Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
10-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (10 - 17/5)

De liefhebbers van literatuur in de meest brede vorm kijken wekelijks uit naar dit onderdeeltje van de webstek waarin we graag een 3-tal nieuwe uitgaven bespreken en hiermee in de kijker plaatsen.
Binnenkort zal ook de welbekende Gentenaar Freek Neirynck een duit in het literaire zakje doen waardoor we ook vanuit zijn perspectief kennis zullen maken met enkele toffe auteurs en hun schrijverijen. Een maandelijks cursief van Freek, in combinatie met deze van enkele andere gerenommeerde Gentenaars mag U ook nog verrwachten ... dus: uitkijken maar !

Voor deze week (10 tot 17 mei) selecteerde ik alvast volgende boeken:

De WK gids voor geschoolde voetbalfans Met het WK Voetbal in het vooruitzicht (start op 9/6 !) spreekt het voor zich dat we stilaan in de ban 
 raken van het voetbalgebeuren. Dat er bij dergelijke gelegenheden heel wat nieuwe (of vernieuwde)
 boeken worden uitgegeven is dan ook méér dan logisch. Het eerste boek rond het WK-gebeuren dat
 onze redactie bereikte was "De WK-gids voor geschoolde voetbalfans", een uitgave van het
 Amsterdamse Thomas Rap. Niet minder dan 32 literaire topauteurs hebben zich over de deelnemende
 land gebogen en brengen op die manier een heldere kijk op de balsport die de ganse wereld omklemt.
 Namen als Kees 't Hart, ick Hornby, Tim Parks en Eric Schlosser schreven op een aparte manier
 enkele memoires en reportages over de 32 deelnemende landen, aangevuld met een onderhoudend en
 informatief gedeelte over de spelers en de teams die voor de wereldbeker zullen strijden. In het boek
 vindt U ook het speelschema (met data en uurplanning), uitslagen van vorige toernooien en diverse
 statistieken en tabellen die het geheel compleet maken. Ook de niet-voetballiefhebbers vinden zeker
 hun gading in het boek dat voor 17,50 euro in Uw boekenkast of op Uw salontafel terecht komt !
 Een ware aanrader ...... "De WK-gids voor geschoolde voetbalfans" (ISBN 90 6005 612 4).


Het tweede boek in onze rij van recensies is:  

   Davidsfonds/Leuven zorgt met deze uitgave voor een verderzetting van hun literaire doelstellingen: een kwaliteitsvolle uitgave waarin inhoud, illustratie en algemene omkadering (papierkeuze/druk) centraal moeten staan waardoor de lezer een goed gevoel krijgt bij het bladeren in en het lezen van het boek. In "De Romeinen in België" geeft auteur Robert Nouwen, die tevens historicus is, een schitterend beeld van de periode tussen 31 v.C. en 746 n.C. ... een periode waarin de Romeinen op allerlei manieren in het wereldbeeld een vooraanstaande rol speelden. Een rol die ze ook opdrongen aan de bevolking van Gallië en waarbij de visionaire keizer Augustus zich liet gaan bij het achterlaten van een indringende stempel op het land (dat eeuwen later als België in alle boeken zou komen te staan). Over de wijze waarop de romanisering tot stand kwam en hoe de mensen gedwongen werden te leven (met een nieuwe cultuur èn mentaliteit) wordt in het boek dieper ingegaan. Niet alleen met verklarende foto's die ons een duidelijk beeld geven van hoe het ooit is geweest, maar tevens door het aantreffen van de vele puzzelstukken (bronnen, ontdekkingen, inscripties ...) die Robert Nouwen perfect tot één geheel samenbracht. Voor zij die graag nog eens op zoek gaan naar de tijd waarin gladiatoren, theater, het Latijn en mozaïeken volop aanwezig waren is en blijft dit soort literatuur een aangename kennisbron ... in dit geval zelfs een prachtig naslagwerk !
"De Romeinen in België" verscheen onder ISBN 90 5826 386 x en kost U 24,95 euro !

Een derde boek halen we bij uitgeverij LANNOO (Tielt) want met de lente als dagelijkse partner gaan vele levensgenieters op zoek naar heerlijke wandelingen in de nabije omgeving. Als je dan nog kan stappen in een omgeving die op historisch vlak nog wat te bieden heeft, vang je eigenlijk twee vliegen in één klap.
Vandaar dat ik U deze keer laat wandelen met het de dicht-bij-huisgids "Op stap langs historische slagvelden" van auteur Denise Van Den Broeck.
Uitgangspunt is de geschiedenis van België waarin een opeenvolging van veldslagen zorgde voor een huidig aanbod van steden en streken die reeds eeuwen deze feiten met zich meeslepen. Het kan dan ook niet anders dan dat er op dat vlak een groot aanbod bestaat van wandelroutes die de toenmalige slagvelden langs alle kanten in beeld brengen. Om er maar een paar te noemen: Zillebeke, Mullem, Bonheiden, Even-Emael, Neerwinden, Waterloo, Rossignol en Fleurus. In iedere provincie van het land is er wel eens duchtig gevochten, in zoverre dat dit anno 2006 nog steeds zichtbaar is ! Een gedetailleerde routebeschrijving en duidelijke wandelkaart houden de wandelaars op schema terwijl het verhaal van de veldslag (met foto's ter herkenning ervan) en verwijzingen naar musea en bezienswaardigheden als zeer interessant mogen worden bestempeld. Om het geheel volledig af te maken zorgde Denise Van Den Broeck ook nog voor een selectie van hotels en restaurants in de streek die U bezoekt waardoor niet alleen het oog, het oor, het gestel ... maar ook het innerlijke van de mens kan versterkt worden.
  "Op stap langs historische slagvelden" verscheen bij Lannoo onder ISBN 90 209 6458 5 en kost in de boekhandel 14,95 euro.





Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 25 dagen van Vlaanderen - deel 18

  Zopas verscheen het 18de deel van de25-delige serie "De 25 dagen van Vlaanderen", een uitgave van WAANDERS BV uit Zwolle ... een uitgeverij die zich heeft gespecialiseerd in dergelijke uitgaven met cultuurhistorische achtregronden. In dit deel wordt tenvolle aandacht besteed aan 14 oktober 1894 ... een memorabele datum in de Vlaamse geschiedenis gezien op dat moment de tijd rijp was om alle MANNEN te laten stemmen en die deden dat als volgt:
962.825 stemmen op de katholieke lijsten (104 van de 152 kamerzetels), 537.310 stemmen op de liberale lijsten (20 zetels) en 310.505 stemmen op de Belgische Werkliedenpartij (28 zetels) ! Verder wordt ingegaan op de periode 1894 - 1914 met bvb. de stoommachine van Turnhout, de staalindustrie, de Universal Exhibition van 1894 in Antwerpen, de Gentse Vooruit en de Wereldtentoonstelling in 1913 ... en nog zovele andere feiten die de lezer in de ban houden. Prachtige illustraties (gaande van affiches, foto's ...tot schetsen en krantenuitreksels) vervolledigen dit kwalitatieve geheel dat ervoor zorgt dat onze voorvaders nooit ofte nimmer vergeten zullen worden. Het 18de deel ligt nu in de boeken-en krantenwinkel en kost 4,95 euro !

Voor meer informatie verwijs ik U naar www.de25dagen.be of www.waanders.nl

Reageer (0)

09-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOTOREN in Flanders Expo

sid  Voor de tweede keer organiseert Flanders Expo samen met M.A.G. Social een groots opgezet motorfestival. Dit evenement gaat door tijdens het weekend van 20 en 21 mei 2006. Noteer deze datum alvast, alle informatie zal binnenkort op deze site te vinden zijn.

De centrale ligging van Flanders Expo, een uitgebreid aanbod aan exposanten en randactiviteiten zoals stuntteams, bike shows, off-road events, live muziek, gratis overnachtingsmogelijkheden en nog veel meer, zorgen ervoor dat het Motorfestival een must is voor alle motorliefhebbers. Ook de kinderen zullen zich geen minuut vervelen: een speciaal ingericht kinderpaviljoen zorgt ervoor dat iedereen zich thuisvoelt op het Flanders Motorfestival.



In de eerste plaats biedt de tweede editie van dit evenement voor motorliefhebbers een uitgebreid beursgedeelte: dealers, kledij, helmen, verzekeringen, rij-opleidingen, motorreizen, motorclubs, onderdelen, accessoires,... Maar er is meer: stuntteams, bike shows, off-road events, muziek, groots custom bike-gedeelte,... Wie niets van het hele gebeuren wil missen of wie van iets verder komt, kan terecht op een speciaal voor de gelegenheid ingerichte gratis camping.

1

Bijkomende info: www.motorfestival.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft U een BRILJANTEN STEM ????

Op zondag 24 september is het weer zover: de finale van de BRILJANTEN STEM 2006 !
Dit initiatief van organisator Hugo Deraes is jaarlijks een evenement waarin jonge muzikale talenten vai een soundmix-systeem het beste van zichzelf geven. Dit jaar is Gent de gaststad van de finale ... want het Internationaal Congrescentrum zet de deuren wijd open om alle finalisten (gekozen via voorrondes) op 24 september te ontvangen. Dat diezelfde dag Gent op z'n kop staat voor de FLIKKENDAG is voor zij die er een dagje-uit willen van maken gewoonweg meegepakt.
Net zoals vorig jaar heb ik het genoegen deze finale te mogen presenteren en hoop ik dat de kwaliteit van vorig jaar even goed of zelf overstijgd wordt ! Aan U om het te bewijzen: inschrijven als kandidaat is dus de boodschap !!
Hierbij vindt U alle gegevens en vergeet niet: INSCHRIJVEN kan tot eind MEI !!!!



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TUINDAGEN VAN BEERVELDE ... komend weekend een MUST !

Klik om te vergroten in een nieuw venster  Klik om te vergroten in een nieuw venster  De komende tuindagen, in Het Park van Beervelde.

De "Tuindagen van Beervelde" is de mooiste én de belangrijkste buitenbeurs van België. In 1989 was Beervelde de pionier in ons land voor buitenbeurzen. Tijdens de voorbije jaren zijn de Tuindagen van Beervelde een begrip geworden. Toonaangevend voor België trekken ze, twee keer per jaar, gemiddeld 21.000 enthousiaste bezoekers aan. In een familiale en landelijke sfeer, temidden van het schitterend groenkader van één van de mooiste privéparken van het land, kan de bezoeker kennis maken met 200 exposanten. De deelnemers werden zorgvuldig geselecteerd door de eigenaar, Graaf Renaud de Kerchove, en op passende wijze verspreid zonder het romantische en natuurlijke kader van het park te verstoren. Ligt de nadruk vooral op het aspect 'planten', ook interieur en decoratie worden niet vergeten.

Maar Beervelde wil meer zijn dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs. Beervelde wil eerst en vooral een feest van de tuin zijn, een atmosfeer, een plaats waar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten. En het leuke is dat het lukt …

Klik om te vergroten in een nieuw venster 
 

Lente 2006vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei

                       van 10 tot 18 uur                  

 

Herfst 2006: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober

                        van 10 tot 17 uur

 

Plaats:

Park van Beervelde, Beervelde-Dorp 75 te 9080 Beervelde

Het Park van Beervelde bevindt zich op 2 km van de afrit 11 op de E17.

 

Begin mei waren er wegenwerken DOCH alles is reeds afgewerkt zodat een vlot bereik geen probleem is !
Aarzel niet om op de E17 afrit 12 (Lokeren) te nemen, of op de R4 (ring rond Gent) afrit Destelbergen te nemen.

 

Toegangsprijs:

€ 8 (gratis voor kinderen tot 14 jaar), € 6,5 voor groepen van min. 25 personen.


 Klik om te vergroten in een nieuw venster

Allerlei:

Gratis parking, honden aan de leiband zijn toegelaten.

Er is mogelijkheid tot middagmaal in het Frascati Estaminet (reservatie op het nummer +32 (0)496 59 63 85. Er is ook een selfservice restaurant.

 

Inlichtingen:            Park van Beervelde

                                    9080 Beervelde

                                    tel. +32 (0)9 356 81 82

                                    fax + 32 (0)9 355 08 31

            info@parkvanbeervelde.be - www.parkvanbeervelde.be

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komend weekend Belgisch Kampioenschap Survival voor BRANDWEER
Foto survival Brandweer

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei 2006 vindt op de Blaarmeersen een unieke wedstrijd plaats: het zesde Belgisch kampioenschap survival voor brandweerlieden. Net als bij de vorige edities is de organisatie terug in handen van de vzw BFFS (Belgian Fire Fighters Survival) van de Brandweer Gent. Dit jaar is het een speciale editie, want de Brandweer Gent bestaat 200 jaar en vzw BFFS 10 jaar.

Niet minder dan 23 brandweerkorpsen uit alle hoeken van het land zijn ingeschreven voor deze spectaculaire wedstrijd: Westouter, Ath, Gent, Knokke-Heist, Luik, Brussel, Puurs, Leke, Zelzate, Beveren, Bree, Zelzate, Lier, Nieuwpoort, Beaumont, Gavere, Kruishoutem, Menen, Charleroi, Landen, Lommel, Antwerpen en Zaventem.

De wedstrijd staat open voor alle gemeentelijke vrijwilligers en beroepsbrandweermannen, de beroeps-bedrijfsbrandweermannen, leden van de civiele bescherming, beroepsbrandweermannen van het leger (bv. luchtmacht) en van de burgerluchtvaart, die op 1 mei 2006 minstens 1 jaar in dienst zijn. Er zijn 120 deelnemers geregistreerd.

De deelnemers moeten individueel 6 onderdelen doorlopen en worden opgesplitst in 6 leeftijdscategoriën. Er is een rangschikking per onderdeel voorzien en ook een trofee voor het ‘beste korps’. De wedstrijd is uniek in zijn soort omdat hij wordt gehouden in volledige brandweerkledij met helm en voor sommige onderdelen ook met persluchtmasker en -toestel. Spektakel gegarandeerd!

Foto Belgisch kampioenschap survival voor brandweerlieden

De starttijden zijn terug te vinden op www.brandweer-gent.be (rubriek ‘survival’), zodat de toeschouwers weten wanneer ze hun favoriete kandidaat kunnen komen aanmoedigen.

De wedstrijd vindt plaats aan de duikershaven van de Blaarmeersen op zaterdag 13 en zondag 14 mei, van 8 tot 18 uur. Er is doorlopend kinderanimatie (met kindergrime vanaf 14 uur). De toegang tot de wedstrijd is gratis.


Informatie
Departement Brandweer, Frankie De Smedt, Academiestraat 6, 9000 Gent, tel. 09 235 48 11, gsm 0475 85 57 98, fax 09 233 23 18, e-mail
frankie.desmedt@gent.be, www.brandweer-gent.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de week: OP VERZOEK - ISABELLE A

 De CD van de week is eigenlijk een dubbelalbum waarop zowat alle toffe nummers van 'schone' Isabelle A verzameld staan. Toen ze op 15-jarige leeftijd met "Hé lekker beest" een ongelooflijke hit scoorde had ik het genoegen om haar als kersverse kinderster op de praatstoel te hebben ... bij de toenmalige Gentse radio PLUS. Op het album staan zowaar 33 liedjes die U ongetwijfeld één voor één kan meezingen, want eerlijk is eerlijk: deze Gentse meid heeft hèt !!
'Zeventien', 'Jij mag altijd op mij rekenen', 'Sarah', 'Stap voor stap', 'My guy', 'Toch zie ik je graag' .... tot 'Ik heb hem zo lief' ... ze staan er allemaal op en zijn voor de muziekliefhebber een bijzonder fijne herinnering aan Isabelle A ... die trouwens nu gewoonweg als Isabelle ADAM op het podium staat. Jaja, zingen doet ze nog steeds met volle overtuiging en dat biedt uiteraard de nodige perspectieven voor de toekomst !
Het album is een produktie van MAGIC PRODUCTIONS en als je méér over Isabelle wil weten, surf dan gerust eens naar www.isabelle-adam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapen uit voetbalminnend Mariakerke halen finale JEUGDCUP HET VOLK

KSCE Mariakerke speelt (alweer) de finale
op zaterdag 13 mei 2006 om 15.45u. tegen KFC Merelbeke.

Locatie: Terrein van KSK Maldegem.

Het paars-witte team van trainer Dimitri Van Daele en afgevaardigde Eddy Gervoyse haalde dik verdiend deze Oostvlaamse finale na winst tegen Nazareth-Eke (1 - 0) / Gavere-Asper (2 - 1) / Jong Lede (0 - 0 en 0 - 1) !!
Proficiat en veel succes !!
 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag vieren we met ... BLOEMEN !!
Zondag 14 mei vieren we weer Moederdag. Een uitstekende gelegenheid om alle moeders eens letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten. Moeders staan namelijk altijd klaar voor hun kinderen, kleinkinderen en partner en zichzelf vaak wegcijferend, verdienen ze het om ten minste één keer per jaar eens goed verwend te worden. Een bloemetje als dankbaarheid voor hun liefde, hun zorg en toewijding hoort daar zeker bij.

Bij ons wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Ook in Denemarken, Italië, Turkije, Australië, Amerika en Nederland is die dag traditioneel Moederdag. In andere, vooral katholieke landen, wordt Moederdag op 15 augustus gevierd.

Het idee van Moederdag op de tweede zondag van mei is ontstaan in de Verenigde Staten. Anna Jarvis wilde op de sterfdag van haar moeder alle moeders eren. Ze wist kerkleiders en politici voor haar plan te winnen en vanaf 1914 wordt Moederdag in de Verenigde Staten op de tweede zondag van mei gevierd. Moederdag kwam rond 1930 over naar onze streken.

Stip 14 mei nu alvast aan op uw kalender en trakteer uw moeder op een heerlijk boeket. Als u haar lievelingskleur kent, bent u al een heel eind op weg. Uw florist geeft u dan graag suggesties bij uw zoektocht naar een passend boeket. Hij/zij is tenslotte de specialist. Vertrouw op zijn/haar goede raad en smaak.

Ook dit jaar verspreidt VLAM een sfeervolle affiche over Moederdag naar de floristen. Ze helpt u deze feestdag niet te vergeten!

Meer info: www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COMENIUS ???

Op het Koninklijk Atheneum Mariakerke komen tijdens de week van 8-11 mei Poolse en Franse leerkrachten en leerlingen op bezoek komen en dit in teken van een Comenius schoolproject (gesteund door de Europese commissie).
 
Het schoolproject "My school: a place where I belong" is een partnerschap van drie jaar tussen twee Poolse en één Franse school. Leerlingen van de eerste graad (340!) van het koninklijk Atheneum  Mariakerke werkten gedurende het hele schooljaar rond het thema mijn school.
In de lessen Frans, Engels, aardrkunde, biologie werden activiteiten gedaan. Al deze zaken zijn gebundeld in een fotoalbum die op een website zal verschijnen. Dit project is een Europees schoolproject waarbij we financiële steun krijgen van de Europese commissie. Onze partnerscholen zijn 2 Poolse scholen (Olsztyn en Gyzicko) en één Franse school (Bouligny). Deze week zijn deze partners op bezoek (leerlkrachten en leerlingen). De tentoonstelling is nog de ganse week te bekijken !!


lokaalfrans2.jpg

TENTOONSTELLING IS NOG TE BEZICHTIGEN TOT EN MET MAANDAG 15 MEI
(Baron de Casierlaan - Mariakerke)!
OP DONDERDAG KAN ER EEN SPECIALE RONDLEIDING WORDEN GEGEVEN MET UITLEG DOOR DE POOLSE, FRANSE EN BELGISCHE LEERKRACHTEN EN LEERLINGEN.
 meer info: Gladys Vanlommel (gsm 0486-76 89 99)

Reageer (0)

07-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDELSBEURSCONCERT (Gent) op 9 mei ...
Met Hormonia wordt het Handelsbeurspodium ingepalmd door het summum der ‘stijlvolle vrouwelijkheid’. Aan hormonen geen gebrek bij zangeressen Shania, Audrey en Rani. Bovendien vertoont dit trio verdacht sterke gelijkenissen met enkele bekende actrices, waaronder Tine Embrechts. Met hun kinky band brengen ze hilarische nummers en willen ze in één moeite de Vlaamse vrouw bijbrengen wat stijl is. Het creatieve brein achter deze parodie op de doorsnee meidengroep is niemand minder dan Hugo Matthijsen, die eerder al een stevige hand had in ‘Het Leugenpaleis’ en ‘Het Peulengaleis’. Daarnaast biedt ook Ronny Mosuse ruggesteun. De debuutsingle “Sex in de nacht” werd een regelrechte culthit en ook het nieuwe nummer “Kevin”, geproduced door Jean Blaute en Yannic Fonderie, is een schot in de roos. Live is Hormonia goed voor stomend entertainment, verpakt in een bijzonder geslaagd muzikaal kleedje. Desperate housewives… be there!

Hormonia

staand concert
tickets: €18 (Joker, 65+: €16 / -26: €14)
Voor bijkomende info over het concert èn dze andere programmaties:
www.handelsbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAM promoot BROOD bij de jongeren

Het bakkerijpromotiefonds van VLAM brengt ‘De Broodbaronnen’ in omloop, een educatieve spelkoffer voor basisscholen (kinderen van 8 – 10 jaar en van 10 - 12 jaar). De Broodbaronnen is een leerrijk en spannend spel over brood dat in de klas wordt gespeeld onder begeleiding van de leerkracht. Het is de opvolger van de kinder-doe-tentoonstelling “Brood-je-gezond”.

De nadruk van het spel ligt op het feit dat brood een cruciaal onderdeel van een gezonde en evenwichtige basisvoeding is, maar de kinderen leren bijvoorbeeld ook:
· Wat vezels in je lichaam doen.
· Waarvan en hoe brood wordt gemaakt.
· Wie de warme bakker is.
· Wat snelle en trage suikers zijn.
· Wat het land is met de meeste broodsoorten.
· Wie als eerste brood maakte.
· Wat er speciaal was aan Romeins brood.
· Welke broodsoorten er zijn.
· …



Reuzengroot spelbord
Het spel wordt gespeeld op een reuzengroot spelbord van 4m2 dat is vormgegeven als het stratenplan van ‘Broodeghem’, een vrij vreemde stad, nl. de stad van de Broodbaronnen.
Er wonen vier broodbaronnen aan de rand van Broodeghem: Baron de Pistolet, Baron de Crois de sant, Baron von Sandwich en Baron de Cra m’ique (vertegenwoordigd door de vier spelerteams). Elke baron heeft zo zijn eigenaardigheid waardoor hij een stevige broodmaaltijd - een ontbijt of een brunch – broodnodig heeft.
De spelers moeten de ingrediënten van het ontbijt of de brunch voor hun baron verzamelen. Het menu is samengesteld op basis van de bekende voedingsdriehoek en brood speelt er uiteraard een belangrijke rol in. Het spelersteam dat als eerste alle ingrediënten verzamelt en bij de bakker raakt, is winnaar van het spel. Alle vragen die in het spel worden gesteld gaan over brood. Het zijn kennis- en raadvragen rond alle aspecten van brood: gezondheid, historiek, productie, bakker, verkoop, soorten, cultuurverschillen...
Door het spelsysteem krijgen de kinderen een kijk op wat gezonde voeding is, waarbij brood uiteraard een rol van betekenis speelt. Het is bovendien een spannend spel dat ook beroep doet op hun tactische vaardigheden.
Méér info over het doel en het waarom ? ... www.vlam.be


De spelkoffer ‘De Broodbaronnen’ is een initiatief van VLAM.
Contacteer Hilde Peeters, 02 510 62 79, hilde.peeters@vlam.be voor alle bijkomende informatie over dit educatieve project.

Concept, realisatie en productie werden verzorgd door Impressant+ Productiehuis uit Gent.

Ontlenen kan gratis vanaf 9 mei 2006, mits reservatie via Project+, Hanswijkdries 84 – 2800 Mechelen (info@projectplus.be - fax: 015/43 56 97).



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAALS & VAN VOOREN voor het laatst samen ...

Luc Caals en Dirk Van Vooren zijn – zeker de afgelopen jaren - uitgegroeid tot dé Vlaamse variétébeesten bij uitstek. Hun revues zijn een vaste waarde geworden in het Vlaamse entertainmentlandschap. Jaar na jaar een zomershow en een winterrevue met telkens nieuwe liedjes en sketches neerzetten is hard labeur: Zoiets kruipt niet in je kouwe kleren. En dus beslisten Luc Caals en Dirk Van Vooren hun 10-jarige samenwerking deze zomer in schoonheid af te ronden met een laatste extra feestelijke jubileumeditie van de Zomershow.

Dit is dan ook de laatste gelegenheid om Luc en Dirk nog eens samen aan het werk te zien. En daar moet je gewoon bij zijn. Naast Luc en Dirk zijn immers opnieuw Daisy Thys, Patrick Onzia en het van pluimen en elegante benen voorziene showballet op de afspraak. De Zomershow met Caals & Van Vooren Jubilee, brengt naast hoogtepunten uit het rijke repertoire van Luc en Dirk ook flink wat nieuw materiaal.


De regie van deze jubileumeditie is in de veilige en uiterst kundige handen van Gert Verhulst. Dat kan dus niet stuk. We zijn er dan ook gerust in dat de 25.000 bezoekers van vorig jaar ook deze zomer weer zullen aanschuiven in het CC Casino van Blankenberge. Wie er graag bij wil zijn, kan trouwens maar beter op tijd zijn tickets bestellen, want vorig jaar was de Zomershow helemaal uitverkocht !

 

TICKET INFO

 

ZOMERSHOW met CAALS & VAN VOOREN: JUBILEE

CC CASINO BLANKENBERGE

Van 8 juli tot en met 30 augustus 2006

 

Tickets kan je bestellen bij Sherpa middels

een telefoontje naar 070/22.32.33 of via www.sherpa.be

Categorieën: 20 – 25 – 30 EUR

(exclusief € 2,50 reservatiekost en exclusief verzendingskost)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeliefhebbers worden binnenkort verwend !

Vol spanning wordt de komst van de eerste Klein-Brabantse asperges, de edele groente, afgewacht. Puurs, en meer bepaald de deelgemeente Kalfort, is de bakermat van de Vlaamse, witte asperge. De ‘Asperges de Calfort’ liggen bij zowat elke Puursenaar in de moestuin en ook bij heel wat tuinbouwbedrijven wordt deze delicatesse nog professioneel gekweekt. In de aspergetijd (van eind april tot 24 juni) kan je op deze bedrijven een kijkje gaan nemen en er ook asperges kopen.

Asperges. 
Klein-Brabantse streekspecialiteit.

Tijdens het evenement asPUURSge worden op 25, 27 en 28 mei in het historische Hof van Coolhem (Coolhemstraat 64, 2870 Kalfort-Puurs) allerhande festiviteiten georganiseerd waarbij de koningin onder de groenten een hoofdrol speelt.

Meer inforomatie over asPUURSge via 03 890 76 82. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmfestival stelt nieuwe zakelijk leider voor !

Koen Van Bockstal is gestart als zakelijk leider bij het Filmfestival Gent. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Jacques Dubrulle, gedelegeerd bestuurder en secretaris generaal van het Filmfestival Gent.


Van Bockstal (44) was twintig jaar actief in de muziekindustrie en was tot voor kort general manager van platenmaatschappij SONY-BMG Music Entertainment. Hij ruilt nu de muziekwereld in voor de filmwereld.

"Ik kijk ernaar uit om samen met Jacques Dubrulle en zijn dynamische team aan de toekomst van het Filmfestival Gent te werken", aldus Van Bockstal. "Mijn ervaring in de muziekwereld komt bovendien goed van pas om de muziekinitiatieven van het Filmfestival Gent verder te ondersteunen en uit te bouwen."

Van Bockstal is woonachtig in Gentbrugge en was na zijn lange periode in de muziekindustrie op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een uitgebreide selectieprocedure via een extern bureau werd hij gekozen uit 60 kandidaten. De komende maanden zal hij zich grondig inwerken in het film(festival)landschap. Na zijn inwerkingsperiode zal hij een reeks uitvoerende taken overnemen van Jacques Dubrulle en samen met de andere stafmedewerkers het beleid van het Filmfestival Gent mee uitstippelen en nieuwe initiatieven helpen ontwikkelen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty Celine Du Caju en Ignace Crombé op de schoolbanken

Binnen de organisatie van Miss Belgian Beauty wordt dit jaar gestart met een Academie, teneinde de finalisten te vervolmaken in diverse disciplines via media-coaching, fashion-coaching, mental-coaching, bodylanguage-coaching en taal-coaching.

Organisator Ignace Crombé wil hierbij ook aandacht besteden aan de kennis van de tweede landstaal, met name het Frans voor de Nederlandstaligen en het Nederlands voor de Franstaligen. Hiervoor wordt samengewerkt met het Taleninstituut Inlingua uit Heusden (Gent), waar alle finalisten Miss Belgian Beauty 2007 een gratis taaldouche aangeboden krijgen.

 

De aanzet van deze taal-Academie werd gegeven door de organisator zelf die op woensdag 3 mei samen met zijn actuele Miss Belgian Beauty 2006 Céline Du Caju op de schoolbanken ging zitten.


 

Docente Godelieve Colle gaf beide ‘studenten’ een taaldouche Frans.

Céline en Ignace waren heel opgetogen voor de Inlingua-methode: de leerkracht gebruikt enkel de Franse taal en biedt de correcte taalstructuren aan. Herhaling van de taalstructuur (via vraag en antwoord) zorgt voor de verankering. Daarna kan men de basisstructuur in nieuwe situaties gebruiken.

 

Een talenschool die een Miss-verkiezing steunt…het lijkt niet zo evident. Toch zette Inlingua 3 jaar geleden de stap, omdat ze op zoek waren naar een evenement met een nationale uitstraling gedragen door een degelijke en gedreven organisatie. Dat Ignace Crombé de meertaligheid van de finalisten (en natuurlijk ook van de nieuwe Miss) zeer belangrijk vindt, maakte het sluiten van een deal voor meerdere jaren zeer gemakkelijk.

 

Inlingua Gent maakt deel uit van een netwerk talenscholen (meer dan 300 scholen in 20 landen). En, Inlingua voelt zich thuis bij het Miss Belgian Beauty-gebeuren. De gedrevenheid van Ignace vinden ze terug bij hun docenten: ze zetten zich van

’s morgens tot ’s avonds in om de talenknopen te ontwarren bij de cursisten.

 

In de komende weken is het de beurt aan alle finalisten Miss Belgian Beauty 2007. Naargelang hun eigen kennis van de tweede landstaal werden ze opgesplitst in diverse groepen. Bedoeling is om dankzij deze taaldouche in de toekomst het publiek op diverse manifestaties, zo vlot mogelijk tweetalig te kunnen toespreken.

 

Miss Belgian Beauty is inderdaad meer dan een gewone Miss-verkiezing.

Deelname aan deze wedstrijd is beslist een diploma waard !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album voor Laura Lynn

Vorige week stelde Laura Lynn haar kersverse album voor en dat dit in Vlaanderen weerom een bestseller zal worden, hoeft zeker geen betoog. Voor wie graag een voorpoefje wil van "Voor jou" ... surft eens naar www.arsentertainment.be

Nieuw album: Voor jou

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers weerom een fiere vader !

Klik voor een grote versie'Luka' ... een prachtige naam voor het tweede kindje binnen het huidige gezin van Willy Sommers. De fiere papa zag op donderdag 4 mei om 13.15 uur hoe mama Cindy hun eerste zoontje het levenslicht liet zien.
Met zijn 53 cm en 3,260 kg zorgt de baby alvast voor veel geluk binnen de familie en zal hij voor zijn zusje Luna ongetwijfeld een fijne speelvriend zijn ...
Alvast vele gelukwensen voor Cindy, Willy, Luna ... en uiteraard Luka !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CABARETTEN: Comedy lokt meer dan 12.000 bezoekers!

De eerste editie van Cabaretten, het grootste comedyfestival van Vlaanderen, is achter de rug. De boeken zijn dicht, de bezoekersaantallen bekend, en het besluit getrokken: dit is de start van een jaarlijks succesverhaal.

 

Staande Ovaties
Cabaretten verzamelt tien dagen lang de grootste comedy-talenten van de lage landen. De Nederlanders Arie & Silvester opende het festival met een staande ovatie, Gentenaars Jummoo sloten af met een staande ovatie. Maar ook Alex Agnew, Bert Kruismans, Hans Liberg, Wouter Deprez, Wim Helsen en de Stand-Up Night lieten het publiek rechtveren van enthousiasme.

Oog voor nieuw talent
Ook het jong aanstormend geweld uit de voorprogramma’s hebben hun kunnen bewezen, en waren echte ontdekkingen.  Hiermee bevestigt Cabaretten zijn oog voor nieuw talent. Dé ontdekking van het festival viel te rapen tijdens de uitzinnige Stand-Up Night! Zijn naam: Begijn Le Bleu! Wat een talent! Wouter en Wim mogen (on)gerust zijn, hun opvolging is nu al verzekerd.

12.000 bezoekers 
Capitole Gent kreeg tijdens het festival meer dan 12.000 bezoekers over de vloer. En dit met slechts tien voorstellingen! Zes shows  waren volledig uitverkocht, een zevende net niet. Dus ook op dit vlak mogen we van een succesverhaal spreken.

 

Toch blijft kwaliteit en 'humor met niveau' topprioriteit van Cabaretten. Niet voor niets omschreef nieuwsblad.be Cabaretten als “het festival der comedy festivals"! Daarmee ligt de lat nu al hoog voor de volgende edities!

 

Cabaretten 2007
Het programma voor de tweede editie van Cabaretten begint stilaan vorm te krijgen. Noteer alvast de periode van 18 t.e.m. 29 april 2007 in je agenda. Dan zakken de beste komieken weer af naar Capitole Gent voor dit hi-hilarisch festival! Wat dacht je van de splinternieuwe shows van De Nieuwe Snaar, Bert Kruismans, Alex Agnew en De Schedelgeboorten? En dit is nog maar een voorlopige lijst. Hou ons goed in de gaten, want binnenkort maken we meer namen bekend!

Tickets zijn reeds verkrijgbaar. Tijdig bestellen is de boodschap, want nu al zijn meer dan 300 tickets verkocht voor Cabaretten 2007!

 

Cabaretten 2007: het voorlopige programma
Het festival loopt van 18 tot en met 29 april in Capitole Gent


© Johan Jacobs

18 april 2007 – De Nieuwe Snaar
19 april 2007 – De Nieuwe Snaar
22 april 2006 – Bert Kruismans
27 april 2006 – Alex Agnew
29 april 2006 – De Schedelgeboorten

Binnenkort maken we meer namen bekend.

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39
www.sherpa.be
www.musichall.be

 

Ticketprijzen - incl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.
Eenheidsprijs: 21 euro
Abonnement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting.

Reageer (0)

03-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook SINT-AMANDSBERG (Gent) feest !!!

Zoals beloofd geven we jullie vandaag het muzikale aanbod mee van de feesten in Sint-Amandsberg ... net zoals het vorige artikel over de optredens in Wondelgem VOLLEDIG GRATIS !!!
In Sint-Amandsberg staat de feesttent in de Achterstraat (in het Azaleastraat) en de invulling gebeurt door :


zondag 7 mei :
20.00 uur Cappaert Sisters


21.00 uur Swoop



22.00 uur Carto(o)n act van Dirk Van Vooren
 
maandag 8 mei :
20.30 uur Xandee

1 Life

21.30 uur De Romeo's



22.30 uur The Mgical Flying Thunderbirds

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs