Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
22-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reimond Van Dyck laat mooie muzikale herinneringen na !

Radio 2-logo Dinsdagavond 20 juni overleed Reimond Van Dyck op 84-jarige leeftijd. Hij engageerde zich gedurende jaren als muziekproducer bij Radio 2 Oost-Vlaanderen alwaar hij toch enige bekendheid genoot met het programma "Muzikale Encyclopedie". Reimond Van Dyck was in Gent ook mede-oprichter van het Festival van Vlaanderen.

 

Hij wordt maandag om 11 uur begraven in de Sint Egidiuskerk van Sint Denijs Westrem.

   Foto www.radiovisie.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een vakantiejob in Plopsaland ?

STUDIO 100 IS DRINGEND OP ZOEK NAAR ANIMATOREN VOOR PLOPSALAND !

logo Plopsaland
Voor de maanden juli en augustus is Studio 100 nog op zoek naar 2-talige animatoren (m/v)

voor het show- en animatieteam van

Plopsaland-De Panne.

sfeerbeeld Plopsaland
Kan jij goed omgaan met kinderen, spreek vloeiend Nederlands én Frans en ben je niet bang om op een podium te staan,

dan bij jij misschien de geschikte kandidaat !

Stuur je brief met cv. én foto vóór 3 juli 2006 naar Studio 100, t.a.v. Nicky Nuydens, Halfstraat 80, 2627 Schelle

of mail naar nicky.nuydens@studio100.be

Reageer (0)

21-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (7) De Van Daele Compagnie noar den Dok

Van 15 tot 23 juli presenteert de Van Daele Compagnie de theaterrevue  'PARADEPIRD VAN DEN DOK' van Lea Van Volsem naar Leo Wageneire.

Een stuk in 't Gents met Stefaan Callewaert - Philippe Willems - Koenraad Vermeulen - Jeanine Van Hecke - Lea Van Volsem  Roland Braeckman en Willy Everaert.

Er wordt gespeeld in 'De Buurtloods' - Patrijsstraat 10 - Gent

Alle dagen om 19.30 uur - op 16/7 om 15.00 uur - op 21/7 en 23/7 om 15.00 en 19.30 uur

Tickets aan 12 € - kinderen tot 10 jaar gratis

Reserveer 0476/64.55.32 of via
www.uitbureau.be
 


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (6) Met Kurt 'Biezebaaze' op de Stroprockboot

      en      

wordt de STROPROCKBOOT

Kurt is de frontman van de Gentse groep Biezebaaze en uitvinder van het begrip stroprock, dit is rockmuziek in het algemeen beschaafd Gents. Biezebaaze staat voor goeie muziek en amusement in zijn zuiverste vorm. Met hun humor en enthousiasme krijgen ze elke zaal plat. Wie tijdens de Gentse Feesten niet tot op de Korenmarkt geraakt voor een optreden van Biezebaaze kan ofwel langs de Gentse Graslei zijn ziel uit zijn lijf lopen om Kurt te volgen ofwel 10 euro betalen om gezellig samen Kurt een tochtje langs de Gentse binnenwateren maken. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Kurt enkele liedjes geschreven.

De Stroprockboot vaart dagelijks uit van 15 tot en met 24 juli om 17 uur en om 18 uur
en dit voor een tocht van ongeveer 40 minuten.

De prijs is 10 euro (volwassenen) en 7 euro (kinderen).
Reservatie gebeurt bij Gent Watertoerist, Graslei 7. Tel 09 269 08 69 of email gentwatertoerist@tiscalinet.be 
Méér info:
www.gent-watertoerist.be 
www.biezebaaze.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (5) FRISCO - Anton Cogen en Machar Van Geyt hand in hand

Anton Cogen



is

FRISCO,

een café-uitbater uit Ledeberg die droomt van San Francisco,

in een monoloog van

Machar Van Geyt


 

op zaterdag 15, zondag 16, dinsdag 18,

donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli 2006

in de bovenzaal van cultuurcafé «A Capella»,

Godshuizenlaan 33 in Gent

om 21u00 ( deuren open om 20u30).

 

Inkomprijs: € 10,00.

 

organisatie:

VZW De Scriptomanen

e-mail : patrick.bernauw@skynet.be

 

Reservatie:

VZW Uitzendbureau: tel. 09/ 233 77 88

en

VZW De Scriptomanen: tel. 053/ 78 30 10.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A2 ... muziek om van te genieten




Op maandagavond 19 juni werd op een unieke locatie in Vinderhoute de allereerste CD voorgesteld van A2 (lees : à deux) !
Onder de titel 'Eclosions' brengen Brigitte Tytgadt en Geert Faes een gevarieerde keuze aan herkenbare, maar ook minder voor de hand liggende Franse en Engelse liedjes ... verpakt in één stem en één piano !
Een resem klassiekers, verpakt in een akoustisch kleedje ... èn 'aime-moi, aime là' ... het nummer dat door het muzikale duo werd ingestuurd voor deelname aan Eurosong 2006.

Voor wie graag geniet van muziek op eender welke plek, zakt vliegensvlug af naar de FNAC want daar ligt het album gewoonweg te koop.


Voor zij die over A2 méér willen weten, surfen naar www.a2deux.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O'de Flander JENEVERFEESTEN in Merelbeke op 24 en 25 juni

Sedert vorig jaar richt de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vzw de O'de Flander Jeneverfeesten in, telkens op een locatie waar een stokerij-lid gevestigd is. Dit jaar gaan de Jeneverfeesten door in Merelbeke op het Binnenplein (achter het Vredegerecht) op zaterdag 24 juni van 16-22 uur en zondag 25 juni van 11-18 uur.
Je kan er niet alleen proeven van het jenevergamma van alle leden-stokerijen (Braeckman - Van Damme - Filliers - De Moor - Bruggeman - Mertens - Nectaria - Rubbens - Thyssen - Van Hoorebeke en De Stoop) maar een bezoek aan de tentoonstelling ‘Borrelend Oost-Vlaanderen: jenever, een boeiende belevenis!’ is eveneens een èchte aanrader.
Op animatievlak serveert de Orde op zaterdag om 18 uur een optreden van C-Stuff, (covers) en om 20 uur van Much Morely Ok (alternatieve rock). Zondag 25 juni brengen Indian Cigars om 11 uur swingende blues en funk.
Van 13 tot 18 uur houdt Distillery De Stoop opendeurdag en de Kon. Harmonie Sint-Cecilia zorgt voor de feestelijke opening en afsluiting van dit hele gebeuren.
De Jeneverfeesten zijn gratis toegankelijk en alle info info over dit méér dan genietbare gebeuren vindt U op 
www.odeflander.be

SANTÉ !!!


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERMIS in AFSNEE van 23 tot en met 27 juni



Van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 juni2006 grijpt één van de kleinste Gentse stadskermissen plaats, met name in Afsnee (Sint-Denijs-Westrem). Naast een kunsttentoonstelling in het jeugdcentrum zijn tal van activiteiten geprogrammeerd die jong en oud zeker zullen aanspreken (theater, fanfare,volksspelen, go kart...) èn uiteraard enkele bijzondere muzikale optredens.
In de feesttent kan U op 23/6 genieten van de Belgische Flamencogroep 'Esta Loco'.



Op 24/6 is het de beurt aan The Bigg Easy Cats Jazz-Band terwijl op 25/6 Dzidzolie aan de beurt is.
Traditionele afsluiter op 26/6: de JUNGLE PARTY

Maar even gerenommeerd voor deze feesten is de BOOTWIJDING op zondag 25 juni om 10.45 uur, gevolgd door een defilé van versierde boten en Gentse ambiance met Willy Bart en zijne kluts.



Voor bijkomende info: www.gent.be/evenementen (rubriek kermis) maar ook volgende blog is zeker een aanrader:
http://blog.seniorennet.be/afsnee/

Reageer (0)

20-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (4) UITBUREAU reserveert Uw tickets
Uitbureau GentVZW Uitbureau Gent staat voor een centraal verkoopspunt waar tickets van verschillende organisaties, festivals en evenementen bijeengebracht en te koop aangeboden worden.
Gent, Cultuurstad bij uitstek, beschikt over een groot aantal concertzalen, podia, theaters, e.d. VZW Uitbureau Gent helpt u graag aan de juiste informatie en indien mogelijk aan tickets.
Het Uitbureau behartigt de ticketverkoop van verschillende organisaties. Jaarlijks gaan duizenden tickets over de toonbank, zowel klassieke concerten, festivals, theater, dans, tentoonstellingen,... Een uitgebreide waaier aan cultuuractiviteiten wordt op professionele wijze samengebracht en kenbaar gemaakt aan een gevarieerd publiek

Het spreekt dan ook voor zich dat de Gentse Feesten 2006 een piekperiode bij uitstek is. Via VZW Uitbureau kan je niet alleen telefonisch (09/233.77.88) of ter plaatse (Kammerstraat 19 - Gent) Uw tickets reserveren maar ook ONLINE kan het!
Surf gewoon naar www.uitbureau.be en geniet alvast van het overzichtelijke geheel. Een makkelijke zoekmachine zorgt ervoor dat U weet voor wie of wat U op welke datum terecht kan ... en dan maar beslissen !

Alvast een goeie Gentsche Fieste ...... met www.uitbureau.be en de tientallen organisatoren die via deze locatie hun tickets aan de man trachten te brengen. Nu is het aan U !!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (3) Etienne ven Steenberghe behoeft geen krans

'Van Steen en Wijn'   

is de titel van de nieuwe show, een eigenzinnige historische wandeling door de wondere wijnwereld.
Zoals steeds zal Etienne Van Steenberghe met een relativerende knipoog een glaasje serveren, vergezeld van eigen geschreven liedjes, originele muziek, leuke verhalen, zeven mooie wijnen, sprankelend water, hapjes en veel sfeer. Kortom, het beproefde recept.  

Al drie keer presenteerde Etienne Van Steenberghe een muzikale wijnshow tijdens de Gentse feesten. Telkens liepen de zalen vol voor 1001 wijnpassies, Village inconnu en Bordeaux voor mijn cholesterol. De opbrengst van deze manifestaties ging toen integraal naar de humanitaire projecten van vzw TC Dialogue onder leiding van Prof. Wim Van Cotthem. Dit jaar wordt de wijnshow georganiseerd ten voordele van het KINDERREVALIDATIECENTRUM UZ GENT, maar ook het project op het eiland Fogo van vzw TC Dialogue wordt nog verder gesteund.

Tijdens de show zingt Etienne Van Steenberghe 10 nieuwe, zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. Voor de muziek tekenden vier van zijn muzikanten: Chris De Brakeleer, Freddy Couché, Dirk Bekaert en Peter Verbraeken.  In de verhalen worden verschillende thema’s aangesneden: wijn, Gent, stamboom, passie, gastronomie, reizen, genieten…en nog veel meer.

Bruno Orlando laat hapjes serveren met een Italiaans tintje (kaas, ham,  vleesdelicatessen, brood, enz…).
Chaudfontaine introduceert drie nieuwe gastronomische waters.

Wijn is de rode draad waarbij Etienne koos voor:

Champagne Jean Dumangin 1er cru carte d’or brut

Saint-Aubin 1er cru ‘le C harmois’ 2002 domaine Michel Picard Chassagne-Montrachet

Vacqueras Clos des Frèr[es] - Cuvée J&E 2004

Château Ste Michelle ‘Indian Wells’ Merlot 1996 Columbia Valley (Washington State
)
Dona Lisa riserva 2001
Gabarinza 2003

Waar :  RUG – GENT - nieuwe studentenhuis “De Therminal” , Hoverniersstraat te Gent.
Ingang langs de Scheldekaai (Plannetje staat op de inkomkaart)

Wanneer :  Op 15 – 16 – 18 – 19 – 20 – 22 - 23 Juli Telkens om 20 uur

Wat : Etienne Van Steenberghe vertelt pittige wijnverhalen, zingt zelf geschreven songs en wordt hierbij begeleid door een 6-mans-orkest. Er worden tussendoor een glas champagne premier cru en zes topwijnen geserveerd! Meer dan 2 uur smakelijke ontspanning. Een must voor levensgenieters.

Prijs : 40 Euro (reservatie via 0476 21 19 76 of 0478/54 83 40)

Weetje : in de prijs van de show is eveneens inbegrepen het originele liedboek (niet te koop in de handel), een uniek kristallen Zwiesel-glas La Passion, water, brood en Italiaanse hapjes.

Voor méér info: www.1001wijnpassies.be

 



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (1) Nico Burssens toe aan 1ste ARTISTIEK APERITIEF

 U zal zich ongetwijfeld afvragen wat deze SNOECKS editie 2003 bij het artikel over het ARTISTIEK APERITIEF 2006 komt doen, maar deze uitgave zal meer dan waarschijnlijk het laatse werk geweest zijn van toenmalig hoofredacteur Nico Burssens bij SNOECK-DUCAJU gezien hij in oktober 2003 een andere job vond. Diezelfde Nico Burssens is de man die tijdens de komende Gentse Feesten een belangrijke rol speelt tijdens het dagelijks artistiek aperitief dat de Dienst Feestelijkheden voor de 'culturele' feestvierders op het programma plaatst. Hiermee volgt Nico zijn voorganger Freek Neirynck op die jarenlang gestalte gegeven heeft aan dit spraakmakende luik in de Lakenhalle waarvoor menig Gentenaar ongetwijfeld wel eens vroeger is opgestaan. Voor de editie 2006 zocht en vond Nico Burssens inspiratie in GENT want de lijst van gasten (en thema's) spreekt boekdelen:

"Verleden - heden en toekomst" op:

zondag 16 juli - Gent bedankt - gast: FREEK NEIRYNCK
maandag 17 juli - Gent speelt toneel - gast: KURT DEFRANCQ
dinsdag 18 juli - Gent sport - gast: GEORGES LEEKENS
woensdag 19 juli - Gent schrijft - gast: GUIDO LAUWAERT
donderdag 20 juli - Gent geniet - gast: JAN VAN DEN BON
vrijdag 21 juli - Gent cultuur - gast: JOHAN DECAVELE
zaterdag 22 juli - Gent tekent - gast: GERDA DENDOOVEN
zondag 23 juli - Gent dicht - gast: ERWIN MORTIER

met medewerking van Eric Matthijs (voormalig uitbater restaurant SCALA) die tussendoor straffe verhalen brengt !

Dagelijks om 11.30 uur - gratis toegang
Voor méér informatie: www.gentsefeesten.be - 09/269.46.34 (Dienst Feestelijkheden)

Alvast veel succes, Nico !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR BOEKENPAKKET van de week (20/6)

Vanaf deze week zal U op deze webstek de diverse boekrecensies terugvinden in hun eigenlijke categorie (fictie - non-fictie - toerisme - sport - culinair - muziek - proza en poëzie ...). U bevindt zich nu bij de recensies van enkele nieuwe CULINAIRE uitgaven :

Het eerste boek in deze categorie:

 Een bijzonder knap geïllustreerd en goed opgebouwd boek over dat soort voedsel waar we eigenlijk veel te weinig van eten en nochtans een èchte aanrader is om overgewicht en andere gezondheidsperikelen te voorkomen: de VIS. Om over dergelijk thema uit te wijden is het dan ook voor de hand liggend dat de uitgeverij (Van Dishoeck/Unieboek) terecht kwam bij een expert op dat vlak en dat werd ALDO ZILLI. Niet alleen eigenaar van een befaamd restaurant in het Londense Soho maar tevens een regelmatig terugkerende tv-en radiogast èn lesgever van diverse cursussen.
In het boek "Vis stap-voor-stap" ontsluiert Zilli alle geheimen rond de bereiding van vis-, schaal- en schelpdieren en zorgt alvast voor een overzichtelijk geheel per soort vis: ronde vis (baars - karper - kabeljauw ...) - platte vis (griet - tarbot - zeetong ...) - vette vis (makreel - paling - zalm ...) - exotische vis (haai - wijting - barracuda ...) en schaal-en weekdieren (garnaal - mosselen - krab - kreeft ...). Naast een demonstratie van het schoonmaken en fileren van de vis, toont Zilli de lezer ook hoe moten worden gesneden en vis wordt gevuld maar ook op welke wijze vispakketjes worden gemaakt. Aangevuld met een groot aantal recepten (waaronder enkele zeer vindingrijke èn verrassende) spreekt dit boek zeker tot de verbeelding. Temeer daar alle soorten vis uit het boek niet alleen informatief aan bod komen, maar ook nog eens met een apart recept worden bedeeld.
Voor mensen die graag vis eten of klaarmaken ... een aanrader !

"Vis stap-voor-stap" van Aldo Zilli werd uitgebracht door Van Dishoeck/Unieboek (ISBN90-269-2955-2) en kost 19,50 €

Een andere uitgave die ernaar streeft de mensheid zo gezond mogelijk door het leven te laten gaan is ontegensprekelijk:

 Dit lijvige boek (256 pagina's) omschrijft zichzelf als de meest complete gids over groente en het bereiden van groentegerechten en ik vermoed dat dit wel eens waar zou kunnen zijn. Want Christine Ingram streefde er als auteur niet alleen naar om alle mogelijke informatie over de soorten groente te verzamelen met het oog op een interessante omschrijving, maar zorgde ook voor een groot gedeelte waarin een mix van klassieke en nieuwe recepten elkaar lekker aanvullen. Zo maken we kennis met uien en prei - stengelgroenten (asperges, selderij, venkel ...) - knollen en wortels (aardappelen, rapen, schorseneren ...) - kool en bladgroenten (spinazie, broccoli, koolrabi ...) - peulvruchten en zaden (bonen, erwten, maïs ...) - pompoenen en komkommers (courgette, kalebas ...) - vruchtgroenten (tomaten, paprika's, bakbananen ...) - saladegroenten (witlof, radijs, waterkers ...) en paddestoelen. Per soort worden we geïnformeerd over de geschiedenis, de mogelijke variëteiten, het kopen en bewaren, het voorbereiden/bereiden en uiteraard het serveren. In het tweede deel van dit indrukwekkende naslagwerk kunnen we gewoon gaan experimenteren en het mag gezegd, niet alleen de fotografie maar ook de vakkundige uitleg en de gedetailleerde ingrediëntenlijst maken het de kok-in-spé makkelijk. Al is dit natuurlijk geen waarborg voor een geslaagd menu want daarvoor zijn nog andere kwaliteiten nodig. Maar zelfs voor een beginner is dit boek een handige hulp bij het maken van een gerecht waarin de groente een bijzondere rol speelt (preisoufflé - franse uiensoep - flensjes met gegrilde asperges - patatas bravas - spinazie en drie soorten kaas in filodeeg ....).
Niet alleen voor schoolgaande kinderen maar zeker en vast voor de gezonde levensgenieter is deze uitgave een hemels geschenk.

"Alles over groente" werd geschreven door Christine Ingram en is een uitgave van Veltman Uitgevers (ISBN 9059201981). In België wordt dit boek verdeeld door Agora Uitgeverscentrum (Aalst/Erembodegem) en voor 19,95 € te vinden in de boekhandel.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Leys laat Vlaanderen FEESTEN

Eind deze week ligt de nieuwe single van Wim Leys & @fundum in de winkel. Het is een verrassend én leuk nummer geworden over het goede leven in Vlaanderen. De feestelijkheden rond 11 juli inspireerden Wim Leys tot het maken van het lied “Als Vlaanderen feest”. Het is een meespelende en meezingbare wals over de mosselen-friet, de vakantie aan zee, de wielerwedstrijden rond de kerktoren… Al deze typische Vlaamse verschijnselen vormden een bron van inspiratie voor dit vrolijke lied over het goede en feestelijke leven in Vlaanderen.  En wie anders kon het Vlaanderen waar men met veel plezier een pint drinkt beter verwoorden en op muziek zetten dan Bart Herman …. Op algemene aanvraag staat ook de radiosingle “Op wacht” op het schijfje.

Wim Leys & @Fundum beleven trouwens een topjaar. Ze toeren sinds vorige maand met “Vlaanderen zingt”, een tournee van massa–meezingspektakels die ondertussen al zo’n 30 steden en gemeenten aandoet.  Met hun repertoire vol Nederlandstalige meezingbare klassiekers zorgen Wim Leys & @Fundum op tal van marktpleinen en parken in Vlaanderen voor sfeer en ambiance. “Als Vlaanderen feest” is nu al een topper tijdens deze optredens. Kijk ook even op www.wimleys.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liliane Saint-Pierre weer bijzonder actief

Na enkele gezondheidsperikelen die haar en haar echtgenoot Marc troffen, gaat Liliane Saint-Pierre een zeer goed gevulde zomerperiode tegemoet. Niet alleen heeft zij samen met PACO GARCIA een duet opgenomen dat onlangs op CD-single is verschenen, maar ook solo komt er binnenkort een nieuwe single uit èn ...van 8 juli tot 8 september staat ze samen met o.a. Wanda Joosten en Ivann (X-factor) op de planken in het Blankenbergse Witte Paard. Eind deze week méér hierover !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANDRINE II THE CLUB

 

 

Sandrine op 27 juni in de Vooruit in Gent

 

ALLERLAATSTE kans om Vlaamse ‘Princess of Soul’ live on stage te zien !

 

 

Sandrine is all over the place. De jonge zwarte parel met de grandioze soulstem bewijst dat 'soulfull' ook in Vlaanderen kan. Haar ferme single 'Ass in check' en geweldige album 'That's Me' werden overladen met superlatieven.

 

Na 3 TMF nominaties, een ZAMU award en een DONNA award bijt Sandrine zich vast in het echte live-werk. Onder leiding van Vlaanderens succesvolste producer en muzikant Hans Francken brengt Sandrine een ALL LIVE SHOW van 90 minuten, dicht bij haar publiek, waar een artieste als zij volledig tot haar recht komt.

 

Het uitgangspunt is eenvoudig: Sandrine gaat voor jong, hip en kicking! Het dak eraf! Deze soulmadam brengt een absolute topband met zich mee: Ronald Seerden, Nina Babet (Ozark Henry), Stef Caers (Lalalover), Patrick Dorcean (Zap Mama), Daniel Romeo (Axelle Red) en Chantal Kashala. Gegarandeerd vuurwerk.

 

 

Maak zeker op tijd je reserveringen, de tickets zijn exclusief en beperkt!

 

SANDRINE II THE CLUB

27 juni 2006 - Vooruit - Gent

 

TICKETS www.zuiderkroon.be – 03 650 19 54

Reageer (0)

17-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist start op 18 juni

 Gouden Hoed Van hilarisch tot subtiel, van absurd tot maatschappijkritisch, van ontroerend tot ironisch. Het Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist stelt de beste cartoons van over de hele wereld tentoon. Een bonte collectie grappige prenten die gegarandeerd op je lachspieren werken. Scherpzinnige cartoonisten geven de realiteit van alledag net dat ietsje meer. Verrassend, pikant, spottend, absurd, ondeugend, kritisch, gevoelig of gewoon leuk. Het cartoonfestival biedt een gezonde portie vermaak voor jong en oud, voor de criticaster of gewoon voor wie graag lacht.

Het is dan ook weer zover: van 18 juni tot 3 september kan U genieten van 'cartoons' in de Lagunahal in Duinbergen waarvan de deuren dagelijks geopend zijn van 10.00 tot 19.00 uur.

Bronzen Hoed 2006

Maar als U eventjes wil voorproeven of alle informatie over het Internationaal Cartoonfestival wil nalezen, kan dit op www.cartoonfestival.otr.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER and OUT voor GO FM ?

Op de melding die we gisteren via het kanaal www.radiovisie.be binnenkregen en dat U onderaan dit item nog eens kan weervinden, lezen we vandaag al een eerste repliek van GO FM zelf ...

-  GO FM blijft in Oost-Vlaanderen te beluisteren via 103.5 FM. Steunzenders zijn er in Aalst op 104.8 FM, Sint-Niklaas 103.7 FM en Ronse 103.3 FM. In deze situatie komt vooralsnog geen verandering. Er is dus helemaal geen sprake van het stopzetten van uitzending en/of uitbating van het radiostation GO FM - , aldus nog Reybroeck.



Vandaag duikt dan weer het bericht op dat nog deze maand de Oost-Vlaamse provinciale radio GO FM er mee stopt. De licentie is in handen van krantenuitgever VUM. De beslissing zou zopas zijn genomen door de aandeelhouders VUM en AVS (de Oost-Vlaamse regionale tv-omroep). 

 

GO FM dat enkel non-stop muziek uitzendt, met op het uur een regionaal
nieuwsbulletin, haalt amper 6.000 luisteraars per dag. Intussen zijn de nieuwsbulletins al voor een deel teruggeschroefd.  De voorbije maanden probeerde men nog van koers te veranderen door Vlaamse en Nederlandstalige muziek te draaien. Maar ook dit bracht geen verandering.

We haalden dit fragment uit een uitgebreider artikel dat U kan terugvinden op www.radiovisie.be (16/06/2006)

Reageer (0)

16-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SMAAK nummer 37 ligt in de winkel !

 Het nieuwe nummer van het trendsettend Belgisch magazine SMAAK ligt vanaf nu weer in de winkel. Voor 3,70 € zit je enkele dagen goed met goed gestoffeerde informatie over gastronomie, toerisme, lifestyle en diverse andere items die het magazine tot een mooi geheel maken. In het juni-julinummer (smaak 37) lees je bijvoorbeeld hoe Gordon Ramsay op een makkelijke manier overgaat tot het grillen van verse sardines,aangevuld met een salade van krieltjes en crème fraîche - gaan we op sessie bij de jammerlijk genoeg ondertussen plots overleden Gentenaar Yves Loontjens (Onder De Toren - Hansbeke) en zoeken we naar smaaksterren in West-Vlaanderen.
Voorts zitten we goed met een snoepreisje naar Praag en worden we de adem afgesneden door een indrukwekkende reportage over de duiksport ! De kunst van Cézanne zorgt dan weer voor beklijvende schilderwerken die o.a. tentoongesteld worden in Aix-en-Provence van 9 juni tot 17 september (het Cézanne-jaar ... weet U wel) en voor wie houdt van genieten kan ongetwijfeld terecht, ergens tussen Knokke-Heist en Oostende. Dit alles en nog veel méér kan U terugvinden in het 130 pagina's tellend magazine SMAAK ....
Wie méér wil weten over het magazine alvorens het te komen: www.magazinesmaak.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al inschrijven voor FLIKKEN FOR SPECIALS op 23/9

De Gentse politie maakt er voor de ‘specials’ op zaterdag 23 september opnieuw een onvergetelijke belevenis van. Het Emile Braunplein wordt voor de vierde keer afgesloten voor Flikken4Specials, hét evenement bij uitstek, bestemd voor mensen met een functiebeperking en hun begeleider(s). De flikken op stelten zorgen naast andere straatanimatie en een grimestand weerom voor een leuke sfeer. Er zijn spetterende optredens voorzien waarvan het programma midden juli op www.flikkendag.be beschikbaar zal zijn. De ‘specials’ kunnen oude legervoertuigen bezichtigen en in een politiecombi of op een politiemoto zitten. Ook de politieshop zet zijn deuren open en de ‘Flikken’-acteurs zullen opnieuw van de partij zijn.

Dit jaar werd een uniek ‘Flikken4Specials T-shirt’ ontworpen. Mensen met een functiebeperking en hun begeleiders kunnen nu al hun aanwezigheid op het Flikken4Specials-evenement melden en ontvangen op 23 september gratis het speciaal ontworpen t-shirt. Inschrijven kan uiterlijk tot 15 september via het Flikken4Specials-secretariaat 09/266 66 22 of op flikkendag@politie.gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWIJNAARDE ontvangt Vlaamse artiesten op 34ste Zwijntjesfeesten

De Sint-Niklaaskerk te Zwijnaarde

Van vrijdag 16 tot en met dinsdag 20 juni staat de Gentse deelgemeente ZWIJNAARDE volledig in het teken van dejaarlijkse Zwijntjesfeesten die voor de 34ste keer op rij georganiseerd worden. Een greep uit het grote aanbod leert ons dat vooral (en hoe kan het ook anders) de kiosk het centrale punt wordt van waarop grote namen hun opwachting zullen maken:

Vrijdag 16 juni : GENE THOMAS (21.00 uur) en SAM GOORIS (22.30 uur) Gene Thomas

Zaterdag 17 juni : KIDS POWER TEAM (15.00 uur) - MILK INC (19.30 uur) - BARBARA DEX en Groep (21.00 uur) èn XANDEE (23.30 uur)



Zondag 18 juni: LES OMBRES (18.00 uur) - RONNY MOSUSE (21.00 uur)
Maandag 19 juni: WIM LEYS en de NEDERPOPBAND (20.00 uur)



Dinsdag 20 juni: DE NOTENKRAKERS (voor senioren in zaal MELAC - 14.30 uur)
Behalve voor dit laatste optreden (3 €) zijn alle kioskoptredens GRATIS !

Voor méér informatie: www.gent.be (vrije tijd - evenementen)

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs