Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
28-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (11) Het Huis van Alijn wordt een topper

Het is en blijft een traditie dat het Huis van Alijn (zeg maar: het vroegere Muséétse) tijdens de Gentse Feesten naar voren komt met een sterk programma en dit jaar is dit niet anders. Dat heeft enerzijds te maken met de bijzondere mogelijkheden die de locatie biedt MAAR vooral door het enthousiaste beleid dat daar tegenwoordig gevoerd wordt door Sylvie Dhaene en haar team.Of zoals ze zelf aanhaalt: "Hier actief zijn en ideeën uitwerken tot een kwalitatief geheel is geen 9 to 5-job" ...
Iedere Gentenaar heeft ongetwijfeld al een middagprogramma meegemaakt vanop de binnenkoer van deze prachtige locatie en weet inmiddels dat het Huis van Alijn dagelijks (behalve op zaterdag) een aperitiefconcert programmeert tussen 10.30 en 12.30 uur. Op zaterdagen is het binnekoerke gereserveerd voor de Gentse verzamelclub De Draak ...



Jong en oud voelen zich bijzonder in hun nopjes vanaf 15.00 uur want dagelijks kunnen zij samen met het Gentse Pierke volksculturele avonturen beleven en 's avonds zorgt Paul Es vanaf 18.30 uur voor een uniek spektakel waarin de jaren '50 centraal staan. Zin in hoelahoepen, oude films, een praatgast uit die tijd (Paula Semer, Jacques Vandersichel, Miel Dekeyser) aangevuld met een vocale uitdaging door filmmaker Lieven De Brauwer ? Een must voor allen die de jaren '50 van dichtbij OF van ver hebben meegemaakt !

Wie hierna nog niet naar huis wil, kan van woensdag 19 juli tot maandag 24 juli in één stap de Norbertijnerkapel in voor een avondvullende theatervoorstelling van de cabaretgroep DE NEVENEFFECTEN die zorgen voor een gezonde portie hilariteit en absurdisme .... maar voor dit spektakel èn al het vorige nieuws over het Huis van Alijn verwijs ik U met veel genoegen naar de webstek van de locatie: www.huisvanalijn.be waarop U alles vindt wat U maar wil weten !

Vergeet ook niet dat ook het boek "De jaren '50 in kleur' (in samenwerking met uitgeverij Lannoo) aldaar verkrijgbaar is èn voor een recensie zoekt U op deze webstek maar naar het artikel van 24/6/2006.

Reageer (0)

27-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook GARRY HAGGER kan het zingen niet laten !

Het is quasi onmogelijk om een exacte definitie te geven van het begrip 'rasartiest' ... maar mijn voorbije radiojaren bij de Gentse stadsradio Roeland en daarvoor Plus, hebben mij alvast GARRY HAGGER als zo'n man leren kennen. Veel talent, artistieke gedrevenheid, liefde voor het publiek èn voor programmakers gecombineerd met een niet aflatend streven naar perfectie en verbetering in zijn vak.
Op Eurosong 2004 verraste hij zowat iedereen met een klassieke uitvoering van het nummer 'Jij beroert mij' en zijn 'Het mooiste moment' doet nog steeds glasgerinkel weerklinken. Maar Garry Hagger bleef niet stilzitten en speelde ondertussen heel wat 'unplugged'-concerten en bouwde met 'Garry Hagger sings the blues' (zie item van 12/4 op deze webstek) een verrassend tussendoortje op in zijn toch al overvolle agenda. Vergeet uiteraard ook niet de grote discotheekhit 'Ik heb de hele nacht liggen dromen' niet die Garry vorig jaar uitbracht !
Maar nu is het weer zover want op aandringen van enkele vrienden trok Garry in mei j.l. naar de studio voor de opname van een nieuwe single die nu reeds bij de platenboer ligt: 'Zonder jou' ... een bewerking van die ooit door Vicky Leandros grootgemaakte hit 'Après toi'. Het ziet er dus goed uit voor deze sympathieke Hammenaar ... en dat zegt ook zijn zomeragenda !

** Vanaf 15 juli staat Garry Hagger trouwens dagelijks op de planken met Freddy Geirnaert tijdens de Gentse Feesten ... en dit in Zaal Crombrugge op de Huidevetterskaai (info + reservaties: 09/225.54.51) èn verzorgt hij het aperitief-en theeconcert op dinsdag 18 juli (info op zelfde telefoonnummer).
Voor méér info over de agenda van Garry Hagger: www.garryhagger.be

Reageer (0)

26-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (10) Aperitief-en Theeconcerten Stad Gent
 Deze Gentse Belleman kondigt deze keer de aperitief-en theeconcerten aan die de Dienst Feestelijkheden van de stad Gent ook in 2006 organiseert. Zoals de traditie het wil kan U van zondag 16 juli tot en met maandag 24 juli tussen 11.00 en 13.00 uur terecht in de prachtige tent op het Laurentplein, terwijl hetzelfde programma nog een wordt overgedaan tussen 16.00 en 18.00 uur maar dan op de binnenkoer van het bisschoppelijk seminarie (Kapittelstraat).

zondag 16 juli : CHRISTOFF
maandag 17 juli : WIENERENSEMBLE ROGER RENARD
dinsdag 18 juli : GARRY HAGGER EN COMBO
woensdag 19 juli : EDDY WALLY
donderdag 20 juli : KATRIEN GALLEZ
vrijdag 21 juli : JOHAN SCHATTEMAN
zaterdag 22 juli : TRIO JOHAN STOLLZ
zondag 23 juli : FRANK GALAN
maandag 24 juli : DOMINIC - IVAN LEENDERS - GUS ROAN en DANNY SINCLAIR (presentatie: Johan Dhaene)

Voor het aperitiefconcert betaal je 2 € per ticket (09/225.54.51) - het theeconcert is gratis !
Voor méér info: www.gentsefeesten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grootste strandlaken ter wereld in De Haan



Na maanden werk ontrolt De Haan op donderdag 29 juni a.s. het grootste strandlaken ter wereld op het strand. “The Largest Beach Towel” zoals het Guinness Book of Records het noemt, is maar liefst 5000 meter lang en meer dan 2 meter breed. De oriëntatiepaalfiguurtjes (huisje, treintje, bootje, bal, vis, banaan) die je terugvindt op het strand zijn het hoofdmotief van het laken.
Meer informatie bij Dienst voor Toerisme De Haan: +32 (0)59/24 21 34 of
toerisme@dehaan.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterpolo overheerst op 1 en 2 juli in GENT

Deze affiche spreekt gewoonweg boekdelen:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers heeft nieuwe single

 Bezige bij WILLY SOMMERS is terug uit de opnamestudio èn in grote doen.
Na een voorjaarssingle is er nu weer een release uit bij platenfirma MAGIC (distributie EMI Belgium) die de titel "Laat de zon in je hart" meekreeg. Dit nieuwe geluid van Willy is een zomers, origineel nummer van de tandem Raymond Felix en Jacques Verburgt terwijl Patrick Hamilton tekende voor de productie met Vlaamse topmuzikanten. Willy Sommers lijkt als herboren en volop klaar voor kwalitatieve, commerciële muziek.
Hij staat ondertussen al in de Radio 2 playlist maar het is duidelijk dat ook de andere radio's snel zullen volgen.
Om dan nog maar te zwijgen van zijn concertreeks "35 jaar" waarin 'Laat de zon in je hart' ongetwijfeld een mooie plaats zal krijgen ... bijvoorbeeld op 5/8 in het Casino van Middelkerke - op 12/8 op Rimpelrock Hasselt - op 26/8 in Merchtem - op 22/10 in Oudenaarde of op 16/12 in Beveren-Waas. Het belooft dus een bijzonder drukke zomer te worden, maar dat is sympathieke Willy hartelijk gegund.

Reageer (0)

24-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayumana ... een must in Oostende

Download dit bestandHet Kursaal Oostende haalt tijdens de zomermaanden Mayumana naar de Belgische kust.
Mayumana stond wereldwijd op alle grote podia en entertainde al meer dan 4 miljoen bezoekers.
Positieve vibes, inspirerende oerritmes en een intensieve levensvreugde, Mayumana heeft het allemaal !

Mayumana is een spectaculaire show van Israëlische origine met een combinatie van acrobatie, pantomime, dans, zang, humor en bovenal heel veel energie. Er wordt overal op gedrumd, behalve op trommels. Naast de lege olieblikken en andere accessoires blijken dijbenen, gezichten en voorhoofden eveneens zeer geschikte alternatieven te zijn. Bezoekers van Mayumana worden volledig ondergedompeld in dit spektakel vol virtuoze ritmes, humor, variatie en 'tribal energy'.

Deze show van wereldformaat loopt in het Kursaal Oostende van 25-30 juli en van 23-28 augustus.

Download dit bestand

Voor info en reservatie: www.kursaaloostende.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Lannoo en het Huis van Alijn op zoek naar de jaren '50

Op vrijdagmiddag 23 juni voelde ik mij eventjes een Gentenaar uit de jaren '50, toen ik samen met enkele collega-journalisten de binnenkoer van het Huis van Alijn betrad ... op weg naar huisje 65 ... alwaar het boek "De jaren '50 in kleur" door uitgeverij Lannoo officieel werd voorgesteld. Enkele indrukwekkende voorwerpen uit die jaren zorgden alvast voor een pittige ontvangst en brachten de aanwezigen in de sfeer die vanuit het boek voor de nodige uitstraling moest zorgen.
En eigenlijk is het niet toevallig dat dit boek op deze Gentse locatie werd voorgesteld, want  het team van het Huis van Alijn zorgde voor de perfecte invulling van het 144 pagina's tellend boek waarin zomaar eventjes méér dan 300 illustraties als ervaren gids fungeren doorheen de jaren waarin niet alleen de Expo '58 als hoogtepunt werd ervaren, maar waarin tevens de 45-T platen (de singles), de lingerie, de vespa's en het concervenblik van Marie Thumas een bijzondere rol speelden.
Het boek laat de lezer toe op een zeer ontspannende maar tegelijkertijd leerzame manier kennis te maken met die facetten die 'kleur' brachten tussen 1950 en 1960. Er werd niet specifiek gezocht naar de opvallende momenten en voorwerpen, maar vooral naar datgene waarmee de Gentenaar en Belg dagelijks geconfronteerd werd in een decennium dat niet voor niets als één van de belangrijkste uit de geschiedenis wordt bestempeld. Terwijl Els Vanaverbeke, Sylvie Dhaene en Nele Van Uytsel zorgden voor de geschreven teksten en de samenstelling van het boek, verzorgde Greet Vanderhaegen de beeldredactie en trok Paul Van Wouwe met fototoestel op pad voor de hedendaagse fotografie. 
Dit boek zal bij vele mensen heel wat sentiment doen loskomen, want U ontdekt er ongetwijfeld voorwerpen in waarmee grootouders, ouders of Uzelf bent opgegroeid ... en die jammer genoeg jaren geleden een weg vonden naar het containerpark.
Gelukkig zorgt "De jaren '50 in kleur" voor een nooit of nimmer verdwijnende herinnering !

"De jaren '50 in kleur" werd uitgegeven door Lannoo en werd samengesteld door het team van het Gentse Huis van Alijn.
Het ligt vanaf vandaag in de boekhandel èn de museumshop van het Huis van Alijn (Huisje Landsgraeve) voor 24,95 € en is te vinden onder ISBN 90-209-6624-3

Volgende week plaatst deze webstek trouwens de schijnwerper op de activiteiten van het Huis van Alijn en uiteraard zullen de inspanningen tijdens de komende Gentse Feesten niet vergeten worden. Maar wie nu al wil kenneis maken met deze oase van rust in het Gentse stadscentrum, kan steeds terecht op www.huisvanalijn.be


 

Reageer (0)

23-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff scoort nog eens een dikke hit !



Het lijkt wel of de carrière van de 30 jarige Vlaamse zanger Christoff plotseling in een stroomversnelling is terechtgekomen. Over twee weken viert Christoff z’n “15 jaar Christoff’ in een uitverkocht Casino van Middelkerke en toch heeft het er plotseling alle schijn van dat hij die verjaardag kan vieren met z’n eerste grote hitsingle.
'Eenmaal komt voor jou die dag’ vliegt als een trein in de hitparade. De nieuwe single stijgt deze week door naar # 4 in de Vlaamse Top 10 en komt als hoogste nieuwe binnen in de Ultratop 50 op # 37. In de Radio 2 Top 30 van aanstaande zaterdag komt ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ nieuw binnen op # 28.

Deze week kwam voor de sympathieke zanger nog meer goed nieuws want Christoff is van de partij tijdens de eerste opnames van ‘Tien om te zien’ op maandag 4 juli in Blankenberge.

"Voor mij was het even wennen toen ik het nummer ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ kreeg aangeboden. Je mag gerust zeggen dat het liedje een Nederlandstalige versie is van een Duitse schlager en ik had nog nooit eerder dit soort van nummers opgenomen. Waarom niet? Goh, ik wist niet goed of dat de richting was die ik wou uitgaan. Uiteindelijk heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik echt dit soort van nummers wil gaan brengen. Het genre zit niet alleen in de lift, bovendien geeft het mij tijdens optredens bijzonder veel voldoening. Sinds ik ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ heb uitgebracht ben ik overladen door reacties van de fans. Allemaal heel positief, mensen die mij kwamen vertellen dat ze het echt heel leuk vinden. Ja, ik ben een bijzonder gelukkig man” zegt Christoff dolenthousiast.

Dit weekend kan je Christoff aan het werk zien in gans Vlaanderen maar vooral het concert in de Oktoberhallen in Wieze op 2 juli (Op volle toeren) staat met stip in zijn agenda genoteerd.
www.christoff.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURA LYNN denkt al aan 2007

Dat Laura Lynn dé revelatie van 2005 is, hoeft niet meer gezegd. Het album "Dromen" was na 11 weken al goed voor meer dan 42.000 albums en Platinum. Een unicum in de Vlaamse showbizz. Haar tweede album "Voor Jou" stond na twee weken op nummer 1 in de Ultratop album 50.
Vandaag is Laura Lynn klaar voor een nieuwe uitdaging. Vanaf februari 2007 gaat de onbetwiste schlagerkoningin helemaal live. De reeks concerten gaat in première in de Zuiderkroon te Antwerpen en zal van dan af de grootste Vlaamse theater- en concertzalen aandoen in een exclusieve reeks indrukwekkende concerten.
De tour heeft de naam *Betoverd* meegekregen en dat is helemaal wat Laura Lynn belooft te gaan doen: betoveren ! In een wervelende show, met een zeer uitgebreide live-band op het podium en schitterende dansers en danseressen, zal Laura Lynn als rasechte 'showgirl' ongetwijfeld vriend en vijand weten te verbazen.

Met Laura Lynn *Betoverd* is de tandem VTM-Zuiderkroon Events niet aan zijn proefstuk toe. De artistieke ploeg tekende eerder al voor de live-tours "This Time", "Back For More" én "Me and My Producer" van Natalia, het Schlagerfestival, en vele andere...
Licht- en decorontwerp worden verzorgd door Painting With Light. Luc Peumans kennen we als lightdesigner van schitterende concepten voor de Natalia-concerten en Clouseau, naast de realisatie van diverse musicals. De choreografie is in handen van Ingrid Coppieters, die naam en faam heeft gemaakt bij Het Ballet van Vlaanderen als choreografe en regie-assistente. Als enige Belgische die ooit in de Parijse Lido heeft gedanst, weet ze als geen ander hoe ze een show van de juiste beweging moet voorzien. Laura Lynn *Betoverd* belooft een uniek spektakel te worden.

De première is voorzien op 23 februari in de Antwerpse Zuiderkroon maar voor een gedetailleerd tourschema verwijzen wij u naar www.zuiderkroon.be alwaar U ook al tickets (vanaf 20 €) kan reserveren OF voa 070/25.20.20 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor CEZANNE moet je in AVIGNON zijn !
Signac

Cézanne wordt in de kijker gezet dit jaar in de Provence, dat is zeker... Maar profiteer zeker ook van uw verblijf in de Provence om het Musée Angladon in Avignon te bezoeken! Dit kleine privémuseum, staat bekend voor de kwaliteit van zijn werken (Van Gogh, Cézanne, Picasso, Degas…). Het komt nu voor de dag met een prestigieuze tentoonstelling: Signac, le Bonheur en Provence, van 30 juni tot 15 oktober.

Een vijftigtal werken uit zowel musea als privécollecties schetsen de verschillende periodes uit het œuvre van de kunstenaar. Diverse documenten over het leven van de schilder, zijn banden met Van Gogh of Manguin, zijn interesse voor Stendhal en zijn reizen vervolledigen de tentoonstelling.

Paul Signac was zeer gevoelig voor de vibraties van water en licht. Met lichte aquareltoetsen toonde hij de schoonheid van enkele opmerkelijke landschappen langs de Rhône: Avignon, Bourg-Saint-Andéol, Viviers… Hij reisde de Middellandse Zeekust af van Saint-Tropez tot Nice en was geboeid door de natuur en de havenactiviteiten. Met meesterlijke hand schilderde hij het zachte blauw van de prille ochtend en de sprookjesachtige zonsondergangen…
 
Tentoonstelling Signac, Le Bonheur en Provence
Dagelijks, behalve maandag, van 13 tot 18 u.
Toegang: € 6 / persoon
Groepen: € 4 / persoon met vrij bezoek / Rondleiding € 5 / persoon
Speciaal groepsonthaal in de voormiddag of ‘s avonds, op reservering: € 7 tot € 10 /persoon
Mogelijkheid voor een onthaal op maat voor ondernemingen
MUSEE ANGLADON
Rue du Laboureur
84000- AVIGNON
www.angladon.com   Tel : +33 (0)4 90 82 29 03

Ook niet te missen... Het 60e Festival van Avignon betekent ook dit jaar theaterfeest, jaarbeurs, spektakelbeurs, clowns en acrobaten in de straten, allemaal samen zorgen ze voor een feestelijke sfeer in de Pausenstad, die voor de gelegenheid een kruispunt wordt waar heel wat Franse en internationale gezelschappen elkaar ontmoeten.
Informatie over het Festival: +33 ( )04 90 27 66 50
Reserveringen: +33 ( )04 90 14 14 14
Website:
www.festival-avignon.com – e-mail: info-doc@festival-avignon.com   Website: www.avignon-off.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor een aperitiefje ?

Amer Picon ... gewoonweg heerlijk en dorstlessend !

 

Vandaag gaan we op zoek naar aperitief die garant staat voor een lekkere smaak en dorstlessende kwaliteit.

Vandaar dat we terecht zijn gekomen bij AMER PICON ... g
enoemd naar Gaeton Picon, de uitvinder
van de Amer Picon. 'Amer' betekent trouwens 'bitter'.

In 1837 vond een in België (Philippeville) wonende Fransman het recept voor de Amer Picon (Bittere Picon) uit. In zijn thuisland en in Algerije werd het drankje een groot succes. Maar omdat zijn landgenoten de pure Picon ietwat te zuur vonden, dronken ze het met soda: Picon Punch.
De Italianen verfijnden de smaak van de Picon nog wat meer door er een scheutje grenadine bij te doen. Picon Punch is nu nog steeds populairder dan de pure Picon. In Frankrijk wordt Amer Picon ook vaak met bier en een scheut citroensiroop gedronken. Het alcoholpercentage variëert tussen de 18% en 21%.

Picon wordt met blokjes ijs geserveerd.

De grondstof van Picon zijn de Muskat- en Clairettedruiven uit het zuiden van Frankrijk. De druivenmost wordt met alcohol verrijkt waardoor de normale fermentatie onderbroken wordt. Daarna worden de kruidenextracten toegevoegd die de Picon op smaak moeten brengen. Doordat het gistingsproces vroeg genoeg onderbroken wordt, moet er geen bijkomende suiker meer toegevoegd worden. De zoetheid van de Picon komt dus uitsluitend van de druivensuiker die in de most aanwezig is.

Er bestaat de Picon Rouge, Picon Blanc en Picon Dry, terwijl de Curacao-Picon in Frankrijk als degustief wordt gedronken.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geertrui Daem is verdiende laurate van Louis Paul Boon Prijs 2006

Geertrui  Daem Met veel genoegen hoorden we eerder deze week de aankondiging dat Geertrui Daem dit jaar de Louis Paul Boonprijs 2006 overhandigd zal krijgen. Die prijs gaat naar een kunstenaar die in zijn of haar werk ,,de binding met de mens'' beklemtoont, zoals het grote voorbeeld, schrijver Boon. Niet voor niets werd de 54-jarige Geertrui Daem  trouwens al vergeleken met Boon. GeertruiI debuteerde in 1992 met het verhalenbundel "Boniface" terwijl zij met " Koud " haar eerste stappen zetten in de romanwereld.

De laureate krijgt later oop het jaar als trofee een grote hesp of ham ! In 2005 was die prijs weggelegd voor de Vlaamse theatermaker van Tunesische komaf Chokri Ben Chikha met de prijs lopen.

Waarom Daems deze prijs in de wacht sleepte ? We citeren: "Daems krijgt de prijs onder meer voor haar strijd voor de Vlaamse, volkse taal. Haar binding met de mens uit zich in haar verhalen en boeken", aldus de jury. "Het is geweten dat Geertrui al jaren sterke en volkse personages opvoert. Haar tragische personages worden met een soort zachte, burleske humor beschreven.'' Dat ze naast het schrijven ook nog acteert, theater maakt, keramiek maakt, schildert en grafisch werk maakt, heeft zeker ook meegespeeld. De HAM ontstond begin jaren zeventig immers als een kunstenaarsvereniging van vooral plastische kunstenaars.

Reageer (0)

22-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (9) Carte Blanche laat genieten !

start hier, de website opent in een extra venster

Oejejoeie, de Gentse Fieste angt weeral in de lucht en… goa de mee noar ’t buitenland?

 

Aan alle Gentse stropkes, buitenstadse levensgenieters en culinaire wandelaars. Voor de 13° maal stellen wij onze “Gentse fieste 2006 in Carte Blanche P-W” voor. We maken een rit op een bus langs de Leie en genieten van de gezonde lucht à la Luth.

 

Wandeling met ontbijt-bus-lunch aan € 47 p.p. all in.

 

* Ontbijt:            Om 8.30u stipt

 

* Wandeling:     Vertrek om 9.30u samen met onze beroemde Gents sprekende gidse

                        Luth Claeys met de bus.

                        Richting “Leie” en dit met verschillende pittoreske haltes.

                        Afsnee, St-M-Latem, Deurle en…..?

                        We gaan er genieten van de gezonde buitenlucht.

 

* Lunch:       +/- 12.30u

-         Aperitief mee euftflakke, kaas en Tierentijn.

-         De enige echte Gentse VIS-waterzooi  +  Gentse tripel of een glas wijn.

-         Kaffé mee selfgemoakte toarte.

 

Doar keunde were nie veurn sukkele ne woar!!!!

 

Data Wandelingen:                                                                                                                            OPGEPAST!

Vrijdag                    14 juli (optie)                                                                                                    Het restaurant is tijdens

Zaterdag                  15 Juli                                     Donderdag                  20 Juli                                 de Gentse feesten

Zondag                    16 Juli                                     Vrijdag                        21 Juli                             ‘s avonds niet geopend!

Maandag                 17 Juli                                      Zaterdag                     22 Juli

Dinsdag                   18 Juli                                      Zondag                       23 Juli

Woensdag               19 Juli                                      Maandag                    24 Juli

 

NOTEER ALVAST DE DATA EN RESERVEER TIJDIG UW KAARTEN!!!

 

Door de bus zijn de plaatsen beperkter dan vorige jaren!

 

ALLE KAARTEN DIENEN STRIKT  TEN LAATSTE OP DINSDAG

11 -7 AFGEHAALD EN BETAALD TE WORDEN.

 

RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W

                                                             MARTELAARSLAAN 321

9000      GENT

TEL 092332808      GSM 0478540512

GESLOTEN OP ZONDAG EN MAANDAG

DEXIA 068-2342518-92

 carteblanchepw@tiscali.be

www.carteblanchepw.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (8) Kurt Defrancq komt uit het Westen



Volgende week méér over de andere Gentse Feestenactiviteiten van Kurt !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reimond Van Dyck laat mooie muzikale herinneringen na !

Radio 2-logo Dinsdagavond 20 juni overleed Reimond Van Dyck op 84-jarige leeftijd. Hij engageerde zich gedurende jaren als muziekproducer bij Radio 2 Oost-Vlaanderen alwaar hij toch enige bekendheid genoot met het programma "Muzikale Encyclopedie". Reimond Van Dyck was in Gent ook mede-oprichter van het Festival van Vlaanderen.

 

Hij wordt maandag om 11 uur begraven in de Sint Egidiuskerk van Sint Denijs Westrem.

   Foto www.radiovisie.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een vakantiejob in Plopsaland ?

STUDIO 100 IS DRINGEND OP ZOEK NAAR ANIMATOREN VOOR PLOPSALAND !

logo Plopsaland
Voor de maanden juli en augustus is Studio 100 nog op zoek naar 2-talige animatoren (m/v)

voor het show- en animatieteam van

Plopsaland-De Panne.

sfeerbeeld Plopsaland
Kan jij goed omgaan met kinderen, spreek vloeiend Nederlands én Frans en ben je niet bang om op een podium te staan,

dan bij jij misschien de geschikte kandidaat !

Stuur je brief met cv. én foto vóór 3 juli 2006 naar Studio 100, t.a.v. Nicky Nuydens, Halfstraat 80, 2627 Schelle

of mail naar nicky.nuydens@studio100.be

Reageer (0)

21-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (7) De Van Daele Compagnie noar den Dok

Van 15 tot 23 juli presenteert de Van Daele Compagnie de theaterrevue  'PARADEPIRD VAN DEN DOK' van Lea Van Volsem naar Leo Wageneire.

Een stuk in 't Gents met Stefaan Callewaert - Philippe Willems - Koenraad Vermeulen - Jeanine Van Hecke - Lea Van Volsem  Roland Braeckman en Willy Everaert.

Er wordt gespeeld in 'De Buurtloods' - Patrijsstraat 10 - Gent

Alle dagen om 19.30 uur - op 16/7 om 15.00 uur - op 21/7 en 23/7 om 15.00 en 19.30 uur

Tickets aan 12 € - kinderen tot 10 jaar gratis

Reserveer 0476/64.55.32 of via
www.uitbureau.be
 


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (6) Met Kurt 'Biezebaaze' op de Stroprockboot

      en      

wordt de STROPROCKBOOT

Kurt is de frontman van de Gentse groep Biezebaaze en uitvinder van het begrip stroprock, dit is rockmuziek in het algemeen beschaafd Gents. Biezebaaze staat voor goeie muziek en amusement in zijn zuiverste vorm. Met hun humor en enthousiasme krijgen ze elke zaal plat. Wie tijdens de Gentse Feesten niet tot op de Korenmarkt geraakt voor een optreden van Biezebaaze kan ofwel langs de Gentse Graslei zijn ziel uit zijn lijf lopen om Kurt te volgen ofwel 10 euro betalen om gezellig samen Kurt een tochtje langs de Gentse binnenwateren maken. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Kurt enkele liedjes geschreven.

De Stroprockboot vaart dagelijks uit van 15 tot en met 24 juli om 17 uur en om 18 uur
en dit voor een tocht van ongeveer 40 minuten.

De prijs is 10 euro (volwassenen) en 7 euro (kinderen).
Reservatie gebeurt bij Gent Watertoerist, Graslei 7. Tel 09 269 08 69 of email gentwatertoerist@tiscalinet.be 
Méér info:
www.gent-watertoerist.be 
www.biezebaaze.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (5) FRISCO - Anton Cogen en Machar Van Geyt hand in hand

Anton Cogen



is

FRISCO,

een café-uitbater uit Ledeberg die droomt van San Francisco,

in een monoloog van

Machar Van Geyt


 

op zaterdag 15, zondag 16, dinsdag 18,

donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli 2006

in de bovenzaal van cultuurcafé «A Capella»,

Godshuizenlaan 33 in Gent

om 21u00 ( deuren open om 20u30).

 

Inkomprijs: € 10,00.

 

organisatie:

VZW De Scriptomanen

e-mail : patrick.bernauw@skynet.be

 

Reservatie:

VZW Uitzendbureau: tel. 09/ 233 77 88

en

VZW De Scriptomanen: tel. 053/ 78 30 10.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs