over aforismen of wijsheden in korte woorden (Bruno Comer)



- Taalwerk: ‘Een aantal mensen zegt/zeggen …’ Over de invloed van leeftijdsverschil bij een oud grammaticaal   
  probleem (Koen Duerinck)

- Taalkronkels: Taalverwarring op zijn Zweeds (Evie Coussé)

- Idioom & Co: Over vervangende koppelwerkwoorden (Albert Oosterhof)

- Broodje taal: Samen sterk! Schrijven in team (Linde Van de Walle)

- Interview: Ann Van Steenkiste: van vertaler tot communicatiespecialist (Laetitia Gérard en Jill Santy)

Ann Van Steenkiste

- Taalwerk: Van overgeneralisatie naar dialectverandering (Kathy Rys)

- Te boek: Handleidingen interviewen (Filip Devos) en Academisch schrijven: het belang van het goede voorbeeld (Albert
  Oosterhof)

- Column: Waar moet dat naartoe? (Hugo Brouckaert)

- Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (Natalie Hulsen)

Alle info: www.overtaal.be

Reageer (0)

09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXCUSES ...
Beste Plietspletsvrienden,

mijn verontschuldigingen voor de voorbije week ... waarin eigenlijk niets nieuws is toegevoegd ... maar technische problemen met de PC zorgden voor enige verontrusting, niet in het minst bij mezelf.
Vanaf vandaag hoop ik dat we opnieuw de volle zee kunnen kiezen ... want er is veel nieuws te melden èn de Gentse Feesten naderen met rasse schreden.

Johan

Reageer (0)

23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KFCO Gent met ambities naar 2de provinciale A
Klik op de afbeelding om de link te volgen KFCO GENT stelde onlangs de spelersploeg voor die het vanaf 30 augustus 2009 moet opnemen tegen enkele andere (15) kleppers in 2de provinciale A van de Koninklijke Belgische Voetbalbond - Oost Vlaanderen.

Op hun schitterende voetballocatie voelde voorzitter Rudy Lenssens zich duidelijk in zijn sas en mocht terecht fier zijn met de kampioenstitel die de geel-blauwe ploeg naar een reeks hoger stuwde.
Met de nodige aanwinsten en de sterkhouders van vorig seizoen gaat KFCO volop op zoek naar behoud, maar Rudy kennende wil hij toch het onderste uit de kan.

Eerste afspraak voor de competitie op zondag 30 augustus: KFCO - Drongen (15.00 uur)(Botestraat - Neptunesite)

Succes ....

en noteer alvast dat het terrein van KFCO op maandag 7 september de ganse dag de 'place to be' is voor het voetbaltornooi "Sterren op de grasmat" ... een voetbaltornooi met vele grote chef-koks (Peter Goossens, Geert Van Hecke, Viki Geunes, Axel Colonna- Cesari ...) èn een goed doel. Meer info op www.sterrenopdegrasmat.be en www.olympia-gent.be (ook voor alle info over de club).

Foto: het bestuur van KFCO Gent (met dank aan Rik Ryckaert)(klik op de foto voor groter formaat)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martine De Meyer nieuw gemeenteraadslid (CD&V) in Gent



Martine De Meyer
legde in de gemeenteraad van 22 juni 2009 de eed af als gemeenteraadslid voor CD&V.
Ze volgt Anne Martens op, die haar ontslag indiende.

 

Ze is geboren in Gent in het gezegende jaar 1954 en ze woont in Oostakker.
Ze studeerde rechten en notariaat aan de Universiteit Gent en werkt nu als juridisch adviseur bij de Directie Stations van de N.M.B.S. Holding.

Martine De Meyer was van 1994 tot 2006 gemeenteraadslid voor de CD&V-fractie en volgde de commissies openbare werken, stedenbouw, haven, milieu, onderwijs en cultuur.
Ze was van 2000 tot 2006 bestuurder van het Havenbedrijf Gent GAB en het AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent.

Martine De Meyer is al jaren bestuurslid van CD&V-Gent en de plaatselijke afdeling Oostakker, Desteldonk, Mendonk en Sint-Kruis-Winkel, alsook van tal van socio-culturele verenigingen.

Ze wil zich in de komende legislatuur inzetten voor een verstandige mobiliteit en ruimtelijke ordening, de toekomst van onze haven, de leefbaarheid van onze kanaaldorpen, een gezond ouderenbeleid en de zorg voor gezin en familie.

Reageer (0)

22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAAGENT ... de competitie 2009 - 2010

HEET VAN DE NAALD:

 

In de tweede kwalificatieronde van de Europa League nemen de Buffalo's het op tegen Naftan Novopolotsk uit Wit-Rusland. De heenwedstrijd wordt afgewerkt op donderdag 16 juli (uit), de return is op donderdag 23 juli (thuis).


KAA Gent



De voetbalcompetitie voor KAAGENT ziet er voor 2009 - 2010 als volgt uit:

Heen-en terugdata

Cercle Brugge - AA Gent (31/07 - 02/08)(27/11 - 29/11)
AA Gent - KV Mechelen (07/08 - 09/08)(04/12 - 06/12)
RC Genk - AA Gent (14/08 - 16/08)(11/12 - 13/12)
AA Gent - Lokeren (21/08 - 23/08)(18/12 - 20/12)
Kortrijk - AA Gent (28/08 - 30/08)(15/01 - 17/01)
AA Gent - Roeselare (11/09 - 13/09)(29/12 - 31/12)
Anderlecht - AA Gent (18/09 - 20/09)(25/12 - 27/12)
AA Gent - Westerlo (22/09 - 24/09)(22/01 - 24/01)
Zulte Waregem - AA Gent (25/09 - 27/09)(29/01 - 31/01)
AA Gent - Moeskroen (02/10 - 04/10)(05/02 - 07/02)
Club Brugge - AA Gent (16/10 - 18/10)(12/02 - 14/02)
St. Truiden - AA Gent (23/10 - 25/10)(19/02 - 21/02)
AA Gent - Germinal Beerschot (30/10 - 01/11)(26/02 - 28/02)
Charleroi - AA Gent (06/11 - 08/11)(05/03 - 07/03)
AA Gent - Standard (20/11 - 22/11)(12/03 - 14/03)

  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fieste op de Brugsepuurte ...

Op dinsdag 23, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni viert de Brugse Poort al voor de 33ste keer Braderiefeesten.
En zoals de traditie het wil, heeft op datzelfde moment ook het buurtfeest plaats.

Klik op de afbeelding om de link te volgen
Net als elk jaar hebben ook dit jaar vele mensen hard samengewerkt om een uitgebreid, gezellig en uitzonderlijk programma ineen te puzzelen. Zo kan men genieten van een straatpicknick en verschillende podium- en straatoptredens.
In de Bevrijdingslaan staan er verschillende kraampjes en bieden de winkels iets extra aan.
Muziek, dans, spel en allerhande animatie kruiden deze feesten.

Als voorproefje bereiden ‘De Kokers’ op dinsdag 23 juni een heerlijke buurtmaaltijd (uitgebreide kaasschotel) aan een democratische prijs in het buurtcentrum.

Om in de sfeer te blijven, kan men vrijdagnamiddag 26 juni een ‘fond’ leggen voor de feesten met friet en stoverij, biologisch of vegetarisch eten in de Sparrestraat. Dit eetfestijn wordt omkaderd door allerlei eigenzinnige animatie.
Om 18.30 uur is het tijd voor de openingsreceptie in de grote tent aan de Acaciastraat.

Zaterdag 27 juni staat in het teken van (rommel)markten, kramen en straatanimatie.
Wie meer culturele interesses heeft,  kan deelnemen aan een geleide wandeling doorheen de wijk (puurtjes, citeetjes, koerkes en stroatjes). De Dag van de Jeugd vindt plaats tussen 13.30 en 17 uur op en rond het Seghersplein.

Zondag 28 juni begint met een picknick in het Pierkespark.
Het 11.11.11.-comité zorgt voor een ludieke stand in de Bevrijdingslaan, waar de markten lustig verder gaan.
Kinderanimatie, kleinkunst, jazz en fanfaremuziek vormen de voorbode van een spetterend slotoptreden op het podium aan de Rooigemlaan.

De activiteiten  zijn -tenzij uitdrukkelijk anders vermeld- gratis.
Alle buurtbewoners zijn van harte welkom op de feesten.


Het hele programma is ook te vinden op http://www.gent.be/brugsepoort-rooigem


Informatie

Buurtwerk Brugse Poort, Peter Dewit en Jordi Buys, Kokerstraat 36, 9000 Gent,
tel. 09 227 17 66, e-mail buurtwerking.brugsepoort@gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Gent-Steenakker feest met "Geuren en kleuren"

Op 26, 27 en 28 juni organiseert Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker een buurtfeest onder het thema ‘Geuren en kleuren’.



De feesten worden vrijdag om 15 uur op gang getrokken met een openingsstoet, waaraan liefst 600 kinderen uit de omliggende scholen deelnemen.

Zij worden in de stoet begeleid door twee reuzen en een schitterende praalwagen van ’t Leebeekje.

Daarna is er van 16.30 tot 18 uur een gratis openingsreceptie voor de buurt op de parking tussen het Welzijnsbureau en basisschool De Panda.

In de bibliotheek wordt de tentoonstelling ‘Shabini ’s droom: taal en teken’, een project van Ambrosia’s tafel i.s.m. buurtbewoners (zowel kinderen, volwassenen als ouderen), plechtig geopend.

Het avondprogramma van de openingsdag wordt ingezet met een barbecue, gevolgd door een dansavond met Chris Hageland in de feesttent.

 

Ook zaterdag en zondag bieden de tientallen buurtorganisaties, vrijwilligers en diensten een rijkgevuld, gevarieerd en ‘smaakvol’ programma aan.

De ambiance wordt er onder meer verzorgd door namen als Dietwin de Jodelaar, travestiegroep Les Folles de Gand, de Soedanese Nile Band, harmonie De Neerschelde, Nico en Kloaver Viere.

Daarnaast staat er kleurrijke kinderanimatie, een smakelijke opendeurdag bij het internaat ‘Beau-fort’, een kleurrijke draaimolen, playback, een nomadenspel, bingo en een ritje in de politie-combi op het menu.

De sportievelingen kunnen minivoetballen of turnen.

 

En dan zijn er nog 2 uitschieters: zaterdag is er vooreerst een grote rommelmarkt in de wijk, met maar liefst 200 standplaatsen.

En de zondag kan iedereen aanschuiven aan de wereldbrunch (de smaakodyssee III), waar kan geproefd worden van 15 verschillende gerechten, klaargemaakt door 15 buurtbewoners van verschillende nationaliteiten.

 

Informatie

Buurtwerk Nieuw Gent, Sofie Van Moeffaert en Meryem Karaman,

Rerum Novarumplein 180 C, 9000 Gent, tel. 09 266 90 40, fax 09 266 90 43,

e-mail buurtwerking.nieuwgent@gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SWEET COFFEE wijzigt concertdatum in AB
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Het concert van SWEET COFFEE gepland op WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2009 in  de AB
verhuist naar DONDERDAG 25 FEBRUARI 2010 - zelfde locatie


Reden: de geplande deadline voor de release van het album ‘Face to Face’ wordt niet gehaald.
Sweet Coffee zit momenteel in een creatieve hausse en heeft besloten om met nog meer guestvocals te werken, waardoor de opnames iets meer tijd in beslag zullen nemen.
Om er bijgevolg ook live helemaal te staan heeft Sweet Coffee besloten de show uit te stellen tot volgend voorjaar.

Tickets blijven geldig.

Bijkomende info op www.sweetcoffee.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste "Muziekfabriek" (AVS) van het seizoen op 24 juni 2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zo, Geert Faes is al toe aan de laatste aflevering van het tweede Muziekfabriekseizoen… Zo snel gaat dit!
In deel 1 trekt hij naar CC De Woeker in Oudenaarde. Zondagavond speelde daar de Oost-West-Vlaamse groep Rosbos. Rosbos is het verhaal van twee dertigers die elkaar terug tegenkomen  op het feestje van hun 30 – jarig bestaan. De ene heeft een dikke bos haar, de ander heeft zich voor de gelegenheid een ros kapsel aangemeten… Rosbos is het Nederlandstalige project van de in Gent als jazzgitarist opgeleide Björn Vanhaecke én de Roeselaarse Brecht Corty die samen in het voorjaar de CD “Pardoes” uitbrachten. Airplay op radio 2 bleef niet uit en ook live wil het wel lukken. U ziet ze deze zomer op de Gentse Feesten  (19 en 24 juli op de Groentenmarkt) maar eerst woensdag in De Muziekfabriek!

Daarna trekt Geert richting repetitie van Lady Linn & Her Magnificent Seven. Lien De Greef won in 2008 een MIA-award voor beste zangeres (voor Natalia én Kate Ryan…) en combineert zangles geven in Gent met een zeer succesvolle zangcarrière als  Lady Linn. Ze heeft een héél drukke zomer, speelt volgende week zondag in de Marquee op Rock Werchter én ze staat op de slotavond van Gent Jazz  (met Jamie Cullum) geprogrammeerd en dat alleen al verdient veel respect!


Lady Linn & Rosbos, de laatste ingrediënten van het Muziekfabriekseizoen worden op smaak gebracht door chef-kok Geert Faes, gekruid door cameraman Pascal Vermaut en netjes opgediend door klankman Koen Debbaut
U kan ervan genieten  nu woensdagavond na het AVS-nieuws van 18u.

Parti Parti  Muziekfabriek  woensdag 24  juni  2009  AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u00 na het Nieuws.


www.rosbos.be

www.ladylinn.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs