Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’, een voorstelling van Buurtwerk Gentbrugge en tal van buurtbewoners

Reeds enkele jaren terug rijpte binnen Buurtwerk Gentbrugge het idee om met bewoners een buurttoneelstuk te creëren waarin van tekst tot voltooiing een zo groot mogelijk deel van de wijk betrokken werd.

Vandaag is dit eindelijk een feit. Samen met de buurt werd gebrainstormd, anekdotes, fantasieën en losse ideetjes verzameld, waarop de oertekst van dit stuk is gebaseerd.

oud-gentbrugge.jpg

Na enkele succesvolle vingeroefeningen met de eenakters Contact-o-Matic en Model-Contact kreeg auteur Freek Neirynck de opdracht dit stuk over Gentbrugge vorm te geven. Omdat het gebeuren zich in de toekomst situeert, haalde die er zijn Gentbrugse vriend en collega Eddy Bertin bij, een sciencefictionschrijver met een meer dan behoorlijk palmares.

Deze sprong in de toekomst bleek dan ook de ideale kapstok om het heden en nabije verleden van Gentbrugge aan op te hangen en wensen en verlangens voor de toekomst in het daglicht te plaatsen.

Van bij het begin werd ervoor gekozen om zoveel mogelijk mensen met diverse achtergronden, interesses en leeftijden bij het stuk te betrekken.


Niet enkel aan het pure acteren werd gedacht, maar ook filmopnames, dans en muziek werden in deze voorstelling geïntegreerd. Op technisch vlak deden de buurtbewoners eveveens hun duit in het zakje: zo werkten 7 mensen samen om de kostuums te ontwerpen en te maken.


‘De Verenigde Straten van Genbrugge’ kwam zo goed als volledig tot stand met en door vrijwilligers uit Gentbrugge. Enkel voor het script, de regie en choreografie werd een beroep gedaan op mensen met de nodige professionele ervaring in hun vakgebied.

Redenen genoeg dus om met dit unieke socio-culturele project kennis te maken en alvast nu al jullie plaatsje te reserveren.

 

‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’ speelt zich, in het genoemde jaar, af in het nieuwe buurtcentrum (WYSO) op het Kerkplein, niet zo ver van de helihaven La Gantoise. Het is een sociaal ontmoetingscentrum met allerhande werkgroepen: Theatrobics, Virtueel Diepzeeduiken, Cybernetisch Koken…

Op een dag komt er in het WYSO, in onvoorspelbare omstandigheden, een bizar personage ‘binnenvallen’.

Hij heet Vitoor, maar waar hij vandaan komt en uit welke tijd, wat hij zoekt en welke motieven hij heeft, blijft een queeste.

 

‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’ ontluistert de waarheid… of wat ooit de werkelijkheid zou kunnen worden.

Ook in 2050 blijkt eens te meer dat vriendschap, liefde en saamhorigheid de grootste schatten zijn waarmee de volgende generaties verder moeten.

 

Regisseur Bob Vanden Eynde heeft de deskundige leiding over een cast van meer dan 30 Gentbruggenaren in dit volks, futuristisch en komisch toneelstuk.

De voorstellingen vonden reeds plaats in november en worden hernomen op 23 en 24 januari 2009 om 20 uur in het Dienstencentrum van Gentbrugge in de Braemkasteelstraat.


Info en reservatie: Buurtwerk Gentbrugge, Tel. 09 210 47 00
E-mail: buurtwerking.gentbrugge@gent.be

Reageer (0)

09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alex Agnew viert de Gentse Feesten in Capitole Gent

   

Donderdag was een grote dag in comedy-land: Alex Agnew ging dan in première met zijn derde stand-up-comedy-theaterprogramma ‘More Human Than Human’. Nog voor die première was de voorstelling overal zo goed als uitverkocht. Nog geen ticket?

Capitole Gent is uw redder!  Daar brengt Agnew extra voorstellingen tijdens de Gentse Feesten. Momenteel de enige voorstellingen waar nog goeie plaatsen voor beschikbaar zijn.

 

Na het debuutprogramma ‘Kaboom!’ en succesvolle bevestiging met ‘Morimos Solamente’ is Alex Agnew toe aan zijn derde stand-up-comedy-theaterprogramma ‘More Human Than Human’. Alex Agnew tekent voor het concept en spel. Manu van Heuckelom is verantwoordelijk voor vormgeving en techniek.

 

Wie nog geen ticket heeft, krijgt nu nog een laatste kans: tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent. Alex brengt er zijn voorstelling op 17, 18 en 19 juli. De ticketverkoop is nog maar net gestart, maar ook daar loopt het als een trein. Snel zijn is dus de boodschap! Bestellen kan via 0900/69.900 of http://www.capitolegent.be

 

Alex Agnew - More Human Than Human

2 mei om 20.00u. - Cabaretten (Uitverkocht)

3 mei om 20.00u. - Cabaretten (Uitverkocht)

17 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

18 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

19 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

 

telkens in Capitole Gent

Info en reservatie tickets

0900/69.900

http://www.capitolegent.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs:

20 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profiel van de webstekbezoeker Toerisme Oost-Vlaanderen

De Oost-Vlaamse toerist is 50 jaar, komt hoofdzakelijk uit de eigen provincie, West-Vlaanderen of Antwerpen, is bediende en zoekt vooral informatie over wandelen en fietsen. Althans dat blijkt uit een onderzoek dat Toerisme Oost-Vlaanderen onlangs uitvoerde bij bezoekers van hun website www.tov.be. Dit ter gelegenheid van het feit dat in 2008 meer dan 500.000 bezoekers langs de sites van Toerisme Oost-Vlaanderen passeerden. Niet slecht voor een provincie die tot een paar jaar geleden nog een blinde vlek was op de digitale snelweg.


Logo Tov

‘Toerisme Oost-Vlaanderen wil de meest vooruitstrevende toeristische dienst zijn in het Vlaamse internetlandschap.’ verklaart Eddy Couckuyt, Gedeputeerde voor de provincie Oost-Vlaanderen en bevoegd voor onder meer toerisme. ‘Een gewaagde uitspraak inderdaad, maar als je kijkt naar welke functionaliteiten wij nu op onze site kunnen aanbieden en die we nog van plan zijn te ontwikkelen dan kunnen wij dit zeker hard maken.’

 

Couckuyt verwijst hiermee vooral naar het inventieve gebruik van kaartmateriaal binnen de site van Toerisme Oost-Vlaanderen. ‘Uit onderzoek bij toeristen en recreanten bleek dat men zoveel mogelijk informatie op een zo makkelijk mogelijke manier wil verzamelen alvorens men een vakantie of daguitstap plant. Wij speelden hierop in door overzichtskaarten van onze fietsroutes aan te bieden op onze site. Een plannetje downloaden als pdf of zelfs als gps bestand behoorde ook al snel tot de mogelijkheden.’ In oktober 2008 stelde Toerisme Oost-Vlaanderen als eerste Vlaamse provincie een officiële fietsrouteplanner voor. Hiermee kan je tochten uitstippelen op de Oost-Vlaamse fietsnetwerken, overzichtskaartjes bekijken en je traject downloaden naar GPS. Je krijgt ook een overzicht van alle bezienswaardigheden langs het traject. ‘Deze info is op haar beurt gelinkt aan onze website’ vervolgt Couckuyt ‘op die manier krijg je een schat aan praktische info en kan je je fietstocht tot in de kleinste details plannen.’

 

Momenteel werkt Toerisme Oost-Vlaanderen samen met KULeuven en Kaho Sint-Lieven aan een ‘Fietstripplanner’. ‘Opnieuw een ambitieus project’ volgens de Gedeputeerde ‘bezoekers aan onze fietsrouteplanner zullen op die manier een volledige fietstocht kunnen uitstippelen op basis van hun voorkeuren. Hoe lang je wil fietsen, welke bezienswaardigheden je wil zien, de fietstripplanner houdt er rekening mee en bezorgt je een tocht op maat.’

FietsBox_door-lores.jpg 

Ook gemeentebesturen kunnen mee profiteren van de ontwikkelingen die gebeuren op het provinciale niveau. ‘De lusvormige routes op onze site kunnen via een eenvoudige ingreep ook getoond worden op de sites van de gemeentebesturen. Zo kunnen zij de routes op hun grondgebied weergeven op hun websites, en dit volledig kostenloos.’ Op die manier stroomt de knowhow die opgebouwd wordt binnen de provincie door naar het lokale niveau en verhoogt ook het niveau van service die gemeentebesturen aan potentiële toeristen en recreanten kunnen bieden.

 

‘Maar we worden niet kortzichtig natuurlijk’ vervolgt Couckuyt ‘Internet is belangrijk en zal dat in de toekomst nog meer worden maar ook onze brochures blijven bestaan. Onze visie is dat we streven naar een ideale mix tussen on- en off- line communicatiemiddelen en dat deze mix versterkend dient te werken voor beide media.’ Zo investeert Toerisme Oost-Vlaanderen al twee jaar in haar fietsmagazine ‘StapAf’. Het magazine verschijnt tweemaal per jaar en vindt vlot zijn weg naar de recreatieve fietser. Het levert Toerisme Oost-Vlaanderen ook heel wat extra bezoekers op naar hun website. In 2009 worden de verschillende websites bovendien vertaald naar Frans, Engels en Duits. Op die manier wil Toerisme Oost-Vlaanderen ook meer anderstalige toeristen te lokken.

 

‘Het blijft een continu proces natuurlijk’ besluit Eddy Couckuyt ‘We blijven hard verderwerken aan het optimaliseren van al onze communicatiemiddelen om Oost-Vlaanderen en haar toeristische regio’s op een aantrekkelijke en duurzame manier te promoten en proberen daarom ook te blijven innoveren. Beschouw dit maar als ons goede voornemen voor 2009.’

Logo Tov


 




Aanvullend:

 

De belangrijkste conclusies van het kleinschalig onderzoek* op de site www.tov.be:

 

De bezoekers van de website zijn overwegend mannelijk: 64,7%

Gemiddelde leeftijd websitebezoeker is 50 jaar

+70% = tss 40 en 69 jaar

Bijna 90% van de bezoekers is afkomstig uit België en 8% komt uit Nederland

De meeste Belgische bezoekers komen uit Oost-Vlaanderen, gevolgd door West-Vlamingen en Antwerpenaren

De Nederlandse respondenten komen hoofdzakelijk uit Zeeland


45% van de respondenten heeft een diploma hoger onderwijs of universiteit

Overwegend bedienden (33,6%) bezoeken onze site, gevolgd door arbeiders (17,2%) en kaderleden (13,8%)


De meest gezocht info op de site is:

Fietsen (75%)

Wandelen (38,5%)

Natuur (20,5%)

De meest bezochte pagina’s op de site zijn:

Fietsroutes

Wandelroutes

Logies


97% van de bezoekers zijn tevreden over de site en vinden de site gebruiksvriendelijk.

 

* Onderzoek liep gedurende de volledige maand december via een on-line enqueteformulier op de site www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaten gezocht voor taalonderzoek

Woordenboek expertpagina

Momenteel loopt aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) een grootschalig onderzoek over woordassociaties.

www.plietsplets.be
nodigt jullie uit hieraan deel te nemen. Het is heel simpel en duurt amper 10 minuten.

Door mee te doen, maak je niet enkel jezelf gelukkig, je doet ook heel wat onderzoekers aan de KUL een groot plezier. Iedereen die het Nederlands als moedertaal beheerst kan deelnemen. Om goede resultaten te bekomen zijn er zo'n 1.800 deelnemers nodig. Steek gerust even de handen uit de mouwen.


Het onderzoek is kinderspel. Je krijgt 20 woorden te zien. Voor elk woord worden 3 associaties (het eerste woord dat in je opkomt) gevraagd. Deelnemen kan op volgende link http://www.kuleuven.be/lsa

Mijn deelname is reeds een feit .... doe dus gerust ook mee.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair winterplezier



Warme winterse salade


Ingrediënten voor 4 personen:


300 gr sperziebonen (extra fijn)

300 gr champignons

300 gr Chimay Grand Cru kaas in blokjes

200 gr tuinbonen (conserven)

200 gr gekookte jonge aardappelen (geschild)

100 gr boter

10 cl Rode Chimay

4 Frankfurter worsten van 100 gr in stukjes

peper en zout


Bereiding:

Blancheer de sperziebonen.

Snij de champignons in schijfjes en stoof samen met de sperziebonen,
de schijfjes aardappel en de tuinbonen in de boter.

Giet er de Rode Chimay bij en laat inkoken.

Voeg er de blokjes Chimay Grand Cru kaas bij en de stukjes Frankfurter worst.

Breng op smaak met peper en zout.


Serveertip:
Presenteer met een stukje stokbrood en een Rode Chimay.


Alle info over dit en andere kaasrecepten: www.kazenvanbijons.be  

Reageer (0)

07-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STILTE A.U.B. ...... een dolkomische avond in cc De Stroming (Evergem) op 7/2/2009



De hilarische komedie Stilte a.u.b! staat garant voor 7 openslaande deuren, 1 gebroken ruit, 10 trappen, 17 verkeerde opkomsten, 73 verkeerde lijnen tekst, 46 verkeerde cues, 1 dramatisch hoogtepunt, 22 dubbele bodems, 6 gewone bodems en één miljoen aan lachsalvo’s.

 

Negen bekende televisiegezichten hebben besloten samen een toneelstuk te brengen.
Eén probleem: tijd tekort! Stress en paniek. De regisseur is in alle staten en het wordt duidelijk nachtwerk.

 

Het publiek krijgt de voorstelling van dit nieuwe gezelschap 3 keer te zien: op de generale repetitie, vanuit de coulissen en tenslotte aan het einde van hun tournee op de 100ste voorstelling (die uitdraait tot een verschrikkelijke chaos!)

 

Auteur Michael Frayn kreeg het idee toen hij naar een klucht ging kijken die hij had geschreven en vaststelde dat wat er zich achter de scène afspeelde veel grappiger was dan wat er op het podium gebeurde.


 Stilte a.u.b.! | Podium- Theater

Mis deze exclusieve kijk achter de schermen niet!

 

De absolute topcast bezorgt u gegarandeerd een heerlijke avond met deze non-stop aaneenschakeling van verwarringen, intriges, liefdes, spanningen, maar bovenal heel veel humor!

 

Met :


Lulu Aertgeerts (Familie, Wittekerke, Mamma Mia, …)

Antony Arandia (Sara, Sterren op de Dansvloer, 16+, …)

Mieke Bouve (Merlina, Familie, Wittekerke, …)

Frans Maas (Familie,…)

Mieke Laureys (Nonsens, Happy singles, Amadeus, …)

Erik Goris (Familie, Flikken, Vennebos, …)

Jeroen Maes (Wat nu weer, Thuis, Spoed, …)

Kürt Rogiers (Sara, Wittekerke, Costa, …)

Hilde Van Wesepoel (Familie, Wittekerke, Hotel Hotel, …)

 

Regie : Bruno Van Heystraeten


 

Organisatie : Event-Team i.s.m. Loge 10 theaterproducties

 

Waar? Cultuurcentrum Evergem

 

Wanneer? Zaterdag 7 februari 2009 om 20.15 uur

 

Tickets? 17,50 euro (basistarief – inclusief reservatiekosten, exclusief verzendkosten)

 

Reservatie?


Via Uitbureau : 09 233 77 88

Online via : www.event-team.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de bliksem vanaf 8 januari om tickets voor CLOUSEAU in GENT

In 2008 kozen Koen & Kris Wauters met pijn in het hart om geen zomertour te doen, maar deze zomer zijn ze weer helemaal terug! Clouseau komt in mei 2009 naar Capitole Gent.  

 

De voorbije weken bewezen ze het opnieuw: live zorgt Clouseau telkens voor vonken en vuur! En dat zal deze zomer niet anders zijn. De gebroeders Wauters zoeken de intimiteit van het theater op, en staan ook daar garant voor een onvergetelijke avond topentertainment op alle vlakken : zang, songs, show, geluid, licht... zelfs de kleinste details brengen de hele zaal in vervoering.



Voorverkoop start op 8 januari


Iedereen die het al heeft mogen meemaken weet het: in de sfeer van het theater komen de songs perfect tot hun recht! Maar een intieme sfeer betekent ook een beperkter aantal plaatsen.

Wees er dus snel bij!

De ticketverkoop start op donderdag 8 januari om 10.00u
op het nummer 0900/69.900 en aan de kassa van het theater.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promotiebrochure voor logiesverbrlijven op het platteland
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naar goede gewoonte brengt de vzw Plattelandstoerisme in Vlaanderen een promotiebrochure uit waarin een zeer gevarieerd én verrassend aanbod logiesverblijven op het platteland gebundeld worden.


Dat het over een divers aanbod gaat blijkt snel. In de brochure vind je zowel een vakantie op de boerderij waar kleine en grote kinderen duiken in het echte boerenleven, als een vakantie in een kleinschalige, charmante B&B waar vooral zalig niets doen en genieten op de agenda staat. Of kies je voor één van de vele comfortabele vakantieverblijven op het platteland om samen met vrienden en familie een weekendje van mekaars gezelschap te genieten en/of feest te vieren?

 

Met een verfrissende lay-out, sprekende foto’s en een duidelijke indeling ligt het accent vooral op de gebruiksvriendelijkheid van de brochure.

 

Vooraan in de brochure, biedt een Vlaanderen kaart met oplijsting van de logiesuitbatingen, een overzicht van het aanbod. 

Verder in de brochure wordt, per toeristische regio, elke uitbating met foto, infotekst, vermelding extra faciliteiten en natuurlijk de prijzen in hoog en laagseizoen aantrekkelijk vermeld.

 

De brochure is vanaf nu gratis verkrijgbaar via de website www.plattelandstoerisme.be of kan telefonisch besteld worden op het nummer 016/28.60.35.

 

Vanaf begin februari ligt de brochure bij de toeristische dienst in jouw buurt. De brochure is tevens verkrijgbaar bij de AVEVE-tuincentra in Vlaanderen en enkele AVEVE-winkels in Nederland.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leah Thys schittert ook in 2009



Na een uitverkochte Koningin Elisabethzaal in mei 2008 gaat Leah Thys vanaf voorjaar 2009 opnieuw op tournee
met 'My Tribute to the Diva'.

Leah Thys


'My Tribute to the Diva' is haar persoonlijk eerbetoon aan één van de grootste Hollywoodlegendes aller tijden:
Marlene Dietrich.


Op woensdag 14 januari 2009 brengt Leah in het GC 't Heilaar te Beerse haar eerste concert van 2009, precies zoals Marlene dat enkele decennia geleden deed. Zij wordt begeleid door pianist Remko Devroede, die met brio de originele arrangementen vertolkt die werden geschreven door Han Flintrop.


Leah geeft op een weergaloze manier gestalte aan deze diva en is er op een geweldige manier in geslaagd de wisselende stemmingen van weemoed en uitbundigheid die de legendarische liederen van Marlene zo aangrijpend maken, op een perfecte manier weer te geven.

My tribute to the Diva
De pracht en praal van de concerten van weleer zal niet ontbreken!

'My Tribute to the Diva'
woensdag 14 januari 2009,
GC 't Heilaar, Beerse.


Ticket zijn te bekomen via 014 600 770,
via een email naar cultuur@beerse.be of
via dit formulier op www.beerse.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTV en Showbizzsite geven spetterend verjaardagsfeest

RTV - de regionale tv voor de Kempen en Mechelen - en De Showbizz-Site vieren op 16 en 17 mei samen hun verjaardag met een groot muziekfeest op de Ijsbaan in Heist op den Berg.





Showbizzsite.be


In 2009 bestaat RTV 15 jaar terwijl De Showbizz-Site ondertussen 10 kaarsjes mag uitblazen. Zowel de kantoren van RTV als die van De Showbizz-Site zijn gevestigd in Westerlo. RTV ondersteunde 5 jaar geleden al de vijfde verjaardag van de Showbizz-Site. Gezien de goede samenwerking bij dat evenement werd besloten om één groot feest te organiseren.



Op zaterdagavond 16 mei ontvangt de organisatie Caren Meynen & The Hits, Milk Inc Live On Stage, Dj Regi en Dj Wout. De affiche zal de volgende weken verder aangevuld worden. Tickets kosten 18 Euro in voorverkoop en voor een VIP-ticket betaal je 79 Euro.

Op zondagnamiddag 17 mei komen Lisa Del Bo, Luc Steeno, Willy Sommers, Wim Soutaer, Bart Kaëll, Jo Vally, Christoff & Lindsay en Laura Lynn naar de Ijsbaan voor een Nederlandstalige namiddag. Tussen 14 en 19 uur zullen zij live mét orkest optreden voor een pak enthousiaste muziekliefhebbers.




Een ticket voor de show op zondagnamiddag kost 17 Euro en wil je 's middags genieten van een middagmaaltijd, dan betaal je 60 Euro. Op zondag kan je genieten van de show en hoe sneller je bestelt én betaalt, hoe beter de plaats die je toegewezen krijgt.

Wil jij op het evenement aanwezig zijn? Bestel dan nu je tickets.
Meer info kan je terugvinden op www.showbizzsite.be/10jaar/detail.asp.
Via 0497/547349 kan telefonisch meer informatie verkregen worden maar je kan ook mailen naar info@showbizzsite.be !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco Gent staat voor moeilijke opdracht ...

  -  

Graag vestigen wij de aandacht op de handbalwedstrijd in het kader van de kwartfinale van de Belgische beker
tussen Don Bosco Gent en landskampioen Sasja.

 Deze wedstrijd wordt betwist
op woensdag 7 januari 2009 om 20.30 uur in sporthal Hekers, Ter Linden te Zwijnaarde.


Voor de Gentse club is het de allereerste keer in de 33-jarige clubgeschiedenis dat de kwartfinale van de Belgische beker wordt bereikt.


Jongeren tot 16 jaar kunnen de wedstrijd gratis bijwonen.

SUCCES, MANNEN !!

Ga ook eens langs op www.handbaldbgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledeberg kiest geen Prins en Prinses Karnaval in 2009



De Prins- en Prinsesverkiezing van Karnaval Ledeberg 2009,  voorzien op 31 januari 2009 wordt, bij gebrek aan kandidaten, vervangen door een afscheidsfeest van Prins Karnaval 2008 Ozzie. Dit Prinsenfeest wordt georganiseerd in samenwerking met de Prinsenkamer van Ledeberg.


  

Bij de uiterste datum van inschrijving voor de verkiezingen had zich uiteindelijk niemand officieel kandidaat gesteld. Het Organisatiecomité Karnaval Ledeberg vzw betreurt natuurlijk deze gang van zaken maar hoopt dat dit slechts een tijdelijke situatie betreft. Karnaval Ledeberg leeft immers nog altijd enorm op deze Gentse deelgemeente. Getuige daarvan zijn onder meer de 10 Ledebergse karnavalverenigingen (LKV’s), de eigen wagenbouw en de talrijke activiteiten die door de LKV’s worden georganiseerd.

 

Het gebrek aan kandidaten voor de titels in 2009 is, volgens de organisatoren, te wijten aan 3 factoren :


- de omvang (en het bijhorend financieel plaatje) van de kiescampagnes van de vorige jaren

- de economisch moeilijke tijden die zich ook op Ledeberg laten voelen

- vooral het feit dat kandidaten hun pijlen liever richten op de verkiezing van 2010, waarbij het 25-jarig bestaan van Karnaval Ledeberg gevierd wordt. Voor die verkiezing van 2010 hebben zich immers nu al 2 mannelijke kandidaten gemeld.

 

Ook in andere karnavallocaties liggen de kandidaten voor 2009 blijkbaar niet voor het grijpen.


 


De geplande uitgebreide programmatie voor het Ledebergse karnavalweekend van 6 tot en met 9 maart 2009 gaat uiteraard gewoon door
. De karnavalisten zullen op dat moment door Keizer Karnaval Christof en Keizerin Karnaval Simonneke door het feestgedruis geleid worden.

 

De locatie voor het Prinsenfeest op 31 januari blijft behouden (Dienstencentrum Gentbrugge) en de toegang is voor iedereen gratis. Wie verkleed komt maakt bovendien nog kans op een mooie prijs.

Info en weetjes op www.karnavalledeberg.be

Reageer (1)

03-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flip de Fleurquin zet het muzikale jaar van Trefpunt in

Op maandag 5 januari 2009 om 21.00 uur
in café TREFPUNT (Bij St. Jacobs)


Filip de Fleurquin

Filip Verneert

Jean Van Lint 

Eenmaal door de microbe gebeten is er geen weg meer terug.

Songs die blinken en klinken, schetsen en verhalen.

De plaatsen zijn toevallig gekozen, de thema's universeel.

Kom u verwarmen aan de Blues, Jazz, Soul en Country van

 

 

 

filip de fleurquin : singer-songwriter, cd “a decent job”, stekelbees, de crèche band,

risky blues, geertrui daem, erik vlaminck, mong rosseel.........

 

filip verneert : veel gevraagd jazz-gitarist/sideman, ilse duyck groep, dirk van esbroek,

mahaboub khan, paul flush, kimiz, myriam fuks, rony verbiest, viona westra, bruno deneckere,

met john snauwaert bezieler van de jamsessies in de geus van gent..........

 

jean van lint : kleur en emotie van de akoestische contrabas.

getuige o.a. dave pike, leroy jones, pascal micheau, phil abraham,

freddy sunder, charles loos, andré doni, danny doris ..........

 

 info & boekingen

 

0032(0)497.329.636

filip.defleurquin@pandora.be

www.filipverneert.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONNA gaat ... MNM komt

 

Tijdens een sobere maar sfeervolle plechtigheid werd gisteren in de vooravond afscheid van Radio Donna genomen. Talloze bekende vlamingen en de toonaangevende presentatoren van vroeger haalden voor de laatste keer herinneringen op.

De zakdoeken bleven opgeborgen want de slotconclusie leverde een ronduit geruststellend gevoel op.


Einde van een mooi tijdperk en vanaf maandag uitkijken naar de impact van

Logo MNM


 

Reageer (0)

31-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRETTIG EINDEJAAR EN EEN SPETTEREND BEGIN VAN 2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen




www.plietsplets.be
wenst iedereen een bijzonder fijn eindejaarsmoment en een spetterend 2009.
Geniet van elke minuut, elk uur ... elkaar en zorg voor datgene waarvoor je leeft.

We blijven deze webstek dagelijks vernieuwen zodat je geen moment zonder moet.
Alvast veel lees- en ontdekplezier tijdens de resterende uren en minuten van 2008 èn in de komende 365 dagen van 2009.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TALENT MAGAZINE regio Gent .... is geboren!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Doorblader onze digitale edities!  
Op 17 december 2008 was de loungebar van de IJspiste op het E. Braunplein in Gent de 'place tot be' voor de officiële voorstelling van TALENT MAGAZINE - Regio Gent ... een magazine waarin gezocht werd naar interessante weetjes, leuke adressen en toffe doe-tips in de streek. Het werd alvast een stijlvolle kennismaking met de redactie, de adverteerders en de vele andere aanwezigen die allemaal aangenaam verrast waren van het resultaat.

Het magazine is immers een opeenvolging van kleurrijke pagina's waarin ieder ongetwijfeld zijn of haar gading kan terugvinden en nog ongekende plekjes en items kan terugvinden.

Foto


De makers van het magazine maakten zelfs met veel plezier plaats voor een pagina over "Scoren aan tafel" ... het boek dat ik bij uitgeverij Lannoo mocht schrijven, samen met chef-kok Felix Alen en Wim Casteleyn èn fotograaf Heikki Verdurme.

Op de foto in dit artikel zie je mij alvast glunderen met het boek, in gezelschap van Hugo Deraes die even blij is met het eerste exemplaar van Talent Magazine - regio Gent (foto: Luc Nimmegeers).

Het magazine (waarvan er 25.000 zijn gedrukt) kan je bijna overal vinden (zie www.talentmagazine.be voor de verdeelpunten) en is bovendien gratis. En bijkomend: je kan het magazine ook volledig digitaal bekijken op diezelfde webstek.

Talent Magazine is een welgekomen editie die ontegensprekelijk veel mensen zal kunnen bekoren.
Proficiat aan het hele team!

Neem zeker een kijkje op www.talentmagazine.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS van de AKTIVIA-WANDELGIDSEN zijn gekend




Tijdens de voorbije dagen ontving onze mailbox een pak e-mails van bezoekers die hun kans waagden om de nieuwe AKTIVIA WANDELGIDS "Marching on" in de wacht te slepen. Zij moesten dan wel een goed antwoord geven op de vraag in welke Oostvlaamse gemeente de redactie van AKTIVIA was gevestigd ... en dat was AALTER.

Uit de 149 ingezonden goede antwoorden koos onze computer volgende 5 winnaars:

Linda Verschatse (Wondelgem)
Jens Lecompte (Torhout)
Sabine Plessers (Wimmertingen)
Erwin Van Caelenbergh (Wondelgem)
Greet Gevers (Werchter)

Zij krijgen de wandelgids eerstdaags in de brievenbus.
Niet gewonnen ? Je kan de wandelgids eenvoudig bestellen voor € 15 via www.aktivia.be

Bedankt voor de deelname en binnenkort nog heel wat meer wedstrijdplezier.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIDS DAY OUT was een topper voor de kinderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen


(foto: Olivier De Meyer en Dorothy Wuyts)

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 december 2008 liep de theaterzaal van CC De Stroming (Evergem) vol voor KIDS DAY OUT, een showevenement waarin de nadruk lag op interactiviteit tussen de artiesten èn de aanwezigen.

Het Event-Team onder leiding van Olivier De Meyer was hiermee niet aan het proefstuk toe want vele kinderen mochten de voorgaande jaren al eens genieten van de gezellige sfeer die wordt gecreëerd door het aanbod van goochelen, zingen ... maar vooral meedansen. Op muziek die je steevast terug vindt in bungalowparken waarin de kinderanimatie hoogtij viert, maar je meesleept in het enthousiasme van de vele bewegingen.

Met Paté-Paté kon je dansen op coctails van K3, Samson en Gert èn de M-Kids, terwijl de zusjes Kriegel promotie kwamen maken voor hun musical die tijdens het krokusverlof in 2009 te zien zal zijn in het ICC in Gent. Kevin Antonis hield er de spanning in met diverse goocheltrucks die, wat mij betreft, gerust nog wat langer mochten voorzien worden in het programma. En dan was er ook nog de aanwezigheid van Dorothy Wuyts die vele aanwezigen nog herkenden als één van de deelnemers aan Star Academy.

Dat het vooral een feest was voor kinderen tussen 6 en 12 jaar namen alle oudere kinderen en volwassenen er graag bij, want overal zag je lachende gezichten en meeswingende lichamen .... méér dan geslaagd dus. En zeker ook voor de families die via deze webstek gratis de show mochten volgen ... met dank aan het Event-Team.

Voor alle activiteiten van vzw Event-Team verwijs ik naar www.event-team.be met o.m. de musical Repelsteeltje en de 2 komische gastproducties "Moeders!" en "Stilte a.u.b.", waarover binnenkort heel wat meer.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V behoudt portefeuille van Eerste Minister ... maar welke partij verkoos u ?
Onze poll "Welke partij moet volgens u de portefeuille van Eerste Minister krijgen ?" bracht alvast volgend resultaat op:


CD&V  13 % 
Open VLD  19 % 
sp-a  13 % 
Vlaams Belang  0 % 
LDD  0 % 
Groen  6 %
MR  6 % 
PS  0 % 
CDH  0 % 
Ecolo  0 % 
FN  6 % 
Andere  13 %
Geen voorkeur  25 % 
Geen enkele partij  0 % 

Reageer (0)

29-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Taal stelt nieuw nummer voor !



Het ‘naturel’ van 'O julissi na jalyni'


In het nieuwe nummer van Over taal analyseert Em. Prof. Johan Taeldeman de Belgische inzending die dit jaar deelnam aan het Eurosongfestival in Belgrado. 'Journalisten meenden er toch flarden van allerlei bestaande talen in te herkennen, hoewel dat eigenlijk alleen maar met het grappige kolosali krokodili het geval was. Ik ben me toen gaan afvragen waaraan de vermeende bestaanbaarheid/natuurlijkheid van dat ‘taaltje’ toe te schrijven kon zijn. Uiteraard kon die zich gezien de principiële betekenisloosheid van de ‘tekst’ alleen maar in de fonologie manifesteren. En wat bleek uit ons fonologisch onderzoekje? Dat de ‘woorden’ opgebouwd zijn volgens erg universele en dus natuurlijke fonologische principes.'


De krullen van De Croo


In zijn column beschrijft vertaler Hugo Brouckaert het wel zeer sappige taalgebruik van de Belgische politicus Herman De Croo. 'Misschien wordt het tijd om de taalacrobatiek van de gewezen kamervoorzitter en minister eens te bekijken vanuit het oogpunt van de morfologie, de semantiek, de neurolinguïstiek en een aantal andere taalkundige disciplines. We zullen in elk geval nog lang van zijn kronkels genieten. Van hem is immers ook de oneliner: Ik blijf tot mijn dood in de Kamer. Daarna ga ik naar de Senaat.'

De volledige bijdragen kunt u lezen op www.overtaal.be


Verder in dit nieuwe nummer van Over taal


Interview: Rik Schutz: passie voor woorden (Filip Devos)

Taalwerk: Negatieve items in een positieve omgeving (Evelien Kempeneers en Albert Oosterhof)

Idioom & Co: Snert met rookworst en spekjes (Albert Oosterhof)

Broodje taal: In goede en in foute dagen (Els Hendrickx)

Interview: Francis Ascoop: SMART: HUB-studenten engageren zich voor Brusselse scholieren (Matthias Lefebvre)

Taalwerk: De waardigheid van literair vertalen. Literaire vertaling en taalbeweging (Henri Bloemen)

Dossier: Vaag graag (Karl Hendrickx)

Te boek: Communicatieonderzoek: een strategisch instrument (Marianne Boone) - Nieuwe vertaalgids Frans-Nederlands (Bart Defrancq) - Woorden voor ‘de daad’ (Filip Devos)

Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (Natalie Hulsen)

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs