Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva De Roovere verovert Gentse harten (5/2/2009)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eva De Roovere veroverde vorig jaar de Capitole Gent, met een intiem en ontroerend concert. Dit jaar doet ze ongetwijfeld hetzelfde en meer met de songs uit haar bejubelde cd Over en Weer.

 

Vanaf haar twintigste werkte de Vlaamse zangeres Eva De Roovere in de luwte van samenwerkingsverbanden.
Ze speelde cabaret in Eeef & Coo, zong bij Kadril, Oblomow en samen met Gerry De Mol vormde ze Kleine Blote Liedjes.
Met haar Nederlandstalige album De Jager leverde ze nu op haar 28ste  haar visitekaartje af voor een solo-carrière. Haar debuutalbum is ondertussen al goed voor goud, en de singles worden zo gesmaakt door de radio’s.

 

Na een intensieve tournee door Nederland, waar Eva meer dan 40 van de mooiste theaters van onze noorderburen van binnenuit heeft kunnen bekijken, wordt het opnieuw tijd om de fans in eigen land van een aantal schitterende optredens te laten genieten.

 

5 februari 2009 om 20.00u. in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets

0900/69.900

http://www.capitolegent.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 18 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: DE STILTE VAN HET LICHT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 


“De stilte van het Licht”:
geslaagd huwelijk tussen fotografie en poëzie

 

 

De Gentse kunstfotograaf Benn Deceuninck gaf met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen bij Uitgeverij Gerard Cornelius een bijzonder stijlvol en hard cover fotoboek uit dat daarenboven een absolute méérwaarde mee kreeg door de poëtische teksten van dichter Karel Boullart. Als ondertitel kozen ze voor ‘Fotografische opnamen van vergeten meditaties’.

De beschouwende foto’s en teksten lijken wel op zoek te gaan naar elkaar in een weliswaar los maar desalniettemin coherent geheel. Daardoor is het geen boek waar men vluchtig doorheen dwarrelt. Het eist tijd op… en zet aan tot reflectie.

 

Aan eregouverneur Herman Balthazar van Oost-Vlaanderen werd gevraagd een inleiding te schrijven. Hij deed dat in zijn gekende bevlogen stijl. Hij noemt  Benn Deceuninck een bezielde en getalenteerde fotograaf die beelden schrijft met licht. Karel Boullart heet dan weer een filosoof die deze bezieling in kristallen woorden en zinnen vertaalde.

 

De fotograaf koos voor een mengeling van zwart-wit en kleurfoto’s. Het onderwerp is minder belangrijk dan de opgeroepen sfeer. Abstractie die invulling door de kijker/lezer vergt blijkt wel een constante. Anekdotiek en realisme zijn op enkele uitzonderingen na uit den boze. Grafisch zijn een aantal opnames van een zeer hoog niveau.

 

De (helaas zéér klein afgedrukte) tweetalige teksten – in het Nederlands en in het Engels - van Boullart zijn kort en suggestief inspirerend. Een voorbeeld vertelt wellicht meer.

 

Stilte is eeuwige muziek

Zelden gehoord maar altijd aanwezig

Enkel als de geest in harmonie staat met zichzelf

Kan deze muziek beluisterd worden

Wordt ze gehoord

Telkens weer


 Stilte boek cover

“De stilte van het licht” van Benn Deceuninck en Karel Boullart is te verkrijgen in de Gentse boekhandels Copyright, Limerick en Walry en kost € 25. Voor meer info kan men ook terecht op het telefoonnummer 00 32 (0) 474 50 45 31.

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Lingerie. Zo zacht als zij" verlengd tot en met 26 april (MIAT)

Wegens het grote succes van de expo 'lingerie. zo zacht als zij' heeft het MIAT beslist om de tentoonstelling te verlengen tot op de Erfgoeddag op zondag 26 april 2009.


Expo 'lingerie. zo zacht als zij'

Sinds de opening van de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’, drie maanden geleden (oktober 2008), heeft het MIAT al 15.324 bezoekers geteld.

‘Lingerie. Zo zacht als zij’ trekt zowel individuele bezoekers als groepen aan. De interesse van groepen van de Zilveren Passer en KAV is enorm. In december heeft het museum al de honderdste rondleiding geboekt. Ook voor de gidsen is het rondleiden van bezoekers door deze tentoonstelling een plezier.

De museumnacht die in het MIAT in het teken stond van lingerie, telde 2970 bezoekers. Het werd duidelijk dat ook jongeren erg geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het ondergoed. Zij waren tot 1uur ‘s nachts massaal aanwezig in het museum. La Fille d’O en de Devilles transformeerden zich voor deze gelegenheid in een aantal vrouweniconen uit de geschiedenis, zoals Betty Page en Madonna.

Wegens dit grote succes wordt de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’ verlengd tot op de Erfgoeddag (26 april 2009). Voor het thema ‘Uit vriendschap?!’ gaat het MIAT die dag op zoek naar boezemvrienden. Het hoogtepunt van de dag is het maken van een reusachtige foto. Alle boezemvrienden en -vriendinnen die uit de kleren willen gaan met lingerie zijn dan welkom in hun mooiste lingeriesetje of boxershort.

Voor wie thuis wil nagenieten van 100 jaar ondergoed in België, is er het tekstboek en de catalogus ‘Lingerie. Zo zacht als zij’. Deze boeken met mooie foto’s en uitgebreide achtergrondinformatie zijn te verkrijgen in de museumwinkel (prijs
10 euro per boek)



Om de tentoonstelling levendig te houden heeft het MIAT een uitgebreid randprogramma uitgewerkt.

Fitting sessie - Soutiens met bubbels in samenwerking met Triumph

Veel vrouwen twijfelen over hun juiste bh-maat. Een lingerie-consulente van Triumph geeft advies op woensdag 11 februari 2009. In een piephokje, dat voor deze gelegenheid is omgebouwd tot paskamer, krijgen enkele vrouwen hoogstpersoonlijk advies over hun ideale bh. Zij worden op deze unieke sessie in de watten gelegd met een glaasje bubbels.

Valentijnsactie in samenwerking met Marie Jo L’Aventure

Wie op zaterdag 14 februari als koppel de tentoonstelling bezoekt, krijgt een prachtige wandklok van het lingeriemerk Marie Jo L’Aventure cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Dagarrangement in samenwerking met Radio 2 Oost-Vlaanderen & Lingerieproducent Van de Velde

In samenwerking met de sponsors organiseert het MIAT op dinsdag 10 maart een dagarrangement. Een gids leidt de groep rond doorheen de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’. Na een broodjeslunch brengt een bus iedereen naar het lingeriebedrijf Van de Velde in Schellebelle. Daar wordt verteld over de ontwerpen en is een bezoek aan het bedrijfsgebouw en de flow van de productie gepland. 

Praktisch

Expo ‘Lingerie. Zo zacht als zij’, nog tot zondag 26 april 2009.

Fitting Sessie – Soutiens met bubbels. Op woensdag 11 februari 2009, inschrijven vanaf 26 januari 2009 in MIAT

Dagarrangement. Op dinsdag 10 maart 2009. Inschrijven via Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Openingsuren van het MIAT:
Van 10 uur tot 18 uur, behalve op maandag
MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent
Toegang: 5 euro of 3,75 euro (reductie) – tot en met 19 jaar gratis,
20 tot 25 jaar 1 euro
Tel. 09 269 42 20, e-mail publiekswerking.miat@gent.be,
website www.miat.gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joost Zwagerman zit op 29/1 in De Paarse Zetel

Op donderdag 29 januari interviewt Griet Pauwels auteur Joost Zwagerman in de Paarse Zetel
in de bibliotheek aan het Zuid.

‘Overtuigend, aangrijpend en gedurfd’ was het oordeel van de AKO-nominatiejury over zijn roman Vals licht (1991).
Ook Gimmick! en De buitenvrouw bleken ontroerende, maar onmogelijke liefdesverhalen.

Joost Zwagerman (c) Peter Boer

Zwagerman is vooral bekend als voormalig Vrij Nederland-criticus, VPRO Zomergasten-presentator en stadsdichter van Alkmaar. Hij stelde recent drie vuistdikke bloemlezingen moderne verhalen en essays samen en publiceerde de dichtbundel Roeshoofd hemelt.

Met Collega’s van God, Pornotheek Arcadië, Transito en Het vijfde seizoen behoort hij tot Nederlands beste essayisten.

Joost Zwagerman mengt zich graag in het maatschappelijk debat; vooral zijn schotschrift  Hitler in de polder & Het verlangen moslim te zijn veroorzaakte veel deining. Hij onthult daarin hoe de culturele elite het kwaad steevast buiten zichzelf zoekt.
Kortom, alle ingrediënten voor een boeiend interview.


Meer info over Joost Zwagerman:
http://www.joostzwagerman.nl


Meer Paarse Zetellezingen in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek:
gesprekken op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis


19 februari Margot Vanderstraeten

5 maart  Florian Heyerick

12 maart  Bas Haring


De Paarse zetel

Griet Pauwels interviewt
Op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur
Gratis toegang
Deuren dicht om 12.30 uur of zodra volzet
Geen reservering mogelijk

 

Reageer (1)

21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ticketverkoop 'Repelsteeltje - de musical' (Event-team) is gestart

Na het grote succes van de musicals ‘Het Oneindige Verhaal’ en ‘Alladin’ laat Event-Team U in 2009 genieten van een klassiek sprookje gebaseerd op een verhaal van de gebroeders Grimm.
     repelsteeltje

Sedert maandag startte de officiële verkoop voor de productie ‘Repelsteeltje, de musical’ via Uitbureau Gent vzw.

Het is dus mogelijk om telefonisch en online tickets te reserveren voor de 5 openstaande voorstellingen van deze musical. Indien U online reserveert, kan U via het nieuwe systeem zelf uw stoelen aanklikken. Perfect dus!


 Hoe sneller U reserveert, hoe meer keuze U nog zal hebben uiteraard. Het is natuurlijk volledig toegelaten om uw vrienden, kennissen, … al in te lichten over de start van de verkoop, zodat zij ook alvast zeer goede plaatsen kunnen bemachtigen.

 

Er is tevens een volledige nieuwe website online, volledig in de stijl van de nieuwe productie.
Breng een bezoekje aan www.event-team.be !


En aarzel zeker niet om jou lid te maken van onze Facebook groep om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


WAAR

Cultuurcentrum Evergem

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

WANNEER

Vrijdag 22 mei 2009 (19.30 uur)

Zaterdag 23 mei 2009 (14.30 en 19.30 uur)

Zondag 24 mei 2009 (14.00 en 19.00 uur)

 

TICKETS

€16,50 (basistarief)

€14,50 (-12, -26, 60+, VDK-klanten, leerkrachtenkaart)

reserveer via 09 233 77 88 of www.uitbureau.be

 

een productie van Event-Team vzw

www.event-team.be

 


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek concert voor kinderen in Rio (23/1 a'pen)

Op vrijdag 23 januari treedt de Concertband Steenhuffel op in de Arenbergschouwburg te Antwerpen ter gelegenheid van een benefiet voor de kinderen in Rio.


 

Deze unieke band zal er Sandrine, Raf Van Brussel en Roxane begeleiden.

Het benefietconcert zal starten met een optreden van Coco Ralado , een Belgisch-Braziliaanse percussiegroep .

Ann Van Elsen, meter van vzw Kinderen van Rio, doet de presentatie samen met Marcel Vanthilt.

 

Opbrengst van deze avond gaat naar vzw Kinderen van Rio die hiermee enkele opvangtehuizen voor kinderen in Rio ( “Favos de Mel” ) van middelen voorziet om kinderen onderdak te geven en ook te zorgen voor onderwijs.

 

Dalila, oprichtster van Favos de Mel, is zelf het voorbeeld dat een straatkind met beperkte middelen gered kan worden uit deze situatie.

 

Wie het unieke concert wil meemaken en meteen ook de kinderen wil helpen redden uit een anders uitzichtloze toestand, mag deze kans zeker niet laten voorbij gaan!

 

Bestel dan ook snel je tickets via de Arenbergschouwburg

 (www.arenbergschouwburg.be of op 070 222 192 )

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen publiceert 5de StapAf

Grenzeloos fietsen met gratis fietsmagazine StapAf

Het gratis fietsmagazine StapAf is ondertussen al aan zijn vijfde nummer toe en staat opnieuw boordevol fietsnieuws. Zo pakt Toerisme Oost-Vlaanderen uit met drie fietsboxen en een gloednieuwe fietskaart voor Gent en omgeving. In de StapAf-shop kun je al deze publicaties eenvoudig bestellen.

 

StapAf ging op stap met handbiker Steven Verheyen, tweevoudig Belgisch kampioen in zijn categorie. Hij vertelt waarom de Vlaamse Ardennen zijn favoriete trainingsgebied zijn.

Verder steekt deze StapAf de grens over met een, heel toepasselijk, grenzeloos koppel. Herman is Vlaming en woont met zijn Nederlandse echtgenote Danielle in Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Samen fietsen zij de grens over en verkennen ze het Waasland en een stukje Zeeuws-Vlaanderen. Hun verrassend diverse tocht brengt hen oa. langs ‘Het Mennershof’ - een gezellige bed & breakfast - het Wase Krekengebied, recreatiedomein Puyenbroeck en vestingstad Hulst in Nederland. Wil je Herman en Danielle achterna? Dan kan je deelnemen aan de wedstrijd in het magazine en misschien win je wel een weekendje Waasland.

Dirk Draulans verkent op zijn beurt een aantal voor hem onbekende natuurplaatsen in Oost-Vlaanderen. ‘Ideale plaats om mijn hoofd vrij te maken’ mijmert hij over het Doornhammeke in Zevergem. Vooral de Kaaihoeve, met zijn rijkgevuld aanbod naar kinderen, kan op Dirk zijn goedkeuring rekenen.

StapAf is gratis, er wordt enkel een kleine tussenkomst voor de verzendingskosten gevraagd. Bestellen kan via www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showbizz-Site lanceert website voor de Vlaamse Artiesten!

Showbizzsite.be
De Showbizz-Site is al tien jaar lang de grootste website in z’n soort. Door de jaren heen is er echter veel veranderd en daardoor hebben ze afgelopen week een nieuwe website gelanceerd: www.vlaamseartiesten.be .

Op www.vlaamseartiesten.be kan je uitsluitend nieuws terugvinden over Vlaamse artiesten.
Belle Perez, Natalia, Wim Soutaer, Lisa Del Bo, Udo, Brahim, het zijn stuk voor stuk artiesten uit het Vlaamse landsgedeelte die ze met de nieuwe website willen ondersteunen.
Maar ook minder bekende artiesten zullen op www.vlaamseartiesten.be aan bod komen. 

Ze beginnen net zoals met de Showbizz-Site tien jaar geleden met een heel simpel opzet.
De focus ligt op nieuwsberichten maar op termijn zullen ze ook heel wat foto’s online zetten.
Aan Vlaamseartiesten.be werkt wel een aparte crew.
Alleen bezieler Peter De Smedt is zowel voor de Showbizz-Site als voor Vlaamseartiesten.be actief.

 

www.vlaamseartiesten.be

Reageer (0)

20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV speelt 1/4 finale Beker Van België (waterpolo)

 

Zaterdagavond spelen de heren van KGZV hun kwartfinale voor de Beker van België waterpolo
tegen bekerwinnaar en landskampioen KORTRIJK.
In de competitie eindigde de wedstrijd op 11 - 11 ... maar bekeren is natuurlijk weer iets anders.

Iedereen op post op zaterdag 24 januari 2008 om 20.00 uur in zwembad Strop.
Winnen betekent een plaats bij de Final 4 !

TERUG IN DE TIJD:

Oh ja, in 2007 kondigde deze webstek de bekerfinale tussen beide ploegen als volgt aan (het werd toen 9-8 voor Kortrijk):

De Koninklijke Gentse Zwemvereniging (waterpolo) speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis
de finale van de Belgische beker.

Ze willen er een "Gents feest" van maken en daarom deze oproep!

Kom de ploeg aanmoedigen … èn je kan zelfs mee met de bus.

De spelers van de Gentse rekenen op uw steun!

Hoe meer volk, hoe meer Gentse leute!

Toeters, bellen of rood-witte kledij of vlagjes zijn ook welkom.


 
ZATERDAG 21 APRIL 2007

FINALE BEKER VAN BELGIË WATERPOLO

 

KGZV – KORTRIJK

 

Ga de Gentse aanmoedigen ! Voor 8 euro kan je een plaatsje reserveren

in onze KGZV-supportersbus richting Olympiabad Brugge

 

Vertrek om 18.45u stipt aan zwembad Rooigem.

 

Inschrijven kan in de cafetaria van zwembad Rooigem en Strop of bij:

Geert Meiresonne: 0475 46 13 92

Petra Schietecatte: 0474 87 04 43

Koen Colpaert: 0497 40 20 37
alle info op www.kgzv.be

Reageer (0)

14-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Lekker Land brengt leven in de brouwerij

Beeld leven in de brouwerij 1

De rijkdom van onze Belgische bieren is ongeëvenaard. Tot ver buiten onze landsgrenzen zakt men af om de geweldige traditie die we hebben op het vlak van bier te proeven. Vlaanderen Lekker Land wil de toerist een aantal producten aanbieden die hem hierbij begeleiden. De nieuwe toeristische producten moeten de unieke beleving rond bier in Vlaanderen meer in de verf zetten. In verschillende regio’s en steden van Vlaanderen zullen volgende activiteiten uitgewerkt worden:

• Bierdegustaties: laten de toerist degusteren van de verschillende soorten bier met uitleg over onze biercultuur en de verschillende smakenlaten de toerist degusteren van de verschillende soorten bier met uitleg over onze biercultuur en de verschillende smaken;
• Degustatiemenu’s & biergerechten;
• verblijfsarrangementen rond bier (authentiek & trendy)

De toeristische diensten van alle provincies wensen in nauwe samenwerking met de horeca deze activiteiten te stimuleren om de toerist ten volle te laten genieten van ons rijk biergamma. Vanaf april vind je meer informatie over de nieuwe acties op www.levenindebrouwerij.be.  

Op de website www.vlaanderenlekkerland.be vind je alvast het bestaande aanbod rond de bierbeleving in Vlaanderen (brouwerij(bezoek)en, wandel- en fietsroutes met een bierbeleving, restaurants die werken met bier in de keuken, bierevenementen, ...).  Wist je bv. dat er in een kleine regio als Vlaanderen meer dan 100 brouwerijen zijn? Of dat er cafés zijn met meer dan 200 streekbieren op kaart? Er zijn zelfs restaurants die meer dan 100 bieren op de kaart hebben staan. Dat en nog veel meer zal je ontdekken als je het huidige aanbod op onze website bekijkt.. Beschouw het als een voorsmaakje…

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zorgt voor kinderplezier
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Gentse Huis van Alijn denkt nu al aan de komende kinderaktiviteiten:

Lichtfeest

2 februari 2009 van 17-19u
voor kinderen en hun (groot)ouders
prijs: € 7 (inbegrepen: 2 pannenkoeken + warme chocomelk of glühwein), Vrienden HVA: € 6

Op 2 februari 2009 is het feest der pannenkoekenkinderen in het Huis van Alijn!
Vuuracrobaten en lichtgoochelaars zorgen voor een brandend spektakel. Alle kinderen die graag pannenkoeken eten zijn welkom met hun (groot)ouders.

Regenprogramma: Indien het hard regent, gaat het Lichtfeest slechts gedeeltelijk door.
De vuurverhalen gaan door, de vuurshow niet.

Poppen maken met Pierke

KROKUSVAKANTIE
Ma 23 en di 24 februari 2009, telkens van 14u tot 17u
voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Max. 25 kinderen.
Prijs: € 20 (voor de 2 dagen)

Zin om je eigen poppenkastpop te maken? Jouw pop hoort natuurlijk ook thuis in een zelfverzonnen spannend, grappig of ontroerend verhaal. Samen met een groepje kinderen schrijf je een verhaal en speel je een korte voorstelling in de echte poppenkast van Pierke!

Gelukbrengers

KROKUSVAKANTIE
Vrij 27 februari 2009 van 10u tot 16u (breng je boterhammen mee!)
voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Max. 25 kinderen.
Prijs: € 15

Een klavertje vier, een rode voetbalkous, een hartjeshanger, een beeldje, een gelukspop, een zwarte kat, scherven,... Sommige dingen brengen geluk, andere ongeluk. Maar hoe zit dat precies in elkaar? Wat brengt jou geluk? Welke kleur heeft geluk en kan je het ruiken? In deze workshop rond geluksbrengers maak je je eigen geluksbrenger of aardappelgeest met allerlei knutselmaterialen!

Hoe inschrijven voor onze activiteiten?
Inschrijven kan telefonisch op 09/269.23.67 of aan de balie van het museum.
De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling. Dit kan via overschrijving op rekeningnummer 441-2068061-72 met vermelding van de naam van de workshop, naam, adres en telefoonnummer of cash betaling aan de balie van het museum. Annuleren van de inschrijving kan kosteloos tot één week vóór de activiteit. Nadien is het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd.

Reageer (0)

13-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibberhelden gezocht voor Valentijnduik op 15/2/2009 (Blaarmeersen)

Het coolste bibberevenement van Gent viert zijn 5de verjaardag en keert meteen terug naar zijn oude stekje.


VALENTIJNDUIK – LUSTRUMEDITIE!

15 februari 2009 om 14.30 uur (i.p.v. 18/1 !!!)

Opnieuw in de vijver van het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen!

 

Het onovertroffen Bibberduikprogramma blijft behouden. De ijsberen krijgen ook deze keer een stevige opwarm-aërobic, gevolgd door de ultieme plons.

pics/Sport/Bibberduik2.jpg

 

Deze plons zal met de nodige elan kunnen genomen worden, want tijdens deze lustrumeditie zal Schepen Christophe Peeters samen met de andere bibberhelden de glijbaan in de vijver van het Sport- en Recreatiepark inglijden. Je kan natuurlijk via de gekende weg de vijver induiken.

 

Het alom bekende bibber-badeendje zal opnieuw van de partij zijn en iedere deelnemer ontvangt ook de felbegeerde bibber-award. Bovendien mag je jezelf uitroepen tot Bibberheld van deze lustrumeditie.

 

Deze 5de editie moet nog kleurrijker en uitbundiger worden als vorige jaren!
Leg je verkleedpak alvast klaar zodat je frisse duik feestelijker wordt dan ooit!

 

Heb je koudwatervrees? Geen nood!
Je kan de 1000 bibberhelden van aan de kant aanmoedigen!
Er zijn genoeg drank- en eetstanden voorzien zodat je ook op het droge geen kou hoeft te lijden!

 

Deelname blijft gratis. De minimumleeftijd is 6 jaar, indien vergezeld van 1 volwassenene.

 

Wil je er (opnieuw) bij zijn?

 

Je kan je inschrijven:

 

Ofwel online via www.gent.be/sport ofwel telefonisch via de Sportlijn op het nummer 09 266 80 00.

 

Reageer (0)

12-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iljo Keisse ... zoals verwacht ... ontslagen bij Topsport Vlaanderen



Iljo Keisse
is zijn baan als wielrenner kwijt.
Niet onverwacht werd de Belg vandaag ontslagen door zijn ploeg Topsport Vlaanderen.

Uitrusting 2009

Keisse testte tijdens de Zesdaagse van Gent positief op de middelen Cathine en HCT.
De baanspecialist maakte afgelopen week zelf bekend dat ook de B-staal positief was en moet dus vrezen voor een schorsing van twee jaar.
Zelf zegt hij onschuldig te zijn.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swingende jazz met "The Riverside Jazzmen" in Gent (21/1)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op woensdag 21 januari 2009 om 20.30 uur organiseert de roeiclub Sport Gent een spetterend jazzavond met
"The Riverside Jazzmen"

De groep «  The Riverside Jazzmen » werd in 2004 opgericht door Philip HERMANS ( banjo & gitaar) en zijn zoon Karel (klarinet).Zij worden verder versterkt door de Britse Dave SENIOR (trombone), Dimitri GOETHALS (drums)

en Eric CAUFFRIER ( double bass).


 

Zij vertolken de traditionele “New Orleans” jazzmuziek, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de interactie met het publiek.

 

The “ Legends “, Dave en Philip, ontmoetten elkaar voor het eerst in New Orleans in 1973.Zij traden er elke avond samen op met de band van Chris Burke in de bekende Dixieland Hall.  

 

Dimitri is de zoon van Julien Goethals en de vaste drummer van diens band, The Julian’s New Orleans Jazzfriends.

 

Karel was al zeer jong geïnteresseerd in de klarinet, waarvoor hij trouwens een klassieke opleiding volgde. In de voetsporen tredend van zijn vader, geraakte hij al zeer vlug gefascineerd door de muziek van de Crescent City. Recente contacten met o.a. Sammy Rimington, John Deferary en Rudy Balliu verruimden zijn inzicht op deze muziek.

 

Eric  is ook een vaste waarde in het circuit van de New Orleans muziek. Samen met Philip maakte hij tournees met de inmiddels overleden Britse klarinettist en saxofonist, Denis Browne en met de Franse trompettist en klarinettist, Michel “Boss” Bosqueraud.   

   


The place to be: Kanodreef 1 - 9000 Gent
Toegang: € 7 in voorverkoop en € 9 aan de kassa
Info en reservatie: 0477/94.36.69 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent is gaststad voor BK Veldrijden 2013

De Stad Gent haalt alweer de organisatie van een wielertopper binnen.

In 2013 wordt het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Gent georganiseerd. Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen  wordt het strijdtoneel voor de renners. Gent verwerft naam en faam als de wielerstad bij uitstek.


Veldrijden.jpg
De Stad Gent stelde zich kandidaat om het Belgisch Kampioenschap Cyclocross te organiseren in 2013. Het antwoord van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) was positief. Het is geleden van 2000 dat het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Gent plaatsvond en ook toen was de Blaarmeersen de wedstrijdlocatie.
 Het BK vond dit jaar plaats  in Ruddervoorde.


Het BK wordt steeds gespreid over een weekend; op zaterdag vinden de koersen voor veteranen en jeugd plaats en op zondag de beloften- en elitewedstrijden.
De Stad Gent verwacht ongeveer 28.000 toeschouwers in de Blaarmeersen, waarvan 20.000 op zondag.


Dit topevenement moet het imago van Gent als sport- en wielerstad versterken. De Gentenaars worden zo ook gestimuleerd om in beweging te komen. Grote vedetten, zoals in het veldrijden Nys, Wellens, Vervecken of Albert, vormen vaak een grote stimulans om aan het sporten te gaan.


De Stad Gent voorziet een bedrag van 160.000 euro voor de organisatie van de wedstrijd. Dit bedrag omvat de kosten die betaald moeten worden aan de KBWB om het BK Cyclocross te organiseren en de middelen om de Blaarmeersen in te richten. Ook de kosten voor communicatie zijn in deze prijs inbegrepen.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent heeft een mobiele website

Detail gsm-scherm met mobiele website Stad Gent  Detail gsm-scherm met mobiele website Stad Gent  Detail gsm-scherm met mobiele website Stad Gent

Gent surft mee op de golven van de innovatiewant op vrijdag 9 januari 2009 ging de mobiele website van de Stad Gent online, zodat iedereen voortaan overal in Gent moeiteloos alle mogelijke stadsinformatie kan raadplegen. Voor Proximusklanten is de dienst de eerste drie maanden zelfs gratis. Ook op de Infokiosken van de Stad Gent zal de mobiele site kosteloos geraadpleegd kunnen worden.


m.gent.be is de url waarop alle mogelijke basisinformatie over de stad in een gsm- en kostenvriendelijk formaat staat. Geen www dus, maar m van mobiel. Wie nog niet vertrouwd is met de surfmogelijkheden van zijn mobiel toestel vindt een  handleiding op de website www.gent.be/gentindesjakosj.


Met dit project ‘Gent in de sjakosj’ is leven in de stad gemakkelijker dan ooit. Winkelen, ontspannen, eten en drinken, het nieuws volgen, kan allemaal mobiel. Het publiek vindt er ook de noodnummers en alle relevante info uit de stadsgids.


Het nieuwe mobiele portaal heeft een formaat dat gebruiksvriendelijk is voor gsm. De Stad Gent gebruikt daarvoor vooral informatie uit haar eigen websites www.gent.be en www.gentverwent.be . Voor het nieuwsoverzicht is er een tijdelijke samenwerking met de Gentse nieuwssite www.nieuws.be


Het experiment duurt drie maanden. Tot donderdag 9 april kunnen Proximusklanten gratis gebruikmaken van de dienst; klanten van andere providers checken best de datatarieven bij hun leverancier. Door de gebruikte technologie is de prijs van het surfen beperkt: de informatie is beschikbaar in een formaat dat weinig dataverkeer genereert en dus minder kost.
Bij positieve evaluatie zal het informatieaanbod geleidelijk aan verder uitgebouwd en aangevuld worden met nieuwe toepassingen.


De lage prijs en de toegankelijkheid voor een zo breed mogelijk publiek zijn voor het stadsbestuur absolute voorwaarden om het mobiele portaal aan te bieden. Wie zijn gsm hiervoor niet kan of wil gebruiken, of gewoon zonder gsm op stap is, kan daarom dezelfde informatie gratis raadplegen op de twintig infokiosken die in de hele stad verspreid staan.


Het experiment is een samenwerking tussen de Stad Gent, Digipolis en het IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor de Breedband Technologie. Het IBBT is een onafhankelijke onderzoeksinstelling die in opdracht van de Vlaamse overheid innovatie binnen ICT stimuleert. Het instituut ontwikkelde een technologie die de informatie op een bestaande website snel  kan vertalen naar mobiele inhoud.

Met die technologie bouwt Gent dus zijn eigen mobiele portaal: m.gent.be. Het portaal is  bruikbaar voor iedere gsm met internettoegang, onafhankelijk van het merk. Op het toestel van de eindgebruiker moet niets worden geïnstalleerd. 

Bovendien wordt voor de realisatie van het mobiele portaal gebruik gemaakt van open source-technologie, waardoor latere uitbreidingen en aanpassingen makkelijker worden.

Gent, een innovatieve stad

De Stad Gent kiest in haar missie uitdrukkelijk voor innovatie. Dit experiment is een onderdeel van de ‘Proeftuin voor Innovatie’, die de in de stad aanwezige kennis en innovatie wil promoten. Innovatie moet uit het laboratorium gehaald worden en zichtbaar gemaakt worden in het stadsbeeld. Het stadsbestuur kiest er dan ook nadrukkelijk voor om alle op zijn websites beschikbare informatie via nieuw beschikbare technologie toegankelijk te maken voor gsm, pda en infokiosken.


De url van het mobiele portaal is m.gent.be
Een handleiding om te starten staat op de website www.gent.be/gentindesjakosj

Reageer (0)

11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’, een voorstelling van Buurtwerk Gentbrugge en tal van buurtbewoners

Reeds enkele jaren terug rijpte binnen Buurtwerk Gentbrugge het idee om met bewoners een buurttoneelstuk te creëren waarin van tekst tot voltooiing een zo groot mogelijk deel van de wijk betrokken werd.

Vandaag is dit eindelijk een feit. Samen met de buurt werd gebrainstormd, anekdotes, fantasieën en losse ideetjes verzameld, waarop de oertekst van dit stuk is gebaseerd.

oud-gentbrugge.jpg

Na enkele succesvolle vingeroefeningen met de eenakters Contact-o-Matic en Model-Contact kreeg auteur Freek Neirynck de opdracht dit stuk over Gentbrugge vorm te geven. Omdat het gebeuren zich in de toekomst situeert, haalde die er zijn Gentbrugse vriend en collega Eddy Bertin bij, een sciencefictionschrijver met een meer dan behoorlijk palmares.

Deze sprong in de toekomst bleek dan ook de ideale kapstok om het heden en nabije verleden van Gentbrugge aan op te hangen en wensen en verlangens voor de toekomst in het daglicht te plaatsen.

Van bij het begin werd ervoor gekozen om zoveel mogelijk mensen met diverse achtergronden, interesses en leeftijden bij het stuk te betrekken.


Niet enkel aan het pure acteren werd gedacht, maar ook filmopnames, dans en muziek werden in deze voorstelling geïntegreerd. Op technisch vlak deden de buurtbewoners eveveens hun duit in het zakje: zo werkten 7 mensen samen om de kostuums te ontwerpen en te maken.


‘De Verenigde Straten van Genbrugge’ kwam zo goed als volledig tot stand met en door vrijwilligers uit Gentbrugge. Enkel voor het script, de regie en choreografie werd een beroep gedaan op mensen met de nodige professionele ervaring in hun vakgebied.

Redenen genoeg dus om met dit unieke socio-culturele project kennis te maken en alvast nu al jullie plaatsje te reserveren.

 

‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’ speelt zich, in het genoemde jaar, af in het nieuwe buurtcentrum (WYSO) op het Kerkplein, niet zo ver van de helihaven La Gantoise. Het is een sociaal ontmoetingscentrum met allerhande werkgroepen: Theatrobics, Virtueel Diepzeeduiken, Cybernetisch Koken…

Op een dag komt er in het WYSO, in onvoorspelbare omstandigheden, een bizar personage ‘binnenvallen’.

Hij heet Vitoor, maar waar hij vandaan komt en uit welke tijd, wat hij zoekt en welke motieven hij heeft, blijft een queeste.

 

‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’ ontluistert de waarheid… of wat ooit de werkelijkheid zou kunnen worden.

Ook in 2050 blijkt eens te meer dat vriendschap, liefde en saamhorigheid de grootste schatten zijn waarmee de volgende generaties verder moeten.

 

Regisseur Bob Vanden Eynde heeft de deskundige leiding over een cast van meer dan 30 Gentbruggenaren in dit volks, futuristisch en komisch toneelstuk.

De voorstellingen vonden reeds plaats in november en worden hernomen op 23 en 24 januari 2009 om 20 uur in het Dienstencentrum van Gentbrugge in de Braemkasteelstraat.


Info en reservatie: Buurtwerk Gentbrugge, Tel. 09 210 47 00
E-mail: buurtwerking.gentbrugge@gent.be

Reageer (0)

09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alex Agnew viert de Gentse Feesten in Capitole Gent

   

Donderdag was een grote dag in comedy-land: Alex Agnew ging dan in première met zijn derde stand-up-comedy-theaterprogramma ‘More Human Than Human’. Nog voor die première was de voorstelling overal zo goed als uitverkocht. Nog geen ticket?

Capitole Gent is uw redder!  Daar brengt Agnew extra voorstellingen tijdens de Gentse Feesten. Momenteel de enige voorstellingen waar nog goeie plaatsen voor beschikbaar zijn.

 

Na het debuutprogramma ‘Kaboom!’ en succesvolle bevestiging met ‘Morimos Solamente’ is Alex Agnew toe aan zijn derde stand-up-comedy-theaterprogramma ‘More Human Than Human’. Alex Agnew tekent voor het concept en spel. Manu van Heuckelom is verantwoordelijk voor vormgeving en techniek.

 

Wie nog geen ticket heeft, krijgt nu nog een laatste kans: tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent. Alex brengt er zijn voorstelling op 17, 18 en 19 juli. De ticketverkoop is nog maar net gestart, maar ook daar loopt het als een trein. Snel zijn is dus de boodschap! Bestellen kan via 0900/69.900 of http://www.capitolegent.be

 

Alex Agnew - More Human Than Human

2 mei om 20.00u. - Cabaretten (Uitverkocht)

3 mei om 20.00u. - Cabaretten (Uitverkocht)

17 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

18 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

19 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

 

telkens in Capitole Gent

Info en reservatie tickets

0900/69.900

http://www.capitolegent.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs:

20 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profiel van de webstekbezoeker Toerisme Oost-Vlaanderen

De Oost-Vlaamse toerist is 50 jaar, komt hoofdzakelijk uit de eigen provincie, West-Vlaanderen of Antwerpen, is bediende en zoekt vooral informatie over wandelen en fietsen. Althans dat blijkt uit een onderzoek dat Toerisme Oost-Vlaanderen onlangs uitvoerde bij bezoekers van hun website www.tov.be. Dit ter gelegenheid van het feit dat in 2008 meer dan 500.000 bezoekers langs de sites van Toerisme Oost-Vlaanderen passeerden. Niet slecht voor een provincie die tot een paar jaar geleden nog een blinde vlek was op de digitale snelweg.


Logo Tov

‘Toerisme Oost-Vlaanderen wil de meest vooruitstrevende toeristische dienst zijn in het Vlaamse internetlandschap.’ verklaart Eddy Couckuyt, Gedeputeerde voor de provincie Oost-Vlaanderen en bevoegd voor onder meer toerisme. ‘Een gewaagde uitspraak inderdaad, maar als je kijkt naar welke functionaliteiten wij nu op onze site kunnen aanbieden en die we nog van plan zijn te ontwikkelen dan kunnen wij dit zeker hard maken.’

 

Couckuyt verwijst hiermee vooral naar het inventieve gebruik van kaartmateriaal binnen de site van Toerisme Oost-Vlaanderen. ‘Uit onderzoek bij toeristen en recreanten bleek dat men zoveel mogelijk informatie op een zo makkelijk mogelijke manier wil verzamelen alvorens men een vakantie of daguitstap plant. Wij speelden hierop in door overzichtskaarten van onze fietsroutes aan te bieden op onze site. Een plannetje downloaden als pdf of zelfs als gps bestand behoorde ook al snel tot de mogelijkheden.’ In oktober 2008 stelde Toerisme Oost-Vlaanderen als eerste Vlaamse provincie een officiële fietsrouteplanner voor. Hiermee kan je tochten uitstippelen op de Oost-Vlaamse fietsnetwerken, overzichtskaartjes bekijken en je traject downloaden naar GPS. Je krijgt ook een overzicht van alle bezienswaardigheden langs het traject. ‘Deze info is op haar beurt gelinkt aan onze website’ vervolgt Couckuyt ‘op die manier krijg je een schat aan praktische info en kan je je fietstocht tot in de kleinste details plannen.’

 

Momenteel werkt Toerisme Oost-Vlaanderen samen met KULeuven en Kaho Sint-Lieven aan een ‘Fietstripplanner’. ‘Opnieuw een ambitieus project’ volgens de Gedeputeerde ‘bezoekers aan onze fietsrouteplanner zullen op die manier een volledige fietstocht kunnen uitstippelen op basis van hun voorkeuren. Hoe lang je wil fietsen, welke bezienswaardigheden je wil zien, de fietstripplanner houdt er rekening mee en bezorgt je een tocht op maat.’

FietsBox_door-lores.jpg 

Ook gemeentebesturen kunnen mee profiteren van de ontwikkelingen die gebeuren op het provinciale niveau. ‘De lusvormige routes op onze site kunnen via een eenvoudige ingreep ook getoond worden op de sites van de gemeentebesturen. Zo kunnen zij de routes op hun grondgebied weergeven op hun websites, en dit volledig kostenloos.’ Op die manier stroomt de knowhow die opgebouwd wordt binnen de provincie door naar het lokale niveau en verhoogt ook het niveau van service die gemeentebesturen aan potentiële toeristen en recreanten kunnen bieden.

 

‘Maar we worden niet kortzichtig natuurlijk’ vervolgt Couckuyt ‘Internet is belangrijk en zal dat in de toekomst nog meer worden maar ook onze brochures blijven bestaan. Onze visie is dat we streven naar een ideale mix tussen on- en off- line communicatiemiddelen en dat deze mix versterkend dient te werken voor beide media.’ Zo investeert Toerisme Oost-Vlaanderen al twee jaar in haar fietsmagazine ‘StapAf’. Het magazine verschijnt tweemaal per jaar en vindt vlot zijn weg naar de recreatieve fietser. Het levert Toerisme Oost-Vlaanderen ook heel wat extra bezoekers op naar hun website. In 2009 worden de verschillende websites bovendien vertaald naar Frans, Engels en Duits. Op die manier wil Toerisme Oost-Vlaanderen ook meer anderstalige toeristen te lokken.

 

‘Het blijft een continu proces natuurlijk’ besluit Eddy Couckuyt ‘We blijven hard verderwerken aan het optimaliseren van al onze communicatiemiddelen om Oost-Vlaanderen en haar toeristische regio’s op een aantrekkelijke en duurzame manier te promoten en proberen daarom ook te blijven innoveren. Beschouw dit maar als ons goede voornemen voor 2009.’

Logo Tov


 




Aanvullend:

 

De belangrijkste conclusies van het kleinschalig onderzoek* op de site www.tov.be:

 

De bezoekers van de website zijn overwegend mannelijk: 64,7%

Gemiddelde leeftijd websitebezoeker is 50 jaar

+70% = tss 40 en 69 jaar

Bijna 90% van de bezoekers is afkomstig uit België en 8% komt uit Nederland

De meeste Belgische bezoekers komen uit Oost-Vlaanderen, gevolgd door West-Vlamingen en Antwerpenaren

De Nederlandse respondenten komen hoofdzakelijk uit Zeeland


45% van de respondenten heeft een diploma hoger onderwijs of universiteit

Overwegend bedienden (33,6%) bezoeken onze site, gevolgd door arbeiders (17,2%) en kaderleden (13,8%)


De meest gezocht info op de site is:

Fietsen (75%)

Wandelen (38,5%)

Natuur (20,5%)

De meest bezochte pagina’s op de site zijn:

Fietsroutes

Wandelroutes

Logies


97% van de bezoekers zijn tevreden over de site en vinden de site gebruiksvriendelijk.

 

* Onderzoek liep gedurende de volledige maand december via een on-line enqueteformulier op de site www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaten gezocht voor taalonderzoek

Woordenboek expertpagina

Momenteel loopt aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) een grootschalig onderzoek over woordassociaties.

www.plietsplets.be
nodigt jullie uit hieraan deel te nemen. Het is heel simpel en duurt amper 10 minuten.

Door mee te doen, maak je niet enkel jezelf gelukkig, je doet ook heel wat onderzoekers aan de KUL een groot plezier. Iedereen die het Nederlands als moedertaal beheerst kan deelnemen. Om goede resultaten te bekomen zijn er zo'n 1.800 deelnemers nodig. Steek gerust even de handen uit de mouwen.


Het onderzoek is kinderspel. Je krijgt 20 woorden te zien. Voor elk woord worden 3 associaties (het eerste woord dat in je opkomt) gevraagd. Deelnemen kan op volgende link http://www.kuleuven.be/lsa

Mijn deelname is reeds een feit .... doe dus gerust ook mee.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs