Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Jazz-CD voor Sabijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sabijn is een authentiek Gents fenomeen!
Geboren en getogen in Gent (°1956) groeide ze op met de ballroom muziek waarop haar ouders zo graag dansten en wedstrijden wonnen. Ze moest en zou een ‘jazz singer’ worden en werkte overdag hard om haar studies zang- en woordkunst te kunnen betalen. Onder haar motto “The swing, that’s my thing!” heeft Sabijn nu een stomende en swingende  jazz-CD uit die ze volledig in het Gents zingt en waarvoor ze zelf de teksten schreef. 
2009 is overigens door Pierke Pierlala uitgeroepen tot het ‘Jaar van het Gentse Dialect’.
Met haar kwartet van drums, bas, piano en gitaar treedt ze tijdens de Gentse Feesten gratis op, onder meer in de middeleeuwse keldergewelven van De Griffioen.

 

Voor haar CD ‘Jazz in ’t Gensch’ bewerkte Sabijn 11 bekende jazznummers en gaf ze typische Gentse titels zoals ‘k hèb geen goeste’ of ‘Mein zoeteke’ of ‘Ik kan eu nie anders’. Ze heeft zelfs een song opgedragen aan de ‘Gentsche Sosseteit’ die zich inzet voor de instandhouding en de promotie van het Gents. Het 12e nummer, ‘Vroag mei ni woarom’, is dan de Gentse vertaling van haar eigen compositie ‘Move On’..

Sabijn verwerkt ook alle BG’s (Bekende Gentenaars) en typische Gentse uitdrukkingen in haar teksten. Swingjazz liefhebbers herkennen ongetwijfeld de melodieën van Sing Sing Sing, Fever, Summer Time, Just a Gigolo, Oh Man, Jailhouse Rock, Quiets Nights, Jungle Book… Zie ook het aankondigingsclipje op http://www.youtube.com/watch?v=b3z4q83zFJs en de CD-fragmenten op haar website. Haar teksten zijn voornamelijk autobiografisch met een komische noot en een dubbelzinnige ondertoon. Ze gaan steevast over situaties en relaties die verkeerd lopen, maar ook over een verhoopte muzikale doorbraak. Want Sabijn is ambitieus. Deze Gentse Rita Reys wil namelijk ook in New York schitteren in beroemde jazzclubs als The Blue Note in Manhattan.

 

Sabijns’ leven leest als een roman, gekruid met anekdotes en ontmoetingen (o.a. met Toots Thielemans), vele ups en downs op persoonlijk vlak. Maar bovenal schittert deze self made woman als toonbeeld van doorzettingsvermogen, getuige haar levensloop op haar www.sabijn.com en het bijhorende persinterview. Haar eerste, zuiver Engelstalige CD uit 2007 heette niet toevallig ‘I Keep Moving On’, waarop ook de eigen compositie ‘Move On’. In een andere compositie ‘Charlie Chaplin’ integreert ze dan weer haar clowneske inborst als cabaretière, met een sausje blues en met een kracht die alles wil overleven. Haar website is overigens goed gedocumenteerd, met diverse foto’s, geluid- en videofragmenten.

 

Haar CD ‘Jazz in ’t Gensch’ is te koop in eetcafé A Capella, Godshuizenlaan 33 Gent en zal ook na elk Gentse Feestenconcert te koop zijn aan 15 Euro. Haar eerste Engelstalige CD Keep Moving On’ is er te koop aan 10 euro en wie beide CD’s koopt, heeft voordeelprijs van 20 euro. Info: www.sabijn.com

Andere Optredens Tijdens De Gentse Feesten 2009:

Praktisch:  Sabijn zingt ‘Jazz in ’t Gensch’. Telkens  GRATIS toegang (behalve in Oostakker)

 

18 & 19 juli: Brasserie Het Volk, Poel 7 te Gent om 20u

20 juli: Faja Lobi, Vlaanderenstraat 2 te Gent, om 21u

21 juli: Gastoptreden van 21u tot 21u30 in de totaalshow van Noël Fack in Ontmoetingscenter, Pijphoekstraat 30 te Oostakker

22 t/m 26 juli: De Griffioen, Koningsstraat 1 (parallel met Belfortstraat) te Gent om 20u.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse literaire website is online ...

De website www.literair.gent.be  laat u proeven van Gent in de literatuur en van de literatuur in Gent.


Klik hier om terug te keren naar de homepagina

Wandelingen
Literaire wandelingen in Gent vormen een van de vier luiken van de website Literair Gent.
Vijf routes nodigen uit tot virtueel of reëel wandelen, met foto’s van de locaties:


Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck

Dichter Karel Van de Woestijne

De Poëzieroute

De Vlaamse kaai

Didactische gevelliteratuur

Literaire fragmenten over Gent

De meest diverse Gentse locaties en onderwerpen worden op de website met literaire passages gestoffeerd. Het luik ‘Fragmenten’ op www.literair.gent.be heeft twee registers:

op auteur (van A tot Z)

op thema (van Acaciastraat over Gentse mosterd, Gravensteen en John Massis tot Ziekenhuizen)

Via de catalogus van de bibliotheek tikt u ‘literair gent fragment’ in het zoekvak, en u krijgt een zestigtal titels, met de link ‘Lees een fragment op Literair Gent’, zodat u meteen de tekst kan lezen op de website www.literair.gent.be.


Wegwijs via Lexicon en Overzichten

Het ‘Lexicon’ biedt informatie over een auteur, een anoniem werk, een literair tijdschrift, vereniging of evenement. Auteurs krijgen een situering in plaats en tijd, beknopte informatie over leven en werk, met de nadruk op specifieke aspecten in verband met Gent: Waar heeft een auteur gewoond? Wat en hoe heeft hij over Gent geschreven?

Verder bieden een dertiental overzichten een blik op het literaire leven in Gent, rond een thema (Keizer Karel, Reinaert), een periode (de middeleeuwen), een stroming (rederijkers, symbolisten) of locatie (deelgemeenten).

Literair Gent biedt u alvast een ruime variatie aan ingrediënten voor uw literaire zomer in Gent.

Redactie, medewerkers en auteurs

De website www.literair.gent.be
is
een initiatief van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent (OB) en Gent Cultuurstad,

met medewerking van de Dienst Burgerzaken, het Stadsarchief, het Departement Cultuur, Digipolis Gent en een aantal Gentse instellingen en initiatieven, met de steun van het ministerie van Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.

De website draait wat inhoud betreft grotendeels op het werk van bezielde vrijwilligers.
Gemotiveerde kandidaat-tekstschrijvers zijn steeds welkom.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Taal stelt nieuw nummer voor !



Waarom schrijven juristen zo moeilijk ?

 

'In december 2008 deed een brief van Ghislain Londers aan de voorzitters van kamer en senaat de regering Leterme vallen. De brief van de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie bevatte klaarblijkelijk politieke springstof, maar is ook op het taalkundige vlak interessant. Er blijkt uit dat de topjurist van het land nodeloos ellenlange zinnen gebruikt. Nochtans is een eenvoudige taal de eerste stap om de kloof tussen justitie en burger te dichten. Maar Londers zet die niet. Hoe komt het dat juristen zo ingewikkeld blijven schrijven?' 

Bruno Comer formuleert een antwoord in het nieuwe nummer van Over taal.

De volledige bijdrage kunt u lezen op www.overtaal.be.

 

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal


- Interview: Gerd de Ley over aforismen of wijsheden in korte woorden (Bruno Comer)



- Taalwerk: ‘Een aantal mensen zegt/zeggen …’ Over de invloed van leeftijdsverschil bij een oud grammaticaal   
  probleem (Koen Duerinck)

- Taalkronkels: Taalverwarring op zijn Zweeds (Evie Coussé)

- Idioom & Co: Over vervangende koppelwerkwoorden (Albert Oosterhof)

- Broodje taal: Samen sterk! Schrijven in team (Linde Van de Walle)

- Interview: Ann Van Steenkiste: van vertaler tot communicatiespecialist (Laetitia Gérard en Jill Santy)

Ann Van Steenkiste

- Taalwerk: Van overgeneralisatie naar dialectverandering (Kathy Rys)

- Te boek: Handleidingen interviewen (Filip Devos) en Academisch schrijven: het belang van het goede voorbeeld (Albert
  Oosterhof)

- Column: Waar moet dat naartoe? (Hugo Brouckaert)

- Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (Natalie Hulsen)

Alle info: www.overtaal.be

Reageer (0)

09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXCUSES ...
Beste Plietspletsvrienden,

mijn verontschuldigingen voor de voorbije week ... waarin eigenlijk niets nieuws is toegevoegd ... maar technische problemen met de PC zorgden voor enige verontrusting, niet in het minst bij mezelf.
Vanaf vandaag hoop ik dat we opnieuw de volle zee kunnen kiezen ... want er is veel nieuws te melden èn de Gentse Feesten naderen met rasse schreden.

Johan

Reageer (0)

23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KFCO Gent met ambities naar 2de provinciale A
Klik op de afbeelding om de link te volgen KFCO GENT stelde onlangs de spelersploeg voor die het vanaf 30 augustus 2009 moet opnemen tegen enkele andere (15) kleppers in 2de provinciale A van de Koninklijke Belgische Voetbalbond - Oost Vlaanderen.

Op hun schitterende voetballocatie voelde voorzitter Rudy Lenssens zich duidelijk in zijn sas en mocht terecht fier zijn met de kampioenstitel die de geel-blauwe ploeg naar een reeks hoger stuwde.
Met de nodige aanwinsten en de sterkhouders van vorig seizoen gaat KFCO volop op zoek naar behoud, maar Rudy kennende wil hij toch het onderste uit de kan.

Eerste afspraak voor de competitie op zondag 30 augustus: KFCO - Drongen (15.00 uur)(Botestraat - Neptunesite)

Succes ....

en noteer alvast dat het terrein van KFCO op maandag 7 september de ganse dag de 'place to be' is voor het voetbaltornooi "Sterren op de grasmat" ... een voetbaltornooi met vele grote chef-koks (Peter Goossens, Geert Van Hecke, Viki Geunes, Axel Colonna- Cesari ...) èn een goed doel. Meer info op www.sterrenopdegrasmat.be en www.olympia-gent.be (ook voor alle info over de club).

Foto: het bestuur van KFCO Gent (met dank aan Rik Ryckaert)(klik op de foto voor groter formaat)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martine De Meyer nieuw gemeenteraadslid (CD&V) in Gent



Martine De Meyer
legde in de gemeenteraad van 22 juni 2009 de eed af als gemeenteraadslid voor CD&V.
Ze volgt Anne Martens op, die haar ontslag indiende.

 

Ze is geboren in Gent in het gezegende jaar 1954 en ze woont in Oostakker.
Ze studeerde rechten en notariaat aan de Universiteit Gent en werkt nu als juridisch adviseur bij de Directie Stations van de N.M.B.S. Holding.

Martine De Meyer was van 1994 tot 2006 gemeenteraadslid voor de CD&V-fractie en volgde de commissies openbare werken, stedenbouw, haven, milieu, onderwijs en cultuur.
Ze was van 2000 tot 2006 bestuurder van het Havenbedrijf Gent GAB en het AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent.

Martine De Meyer is al jaren bestuurslid van CD&V-Gent en de plaatselijke afdeling Oostakker, Desteldonk, Mendonk en Sint-Kruis-Winkel, alsook van tal van socio-culturele verenigingen.

Ze wil zich in de komende legislatuur inzetten voor een verstandige mobiliteit en ruimtelijke ordening, de toekomst van onze haven, de leefbaarheid van onze kanaaldorpen, een gezond ouderenbeleid en de zorg voor gezin en familie.

Reageer (0)

22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAAGENT ... de competitie 2009 - 2010

HEET VAN DE NAALD:

 

In de tweede kwalificatieronde van de Europa League nemen de Buffalo's het op tegen Naftan Novopolotsk uit Wit-Rusland. De heenwedstrijd wordt afgewerkt op donderdag 16 juli (uit), de return is op donderdag 23 juli (thuis).


KAA Gent



De voetbalcompetitie voor KAAGENT ziet er voor 2009 - 2010 als volgt uit:

Heen-en terugdata

Cercle Brugge - AA Gent (31/07 - 02/08)(27/11 - 29/11)
AA Gent - KV Mechelen (07/08 - 09/08)(04/12 - 06/12)
RC Genk - AA Gent (14/08 - 16/08)(11/12 - 13/12)
AA Gent - Lokeren (21/08 - 23/08)(18/12 - 20/12)
Kortrijk - AA Gent (28/08 - 30/08)(15/01 - 17/01)
AA Gent - Roeselare (11/09 - 13/09)(29/12 - 31/12)
Anderlecht - AA Gent (18/09 - 20/09)(25/12 - 27/12)
AA Gent - Westerlo (22/09 - 24/09)(22/01 - 24/01)
Zulte Waregem - AA Gent (25/09 - 27/09)(29/01 - 31/01)
AA Gent - Moeskroen (02/10 - 04/10)(05/02 - 07/02)
Club Brugge - AA Gent (16/10 - 18/10)(12/02 - 14/02)
St. Truiden - AA Gent (23/10 - 25/10)(19/02 - 21/02)
AA Gent - Germinal Beerschot (30/10 - 01/11)(26/02 - 28/02)
Charleroi - AA Gent (06/11 - 08/11)(05/03 - 07/03)
AA Gent - Standard (20/11 - 22/11)(12/03 - 14/03)

  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fieste op de Brugsepuurte ...

Op dinsdag 23, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni viert de Brugse Poort al voor de 33ste keer Braderiefeesten.
En zoals de traditie het wil, heeft op datzelfde moment ook het buurtfeest plaats.

Klik op de afbeelding om de link te volgen
Net als elk jaar hebben ook dit jaar vele mensen hard samengewerkt om een uitgebreid, gezellig en uitzonderlijk programma ineen te puzzelen. Zo kan men genieten van een straatpicknick en verschillende podium- en straatoptredens.
In de Bevrijdingslaan staan er verschillende kraampjes en bieden de winkels iets extra aan.
Muziek, dans, spel en allerhande animatie kruiden deze feesten.

Als voorproefje bereiden ‘De Kokers’ op dinsdag 23 juni een heerlijke buurtmaaltijd (uitgebreide kaasschotel) aan een democratische prijs in het buurtcentrum.

Om in de sfeer te blijven, kan men vrijdagnamiddag 26 juni een ‘fond’ leggen voor de feesten met friet en stoverij, biologisch of vegetarisch eten in de Sparrestraat. Dit eetfestijn wordt omkaderd door allerlei eigenzinnige animatie.
Om 18.30 uur is het tijd voor de openingsreceptie in de grote tent aan de Acaciastraat.

Zaterdag 27 juni staat in het teken van (rommel)markten, kramen en straatanimatie.
Wie meer culturele interesses heeft,  kan deelnemen aan een geleide wandeling doorheen de wijk (puurtjes, citeetjes, koerkes en stroatjes). De Dag van de Jeugd vindt plaats tussen 13.30 en 17 uur op en rond het Seghersplein.

Zondag 28 juni begint met een picknick in het Pierkespark.
Het 11.11.11.-comité zorgt voor een ludieke stand in de Bevrijdingslaan, waar de markten lustig verder gaan.
Kinderanimatie, kleinkunst, jazz en fanfaremuziek vormen de voorbode van een spetterend slotoptreden op het podium aan de Rooigemlaan.

De activiteiten  zijn -tenzij uitdrukkelijk anders vermeld- gratis.
Alle buurtbewoners zijn van harte welkom op de feesten.


Het hele programma is ook te vinden op http://www.gent.be/brugsepoort-rooigem


Informatie

Buurtwerk Brugse Poort, Peter Dewit en Jordi Buys, Kokerstraat 36, 9000 Gent,
tel. 09 227 17 66, e-mail buurtwerking.brugsepoort@gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Gent-Steenakker feest met "Geuren en kleuren"

Op 26, 27 en 28 juni organiseert Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker een buurtfeest onder het thema ‘Geuren en kleuren’.



De feesten worden vrijdag om 15 uur op gang getrokken met een openingsstoet, waaraan liefst 600 kinderen uit de omliggende scholen deelnemen.

Zij worden in de stoet begeleid door twee reuzen en een schitterende praalwagen van ’t Leebeekje.

Daarna is er van 16.30 tot 18 uur een gratis openingsreceptie voor de buurt op de parking tussen het Welzijnsbureau en basisschool De Panda.

In de bibliotheek wordt de tentoonstelling ‘Shabini ’s droom: taal en teken’, een project van Ambrosia’s tafel i.s.m. buurtbewoners (zowel kinderen, volwassenen als ouderen), plechtig geopend.

Het avondprogramma van de openingsdag wordt ingezet met een barbecue, gevolgd door een dansavond met Chris Hageland in de feesttent.

 

Ook zaterdag en zondag bieden de tientallen buurtorganisaties, vrijwilligers en diensten een rijkgevuld, gevarieerd en ‘smaakvol’ programma aan.

De ambiance wordt er onder meer verzorgd door namen als Dietwin de Jodelaar, travestiegroep Les Folles de Gand, de Soedanese Nile Band, harmonie De Neerschelde, Nico en Kloaver Viere.

Daarnaast staat er kleurrijke kinderanimatie, een smakelijke opendeurdag bij het internaat ‘Beau-fort’, een kleurrijke draaimolen, playback, een nomadenspel, bingo en een ritje in de politie-combi op het menu.

De sportievelingen kunnen minivoetballen of turnen.

 

En dan zijn er nog 2 uitschieters: zaterdag is er vooreerst een grote rommelmarkt in de wijk, met maar liefst 200 standplaatsen.

En de zondag kan iedereen aanschuiven aan de wereldbrunch (de smaakodyssee III), waar kan geproefd worden van 15 verschillende gerechten, klaargemaakt door 15 buurtbewoners van verschillende nationaliteiten.

 

Informatie

Buurtwerk Nieuw Gent, Sofie Van Moeffaert en Meryem Karaman,

Rerum Novarumplein 180 C, 9000 Gent, tel. 09 266 90 40, fax 09 266 90 43,

e-mail buurtwerking.nieuwgent@gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SWEET COFFEE wijzigt concertdatum in AB
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Het concert van SWEET COFFEE gepland op WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2009 in  de AB
verhuist naar DONDERDAG 25 FEBRUARI 2010 - zelfde locatie


Reden: de geplande deadline voor de release van het album ‘Face to Face’ wordt niet gehaald.
Sweet Coffee zit momenteel in een creatieve hausse en heeft besloten om met nog meer guestvocals te werken, waardoor de opnames iets meer tijd in beslag zullen nemen.
Om er bijgevolg ook live helemaal te staan heeft Sweet Coffee besloten de show uit te stellen tot volgend voorjaar.

Tickets blijven geldig.

Bijkomende info op www.sweetcoffee.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste "Muziekfabriek" (AVS) van het seizoen op 24 juni 2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zo, Geert Faes is al toe aan de laatste aflevering van het tweede Muziekfabriekseizoen… Zo snel gaat dit!
In deel 1 trekt hij naar CC De Woeker in Oudenaarde. Zondagavond speelde daar de Oost-West-Vlaamse groep Rosbos. Rosbos is het verhaal van twee dertigers die elkaar terug tegenkomen  op het feestje van hun 30 – jarig bestaan. De ene heeft een dikke bos haar, de ander heeft zich voor de gelegenheid een ros kapsel aangemeten… Rosbos is het Nederlandstalige project van de in Gent als jazzgitarist opgeleide Björn Vanhaecke én de Roeselaarse Brecht Corty die samen in het voorjaar de CD “Pardoes” uitbrachten. Airplay op radio 2 bleef niet uit en ook live wil het wel lukken. U ziet ze deze zomer op de Gentse Feesten  (19 en 24 juli op de Groentenmarkt) maar eerst woensdag in De Muziekfabriek!

Daarna trekt Geert richting repetitie van Lady Linn & Her Magnificent Seven. Lien De Greef won in 2008 een MIA-award voor beste zangeres (voor Natalia én Kate Ryan…) en combineert zangles geven in Gent met een zeer succesvolle zangcarrière als  Lady Linn. Ze heeft een héél drukke zomer, speelt volgende week zondag in de Marquee op Rock Werchter én ze staat op de slotavond van Gent Jazz  (met Jamie Cullum) geprogrammeerd en dat alleen al verdient veel respect!


Lady Linn & Rosbos, de laatste ingrediënten van het Muziekfabriekseizoen worden op smaak gebracht door chef-kok Geert Faes, gekruid door cameraman Pascal Vermaut en netjes opgediend door klankman Koen Debbaut
U kan ervan genieten  nu woensdagavond na het AVS-nieuws van 18u.

Parti Parti  Muziekfabriek  woensdag 24  juni  2009  AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u00 na het Nieuws.


www.rosbos.be

www.ladylinn.be

Reageer (0)

21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engagement voor buurt of dorp wordt beloond



Met de oproep 'Buiten Gewone Buurt' wil de Koning Boudewijnstichting concrete projecten ondersteunen van bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Bijzondere aandacht gaat naar de participatie van nieuwe bewoners, bewoners die zich voor de eerste maal engageren voor hun buurt of dorp. De oproep richt zich in eerste instantie naar bewoners en hun organisaties. Projecten voor de campagne 2009 kunnen ingediend worden tot 12 oktober 2009.
De geselecteerde projecten kunnen tot maximaal 5000 euro steun ontvangen.
Voor projecten in de Vlaamse Gemeenschap is een totaal bedrag van 165.000 euro voorzien.

 

De selectie gebeurt door een onafhankelijke jury aan de hand van volgende criteria:

 

- Het project moet zich vooral richten op bewoners die tot nu toe de weg naar plaatselijke buurtinitiatieven of wijk– en dorpsactiviteiten niet hebben gevonden. Het moet gaan om een actieve participatie. Niet éénmalige acties waarbij de ‘nieuwe’ buurt- en dorpsbewoners een actieve rol spelen krijgen voorrang.

- Ingediende projecten moeten beantwoorden aan de behoeften van de buurt- of dorpsbewoners en de levenskwaliteit van de buurt of het dorp verbeteren.

De Stichting wil extra kansen geven aan projecten die zich situeren in rurale regio’s en die dus de participatie van dorpsbewoners stimuleren.

 

Het kandidaatsdossier en de folder van de oproep Buiten Gewone Buurt zijn verkrijgbaar via het Contactcentrum van de Koning Boudewijnstichting, tel. 070-233 065 / e-mail : proj@kbs-frb.be of via de site van de Stichting : www.kbs-frb.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foute CD Q Music vol. 8 ligt in de winkel



Juni-maand is 'Foute Maand' bij Qmusic !! In de intussen legendarische collectie is het tijd v
oor de Foute CD van Qmusic vol.8!
Ornelis & Rogiers doken in hun schier onmetelijke vijver van feestelijk foute nummers
en kwamen met alweer 40 krakers op de proppen!

 

Abba – Mamma Mia / Rick James – Superfreak / Karen Young - Hot Shot… maar ook de inlandse ambiance van Good Shape, Get Ready en De Kreuners werd niet vergeten, en dat betekent: FEESJEU!!

 

En er is meer:

Volume 8 bevat een primeur voor de reeks in de vorm van een bonus CD met een goed foute partymix !!

 

Op vrijdag 26 juni zal de mega 'FOUTE PARTY' in de Ethias Arena te Hasselt als vanouds het dak eraf blazen. En wie zolang niet kan wachten, haalt nu best de Foute CD van Qmusic - Vol.8 in huis!

 

Bekijk de spot: http://www.youtube.com/watch?v=1qn9tYgqHes

 

Tracklist

 

CD1

01. ABBA - Mamma Mia

02. Boney M - Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday

03. Dr. Alban - Sing Hallelujah

04. Eddy Grant - Gimme Hope Jo'anna

05. Karen Young - Hot Shot

06. Luv' - Ooh, Yes I Do

07. La Bionda  - One For You, One For Me

08. The Three Degrees - The Runner

09. James Last & His Orchestra - Biscaya

10. Cliff Richard - We Don't Talk Anymore

11. Roland Kaiser - Santa Maria

12. Middle Of The Road - Chirpy Chirpy Cheep Cheep

13. Suzi Quatro - She's In Love With You

14. Lordi - Hard Rock Hallelujah

15. Get Ready - Laat

16. Sam Gooris - Marijke

17. Los Del Rio - Macarena

18. Kabouter Plop - Kabouterdans

19. Mega Mindy - Mega Mindy Tijd

20. Good Shape - Take My Love

 

CD2


01. Mel & Kim - Respectable

02. Rick James - Super Freak

03. Indeep - Last Night A DJ Saved My Life

04. Def Dames Dope  -It's Ok, All Right

05. Vader Abraham - Het Smurfenlied

06. Vulcano - Een Beetje Van Dit

07. Leif Garrett - I Was Made For Dancing

08. Luisa Fernandez - Give Love A Second Chance

09. Paul Owen - My Favourite Waste Of Time

10. Umberto Tozzi - Ti Amo

11. Audrey Landers - Manuel Goodbye

12. Lenny Kuhr & Les Poppys  -Visite

13. Urbanus - Hittentit

14. Dennie Christian  - Guust Flater & De Marsupilami

(Wij Zijn Twee Vrienden)

15. Laura Lynn  - Arrivederci Hans

16. Danny & Conny Fabry  - Ca C'est La Vie

17. Will Tura - Mooi, 't Leven Is Mooi

18. Spider Murphy Gang - Skandal im Sperrbezirk

19. De Kreuners - Ik Wil Je

20. Samantha - Eviva Espana

 

CD3


Foute Partymix by Sven Ornelis

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge feestneuzen gezocht voor vakantiefeest in Design Museum Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Vakantie is altijd een beetje feest en dus geeft Vlieg deze zomer twee keer een spetterend feest in Design museum Gent. Maar in je eentje kun je niet feesten. Daarom is Vlieg op zoek naar enthousiaste feestneuzen om er samen een onvergetelijk vakantiefeest van te maken. Een feest waar je alles zelf mag ontwerpen: slingers, hoedjes, servetringen, drinkbekers, enz., zoals ze er volgens jou moeten uitzien. En dan… feesten maar!

Wanneer?


Week 1: van maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli 2009

Week 2: van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus 2009

telkens van 14 tot 16.30 uur


Voor wie?


Kinderen van 6 tot 12 jaar (lagere school)


Prijs?


50 euro

Deelname: inschrijven is noodzakelijk via tel. 09 267 99 99 of e-mail museum.design@gent.be

Bijkomende info op www.designmuseumgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16de editie JAZZ in 't Park in de startblokken
Klik op de afbeelding om de link te volgen



De 16e editie van Jazz in ’t Park vindt plaats in het Gentse Zuidpark van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus en van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september 2009. Opnieuw staan er 18 groepen op de affiche, telkens van vrijdag tot en met zondag, met één middagconcert en twee avondconcerten. Op één groep na zijn alle namen bekend voor 2009. Deelnemers zijn het Amina Figarova Sextet als absolute Europese topper, heel wat groepen met Gentse roots en diverse nieuwe groepsprojecten. Een aantal nieuwe cd’s wordt voorgesteld.
De langverwachte dubbel-cd met opnames van de voorbije feestelijke 15e editie is nu ook beschikbaar.
Binnenkort héél wat meer op deze webstek maar zij die niet kunnen wachten kunnen al terecht op
www.gent.be/jazzintpark

Reageer (0)

17-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASAR is op 26/6 toe aan 9de Dwars door Gent (met fiets)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De negende editie van Dwars door Gent op vrijdag 26 juni vertrekt in en komt aan in de deelgemeente Drongen. Alweer heeft PASAR Gent-Eeklo geprobeerd een aantal nieuwe fietsroutes in het parcours op te nemen en ook het jaarthema Buur Natuur lonkt om de hoek met o.a. de Leie en de Blaarmeersen. Er wordt in groep gefietst onder begeleiding van de politie en een aantal wegkapiteins.

 

Sporthal Keiskant, Keiskantstraat 3, 9031 Drongen

 

Inschrijven: vanaf 18u30

 

Vertrek: stipt om 19u

 

Afstand:25 km

 

Deelname: leden € 1,5 €; niet-leden € 2,50; kinderen -12 jaar gratis

(inbegrepen verzekering en consumptie)

 

Meer info:

Gilbert Calleyl 09 231 13 13 of gilbert.calleyl@skynet.be

Nele Vermeersch 09 269 96 60 of nele.vermeersch@pasar.be

 

Organisatie: Fietsrecreatie Gent-Eeklo in samenwerking met Pasar Gent - Eeklo vzw

Bekijk de afbeelding op ware grootte

Reageer (0)

16-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ignace Crombé werpt zich op de jenevermarkt ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat differentieert jenever Crombé van de andere merken ?

 

De twee peilers waarin het merk jenever Crombé zich onderscheidt is het uitgebreid assortiment enerzijds en anderzijds de artisanale bereiding.

-         Het assortiment: het huidig assortiment is enorm uitgebreid. Het aanbod op de markt vandaag is te beperkt als je ziet welke mogelijkheden er zijn. Momenteel lanceren wij 44 soorten en tegen het einde van dit jaar komen er nog eens 15 nieuwe bij. De fijnproever heeft een aanbod die vandaag onbestaand is.

 

-         Het artisanale/ambachtelijke: Jenever Crombé is een Belgisch produkt dat in diverse stokerijen bereid wordt naar eigen recept.  Er wordt enkel gebruik gemaakt van verse grondstoffen. Jenever Crombé  is dus bijgevolg 100% natuurlijk bereid. Het unieke produktieproces zorgt ervoor dat de versheid van de produkten alsook de natuurlijke smaak van de grondstoffen volledig geaccentueerd worden.  Zo wordt bv de vanillejenever bereid met echte vanillestokjes en niet met synthetische vanilline.

 

Soorten jenever Crombé

 
 foto: www.jenevercrombe.be

24 soorten fruitjenevers:

Aardbei – Ananas – Appel – Appelsien – Bessen – Bloedappelsien – Bosvruchten Cactus – Citroen – Jenever op krieken – Kiwi – Lychee – Mandarijn – Mango – Meloen – Passievrucht – Peer – Perzik-abrikoos – Roze pompelmoes – Sleedoorn – Vlierbloesem – Zoete pruim – Zure appel – Zure pruim

 

4 soorten jenevers:

Belegen – Jonge – Korenwijn – Vieux Système

 

9 soorten roomjenevers:

Banaan – Bounty – Café glacé – Caramel – Chocolade – Cocosnoot – Hazelnoot  Speculaas – Vanille

 

6 soorten likeuren:

Advokaat – Amandel – Kastanje – Koffie – Rozen – Violet

 

1 Eau de vie:

Poire William

 

Distributie jenever Crombé

 

De bedoeling is vanaf de lancering van de nieuwe jenever Crombé, deze in een maximum aan horecazaken, verspreid over het ganse land, te koop aan te bieden. Er zijn al reeds diverse distributeurs aan het werk om jenever Crombé aan de man te brengen. De grootste is ongetwijfeld drankencentrale Smetje & zn te Aalter die het hele assortiment te koop aanbiedt aan zowel de professionelen als de consument. Ook verenigingen kunnen een flinke stuiver verdienen door op events met een jeneverstand uit te pakken. Uiteraard worden alle soorten van jenever Crombé ook verkocht in de jeneverlounge te Brugge.

 

 

Het etiket van jenever Crombé

 foto: www.jenevercrombe.be

 

Het etiket refereert naar een schilderij van Luc-Peter Crombé. Dit heeft zo zijn reden. Enerzijds is het een ode aan de Latemse kunstschilder en anderzijds  is er het streven naar perfectie op zowel technisch als artistiek vlak. Jenever Crombé wordt eveneens bereid met een streven naar perfectie op vlak van smaak, geur en kleur,  dit op natuurlijke basis zonder chemische toevoegingen.

 

De keuze van het schilderij is zeer doelbewust. Het schilderij is een onderdeel van een drieluik dat trouwens in de jeneverlounge Crombé in origineel kan bewonderd worden. De voorstelling van een priesteres op het etiket heeft eveneens veel gelijkenissen met onze jenever: een priesteres is een genezer, ze heelt met haar handen, haar creativiteit en haar inzicht. Ze is een wijze en heel diep in zichzelf geworteld en daardoor sterk in de wereld. Een priesteres is verbonden met de aarde, het universum en de grote Godin. Zij spreekt de taal van de natuur en zingt tot de ziel. Het etiket wil zo aantonen dat de inhoud met dezelfde natuurlijke zuiverheid bereid is.

 

Aangezien het schilderij dateert uit 1975, is het duidelijk dat Patricia Govaerts, vriendin van Ignace Crombé, moeilijk model kan gestaan hebben en alle speculaties hieromtrent verkeerd waren.

 

Kunstschilder Luc-Peter Crombé

De kunst van Luc-Peter Crombé is de kunst van een perfectionist. Zijn drang naar perfectie, zowel op louter technisch gebied als op zuiver artistiek opzicht, loopt als een rode draad doorheen zijn hele oeuvre. Dit blijkt al uit de jarenlange opleiding die hij zichzelf oplegde en uit de schroom waarmee hij, pas laat, zijn werk de geborgenheid van zijn atelier liet verlaten.

Zijn opleiding begon in de Academie en aan St-Lucas te Gent, waarna hij de klas van Permeke volgde in het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Daarna volgde  vijf jaar in het atelier van de Gentse meester Jos Verdegem. Crombé vulde dit alles aan met onvermoeibare zelfstudie, gewijd aan het onderzoek en het kopiëren der werken van oude meesters in binnen-en buitenlandse musea.

Esthetisch en louter artistiek heeft Luc-Peter Crombé zich laten leiden door een klassieke ingesteldheid die van alle tijden is en meteen de tweede rode draad is die doorheen zijn kunst loopt. Die klassieke ingesteldheid komt tot uiting in het kleurgebruik, in de tekening, maar vooral in de bladschikking die van schilderij tot schilderij zijn grootste bekommernis was.

Het is duidelijk dat in de kunst van Crombé de techniek van overwegend belang is. De techniek, het ambachtelijke in het werk van Luc-Peter Crombé heeft in bepaalde periodes de indruk gewekt dat hij te zeer geoccupeerd was met de perfectie van het middel. Het staat vast dat hij, veel meer dan in onze tijd bij kunstschilders gebruikelijk is, zich op de “stiel” heeft toegelegd, zoekend naar de meest betrouwbare leggers, zelf zijn verven bereidde en ze testte op hun duurzaamheid, experimenterend als een alchimist.

De kunst van Luc-Peter Crombé is zijn hele carrière door, afgezien van enkele ‘rustpunten’, literair-intellectualistisch geladen. Hij heeft zich steeds laten bekoren door onderwerpen die hij in cycli uitwerkte, tot hij ze helemaal uitgeput had en nieuwe terreinen opzocht. Zijn laatste cycli groeiden uit naar onderwerpen die hij op symbolische, ironische en erotische wijze onder de loep nam.

Meer informatie over het leven van Luc-Peter Crombé is te vinden op de website : www.crombe.eu

 

 

Peterschap Ignace Crombé

  foto: www.zangtalent.eu

‘Dat aan Ignace gevraagd werd het peterschap van jenever Crombé op te nemen  is evident’, zegt PR-verantwoordelijke Dominique Crombé.

De persuitnodiging die hij verstuurde vanuit zijn organisatiebureau Animô, deed meteen de speculaties oplaaien. Zou Ignace zijn eigen jenever gaan stoken of had hij zijn naam geleend voor deze nieuwe jenever ? Sommige media gingen nog verder en blokletterden ‘Vriendin Patricia gaat naakt voor jenever Crombé’ en dachten dat zij model had gestaan voor het etiket. Jenever Crombé haalde de nationale pers…nog vooraleer de persconferentie plaats vond. En dat is de verdienste van Ignace Crombé.

Ignace Crombé kennen we als een strever naar perfectie, naar kwaliteit en dit in alles wat hij onderneemt. Dit stemt overeen met de kwaliteit waaraan onze jenevers beantwoorden.

Ignace Crombé is tevens een levensgenieter, vaak een beetje ondeugend en hierin herken ik mijn vader Luc-Peter Crombé.

Maar Ignace weet ook jenever te appreciëren. Vandaar dat hij in 2006, zelfs als niet-Oostvlaming, werd geïntroniseerd in de Kappittelraad van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs. Hij heeft ondertussen onze 44 soorten reeds allemaal geproefd en weten te smaken.

Een leuk toeval is dat ook zijn familienaam identiek is aan de naam van onze jenever en wetende dat de naam ‘Crombé’ het voorbije anderhalf jaar niet uit de pers weg te slaan was, zal hij door zijn naam steeds gelinkt worden aan onze jenevers door elke consument die ons produkt proeft. Marketingsgewijs is zijn naam momenteel goud waard.

We zijn dan ook blij dat hij het peterschap over onze jenevers aanvaard heeft, teneinde als ambassadeur de jenevers Crombé te promoten onder de noemer ‘Sensation of Purity’. Hij kreeg uit handen van zaakvoerder Mevrouw Veerle Verstraete dan ook het diploma ‘peterschap jenevers Crombé’

Ignace zal ervoor te zorgen dat jenever Crombé in een maximum aan huiskamers aanwezig is en in ieders stamcafé kan gedronken worden.

Bedoeling is dat hij ook zal instaan om jenever Crombé op events, jaar- en avondmarkten te laten verkopen op een jeneverstand, teneinde verenigingen toe te laten hun clubkas te spijzen. Ignace zou op deze events ook een korte acte de présence verzorgen en even in de jeneverbar komen meehelpen

 

Jeneverlounge Crombé

 

Bij de lancering van een nieuw jenevermerk, lag de opening van een jeneverlounge  zeker voor de hand.    jenevers kan men hier ook cocktails drinken op basis van jenever Crombé.

Bovendien worden de flessen hier ook te koop aangeboden aan de consument tegen 12,90€ per fles.

De jeneverlounge is een hype tent. Jenever wordt al te veel geassocieerd met oudbollig en juist daarom willen wij daar verandering in brengen. Omdat de smaken verschillen en evolueren, is het perfect mogelijk om de ambachtelijke jenevers te combineren met de huidige frisdranken die overvloedig aanwezig zijn in onze consumptiemaatschappij.

De trendy zaak is geopend op  donderdag, vrijdag, zaterdag en  zondag en dit vanaf 17 uur tot….

Sedert de maand juni wordt elke zaterdagavond  een muzikale attractie geboekt :

-         20 juni vanaf 21 uur : Kwartet Vaquero met jazzy-soul Music

-         27 juni vanaf 22 uur : Solo-concert  Freddy Birset met Franse chanson

In de toekomst zal er ook gewerkt worden rond thema-avonden en workshops. De zaak kan ook afgehuurd worden voor privédoeleinden of verenigingen. Voor contact : 050/68.96.60

De bedoeling is dat ook in andere steden een nieuwe jeneverlounge Crombé zal geopend worden. Momenteel wordt volop gezocht naar de geschikte locaties.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Chen (Eerste Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2009) op 27/6 in Oostende

Ray Chen (20, Australië) was de jongste van de finalisten van de voorbije Koningin Elisabethwedstrijd.
Hij moest ook nog eens het langst wachten van alle finalisten om het podium te beklimmen.
En toch... Hij deed dit met een charme die iedereen wist te appreciëren, ook de jury. Maar het was meer dan zijn charme.


 

Elise Simoens schreef in De Standaard: "Chen is een podiumbeest. Je voelt duidelijk dat achter zijn spel een grote controle en doordachte visie schuilgaan, maar eens hij op het podium staat, geeft hij de indruk dat alles spontaan uit zijn viool vloeit."

 

Voeg hierbij het schitterende Nationaal Orkest van België onder leiding van Rumon Gamba en een uitgelezen programma, en je krijgt een concertavond om duiven en vingers bij af te likken.
Op het programma staat werk van R. Wagner (Der fliegende Holländer), J. Sibelius (Vioolconcerto opus 47) en Sir E. Elgar (Enigmavariaties opus 36).

 

Het concert gaat door op zaterdag 27 juni 2009 met aanvang om 20.00 uur èn om 19.30 uur is er een inleiding door programmator Michel Dutrieue.

   

Info en tickets: 26 - 23 - 20 euro (excl. 2 euro reservatiekosten):

Online via www.kursaaloostende.be/ostendiaclassica en in de  Box Office van Kursaal Oostende (ma-za 13.30-18.30 uur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Walter De Buck verbeeldt (tot 6/9 in St. Pietersabdij)

Tot en met zondag 6 september 2009 loopt in Kunsthal Sint-Pietersabdij de tentoonstelling ‘Walter De Buck verbeeldt’. Alle Gentenaars kennen Walter De Buck als de geëngageerde volkszanger en de drijvende kracht achter de heropleving van de Gentse Feesten. Minder bekend is de beeldende kunstenaar Walter De Buck. Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag organiseert Kunsthal Sint-Pietersabdij een overzichtstentoonstelling van zijn bijzonder rijk en gevarieerd plastisch oeuvre.

 

Walter De Buck groeide op in een kunstminnend milieu. Zijn vader was leraar tekenen aan de Gentse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waar ook Walter een klassieke scholing volgde. Zijn grote leermeester beeldhouwen was Jozef Cantré, een van de laatste Vlaamse expressionisten.

 

Als jonge artiest zocht Walter De Buck eigenzinnig zijn eigen weg. Oorlog en vrede en de schending van de mensenrechten waren thema’s die aan de basis lagen van Walters engagement als mens en als kunstenaar.

 

Henry Moore en Ossip Zadkine hadden op Walter De Buck een grote invloed. Zijn vroege werken evolueren dan ook naar het niet-figuratieve, het eerder abstracte.

 

De eerste erkenning als kunstenaar kwam er in 1959 toen hij de Koopal-staatsprijs voor beeldhouwkunst ontving. Aan deze prijs was een studiebeurs verbonden die Walter De Buck toeliet naar India te reizen. Hij verbleef er een jaar en raakte er blijvend gefascineerd door de oosterse cultuur en filosofie. Deze reiservaring werd bepalend voor zijn verdere carrière als beeldhouwer.

  

Omdat hij zijn engagement niet in abstracte lijnen kon uitdrukken, nam Walter De Buck afstand van zijn tijd en van zijn leeftijdsgenoten. Hij liet zich inspireren door de gebeeldhouwde verhalen in de Indische tempels en koos resoluut voor het figuratieve. Verhalen vond hij bijzonder bruikbaar om zijn boodschap te brengen, zijn sociaal engagement te uiten en zijn verbondenheid met Gent uit te drukken.

Deze keuze was niet gemakkelijk en werd hem niet in dank afgenomen. Ze stond haaks op die van tijdgenoten die conceptueel gingen werken, denkend vanuit hun eigen persoonlijke ik. Voor Walter De Buck betekende kunst een kritische reflectie op wat er in de maatschappij gebeurde. Het is dus ook niet verwonderlijk dat Walters werk niet terug te vinden is in galerijen of in musea. Zijn beelden staan in de publieke ruimte, ze zijn inhoudelijk en vormelijk toegankelijk voor het grote publiek.

 

walter-de-buck (6k image)

Zijn meest productieve periode als kunstenaar startte in de jaren 1980. Na meer dan vijftien jaar inzet voor ‘zijn’ vzw Trefpunt en ‘zijn’ Gentse Feesten was Walter naar Galicië (Spanje) vertrokken om er uit te rusten en zich te herbronnen. In 1986 keerde hij terug naar zijn geboortestad om zijn eerste monumentaal beeld in de stad te realiseren: het vijf meter hoge beeld van Karel Waeri nabij Sint-Jacobs.  Daarna volgden verschillende overheidsopdrachten: de beelden voor het gerenoveerde Metselaarshuis in de Cataloniëstraat, de Skaters aan de sociale woonwijk het Scheldeoord, de beelden met volkse verhalen van het liederlijke leven van keizer Karel voor de Brug der Keizerlijke Geneugten aan het Zilverhof. Ondertussen was hij attaché geworden bij schepen Danny Vandenbossche en later bij burgemeester Frank Beke. Vanuit zijn ervaring met de Creatievloot plaatste hij het omgaan met kunst in de publieke ruimte op de agenda. Voor zijn projecten werkte Walter De Buck samen met jonge kunstenaars die het moeilijk hadden en met langdurige werklozen die een nieuwe beroepsactiviteit zochten. Met sociale tewerkstellingsprojecten zoals het Beeldhouwerscollectief Loods 13 kon Walter zijn kunstenaarsschap perfect linken aan zijn maatschappelijk engagement. Zo werd ondermeer een reconstructie van de Gentse Barge gebouwd naar een historisch model en volgens ambachtelijke technieken.

 

Met de tentoonstelling in Kunsthal Sint-Pietersabdij is men erin geslaagd om via tal van voorstudies en kleine modellen in gips, koper en brons de bezoeker een duidelijk idee te geven van het ontstaan en de langzame groei van Walters beelden en projecten. Illustratief is zeker ook de fotoreportage met beelden uit zijn atelier. Walter De Buck legt er de laatste hand aan zijn tot nu toe meest monumentale werk: ‘De Ballerina van de Zeeman’ of het Havenbeeld.

 

Bijzondere aandacht verdient ten slotte de begeleidende publicatie. Het is geen gewone catalogus geworden. De auteurs Karel Van Keymeulen, Hilde Pauwels en Geert Van Doorne zijn er samen met Marc Vandepitte, directeur van drukkerij Sintjoris en vriend van Walter, bijzonder goed in geslaagd om via interviews met Luc Daels, Frank Beke, Herman Balthazar, Geert Van Doorne, Clee Van Herzeele en Marc Vandepitte een indringende kijk te geven op de mens en de beeldende kunstenaar Walter De Buck.

 

Praktisch

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, behalve op maandag.
Open op de eerste maandag van de Gentse Feesten 20 juli 2009

Toegangsprijs:

5 euro per volwassene,
3,75 euro voor groepen van minimum 15 personen, senioren 55 +, jongeren van 19 tot 26 jaar,
Gratis: jongeren tot en met 18 jaar, schoolgroepen en leraren in bezit van een lerarenkaart.

 

Informatie:

 

Kunsthal Sint-Pietersabdij - Sint-Pietersplein 9 - 9000 Gent (09 243 97 30)
(
drr.sintpietersabdij@gent.be en www.gent.be/spa)

Reservaties voor groepen: 09 269 60 02 - fax 09 225 18 14 - info@boekjebezoek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale toppers bij ARS Entertainment



Met de nr.1 single “In 100.000 Jaren”  ging de immer goedlachse schlagerprins Christoff gewoon door op het elan van het onwaarschijnlijke succesjaar 2008.  En het Vlaamse schlagerpubliek krijgt waar het om vraagt, zeg maar schreeuwt, want met “Miljonair” heeft Christoff reeds de opvolger van “In 100.000 Jaren” klaar.

 

Opnieuw een vrolijke Vlaamse meezinger die menig feesttent en Cultureel Centrum op zijn kop zal zetten.
In “Miljonair” neemt Christoff je mee in zijn droom en vraagt zich af…Wat zou ik doen als ik ooit miljonair mocht zijn?.... 
Een vraag die velen onder ons zich wel eens stellen.

 

Herkenbaar, Vlaams, vrolijk, polonaisegevoelig, het zijn dé peilers van het succes van Christoff
en in “Miljonair” zijn ze in overvloed aanwezig.

 

Christoff - Miljonair ligt nu in de winkel! Het nieuwe album volgt begin juli ....




Na haar verovering van het Europese vasteland, Canada en Groot-Brittanie heeft Kate Ryan de smaak helemaal te pakken. Ze is terug met een remake, en wat voor één! Samen met haar Zweedse producersteam werkte ze hard aan de “Kate Ryan” versie van Babacar, een nummer van France Gall van het gelijknamige album uit 1987. Kate’s handelsmerk bij uitstek is het vernieuwen van grote (Franstalige) hits uit het verleden. Veel van haar versies worden zelfs grotere hits dan het origineel.

 

Deze single wordt de voorloper van een concept album dat later dit jaar verschijnt. Bij het nummer hoort uiteraard een videoclip, en ook nu hebben Kate en haar team kosten noch moeite gespaard om een clip van internationaal niveau af te leveren.  Babacar wordt ongetwijfeld één van de smaakmakers van de zomer!



KAYDEN is het nieuwe kindje van Andy Janssens en Wim Joos. Andy Janssens maakte naam door het maken van remixen en te produceren voor diverse grote groepen als 2 Unlimited en CB Milton. Onder de producersnaam AJ Duncan nam hij later ook Nick Kamen onder handen en produceerde samen met DJ F.R.A.N.K. (Ti-Aya) de klassieker “SummerJam 2003” voor Underdog Project. Met zijn 2 Unlimited-collega Phil Wilde schreef en produceerde Andy voor Kate Ryan onder andere de megahits ‘Scream For More’ en ‘Désenchantée’.

 

Sterke songs en dance combineren blijft zijn specialiteit en zo kwam Andy terecht bij ‘To The Moon’ van de Australische popgroep Savage Garden. Hij contacteerde Wim Joos, die al jaren zingt in het clubcircuit en een goede vriend is van Andy, en Wim zette enthousiast een perfecte vocal neer. Het resultaat is een trendy maar stijlvolle nieuwe danceproductie. KAYDEN is de krachtige naam die gekozen werd om hun samenwerking los te laten op het publiek en met “To The Moon” lijken ze op weg naar een eerste grote hit!


Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs