Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
03-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook SINT-AMANDSBERG (Gent) feest !!!

Zoals beloofd geven we jullie vandaag het muzikale aanbod mee van de feesten in Sint-Amandsberg ... net zoals het vorige artikel over de optredens in Wondelgem VOLLEDIG GRATIS !!!
In Sint-Amandsberg staat de feesttent in de Achterstraat (in het Azaleastraat) en de invulling gebeurt door :


zondag 7 mei :
20.00 uur Cappaert Sisters


21.00 uur Swoop



22.00 uur Carto(o)n act van Dirk Van Vooren
 
maandag 8 mei :
20.30 uur Xandee

1 Life

21.30 uur De Romeo's



22.30 uur The Mgical Flying Thunderbirds

Reageer (0)

02-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WONDELGEM en SINT-AMANDSBERG feesten erop los !

Na ZOMERLIEFKERMIS (Mariakerke), dat officieel het nieuwe feestseizoen in de Gentse regio mocht opstarten, is het komende weekend gereserveerd voor de deelgemeenten Wondelgem en Sint-Amandsberg. Gezien beide programma's zodanig veel te bieden hebben dat het ons te ver zou leiden om op deze site ALLES te plaatsen, beperken we ons tot het feesttentprogramma en verwijzen voor bijkomende info naar www.gent.be
Op dinsdag 2/5 stellen we U het programma van Wondelgem voor ... op 3/5 is het de beurt aan Sint-Amandsberg !

Voor Wondelgem :

Vrijdag 5/5 vanaf 20.00 uur: OPENINGSFUIF van de MEIKERMIS met The BOBBY SETTER BAND

  

Zaterdag 6/5 vanaf 20.00 uur: DJ LONE RANGER met gastoptredens van UDO en SAM GOORIS

 (foto: www.zangtalent.be)


Zondag 7/5 vanaf 20.00 uur: DJ LONE RANGER met gastoptreden van EDDY WALLY



DE FEESTTENT staat dit jaar ACHTER het openluchtzwembad NEPTUNUS (Botestraat) en biedt een zeer uitgebreide parking. Op vrijdagavond rond den Dries is er de jaarlijkse verlichte avondmarkt (16 - 23) en op zaterdag is er voor het eerst een heuse rommelmarkt (vanaf 10 uur) op de parking Neptunus !!

 Voor verdere informatie: 09/253.28.50 (of www.gent.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hèt moment om te tuinieren !
De vijver is nu prachtig. De planten ontwikkelen zich geweldig. Er bloeit al veel. Het is volop genieten van alles wat er leeft en beweegt in en rond uw waterwereldje. Om uren naar te kunnen kijken. Wat werkt een vijver toch tuinverrijkend! En het is zo eenvoudig om er iets moois van te maken. De keuze aan planten wordt ieder jaar groter.

Om verzekerd te zijn van een goed biologisch evenwicht in het vijverwater zijn ondergedoken zuurstofplanten (soorten als waterpest en hoornblad, die veel zuurstof afgeven) onmisbaar. Maar daarnaast horen ook andere planten in de verschillende beplantingszones van de vijver thuis. In de diepwaterzone waterlelies en onderwaterplanten. In de oeverzone (tot 40 cm diep) oeverplanten. In de moeraszone planten die nat of in ondiep water willen staan. Ook zijn er schaduwgevers die op het water drijven. Natuurlijk zijn ze het mooist wanneer ze ook bloeien.



De mooiste vijverbloemen
Het meest spectaculair bloeien de waterlelies (Nymphaea). Er zijn er die 1 m diep water nodig hebben, andere doen het al in 20 cm water (bij waterplanten altijd gerekend vanaf de bovenkant van de wortelkluit). Waterlelies houden van volle zon en stilstaand water. Er zijn er die geuren, ze openen en sluiten op vaste tijden, hebben prachtige bloemkleuren (van wit tot dieprood, brons en geel) en een schitterend, drijvend blad. Gele plomp (Nuphar lutea) is een nauwe verwant voor diep water die zijn bolle, gele bloemen ver boven water uitsteekt (er is zelfs een echt roodbladige N. japonica ‘Rubra’). N. lutea ‘Variegata’ heeft een groen, geelgevlekt blad. Ook de watergentiaan (Nymphoides peltata) heeft drijvend, maar een groen-bruin gevlekt blad en heel aparte, felgele bloemen. De randjes ervan zijn ragfijn gefranjerd. De planten bloeien rijk. De waterviolier (Hottonia palustris) is zowel een prachtige oever- als zuurstofplant. Hij heeft een hekel aan zuur water. Het lichtgroene blad blijft ook ’s winters groen. In mei-juni worden de kransen lichtroze tot witte bloemen aan sterke stelen hoog boven het water uitgetild. Fonteinkruid (Potamogeton) is er in soorten. Het zijn bijna allemaal uitstekende zuurstofplanten die onder water groeien, maar bij gekroesd fonteinkruid (P. crispus) verschijnen ook opvallende rood-met-crème bloemen boven water (van mei tot september). Nuttig en heel mooi! Drijvend fonteinkruid (P. natans) is een uitzondering met drijvend blad en geelgroene bloeikolven. De mooie waterranonkel (Ranunculus aquatilis) vertoont een eigenaardig gedrag. Als de plant bloeit (met grote aantallen witte bloempjes met geel hart vlak boven water) is er ook blad. Na de bloei kan de plant zich op zijn wortels terugtrekken en lijkt dan verdwenen te zijn! Een geval apart! Krabbescheer (Stratiotes aloides) is een in het water zwevende, stervormige plant die onderling verbonden clusters vormt. Als de planten bloeien (met witte bloempjes) drijven ze aan het wateroppervlak. Daarna zakken ze weer lager en ze overwinteren op de bodem. Hoe de planten dat stijgen en dalen klaarspelen is nog niet helemaal duidelijk. Blaasjeskruid (Utricularia) is ook iets bijzonders. Dit fijnbladige plantje heeft kleine vangblaasjes waarmee hij watervlooien en dergelijke vangt. Een vleeseter dus! Maar hij kan heel opvallend bloeien met oranjegele bloemschermen een heel eind boven water.

Verzorging van vijverplanten
Als het biologisch evenwicht in de vijver in orde is, is de verzorging uiterst gemakkelijk. Een keer per jaar het afgestorven plantenmateriaal opruimen, te sterk woekerende planten inperken, eventueel draadalg verwijderen. De stelregel is: als het goed gaat, niets aan doen!

Tuintips voor juni
Klimrozen aanbinden (nieuwe scheuten). Onkruid blijven bestrijden. Breng mulch tussen de planten aan (scheelt ook met water geven); daarvoor kunt u ook grasmaaisel gebruiken (dun opbrengen). Bij Rhododendron uitgebloeide bloemen uitbreken. Ook andere uitgebloeide bloemen wegknippen. Rozen voeding geven. Hagen knippen. Vakantie: tuinzorg regelen.

Bijkomende info: www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEILIGHEIDSTIP !!
EEN BRANDENDE FRITEUSE:
BLUS NOOIT MET WATER
 

Het grootst aantal branden ontstaat in de keuken. Daar doen zich dan ook de meeste ongevallen met brandwonden voor. Een brandende friteuse is de grootste boosdoener. Nochtans is er geen reden tot paniek en is een brandende friteuse makkelijk te overmeesteren.

DEMO VAN EEN 
BRANDENDE FRITEUSE

KLIK HIER


BEKIJK FOTO'S VAN DE DRAMATISCHE GEVOLGEN

KLIK HIER

(NIET VOOR GEVOELIGE OGEN)

1. Houd kinderen altijd uit de buurt van een warme friteuse.
2. Wees zelf uiterst voorzichtig.
3. Kies voor een ingebouwde friteuse. Omver duwen is dan onmogelijk.
4. Laat de friteuse afkoelen vooraleer u ze verplaatst.
5. Controleer of de warmte zich niet doorzet op de handvaten.
6. Vervang regelmatig de frituurolie.
7. Vat de friteuse toch vuur:

  • Dek dan af met een vochtige doek of een blusdeken.
  • Wacht tot de friteuse helemaal afgekoeld is.
  • Gooi nooit water op brandende frituurolie!

LET OP!
GOOI NOOIT WATER OP BRANDENDE VETTEN:
KAARSVET, BOTER, PARAFFINE



Voor alle info: www.brandwonden.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor CONCERT-liefhebbers

Via de Showbizzsite en duivel-doet-al Peter De Smedt kregen we alvast volgende concertinformatie binnen :

- FRANS BAUER IN VLAANDEREN - dinsdag 15 augustus Diest & Olen
- MEGA LATINO CONCERTEN IN SPORTPALEIS - zaterdag 6 en zondag 7 mei


SANDRINE LIVE IN ETHIAS ARENA - zondag 21 mei


- WILL TURA HITCOLLECTION - donderdag 11 mei
- DANA WINNER EXCLUSIEF ZOMERCONCERT - donderdag 20 juli

   GENE THOMAS CONCERTEERT - zondag 14 mei




- NATALIA ETHIAS ARENA HASSELT - zondag 21 mei
- JO VALLY MOEDERDAGCONCERT - zondag 7 mei
- DIE DEUTSCHE SCHLAGERPARADE - zaterdag 16 september

25366FFB-9E04-A214-7293CC30AB667A95

Volg alles op de voet via www.showbizzsite.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schitterend muzikaal cadeau voor MOEDERDAG

De Vlaamse versie van dé HIT-musical Mamma Mia! is een monstersucces. Reeds meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds de première op 12 maart genoten van deze swingende musical. En het feest wordt verder gezet tijdens het Moederdagweekend. Omdat het verhaal van Mamma Mia! gaat over een moeder (Donna) en haar dochter (Sophie), is moederdag het uitgelezen moment om alle moeders in de bloemetjes te zetten. Verwen je moeder met een swingend cadeau!
Het volstaat om te bellen naar het nummer 070/69.68.69 met het codewoord ‘Moederdag’. Bij aankoop van twee betalende tickets, krijgt moeder een gratis ticket.

Mamma Mia! is een dynamische en uitermate aangrijpende liefdesgeschiedenis die wordt verteld aan de hand van de grootste ABBA hits. Een verhaal vol humor, romantiek, emotie en nostalgie.

Het aanbod is geldig tijdens het Moederdagweekend voor de voorstellingen op zaterdagnamiddag 13 mei, zondagnamiddag en zondagavond 14 mei. 

 

Mamma Mia!    
Tot en met 31 mei in de Stadsschouwburg in Antwerpen

Tickets & info: 070/69.68.69

www.mamma-mia.be

 

Shows zijn er van woensdag tot en met zaterdag om 20u, en zondag om 19u.

Ook voorstellingen op zaterdag en zondag om 14u.

Er zijn geen voorstellingen op maandag en dinsdag.

Reageer (0)

01-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RHEEN ... gewoonweg een STRELING voor het oor !!

Dat Vlaanderen met regelmaat jong talent voort brengt is eigenlijk geen geheim meer. Maar het is dubbel zo leuk te weten dat sommige formaties op het vlak van kwaliteit en inspiratie bijzonder goed scoren ... RHEEN bijvoorbeeld.



Net zoals ikzelf (tot voor enkele dagen) zal U al eens goed in de haren moeten wrijven en vaststellen dat we nog maar bitter weinig gehoord hebben van deze groep. Tenzij U natuurlijk met grote regelmaat in dat circuit zit .... èn gelukkig heb ik in mijn eigenste familie een neef (JAN DHAENE)



die rechtstreeks verbonden is aan de groep rond singer-songwriter Hannelore Bedert.
Zo kwam ik te weten dat zij in februari hun nieuwste album "Days ago" hebben voorgesteld en momenteel te beluisteren zijn op de website
www.ongekendtalent.nl met 3 nummers die laten zien wat zij voor de muziekliefhebber in petto hebben (Woman - Does it feel good - Icarus) en dat is heel wat !!
Zelfs Axl Peleman besteedt aan RHEEN in het mei-nummer van het tijdschrift ZAP hetvolgende aan:

 "(...) Guy Swinnen onze ‘zang-kopman’, onvoorstelbaar toffe kerel, een klok van een stem en … een bijzonder goede muzieksmaak. Als die man zegt dat iets degelijk is, you better believe him. Soit, laatst kwam hij bijzonder enthousiast de kleedkamer binnengewandeld met de gevleugelde woorden: ‘Hé maat, ik heb gisteren iets goed gezien, een zangeres!’ (...) Hij bleef doordrammen dat hij de vorige avond een zangmens op een podiumpje had zien staan die de doorsnee Vlaamse zangeres kwalitatief oversteeg in het tweevoud.Het bleek om een zekere Hannelore Bedert te gaan, frontzangeres van ‘Rheen’. Het toeval wil dat er een paar dagen later een demo van ‘Rheen’ in m’n bus valt. (...) Het bevat 7 nummers, die stuk voor stuk zo mooi gespeeld en gezongen zijn, dat een mens er aan zou twijfelen of het wel degelijk om een onbekend demootje gaat. ‘Cold Comfort’ (...) bevat onvoorstelbaar knap pianowerk van een zekere Jan Dhaene, fenomenaal mooie vocalen van eerdergenoemde Hannelore Bedert en fijnzinnig snaarwerk van celliste Hilde Labadie. Voor de mensen die graag vergelijkingen maken: het geheel situeert zich tussen het allerbeste van An Pierlé, Tori Amos en Neeka. Bijzonder intelligente muziek, gepaard met extreem intelligente teksten. Luistermuziek van zeer hoog niveau dus. (...) Op www.rheen.be meer up-to-date werk want intussen heeft deze formatie eind vorig jaar de EP ‘Days Ago’opgenomen.De drie snippets die je kan beluisteren op de site verklappen alvast dat Rheen muzikaal geëvolueerd is tot een echte band, die er feilloos in slaagt om de schoonheid van hun eerste cd’tje om te zetten in wondermooie luister-pop. Een mens zou er stil van worden. Voor mij is dit in elk geval de Belgische ontdekking van het jaar. Doe me een plezier en surf eens op een verloren zondagmiddag naar www.rheen.be."



Voor zij die het allemaal eens live willen meemaken in GENT kunnen op donderdag 4 mei terecht voor een GRATIS concert in de HOTSY TOTSY - Hoogstraat 1 - 9000 Gent en dit om 21.00 uur.

En uiteraard kan U alles over de groep blijven volgen op
www.rheen.be

Good luck ...... to Hannelore, Jan, Arne, Diederik en Hans !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WORDT PRINCESS MODEL OF THE YEAR

PRINCESS HOUSEHOLD APPLIANCES, NEW MODELS AGENCY en ZUIDERKROON EVENTS slaan de handen in mekaar voor de verkiezing van de PRINCESS MODEL OF THE YEAR !!

 

 

Op 24 september kiest een vakjury in de Antwerpse Zuiderkroon het nieuwe PRINCESS MODEL OF THE YEAR. De winnaressen hebben, naast de vele mooie prijzen, onmiddellijk een uitnodiging op zak voor de MODEL OF THE WORLD verkiezing, die in 2007 in Curaçao zal worden gehouden. De verkiezing is géén ‘miss-verkiezing’. De organisatoren zijn op zoek naar een topmodel, met de kwaliteiten om internationaal door te breken op en naast de catwalk. De knowhow en steun van New Models Agency zal Princess garanderen een waardige ambassadrice te selecteren. De verkiezing loopt simultaan in België en Nederland, en voor beide landen zal telkens een winnares worden geselecteerd.






KANDIDATES kunnen zich inschrijven op www.modeloftheyear.be tot 31 mei 2006.

KANDIDATES zijn minimaal 1m70, 17 jaar en hebben maximaal confectiemaat 40.

Meer info op www.princess.be of via tel O3/650.19.54

DE PRESELECTIES vinden plaats op 28 juni 2006 in de Zuiderkroon, vooraf zal door NEW MODELS AGENCY al een selectie worden gevoerd. Elke geselecteerde kandidate krijgt daarvoor een persoonlijke uitnodiging.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfen naar PAUL MICHIELS

"Welkom op de nieuwe offciële website van Paul Michiels. De nieuwe website houd je op een snelle en interactieve manier op de hoogte van het muzikale leven van Paul Michiels. We nodigen je dan ook graag uit de website auditief te ontdekken".

Zo verwelkomt Paul Michiels de bezoekers aan de gloednieuwe website waarop je niet alleen kennis kan maken met zijn agenda, biografie, discografie & lyrics ... maar ook met foto's en gastenboek.
Tijd voor een fijne ontdekking mèt o.a. een knipoog naar zijn nieuwe album "Magic in The House" dat op 28 april j.l. officieel werd voorgesteld.

www.paulmichiels.be




Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKERELLO AAN ZEE ... voor alle levensgenieters !

Succesvolle derde editie van Kokerello krijgt zomers verlengstuk

Kokerello, het kookevenement dat je op smaak brengt, georganiseerd vlak voor de eindejaarsfeesten in de hallen van Flanders Expo te Gent kan terugblikken op zijn derde succesvolle editie. Het succes van dit derde culinaire treffen van het jaar bewijst nog maar eens dat de Belgen graag de keukenschort ombinden en investeren in gezellig tafelen.



Maar waarom zouden we enkel in de winter kunnen genieten van lekker eten en drinken? De lente en zomer is de periode bij uitstek om ontspannen buiten te tafelen of te barbecuen met familie en vrienden. Een voorjaarseditie van Kokerello kon dan ook niet langer uitblijven en daarvoor gaan we letterlijk in zee met mediahuis Vitaya. In en rond het Kursaal van Oostende vindt van 2 tot en met 4 juni 2006 "Kokerello en Vitaya aan zee" plaats.



Vier partijen garanderen u dat ook de eerste editie van dit gloednieuwe, trendy zomerevenement een schot in de roos wordt. Flanders Expo staat in voor de organisatorische 'know how'. Vitaya zorgt ervoor dat de beurs niet van het Vlaamse tv-scherm is weg te slaan. En het Kursaal van Oostende biedt met zijn trendy cateringpunten een tongstrelend en exclusief kader. Bovendien kunnen we rekenen op de actieve medewerking van de Oostendse Dienst Toerisme, die Oostende zowel op culinair als toeristisch vlak zal voorstellen.



Mis dus zeker hét Culinair Zomerevenement van het jaar niet!

Voor alle info: www.kokerelloenvitayaaanzee.be

Reageer (0)

29-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 14/5 .... WEEK VAN DE ZEE

Smaakt naar meer...
Van 28 april tot en met 14 mei mag je watertanden aan de Kust. Tijdens de Week van de Zee laten 19 restaurants je proeven van “goede” vis. Die zorgt voor een beter evenwicht in onze Noordzee. Op 6 en 7 mei staan er boeiende zee-waardige activiteiten op het programma. Kom ze ontdekken, je kan je gratis laten vervoeren met de “Week van de Zee”-Kusttram.

De Zee Smaakt Naar Meer

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents SCHOLA CANTORUM concerteert



Op 5 mei aanstaande vindt het jaarconcert van de Schola Cantorum van de Sint-Baafskathedraal plaats met als titel:

“Mostly Mozart”


Wanneer: vrijdag 5 mei om 20.00
Waar: Sint-Baafskathedraal te Gent
Kaarten:
www.scholacantorumgent.be - 09/223.57.09

Voor meer info contacteer Filip Martens op 0495/304140 of via filipmartens@pandora.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek en Film verenigd op 10 juni in Oostende

Dirk Brossé vervangt dirigeerstok door toverstaf

Na het intense en heerlijke filmconcert van afgelopen zondag rond Poolse filmmuziek met een hommage aan Kieslowski en zijn huiscomponist Zbigniew Preisner, kondigen het Kursaal Oostende, het Filmfestival Gent en het Vlaams Radio Orkest u graag het derde filmconcert aan van dit seizoen:

Harry Potter meets Wim Mertens

The music from the films

op zaterdag 10 juni 2006 om 20u00 in Kursaal Oostende

Het wordt een filmconcert met een betoverende ontmoeting tussen de muziek van John Williams en Patrick Doyle uit de Harry Potter films én de muziek van Wim Mertens uit films zoals The Belly of an Architect, Der Lebensversicherer en Damiaan. Wim Mertens zal die avond live piano spelen.

Een uniek concert voor België gebracht door het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé, die voor de gelegenheid zijn dirigeerstok vervangt door een toverstaf! Meer details over het concert volgen binnenkort.

Tickets: www.sherpa.be - 070/22.56.00 of via het bespreekbureau in het Kursaal Oostende. Info: www.kursaaloostende.be - 059/32.00.12

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de JAZZ-liefhebbers !
Met het Jazz Centrum Vlaanderen en de Honky Tonk Jazz Club mogen we gerust zeggen dat Dendermonde een hoge reputatie op te houden heeft op het vlak van Jazz. Dat doen ze dan ook in de Ros Beiaardstad. Van 6 tot en met 13 mei wordt voor het eerst een heuse "Jazz Week" georganiseerd als vervanger voor de Dendermondse Jazz Kroegentocht. Een hele week lang worden concerten van internationaal geroemde artiesten georganiseerd met op zondag (13 mei) de apotheose op de fraaie Dendermondse Grote Markt.

Meer informatie op www.jazzcentrumvlaanderen.be en www.honkytonk.be

Jazz in Dendermonde.


In Ninove blijven ze vasthouden aan de succesvolle formule van een Jazz kroegentocht. Op 5 mei is het opnieuw (al voor de 21ste keer) zover en het belooft opnieuwe de moeite te worden.

Meer informatie op www.jazznienof.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIJZONDER !!!

giant2

Op donderdag 4 mei, om 2 minuten en drie seconden na 1 uur zal de datum en tijd er als volgt uit zien

01:02:03 04/05/06

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIERKE PIERLALA ANTWOORDT OP ZIJN MANIER



PIERKE PIERLALA WEG OP DE GENSTE FEESTEN ... EEN SERIEUSE KWAKKEL

Een Gentse krant, in de volksmond ’t Leugeneerke genoemd deed recentelijk haar naam eer aan door op de voorpagina te blokletteren : Pierke Pierlala blijft weg van de Gentse Feesten. Niets blijkt echter minder waar.  'Peupespeelder' Luk De Bruycker en 'tekststfoernieseur' Freek Neirynck van ‘t Spelleke van Drei Kluite besloten wél om niet meer deel te nemen aan de allang in vraag gestelde Gentse Feestenstoet,maar…

In samenwerking met de Dienst Feestelijkheden (‘Biestelijkeede’ bij Pier) beslisten ze om de stoet te commentariëren op het Braunplein. Luk ‘Pierke Pierlala’ De Bruyker krijgt een oortje en tekstschrijver Freek zal hem – van op een plaats op de tribune -oneliners en hints influisteren via de zendmicrofoon. De andere vaste leden van ‘t Spelleke van Drei Kluite zullen op de tribunes een Gentse jenever distribueren, meer bepaald de Pierke Pierlalajenever van Likeurstokerij Arnold Dhondt.

 

Voor de rest zal Pierke Pierlala zijn 'Kieskoenfeeranse 2006' spelen in ’t Laekemetershuis van het Willemsfonds van zaterdag 15 tot en met dinsdag 25 juli, telkens om 22.00. Reservatie via Uitbureau Gent van 1 juli af.

 

Reageer (0)

28-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T WITTE PAARD scoort en doet verder !!!
EXTRA VOORSTELLINGEN IN ’T WITTE PAARD

In de uitverkochte Antwerpse Zuiderkroon ging woensdag 19 april een hilarische bewerking van de beroemde operette ‘In ’t Witte Paard’ in première. Chris Van den Durpel, Frank Focketyn, An Lauwereins, Luk D’Heu, Wim Van den Driessche, Wanda Joosten, Chris Cauwenberghs, Britt Van der Borght, Dirk Van Vaerenbergh, Priske Dehandschutter en Hendrik Lebon schitterden in deze originele re-make.
 
Niet alleen de pers was unaniem lovend, maar ook het publiek is helemaal weg van de bewerkte operette. Daarom wordt er een extra voorstelling gespeeld op donderdag 4 mei 2006, om 20u15 in De Zuiderkroon te Antwerpen.
 
 
 
VOORSTELLINGEN
30 april 2006         15u00            Namiddagvoorstelling
1 mei 2006            20u15            Avondvoorstelling
4 mei 2006            20u15            Avondvoorstelling

 reserveer nu op 070/25.20.20 of http://www.operette.be
 
 
 

 

In 't Witte Paard, DE OPERETTE

Nog tot 4 mei in De Zuiderkroon en extra voorstellingen op 30 april, 1 en 4 mei.

Toegangskaarten vanaf €20 (Prijs is exclusief reservatie- en verzendingskosten, incl. BTW)

Tickets via www.operette.be of telefonisch op het nummer 070/25 20 20.

 

In 't Witte Paard is een organisatie van ZUIDERKROON EVENTS,

ism VMMa en De Persgroep.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE PREHISTORIE op 29 APRIL in GENT voor School Mariavreugde (Wondelgem)

De ouderraad van Mariavreugde Wondelgem organiseert de 10-de "één miljoen sterren weekend" 
op zaterdag 29 en zondag 30 april.
Op zaterdag 29 april is er vanaf 20.00 de Pre Historie Live van Radio 2 met Guy De Pre,
een retro party voor jong en oud.
Op zondag is er de één miljoen sterren show door de leerlingen en oud-leerlingen van de school:
20 groepen brengen een optreden in verschillende genres waaronder pop, musical, dans enz...

 

DE PRE HISTORIE

 retroparty met Guy de Pre

29 april 2006

 weergaloos dansfeest

voor jongeren van 7 tot 77 jaar

vol hits van de fifties, sixties tot eergisteren

uitgebreide klank-en lichteffecten

in een uniek decor met reuzenbeeldschermen enz.

 

in evenementenhal Eskimo wiedauwkaai 25, Gent



Voor meer info: www.miljoensterren.be

Reageer (0)

27-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (27/4 - 4/5)

De laatste week van april loopt stilaan op haar einde en de lezers onder U kijken ongetwijfeld  uit naar het wekelijkse boekenpakket dat deze website wil aanbieden. En om U niet te lang in spanning te houden .... dit is het aanbod:

 Nu de zon zich opdringt, lijkt het voor de hand liggend dat sommige vruchten iets méér in de kijker komen dan het jaarlijks verteerbare (èn verkrijgbare) fruit. Niettemin waren we bijzonder verrast door het feit dat over 'aardbeien' bijna weinig of niets bestond ... tot daar een zekere Stefaan Van Laere verandering in bracht.  In een verleidelijk lekkere versie van de passionele vrucht beschrijft Stefaan niet alleen het mythische èn volksgeneeskundige aspect van de aardbei, maar gaat hij ook in op de manier van telen en ... niet te versmaden ... de méér dan 600 bestaande soorten die bvb. gecatalogeerd worden onder 'korona', 'lambada', 'mara des bois' en de overige namen die dit artikel eigenlijk onoverzichtelijk zouden maken. Voor zij die graag het culinaire pad willen betreden heeft de auteur (èn de uitgeverij) gezorgd voor een watertandend geheel van recepten waarin de aardbei centraal staat. En denk nu niet dat U er van afkomt met enkel de gedachte aan een dessert. Want de inbreng van enkele Belgische en Nederlandse topkoks zorgen voor een aangename verrassing waarmee U zelf Uw gasten tijdens de komende zomerperiode kan laten genieten !
De prachtige fotografie van Philippe Debeerst zorgen voor een méér dan aangename aanvulling op de leesbare teksten en recepten, waardoor dit boek gerekend mag worden tot de culinaire toppers van de laatste jaren.

Het boek 'Aardbeien' werd uitgegeven door het DAVIDSFONDS/Leuven onder ISBN 9077363122, werd geschreven door Stefaan Van Laere en kost 19,95 euro
 Het tweede boek dat wij graag onder de aandacht brengen voert ons terug naar de Eerste Wereldoorlog. Iedereen weet of heeft geleerd wat de aanleiding was van WO II, maar weinigen hebben zich verder verdiept in datgene wat gezorgd heeft voor een eerste wereldtreffen. Richard Heijster (o.a. auteur van VERDUN - breuklijn der beschaving - en IEPER 14/18) is ongetwijfeld één van de enigen die zich  vereenzelvigd heeft met de miserie van Duitsers, belgen, Canadezen, Fransen ... zeg maar een groot gedeelte van de wereldbevolking. In het nieuwste boek 'Krieg' wordt de lezer geconfronteerd met verhalen vanuit het Duitse oogpunt. Een invalshoek die vreemd genoeg zelden door andere auteurs is gekozen. Deze uitgave is helemaal GEEN ode aan datgene waarvoor de Duitsers streden, maar geeft de lezer een beter inzicht (althans voor zij die het willen geloven) over datgene waar IEDERE soldaat voor streed ! Aangrijpend is dan ook de uitspraak: "Aan welke zijde een soldaat zich bevond, werd uiteindelijk alleen bepaald door waar zijn wieg had gestaan ...".
Een boek dat de lezer een kijk biedt vanuit de hoek waar hij/zij nooit heeft gestaan en zeker geen verschoning is van datgene waarom we nooit heen kunnen: het bestaan van een OORLOG !

"Krieg ... Ieper, het martyrium van 14/18 door Duitse ogen", werd op een aangrijpende manier neergepend door Richard Heijster en uitgegeven door LANNOO (Tielt) onder ISBN 9020965158. Prijs: 22,50 euro 



Last but not least staan we even stil bij Jef Geeraerts ... de man die in de gemeente naast mij woont en zonder enige twijfel mag beschouwd worden als één van de gerenommeerde schrijvers uit Vlaanderen die de lezer tot de laatste bladzijde in een spanningsgreep houdt. In zijn 'Derde MISDAAD Cyclus" stijgt de spanning ten top door de verzameling van 4 klassieke thrillers die Jef gemaakt hebben tot wat hij nu is: "Kodiak.58", "De Coltmoorden", "Diamant" en "Drugs". Zeker voor diegenen die het spannende verhaal ter harte nemen is deze opvolger van Cyclus 1 en 2 een must. Het verzamelen van verhalen van een Vlaams fenomeen die in België (mocht deze bestaan) een Nobelprijs voor de literatuur waard is, is bijna zoveel waard als jarenlang op zoek gaan naar literair geluk.

"Jef Geeraerts MISDAAD derde cyclus" werd onder ISBN 9085420601 uitgegeven door Meulenhoff/Manteau en kost in de winkel 49,95 euro

Reageer (0)

25-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSFIGUUR van KORTRIJK !
De 20 genomineerden voor de titel 'Stadsfiguur Kortrijk 2006'' werden na een eerste stemronde herleid tot 5 supergenomineerden.
Dankzij de vele stemmen behoort Ignace Crombé tot deze laatste 5 kandidaten.


Gezien de fijne band met deze man èn zijn bijzondere inspanningen bij de organisatie van o.a. Miss Belgian Beauty durven wij U hierbij tot hetvolgende aansporen:

Stem Ignace Crombé
tot Stadsfiguur Kortrijk 2006
 

·        via de websites van Het Nieuwsblad (www.nieuwsblad.be)

·        via de website van Radio Be One (www.beoneradio.be)

·        via www.stadsfiguur.be

·       telefonisch naar 0900-27 113 en kiezen voor nummer 72 

·       schriftelijk via De Stadsfiguur, Postbus 1500, 1702 Groot-Bijgaarden

·       in de stembureaus van de stad Kortrijk

U mag alle bovenvermelde mogelijkheden afzonderlijk aanwenden, aangezien het allemaal geldige stemmen zijn. Dank voor uw steun !



Op deze foto van Freddy Vlassenroot (fotograaf van de showbizzsite) ziet U Ignace RECHTS bij de ontvangst van MBB Celine Du Caju op het Gentse stadhuis (met Schepen Christophe Peeters)

Voor meer animo in de stad Kortrijk … stem Ignace Crombé !!!

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs