Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
28-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant CARTE BLANCHE verrast haar klanten

Logo Carte Blanche


VERRASSINGSMENU VANAF 27 december!


* Soep van aardpeer met champagne.

 

 

* Huisgemaakte terrine van ganzenleverpastei.

Of

* Gebakken ganzenlever.

of

* Gegratineerde halve warme kreeftbereiding.

500-600 gr(specialiteit vh huis) (+ € 10).

 

 

* Hertensteak.

of

* Kalfssteak.

Of

* Hazenrug (+ € 6)

Of

* Wilde fazantenborst (+ € 6)

Of

* Reekroontjes (+ € 8)

 

 

* Charlotte van appels (warm).

Of

* Warme rode vruchten, amaretto-ijs, chocolade en eiwitschuim met pistache.

of

* Bordje met 4 kazen!

 

 

* Koffie “Carte Blanche P-W”.

 

Alle gerechten zijn afzonderlijk te verkrijgen en ook végétarisch!

Soep € 4, voorgerecht € 18, hoofdgerecht € 23, dessert € 10


Menu aan € 69.50 p/p apero, aangepaste wijnen en koffie inbegrepen.

Menu voor Bob aan € 62 p/p

 

RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W

MARTELAARSLAAN 321

9000   GENT

092332809 of 0478540512

www.carteblanchepw.be

Logo Carte Blanche

Reageer (0)

25-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supportersclub HO KALKEN organiseert 10de sportavond

Op zaterdag 27 december 2008 is het weer zover: de traditionele sportavond van 'de Hogeropvrienden', de bloeiende supportersclub van tweedeprovincialer HO Kalken.

Foto


Deze keer met een jubileumeditie, want het is de tiende keer dat de praatavond plaatsvindt in de Koninklijke Harmonie in Kalken. Net als de voorbije negen jaar komen vanaf 20u enkele Belgische topsporters langs.

Voetballer Nicolas Lombaerts mist de Spelen     
Uit het voetbal Nicolas Lombaerts (Rode Duivel - Zenit St-Peterburg, UEFA-cupwinnaar), Killian Overmeire (Rode Duivel - Sporting Lokeren), Laurens De Bock (jonge Rode Duivel - jeugd Sporting Lokeren), Leo Van der Elst (ex-Rode Duivel, trainer en BV) en Dirk Geeraerd (trainer zonder club).

  

Uit de andere sporten: Roger De Vlaeminck (wielrennen) en Ilse Heylen (OS judo). En sportfotograaf Nico Vereecken.
We werken momenteel nog aan een verrassing, speciaal voor deze tiende editie.



Vooraf is er opnieuw de memorial Eugène De Tollenaere fietsen op rollen voor duo's.

Meer info op www.bloggen.be/hokalken.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini in 2009 op Belgische bodem (25/5)

Laura Pausini is de meest succesvolle vrouwelijke Italiaanse artieste ooit en staat op maandag 25 mei 2009
op de planken in België (Vorst).



In 1993 wint ze het befaamde San Remo-festival met het nummer “La Solitudine”.
Plots is ze een ster in thuisland Italië en ver daarbuiten. Een jaar later staat ze opnieuw in San Remo, als intussen gevestigd artieste, met nieuwe hit “ Strani Amori”. Laura maakt interessante carrière-keuzes. Ze neemt een aantal van haar albums eveneens op in het Spaans en betovert daardoor de Spaanssprekende landen.

In de VS is ze –raar maar waar- gekend om een aantal dance-tracks waarmee ze de hoogste regionen van de hitlijsten haalt. Met Pavarotti zaliger zingt ze tijdens diens Pavarotti & Friends concerten.

Ze brengt ook opgemerkte duetten met onder andere Michael Bublé en Andrea Bocelli.
Haar nieuwste studioalbum “Primavera in Anticipo” ligt sinds een maand in de winkels. Laura Pausini laat zich weer van haar beste kant zien en horen. Ze brengt, zoals steeds met warme en krachtige stem, 14 nieuwe songs waaronder een prachtig duet met James Blunt.

Laura’s komende wereldtournee brengt haar op maandag 25 mei naar Vorst Nationaal!
De ticketverkoop is gestart op 23 december .... dus hollen maar.


www.livenation.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROYALS krijgt nieuwe look op 10de verjaardag

                                       

Royals
, het Belgisch maandblad over koninklijke families in binnenland en buitenland, bestaat in januari 2009 tien jaar.
Naar aanleiding van deze verjaardag krijgt Royals een nieuw logo en lay-out. Het blad wordt er aantrekkelijker en nog koninklijker door.  De nieuwe Royals ligt eind december in de krantenwinkel.


Royals werd in 1999 opgericht door Guy Van Oost. Als stichter-uitgever wist hij het magazine met succes te positioneren.
Als gespecialiseerd medium over het reilen en zeilen van de Europese vorstenhuizen is Royals intussen uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd koninklijk maandblad. Het blad heeft een Nederlandstalige en Franstalige editie en wordt niet alleen in België, Nederland en Frankrijk verkocht maar ook in Canada, Zwitserland, Monaco, Italië... Met de komst van een jonge generatie prinsen en prinsessen is de interesse in royalty in vele landen opnieuw flink toegenomen.


Sinds 2004 is Royals in handen van Roularta. Mr Rik blikt tevreden terug: ‘Sinds de acquisitie is de abonnementenportefeuille in binnen- en buitenland gestaag gegroeid, net zoals het totale lezersbereik, dat momenteel rond de 200.000 lezers zit, voor België alleen.’ Ondanks de vaak wat negatieve berichtgeving over ons koningshuis blijft de royaltyverslaggeving voor heel wat Belgen populair. Hoofdredacteur Kristine De Vriese omschrijft het als volgt: ‘Mensen houden van onze koninklijke familie en lezen er graag over omdat ze dan even kunnen dromen en de realiteit ontvluchten. Vooral in moeilijke economische tijden.’

 

Naar aanleiding van de tiende verjaardag heeft Royals een compleet nieuwe, koninklijke look gekregen.
Het vernieuwde magazine oogt modern, dynamisch en trendy. Meer dan ooit wil Royals het voortouw nemen in zijn niche. Sprekende foto’s, sterke achtergrondreportages, boeiende inside-informatie en leuke eyecatchers maken het geheel tot een in het oog springend glossy maandblad, dat de lezer een unieke kijk gunt in het leven aan de vorstenhoven.
Stijlvol, luxueus, klassiek en eigentijds zijn de sleutelwoorden van deze nieuwe formule.


 

Het eerste vernieuwde nummer van het jubileumjaar is te koop vanaf 19 december (Royals Franstalige editie) of vanaf 24 december (Royals Nederlandstalige editie).


Alle info op www.royals.be

Reageer (0)

23-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZW ZinloosGeweld blikt terug en kijkt vooruit



Van de VZW ZinloosGeweld kregen we volgende tekst binnen:

2008 was een "geweldig" jaar. Daar zijn we het allemaal over eens. Onze vereniging blijft enorm veel bijval genieten met haar projecten. Onze aanwezigheid op enkele zomerfestivals ging niet onopgemerkt voorbij. De tweede druk van het VlinderSlag-spel (dit jaar ook op de Boekenbeurs aanwezig geweest) is reeds voor 2/3 de deur uit ! De samenwerking met onze partnersteden verloopt zeer goed. Kortom, er is teveel om op te sommen.

 

Recentelijk nog ontvingen wij van Oostvlaams gouverneur André Denys een kunstwerk overhandigd als erkenning voor onze werking;

 

Dat kunstwerk kadert tevens in het artistiek sensibiliseringsproject "85 burgemeestershanden tegen geweld" van de kunstenaars Enca Caen en Martin Uvijn. De handen zullen tentoongesteld worden van 11 tot en met 29 april 2009 in de Lakenhallen van Ieper, dus volledig binnen onze jaarlijkse campagnemaand. De handen vormen een ketting en onze Vlinderhand zal de ketting aanvoeren. 

 

Een Gentse school won de finale van een Europese wedstrijd met een project rond zinloos geweld waaraan de vzw haar medewerking verleende. Het betreft een afstudeerproject van 5 laatstejaarsstudenten middelbaar. De opdracht bestond erin om via multi-mediale toepassingen een sensibiliseringsproject uit te werken tegen zinloos geweld. De finale vond plaats in Berlijn. De school won één van de twee hoofdprijzen. U verneemt er binnenkort meer over in de pers.

Vanaf nu gaat alle aandacht naar het werkjaar 2009 en de voorbereiding van de Campagnemaand (1 april tot 12 mei 2009):

Wenst u -persoonlijk of met uw organisatie of vriendenclub of collega's- opnieuw of voor het eerst deel te nemen aan de campagnemaand met een activiteit (al dan niet een opbrengstactiviteit), dan vernemen wij dat alvast graag zo snel mogelijk. Inhoudelijke en praktische gegevens ontvangen we dan graag van u in de loop van januari.

 

Noteer alvast de datum van dinsdag 12 mei 2009, de traditionele afsluiter van onze campagnemaand met een Benefiet in de Capitole te Gent.

 

Wij wensen iedereen voor 2009 eindeloos veel dromen en het heftige verlangen er enkele van waar te maken.

 

Zinvolle groeten namens het bestuur van vzw Zinloos Geweld


JaarthemaGEWELD BEGINT WAAR RESPECT EINDIGT

 

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Muziekfabriek (AVS) op 24 en 31 december 2008
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op kerstavond én oudejaarsavond krijgt u de laatste Muziekfabrieken van 2008 te zien.
We gaan er daarna kort even tussenuit maar hopen  snel weer op te starten om u netjes op de hoogte te blijven houden van wat er muzikaal allemaal reilt en zeilt in  Oost-Vlaanderen.


Op kerstavond beginnen we in de kerk van Bevere in Oudenaarde. Omdat Kerstmis niet kan zonder kerstmuziek vroegen we het jeugdkoor Amaranthe –o.l.v. de jeugdige én zeer bevallige Linde Devos- om een kerstlied te brengen. Het koor Amaranthe dat sinds begin 2008 in Oost-Vlaanderen zingt in uitmuntendheidcategorie (= redelijk straf!) brengt het  supermooie Gaudete christus est natus.


Daarna wordt het even nostalgisch. We nodigden Good Shape uit. Deze 4 Oost-Vlaamse heren, deskundig begeleid door Adriaan Van Landschoot,  scoorden in 1994 een internationale hit met “Take my love”.  In de zomer van 2008, werden ze door Jos Van Oosterwijck voor Tien om Te Zien gevraagd dat nummer nog es over te doen in een heuse Regi-mix. Er kwam een reünie van en speciaal voor de Oost-Vlaamse kijkers brengen David, Koen, Geert en Filip een nooit eerder vertoonde akoestische versie van “Take my love”. Uw kerstavond kan niet meer stuk!  De kwaliteit van uw kalkoen daarentegen hebben we iets minder in de hand…


Op oudejaarsavond krijgt u de tofste en meest gewaardeerde liedjes nog eens te zien uit  35 weken Muziekfabriek.
Zo kan u ook tijdens het feesten én de overgang van 2008 naar 2009  nog eens genieten van nu al onvergetelijke performances van  Bart Kaël,  Born Crain, Jasper Steverlinck , Jean Bosco Safari enz….


Vanuit de Muziekfabriek  krijgt u alvast onze beste wensen voor een fijn, voorspoedig maar vooral muzikaal verrassend 2009!

 

 

 

De  Muziekfabriek, woensdag 24 en 31december  2008 op AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u30 na het Nieuws.

 

www.goodshape.be

www.avs.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showbizzsite.be is 10 jaar JONG

Met veel genoegen plaatsen we vandaag het bericht van de SHOWBIZZSITE op onze webstek ... met de bijhorende felicitaties.
Doe zo verder, Peter en team!

Showbizzsite.be   Showbizzsite.be   Showbizzsite.be

Het is inderdaad tien jaar geleden dat de Showbizz-Site van start ging. De Showbizz-Site had onder verschillende andere namen al een kort verleden opgebouwd. Zo was er ooit de Vlaamse Artiesten Pagina en Cultuurinfo. Maar op 23 december 1998 ging de enige echte Showbizz-Site van start.

We zijn blij dat we tien jaar na datum uitgegroeid zijn tot een medium dat iedere dag vele duizenden bezoekers over de vloer krijgt. Dit jaar zijn er dat per dag maar liefst 2.000 meer ten opzichte van vorig jaar en in ons elfde levensjaar willen we deze trend gewoon verder zetten.

De Showbizz-Site is voor alle medewerkers een uit de hand gelopen hobby. Zo’n 20 medewerkers werken in hun (schaarse) vrije tijd mee aan deze website. Door de jaren heen kregen we heel wat respect van de collega’s uit de pers. Kranten als Het Laatste Nieuws, Gazet Van Antwerpen, Het Nieuwsblad maar ook tijdschriften als Story, Primo en Tv-Familie zijn trouwe bezoekers van onze website en doen regelmatig beroep op de diensten van onze fotografen.
Ook heel wat mensen van radio en tv vinden op de Showbizz-Site inspiratie voor hun programma’s. Hoe vaak hoorden we in het verleden geen nieuwsberichten van de Showbizz-Site op Radio 2, Donna en andere stations?

Dinsdag 23 december is een feestdag voor de Showbizz-Site, zoveel is zeker.

Maar écht feest is het op zaterdag 16 en zondag 17 mei 2009 op de Ijsbaan in Heist op den Berg. Een feestweekend met een budget dat 6 cijfers telt in Euro’s uitgedrukt en waarvoor we momenteel dag en nacht in de weer zijn.
Een feest dat niet kan zonder sponsors die ons evenement zowel logistiek als financieel willen ondersteunen (we zoeken trouwens nog een aantal (media)sponsors) maar ook een feestweekend waarop we zo’n 5.000 mensen willen verwelkomen verspreid over twee dagen. De naam van uw bedrijf koppelen aan de tiende verjaardag van de Showbizz-Site, dat kan niet anders dan een geslaagde samenwerking zijn.

De Showbizz-Site draait al jaren dankzij de steun van onze adverteerders, zonder hen zouden we de servers waarop de Showbizz-Site draait niet kunnen betalen.

Al die jaren lang is de Showbizz-Site er dankzij de medewerkers die vele uren spenderen aan het verwerken van nieuws en foto’s. Naast de dagtaak nog eens de tijd vinden om berichten te schrijven en foto’s te gaan nemen op evenementen tot het holst van de nacht, het is zwaar, geloof me.

Die medewerkers verdienen een pluim en een dikke dankuwel.

In 2009 gaan we verder op de manier waarop we de afgelopen tien jaar gewerkt hebben. Met heel veel gedrevenheid en met evenveel plezier. Tegelijkertijd zullen we verder werken aan de uitbouw van de Showbizz-Site want laat duidelijk zijn dat we ook de volgende jaren de enige échte Showbizz-Site willen zijn.

Iedereen bedankt voor het vertrouwen de afgelopen tien jaar!

De Showbizz-Site

Reageer (0)

21-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen biedt 2 nieuwe thematochten aan

Het is stilaan te koud aan het worden om de fiets van stal te halen, maar de fervente fietsers bereiden zich nu al voor op fietsjaar 2009. Met twee nieuwe thematochten, de ‘Scheldeverentocht’ in Scheldeland en ‘De Kreken Spreken’ in het Meetjesland, kan je in elk geval vrolijk de fietslente tegemoet zien. En ze liggen ook wel mooi onder de kerstboom natuurlijk.

 

Water is de rode draad doorheen beide nieuwe tochten van Toerisme Oost-Vlaanderen. Zowel ‘De Kreken Spreken’ als de ‘Scheldeverentocht’ zijn uitgestippeld op het fietsknooppuntennetwerk en uitgewerkt in een mooie brochure met gedetailleerde kaart en boordevol leuke weetjes over het traject.

 

In het Meetjesland vertelt, en dat mag je vrij letterlijk nemen, de tocht ‘De Kreken Spreken’ het verhaal van de Oost-Vlaamse polders. De fietsroute is uitgesplitst in twee lussen. De eerste tocht ‘Verhaal van de kreken in Sint-Laureins’ combineert de natuurpracht in het krekengebied met de levendige geschiedenis waarin deze streek tot stand kwam. Een verhaal vol dramatiek met  overstromingen en grensgeschillen, maar ook met schoonheid, met het ontstaan van de kreken, nu prachtige natuurgebieden, en de vele kleine, gezellige dorpskernen. Je vindt er langs het traject zelfs een heuse kathedraal en een monumentaal Godshuis.

Ook de tweede lus verhaalt een bewogen geschiedenis. Namelijk die van Kaprijke, een merkwaardig dorp met een stadhuis en prachtig plein. Hier spelen de bossen de rol van welkome natuurgebieden.

Op de site van Toerisme Meetjesland, www.toerismemeetjesland.be, kun je volledig gratis geluidsfragmenten downloaden op jouw mp3-speler. Deze fragmenten vertellen je onderweg heel wat meer over de bewogen geschiedenis van de streek. Er is trouwens een junior-versie speciaal voor de kids. Zo vervelen zij zich geen seconde tijdens de fietstocht.

 

Ook de Scheldeverentocht omvat twee tochten. De eerste tocht vertrekt aan Schellebelle-veer, in de buurt van Wetteren. Hier is de Schelde op haar mooist. We passeren Ros Beiaardstad Dendermonde en Vlassenbroek en nemen het veer in Appels, dat al bestaat vanaf 1255. Uitblazen kan in een van de talrijke eethuizen die je langs de Scheldedijk tegenkomt. Schuif er de voeten onder tafel voor het typische streekgerecht, paling.

De tweede tocht start aan het veer van Baasrode. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van ‘Stille Waters’.  Ook hier overvalt de geschiedenis je. Houd zeker halt in Sint-Amands en Mariekerke, prachtige dorpen aan de oevers van de machtige Schelde, ontdek het verhaal van Mercator in Rupelmonde en herbeleef de geschiedenis van stoere scheepsbouwers in het Scheepvaartmuseum in Baasrode. Maar vergeet ondertussen niet je ogen open te houden voor de unieke natuur langs de Schelde.

 

 

‘De Kreken Spreken’ start in Sint-Laureins of Kaprijke. De tocht in Sint-Laureins is 35 km lang, de tocht in Kaprijke 20 km. Beide tochten zijn makkelijk te combineren tot één, langere tocht.

De ‘Scheldeverentocht’ start in Schellebelle of Baasrode. De eerste tocht is 63 km lang, de tweede tocht 71 km. Laat dit je niet afschrikken, door de vele veren op de Schelde kan je de tochten makkelijk inkorten in kleinere lussen. Geschikt voor ieder type fietser dus.


De tochten zijn uitgestippeld op het fietsnetwerk. Eén brochure kost 3 Euro. Beide tochten zijn te bestellen via www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SHA-NA stopt ermee!
Klik op de afbeelding om de link te volgen We kregen alvast volgend bericht doorgestuurd van Patrick Vandewattijne (klik op foto):

Reageer (0)

19-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent klinkt op het nieuwe jaar (11/01/2009)

Nieuwjaarsdrink 2008

Zondag 11 januari van 11 tot 13 uur
zijn alle Gentenaars welkom op het Sint-Baafsplein om samen met de leden van het schepencollege te klinken op het nieuwe jaar.
Traditiegetrouw organiseert de Dienst Feestelijkheden de nieuwjaarsdrink op het Sint-Baafsplein. Iedereen wordt uitgenodigd om samen met de leden van het schepencollege gratis te drinken op het nieuwe jaar. Zoals elk jaar is het een hartelijk en gezellig samenzijn van Gentse bewoners, stadspersoneel en politici.


Voor het pleinconcept werd dit jaar samengewerkt met de Tuinbouwschool van Melle. Het concept is van de hand van Jo De Boeck, lerares Bloemschikken op de Tuinbouwschool. De groendecoratie van het plein wordt uitgevoerd door leerkrachten en leerlingen van de Tuinbouwschool in samenwerking met personeel van de Groendienst van de Stad Gent. De Dienst Feestelijkheden en de Technische Dienst Waterwegen en Bruggen zorgen voor de logistieke ondersteuning.

De medewerkers van de Groendienst zullen vrijdagnacht omstreeks 4 uur met speciaal transport een prachtige 6 meter-hoge koelreuteria paniculata, beter bekend als de ‘zeepboom’, naar het Sint-Baafsplein overbrengen. De boom staat momenteel nog op de Tuinbouwschool, maar is dood en moet gekapt worden. Alvorens de boom wordt verhakseld, zal hij dus nog een laatste keer in alle glorie te bewonderen zijn tussen de monumenten op het Sint-Baafsplein.

Deze boom wordt omgetoverd tot een winterse bloesemboom en is het centrale decoratiepunt. Daarnaast zullen twintig parasols versierd met bloemenstukken, onder andere Amarylis, het plein sieren.


In en voor de fontein wordt een podium gebouwd waar de burgemeester de openingspeech zal geven en waar Luk De Bruycker ‘het Spelleke van Drei Kluiten’ zal brengen. Het komisch-muzikaal gezelschap Die Verdammte Spielerei zorgt voor de verrassende intermezzo’s.


Programma

11 uur: intro door Thebaanse trompetten

11.02 uur: openingstoespraak van de burgemeester

11.15 uur: Pierke pierlala en ’t Spelleke van Drei Kluiten

11.30 uur: optreden Die Verdammte Spielerei

12 uur: beiaardconcert

12.15 uur: optreden Die Verdammte Spielerei

12.45 uur: Klokke Roeland en stoet onder begeleiding van de fanfare en de 3 kompanen naar de ijspiste


De Dienst Feestelijkheden heeft een overheidsopdracht uitgeschreven voor de catering tijdens de nieuwjaarsdrink. De dienst ontving twee voorstellen. De opdracht werd gegund aan vzw Uitbureau, die 32.000 gratis dranken zal schenken. Het gaat onder andere om glühwein, bieren (Jupiler en Leffe kerst), Hasseltse koffie, jenevers, fruitsap en chocolademelk.

Ivago zorgt voor 12.000 herbruikbare bekers en afvalkorven en de leden van een scoutsgroep zorgen dat bekers in de afvalkorven terecht komen.


Alle toespraken zullen technisch versterkt worden en zullen dankzij het plaatsen van een ringleiding kwalitatief beter hoorbaar zijn voor mensen met een hoorapparaat.

Verder zal een gebarentolk vanop het podium alle toespraken vertolken en zullen medewerkers van de Dienst Feestelijkheden voor de aanvang van de nieuwjaarsdrink een folder uitdelen met de teksten van alle sprekers.
Er wordt voor het podium een afgebakende ruimte voorzien voor rolstoelgebruikers.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE BOEKENKAST (1)

In deze vernieuwde rubriek willen wij de webstekbezoekers verrassen met enkele nieuwe uitgaven die best passen in ieders bibliotheek of op éénder welk meubel ... gewoonweg omdat "boeken lezen" een zekere vorm van genieten is. De keuze van de boeken werd gemaakt door mezelf dankzij een reeds jarenlange samenwerking met uitgeverij Lannoo, Standaard Uitgeverij, WPG, The House of Books, Davidsfonds, Roularta ...

Indien u zelf een boek heeft geschreven/uitgegeven en dit graag via www.plietsplets.be in de kijker wil zien staan, stuur dan alle gegevens door via plietsplets@telenet.be of naar Bezoekstraat 18 A - 9940 Evergem.

De keuze voor vandaag viel op volgend pakket:
 Toen ik nog actief was als presentator op de lokale radio Roeland (Gent) had ik het genoegen maandenlang met Katja Retsin te mogen samenwerken in het toenmalige "Plietsplets"-programma dat wekelijks op antenne ging. Daarna begon voor haar de nog grotere uitdaging om radio en televisie op nationaal en internationaal vlak te ontdekken en daar is ze inmiddels volop in geslaagd.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Katja ook nog vanuit een andere hoek uitdagingen zoekt en voilà ... het boek "Start tot style" is daar al een perfect voorbeeld van. Dat ze er zelf steeds prachtig uitgedost bijloopt heeft ongetwijfeld zeer goed geholpen bij de samenstelling en de creatie van het boek, maar ook haar zakelijke inbreng in de kledingzaak "Close*Up" die ze samen met haar schoonzus uitbaat zal van bijzondere waarde zijn geweest. Het boek begint immers met de voorbereidingen die werden getroffen voor de opening van de zaak en sijpelt langzaam maar zeker over in een zekere vorm van actie. Veelgebruikte termen als silhouet, proportie, maatname ... worden duidelijk omschreven en vinden we terug in de doorheen het boek steeds terugkerende lichaamstypes A, B en C. Voor elk van deze types zocht en vond Katja de juiste outfit (werk, casual,bech/zomer/sportief, avondje uit) maar ze toont ook wat er ècht fout is bij sommige keuzes. Slimme tips en duidelijke foto's en tekeningen betekenen dan ook een meerwaarde bij haar zienswijze. En uiteraard mochten de rubrieken als lingerie, must-have basisstukken, make-up en kapsel en accessoires niet ontbreken. Dames als Veronique De Kock, Natalia, Valerie De Booser en Goedele Liekens mogen als bekende voorbeelden van 'hoe het moet' dan ook het boek afsluiten.

In de reeks "Start to ...." verdient deze uitgave een plaats onder de kerstboom.
"Start tot style" van Katja Retsin is een uitgave van Lannoo, telt 160 pagina's en kost € 17,95.

 Met de eindejaarsdagen voor de deur is het aanbod van culinaire uitgaven heel groot. Niettemin is mijn oog gevallen op "De smaken van Bretagne" en daar heeft de opvallende cover toch ook iets mee te maken. Want wie spreekt over Bretagne denk onlosmakelijk aan crustacés en coquillages en hiervan wordt de lezer op zijn wenken bedient. Anouck Schuyesmans en Joris Delanghe stelden immers vanuit hun dagelijkse bezigheid in het gastenhuis "La maison blanche aux volets bleus" in Bretagne het boek samen en hebben genoeg in petto om iedereen te doen watertanden. Van ontbijt tot diner, geen enkel moment van culinair genot wordt vergeten: van brood, confituur & compote, eiergerechten en fruitslaatjes, over l'heure de l'apéro ... tot les bisques, les salades èn alle andere gerechten met vlees, vis en gevogelte. Maar uiteraard geen afgewerkt geheel zonder aandacht voor de kazen en de desserts zoals Camembert met honing, Le Petit Breton met rozijntjes of de clafoutis met kersen. Niet voor niets gaat dit boek door als hèt standaardwerk over de Bretoense keuken en kan zelfs de leek in de keuken op een makkelijke manier eens als keukenprins(es) doorgaan door het serveren van de eenvoudige recepten die als overheerlijk onthaald zullen worden.
Rillettes van makreel, tartine sardine, aardappelblokjes in ganzenvet, plateau de fruits de mer of navarin ... u vindt het allemaal in:

"De smaken van Bretagne" (Anouck Schuyesmans en Joris Delanghe), een uitgave van The House of Books. Het telt 144 blz. en kost amper € 12,50. Een culinaire eindejaarsaanrader dus!   
 

Reageer (0)

18-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra Time To Swing-concert (Helmut Lotti) in Capitole



Helmut Lotti
zet met Time to Swing een nieuwe mijlpaal in zijn carrière.
Vorig jaar nog werd hij gelauwerd met een award voor in totaal 12.500.000 verkochte cd’s.
Sinds 1995 onderneemt Belgiës grootste immers een muzikale wereldreis zonder weerga, langs klassieke paden en warme continenten, langs popmelodieën en rockklassiekers.



Zoals steeds zet Helmut Lotti op Time to Swing het genre naar zijn hand, met zijn feilloze gevoel voor wat swingt.
Hij doet dat met trompetten, trombones en, jawel, mèt violen. En natúúrlijk staat Mack The Knife er op, zelfs in twee versies, de bekende Engelse en de oorspronkelijke Duitse versie Mackie Messer van Berthold Brecht.
Maar Time to Swing zal ook Cry me a River bevatten, de standard geschreven voor Ella Fitzgerald en een wereldhit voor Julie London in 1955. That’s Life van Frank Sinatra zal evenmin ontbreken.
En Helmut brengt ook enkele van zijn eigen swing composities…

EXTRA CONCERT op 12 februari 2009 om 20.00 uur (www.capitolegent.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij LANNOO valt 9 keer in de prijzen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Liefst 9 culinaire boeken van uitgeverij Lannoo zijn op de Gourmand World Cookbook Awards 2008 in de prijzen gevallen en dingen in mei van volgend jaar in hun categorie mee naar de bekroning The Best in the World.
Het betreft volgende titels:

 

* Carnet de cuisine - Piet Huysentruyt: bekroond als Best Television Celebrity Cookbook (België Nederlandstalig)


 

* Desserts et vin - Marc Declercq: bekroond als Best Book on Matching and Wine (België Franstalig)


 

* Haring & Maatjes - Stefaan Daeninck: bekroond als Best Fish and Seafood Book (België Nederlandstalig)


 

* Just Grilling - Peter De Clercq: bekroond als Best Barbecue Book (België Nederlandstalig)


 


* Just Cooking - Bart De Pooter: bekroond als Best Chef Book (België Nederlandstalig)


 


* Stoemp - Albert Verdeyen: bekroond als Best Local Cuisine Book (België Franstalig)


 

* Puur Toscane - Katrien Blanckaert: bekroond als Best Italian Cuisine Book (België Nederlandstalig)


 

* Truffels - Annemie Dedulle en Toni De Coninck: bekroond als Best Single Subject Cookbook (België Nederlandstalig)


 

* Scoren aan tafel - Felix Alen, Wim Casteleyn en Johan Dhaene: bekroond als Best Easy Recipes Book
  (België Nederlandstalig)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe solo-single van Laura Lynn

De kaarten zijn geschud en Hartenkoningin Laura Lynn heeft alle troeven in handen om dit jaar succesvol af te sluiten en het nieuwe in stijl aan te vatten! 


Na het uiterst vruchtbare "Duetten"-avontuur met Frans Bauer (drie nummer 1 hits), stelt la Lynn met veel trots haar gloednieuwe solo-single "Las Vegas" voor.



Deze single is de titelsong van Laura’s nieuwe show “Vegas” die op 30 januari 2009 in première gaat in de Antwerpse Lotto Arena en vormt tevens de voorloper van haar nieuwe album dat in mei 2009 verschijnt.


“Las Vegas”, een onweerstaanbare meezinger waarmee de Vlaamse Schlagerkoningin op haar eigen enthousiaste manier duidelijk maakt nog geen van haar pluimen verloren te zijn!


Laura Lynn biedt haar fans een leuk extraatje aan. De volledige tekst staat achteraan op het hoesje afgedrukt!
Zo kunnen zij die zich daartoe geroepen voelen, uit volle borst meezingen met de instrumentale versie van Las Vegas, die ook op de CD-single prijkt ... dewelke nu overal verkrijgbaar is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste reeks voorstellingen van "Ne lieuw mee tande" (Minard)

 

Graag uw aandacht voor ‘NE LIEUW MEE TANDE’, een miesterklasse “Romain Deconick” geschreven en geregisseerd door Frank Van Laecke. Na méér dan 50 voorstellingen zet Luk De Bruyker een punt achter zijn “Romain” vertolking.

Dus mis deze allerlaatste reeks niet !

 

Wie was Romain? Wat dacht hij over volkstheater, welke waren zijn regieopvattingen, welke rol speelde Yvonne Delcour in zijn leven, waarom zweerde hij bij het Gents dialect…? Vele vragen die allemaal een antwoord krijgen in de ‘miesterklasse’.    

 

In de MINARD op :

 

donderdag 29 januari, vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari 2009, telkens om 20 uur

 

Reservatie :

 

Bespreekbureau Vooruit, St-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent – Tel : 09 267 28 28,

http://tickets.vooruit.be/tickets/5737765/7026754/

 

Reageer (0)

17-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITBUREAU heeft aandacht voor SPEKKEN tijdens kerstvakantie

 

Poppenkasthelden en kleine heksen, wonderlijke parapluutjes en sprookjesbeesten, blauwe kersjes en roze pompoenen!
Komt dat zien komt dat zien!

In de donkere kerstvakantie kunnen jullie vijf dagen lang komen genieten van de warme theatermagie die in het Tinnenpottheater zweeft want wij zijn er terug met SPEKKEN van 26 tot en met 30 december - een overheerlijk en gezellig kindertheaterfestival waar uiteraard ook ouders meer dan welkom zijn!


Kaartjes ( die ook gratis toegang bieden tot de Gentse ijspiste) en programma te verkrijgen bij  vzw Uitbureau.

Tickets en info: 09 233 77 88


info@uitbureau.be

www.uitbureau.be

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Accordeon Stars gevan van hun latte !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bert Lenny, Georges Valentini en Noël Fack zijn 3 bekende Gentse accordeonisten met elk een welgevulde en succesvolle muzikale loopbaan. Sedert een paar maanden zijn ze samen aan het repeteren, hebben momenteel een repertorium van anderhalf uur vlotte ambiancemuziek, meezingers en technische vingeracrobatie op accordeon en noemen zichzelf "The Accordeon Stars".


Best vergelijkbaar met het vroeger Nederlandse "The 3 Jacksons" accordeontrio.

Ze treden op ter gelegenheid van recepties, Franse themavonden (eventueel aangevuld met Carine - de Edith Piaf imitator live), als straatact, op familiefeesten, tijdens diners,enz.


The Accordeon Stars stuurden alvast volgende data door:


Zaterdag 20 December : De Qubus - Oudenaarde (14.00  - 17.00 uur) 

Zondag 21 December: IJspiste - Gent (16.00 - 18.00 uur)

 

Vrijdag 26 December: Kerstmarkt - Gent (19.00  - 21.00 uur)

 

Vrijdag 26 December: AVS televisie (Visite)(15.30 - 17.45 uur)

 

Vrijdag 30 Januari 2009: Volkszaal - Stadhuis - Oudenaarde (20.00 uur)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Start To Eat ... gezond naar eindejaar
    

Met de feestdagen zijn we allen op zoek naar dat evenwicht tussen lekker en verrassend koken, maar toch houden we in ons achterhoofd dat alle kilo's die er bij komen, er nadien weer af moeten. Daarom zijn we op zoek gegaan naar lekkere desserts die toch niet zo slecht zijn voor de lijn. Maar de regel blijft natuurlijk: geniet, maar met mate. Op deze manier vermijden we een après-feesten-dieet.
Omdat we rekening willen houden met ons budget, maar toch de beste kwaliteit willen serveren, kiezen we steeds voor producten van eigen bodem. Door de korte afstand die de Flandria-producten hebben afgelegd tussen producent en consument, zijn we  zeker van de beste kwaliteit en versheid. België is dan wel een klein land, maar we hebben een schat aan kwaliteits-producten. Zoek op het winkelpunt naar het Flandria-label!
Desserts zijn doorgaans erg calorierijk, omdat ze veel suiker en vetten bevatten. Je kunt ze gezonder èn lichter maken door suiker zoveel als mogelijk te vervangen door de natuurlijke suikers van vruchten en door zo min mogelijk vet toe te voegen. In de winter zijn Flandria appelen en peren dé verse vruchten van bij ons. Ze zijn ideaal om te verwerken in desserts en barsten bovendien van de vezels en de antioxydanten. We combineren ze hier onder meer met gedroogde vruchten of met noten die de nodige Omega 3 vetzuren en vitamine E aanbrengen. In de recepten gebruiken we beperkte hoeveelheden suiker. Als je geen suiker wil gebruiken dan kan je die vervangen door honing, fructose en zoetstoffen zoals Tagatesse, Canderel, maltitol of isomalt.

Met appelen en peren kan je veel kanten uit: je kan ze rauw uit het vuistje eten, je kan ze stoven en eten met wat bruine suiker erbij, je kan er lekkere fruitsalades mee maken, maar je kan ze ook op heel andere manieren verwerken tot een lekker, gezond en origineel dessert! Belgische appelen en peren zijn er het hele jaar rond. Je bewaart ze best in de koelkast.

Alle info op www.starttoeat.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NieuwjaarsProms in Gentse Capitole (11/1/2009)

Zet 2009 stijlvol in met de NieuwjaarsProms!



Van puur vermaak en entertainment tot intens luisteren naar de meest eigenzinnige, gedurfde en originele partituren. Tijdens deze NieuwjaarsProms kan het allemaal.

Topdirigent Dirk Brossé opent naar jaarlijkse traditie het nieuwe jaar met een nieuwe editie van de NieuwjaarsProms, een artistiek, kwalitatief en toegankelijk concert, uniek in zijn soort. Wat dacht je van een magistrale bloemlezing langs de mooiste klassieke muziek, afgewisseld met de roemrijkste operette- en musicalnummers. Als kers op de taart, krijgt ook humor een prominente rol toebedeeld.

Van de grote componisten hoort u de legendarische klassiekers. Daarnaast brengen enkele grootheden uit de musicalwereld de prachtige muziek tot leven uit de grootste Amerikaanse en Europese musicals als Annie, Tanz der Vampieren en Elisabeth. Met klassieke elegantie en enkele musicalbubbels, vormt dit concert de ideale champagne om te klinken op het nieuwe jaar.

Dirk Brossé en zijn symfonisch orkest nodigen u uit op deze feestelijke & muzikale beleving die men niet gauw vergeet.

Op 11 januari 2009 van 15.00 tot 17.30 uur (tickets van 37 tot 88 €)

Alle info en reservatie via www.capitolegent.be of 0900/96.900

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIDS DAY OUT op 26 en 27/12

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na het succes van ‘Het Oneindige Verhaal’, ‘Alladin, de musical’ en de concerten van ‘ABBA GOLD – live in concert’ zet Event-Team de kinderen tussen 6 en 14 jaar in het middelpunt van de belangstelling met ‘KIDS DAY OUT’.

 

Zingen, dansen en swingen tijdens de kerstvakantie! Een te gekke presentator en een aantal glitterende danseressen van zetten de zaal op zijn kop met een spetterende kinderdansshow. Een fantastisch feest voor klein en groot tussen 6 en 14 jaar. De kinderen kunnen kennis maken met de rebelse streken van de zusjes Kriegel uit de nieuwe Vlaamse jeugdmusical (naar het boek van Marc De Bel) en ze kunnen zich laten betoveren door de magische wereld van goochelaar Kevin Antonis. Onze special guest, Dorothy Wuyts (bekend van Staracademy) komt enkele schitterende klassiekers zingen. Pure dans- en meezingpret dus op de bekendste hits! Ambiance en sfeer! Een niet te missen nieuwe familieshow!

Waar?

Cultuurcentrum Evergem – Theaterzaal Stroming

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

Wanneer?

Vrijdag 26 december 2008 om 15.30 uur

Zaterdag 27 december 2008 om 15.30 uur

 

Tickets?

€4,50 (basistarief, inclusief reservatiekost)

€3,50 (kinderen -12 jaar, inclusief reservatiekost)

reserveren via Uitbureau 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

 

Artiesteninformatie?

De zusjes Kriegel : www.kriegelmusical.be

Dorothy Wuyts (zangeres) : www.dorothyonline.be

Kevin Antonis (goochelaar) : www.kevinantonis.be

Kinderdansshow Paté Paté : www.event-team.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs