Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
01-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT rijft werelrecord whisky proeven binnen !



Whisky Unlimited en de Vlaams Caledonische Society
deden op zaterdag 31 januari in Gent een poging om het wereldrecord whisky proeven te verbreken. Het doel was om meer dan 1.210 mensen ten minste vijf whisky's te laten proeven. Dat was immers het vorige record dat in 2001 gevestigd werd in Stockholm.

De wereldrecordpoging vond plaats op het Emile Braunplein in Gent ... èn slaagde ! Het werden er uiteindelijk 2.152

De opbrengst van de proeverij werd geschonken aan Huis Ten Bosse 120, een woonproject en zorgatelier voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).


En zo staat ook burgemeester Daniël Termont in het Guinness Book of Records want samen met 2.151 andere whiskyliefhebbers nam hij deel aan deze recordpoging.

Weet je dat er alleen al in Schotland 2.500 soorten whisky bestaan. Niemand kan zeggen dat hij geen whisky lust. Er zal altijd wel een smaak zijn die je bevalt.' Om dat te bewijzen organiseerde Fernand Dacquin samen met de Vlaams Caledonische Society deze wereldrecordpoging whisky proeven.

'In geen tijd waren al onze kaarten uitverkocht', gaat Fernand Dacquin verder. 'Wij serveerden de deelnemers elk zes flesjes met 15 milliliter whisky. Zij kregen er een speciaal glas bij en een certificaat dat ze aan het wereldrecord hebben deelgenomen.'
"Whisky drinken is duidelijk in. De clubs schieten als paddestoelen uit de grond en het publiek wordt jonger en vrouwelijker. Op rum na, bestaat er geen drank ter wereld waar je zoveel kan over vertellen. Rond whisky heeft altijd iets geheimzinnigs gehangen. Het is een goed product en de beste drank ter wereld. Whisky heeft eigenlijk maar één nadeel: in tegenstelling tot rum kan je het niet in cocktails mengen.'

Whisky proef je volgens Dacquin zoals wijn. 'Je spuwt de drank alleen niet uit achteraf. Whisky moet je leren drinken, maar eenmaal verkocht, raak je er niet meer vanaf. Als ze mij ooit naar een onbewoond eiland sturen, neem ik twee flessen mee, een Highland Park van 18 jaar oud en een Laphroaig van 10 jaar. De eerste smaakt fruitig, de andere gerookt. Geef mij zeker geen Indische whisky. Die smaakt echt verschrikkelijk.'

DE GUINNESS WORLD RECORD WHISKY TASTING WERD DUS EEN WAAR SUCCES!

Volgende afspraak: 14 en 15 februari 2009 (ICC Gent) - 31ste Schotese beurs en 6de Internationaal Whiskyfestival
Info: www.schotesebeurs.be en www.whiskyfestival.be


Reageer (0)

31-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘I love the 90’s – The party’ maakt eerste namen bekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op zaterdag 11 april vindt in de Ethias Arena in Hasselt de tweede editie van ‘I love the 90’s – The party’ plaats. De eerste editie in 2008 trok 21.500 bezoekers en werd daarmee de grootste party van het land in één zaal. “‘I love the 90’s – The party’ is in de eerste plaats één groot feest”, vertelt Linda Manet van organisator Ethias Arena. “Ons publiek komt vooral om zich écht te amuseren en zich op een ongedwongen manier uit te leven op de beste platen uit hun jeugd. Ook dit jaar beloven we weer een onvergetelijke avond met nationale en internationale artiesten. We zijn opnieuw op zoek gegaan naar groepen die nooit eerder, of niet meer, op Belgische bodem te zien waren.”

 

Volgende artiesten bevestigden alvast hun komst voor ‘I love the 90’s – The party’:

 

GALA regeerde de hitparades in 1996 en 1997 met haar nummer één hits ‘Freed From Desire’, ‘Let A Boy Cry’ en ‘Come Into My Life’. Sinds enkele jaren leeft het gerucht dat de oorspronkelijk Italiaanse, maar in New York verblijvende zangeres overleden is. Niets is minder waar en dat bewijst ze met haar unieke comeback op ‘I love the 90’s – The party’.

 

ICE MC verwierf in 1993 en 1994 wereldfaam met ‘It’s A Rainy Day’, ‘Think About The Way’ en ‘Take Away The Colour’. Hij is hét schoolvoorbeeld van de typische Eurodance uit de jaren ’90, waarbij een donkere rapper – in dit geval met Jamaïcaanse roots – met catchy refreintjes afgewisseld werd.

 

DA RICK & DA BOY TOMMY vertegenwoordigen de latere jaren ’90. Hun ‘Halloween’ was de best verkopende Belgische single van het jaar ’99. Geen enkele Belgische groep slaagde er beter in het publiek op haar hand te krijgen. Tegenwoordig staan beide heren alleen nog samen achter de draaitafels, maar voor ‘I love the 90’s – The party’ maken ze graag een uitzondering door live op te treden. Ze beloven 22.000 springende bezoekers. Da Rick (echte naam Flor Theeuwes) is bovendien het brein achter DHT, waarmee hij in 2005 met ‘Listen To Your Heart’ een top-10 hit scoorde in de Amerikaanse hitlijsten.

 

PAT KRIMSON scoorde in de jaren ’90 onder verschillende pseudoniemen. Speciaal voor ‘I love the 90’s – The party’ brengt hij een aantal opmerkelijke gasten mee voor een exclusieve liveshow met al de hoogtepunten die hij beleefde als Pat Krimson, 2 Fabiola en Nunca.

 

Verder zorgt ook huis-dj WARD opnieuw voor een onvergetelijke avond boordevol 90’s muziek.

 

“Maar dit is nog niet alles”, vertelt Linda Manet van Ethias Arena nog. “Extra namen worden de komende weken toegevoegd. Onder meer als headliner hebben we nog een grote verrassing. De laatste details worden momenteel afgetoetst, zodat we deze naam begin februari kunnen prijsgeven.”

Ondertussen vernemen we dat ook 2 Unlimited voor de gelegenheid een reünie doen èn aanwezig zullen zijn.

 

‘I love the 90’s – The party’ vindt plaats op zaterdag 11 april in de Ethias Arena in Hasselt. Tickets kosten 32 euro (excl. reservatiekosten) en zijn telefonisch verkrijgbaar via 070 34 50 50, bij Media Markt of op www.ilovethe90s.be.


Reageer (0)

27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyriel Buysse staat tijdens de maand februari centraal in Gent

 

In 2009 is het 150 jaar geleden dat auteur Cyriel Buysse geboren werd.

Naar aanleiding van deze verjaardag loopt in de bibliotheek aan het Zuid van 3 tot 28 februari de tentoonstelling
‘Mijnheer Cyriel’ over leven en werk van Buysse. Aansluitend vinden drie lezingen en een theatervoorstelling plaats.

 

Affiche 'Mijnheer Cyriel'
 

De heemkundige kring ‘Het Land van Nevele’ stelde een overzichtstentoonstelling samen in samenwerking met het Cyriel Buysse Genootschap.

 

De tentoonstelling omvat meer dan twintig panelen, die met foto’s en teksten een evocatie geven van het Nevele uit de negentiende eeuw, de sociale toestanden van toen, de families Buysse en Loveling in Nevele, het leven en werk van de auteur zelf, tijdgenoten van Buysse zoals Maurice Maeterlinck en Emile Claus, het naturalisme enz.  Ze zoomt in op de rol die de auteur speelde in de sociale emancipatie van het arme Vlaanderen en op zijn invloed op het theater en de literatuur in ons land.

 

Te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek (maandag tot donderdag van 10 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur) in de inkomhal en op de literatuurafdeling (4de verdieping) van de bibliotheek aan het Zuid.

 Affiche 'Mijnheer Cyriel'

 

In samenwerking met de vakgroep Nederlandse Literatuur en Algemene Literatuurwetenschap (Universiteit Gent) hebben in de bibliotheek drie lezingen plaats door prominente Buyssekennners.

 

Donderdag 5 februari: Joris van Parys: Neuzen in de boeken van Buysse. Een kleine geurenstudie

Donderdag 12 februari: Prof.dr. Anne Marie Musschoot: Buysse en de Eerste Wereldoorlog

Dinsdag 17 februari: Prof.dr. Yves T'Sjoen: Van hoogten en laagten. Cyriel Buysse en Richard Minne

Telkens van 12.30 tot 13.15 uur in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek aan het Zuid.

 


 

Op donderdag 26 februari om 12.30 uur speelt acteur Jo Decaluwe zijn theatermonoloog Typen, een drietal verhalen uit het latere werk van Buysse, in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek.

 

De toegang tot alle activiteiten is gratis en er kan niet gereserveerd worden.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie & Toerisme zet het jaar goed in !
Foto


Onze vriend Georges Keters is er als hoofdredacteur èn journalist van het magazine Gastronomie & Toerisme weerom in geslaagd een puik nummer op de markt te brengen.
Het tweemaandelijks gratis magazine dat reeds aan de 9de jaargang toe is besteedt deze keer aandacht aan o.a. volgende items:

- het Valentijnweekend in Middelkerke
- Portugal, Tunesië, Griekenland en Polen
- Innsbruck en Nièvre (Bourgogne)
- aan tafel met Frank De Bleeckere
- enkele culinaire toppers
en nog zoveel meer

Lees de artikels op www.bloggen.be/gastronomietoerisme of vraag het magazine digitaal aan via

Georges.Keters@skynet.be

Reageer (0)

26-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner geeft extra concert op 30 april



Tina Turner
geniet van haar terugkeer naar ons land. Vorige week gaf ze reeds twee keer present in Antwerpen. De 8-voudige Grammy Award winnares pakte op indrukwekkende wijze het publiek in met een grootse show.  Op 11 en 12 februari staat ze opnieuw in Antwerpen voor alweer 2 uitverkochte shows. Vele fans namen een optie voor tickets via de wachtlijst voor een eventuele extra show. En dat loont want net is beslist dat Tina’s ‘Live 2009 European Tour’ op donderdag 30 april voor een 5de keer halt houdt in het Sportpaleis! Wie op de wachtlijst geregistreerd staat, wordt door Tele Ticket Service gecontacteerd met de vraag de optie te bevestigen voor maandagavond. Vanaf dinsdagmorgen 9u worden de dan resterende tickets in verkoop gebracht.

 

Tina Turner brengt tijdens deze tournee hit na hit uit haar rijkgevulde carrière. Een spectaculaire productie, de sterke band van Tina, innovatieve choreografieën, hi-tech licht en meer maken deze show een verbluffend spektakel. Turner’s vorige wereldtournee, Twenty Four Seven, die haar ook naar het Festivalpark in Werchter bracht,  werd door meer dan 3 miljoen fans wereldwijd bijgewoond en door het magazine Pollstar geklasseerd als meest succesvolle tournee in 2000.  Meer dan 4 decennia lang al maakt Tina Turner, met haar sensuele, soulvolle en sterke stem, deel uit van de muziekgeschiedenis. Haar explosieve nieuwe live set brengt alle grote momenten van de beginjaren zoals “River Deep Mountain High”, “Proud Mary” en “Nutbush City Limits”. Ook de grote solo superstermomenten ontbreken niet dankzij “Let’s Stay Together”, “What’s Love Got to Do With It”, “We Don’t Need Another Hero” en “The Best”. De comeback hits uit de jaren ‘90 zoals “I Don’t Wanna Fight” en de titelsong van de James Bond film “Goldeneye” zullen eveneens op het welgevulde programma staan. Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, voor de ogen van miljoenen kijkers, noemde Beyonce haar simpelweg The Queen.  En ze regeert, zoveel is duidelijk!

 

Tina Turner
Live 2009 European Tour

Woensdag 11 & donderdag 12 februari 2009 - 20u30
Donderdag 30 april 2009 - 20u30 > extra concert
Sportpaleis, Antwerpen

Tickets kunnen vanaf 27 januari om 9u00 gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60 of klik hier voor online tickets.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raf Van Brussel brengt zijn eerste Nederlandstalige single uit !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als “ambiancemaker in schapenvacht” maakte hij waarschijnlijk al heel wat Vlaamse podia onveilig.

 



U zag en hoorde hem de afgelopen jaren aan het werk bij “De Sublimo’s”. Hij dook regelmatig op als gastzanger bij “Plane Vanilla”. Of u meende hem misschien te herkennen als Raf Van Vrijdag op Q-Music. Maar u herinnert hem natuurlijk ook nog als zanger van “Sunny Side Up”.

Raf Van Brussel was de afgelopen jaren dan ook continu actief in de muziekwereld. Na zijn laatste muzikale wapenfeit, het duet “Here I am” met Sarah, acht de ‘koning van de bedrijfsfeesten’ de tijd echter rijp voor een nieuw muzikaal hoofdstuk.
Een hoofdstuk waarin naast de performer en entertainer ook opnieuw plaats is voor de artiest en de songschrijver
in Raf Van Brussel.

Omringd door een nieuw professioneel team en muzikaal bijgestaan door producer Hans Francken ontdoet hij zich van zijn Angelsaksische bolster en vaart hij met ‘Leef om te leven’ een totaal nieuwe koers.
De overstap naar het Nederlands mag dan al velen verrassen, voor Raf lijkt en klinkt deze keuze vanzelfsprekend.
Voor hem was het dan ook geen rationele beslissing om te stoppen in het Engels, maar voelde het aan als een logische en natuurlijke stap om in het Nederlands te zingen.

 

Meer dan ooit heeft hij het gevoel dat alles in deze nieuwe muzikale richting juist zit. Raf slaat met deze stevige boreling het ‘pluk de dag gevoel’ om je oren en bezorgt hiermee trots een staaltje van wat u van hem nog mag verwachten. Dit is geen eindpunt, maar een muzikaal begin.
Dit is de gerijpte Raf Van Brussel, met hart en ziel. Terug van weggeweest en klaar om u te beroeren.


Leef om te leven! ( deze single is binnenkort ook verkrijgbaar op iTunes )


Raf Van Brussel is in februari te gast bij ATV, RTV en TV Limburg en volgende week in uitzending bij De Rode Loper!

Reageer (0)

25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere ervaring met de doop van M/S RAPITARD

Zaterdagnamiddag had ik het genoegen aanwezig te zijn op de doop van het schip M/S RAPITARD ... een unieke gelegenheid om niet alleen kennis te maken met de nieuwe eigenaars maar ook met de bouwers ervan: Werkhuizen Ketels op de Voorhavenlaan in Gent.

Freddy Ketels (tevens deken van de dekenij Meulestede) kon immers fier zijn op het werk dat gedurende 5 maanden door zijn personeel werd uitgevoerd en door alle aanwezigen met grote ogen werd bewonderd. De eigenaars, Wim en Antoinette Diepeveen, ontvingen samen met hun dochters Samantha en Debora èn toekomstig schoonzoon Michaël de vele genodigden op hun 135 meter lange schip dat voor de gelegenheid alle deuren open had.
Zo kon ik op een bijzondere manier kennis maken met de indrukwekkende machinekamer die met de meest geavanceerde technieken was ingericht. Ook de zowat 150 m² grote woonruimte was een parel, om dan nog maar te zwijgen van de 3 slaapkamers èn de stoomdouche. Uiteraard mocht ook een bezoek aan de stuurhut niet ontbreken en dat moet pas genieten zijn voor een schipper !

Tussen de vele Nederlandse aanwezigen ontwaardde ik ook de Gentse havenschepen Van Rouveroy die alleen maar kon beamen wat iedereen vol bewondering uitte: prachtig!

Ik wens de familie Diepeveen dan ook veel succes met deze grote investering en vooral een behouden vaart.

En de firma Ketels: proficiat en veel succes met de komende opdrachten. We mogen als Gentenaar méér dan fier zijn om in deze economisch mindere tijden te mogen vaststellen dat men op Meulestede met veel enthousiasme doorgaat met werken en als het ware een ambassadeur is voor de werkgelegenheid in Gent en omgeving. 







Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

CLOS MALVERNE 2006 Cabernet Sauvignon – Merlot

 






Seymour Pritchard
kocht in 1969 het landgoed Malvern Heights in Stellenbosch, maar wijzigde de naam al snel in Clos Malverne. In de jaren ‘90 werd het domein flink uitgebreid. Het paradepaardje is Auret en die kreeg vijf sterren in de prestigieuze Platter Wine Guide. In 2001 werd de Clos Malverne Cabernet Sauvignon – Merlot in de National Wineshow uitgeroepen tot winnaar. De wijnen van Clos Malverne worden overigens jaar na jaar gelauwerd op diverse wijnconcours.



De wijn knipoogt met cabernet sauvignon en merlot overduidelijk naar Bordeaux. De druiven zijn afkomstig van 30-jaar oude wijnstokken en worden met de hand geplukt. De geoogste druiven worden geperst op traditionele wijze in kleine houten persen (basket pressed). De wijn rijpt nadien enkele maanden op Franse en Amerikaanse eik. Clos Malverne 2006 Cabernet Sauvignon – Merlot kreeg een uiterst lichte filtering om de goede smaakelementen te behouden, maar hierdoor kan er wel een weinig bezinksel in de fles optreden.

 
In het glas

 

Clos Malverne 2006 heeft de kenmerken van een jonge Saint-Emilion. Een intens rode kleur met een briljante schittering. De ‘aardse’ aroma’s zijn nog toegedekt met een fijn laagje vanille, maar eventjes walsen en de fruitige geuren van zwarte en rode bessen strelen sensueel de neus.

De mondstart is fluweelzacht, veel fruit, een zachte kruidigheid, tikkeltje gerookte eik en fijn zuur. Elegante smaak, evenwichtig gebouwd en een goede afdronk met enige complexiteit.

Clos Malverne 2006 manifesteert zich bij de mooiste gerechten met rundvlees, pluimwild en zelfs bij een sappig ree- of hertenbiefstukje. Bij de traditionele kaasschotel is het een galante verleider. Het verdient aanbeveling de wijn een uurtje op voorhand over te gieten in een karaf, ook al om eventueel bezinksel te vermijden. Schenken op maximum 18°C. Deze hartverwarmende wijn kan nu al geserveerd worden, maar behoudt probleemloos nog een drietal jaar reserve.

Zeer goede verhouding tussen kwaliteit, prijs en drinkplezier. Te koop GB Carrefour: 6,22 €

Foto



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV verliest eervol in 1/4 finale Beker van België (waterpolo)
KGZV is er zaterdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Final Four in de Belgische beker van het waterpolo. Het verloor immers in het Strop met 7 - 11 van landskampioen en bekerhouder Kortrijk.
Niettemin een mooie prestatie van de Gentse jongens die nu alles op alles kunnen zetten in de competitie.



Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 7 februari om 20.00 uur THUIS tegen Antwerpen.
Alle info via www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem MARGOT naar volgende ronde in STERACTEUR, STERARTIEST

En nu is het gans de week weer aan jullie !!! (zie item hieronder)


  of sms MARGOT naar 3470 

Reageer (0)

23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva De Roovere verovert Gentse harten (5/2/2009)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eva De Roovere veroverde vorig jaar de Capitole Gent, met een intiem en ontroerend concert. Dit jaar doet ze ongetwijfeld hetzelfde en meer met de songs uit haar bejubelde cd Over en Weer.

 

Vanaf haar twintigste werkte de Vlaamse zangeres Eva De Roovere in de luwte van samenwerkingsverbanden.
Ze speelde cabaret in Eeef & Coo, zong bij Kadril, Oblomow en samen met Gerry De Mol vormde ze Kleine Blote Liedjes.
Met haar Nederlandstalige album De Jager leverde ze nu op haar 28ste  haar visitekaartje af voor een solo-carrière. Haar debuutalbum is ondertussen al goed voor goud, en de singles worden zo gesmaakt door de radio’s.

 

Na een intensieve tournee door Nederland, waar Eva meer dan 40 van de mooiste theaters van onze noorderburen van binnenuit heeft kunnen bekijken, wordt het opnieuw tijd om de fans in eigen land van een aantal schitterende optredens te laten genieten.

 

5 februari 2009 om 20.00u. in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets

0900/69.900

http://www.capitolegent.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 18 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: DE STILTE VAN HET LICHT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 


“De stilte van het Licht”:
geslaagd huwelijk tussen fotografie en poëzie

 

 

De Gentse kunstfotograaf Benn Deceuninck gaf met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen bij Uitgeverij Gerard Cornelius een bijzonder stijlvol en hard cover fotoboek uit dat daarenboven een absolute méérwaarde mee kreeg door de poëtische teksten van dichter Karel Boullart. Als ondertitel kozen ze voor ‘Fotografische opnamen van vergeten meditaties’.

De beschouwende foto’s en teksten lijken wel op zoek te gaan naar elkaar in een weliswaar los maar desalniettemin coherent geheel. Daardoor is het geen boek waar men vluchtig doorheen dwarrelt. Het eist tijd op… en zet aan tot reflectie.

 

Aan eregouverneur Herman Balthazar van Oost-Vlaanderen werd gevraagd een inleiding te schrijven. Hij deed dat in zijn gekende bevlogen stijl. Hij noemt  Benn Deceuninck een bezielde en getalenteerde fotograaf die beelden schrijft met licht. Karel Boullart heet dan weer een filosoof die deze bezieling in kristallen woorden en zinnen vertaalde.

 

De fotograaf koos voor een mengeling van zwart-wit en kleurfoto’s. Het onderwerp is minder belangrijk dan de opgeroepen sfeer. Abstractie die invulling door de kijker/lezer vergt blijkt wel een constante. Anekdotiek en realisme zijn op enkele uitzonderingen na uit den boze. Grafisch zijn een aantal opnames van een zeer hoog niveau.

 

De (helaas zéér klein afgedrukte) tweetalige teksten – in het Nederlands en in het Engels - van Boullart zijn kort en suggestief inspirerend. Een voorbeeld vertelt wellicht meer.

 

Stilte is eeuwige muziek

Zelden gehoord maar altijd aanwezig

Enkel als de geest in harmonie staat met zichzelf

Kan deze muziek beluisterd worden

Wordt ze gehoord

Telkens weer


 Stilte boek cover

“De stilte van het licht” van Benn Deceuninck en Karel Boullart is te verkrijgen in de Gentse boekhandels Copyright, Limerick en Walry en kost € 25. Voor meer info kan men ook terecht op het telefoonnummer 00 32 (0) 474 50 45 31.

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Lingerie. Zo zacht als zij" verlengd tot en met 26 april (MIAT)

Wegens het grote succes van de expo 'lingerie. zo zacht als zij' heeft het MIAT beslist om de tentoonstelling te verlengen tot op de Erfgoeddag op zondag 26 april 2009.


Expo 'lingerie. zo zacht als zij'

Sinds de opening van de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’, drie maanden geleden (oktober 2008), heeft het MIAT al 15.324 bezoekers geteld.

‘Lingerie. Zo zacht als zij’ trekt zowel individuele bezoekers als groepen aan. De interesse van groepen van de Zilveren Passer en KAV is enorm. In december heeft het museum al de honderdste rondleiding geboekt. Ook voor de gidsen is het rondleiden van bezoekers door deze tentoonstelling een plezier.

De museumnacht die in het MIAT in het teken stond van lingerie, telde 2970 bezoekers. Het werd duidelijk dat ook jongeren erg geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het ondergoed. Zij waren tot 1uur ‘s nachts massaal aanwezig in het museum. La Fille d’O en de Devilles transformeerden zich voor deze gelegenheid in een aantal vrouweniconen uit de geschiedenis, zoals Betty Page en Madonna.

Wegens dit grote succes wordt de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’ verlengd tot op de Erfgoeddag (26 april 2009). Voor het thema ‘Uit vriendschap?!’ gaat het MIAT die dag op zoek naar boezemvrienden. Het hoogtepunt van de dag is het maken van een reusachtige foto. Alle boezemvrienden en -vriendinnen die uit de kleren willen gaan met lingerie zijn dan welkom in hun mooiste lingeriesetje of boxershort.

Voor wie thuis wil nagenieten van 100 jaar ondergoed in België, is er het tekstboek en de catalogus ‘Lingerie. Zo zacht als zij’. Deze boeken met mooie foto’s en uitgebreide achtergrondinformatie zijn te verkrijgen in de museumwinkel (prijs
10 euro per boek)



Om de tentoonstelling levendig te houden heeft het MIAT een uitgebreid randprogramma uitgewerkt.

Fitting sessie - Soutiens met bubbels in samenwerking met Triumph

Veel vrouwen twijfelen over hun juiste bh-maat. Een lingerie-consulente van Triumph geeft advies op woensdag 11 februari 2009. In een piephokje, dat voor deze gelegenheid is omgebouwd tot paskamer, krijgen enkele vrouwen hoogstpersoonlijk advies over hun ideale bh. Zij worden op deze unieke sessie in de watten gelegd met een glaasje bubbels.

Valentijnsactie in samenwerking met Marie Jo L’Aventure

Wie op zaterdag 14 februari als koppel de tentoonstelling bezoekt, krijgt een prachtige wandklok van het lingeriemerk Marie Jo L’Aventure cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Dagarrangement in samenwerking met Radio 2 Oost-Vlaanderen & Lingerieproducent Van de Velde

In samenwerking met de sponsors organiseert het MIAT op dinsdag 10 maart een dagarrangement. Een gids leidt de groep rond doorheen de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’. Na een broodjeslunch brengt een bus iedereen naar het lingeriebedrijf Van de Velde in Schellebelle. Daar wordt verteld over de ontwerpen en is een bezoek aan het bedrijfsgebouw en de flow van de productie gepland. 

Praktisch

Expo ‘Lingerie. Zo zacht als zij’, nog tot zondag 26 april 2009.

Fitting Sessie – Soutiens met bubbels. Op woensdag 11 februari 2009, inschrijven vanaf 26 januari 2009 in MIAT

Dagarrangement. Op dinsdag 10 maart 2009. Inschrijven via Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Openingsuren van het MIAT:
Van 10 uur tot 18 uur, behalve op maandag
MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent
Toegang: 5 euro of 3,75 euro (reductie) – tot en met 19 jaar gratis,
20 tot 25 jaar 1 euro
Tel. 09 269 42 20, e-mail publiekswerking.miat@gent.be,
website www.miat.gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joost Zwagerman zit op 29/1 in De Paarse Zetel

Op donderdag 29 januari interviewt Griet Pauwels auteur Joost Zwagerman in de Paarse Zetel
in de bibliotheek aan het Zuid.

‘Overtuigend, aangrijpend en gedurfd’ was het oordeel van de AKO-nominatiejury over zijn roman Vals licht (1991).
Ook Gimmick! en De buitenvrouw bleken ontroerende, maar onmogelijke liefdesverhalen.

Joost Zwagerman (c) Peter Boer

Zwagerman is vooral bekend als voormalig Vrij Nederland-criticus, VPRO Zomergasten-presentator en stadsdichter van Alkmaar. Hij stelde recent drie vuistdikke bloemlezingen moderne verhalen en essays samen en publiceerde de dichtbundel Roeshoofd hemelt.

Met Collega’s van God, Pornotheek Arcadië, Transito en Het vijfde seizoen behoort hij tot Nederlands beste essayisten.

Joost Zwagerman mengt zich graag in het maatschappelijk debat; vooral zijn schotschrift  Hitler in de polder & Het verlangen moslim te zijn veroorzaakte veel deining. Hij onthult daarin hoe de culturele elite het kwaad steevast buiten zichzelf zoekt.
Kortom, alle ingrediënten voor een boeiend interview.


Meer info over Joost Zwagerman:
http://www.joostzwagerman.nl


Meer Paarse Zetellezingen in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek:
gesprekken op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis


19 februari Margot Vanderstraeten

5 maart  Florian Heyerick

12 maart  Bas Haring


De Paarse zetel

Griet Pauwels interviewt
Op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur
Gratis toegang
Deuren dicht om 12.30 uur of zodra volzet
Geen reservering mogelijk

 

Reageer (1)

21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ticketverkoop 'Repelsteeltje - de musical' (Event-team) is gestart

Na het grote succes van de musicals ‘Het Oneindige Verhaal’ en ‘Alladin’ laat Event-Team U in 2009 genieten van een klassiek sprookje gebaseerd op een verhaal van de gebroeders Grimm.
     repelsteeltje

Sedert maandag startte de officiële verkoop voor de productie ‘Repelsteeltje, de musical’ via Uitbureau Gent vzw.

Het is dus mogelijk om telefonisch en online tickets te reserveren voor de 5 openstaande voorstellingen van deze musical. Indien U online reserveert, kan U via het nieuwe systeem zelf uw stoelen aanklikken. Perfect dus!


 Hoe sneller U reserveert, hoe meer keuze U nog zal hebben uiteraard. Het is natuurlijk volledig toegelaten om uw vrienden, kennissen, … al in te lichten over de start van de verkoop, zodat zij ook alvast zeer goede plaatsen kunnen bemachtigen.

 

Er is tevens een volledige nieuwe website online, volledig in de stijl van de nieuwe productie.
Breng een bezoekje aan www.event-team.be !


En aarzel zeker niet om jou lid te maken van onze Facebook groep om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


WAAR

Cultuurcentrum Evergem

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

WANNEER

Vrijdag 22 mei 2009 (19.30 uur)

Zaterdag 23 mei 2009 (14.30 en 19.30 uur)

Zondag 24 mei 2009 (14.00 en 19.00 uur)

 

TICKETS

€16,50 (basistarief)

€14,50 (-12, -26, 60+, VDK-klanten, leerkrachtenkaart)

reserveer via 09 233 77 88 of www.uitbureau.be

 

een productie van Event-Team vzw

www.event-team.be

 


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek concert voor kinderen in Rio (23/1 a'pen)

Op vrijdag 23 januari treedt de Concertband Steenhuffel op in de Arenbergschouwburg te Antwerpen ter gelegenheid van een benefiet voor de kinderen in Rio.


 

Deze unieke band zal er Sandrine, Raf Van Brussel en Roxane begeleiden.

Het benefietconcert zal starten met een optreden van Coco Ralado , een Belgisch-Braziliaanse percussiegroep .

Ann Van Elsen, meter van vzw Kinderen van Rio, doet de presentatie samen met Marcel Vanthilt.

 

Opbrengst van deze avond gaat naar vzw Kinderen van Rio die hiermee enkele opvangtehuizen voor kinderen in Rio ( “Favos de Mel” ) van middelen voorziet om kinderen onderdak te geven en ook te zorgen voor onderwijs.

 

Dalila, oprichtster van Favos de Mel, is zelf het voorbeeld dat een straatkind met beperkte middelen gered kan worden uit deze situatie.

 

Wie het unieke concert wil meemaken en meteen ook de kinderen wil helpen redden uit een anders uitzichtloze toestand, mag deze kans zeker niet laten voorbij gaan!

 

Bestel dan ook snel je tickets via de Arenbergschouwburg

 (www.arenbergschouwburg.be of op 070 222 192 )

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen publiceert 5de StapAf

Grenzeloos fietsen met gratis fietsmagazine StapAf

Het gratis fietsmagazine StapAf is ondertussen al aan zijn vijfde nummer toe en staat opnieuw boordevol fietsnieuws. Zo pakt Toerisme Oost-Vlaanderen uit met drie fietsboxen en een gloednieuwe fietskaart voor Gent en omgeving. In de StapAf-shop kun je al deze publicaties eenvoudig bestellen.

 

StapAf ging op stap met handbiker Steven Verheyen, tweevoudig Belgisch kampioen in zijn categorie. Hij vertelt waarom de Vlaamse Ardennen zijn favoriete trainingsgebied zijn.

Verder steekt deze StapAf de grens over met een, heel toepasselijk, grenzeloos koppel. Herman is Vlaming en woont met zijn Nederlandse echtgenote Danielle in Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Samen fietsen zij de grens over en verkennen ze het Waasland en een stukje Zeeuws-Vlaanderen. Hun verrassend diverse tocht brengt hen oa. langs ‘Het Mennershof’ - een gezellige bed & breakfast - het Wase Krekengebied, recreatiedomein Puyenbroeck en vestingstad Hulst in Nederland. Wil je Herman en Danielle achterna? Dan kan je deelnemen aan de wedstrijd in het magazine en misschien win je wel een weekendje Waasland.

Dirk Draulans verkent op zijn beurt een aantal voor hem onbekende natuurplaatsen in Oost-Vlaanderen. ‘Ideale plaats om mijn hoofd vrij te maken’ mijmert hij over het Doornhammeke in Zevergem. Vooral de Kaaihoeve, met zijn rijkgevuld aanbod naar kinderen, kan op Dirk zijn goedkeuring rekenen.

StapAf is gratis, er wordt enkel een kleine tussenkomst voor de verzendingskosten gevraagd. Bestellen kan via www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showbizz-Site lanceert website voor de Vlaamse Artiesten!

Showbizzsite.be
De Showbizz-Site is al tien jaar lang de grootste website in z’n soort. Door de jaren heen is er echter veel veranderd en daardoor hebben ze afgelopen week een nieuwe website gelanceerd: www.vlaamseartiesten.be .

Op www.vlaamseartiesten.be kan je uitsluitend nieuws terugvinden over Vlaamse artiesten.
Belle Perez, Natalia, Wim Soutaer, Lisa Del Bo, Udo, Brahim, het zijn stuk voor stuk artiesten uit het Vlaamse landsgedeelte die ze met de nieuwe website willen ondersteunen.
Maar ook minder bekende artiesten zullen op www.vlaamseartiesten.be aan bod komen. 

Ze beginnen net zoals met de Showbizz-Site tien jaar geleden met een heel simpel opzet.
De focus ligt op nieuwsberichten maar op termijn zullen ze ook heel wat foto’s online zetten.
Aan Vlaamseartiesten.be werkt wel een aparte crew.
Alleen bezieler Peter De Smedt is zowel voor de Showbizz-Site als voor Vlaamseartiesten.be actief.

 

www.vlaamseartiesten.be

Reageer (0)

20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV speelt 1/4 finale Beker Van België (waterpolo)

 

Zaterdagavond spelen de heren van KGZV hun kwartfinale voor de Beker van België waterpolo
tegen bekerwinnaar en landskampioen KORTRIJK.
In de competitie eindigde de wedstrijd op 11 - 11 ... maar bekeren is natuurlijk weer iets anders.

Iedereen op post op zaterdag 24 januari 2008 om 20.00 uur in zwembad Strop.
Winnen betekent een plaats bij de Final 4 !

TERUG IN DE TIJD:

Oh ja, in 2007 kondigde deze webstek de bekerfinale tussen beide ploegen als volgt aan (het werd toen 9-8 voor Kortrijk):

De Koninklijke Gentse Zwemvereniging (waterpolo) speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis
de finale van de Belgische beker.

Ze willen er een "Gents feest" van maken en daarom deze oproep!

Kom de ploeg aanmoedigen … èn je kan zelfs mee met de bus.

De spelers van de Gentse rekenen op uw steun!

Hoe meer volk, hoe meer Gentse leute!

Toeters, bellen of rood-witte kledij of vlagjes zijn ook welkom.


 
ZATERDAG 21 APRIL 2007

FINALE BEKER VAN BELGIË WATERPOLO

 

KGZV – KORTRIJK

 

Ga de Gentse aanmoedigen ! Voor 8 euro kan je een plaatsje reserveren

in onze KGZV-supportersbus richting Olympiabad Brugge

 

Vertrek om 18.45u stipt aan zwembad Rooigem.

 

Inschrijven kan in de cafetaria van zwembad Rooigem en Strop of bij:

Geert Meiresonne: 0475 46 13 92

Petra Schietecatte: 0474 87 04 43

Koen Colpaert: 0497 40 20 37
alle info op www.kgzv.be

Reageer (0)

14-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Lekker Land brengt leven in de brouwerij

Beeld leven in de brouwerij 1

De rijkdom van onze Belgische bieren is ongeëvenaard. Tot ver buiten onze landsgrenzen zakt men af om de geweldige traditie die we hebben op het vlak van bier te proeven. Vlaanderen Lekker Land wil de toerist een aantal producten aanbieden die hem hierbij begeleiden. De nieuwe toeristische producten moeten de unieke beleving rond bier in Vlaanderen meer in de verf zetten. In verschillende regio’s en steden van Vlaanderen zullen volgende activiteiten uitgewerkt worden:

• Bierdegustaties: laten de toerist degusteren van de verschillende soorten bier met uitleg over onze biercultuur en de verschillende smakenlaten de toerist degusteren van de verschillende soorten bier met uitleg over onze biercultuur en de verschillende smaken;
• Degustatiemenu’s & biergerechten;
• verblijfsarrangementen rond bier (authentiek & trendy)

De toeristische diensten van alle provincies wensen in nauwe samenwerking met de horeca deze activiteiten te stimuleren om de toerist ten volle te laten genieten van ons rijk biergamma. Vanaf april vind je meer informatie over de nieuwe acties op www.levenindebrouwerij.be.  

Op de website www.vlaanderenlekkerland.be vind je alvast het bestaande aanbod rond de bierbeleving in Vlaanderen (brouwerij(bezoek)en, wandel- en fietsroutes met een bierbeleving, restaurants die werken met bier in de keuken, bierevenementen, ...).  Wist je bv. dat er in een kleine regio als Vlaanderen meer dan 100 brouwerijen zijn? Of dat er cafés zijn met meer dan 200 streekbieren op kaart? Er zijn zelfs restaurants die meer dan 100 bieren op de kaart hebben staan. Dat en nog veel meer zal je ontdekken als je het huidige aanbod op onze website bekijkt.. Beschouw het als een voorsmaakje…

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs