Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
23-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de week: BOOM BAL 1

 Het is en blijft een merkwaardig gegeven dat mensen anno 2006 houden van DANSEN op en GENIETEN van muziek die je ook in 1950 of 1970 kon horen of waarop menig moeder, vader, grootmoeder of grootvader de beentjes uitzwaaide. Het is dan ook een bijzondere verdienste van de initiatiefnemers van BOOM BAL dat zij er telkens weer in slagen de jongeren van vandaag te overtuigen dat 'plezier maken in groep op toffe muziek' gewoonweg plezant en voor herhaling vatbaar is. Niet voor niets verschuilt het woord 'BAL' zich in de 'BOOM' .... want vroeger sprak men van bals en dansfeesten ... daarna van TD's ... en nu van ??? ... eigenlijk teveel termen om eigenlijk te weten voor wat het eigenlijk staat. Homrecords.be kwam tegemoet aan de leuke momenten die velen al beleefd hebben aan de zeer regelmatig terugkerende BOOMBALS .... en bracht zopas een VOL.1 CD uit waarop stijlen als scottish, polka, bourrée, wals, an dro, laridé, hanter dro en mazurka vlot hun weg vinden. Dat voor de uitvoering ervan namen werden aangetrokken als Aedo, Balbrozijn, Embrun, Fluxus en Göze (en nog veel anderen) komt alleen maar de kwaliteit ten goede.
Dit is een CD die niet doordeweeks is maar die aanspoort tot lichamelijke activiteit die zelfs bij een avondje 'vrienden uitnodigen' ongetwijfeld de sfeer ten goede komt ... en zorgt voor een onvergetelijk moment !
Voor méér informatie over de BOOMBAL-organisaties èn de CD, verwijs ik U graag naar www.boombal.be alwaar je kan luisteren naar fragmenten van de 16 voorziene nummers èn je de CD kan kopen aan de prijs van 12 €.

Hop met de beentjes en .... boomballen maar !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (23 - 30/5)

Ondertussen heb al heel wat boekenliefhebbers de weg gevonden naar deze webstek, hetgeen betekent dat er vandaag de dag toch nog méér dan gewone aandacht gaat naar 'het boek'. Wanneer U even verder scrolt (naar 22/5) kan U genieten van de allereerste recensie die Freek Neirynck maakte voor deze 'plietsplets'-ontmoetingsruimte, en vandaag selecteerde ikzelf enkele uitgaven die zeker in aanmerking komen voor zij die graag eens genieten, thrillen .....

 Zoals dit boek: "Hoeren" ... neergepend door de vingers van Luc Deflo (als auteur kortweg DEFLO genoemd). Ik moet eerlijk zeggen dat zijn stijl me heel wat zegt en dat heeft de auteur te danken aan het feit dat zijn allereerste thriller mij in één keer heeft vastgegrepen en mij nooit meer heeft losgelaten. "Naakte zielen" uit 1999 zorgde alvast voor een spetterend debuut waardoor ik zonder aarzelen steeds maar uitkeek naar de volgende. En die waren er: "Bevroren hart", "Lokaas", "Kortsluiting", "Sluipend gif", Onschuldig", "Copycat" en "Weerloos" ... deze laatste als eersteling in een reeks waarin 'Cel 5' als aparte politie-eenheid wordt ingeschakeld. En ook nu weer kan Deflo de lezer 307 pagina's lang in de ban houden van het werk dat Dirk Deleu, Nadia Mendonck en onderzoeksrechter Bosmans verrichten bij de poging tot opheldering van misdrijven zoals moord, kinderporno, pedofilie, prostitutie ... ook al slaagt de auteur er als geen ander in om een rode draad te weven tussen deze ergerlijke misdrijven. De fantasie (die uiteindelijk dagelijkse werkelijkheid is) verwoordt zich op een manier die voor iedereen zeer leesbaar is en ervoor zorgt dat de lezer zelf al conclusies trekt die op het einde .... misschien niet juist blijken te zijn. We mogen gelukkig zijn dat er auteurs als Deflo bestaan ... en we zijn er van overtuigd dat hij met 'Hoeren' zeker niet aan het einde van zijn Latijn (lees: Mechels) is.

'Hoeren' is geschreven door Deflo en is een uitgave van Manteau (ISBN 9022319377) en kost 18,95 €)

Een tweede boek dat bijzondere aandacht verdient is het pas verschenen:

 Met in het achterhoofd de nakende wereldbeker voetbal in het achterhoofd, lijkt het mij zeer opportuun om in de wekelijkse selectie een boek te bespreken dat met de sport op zich toch heel wat te maken heeft. Het hoeft daarom niet altijd om ploegen, spelers of resultaten te gaan ... de achtergrond van het gebruikte schoeisel door de wereldsterren lijkt mij toch ook wat. En U mag er zeker van zijn dat ADIDAS en PUMA aan menig voetje zal gestrikt worden. Maar wist U eigenlijk dat deze twee overbekende merken iets gemeen hebben ? Twee broers ... Rudolf en Adi Dassler ... die na Wereldoorlog II een finale breuk niet meer konden ontwijken en elk hun eigen multinational stichtten. Leiderschap, macht, onvoorstelbare familiale rivaliteit, geld ... woorden die heel wat verbergen maar die dankzij het boek van Barbara Smit de juiste en soms, buitenzinnige, dimensie krijgen. In dit boek wordt niet gesproken over miljoenen MAAR wordt gegoocheld met MILJARDEN en het strekt de auteur tot eer dat zij gedurende jaren gestreefd heeft naar een objectief verslag waarin niet alleen de multinationals MAAR ook spelers en betrokkenen op deze aardkluit een belangrijke, verklarende rol spelen.
Na haar ontluikende boek over de zaak 'Heineken' scoort Barbara Smit ongetwijfeld weer eens .. en dat verdient ze !
Een absolute aanrader voor zij die houden van voetbal en management ... wie het schoentje past, trekke het aan !

'Kwaad bloed' van Barbara Smit is uitgegeven onder ISBM 9035128281 bij Bert Bakker (onderdeel van Prometheus) en kost véél minder dan de PUMA-of ADIDAS-schoenen, namelijk 19,95 € !

Derde en laatste in de rij:

 Ik ben de laatste om te zeggen dat ik bij de schooltoppers behoorde tijdens het volgen van de lessen anatomie, maar dit boek heeft mij van bij het omslaan van de eerste bladzijden zodanig begeesterd dat ik met veel genoegen pagina per pagina met open geest bestudeer. Niet in het minst omdat uitgeverij ROULARTA BOOKS ernaar gestreefd heeft om de niet altijd makkelijke uitleg over het menselijke lichaam via zeer aparte illustraties over te brengen. In die mate dat het zelfs voor leken (als ik) interessant is en blijft. Méér dan vijf eeuwen worden via anatomische afbeeldingen zomaar overbrugd (van renaissance tot digitaal tijdperk) en geven de lezer een duidelijk inzicht in datgene wat binnen en buiten ons lichaam te ontdekken valt. En dat is heel wat .... want namen als Vesalius, Valverde, Gamelin, Gray ... en zovele anderen speelden hun rol in deze vorm van beschavingsleer. Woorden horen bij dit boek eigenlijk niet thuis ... want de beelden spreken voor zich. Vandaar dat ik mij beperk tot de woorden: " Een must in iedere boekenkast" !

'Menselijke anantomie' is het resultaat van de samenwerking tussen Benjamin Rifkin en Michael Ackerman en werd uitgegeven door Roularta Books (ISBN 905466875x). Voor 35 € wordt het ook jouw eigendom !





Reageer (1)

22-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische problemen zijn verholpen !
Beste webstekbezoekers,

ingevolge een technisch probleem op www.plietsplets.bloggen.be zijn pas vandaag weer nieuwe berichten online zichtbaar. We hebben de problemen kunnen verhelpen en bieden U vanaf vandaag weerom nieuwigheden binnen de wereld van toerisme, gastronomie, showbizz, literatuur, sport ... en uiteraard Gentse getinte items.

Vanaf 23/5 zorgen wij opnieuw voor de wekelijkse CD-selectie èn het boekenpakket van de week ... maar U kan nu al eventjes kennis maken met het literair hoekje van kersverse blogcollega Freek Neirynck.
Vergeet niet dat U dagelijks op deze webstek terecht kan voor nieuwe en vernieuwde berichten ... misschien ook wel Uw activiteit of prestatie ... laat het ons gewoon weten via plietsplets@pandora.be

Alvast veel leesplezier ...

Johan Dhaene

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet U ècht afvallen ?

 En ook dit nog: moet u eigenlijk wel afslanken? Velen verwarren een gezond gewicht met een ideaal (en soms ongezond laag!) gewicht. Bereken daarom eerst uw BMI (Body Mass Index). Deze formule is geldig voor mensen vanaf 18 jaar:

lichaamsgewicht (in kg)
_____________________
lengte (in m) x lengte (in m)

     
Bij voorbeeld: 70 kg/1,65 m x 1,65 m = BMI 27,7

-         Is uw BMI lager dan 18,5, dan weegt u te weinig volgens uw lengte.

-         Ligt uw BMI tussen 18,5 en 25, dan hebt u een goed gewicht en hoeft u niet af te slanken.

-         Ligt uw BMI tussen 25 en 30, dan weegt u te veel. U moet meer gaan bewegen en gezonder gaan eten om een BMI van omstreeks 25 te bereiken. Dit tweewekenplan kan een goede start zijn.

-         Is uw BMI hoger dan 30, dan brengt uw gewicht uw gezondheid in gevaar. Ga snel naar uw huisarts om een oplossing te bespreken.



Wil U méér informatie over een smaakvol 2-wekenplan ??? Surf als de bliksem naar www.lava.be



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATALIA komt naar GENT dankzij KRC Gent Zeehaven

OPGELET !!!!

WIJZIGING
: NIET op 3 juni MAAR OP 16 SEPTEMBER KOMT NATALIA NAAR GENT !!!!

4de nationaler K.R.C. Gent Zeehaven overrompelt het Gentse Kuipken
(Citadelpark - Gent) voor de grandioze SUMMERTOUR van één van de beste Belgische artiesten: NATALIA.

 

 

 

BRAHIM verzorgt het voorpogramma zodat het een bijzonder muzikaal genieten wordt.

De deuren gaan open om 19.00 uur en alles start om 20.30 uur.
Kaarten aan 16 € (middenplein - staand) - 20 € (zitplaats rang 2)
of 24 € (zitplaats rang 1) via 09/233.77.88 (VZW Uitbureau - Kammerstraat 19 - Gent)

www.uitbureau.be 


Mis 'm niet : 
“NATALIA” SUMMER TOUR 2006 op
zaterdag 16 SEPTEMBER in GENT !!

Een organisatie van K.R.C. Gent Zeehaven

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele leuke, toeristische KUST-tips
De wondere wereld van Seafront
Seafront
Het themapark Seafront in Zeebrugge heeft een nieuwe attractie. Het eerste gebouw van de voormalige vismijn werd grondig vernieuwd. Men kan er nu kennis maken met 'De wondere wereld van de Noordzee'. De bezoekers volgen een stromend beekje en wandelend door de duinen ontdekken ze zeevogels, krijsende meeuwen, een zeehond en pinguïns. Langs de vloedlijn zijn de mooiste schelpen te bewonderen. Meer info:
www.seafront.be


Storm aan zee

Net gestart en lang nog niet uitgewaaid. 2006Beaufort heeft wind in de zeilen, zoveel is zeker. Hou de Ku(n)stagenda in de gaten, boek je verblijf en laat je omver blazen door hedendaagse kunst in 10 kustgemeenten.
Beaufort
2006
Wie 2006Beaufort op de voet wil volgen, schrijft zich in op de nieuwsbrief.
Bekijk het programma op www.2006beaufort.be


  
Van jut naar Ommeland

Plant u een uitstapje met de club of vriendengroep? Een boeiende combinatie is Kust en Brugse Ommeland. Wat kuieren langs het strand, enkele kilometers fietsen en een vleugje cultuur. Meer afwisseling vindt u nergens. Raadpleeg de kantenklare uitstappen op www.groepsuitstap.be .

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ECCENTRIC bijna van start !

Wie reeds vorige bijdragen op deze webstek heeft gelezen, weet ondertussen dat woensdagavond het exclusieve ECCENTRIC-gebeuren van start gaat ... een spetterend evenement in Knokke waarvan wij U de inhoud niet willen onthouden:

Woensdag 24 mei 2006

19u30   Persvoorstelling
20u00   Gala-openingsavond
              Fashion show Armando de Vincentiis
              Gigantisch vuurwer
k
              Spetterende after-party
              Dresscode: strictly Black Tie
              € 225 per persoon
02u00   Einde

Donderdag 25 mei 2006

11u00-13u30   Opening tentoonstelling &
                           
voorstelling b
iografie Roger Raveel
                           Enkel op uitnodiging
14u00-19u00   Groot publiek*
21u00  The best-of Novastar by Joost Zweegers
02u00               Einde

Vrijdag 26 mei 2006

11u00-19u00  Groot publiek*

Zaterdag 27 mei 2006

11u00-18u00  Groot publiek*
20u00              Spirit of Passion
                         'La Nuit Blanche'
                         Fashion show Armando de Vincentiis
                         Gigantisch vuurwerk
                         Spetterende afterparty
                         Dresscode: a white touch
                         € 175 per persoon
                         02u00 Einde

Zondag 28 mei 2006

11u00-18u00  Groot publiek*
18u00              Einde Eccentric 2006

*Doorlopend tentoonstelling Roger Raveel en Frank
De Mulder, kooksessies met topchefs, wijntasting,
kaviaardegustaties, rust & onthaasting in de loungebar
en relaxatie in de wellnesscorner,..

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REBORN beleeft drukke dagen !

Voor de Oost-Vlaamse zanger Reborn zijn het momenteel bijzonder drukke dagen.
Na 'Fools rush in' doet ook de nieuwe single 'Good Times' het bijzonder goed.
 


De videoclip van het nummer komt aan hoge snelheid voorbij op zowat alle muziekstations in Vlaanderen. Op de radio hoor je 'Good Times' van Reborn heel vaak voorbij komen. De volgende dagen legt Born Meirlaen met producers Hans en Jo Francken trouwens de laatste hand aan z'n debuutalbum. Als alles goed gaat zal in het najaar de eerste full-cd van Reborn verschijnen.

"Klopt. Ik ben momenteel heel intensief aan het werken aan nieuw materiaal. De cd is zo goed als opgenomen en ik denk dat we de beste songs uit het rijke aanbod hebben uitgekozen. Er waren zo'n 30 demo's die we gemaakt hebben en daaruit is een selectie ontstaan van een goede 12 songs voor de full-cd" zegt Reborn.

Net zoals 'Fools rush in' is ook 'Good Times' een nummer dat Reborn zelf heeft geschreven. Wie Reborn live aan het werk wil zien kan dat op zondag 28 mei tijdens de 'Dag van de kijker' van WTV-Focus. In de plantentuin in Meise is Reborn alvast van de partij.

www.rebornmusic.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IEDEREEN WERELDKAMPIOEN' VAN ARTIESTEN VOOR LEVENSLIJN NU TE KOOP

De VTM actie ‘Levenslijn 2006-2007’ begint ondertussen op kruissnelheid te draaien. Spijtig genoeg moet de actie ‘Levenslijn’ ook dit jaar weer het thema ‘veilig verkeer voor kinderen’ opnieuw aansnijden. Nog steeds overlijden er jaarlijks meer dan 100 kinderen ten gevolge een verkeersongeval en tien keer zo veel kinderen lopen ernstige verwondingen op. De strijd tegen ‘jonge verkeersslachtoffers’ blijft ook tijdens deze campagne van Levenslijn verder gaan
Als belangrijke steunpilaar in de Levenslijn campagne is er de single ‘Iedereen wereldkampioen’. Het nummer is een Nederlandstalige versie van de Soulsister-klassieker ‘Tell me what it takes’ uit 1998.



Zowel de titel ‘Iedereen wereldkampioen’ alsook de hoes verwijzen naar wereldkampioen wielrennen Tom Boonen. Hij is niet alleen het gezicht van de actie ‘Levenslijn 2006-2007’, tevens is hij de peter van de actie en staat hij er voor de meer dan volle 100 % achter. Het nummer ‘Iedereen wereldkampioen’ wordt gezongen door ‘Artiesten voor Levenslijn’. Blikvangers zijn X-Factor winnaar Udo, Idolen Sandrine, Wouter en Reborn, de Kempense Barbara Dex en Isabelle A. Voor Udo, Sandrine, Wouter en Reborn is het de eerste keer dat zij een single in het Nederlandstalige repertoire hebben opgenomen.
Vanaf vandaag is de single 'Iedereen wereldkampioen' van de Artiesten voor Levenslijn beschikbaar in de winkels.De inkomsten van het nummer ‘Iedereen wereldkampioen’ van de ‘Artiesten voor Levenslijn’  gaan integraal naar de actie ‘Levenslijn 2006-2007’.

Meer informatie over Levenslijn kan je vinden via
www.levenslijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste FLANDERS TENNIS-FOOTCUP op 27/5

 Enkele gewezen eersteklassers sloegen de handen in elkaar om 27 mei uit te roepen tot 'de dag van de techniek'. Wekelijks smeken spelers over het ganse land om even te mogen tennisvoetballen tijdens de trainingen. Op dat moment is er vaak geen tijd voor, nu wel. Het provinciaal sportcentrum Puyenbroek in Wachtebeke is bovendien de ideale lokatie voor deze confrontatie, want iedereen heeft ondertussen genoeg van de slechte velden in de eerste klasse. De 'Flanders Tennis-Foot Cup' vindt plaats op de kunstgrasvelden van het schitterende domein, een misbots behoort tot het verleden.

 

Organisator Kenny Verhoene, amper uitgefeest na de titel met KSV Oudenaarde: "De 'Flanders Tennis-Foot Cup' combineert voetbaltechniek met een tennisnet en wat typische volleybalbewegingen. Vergeet voor één keer de doelen. Iedereen heeft het ooit wel eens gespeeld. Is het niet op training bij zijn eigen club, dan toch op een graspleintje tijdens de vakantie of op een strand. In Wachtebeke spelen we op een kunstgrasveld, wat de kwaliteit van het spektakel nog zal verhogen. Anders dan bij de traditionele tornooikes in deze periode is dat er geen lichamelijk contact is. De kans op blessures is dus beperkt en dat spreekt ook de eersteklassers aan."


"We opteerden bovendien voor een evenement van één dag", springt Jan Van Damme (KSV Temse) bij. "Dat spreekt de mensen meer aan. Het is de bedoeling om met 3 tegen 3 te spelen in wedstrijdjes van 15 minuten, al zijn er ook al heel wat ploegjes ingeschreven met 4 of zelfs met 5 spelers. Voor hen primeert het samen-zijn, een ontspannen dag uit. Daarom hebben we een competitieformule opgesteld die bestaat uit een voorronde met een aantal poules en de verdere weg naar de finale. Maar de ploegen die minder goed zouden scoren in de voorronde blijven in het tornooi. Ze kunnen blijven voetballen, het is dus niet zo dat je amper 2 matchen speelt bijvoorbeeld. Er zijn trouwens ook toffe prijzen te winnen en iedereen krijgt sowieso een aandenken."


"Bijkomend voordeel is dat het sportcentrum Puyenbroek enorm gezinsvriendelijk is", verduidelijkt ex-eersteklasser Mich De Meyst nog. "De rest van de familie kan meekomen en de namiddag doorbrengen in de zalige rust van de natuur van het bekende domein, het dierenpark, het zwembad of de grote speeltuin. Het deelnemersveld wordt aangevoerd door de kersverse bekerwinnaars van SV Zulte Waregem met onder andere Tony Sergeant en Tim 'Golden Goal' Matthys. Chris Janssens kan meteen zijn nieuwe ploegmaats wat beter leren kennen. De kampioenen van KSV Oudenaarde zijn vertegenwoordigd door De Techniciens (Yves Vanalderwerelt, Farid Diffalah en Ouissem Zarti), ook Stijn Mahieu, David De Ridder en Dries Bernaert brengen hun vriendjes mee. Ex-voetballers Laurent Ballenghien, Florin Frunza en Kristof De Saedeleer blazen het stof nog eens van hun schoenen. Zelfs Bruno Maes en Olivier Orlans heb ik op de deelnemerslijst zien staan. En zoveel meer andere spelers uit het nationaal en provinciaal voetbal. Een vrouwenploegje ontbreekt nog. Misschien iets voor Gouden Schoen Femke Maes uit het naburige Lokeren?"

 

De Flanders Tennis-Foot Cup begint op zaterdag 27 mei 2006 om 9u30. De finale is voorzien rond 18.00 uur. Inschrijven en meer info opvragen kan nog altijd via de website www.flanderstfcup.be of bij één van de organisatoren op info@flanderstfcup.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De KRANT staat centraal in de VUB
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Heeft de papieren krant nog een toekomst, of worden we zelf onze eigen journalist? Het succes van nieuwswebsites zonder centrale redactie legt een bom onder het concept van de krant zoals wij ze vandaag lezen. Hoe ver gaan kranten om lezers aan zich te binden, en welke toegevingen moeten ze doen in de strijd om de lezer?
Worden onze Vlaamse kranten tabloids? En hoe zit het met mediaconcentratie in de krantensector?

XL Air en 4UCampus verzamelen de tenoren uit de Vlaamse krantensector en klaren het uit.

Op dinsdag 23 mei om 20 uur treden Peter Vandermeersch (De Standaard), Yves Desmet (De Morgen), Paul Daenen (Het Laatste Nieuws) en Frederik Delaplace (De Tijd) in debat in Aula D.0.0.2 op de VUB.


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapen KSCE Mariakerke moesten de duimen leggen !

Zondagnamiddag om 15.45 uur haspelden de knapen van KSCE Mariakerke hun Oost-Westfinale af op het terrein van toekomstig 1°provincialer VVE Aalter. Na hun overwinning in de Oostvlaamse finale (vorige week tegen FC Merelbeke) moesten zij het Westvlaamse Wielsbeke partij geven.
Zoals in een vorig artikel reeds aangehaald zaten zij van vrijdagavond tot zondagochtend in BUTGENBACH (tornooi) en moesten zij dus onverwachts naar België terugkeren ... of dat er voor iets tussen zat of lag het aan de tegenstander: ze verloren van Wielsbeke met 0 - 5.
Trainer Dimitri Van Daele gaf ons alvast bijhorende commentaar:

"
We hebben vandaag tegen Wielsbeke gespeeld en verloren met 0-5. 
De ploeg was veel te sterk. De jongens van Wielsbeke waren allemaal 1m80 en allen atletisch gebouwd. De scholieren die achter ons speelden vroegen ons of dit een knapenploeg was. Er vertrokken 6 spelers van die ploeg naar SK ROESELARE om nationaal te spelen".

En over de eigen ploeg:
 
"
Onze keeper Christophe was de speler van de wedstrijd. Hij heeft “super” gespeeld, anders was het verlies nog groter. We hebben zeer goed gespeeld maar de tegenstander was te sterk. Het was de reus tegen de dwerg. Ik ben zeer tevreden van mijn spelers en niemand had gedacht dat we zo ver zouden zijn geraakt".



Nogmaals gefeliciteerd voor de puike seizoensprestatie en een prettige vakantie ... vanwege PLIETSPLETS !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het recensiehoekje van FREEK NEIRYNCK

MEDITATIEDICHTBUNDEL VAN GENTSE DICHTER EN DENKER RIK LANCKROCK

 

Van de Gentse dichter, essayist en criticus Rik Lanckrock (1923) verscheen in eigen beheer een medidatieve literaire bundel waarin de schrijver (vroeger bekend staand als een eminent theatercriticus), naar eigen zeggen,’ritmische teksten met een enigszins poëtische structuur’ verzamelde, geschreven tussen 1990 en 2006.

 

Lanckrock schrijft zeer toegankelijk, niettegenstaande hij een zeer erudiet man is en een humanistisch filosoof, die nog geregeld bijdragen oplevert voor het tijdschrift “De Geus van Gent”.

 

“Meditaties” is in niet geringe mate een terugblik op het verleden maar tegelijk ook die ook getuigt van een met twee benen in de actualiteit visie. In “A la recherche de moi-même” stelt hij het, met een knipoog naar de franse auteur Marcel Proust, simpel maar overduidelijk :

 

“Ik heb zoveel gelezen

dat ik in mijn eigen wereld

niet eens meer wegwijs ben

Ik heb zoveel gelezen

dat ik het gevoel heb

te dobberen op een boekenzee

Ik heb zoveel gemediteerd

dat ik de weg verloren ben

in mijn wijsgerige kosmos…

 

De Gentse auteur behandelt in de 27 teksten in zijn sobere, soms mild cynische en immer directe, maatschappijkritische stijl zeer diverse onderwerpen als de mens, de natuur, de Modern Times, het humanisme, de Vrijmetselarij… én het schrijven zelf. Niet zelden be-vraagt hij zichzelf en dat nodigt de lezer uit om dat ook te doen.

 

“Waarom vragen wij

niet vaker meer waarom ?

Wie echter vraagt waarom

en niet kan antwoorden met daarom

zal nooit klaar zien in zichzelf…”

 

“Meditaties” kost € 10 en is, indien gewenst gesigneerd, te verkrijgen mits storting op 390-0241637-65. Rik Lanckrock, Voskenslaan 98, 9000 Gent (09/222.35.83.)

 

Freek Neirynck


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eean avondje John Watts en Steve Harley in Gent !
Op woensdag 24 mei vanaf 19u00 IN de Bijlokeconcertzaal (en NIET in openlucht) het vierde Muzeconcert.

Op het podium:

Pipo en Carmen

John Watts (Fisher Z)



en Steve Harley en Cockney Rebel



Kaarten zijn te koop in de Fnac, maar ook te bestellen via Dany Vandenbossche aan 10 euro per kaart en dit via 0475/61.39.63  (aan de kassa kosten de kaarten 15 €)
Vootr wie een receptie wenst en een gezellige babbel is er ook een VIP-arrangement aan 25 euro per persoon


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIERS PLEZIERKE
100 JAAR LIERSE S.K.: JUBILEUMWEEKEND 26, 27 & 28 MEI 2006

     100 jaar Lierse Sportkring … Dat vraagt om een groot volksfeest!
Komend weekend kan u het hoogtepunt van deze viering meemaken.
De festiviteiten vinden plaats in en rond de feesttent op de parking voor het Lierse stadion.

Vrijdag 26 mei 2006 om 20u30 : “Swingstadion met Felice”
Presentatie door Felice, verder nog Plane Vanilla met Raf Van Brussel en een panel met Bekende Vlamingen en Lierenaars – vrouwen en mannen. Onze Lierse chearleaders zullen het Swingstadion compleet maken.
Inkom: € 10,00

Zaterdag 27 mei 2006 om 20u00 : De Kreuners & Coco Spirit
Muzikaal voorprogramma vanaf 20u30. Optreden van De Kreuners tussen 21u30 en 23u00. Grote after-party vanaf 23 uur met ‘Coco Spirit’.
Inkom: € 20,00
Een combi-ticket voor vrijdag & zaterdag kost slechts € 25,00.

Zondag 28 mei 2006
om 20u30 : “Het Mooiste K. Lierse S.K. moment "
In aanwezigheid van tal van oud-spelers, wordt de geschiedenis van onze traditierijke club weer van onder het stof gehaald. Er is ook de bekendmaking van de Speler, Trainer & Ploeg van de Eeuw. De presentatie wordt verzorgd door Walter Grootaerts en Bart Van Opstal.
Inkom: Gratis

Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle supportersclubs, in de fanshop, op het secretariaat, het themacafé, Frituur De Ring, Frituur Handelshof (Leopoldplein), Dagbladhandel Willems (Maanstraat), Bloemenzaak Cinfleur (Antwerpsestraat)(zolang de voorraad strekt)

Reageer (0)

17-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze culinaire keuze van de week: ASPERGES A LA FLAMANDE

Ingrediënten

Voor 4:
4 eieren
1/3 bos peterselie
200 g boter
1 bussel asperges
peper en zout

 
Stappen

Kook de eieren hard in 10 minuten. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter op zacht vuur, laat niet bakken of pruttelen.

Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.

Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek. Schik op borden.

Prak de eieren fijn met een vork, meng er de peterselie door. Kruid met peper en zout en verdeel dwars over de asperges. Lepel er de boter over en rond.

Bron: Nest

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveprodukten gepromoot door VLAM

Eind 2005 startte VLAM met het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten”. Bedoeling is de landbouwers die eigen producten op hun bedrijf verkopen meer zichtbaar te maken en hen te helpen bij hun verkoop en marketing. Marketingdoelstelling is eerst en vooral de bestaande klanten frequenter te doen langskomen en meer te doen kopen op de hoeve. Nieuw klanten zijn uiteraard ook meer dan welkom.

Klanten zoeken vooral rechtstreekse band met de landbouwer

De totale omzet van de verkoop van producten op de hoeve in België vertoont een neerwaartse trend, terwijl de interesse voor verbreding groeit bij de landbouwers. Het aandeel van de hoeveverkoop in de totale voedingsdistributie bedroeg 0,5% in 2005.

25% van de Vlamingen kopen jaarlijks minstens één keer op een hoeve. De hoeveproducten die het meest gekocht worden in Vlaanderen zijn aardappelen en eieren. West- en Oost-Vlaanderen zijn de koplopers en ze hebben ook het grootste aantal trouwe hoevekopers.

De klant van de hoevewinkel hecht veel belang aan de rechtstreekse band met de landbouwer. Hij is geïnteresseerd in het verhaal achter het product en is op zoek naar smaakvolle, eerlijke, eenvoudige en authentieke producten.
De liefhebbers van hoeveproducten zijn eerder terug te vinden bij de tweepersoonsgezinnen, welgestelde gepensioneerden en iets oudere huisvrouwen (+ 40jaar).
Deze bevindingen volgen uit onderzoek naar het thuisverbruik bij 3.000 Belgische gezinnen, uitgevoerd door GfK PanelServices Benelux.

Waarom een label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten” ?

Het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten” helpt de landbouwer om zijn activiteiten visueel kenbaar te maken aan (potentiële) klanten en kan mee leiden tot een omzetvergroting. Het label is tegelijk ook een erkenning voor hem persoonlijk.

Wat houdt het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten” in ?

Een landbouwer die geïnteresseerd is in een erkenning dient een aanvraag in bij VLAM. Hij ondertekent de gebruikersovereenkomst en betaalt een bescheiden bijdrage (€ 25 instapkost, € 50 jaarlijkse bijdrage). In ruil hiervoor ontvangt hij promotiemateriaal, waaronder een bord met het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten”, geniet hij van de promotieactiviteiten die VLAM ontwikkelt ten behoeve van hoeveproducten en worden zijn gegevens opgenomen op de website www.hoeveproducten.be.
De website is een handig hulpmiddel voor geïnteresseerden om verkooppunten van hoeveproducten te zoeken in de eigen buurt. Ze kunnen zoeken volgens productgroep (bv zuivel, groenten en fruit, aardappelen,…) of geografisch.

Surf gerust ook eens naar www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELZELE (Evergem) in de kermissfeer

 Niemand minder dan JOHN LARRY (waar is de tijd ?) staat geprogrammeerd op de feestkalender van het kermisprogramma dat in Feestzaal MARITINE ter gelegenheid van de jaarlijkse Kermis (Belzele-Evergem) wordt voorgesteld.
Zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt er volop gevierd en dat gebeurt op tal van plaatsen in de gemeente. Maar één van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld het gevarieerde aanbod van Feestzaal Maritine - Belzeelsestraat 13 - 9940 Evergem.

Op zaterdag 20 mei stelen de "Sisters on Tour'" om 20.00 uur met hun stijlvolle travestiespektakel de show (reservatie via 0475/873324) terwijl zondagmiddag 21 mei (vanaf 12.00 uur) de beentjes onder tafel kunnen worden gestoken voor een 'gemend buffet à volonté' (aan 15,95 euro) waarna een gezellig samenzijn èn een dans & ambianceavond voor de nodige sfeer zorgen. Onder muzikale begeleiding van DJ PETER VAN PRAAG wordt gezorgd voor de nodige sfeer met optredens van artiesten uit de
oude (maar nog niet versleten) doos: Marnix Bauwens - Luciano en JOHN LARRY.

   De inkom voor deze muzikale afsluiter is volledig GRATIS !
Méér info via www.petervanpraag.be    09/253.18.39     0475/87.33.24

Reageer (0)

16-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMBIANCE ..... om vingers van af te likken !



Vanaf woensdag 17 mei leest U er alles over op deze website !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAZZ troef in Zottegem op 22/5

RedHolloway Photo Red Holloway treedt op maandag 22 mei om 20.00 uur op, samen met het hammondtrio Dirk Van Der Linden .... in ZOTTEGEM - Zaal Rhetorica (Hospitaalstraat) ... een must voor iedere jazzliefhebber en voor slechts ...
5 euro (die integraal wordt gestort op de steunrekening voor het Klein Hospitaal in New Orleans

Surfen kan naar www.jazzcentrumvlaanderen.be      www.redholloway.com      www.dirkvanderlinden.com
 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs