Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
08-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROCK'n TROLL zet Gentse muziekzomer in !

Op 7 en 8 juli geven de Vrijdagsmarkt en Bij St Jacobs het startsein voor een weekend vol muziekplezier ... een organisatie met een ruimere programmaering en omkadering: KREZIP bvb is de hoofdvogel op de Vrijdagsmarkt terwijl DAAN de andere muziekliefhebbers probeert in te palmen Bij St. Jacobs.

 


Alle concerten zijn gratis en starten op 7/7 om 18.50 uur EN op zaterdag 8/7 om 16.30 uur (Vrijdagsmarkt) met o.a. Kurt Lotigiers, Reborn, Fascination; Gene Thomas, Krezip, By No Means en D.J. Frank EN om 17.30 uur (St Jacobs) met o.a. Balthazar, Waldorf, Monza en Daan.

 


Voor meer info verwijzen wij U graag naar www.rockntroll.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierliefhebbers ..... op Uw plaatsen ... start !

 EUROBIERBEURS 2006 .... THE PLACE TO BE !!

Op vrijdag 7 - zaterdag 8 en zondag 9 juli is de stad Gent weerom gastheer voor een puike organisatie waaraan niet alleen heel wat brouwerijen en bierverdelers deelnemen ... maar waar vooral de bierdrinker aan haar of zijn trekken komt ! Niet minder dan 19 brouwerijen stellen het beste van zichzelf voor en dat kan niet anders dan geslaagd zijn, want zeg nu zelf ... wat gaat er boven een geestrijk drankje dat als 'bier' wordt gekenmerkt. Naast proeverijen, een aparte ambiance èn een resem aan muzkale optredens ontdekt U er ongetwijfeld het drankje waarin gist, mout en andere ingrediënten een zeer belangrijke rol spelen. Het hele gebeuren wordt geanimeerd door Professor Goedbier en alle introducties komen van Big Boy Frankie ... dus ... !!!
Alle dagen startent om 16.00 uur op het Emiel Braunplein ... gewoonweg the place to be !!!
Surf voor alle info naar www.eurobierbeurs.be  en santé !!


Reageer (0)

28-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 25 dagen van Vlaanderen - deel 20

 In de reeks "De 25 dagen van Vlaanderen" wordt in deel 20 aandacht geschonken aan de invoering van het Nederlands op school ... en dan schrijven we eigenlijk 14 juli 1932. Ook deze datum blijkt één van de beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis te zijn en dat uit zich in een prangende terugblik door auteur Romain Vanlandschoot.
14 juli 1932: de officiële bekendmaking van de wet die het taalgebruik regelt in het lager en middelbaar onderwijs waardoor in Vlaanderen de taal van de streek OOK de taal van het onderwijs wordt.
Ook in dit nummer kunnen we méér dan zomaar genieten van zeer goed geschreven teksten die perfect aangevuld worden door een resem aan illustraties (foto's, affiches, tekeningen, ...) waardoor het inzicht in de besproken materie makkelijker wordt dan de tekst die oorspronkelijk in de wet werd verwerkt. In deel 20 wordt eveneens teruggeblikt op de periode 1919-1939 (waaronder de tentoonstelling van Antwerpen, de eerste Europese wolkenkrabber, Rex Vlaanderen, de wereldtentoonstelling in Brussel en de basiliek van Koekelberg èn moderne literatuur.
Het thema binnen dit nummer is '2000 jaar Vlaanderen, de Vlamingen en hun jeugd' .... waardoor ook dit deel eigenlijk onmisbaar is voor zij die Vlaanderen en haar geschiedenis een beetje op de voet volgen. Het mag gezegd dat Waanders Uitgeverij er deel na deel in slaagt om een boeiend, interessant en uniek geheel te bundelen waardoor jong èn oud geboeid worden. Ook deze keer betaalt U 4,95 € voor het deel en vindt U deel 20 in de boek-en krantenhandel.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JODYMOON: een nieuwe muzikale ster aan de hemel

Blij dat we nog eens een CD-album mogen bespreken die niet onmiddellijk in de lijn ligt van datgene wat dagelijks op de markt komt. Want wie nog nooit gehoord heeft van JODYMOON zal aangenaam verrast zijn van de prestaties van Digna Janssen en Johan Smeets uit het Nederlandse Maastricht. Beiden maakten ze in een eerdere carrière deel uit van de rock band Rosenfeld alwaar ze respectievelijk als zangeres en gitarist aan de bak kwamen. Maar nadat ze op het eiland Sardinië nieuwe liedjes hadden geschreven en de andere Rosenfeld-leden niet ècht enthousiast waren ... was een nieuwe formatie geboren : JODYMOON.
Bij EMG konden ze gelukkig aanblijven waardoor de kans op het ooit uitbrengen van een album méér dan zomaar als reëel mocht worden bestempeld. En zo geschiedde want vandaag stel ik graag een album voor dat als "Look at me, look at me, don't look at me" onder de doopvont werd gehouden. Met 12 gloednieuwe nummers bewijzen ze dat ze een plaats waard zijn binnen de toch al enorme muziekwereld, maar gelukkig onderscheiden zij zich door het enthousiaste geluid dat zij produceren ... waaronder een Wurlitzer ! Onmiskenbaar maakt deze Wurlitzer deel uit van de JODYMOON-sound waardoor het geheel iets apart krijgt. Ze maken trouwens van de gelegenheid gebruik om van het eerste nummer ("How long") onmiddellijk al hun eerste single te maken. Wist je trouwens dat het duo het liefst liedjes schrijft op basis van omgevingopnames die door hun oude mono cassetterecorder is vastgelegd ?
Eén zaak is zeker: wie houdt van een memorabele mix van rock, riff, melancholie en indringende teksten zit zeker goed bij de aanschaf van dit album.
Voor méér info over dit (nieuwe) debuut verwijzen wij naar www.jodymoon.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (28/6 - 4/7)

Net vóór het ingaan van de jaarlijkse vakantieperiode (alhoewel sommigen nog een tijdje geduld moeten hebben), stel ik graag nog een pakket samen van nieuwe literaire uitgaven die de moeite waard zijn om in huis te hebben ... of toch minstens te lezen !
In de vakantieperiode streef ik ernaar minstens 5 nieuwe boeken per week voor te stellen zodat U gestimuleerd wordt om in de rustige momenten eens een boek ter hand te nemen ... want laat ons eerlijk zijn: lezen gebeurt te weinig en is toch zo aangenaam !
Deze keer koos ik voor volgende selectie:

 Deze man zal  misschien niet onmiddellijk iets zeggen maar het is ALBERT LONDRES. Deze man, die zichzelf eigenlijk voorbestemd zag als dichter werd echter snel beroem om zijn reportages en resiverhalen in diverse Franse uitgaven. Zo versloeg deze auteur in 1924 in opdracht van Le Petit Parisien alle ritten van de Ronde van Frankrijk. Dag en nacht volgde hij het wel en wee van de toenmalige renners (Ottavio Bottecchia, Lucien Buysse, Nicolas Frantz en de gebroeders Pélissier) en informeerde de wielerliefhebbers over bijvoorbeeld de redenen van opgave, de onderlinge concurrentie en het zweten en zwoegen in de zéér lange etappes. Zijn literaire inspanningen van 1924 zijn nu verschenen in het boek "Dwangarbeiders van de weg" dat is uitgegeven door Het Sporthuis (Arbeiderspers).
Niet alleen geeft het boek (86 pagina's) ons een blik op de carrière van Albert Londres (zodat we ons een beeld kunnen vormen van die periode), maar zorgt wielerkenner Jeroen Wielaert tevens voor HET verslag van 1924 èn de achtergronden van de andere 3 Rondes van Frankrijk die Albert Londres heeft verslaan. Zeker en vast een aanrader met de komende Tour de France in het vooruitzicht !!

"Dwangarbeiders van de weg - De Tour van 1924" is een historisch relaas van Albert Londres en verscheen bij Het Sporthuis (Arbeiderspers - ISBN 90-295-6391-5) voor 17,95 €.

 Zomer, zon en ruimte ... méér moet een mens niet hebben, hé ! Alhoewel, met het boek "Feesten is gezond" van Frank Fol (uitgeverij Lannoo) heb je nog een troef méér in handen om het jezelf en de eventuele gasten aangenaam te maken. Niet dat deze uitgave zich specifiek richt naar de zomerperiode want voor de makers van het boek is bijna alle dagen feest. Maar feit is dat er op de 175 rijkelijk gevulde pagina's enkel maar feestideeën worden aangeleverd MET groenten. Zo sommen we even volgende verklarende hoofdstukken op: Rond een winters spit - Experimentele jamsessie bij Frank thuis - Valentijn: met groenten naar bed - Pasen aan zee - Veggie & Pasta - Smullen en feesten met groentetapas - Feestelijk koken in de toekomst - Kleurrijke groenten op Kidsfeestje - Wok arond the clock èn Oudejaarsavond met groenten in de hoofdrol. Ieder hoofdstuk is gestoffeerd met diverse èn unieke recepten waarin ook BV's een rol spelen. Zo stellen we op de foto's van Kris Vlegels vast dat Frank Fol gekookt en georganiseerd heeft voor o.a. Jean Bosco Safari, Dominique Monami, Peter Hoogland, Julien Vrebos, Peter Van Laet, Anja Daems en Günther Neefs. Van gelakte eend met geroosterd brood en slaatje van prei en komkommer tot rijpe peer met magere kaas, ijs van rode paprika en coulis van pompoen en citroen ... U kan zich niet inbeelden wat met groenten allemaal mogelijk is ... zeker als U het feestelijk ziet.
Afsluiten doet Frank Fol met zijn groenten-ABC, een overzicht van de bestaande èn te gebruiken groentepannen ... om uiteindelijk ook nog eens de juiste wijnen bij het juiste recept voor te stellen.
Een prachtig geïllustreerd boek waarin auteur en fotograaf elkaar hebben gevonden, hetgeen een verrassend resultaat en een prima uitdaging is voor de lezer ... potentiële feestneus !

Het boek "Feesten is gezond" werd uitgegeven door LANNOO (Tielt)(ISBN  90-209-6525-5) en kost 24,95 €.

Om deze sportief en culinair getinte selectie te voltooien, neem ik U met Pepita Aris mee naar de Spaanse keuken :

 Want ondanks het feit dat Spanje sinds 27/6 het Wereldbeker Voetbaltornooi heeft moeten verlaten is en blijft de Spaanse keuken een voltreffer voor iedereen die graag eens culinair geniet. In deze schitterende uitgave van Veltman Uitgevers streeft de auteur ernaar om een keuken aan te bieden die doodrenkt is van traditie en historie en waarin de ingrediënten, technieken en recepten de hoofdrol vertolken. In niet minder dan 256 pagina's bundelt Pepita Aris (die hiermee al aan haar zesde boek over dit onderwerp toe is) een rijkelijk en divers aanbod van producten en recepten die de weerspiegeling is van de jarenlange traditie van het zuiderse land. Van de heuvels van Andalusië tot de vlaktes van Castilië ...
Startend met een zeer kundig samengesteld en vlot te lezen overzicht van de spaanse keuken, de spaanse regio's, de sociale context, de tapas en de feestdagen èn fiësta's ... wordt overgestapt naar de eigenlijke recepten die zelfs voor leken een haalbare kaart zijn. Zo maken we kennis met de sterke zijde van olijven, serveren we maaltijden met kaas en zuivelproducten en wordt volop aandacht besteed aan groenten, specerijen, rijst en pasta, vis, schelp-en schaaldieren, varkensvlees, worst, ham, wild, fruit en nagerechten, wijn en taarten. Zo komen we te weten dat cocido het nationale gerecht is ... zijnde een stoofpotje van vlees en kikkererwten waarbij de katholieke Spanjaarden varkensvlees en worstjes gebruikten als bewijs dat ze geen jood of moslim waren. Niet alleen kunnen we in het boek foto's zien van het uiteindelijke resultaat, maar loodst de auteur ons mee doorheen het volledige proces zodat het bijzonder aangenaam is om het boek tijdens de kookexperimenten naast jou te hebben. Zo probeerde ik zelf eens de Torijas ('arme ridders') die als gesuikerde toastjes ideaal zijn voor bijna elke gelegenheid, of stortte ik mij op het samenstellen van de Pinchitos Moruños (spiesjes van gemarineerd vlees die bijzonder geliefd zijn in Andalusië). Het is een buitengewoon informatief boek waarmee ik deze gans webstek zou kunnen vullen, maar zij die graag eens genieten van de Spaanse keuken zullen er zeker naar op zoek willen gaan.

Het boek "De Spaanse keuken" is samengesteld door Pepita Aris en werd uitgegeven door Veltman Uitgevers (in België verdeeld door Agora Uitgeverscentrum Aalst-Erembodegem) en kost amper 19,95 €
¡Buen provecho!Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (11) Het Huis van Alijn wordt een topper

Het is en blijft een traditie dat het Huis van Alijn (zeg maar: het vroegere Muséétse) tijdens de Gentse Feesten naar voren komt met een sterk programma en dit jaar is dit niet anders. Dat heeft enerzijds te maken met de bijzondere mogelijkheden die de locatie biedt MAAR vooral door het enthousiaste beleid dat daar tegenwoordig gevoerd wordt door Sylvie Dhaene en haar team.Of zoals ze zelf aanhaalt: "Hier actief zijn en ideeën uitwerken tot een kwalitatief geheel is geen 9 to 5-job" ...
Iedere Gentenaar heeft ongetwijfeld al een middagprogramma meegemaakt vanop de binnenkoer van deze prachtige locatie en weet inmiddels dat het Huis van Alijn dagelijks (behalve op zaterdag) een aperitiefconcert programmeert tussen 10.30 en 12.30 uur. Op zaterdagen is het binnekoerke gereserveerd voor de Gentse verzamelclub De Draak ...Jong en oud voelen zich bijzonder in hun nopjes vanaf 15.00 uur want dagelijks kunnen zij samen met het Gentse Pierke volksculturele avonturen beleven en 's avonds zorgt Paul Es vanaf 18.30 uur voor een uniek spektakel waarin de jaren '50 centraal staan. Zin in hoelahoepen, oude films, een praatgast uit die tijd (Paula Semer, Jacques Vandersichel, Miel Dekeyser) aangevuld met een vocale uitdaging door filmmaker Lieven De Brauwer ? Een must voor allen die de jaren '50 van dichtbij OF van ver hebben meegemaakt !

Wie hierna nog niet naar huis wil, kan van woensdag 19 juli tot maandag 24 juli in één stap de Norbertijnerkapel in voor een avondvullende theatervoorstelling van de cabaretgroep DE NEVENEFFECTEN die zorgen voor een gezonde portie hilariteit en absurdisme .... maar voor dit spektakel èn al het vorige nieuws over het Huis van Alijn verwijs ik U met veel genoegen naar de webstek van de locatie: www.huisvanalijn.be waarop U alles vindt wat U maar wil weten !

Vergeet ook niet dat ook het boek "De jaren '50 in kleur' (in samenwerking met uitgeverij Lannoo) aldaar verkrijgbaar is èn voor een recensie zoekt U op deze webstek maar naar het artikel van 24/6/2006.

Reageer (0)

27-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook GARRY HAGGER kan het zingen niet laten !

Het is quasi onmogelijk om een exacte definitie te geven van het begrip 'rasartiest' ... maar mijn voorbije radiojaren bij de Gentse stadsradio Roeland en daarvoor Plus, hebben mij alvast GARRY HAGGER als zo'n man leren kennen. Veel talent, artistieke gedrevenheid, liefde voor het publiek èn voor programmakers gecombineerd met een niet aflatend streven naar perfectie en verbetering in zijn vak.
Op Eurosong 2004 verraste hij zowat iedereen met een klassieke uitvoering van het nummer 'Jij beroert mij' en zijn 'Het mooiste moment' doet nog steeds glasgerinkel weerklinken. Maar Garry Hagger bleef niet stilzitten en speelde ondertussen heel wat 'unplugged'-concerten en bouwde met 'Garry Hagger sings the blues' (zie item van 12/4 op deze webstek) een verrassend tussendoortje op in zijn toch al overvolle agenda. Vergeet uiteraard ook niet de grote discotheekhit 'Ik heb de hele nacht liggen dromen' niet die Garry vorig jaar uitbracht !
Maar nu is het weer zover want op aandringen van enkele vrienden trok Garry in mei j.l. naar de studio voor de opname van een nieuwe single die nu reeds bij de platenboer ligt: 'Zonder jou' ... een bewerking van die ooit door Vicky Leandros grootgemaakte hit 'Après toi'. Het ziet er dus goed uit voor deze sympathieke Hammenaar ... en dat zegt ook zijn zomeragenda !

** Vanaf 15 juli staat Garry Hagger trouwens dagelijks op de planken met Freddy Geirnaert tijdens de Gentse Feesten ... en dit in Zaal Crombrugge op de Huidevetterskaai (info + reservaties: 09/225.54.51) èn verzorgt hij het aperitief-en theeconcert op dinsdag 18 juli (info op zelfde telefoonnummer).
Voor méér info over de agenda van Garry Hagger: www.garryhagger.be

Reageer (0)

26-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (10) Aperitief-en Theeconcerten Stad Gent
 Deze Gentse Belleman kondigt deze keer de aperitief-en theeconcerten aan die de Dienst Feestelijkheden van de stad Gent ook in 2006 organiseert. Zoals de traditie het wil kan U van zondag 16 juli tot en met maandag 24 juli tussen 11.00 en 13.00 uur terecht in de prachtige tent op het Laurentplein, terwijl hetzelfde programma nog een wordt overgedaan tussen 16.00 en 18.00 uur maar dan op de binnenkoer van het bisschoppelijk seminarie (Kapittelstraat).

zondag 16 juli : CHRISTOFF
maandag 17 juli : WIENERENSEMBLE ROGER RENARD
dinsdag 18 juli : GARRY HAGGER EN COMBO
woensdag 19 juli : EDDY WALLY
donderdag 20 juli : KATRIEN GALLEZ
vrijdag 21 juli : JOHAN SCHATTEMAN
zaterdag 22 juli : TRIO JOHAN STOLLZ
zondag 23 juli : FRANK GALAN
maandag 24 juli : DOMINIC - IVAN LEENDERS - GUS ROAN en DANNY SINCLAIR (presentatie: Johan Dhaene)

Voor het aperitiefconcert betaal je 2 € per ticket (09/225.54.51) - het theeconcert is gratis !
Voor méér info: www.gentsefeesten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grootste strandlaken ter wereld in De HaanNa maanden werk ontrolt De Haan op donderdag 29 juni a.s. het grootste strandlaken ter wereld op het strand. “The Largest Beach Towel” zoals het Guinness Book of Records het noemt, is maar liefst 5000 meter lang en meer dan 2 meter breed. De oriëntatiepaalfiguurtjes (huisje, treintje, bootje, bal, vis, banaan) die je terugvindt op het strand zijn het hoofdmotief van het laken.
Meer informatie bij Dienst voor Toerisme De Haan: +32 (0)59/24 21 34 of
toerisme@dehaan.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterpolo overheerst op 1 en 2 juli in GENT

Deze affiche spreekt gewoonweg boekdelen:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers heeft nieuwe single

 Bezige bij WILLY SOMMERS is terug uit de opnamestudio èn in grote doen.
Na een voorjaarssingle is er nu weer een release uit bij platenfirma MAGIC (distributie EMI Belgium) die de titel "Laat de zon in je hart" meekreeg. Dit nieuwe geluid van Willy is een zomers, origineel nummer van de tandem Raymond Felix en Jacques Verburgt terwijl Patrick Hamilton tekende voor de productie met Vlaamse topmuzikanten. Willy Sommers lijkt als herboren en volop klaar voor kwalitatieve, commerciële muziek.
Hij staat ondertussen al in de Radio 2 playlist maar het is duidelijk dat ook de andere radio's snel zullen volgen.
Om dan nog maar te zwijgen van zijn concertreeks "35 jaar" waarin 'Laat de zon in je hart' ongetwijfeld een mooie plaats zal krijgen ... bijvoorbeeld op 5/8 in het Casino van Middelkerke - op 12/8 op Rimpelrock Hasselt - op 26/8 in Merchtem - op 22/10 in Oudenaarde of op 16/12 in Beveren-Waas. Het belooft dus een bijzonder drukke zomer te worden, maar dat is sympathieke Willy hartelijk gegund.

Reageer (0)

24-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayumana ... een must in Oostende

Download dit bestandHet Kursaal Oostende haalt tijdens de zomermaanden Mayumana naar de Belgische kust.
Mayumana stond wereldwijd op alle grote podia en entertainde al meer dan 4 miljoen bezoekers.
Positieve vibes, inspirerende oerritmes en een intensieve levensvreugde, Mayumana heeft het allemaal !

Mayumana is een spectaculaire show van Israëlische origine met een combinatie van acrobatie, pantomime, dans, zang, humor en bovenal heel veel energie. Er wordt overal op gedrumd, behalve op trommels. Naast de lege olieblikken en andere accessoires blijken dijbenen, gezichten en voorhoofden eveneens zeer geschikte alternatieven te zijn. Bezoekers van Mayumana worden volledig ondergedompeld in dit spektakel vol virtuoze ritmes, humor, variatie en 'tribal energy'.

Deze show van wereldformaat loopt in het Kursaal Oostende van 25-30 juli en van 23-28 augustus.

Download dit bestand

Voor info en reservatie: www.kursaaloostende.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Lannoo en het Huis van Alijn op zoek naar de jaren '50

Op vrijdagmiddag 23 juni voelde ik mij eventjes een Gentenaar uit de jaren '50, toen ik samen met enkele collega-journalisten de binnenkoer van het Huis van Alijn betrad ... op weg naar huisje 65 ... alwaar het boek "De jaren '50 in kleur" door uitgeverij Lannoo officieel werd voorgesteld. Enkele indrukwekkende voorwerpen uit die jaren zorgden alvast voor een pittige ontvangst en brachten de aanwezigen in de sfeer die vanuit het boek voor de nodige uitstraling moest zorgen.
En eigenlijk is het niet toevallig dat dit boek op deze Gentse locatie werd voorgesteld, want  het team van het Huis van Alijn zorgde voor de perfecte invulling van het 144 pagina's tellend boek waarin zomaar eventjes méér dan 300 illustraties als ervaren gids fungeren doorheen de jaren waarin niet alleen de Expo '58 als hoogtepunt werd ervaren, maar waarin tevens de 45-T platen (de singles), de lingerie, de vespa's en het concervenblik van Marie Thumas een bijzondere rol speelden.
Het boek laat de lezer toe op een zeer ontspannende maar tegelijkertijd leerzame manier kennis te maken met die facetten die 'kleur' brachten tussen 1950 en 1960. Er werd niet specifiek gezocht naar de opvallende momenten en voorwerpen, maar vooral naar datgene waarmee de Gentenaar en Belg dagelijks geconfronteerd werd in een decennium dat niet voor niets als één van de belangrijkste uit de geschiedenis wordt bestempeld. Terwijl Els Vanaverbeke, Sylvie Dhaene en Nele Van Uytsel zorgden voor de geschreven teksten en de samenstelling van het boek, verzorgde Greet Vanderhaegen de beeldredactie en trok Paul Van Wouwe met fototoestel op pad voor de hedendaagse fotografie. 
Dit boek zal bij vele mensen heel wat sentiment doen loskomen, want U ontdekt er ongetwijfeld voorwerpen in waarmee grootouders, ouders of Uzelf bent opgegroeid ... en die jammer genoeg jaren geleden een weg vonden naar het containerpark.
Gelukkig zorgt "De jaren '50 in kleur" voor een nooit of nimmer verdwijnende herinnering !

"De jaren '50 in kleur" werd uitgegeven door Lannoo en werd samengesteld door het team van het Gentse Huis van Alijn.
Het ligt vanaf vandaag in de boekhandel èn de museumshop van het Huis van Alijn (Huisje Landsgraeve) voor 24,95 € en is te vinden onder ISBN 90-209-6624-3

Volgende week plaatst deze webstek trouwens de schijnwerper op de activiteiten van het Huis van Alijn en uiteraard zullen de inspanningen tijdens de komende Gentse Feesten niet vergeten worden. Maar wie nu al wil kenneis maken met deze oase van rust in het Gentse stadscentrum, kan steeds terecht op www.huisvanalijn.be


 

Reageer (0)

23-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff scoort nog eens een dikke hit !Het lijkt wel of de carrière van de 30 jarige Vlaamse zanger Christoff plotseling in een stroomversnelling is terechtgekomen. Over twee weken viert Christoff z’n “15 jaar Christoff’ in een uitverkocht Casino van Middelkerke en toch heeft het er plotseling alle schijn van dat hij die verjaardag kan vieren met z’n eerste grote hitsingle.
'Eenmaal komt voor jou die dag’ vliegt als een trein in de hitparade. De nieuwe single stijgt deze week door naar # 4 in de Vlaamse Top 10 en komt als hoogste nieuwe binnen in de Ultratop 50 op # 37. In de Radio 2 Top 30 van aanstaande zaterdag komt ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ nieuw binnen op # 28.

Deze week kwam voor de sympathieke zanger nog meer goed nieuws want Christoff is van de partij tijdens de eerste opnames van ‘Tien om te zien’ op maandag 4 juli in Blankenberge.

"Voor mij was het even wennen toen ik het nummer ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ kreeg aangeboden. Je mag gerust zeggen dat het liedje een Nederlandstalige versie is van een Duitse schlager en ik had nog nooit eerder dit soort van nummers opgenomen. Waarom niet? Goh, ik wist niet goed of dat de richting was die ik wou uitgaan. Uiteindelijk heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik echt dit soort van nummers wil gaan brengen. Het genre zit niet alleen in de lift, bovendien geeft het mij tijdens optredens bijzonder veel voldoening. Sinds ik ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ heb uitgebracht ben ik overladen door reacties van de fans. Allemaal heel positief, mensen die mij kwamen vertellen dat ze het echt heel leuk vinden. Ja, ik ben een bijzonder gelukkig man” zegt Christoff dolenthousiast.

Dit weekend kan je Christoff aan het werk zien in gans Vlaanderen maar vooral het concert in de Oktoberhallen in Wieze op 2 juli (Op volle toeren) staat met stip in zijn agenda genoteerd.
www.christoff.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURA LYNN denkt al aan 2007

Dat Laura Lynn dé revelatie van 2005 is, hoeft niet meer gezegd. Het album "Dromen" was na 11 weken al goed voor meer dan 42.000 albums en Platinum. Een unicum in de Vlaamse showbizz. Haar tweede album "Voor Jou" stond na twee weken op nummer 1 in de Ultratop album 50.
Vandaag is Laura Lynn klaar voor een nieuwe uitdaging. Vanaf februari 2007 gaat de onbetwiste schlagerkoningin helemaal live. De reeks concerten gaat in première in de Zuiderkroon te Antwerpen en zal van dan af de grootste Vlaamse theater- en concertzalen aandoen in een exclusieve reeks indrukwekkende concerten.
De tour heeft de naam *Betoverd* meegekregen en dat is helemaal wat Laura Lynn belooft te gaan doen: betoveren ! In een wervelende show, met een zeer uitgebreide live-band op het podium en schitterende dansers en danseressen, zal Laura Lynn als rasechte 'showgirl' ongetwijfeld vriend en vijand weten te verbazen.

Met Laura Lynn *Betoverd* is de tandem VTM-Zuiderkroon Events niet aan zijn proefstuk toe. De artistieke ploeg tekende eerder al voor de live-tours "This Time", "Back For More" én "Me and My Producer" van Natalia, het Schlagerfestival, en vele andere...
Licht- en decorontwerp worden verzorgd door Painting With Light. Luc Peumans kennen we als lightdesigner van schitterende concepten voor de Natalia-concerten en Clouseau, naast de realisatie van diverse musicals. De choreografie is in handen van Ingrid Coppieters, die naam en faam heeft gemaakt bij Het Ballet van Vlaanderen als choreografe en regie-assistente. Als enige Belgische die ooit in de Parijse Lido heeft gedanst, weet ze als geen ander hoe ze een show van de juiste beweging moet voorzien. Laura Lynn *Betoverd* belooft een uniek spektakel te worden.

De première is voorzien op 23 februari in de Antwerpse Zuiderkroon maar voor een gedetailleerd tourschema verwijzen wij u naar www.zuiderkroon.be alwaar U ook al tickets (vanaf 20 €) kan reserveren OF voa 070/25.20.20 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor CEZANNE moet je in AVIGNON zijn !
Signac

Cézanne wordt in de kijker gezet dit jaar in de Provence, dat is zeker... Maar profiteer zeker ook van uw verblijf in de Provence om het Musée Angladon in Avignon te bezoeken! Dit kleine privémuseum, staat bekend voor de kwaliteit van zijn werken (Van Gogh, Cézanne, Picasso, Degas…). Het komt nu voor de dag met een prestigieuze tentoonstelling: Signac, le Bonheur en Provence, van 30 juni tot 15 oktober.

Een vijftigtal werken uit zowel musea als privécollecties schetsen de verschillende periodes uit het œuvre van de kunstenaar. Diverse documenten over het leven van de schilder, zijn banden met Van Gogh of Manguin, zijn interesse voor Stendhal en zijn reizen vervolledigen de tentoonstelling.

Paul Signac was zeer gevoelig voor de vibraties van water en licht. Met lichte aquareltoetsen toonde hij de schoonheid van enkele opmerkelijke landschappen langs de Rhône: Avignon, Bourg-Saint-Andéol, Viviers… Hij reisde de Middellandse Zeekust af van Saint-Tropez tot Nice en was geboeid door de natuur en de havenactiviteiten. Met meesterlijke hand schilderde hij het zachte blauw van de prille ochtend en de sprookjesachtige zonsondergangen…
 
Tentoonstelling Signac, Le Bonheur en Provence
Dagelijks, behalve maandag, van 13 tot 18 u.
Toegang: € 6 / persoon
Groepen: € 4 / persoon met vrij bezoek / Rondleiding € 5 / persoon
Speciaal groepsonthaal in de voormiddag of ‘s avonds, op reservering: € 7 tot € 10 /persoon
Mogelijkheid voor een onthaal op maat voor ondernemingen
MUSEE ANGLADON
Rue du Laboureur
84000- AVIGNON
www.angladon.com   Tel : +33 (0)4 90 82 29 03

Ook niet te missen... Het 60e Festival van Avignon betekent ook dit jaar theaterfeest, jaarbeurs, spektakelbeurs, clowns en acrobaten in de straten, allemaal samen zorgen ze voor een feestelijke sfeer in de Pausenstad, die voor de gelegenheid een kruispunt wordt waar heel wat Franse en internationale gezelschappen elkaar ontmoeten.
Informatie over het Festival: +33 ( )04 90 27 66 50
Reserveringen: +33 ( )04 90 14 14 14
Website:
www.festival-avignon.com – e-mail: info-doc@festival-avignon.com   Website: www.avignon-off.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor een aperitiefje ?

Amer Picon ... gewoonweg heerlijk en dorstlessend !

 

Vandaag gaan we op zoek naar aperitief die garant staat voor een lekkere smaak en dorstlessende kwaliteit.

Vandaar dat we terecht zijn gekomen bij AMER PICON ... g
enoemd naar Gaeton Picon, de uitvinder
van de Amer Picon. 'Amer' betekent trouwens 'bitter'.

In 1837 vond een in België (Philippeville) wonende Fransman het recept voor de Amer Picon (Bittere Picon) uit. In zijn thuisland en in Algerije werd het drankje een groot succes. Maar omdat zijn landgenoten de pure Picon ietwat te zuur vonden, dronken ze het met soda: Picon Punch.
De Italianen verfijnden de smaak van de Picon nog wat meer door er een scheutje grenadine bij te doen. Picon Punch is nu nog steeds populairder dan de pure Picon. In Frankrijk wordt Amer Picon ook vaak met bier en een scheut citroensiroop gedronken. Het alcoholpercentage variëert tussen de 18% en 21%.

Picon wordt met blokjes ijs geserveerd.

De grondstof van Picon zijn de Muskat- en Clairettedruiven uit het zuiden van Frankrijk. De druivenmost wordt met alcohol verrijkt waardoor de normale fermentatie onderbroken wordt. Daarna worden de kruidenextracten toegevoegd die de Picon op smaak moeten brengen. Doordat het gistingsproces vroeg genoeg onderbroken wordt, moet er geen bijkomende suiker meer toegevoegd worden. De zoetheid van de Picon komt dus uitsluitend van de druivensuiker die in de most aanwezig is.

Er bestaat de Picon Rouge, Picon Blanc en Picon Dry, terwijl de Curacao-Picon in Frankrijk als degustief wordt gedronken.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geertrui Daem is verdiende laurate van Louis Paul Boon Prijs 2006

Geertrui Daem Met veel genoegen hoorden we eerder deze week de aankondiging dat Geertrui Daem dit jaar de Louis Paul Boonprijs 2006 overhandigd zal krijgen. Die prijs gaat naar een kunstenaar die in zijn of haar werk ,,de binding met de mens'' beklemtoont, zoals het grote voorbeeld, schrijver Boon. Niet voor niets werd de 54-jarige Geertrui Daem  trouwens al vergeleken met Boon. GeertruiI debuteerde in 1992 met het verhalenbundel "Boniface" terwijl zij met " Koud " haar eerste stappen zetten in de romanwereld.

De laureate krijgt later oop het jaar als trofee een grote hesp of ham ! In 2005 was die prijs weggelegd voor de Vlaamse theatermaker van Tunesische komaf Chokri Ben Chikha met de prijs lopen.

Waarom Daems deze prijs in de wacht sleepte ? We citeren: "Daems krijgt de prijs onder meer voor haar strijd voor de Vlaamse, volkse taal. Haar binding met de mens uit zich in haar verhalen en boeken", aldus de jury. "Het is geweten dat Geertrui al jaren sterke en volkse personages opvoert. Haar tragische personages worden met een soort zachte, burleske humor beschreven.'' Dat ze naast het schrijven ook nog acteert, theater maakt, keramiek maakt, schildert en grafisch werk maakt, heeft zeker ook meegespeeld. De HAM ontstond begin jaren zeventig immers als een kunstenaarsvereniging van vooral plastische kunstenaars.

Reageer (0)

22-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (9) Carte Blanche laat genieten !

start hier, de website opent in een extra venster

Oejejoeie, de Gentse Fieste angt weeral in de lucht en… goa de mee noar ’t buitenland?

 

Aan alle Gentse stropkes, buitenstadse levensgenieters en culinaire wandelaars. Voor de 13° maal stellen wij onze “Gentse fieste 2006 in Carte Blanche P-W” voor. We maken een rit op een bus langs de Leie en genieten van de gezonde lucht à la Luth.

 

Wandeling met ontbijt-bus-lunch aan € 47 p.p. all in.

 

* Ontbijt:            Om 8.30u stipt

 

* Wandeling:     Vertrek om 9.30u samen met onze beroemde Gents sprekende gidse

                        Luth Claeys met de bus.

                        Richting “Leie” en dit met verschillende pittoreske haltes.

                        Afsnee, St-M-Latem, Deurle en…..?

                        We gaan er genieten van de gezonde buitenlucht.

 

* Lunch:       +/- 12.30u

-         Aperitief mee euftflakke, kaas en Tierentijn.

-         De enige echte Gentse VIS-waterzooi  +  Gentse tripel of een glas wijn.

-         Kaffé mee selfgemoakte toarte.

 

Doar keunde were nie veurn sukkele ne woar!!!!

 

Data Wandelingen:                                                                                                                            OPGEPAST!

Vrijdag                    14 juli (optie)                                                                                                    Het restaurant is tijdens

Zaterdag                  15 Juli                                     Donderdag                  20 Juli                                 de Gentse feesten

Zondag                    16 Juli                                     Vrijdag                        21 Juli                             ‘s avonds niet geopend!

Maandag                 17 Juli                                      Zaterdag                     22 Juli

Dinsdag                   18 Juli                                      Zondag                       23 Juli

Woensdag               19 Juli                                      Maandag                    24 Juli

 

NOTEER ALVAST DE DATA EN RESERVEER TIJDIG UW KAARTEN!!!

 

Door de bus zijn de plaatsen beperkter dan vorige jaren!

 

ALLE KAARTEN DIENEN STRIKT  TEN LAATSTE OP DINSDAG

11 -7 AFGEHAALD EN BETAALD TE WORDEN.

 

RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W

                                                             MARTELAARSLAAN 321

9000      GENT

TEL 092332808      GSM 0478540512

GESLOTEN OP ZONDAG EN MAANDAG

DEXIA 068-2342518-92

 carteblanchepw@tiscali.be

www.carteblanchepw.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (8) Kurt Defrancq komt uit het WestenVolgende week méér over de andere Gentse Feestenactiviteiten van Kurt !

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!