Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
22-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste FLANDERS TENNIS-FOOTCUP op 27/5

 Enkele gewezen eersteklassers sloegen de handen in elkaar om 27 mei uit te roepen tot 'de dag van de techniek'. Wekelijks smeken spelers over het ganse land om even te mogen tennisvoetballen tijdens de trainingen. Op dat moment is er vaak geen tijd voor, nu wel. Het provinciaal sportcentrum Puyenbroek in Wachtebeke is bovendien de ideale lokatie voor deze confrontatie, want iedereen heeft ondertussen genoeg van de slechte velden in de eerste klasse. De 'Flanders Tennis-Foot Cup' vindt plaats op de kunstgrasvelden van het schitterende domein, een misbots behoort tot het verleden.

 

Organisator Kenny Verhoene, amper uitgefeest na de titel met KSV Oudenaarde: "De 'Flanders Tennis-Foot Cup' combineert voetbaltechniek met een tennisnet en wat typische volleybalbewegingen. Vergeet voor één keer de doelen. Iedereen heeft het ooit wel eens gespeeld. Is het niet op training bij zijn eigen club, dan toch op een graspleintje tijdens de vakantie of op een strand. In Wachtebeke spelen we op een kunstgrasveld, wat de kwaliteit van het spektakel nog zal verhogen. Anders dan bij de traditionele tornooikes in deze periode is dat er geen lichamelijk contact is. De kans op blessures is dus beperkt en dat spreekt ook de eersteklassers aan."


"We opteerden bovendien voor een evenement van één dag", springt Jan Van Damme (KSV Temse) bij. "Dat spreekt de mensen meer aan. Het is de bedoeling om met 3 tegen 3 te spelen in wedstrijdjes van 15 minuten, al zijn er ook al heel wat ploegjes ingeschreven met 4 of zelfs met 5 spelers. Voor hen primeert het samen-zijn, een ontspannen dag uit. Daarom hebben we een competitieformule opgesteld die bestaat uit een voorronde met een aantal poules en de verdere weg naar de finale. Maar de ploegen die minder goed zouden scoren in de voorronde blijven in het tornooi. Ze kunnen blijven voetballen, het is dus niet zo dat je amper 2 matchen speelt bijvoorbeeld. Er zijn trouwens ook toffe prijzen te winnen en iedereen krijgt sowieso een aandenken."


"Bijkomend voordeel is dat het sportcentrum Puyenbroek enorm gezinsvriendelijk is", verduidelijkt ex-eersteklasser Mich De Meyst nog. "De rest van de familie kan meekomen en de namiddag doorbrengen in de zalige rust van de natuur van het bekende domein, het dierenpark, het zwembad of de grote speeltuin. Het deelnemersveld wordt aangevoerd door de kersverse bekerwinnaars van SV Zulte Waregem met onder andere Tony Sergeant en Tim 'Golden Goal' Matthys. Chris Janssens kan meteen zijn nieuwe ploegmaats wat beter leren kennen. De kampioenen van KSV Oudenaarde zijn vertegenwoordigd door De Techniciens (Yves Vanalderwerelt, Farid Diffalah en Ouissem Zarti), ook Stijn Mahieu, David De Ridder en Dries Bernaert brengen hun vriendjes mee. Ex-voetballers Laurent Ballenghien, Florin Frunza en Kristof De Saedeleer blazen het stof nog eens van hun schoenen. Zelfs Bruno Maes en Olivier Orlans heb ik op de deelnemerslijst zien staan. En zoveel meer andere spelers uit het nationaal en provinciaal voetbal. Een vrouwenploegje ontbreekt nog. Misschien iets voor Gouden Schoen Femke Maes uit het naburige Lokeren?"

 

De Flanders Tennis-Foot Cup begint op zaterdag 27 mei 2006 om 9u30. De finale is voorzien rond 18.00 uur. Inschrijven en meer info opvragen kan nog altijd via de website www.flanderstfcup.be of bij één van de organisatoren op info@flanderstfcup.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De KRANT staat centraal in de VUB
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Heeft de papieren krant nog een toekomst, of worden we zelf onze eigen journalist? Het succes van nieuwswebsites zonder centrale redactie legt een bom onder het concept van de krant zoals wij ze vandaag lezen. Hoe ver gaan kranten om lezers aan zich te binden, en welke toegevingen moeten ze doen in de strijd om de lezer?
Worden onze Vlaamse kranten tabloids? En hoe zit het met mediaconcentratie in de krantensector?

XL Air en 4UCampus verzamelen de tenoren uit de Vlaamse krantensector en klaren het uit.

Op dinsdag 23 mei om 20 uur treden Peter Vandermeersch (De Standaard), Yves Desmet (De Morgen), Paul Daenen (Het Laatste Nieuws) en Frederik Delaplace (De Tijd) in debat in Aula D.0.0.2 op de VUB.


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapen KSCE Mariakerke moesten de duimen leggen !

Zondagnamiddag om 15.45 uur haspelden de knapen van KSCE Mariakerke hun Oost-Westfinale af op het terrein van toekomstig 1°provincialer VVE Aalter. Na hun overwinning in de Oostvlaamse finale (vorige week tegen FC Merelbeke) moesten zij het Westvlaamse Wielsbeke partij geven.
Zoals in een vorig artikel reeds aangehaald zaten zij van vrijdagavond tot zondagochtend in BUTGENBACH (tornooi) en moesten zij dus onverwachts naar België terugkeren ... of dat er voor iets tussen zat of lag het aan de tegenstander: ze verloren van Wielsbeke met 0 - 5.
Trainer Dimitri Van Daele gaf ons alvast bijhorende commentaar:

"
We hebben vandaag tegen Wielsbeke gespeeld en verloren met 0-5. 
De ploeg was veel te sterk. De jongens van Wielsbeke waren allemaal 1m80 en allen atletisch gebouwd. De scholieren die achter ons speelden vroegen ons of dit een knapenploeg was. Er vertrokken 6 spelers van die ploeg naar SK ROESELARE om nationaal te spelen".

En over de eigen ploeg:
 
"
Onze keeper Christophe was de speler van de wedstrijd. Hij heeft “super” gespeeld, anders was het verlies nog groter. We hebben zeer goed gespeeld maar de tegenstander was te sterk. Het was de reus tegen de dwerg. Ik ben zeer tevreden van mijn spelers en niemand had gedacht dat we zo ver zouden zijn geraakt".



Nogmaals gefeliciteerd voor de puike seizoensprestatie en een prettige vakantie ... vanwege PLIETSPLETS !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het recensiehoekje van FREEK NEIRYNCK

MEDITATIEDICHTBUNDEL VAN GENTSE DICHTER EN DENKER RIK LANCKROCK

 

Van de Gentse dichter, essayist en criticus Rik Lanckrock (1923) verscheen in eigen beheer een medidatieve literaire bundel waarin de schrijver (vroeger bekend staand als een eminent theatercriticus), naar eigen zeggen,’ritmische teksten met een enigszins poëtische structuur’ verzamelde, geschreven tussen 1990 en 2006.

 

Lanckrock schrijft zeer toegankelijk, niettegenstaande hij een zeer erudiet man is en een humanistisch filosoof, die nog geregeld bijdragen oplevert voor het tijdschrift “De Geus van Gent”.

 

“Meditaties” is in niet geringe mate een terugblik op het verleden maar tegelijk ook die ook getuigt van een met twee benen in de actualiteit visie. In “A la recherche de moi-même” stelt hij het, met een knipoog naar de franse auteur Marcel Proust, simpel maar overduidelijk :

 

“Ik heb zoveel gelezen

dat ik in mijn eigen wereld

niet eens meer wegwijs ben

Ik heb zoveel gelezen

dat ik het gevoel heb

te dobberen op een boekenzee

Ik heb zoveel gemediteerd

dat ik de weg verloren ben

in mijn wijsgerige kosmos…

 

De Gentse auteur behandelt in de 27 teksten in zijn sobere, soms mild cynische en immer directe, maatschappijkritische stijl zeer diverse onderwerpen als de mens, de natuur, de Modern Times, het humanisme, de Vrijmetselarij… én het schrijven zelf. Niet zelden be-vraagt hij zichzelf en dat nodigt de lezer uit om dat ook te doen.

 

“Waarom vragen wij

niet vaker meer waarom ?

Wie echter vraagt waarom

en niet kan antwoorden met daarom

zal nooit klaar zien in zichzelf…”

 

“Meditaties” kost € 10 en is, indien gewenst gesigneerd, te verkrijgen mits storting op 390-0241637-65. Rik Lanckrock, Voskenslaan 98, 9000 Gent (09/222.35.83.)

 

Freek Neirynck


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eean avondje John Watts en Steve Harley in Gent !
Op woensdag 24 mei vanaf 19u00 IN de Bijlokeconcertzaal (en NIET in openlucht) het vierde Muzeconcert.

Op het podium:

Pipo en Carmen

John Watts (Fisher Z)



en Steve Harley en Cockney Rebel



Kaarten zijn te koop in de Fnac, maar ook te bestellen via Dany Vandenbossche aan 10 euro per kaart en dit via 0475/61.39.63  (aan de kassa kosten de kaarten 15 €)
Vootr wie een receptie wenst en een gezellige babbel is er ook een VIP-arrangement aan 25 euro per persoon


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIERS PLEZIERKE
100 JAAR LIERSE S.K.: JUBILEUMWEEKEND 26, 27 & 28 MEI 2006

     100 jaar Lierse Sportkring … Dat vraagt om een groot volksfeest!
Komend weekend kan u het hoogtepunt van deze viering meemaken.
De festiviteiten vinden plaats in en rond de feesttent op de parking voor het Lierse stadion.

Vrijdag 26 mei 2006 om 20u30 : “Swingstadion met Felice”
Presentatie door Felice, verder nog Plane Vanilla met Raf Van Brussel en een panel met Bekende Vlamingen en Lierenaars – vrouwen en mannen. Onze Lierse chearleaders zullen het Swingstadion compleet maken.
Inkom: € 10,00

Zaterdag 27 mei 2006 om 20u00 : De Kreuners & Coco Spirit
Muzikaal voorprogramma vanaf 20u30. Optreden van De Kreuners tussen 21u30 en 23u00. Grote after-party vanaf 23 uur met ‘Coco Spirit’.
Inkom: € 20,00
Een combi-ticket voor vrijdag & zaterdag kost slechts € 25,00.

Zondag 28 mei 2006
om 20u30 : “Het Mooiste K. Lierse S.K. moment "
In aanwezigheid van tal van oud-spelers, wordt de geschiedenis van onze traditierijke club weer van onder het stof gehaald. Er is ook de bekendmaking van de Speler, Trainer & Ploeg van de Eeuw. De presentatie wordt verzorgd door Walter Grootaerts en Bart Van Opstal.
Inkom: Gratis

Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle supportersclubs, in de fanshop, op het secretariaat, het themacafé, Frituur De Ring, Frituur Handelshof (Leopoldplein), Dagbladhandel Willems (Maanstraat), Bloemenzaak Cinfleur (Antwerpsestraat)(zolang de voorraad strekt)

Reageer (0)

17-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze culinaire keuze van de week: ASPERGES A LA FLAMANDE

Ingrediënten

Voor 4:
4 eieren
1/3 bos peterselie
200 g boter
1 bussel asperges
peper en zout

 
Stappen

Kook de eieren hard in 10 minuten. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter op zacht vuur, laat niet bakken of pruttelen.

Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.

Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek. Schik op borden.

Prak de eieren fijn met een vork, meng er de peterselie door. Kruid met peper en zout en verdeel dwars over de asperges. Lepel er de boter over en rond.

Bron: Nest

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveprodukten gepromoot door VLAM

Eind 2005 startte VLAM met het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten”. Bedoeling is de landbouwers die eigen producten op hun bedrijf verkopen meer zichtbaar te maken en hen te helpen bij hun verkoop en marketing. Marketingdoelstelling is eerst en vooral de bestaande klanten frequenter te doen langskomen en meer te doen kopen op de hoeve. Nieuw klanten zijn uiteraard ook meer dan welkom.

Klanten zoeken vooral rechtstreekse band met de landbouwer

De totale omzet van de verkoop van producten op de hoeve in België vertoont een neerwaartse trend, terwijl de interesse voor verbreding groeit bij de landbouwers. Het aandeel van de hoeveverkoop in de totale voedingsdistributie bedroeg 0,5% in 2005.

25% van de Vlamingen kopen jaarlijks minstens één keer op een hoeve. De hoeveproducten die het meest gekocht worden in Vlaanderen zijn aardappelen en eieren. West- en Oost-Vlaanderen zijn de koplopers en ze hebben ook het grootste aantal trouwe hoevekopers.

De klant van de hoevewinkel hecht veel belang aan de rechtstreekse band met de landbouwer. Hij is geïnteresseerd in het verhaal achter het product en is op zoek naar smaakvolle, eerlijke, eenvoudige en authentieke producten.
De liefhebbers van hoeveproducten zijn eerder terug te vinden bij de tweepersoonsgezinnen, welgestelde gepensioneerden en iets oudere huisvrouwen (+ 40jaar).
Deze bevindingen volgen uit onderzoek naar het thuisverbruik bij 3.000 Belgische gezinnen, uitgevoerd door GfK PanelServices Benelux.

Waarom een label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten” ?

Het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten” helpt de landbouwer om zijn activiteiten visueel kenbaar te maken aan (potentiële) klanten en kan mee leiden tot een omzetvergroting. Het label is tegelijk ook een erkenning voor hem persoonlijk.

Wat houdt het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten” in ?

Een landbouwer die geïnteresseerd is in een erkenning dient een aanvraag in bij VLAM. Hij ondertekent de gebruikersovereenkomst en betaalt een bescheiden bijdrage (€ 25 instapkost, € 50 jaarlijkse bijdrage). In ruil hiervoor ontvangt hij promotiemateriaal, waaronder een bord met het label “Erkend Verkooppunt Hoeveproducten”, geniet hij van de promotieactiviteiten die VLAM ontwikkelt ten behoeve van hoeveproducten en worden zijn gegevens opgenomen op de website www.hoeveproducten.be.
De website is een handig hulpmiddel voor geïnteresseerden om verkooppunten van hoeveproducten te zoeken in de eigen buurt. Ze kunnen zoeken volgens productgroep (bv zuivel, groenten en fruit, aardappelen,…) of geografisch.

Surf gerust ook eens naar www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELZELE (Evergem) in de kermissfeer

 Niemand minder dan JOHN LARRY (waar is de tijd ?) staat geprogrammeerd op de feestkalender van het kermisprogramma dat in Feestzaal MARITINE ter gelegenheid van de jaarlijkse Kermis (Belzele-Evergem) wordt voorgesteld.
Zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt er volop gevierd en dat gebeurt op tal van plaatsen in de gemeente. Maar één van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld het gevarieerde aanbod van Feestzaal Maritine - Belzeelsestraat 13 - 9940 Evergem.

Op zaterdag 20 mei stelen de "Sisters on Tour'" om 20.00 uur met hun stijlvolle travestiespektakel de show (reservatie via 0475/873324) terwijl zondagmiddag 21 mei (vanaf 12.00 uur) de beentjes onder tafel kunnen worden gestoken voor een 'gemend buffet à volonté' (aan 15,95 euro) waarna een gezellig samenzijn èn een dans & ambianceavond voor de nodige sfeer zorgen. Onder muzikale begeleiding van DJ PETER VAN PRAAG wordt gezorgd voor de nodige sfeer met optredens van artiesten uit de
oude (maar nog niet versleten) doos: Marnix Bauwens - Luciano en JOHN LARRY.

   De inkom voor deze muzikale afsluiter is volledig GRATIS !
Méér info via www.petervanpraag.be    09/253.18.39     0475/87.33.24

Reageer (0)

16-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMBIANCE ..... om vingers van af te likken !



Vanaf woensdag 17 mei leest U er alles over op deze website !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAZZ troef in Zottegem op 22/5

RedHolloway Photo Red Holloway treedt op maandag 22 mei om 20.00 uur op, samen met het hammondtrio Dirk Van Der Linden .... in ZOTTEGEM - Zaal Rhetorica (Hospitaalstraat) ... een must voor iedere jazzliefhebber en voor slechts ...
5 euro (die integraal wordt gestort op de steunrekening voor het Klein Hospitaal in New Orleans

Surfen kan naar www.jazzcentrumvlaanderen.be      www.redholloway.com      www.dirkvanderlinden.com
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veur de èchte Genteneers !!

Bericht van Eddy LEVIS ... de presedent van de Gentsche Sosseteit:

Ons handsje Rik Lanckrock es weren in zijn penne gekrope. Ter goa gienen dag verbij of hij moe schrijve. Een diel doarvan besteedt hij aan kritisch beschèwend leve en da resulteert in ritmisch proza mee een poëtiesche structure.

Een selekse van die tekste verzoamoldeg' hij in
'Meditatie'.

Het wirkske wordt u opgezonde oas ge 10 euro's overschrijft op bankrekeninge 390-0241637-65 van
Rik Lanckrock, Residence Argenteuil, Voskenslaan 98, 9000, Gent.

Wij hemme der uuk al iene gekocht veur ons archief.


Tijdens de uitreiking van de Gentsche Handjes in 2003 vertegenwoordigde Jacqueline Deprez haar partner Rik Lanckrock !
Voor méér info èn EEN AANRADER voor èchte Genteneers: www.sosseteit.centrall.com


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROGER RAVEEL wordt 'centrale figuur' in KNOKKE

Eccentric 2006 wordt een hommage aan de grote Vlaamse kunstenaar Roger Raveel.




De hele Eccentric ruimte wordt ingepakt in een canvas van 5 meter hoog zodat een enorme gratis tentoonstelling ontstaat, een overzicht van het werk van de schilder.

Zijn nieuwe, volledige bibliografie geschreven door Carlos Alleene wordt voorgesteld en er is een unieke, nooit geziene tentoonstelling.



Maar er is nog veel meer…

Op 25 mei tijdens Eccentric in Knokke – Heist doopt de Vlaamse azaleasector de nieuwe azalea met de naam Raveel.



 

De azalea is een typisch en sterk Vlaams sierteeltproduct. De export van Vlaamse azalea’s stijgt nog elk jaar. België, in het bijzonder Vlaanderen, is wereldmarktleider en neemt ongeveer 70 % van de Europese azaleaproductie, ter waarde van 50 miljoen euro, voor zijn rekening. Jaarlijks exporteren de Vlaamse azaleabedrijven zo’n 45 miljoen planten, voornamelijk naar Frankrijk (30%), Italië en Nederland (elk 16%). Een kleine 10% gaat naar landen buiten Europa, zoals China.

 

De azalea Raveel is een halfgevulde roze azalea die in trossen bloeit. De bloem blijft opvallend lang in het kaarsstadium en speelt hiermee in op de huidige consumentenvoorkeur. Vanaf het stadium van geopende bloem blijft Raveel nog drie weken lang bloeien. Deze lange bloeiduur typeert dan ook de azalea Raveel, en staat misschien terecht symbool voor het levenswerk van de kunstschilder.

 

 

De Azalea 'Raveel' kwam tot stand met de steun van het Azalea-innovatiefonds. Dit fonds is een initiatief van de Vlaamse Azaleaproducenten in samenwerking met het Departement voor plantenveredeling van het Ministerie van Landbouw. De producenten worden op die manier gesteund om nieuwe Azaleavariëteiten in het leven te roepen die beter aan de consumentenvraag beantwoorden.

MORGEN .... héél wat meer over ECCENTRIC !! of surf nu al naar www.eccentric.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Bloemmolens Diksmuide wéér OPEN !

Museumattractie Oude Bloemmolens Diksmuide

 

Open : 20 mei tot 20 augustus 2006

 

Tentoonstelling “Tussen Akker en Bakker”

 

“Tussen Akker en Bakker” is een erfgoedtentoonstelling in de oude Bloemmolens van Diksmuide.

De authentieke machines brengen je meteen in de sfeer van een grootse maalderij.

Je ervaart er hoe het malen en het werken met molens zijn meegegaan met de tijd.

Je beleeft er de evolutie van het graan tot bloem,

een onmisbaar proces voor lekker gebak, voedzaam brood of smaakvolle pasta.

westoria

Openingsuren

13u30 tot 18u30 uur

(tickets tot 17u30)

 

van 20 mei tot 30 juni : tijdens weekends-, feestdagen en op brugdagen

van 1 juli tot 20 augustus : dagelijks in de namiddag

 

Daarnaast ook open op weekdagen en voormiddagen van 20 mei tot 20 augustus voor groepen en scholen

op aanvraag

met extra service : begeleiding door vrijwillige molenaar-gids (25,- euro per groep tot 25 personen)

 

Extra aantrekkingskracht :

 

De oude machines en het imposante interieur van de oude Bloemmolens vormen aan attractie op zich, maar extra gesmaakte elementen maken het verhaal compleet :

-          korte multimediale presentaties over het verleden en de werking, met unieke oude filmbeelden !

-          de fototentoonstelling van de bloemmolens in het verleden en tijdens de restauratie

-          aandacht voor het leven en het werk van de molenaar

-          molenaarsmaterialen in bruikleen via heemkundige verenigingen en verwante musea

-          speelse interactieve didactische elementen voor kinderen

-          heel wat ruimtes en authentieke machines te zien die in het verleden niet voor het publiek zichtbaar of toegankelijk waren.

-          aanbod van souvenirs en lekkers uit de molenwereld

Toergangsprijs:
Tijdens de openingsuren

0 tot en met 10 jaar : gratis

10 tot en met 18 jaar : 1,5 euro

Ouder dan 18 jaar : 2,5 euro

 

Buiten de gewone openingsuren op aanvraag :

0 tot en met 18 jaar : 1,5 euro (minimum 30 euro)

Ouder dan 18 jaar : 2,5 euro (minimum 50 euro)

 

LIGGING : Oude Bloemmolens – Beerstblotestraat 1 – 8600 Diksmuide

Organisatie en correspondentie : VZW “Vrienden van de Bloemmolens” - IJzerlaan 6  - 8600 Diksmuide

BOEKINGEN : 0499/160700 -  bloemmolens@hotmail.com  - www.bloemmolens.be (website in opmaak)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLASSIEKE TOPPER in GENTSE HANDELSBEURS
Twee pianovirtuozen voor de prijs van één, dat is wat de Handelsbeurs U op vrijdag 26 mei aanbiedt als afsluiter van het klassieke seizoen. De Argentijnse sterpianiste Martha Argerich, wereldwijd gevierd en bewonderd om haar buitengewone techniek en muzikaal inzicht, bekleedt al bijna een halve eeuw een unieke positie in pianoland. Ze staat daarbij evenzeer bekend om haar uitzonderlijk talent als om haar grillige levensloop en niet te stuiten vrijheidsdrang. Los van haar carrière als soliste speelt ze ook bijzonder graag in kamermuziekverband. Zo werkte ze vaak samen met Joseph Szigeti, Misha Maisky en Gidon Kremer, en ook het repertoire voor piano vierhandig of twee piano’s heeft ze uitgebreid verkend, onder meer met Nelson Freire, Stephen Bishop-Kovachevich, Nicolas Economou en Aleksander Rabinovitsj-Barakovsky, met wie ze op 26 mei aantreedt. Deze Russische pianist/componist staat onder meer bekend om zijn cd-opname (samen met Martha Argerich overigens) van Messiaens ‘Les Visions de l’Amen’ en van de meest levendige opname van de Diabelli-variaties. Op 26 mei kunt u kennismaken met ‘Liebliches Lied’, een compositie van hemzelf die niemand onberoerd zal laten.

Martha Argerich

W.A. Mozart, Sonate voor 2 piano’s
A. Rabinovitsj-Barakovsky, Liebliches Lied (4-handig)
J. Brahms, Haydn Variaties voor 2 piano’s, op. 56 bis
S. Rachmaninov, 2 suites voor 2 piano’s, op. 17

concert met genummerde zitplaatsen, met pauze
tickets: €21 (Joker, 65+: €18 / -26: €15)
of www.handelsbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe SPRING-strip ....

Spring

Evert, Xavier, Katrijn en Chantal hebben een ongelooflijk sterk nummer te pakken. En bij zo'n megahit-in-wording hoort natuurlijk een coole videoclip, vinden ze. Het nummer heet "Dansen op de rand van de vulkaan" en waar kan je zo'n clip beter situeren dan... juist: op de rand van een vulkaan! Dus trekken ze met z'n vier naar een uitgedoofde vulkaan in de buurt van Sicilië. Jammer genoeg blijkt de vulkaan helemaal niet uitgedoofd. Xavier, Katrijn en Chantal maken zich snel uit de voeten. Maar Evert is niet bang van zo'n vulkaan. Vastbesloten om de beste clip aller tijden te draaien, blijft hij achter. En doet zo een ongelooflijke ontdekking...

Voor 4,95 euro NU in de kranten-en boekenhandel !!! 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie houdt van TAAL !
In het laatste nummer van het tijdschrift Over taal. Tijdschrift voor taal, tekst en communicatie kijkt Cas Goossens, voormalig administrateur-generaal bij de BRT, terug op 'het Nederlands zoals het was: de BRT':
Het nieuws is nu veel vlotter, maar vaak ook onverzorgder dan wij het gewild zouden hebben.

Het volledige interview kunt u lezen op http://www.uga.be/uitgeverij/detail_nl.phtml?id=44

 
Daarnaast een interview met sociolinguïst Jürgen Jaspers:
Marokkaanse jongeren spreken veel beter Nederlands dan wordt gedacht.
Een Antwerpse uitspraak associëren Marokkanen met Vlaams Blok-sympathisanten.
 
Verder in dit nummer: 'de taal van het management in personeelsadvertenties', 'de zichtbaarheid van de vrouw in taal', en de vaste rubrieken Idioom& co, Dossier, Broodje taal, Te boek, Column en Quiz.
Nieuw: Taalkronkels.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNAPEN MARIAKERKE vieren !!!!



Zondag j.l. waren de knapen van KSCE Mariakerke de ietwat verrassende MAAR zéér verdiende winnaar van de Oostvlaamse finale van de Jeugdcup HET VOLK. Na een 2-2 eindstand (met een tegendoelpunt in de laatste minuut èn de daaropvolgende penalties) haalden de spelers van Dimitri Van Daele (volgens sommigen de Gentse Franky Dury) het met 3-4 bij het nemen de strafschoppen. De ontvangst van de beker was dan ook een ontroerend en onvergetelijk moment.
Vrijdag vertrekken ze naar BUTGENBACH .... maar moeten zondagmorgen (21/5) weer afzakken naar Gent voor de Oos-Westconfrontatie tegen WIELSBEKE om 15.45 uur op het terrein van VVE Aalter !
Van hieruit .... veel succes !!!

voor meer info over de club èn hun knapen: www.kscemariakerke.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STUDIO 100 wordt 10 JAAR en dat wordt gevierd !

Studio 100 bestaat tien jaar en dat kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan, neen, daar hoort een stevig verjaardagsfeestje bij. Eentje dat een heel weekend duurt bijvoorbeeld. Op 10 en 11 juni zetten de Studio 100-artiesten Plopsaland twee dagen lang op z'n kop om die verjaardag uitbundig te vieren. En jij bent ook uitgenodigd. Meer nog: kids mogen zelfs gratis binnen! (Enkel geldig in voorverkoop via de FUN-winkels, www.studio100.be of www.plopsa.be. Dit aanbod geldt enkel voor 1 kind (-16j) per betalende volwassene voor toegang op 10 en 11 juni 2006. De twee tickets kosten aldus € 21 i.p.v. € 42.) Dat is onze manier om het grote publiek te bedanken voor 10 jaar hartverwarmende reacties op al onze initiatieven.

  

Naast meet en greets met al onze artiesten en een prachtige parade krijg je ook een verjaardagsshow geserveerd die je niet licht zal vergeten. Samson en Gert, de burgemeester, Kabouter Plop en zijn vrienden, Big, Bumba en Bumbalu, Piet Piraat en zijn kornuiten, Spring en natuurlijk de meisjes van K3... ze zijn allemaal van de partij!


 

Omcirkel 10 en 11 juni in je agenda, reserveer je tickets en geniet van onze speciale verjaardagsactie. En breng je beste humeur al in gereedheid, want wij gaan er een ‘patat’ van jewelste op geven. Samen met alle Studio 100-fans. Als één grote familie. Tot 10 en 11 juni!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorverkoop Stanley Kubricktentoonstelling gestart !

Wie tickets wenst voor de prestigieuze Stanley Kubricktentoonstelling die het Filmfestival Gent samen met de provincie Oost-Vlaanderen van 5 oktober 2006 tem. 7 januari 2007 organiseert, kan daarvoor nu al terecht bij Teleticketservice. In voorverkoop geldt het voordelige tarief van € 6 per ticket. Voor groepen vanaf 15 personen geldt het voordeeltarief van € 4 per persoon.

Om bezoekers zo optimaal mogelijk te laten genieten van de Kurbricktentoonstelling zullen per half uur maximum 200 bezoekers toegelaten worden in het Caermersklooster waar de tentoonstelling plaatsvindt. Op de tickets zal dan ook een datum en bezoekuur vermeld staan waardoor de bezoeker op voorhand kan vastleggen wanneer hij of zij naar de tentoonstelling gaat, zonder lang te hoeven aanschuiven aan de kassa.

Tijdens de voorverkoop van 15 mei 2006 tot en met 25 september 2006 geldt het voordeeltarief van € 6 per ticket (geen kortingen). Gezien de tickets worden opgestuurd, zal een handeling fee van € 2 per ticket gevraagd worden. Vanaf 26 september 2006 geldt het voltarief van € 8 en worden er wel kortingen toegepast.

Voor groepen vanaf 15 personen geldt het voordeeltarief van € 4 per persoon. Groepen dienen te reserveren via kubrick@filmfestival.be.

De voorverkoop verloopt via internet (www.teleticketservice.com) en via het callcenter van Teleticketservice (070 345 345).

Voor meer info over de tentoonstelling: www.filmfestival.be/stanleykubrick

 

33e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent
11-21 oktober 2006 -
www.filmfestival.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs