Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
14-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPSTARS zorgt voor spetterend showbizznieuws

Dankzij een prima samenwerking met Peter en Kurt van UPSTARS kunnen we op deze website een nieuwsdeeltje van de showbizz op u loslaten waardoor u niet hoeft te zoeken naar nieuwe hitsingles of kersverse CD-albums. Of interessante optredens en concerten. We steken het wekelijks voor u in een apart UPSTARS-jasje … :

 
Doe Nou Niet

Met zijn nieuwe single 'Doe Nou Niet' slaagt onze vrolijke noorderbuur Frans Bauer er dezer dagen toch weer in om, ondanks het verdwijnen van de zonnestralen, een warme glimlach op ieders gezicht te toveren. 'Doe Nou Niet' is een nummer waar het muzikale begrip "oorworm" voor lijkt uitgevonden te zijn! We verontschuldigen ons graag nu al voor het feit dat het deuntje de komende dagen, weken en maanden te pas en te onpas door uw hoofd zal gieren.

'Doe Nou Niet' is meteen ook de eerste single uit het nieuwe album van Frans Bauer - 'De Mooiste Jaren Komen Nog', dat in oktober zal uitkomen in Vlaanderen en Nederland.

Zeventien jaar nadat ze samen 'We Nemen Elkaar Zoals We Zijn' als cd-single uitbrachten, komt er een nieuw duet uit van Christoff & Lindsay. Na de nummers 'Zeg Maar Niets Meer' (André Hazes Jr.) en 'Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken' (René Froger) kiest Christoff nu resoluut voor 'Kom In Mijn Armen' als derde single en duet uit z'n gouden album 'Christoff & Vrienden 2'.

Met een ijzersterke versie van de Bon Jovi klassieker ‘Always’ heeft Glennis Grace meteen haar visitekaartje afgeleverd in het Q-Music programma van Ornelis & Rogiers. Vanaf vandaag is ‘De Beste Zangeres Van Nederland’ elke vrijdagochtend te gast in het populaire ochtendprogramma. “Ik ben heel vereerd dat ik de uitnodiging kreeg van Q-Music en dat ik elke week een bijdrage mag leveren in het item Glennis Grace Friday. Wat mogen de luisteraars verwachten? Wel, ik ga elke week proberen uit te pakken met een verrassende song die ik naar mijn hand en stem zet (lacht). We zijn alvast goed vertrokken want de reacties na mijn debuut in de show vanmorgen waren voor mij overweldigend”, zegt Glennis enthousiast.

Sinds eind vorig jaar heeft Glennis Grace haar pijlen gericht op Vlaanderen. Haar doortocht op Het Zingpaleis werd een weergaloos succes en tijdens de ‘anne awards’ in januari kreeg ze in de Capitole in Gent een staande ovatie wanneer ze ‘Afscheid’ zong.

Met haar huidige single ‘Ondanks Alles’ is Glennis Grace ook veelvuldig te zien en te horen in Vlaanderen en dit najaar is Glennis één van dé muzikale revelaties in het nieuwe programma ‘Sing That Song’. Volgende week zaterdag 14 september staat Glennis Grace – met haar live band en met gastartiesten The Opposits, Jandino en producer Edwin Evers – in een bomvolle HMH in Amsterdam.

DeRomeos-DansDeSirtaki

Een Griekse schone hebben De Romeo’s nog niet aan de haak geslagen, maar de warme, unieke sfeer van Griekenland en zijn typische Sirtaki bezingen ze zonder meer in hun nieuwe single ‘Dans De Sirtaki’, een liedje dat aardig op weg is om weldra een hype te worden op menig trouwfeest. “Toen we eind juni ons album ‘10’ uitbrachten kregen we, een paar weken later, een aantal mails binnen van deejays die ons vertelden dat ‘Dans De Sirtaki’ echt wel werkt op de bruiloften. “Eindelijk een versie van de Sirtaki met een tekst erbij die mensen echt verstaan en kunnen meezingen”, schreven ze. We hebben gemerkt de voorbije zomer, tijdens onze optredens, dat het publiek enthousiast reageert op ‘Dans De Sirtaki’. Het bijhorende videoclipje – dat we op Griekse bodem gemaakt hebben – is al ongelofelijk veel bekeken op Youtube en gespeeld op de muziekzenders. Vandaar dat de keuze snel gemaakt was voor ons wat betreft een nieuwe single”, aldus Chris Van Tongelen.

Op dinsdag 17 september geven NICK & SIMON meer tekst en uitleg over hun nieuwe album ‘Christmas With Nick & Simon’. “Op de nieuwe cd zal er slechts één Nederlandstalig nummer op terug te vinden zijn, maar we maken ook uitstapjes die vrij verrassend zijn”, onthult Nick Schilder. Op vrijdag 11 oktober staan Nick & Simon in het GelreDome in Arnhem. Tijdens dit grootste concert zullen ze, in primeur, enkele kerstliedjes laten horen. Het nieuwe Nick & Simon kerstalbum is vanaf 11/10 fysiek en digitaal te koop in Nederland en in Vlaanderen.

Foto


Matthias Lens maakte in het begin van zijn carrière furore als mannelijke helft van het uitermate succesvolle accordeonduo The Sunsets. Ongeveer 2,5 jaar geleden besloot hij om uit The Sunsets te stappen, om in alle rust te werken aan zijn solocarrière. In 2011 scoorde hij aan de zijde van zijn vriendin (en moeder van zijn kind) Laura Lynn, een enorme hit in Vlaanderen met het duet “De Kusjesdans”. Op die single nam Matthias voor het eerst een deel van de zang voor zijn rekening...en dat smaakte naar meer.

Met zijn eerste solosingle, een uiterst sfeervolle Nederlandstalige versie van 'Pretty Belinda', scoorde hij meteen een nr.1 hit en ook opvolger 'Joana' stond wekenlang in de hoogste regionen van de Vlaamse hitlijsten. Momenteel maakt Matthias de Vlaamse podia onveilig met zijn onweerstaanbaar lekkere versie van 'Mademoiselle Ninette'. Deze drie dames (Belinda, Joana en Ninette) en nog veel meer heerlijke Nederlandstalige versies van meezingers als 'Pata Pata', 'La Bamba', 'Itsy Bitsy Teenie Weenie', 'The Locomotion' en 'Sugar Sugar', kan u allemaal terugvinden op zijn titelloze, maar fantastische en ambiancevolle debuutalbum 'Matthias Lens'!

 

Reageer (0)

10-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat brengt de toekomst ? Goed nieuws toch ?

U hoeft zich niet ongerust te maken ... maar PLIETSPLETS is her en der een aantal items aan het bijwerken en gezien de vakantieperiode stond alles op een laag pitje.

Vanaf zaterdag 14 september zijn we er terug ... hopelijk u ook ... voor een fijne portie nieuws vanuit diverse hoeken.

Ziet u graag uw eigen activiteit of ander nieuws te zien schitteren op de PP-pagina's ... stuur dit dan door op
plietsplets@skynet.be. En oh ja, het is volledig GRATIS.

Tot zaterdag.

Reageer (0)

05-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meevaren met de Gentse barge ? Het kan op 15/8 en 29/9 ...



Wie eens wil meevragen met de Gentse barge heeft weer 2 data om naar uit te kijken:

Do 15 augustus 2013: Leievaart met bargegids Geert Van Doorne 

Programma

Opstapplaats:  Koophandelsplein, Gent – Afstapplaats: Auberge du Pêcheur, Deurle

12u15 – 12u30: onthaal

12u30: vertrek Leievaart

15u30: aanmeren  - Busvervoer terug naar het Koophandelsplein

Reservatie

Prijs per persoon: 20€  (inbegrepen: Leievaart  , gidsbeurt, broodjes & busvervoer)

Inschrijven per mail denise@gentsebarge.be – voorafbetaling verplicht 

 

Zo 29  september 2013: Culinaire cruise met lunch

Programma

Opstapplaats: Meerstraat, dorp Sint-Martens-Latem - Afstapplaats: Koophandelsplein, 9000 Gent

12u15: vertrek met de bus aan het Koophandelsplein, Gent (parking Kouter op 2'stappen)

12u30: onthaal met een glas cava

MENU (een aangepast veggiemenu is mogelijk)

  • Tartaar van zalm met appel, selder, preischeuten, wasabi mayo-eitjes
  • Gebakken zeebaars, groene asperges, zuiderse krieltjes en witte wijn saus
  • Huisgemaakt tiramisu

15u00: aanmeren Koophandelsplein

Reservatie

Prijs per persoon: 45€ (deze prijs is excl. dranken, incl. Leievaart, een welkomdrink, de lunch en het busvervoer)

Inschrijven per mail denise@gentsebarge.be – voorafbetaling verplicht 

Minimum aantal vereiste inschrijvingen: 25 personen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album Frank Galan - Spaanse klassiekers



Met een gezamenlijke verkoop van meer dan 16.000 ex. van zijn 2 vorige albums ‘Mooier Dan Woorden’ en ‘Mijn Ode Aan Julio’, was Frank Galan de Vlaamse artiest die het meeste Nederlandstalige cd’s verkocht in 2012. Een opmerkelijke prestatie van Frank en een meer dan geslaagde ‘comeback’ van een rasartiest die eigenlijk nooit echt was weggeweest.

Het nieuwe album van Frank Galan – ‘Spaanse Klassiekers’, zijn 3de Nederlandstalige album in 1,5 jaar, is eigenlijk het logische vervolg op zijn vorige album ‘Mijn Ode Aan Julio’. Deze keer beperkte Frank Galan zich echter niet tot het repertoire van zijn grote idool Julio Iglesias, maar maakte hij prachtige, melodieuze Nederlandstalige bewerkingen van zijn favoriete nummers uit het rijke Spaanstalige oeuvre…al mag de Spaanse grootmeester uiteraard niet ontbreken! ‘Taka Takata’, ‘Eres Tu’, ‘Hey!’, ‘Cuando Caliente El Sol’, ‘Quiereme Mucho’, ‘Que Sera’,…het zijn maar enkele van de absolute Spaanse Klassiekers die Frank Galan op dit ijzersterke album omtoverde in meeslepende Nederlandstalige versies. Als bonus track serveert Frank ook een verrassende, maar uitermate geslaagde Spaanstalige versie van de Tura-classic ‘El Bandido’.

‘Spaanse Klassiekers’, het nieuwe album van Frank Galan is nu verkrijgbaar

Tracklist

1.     Taka Takata
2.     Guantanamera
3.     In Het Zonlicht Van Het Leven (No Me Hables)
4.     El Bandido
5.     Neem Mijn Hand (Eres Tu)
6.     Dans Met Mij (Bailamos)
7.     Ga Je Mee (Quiereme)
8.     Langzaam Verschijnt Weer De Zon (Cuando Caliente El Sol)
9.     Hey!
10.   Waarom Kwam Jij In M’n Leven (Quiereme Mucho)
11.   Zij Is M’n Leven (Que Nadie Sepa Mi Sufrir)
12.  
Que Sera, Que Sera
13.   Bonus track: El Bandido (Spaanse Versie)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgem Wandelt en Fietst op 18augustus



44ste Wondelgem Wandelt - 15de Wondelgem Fietst

Datum :  Zondag 18 augustus 2013

Omschrijving :

Met de 44ste Wondelgem Wandelt kan er gewandeld worden over drie afstanden in kringvorm: 23 km, 16 km en 9 km. 

De kringvormige wandelingen zoeken de mooiste groene plekjes op tussen Wondelgem, Mariakerke en Vinderhoute.

Startgelegenheid van 8u30 tot 14u30

De  15de Wondelgem Fietst

De fietsroute kronkelt door het rustig landschap van het Meetjesland en het Land van Nevele: afstanden 45 km en 30 km.

Startgelegenheid van 8u30 tot 14u00

Deelnamekosten: 1,5 euro.

Alle deelnemers ontvangen na het beeïndigen van de tocht een mooie herinneringsprent  ontworpen door Michel Bracke.

Aan de hand van de controlekaart kunnen alle deelnemers deelnemen aan een tombola met waardevolle prijzen. Uitloting om 14u30.

Startplaats: Vrije school Mariavreugde  Vinkeslagstraat 2 - 9032 Wondelgem

Info: Jozef Van de Veire - Westergemstraat 253 - 9032 Wondelgem  - 09 253 92 06  j.vandeveire@scarlet.be

Nadine Lenssens - Frans Louwersstraat 13- 9032 Wondelgem  - 09 253 64 36.  nadine.lenssens@telenet.be

De Wondelgem Wandelt /Fietst is een organisatie van het DF-Wondelgem en de Wondelgemse Wandelvogels.

zie ook www.wondelgemsewandelvogels.weebly.com

Reageer (0)

14-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perfesser Gensch geeft een cadeautje voor snelle beslissers !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen




VEURDIELAAKSE PLIETSPLETS GENSCHE FIESTE 2013

 

5 X GRATIES GRATWIETE GENSCHE LIETSJESGAZETTE

VAN DE PERFESSER GENSCH FREEK NEIRYNCK

 

Vijf Leezers van PlietPlets keunen een Graties Gratwiet eksemploar krijge van de speksplenternieuwste puubliekoase “75 Gensche lietsjes van Freek Neirynck- Het liedboek van de Perfesser Gensch’ bij besteleinge van eulder koarte veur :

 

“Gensch veur pagaaders, reuften… en eulder eiwkes”

22 tot 28 juli in t Lakenmetershuis Vrijdagsmarkt 24, 16 uur

 

door Perfesser Gensch Freek Neirynck, Peter Van Haelter, Serge Verwest… het Gensche Pierke en zijn moate en proeveinge van Gensche sneukeleinge : kuuberdoens, mooke… kroakemandels.

 

Stort op rekeningnummer : BE71 6711 2137 5969

(BIC EURBBE99 Europabank : Gensche Koozeriejen)

 

Met vermelding

 

Datum + naam/ leeftijd kind(eren) [€ 6], volwassenen [€ 7,5] + PP

 

voor 2 2 JULI

 

De winnaars zullen hun

Gratis Lietsjesgazette

krijgen aan de ‘Kaasse’

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75 Gensche liedjes in liedboek verzameld
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Zopas verscheen  “75 Gensche lietsjes van Freek Neirynck – Het liedboek van de Perfesser Gensch” met 75 liedjes in de Gentse streektaal door de Gentse auteur Freek Neirynck geschreven tussen 1984 en 2013.

 

Ze bevatten zelfs de teksten van de Gentse Feesten-producties 2013 “Traveloo a Googoo, Foolies a Pierloo” (t Spelleke van Drei Kluite) en “Gensche lesse veur reuften, pagaaders en eulder eiwkes” (Perfesser Gensch) die nog in première moeten gaan.

 

Freek Neirynck schreef tussen 1984 en 2013 bijna honderd nieuwe Gentse liedjes voor

ondermeer : t Spelleke van Drei Kluite, Batoosjantant, de Stad Gent (jaarlijks het

Nieuwjaarslied), de revues van ’t Koetshuis, het Museum voor Industriële Archeologie, het

Gensche Netje, Rosa Geinger, Mark Reynaerts, Da moe keunen in Gent, De Genssche

Sosseteit, T(h)eater Taptoe, de Provincie Oost-Vlaanderen…

 

Hij werkte samen met de componisten : Fabien Audooren, Roger Berry, Walter De Buck,

Philippe de Chaffoy, Paul De Spiegelaere, Jan Gorleer, Gus Roan, Danny Sinclair, Luc Soens,

Harry Vandernoot…

 

Ze werden gecreëerd en/of gezongen door : Willy Bart, Tony Blanchard, Gwendoline Colman, Lily Castel, Freddy Claeys, Luk De Bruyker, Jan De Bruyne, Walter De Buck, Dille (La Delilah Dee), Prisckila Deck, Henri Fack, Noel Fack, het Gensche Netje, Will Ferdy, Sonja Ghyselinck, Eric Goeman, Jan Gorleer, Kloaver Viere, Claude Marrissael, Roger Philippe, Mark Reynaerts, Gus Roan, Danny Sinclair, Roxanne Sirejacobs, GuidovanGent, Peter Van Haelter, Mark Van Malderen, Hubert , Ruben en Wouter Van Rietvelde…

 

DISCOGRAFIE

 

Zijn liedjes zijn terug te vinden op :

 

“Da moe keunen in Gent” (single, Metro)

“Ja santé, mijn ratse!” (LP De Gentenaar)

“10 haar Pierke Pierlala” (CD ‘t Spelleke van Drei Kluite)

“1,2,3…4” (single CD ‘t Spelleke van Drei Kluite)

“Klassieks” (CD ‘t Spelleke van Drei Kluite)

“Rijen mee de veelo” (Single CD Provincie Oost-Vlaannderen)

“Kijk, kijk nen Dreidekker” (diverse CD’s Dreidekkerproducties)

“Bleiw en ruut zijn noog gien peurper” (Mark Reynaerts en de Kookedies)

“Azuuë gezeid, azuuë gezoengen” (Vlaams Volksmuziekcentrum Muziekmozaïek, Gooik)

“Kijk, kijk, nen Dreidekker ” (CD Nen Dreidekker)

“De moagt van Gent” (Single CD De Gensche Sosseteit)

“Tournee General” (CD Tony Fakkel)

“Zeingende Antsjes” (Full CD De Gensche Sosseteit)

“Iewig fier op Gent” (CD Kloaver Viere)

 

Enkele van deze CD’s zijn nog bij de auteur verkrijgbaar, maar zijn in de handel vrijwel onvindbaar. . .

 

Reageer (0)

24-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Copacobana verovert Rozebroekenpark op 28 - 29 en 30 juni



"Copacobana” is een gratis festival in het prachtige groene decor van het
Rozebroekenpark in Gent. Met veel live-muziek van uiteenlopende genres. Ook
andere kunsten zoals dans, theater en film komen aan bod. Copacobana is een
duurzaam festival met een veelzijdig programma voor jong en oud, van ’s
middags tot ‘s nachts.

Copacobana Festival 2013 op 28, 29 en 30 juni in Gent.

Meer info:
https://www.facebook.com/events/488170804558676/
www.copacobana.be/"

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAANS-GENTSE PALOMA SAMPER BRENGT EERSTE CD “CARACOL” UIT

Photo de couverture  ... een sienjalement van ...  Foto



Op 27 juni wordt in Victoria de Luxe gehuisvest in De Expeditie aan het Gentse Dok Noord 4F- 102 de eerste full CD “Caracol” van de Spaans-Gentse zangeres en gitariste Paloma Samper voorgesteld.. Met haar onmiskenbaar Madrileense roots maakt ze meer dan tien jaren deel uit van het straatbeeld van de Arteveldestad en liet ze zich opmerken in diverse theaterproducties van ondermeer KlubArtistik, Victoria de Luxe, t Spelleke van Drei Kluite… Daarnaast verzorgt ze regelmatig muziekoptredens (al zeven jaar met de van Finse origine zijnde gitaarvirtuoos Jouni Isoherran (o.a; Axelle Red, Mariposas Dreamband…) in al dan niet bruine kroegen en in het socio-culturele circuit.van Gent.

Sampers professionele carrière is uitermate multidisiplinair. Ze ontwerpt immers ook kostuums voor toneel, feest  en carnaval, ze schrijft poëzie in haar moedertaal en is een meesteres in de plastische kunst van de recyclage.

 

Nu verschijnt haar eeste CD 'Caracol'  met gitaar en stem-composities van haarzelf, die ze met haar warme stem zingt en getalenteerd speelt,  extra begeleid door de Jazz-basgitaar van Jouni Isoherran. Haar teksten zijn poëtisch en door het leven gevoed. Geen hoogdravendheid maar laagdrempelig en poëtisch klinkend. Heel even waagt ze zich zelfs aan enkele Nederlandstalige frases.

 

De CD leert haar kennen in de breedgewaaierdheid van haar talent: van anekdotische ballade tot passionele liefdessong, hier en daar ook een echt luisterliedje dat de kleinkunstliefhebbers zal weten te ontroeren.


De hoesillustratie van CD is een uitgevlakt detail van het beeld '2 Caracollen en 2 Culturen' aan 't Sluizeken van Ludo Vastesaegher, een kunstenaar die verbonden was aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waar Paloma zelf ook jaren actief was. Het driedimensionale werk staat in metaal uitgevoerd op het kruispunt van t Sluizeken, buurt waar de musicienne jarenlang zelf woonde voor ze naar het Begijnhof trok.(fRè!éK NeIrYnCk)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glennis Grace blijft Nederlands' beste zangeres
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 4 juni kreeg Glennis Grace voor de 3de keer op rij de Sterren.nl Award voor "Beste Zangeres Van Nederland" uitgereikt.

“Ik ben ontzettend blij en vereerd met deze prijs. Het blijft telkens heel bijzonder, omdat het echt het publiek is dat ervoor moet stemmen. Ik wil iedereen dan ook super bedanken voor het stemmen!”, aldus Glennis Grace.

Ook Vlaanderen maakt stilaan kennis met de onmiskenbare kwaliteiten van de Nederlandse, zo werd haar nieuwe single 'Ondanks Alles' meteen opgenomen in de playlists van Radio 2, Story FM en in die van vele regionale radiozenders in Vlaanderen.

'Ondanks Alles' wordt ook de titelsong van de Nederlandse remake van de Vlaamse film 'Smoorverliefd', de romantische komedie uit 2010 van regisseur Hilde Van Mieghem. De release van deze Nederlandse remake staat gepland in september 2013

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomeroffensief Vlaamse artiesten !
Klik op de afbeelding om de link te volgen



De muzikale zomer van 2013 krijgt de komende weken een stevige Vlaamse injectie. Heel wat artiesten van eigen bodem laten binnenkort hun nieuwe zomergeweld los op het Vlaamse publiek.

Zo lanceert schlagerkoning Christoff eerstdaags een nieuw en verrassend duet uit het album ‘Christoff & Vrienden 2’, koos Willy Sommers het heerlijk zomerse ‘Que Sera’ als zomersingle en mijmert Luc Steeno over vervlogen tijden in het meeslepende ‘Het Wordt Nooit Meer Als Toen’, de nieuwe single uit zijn succesvolle album ‘Luc Steeno zingt Claude François’.

Ook Sergio heeft met ‘Ik Kan Niet Zonder Jou’ een prachtig nieuw nummer, en een meer dan waardige opvolger voor het intens mooie ‘Je Eigen Leven’, klaar. The Sunsets gaan samen met Django Wagner de boer op met het ambiancevolle ‘Die Mooie Ogen (Hebben Mij Bedrogen)’ en Frank Galan hoopt met het ritmische en zwoele ‘Taka Takata’ de zomer definitief in te luiden. ‘Taka Takata’ is meteen ook de eerste single uit zijn nieuwe album ‘Spaanse Klassiekers’ dat er later deze zomer aankomt.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthias Lens op stap met Mademoiselle Ninette
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het rijtje vrouwen waarmee zanger/accordeonist Matthias Lens het momenteel doet, wordt alsmaar indrukwekkender. Na het duet ‘De Kusjesdans’ – dat hij samen uitbracht met z’n levenspartner Laura Lynn – en de solosingles ‘Pretty Belinda’ en ‘Joana’, is er nu een 4de muzikale vrouw in het leven van Matthias - ‘Mademoiselle Ninette’. Deze muzikale schoonheid heeft ondertussen al de leeftijd bereikt van 43 jaar, want het was in 1970 dat de Soulful Dynamics een wereldhit scoorden met het origineel. “Puur toeval hoor dat we na ‘Pretty Belinda’ en ‘Joana’ opnieuw zijn gestoten op een ‘Mademoiselle’. Het liedje ligt mij gewoon erg goed, het klinkt bekend in de oren, er zit veel pit en tempo in, en we hebben er een leuke Nederlandstalige tekst op geschreven", zegt Matthias Lens.

Eind augustus komt het eerste solo-album van Matthias Lens uit, en de zanger laat alvast weten dat het geen album wordt met alleen maar vrouwennamen op de tracklist.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Romeo's brengen vrijdag (28/6) nieuw album uit !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Op vrijdag 28 juni  ligt het nieuwe album ‘10’ van De Romeo’s in de winkel. Dit jaar vieren De Romeo’s hun 10de verjaardag en als feestelijk geschenk is er straks dus een gloednieuwe cd die bestaat uit 2 x 10 nieuwe nummers. “Meestal komt er een verzamel-cd uit wanneer mensen een "carrièreverjaardag" te vieren hebben, maar wij hebben ervoor gekozen om onze derde Nederlandstalige full-cd uit te brengen en die te voorzien van 2 keer 10 nieuwe liedjes. Het is onze manier om onze vele trouwe fans en publiek te bedanken voor hun steun het voorbije decennium”, zegt Chris Van Tongelen van De Romeo’s.

o.a. WILL TURA, BART HERMAN, JAN SMIT en BART VAN DEN BOSSCHE WERKTEN MEE AAN NIEUWE CD

Het grootste gedeelte van de liedjes op het nieuwe album ‘10’, zijn geschreven door De Romeo’s zelf, maar ook ronkende namen als Bart Herman, Jan Smit, wijlen Bart Van den Bossche én zelfs Will Tura leverden tekst of muziek voor sommige nummers aan. “We zijn heel fier dat deze grote namen een bijdrage wilden leveren aan onze nieuwe cd", aldus Davy Gilles.

Uit het vele nieuwe materiaal van het album ‘10’ werd ‘Houden Van Elkaar’ gekozen als nieuwe single. Deze uptempo meezinger – met een hoog feel-good gehalte – zal vanaf volgende week overal weerklinken en is ook al genomineerd voor Radio 2 Zomerhit. Stemmen voor Radio 2 Zomerhit kan alvast HIER

Het nieuwe album '10' is reeds het derde artiestenalbum van De Romeo's dat verschijnt op het label Vlaamse Sterren/CNR

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe directeur MSK: Catherine de Zegher



Het college van burgemeester en schepenen keurde op donderdag 20 juni 2013 de aanstelling goed van Catherine de Zegher als nieuwe directeur van het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK).

Catherine de Zegher is in 2013 directeur van de vijfde Moskou Biënnale (Rusland) en ook curator van het Australisch Paviljoen (Simryn Gill) in de 55ste Biennale van Venetië. Vanaf 1 november 2013 wordt Catherine de Zegher de nieuwe directeur van het MSK Gent.

Van 2011 tot 2012 was ze artistiek directeur van de 18de Biënnale van Sydney (Australië). In 2010 maakte ze in het Museum of Modern Art in New York de grootschalige overzichtstentoonstelling over tekenen in de 20ste eeuw: On Line. Drawing Through the Twentieth Century, die tot beste museumtentoonstelling en catalogus werd uitgeroepen door AICA (International Association of Art Critics).
Daarvoor was Catherine de Zegher directeur van Tentoonstellingen en Publicaties bij de Art Gallery of Ontario in Toronto (Canada), waar ze de herinstallatie van de collectie superviseerde, na de renovatie van het museumgebouw door Frank Gehry.
Internationaal verwierf ze vooral faam als directeur van The Drawing Center in New York van 1999-2006.
 

Voor haar vertrek naar Noord-Amerika, tussen 1987 en 1998, was Catherine de Zegher directeur van Kunststichting Kanaal in Kortrijk, waar ze de baanbrekende tentoonstelling maakte Inside the Visible. An Elliptical Traverse of 20th-Century Art in, of, and from the Feminine, die getoond werd in de ICA Boston, de Whitechapel in London, en de Art Gallery of Western Australia in Perth. In 1997 was ze curator van het Belgisch Paviljoen in Venetië (Thierry De Cordier).

Van 1986-2004 was Catherine de Zegher lid van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen. Ze werkte voor de Provincie West-Vlaanderen van 1982 tot 1987 in de afdeling Kunstpatrimonium in Brugge. Daarvoor deed ze archeologisch onderzoek voor verschillende Belgische universiteiten. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Rijksuniversiteit Gent.

Van AICA (International Association of Art Critics) en AAMC (Association of Art Museum Curators) ontving Catherine de Zegher de laatste tien jaar diverse prijzen voor haar tentoonstelligen en boeken.
Ze is de auteur en uitgever van vele boeken, waaronder Women Artists at the Millennium. Momenteel bereidt ze haar boek voor van essays over hedendaagse kunstenaars: Women’s Work Is Never Done.

Parallel met de internationale scope van haar carrière is ze ook steeds gehecht gebleven aan België en de Belgische kunst.
Catherine de Zegher volgt Luc Vanackere op. Onder zijn leiding werd een nieuwe visie opgestart voor het museum, waarvoor de Stad Gent Luc Vanackere erkentelijk is. Catherine de Zegher heeft de belangrijke taak om het Museum voor Schone Kunsten van de Stad Gent te leiden. Ze zal het beleid verder uittekenen en ze is de eindverantwoordelijke voor de werking van het museum.
 

Zij staat tevens in voor de nationale en internationale profilering, geeft leiding aan verschillende operationele diensten en vertegenwoordigt het museum in verschillende overlegorganen, stuur- en werkgroepen. Ze heeft bovendien de opdracht om het MSK als stadsdienst om te vormen tot een onderdeel van het Autonoom Gemeentebedrijf Kunsten.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zong u ooit bij "Singhet ende weset vroo" ?

Voor de reünie van het jongerenkoor ‘Singhet ende weset vroo’ is Basisschool De Regenboog op zoek naar oud-koorleden.

De reünie vindt plaats op zondag
22 september 2013 in basisschool De Regenboog in Wondelgem.

Het koor werd 45 jaar geleden in de school zelf opgericht. 40 jaar geleden had de grote Amerikareis plaats waar men met meer dan honderd man samen met het orkest Pentopus op culturele uitwisseling ging naar Michigan.
 
Die twee verjaardagen zijn een goed moment voor de reünie. Het wordt een feestelijk gebeuren met een barbecue, een tentoonstelling en een zangfestijn.

Geïnteresseerde oud-koorleden kunnen contact opnemen met Martine Lescrauwaet

09 253 75 06 (na 18 uur) of mail reunie.koor@mail.be.

Informatie:

Basisschool De Regenboog Basisonderwijs Stad Gent
Sint-Sebastiaanstraat 8
9032 Wondelgem (Gent)
Tel.: 09 253 84 19
Fax: 09 253 22 43
E-mail: regenboog@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flemish Foodies op 30/6 in GENT



De drie Flemish Foodies, Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere, brengen met de eerste editie van hun festival de ‘Rock & Roll Kitchen’ in de praktijk! In DOK-Gent nodigen ze een groep van meer dan 20 jonge Vlaamse chefs uit die op BBQ’s hun kookkunsten zullen tonen. In de Beergarden kunnen liefhebbers genieten van allerhande lokale bieren en op de markt stellen kleine producenten hun lokale en duurzame producten te koop. Om het hele gebeuren onder te dompelen in een warme festivalsfeer nodigen de Foodies ook een aantal vintage rock & roll bands en solo-artiesten uit! Zondag 30/06 wordt D-day voor muziekminnende foodies.

In samenwerking met Poppunt werd een wedstrijd georganiseerd waar artiesten via vi.be kunnen meedingen naar een plaats op de affiche: http://vi.be/news/post.jsp?id=87482

Maar dit is nog niet alles: naast een aantal boeiende lezingen zijn er ook leuke straattheateracts, film, live-street-art,… .

Om het event voor iedereen toegankelijk te maken hebben de Foodies een uniek ticketsysteem uitgewerkt waarbij je het volledig ticket kan consumeren in de Beergarden en bij de BBQ-stands van de chefs. ‘Eat your ticket’

Info en tickets via www.flemishfoodfest.be

Nieuws via www.facebook.com/flemishfoodfest

 

De Flemish Foodies willen met dit event de unieke kracht en dynamiek van culinair Gent en bij uitbreiding Vlaanderen een platform geven en de aandacht vestigen op de kwaliteit van de streekproducenten, chefs en de heersende kookcultuur. Maar daar laten ze het niet bij. Door de samenwerking met Gelinaz! slagen ze erin om een select internationaal gezelschap van gerenommeerde chefs en internationale journalisten naar Gent te halen. Deze ‘kitchenwizzards’ improviseren rond een origineel recept van de Gentse legendarische chef Cauderlier en de persmensen van over heel de wereld leggen de journalistieke focus op de rijkdom van de Vlaamse keuken. (www.gelinaz.com)

Door praktische omstandigheden kunnen slechts een beperkt aantal mensen deze Gelinaz! avond meemaken. Maar ook daar wordt het aantal deelnemers gemaximaliseerd doordat één stoel door drie verschillende mensen kan worden ingenomen in de loop van dit 8 uur durend kookepos! De Vlaamse chefs en de Gelinaz! genodigden komen samen over de middag op DOK.

Zondag 30 juni 2013 wordt Gent het culinaire mekka van de wereld!

NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF THE ROCK & ROLL KITCHEN!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambassadeurs van Vlaanderen Lekker Land op 29/6 in Oudenaarde



De vijf lekkerste gemeenten van Vlaanderen maken een culinaire rondrit en laten op verschillende locaties hun streekproducten en toeristische troeven ontdekken. De Ambassadeurs van Vlaanderen Lekker Land Oudenaarde, Kinrooi, Heuvelland, Overijse en Hoogstraten, strijken zaterdag 29 juni neer in Oudenaarde. Je treft de streekproductenmarkt van 10u tot 18u op de Markt.

Tijdens dit weekend vinden ook de Adriaen Brouwer Bierfeesten plaats met een heus muziekprogramma. Zaterdag zijn het ook Kadeefeesten die plezier garanderen voor de kinderen, en er is ook een braderie.

Wie langskomt, maakt kans op een vintage Vlaanderen Lekker Land draagtas vol streekproducten.
Surf voor meer informatie naar www.vlaanderenlekkerland.be en win een culinair verblijfsarrangement in Oudenaarde.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijden van TONY GILISSEN: IERE-VICE-PREZEDENT VAN DE GENTSCHE SOSSETEIT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Gentsche Sosseteit informeerde ons over het overlijden van hun ere-president TONY GILISSEN (op foto zittend vóór huidig president Eddy Levis):

° Gent 25 oktober 1942 - Gent 21 juni 2013
Ere-directeur Dienst Toerisme Gent

Zijn vader was 30 jaar technisch directeur van de N.V. Brouwerijen Meiresonne en Tony volgde Grieks-Latijnse humaniora in het Jezuïetencollege Sint-Barbara in Gent alwaar hij promoveerde tot kandidaat letteren en wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit te Gent.
Hij was gedurende 7 jaar handelsdirecteur van de n.v. B.M.P. (groep Elektrabel) voor beide Vlaanderen - Zetel Gent en fungeerde van 1978 tot 2001 als directeur van de Gentse Dienst voor Toerisme.

Internationaal

E.U.T.O. European Union of Tourist Officers Groepeert 12 landen en 1800 directeurs van Toerisme
van 1982 tot 1988 secretaris generaal.
Sedert 1989 afgevaardigde voor België bij de Board.
F.I.C.T. Fédération Internationale de Centres Touristiques Slechts 6 directeurs van toeristische steden per land mogen er lid van zijn.*
F.O.T.V.E. Fédération des Offices du Tourisme des villes Européennes.70 grote historische steden. Associated member.
F.E.V.C. Lid van de Fédération Européenne des villes de Congrès.
Europees Netwerk der Steden der Ontdekkingen(Zetel in Lissabon) co-afgevaardigde voor Gent.

Nationaal en gewestelijk

In maart 1996 werd hijv door de Belgische Beroepsvereniging van Toeristische Journalisten verkozen tot “Man van het jaar”.
In december 1998 vereerd met de Gouden Medaille voor het Toerisme” van de minister-president.
Tot aan de afschaffing in 1998, verkozen lid van “Toerisme Vlaanderen”. Permanente promotionele samenwerking o.m. met het Technische Comité van de V.V.V.’s en Steden en Gemeenten.
TOURDIR Vereniging van Toerismedirecteurs van België. Bestuurslid en afgevaardigde voor België bij E.U.T.O. (zie hoger)* Touring Club van België - Lid van het Comité der Vlaamse Gewesten.
Lid Toeristische Attracties van België.

Regionaal

De Drie Vlaamse kunststeden. De drie Zustersteden: Brugge, Gent en Antwerpen werken promotioneel samen. Elke directeur is gedurende 2 jaar voorzitter.
Toerisme Oost-Vlaanderen.
Lid Raad van Beheer en redactiecomité van het tijdschrift “Toerisme in Oost-Vlaanderen. Vroeger voorzitter van het Overlegplatform “Grensoverschrijdende activiteiten”.
V.Z.W. Leiestreek Lid van de Raad van Beheer.

Plaatselijk

1982 medestichtervan de Gentsche Sosseteit
Gent Hotels Medestichter en erelid (Groepeert 27 Gentse Hotels)
International Club of Flanders
(World Trade Centers Association) Official Member.
Promotiefonds voor Toerisme, Recreatie en Cultuur van de Kamer van Koophandel Voorzitter.
Gentse Wijnmetersgilde - Ere-wijnmeter en bestuurslid.
Beiaardkring “Clocke Roeland” - Bestuurslid* Soevereine Gilde van Sint-Joris - Erelid.
Orde van de Belleman - Lid. Voormalig ondervoorzitter.
Orde der Meesters-Distillateurs van Oost-Vlaanderen (0’de Flander) - Meester.
Plus Oultre Bestuurslid.
Le Conseil des Echansons de France - Officier.
In Monte Blandinio (St.-Pietersabdij) - Bestuurslid.
v.z.w.Gent Congres - Ondervoorzitter.
Theater Taptoe (Gent) - Voormalig bestuurslid .
Europees Figurentheater Centrum (Gent) - Voormalig bestuurslid
Kreeg in 2000 een Handje van de Gentsche Sosseteit.

Krijgt in 2008 de honorairen titel van "iere-vice-prezedent" van de Gentsche Sosseteit en wordt lid van de algemene vergadering.

Tony overleed vrijdag 21 juni in het Universitair ziekenhuis te Gent.

De crematie en de uitstrooiing gebeuren in strikte intimiteit.

Het bestuur en de leden van de Gentsche Sosseteit bieden de familie hun oprechte blijken van medeleven aan. En hierbij wil
www.plietsplets.be zich aansluiten.

Reageer (0)

11-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 juni: Marathon brengt Marathonmannen Stefaan Engels en Akinori Kusuda samen
japanbelgie

Drie jaar nadat Marathonman Stefaan Engels het wereldrecord van de Japanner Akinori Kusuda brak met 53 marathons op rij, ontmoetten zij elkaar op zondag 9 juni elkaar in Gent. Hoe ken het ook anders: voor het lopen van een ... marathon !

De Watersportbaan was 'the place to be' en meteen werd alzo de 160ste marathon in het Be A Hero project dat in 2013 iedere dag een marathonloper naar deze locatie bracht. Kusada wil trouwens de langste marathonketting ooit in 2014 laten doorlopen in Japan.

Maar het voorbije Japans-Belgisch weekend wilde vooral de marathon, als universele mythe die landen, continenten, culturen en religies kan verbinden in een wereld waarin te veel aandacht is voor tegenstellingen, in de verf zetten. Ze liepen dan ook samen om bruggen te slaan tussen de twee landen en voor Kusuda was het alvast opsteker want in 2014 wil hij eenzelfde project organiseren in Japan ten voordevan de slachtoffers van de aardbevingen aldaar.

Of hoe sport de grenzen overstijgt en vrede dichter bij de mensen brengt.




Met dank aan Cats Communication (persinfo) en Johan Herregodts (foto's)  

Reageer (0)

06-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEZOEK ‘EN AVANT, MARCHE!’ MET GIDS - RONDLEIDING VOOR INDIVIDUELE BEZOEKERS

En avant, marche!   

Op zondag 16 juni kan u opnieuw een geleid bezoek meepikken aan de expo EN AVANT, MARCHE! Na de rondleiding kan u gratis genieten van een openluchtconcert in de binnentuin. De Vrienden van het Huis van Alijn houden het museumcafé en terras open.

RONDLEIDING EXPO

’t Muziek is daar! Samen met een museumgids duikt u in het verhaal van de tentoonstelling. U wandelt doorheen een geschiedenis van meer dan 200 jaar, maakt kennis met de oorsprong van de eerste fanfares, de komst van de majorettes, het reilen en zeilen in het verenigingsleven, de tradities en gebruiken. De verhalen worden geïllustreerd met prachtige objecten, foto’s en filmbeelden.

Wanneer: Zon, 16 juni – 14:00 (duur: 1u)

Prijs: €5 / €3 Vrienden van het Huis van Alijn

(betaling ter plaatse - museumtoegang en frisse pint inbegrepen)

Reservatie: inschrijven via info@huisvanalijn.be of 09/269 23 67

(enkel individuele- en gezinsinschrijvingen)

OPENLUCHTCONCERT IN DE BINNENTUIN

Zon, 16 juni – 15:00

HARMONIEORKEST GUY DUIJCK EVERGEM (duur 1u30 – GRATIS)

DSC_1302 copy

Het Huis van Alijn - Kraanlei 65 - 9000 Gent - T 09/269.23.50 –  www.huisvanalijn.be / www.facebook.com/huisvanalijn

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs