Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
25-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music
Ook deze week serveert ARS/Universal Music een flinke portie nieuwe singles met Vlaamse inslag.
Een overzicht:



Willy Sommers – “Ik Moet Aan Je Denken”

Willy Sommers kijkt immer vrolijk en goedgemutst het leven tegemoet en hij laat ons weer gezellig delen in zijn levensvreugde. Zijn nieuwe single “Ik Moet Aan Je Denken” is opnieuw een energieke, bruisende single van de man die wel eeuwig jong lijkt te blijven!




Laura Lynn – “Wij Vieren Feest!”

Laura Lynn brengt ons met haar nieuwe single al helemaal in de juiste sfeer voor de nakende Eindejaarsfeesten! Single uit het nieuwe album van Laura Lynn “Dat Goed Gevoel”





Op 30 november ligt de live CD + DVD van “Christoff & Vrienden” in de winkel, ter promotie deze solo versie van de knaller “Omdat Ie Zo Mooi Is”!!





Elke – “Jij Bent Zo Anders”
Elke (Taelman) won in juni 2012 de categorie ‘Vlaamse meezingers’ van de wedstrijd ‘De Muziekklas’ van Radio 2, met het aanstekelijke nummer “Dat Hemels Gevoel”. Met die single stond ze van 4 augustus tot en met 29 september 2012 onafgebroken in Vlaamse UltraTop 10 en was ze een graag geziene gaste in de TV programma’s “Vlaanderen Muziekland” (vrt) “anne’s café” (anne) en “De Vlaamse Top 10” (Ment TV). Elke heeft een opvolger klaar voor “Dat Hemels Gevoel” en haar nieuwe single “Jij Bent Zo Anders” maakt meteen duidelijk dat Elke een blijvertje wordt in de Vlaamse muziekwereld! Fris, vlot, jong en lekker aanstekelijk...meer moet dat niet zijn!

Meer info: www.arsproductions.com 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Avant Marche ! is nieuwe EXPO in Huis Van Alijn

Na de lancering van het boek van Stephan Vanfleteren & Vlamo, is de tijd gekomen om onder het gesternte van Sint-Cecilia de expo aan te kondigen.

En avant, marche! opent officieel de deuren op zondag 25 november om 11:00 in het Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent.

Terwijl Stephan Vanfleteren afgelopen zomer de muzikanten in zijn studio portretteerde, trok het Huis van Alijn Vlaanderen rond. We gingen de fanfares en harmonies in hun repetitielokaal opzoeken en doken in hun archieven en erfgoedschatten.

Op de expo raken heden en verleden elkaar. De portretten van Stephan Vanfleteren worden in een intieme klank- en videomontage getoond. Daarnaast krijgt de bezoeker een staalkaart van unieke archiefstukken van muziekmaatschappijen te zien. Historisch marcherend beeldmateriaal en uiteraard klank ontbreken niet.

En avant, marche!

 

 

 

 

 

De expo biedt een brede inkijk in het verenigingsleven en tradities van fanfares en harmonies. In een parcours doorheen het museum zet het muzikaal erfgoed tot 15 september 2013 de hoofdtoon. Ook op straat en online laten we de fanfares los.

En avant, marche! is een samenwerking tussen het Huis van Alijn, Vlamo, Uitgeverij Hannibal, Resonant, het Centrum voor Beeldexpressie en tientallen muziekverenigingen. Dit partnerschap resulteert in een boek en een expo waaraan diverse activiteiten, zoals workshops, lezingen en een concertprogramma worden gekoppeld. De komende maanden zal u ervan horen. Hou alvast ons programma van de Gentse Museumnacht op donderdag 29 november in de gaten.

 Info: www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flandrianieuws
  • Aanraders deze week

De aanvoer van spruitjes neemt toe. Prijzen zijn voordelig voor de tijd van het jaar. Het aanbod van kolen bleef ongewijzigd. Rode kool en savooikool zijn duurder dan de witte, maar normaal voor de tijd van het jaar. De aanvoer van chinese kool verloopt stabiel. Prijzen zijn erg voordelig! De productie van witloof bleef eveneens op hetzelfde niveau. Prijzen zijn sterk gedaald. De beschikbaarheid van knolselder werd groter, prijzen daalden.

  • Duurder

Alle kropsla, slasoorten (lollo bionda, rossa en eikenblad rood en groen) en veldsla zijn stevig geprijsd. De aanvoer van bloemkool neemt verder af. Prijzen gingen omhoog. De productie van tomaten is dalend, prijzen zitten in de lift. Normaal voor de tijd van het jaar.

  • Fruit

De beschikbaarheid van peren en appels is overzichtelijk. Prijzen van beiden zijn licht gedaald. Dit is het moment om rode kool te bereiden met Boskoop-stoofappels. Maak dit nu voor heel de winter klaar op 1 moment, maak porties en vries dit in! Zalige winterkost en nadien veel tijd en geld bespaard!

Recept van de week : Zalm met dille en prei-risotto




Ingrediënten voor 1 persoon:

1 moot zalm (ong. 120 g)
1 wortel
3 takjes dille
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel droge witte wijn
1 stengel Flandria-prei
1 sjalot
1 eetlepel olijfolie
60 g volle rijst
200 ml magere visbouillon
peper en zout

Bereidingswijze

Spoel de moot vis en leg hem op een vel aluminiumfolie. Kruid hem met peper en zout en beleg de bovenkant met de fijngehakte dille. Besprenkel met het citroensap en de witte wijn. Vouw de alufolie dicht tot een papillot en laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak ondertussen de risotto. Maak de prei schoon (behoud een deel van het loof) en snijd in stukjes. Fruit de gesnipperde sjalot en in brunoise gesneden wortel in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat enkele minuten al roerend mee fruiten. Voeg de stukjes prei, 100 ml visbouillon, peper en zout toe. Laat al het vocht op een vrij hoog vuur verdampen terwijl u blijft roeren. Zet het vuur lager en voeg geregeld een scheut bouillon toe. Laat zachtjes koken tot alle bouillon is opgeslorpt en de rijst beetgaar is. Schep de rijst op een bord en maak in het midden een opening. Leg hierin de opengevouwen papillot.

Bron: Flandria

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Museumnacht op 29/11/2012



Op donderdag 29 november 2012 zetten de Gentse musea hun deuren de hele avond open voor het publiek. Het publiek kan van 18 tot 1 uur gratis de collecties en tentoonstellingen ontdekken. Ook het Design museum Gent zet die avond/nacht zijn beste beentje voor onder de noemer Konnichiwa! Hello.

Een overkill aan invloeden, mensen en drukte? In het Design museum Gent ervaart men tijdens de Museumnacht zen. Laat al het overbodige gaan en geniet van de creatieve en uitgebalanceerde ontwerpen van Shiro Kuramata, Japans belangrijkste ontwerper van het einde van de 20ste eeuw. Geen zen zonder aandacht, en aandacht verkrijgt men door een haiku te schrijven, een origami kraanvogel te vouwen en een uitdagende zoektocht te volgen die de bezoeker door de tentoonstelling leidt. Ganbaro. Naast rust en concentratie is er in het museum ook vertier te vinden. In de binnentuin staat ‘het lege concert’ oftewel de karaokebar.

Programma

  • Doorlopend: Japanse hapjes en drankjes en de zoektocht 'Japan op zijn best'. Maak kans een Bento Box in de wacht te slepen.
  • 20 uur: Haiku-workshop onder leiding van Hedwig Aerts (de workshop duurt twee uur en is voor een beperkt publiek. Inschrijven is noodzakelijk)
  • 19.30 - 21 uur: Hang de Japanse toerist uit. Laat je fotograferen door het I Design-team van AmuseeVous!
  • 20.30 – 24 uur: Karaoke
  • Om 19.30, 20.30 en 21.30 uur: Demonstratie Japanse bloemschikkunst, Sogetsu-school onder leiding van Mit Ingelaere-Brandt, voorzitster van Ikebana International
  • Om 20.30 en 21.45 uur: Workshop Origami – vormgeven met papier onder leiding van studentenvereniging ‘Tomo no Kai’

Praktisch

Gentse museumnacht
op donderdag 29 november 2012 van 18 tot 1 uur in het Design museum Gent, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent. De toegang is gratis.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Iets met textiel" organiseert slotfeest op 1/12/2012

Textiel in de Bloemekenswijk

Buurtwerk Bloemekenswijk
engageerde zich om in 2012 de hele wijk bij een groots textielproject te betrekken: bewoners, organisaties, bewonersgroepen, diensten, scholen en lokale handelaars konden het hele jaar door hun stofje bijdragen. Gezien het rijke textielverleden van de wijk (denk maar aan de gewezen katoenspinnerij ‘Filature Nouvelle Orléans’, textielfabriek ‘UCO’, enz.) was het thema van het nieuwe project snel gekozen: ‘Iets met textiel’. Op zaterdag 1 december 2012 vindt op de UCO-site het slotfeest van het project plaats.

Buurtwerk Bloemekenswijk en verschillende partners uit de wijk organiseerden het hele jaar door creatieve en ludieke initiatieven in het kader van dit project.

Het slotfeest is het resultaat van een hechte samenwerking in de Bloemekenswijk. Dankzij de talrijke activiteiten in het kader van ‘Iets met textiel’ werden nieuwe contacten gelegd tussen professionele buurtorganisaties, vrijwilligers en bewoners. Het zijn stuk voor stuk mensen die met hart en ziel en vooral met veel 'goesting' aan het project deelnamen.

Uit dit netwerk aan contacten groeiden nieuwe initiatieven zoals de nieuwe dansgroep ‘De Danskriebels’ en de Buurtkeuken, die wekelijks voor gemiddeld dertig buurtbewoners een maaltijd bereidt. Ook het naaiatelier, waar buurtbewoners wekelijks op een creatieve manier aan de slag kunnen, is een dergelijk, nieuw initiatief.

De organisaties en partners die meewerkten aan het textielproject zijn: Bibliotheek Bloemekenswijk, Dekenij Bloemekenswijk, Gebiedsgerichte Werking, Basibomoko, Brede School, Lokaal Dienstencentrum De Boei, Wijkgezondheidscentrum De Kaai, MIAT, Breiwinkel Dahliastraat, Vzw Maanlicht, OCMW Gent, Museum Dr. Ghuislain, Lotusschool, Bewonersgroep Les Meufs en vzw Jong.

Het slotfeest van ‘Iets met textiel’ is het einde van een jaarproject maar meteen ook het begin van een nieuwe reeks boeiende activiteiten, ontstaan vanuit nieuwe netwerken in de buurt.

Het programma van het slotfeest op zaterdag 1 december 2012 ziet er als volgt uit:

  • 15 uur: openingsspeech
  • 15.15-16.45 uur: optreden van ‘Rock au vin’
  • 15-18 uur: gekke kapsels in het kinderkapsalon en vrolijke gezichten in de grimestand
  • 15-18 uur: heerlijke gebakjes van buurtbewoner Armand en Gentse gestreken mastellen
  • 16-18 uur: workshop ‘maak je eigen lampenkapje, textielbuttons en wenskaartjes’
  • 17-17.30 uur: dansoptreden ‘Danskriebels’
  • 17.30-18 uur: première van de boodschappentas voor de wijk: drie exclusieve boodschappentassen worden onder de bezoekers verloot
  • 18-19 uur: Walters historische modeshow (deel 1)
  • 19-19.30 uur: pauze en tijd voor een heerlijke warme maaltijd (door de Buurtkeuken)
  • 19.30-21 uur: Walters historische modeshow (deel 2)
  • 21-22.30 uur: blues-optreden van ‘The Suspects’
  • 23 uur: einde

Doorlopend:

  • kledingruilbeurs
  • kinderanimatie
  • tentoonstelling: geschiedenis en toekomst van de UCO-site, creaties van het naaiatelier, reuzegrote textielwijkkaart en project Brede School
  • bar

Praktisch

Het slotfeest vindt plaats op zaterdag 1 december 2012, van 15 tot 23 uur, op de UCO-site in de Maïsstraat.

Reageer (0)

26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veur "ne schuune Kerstdag" moedde in de Minard zijn !

Cie Van de Leute

Gedurende de maand december kan u in Minard opnieuw genieten van een amusante voorstelling in de traditie van het Gentse volkstheater.

Deze keer is het de Compagnie Van de Leute, onder leiding van Jan De Raedt, die u meeneemt in een wervelend lach-spektakel.

‘Ne Schuune Kerstdag’ is een bewerking in het Gents van ‘Absurd Person Singular’, van de bekende Engelse toneelauteur Alan Ayckbourn.

 

We maken kennis met drie koppels in hun drie keukens op de kerstavonden van drie opeenvolgende jaren.

De Simoensen zijn van bescheiden afkomst, daarnaast zijn er de bankdirecteur en zijn echtgenote, evenals de buurman/architect met zijn vrouw, die absoluut zelfmoord wil plegen.

Er spelen zich tal van typische kerstfeest-incidenten af, die we als toeschouwer vanop de eerste rij kunnen meevolgen.

Maar we worden eveneens geconfronteerd met de geleidelijke sociale klim van de Simoensen, en de evenredige afgang van de anderen.

 

Productieleider en acteur Jan De Raedt is zich een stevige reputatie aan het opbouwen binnen het hedendaagse Gentse volkstoneel.

Zo wist hij vorig seizoen meer dan 3000 mensen te bekoren met zijn ‘Surprise Weekend’ ,dat hij met zijn gezelschap ‘Lindecoulisken’ ondermeer in de Minard opvoerde.

 

Productie: Jan De Raedt

Regie: Wim De Puydt

Met: Natascha Willems-Betty Bouckaert-Chris Bellecoste-Vanessa Chauvin-Dirk Provyn en Jan De Raedt

 

op zaterdag 8/12 (première), vrijdag 14 & zaterdag 15/12, woensdag 19 tem zaterdag 22/12, woensdag 26 tem zaterdag 29/12 om 20u00

op zondagen 9, 16, 23 en 30/12 om 15u00

 

Toegangsprijs : 15 euro

Ticketreservatie via Ticketbalie Vooruit (St Pietersnieuwstraat 23- Gent) - 09/267 28 28

di-vrij van 11 tot 18u (zaterdag van 15-18u) of via deze link

 

Plaats van het gebeuren : Minardschouwburg Walpoortstraat 15 Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Bos trapt nieuw programma af op 14/11 in Roma (Borgerhout)

Na ruim een seizoen solo voorstellingen verzorgd te hebben, zal het een feest zijn om Stef Bos vanaf 14 november weer met zijn muzikanten aan het werk te horen en zien in België.

De muzikanten: René van Mierlo (gitaren), Martin de Wagter (drums), Steven Cornillie (toetsen) & Lené te Voortwis (bas, contrabas).

Het vertrekpunt van de voorstelling is kort samengevat: “pessimisme is het kijken naar de werkelijkheid op een te korte termijn.” Een uitspraak van Ryszard Kapuscinski (Poolse dichter/journalist met een grote interesse voor Afrika).

Het is een voorstelling die vertrekt vanuit een werkelijkheid (eerste drie nummers) die soms tot pessimisme kan leiden (met nummers als De Figuranten, Het Midden en Voltaire).

Daarna krijgt het optimisme ruim baan in een reis rond de wereld met de Balkan en Afrika als rode draad met o.a. Engjelushe (Albanië), Kusturica (Servië), Forca da Mudanca (Mozambiek) en Gelukkig (Zuid-Afrika).

Veel muziek dus, maar natuurlijk ook op Stefs gebruikelijke manier aan elkaar gepraat. Hij verwoordt hoe je als songwriter iets met de tijd doet waarin je leeft. Doordat Stef voor een groot deel in Zuid-Afrika verblijft, is het voor hem zalig om af en toe op afstand naar zijn vaderland te kijken, waardoor hij niet teveel afgeleid wordt door de dagelijkse feiten, en hij steeds met een frisse, maar ook kritische kijk weer met veel levenslust terug keert ‘op eigen bodem’.

En na de uitgeklede solo voorstellingen krijgen de 2012-2013 voorstellingen ook deze keer weer een passend decor om naar uit te kijken!

Stef Bos toert in 12/13 met een titelloos programma en een band door de lage landen.

Het vertrekpunt van de voorstelling was het beeld van de jonge Zuid-Afrikaanse schilder Christiaan Conradie. Het vervolg was een verzameling van veel nieuwe woorden en muziek die samen met oudere nummers de verbeelding en de verwondering ruim baan willen geven. Verder geen woorden meer over wat er gaat gebeuren op het podium…

Het beeld bovenaan dit item vertelt alles.

Met:

Stef Bos

Steven Cornillie - piano

René van Mierlo - gitaar

Roberto Mercurio - bass

Martin de Wagter - drums

 

Website        www.stefbos.be

 


speellijst

                                              

 

 

14/11/2012     Borgerhout, De Roma          20.30 u            03/292.97.40  ww.deroma.be

 

15/11/2012     Bornem, C.C. Ter Dilft           20.30 u            03/890.69.30  www.terdilft.be

 

17/11/2012     Gent, Capitole            20.00 u            0900/69.900   www.musichall.be

 

18/11/2012     Hasselt, Cultuurcentrum       20.00 u            011/22.99.33  www.ccha.be

 

21/11/2012     Scherpenheuvel, G.C. Den Egger     20.00 u            013/46.06.50  www.denegger.be

22/11/2012     Dilbeek, C.C. Westrand         20.30 u            02/466.20.30 
www.westrand.be

 

06/12/2012     Tielt, C.C. Gildhof       20.30 u            051/42.82.20  www.tielt.be

 

07/12/2012     Sint-Niklaas, Stadsschouwburg         20.00 u            03/766.39.39  www.ccsint-niklaas.be

 

08/12/2012     Lanaken, Cultureel Centrum 20.15 u            089/73.98.50  www.cclanaken.be

 

09/12/2012     Vilvoorde, C.C. Het Bolwerk 20.30 u            02/255.46.90  www.hetbolwerk.be

Tourneeplanning en promotionele ondersteuning: Cultura vof      014/85.37.03  www.culturavof.be


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landjuweelfestival start op 31/10

foto

Het Landjuweelfestival, het festival voor amateurtheater, vindt plaats van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november 2012 op verschillende plaatsen in Gent, waaronder de Sint-Baafsabdij. De andere locaties zijn onder andere schouwburg NTGent, Minard en Tinnenpot.

Het is volop herfst, en waar voel je dat beter dan tussen de verweerde stenen van de ruïne van de Sint-Baafsabdij? Vertelsels schieten er op alle plekken als paddenstoelen uit de grond. Binnen en buiten vind je vertellers die je laten proeven van hun pittige, korte verhalen. Er zijn er zoetzure, vette en magere, zalige en af en toe ook giftige. Kom je voorraad inslaan, om er tijdens je winterslaap heerlijk over na te dromen.

Elke dag zijn er twee vertellers aanwezig:

  • woensdag 31 oktober om 11 uur: Chris Reyns en Bart Verdonck
    duur: 55 min.
    voor kinderen vanaf 6 jaar (uitverkocht)
  • donderdag 1 november om 11 uur: Marcel Vandemaele en Rita Van Overstraeten
    duur: 1 uur
    voor volwassenen
  • vrijdag 2 november om 20 uur: Erwin Bohyn en Koen Vandenberghe
    duur: 1 uur
    voor volwassenen
  • zaterdag 3 november om 11 uur: Peter Lein en 2 neven
    duur: 50 min.
    voor kleuters vanaf 4 jaar
  • zondag 4 november van 14 tot 16 uur (doorlopend): Open vertelpodium:
    ‘Verhalen voor de winterslaap’
    Voor de laatste keer dit jaar zet de Sint-Baafsabdij op zondag de deuren open. Vergeet de klamme kilte van de herfst, voor één dag straalt een hartverwarmende gloed van vertelsels uit alle hoeken van de abdij.

Info en reservaties

Het volledige programma van het Landjuweelfestival staat op de website www.landjuweelfestival.be. Tickets zijn verkrijgbaar via het bespreekbureau van NTGent, online, telefonisch (09 225 01 01) of aan de balie van het bespreekbureau, Sint-Baafsplein 17, zelf.

Reageer (0)

25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooktheater op COUNTRYSIDE (1 - 4/11 Flanders Expo)

     

Tijdens de lifestylebeurs Countryside+ zorgt het magazine Culinaire Ambiance opnieuw voor een verrassend programma met 4 topkoks die dagelijks inspirerende kookdemo’s geven in het Kooktheater.  Het publiek kan meekijken in de potten van de chefs en inspiratie opdoen voor de komende feestdagen. Ook in de keuken heeft authenticiteit de laatste jaren aan belang gewonnen. Lokale, artisanale en vergeten producten en gerechten die met liefde en geduld bereid worden krijgen opnieuw de volle aandacht. In de ‘Cook & Taste’ hal wordt in een speciaal ingericht kooktheater het volgende programma voorgeschoteld:

Donderdag 1 november

Een dag in het teken van de Grijze Noordzeegarnaal met de ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’:

Giovani Oosters (Vous lé Vous - Hasselt), Frédéric Van Quathem (Bresca - Kerksken), Alex Clevers (sterrenrestaurant Vivendum - Dilsen-Stokkem) en Paul Hendrickx (sterrenrestaurant Aneth - Brugge)

Vrijdag 2 november

‘Vrijdag Veggiedag’ met ondermeer de 2 bekendste hobbykoks van Vlaanderen: Claudia Allermeersch (allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen) en Johan Engelen (‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ editie 2). Foodstylist en veggiespecialist Philippe Vanden Bulck van Culinair Ambiance maakt het programma compleet.

Zaterdag 3 november

Sterrenchefs en ‘Jong Keukengeweld’: Wim Ballieu (foto links) (tv-gezicht van Goe Gebakken en brein achter het pop-up concept Balls & Glory), Hilaire Spreeuwers (Bitter Zoet in Zonhoven), laat ons kennismaken met de nieuwe trend van Belgische kwaliteitsbieren in combinatie met de hedendaagse keuken, Benoit Dewitte (sterrenrestaurant Benoit & Bernard Dewitte in Zingem bij Gent) en Wout Bru (sterrenchef van Maison Bru in de Provence, gezicht van Masterchef en Junior Masterchef, hoofdredacteur Culinaire Ambiance).

Zondag 4 november

Ideetjes voor de feestdagen. Een gezonde mix van culinair toptalent en hobbykokgeweld met ondermeer Seppe Nobels (restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen), Johan Engelen (‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ editie 2) en Claudia Allemeersch (allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen)

Jaarlijks trekt Countryside+ zo’n 40.000 bezoekers die op 4 dagen tijd het gevarieerde aanbod van meer dan 300 exposanten kunnen ontdekken. De beurs Countryside+ vindt plaats van 1 tot en met 4 november 2012, telkens van 10 tot 18u. in Flanders Expo.

Zie www.countryside.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit u als Gentenaar naast de burgemeester in nieuwe Quiz ?


  

In het voorjaar 2013 komt de quiz ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’ op tv-zender VIER. Gent wil met een Gents duo en de burgemeester deelnemen en die titel binnenhalen. Om dat duo te vinden, organiseert de Stad Gent op zaterdag 10 november 2012 een preselectie.

Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven. De inschrijfperiode is verlengd tot en met zaterdag 3 november 2012. Bovendien maakt iedereen die deelneemt aan de preselectie kans op een overnachting voor twee personen in een Gents viersterren-hotel.

Ga naar www.gent.be om u in te schrijven

Begin 2013 produceert het televisiebedrijf Woestijnvis een nieuwe quiz voor VIER. Die heeft als voorlopige titel ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. In dat nieuwe tv-format gaat Woestijnvis op zoek naar een quizploeg – en op die manier naar de gemeente – die een jaar lang die eretitel mag dragen.

Alle 308 Vlaamse steden en gemeenten werden uitgenodigd om een quizploeg af te vaardigen. Zo’n ploeg telt twee kandidaten: een man en een vrouw. Alle ploegen worden op zaterdag 1 december 2012 verwacht voor een grote preselectie die Woestijnvis organiseert. De tachtig ploegen die als beste uit die selectie komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma begin 2013.

Preselectie

Ook Gent wil deelnemen en moet tegen donderdag 15 november 2012 zijn duo doorgeven aan Woestijnvis. Om de Slimste Gentenaars te vinden, organiseert de Stad Gent op zaterdag 10 november 2012 vanaf 18 uur een preselectie in restaurant Kantienberg, Stalhof 45, 9000 Gent.

Ze doet dat in samenwerking met Gent Quizt, een organisatie die veel ervaring heeft met het organiseren van quizzen (wekelijkse caféquizzen in Gent, maar bijvoorbeeld ook Quiz4Life in 2009, De Tafel van 4 voor het Davidsfonds in 2010, enz.). Meer info over Gent Quizt staat op de website www.gent-quizt.be.

De preselectie op zaterdag 10 november 2012 zal bestaan uit een aantal voorrondes voor alle deelnemers. Op het einde wordt dan een finaleronde gespeeld met de beste spelers van de avond.

Deelname is gratis. Bovendien wordt onder de deelnemers een overnachting voor twee personen in een Gents viersterrenhotel verloot.

Solo of duo

Deelnemers kunnen zich als duo inschrijven. Een duo bestaat steeds uit een man en een vrouw. Men kan zich ook individueel inschrijven. Op zaterdag 10 november 2012 speelt men dan de voorrondes alleen. Na de voorrondes vormt de jury zelf duo’s uit de beste solospelers. Die nieuw samengestelde, complementaire duo’s nemen het dan in de finale op tegen de beste vooraf ingeschreven duo's.

Voorwaarden

Deelnemers moeten voldoen aan volgende voorwaarden:

  • een ruime kennis hebben.
  • bereid zijn Gent te vertegenwoordigen in de tv-quiz.
  • zich individueel of als duo (een man en een vrouw) inschrijven.
  • op de dag van de inschrijving 18 jaar zijn.
  • in Gent gedomicilieerd zijn.
  • vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de preselectie op zaterdag 1 december 2012.
  • vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de opnames van het tv-programma in het voorjaar van 2013.

Praktisch

De inschrijfperiode is verlengd tot en met zaterdag 3 november 2012. Men schrijft zich in door het webformulier in te vullen. Dat staat op de website www.gent.be/slimstegemeente. Men kan ook van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur bellen naar Gentinfo op tel. 09 210 10 10.
De preselectie vindt plaats op zaterdag 10 november 2012 vanaf 18 uur. Plaats van afspraak is restaurant Kantienberg, Stalhof 45, 9000 Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dialysepatiënten en verplegend personeel in theatervoorstelling ( 25-28/10)



Op donderdag 25 oktober (20.30 uur ) - vrijdag 26 oktober (20.30 uur ) - zaterdag 27 oktober (20.30 uur ) en zondag 28 oktober ( 18.00 uur ) spelen dialysepatiënten en verplegend personeel van AZ Maria Middelares de voorstelling "Merci ,meneer Maurice " in Scalaplatform , Dendermondsesteenweg 163 te Gent.

 

Wij kunnen u deze voorstelling warm aanbevelen !

Reservaties via 09 /228 87 20

 

Merci,meneer Maurice

 

Deze eenakter is een momentopname uit het leven van Maurice Maeterlinck, meer bepaald een soort van kruisbestuiving met zijn beste vrienden en omgeving.

U zal niet alleen met meneer Maurice zelf kennismaken ,maar ook met zijn grootste bewonderaar John Flanders. Met zijn beminde Georgette Leblanc , zijn nichtje Virginie Loveling en zijn beste kameraad Cyriel Buysse.

 

Frans Babbelaar heeft dit stuk geschreven tijdens zijn lange dialyse-sessies, als verdere bewerking op het eerdere “Vlaming in het Frans” dat succesvol werd opgevoerd op de salonboten van Gent – Watertoerist en een van de blikvangers van het Maeterlinck-jaar is geworden.

 

Hij heeft in deze uitbreiding dezelfde rollen gebruikt als in theater op het water ,Ganda Literatura ,maar deze keer met mensen uit het Ziekenhuis Maria Middelares in de voornaamste rollen.

Op deze manier komen deze verplegers en verpleegsters, en bij uitbreiding het ganse dialysegebeuren, nog eens in de belangstelling en kunnen ze op deze  manier tonen heel wat in hun mars te hebben.

De dokters , het verplegend en ondersteunend personeel kunnen op geen enkele manier genoeg geloofd worden. Voor wat deze mensen dagelijks presteren bestaan geen woorden en dus wil Frans Babbelaar hen in de persoon van Tony en Liesbeth op deze wijze hulde brengen. En met hen al die andere fantastische mensen die er voor zorgen dat hij (en vele anderen ) nog vrij normaal kan leven.

 

Tijdens deze voorstellingen zullen de mensen gemotiveerd worden om orgaandonatie- formulieren in te vullen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music
ARS Entertainment en Universal Music stellen ook nu weer enkele nieuwe singles voor die ongetwijfeld hoog zullen scoren. Een kort overzicht:



Kathleen – De Sinterklaas Polonaise

Kathleen Aerts is back!!...en daar gaan de kids zeer tevreden mee zijn, want ze blijft voor de jongsten onder ons een absolute heldin. Op 9 november zal haar nieuwe CD “Dag Sinterklaasje” in de winkel liggen en dat belooft een toppertje te worden!! Kathleen zingt op deze CD de allerleukste en bekendste Sinterklaasliedjes én zorgt voor een fantastisch extraatje want ze maakte zelfs 5 gloednieuwe liedjes voor de Sint! 1 van die nieuwe nummers is “De Sinterklaas Polonaise”, een superleuke meezinger voor jong en oud!

POPKIDZ – “Halloween”

Elena (12), Taïsha (14) en Mauro (14), oftewel de “POPKIDZ” zijn klaar om hun grote droom waar te maken en Vlaanderen te veroveren. Met “POPKIDZ” gaan ze voor pure fun en willen ze superleuke popliedjes maken voor de kidz. Onze drie POPKIDZ kennen elkaar al jaar en dag! Niet van school of de buurt, maar wel door hun gemeenschappelijke passie “dansen”! Ze maken alle drie ook deel uit van DanzAteljee’s Dansationteam! Het team dat ondermeer dansers levert aan Junior Eurosong en DisneyChannel...het podium heeft voor hen dus alvast geen geheimen meer. Dat ze nu met drie samen mogen dansen en zingen is voor hen een ware droom. Het eerste nummer waarmee ze uitpakken heet “Halloween” en is gemaakt op de muziek van “Euphoria”, de superhit van Songfestivalwinnares Loreen. Voor dit nummer mochten ze meteen hun allereerste videoclip maken...en geheel in de sfeer van de titel van hun liedje konden de nodige zombies en griezels daar natuurlijk niet in ontbreken! Vlaanderen zet je schrap, want hier is POPKIDZ!!


Luc Steeno – “Ik Hield Van Jou

Luc Steeno scoorde dit voorjaar enorm met het album “Luc Steeno zingt Adamo”, een CD waarop hij de grootste hits van Adamo omtoverde in prachtige Nederlandstalige versies. Dit album stond wekenlang in de Top van de Ultratop Albumcharts en op 11 juli kreeg een trotse Luc Steeno dan ook een GOUDEN Award voor de verkoop van meer dan 10.000 ex!! Luc verdiepte zich dan ook wat graag opnieuw in het onmetelijke oeuvre van Adamo om nog enkele onbewerkte schatten van een Nederlandstalig jasje te voorzien. Het resultaat zal op 6 november 2012 in de winkel liggen, wanneer de luxueuze ‘Limited Edition’ van “Luc Steeno zingt Adamo” in de winkel ligt mét 4 nieuwe nummers!! 1 van die nieuwe nummers is “Ik Hield Van Jou”, een bloedmooie Nederlandstalige bewerking van Adamo-klassieker “Amour Perdu”. Een heerlijk voorsmaakje voor de vele fans!



Sugarfree – “Kus Me Zacht”

Het frivole meisjesduo Sugarfree veroverde met hun vorige singles “De Wind Fluistert Jouw Naam”, “Volg Je Hart” en “Jongeman” heel wat harten en met hun nieuwe single zullen er ongetwijfeld nog vele volgen. Geen Nederlandstalige cover van een grote hit deze keer, maar een volledig nieuw, eigen nummer! “Kus Me Zacht” zingen Gildy en Nathalie ons toe...wie zijn wij om zulk verzoek te weigeren...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelvereniging PODIUM (Lovendegem) zit met 2 op 1 kamer
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Het bestuur en de leden van de toneelvereniging Podium hebben het genoegen u uit te nodigen op een van de voorstellingen van hun nieuwste productie

MET 2 OP 1 KAMER

Een schitterend blijspel van Ruud De Ridder in een regie van Werner Van der  Elst

30 NOV. & 1-7-8-14-15 DEC. 2012 om 20 uur

2 & 9 DEC. 2012 om 15 uur


In POC “Den Osschaert”, Kasteeldreef 75, Lovendegem.

Telefonisch kaarten bestellen op 0478/438.118 of 09/226.90.68

of via podium@telenet.be

Voorverkoop € 8 – Kassa € 9

Geen genummerde plaatsen – Deuren open 45 min. vóór aanvang.

Waar het om draait:

Edgard Van Diest (Koenraad Verrrept) is opgenomen voor een blindedarm operatie. Omdat er geen eenpersoonskamer meer beschikbaar is ligt hij, voorlopig nog alleen, op een kamer voor twee. Hij hoopt dat er niemand zal bijkomen maar als Charel Muyshondt (Marc Thys) ook op zijn kamer komt te liggen, gaan de poppen aan het dansen. Op een rustig herstel hoeft hij niet meer te rekenen met zo iemand naast hem, zeker niet als er ook nog een klunzige verpleger (Patrick Van Watermeulen) de kamer in en uit loopt. Zijn vrouw (Stefanie Van Vlaenderen) en de bazige hoofdverpleegster (Mireille Wittevrongel) brengen geen soelaas, alleen het pittige verpleegsterke Maggie (Stefanie Meulewaeter) kan zijn slecht humeur wat opvrolijken. En zijn vriend en buurman (Marc Deleureré) komt telkens op bezoek wanneer Edgard juist de kamer uit is.

Ik zou niet graag in de plaats zijn van die arme Edgard.

Waarom ?? Gewoon gaan kijken !!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdagnacht = WINTERTIJD



Zaterdagnacht
gaat de wintertijd in. U moet de klok één uur achteruit zetten, wat betekent dat de nachtrust met één uur wordt verlengd. Hierdoor is het‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker.

Terugzetten van de klok vraagt om enige aanpassing van ons slaapritme. Dat lukt meestal goed als u het normale dag-/nachtritme aanhoudt. Sommige mensen kunnen last hebben van concentratiemoeilijkheden op het werk, depressiviteit of agressie en eetproblemen. Na een tweetal dagen zou u moeten gewend zijn aan het nieuwe uur. Bij de invoering van het zomeruur zijn de problemen soms iets groter.

• Indien u uit ervaring weet dat u moeite hebt om u aan te passen, zou u in de dagen voor de uurwissel de bedtijd met 15 minuten per dag kunnen verschuiven, in plaats van ineens met een uur. Ga dus elke dag een kwartiertje later slapen en sta ook iets later op. De omschakeling is dan niet zo groot.

• Indien u last hebt van het winteruur, dan kunt u proberen om overdag zo veel mogelijk buiten te zijn. Wanneer u ’s ochtends in het donker naar uw werk vertrekt en ’s avonds in het donker terug thuis komt, mist u misschien daglicht.

Volgens sommige studies in het buitenland zou de invoering van het winteruur tijdens de eerste weken gepaard gaan met een stijging van het aantal verkeersongevallen met voetgangers en fietsers. Neem daarom uw voorzorgen als uw kinderen ’s morgens in het donker naar school vertrekken. Als ze met de fiets gaan, moeten ze zeker licht hebben. Als ze te voet gaan, kan u ze eventueel een fluorescerend vestje aantrekken. Bij het oversteken is het extra opletten geblazen.

Reageer (0)

18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music

ARS Entertainment en Universal Music stellen ook nu weer enkele nieuwe singles voor die ongetwijfeld hoog zullen scoren. Een kort overzicht:



Lionel Richie feat. Natalia – “Angel”

Na maandenlange speculaties omtrent haar muzikale toekomst, kon Kempense nachtegaal Natalia onlangs met gepaste trots haar handtekening zetten onder een langdurig platencontract bij Universal Music. Na de aankondiging van een nieuw album en een groot jubileumconcert in de Lotto Arena volgend jaar, is met de samenwerking met Universal Music het laatste stukje van de puzzel gelegd voor de Vlaamse popdiva. De eerste vrucht van de tandem Natalia/Universal Music wordt meteen een klepper van formaat! Natalia gaat namelijk met niemand minder dan Lionel Richie in duet op diens nieuwe single “Angel”, een herwerkte versie van zijn wereldhit uit 2000. Dit nummer zal ook op de ‘Belgian Version’ van zijn nieuwe album “Tuskegee” staan, waarop Richie zijn hits als duetten zingt met countrysterren als Shania Twain (Endless Love) en Kenny Rogers




Laura Lynn – “Parapapa”

Na de nr.1 hits “De Kusjesdans” en “Maar Met Vlaamse Meisjes”, pakt Laura Lynn nu uit met de 3de single uit haar nieuwe album “Dat Goed Gevoel”, dat op 2 oktober 2012 verschijnt. Hoogzwangere Laura maakte een Nederlandstalige ambianceversie van de wereldhit “Rap Das Armas” van Cidinho E Doca (2009). Verrassend is wel het minste wat we kunnen zeggen, maar o zo aanstekelijk!



Frank Galan – “Land Van Mijn Dromen”

Midden oktober 2012 komt Frank Galan’s grote droom uit, want dan ligt zijn nieuwe CD “Mijn Ode Aan Julio” in de winkel. De grootste en meest romantische hits van Spaanse grootmeester Julio Iglesias worden hierop in meeslepende en warme Nederlandstalige versies gebracht door Frank. Eerste single uit dit nieuwe album wordt “Land Van Mijn Dromen”, een fabelachtig mooie Nederlandstalige versie van de Julio-classic “Un Canto A Galicia”.



Will Tura – “In De Schaduw Van De Maan”

Nieuwe single van de Keizer van het Vlaamse lied Will Tura, uit zijn met goud bekroonde album “Ik Ben Een Zanger”. Sommige zaken hebben echt niet meer woorden nodig...luister en geniet!




The Sunsets & Bart Van den Bossche – “De Heuveltjes Van Erika”

The Sunsets brachten op 11 juli 2012 het album Vlaamse Klassiekers uit. Op dat album staat, naast de vele prachtige accordeonversies van de grootste Vlaamse hits allertijden, ook 1 classic waarbij de originele uitvoerder mee in de studio is gedoken om zijn nummer opnieuw in te zingen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker Westhoeks op 22 en 23/09/2012



Op 22 en 23 september vindt de eerste editie plaats van de streekmarkt ‘Lekker Westhoeks’ (op en rond de Grote Markt van Poperinge). Toerisme Westhoek en de gemeenten Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren presenteren het lekkerste van de Westhoek. Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ wordt ook het nieuwe initiatief ‘Streekgerechten 2.0’ voorgesteld: een hele reeks chefs uit de regio plaatsen dit najaar vernieuwde streekgerechten op de menukaart.

De Westhoek zorgt ook op gastronomisch vlak voor een unieke couleur locale. De culinaire troeven genieten bekendheid tot ver buiten de grenzen. Op 22 en 23 september worden de vele schatten gepresenteerd op een markt met streekproducten. Producenten van streekgebonden lekkernijen organiseren proeverijen van zuivel, vleeswaren, desserts en zoetigheden uit de Westhoek. Een greep uit het aanbod: Houblonesse (een ambachtelijk streekproduct op basis van hopscheuten), Handsaeme Foie Gras, Hoeveslagerij ’t Lindebos, Biscuiterie Jules Destrooper, kaasboerderij de Moerenaar, De Beauvoordse Walhoeve, …

Logo Belgische Hop - Houblon Belge - Belgian Hops

Belgische hop

Belgische hop wordt geteeld op familiebedrijven die reeds generaties lang met veel kennis de hop verbouwen. Hierdoor blijft de teler  persoonlijk betrokken bij zijn eigen product: Belgische kwaliteitshop. De hopteelt wordt met de allergrootste zorg uitgevoerd, waarbij  kwaliteit als belangrijkste aandachtspunt wordt beschouwd. Brouwerijen of bedrijven die Belgische hop gebruiken om hun bieren te brouwen of om producten te maken, kregen onlangs een eigen logo.

Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ worden de bieren met het Belgische hoplabel voorgesteld op een 100 meter lange toog. Met een uniek degustatieglas kan je proeven van één of meerdere biersoorten (2€ per proeverij of 10€ voor degustatieglas en 4 proeverijen). De streekmarkt is gratis te bezoeken op zaterdag (14-20u) en zondag (11-19u).

Meer info: www.toerismepoperinge.be/nl/evenement/1216-2016-5234/lekker-westhoeks.html

Streekgerechten 2.0

Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ wordt ook het nieuwe gastronomisch initiatief ‘Streekgerechten 2.0’ voorgesteld. Chefs uit de Westhoek bundelen de krachten om streekgerechten en streekproducten in de kijker te plaatsen. Bestaande streekgerechten worden vernieuwd en op basis van lokale producten presenteren de chefs ook nieuwe gerechten. Door de ‘restyling’ van de streekgerechten krijgen zee een meer hedendaagse look. Telkens zijn de lokale producten het centrale thema.

Van 22 september tot 16 december 2012 zijn deze gerechten te proeven in diverse restaurants in Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren. Tijdens Lekker Westhoeks zal er voor een eerste keer van deze Streekgerechten 2.0 kunnen worden geproefd.

Lekker Westhoeks en Streekgerechten 2.0 kaderen binnen het Leaderproject 'Genieten in de Grensstreek' waarbij de diverse partners streven naar het verdiepen van de toeristische belevenis van de regio.

Alle info en adressen: www.toerismewesthoek.be/streekgerechten2.0

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bandits maken titeltrack van Peter Pan



Peter Pan
, The Neverending Story, in Vorst Nationaal is een unieke en indrukwekkende familievoorstelling gebaseerd op het originele verhaal van J.M. Barrie. Een indrukwekkend Europees creatief team, onder leiding van Geert Allaert, werd samengesteld om van dit spektakel iets unieks te maken. De regie wordt verzorgd door de Belg Luc Petit, de man die jarenlang de rechterhand van Franco Dragone (Cirque Du Soleil) was. De muziek wordt gecomponeerd door de Brit Matt Dunkley , één van ’s werelds bekendste filmcomponisten die in het verleden werkte aan films als Moulin Rouge en Pirates of the Carribean. De perspreviews van Peter Pan zijn net achter de rug en nu worden alle acrobaten en de cast klaargestoomd voor de Belgische publieke voorstellingen die plaats hebben in december 2012 en januari 2013. Daarna vertrekt deze Peter Pan productie naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Elk land heeft een “eigen” nationale Tinkerbell. In België wordt deze magische rol ingevuld door de ravissante Silvy De Bie.

Maar als kers op de taart zal er ook een échte Belgische titeltrack gelanceerd worden. Hiervoor werkt Music Hall samen met jong, aanstormend talent: BANDITS. Bandits is een Belgische pop-rock band die bestaat uit vier knappe en talentvolle artiesten. Ze staan al heel wat jaren samen op de planken en het zijn muzikanten pur sang. De vier bandleden namen ooit individueel deel aan Junior Eurosong. Onder Bandits brachten ze vorig jaar een album op de markt en ze schitterden in een eigen reality show op VTMKZOOM.  Jasper, Toon, Tim en Thomas zijn klaar om heel België te veroveren en na een enorm drukke zomer vol live-concerten, presenteren ze nu hun nieuwe single : Tijd Van Ons Leven. Deze Nederlandstalige song is het themalied van Peter Pan maar eveneens de eerste nieuwe single na de lancering van hun full album. De single werd geschreven door Sean Dhondt en Niko Westelinck en gaat geheel Peter Pan-gewijs over jonge mensen die eigenlijk niet oud willen worden. Vanaf 17 september is de single "Tijd Van Ons Leven" beschikbaar op iTunes.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe wandelroute in Landschapspark Bulskampveld



In Beernem is op vrijdag 14 september 2012 de Bulskampveldwandelroute ingewandeld, de 54ste provinciale wandelroute. Langs het traject ontdekken wandelaars de vele aspecten van het Landschapspark Bulskampveld. De nieuwe brochure en het startbord zijn er voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Patrick Van Gheluwe en burgemeester Johan De Rycke.

De Bulskampveldwandelroute (8,9 kilometer) verkent de kern van het domein Lippensgoed-Bulskampveld.  Langsheen de route maak je kennis met het prachtige kasteelpark en kasteel waar het Bezoekerscentrum Bulskampveld huist.  Je stapt langs de kruidentuin, het karren- en landbouwmuseum en het Vogelopvangcentrum. In hoeve Colpaert kan je dan weer terecht voor hoeveproducten.   

De landschappen van het Bulskampveld

Naast de prachtige dreven en bos, laat de wandelroute ook diverse natuurgebieden zien. Langs het educatieve Natuurpad Sint-Amandus leer je over de verschillende types landschap.   Ook zijn er de Aanwijsputten, het typische heide- en boslandschap en het Natuurreservaat Heideveld-Bornebeek met een gevarieerd landschap van wastine, bremstruwelen, bosweiden en droge en vochtige heide.  Via poortjes stap je van het ene naar het andere natuurgebied en maak je kans om de grazende Gallowayrunderen te ontmoeten.  Natuurlijk kan je op deze route niet omheen de mystiek van de Moorden van Beernem. 

Twee startpunten

Aangezien de routes perfect zijn bewegwijzerd, is een extra wegbeschrijving in de routebrochure overbodig. Via tekstverwijzing op de kaart is informatie vermeld over de bezienswaardigheden. De Bulskampveldwandelroute biedt de keuze tussen twee startpunten: parking Aanwijs of parking Driekoningen. De nieuwe wandellus is conform de normen van Toerisme Vlaanderen bewegwijzerd met zeshoekige bordjes op houten palen.  Op het handige informatiebord op de startplaats vind je praktische informatie en een overzichtskaart. 

Europese middelen

De realisatie van de Bulskampveldwandelroute kadert in het Europese project ‘Grenzeloos Wandelen’, een Interreg IVA-project in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Het project Grenzeloos Wandelen wil op een structurele manier de wandelrecreatie in de grensstreek naar een hoger niveau tillen door een kwalitatief wandelaanbod te creëren en door het onthaal van de wandelrecreanten te optimaliseren. 

Partners

Deze provinciale wandelroute is een initiatief van Westtoer apb en kwam tot stand in samenwerking met Bezoekerscentrum Bulskampveld, de gemeente Beernem, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt Afd. Beernem. De realisatie ervan was mogelijk dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen en de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling – Interreg IV A-project Grenzeloos wandelen).

Praktisch

Van de wandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost 2 euro en is verkrijgbaar via o.a. www.westtoer.be - www.brugseommeland.be - www.beernem.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelbert Huperdinck op 23/11 in Oostende



Op 23/11/2012 om 20.30 uur concerteert Engelbert Humperdinck in het kursaal van Oostende.

45 jaar staat "the King of Romance" al op de planken! Meer dan 150 miljoen albums heeft de Brit wereldwijd verkocht. Nochtans startte hij zeer bescheiden als imitator van Jerry Lewis, onder de artiestennaam Gerry Dorsey. In 1965 besluit hij het over een andere boeg te gooien. Hij neemt de manager van Tom Jones onder de arm, doopt zichzelf Engelbert Humperdinck en tekent een platendeal. Het levert hem in eerste instantie succes op in... België! Hij treedt in 1966 op in Knokke en Mechelen en neemt een muziekclip op in Zeebrugge.

In 1967 opent de single "Release Me" alle deuren, 56 weken lang staat de single overal in de hitlijsten,Engelbert houdt zelfs "Strawberry Fields" van de Beatles van de top!

Als "stijlvol performer" verovert Humperdinck zijn plaats naast Frank Sinatra, Elvis Presley en Tom Jones met 4 Grammynominaties, een Golden Globe, "Entertainer van het Jaar 1988", 64 gouden en 24 platinum albums alsook een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Uiteraard zal Engelbert tijdens deze concerten zijn allergrootste klassiekers opvoeren; van "Release me" tot "After the Lovin"en van "The Last Waltz" tot "A Man without Love".

Een avond met een levende legende die U niet mag missen!
Reserveer uw tickets via www.sherpa.be of 070/22.56.00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De erfenis van Louis van Houtte: tuinbouw, archeologie en archief in Gentbrugge'

Affiche opendeurdag

Op de Opendeurdag op zondag 7 oktober 2012 van 10 tot 17 uur spit de Dienst Stadsarcheologie en Stadsarchief in de geschiedenis van de tuinbouw. Op de ARBED-site (Puntfabriek), waar De Zwarte Doos gevestigd is, waren ooit bloemisten actief. Tussen 1840 en 1901 groeide het aantal tuinbouwbedrijven op het grondgebied van Gentbrugge van 3 naar 38. Ook in Ledeberg waren heel wat tuinbouwers actief: in 1886 waren daar liefst 35 bedrijven. Bekende namen zijn Louis Van Houtte (die ook burgemeester van Gentbrugge was), Alexis Dallière, Frederik Burvenich, August Toeffaert, enz.

Tijdens een matinee-lezing (om 10.30 uur) schetst historicus Andreas Stynen de context van het succes van de 19de-eeuwse tuinbouw. In de namiddag (vanaf 14 uur) zijn er diverse rondleidingen achter de schermen van De Zwarte Doos en ook historisch-archeologische wandelingen door de buurt. Kinderen van 9 tot 13 jaar kunnen om 15 uur deelnemen aan een interactieve workshop over archeologie en archief (hiervoor graag inschrijven via e-mail stadsarchief@gent.be).

Doorlopend van 10 tot 17 uur zijn er tentoonstellingen met recente aanwinsten en publicaties van het Stadsarchief, de resultaten van archeologische onderzoeken, een selectie uit de audiovisuele collecties van het Stadsarchief met betrekking tot het dagthema en het ontwerp van een buitenruimte door Maarten Van Severen. Intussen presenteert de Vriendenkring GOF (Gent on Files) het project voor de conservatie en digitalisering van de stadscharters. Daarnaast zijn er diverse informatie- en boekenstands. In het cafetaria kan men steeds terecht voor een drankje en hapje.

De opendeurdag is een organisatie van De Zwarte Doos, Dienst Stadsarcheologie en Stadsarchief in samenwerking met de Vriendenkring GOF en The Maarten Van Severen Foundation.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs