Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
27-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cie van de Leute zet Gentse Minard in december weer op stelten


  De bruid ès de pieste uit

 ( naar There goes The Bride van Ray Cooney & John Chapman )

 tickets: € 15

 telefonisch: 09 267 28 28 ( weekdagen 12u00 – 18u00 )

online reservatie vanaf dinsdag 15 oktober

 speeldagen:

 zaterdag 7 december om 20u00

 zondag 8 december om 15u00

 vrijdag 13 & zaterdag 14 december om 20u00

 zondag 15 december om 15u00

 woensdag 18 tem zaterdag 21 december om 20u00

 zondag 22 december om 15u00 èn 20u00

 maandag 23 december om 20u00

 donderdag 26 tem zaterdag 28 december om 20u00

 zondag 29 december om 15u00

 met

Betty Bouckaert Ω Christian Bellecoste Ω Natascha Willems Ω Jan De Raedt

Vanessa Chauvin Ω Ronny Vermaerken Ω Sofie Keignaert Ω Dirk Provyn

Productie: Jan De Raedt

Regie: Wim De Puydt

 Timothy is 24 uur op 24 bezig met zijn spectaculaire reclamecampagne over beha's. En uitgerekend nu gaat zijn dochter trouwen! Hij moet wel helpen, want het is een groots opgezette huwelijksplechtigheid met wel 400 genodigden, maar zijn hoofd staat maar naar één ding en dat zijn wonderbra's... Tijdens de drukte en de spanning bij het zich klaarmaken voor het feest, komt Timothy binnenvallen met een prototype van zijn reclamepop: een Charlestonmeisje met wonderbra. Hij is er helemaal van weg. Zo erg zelfs dat hij domweg tegen de deur loopt, waardoor zijn wondermeisje tot leven komt... Eerst denkt hij dat het om een flauwe mop gaat van zijn zakenpartner Filip. Maar snel blijkt dat niemand er voor iets tussen zit en dat Polly - zijn wondermeisje - alleen voor hem bestaat. Niemand ander kan haar horen of zien. Dat levert natuurlijk vreemde situaties op, want wanneer Timothy tegen 'zijn' Polly iets zegt, weet niemand raad. Komt daar nog bij dat oma problemen heeft met haar corset, opa niet de juiste kousen vindt, de naad van de trouwjurk gelost is,  de corsages voor de schoonfamilie niet besteld blijken te zijn, Filip zich daar geen lap van aantrekt, ma Caroline zenuwachtiger is dan de bruid, Timothy zijn speech aan flarden scheurt, oma zich aan de drank waagt, opa zijn boordje niet aankrijgt, Timothy begint te dansen en te zingen en de pastoor grijze haren krijgt...

Reageer (0)

23-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Chefs van de Toekomst" zitten op Hotelschool Gent

 

   Donderdag 21 november wonnen drie leerlingen van het zevende jaar Specialiteitenrestaurant van de Hotelschool Gent de eerste prijs in de kookwedstrijd op Horeca Expo 2013. Daarmee behaalden ze de titel van ‘Chef van de toekomst’. De wedstrijd werd georganiseerd door EVA vzw en Planète-Vie en bekroont gerechten die bijzondere aandacht hebben voor duurzame plantaardige producten. Met die wedstrijd willen ze chefs in spe uitdagen om de voorlopers van de gastronomische plantaardige keuken te worden.

 

De drie leerlingen zijn Kevin Renotte, Jeffrey De Cock en Matthias Gangl. Ze werden begeleid door hun chef, leerkracht keukenpraktijk John Haenebalcke en leerkracht meester-patissier Joris Lemarcq.

De wedstrijd vond plaats in de demokeuken van hal 8 tijdens de Horeca Expo. Er waren vier teams van drie leerlingen van vier Vlaamse hotelscholen. De jury bestond uit acht personen.


Door deel te nemen aan die wedstrijd wilden de leerlingen tonen wat zij als nieuwe generatie koks in petto hebben. In de Hotelschool Gent hebben ze de vegetarische en veganistische keuken leren kennen. Ze waren verrast hoe lekker en mooi er kan worden gekookt met uitsluitend plantaardige voeding. Dankzij hun leraar chef hebben ze een ruimere kijk gekregen op de vegetarische en veganistische keuken en zijn ze er absoluut voorstander van geworden.

 

Die keuken wordt vaak als eentonig bestempeld omdat velen ze niet kennen en ‘onbekend is onbemind’. Maar met eenvoudige producten en een creatieve geest, tover je prachtige en smakelijke gerechten op tafel.  Je kunt opteren voor klassieke bereidingen of bereidingen met minder bekende of nieuwe technieken. Op de Hotelschool Gent leren de leerlingen niet alleen over de minder bekende groenten, vruchten en kruiden, maar ook hoe ze die kunnen bereiden met een zo klein mogelijk verlies aan vitaminen en mineralen.


Deze ervaring en de voorbereiding voor de wedstrijd heeft de drie leerlingen een ander inzicht gegeven op het vlak van de toekomstige keuken. Als toekomstige chefs vinden zij het hun plicht om iedereen te laten genieten van een (h)eerlijk driegangenmenu op gastronomisch niveau. Het was hun doel om de gasten een fantastische ervaring te laten beleven aan tafel en bovendien een steentje bij te dragen aan een beter milieu en een gezondere voedingsstijl.

De bedoeling van Kevin, Jeffrey en Matthias was om gerechten te serveren waarvan men niet weet dat ze veganistisch zijn; gerechten waarbij je niet naar vlees of vis op je bord zoekt, maar waarvan je achteraf zegt: ‘Amai, dat was perfect!’.


Hun menu zag er als volgt uit:


Voorgerecht: Het Bos

Wanneer je het lauwe voorgerecht waarneemt, opsnuift en proeft, waan je jezelf in een bos.

‘Het Bos’ is een gerecht dat de biotoop van de Vlaamse bossen weerspiegelt. Het bevat voedzame ingrediënten die alleen de herfst kan geven: paddenstoelen (eiwitten), noten (kalium, fosfor), kastanjes (koolhydraten), gecombineerd met groene linzen (rijk aan vezels en eiwitten), om tot een volwaardig geheel te komen.


Hoofdgerecht : Belgian Vega Pickles met Dikke Friet

De ‘Belgian Vega Pickles met Dikke Friet’ is een deconstructie van de populaire ‘nen groten mé pikkels’. Het uitgangspunt daarvoor is de Tierenteynse pickles omdat die zo puur zijn dat je ze zo uit de pot kunt lepelen. Het is een gerecht met Belgische waarden zoals frieten, bloemkool, rode biet, appel, ajuin en rode wijnazijn van het Vlaamse wijnhuis ‘De Kluizen’.


Nagerecht : De Flandrien

De Flandrien is een samenspel van Oost-Vlaamse streekproducten:  Gentse ‘potting’ en Balegemse jenever. Een gerecht vol nostalgie met een eigenzinnig trekje. De ‘potting’ is het meest ecologische onderdeel in het dessert. Het hoofdbestanddeel van ‘potting’ is oud brood. De structuur van de ‘potting’ is vrij stevig en wordt begeleid door een fruitige crème van bramen en violetsiroop. Om het plezier in de mond af te werken, heb je de granité van Balegemse jenever en de frisse zuren van frambozenazijn.


De drie leerlingen van de Hotelschool Gent wonnen een week stage in het tweesterrenrestaurant ‘Le Chalet de la fôret’ in Brussel.


De Hotelschool Gent is terecht trots op het resultaat van haar leerlingen en leerkrachten en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeneverfestival op 30 november & 1 december in Gents Vleeshuis

titel: uitnodiging

Dat jenever een product met klasse is, staat buiten kijf.

Getuige het kwaliteitslabel O'de Flander en de Europese erkenning als beschermd streekproduct. O'de Flander jenever betekent kwaliteit en degelijkheid, maar jenever kan ook hip, fris en trendy zijn. De jeneverproducenten hebben zich de laatste jaren ingespannen om producten te ontwikkelen die ook een jonger publiek aanspreken: van fruitjenevers en creamjenevers tot hippe cocktails op basis van jenever.

Op het komende Jeneverfestival op 30 november en 1 december kan iedere bezoeker dit zelf zien en proeven in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, te Gent. Voor slechts 5 euro inkom krijgt de bezoeker vier bonnetjes voor proevertjes én een O'de Flander druppelglaasje extra als aandenken.

Alle producenten van het kwaliteitslabel O'de Flander zijn aanwezig met hun Balegemse, Bobke, Braeckman, De Stoop, Dirk Martens, Filliers, Hertekamp, Mertens, Peterman Platinum, Rubbens, Thyssen en Van Hoorebeke. Zij stellen de O'de Flander voor maar ook het volledige en rijke gamma jenevers, zoals daar zijn graanjenevers, fruitjenevers, creamjenevers en koffiejenevers. Er is een tentoonstelling die de boeiende geschiedenis van de Oost-Vlaamse jenever weergeeft.

Tijdens dit tweedaags Jeneverfestival zijn er zowel op zaterdag als zondag gratis extra activiteiten:

cocktailbar met Ferdinand Cobbaut om 14.00 uur;

degustatietechnieken met uitleg over smaak/geur/kleur door prof. Eric Van Schoonenberghe om 15.00 uur;

'Koken met jenever' door Atelier Plus uit Gent om 16.00 uur.

Praktisch:  

Inrichter Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs

Datum zaterdag 30 november en zondag 1 december 2013 van 11.00 uur tot 18.00 uur

Locatie Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, Groentenmarkt 7 te Gent

Verdere info: www.odeflander.be

Reageer (0)

10-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kobe Desramaults blinkt uit in Milaan

‘Chef van het jaar’ Kobe Desramaults krijgt hoofdrol tijdens Savour Tasmania 2013 foto: www.down-under.be

Kobe Desramaults van sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter is deze week in Milaan verkozen tot ‘beste buitenlandse chef’ door de makers van de Italiaanse restaurantgids ‘Identità Golose’.

 

Begin dit jaar zorgde Toerisme Vlaanderen en Vlaanderen Lekker Land er voor dat Kobe en drie andere chefs (Dominique Persoone, Gert De Mangeleer en Pieter Lonneville) er de Vlaamse gastronomie konden vertegenwoordigen.

Onze Vlaamse chefs hebben er de Italianen ingepakt door hun rock ’n roll attitude.

Ze werden dan ook meteen als “Flemish dynamite” omschreven. 

 

“De investering om Vlaanderen gastland te maken op deze Italiaanse culinaire topbeurs heeft ons imago als culinaire bestemming op de Italiaans markt (en ver daarbuiten) zeker verstevigd,” aldus Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen.  

 

Het feit dat Kobe nu 10 maanden later wordt uitgeroepen als beste buitenlandse chef en zo René Redzepi opvolgt is een bekroning van deze mooie samenwerking.

 

www.vlaanderenlekkerland.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Winterfeesten (6/12/13 - 12/1/14)

Gentse Winterfeesten   Gentse Winterfeesten   Gentse Winterfeesten

Voor het eerst sinds lang zullen Gentenaars en bezoekers tijdens de eindejaarsperiode (van 6 december 2013 tot en met 12 januari 2014) een heuse warme wintersfeer kunnen opsnuiven in het historisch centrum en kloppend hart van de stad Gent.

Voorgaande jaren waren de verschillende winterattracties versnipperd en was het totaalconcept weg. Nu is er voor het eerst gekozen voor een private partner met uitmuntende referenties, namelijk Satellite Ice, om die eenheid in concept en sfeer op een kwalitatieve manier met respect voor het historisch kader te creëren.

De doelstelling van de Stad Gent is één groot winterfeest organiseren.

De vereiste nieuwe aanpak en het vernieuwend concept moeten zorgen voor een kwaliteitsvol Gents winterfeest. Eén winterse sfeerzone waar gezelligheid, charme, authenticiteit, groen- en houtgeur, sfeer en sereniteit centraal staan. “De verschillende eindejaarselementen van dit winterfeest moeten inhoudelijk goed op elkaar afgestemd worden en één sfeergeheel vormen. En dit allemaal met respect voor het kader, de historische stadskern op de as Sint-Baafsplein – E. Braunplein – Goudenleeuwplein – Klein Turkije – Korenmarkt.” stelt schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie, Christophe Peeters.

Satellite Ice: organisator Gentse Winterfeesten

Het stadsbestuur lanceerde enkele maanden geleden een oproep naar de private sector om het nieuwe concept op een kwaliteitsvolle manier uit te werken. Drie firma’s dienden een voorstel in. Uiteindelijk kende de Stad Gent de organisatie en de uitbating van het nieuwe project, via een domeinconcessie, toe aan de firma Satellite Ice uit Oostende.

Het huidige Satellite Ice is ontstaan uit een all-round evenementenbureau Satellite Events. Sinds 1994 is Satellite Ice een internationale speler op het vlak van installatie, verhuur en uitbating van ijsbanen. Zo is het Satellite Ice dat de banen installeert in Antwerpen en Oostende, maar ook in tientallen steden in het buitenland, waaronder Londen.

De ijsbaan en het unieke ijspad

Het centrale middelpunt van de Gentse Winterfeesten wordt de maxi ijsbaan van 770m². De ijspiste keert eindelijk terug naar de stadskern, nl het E. Braunplein, deze keer onder de stadshal. De daaraan palende ‘Moosebar’ geeft iedereen de mogelijkheid om te genieten van de gezellige warmte van een Noorse chalet, bij een natje en een droogje.

Gent krijgt van Satellite Ice bovendien een unicum voor België. De ijsbaan is een waar feeëriek ijspad dat even zal verdwijnen in een dik en groen bos dennenbomen. De firma legde zo’n pad al aan in Londen, maar voor België is het de eerste keer.

De ijsbaan is verdeeld in drie delen die met elkaar verbonden zijn, zodat het één pad vormt. Het eerste gedeelte van de schaatsbaan bevindt zich onder de stadshal. Via het schaatspad dat omgegeven is door een magisch kerstbos, komt men op het tweede gedeelte dat zich buiten de stadshal bevindt.

Het overdekte gedeelte van de piste (onder de stadshal) omvat 420m², het schaatspad 50m², het bos 215m² en de open piste nog eens 300m². 

De kerstmarkt

De kerstmarkt vormt één grote lange groene looplijn vanaf het reuzenrad (42 meter hoog) aan de Sint-Baafskathedraal over de Botermarkt via het Emile Braunplein,  Gouden Leeuwplein en Klein Turkije naar de Korenmarkt. 114 houten chalets (75% van de geïnteresseerde standhouders zijn deze van vorige jaren) bieden de meest uiteenlopende producten.

Een samenwerking met de organisator van internationale markten, Fiesta Europa, zorgt ervoor dat een 40-tal handelaars uit diverse Europese windstreken op de Gentse kerstmarkt zullen staan met specifieke producten uit hun thuisland.
250 groene boompjes zorgen voor een groen natuurlijk winters wandelpad doorheen de sfeerzone. Een feeërieke kinder- en paardenmolen zal samen met de vele groene boompjes de Korenmarkt sieren.

Alle info aangaande openingsuren, promotie, communicatie .... vindt u terug op www.gentsewinterfeesten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universal Music verzacht de herfstbuien met ... muziek !


Bij UNIVERSAL MUSIC BELGIUM valt er dezer dagen weer veel muzikaal nieuws op te rapen. Want zij staan garant voor volgende releases:

WAN TROE TIE is het eerste album vol nieuwe nummers van URBANUS sinds...

Ja, sinds hoe lang eigenlijk? Maar dat de wereld (der Lage Landen) de Vlaamse zanger en komiek nog altijd massaal in de armen sluit, blijkt wel uit de massaal uitverkochte Vlaamse “ Urbanus Zelf”  shows.  

Momenteel gaat ook Nederland voor de bijl (60 voorstellingen gepland tot mid 2014) tot zelfs in de Amsterdamse Carré.

Het album werd als vanouds geproduceerd door spitsbroeder Jean Blaute, en De Fanfaar zorgde voor de muzikale begeleiding.

WAN TROE TIE bevat een dik boekje met artwork verzorgd door de Meester himself. Een kostelijk & kostbaar kleinood om in huis te hebben!

‘Hee, ik heb een nieuwe ceedee!’

CD Urbanus: Wan Troe Tie


De fans hebben er eventjes op moeten wachten, maar Laura Lynn heeft een gloednieuwe single klaar:
 'Blijf In M'n Armen Vannacht'.

 Vorig jaar was het een fantastisch jaar voor de schlagerzangeres met gouden stem. Haar dochter Eliana werd in september geboren en ze bracht haar album 'Dat Goed Gevoel' uit, met hitsingles 'Maar Met Vlaamse Meisjes', 'Parapapa', 'Wij Vieren Feest!' en het aanstekelijke 'Hup Faldera'. 

 Het begon al snel opnieuw te kriebelen bij Laura om nieuwe muziek te maken. Dus dook ze de studio in met een oude bekende, producer David Vervoort. Hij werkte al mee aan andere albums van Laura Lynn, waaronder 'Eindeloos'.


Het resultaat?
De prachtige feelgood single 'Blijf In M'n Armen Vannacht', waarin Laura het mooiste in het leven bezingt: de liefde!








Op aanvraag van de fans kiest Willy Sommers voor de vrolijke meezinger 'Jij Bent De Mooiste' als nieuwe single. Na de nr.1-hits 'Dromen Van Verre Stranden', 'Achter De Wolken Schijnt Altijd De Zon', het mooie 'Ik Moet Aan Je Denken' en de single 'Geef Me De Vijf' met dochter Luna, geeft ook dit lied perfect de bruisende sfeer van het album weer.

 

'Jij Bent De Mooiste' is dus de vijfde single van het geweldige album 'Pluk De Dag', waarmee de zanger sinds de release in februari 25 weken in de Ultratop prijkte. Geen betere manier om de dag te 'plukken' dan uit volle borst mee te zingen met dit toplied!








'Een Bekende Melodie' is de fantastische derde single van het album 'Luc Steeno Zingt Claude François'. Luc brengt zijn prachtige Nederlandstalige versie van de hitsingle 'Chanson Populaire' van Claude François uit 1973.

Na het succes van de nummer 1-hit 'Ik Voel Me Goed', het wondermooie 'Het Wordt Nooit Meer Als Toen' en ook de 'Cloclo-medley', heeft Luc opnieuw een parel van een single te pakken.

Nieuwe single van Luc Steeno is 'Een bekende melodie'

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek ZOEKT ...
Foto     


Gents auteur Freek Neirynck zoekt oorlogs-, vredes- en weerstandsliedjes uit de twee wereldoorlogen die de twintigste eeuw teisterden.

Zowel teksten, partituren als audio-opnames interesseren hem en vooral van liedjes die in de streektaal gezongen werden.

Wie in het bezit is van dergelijke kleinoden kan contact opnemen met Freek Neirynck: Bomastraat 47- 9000 Gent

09/223.75.60. of 059/51.44.27.

Reageer (0)

29-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: SHARON CORR concerteert in BRUGGE op 10/11/2013

   www.sharoncorr.com

The Same Sun Tour – SHARON CORR

De roots van Sharon liggen in de legendarische band The Corrs, die tussen 1990 en 2005 wereldwijd ongekende populariteit genoot.

Sharon schreef onder andere de hits So Young en Radio en tekende ook voor het instrumentale Rebel Heart .

 

Ook solo heeft ze heel wat in haar mars. Door de wol geverfd als zangeres, violiste en songwriter, maakt Sharon Corr schitterende songs waarin haar Ierse wortels onmiskenbaar verweven zijn. Haar eerste album “Dream of you” was dan ook onmiddellijk een schot in de roos.

 

Na een inspirerende tijd als ambassadeur van Oxfam en coach bij de Ierse versie van The Voice, brengt ze deze maand haar tweede album “The Same Sun” uit. Voorbode van het album is de nieuwe clip Take a Minute.

 

Op 10 november staat ze in Concertgebouw Brugge voor een bijzonder theaterconcert.

Verwacht alvast een adembenemend concert met songs van

The Corrs en met solowerk.

 

Gewoonweg NIET TE MISSEN …

 

 

Foto

 

Praktische info

Datum: Zondag 10 november – 20.00 uur

Plaats: Concertgebouw Brugge – Zand - 8000 Brugge

Tickets 45-35-30-25 euro (excl kosten)

 

Reservering In&Uit Brugge

Online via www.sharoncorr.be

Reageer (0)

27-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de Smaak in Oost-Vlaanderen (14 - 24/11/2013)

       

De Week van de Smaak staat weer bol van de lekkere evenementen, ook in de provincie Oost-Vlaanderen.
 

Tussen 14 en 24 november brengen weer vele honderden activiteiten Vlaanderen en Brussel op smaak. Water & vuur –  de essentie van het koken - is dit jaar het thema, en dat nodigt uit om mee te surfen op vernieuwende tendensen op culinair gebied, maar ook om in eeuwenoude tradities te duiken. Roken, stomen en stoken, vis en de zee, koffie en jenever, bier en kraantjeswater, havens en rivieren, allen worden ze op een eigenwijze manier in de verf gezet. 

 De hele week lang vaart ook de Smaakboot – alias de Gentse barge - dwars door Vlaanderen, met aan boord een chef, een biersommelier, een witloofboer en 40 passagiers. Elke dag meert de boot aan in een ankerstad, waar de passagiers feestelijk ontvangen worden en uitgenodigd voor een overnachting. De volgende dag stappen 40 nieuwe passagiers op, onder begeleiding van een andere chef, een nieuw menu en nieuwe bieren. Alle info op de website van de Week van de Smaak.

Een greep uit wat voor lekkers er in Oost-Vlaanderen zoal te beleven valt:  

  • Volkscafés zijn misschien een bedreigde soort, maar ze bestaan nog. Tijd voor Tournée Volkscafé , een kroegentocht van drie avonden in het Land van Dendermonde
  • Maak met stadsbrouwerij een wandeling langs verschillende oude Gentse brouwerijpanden. Mét animatie van de Zatte Facteurs (elke dag) 
  • Volg een workshop in het Gildenhuis in Bazel, het Buurthuis in Westrem of de parochiezaal van Grimminge en leer hoe je deze herfst en winter de lekkerste stoofpotjes op tafel tovert (14 nov) 
  • Duik in de opmerkelijke theecultuur tijdens de Thee parlant namiddag in het stedelijk Museum 't Gasthuys in Aalst (14 nov) of doe in Aalst mee aan de eerste grote Bierquiz (15 nov) 
  • Ontdek de favoriete gerechten van Reynaert de Vos tijdens een lezing in het Gemeentehuis (15 nov) 
  • Kom naar de opening van de tentoonstelling Het Donkmeer vist! en kom alles te weten over de vissen in het meer (17 nov) 
  • Maak een natuurwandeling in Driegoten en Lippenbroek (Waasland), kom alles te weten over de brandnetel en proef brandneteljenever en –soep (21 nov) 
  • Breng 1 tot maximum 5 kookboeken mee naar de bib en neem in ruil (een) ander(e) mee naar huis. Tal van Oost-Vlaamse bibs doen mee! (elke dag) 

 Voor alle info en het volledige programma: surf naar www.weekvandesmaak.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overnachten met voordeelpas in de Vlaamse Ardennen

 (foto: www.beleefjeeigenronde.be)  

Logeren in de Vlaamse Ardennen en genieten van exclusieve voordelen en kortingen bij 35 attracties. Het kan nog tot april 2014 met de Voordeelpas van Toerisme OostVlaanderen.

 

De Vlaamse Ardennen ontdekken, daar heb je op z'n minst één weekend voor nodig. Ook in de herfst en winter, als dé wandelregio bij uitstek op z'n mooist en gezelligst is. Om verblijfstoeristen aan te moedigen wat langer in de regio te blijven, lanceerde Toerisme Oost‐Vlaanderen de Voordeelpas. De formule gaat als volgt: wie een weekendje Vlaamse Ardennen boekt bij één van de 45 deelnemende logies krijgt een gratis Voordeelpas cadeau, met 35 exclusieve voordelen. Zo trakteren enkele restaurants op gratis streekbieren en kortingen op menu's, huur je aan een vriendenprijsje een Citroën 2CV om de regio te verkennen, geniet je na een deugddoende wandeling voordelig van een wellnessarrangement en krijg je bij tal van musea mooie kortingen. De pas blijft geldig tot en met 1 april 2014, zodat je meteen een exta reden hebt om terug te keren!

 

Alle hotels, B&B's en vakantiewoningen die meedoen aan de Voordeelpas‐actie, staan gebundeld op de website www.beleefjeeigenronde.be (luikje 'Overnachten'). Hier vind je meteen ook alle deelnemende attracties en voordelen op een rijtje.

 

Zo werkt het:

 

1.    Bij aankomst in je hotel, B&B of vakantiewoning ligt de Voordeelpas op jou te wachten.

2.    Vul je naam en de naam van je logies in op de achterkant van de pas.

3.    Leg de pas voor bij de deelnemers aan de actie en overhandig hen de bijhorende voordeelbon,

voorzien van je unieke Voordeelpasnummer.

4.    Nog voordeelbons over? Gebruik ze dan tijdens je volgende trip naar de Vlaamse Ardennen (vóór 1

april 2014)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor liefhebbers van SHOW en HUMOR

Hierbij nog een aankondiging voor een namiddag 'genieten' ...

Foto

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Centrale stelt programma nov-dec voor

Afrikaanse vertellingen in De Centrale                       

Vanaf november 2013 stelt het café van De Centrale zijn podium open voor Jovanka Steele, een internationaal gelauwerde comédienne met een unieke blik op de Vlaming en zijn eigenaardigheden. Het gaat om comedy-avonden in slecht Nederlands met wekelijks nieuwe (inter)nationale gasten en een terugkerende rubriek ‘deux minutes en mauvais français’. Een aanrader en bovendien gratis toegankelijk. Let ook op de foto’s in het café vanaf 23 november. Drie Soedanese Kunstenaars stellen er hun werk tentoon.

Festival Little Africa zet tijdens zijn vierde editie muziek uit Senegal en Ivoorkust in de kijker en organiseert voor de allerkleinsten een vertelnamiddag in het kader van Kunstendag 2013. De theatermonoloog ‘de zwarte schande’ verrijkt het programma van Little Africa, een theaterstuk over voetbal, de Eerste Wereldoorlog en het ‘anders’ zijn. Na de voorstelling volgt een debat over de rol van de koloniale troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Na een geslaagde en uitverkochte opener van het Europalia India programma  Gent, Roland & Chitraveena Ravikiran, programmeert De Centrale nog meer straffe muziek. Sandeep Das & Kudsi Erguner Ensemble exploreren de Indiase en Turkse muziek. Dj Bouman & Saranjit Singh brengen dan weer Bollywood dichterbij en zorgen voor de perfecte discosfeer met een acid house touch.

De avond van 12 december 2013 staat in het teken van Osama Abdulrasol, een Iraakse Gentenaar die de cultuurprijs van de Stad Gent in ontvangst mag nemen. De avond wordt ingeleid door Wim Wabbes, in aanwezigheid van schepen Annelies Storms, die de prijs zal uitreiken.

Net voor kerst maakt De Centrale voor een laatste keer dit jaar plaats voor jong geweld. Alle lokalen worden ingepalmd voor een Urban Sport & Art Festival, voor de eerste maal in Gent.

Informatie:

Intercultureel Centrum De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent
Tel.: 09 265 98 28
E-mail: decentrale@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verwittigde fietser is er twee waard !

Affiche Flikker op

De fiets is een populair vervoersmiddel in Gent. Om het veilig te houden is het wel belangrijk dat je fiets technisch in orde is. Nu de herfst in het land is, wordt het vroeger donker. De politie Gent wil de fietsers attent maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

De Gentse politie controleert sinds de start van de herfst regelmatig op fietsverlichting.

Zo zal de Gentse politie op maandag 4 november 2013 (!), van 18 tot 20 uur, een grote fietsverlichtingscontrole houden aan het Woodrow Wilsonplein (Gent Zuid). Fietsers die niet in orde zijn, krijgen een boete van 55 euro en het verzoek hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen. Ze krijgen van het Mobiliteitsbedrijf Gent een geheugensteuntje in de vorm van een postkaart met daarop alle reglementaire voorschriften voor fietsverlichting.

Het Mobiliteitsbedrijf Gent voert dit najaar met affiches en postkaarten en ook via de sociale media campagne voor goede fietsverlichting onder de slogan “Flikker op”. Die moet fietsers aansporen om goed verlicht de weg op te gaan.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Herman en de 3 JS zien zichzelf in de spiegel

single3JSBartHerman

Bijna even zeldzaam als het zien van een vallende ster is de samenwerking tussen Bart Herman en de 3JS. Met ‘Man In De Spiegel’ lanceren beiden een unieke single die vanaf eind volgende week digitaal beschikbaar zal zijn op iTunes.

“Voor mij is het een hele eer dat ik met de 3JS een nummer samen heb kunnen opnemen. Ik ken natuurlijk de muziek van de 3JS en ik kan je zeggen dat wat ze maken van een uitzonderlijke waarde is. Geloofwaardige teksten en melodieën zijn hun handelsmerk en dat is ook iets wat ons bindt. We hebben 2 jaar geleden eens samen een showcase gedaan. Het klikte zodanig goed dat deze ‘Man In De Spiegel’ de uitloper is geworden van een mooie vriendschap en samenwerking”, zegt Bart Herman opgetogen.

Ook vanuit het kamp van de 3JS klinkt er alleen maar respect en bewondering: “Bart is een goede vriend van ons geworden. Muzikaal zitten wij op dezelfde lijn. We vonden het heel bijzonder dat Bart het zag zitten om, samen met ons een liedje te schrijven. Dat is ‘Man In De Spiegel’ geworden, een nummer dat ook terug te vinden gaat zijn op ons nieuwe album dat we begin november gaan uitbrengen”, zegt Jan Dulles van de 3JS.

Als bezegeling van deze vriendschap komt 'Man In De Spiegel' dan ook op het splinternieuwe album van 3J's 'Dichter bij de horizon' dat op 8 november in Belgie en Nederland simultaan verschijnt, alsook op het nieuwe album van Bart Herman dat in het voorjaar 2014 voorzien is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album Jan Smit is "unplugged" ...



JAN SMIT UNPLUGGED

“Het was nog één van mijn muzikaal grote dromen en ik ben erg blij dat ik, samen met mijn fantastische band, erin geslaagd ben om die te realiseren”, zegt Jan Smit enthousiast naar aanleiding van de nieuwe cd/dvd ‘Jan Smit Unplugged – De Rockfield Sessies’. De voorbije zomer is Jan met de Marcel Fisser Band naar een gerenommeerde opnamestudio getrokken in Wales, om daar zijn mooiste liedjes muzikaal uit te kleden en vervolgens te voorzien van een akoestisch jasje. “Het resultaat is een muzikaal hoogstaand album geworden dat we overigens mochten opnemen in een studio waar o.a. waar o.a. Queen, Black Sabbath en Coldplay ons zijn voorgegaan”, aldus Jan Smit.

 

Vanaf heden is de nieuwe cd/dvd ‘Jan Smit Unplugged – De Rockfield Sessies’ simultaan te koop in Vlaanderen en Nederland. Jan verwent z’n fans, want de 15 liedjes zijn ook elk voorzien van een videoclip en als extra kan je op de dvd ook een muzikale documentaire vinden over hoe het nieuwe Jan Smit album in Wales is ontstaan.

 

Ter lancering van het nieuwe album ‘Jan Smit Unplugged’ is er nu al de eerste single ‘Leeg Om Je Heen’ die vanaf deze week terug te vinden is in de Ultratip 100.

 

Het album ‘Jan Smit Unplugged’ krijgt ook een verlengstuk, want op 18 november start Jan Smit z’n theatertour in Hoorn. Op 15 februari 2014 strijkt Jan neer in het Ethias Theater in Hasselt en op 30 april sluit Jan z’n nu al succesvolle theatertour af in het Casino Kursaal in Oostende.

 

TRACKLIST:

1. Tot m'n laatste lach

2. Leeg om je heen

3. Eén kus

4. Hoop, liefde en vertrouwen

5. Laat me maar gaan

6. Het werd zomer

7. Engel op aarde

8. De bliksem slaat in

9. Niemand zo trots als wij

10. Bleiben wie du bist

11. Ich bin da

12. Freunde

13. Für immer wir

14. Noch einmal mein herz

15. Want nu heb ik jou

Reageer (0)

19-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recrea Wondelgem gaat op en top voor Gents amusement (16/11)

Op zaterdag 16 november organiseert Recrea Wondelgem een èchte Gentse Café Chantantavond met

WILLY BART
SABIEN BART
PAT REMUE en
JAN DE RAEDT



Gentse avond 2013

Alle info ook op www.recreawondelgem.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Bauer

Op 1 in de Album Top 100

Op 30 december van dit jaar, mag de immer goedlachse en sympathieke Frans Bauer

40 kaarsjes uitblazen. In aanloop naar deze feestelijke gebeurtenis, brengt hij nu alvast zijn gloednieuwe album, met hopelijk de profetische titel 'De Mooiste Jaren Komen Nog', uit in Nederland en Vlaanderen.

Als voorsmaakje op dat album, kregen we met de nieuwe single 'Doe Nou Niet' reeds een onwaarschijnlijke oorwurm voorgeschoteld. Deze aanstekelijke meezinger, die in Nederland regelrecht naar de top van de hitparade is gevlogen en ook al in Vlaanderen door jong en oud uit volle borst wordt meegezongen, is een perfect staalkaartje van wat Frans zelf een "lekker hardcore Frans Bauer album" noemt, de levensvreugde spat er werkelijk vanaf!

Eén ding staat vast: alle ingrediënten voor een ouderwets, succesvol Frans Bauer album zijn aanwezig op 'De Mooiste Jaren Komen Nog'.
Het nieuwe album van Frans Bauer - De Mooiste Jaren Komen Nog' -  ligt nu in de winkel! (release: Universal Music)

Nieuwe concerttour in Vlaanderen!

Op 11 januari 2014 trekt Frans de feestelijkheden gewoon door in Vlaanderen, want dan is er ook nog de aftrap van het Vlaamse luik van de concerttour 'Frans Bauer Live In Concert IX' in de Stadsschouwburg te Antwerpen. 'Frans Bauer - Live in Concert IX' wordt net als de vorige tournees een onderhoudend avondvullend programma met uiteraard een lach, een traan en gezelligheid, maar bovenal één groot feest met de allermooiste levensliedjes, zijn grootste hits en uiteraard een greep uit de zelfgeschreven nieuwe nummers! Voor info & tickets: www.kingentertainment.be

Tracklist 'De Mooiste Jaren Komen Nog'

01. De mooiste jaren... die komen nog
02. Sha la la, boem, boem, boem, boem
03. Bloeien de rozen niet meer
04. Vive la France
05. Onder de sterren
06. Niet alles in het leven draait om geld
07. Kleine zigeunerjongen
08. Laat maar zien hoe mooi je bent
09. Eens dan schijnt weer de zon
10. In de armen van een engel
11. Die zomernachten met jou
12. Doe nou niet
13. De dag dat de zon niet meer scheen
14. Jij bent mijn kind

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelschool GENT valt weer in de prijzen ... dankzij Joran

Joran Defossez goes international. Geweldig!

Joran Defossez
, leerling van het zesde jaar brood- en banketbakkerij/confiserie aan de Hotelschool Gent behaalde een schitterende derde plaats in de finale van de prestigieuze bakkerswedstrijd voor jonge bakkers(leerlingen) “Belgian Championship Aspirant Baker 2013”. Joran is door zijn podiumplaats geselecteerd voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Brussel plaats vindt. De wedstrijd vond plaats op het Voedingssalon in Brussel, van zaterdag 12 tot en met maandag 14 oktober 2013.

De deelnemers moeten 16 jaar zijn op de dag van preselectie en mogen de leeftijd van 21 jaar niet overschreden hebben. De voorselectie gebeurde vorig jaar.
Voor de finale kregen de deelnemers in totaal zeven uur tijd: 1 uur voorbereiding op de dag vóór de wedstrijd én 6 uur op de dag van de wedstrijd zelf.

Deze wedstrijd met juryleden uit binnen- en buitenland is van bijzonder hoog niveau. Elke deelnemer moet bij de start van de wedstrijd een receptenboekje kunnen voorleggen, dat door de jury wordt beoordeeld.

Het bakprogramma
Elke deelnemer aan de finale 2013 moest het volgende bereiden:
Gerezen bladerdeegproducten: 48 stuks, drie soorten van 12 stuks;
Kleine zachte luxeproducten: 60 stuks, 4 verschillende soorten, 15 stuks van elk;
Broodjes: 30 stuks, twee soorten van 15 stuks;
Stokbrooddeeg: 8 traditionele stokbroden;
Fantasiebroden: 3 soorten, 4 van elke soort;
Sierstuk: “Halloween”.

De beoordelingscriteria van dit kampioenschap zijn bijzonder streng. Verschillende juryleden nemen de resultaten onder de loep:
- Jury groep 1staat in voor de algemene beoordeling (werkwijze, organisatie, receptenbundel, respect voor hygiëne en reglement)
- Jury groep 2 neemt de smaakbeoordeling voor zijn rekening (smaak, korst, kruim en aroma)
- Jury groep 3 beoordeelt het eindresultaat (regelmaat, afwerking, creativiteit, uitzicht, volume)

De winnaar
Deelname aan dit Belgisch kampioenschap voor jonge bakkers(leerlingen) vergt bijzonder veel voorbereiding van de deelnemers. Joran heeft dan ook zeer vele uren getraind onder de leiding van zijn leerkracht, Frank Mast.

Joran is door zijn podiumplaats geselecteerd voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Brussel plaats vindt. De Hotelschool Gent wenst Joran Defossez veel succes met de voorbereiding hiervan en duimt alvast voor een nieuwe overwinning.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief aan de slag tijdens de herfstvakantie ? Gentse Design Museum biedt oplossing !

Bulo

Kinderen die samen met de (groot)ouders op stap gaan, van cultuur proeven en daarenboven nog de creativiteit ten volle laten bot vieren: het kan allemaal in het Gentse Design museum tijdens de herfstvakantie. De Dienst Publiekswerking van het museum heeft een warm hart voor gezinnen en organiseert op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013 familieactiviteiten.

Droom samen met Tommy van een heel speciaal tafeltje. Misschien is het wel een tafel die eruit ziet als een trap of droom je van een tafel met ongewone poten?

Het tafeltje ‘O Mr. President’, een ontwerp van Jan Aerts, creative manager bij Bulo, is het uitgangspunt voor een ludieke ontdekkingstocht. Werktafels, speeltafels en eettafels genoeg in het Design museum Gent, om inspiratie op te doen en vervolgens in familieverband vorm te geven aan een eigen speeltafel die je meeneemt naar huis.

Praktisch

  • De activiteiten hebben plaats op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013, telkens van 14 tot 17 uur.
  • Ze richten zich tot gezinnen (ouders/grootouders) met kinderen van de lagere school.
  • Inschrijven is verplicht, ofwel telefonisch op het nummer 09 267 99 99 ofwel per e-mail museum.design@gent.be.
  • Deelname kost 20 euro per gezin (max. 5 gezinsleden). Het speeltafeltje wordt eigendom van de gezinnen.
    De inschrijving is pas definitief na storting van het deelnamegeld op rekening BE96-0682-3057-6505.
     

Informatie:

Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
Tel.: 09 267 99 99
Fax: 09 224 45 22
E-mail: museum.design@gent.be
Openingsuren:

dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur.

Reageer (0)

16-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Van Praag viert 30 jaar DJ .....
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 17 november staat in Ontmoetingscentrum DE BURGGRAVE (Evergem) alles in het teken van “50 jaar PETER VAN PRAAG en 30 jaar DJ PETER VAN PRAAG”.

Alle info op de affiche !

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs