Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music

ARS Entertainment en Universal Music stellen ook nu weer enkele nieuwe singles voor die ongetwijfeld hoog zullen scoren. Een kort overzicht:Lionel Richie feat. Natalia – “Angel”

Na maandenlange speculaties omtrent haar muzikale toekomst, kon Kempense nachtegaal Natalia onlangs met gepaste trots haar handtekening zetten onder een langdurig platencontract bij Universal Music. Na de aankondiging van een nieuw album en een groot jubileumconcert in de Lotto Arena volgend jaar, is met de samenwerking met Universal Music het laatste stukje van de puzzel gelegd voor de Vlaamse popdiva. De eerste vrucht van de tandem Natalia/Universal Music wordt meteen een klepper van formaat! Natalia gaat namelijk met niemand minder dan Lionel Richie in duet op diens nieuwe single “Angel”, een herwerkte versie van zijn wereldhit uit 2000. Dit nummer zal ook op de ‘Belgian Version’ van zijn nieuwe album “Tuskegee” staan, waarop Richie zijn hits als duetten zingt met countrysterren als Shania Twain (Endless Love) en Kenny Rogers
Laura Lynn – “Parapapa”

Na de nr.1 hits “De Kusjesdans” en “Maar Met Vlaamse Meisjes”, pakt Laura Lynn nu uit met de 3de single uit haar nieuwe album “Dat Goed Gevoel”, dat op 2 oktober 2012 verschijnt. Hoogzwangere Laura maakte een Nederlandstalige ambianceversie van de wereldhit “Rap Das Armas” van Cidinho E Doca (2009). Verrassend is wel het minste wat we kunnen zeggen, maar o zo aanstekelijk!Frank Galan – “Land Van Mijn Dromen”

Midden oktober 2012 komt Frank Galan’s grote droom uit, want dan ligt zijn nieuwe CD “Mijn Ode Aan Julio” in de winkel. De grootste en meest romantische hits van Spaanse grootmeester Julio Iglesias worden hierop in meeslepende en warme Nederlandstalige versies gebracht door Frank. Eerste single uit dit nieuwe album wordt “Land Van Mijn Dromen”, een fabelachtig mooie Nederlandstalige versie van de Julio-classic “Un Canto A Galicia”.Will Tura – “In De Schaduw Van De Maan

Nieuwe single van de Keizer van het Vlaamse lied Will Tura, uit zijn met goud bekroonde album “Ik Ben Een Zanger”. Sommige zaken hebben echt niet meer woorden nodig...luister en geniet!
The Sunsets & Bart Van den Bossche – “De Heuveltjes Van Erika”

The Sunsets brachten op 11 juli 2012 het album Vlaamse Klassiekers uit. Op dat album staat, naast de vele prachtige accordeonversies van de grootste Vlaamse hits allertijden, ook 1 classic waarbij de originele uitvoerder mee in de studio is gedoken om zijn nummer opnieuw in te zingen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker Westhoeks op 22 en 23/09/2012Op 22 en 23 september vindt de eerste editie plaats van de streekmarkt ‘Lekker Westhoeks’ (op en rond de Grote Markt van Poperinge). Toerisme Westhoek en de gemeenten Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren presenteren het lekkerste van de Westhoek. Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ wordt ook het nieuwe initiatief ‘Streekgerechten 2.0’ voorgesteld: een hele reeks chefs uit de regio plaatsen dit najaar vernieuwde streekgerechten op de menukaart.

De Westhoek zorgt ook op gastronomisch vlak voor een unieke couleur locale. De culinaire troeven genieten bekendheid tot ver buiten de grenzen. Op 22 en 23 september worden de vele schatten gepresenteerd op een markt met streekproducten. Producenten van streekgebonden lekkernijen organiseren proeverijen van zuivel, vleeswaren, desserts en zoetigheden uit de Westhoek. Een greep uit het aanbod: Houblonesse (een ambachtelijk streekproduct op basis van hopscheuten), Handsaeme Foie Gras, Hoeveslagerij ’t Lindebos, Biscuiterie Jules Destrooper, kaasboerderij de Moerenaar, De Beauvoordse Walhoeve, …

Logo Belgische Hop - Houblon Belge - Belgian Hops

Belgische hop

Belgische hop wordt geteeld op familiebedrijven die reeds generaties lang met veel kennis de hop verbouwen. Hierdoor blijft de teler  persoonlijk betrokken bij zijn eigen product: Belgische kwaliteitshop. De hopteelt wordt met de allergrootste zorg uitgevoerd, waarbij  kwaliteit als belangrijkste aandachtspunt wordt beschouwd. Brouwerijen of bedrijven die Belgische hop gebruiken om hun bieren te brouwen of om producten te maken, kregen onlangs een eigen logo.

Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ worden de bieren met het Belgische hoplabel voorgesteld op een 100 meter lange toog. Met een uniek degustatieglas kan je proeven van één of meerdere biersoorten (2€ per proeverij of 10€ voor degustatieglas en 4 proeverijen). De streekmarkt is gratis te bezoeken op zaterdag (14-20u) en zondag (11-19u).

Meer info: www.toerismepoperinge.be/nl/evenement/1216-2016-5234/lekker-westhoeks.html

Streekgerechten 2.0

Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ wordt ook het nieuwe gastronomisch initiatief ‘Streekgerechten 2.0’ voorgesteld. Chefs uit de Westhoek bundelen de krachten om streekgerechten en streekproducten in de kijker te plaatsen. Bestaande streekgerechten worden vernieuwd en op basis van lokale producten presenteren de chefs ook nieuwe gerechten. Door de ‘restyling’ van de streekgerechten krijgen zee een meer hedendaagse look. Telkens zijn de lokale producten het centrale thema.

Van 22 september tot 16 december 2012 zijn deze gerechten te proeven in diverse restaurants in Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren. Tijdens Lekker Westhoeks zal er voor een eerste keer van deze Streekgerechten 2.0 kunnen worden geproefd.

Lekker Westhoeks en Streekgerechten 2.0 kaderen binnen het Leaderproject 'Genieten in de Grensstreek' waarbij de diverse partners streven naar het verdiepen van de toeristische belevenis van de regio.

Alle info en adressen: www.toerismewesthoek.be/streekgerechten2.0

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bandits maken titeltrack van Peter PanPeter Pan
, The Neverending Story, in Vorst Nationaal is een unieke en indrukwekkende familievoorstelling gebaseerd op het originele verhaal van J.M. Barrie. Een indrukwekkend Europees creatief team, onder leiding van Geert Allaert, werd samengesteld om van dit spektakel iets unieks te maken. De regie wordt verzorgd door de Belg Luc Petit, de man die jarenlang de rechterhand van Franco Dragone (Cirque Du Soleil) was. De muziek wordt gecomponeerd door de Brit Matt Dunkley , één van ’s werelds bekendste filmcomponisten die in het verleden werkte aan films als Moulin Rouge en Pirates of the Carribean. De perspreviews van Peter Pan zijn net achter de rug en nu worden alle acrobaten en de cast klaargestoomd voor de Belgische publieke voorstellingen die plaats hebben in december 2012 en januari 2013. Daarna vertrekt deze Peter Pan productie naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Elk land heeft een “eigen” nationale Tinkerbell. In België wordt deze magische rol ingevuld door de ravissante Silvy De Bie.

Maar als kers op de taart zal er ook een échte Belgische titeltrack gelanceerd worden. Hiervoor werkt Music Hall samen met jong, aanstormend talent: BANDITS. Bandits is een Belgische pop-rock band die bestaat uit vier knappe en talentvolle artiesten. Ze staan al heel wat jaren samen op de planken en het zijn muzikanten pur sang. De vier bandleden namen ooit individueel deel aan Junior Eurosong. Onder Bandits brachten ze vorig jaar een album op de markt en ze schitterden in een eigen reality show op VTMKZOOM.  Jasper, Toon, Tim en Thomas zijn klaar om heel België te veroveren en na een enorm drukke zomer vol live-concerten, presenteren ze nu hun nieuwe single : Tijd Van Ons Leven. Deze Nederlandstalige song is het themalied van Peter Pan maar eveneens de eerste nieuwe single na de lancering van hun full album. De single werd geschreven door Sean Dhondt en Niko Westelinck en gaat geheel Peter Pan-gewijs over jonge mensen die eigenlijk niet oud willen worden. Vanaf 17 september is de single "Tijd Van Ons Leven" beschikbaar op iTunes.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe wandelroute in Landschapspark BulskampveldIn Beernem is op vrijdag 14 september 2012 de Bulskampveldwandelroute ingewandeld, de 54ste provinciale wandelroute. Langs het traject ontdekken wandelaars de vele aspecten van het Landschapspark Bulskampveld. De nieuwe brochure en het startbord zijn er voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Patrick Van Gheluwe en burgemeester Johan De Rycke.

De Bulskampveldwandelroute (8,9 kilometer) verkent de kern van het domein Lippensgoed-Bulskampveld.  Langsheen de route maak je kennis met het prachtige kasteelpark en kasteel waar het Bezoekerscentrum Bulskampveld huist.  Je stapt langs de kruidentuin, het karren- en landbouwmuseum en het Vogelopvangcentrum. In hoeve Colpaert kan je dan weer terecht voor hoeveproducten.   

De landschappen van het Bulskampveld

Naast de prachtige dreven en bos, laat de wandelroute ook diverse natuurgebieden zien. Langs het educatieve Natuurpad Sint-Amandus leer je over de verschillende types landschap.   Ook zijn er de Aanwijsputten, het typische heide- en boslandschap en het Natuurreservaat Heideveld-Bornebeek met een gevarieerd landschap van wastine, bremstruwelen, bosweiden en droge en vochtige heide.  Via poortjes stap je van het ene naar het andere natuurgebied en maak je kans om de grazende Gallowayrunderen te ontmoeten.  Natuurlijk kan je op deze route niet omheen de mystiek van de Moorden van Beernem. 

Twee startpunten

Aangezien de routes perfect zijn bewegwijzerd, is een extra wegbeschrijving in de routebrochure overbodig. Via tekstverwijzing op de kaart is informatie vermeld over de bezienswaardigheden. De Bulskampveldwandelroute biedt de keuze tussen twee startpunten: parking Aanwijs of parking Driekoningen. De nieuwe wandellus is conform de normen van Toerisme Vlaanderen bewegwijzerd met zeshoekige bordjes op houten palen.  Op het handige informatiebord op de startplaats vind je praktische informatie en een overzichtskaart. 

Europese middelen

De realisatie van de Bulskampveldwandelroute kadert in het Europese project ‘Grenzeloos Wandelen’, een Interreg IVA-project in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Het project Grenzeloos Wandelen wil op een structurele manier de wandelrecreatie in de grensstreek naar een hoger niveau tillen door een kwalitatief wandelaanbod te creëren en door het onthaal van de wandelrecreanten te optimaliseren. 

Partners

Deze provinciale wandelroute is een initiatief van Westtoer apb en kwam tot stand in samenwerking met Bezoekerscentrum Bulskampveld, de gemeente Beernem, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt Afd. Beernem. De realisatie ervan was mogelijk dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen en de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling – Interreg IV A-project Grenzeloos wandelen).

Praktisch

Van de wandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost 2 euro en is verkrijgbaar via o.a. www.westtoer.be - www.brugseommeland.be - www.beernem.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelbert Huperdinck op 23/11 in OostendeOp 23/11/2012 om 20.30 uur concerteert Engelbert Humperdinck in het kursaal van Oostende.

45 jaar staat "the King of Romance" al op de planken! Meer dan 150 miljoen albums heeft de Brit wereldwijd verkocht. Nochtans startte hij zeer bescheiden als imitator van Jerry Lewis, onder de artiestennaam Gerry Dorsey. In 1965 besluit hij het over een andere boeg te gooien. Hij neemt de manager van Tom Jones onder de arm, doopt zichzelf Engelbert Humperdinck en tekent een platendeal. Het levert hem in eerste instantie succes op in... België! Hij treedt in 1966 op in Knokke en Mechelen en neemt een muziekclip op in Zeebrugge.

In 1967 opent de single "Release Me" alle deuren, 56 weken lang staat de single overal in de hitlijsten,Engelbert houdt zelfs "Strawberry Fields" van de Beatles van de top!

Als "stijlvol performer" verovert Humperdinck zijn plaats naast Frank Sinatra, Elvis Presley en Tom Jones met 4 Grammynominaties, een Golden Globe, "Entertainer van het Jaar 1988", 64 gouden en 24 platinum albums alsook een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Uiteraard zal Engelbert tijdens deze concerten zijn allergrootste klassiekers opvoeren; van "Release me" tot "After the Lovin"en van "The Last Waltz" tot "A Man without Love".

Een avond met een levende legende die U niet mag missen!
Reserveer uw tickets via www.sherpa.be of 070/22.56.00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De erfenis van Louis van Houtte: tuinbouw, archeologie en archief in Gentbrugge'

Affiche opendeurdag

Op de Opendeurdag op zondag 7 oktober 2012 van 10 tot 17 uur spit de Dienst Stadsarcheologie en Stadsarchief in de geschiedenis van de tuinbouw. Op de ARBED-site (Puntfabriek), waar De Zwarte Doos gevestigd is, waren ooit bloemisten actief. Tussen 1840 en 1901 groeide het aantal tuinbouwbedrijven op het grondgebied van Gentbrugge van 3 naar 38. Ook in Ledeberg waren heel wat tuinbouwers actief: in 1886 waren daar liefst 35 bedrijven. Bekende namen zijn Louis Van Houtte (die ook burgemeester van Gentbrugge was), Alexis Dallière, Frederik Burvenich, August Toeffaert, enz.

Tijdens een matinee-lezing (om 10.30 uur) schetst historicus Andreas Stynen de context van het succes van de 19de-eeuwse tuinbouw. In de namiddag (vanaf 14 uur) zijn er diverse rondleidingen achter de schermen van De Zwarte Doos en ook historisch-archeologische wandelingen door de buurt. Kinderen van 9 tot 13 jaar kunnen om 15 uur deelnemen aan een interactieve workshop over archeologie en archief (hiervoor graag inschrijven via e-mail stadsarchief@gent.be).

Doorlopend van 10 tot 17 uur zijn er tentoonstellingen met recente aanwinsten en publicaties van het Stadsarchief, de resultaten van archeologische onderzoeken, een selectie uit de audiovisuele collecties van het Stadsarchief met betrekking tot het dagthema en het ontwerp van een buitenruimte door Maarten Van Severen. Intussen presenteert de Vriendenkring GOF (Gent on Files) het project voor de conservatie en digitalisering van de stadscharters. Daarnaast zijn er diverse informatie- en boekenstands. In het cafetaria kan men steeds terecht voor een drankje en hapje.

De opendeurdag is een organisatie van De Zwarte Doos, Dienst Stadsarcheologie en Stadsarchief in samenwerking met de Vriendenkring GOF en The Maarten Van Severen Foundation.

Reageer (0)

21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen zingt ... op dubbelalbum verzameld"Vlaanderen Zingt"
is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle openlucht meezingevenement van ons land. Dankzij “Vlaanderen Zingt” herontdekken de mensen het plezier van het in groep zingen, los van overtuiging, leeftijd of afkomst én, niet onbelangrijk, je kan er overal in Vlaanderen gratis naartoe! De bezoekers zingen samen de populairste liedjes, uit zowel het Nederlands-, Engels-, Spaans-, als Franstalige repertoire.  Dit jaar doen maar liefst 33 steden mee (meer info op www.vlaanderenzingt.be)

De 2CD "Vlaanderen Zingt" bundelt de mooiste meezingers uit meerdere jaren "Vlaanderen Zingt" en geeft iedereen de kans  voluit mee te zingen tot ver na de zomer! Van De Kreuners, André Hazes, Bobbejaan Schoepen en Nonkel Bob, over Elvis Presley, Tina Turner, Gérard Lenorman, Guus Meeuwis en Rob de Nijs, tot John Denver, Gers Pardoel en ABBA...

“Vlaanderen Zingt” (2CD), niets of niemand is nog veilig voor uw stembanden!

Dit album is een productie van ARS Entertainment en Universal Music - nu overal verkrijgbaar

 

Tracklist

CD1

1 Raymond van het Groenewoud - Vlaanderen boven

2 Noordkaap - Ik hou van U

3 Elvis Presley - Return to sender

4 Gérard Lenorman - La ballade des gens heureux

5 André Hazes - Een beetje verliefd

6 Bart Van Den Bossche - Ga met me mee

7 Dolly Parton - 9 to 5

8 Guus Meeuwis - Per Spoor (Kedeng kedeng)

9 Bart Kaëll - De Marie-Louise

10 Louis Prima -Buona sera

11 René Froger - Alles kan een mens gelukkig maken

12 De Kreuners - Verliefd op Chris Lomme

13 Tina Turner - The best

14 Laura Lynn - Naar de kermis

15 Herman Emmink - Tulpen uit Amsterdam

16 Claire & Henk Van Montfoort - Op de purp'ren hei

17 Les Poppys - Non non rien n'a changé

18 Cliff Richard - Living doll

19 Rob De Nijs - Malle Babbe

20 Peter Koelewijn - Kom van dat dak af

21 Kiss - I was made for lovin' you

22 Michel Delpech - Pour un flirt

23 Gers Pardoel - Ik neem je mee

 

CD2

1 Nicole & Hugo - Goeiemorgen morgen

2 Will Tura - Draai dan 79 7204

3 George Baker Selection - Paloma Blanca

4 Marva - Oempalapapero

5 Edith Piaf - Non je ne regrette rien

6 Corry - Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen

7 The Shorts - Comment ça va

8 Louis Neefs - Ik heb zorgen

9 The Radios - I'm into folk

10 Eddy Wally - Ik spring uit een vliegmachien

11 Zangeres Zonder Naam - Mexico

12 Gerry & the Pacemakers - You'll never walk alone

13 Vader Abraham - Het kleine café aan de haven

14 Nonkel Bob - Vrolijke vrienden

15 Jackie Wilson - Reet Petite

16 Pierre Groscolas - Lady Lay

17 Samantha - Eviva Espana

18 Paul Severs - Zeg 'ns meisje

19 Jackpot - Is everybody happy

20 Arno Les - filles du bord de mer

21 Johan Verminnen - Ik voel me goed

22 Willy Sommers - Laat de zon in je hart

23 ABBA - Thank you for the music

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Ledeberg feest komend weekend (24 - 26/8)Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus 2012 is Ledeberg opnieuw in volle feeststemming. De Ajuinmarktfeesten bieden drie dagen tal van activiteiten voor groot en klein aan, met onder andere muziek, kunst, een smulfestijn, marktkramers en de kermis. Het artistieke hoogtepunt van de feesten is ongetwijfeld de 89ste Lichtstoet op zaterdag 25 augustus. De Ajuinmarktfeesten zijn een organisatie van de Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met de vzw Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg.

Het laatste weekend van augustus viert Ledeberg feest op en rond de Brusselsesteenweg. Er valt van alles te beleven: markten, waaronder de Ajuinmarkt en een grote rommelmarkt, straatanimatie en dagelijks diverse optredens op twee podia op de Brusselsesteenweg (aan Hovenierstraat en Van Bockxstaelestraat) van onder andere The Breeze, The Jesters, Amazing Flowers, An Lemaitre & Friends, en zoveel andere op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus. 

Voor de allerkleinsten is er onder andere Wimpies Poppentheater (op zondag 26 augustus), straatanimatie met ‘Mi Grande’ stelten act (op zaterdag 25 augustus) en de traditionele kermis.

Het volledige programma is te vinden in het programmaboekje dat gratis te verkrijgen is bij het Dienstencentrum Ledeberg (Ledebergplein 34) of op de website www.ajuinmarkt.be.

Lichtstoet

De 89ste editie van de Lichtstoet met als thema ’t Spelleke van Gent’ start op zaterdag 25 augustus om 21.30 uur(na de publiciteitskaravaan om 21uur) op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Franse Vaart.

Parcours

Brusselsesteenweg, Hovenierstraat, Ledebergplein, A. van Lokerenstraat, Brusselsesteenweg en ontbinding aan de Franse Vaart.

Twaalf praalwagens opgetrokken rond ’t Spelleke van Gent’ zullen de bezoekers langs het parcours kunnen bewonderen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de editie Fiesta Europa verovert Kouter (21 - 25/8)

 

De vierde editie van de succesvolle Europese markt ‘Fiesta Europa’ vindt plaats op de Kouter van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus 2012.

Sterk concept

Fiesta Europa is een internationale feestmarkt met een vijftigtal marktkramers uit alle Europese landen. Zij brengen meestal specialiteiten mee uit hun land of regio: artisanale producten, streekspecialiteiten, gastronomie. Een mengelmoes van talen en culturen, een ruim en kwalitatief aanbod, mooi gepresenteerd en met enthousiasme aan de man/vrouw gebracht, een gezellige en ongedwongen vakantiesfeer: dat is in een notendop Fiesta Europa.

Organisator Roeland Storms wil op die manier Europa dichter bij de mensen brengen. Hij timmert al 5 jaar aan de weg en ziet jaar na jaar de belangstelling voor Fiesta Europa toenemen.Marktkramers uit heel Europa

De markt palmt bijna heel de Kouter in en dit nu al voor het vierde jaar op rij. Fiesta Europa is een graag gezien evenement op dit mooie en gezellige plein. Er zijn dit jaar marktkramers uit Italië, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Finland, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Engeland en natuurlijk uit eigen land. Zij komen heel graag naar Gent en stellen er met plezier hun producten voor. Ze zijn enorm gecharmeerd door de stad en haar marktminnende bewoners en bezoekers.

Praktisch

Fiesta Europa op de Kouter, van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus van 11 tot 21 uur.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogstkermis in Oostakker staat voor de deur (24-28/8)

                

Van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 augustus 2012 vindt in Oostakker de traditionele ‘Oogstkermis’ plaats, een organisatie van de Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met de Dekenij Oostakker en het Oogststoetcomité Oostakker. Op dinsdag 28 augustus start om 19 uur in Wulverdam de Oogststoet. Een overvol, gevarieerd programma zet Oostakker vijf dagen lang op z’n kop.

De Oogstkermis biedt voor elk wat wils. Alle activiteiten vinden plaats op en rond het kerkplein in Oostakker, het Ontmoetingscentrum Oostakker (OCO) in de Pijphoekstraat, het Lokaal Leopold II in de Bredestraat en de omliggende cafés.

Er is heel veel muziek met onder andere optredens van The Julian New Orleans Jazz Friends (vrijdag 24 augustus), schlagerparade met Alwin de havenzanger, Bandit, Roland met zijn orkest klavieren en de Romeo’s, met presentatie en dj Peter Van Praag (maandag 27 augustus), Rudy Hammond @ The Blue Ladies (dinsdag 28 augustus) en heel wat discobars, fuiven, karaoke en café-chantant.

Naast muziek brengt de Oogstkermis op maandag 27 augustus een jaarmarkt voor paarden in de Sint-Laurentiuslaan en op dinsdag 28 augustus een antiek-, brocante-, rommelmarkt en markt van nieuwe koopwaren met meer dan honderd standen in de Bredestraat.

Er zijn diverse schietingen, schieting op de liggende wip (zaterdag 25 augustus), vleesschieting (zondag 26 augustus) en vlaaien- en worstenschieting (dinsdag

28 augustus). Er is op zaterdag 25 augustus een duivenvlucht en er worden heel wat feest- en kermismenu’s aangeboden.

Kinderen kunnen deelnemen aan het zoekspel ‘speld uit de hooiopper’, zich uitleven op de kermis of zich inschrijven voor de wedstrijd ‘wie wordt Oostakkers Kinderduo 2012’.

Sportievelingen kunnen op zaterdag 25 augustus deelnemen aan de wielerwedstrijd voor nieuwelingen KBWB, op zondag met OKRA wandelen, fietsen, een spelletje petanque spelen of kaarten of zich gedurende vijf dagen uitleven op de dansvloer tijdens de vele dans-, fuif-, disco-, swing en showavonden.

Gedurende de vijf dagen kunnen bezoekers ook terecht in het Ontmoetingscentrum Oostakker (OCO) voor een fototentoonstelling ‘Beeldig’ Oostakker, vroeger en nu. Guido Rogiers neemt het publiek mee in de tijd via oud en nieuw fotomateriaal en allerlei achtergrondinformatie.


Trampo

Oogststoet

Maar de Oogstkermis is vooral bekend van de vlaaien-dinsdag en de Oogststoet.

Op dinsdag 28 augustus vanaf 19 uur vertrekt de stoet met deelname van 3 muziekkorpsen, 40 praalwagens en groepen en 600 uitvoerders in Wulverdam. Het parcours brengt hen via Sint-Laurentiuslaan – Oostakkerdorp – Bredestraat – Pijphoekstraat – Eekhoutdriesstraat – Oude Holstraat – Pijphoekstraat – Ledergemstraat – Honoré Drubbelstraat – Gentstraat – Oostakkerdorp terug naar de Sint-Laurentiuslaan waar de stoet wordt ontbonden.

Deze Oogststoet komt tot stand dankzij de inzet van een team van jonge dynamische vrijwilligers die zich aangesloten hebben bij het Oogststoetcomité Oostakker.

Van 20 tot 21 uur kan iedereen terecht op het grasterrein aan de kerk voor een gratis lekker stukje vlaai met schuimende Rodenbach.

Volledig programma beschikbaar

Het volledige programma verschijnt zoals gebruikelijk in het gratis blad ‘Attentie’ dat huis-aan-huis wordt bedeeld in Oostakker en de Kanaalzones. Het programma is bovendien te vinden op de website www.uitingent.be  onder de rubriek ‘evenementen/feesten’.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsfinale PANNA op 25/8 (Korenmarkt)Op zaterdag 25 augustus 2012 meten de beste Gentse panna spelers en speelsters zich met elkaar op de stadsfinale van Electrabel Steet Heroes op de Korenmarkt. Een spelersdelegatie van KAA Gent zal aanwezig zijn om de jonge talenten aan te moedigen. Electrabel Street Heroes (ESH) is tot nu toe de grootste panna competitie in België. Dit project startte in 2012 en loopt verschillende malen tot en met 2014 in verschillende Vlaamse en Waalse steden.

Wat is panna?

Panna(voetbal) is een soort straatvoetbal in een afgebakend veldje (kooi) met kleine doelen. Met  behendige voetbaltrucs probeert men de tegenstander te slim af te zijn en te scoren. Electrabel Street Heroes is de grootste competitie in België rond die sport. Meer info over panna en over het wedstrijdreglement is te vinden op de website www.streetheroes.be/nl/reglement

Stadsfinale in Gent

De kwalificaties voor de stadsfinale zijn volop bezig. Wie nog wil meedingen voor de finale, kan deelnemen aan het buurttornooi op dinsdag 21 augustus (Azaleapark, Sint-Amandsberg) en woensdag 22 augustus (Arbedpark, Gentbrugge), telkens om 14 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig.

De stadsfinale vindt plaats op zaterdag 25 augustus 2012 op de Korenmarkt, van 14 tot 18 uur. De toeschouwers en spelers kunnen gratis genieten van demo’s, een freestyle show, dj’s, enz. De finalisten van iedere categorie krijgen een geschenkpakket van KAA Gent met een voetbalshirt van de eerste ploeg, een gratis ticket voor een voetbalmatch en een uitnodiging voor een stadionbezoek. Daarenboven komt een aantal spelers van KAA Gent supporteren tijdens de finales.

De beste spelers van alle steden ontmoeten elkaar vervolgens in de regionale (halve) finales en ten slotte in de nationale finale. De winnaars hiervan mogen zich gedurende één jaar Belgisch Kampioen Panna in hun categorie noemen. De nationale finale van Electrabel Street Heroes zal plaatsvinden op zaterdag 29 september 2012 in Tour & Taxis in Brussel.

De Gentse panna competitie is een initiatief van de Sportdienst, het BOP-project en vzw Voetbal in de Stad, met ondersteuning van Electrabel, Ligue Francophone de Foot de Rue asbl (LFFR) en Straatvoetbalbond Vlaanderen vzw (SVBV).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen zingen "for the climate" !

logo sing for the climate

Op 19 juni 2012 kwamen meer dan 50 enthousiaste artiesten samen in de Marconi-studio van de VRT om er samen de song "Do it now" te zingen.

Dit lied past in de campagne 'Sing for the Climate', een initiatief van Nic Balthazar,  11.11.11 en de Klimaatcoalitie. Milow, Lady Linn, Sioen, Veerle Baetens, Luc De Vos, Klaas Delrue, Frank Vander Linden, Rocco Granata,  Koen Crucke … het zijn maar enkele van de meer dan 50 artiesten die hun stem gaven aan het klimaat. Het lied is gebaseerd op de populaire Italiaanse melodie 'Bella Ciao'. Stef Kamil Carlens, bekend van Zita Swoon, zorgde voor een swingend hedendaags arrangement. Ook voor de dirigententaak konden ze rekenen op een uitmuntend vakman, Dirk Brossé.

Tijdens het weekend van 22 & 23 september zal “Do It Now” in meer dan 145 steden en gemeenten door vele duizenden mensen worden gezongen om zo hun bezorgdheid te laten weerklinken over de klimaatverandering. Sing for the Climate is samen zingen voor een betere wereld. Het klinkt soft, maar het is vooral een fijn en ernstig moment met een duidelijke signaalfunctie aan de politici, waarbij we met vele duizenden zeggen ' Do it Now Now Now …..'!!

Vanaf woensdag 22 augustus te koop bij Free Record Shop en alle bijkomende info via www.singfortheclimate.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europse Nacht van de VleermuisOp zaterdag 25 augustus 2012 strijkt de Europese Nacht van de Vleermuis neer in het Gentse Gravensteen. Tijdens die avond slaan Historische Huizen Gent (publiekswerking van het Gravensteen), de Oost-Vlaamse Vleermuizen-werkgroep, Natuurpunt Boven-Schelde en Natuurpunt Gent de handen in elkaar tijdens een evenement waarin deze uitzonderlijke zoogdieren centraal staan. En uitzonderlijk zijn ze: in Vlaanderen vindt men nog 17 van de 21 in België voorkomende soorten, maar allen gaan ze erop achteruit of zijn zelfs bijna uitgestorven. Een extra reden om dit jaar mee op duistere safari te trekken.

Tijdens een boeiende presentatie kan men meer ontdekken over de verborgen levenswijze van vleermuizen. Men kan op zoektocht gaan in de Gentse binnenstad, de kinderen een unieke vleermuizenavond bezorgen of genieten van een drankje in het Batcafé op het binnenhof van het Gravensteen.

Praktisch

Europese Nacht van de Vleermuis, zaterdag 25 augustus 2012 in het Gravensteen, Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent. Gratis toegang.

Programma

Vier presentaties, gevolgd door een begeleide wandeling in de stad.

- presentatie 1: van 19.30 tot 20.15 uur

- presentatie 2: van 20.15 tot 21 uur

- presentatie 3: van 21 tot 21.45 uur

- presentatie 4: van 21.45 tot 22.30 uur

Inschrijven is verplicht en kan via e-mail naar joke@natuurpuntgent.be (tot zaterdag 25 augustus om 15 uur) met vermelding van het aantal kinderen en volwassenen en welke sessie men wenst bij te wonen. De zaal is niet toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Honden zijn niet toegelaten in het Gravensteen, met uitzondering van geleidehonden.

Alle info: www.natuurpunt.be/vleermuis

Reageer (0)

17-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEROPSTART WWW.PLIETSPLETS.BE
Beste plietspletsers,

na een tijdje van inactiviteit (vooral door een lange verlofperiode èn presentatiewerk tijdens de Gentse Feesten), vliegen we er vanaf maandag 19 augustus weer volop in. Zoals gebruikelijk volgen we de actualiteit in Gent en omliggende, bespreken we nieuwe boeken en CD-albums (van ARS Entertainment - Universal Music) en zorgen we voor aangenaam leesvoer.
Mocht u zelf info hebben over uw organisatie, voorstellingen, tentoonstelling .... stuur deze gerust naar
plietsplets@skynet.be !

Veel plezier vanaf 19/8 op
www.plietsplets.be

Reageer (0)

10-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Braeckman en de Olympische prijsvraag van de Sportdienst stad Gent

Affiche prijsvraag


De Sportdienst van de Stad Gent besloot om een oude reuzebanner te recupereren door er tien unieke, gesigneerde sporttassen van te maken. Die exemplaren zijn te winnen via een wedstrijd. Strafste Gentenaar Freek Braeckman zal bij het begin van de Olympische Spelen in Londen lopen van Tower Bridge naar Big Ben en bijkomend één mijl afleggen met een handbike. De tien deelnemers die zijn tijd het dichtst benaderen, winnen een van de unieke gesigneerde sporttassen.

Gent werd in 2011 uitgeroepen tot Sportstad van Vlaanderen. Een 11-meter grote banner sierde dan ook een jaar lang de Topsporthal met die boodschap. De Sportdienst zocht in 2012 een leuke bestemming voor die banner en besloot er tien unieke sporttassen van te maken. Om die te kunnen winnen, werd een leuke wedstrijd bedacht waarbij strafste Gentenaar Freek Braeckman wordt uitgedaagd.

De wedstrijd

Freek Braeckman zal bij het begin van de Olympische Spelen van Tower Brigde naar Big Ben in Londen lopen én bijkomend één mijl afleggen met een handbike.

De afstand tussen Tower Brigde en Big Ben in Londen bedraagt tussen de vier en vijf kilometer. Eén Engelse mijl bedraagt 1,6 kilometer.

Wim Decleir is vice-wereldkampioen handbiken en kandidaat voor een medaille op de komende Paralympics op de weg en bij de tijdrit. Hij zal Freek een aantal tips geven bij het rijden met de handbike.

De tien deelnemers die het dichtst de tijd van Freek gokken, winnen een van de unieke sporttassen. Die worden bovendien gesigneerd door de Olympische atleten of Freek.

Hoe deelnemen?

Via het wedstrijdformulier op www.gent.be

Via tel. 09 266 80 00

Via het antwoordkaartje dat te vinden is op de locaties in Gent waar je de unieke sporttassen vanaf woensdag 6 juni 2012 kunt bewonderen:

- Huis van de Sport (balie), Zuiderlaan 13, 9000 Gent

- AC Zuid (inkomhal), Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent

- Shopping Gent Zuid (hoofdingang op gelijkvloers), Woodrow Wilsonplein 4, 9000 Gent

- Uitbureau Gent vzw (balie), Veldstraat 82, 9000 Gent

- Bibliotheek Gent Zuid (derde verdieping, afdeling sport), Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

- Universitair Sportcomplex Gent (kassa/inkom), Watersportlaan 3, 9000 Gent

- OCMW: woonzorgcentrum Het Heiveld (inkom), Antwerpsesteenweg 776, 9040 Gent-Sint-Amandsberg

- Sport- en Recreatiecentrum Rozebroeken (inkomhal), Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Gent-Sint-Amandsberg (vanaf 1 juli 2012)

De prijsuitreiking zal eind augustus 2012 plaatsvinden. Het volledige reglement kunt u downloaden onder 'aanverwante info' op www.gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa van 12 t.e.m. 17 juni op Korenmarkt

Fiesta Europa

Gent is al enkele jaren vertrouwd met het concept 'internationale markt'. Elk jaar in augustus slaat 'Fiesta Europa' zijn tenten op voor een vijfdaagse markt op de Kouter. Ook dit jaar komt deze meer dan gezellige internationale feestmarkt, met een vijftigtal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, naar Gent. De succesvolle markt op de Kouter blijft natuurlijk behouden en vindt plaats van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus 2012. Nieuw dit jaar is dat de internationale markt van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni 2012 ook een stek heeft op de heraangelegde Korenmarkt.

‘Fiesta Europa’ heeft de bedoeling marktkramers uit heel Europa die kwaliteitsvolle producten uit hun land of regio te koop aanbieden bij elkaar te brengen in een gemoedelijke sfeer. De vele bezoekers zullen de authenticiteit, de gezelligheid en het enorm gevarieerde aanbod van kwaliteitsvolle producten zeker weten te waarderen.

Zo vind men er bijvoorbeeld mediterrane olijven en tapenades, Franse worst en streekkazen, spek, Italiaanse salami, look en ajuin, charcuterie en terrines, allerhande zoet zoals fudge, heerlijke nougat of typische amandelkoeken en nog veel meer. Naast al dat verleidelijke lekkers wordt ook allerlei artisanaat en non-food aangeboden: lederwaren, hout, keramiek, edelstenen, mineralen, juwelen, textiel, souvenirs, enz. Natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met ter plaatse bereide gerechten zoals paëlla, pizza, barbecue, wafels, enz. al dan niet overgoten met een frisse Poolse pint of een heerlijke moezelwijn. Alleen al de verschillende geuren en aroma’s zijn onweerstaanbaar.

Bijna letterlijk een smaakvol evenement dus. De heerlijke mix van zoveel verschillende nationaliteiten, talen, culturen en producten zorgt voor een unieke sfeer en een gezellig vakantiegevoel. Men waant zich echt op reis in Europa (en dat zonder files of péages). Zes dagen lang wordt de Korenmarkt zonder meer de gezelligste plek van Europa. En als het geheel dan nog eens overgoten wordt met een vriendelijk ‘Belgisch’ zomerweertje kan de pret niet meer op. Ideaal dus voor een uitje met familie en vrienden.

Praktisch

De markt vindt plaats van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni 2012 op de Korenmarkt. De markt wordt officieel geopend door Eerste schepen en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand Mathias De Clercq om 12 uur.

Openingsuren: dinsdag van 14 tot 22 uur, woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 22 uur en zondag van 10 tot 19 uur.

De toegang is gratis en vele marktkramers laten hun producten proeven.

De organisatie is in handen van ‘Fiesta Europa’ in samenwerking met de Stad Gent. Voor meer achtergrondinformatie, fotomateriaal en dergelijke kan men de website www.fiestaeuropa.eu raadplegen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 2012 - 3Dekkerproduktie
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het begint stilaan druk te worden met de berichten die we krijgen doorgestuurd in het kader van de Gentse Feesten. Voor alle info verwijs ik dan ook graag naar www.gentsefeesten.be of naar het programmaboekje dat sedert vrijdag 8 juni verkrijgbaar is. Niettemin willen wij de organisatoren die ons iets toesturen (in de hoop dat wij het promoten) niet in de kou laten staan !
Vandaar dat u af en toe enkele affiches of aankondigingen zal terugvinden op deze website. Geniet ervan !

Voor de 3Dekkerproduktie 2012: klik op de affiche !

Reageer (0)

09-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIAT plaatst fabrieks-en bedrijfsvoetbal in de kijker

Affiche mini-expo

Vlak voor de start van het EK voetbal 2012 pakt het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel (MIAT) uit met een erfgoedproject over fabrieks- en bedrijfsvoetbal.

Voetbal is een sport die vandaag niet meer uit het dagelijks leven en de media is weg te denken. Op donderdag 31 mei om 19 uur geeft het MIAT de aftrap met een soiree. Dat is meteen ook de opening van de mini-expo ‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’ die loopt van donderdag 31 mei tot en met zondag 30 december 2012.

‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’

De bakermat van het Belgisch voetbal ligt in het college van Melle. Op een dag had een jonge Ier een bal bij. Zijn medeleerlingen namen de bal af en even later speelden ze een partijtje voetbal.

Fabrieksvoetbal komt uit het 19de-eeuwse Engeland. In Vlaanderen kent het zijn glorieperiode in de jaren 1980. De ploeg was het uithangbord van de fabriek of het bedrijf. In iedere provincie waren er meerdere afdelingen met elk verschillende ploegen. Fabrieksbazen wilden hun personeel op die manier een nuttige vrijetijdsbesteding geven.

Vandaag spelen nog bijna 4.800 mannen ieder weekend voetbal bij een van de

140 Vlaamse bedrijfsploegen. Toch is er over de geschiedenis van fabrieks- en bedrijfsploegen weinig bekend. Het MIAT doet daarom een beroep op het publiek en hoopt zo de kaart van het Belgische bedrijfsvoetbal te vervolledigen.

Soiree

Op donderdag 31 mei 2012 geeft het MIAT de aftrap van dit voetbalproject. Enkele bevoorrechte getuigen nestelen zich in de sofa bij Hilde Van Malderen. Als historica en voetbalverslaggeefster is zij de geknipte scheidsrechter in het spel van die avond. Zij laat enkele ex-spelers van de voetbalploeg van het staalbedrijf Sidmar en van de bank BBL aan het woord. Ook de Vlaamse Liga van de Bedrijfssport vertelt die avond over dit boeiende onderwerp.

Gezocht

Op de soiree krijgt de bezoeker als eerste de kans om de mini-expo ‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’ te bezoeken en de voetbalkaart aan te vullen met zijn informatie. Met de hulp van het publiek wil het MIAT meer te weten komen over de geschiedenis van fabrieks- en bedrijfsvoetbal. Wie nog een oude fabrieks- of bedrijfsploeg kent, zelf meespeelde of iemand kent die meespeelde of foto’s, filmpjes, truitjes, enz. in de kast of op zolder heeft, kan dat aan het MIAT laten weten via tel. 09 269 42 13 of e-mail publiekswerking.miat@gent.be.

Het MIAT registreert en digitaliseert het materiaal. Achteraf krijgt men het oorspronkelijke materiaal en de gedigitaliseerde versie ervan terug.

In de mini-expo kan men kennismaken met het meest succesvolle exportproduct van Engeland. Men kan er de strafste spitsen en de meest memorabele penalty’s van vroeger ontdekken. Het is een weinig bekende geschiedenis die menig voetballiefhebber zal bekoren. Deze mini-expo loopt tot zondag 30 december 2012.

Praktisch

Soiree en opening van de mini-expo ‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’ in het MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent, op donderdag 31 mei 2012 om 19 uur. Gratis. Van vrijdag 1 juni tot en met maandag 31 december 2012, mini-expo: 5 euro, reductie 3,75 euro of 1 euro voor 19 tot 25 jaar, gratis -19 jaar (www.miat-gent.be)

Reageer (0)

29-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijnaarde viert 4 dagen lang tijdens 40ste Zwijntjesfeesten

Van vrijdag 1 juni t.e.m. maandag 4 juni 2012 wordt het weerom feesten geblazen in Zwijnaarde, want voor de 40ste keer zijn ze daar in de ban van het Zwijn. De traditionele Zwijntjesfeesten zijn er immers méér dan zomaar een 4-daags evenement, want naast de muzikale optredens op de kiosk staan er nog tal van aktiviteiten op het programma.

Grootste aandachtstrekker wordt ongetwijfeld de tentoonstelling "40 jaar Zwijntjeskermis" in Woonzorgcentrum Zonnebloem (alle dagen van 09.00 tot 17.00 uur en dit tot 12 juni). Op zaterdag 2 juni om 15.00 uur wordt deze officieel geopend èn wordt het eerste "bronzen zwijntje" uitgereikt.

Daarnaast is het aanbod groot te noemen: een retrospectieve Julien Goethijn (Landschappen van Zwijnaarde en omgeving), een fietstocht, vinkenzetting, prijsbolling, aperitiefconcert, zwijntjesbarbecue, zwijntjesworp, avondmarkt .... eigenlijk teveel om op deze site gedetailleerd weer te geven. Maar op www.uitingent.be onder de rubriek evenementen/feesten.

Wij geven u wel graag een ovezicht van het muzikale pakket dat door het feestcomité werd samengesteld en waarbij ik als presentator mag aantreden. Een bijzonder fijne opdracht want kijk maar eens mee wie wij vanop de kiosk in het centrum van Zwijnaarde mogen aankondigen:

VRIJDAG 1 JUNI

     

BRAHIM Beats & Basses (20.30 uur)

KEVIN (22.15 uur)

DEAN met muzikanten (23.15 uur)


ZATERDAG 2 JUNI

     

THE GOLDEN BIS BAND (19.00 uur)

DAVID VAN DYCK met The Golden Bis Band (20.15 uur)

SERGIO met The Golden Bis Band (21.30 uur)

MUZIKAAL VUURWERK (23.00 uur)(in tuin rustoord Zonnebloem)

LAURA LYNN met The Golden Bis Band (23.30 uur)


ZONDAG 3 JUNI


     

STELLA'S MOJO (18.00 uur)

SHA-NA (19.15 uur)

LILIANE SAINT-PIERRE (20.30 uur)

JOHAN VERMINNEN en 5 muzikanten (21.45 uur)


MAANDAG 4 JUNI


     

SWOOP (19.00 uur)

SAM GOORIS (20.00 uur)

CHRIS HAGELAND (21.00 uur)


Om vingers van af te likken, dus tot op de 40ste Zwijntjesfeesten !

Reageer (0)

25-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slotevenement "voetballers strijden tegen kanker" op zaterdag 2 juni

Op zaterdag 2 juni strijden "voetballers tegen kanker" in een galawedstrijd. Hieronder alle info:Alle bijkomende info: www.voetballersstrijdentegenkanker.be

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!