Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
13-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bied nu op de "Veel te mooi"-outfit voor Kom Op Tegen Kanker
../news/HPIM3053555.JPG 

Zoals jullie misschien wel hebben gezien op 'De Rode Loper' hebben Erik en Sanne samen met hun dochter Maartje meegewerkt aan de single 'Ik wil jou niet kwijt'
ten voordele van KOM OP TEGEN KANKER.

Nu vrijdag, 13 maart zijn ze samen met de andere artiesten en hun kinderen, die hebben meegezongen, te gast in de grote liveshow van KOM OP TEGEN KANKER.

Erik, Sanne en Maartje hopen met heel hun hart dat de opbrengst van de actie 'Geef de kleintjes een kans' ook dit jaar weer groot zal zijn.

Omdat de strijd tegen deze ziekte hen nauw aan het hart ligt, zullen ze ook voor de eerste keer in bijna 20 jaar
een 'Veel te mooi'-outfit uit 1990 laten veilen.
Meer informatie hierover vind je op de site van boompjesweekendherkdestad.

Grijp je kans! Bied nu en steun 'KOM OP TEGEN KANKER'!

Maar ook op muzikaal vlak valt er wat te melden:

../news/Erik & Sanne.JPG

We hebben er even moeten op wachten maar eindelijk is het moment aangebroken en is de nieuwe single van Erik & Sanne een feit. “’s Nachts komt de herinnering” is de titel van hun gloednieuwe single, tevens de voorbode van een nieuwe album wat later dit jaar zal worden uitgebracht.

De komende weken worden erg druk voor Erik & Sanne.
Op het ‘Schlagerfestival’ in de Ethias Arena, op 3, 4 en 5 april wordt de single “ ’s Nachts komt de herinnering” officieel voorgesteld aan het publiek.

De nieuwe single “ ’s Nachts komt de herinnering” is vanaf nu in de winkel te verkrijgen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Literaire lente in Gentse Bib centraal in april !

De Literaire Lente wil het publiek laten genieten van de literaire voorjaarsoogst.
De Vlaamse uitgeverijen en boekhandels hebben 24 romans uitgekozen die een rijkgeschakeerd overzicht bieden van het nieuwe aanbod. De lijst vormt een boeiende mix van Vlaamse en vertaalde literatuur, bekende auteurs en ontluikend talent.
Bibliotheekgebouw in Gent.


Tijdens de hele maand april staan de 24 titels van de Literaire Lente in de kijker op de afdeling Literatuur (bibliotheek Zuid, 4de verdieping) en in de catalogus.

Voor ‘Zogezegd in Gent’ (Vooruit, vrijdag 3 april) produceert Radio1 rond elk van de 24 boeken een korte sfeerfilm van 4 à 6 minuten, in samenwerking met o.m. studenten van Sint-Lucas Gent.

De filmpjes zullen na 3 april de hele maand in de bibliotheek te zien zijn, ook op de afdeling Literatuur.



Een Gentse auteur

Boek

Met zijn nieuwe roman ‘De leraar’ is schrijver Bart Koubaa de enige Gentse auteur in de lijst van 24 Literaire Lente-titels. Daarom is Bart Koubaa te gast in een extra editie van de Paarse zetel.
Waar: Bibliotheek Zuid, Achilles Musschezaal

Wanneer: op donderdag 2 april 2009 van 12.30 tot 13 uur

Een jeugdboekenfeest

In Gent start de Literaire Lente al op zaterdag 28 maart, met het Feest van de Jeugdboekenweek in de bibliotheek (Zuid).
De bib nodigt alle kinderen uit op leuke activiteiten in verband met fantasie en boeken, onder andere:
- een theatervoorstelling naar een boek van Marc De Bel
- tekenworkshops voor kinderen met gerenommeerde illustratoren
- voorlezen en schminken voor de kleinsten
- en veel meer


Alle activiteiten zijn gratis, voor een aantal is reserveren nodig.
Waar: Bibliotheek Zuid (diverse locaties), Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

Wanneer: zaterdag 28 maart van 10 tot 17 uur
De folder is in elke bibliotheek verkrijgbaar.




Boeken om naar te kijken
In het kader van het project ‘Boeken om naar te kijken’ (een organisatie van Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen) toont de bibliotheek – als één van de 20 deelnemende Gentse kunst- en erfgoedbibliotheken - een aantal mooie en merkwaardige boeken uit de magazijncollectie.

Waar: Bibliotheek Zuid, verschillende locaties (inkomhal en afdelingen)
Wanneer: zaterdag 21 maart – zaterdag 25 april tijdens de openingsuren

Er zijn tegelijk foto’s van de 20 deelnemende Gentse kunst- en erfgoedbibliotheken te zien.
Waar: Bibliotheek Zuid, inkomhal
Wanneer: dinsdag 31 maart – zaterdag 30 mei

Programmabrochures ‘Literaire Lente in Gent’ zijn te verkrijgen in hoofdbib en filialen.

Informatie

Stedelijke Openbare Bibliotheek, Dienst Communicatie, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent
tel. 09 266 70 00, fax 09 266 70 49, e-mail bibliotheek.pr@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent kondigt een literaire lente aan ...

De Stad Gent presenteert van zaterdag 28 maart tot en met vrijdag 3 april 2009 als proloog naar ‘Zogezegd in Gent’
een tweede editie van de ‘Literaire Lente in Gent'. Het Departement Cultuur bundelt met een aantal Gentse literaire instellingen de krachten voor een programma waarin literatuur, poëzie en lezen centraal staan. Literatuur is voor een stad als Gent een belangrijke schakel in het culturele landschap. De Stad Gent wil de dynamiek rond ‘Zogezegd in Gent’ dan ook aangrijpen om een aantal literaire activiteiten op de voorgrond te plaatsen.
tn_affiche-literaire-lente-in-gent.jpg

Het resultaat is een literair stadsfestival dat een veelheid aan tentoonstellingen, lezingen, wandelingen, performances en andere activiteiten aanbiedt. Dit jaar is er extra aandacht besteed aan poëzie. Zo worden in samenwerking met de Universiteit Gent acht actuele Vlaamse dichters samengebracht om voor te lezen uit eigen werk, met onder andere Miriam Van hee en Leonard Nolens. Er wordt ook samengewerkt met KriKri vzw die onder andere tentoonstellingen en performances rond klankpoëzie en visuele poëzie aanbiedt. De KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde) stelt haar deuren open voor verschillende activiteiten.

De stedelijke hoofdbibliotheek aan het Zuid geeft op zaterdag 28 maart het startschot van de Literaire Lente in Gent editie 2009, met het ‘FEEST in de hoofdbib’ in het kader van de Jeugdboekenweek.

De daaropvolgende dagen is er een gevarieerd programma, met aandacht voor muziek en woord, hedendaagse poëzie, de kunst der vertaling en onze eigen grote meester en Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. De verschillende activiteiten vinden plaats op historische toplocaties in het centrum van Gent, het Hotel d’Hane-Steenhuyse, het stadhuis, de Lakenhalle en de KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde).

Zo vindt op maandag 30 maart om 20 uur in de Lakenhalle van het belfort het programma ‘Zeven’ plaats. Joseph Haydn schreef zeven muzikale meditaties over de zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis. Zeven teksten van hedendaagse auteurs nemen die uitspraken als aanknopingspunt en wisselen af met muziek van het Ensor Strijkkwartet. De teksten worden gelezen door jonge mensen, die een opleiding declamatie volgen. De toegang is gratis.

Op dinsdag 31 maart om 20 uur vindt in de Pacificatiezaal van het stadhuis, onder de noemer ‘De dag van heden is het grootste wonder’, een heel bijzonder evenement plaats. Acht actuele Vlaamse dichters lezen die avond uit eigen werk: Benno Barnard, Eva Cox, Peter Holvoet-Hanssen, Miriam Van hee, Roland Jooris, Roger de Neef, Leonard Nolens en Mark van Tongele. Middenin zit nog een extra verrassing: een optreden van Laura Verlinden (De smaak van De Keyser, Loft, Ben X), gitarist-dichter Joris Vercammen en dichter Peter Holvoet-Hanssen. De toegang is gratis.

Op donderdag 2 april om 12.30 uur biedt de Openbare Bibliotheek aan het Zuid een extra editie aan van de bekende Paarse-Zetellezingen. In deze extra editie wordt Bart Koubaa geïnterviewd door Griet Pauwels. De toegang is gratis.

Pers

Dit is slechts een greep uit het aanbod van de Literaire Lente in Gent.
Het volledige programma is te bekijken op de website www.circagent.be.
Voor info over het programma kan men ook terecht bij Gentinfo, tel. 09 210 10 10
(van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur).

De Literaire Lente is de proloog van ‘Zogezegd in Gent’ met Dimitri Verhulst als curator.
 'Zogezegd in Gent' gaat door in de Vooruit op vrijdag 3 april 2009 vanaf 20 uur.

Reageer (0)

11-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jenny Tanghe en Moeder Cente overleden



In Gent is actrice Jenny Tanghe, beter bekend als ‘Moeder Cent’ vandaag overleden. De actrice overleed aan de gevolgen van kanker. Jenny Tanghe, verwierf bekendheid door haar beklijvende rollen als moeder Cent in “Wij, Heren van Zichem” en Jenny Vanjes in “De Collega's”. De Vlaamse actrice bereikte de leeftijd van 82 jaar.


De Vlaamse actrice werd geboren op 15 september 1926 in het Henegouwse Manage bij La Louvière en groeide op in Oostende. Na een humanioraopleiding volgde ze dramatische kunst bij Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent.
Een van de laatste tv-rollen die ze speelde was Georgette De Tremmerie - Verreth, de moeder van DDT in de ‘Eén’-serie “FC De Kampioenen”.


Een monument bang van de dood!

Jenny Tanghe was een theatermonument. Ze was nog een actrice van den ouden stempel, zo ene die nu nog maar zelden te vinden is. De Vlaamse actrice speelde ook tal van gastrollen op de commerciële zender Vtm. Zo was ze ondermeer te zien als Madame Hortense in Hallo België, als Permentier in Wittekerke, als mevrouw Daelmans in Verschoten & Zoon en als Mathilde De Langhe in de politieserie Aspe.

Daarnaast zag je haar ook geregeld in het sketchprogramma “Grappa” naast o.a. Geert Hunaerts, Veerle Dejonghe, Fred Van Kuyck, Arnold Willems, Peter Bulckaen en Bob Van der Veken. Ook in Twee straten verder waar Jenny de rol van ‘non’ vertolkte, schitterde ze naast Carry Goosens en Jan Van Dyke. Kortom: een theater- en televisiemonument met een rijkgevulde carrière van meer dan 65 jaar om ‘U’ tegen te zeggen.

In een eerder opgenomen interview met acteur Jo De Meyere o.a. bekend van zijn rol als commissaris in de politieserie ‘Flikken’, bekende Jenny Tanghe dat zij niet gelooft in God. “Ik denk dat God niet bestaat. Volgens mij was God een anarchist, hij was volgens mij getrouwd met Maria Magdalena en hij heeft volgens mij tegen te veel mensen hun schenen gestampt, vandaar dat ze hem weg wilden en plotseling was ie foetsie! Maar ik geef toe, ik ben bang van de dood en bang om te sterven!”, vertelde de actrice aan haar collega en boezemvriend Jo De Meyere eerder. Copyright Stijn Brouns


Een moeilijke tante!

Jenny Tanghe speelde ook in verschillende theatergezelschappen: o.a. het Raamtheater en het Mechels Miniatuur Theater om er maar enkele te noemen. Ze stond ook bekend als iemand die altijd ongezouten haar mening zei, een……‘een moeilijke tante’!
“Och, ik zie dat anders. Ik wist gewoon wat ik wou en dat mocht ook wel als je zolang in de stiel zat zoals ik. Als ik destijds aan een regisseur wat meer uitleg vroeg over een bepaalde scène en die zei dan: doe maar wat, dan kreeg ik het op mijn heupen hé”, liet ze zich vorig jaar tijdens haar huldeviering in Oostende nog ontvallen.”
Ook voor collega’s was de Vlaamse actrice niet altijd mals! In een ver verleden zei Tanghe eens dat er bij de cast van Familie, maar twee echte acteurs zaten: Karel Deruwe en Guido Horckmans. “Bij de toenmalige regisseur van Familie (Ronny Waterschoot) schoot die uitspraak in het verkeerde keelgat. Ronny was laaiend op mij”, bekende Jenny tijdens haar huldeviering vorig jaar in het Oostends Kursaal. “Ik ben een veeleisend iemand en streef de perfectie na, dus eis ik dat ook van collega’s met wie ik samenwerk”, liet ze vorig jaar ook nog noteren.

Jenny Tanghe woonde al geruime tijd in Sint-Katelijne-Waver met haar vriend Antoine, met wie ze al 30 jaar lief en leed deelde en in 2003 in het huwelijksbootje stapte. Datzelfde jaar kroop ze voor de gelegenheid ook nog één keer opnieuw in haar eerste televisierol voor de monoloog 'Moeder Cent Malcontent'. Het betekende haar afscheid op het theater.


Uitvaart in alle intimiteit.
Op uitdrukkelijk verzoek van de familie zal de uitvaartdienst in strikte intimiteit plaatsvinden.

Tekst: Eric Vanhooren
Met dank aan www.zangtalent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THE POWER OF PRINT in Het Huis van Alijn (EXPO)
  


Van 11 maart tot 22 maart 2009 is de rondreizende tentoonstelling THE POWER OF PRINT te zien in het Huis van Alijn. Deze expo toont de genomineerde affiches en folders van de CULTURELE AFFICHEWEDSTRIJD 2008 die jaarlijks door het Centrum voor kunstcommunicatie Prospekta wordt georganiseerd.

Met de Culturele affiche- en folderwedstrijd zet Prospekta de samenwerking tussen professionele vormgevers en culturele instellingen in de spotlights. Drukwerk is nog altijd één van de krachtigste communicatiemedia.
Het aantal inzendingen en de kwaliteit ervan vormen het bewijs dat het gedrukte medium niet aan belang inboet.
 Een vakjury koos uit de inzendingen 23 eigenzinnige, sterke affiches en 11 folders.



In de editie van 2007 won het Huis van Alijn de publieksprijs met de affiche ‘Met les Poupées op de Canapé’. In 2006 kreeg het museum met de affiche van de ‘Hoep Hoep Hoela Show’ de vakjuryprijs.
Voor de editie van 2008 kreeg het Museumjournaal, een gezamenlijke uitgave van het Huis van Alijn en de Vrienden van het Huis van Alijn een nominatie en kwam het Museumjournaal op de Shortlist van folders.

Het Museumjournaal verschijnt 2 x per jaar in een oplage van 3000 exemplaren en biedt de museumbezoeker meer achtergrondinformatie over de werking, activiteiten en weetjes allerlei. Het ontwerp is van Randoald Sabbe, die als zelfstandig grafisch vormgever al tien jaar verbonden is aan het Huis van Alijn. Hij kaapte ook in deze editie de vakjuryprijs weg, samen met Jan Wouter Hespeel, met de affiche ‘Seizoen 07-08’ van Kunstencentrum De Werf.

Praktische info:
Deze expo is te zien in het Huis van Alijn van 11/3 tot 22/3/2009
van di tot za van 11 tot 17u en op zo van 10 tot 17u.

Meer info : www.affichewedstrijd.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Vlaanderen Vakantieland op zoek naar Het Strafste Café




Toerisme Vlaanderen, één en   Radio 2
  slaan de handen in elkaar voor de zoektocht naar Het Strafste Café.
Bezoekers van www.hetstrafstecafe.be kunnen niet alleen stemmen op hun favoriete café, ze kunnen ook zelf straffe cafés toevoegen!

Terwijl de stemmen voor Het Strafste Café vlot binnenstromen voor de 20 geselecteerde cafés, groeit  het aantal  Straffe Cafés dagelijks met zo’n 10 straffe cafés. Bezoekers van de website kunnen nl. zelf hun favoriete café aan de website toevoegen!
Zo verzamelt www.hetstrafstecafe.be een ruim aanbod van Straffe Cafés om te ontdekken in Vlaanderen.




 

De cafés met het Strafste Interieur beten  zaterdag  de spits af. De volgende weken komen ook de Strafste Cafébaas, de Strafste Locatie en het Strafste Concept aan bod.

Er is ook gedacht aan wie een glaasje teveel op heeft! Bij de geselecteerde cafés vind je, naast de bezienswaardigheden in de buurt, ook telkens enkele suggesties van logies in de omgeving.

 

Zo kan je bijvoorbeeld na een dagje  wandelen in het groen van de Voerstreek,  nagenieten  bij een frisse pint in Café Modern in Teuven. Om het weekendgevoel compleet te maken, overnacht je daarna in De Cantarel in Voeren. ’s Morgens wacht je een lekker ontbijt én een frisse duik in het zwembad.


In Le Cirio, een op-en-top Brusselse taverne, rust je even uit na een bezoekje aan het Scientastic Museum in Brussel.

Of ontdek één van de toegevoegde cafés met een straf interieur:


·       
’t Botteltje in Oostende biedt een ongeziene waaier aan bieren en Belgische jenevers.

·        Het meer dan honderd jaar oude café De Kroon in Lommel was vroeger een kruidenierszaak annex jenevercafé.

·        In het authentieke café, Den Trol (Schoten) staat een oude telefooncel.

 

Staat jouw favoriete café er nog niet tussen? Surf naar www.hetstrafstecafe.be en voeg jouw straf café toe!

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe single van SYLVER scoort nu al !

De grote schare fans van SYLVER kunnen eindelijk een zucht van verluchting slaken: Hun wachten wordt dubbel en dik beloond. De kersverse single van het succesvolle danceproject van Wout Van Dessel en Silvy De Bie is een onwaarschijnlijke klapper!


 

Staalharde vocals van tasty Silvy geruggesteund door de killing beats van Wout en vriend des huizes/medeproducer Regi Penxten.  "I Hate You Now" is Sylver op zijn best en doet de hooggespannen verwachtingen naar het nieuwe album, dat later dit jaar gepland staat, enkel toenemen.

 

Sylver - I Hate You Now : vanaf 13 maart 2009 in de winkel

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tuindagen van Beervelde ... een eerste tipje van de sluier.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Tuindagen van Beervelde (dichtbij Gent) zijn een begrip geworden.
200 goed geselecteerde exposanten en 20.000 bezoekers ontmoeten elkaar in een uitzonderlijk mooi privépark in een regio bekend omwille van zijn plantenkwekers.
De lente kondigt zich heugleijk aan op 8, 9 en 10 mei 2009.

Grote Nieuwigheid: Naar Beervelde ... met de trein!

De komende editie is niet alleen een jubileumeditie omdat de Tuindagen van Beervele in mei haar 20-jarig bestaan viert, de komende editie is ook speciaal omdat het stationnetje dat aan het Park grenst, na meer dan 24 jaar gesloten te hebben gestaan, heropend werd.

Met de heropening van het station, heeft de NMBS onmiddellijk besloten de Tuindagen van Beervelde op te nemen in de lijst van de evenementen die van de B-Dagtrip tarief kunnen genieten. Beter nog: speciaal ter gelegenheid van de Tuindagen, heeft de NMBS besloten de intercity Kortrijk-Gent-Antwerpen op zaterdag en zondag in Beervelde te laten stoppen.

De B-Dagtrip formule laat toe, in om het even welk station in België, een combi-ticket te kopen dat toelaat aan een bijzonder interessant tarief te reizen en de Tuindagen van Beervelde te bezoeken .

De aquarel die het evenement illustreert is van de hand van de Franse schilder Michel Charrier. Zijn werk stelt twee elegante dames voor die van het perron aan het station komen en over de brug wandelen die toegang tot het Park van Beervelde verleent.

Andere nieuwigheden en intiatieven:

Op elke editie van de Tuindagen van Beervelde worden de bezoekers vergast op nieuwigheden en initiatieven komende van de exposanten. Naargelang wij geïnformeerd zijn, actualiseren wij de persmap die uit de pershoek van onze website gedownloaded kan worden. Vandaag kunnen wij u al de volgende nieuwigheden en initiatieven aankondigen:

 

In de oude moestuin zal meesterhovenier Peter Bauwens en zijn echtgenote, onder de naam 'Brocolli, Brocolla, Brocoletto', ons een originele presentatie van een kleurrijke, verrassend geurige en bijzonder smaakvolle variëteiten van Brassica oleracea 'Italica' voorstellen.

In de villa, Valérie Lavault, (Gravin Renaud de Kerchove) trouw blijvend aan haar thema 'Als de orchidee een juweel wordt', zal ons haar nieuwe collectie voorstellen in haar 'Roze Salon', helemaal 'onder het teken van de Bouddha' heringericht.

In het begin van de dreef, zal Guy Van Rysseghem ons zijn allerlaatste aanwinsten op gebied van de Camellia aanbieden, nl. de 'Ice Angels' serie, een reeks cultivars oorspronkelijk door L. Ackermann gewonnen en die nog meer winterhard zijn dan alles wat tot nu toe gekend was.

Het knielend jongetje, het beeld van Geo Verbanck dat in 1999 gestolen werd, is nog altijd spoorloos maar werd tijdelijk vervangen door twee chattering birds van Agora.
'Chattering Birds' zijn leuke fonteintjes waarbij het geluid van het water bijzonder onverwacht en rustgevend is.



Goed om te weten:

 

Vrijdag zullen studenten van de Tuinbouwschool Melle ter beschikking staan van de bezoekers om hun waterstalen van hun vijver gratis te analyseren. Zondag gratis determinatie van ziektes en plagen.


Zaterdag 9 mei 2009 , te 14u., op het terras van de villa, uitreiking van de 'Tuinpersoonlijkheidstrofee 2009'.
De trofee is bedoeld om een persoon te danken voor de bijdrage die hij of zij, in de loop van zijn of haar loopbaan, heeft geleverd aan de tuincultuur in België.


In de herfst 2009 ...zullen de Tuindagen van Beervelde doorgaan op 9, 10 en 11 oktober.



Praktische Informatie


Data: 8, 9 en 10 mei van 10u tot 18u.

Toegang: 10 Euro per persoon. Inbegrepen inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer
van de planten tot aan de straat.
8 Euro per persoon voor groepen van minimum 25 personen.
B-Dagtrip formule: van €11,60 tot €20,80 naargelang het traject. Het station grenst aan het domein.
Gratis voor kinderen tot 14 jaar
Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Restauratie: Mogelijkheid tot lunch (restaurant en self-service)

Waar? Op de E17 (Kortrijk-Antwerpen), 2 km van afrit 11, richting Lochristi.

GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 31.

Parking: Gratis in grote weiden.

Logeren? klik hier

Exposanten: klik hier

Andere inlichtingen: +32(0)9 356 81 82 - info@parkvanbeervelde.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Bockor (Bellegem) vult gamma aan met Rosé Max
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het voorjaar brengt niet alleen een stralende lentezon en kleurrijke krokussen, maar ook een nieuw fruitbier!
Brouwerij Bockor (Bellegem) breidt namelijk vanaf maart 2009 haar bestaand gamma van pils- en fruitbieren uit met Rosé Max.

 

Rosé Max is een aanvulling op het bestaande gamma van Max-bieren (Kriek Max, Passion Max en Framboise Max).
Dit bier bevat 4,5% alc. vol., is gebrouwen op basis van tarwebier, bestaande uit 70% gerstemout en 30% tarwe en is verrijkt met natuurlijk frambozensap en natuurlijke aroma’s.


Het bier heeft een zachtrode kleur en een aangename frambozengeur.
Zijn fruitigzoete en verfrissende smaak doet u verlangen naar een lange, warme zomer! Rosé Max zal zeker zijn gevolg vinden in liefhebbers van vlot doordrinkbare en lichte bieren.

De consument heeft direct twee redenen om dit bier te proeven: een nieuw, heerlijk, lentefris fruitbier om het zomerseizoen mee te starten én de kwaliteitsgarantie van de Max-bieren. Rosé Max is verkrijgbaar in kratten van 24 x 25 cl.

 


Meer info over de brouwerij en haar produkten: www.bockor.be  of 056/23.51.78

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe directeur voor Crowne Plaza Antwerp: Hans Wils
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sinds 1 februari jongstleden is Hans Wils (59) de nieuwe General Manager van Crowne Plaza Antwerp.

 

Hans heeft de Nederlandse nationaliteit en een brede ervaring in de international hotellerie. Hij heeft in het verleden voor hotelketens gewerkt als Marriott en meer recentelijk voor de Franse Hotelgroep Accor.

 

In 2001 verhuisde hij van Nederland naar België om de positie in te nemen van General Manager voor het Sofitel Gent-Belfort in Gent.

 

In januari 2006 kreeg hij de kans om te promoveren tot Hotel Manager van het prestigieuze Sofitel Lafayette Square in Washington DC, USA.

 

Na 3 fantastische en enerverende jaren in Amerika werd het tijd om terug te keren naar België om een nieuwe uitdaging aan te gaan als General Manager van Crowne Plaza Antwerp.

 

Crowne Plaza Antwerp

Gerard Le Grellelaan 10

B-2020 Antwerpen

België

 

T: +32 (0)3 259 75 00

F: +32 (O)3 238 64 31

 

www.crowneplaza.com/cpantwerp

 

Reageer (0)

10-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hybride bus van De Lijn, een eerste grote verwezenlijking binnen het Gentse Civitas-project

Hybride dieselbus  Hybride dieselbus

In het najaar van 2008 startte het Civitas-project in Gent.
Civitas is een initiatief van de Europese Unie dat steden ondersteunt en subsidieert in hun plannen rond duurzame mobiliteit.
Gent is de eerste en tot nu toe enige Belgische stad die hieraan meedoet.
De Lijn is, na de Stad Gent, de grootste partner in dit project en zal in totaal vier maatregelen verwezenlijken.
Hiervoor kan De Lijn rekenen op een subsidie van ± 600.000 euro.
Een van de maatregelen van De Lijn is het invoeren van de hybride bussen.

Het invoeren van 20 hybride bussen in Gent kadert in het Civitas-project. Binnen dit project worden 25 maatregelen genomen die een invloed zullen hebben op het milieu, de mobiliteit en de leefbaarheid van de stad. Voor de Europese Commissie moeten binnen de maatregel van de hybride bussen een aantal stappen genomen worden, namelijk het uitschrijven van de aanbesteding, het testen van de eerste hybride bus, het installeren van de rest van de hybride vloot en de evaluatie van het gehele traject.
Tevens zullen de reizigers geregeld bevraagd worden over hun reiservaring met de nieuwe bussen. Deze vorm van burgerparticipatie is een van de peilers van het Civitas-project in Gent.

Dit prestigieuze project komt met de invoering van de hybride bus goed uit de startblokken. Maar er volgt nog meer. Vierentwintig andere maatregelen zijn in volle voorbereiding. Deze duurzame initiatieven lopen erg uiteen en variëren van een milieuvriendelijk wagenpark, mobiliteitsmanagement, verbeterde voet- en fietspaden tot een digitale routeplanner en verbeterd openbaar vervoer.

Gent vormt samen met de partnersteden Ljubljana (Slovenië), Brno (Tsjechië)), Porto (Portugal) en Zagreb (Kroatië) het consortium ‘Civitas Elan’. De uitwisseling van ervaringen en ideeën tussen de verschillende steden staat hier centraal.

In Gent zijn naast de Stad Gent en De Lijn, nog andere partners betrokken: Max Mobiel, StudentENmobiliteit, Universiteit Gent en Optimobil (Cambio) Vlaanderen en AWV.
Gent kan voor het totale project rekenen op een subsidie van 4.3 miljoen Euro.

Informatie:
Dienst Mobiliteit, Patty Delanghe,
Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. 09 266 29 82, fax 09 266 29 97
e-mail: patty.delanghe@gent.be  
website www.gent.be>leven>verkeer>Civitas

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse MARGOT werd mooi 3de in STERACTEUR, STERARTIEST


In de grote finale op 6 maart namen nog drie kandidaten het tegen elkaar op.

Mathias Sercu, Ann Van Den Broeck en onze eigenste Margot De Ridder.
Voor Margot was het nog even tandenbijten want het publiek moest uiteindelijk kiezen tussen haar en Niels Destadsbader om de uiteindelijke finale te halen. Maar door een vaste en getrouwe achterban redde Margot het alsnog.

Na een spetterend optreden van de 3 finalisten mocht uiteindelijk Mathia Sercu met de titel "Steracteur, sterartiest" door het verdere leven gaan en teeds alzo in de sporen van Stan Van Samang en Free Souffriau als winnaar van Steracteur sterartiest.De winnaar mag 25.000 euro wegschenken aan een zelfgekozen goed doel.

 


 eén - © Bart Musschoot


Margot zette zich in voor BEDNET, een heel jonge organisatie die een netwerk op punt stelt om langdurig bedlegerige kinderen via PC en webcam de lessen te laten volgen in de klas (www.bednet.be)

PROFICIAT, Margot ..... en nu de volgende stap in de muzikale carrière.


Reageer (2)

09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur Intercultureel Centrum DE CENTRALE (14/3)

Affiche opendeurdag  Affiche opendeurdag  Affiche opendeurdag

Naar aanleiding van 14 jaar Intercultureel Centrum De Centrale houdt De Centrale
op zaterdag 14 maart 2009 een opendeurdag.


De Centrale en De Lachende Derden stellen zich voor (van 12 tot 18uur)


Vanaf 12uur serveert het Wereldrestaurant voor een zacht prijsje gerechten uit de hele wereld. 
Voor de laatkomers is er ’s namiddags nog gebak met Marokkaanse muntthee of Turkse koffie en later op de dag nog döner kebab.

De hele namiddag staat het podium in de Turbinezaal ter beschikking van de gebruikers van De Centrale.
Dat zijn de cultuurverenigingen, dans- en muziekgroepen en individuele artiesten die de ruimtes het hele jaar door gebruiken voor voorstellingen, dans, workshops, cursussen en repetities.

Naast de instrumenten van de Wereldmuziekschool kan het publiek ook nog kennismaken met onder andere oriëntaalse dans, Ierse volksdans, Argentijnse tango, Russische folkloredansen en West-Afrikaanse percussie.

Of het publiek kan deelnemen aan een initiatieles Turks, Arabisch of Gensch.


Wim Claeys, bekend van groepen als Ambrozijn, Olla Vogala en Tref en van het nu al legendarische ‘Test eu Gents’ praat alles aan elkaar.


De Valse Teefjes & La Guardia Flamenca (vanaf 20.30 uur)

’s Avonds is het tijd voor vrouwen met ‘veel noten op hun zang’.


De Valse Teefjes, een stelletje eigenzinnige vrouwen, zingen in het dialect: Oostends of Gents of Aalsters, het maakt niet zoveel uit. Ze worden daarbij begeleid door hun eigen begeleidingsgroep.


Dan verandert de Turbinezaal in een Zuid-Spaanse flamencobar. De flamencomajorettes van La Guardia Flamenca brengen laat op de avond hun nieuwe voorstelling: Carrément Carmen, over de legendarische operafiguur Carmen. Verwacht tragikomedie en passie. Verleiding en temperament. Want niet slechts één diva zal betoveren en misleiden, maar zeven getormenteerde flamencozangeressen zullen paraderen, dansen, zingen en stampvoetend hun gelijk halen.


Chill out met dj Umberto (vanaf 23uur)

En voor de kinderen ?

De kinderen zijn in de namiddag welkom om zich te laten versieren met henna en om deel te nemen aan tal van andere activiteiten: workshops, voorstellingen en film(s). Het kinderprogramma vindt plaats in de Kelderzaal van De Centrale.

Toegang = gratis

Reageer (0)

02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GHENT MARRIOTT viert 2 jaar in GENT en steunt Kinderkankerfonds
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Ghent Marriott aan de Korenlei viert op 20 maart zijn tweejarig bestaan. In plaats van een feest heeft de directie van het hotel beslist om gedurende de gehele maand maart 10 kamers per dag tegen de kostprijs van 60 eur aan te bieden. De gast wordt echter gevraagd om meer te betalen. Deze meerprijs wordt rechtstreeks overgemaakt aan het Kinderkankerfonds. Een minimale inzet voor dit goede doel is 10 eur per kamer.

 

Op donderdag 26 februari bezocht Paul Suy, general manager van het jarige Ghent Marriott samen met Catharina Waelput van het Kinderkankerfonds de Kinderafdeling van het Universitair Ziekenhuis te Gent om samen met de patientjes en hun familie de actie op een feestelijke manier aan te kondigen.

 

Barman Antoine Ghyselen van de Poppi bar in het Ghent Marriott, maakte samen met de kinderen vitaminerijke cocktails voorzien van een mooie garnituur. Chef Daan Hebbrecht van het Korenhuis bakte samen met de kinderen pannekoeken.

 

Paul Suy: ‘Een verjaardags- of ander feestje organiseren is makkelijk. Vooral in ons geval, want het is bijna een dagelijkse bezigheid. Maar dit jaar willen wij onze eigen tweede verjaardag meer inhoud geven en de feestvreugde delen met kinderen en gezinnen die het moeilijk hebben. We lieten de actie tijdens de carnavalvakantie beginnen, want dan zijn ook de broertjes en zusjes in de opvang en die wilden we ook eens goed verwennen!’

 

60 eur per kamer ...wie biedt meer?

Van 1 tot en met 31 maart biedt het Ghent Marriott per dag 10 kamers tegen kostprijs aan. Dat betekent : 10 kamers tegen 60 eur per kamer. De gast wordt echter gevraagd om meer te bieden voor de kamer en dat extra bedrag wordt integraal overgemaakt aan het Kinderkankerfonds.

 

‘Het bedrag laten we over aan de gast. Wat is een overnachting in ons hotel waard in de ogen van de gast? Natuurlijk zetten wij ons in om zoveel mogelijk aan het einde van de maand maart over te kunnen maken aan het fonds. De minimale inzet voor het goede doel  is 10 €. Dat is toch het absolute minimum,  vind ik. Voor deze actie zal de ontbijtprijs 10 eur per persoon bedragen in plaats van 23 eur.  Ons verkoops- en reservatieteam hebben de vaste klanten geinformeerd over ons initatief via een e-nieuwsbrief, maar ook met een telefonisch gesprek of persoonlijk bezoek’.

 

Reserveren kan enkel rechtstreeks in het hotel via :

telefoon : 09 / 269 77 22

e-mail : reservations@marriottghent.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interculturele Vrouwendag op 7 maart in GENT

Op zaterdag 7 maart 2009 organiseert het vrouwennetwerk 'Oog in Oog' de interculturele vrouwendag.
Het netwerk trekt voor deze editie naar het Pierkespark in de Brugse Poort. In de tent en op diverse locaties is er heel wat te beleven. De ‘rijkdom’ van vrouwen wordt getoond.


Affiche Interculturele vrouwendag
 

8 maart is door de Verenigde Naties erkend als de Internationale Vrouwendag. Op die dag staat het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld centraal. In Gent organiseert het vrouwennetwerk ‘Oog in Oog’ voor de zesde keer haar eigen interculturele vrouwendag. Nieuw is dat alles plaatsvindt in een van de kleurrijkste buurten van Gent, de Brugse Poort.

 

Vanaf 13 uur is iedereen welkom in het Pierkespark. De witte tent is dé ontmoetingsplek. Na de feestelijke opening wordt er Samba aangeleerd en worden zoete drankjes geschonken. Om 14 uur start de vrouwenwandeling. Om 16 uur nemen ‘rijke’ vrouwen plaats in de sofa voor een interview, onder andere Miss België Zeynep Sever.

 

In de onmiddellijke omgeving valt heel wat te beleven bij diverse organisaties, gaande van ‘het rijk der bloemen’ tot ‘het rijk der moeders’. Voor de jongsten, van 3 tot 12 jaar, is er de Kinderplaneet (vzw Jong – Kiekenstraat 4). Het geheel wordt beëindigd met het optreden van de ‘Valse Teefjes’, madammen met veel noten op hun zang.

 

Doorlopend en op verschillende locaties

 

Het rijk der steken in de Kringwinkel

Het rijk der moeders (Inloopteam Bevrijdingslaan 88)

Het rijk der bloemen (Buurtcentrum Kokerstraat 36)

Tentoonstelling met covers van het Rijk der Vrouw (Buurtcentrum Kokerstraat 36)

Film Zina en Mina Tales ( Koffiehuis Trafiek)

Genieten in Koffiehuis Trafiek

Zoetige en hartige hapjes en drankjes (tent)

Tentoonstelling van juwelen in het Meisjeshuis

Voorstelling theaterproject van Les Meufs (Bovenzaal Trafiek)

Film The Stepford Wives (tent)

Een plannetje met het programma is tijdens de vrouwendag te krijgen in het infopunt (tent).

 

Vrouwennetwerk ‘Oog in Oog’

 

Is een unieke samenwerking tussen organisaties en diensten die bijzondere aandacht besteden aan vrouwen. Het netwerk zet zich in voor meer diversiteit in onze samenleving en krijgt de steun van de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Zaterdag 7 maart 2008 van 13 tot 18 uur

Pierkespak Brugse Poort - tent, ingang via Reinaertstraat of Haspelstraat

Toegang: gratis

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maximum Hit Music 2009.01 vanaf 3 maart in de winkel !

‘t Is moeilijk bescheiden te blijven wanneer iets zo goed is als dit.

Het eerste volume van Maximum Hit Music kunnen we best omschrijven als een HITMAGNEET! Enkel de allergrootste recente hits, aangetrokken op een onwaarschijnlijk sterke CD.

 (ARS Entertainment)


Deze "Maximum Hit Music 2009.01" bevat ook werkelijk het maximum aantal hits dat op een verantwoorde manier kan en mag verzameld worden op 1 schijfje.

 

Katy Perry, The Pussycat Dolls, Snow Patrol, Craig David, Britney Spears, Lady Gaga en vele anderen, hebben alles uit de kast moeten halen om op deze hitgevoelige verzamelaar te mogen staan.

 

Maximum Hit Music, hét nieuwe toonaangevende merk in hitcompilaties, mist haar intrede niet met dit sublieme eerste volume.

 

Vanaf 3 maart 2009 overal verkrijgbaar!

 

Tracklist

 

1. Lady Gaga - Poker Face
2. Kid Cudi Vs. Crookers - Day ‘n Nite
3. Katy Perry - Hot N Cold
4. The Killers - Human
5. Akon - Right Now (Na Na Na)
6. The Pussycat Dolls - I Hate This Part
7. Polarkreis 18 - Allein Allein
8. Kerli - Walking On Air
9. Sash! Feat. Stunt - Raindrops (Encore Une Fois Part II)
10. Coldplay Feat. Jay-Z - Lost!
11. Snow Patrol - Take Back The City
12. Amy Macdonald - Mr. Rock & Roll
13. Lily Allen - The Fear
14. Duffy - Rain On Your Parade
15. Stan Van Samang - I Didn’t Know
16. James Morrison feat. Nelly Furtado - Broken Strings
17. Jason Mraz - I’m Yours
18. MGMT - Kids
19. Craig David - Insomnia
20. Britney Spears - Womanizer

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 10 jaar feest met COCOJR. & THE ALL STARS

Master-entertainer Cocojr. brengt al 10 jaar lang met de top van de Belgische muzikanten furore op alle grote zomerfestivals en events. In 2009 bestaat de partyband 10 jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan.


Voor vrienden, fans en pers brengen ze op 4 maart een voorproefje van hun nieuwe set! 
Tevens volgt er een concert met talrijke special guests die afgelopen tien jaar Cocojr. vergezelden op het podium. 
Een exclusieve avond dus!


The All Stars zijn, zoals de naam het zegt, één voor één topmuzikanten ! The Stars bestaan uit : Patrick Dorcean (drums), Wladimir Geels (bass), Luc Weytjens & Babl (keys), Rik Aerts (guitar), Nina Babet & Ibernice Macbean (vocals).


Iedereen is van harte welkom komende woensdag 04/03/09 in Charlatan (Vlasmarkt 6 - Gent) om 21u.


Meer informatie:

www.tttartists.be

www.myspace.com/cocojrandtheallstars

 

Reageer (0)

27-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORMANDIËBEURS (28/2 - 1/3) in Handelsbeurs
Klik op de afbeelding om de link te volgen





Op woensdag 18 februari om 11.15 uur stond ik samen met enkele collega-journalisten uit de toeristische sector aan de deur van het foyer van de Handelsbeurs (Gent) voor de officiële voorstelling van de NORMANDIËBEURS.

We werden er ontvangen door Fabienne De Chassey-Schurgers (Benelux Marketing Manager van Normandië) en Jempie Herrebout (organisator - Activating Tourism) met het oog op een duidelijke voorstelling van de beurs 2009 in Gent. En dat Normandië een verrassend wereldje apart is binnen ons buurland Frankrijk mag wel duidelijk zijn. Op amper 3 uur rijden van onze eigenste stad worden we verrast door een gevarieerd aanbod van kunst, cultuur, toerisme, gastronomie en historiek.

Jempie Herrebout kende ik nog door zijn deelname aan mijn toenmalig radioprogramma "Pliets Plets Culinair" (Radio Roeland), toen vanuit het Kasteel van Wippelgem, maar ook het proeven van de beroemde "calvados" zal de aanwezige luisteraars zeker niet vergeten zijn. Nu is de man al jaren bezig om deze prachtige streek in Frankrijk op een boeiende manier voor te stellen aan de Belgen, want na de start in 2000 (Pand - Gent) werden ook Luik, Kortrijk, Brugge, Antwerpen en Leuven aangedaan. Telkens met veel succes want in 2006 telde men in de Handelsbeurs (Gent) zowaar 10.000 bezoekers en in 2008 brak Brugge het record door 13.000 bezoekers te ontvangen. De unieke voorbije Normandiëbeurzen zorgen er dan ook voor dat men op zaterdag 28 februari de 150.000 ste bezoeker zal mogen ontvangen ... en misschien bent u dat wel ?

    
 
Foto      Foto     Foto


Ik geef u alvast mee dat 36 standen de zalen van de Handelsbeurs zullen vullen en dat u ook te gast zal zijn op een Normandische markt waarbij de producenten niet alleen ter plaatse hun producten zullen maken en tonen, maar ze ook zullen laten proeven èn verkopen. De Normandiëbeurs IS een MUST voor iedereen die graag eens geniet en dat niet ver wenst te zoeken. Een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met de streek, de bewoners, de producenten ..... door te luisteren, te kijken, te proeven .... èn te genieten.

De beurs gaat dooor op zaterdag 28 februari (10.00 - 18.00 uur) en zondag 1 maart (10.00 - 17.00 uur) in de Handelsbeurs (Kouter 29 - 9000 Gent). De beurs is GRATIS toegankelijk èn elk uur valt een bezoeker in de prijzen !!!! Daarvoor geeft u een correct antwoord op een simpele vraag die u op het toegangsformulier (verkrijgbaar aan de ingang) invult èn wie weet zit u binnen enkele weken met z'n tweetjes in Normandië ?

Kan u niet wachten tot de beurs zelf ? Ga dan vlug naar www.normandie-tourisme.fr/nl
 
 Foto

Reageer (0)

23-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evy Gruyaert stelt "Start to walk" voor in Merelbeke
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Foto (Freddy Vlassenroot)

Zondag stelde Evy Gruyaert en Vlaams minister van sport, Bert Anciaux, "Start to walk" voor ...het nieuwste en meteen ook het laatste boek in de succesvolle "Start to sport"-boekenreeks van uitgeverij Lannoo.


Start to Walk is de opvolger van Start to Run,Swin,Bike en Fitness,waarvan er in totaal al meer dan 30.000exemplaren verkocht werden.
Het boek werd zeer toepasselijk voorgesteld op de nationale wandeldag in Merelbeke.
De minister steunde de boekenreeks voor 50.000 euro.

 

Méér dan 100 andere foto's kan je zien via deze link

http://fotoalbum.seniorennet.be/showbizzfredje/evy_gruyaert/foto=525415

Reageer (0)

19-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karnaval in Ledeberg in het teken van DIVERSITEIT



In het weekend van 6, 7, 8 en 9 maart 2009 vieren de inwoners van Ledeberg weer naar hartelust hun karnaval. Die dagen loopt de vierentwintigste editie van het grote Ledebergse karnavalfeest. Een Plateaushow met Duitse inbreng op vrijdag, een karnavalstintje voor senioren, een multi-cultureel lintje en de grootste karnavalstoet van de Gentse regio (met het accent op eigen wagenbouw) op zaterdag zijn dit jaar de meest opvallende elementen van dit volks feest.

 

Het overkoepelend thema voor de Ledebergse karnavalviering 2009 Diversifieste slaat werkelijk (op) alles.

De meest diverse zaken en aspecten van onze samenleving kunnen aan bod komen.

Het kan een bont allegaartje worden van de meest diverse uitingen van het karnaval vieren.

Creativiteit en fantasie zullen dus op diverse manieren hoogtij vieren.

 

Diversiteit staat voor de verschillen die er zijn tussen individuen in onze samenleving, tussen culturen, tussen levenswijzen, tussen manieren van feestvieren...

 

Het thema Diversifieste wil het aspect diversiteit verder uitbreiden van de multiculturele diversiteit naar :

de diversiteit van leeftijden (jong en oud in de stoet),

van klein en groot,

van dun en dik,

van rijk en arm,

van eerlijk en oneerlijk,

van oud en nieuw,

van dag en nacht,

 

van actueel en historisch,

van groen en grijs,

van Ledeberg en Gent,

van Vlaanderen en Wallonnië,

van Kerstparade en historische praalstoet,

van zwart en wit

…

Diversifieste moet ook de gelegenheid geven om in te spelen op actuele toestanden. De organisatoren hopen dat de Ledebergse wagenbouwers nog meer dan anders de actuele kaart durven trekken en willen inspelen op een aantal hot items op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau.

 

Het algemeen overkoepelend thema blijft een vlag die vele ladingen moet kunnen dekken en die de fantasie van de Ledebergse karnavalisten niet kan en wil aan banden leggen.

De verschillen mogen dus legio zijn. Iedereen kan op diverse wijze invulling geven aan het thema en de Ledebergse karnavalisten kunnen verschillende (diverse) pijlen op hun boog hebben.

Misschien kunnen er zelfs aspecten aan bod komen “die minder vers”zijn.

En vergeet bij dat alles het element fieste niet ….

27 februari: Seniorenkarnaval (De Vijvers)(14.00)
7 maart: 24ste karnavalstoet (15.00) en verklede kroegentocht (19.00)
8 maart: Kinderkarnavalnamiddag (14.30) - Diversiefiestespellekes (15.00) - Boterworp (19.30) - Fakkeltocht (20.00) - Popverbranding en vuurwerk (20.15)
9 maart: Rondgang van de Travo's (15.00) - Afsluiter: dag van de levende lijken (19.00)



Binnenkort meer info maar vergeet alvast geen bezoek te brengen op www.karnavalledeberg.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs