Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
26-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O'de Flanderweekend in Gents Vleeshuis (1-2/12)Dat jenever een product met klasse is, staat buiten kijf. Getuige het kwaliteitslabel O'de Flander en de Europese erkenning als beschermd streekproduct. O'de Flander jenever betekent kwaliteit en degelijkheid, maar jenever kan ook hip, fris en trendy zijn. De jeneverproducenten hebben zich de laatste jaren ingespannen om producten te ontwikkelen die ook een jonger publiek aanspreken: van fruitjenevers en creamjenevers tot hippe cocktails op basis van jenever. Op het komende Jeneverfestival op 1 en 2 december kan iedere bezoeker dit zelf zien en proeven in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, te Gent. Voor slechts 5 euro inkom krijgt de bezoeker vier bonnetjes voor proevertjes én een O'de Flander druppelglaasje extra als aandenken.

Een overzicht van alle Oost-Vlaamse graanjenevers die het kwaliteitslabel O'de Flander dragen

Het succes van de eerste editie van het Jeneverfestival in 2011 heeft de leden van de Orde O'de Flander zonder aarzelen doen beslissen tot de inrichting van een tweede Jeneverfestival. Alle producenten van het kwaliteitslabel O'de Flander zijn aanwezig met hun Balegemse, Bobke, Braeckman, De Stoop, Dirk Martens, Filliers, Hertekamp, Mertens, Peterman Platinum, Rubbens, Thyssen en Van Hoorebeke. Zij stellen de O'de Flander voor maar ook het volledige en rijke gamma jenevers, zoals daar zijn graanjenevers, fruitjenevers, creamjenevers en jeneverkoffie. Er is een tentoonstelling die de boeiende geschiedenis van de Oost-Vlaamse jenever weergeeft.

Tijdens dit tweedaags Jeneverfestival zijn er zowel op zaterdag als zondag gratis extra activiteiten:
• cocktailbar met Ferdinand Cobbaut om 14 uur;
• degustatietechnieken met uitleg over smaak/geur/kleur door prof. Eric Van Schoonenberghe om 15 uur;
• ‘Koken met jenever’ door Atelier Plus uit Gent om 16 uur

Praktisch

Inrichter: Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs
Datum : zaterdag 1 en zondag 2 december 2012 van 11-18 u.
Locatie : Groot Vleeshuis, promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, Groentenmarkt 7 te Gent

Secretariaat : PA/Seminariestraat 2, 9000 Gent
Daniël De Steur, voorzitter - Chantal Gheysen, secretaris/schatbewaarder
Tel 09/267 86 10 –
chantal.gheysen@oost-vlaanderen.be
www.odeflander.be

Coördinatie/secretariaat: Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV)
Bevoegd gedeputeerde voor EROV : Jozef Dauwe, voorzitter

Reageer (0)

25-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn in Sinterklaasstemming

In het Huis van Alijn laat men geen gelegenheid voorbijgaan om iets te vieren of in de kijker te plaatsen, dus kan Sinterklaas ook niet ontbreken. Vandaar de volgende programmatie:

schoentjes aan de schouw

Slimme Schoentjes

za 17 nov tem za 1 Dec 2012 / voor alle kinderen tot 9 jaar

GRATIS

 Zet jouw schoentje aan één van de vele schouwen in het museum! Schrijf een brief, versier je schoen of maak een tekening voor de Sint en zijn pieten. Vanaf zondag 2 december tot en met zondag 16 december kan je jouw schoentje ophalen tijdens de openingsuren van het museum. Benieuwd wat je erin zal vinden?

Sinterklaas en het marsepeingeheim
 

SINTERKLAAS en Het Marsepeingeheim

zo 2 dec 2012 / voor kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot)ouders

€ 6 / PERSOON (incl. drankje)

In ons land wonen zoveel brave kinderen dat de Pieten niet alle snoepgoed op tijd klaar kunnen maken. Help jij hen in het Huis van Alijn? In het museum liggen allerlei dingen die misschien wel van pas zouden kunnen komen... Kom je zoeken?

Breng je schortje mee. En vergeet natuurlijk je tekening niet want we verwachten hoog bezoek  te paard!

Keuze: van 9:00 tot 11:00 of VAN 14:00 TOT 16:00

GEZINSACTIVITEIT met inschrijving

Reserveren via T 09/269.23.50, aan de museumbalie of via info@huisvanalijn.be voor 27 november. Reservatie is definitief na betaling. Dit kan cash aan de balie of via overschrijving op BE38 4412 0680 6172 (met vermelding van ‘Marsepeingeheim’, uw naam en het aantal personen).

Max. 30 personen.

 HET HUIS VAN ALIJN - Kraanlei 65 - 9000 Gent - T 09/269.23.50 - E info@huisvanalijn.be -

www.huisvanalijn.be / www.facebook.com/huisvanalijn

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Belgen in oorlog" ... in Sint-PietersabdijVan vrijdag 16 november 2012 tot en met zondag 21 april 2013 presenteert de Sint-Pietersabdij de tentoonstelling Onbekende beelden, sterke verhalen. Belgen in oorlog.

Onbekende beelden, sterke verhalen. Belgen in oorlog is een speurtocht naar informatie over het beeld. Met behulp van de nieuwste multimediatechnieken exploreert de bezoeker de foto van binnenuit. Via touchscreens en tablets kruipt hij als het ware in het beeld. Elk detail op de foto kan hij onder de loep nemen en bevragen. Op die manier wordt de foto een venster op de wereld en zijn geschiedenis.

Uit miljoenen clichés waarin het wedervaren van Belgische militairen, vrijwilligers, dokters en schrijvers in tijden van oorlog is vastgelegd, is een short list van twintig beelden met een sterk verhaal gekozen. Ogenschijnlijk banale foto’s – een groepje vrouwelijke toeristen, anonieme burgers op een open vrachtwagen, een stoere soldaat op een motorfiets, een restant van kleren in een Midden-Oosten-setting – verbergen de grote drama’s van de voorbije eeuw. Al snel wordt duidelijk dat de realiteit vaak heel anders blijkt te zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

Alle info op www.sintpietersabijgent.be en binnenkort krijgt u op deze plietsplets-site een uitgebreide reportage over de eigen waargenomen impressies op de tentoonstelling ! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Neirynck signeert .... in 't GenschPerfesser Gensch Freek Neirynck signeert zijn Gents Zegswijzenboek en de vierde herziene uitgave van zijn Gents Zakwoordenboek op zaterdag 15 december van 15 tot 16 u 3O in Fnac Veldsstraat en van 19 u 3O tot 21 u in Buurtcentrum Tolhuis-Sluizeken-Ham in het Godshuishammeke. De dag nadien is hij samen met cartoonist Mario De Timmerman te gast in Cafetaria Tichelhof , Tichelrei van 15 tot 17 u en wordt hij geïnterviewd door Gwendoline Colman.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe culinaire actie presenteert het beste van de Westhoek
Met Streekgerechten 2.0. presenteren Toerisme Westhoek en de gemeenten Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren een originele menukaart voor het najaar (tot 16 december). Een hele reeks chefs uit de Westhoek hebben traditionele streekgerechten verwerkt tot een eigentijds aanbod. Telkens blijven de lokale producten het centrale thema van de vernieuwde of nieuwe gerechten.


Vier restaurants uit Alveringem nemen deel aan de actie. Streekgerechten worden tapas in Tapa-Tapa. ’t Potje Paté brengt een hedendaagse Menu Terroir met een hele reeks erkende streekproducten. De chefs van In Beveren en restaurant Hinterland gingen aan de slag met Poperingse bieren.

‘Vintage Heuvelland’ vormt het centrale thema bij de streekgerechten 2.0 in het Heuvelland. Op de kaart staan onder andere Vintage paling in Montebergwijn en Vlaamse karbonaden met Entre-Deux-Monts wijn. Ook het vergeten streekgerecht ‘Hillander’ staat opnieuw op het menu.


Traditionele gerechten zorgen ook voor eigentijdse creaties in Poperinge. Enkele toppers zijn Mazarine 2.0 (de)light, Poperingse Hennepot 2.0 en de creaties op basis van nieuwe streekproducten zoals Houblonesse en HOPsaKEI.

De Struise Brouwers zorgen voor inspiratie bij de chef van ’t Molenhof in Vleteren. Origineel is het Hammetje met Antiekbier.


Tot 16 december 2012 staan de vele gerechten op de menukaart van restaurants in Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren.

Streekgerechten 2.0 kadert binnen het Leaderproject 'Genieten in de Grensstreek' waarbij de diverse partners streven naar het uitbouwen van de toeristische belevenis van de regio.


Alle info en adressen:
http://www.toerismewesthoek.be/streekgerechten2.0

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale toppers tijdens aperitiefconcerten GENTSE BARGE (december)

Hieronder het overzicht van de "Aperitiefconcerten - december 2012" op de Gentse Barge.

Locatie: Koophandelsplein, 9000 Gent

Aanvang concert: 11u00 (deuren open vanaf 10u30)

Inkom: gratis (geen reservatie mogelijk)

In samenwerking met Dienst Evenementen en Feesten, Stad Gent

 

Zo 2 december 2012 – Katy TooKaty Too is singer-songwriter Leen De Haes. In februari 2012 bracht ze haar debuut CD "Quest for Honey" uit.

“Een glasheldere stem die zich ergens nestelt tussen die van Emmylou Harris en Pitti Polak” – De Morgen.

 

Zo 9 december  2012 – Roland Van CampenhoutBij de bluestijger  Roland mag je pakken emotie, gulzigheid en passie verwachten.

Zijn benadering van de blues is wild, gedreven maar evengoed ook met subtiele passages.

 

Zo 16 december 2012 – Filip De Fleurquin in concertGentse americana , gebotteld in de Vlaamse Ardennen.

Filip De Fleurquin stelt zijn nieuwste  CD  “Telephone Boot Hotel” voor.

 

Boekingen: Denise Belmans • 0473 48 26 59 • denise@gentsebarge.be

Meer info op de website: www.gentsebarge.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music
Ook deze week serveert ARS/Universal Music een flinke portie nieuwe singles met Vlaamse inslag.
Een overzicht:Willy Sommers – “Ik Moet Aan Je Denken”XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Willy Sommers kijkt immer vrolijk en goedgemutst het leven tegemoet en hij laat ons weer gezellig delen in zijn levensvreugde. Zijn nieuwe single “Ik Moet Aan Je Denken” is opnieuw een energieke, bruisende single van de man die wel eeuwig jong lijkt te blijven!
Laura Lynn – “Wij Vieren Feest!”

Laura Lynn brengt ons met haar nieuwe single al helemaal in de juiste sfeer voor de nakende Eindejaarsfeesten! Single uit het nieuwe album van Laura Lynn “Dat Goed Gevoel”

Op 30 november ligt de live CD + DVD van “Christoff & Vrienden” in de winkel, ter promotie deze solo versie van de knaller “Omdat Ie Zo Mooi Is”!!

Elke – “Jij Bent Zo Anders”
Elke (Taelman) won in juni 2012 de categorie ‘Vlaamse meezingers’ van de wedstrijd ‘De Muziekklas’ van Radio 2, met het aanstekelijke nummer “Dat Hemels Gevoel”. Met die single stond ze van 4 augustus tot en met 29 september 2012 onafgebroken in Vlaamse UltraTop 10 en was ze een graag geziene gaste in de TV programma’s “Vlaanderen Muziekland” (vrt) “anne’s café” (anne) en “De Vlaamse Top 10” (Ment TV). Elke heeft een opvolger klaar voor “Dat Hemels Gevoel” en haar nieuwe single “Jij Bent Zo Anders” maakt meteen duidelijk dat Elke een blijvertje wordt in de Vlaamse muziekwereld! Fris, vlot, jong en lekker aanstekelijk...meer moet dat niet zijn!

Meer info: www.arsproductions.com 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Avant Marche ! is nieuwe EXPO in Huis Van Alijn

Na de lancering van het boek van Stephan Vanfleteren & Vlamo, is de tijd gekomen om onder het gesternte van Sint-Cecilia de expo aan te kondigen.

En avant, marche! opent officieel de deuren op zondag 25 november om 11:00 in het Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent.

Terwijl Stephan Vanfleteren afgelopen zomer de muzikanten in zijn studio portretteerde, trok het Huis van Alijn Vlaanderen rond. We gingen de fanfares en harmonies in hun repetitielokaal opzoeken en doken in hun archieven en erfgoedschatten.

Op de expo raken heden en verleden elkaar. De portretten van Stephan Vanfleteren worden in een intieme klank- en videomontage getoond. Daarnaast krijgt de bezoeker een staalkaart van unieke archiefstukken van muziekmaatschappijen te zien. Historisch marcherend beeldmateriaal en uiteraard klank ontbreken niet.

En avant, marche!

 

 

 

 

 

De expo biedt een brede inkijk in het verenigingsleven en tradities van fanfares en harmonies. In een parcours doorheen het museum zet het muzikaal erfgoed tot 15 september 2013 de hoofdtoon. Ook op straat en online laten we de fanfares los.

En avant, marche! is een samenwerking tussen het Huis van Alijn, Vlamo, Uitgeverij Hannibal, Resonant, het Centrum voor Beeldexpressie en tientallen muziekverenigingen. Dit partnerschap resulteert in een boek en een expo waaraan diverse activiteiten, zoals workshops, lezingen en een concertprogramma worden gekoppeld. De komende maanden zal u ervan horen. Hou alvast ons programma van de Gentse Museumnacht op donderdag 29 november in de gaten.

 Info: www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flandrianieuws
 • Aanraders deze week

De aanvoer van spruitjes neemt toe. Prijzen zijn voordelig voor de tijd van het jaar. Het aanbod van kolen bleef ongewijzigd. Rode kool en savooikool zijn duurder dan de witte, maar normaal voor de tijd van het jaar. De aanvoer van chinese kool verloopt stabiel. Prijzen zijn erg voordelig! De productie van witloof bleef eveneens op hetzelfde niveau. Prijzen zijn sterk gedaald. De beschikbaarheid van knolselder werd groter, prijzen daalden.

 • Duurder

Alle kropsla, slasoorten (lollo bionda, rossa en eikenblad rood en groen) en veldsla zijn stevig geprijsd. De aanvoer van bloemkool neemt verder af. Prijzen gingen omhoog. De productie van tomaten is dalend, prijzen zitten in de lift. Normaal voor de tijd van het jaar.

 • Fruit

De beschikbaarheid van peren en appels is overzichtelijk. Prijzen van beiden zijn licht gedaald. Dit is het moment om rode kool te bereiden met Boskoop-stoofappels. Maak dit nu voor heel de winter klaar op 1 moment, maak porties en vries dit in! Zalige winterkost en nadien veel tijd en geld bespaard!

Recept van de week : Zalm met dille en prei-risotto
Ingrediënten voor 1 persoon:

1 moot zalm (ong. 120 g)
1 wortel
3 takjes dille
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel droge witte wijn
1 stengel Flandria-prei
1 sjalot
1 eetlepel olijfolie
60 g volle rijst
200 ml magere visbouillon
peper en zout

Bereidingswijze

Spoel de moot vis en leg hem op een vel aluminiumfolie. Kruid hem met peper en zout en beleg de bovenkant met de fijngehakte dille. Besprenkel met het citroensap en de witte wijn. Vouw de alufolie dicht tot een papillot en laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak ondertussen de risotto. Maak de prei schoon (behoud een deel van het loof) en snijd in stukjes. Fruit de gesnipperde sjalot en in brunoise gesneden wortel in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat enkele minuten al roerend mee fruiten. Voeg de stukjes prei, 100 ml visbouillon, peper en zout toe. Laat al het vocht op een vrij hoog vuur verdampen terwijl u blijft roeren. Zet het vuur lager en voeg geregeld een scheut bouillon toe. Laat zachtjes koken tot alle bouillon is opgeslorpt en de rijst beetgaar is. Schep de rijst op een bord en maak in het midden een opening. Leg hierin de opengevouwen papillot.

Bron: Flandria

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Museumnacht op 29/11/2012Op donderdag 29 november 2012 zetten de Gentse musea hun deuren de hele avond open voor het publiek. Het publiek kan van 18 tot 1 uur gratis de collecties en tentoonstellingen ontdekken. Ook het Design museum Gent zet die avond/nacht zijn beste beentje voor onder de noemer Konnichiwa! Hello.

Een overkill aan invloeden, mensen en drukte? In het Design museum Gent ervaart men tijdens de Museumnacht zen. Laat al het overbodige gaan en geniet van de creatieve en uitgebalanceerde ontwerpen van Shiro Kuramata, Japans belangrijkste ontwerper van het einde van de 20ste eeuw. Geen zen zonder aandacht, en aandacht verkrijgt men door een haiku te schrijven, een origami kraanvogel te vouwen en een uitdagende zoektocht te volgen die de bezoeker door de tentoonstelling leidt. Ganbaro. Naast rust en concentratie is er in het museum ook vertier te vinden. In de binnentuin staat ‘het lege concert’ oftewel de karaokebar.

Programma

 • Doorlopend: Japanse hapjes en drankjes en de zoektocht 'Japan op zijn best'. Maak kans een Bento Box in de wacht te slepen.
 • 20 uur: Haiku-workshop onder leiding van Hedwig Aerts (de workshop duurt twee uur en is voor een beperkt publiek. Inschrijven is noodzakelijk)
 • 19.30 - 21 uur: Hang de Japanse toerist uit. Laat je fotograferen door het I Design-team van AmuseeVous!
 • 20.30 – 24 uur: Karaoke
 • Om 19.30, 20.30 en 21.30 uur: Demonstratie Japanse bloemschikkunst, Sogetsu-school onder leiding van Mit Ingelaere-Brandt, voorzitster van Ikebana International
 • Om 20.30 en 21.45 uur: Workshop Origami – vormgeven met papier onder leiding van studentenvereniging ‘Tomo no Kai’

Praktisch

Gentse museumnacht
op donderdag 29 november 2012 van 18 tot 1 uur in het Design museum Gent, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent. De toegang is gratis.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Iets met textiel" organiseert slotfeest op 1/12/2012

Textiel in de Bloemekenswijk

Buurtwerk Bloemekenswijk
engageerde zich om in 2012 de hele wijk bij een groots textielproject te betrekken: bewoners, organisaties, bewonersgroepen, diensten, scholen en lokale handelaars konden het hele jaar door hun stofje bijdragen. Gezien het rijke textielverleden van de wijk (denk maar aan de gewezen katoenspinnerij ‘Filature Nouvelle Orléans’, textielfabriek ‘UCO’, enz.) was het thema van het nieuwe project snel gekozen: ‘Iets met textiel’. Op zaterdag 1 december 2012 vindt op de UCO-site het slotfeest van het project plaats.

Buurtwerk Bloemekenswijk en verschillende partners uit de wijk organiseerden het hele jaar door creatieve en ludieke initiatieven in het kader van dit project.

Het slotfeest is het resultaat van een hechte samenwerking in de Bloemekenswijk. Dankzij de talrijke activiteiten in het kader van ‘Iets met textiel’ werden nieuwe contacten gelegd tussen professionele buurtorganisaties, vrijwilligers en bewoners. Het zijn stuk voor stuk mensen die met hart en ziel en vooral met veel 'goesting' aan het project deelnamen.

Uit dit netwerk aan contacten groeiden nieuwe initiatieven zoals de nieuwe dansgroep ‘De Danskriebels’ en de Buurtkeuken, die wekelijks voor gemiddeld dertig buurtbewoners een maaltijd bereidt. Ook het naaiatelier, waar buurtbewoners wekelijks op een creatieve manier aan de slag kunnen, is een dergelijk, nieuw initiatief.

De organisaties en partners die meewerkten aan het textielproject zijn: Bibliotheek Bloemekenswijk, Dekenij Bloemekenswijk, Gebiedsgerichte Werking, Basibomoko, Brede School, Lokaal Dienstencentrum De Boei, Wijkgezondheidscentrum De Kaai, MIAT, Breiwinkel Dahliastraat, Vzw Maanlicht, OCMW Gent, Museum Dr. Ghuislain, Lotusschool, Bewonersgroep Les Meufs en vzw Jong.

Het slotfeest van ‘Iets met textiel’ is het einde van een jaarproject maar meteen ook het begin van een nieuwe reeks boeiende activiteiten, ontstaan vanuit nieuwe netwerken in de buurt.

Het programma van het slotfeest op zaterdag 1 december 2012 ziet er als volgt uit:

 • 15 uur: openingsspeech
 • 15.15-16.45 uur: optreden van ‘Rock au vin’
 • 15-18 uur: gekke kapsels in het kinderkapsalon en vrolijke gezichten in de grimestand
 • 15-18 uur: heerlijke gebakjes van buurtbewoner Armand en Gentse gestreken mastellen
 • 16-18 uur: workshop ‘maak je eigen lampenkapje, textielbuttons en wenskaartjes’
 • 17-17.30 uur: dansoptreden ‘Danskriebels’
 • 17.30-18 uur: première van de boodschappentas voor de wijk: drie exclusieve boodschappentassen worden onder de bezoekers verloot
 • 18-19 uur: Walters historische modeshow (deel 1)
 • 19-19.30 uur: pauze en tijd voor een heerlijke warme maaltijd (door de Buurtkeuken)
 • 19.30-21 uur: Walters historische modeshow (deel 2)
 • 21-22.30 uur: blues-optreden van ‘The Suspects’
 • 23 uur: einde

Doorlopend:

 • kledingruilbeurs
 • kinderanimatie
 • tentoonstelling: geschiedenis en toekomst van de UCO-site, creaties van het naaiatelier, reuzegrote textielwijkkaart en project Brede School
 • bar

Praktisch

Het slotfeest vindt plaats op zaterdag 1 december 2012, van 15 tot 23 uur, op de UCO-site in de Maïsstraat.

Reageer (0)

26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veur "ne schuune Kerstdag" moedde in de Minard zijn !

Cie Van de Leute

Gedurende de maand december kan u in Minard opnieuw genieten van een amusante voorstelling in de traditie van het Gentse volkstheater.

Deze keer is het de Compagnie Van de Leute, onder leiding van Jan De Raedt, die u meeneemt in een wervelend lach-spektakel.

Ne Schuune Kerstdag’ is een bewerking in het Gents van ‘Absurd Person Singular’, van de bekende Engelse toneelauteur Alan Ayckbourn.

 

We maken kennis met drie koppels in hun drie keukens op de kerstavonden van drie opeenvolgende jaren.

De Simoensen zijn van bescheiden afkomst, daarnaast zijn er de bankdirecteur en zijn echtgenote, evenals de buurman/architect met zijn vrouw, die absoluut zelfmoord wil plegen.

Er spelen zich tal van typische kerstfeest-incidenten af, die we als toeschouwer vanop de eerste rij kunnen meevolgen.

Maar we worden eveneens geconfronteerd met de geleidelijke sociale klim van de Simoensen, en de evenredige afgang van de anderen.

 

Productieleider en acteur Jan De Raedt is zich een stevige reputatie aan het opbouwen binnen het hedendaagse Gentse volkstoneel.

Zo wist hij vorig seizoen meer dan 3000 mensen te bekoren met zijn ‘Surprise Weekend’ ,dat hij met zijn gezelschap ‘Lindecoulisken’ ondermeer in de Minard opvoerde.

 

Productie: Jan De Raedt

Regie: Wim De Puydt

Met: Natascha Willems-Betty Bouckaert-Chris Bellecoste-Vanessa Chauvin-Dirk Provyn en Jan De Raedt

 

op zaterdag 8/12 (première), vrijdag 14 & zaterdag 15/12, woensdag 19 tem zaterdag 22/12, woensdag 26 tem zaterdag 29/12 om 20u00

op zondagen 9, 16, 23 en 30/12 om 15u00

 

Toegangsprijs : 15 euro

Ticketreservatie via Ticketbalie Vooruit (St Pietersnieuwstraat 23- Gent) - 09/267 28 28

di-vrij van 11 tot 18u (zaterdag van 15-18u) of via deze link

 

Plaats van het gebeuren : Minardschouwburg Walpoortstraat 15 Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Bos trapt nieuw programma af op 14/11 in Roma (Borgerhout)

Na ruim een seizoen solo voorstellingen verzorgd te hebben, zal het een feest zijn om Stef Bos vanaf 14 november weer met zijn muzikanten aan het werk te horen en zien in België.

De muzikanten: René van Mierlo (gitaren), Martin de Wagter (drums), Steven Cornillie (toetsen) & Lené te Voortwis (bas, contrabas).

Het vertrekpunt van de voorstelling is kort samengevat: “pessimisme is het kijken naar de werkelijkheid op een te korte termijn.” Een uitspraak van Ryszard Kapuscinski (Poolse dichter/journalist met een grote interesse voor Afrika).

Het is een voorstelling die vertrekt vanuit een werkelijkheid (eerste drie nummers) die soms tot pessimisme kan leiden (met nummers als De Figuranten, Het Midden en Voltaire).

Daarna krijgt het optimisme ruim baan in een reis rond de wereld met de Balkan en Afrika als rode draad met o.a. Engjelushe (Albanië), Kusturica (Servië), Forca da Mudanca (Mozambiek) en Gelukkig (Zuid-Afrika).

Veel muziek dus, maar natuurlijk ook op Stefs gebruikelijke manier aan elkaar gepraat. Hij verwoordt hoe je als songwriter iets met de tijd doet waarin je leeft. Doordat Stef voor een groot deel in Zuid-Afrika verblijft, is het voor hem zalig om af en toe op afstand naar zijn vaderland te kijken, waardoor hij niet teveel afgeleid wordt door de dagelijkse feiten, en hij steeds met een frisse, maar ook kritische kijk weer met veel levenslust terug keert ‘op eigen bodem’.

En na de uitgeklede solo voorstellingen krijgen de 2012-2013 voorstellingen ook deze keer weer een passend decor om naar uit te kijken!

Stef Bos toert in 12/13 met een titelloos programma en een band door de lage landen.

Het vertrekpunt van de voorstelling was het beeld van de jonge Zuid-Afrikaanse schilder Christiaan Conradie. Het vervolg was een verzameling van veel nieuwe woorden en muziek die samen met oudere nummers de verbeelding en de verwondering ruim baan willen geven. Verder geen woorden meer over wat er gaat gebeuren op het podium…

Het beeld bovenaan dit item vertelt alles.

Met:

Stef Bos

Steven Cornillie - piano

René van Mierlo - gitaar

Roberto Mercurio - bass

Martin de Wagter - drums

 

Website        www.stefbos.be

 


speellijst

                                              

 

 

14/11/2012     Borgerhout, De Roma          20.30 u            03/292.97.40  ww.deroma.be

 

15/11/2012     Bornem, C.C. Ter Dilft           20.30 u            03/890.69.30  www.terdilft.be

 

17/11/2012     Gent, Capitole            20.00 u            0900/69.900   www.musichall.be

 

18/11/2012     Hasselt, Cultuurcentrum       20.00 u            011/22.99.33  www.ccha.be

 

21/11/2012     Scherpenheuvel, G.C. Den Egger     20.00 u            013/46.06.50  www.denegger.be

22/11/2012     Dilbeek, C.C. Westrand         20.30 u            02/466.20.30 
www.westrand.be

 

06/12/2012     Tielt, C.C. Gildhof       20.30 u            051/42.82.20  www.tielt.be

 

07/12/2012     Sint-Niklaas, Stadsschouwburg         20.00 u            03/766.39.39  www.ccsint-niklaas.be

 

08/12/2012     Lanaken, Cultureel Centrum 20.15 u            089/73.98.50  www.cclanaken.be

 

09/12/2012     Vilvoorde, C.C. Het Bolwerk 20.30 u            02/255.46.90  www.hetbolwerk.be

Tourneeplanning en promotionele ondersteuning: Cultura vof      014/85.37.03  www.culturavof.be


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landjuweelfestival start op 31/10

foto

Het Landjuweelfestival, het festival voor amateurtheater, vindt plaats van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november 2012 op verschillende plaatsen in Gent, waaronder de Sint-Baafsabdij. De andere locaties zijn onder andere schouwburg NTGent, Minard en Tinnenpot.

Het is volop herfst, en waar voel je dat beter dan tussen de verweerde stenen van de ruïne van de Sint-Baafsabdij? Vertelsels schieten er op alle plekken als paddenstoelen uit de grond. Binnen en buiten vind je vertellers die je laten proeven van hun pittige, korte verhalen. Er zijn er zoetzure, vette en magere, zalige en af en toe ook giftige. Kom je voorraad inslaan, om er tijdens je winterslaap heerlijk over na te dromen.

Elke dag zijn er twee vertellers aanwezig:

 • woensdag 31 oktober om 11 uur: Chris Reyns en Bart Verdonck
  duur: 55 min.
  voor kinderen vanaf 6 jaar (uitverkocht)
 • donderdag 1 november om 11 uur: Marcel Vandemaele en Rita Van Overstraeten
  duur: 1 uur
  voor volwassenen
 • vrijdag 2 november om 20 uur: Erwin Bohyn en Koen Vandenberghe
  duur: 1 uur
  voor volwassenen
 • zaterdag 3 november om 11 uur: Peter Lein en 2 neven
  duur: 50 min.
  voor kleuters vanaf 4 jaar
 • zondag 4 november van 14 tot 16 uur (doorlopend): Open vertelpodium:
  ‘Verhalen voor de winterslaap’
  Voor de laatste keer dit jaar zet de Sint-Baafsabdij op zondag de deuren open. Vergeet de klamme kilte van de herfst, voor één dag straalt een hartverwarmende gloed van vertelsels uit alle hoeken van de abdij.

Info en reservaties

Het volledige programma van het Landjuweelfestival staat op de website www.landjuweelfestival.be. Tickets zijn verkrijgbaar via het bespreekbureau van NTGent, online, telefonisch (09 225 01 01) of aan de balie van het bespreekbureau, Sint-Baafsplein 17, zelf.

Reageer (0)

25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooktheater op COUNTRYSIDE (1 - 4/11 Flanders Expo)

     

Tijdens de lifestylebeurs Countryside+ zorgt het magazine Culinaire Ambiance opnieuw voor een verrassend programma met 4 topkoks die dagelijks inspirerende kookdemo’s geven in het Kooktheater.  Het publiek kan meekijken in de potten van de chefs en inspiratie opdoen voor de komende feestdagen. Ook in de keuken heeft authenticiteit de laatste jaren aan belang gewonnen. Lokale, artisanale en vergeten producten en gerechten die met liefde en geduld bereid worden krijgen opnieuw de volle aandacht. In de ‘Cook & Taste’ hal wordt in een speciaal ingericht kooktheater het volgende programma voorgeschoteld:

Donderdag 1 november

Een dag in het teken van de Grijze Noordzeegarnaal met de ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’:

Giovani Oosters (Vous lé Vous - Hasselt), Frédéric Van Quathem (Bresca - Kerksken), Alex Clevers (sterrenrestaurant Vivendum - Dilsen-Stokkem) en Paul Hendrickx (sterrenrestaurant Aneth - Brugge)

Vrijdag 2 november

‘Vrijdag Veggiedag’ met ondermeer de 2 bekendste hobbykoks van Vlaanderen: Claudia Allermeersch (allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen) en Johan Engelen (‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ editie 2). Foodstylist en veggiespecialist Philippe Vanden Bulck van Culinair Ambiance maakt het programma compleet.

Zaterdag 3 november

Sterrenchefs en ‘Jong Keukengeweld’: Wim Ballieu (foto links) (tv-gezicht van Goe Gebakken en brein achter het pop-up concept Balls & Glory), Hilaire Spreeuwers (Bitter Zoet in Zonhoven), laat ons kennismaken met de nieuwe trend van Belgische kwaliteitsbieren in combinatie met de hedendaagse keuken, Benoit Dewitte (sterrenrestaurant Benoit & Bernard Dewitte in Zingem bij Gent) en Wout Bru (sterrenchef van Maison Bru in de Provence, gezicht van Masterchef en Junior Masterchef, hoofdredacteur Culinaire Ambiance).

Zondag 4 november

Ideetjes voor de feestdagen. Een gezonde mix van culinair toptalent en hobbykokgeweld met ondermeer Seppe Nobels (restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen), Johan Engelen (‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ editie 2) en Claudia Allemeersch (allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen)

Jaarlijks trekt Countryside+ zo’n 40.000 bezoekers die op 4 dagen tijd het gevarieerde aanbod van meer dan 300 exposanten kunnen ontdekken. De beurs Countryside+ vindt plaats van 1 tot en met 4 november 2012, telkens van 10 tot 18u. in Flanders Expo.

Zie www.countryside.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit u als Gentenaar naast de burgemeester in nieuwe Quiz ?


  

In het voorjaar 2013 komt de quiz ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’ op tv-zender VIER. Gent wil met een Gents duo en de burgemeester deelnemen en die titel binnenhalen. Om dat duo te vinden, organiseert de Stad Gent op zaterdag 10 november 2012 een preselectie.

Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven. De inschrijfperiode is verlengd tot en met zaterdag 3 november 2012. Bovendien maakt iedereen die deelneemt aan de preselectie kans op een overnachting voor twee personen in een Gents viersterren-hotel.

Ga naar www.gent.be om u in te schrijven

Begin 2013 produceert het televisiebedrijf Woestijnvis een nieuwe quiz voor VIER. Die heeft als voorlopige titel ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. In dat nieuwe tv-format gaat Woestijnvis op zoek naar een quizploeg – en op die manier naar de gemeente – die een jaar lang die eretitel mag dragen.

Alle 308 Vlaamse steden en gemeenten werden uitgenodigd om een quizploeg af te vaardigen. Zo’n ploeg telt twee kandidaten: een man en een vrouw. Alle ploegen worden op zaterdag 1 december 2012 verwacht voor een grote preselectie die Woestijnvis organiseert. De tachtig ploegen die als beste uit die selectie komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma begin 2013.

Preselectie

Ook Gent wil deelnemen en moet tegen donderdag 15 november 2012 zijn duo doorgeven aan Woestijnvis. Om de Slimste Gentenaars te vinden, organiseert de Stad Gent op zaterdag 10 november 2012 vanaf 18 uur een preselectie in restaurant Kantienberg, Stalhof 45, 9000 Gent.

Ze doet dat in samenwerking met Gent Quizt, een organisatie die veel ervaring heeft met het organiseren van quizzen (wekelijkse caféquizzen in Gent, maar bijvoorbeeld ook Quiz4Life in 2009, De Tafel van 4 voor het Davidsfonds in 2010, enz.). Meer info over Gent Quizt staat op de website www.gent-quizt.be.

De preselectie op zaterdag 10 november 2012 zal bestaan uit een aantal voorrondes voor alle deelnemers. Op het einde wordt dan een finaleronde gespeeld met de beste spelers van de avond.

Deelname is gratis. Bovendien wordt onder de deelnemers een overnachting voor twee personen in een Gents viersterrenhotel verloot.

Solo of duo

Deelnemers kunnen zich als duo inschrijven. Een duo bestaat steeds uit een man en een vrouw. Men kan zich ook individueel inschrijven. Op zaterdag 10 november 2012 speelt men dan de voorrondes alleen. Na de voorrondes vormt de jury zelf duo’s uit de beste solospelers. Die nieuw samengestelde, complementaire duo’s nemen het dan in de finale op tegen de beste vooraf ingeschreven duo's.

Voorwaarden

Deelnemers moeten voldoen aan volgende voorwaarden:

 • een ruime kennis hebben.
 • bereid zijn Gent te vertegenwoordigen in de tv-quiz.
 • zich individueel of als duo (een man en een vrouw) inschrijven.
 • op de dag van de inschrijving 18 jaar zijn.
 • in Gent gedomicilieerd zijn.
 • vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de preselectie op zaterdag 1 december 2012.
 • vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de opnames van het tv-programma in het voorjaar van 2013.

Praktisch

De inschrijfperiode is verlengd tot en met zaterdag 3 november 2012. Men schrijft zich in door het webformulier in te vullen. Dat staat op de website www.gent.be/slimstegemeente. Men kan ook van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur bellen naar Gentinfo op tel. 09 210 10 10.
De preselectie vindt plaats op zaterdag 10 november 2012 vanaf 18 uur. Plaats van afspraak is restaurant Kantienberg, Stalhof 45, 9000 Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dialysepatiënten en verplegend personeel in theatervoorstelling ( 25-28/10)Op donderdag 25 oktober (20.30 uur ) - vrijdag 26 oktober (20.30 uur ) - zaterdag 27 oktober (20.30 uur ) en zondag 28 oktober ( 18.00 uur ) spelen dialysepatiënten en verplegend personeel van AZ Maria Middelares de voorstelling "Merci ,meneer Maurice " in Scalaplatform , Dendermondsesteenweg 163 te Gent.

 

Wij kunnen u deze voorstelling warm aanbevelen !

Reservaties via 09 /228 87 20

 

Merci,meneer Maurice

 

Deze eenakter is een momentopname uit het leven van Maurice Maeterlinck, meer bepaald een soort van kruisbestuiving met zijn beste vrienden en omgeving.

U zal niet alleen met meneer Maurice zelf kennismaken ,maar ook met zijn grootste bewonderaar John Flanders. Met zijn beminde Georgette Leblanc , zijn nichtje Virginie Loveling en zijn beste kameraad Cyriel Buysse.

 

Frans Babbelaar heeft dit stuk geschreven tijdens zijn lange dialyse-sessies, als verdere bewerking op het eerdere “Vlaming in het Frans” dat succesvol werd opgevoerd op de salonboten van Gent – Watertoerist en een van de blikvangers van het Maeterlinck-jaar is geworden.

 

Hij heeft in deze uitbreiding dezelfde rollen gebruikt als in theater op het water ,Ganda Literatura ,maar deze keer met mensen uit het Ziekenhuis Maria Middelares in de voornaamste rollen.

Op deze manier komen deze verplegers en verpleegsters, en bij uitbreiding het ganse dialysegebeuren, nog eens in de belangstelling en kunnen ze op deze  manier tonen heel wat in hun mars te hebben.

De dokters , het verplegend en ondersteunend personeel kunnen op geen enkele manier genoeg geloofd worden. Voor wat deze mensen dagelijks presteren bestaan geen woorden en dus wil Frans Babbelaar hen in de persoon van Tony en Liesbeth op deze wijze hulde brengen. En met hen al die andere fantastische mensen die er voor zorgen dat hij (en vele anderen ) nog vrij normaal kan leven.

 

Tijdens deze voorstellingen zullen de mensen gemotiveerd worden om orgaandonatie- formulieren in te vullen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music
ARS Entertainment en Universal Music stellen ook nu weer enkele nieuwe singles voor die ongetwijfeld hoog zullen scoren. Een kort overzicht:Kathleen – De Sinterklaas Polonaise

Kathleen Aerts is back!!...en daar gaan de kids zeer tevreden mee zijn, want ze blijft voor de jongsten onder ons een absolute heldin. Op 9 november zal haar nieuwe CD “Dag Sinterklaasje” in de winkel liggen en dat belooft een toppertje te worden!! Kathleen zingt op deze CD de allerleukste en bekendste Sinterklaasliedjes én zorgt voor een fantastisch extraatje want ze maakte zelfs 5 gloednieuwe liedjes voor de Sint! 1 van die nieuwe nummers is “De Sinterklaas Polonaise”, een superleuke meezinger voor jong en oud!

POPKIDZ – “Halloween”

Elena (12), Taïsha (14) en Mauro (14), oftewel de “POPKIDZ” zijn klaar om hun grote droom waar te maken en Vlaanderen te veroveren. Met “POPKIDZ” gaan ze voor pure fun en willen ze superleuke popliedjes maken voor de kidz. Onze drie POPKIDZ kennen elkaar al jaar en dag! Niet van school of de buurt, maar wel door hun gemeenschappelijke passie “dansen”! Ze maken alle drie ook deel uit van DanzAteljee’s Dansationteam! Het team dat ondermeer dansers levert aan Junior Eurosong en DisneyChannel...het podium heeft voor hen dus alvast geen geheimen meer. Dat ze nu met drie samen mogen dansen en zingen is voor hen een ware droom. Het eerste nummer waarmee ze uitpakken heet “Halloween” en is gemaakt op de muziek van “Euphoria”, de superhit van Songfestivalwinnares Loreen. Voor dit nummer mochten ze meteen hun allereerste videoclip maken...en geheel in de sfeer van de titel van hun liedje konden de nodige zombies en griezels daar natuurlijk niet in ontbreken! Vlaanderen zet je schrap, want hier is POPKIDZ!!


Luc Steeno – “Ik Hield Van Jou

Luc Steeno scoorde dit voorjaar enorm met het album “Luc Steeno zingt Adamo”, een CD waarop hij de grootste hits van Adamo omtoverde in prachtige Nederlandstalige versies. Dit album stond wekenlang in de Top van de Ultratop Albumcharts en op 11 juli kreeg een trotse Luc Steeno dan ook een GOUDEN Award voor de verkoop van meer dan 10.000 ex!! Luc verdiepte zich dan ook wat graag opnieuw in het onmetelijke oeuvre van Adamo om nog enkele onbewerkte schatten van een Nederlandstalig jasje te voorzien. Het resultaat zal op 6 november 2012 in de winkel liggen, wanneer de luxueuze ‘Limited Edition’ van “Luc Steeno zingt Adamo” in de winkel ligt mét 4 nieuwe nummers!! 1 van die nieuwe nummers is “Ik Hield Van Jou”, een bloedmooie Nederlandstalige bewerking van Adamo-klassieker “Amour Perdu”. Een heerlijk voorsmaakje voor de vele fans!Sugarfree – “Kus Me Zacht”

Het frivole meisjesduo Sugarfree veroverde met hun vorige singles “De Wind Fluistert Jouw Naam”, “Volg Je Hart” en “Jongeman” heel wat harten en met hun nieuwe single zullen er ongetwijfeld nog vele volgen. Geen Nederlandstalige cover van een grote hit deze keer, maar een volledig nieuw, eigen nummer! “Kus Me Zacht” zingen Gildy en Nathalie ons toe...wie zijn wij om zulk verzoek te weigeren...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelvereniging PODIUM (Lovendegem) zit met 2 op 1 kamer
Klik op de afbeelding om de link te volgenHet bestuur en de leden van de toneelvereniging Podium hebben het genoegen u uit te nodigen op een van de voorstellingen van hun nieuwste productie

MET 2 OP 1 KAMER

Een schitterend blijspel van Ruud De Ridder in een regie van Werner Van der  Elst

30 NOV. & 1-7-8-14-15 DEC. 2012 om 20 uur

2 & 9 DEC. 2012 om 15 uur


In POC “Den Osschaert”, Kasteeldreef 75, Lovendegem.

Telefonisch kaarten bestellen op 0478/438.118 of 09/226.90.68

of via podium@telenet.be

Voorverkoop € 8 – Kassa € 9

Geen genummerde plaatsen – Deuren open 45 min. vóór aanvang.

Waar het om draait:

Edgard Van Diest (Koenraad Verrrept) is opgenomen voor een blindedarm operatie. Omdat er geen eenpersoonskamer meer beschikbaar is ligt hij, voorlopig nog alleen, op een kamer voor twee. Hij hoopt dat er niemand zal bijkomen maar als Charel Muyshondt (Marc Thys) ook op zijn kamer komt te liggen, gaan de poppen aan het dansen. Op een rustig herstel hoeft hij niet meer te rekenen met zo iemand naast hem, zeker niet als er ook nog een klunzige verpleger (Patrick Van Watermeulen) de kamer in en uit loopt. Zijn vrouw (Stefanie Van Vlaenderen) en de bazige hoofdverpleegster (Mireille Wittevrongel) brengen geen soelaas, alleen het pittige verpleegsterke Maggie (Stefanie Meulewaeter) kan zijn slecht humeur wat opvrolijken. En zijn vriend en buurman (Marc Deleureré) komt telkens op bezoek wanneer Edgard juist de kamer uit is.

Ik zou niet graag in de plaats zijn van die arme Edgard.

Waarom ?? Gewoon gaan kijken !!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdagnacht = WINTERTIJDZaterdagnacht
gaat de wintertijd in. U moet de klok één uur achteruit zetten, wat betekent dat de nachtrust met één uur wordt verlengd. Hierdoor is het‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker.

Terugzetten van de klok vraagt om enige aanpassing van ons slaapritme. Dat lukt meestal goed als u het normale dag-/nachtritme aanhoudt. Sommige mensen kunnen last hebben van concentratiemoeilijkheden op het werk, depressiviteit of agressie en eetproblemen. Na een tweetal dagen zou u moeten gewend zijn aan het nieuwe uur. Bij de invoering van het zomeruur zijn de problemen soms iets groter.

• Indien u uit ervaring weet dat u moeite hebt om u aan te passen, zou u in de dagen voor de uurwissel de bedtijd met 15 minuten per dag kunnen verschuiven, in plaats van ineens met een uur. Ga dus elke dag een kwartiertje later slapen en sta ook iets later op. De omschakeling is dan niet zo groot.

• Indien u last hebt van het winteruur, dan kunt u proberen om overdag zo veel mogelijk buiten te zijn. Wanneer u ’s ochtends in het donker naar uw werk vertrekt en ’s avonds in het donker terug thuis komt, mist u misschien daglicht.

Volgens sommige studies in het buitenland zou de invoering van het winteruur tijdens de eerste weken gepaard gaan met een stijging van het aantal verkeersongevallen met voetgangers en fietsers. Neem daarom uw voorzorgen als uw kinderen ’s morgens in het donker naar school vertrekken. Als ze met de fiets gaan, moeten ze zeker licht hebben. Als ze te voet gaan, kan u ze eventueel een fluorescerend vestje aantrekken. Bij het oversteken is het extra opletten geblazen.

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!