Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
13-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90-jarige Aznavour op 22/11 in Antwerpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 22 mei 2014 werd levende legende Charles Aznavour 90 jaar en ook zijn vele Belgische fans mogen zich verheugen op een passend en historisch feestje! Op zaterdag 22 november 2014 rolt de Lotto Arena in Antwerpen de rode loper uit, voor wat wellicht het laatste concert op Belgische bodem zal worden, van één van de meest succesvolle Franse chansonniers aller tijden. Charles Aznavour, ook wel eens de “Frank Sinatra van Frankrijk” genoemd, koos niet toevallig Antwerpen als locatie voor dit unieke en ultieme concert, waarin hij en z’n live band het publiek zullen laten genieten van tal van prachtige hits uit zijn ronduit indrukwekkende oeuvre.

Zijn passie, talent, overtuigingskracht en innemende charme hebben nog niets aan kracht ingeboet, en Charles Aznavour is er meer dan op gebrand dit te tonen aan het Belgische publiek. In maart 2011 stond de wereldvermaarde chansonnier namelijk een laatste keer op het podium in België, eveneens in de Lotto Arena, maar helaas werd hij toen getroffen door acute stemproblemen. Mede dankzij een inspuiting een uur voor de start van het concert, worstelde Aznavour zich als een ware artiest door het optreden, maar zelf hield hij er een onvoldaan gevoel aan over: dit was niet het afscheid dat zijn Belgische publiek verdiende…en dus keert hij op zaterdag 22 november 2014 terug om dit in stijl over te doen.

 De Franse singer/songwriter/acteur van Armeense afkomst, bracht meer dan honderd albums uit, schreef ruim 2000 liedjes en tal van musicals, trad op in de grootste zalen ter wereld en speelde ook nog eens mee in een zestigtal films. Als zanger vergaarde hij wereldfaam met hits als ‘Comme Ils Disent’,’Les Comédiens’, 'She', ‘Mes Emmerdes’, ‘For me...Formidable’, ‘La Bohème’, ‘Une Enfant’, ‘Je N’ai Rien Oublié’, ‘Emmenez-Moi’,…kortom, een meer dan imposant repertoire aan absolute klassiekers.

 ‘Charles Aznavour In Concert’ op zaterdag 22 november 2014 in de Lotto Arena te Antwerpen, een nostalgische en meeslepende trip doorheen een stuk tijdloze muziekgeschiedenis. Bestel nu uw tickets via 070-345 345 (max. €0,30/min.) of www.teleticketservice.com


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
18-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STREET BOXING onder de Gentse stadshal op 30/8 met Jr Bauwens èn BV's


J&P EVENTS organiseert een nieuw concept:  “STREET BOXING”.

Dit gebeuren is voor iedereen gratis en geldt ook als een wederdienst van JUNIOR BAUWENS naar zijn trouwe supporters toe.

Stad Gent is laaiend enthousiast want onder de Stadshal boksen is wel uniek. Pers en TV AVS tekenen present.

Het progamma voor zaterdag 30/08/2014 Stadshal Gent.

  • Start om 12u, presentatie Johan DHAENE

  • 12.00u publieke weging met dokter

  • 13.00u 1ste amateurkamp/3 ronden

  • 13.30u 1ste BV-kamp

(Gunther Schepens/KAA Gent versus Cédric Van Branteghem/atletiek)

  • 14.00u 2de amateurkamp/3 ronden

  • 14.30u Elitekamp Kevin ONGENAE versus HOVHANNES KISHMIRYAN

  • 15.00u 2de BV-kamp

(Guy REYNEBEAU/gemeenteraadslid versus Filip RASSCHAERT/Politiechef)

  • 15.15u PAUZE tot 16.00uur

  • 16.00u 3de amateurkamp/3 ronden

  • 16.30u 3de BV-kamp (nog te bepalen)

  • 17.00u 4de amateurkamp/3 ronden

  • 17.15u 4de BV-kamp

(Schepen Sofie BRACKE versus Freya Van den Bossche)

  • 17.30u hoofdkamp JUNIOR BAUWENS versus ALEX BONE (Spanjaard)

Er is ook een VIP-formule voor maximum 200 personen die om 15u naar Restaurant DE FONTEYNE (tot 16u30) zullen begeleid worden (naast de Stadshal, Gouden Leeuwplein, 7 GENT)

Het menu zal starten met voorgerecht en dan keuze uit 4 hoofdschotels, wijn, bier, frisdrank inbegrepen en daarna het dessert ook met 4 keuzemogelijkheden.

Ook dranken inbegrepen aan de mobiele tapwagen.

Kostprijs 95€ BTW inbegrepen, met inbegrip van gereserveerde ringseat.

Er wordt een hoge opkomst verwacht dus wees erbij en schrijf je in per mail aan info@jpevents.be of GSM  0479/29.58.32 Jan ONGENAE


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa van 19 t.e.m. 23 augustus op Gentse Kouter

Fiesta Europa

Een stand met zoetwaren uit Sicilië, heerlijke Franse saucissons, bergkazen uit de Alpen, textiel uit Lapland, Fudge uit Groot Brittanië Hongaarse handgemaakte manden en korven, lederwaren, edelstenen en mineralen van over heel de wereld, een heerlijke Moezelwijn, paëlla uit Spanje, appelspecialiteiten uit Normandië, grill-gerechten uit Polen en Bavaria, en nog veel meer. ‘Fiesta Europa’ komt opnieuw naar Gent en heeft van dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 augustus 2014  zijn jaarlijkse afspraak op de Kouter.

De marktkramers, een bont internationaal gezelschap, laten de bezoekers maar al te graag kennismaken met specialiteiten en streekproducten uit hun land of regio. Schepen Christophe Peeters: ‘Een absolute sfeermarkt , die een instant vakantiegevoel garandeert’.

Een mengelmoes van talen en culturen, authenticiteit, een ruim en kwalitatief aanbod, een mooie presentatie, enthousiasme en ambiance, een gezellige en ongedwongen sfeer, een live-muziekje op de achtergrond,… dat zijn de sleutelbegrippen van ‘Fiesta Europa’ die het concept zo uniek en zo geliefd maken bij een breed publiek.

Organisator en oprichter Roeland Storms uit Wuustwezel werkt intussen al meer dan 6 jaar aan dat concept. Zijn bedoeling is om professionele marktkramers uit heel Europa die specialiteiten uit hun land of regio te koop aanbieden, samen te brengen in een ‘internationale feestmarkt’ en op die manier ‘Europa’ op een aangename manier dichter bij de mensen te brengen.

De edities van ‘Fiesta Europa’ in augustus op de Kouter zijn inmiddels een vaste waarde op de Gentse zomerkalender. Sinds enkele jaren trekt de Europese markt ook al in de lente naar de binnenstad (Korenmarkt) en al snel bleek ook de lente-editie een schot in de roos te zijn. Het publiek was talrijk en opgetogen en de deelnemende marktkramers waren erg tevreden. Gent is dan ook een echte marktstad en ‘Fiesta Europa’ is een welgekomen aanvulling op het bestaande uitgebreide marktaanbod in Gent. Een vervolg op dit succesverhaal kon dus zeker niet uitblijven.

Praktisch

De internationale feestmarkt ‘Fiesta Europa’ vindt plaats op de Kouter van dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 augustus 2014, en is telkens geopend vanaf 10 tot +/- 20 uur op weekdagen, tot 21 uur op vrijdag en zaterdag.
Dagelijks zijn er fantastische live artiesten die het podium sieren tussen +/-15.30 en 20 uur.
Dit jaar is er ook aan de kleine levensgenieters gedacht: er zijn enkele springkastelen en een kleurrijke kindertent, in samenwerking met een Belgische vzw: Art For Education.

Alle info op www.fiestaeuropa.eu

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz in 't Park zorgt voor muzikale septembermaand (Gent)

   

De Dienst Evenementen en Feesten van de Stad Gent tovert het gezellige Zuidpark van donderdag 4 tot en met zondag 7 september 2014 opnieuw om tot de gedroomde festivallocatie voor de 21e editie van Jazz in ’t Park. Tijdens de vierdaagse kan een breed publiek kennismaken met veertien kwaliteitsvolle groepen en artiesten die gratis kunnen ontdekt worden tussen de bomen. Elk laatste concert (behalve op zondag) sluit af met een ‘Saxy Night’, een filmprojectie van authentieke concertopnames met legendarische saxofonisten.


Ode aan Belgische jazz

Vorig jaar lokte de 20e jubileumeditie 15.000 toeschouwers dankzij het programma én het mooie weer. De editie van 2014 houdt nog steeds, en zelfs meer dan ooit, de vinger aan de pols van het Belgische jazzlandschap, waarbij zowel gevestigde waarden als de nieuwe lichting jazzmusici een podium krijgen. Hoofdzaak blijft immers de promotie van de Belgische jazz. Verschillende bands brachten het afgelopen jaar een nieuw album uit en brengen hun nieuw werk voor de eerste keer in Gent. Jazz rocks, dat werd bewezen door het jonge geweld van Nordmann die recent als tweede laureaat eindigde op Humo’s Rock Rally. En met Skordatura staat er ook een heus punkjazzensemble op het podium. Jazz in ’t Park krijgt met de officiële voorstelling van de nieuwe albums van het Erik Vermeulen Trio en van WoFo & Strings 2 exclusieve primeurs. En met trompettist Bert Joris haalt het festival een internationaal gelauwerde muzikant, componist en arrangeur terug naar Gent. Al 17 jaar vormt hij samen met Dado Moroni, Philippe Aerts en Dré Pallemaerts een absoluut Europees topkwartet, waarmee hij het festival feestelijk afsluit.



Vier themadagen

Voor het derde jaar op rij wordt het programma in themadagen opgesplitst. Een gesmaakte formule die het publiek een leidraad geeft en de verwachtingen scherp stelt.

Onder de noemer ‘fusion jazz’ gaat jazz op donderdag 4 september de confrontatie aan met andere muziekstijlen. Bij het Skordatura Punkjazz Ensemble, Hijaz en Electric Barbarian versmelt jazz met wereldmuziek, pop, rock, electro, hiphop, drum ’n bass en poëzie.

Themadag ‘fresh jazz’ brengt op vrijdag 5 september het nieuwe jazzgeluid onder de aandacht, met nieuwe bands of nieuwe projecten. De Looze/Machtel/De Waele, DelVitaGroup en STUFF laten het publiek dan proeven van kersverse jazz.

‘jazz XL’ groepeert op zaterdag 6 september bands met een grote podiumbezetting.

‘t Mouvement, Rebirth Collective en Manngold de Cobre zullen het podium vullen tot de laatste vierkante centimeter.

Op ‘kittens and cats’ wisselt jong talent met gerenommeerde artiesten. Zo deelt Nordmann op zondag 7 september het podium met Ivan Paduart Trio & Tineke Postma, en het Bert Joris Quartet.

De concerten worden telkens ingeleid door radio-icoon Mark Lefever.


Lunchconcerten

Los van de thema’s zijn er twee lunchconcerten om 12.30 uur.

Op donderdag 4 september serveert WoFo & Strings een muzikaal stoofpotje met verse klassieke ingrediënten, een goeie geut jazz, een Latijns-Amerikaans kruidenboeket en funky smeuïge olie.  Op vrijdag 5 september presenteert het Erik Vermeulen Trio in primeur zijn nieuwe cd.


Door die extra lunchconcerten kunnen ook werknemers uit de buurt en toevallige passanten hun boterhammetjes verorberen bij een scheut jazz in een aangename, relaxte sfeer. Tijdens het festival vormen podium, zitjes, drank- en eetstandjes en infochaletjes sowieso één groot openluchtdorp tussen de hoge bomen en de beschermende sierlijke tentzeilen.

Saxy nights

Jazz in ’t Park brengt dit jaar een hommage aan Adolphe Sax die in november

200 jaar geleden geboren werd in Dinant. En terecht, muziek in het algemeen en jazz in het bijzonder zijn ondenkbaar zonder het geluid van de saxofoon. Onder de noemer ‘Saxy Nights’ worden de concerten op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond dan ook afgesloten met gefilmde jazzconcerten van legendarische en toonaangevende saxofonisten als respectievelijk Coleman Hawkins, John Coltrane en Stan Getz.


Annelies Storms, schepen van cultuur, toerisme en evenementen: ‘Dit stadsfestival bewijst dat jazz een zeer brede lading dekt van fusion over punkjazz tot bigband en rock. Gent toont hiermee opnieuw aan dat de stad de titel 'unesco creative city of music' meer dan waard is.’


Praktisch

Jazz in ’t Park 2014: veertien gratis concerten van donderdag 4 tot en met zondag

7 september in het Zuidpark Gent. Na elk laatste concert gratis filmprojectie van ‘Jazz on film’ (niet op zondag). Ondergrondse parking aan Zuidpark.

Info: website www.gent.be/jazzintpark.

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
17-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAZ# : kuststadfestival Oostende toont heel veel Gents en jong tekst- en figurentheatertalent


Het jaarlijks TAZ#theaterfestival (sinds 1995) in de Koningin van de Belgische badsteden, Oostende heeft overduidelijk meer luxelast van zijn populariteit dan van zijn steeds beter wordende artistieke evolutie. Reeds de dag voor de opening bleek al dat een behoorlijk aantal van de meest begeerde voorstellingen ten dele waren uitverkocht. Het verdubbelen van hun aantal en ergo ook het vinden van nóg méér oorspronkelijk anders bedoelde locaties tot speelruimtes is (nu al 51 verspreid over de stad) absoluut aan de orde. En dat kunnen ze in de Koninklijke kuststad: turnzalen, spoorweggebouwen, visloodsen, gerechtszalen, het strand… worden er professioneel geëquipeerd tot functionele ruimtes.

De bewuste programmatie van een hele rist premières verhoogt uiteraard de aantrekkingskracht van het enige Vlaamse theaterfeest van die omvang. Heel wat programmatoren voor Culturele Centra, receptieve theaters, andere festival(letjes) komen er hun staalkaart samenstellen. Bovendien geeft TAZ# in samenwerking met de Auteursvereniging SABAM niet onaardig veel creatiekansen aan jonge theatermakers (scholen en nieuwe – vaak project- - gezelschappen die van hun maidentrip gebruik maken om de confrontaties aan te gaan met de vaste waarden in het theaterlandschap. En wellicht worden de vele tientallen vrijwilligers op wie het festival logistiek draait ook wel beloond met kaartjes  voor producties waar ze tijdens het seizoen misschien niet meteen toegangsgeld zouden betalen in de goed uitgeruste De Grote Post, sinds 1 jaar hun stedelijk Cultureel Centrum.

In 2014 kreeg een elf jaar geleden eerdere TAZ#-prijswinnaar het Gentse gezelschap Ontroerend Goed, dat inmiddels internationaal toert, een soort peter-/curatorschap en speelde zelf enkele werkstukken. Zo ging “Wijven” er in première een feministisch woord-/zangstuk over de clichés, vooroordelen en discriminatie tegenover het vrouwelijk deel van de samenleving. In een sober decor en idem dito regie verviel de voorstelling helaas zelf in een herhaling van wat er al tientallen jaren lang over hetzelfde onderwerp op scène verteld of in een meer dramatische vorm getoond werd.

“Angelena” van de ook al Gentse Compagnie Cecilia scoorde bijzonder goed bij het per definitie dankbare TAZ#-publiek en eigenlijk wel terecht. Het stuk van (en toch wel overtuigend gespeeld door) Mieke Dobbels is in de hedendaagse maatschappij verworteld, revolteert en ontroert… in de situatie van de titelrol: een adolescente of jonge twintiger die al vier jaar in de gevangenis zit met de onzekerheid of ze al dan niet naar een psychiatrische instelling zal worden geïnterneerd. Ze probeert haar dagen leefbaar te houden met haar muziek en haar (soms wrange) humor… en met het spelen van haar zoveelste proces wegens herval met een brandstichting, waarbij ze het publiek in beperkte mate interactief betrekt.

Theater aan Zee biedt steeds weer een breed spectrum aan theater-, woord- en muziekdisciplines al dan niet in symbiose. In de kinder- (of beter familie-)voorstellingen heeft het figurentheater steeds weer een prominente plaats. Het velt het laatste decennium ontzettend om hoe vaak teksttheatergezelschappen ook figuren als dramatis personae laten acteren naast spelers van vlees en bloed.

“Duikvlucht” van de alweer Gentse Studio Orka was daar een goed voorbeeld van en werd één van de topproducties van TAZ#. De voorstelling speelde in een half natuurlijk zanddecor met een bunker, vuurtoren, barakken… als oorspronkelijke gegevens en daar bouwde ze een uiterst intelligente, polyvalente en verrassende nieuwe scenografie in om het verhaal te spelen van industrieel strandjutter Daniël die met zijn braakbalmachine spullen uit zee en strand aantrekt en recycleert. Hij leeft vrij desolaat met een paar Poolse muzikale gastarbeiders en krijgt wel regelmatig bezoek van zijn vrienden de pakjesbezorger Nico (die nog voor het begin van de voorstelling gecontroleerd roekeloos door het aanschuivende publiek rijdt met zijn bestelwagen) en schaapherder/troepverzamelaar Maldus (een schitterende Titus De Voogdt) die in een onvergetelijk beeld uit de duinen afzakt. Katalysator in de heldere en tegelijk absurdistische voorstelling is het ‘aanspoelen’ van het vermiste meisje Vera Zij brengt onrust in de rust en dat garandeert zeer sterk theater met een figurentheater invulling naar het slot toe.

In een plastische Umwelt, maar dan het Arte Povere segment ervan, bewoog zich “Krocht”, een doorloopvoorstelling van de jonge (Gentse, sorry…) theatermakers Lobke Leirens, Maxim Storme en enkele geestesgenoten. Ook het publiek bewoog want werd heftig maar veilig rondgevoerd op kerkstoelen op wieltjes - door een persoonlijke coach – van beeld naar beeld. En die beeldvorming was nu eens  statisch (uit natuurlijke materialen) dan weer bewegend : één enkele worm op een explosieve drumton, een schotel krullende teken, zichzelf uitputtende, getormenteerde acteurs die eerder voor sfeerschepping dan wel verhaal zorgden. Artaud, Arrabal, Tadeusz Kantor… en zelfs Peter Schuman en zijn Bread & Puppet Theatre waren nooit ver weg. Maar het bleef eerder braaf en respectvol voor het kleinburgerlijke publiek… en bovendien visueel schoon in zijn beoogde vuilheid en troep. “Krocht” eindigde op een verassend en verlossend eindbeeld dat evenwel om articulatie van de gestapelde vormen smeekte.

TAZ# heeft een overduidelijke politiek ten opzichte van generatieverschuiving bij zijn publiek. Interessant, vernieuwend of bevestigend, jeugdtheater moet de jongere leeftijdsgroepen aangeboden worden om ze naar het theater als kunstvorm te leiden. Ook in deze editie was er een representatief aanbod. Spijtig wel, dat de optie wegviel om gratis familievoorstellingen te plaatsen in het Leopoldpark. De brede tribune daarvoor was de voorbije jaren nochtans eivol ingenomen en de laagdrempeligheid van dat aanbod bijzonder gewaardeerd en wellicht zeer efficiënt als doorstroming.

Het Oostendse Theaterfestival blijft een must, zo bewees editie 2014 alweer. Zijn katalysatorfunctie in (het) volgende Nederlandstalige theaterseizoen(en) is wellicht niet meteen meetbaar maar zeker niet te onderschatten.

(Freek Neirynck)

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
02-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement:
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“GRENZELOOS OOSTENDS” VAN ROLAND DESNERCK SERVEERT BONTE KUSTTAAAL VOOR GEVORDERDEN

De auteur van dialectwoordenboeken waar elke andere samensteller van vookabuuleers in Vlaanderen gezond  jaloers op is, omdat hij het mooiste, het rijksgeïllustreerde, het sjiekste formaat op de markt bracht over de streektaal van de Koningin van de Badsteden, Roland Desnerck, heeft bij Zorro Uitgeverij Damme een nieuw en vrij lijvig werk (zijn twintigste) uitgegeven. “Grenzeloos Oostends”.

De volledige titel van de publicatie is: ‘Oostends voor gevorderden en voor liefhebbers van een taalkundige trip’. Gevorderden (Woar emme da noog guurt, daijeur?!) jawel, want een jong angespoelde heeft er een kluif aan. En liefhebbers? Al evenzeer. Ge begint eran en t loat e unie mier loos.

Op het eerste gezicht lijkt er geen structuur in het boek te zitten. Ook al omdat er voor- of achteraan geen referentielijst voor handen is. Maar na drie meesluimend gelezen lemma heeft de intelligentste, deus Gensche, lezer het door:Desnerck wil kouten rond een aantal pareltjes van woorden in zijn gezeezouten, flamboyante streektaal.

Hij wil ook verhaaltjes vertellen met de smeuïgheid van de meester. Maar hij wil bovendien nog linguïstisch duiden. Mét kennis van Germaanse, Romaanse, Skandinavische… tot Aziatische talen, Bargoens en Fries. De scribent is een polylglot  (Zijn Oostendse zeehaven- ,ferry-  en recentelijker ook cruisestad stimuleert er hem toe) en hij is ook een wetenschappelijk onderlegde op het vlak van de grammatica (Zijn opleiding als regent Germaanse talen aan de… Gentse (!)Rijksnormaalschool zal daar wel niet vreemd aan zijn. En hij verwijst er graag naar).

Als men het boek uit heeft constateert de lezer dat het Oostends eveneens een aantal specifieke woorden heeft die géén ander dialect mogen kleuren (van ‘Appesjang’ over ‘Goeze’ en ‘Simantere’ tot ‘Zoetverzoetn’. Daarnaast zijn er een aantal woorden tussen A en Z die klinken of geschreven staan zoals in andere dialecten,  maar werkwaardig genoeg aan de Noordzee een andere betekenis hebben : ‘Knoezel’, ‘Poepkot’…’Fiester’).

De auteur laat de lezer bij hem op schoot zitten om naar zijn boeiend taalverhaal  te luisteren. De pedagoog in Desnerck? De grootvader?

Freek Neirynck

 

“Grenzeloos Oostends”, Roland Desnerck, 368 pagina’s in hardcover en met een (kleur)omslagafbeelding van “Col en Manchette” van Felix Labisse, door de auteur van ingevulde tekstbalonnetjes voorzien. www.zorrobooks.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthias Lens schenkt Touwinnaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Tourwinnaar Vincenzo Nibali won vorige weekend ook het natourcriterium van Herentals en mocht, naast een waarschijnlijk meer dan behoorlijk zakcentje en de overwinningsbloemen, ook de gloednieuwe cd van Matthias Lens 'De Mooiste Musettes' mee naar huis nemen. Matthias was op uitnodiging aanwezig in Herentals en had voor de gelegenheid zijn gloednieuwe cd, die deze week doorstijgt van #6 naar #4 in de Ultratop Albumchart en waarop tal van Franse Musetteklassiekers terug te vinden zijn, meegenomen voor de Italiaanse Tour de France-winnaar.

"Ik vond het een hele eer dat ik Vincenzo Nibali mocht ontmoeten en het leek me wel leuk en gepast om hem mijn nieuwe album 'De Mooiste Musettes' te schenken als kleine attentie. Ik kan me voorstellen dat Nibali na zijn overwinning in de Tour voor eeuwig warme gevoelens zal koesteren voor Frankrijk en mijn cd ademt gewoon die zomerse Franse sfeer uit. Wanneer hij 'De Mooiste Musettes' opzet zal hij zich perfect de beelden van zijn overwinningsraid terug voor de geest kunnen halen (lacht). Uiteraard kende hij mij niet, maar hij was wel heel vriendelijk en ik heb hem zo goed mogelijk proberen uit te leggen welke muziek er op de cd staat. Ik had op de cover van de cd ook de boodschap "Congratulations with your victory!" geschreven en hij leek in ieder geval het geschenkje wel te waarderen en wenste me verder nog veel succes met het album". Een heel bescheiden, beleefd en rustig persoon, maar wat een charisma, een echte kampioen!", aldus Matthias Lens

'De Mooiste Musettes', het nieuwe album van Matthias Lens (ECV Music), ligt nu in de winkel en is ook verkrijgbaar via iTunes!

Tracklist

01.Reine de Musette

02.Sous le ciel de Paris

03.Indifférence

04.La Foule

05.Les fiancés d'Auvergne

06.Pigalle

07.Valse d'Amélie

08.Les filles du bord de mer

09.Biscaya

10.Valse de Lens (eigen nummer)

11.La vie en rose

12.Tico Tico


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
29-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVITA - de musical in Oostende t.e.m. 10/8 ... een MUST


   


Dinsdag 29 juli zou één van topdagen worden in het Kursaal van Oostende want 35 jaar na de creatie van de musical “EVITA” zorgde Shakalaka Show Productions voor een ware revival van deze kaskraker van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Naar de  première in België werd dan ook door iedere musicalliefhebber reikhalzend uitgekeken èn ik had het geluk een uitnodiging te mogen ontvangen teneinde de voorstelling uitgebreid te kunnen bespreken. En aan die belofte voldoen we graag …

 

Ik was dan ook niet alleen om getuige te zijn van één van de meest tot de verbeelding sprekende musicals want naast enkele honderden musicalfans bemerkten wij ook de traditionele aanwezigheid van een pak BV’s (Stany Crets en Ann Van den Broeck, Jan De Wijngaert, Maurcie Engelen, Wendy Van Wanten, Hilde Heijnen, Martine Jonckheere, Margriet Hermans,  Showbizz Bart, Lien Verheyen, Hugo Simons, Ianka Fleerackers ….. om er maar een paar op te noemen).

 

Na de inleiding door Peter Monbailleu (Shakalaka) werden we meegesleept naar 26 juli 1952: de dag waarop men in Argentinië te horen kreeg dat de amper 33-jarige Eva Perón de Duarte (vrouw van president Juan) aan de gevolgen van kanker overleden was.

Met een  indrukwekkende scène – zowel op muzikaal als  op technisch vlak – (Requiem for Evita) werd de toon gezet en zat iedere aanwezige middenin het verhaal.

 

Rode draad doorheen de musical is de figuur van CHE (vertolkt door een bijzonder sterke Mark Powell) doch die naam verwijst eerder naar het woord dat in Buenos Aires verwijst naar ‘maatje’ dan naar de revolutionair Erneste Guevarra. Een man met een aparte uitstraling èn een schitterende stem die een perfecte overgang vormde naar de andere stemmen van de cast. Een inzet die uiteindelijk werd beloond met een méér dan zomaar geapprecieerd applaus.

 

Andere man in het verhaal met een aparte diepgang is Andrew C. Wadswordt die de rol van “president” PERÓN gestalte met geven en dit met de nodige ingetogenheid MAAR met glans invult. In de werkelijke wereld was deze kolonel en idool van de ‘descamisados” (hemdlozen) twee keer zo oud als Eva, zijn meest geliefde (en gehate) vrouw in Latijns-Amerika.

 

En wat dan gezegd van de Portugese Madalena Alberto die op en onovertreffelijke wijze EVA PERÓN doet herleven èn sterven. Want het mag gezegd: zingen op het hoogste niveau in combinatie met perfecte acteer-en dansprestaties … het is niet iedereen gegeven. EVITA heeft met deze ‘nachtegaal’ een goudklomp in huis en zoals vele anderen kreeg ik op diverse momenten gewoonweg kippenvel (Don’t cry for me Argentina – You must love me – Final Broadcast), niet alleen van haar imponerende stemgeluid maar vooral door haar inlevingsvermogen die ze kenbaar maakte door haar eenvoud op de bühne in combinatie met oogstrelende gezichtsuitdrukkingen. Haar acteertalent kon zich dan ook tenvolle openbaren als kankerpatiënte enerzijds, als ‘Leading Lady’ anderzijds. Gewoonweg schitterend!!

 

De live-uitvoering door het orkest (in orkestbak!) o.l.v. Matthew J. Loughran was ongetwijfeld van goudwaarde en gaf de musical datgene wat het verdiende: een staande ovatie van mensen die dit niet beleefdheidshalve doen, maar door zij die er met volle teugen van genoten hebben en net zoals ik getroffen werden door een orkaan met positieve boodschap.

 

Ik mag zeker niet vergeten dat de rest van de cast een onvergetelijke indruk heeft gemaakt en dat nog enkele solo-vertolkingen van o.a. James Waud (Magaldi) – Sarah McNicholas (minnares) en de innemende stem van het kind in “Santa Evita” … het geheel afwerkten.

 

Wat mij betreft: ik zou zeker nog eens alles terug willen zien, horen èn beleven.


 

EVITA kan je nog “bewonderen” tot en met 10 augustus 2014:

 

Dinsdag t.e.m. zaterdag om 20.00 uur

Matinees op zaterdag en zondag om 15.00 uur

 

Tickets aan: 70 (Golden seats) – 55 – 49 en 37 euro (voor kortingen: zie website)

 

Place tot be: KURSAAL OOSTENDE  

 

Alle info op www.evitabelgium.be of 070/22.56.00

Een organisatie van SHAKALAKA


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
28-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Altijd onderweg' (Christoff) op 1 in Ultratop
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Christoff komt met zijn nieuwe album, ‘Altijd onderweg’, op de eerste plaats binnen van de Ultratop album charts en laat daarmee Stromae, Ed Sheeran en Coldplay achter zich. Een zeer uitzonderlijke prestatie voor een Vlaamse artiest en meteen een droomstart voor het gloednieuwe Top Act Music-label van Universal Music Belgium onder leiding van Gino Moerman.

‘Christoff heeft een beetje een muzikaal risico genomen door, na een reeks zeer succesvolle cd’s, met ‘Altijd onderweg’ een persoonlijker en meer poppy album af te leveren”, zegt Gino Moerman. “Maar dat loont zich. Christoff durft zijn grenzen te verleggen, zonder zichzelf of zijn muziekstijl te verloochenen.”

 

Deze zomer toert Christoff door Vlaanderen met zijn live band en ook hij merkt de zeer lovende reacties van zijn publiek.

‘Het is altijd afwachten hoe de mensen reageren op nieuwe nummers”, zegt Christoff, “maar deze keer is de respons fenomenaal. Dat doet mij enorm veel plezier, vooral omdat ik zelf heel wat liedjes heb geschreven voor deze plaat. Als je dan duizenden mensen uit de bol ziet gaan zoals deze week tijdens de Gentse Feesten, dan geeft dat een geweldig gevoel.”

Wie Christoff en Lindsay deze zomer nog live aan het werk wil zien kan surfen naar: www.christoff.be.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
27-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Steeno .... goes 50 met best-off cd
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 28 juni viert Luc Steeno zijn 50ste verjaardag. Om dit te vieren brengt hij op 23 juni zijn best-off cd  uit, met daarop al zijn grootste hits, maar ook 5 nieuwe nummers en een geweldige medley.

Een voorsmaakje hiervan is de gloednieuwe single ‘Diep In Je Ogen’. Voor dit nummer heeft hij de hulp ingeschakeld van zijn showbizz-collega Laura Lynn. ‘Ik ken Laura Lynn al jaren en we wilden al langer een duet opnemen samen’, zegt Luc. ‘Het resultaat is fantastisch. Ik kijk er enorm naar uit om deze single met haar te zingen op allerlei podia deze zomer.’

De single ‘Diep In Je Ogen’ nu verkrijgbaar:

iTunes

Diep In je Ogen - Single - Luc Steeno & Laura Lynn

Spotify

Luc Steeno – Diep In Je Ogen

Deezer

http://www.deezer.com/album/7820779


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
25-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobilé ... de muzikale verrassing van 2014 ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het leest als de start van een grap...of van een mooi sprookje: Een schilder, een heftruckchauffeur en een kok, trekken na de werkuren een keurig pak aan, stappen het podium op...en worden sterren! Voor Vlamingen Christophe Meuris (heftruckchauffeur - 43), Kris Struyven (schilder - 44) en Wim Vercammen (kok - 51) is het echter pure realiteit. Zij willen met 'Nobilé' het Vlaamse antwoord worden op 'Il Divo' en de ‘3 Tenors’, en brengen na de werkuren Nederlandstalige klassiekers als ‘Het Kan Niet Zijn’ (Will Tura), ‘Ik Ga Dood Aan Jou’ (Bart Herman), ‘Zij’ (Marco Borsato) en ‘Als Een Leeuw In Een Kooi’ (Willy Sommers) in opera-achtige, licht klassieke versies. Als eerste single kozen ze voor ‘Zij Gelooft In Mij’ (André Hazes) en hun debuutalbum mogen we nog dit najaar verwachten.

Hoewel ze elk apart gezegend zijn met een fantastische stem, schuilt de grote kracht van Nobilé toch vooral in het collectief...én in het feit dat ze in het Nederlands zingen, zeggen de heren zelf. "We vonden het een enorme uitdaging om in onze klassieke stijl in het Nederlands te zingen, dat maakt 'Nobilé' uniek. Het werd een heel fijne zoektocht naar Nederlandstalige klassiekers die zich lenen tot ons genre, maar ik denk dat we tot een heel mooie selectie zijn gekomen", zegt Christophe. "We hopen uiteraard dat de mensen onze klassieke versies van de Nederlandstalige hits mooi vinden", aldus Wim.

De eerste single wordt 'Zij Gelooft In Mij' (André Hazes), een zeer bewuste keuze volgens Christophe, Kris en Wim. "Naast het feit dat we dit gewoon een ijzersterk nummer vinden, is het ook het perfecte liedje om onze partners te bedanken voor hun jarenlange steun en geloof in onze muzikale projecten".

Sterk team achter Nobilé

"Het gaat nu opeens erg snel voor ons", zegt Kris Struyven. "Hoewel we alle drie al lang met muziek bezig zijn en hier en daar al wat podiumervaring hebben opgedaan, is dit toch nog van een geheel andere orde. Het is de eerste keer dat we zo goed omringd worden en echt op een professionele manier kunnen en mogen werken. Met Patrick Busschots (Entertainment Consulting) hebben we een platenbaas die het klappen van de zweep kent en reeds vele successen op z'n palmares heeft staan,  Globe Entertainment - dat o.a. de boekingen verzorgt van Willy Sommers, Laura Lynn en Luc Steeno - doet onze boekingen en voor onze promotie en marketing kunnen we rekenen op Upstars...eigenlijk zo'n beetje een Vlaams "Dream Team" voor Nobilé, en daar zijn we heel dankbaar voor", zo besluit Kris.

Op 25/4 werd voor het nummer 'Zij Gelooft In Mij' ook de eerste clip van Nobilè opgenomen.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
28-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekrecensie: “Zó word je steenrijk”

Cover Zo word je steenrijk


Laagdrempelig. Helder. Inspirerend… maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. (Recensent: Angelo Van Slycke)

 

De auteur tracht in zijn nieuw boek “Zó word je steenrijk” een resem aan populistische uitspraken als “Huizen zijn hedendaags veel te duur. Morgen barst de vastgoedbubbel., …” te ontkrachten en te counteren met zijn eigen, beargumenteerde redenering.

 

Door dieper in te gaan op de vier verschillende fases van een onderneming en/of belegging in onroerend goed – aankopen, verbouwen, verhuren en verkopen (al dan niet in deze volgorde) – biedt Frank van Rycke een overzicht aan van de zaken die extra aandacht verdienen en waar je voor op je hoede moet zijn. Wie echter een handleiding verwacht “om steenrijk” te worden, moet zichzelf de vraag stellen als die vraag simpelweg kan beantwoord worden en waarom iemand dat dan ook uit de doeken zou doen…

 

De vele voorbeelden en getuigenissen die het boek doorkruisen zijn een fantastische aanvulling op de inzichten die de auteur zijn lezers tracht te bieden. Na elk hoofdstuk wordt de kernboodschap kort samengevat en aangevuld met extra relevante tips.  Wat het boek voor mij persoonlijk interessant maakt, is dat Frank niet enkel positieve, maar ook negatieve ervaringen uitvoerig uit de doeken doet. Daarmee onderscheidt hij zichzelf van andere mensen die zichzelf financieel onafhankelijk verklaren: vaak focust men zich op hun positieve ervaringen en tegelijkertijd minimaliseert men de tegenslagen (of deze worden zelfs compleet verwaarloosd). Frank doet dit echter niet en beschrijft zijn fouten even gedetailleerd als zijn succeservaringen, iets waar weinigen onder ons zo openhartig over durven te getuigen.

 

Aanvullend stelt de auteur een aantal sjablonen beschikbaar – zoals een voorbeeld van een huurcontract, een voorbeeld van een plaatsbeschrijving, … –   die gratis te downloaden zijn van zijn website en verwijst hij naar andere lectuur die relevant is voor mensen die geboeid zijn door  vermogensopbouw via beleggingen/ondernemingen in vastgoed. Het enige waaraan ik mij persoonlijk begon te storen naarmate ik het einde van het boek naderde, waren de ontelbare verwijzingen naar zijn vorig boek (dat ik trouwens ook in het verleden gelezen heb).

 

Het boek is zeer vlot leesbaar en legt de nadruk op het activeren van je ondernemingszin: Frank toont aan dat vermogensopbouw via vastgoedprojecten voor iedereen mogelijk is, ook als je niet over een grote hoeveelheid financiële middelen bezit. (Dit moet je wel met een korreltje zout nemen, een minimale hoeveelheid financiële middelen is natuurlijk een vereiste, maar het boek toont wel aan dat je stap voor stap je vermogen kan uitbouwen, ook als je met iets kleins moet beginnen.)

 

 “Zó word je steenrijk” is een boek met veel potentieel voor mensen zoals ik – jonge professionals die nog steeds uitkijken naar de huur/aankoop van een eerste woning. Het boek sommeert op een eenvoudige en toegankelijke manier de voordelen, gevaren en valkuilen van vastgoed en stelt dus een grote hoeveelheid levenswijsheid in de wereld van onroerend goed ter beschikking. Een betere subtitel zou dit boek dan ook niet kunnen krijgen voor dit doelpubliek: het is een noodzakelijk (vastgoed)boek voor iedereen die een eerste keer met vastgoed in aanraking kom, zij het nu als (ver)koper of (ver)huurder.

 

Echter voor mensen die reeds vaker in aanraking kwamen met vastgoed – laat ons zeggen, de doorsnee 40-jarige man of vrouw – lijkt dit boek eerder op een samenvatting van zijn/haar/hun persoonlijke ervaringen. Dit komt net omdat Frank van Rycke de voorbeelden zo realistisch schetst, dat velen onder ons er zichzelf zullen in herkennen. De enige aanvulling die dit boek voor dit publiek kan bieden,  is informatie (en de gepaard gaande anekdotes) over één (of meerdere) fases waarmee je zelf nog weinig/niet in aanraking bent gekomen, gecombineerd met een stimulus tot ondernemen/beleggen in een volgend vastgoed.

 

Samengevat in één zin:

Een must-have vastgoedboek! … maar niet voor iedereen.

 

Mensen die geïnteresseerd zijn en die meer informatie wensen over het boek, kunnen hier terecht.



Over de auteur…

 

Frank Van Rycke is een 45 jarige ondernemer en belegger die er in slaagde om in 10 jaar “binnen” te zijn. Na zijn studies in de rechtsleer, volgde een succesvolle professionele loopbaan met commerciële en leidinggevende functies bij verschillende  bedrijven uit de bank- en verzekeringssector.

 

Meer info:

http://www.frankvanrycke.com

https://twitter.com/In10jaarbinnen

 



Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: "De berg zegt"

“De berg zegt”: Het ‘lijvige doodsprentje’ van Ivan Heylen

Aan het einde (?, hij is volslagen onvoorspelbaar die artistieke ‘Werkmens’) van zijn carrière verschijnt er van de veelzijdige showbizzz- en mediafiguur Ivan Heylen (Oosteeklo 1946) een autobiografie bij Uitgeverij Van Halewyck, met als titel “De berg zegt”. De auteur noemde het, bij de door zijn vriend ex-wielrenner - en eveneens bekend uit de ‘boekskes’ fenomeen - Eddy Planckaert warm ingeleide voorstelling in het Blankenbergse Oester- en Kreeftenrestaurant Den oesterput, zijn “dik doodsprentje. Toch sprankelt het werk als het levensverloop van de duizendpoot zelf. En als laatste zin voorspelt hij zijn lezers een ‘Wordt vervolgd’.

Heylen streeft in zijn uitgebreid geïllustreerd 320 pagina dik boek eigenlijk wel volledigheid na. Daardoor krijgt het een extra documentair karakter en wordt het ook een boeiende kroniek van zijn tijd. Hij noteert met de feitenbezorgdheid de showbizzwereld en de mediafenomenen van de periode waarin hij superactief was, - na en naast een leven als friturist, fabrieksarbeider… later als zanger, gevreesd diepte-interviewer, Tour de France-verslaggever, multifunctioneel mediawerker… tot en met niet erg succesrijk kunstschilder en filmscenarist. Hij beschrijft het allemaal en niet zonder zelfkennis en relativisme.

Maar ‘De Wilde Boerenzoon’ zou zichzelf niet zijn als hij die opsomming van data en feiten niet doorspekt met kritische bedenkingen en goed bij de grond blijvende filosofie… uit het leven gegrepen. Daaruit komt een man naar voor, van wie de volkstaal het zo mooi uitdrukt met: ‘Den diene moe nie weere komen…”. Hij verwoordt dat universeel optimisme overigens zelf in één van de aforismen vooraan in zijn boek: ‘Alles wat minder is dan kanker, is geen probleem.”. En op pagina 145: “Alles went. Ook doodgaan.’Veel mensen sterven enkele keren voor ze doodgaan. Je leert ermee leven.’”

Eerlijkheid siert de ooit in Vlaanderen wereldberoemde autobiograaf. Heylen geeft ridderlijk toe dat hij ontzettend aanlokkelijke kansen kreeg in zijn carrière maar dat hij die zeker niet allemaal juist wist aan te pakken en daardoor (vooral financieel bloedend) regelmatig van de ladder van het succes schoof, terug met beide voeten op de harde grond. Hij schreef zijn levensverhaal uiterst plastisch, hyperrealistisch, sfeeroproepend. De lezer heeft geen enkele moeite om mee te stappen in de heropgeroepen werkelijkheid en het sociale decor ervan.

De vaak amateuristische iconografie met familiekiekjes, facsimile van documenten, platenhoezen, beelden van televisieschermen… dragen bij tot documentaire karakter. De kwaliteit van de originele opname liet wellicht niet toe om de tekstillustrerende afbeeldingen groter weer te geven, dat is begrijpelijk. Maar dat ze niet altijd perfect naast de betreffende inhoud gekaderd staan zorgt wel nu en dan voor wat zoekwerk. Dubbel vervelend bij een boek dat je geneigd bent in één ruk van het begin tot het einde te Verlinden. Voor de rest geen kritisch negatief woord voor de zéér verzorgde uitgave, die perfect op de doelgroep afgestemd blijkt.

Freek Neirynck


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEST UW GENTS .......


GENSCHE KWIESTENBIEBELKWIES VERSIE  VEUR  GUUL  DEN  ANNEKESNEST

 

FAMIELDEKWIES VEUR EIWERS, EIWKES, PAGAADERS EN REUFTE     Schuune prijze te winne !

 

MEE PERFESSER  GENSCH  FREEK NEIRYNCK

& KOENSJEERZJE SEERZJE VERWEST

 

MEE  (EE)MOEVANTE  LICHTBEELDE VAN GENSCHE Moonuumente   Lietsjeszangers   Sneukeleinge   Schuune Oekskes…

 

OP 21 (try out), 22, 23, 24, 25 en 26  ZJUULIE te VIEREN  (deuren oope : 15.30) in T LAOKEMEETERSUIS/WILLEMSFOENTS Vrijdagmoort 26

REEZERVOASE : Uitbureau Veldstraat  09/233.77.88.  tOEGANG € 7?50 KINDEREN 6,5O (+ UITBUREAU € 1)

 

…

Na zijn “Gensche lesse veur pagaaders en reufte” werkt Perfesser Gensch Freek Neirynck dit jaar voor de hele famielde, ‘guul den annekesnest’ aan (groot)ouders en kinderen. Ze kunnen individueel of samen deelnemen aan zijn ludieke, met beeld en klank geanimeerde Kwiestenbiebelkwies over Gent en t Gensch.

 

Fienaale : zoendag 27 07 om 14.30 Korenmarkt

 

FIENALE KWIESTENBIEBELKWIJS

MEE LETTERFRETTER MIKE EN

PERFESSER GENSCH FREEK NEIRYNCK

 

Op zondag 27 juli wordt om 14.30 op de Korenmarkt de finale gespeeld van de Gensche Kwiestenbiebelkwies veur guul den Aanekesnest met Perfesser Gench Freek Neirynck en de Gentse rapper en hiphopper  LETTERFRETTER Mike als speesjaale gaast en preezedent van de Gensche Sosseteit als juryvoorzitter.. Gratis toegang


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgem in feeststemming van 2 t.e.m. 5 mei

Wondelgem Meikermis


Van vrijdag 2 mei tot en met maandag 5 mei 2014 vindt in Wondelgem de traditionele ‘Meikermis’ plaats.

Meikermis Wondelgem wordt georganiseerd door de Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met vzw Werkgroep Handelsbeurs en de plaatselijke sportverenigingen. Een overvol, gevarieerd programma zet Wondelgem 4 dagen op z’n kop.

De feesttent op de ligweide van het zwembad Neptunus is het kloppend hart van de feestelijkheden.

Op vrijdag 2 mei zet de stadskermis het programma muzikaal in met onder andere optredens van Jason Bradley, Johnny Montero en Petra.

Ook de volgende dagen is de ambiance in de feesttent verzekerd met dj Peter van Praag, Smashdance, Kris Robyan en Les Folles de Gand.

Op maandag 5 mei wordt in de tent het programma afgesloten met een gezellige seniorennamiddag met de Lenny’s.

Wondelgem viert ook feest buiten de feesttent met onder andere een verlichte feest- en avondmarkt (vrijdag 2 mei), een rommelmarkt (zaterdag 3 mei) en tentoonstellingen.

Zaterdag en zondag opent museum Vroonstalle de deuren voor de veelbelovende tentoonstelling ‘de 24 gesneuvelde Wondelgemnaars tijdens WO I’ en in de Basisschool de Regenboog kan men dagelijks terecht voor het foto- en digisalon.

Traditiegetrouw kan het publiek genieten van een echte trappist -met aangepaste kazen - aan de trappistenbar of van een lekker glas bubbels in de champagnebar.

De Meikermis sluit de festiviteiten af met een semi-blitztoernooi schaken in de cafetaria van sporthal Neptunus op maandag 5 mei om 20 uur.

Programma

Het volledige programma werd, zoals gebruikelijk, gebundeld in een programmaboekje en verdeeld in Wondelgem.

Het programma staat ook op de website www.uitingent.be, in de rubriek ‘Kermis en feest'.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
24-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CIAC GENT sinds vandaag verhuisd !!!

 

 

 

CIAC GENT VERHUIST NAAR NIEUWE & MODERNE INFRASTRUCTUUR IN LEDEBERG

 

Gent – Na bijna 50 jaar verhuist CIAC Gent op donderdag 24 april van Einde Were naar de Brusselsesteenweg in Gent. De merken Ford en Peugeot worden er elk in een aparte toonzaal voorgesteld . Ook de multimerken-carrosserie voor herstellingswerken van alle wagenmerken (ook andere dan de merken die worden verdeeld door de Groep CIAC) is er ondergebracht.

Macintosh HD:Users:catscommunication:Desktop:CIAC SVD.jpg

 “De verhuis betekent een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van CIAC Gent. Deze gloednieuwe infrastructuur in Gent is een echte ‘one stop shop’ met alle diensten onder één dak verenigd: verkoop van wagens, dienst na verkoop, herstelling, onderhoud , carrosseriewerken en leasing.”, zegt een opgetogen Henri de Hemptinne, afgevaardigd bestuurder CIAC groep.

Ultramoderne locatie

De nieuwe CIAC vestiging in Gent is ultramodern. Alle diensten worden er gecentraliseerd op een totale oppervlakte van 6500m².

Zo telt ze onder meer een atelier van 1600m² dat plaats biedt aan 24 bruggen, gescheiden showrooms van elk 1000m² voor zowel Ford als Peugeot en een volledig geautomatiseerd magazijnsysteem.

 

 

 

Centraal gelegen en veel parkeergelegenheid

CIAC Gent bevindt zich nu op de Brusselsesteenweg 506 in Gent  (ter hoogte van de Colruyt en het Q8 tankstation).  “In de nieuwe garage en showrooms zullen we onze klanten uit Gent en ruime omgeving nog een betere dienstverlening kunnen geven. De nieuwe vestiging ligt bovendien vlakbij de op- en afrit van de snelweg E17 wat de bereikbaarheid aanzienlijk verbetert.”, benadrukt Henri de Hemptinne. “Onze klanten kunnen hier ook vlot parkeren en we zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. ”

Opendeurdagen op 26 en 27 april 2014

CIAC Gent stelt de deuren van de nieuwe locatie wijd open voor het publiek tijdens de opendeurdagen op 26 en 27 april 2014.

CIAC Gent, ruim aanbod en sterke service

Naast de verdeling van de merken Peugeot en Ford kan u bij CIAC fleet terecht voor leasing en verhuur op lange termijn van wagens. Onderhoud of herstellingen worden steeds efficiënt en professioneel uitgevoerd met originele onderdelen zowel voor eigen merken als andere merken. Verder kunt u bij CIAC terecht voor de aankoop van tweedehandswagens met kwaliteitslabel.

Meer info
Groep CIAC
De heer de Hemptinne
Einde Were 1
9000 Gent
Tel: 09/235 87 11
h.dehemptinne@ciac.be

www.ciac.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe "Over taal" is uit ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaamse volksvertegenwoordigers kiezen voor meer Belgisch-Nederlands

 

Dat de taalnorm, wat standaardtaal is en wat niet, afgeleid moet worden uit het taalgebruik, is een stelling die meer en meer aanhang krijgt. De taalgebruiker krijgt het woord. Maar welke taalgebruiker? In de Vlaamse taaladviespraktijk is het vooral de mening van taalspecialisten die telt, wat een vertekend beeld van de standaardtaal geeft. Als het van onze politieke elite afhangt bijvoorbeeld, van de Vlaamse volksvertegenwoordigers althans, dan behoren veel meer Vlaamse (‘Belgisch-Nederlandse’) woorden tot die standaardtaal dan onze taaladviesbronnen, zelfs de meest tolerante, zoals Taaladvies.net, beweren.

 

Dat schrijven Johan De Schryver en Hilde De Saedeleer in hun tweedelige bijdrage Vlaamse volksvertegenwoordigers kiezen voor meer Belgisch-Nederlands in het nieuwe nummer van Over taal en ook op www.overtaal.be.

 

Verder in dit nieuw nummer van Over taal (jrg. 53, nr. 2)

 

Interview met Hugo Van Dienderen, Dirk Sterckx en Siegfried Bracke: drie politici en ex-VRT-medewerkers over taal (door Bruno Comer)

               

Taalkronkels: Mannen eerst! Iets over familienamen (door Filip Devos)

 

Dossier: Ik heb altijd geleerd dat … Goed en fout en de rol van het geheugen in taaladvisering en onderwijs (door Dirk Caluwé)

 

Interview met Marion Schmitz: België is een ideaal sociologisch laboratorium (door Bruno Comer)

 

en de vaste rubrieken Idioom & Co, Broodje taal, Te boek, Column en Quiz

 

Over taal is een algemeen wetenschappelijk-populariserend tijdschrift over taal, tekst en communicatie. In elk nummer: twee interviews, twee bijdragen over taal in de ruime zin van het woord, en de vaste rubrieken 'Broodje taal' (over taalzorg), 'Idioom & Co' (over idiomatische uitdrukkingen), 'Dossier' (een praktisch taal-, tekst- en/of communicatiedossier), 'Te boek' (boekrecensies), 'Taalkronkels' (de lichte taalhumorrubriek), een 'Column' en een 'Quiz'.

 

Alle info: www.overtaal.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Hoofdgilde van Sint-Joris viert 700 jaar op 27/4
Klik op de afbeelding om de link te volgen

2014 wordt voor de Gentse Hoofdgilde van Sint-Joris een uitzonderlijk jaar. Precies 700 jaar geleden werd de gilde opgericht om de stad Gent met de kruisboog te verdedigen. Vandaag, 7 eeuwen later, is de Sint-Jorisgilde nog steeds een aktieve en bloeiende vereniging waarvan de leden ten alle tijde klaar staan om voor elkaar, en voor hun stad, in de bres te springen. Als het moet zelfs met de kruisboog.

 

Het aantal groeperingen, verenigingen en zelfs landen die kunnen terugkijken op een geschiedenis van 700 jaar, zijn uiterst zelden. De gildebroeders van de Gentse Sint-Joris willen deze uitzonderlijke verjaardag dan ook met trots en luister vieren. 

 

De festiviteiten starten op 27 april met een H. Mis in de Sint-Niklaaskerk en een Academische Zitting in het Stadhuis. Na de mis, die wordt opgeluisterd door het Koor Cantabile, stappen de gildebroeders in vol ornaat en de genodigden naar het Stadhuis. Stadsbeiaardier Kenneth Theunissen laat de Gentse beiaard volop klinken boven de stad. Op zijn playlist zullen uiteraard het Gildelied en Klokke Roeland niet ontbreken. De beroemde Gentse klok mag overigens zelf ook 700 kaarsjes uitblazen, want de indrukwekkende stormklok werd in 1314 in het Belfort gehangen.

 

Aan het stadhuis wordt de stoet verwelkomd door Thebaanse trompetten onder leiding van Daniël Everaert. De Academische Zitting in het Stadhuis zal bijgewoond worden door het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Gent. Voor muzikale intermezzo’s tussen de officiële speeches zorgt harpist Jacques Vandevelde. Jo Decaluwe is moderator. 

 

De Academische Zitting in het Stadhuis op 27 april is het eerste luik van de feestelijke viering van 700 Jaar Sint-Jorisgilde. Later op het jaar volgt het tweede luik. Hoogtepunt op 18 oktober wordt het concert in de Macharius-kerk door het Kamerkoor " El Grillo " onder leiding van  Jens Van Durme .

 

De Koninklijke en Soevereine Hoofdgilde Sint-Joris te Gent staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin.

 

 

27 april – Feestelijke viering van 700 jaar Koninklijke en Souvereine Hoofdgilde van Sint-Joris Gent.

www.sintjorisgilde.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening vaarseizoen met De Barge op 1 mei !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Do 1 mei: Opening van het vaarseizoen met barge rondvaarten

Ter gelegenheid van de officiële opening van het vaarseizoen vaart de Gentse barge langs de Pauwvertakking, de Zwaaikom, het Groothandelsdok met de Bataviabrug, het Houtdok, de Muidebrug en de Tolhuissluis.Kortom een vaart door de Gentse dokken. Gids aan boord: Geert Van Doorne.

Programma

Op- en afstapplaats: Portus Ganda, Veermanplein, 9000 Gent

Vaart 1 : 13u30 – 14u30

Vaart 2 : 14u45 – 15u45

Vaart 3 : 16u00 – 17u00

Prijs per persoon, incl een welkom drank: 10€ ( eenheidsprijs)

Inschrijving

Per mail naar denise@gentsebarge.be – plaatsen beperkt - voorafbetaling verplicht


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsers en wandelaars maken nieuwe promotiecampagne West-Vlinderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Het provinciebedrijf Westtoer doet beroep op fietsers en wandelaars voor de nieuwe campagne West-Vlinderen.

Met ingestuurde foto’s worden  promotiefilmpjes gemaakt die vanaf 15 mei op de regionale televisiezender Focus & WTV uitgezonden worden. Met deze nieuwe actie wil Westtoer het fietsen en wandelen in de kijker plaatsen en het gebruik van de gratis digitale applicatie extra promoten.

 

West-Vlaanderen blijft een fiets- en wandelprovincie bij uitstek. Onder meer de fiets- en wandelnetwerken hebben de jongste jaren gezorgd voor een groeiende belangstelling.

“Ruim vier miljoen fietsers maken jaarlijks gebruik van onze fietsnetwerken. Tussen 2006 en 2013 zijn bijna 600.000 fietsnetwerkkaarten verkocht. Iedereen fietst en wandelt. Regio’s, steden en gemeenten hebben baat bij een sterk recreatief aanbod. Nieuwe en eigentijdse initiatieven betekenen een nieuwe stimulans om de regio’s in de kijker te plaatsen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

 

Fiets- en wandelfoto’s voor televisiespot

Het provinciebedrijf Westtoer plaatst sedert 2012 het fietsen en wandelen in de kijker met de website en de gratis digitale applicatie West-Vlinderen. Vorig jaar zijn 20.000 downloads van de applicatie genoteerd. Met de nieuwe campagne wil Westtoer de naambekendheid van het merk ‘West-Vlinderen’ ondersteunen en verhogen.

 

Fietsers en wandelaars kunnen 12 foto’s van hun favoriete tocht in West-Vlaanderen doorsturen naar de website www.west-vlinderen.be. De applicatie zet de foto’s om in een televisiespot van 30 seconden die wordt uitgezonden op de regionale televisiezender Focus & WTV.

 

“Vanaf 15 mei zal een jury de beste spots selecteren die twintig weken lang telkens op donderdag en vrijdag op het scherm komen. Fietsers en wandelaars maken dus onze campagne. Het is een primeur dat met de zogenaamde user-generated content een heuse televisiecampagne wordt gerealiseerd”, aldus Luc Abbeloos, directeur marketing bij Westtoer.

 

West-Vlamingen en toeristen

De televisiespots zullen tevens te zien zijn op de website West-Vlinderen en op een afzonderlijk kanaal van YouTube. Via nieuwsbrieven zullen ook toeristen uitgenodigd worden om hun favoriete fiets- of wandelroute te promoten met een televisiespot.

“Graag willen we vooral de West-Vlamingen uitnodigen om deze campagne te steunen. We nodigen dan ook alle steden en gemeenten uit om hun inwoners hiervoor te mobiliseren en aldus promotie te maken voor hun gemeente, stad of regio”, aldus Luc Abbeloos.

 

Band met de kijker

Voor Focus & WTV is de actie van het provinciebedrijf Westtoer een extra stimulans om de band met de kijker te optimaliseren.

“Focus & WTV willen zich voluit engageren voor dit  leuke en innovatieve project.  West-Vlamingen zijn nog te weinig ambassadeur van en voor hun eigen regio. We willen als regionaal medium een actieve rol spelen in het aanmoedigen van deze ambassadeursrol en vooral maken dat de West-Vlaming zijn eigen regio al wandelend of fietsend nog  beter leert kennen“, aldus Dirk Vanhegen, Gedelegeerd Bestuurder van Focus & WTV.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs