Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
22-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond (22/4) op ZOMERLIEFKERMIS (Mariakerke)
Na een denderende start op vrijdagavond (met optredens van Jessy en Silver) is het vandaag verder genieten in en rond de feesttent te Mariakerke. 250 standhouders zorgen de ganse dag voor ambiance op een heuse rommelmarkt en zijn de aanloop naar een muzikale party die begeleid wordt door de muziek van Mister Joe en de presentatie van Johan Dhaene.
Maar uiteraard staan live-optredens centraal en op zaterdagavond wordt het méér dan zomaar genieten van:

Sonny O'Brien (22.00 uur)

èn

Nicole & Hugo (23.00 uur)  Nicole en Hugo

Zondag is het de beurt aan De Romeo's - Katerine èn Laura Lynn .... maar daar leest U op zondagmorgen alles over !
De Showbizzsite is trouwens ook aanwezig tijdens de optredens zodat U alle foto's van Uw favoriete artiest nog eens kan bekijken op www.showbizzsite.be en ook www.zangtalent.be schenkt aandacht aan Zomerliefkermis !

Vergeet niet: ALLE optredens zijn gratis !!
De tent staat opgesteld naast het postkantoor in Mariakerke (Gent) - Claeys Bouuaertlaan.

 

Reageer (0)

20-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf nu ONGEWAPEND !!!

U als burger wil veilig door het leven gaan. Met z'n allen kunnen we streven naar die veilige samenleving. Ook de politie, het gerecht en de gouverneur van Oost-Vlaanderen willen daar actief aan meewerken.

Wapenbezit is een belangrijk aspect wanneer het gaat over veiligheid. Hoe minder wapens er in omloop zijn, hoe veiliger een samenleving is.
Daarom wordt voor de eerste maal in België door de politie, het parket en de gouverneur een inzamelactie voor ongewenste wapens en munitie (zowel legale als illegale) georganiseerd in de provincie Oost-Vlaanderen.

Elke inwoner van Oost-Vlaanderen die in het bezit is van ongewenste en/of illegale wapens en munitie kan deze indienen bij de 6 grote commissariaten van onze Politiezone. U kan er ook terecht als u een legaal statuut (een vergunning) wenst aan te vragen voor illegale wapens.

Waar?
- commissariaat Gent West: Antonius Triestlaan 12 - 9000 Gent
- commissariaat Gent Centrum: Belfortstraat 4 - 9000 Gent
- commissariaat Sint-Amandsberg: Antwerpsesteenweg 378 - 9040 Gent
- commissariaat Nieuw Gent: Rerum Novarumplein 28 - 9000 Gent
- commissariaat Gentbrugge: Braemkasteelstraat 29 - 9050 Gent
- commissariaat Wondelgem: Pieter Cideterslaan 29 - 9032 Wondelgem

Wanneer?
Deze inzamelactie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april 2006, telkens van 8.30 - 12 uur en 13 - 17 uur.

Meer info?
- bel naar het centraal wapenbureau van onze politiezone op nummer 09/266 64 80
- surf naar www.oost-vlaanderen.be/wapeninzamelactie


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten komen eraan !
Afbeelding affiche Gentse Feesten 2006HIP HIP HOERA ... DE NIEUWE GENTSE FEESTENAFFICHE IS ER !!!

Geen commentaar van ons (al zou dit zeker niet negatief zijn) .... maar wil je weten wat erachter schuilt .... surf naar www.gent.be

Goeie Gentsche Fieste !!!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een doodgewone VLINDER ... maar niet zomaar gewoon !

De Schedelgeboorten

U heeft ongetwijfeld ook nog eens rillingen over het lijf gekregen bij de dood van de 17-jarige Joe Van Holsbeeck. 
Zonder over het feit zelf uit uit te wijden willen we via deze website toch graag eens stilstaan bij een initiatief die bijzonder geapprecieerd wordt en uitgaat van een groot aantal artiesten die door het theaterbureau XL Productions begeleid worden in hun dagelijkse beslommeringen (lees: optredens - promotie ...).
Op donderdag 20 april kunnen we trouwens via AVS Regionale Televisie een puike visualisatie zien van datgene wat zij voor ogen hebben èn één ding is zeker: na 11/9 staat de mens nogmaals stil bij zinloos geweld ... deze keer wel stukken dichter bij huis !!! 
Het initiatief dat we hierbij graag eens in de kijker willen plaatsen is:
 

Een symbolische actie ... maar één met inhoud !!


 

Alle artiesten van Theaterbureau XL scharen zich achter het idee en zullen de vlinder aanbrengen op hun flyers en affiches en website. Op die manier zal het publiek steeds geconfronteerd worden met het symbool van de actie Tegen Zinloos Geweld en Onverschilligheid en bijdragen tot een grotere bewustwording.

 

Initiatiefnemers Carine Van den Bossche en Christian Lapinne (Theaterbureau XL)

en de artiesten: Bodixel (Ludo Vandeau, Bruno de Castro), De Schedelgeboorten, Jummoo (Ron De Rauw, Rik Debonne), ManManMan (Bart Schollaert, Walter Janssens), Kathleen Vandenhoudt, ZAZA (cartoonist De Standaard), Vitalski,  Carlo Willems (Melo Ritmo en Quatuor d’Amore), de stand-up comedians Bart Wax, Frans Pelgrims en Piv Huvluv, Willy Claes, Peter Verhaegen (Willy Claes Quartet), Theaterensemble Le Mal du Siècle met  Walter Degroote, Wim Peeters, Stan Van Samang, Helga Vander Heyden, Jeron Dewulf, ‘MOO met Ron De Rauw, Johan Vandenberghe en Peter Merckx e.v.a.


PROFICIAT .... blij dat er nog LEVEN zit in deze wereld !

Voor meer info:

Christian Lapinne - Carine Van den Bossche - Bea Migom
Theaterbureau XL Productions (openingsuren: 09u30-12u en 14u-17u)
A. de Pesseroeylaan 1 te 9831 Sint-Martens-Latem
Tel. +32 9 281 10 05 - Fax. +32 9 281 10 96
licentie  VG.619/A -
http://www.xlp.be

Klik hier om terug te gaan naar homepage

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnavalliefhebber ??? Dan moet je zeker eens goed lezen !



Je bent uitgenodigd!

Kom bij S.G.K.vzw  STEDELIJKE GENTSE KARNAVALRAAD vzw

Echte karnavalliefhebbers vinden nu een bijzondere uitlaatpijp ... want JACKIE ... Prins Groot Gent 2005 wil zijn ervaringen èn het karnavalleven in Gent en omliggende graag kenbaar maken en delen via een MSN-Groep.
Interesse: mail naar  jackie-stedelijkegentsekarnavalraad@hotmail.com

Veel succes .... en als Genteneere ... geere gedoan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 scoort in Antwerpen



 

 

Begin juni strijken ze neer in de Elisabethzaal en nu al is duidelijk dat ze een grote stormloop mogen verwachten. Vandaag werd zowaar de 6de extra voorstelling in verkoop gezet (woensdag 7 juni om 16 uur). Wie nog op zoek is naar een goede reden om te komen kijken, kan er méér dan één krijgen… Lees maar wat de pers vond van de nieuwe K3-show:

“Het is een show geworden met een echt verhaal en verschillende special effects.” (VRT-nieuws)

“Afgelopen weekend (8 & 9 april) zijn duizenden kinderen met een smile tot achter hun oren naar huis gegaan. Voldaan, tevreden, enthousiast.” (Het Laatste Nieuws)

“Erg leuke show!” (Radio 2)

 

“Vooral de muur van water – waar later ook de meisjes van het ballet in dansten – was spectaculair.” (Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen)

“Een adembenemend decor in de vorm van een stelling met vele meters buis en licht… Het verhaal dat in de nieuwe K3-show zit, heb je wellicht al in geuren en kleuren in de krant of op tv gezien, dus dat herhalen we niet meer. Wat we wel herhalen is hoe goed Karen, Kristel en Kathleen ons gedurende 75 minuten geamuseerd hebben. Zelfs grote jongens en meisjes genoten van de hits van K3 tussen hun eigen kinderen. Papa en mama zongen maar wat graag mee. K3 is nu eenmaal amusement voor het hele gezin.” (The Showbizzsite)

“De populaire meidengroep K3 gaf in Hasselt het startshot van haar nieuwste show. Het werd een heel vrolijke, maar ook spannende show. De kinderen vonden het schitterend.”  (Het Nieuwsblad)

 

De meisjes van K3 hebben vorig jaar nog maar eens bewezen tot wat ze in staat zijn: uitverkochte Sportpaleizen en 12 keer ‘volle bak’ in de Rotterdamse Ahoy’, dat is straffe koffie. En ook nu laten ze Vlaanderen en Nederland weer prettig op hun grondvesten daveren op het ritme van de bekende K3-hits én het beste uit het recente album Kuma hé.

 

 3 juni 2006 om 14u, 16u30, 19u en 4 juni 2006 om 11, 14 en 17 uur

in de Elisabethzaal in Antwerpen

+

3 extra voorstellingen op 5 juni 2006 om 11, 14 en 17 uur &

2 extra voorstellingen op 7 juni 2006 om 13.30 en 18.30 uur

+

6de extra show op 7 juni 2006 om 16 uur!!!

 

 Ticketprijzen: 24 – 20 – 16€
(excl. 2,5€ reservatiekosten/tickets & excl. verzendingskosten).

Tickets en info: 070-344 555 of www.K3.be

 

Reageer (0)

19-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres LARRY in het huwelijksbootje gestapt !



Op ‘stille zaterdag’ is de Belgische pop-jazz zangeres Larry in Brussel in het huwelijksbootje gestapt met haar vriend/co-producer Nicolas Lefèvre. Na de plechtigheid trok het koppel naar een nabijgelegen feestzaal om daar in ‘intieme kring’ te genieten van een spetterend feestje.  Na afloop is het koppel voor 14 dagen op huwelijksreis vertrokken naar Mauritius. Via deze weg willen we Larry en haar echtgenoot Nicolas feliciteren met hun huwelijk. Muzikaal werkt Larry aan nieuw materiaal. Als alles goed gaat brengt de zangeres in juni een nieuwe single uit en verschijnt de opvolger voor haar sterke debuut-cd ‘Just call me Larry’. In afwachting is er de 4de single uit het gesmaakte album ‘I Am’, een liedje dat je vaak kan beluisteren op de radio.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music Hall Group brengt grote namen naar de 50+ beurs
Wendy Van Wanten, Herbert Flack, Aron Wade, Luc Caals, Kurt Defrancq, Luk De Bruyker en Ann Van Den Broeck signeren op de 50 Plus Beurs in Antwerpen !

 

Signeersessies
Music Hall Group is ook dit jaar weer prominent aanwezig op de 50 Plus Beurs! Gerenommeerde acteurs uit alle grote Geert Allaert Theaterproducties zullen op de stand van Music Hall Group signeersessies geven. Een unieke gelegenheid voor een informele babbel met de grote namen van het Vlaams theaterlandschap.

 

Peter Pan
Donderdag 20 april is er een eerste signeersessie met enkele grote namen uit de musicalproductie ‘Peter Pan’ die dit najaar in première gaat: Wendy Van Wanten, Luc Caals en Luk De Bruyker staan voor u klaar tussen 14 en 16 uur.


Caveman en Peter Pan
Zaterdag 22 april zijn er twee signeersessies.
Van 13 tot 15 uur kan u onze Antwerpse Caveman Kurt Defrancq ontmoeten. Vanaf 15 uur komen de hoofdrolspelers van ‘Peter Pan’ aanschuiven: Aron Wade (Peter Pan) en Ann Van Den Broeck (Wendy)






Amadeus
Op Zondag 23 april staat ‘Amadeus’ centraal, de theatersensatie van het jaar, die na het enorme succes in februari terug te zien zal zijn in het najaar. Herbert Flack, Aron Wade en Mieke Laureys ontvangen u met open armen tussen 14 en 16 uur.

Dracula

Hal 1, stand 16
Music Hall Group staat in Hal 1, stand 16 op de 50 Plus Beurs, van 20 tot 23 april 2007, Antwerp Expo.

MEER INFO: www.50plusbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Bakery Management Award uitgereikt !

Kathleen De Vuyst en Jan Martens, het paar achter bakkerij De Vuyst uit Herzele, slepen de eerste Bakery Management Award in de wacht. De prijsuitreiking gebeurde in aanwezigheid van minister-president Yves Leterme.
De winnende bakkerij ontving een trofee van de kunstenares Cécile Van Leemput, een promotiecheque van 2.500 euro en exclusief promotiemateriaal. Bovendien mag de winnende bakkerij drie maanden rondrijden met een beletterde smart forfour, die reclame maakt voor de bakkerij.

Anno 2006 moeten ook bakkers over managementvaardigheden en marketingtechnieken beschikken om succesvol te kunnen zijn. Met de Bakery Management Award gaan VeBIC, Promoba, en VLAM op zoek naar die artisanale bakker die er in slaagt zich met zijn zaak te onderscheiden. De klemtoon ligt op ondernemen en innoveren, maar er is ook oog voor de nodige ambachtelijke waarden.
VeBIC, Promoba, en VLAM zien in de Bakery Management Award een instrument om de gehele Vlaamse bakkerijbranche aan te moedigen om innovatief te ondernemen en verkoopsgericht te denken. Het is eveneens een manier om het professionalisme en troeven van de artisanale bakker in de kijker te zetten naar het groot publiek.

Een multidisciplinaire professionale jury selecteerde uit 36 gemotiveerde inschrijvingsdossiers 5 genomineerderen.
- Bakkerij De Vuyst (Herzele)
- Bakker Kris (De Klinge)
- Bakkerij Nollet (Roeselare)
- Bakkerij Sint-Anna (Zottegem)
- Patisserie Verlooy (Geel)
Deze jury was samengesteld uit een vertegenwoordiger van VeBIC, Promoba, VLAM, het bakkerijonderwijs, Unizo, het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg, Stichting Marketing en sponsorpartner JavaCoffee. Alle beroepsverenigingen of organisaties die raakvlakken hebben met de sector en een specifieke invulling geven aan de Bakery Management Award vanuit hun eigen invalshoek.
De jury ging bij de selectie van de genomineerden op zoek naar de langetermijnvisie van de bakkers en peilde naar hun strategie. Ook de analyse van de huidige situatie was een belangrijk aandachtspunt. Personeelsbeleid, verkoop, marketing,…het zijn allemaal factoren waar een goed draaiende bakkerij rekening mee houdt.

Als winnaar kwam bakkerij De Vuyst uit Herzele uit de bus. De drie sterkste pijlers van deze bakkerij zijn een zeer doordacht winkelconcept, klantgerichte service en ambachtelijk vakmanschap.

Bakkerij De Vuyst, Groenlaan 74, 9550 Herzele
www.bakkerijdevuyst.be
Tel: 053 62 24 59


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GZV speelt laatste competitiewestrijd van het seizoen



De reguliere competitie 
in eerste klasse van het Belgische waterpolo is zaterdagavond afgelopen. De Gentse Zwemvereniging (GZV) ontvangt op de laatste speeldag Moeskroen. Na deze wedstrijd nemen zij afscheid van hun trainer. Patrick Van Peteghem gaf het bestuur begin dit jaar te kennen dat hij stopt als trainer.
Hij was gedurende vijf seizoenen headcoach van de jonge ploeg. De spelers zullen hem proberen bedanken met een laatste zege. Aansluitend wuiven ze het seizoen uit met een beetje muziek !

Uw steun is meer dan welkom !

de tegenstander

De voorbije jaren was Moeskroen steeds terug te vinden in de top 5 van het klassement. Maar dit jaar ging het de Henegouwers minder voor de wind. Na vorig seizoen was er flink wat beweging in de bestuurs-,trainers-en spelerskamer en dat was nefast voor de resultaten. Ondanks het feit dat Pavol Dinzik terug kwam uit Frankrijk zat er toch geen ereplaats meer in voor Moeskroen. De club staat momenteel op de derdelaatste plaats in het klassement.

PROGRAMMA ZATERDAG 22/4
 
12.30u Rooigem: Kadetten KGZV-Doornik ( de twee leiders )
18.30u Strop: KGZV 2- Hasselt
20.00u Strop: KGZV-Moeskroen
21.15u Strop: Reserven KGZV-Moeskroen


.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTIE bij de kandidaten Miss Belgian Beauty


Op zondag 23 april krijgt de Stad Kortrijk mooi volk over de vloer. De nationale Missmaker Ignace Crombé maakt er
een jaarlijkse gewoonte van om de huidige Miss Belgian Beauty en de 20 nieuwe finalisten aan het grote publiek voor
te stellen in zijn thuishaven.
Na een gezellige maaltijd in Salons 't Waaihof zullen de schoonheden de grasmat betreden van KV Kortrijk voor de topper
tegen Lommel. Ze zullen er voetballen in het publiek trappen waaraan diverse gratis tickets voor de Paasfoor verbonden zijn.
Nadien zullen Céline Du Caju en organisator Ignace Crombé de aftrap geven van deze wedstrijd die bepalend is voor de eindronde.
 
Rond 15u15 komen de beauties in een stoet van cabrio's aan bij het Stadhuis en worden ze op passende wijze verwelkomd.
Op een podium vlakbij de pui aan het Stadhuis zullen zij zich aan het publiek voorstellen. Nadien trekken ze naar de diverse
pleinen waar de kermis is opgesteld en proberen er de meest diverse attrakties uit. Ook het oliebollenkraam zullen ze alle
eer aandoen. Duizenden foto-postkaarten zullen verdeeld worden en de handtekeningjagers kunnen zeker hun collectie aandikken.
Het gezelschap blijft aanwezig op de Paasfoor tot 18u30.

Dus: met z'n allen daarheen !!
Meer info op www.missbelgianbeauty.be


Reageer (0)

17-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURA LYNN doet het zééér goed !!

Het gaat bijzonder goed met schlagerkoningin ‘Laura Lynn’ want twee weken geleden heeft ze in Dancing Fabiola haar nieuwe single ‘Arrivederci Hans’ voorgesteld. Het nummer is de voorbode van het nieuwe album dat op donderdag 10 mei zal worden voorgesteld en op vrijdag 11 mei (het weekend voor moederdag) in de winkels zal liggen.
Met meer dan 80.000 verkochte exemplaren was ‘Dromen’, het debuutalbum van Laura Lynn, het best verkochte Nederlandstalige album van het voorbije jaar.
De single ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ ging meer dan 17.000 keer over de toonbank en stond wekenlang op nummer # 1 in de Vlaamse Top 10. Na een doortocht in Nederland en een voorbereid Zuid-Afrikaans offensief is Laura Lynn opnieuw dominant aanwezig in de hitparade dankzij de meezinger ‘Arrivederci Hans’.

Arrivederci Hans
Laura Lynn dook in de muziekgeschiedenis en kwam terecht bij de Italiaanse zangeres Rita Pavone. Zij scoorde in de jaren zestig een grote hit in Duitsland (!!) met de single ‘Arrivederci Hans’. De Belgische songwriter Jo De Clercq alias Dennis Peirs schreef een Nederlandstalige tekst op het nummer.

Het nummer zal ongetwijfeld te horen zijn op zondag 23 april (22.30 uur) in de feesttent van Mariakerke (Gent) alwaar Laura ter gelegenheid van de 26ste Zomerliefkermis een spetterend optreden zal verzorgen.

Meer info over Laura Lynn via www.lauralynn.be en www.arsentertainment.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONDERDAG 20 APRIL: SECRETARESSEDAG !!

Op 20 april 2006 is het opnieuw secretaressedag. Deze feestdag kent al een hele evolutie. In het prille begin werden enkel de secretaressen getrakteerd op een cadeautje, meestal een bloemetje. Nu worden ook de mannelijke secretarissen in de bloemetjes gezet op de derde donderdag van april.



Secretaressedag is een ideale gelegenheid om je secretaresse/secretaris, en waarom niet al je medewerkers, eens een schouderklopje te geven voor hun inzet en prestaties. Een bedankje, een compliment of een attentie af en toe houden de motivatie en werkijver op peil. Liet u het de rest van het jaar afweten, dan is dit het perfecte moment om het goed te maken. Welke attentie kan daarvoor beter in aanmerking komen dan bloemen en planten? Een bloem kan wonderen doen en dat geldt zeker ook op de werkvloer.

Zelfs een drukke agenda mag geen excuus zijn om uw secretaresse/secretaris op die dag te vergeten. De floristen nemen graag telefonische bestellingen op en sommigen zijn zelfs al online te bereiken. Ze geven graag suggesties bij uw zoektocht naar een passend boeket. Zij zijn tenslotte de specialisten. Vertrouw op hun goede raad en smaak.
Als u graag iets duurzamer wil geven, schenk dan een azalea. De Vlaamse azalea’s kregen een modieuze restyling, waardoor ze weer meer in trek zijn, zowel bij jonge als oudere mensen.
Ook dit jaar verspreidt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing een leuke affiche die u bij de floristen aan secretaressedag zal herinneren.

Het startschot van deze feestdag werd gegeven op een congres van Fleurop Interflora in Detroit Michigan in 1985. Sindsdien kent deze feestdag ook in ons land een stijgend succes. Secretaressedag is net zoals Moederdag en Valentijn een begrip geworden. Zelfs de nieuwe spelling hecht meer aandacht aan deze feestdag zodat we vanaf dit jaar Secretaressedag met een hoofdletter schrijven.

Voor meer info:  www.vlam.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE EN TOERISME is van de pers ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zopas rolde het nieuwste nummer van "Gastronomie en Toerisme" van de pers. Het magazine dat ernaar streeft om 5 keer per jaar de items gastronomie, toerisme, lifesyle en interieur in de kijker te plaatsen schenkt in het aprilnummer aandacht aan volgende 'nice-to-know'-plekjes:

België: Optimaal relaxen in Gembloux (Hotel Les 3 Clés) - Het gastronomisch wijnweekend in Middelkerke (21-22-23/4) - Culinair genieten in hartje Brugge (Hotel-restaurant Relais Ravenstein) - Culinaire toppers in West-Vlaanderen - Gentenaars op zoek naar rust in de Westhoek - Geraardsbergen bakt bijna europees - Geen stress in Noa's Brasserie (Koksijde)

Frankrijk: Luxe aan boord van SeaFrance Berlioz - Alle stress valt in het water (La Mayenne)

Duitsland: Romantik Hotel Zum Ritter St. Georg (Heidelberg)

Gambia: een uitgebreid dossier waarin o.a. Senegambia Beach Hotel en Vlaams directeur Luc Verschelden - de Gambiaanse keuken - een zonzekere vakantie - Travelworld - exotisch, avontuurlijk en vooral genieten, met SN Brussels Airlines naar Gambia en ...

Varia: Het kleine boek van het grote Gent - Koarle, vader van de Ronde van Vlaanderen - een ontmoeting met auteur Stefaan Van Laere - Aan tafel met wielerlegende Freddy Maertens - prijsvragen ....

Het magazine wordt gratis selectief verspreid en o.a. te verkrijgen bij de VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen. Wie het graag thuis ontvangt betaalt 15 € voor alle nummers van het jaar (en de resterende nummers van 2005). Voor meer info: georges.keters@skynet.be of 0495/226879

Voor wie in de regio Gent interesse heeft om zijn/haar culinaire handelszaak in de kijker te laten plaatsen of de toeristische troeven uit te spelen, neemt contact op via plietsplets@telenet.be of 0477/961344

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (17/4 - 23/4)

Ook deze week biedt deze website U een blik op enkele literaire uitgaven die bij menig lezer niet mogen ontbreken in de boekenkast en die de recensent (JD) op een aangename manier hebben verrast. Ik hoop dan ook dat U aangetrokken wordt door één of meerdere van de 3 gerecenseerde titels zodat 'het lezen' op zich weerom verder gepromoot wordt. Maar laten we onmiddellijk met de deur in huis vallen en U volgende boeken aanreiken:

  Wie denkt dat deze "Kakafonie" zomaar een ode is aan datgene wat er bij de mensen uitkomt nadat er vooreerst iets is ingegaan, heeft het lellijk mis. Want niet voor niets krijgt dit boek de ondertitel "Encyclopedie van de stront" mee, verwijzend naar die activiteit waarin geen enkele rang of graad een rol speelt ... integendeel ! Wordt er niet gezegd: "Ik ga eens naar daar waar ook de koning naartoe gaat" ? Het moet gezegd, Gerrit Komrij is erin geslaagd om zijn idee uit de beginjaren '70 gedurende de voorbije jaren verder uit te werken tot een 326 pagina's tellend geheel waarin het geurige onderwerp wordt benaderd vanuit literair en cultuurhistorisch opzicht waardoor de versjes, waarheden, feiten, tekeningen en foto's een bijzondere kijk bieden op de stront en de scheet. Raar toch hoe weinig dit onderwerp bij een babbel wordt aangesneden, ook al is het er één waarmee ieder mens en dier dagelijks één of meerdere malen wordt geconfronteerd.
In het boek vinden we o.a. ook onze eigenste Hugo Claus terug die in zijn "Gedichten 1948-1993" hetvolgende citeert: "Twee houtduiven, de ene vloog naar de rotsen, de andere naar de zee. Wie ben ik ? De bescheten steen." 

"Kakafonie" is een topper van Gerrit Komrij en uitgegeven door De Bezige Bij onder ISBN 9023419073 en kost in de handel 29,95 euro (= x rollen toiletpapier). 

 Wie eerder houdt van een mix van spanning, ontdekking en Latijs-Amerika zit duidelijk goed bij Sam Van Tilt die bij uitgeverij Lannoo zijn kans kreeg zijn ervaringen op papier te zetten. Het resultaat mag er zijn: "Rum en kalasjnikovs" of een reis achter de schermen van Guatemala, El Salvador, Nicaragua en Venezuela. De passie en het engagement van de auteur zorgt er rechtstreeks voor dat de lezer van bij het begin in de greep zit van het verhaal en de duizenden kilometers die ons scheiden van die landen in één ruk worden geminimaliseerd tot een blik vanop de eerste rij.
Ook al kan je het boek niet klasseren onder typisch 'roman' of 'typisch reisverhaal' ... het geeft blijk van een mix van spanning, vreugde, verdriet, vriendschap, armoede, ernst en al datgene dat eigen is aan de 4 bezochte landen. De inhoud geeft de lezer op regelmatige tijdstippen de kans om over zichzelf na te denken en in te zien hoe goed we hier wel hebben, als is het nooit of te nimmer de bedoeling van de auteur om dergelijke sentimenten los te weken. Integendeel, in welke situaties hij aldaar ook verzeild geraakt ... de landen en hun bewoners stralen een apart gevoel uit die de auteur (en daarna ook door de lezer) telkens weer opnieuw aantrekt het avontuur ginder op te zoeken. Het is niet iedere mens gegund op deze wijze door het leven te gaan, maar als je het kan moet het zeker een beleving zijn. Gelukkig mogen we deelgenoot zijn van die van Sam Van Tilt.

"Rum en kalasjnikovs" van Sam Van Tilt is onder ISBN 902096447x uitgegeven door Lannoo en kost 17,95 euro.

 Het laatste boek uit het weekpakket is er één waarvan ik moet zeggen dat het lang geleden is dat ik er zulk één heb gelezen. Dat Tim Parks geen onbekende is in de boekenwereld en niet voor niets als 'de interessantste Engelse schrijver van dit moment' wordt omschreven, is het minste wat van de man kan gezegd worden. In "Buiten bereik" doet hij het verhaal van een gevierd tv-presentator en overtuigd Bourgondiër die op het hoogtepunt van zijn carrière noodgewongen op zoek gaat naar zichzelf en zijn omgeving. Dat hij hiervoor gezin, huis en werk achter zich laat en de eenzaamheid van de bergen opzoekt is een opgave waarin de lezer als door een lawine meegesleurd wordt. Onvermijdelijk wordt de lezer geconfronteerd met situaties die hij of zij laten stilstaan bij het eigen leven en het is dan ook de verdienste van Parks dat hij dat op een ongedwongen manier doet. Of het einde nu een goed of slecht einde kent ... hier wordt eigenlijk niet bij stilgestaan. Het is eerder het ganse verhaal dat overtuigt en de lezer de mogelijkheden biedt in eigen fantasie recreatief te zijn. Absoluut een aanrader al moet je eigen worden aan de schrijfstijl en de denkwereld van de gerenommeerde auteur. Maar da's het minste wat U kan proberen ...

"Buiten bereik" van Tim Parks is uitgegeven door De Arbeiderspers onder ISBN 9029563710 en kost 19,95 euro


Reageer (0)

16-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 leuke affiches VOL muziek (een tip voor 18 en 21april !
  


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neem een fotoshot van Gent en win .....

De stad is klaarwakker

Maak een foto van uw stad en win een workshop met topfotograaf Michiel Hendryckx.

 

 

U hebt zeker al toeristen foto’s zien nemen van uw stad. Maar toeristen kennen uw stad niet zoals u ze kent. U kent hoekjes en plekjes die verbogen blijven voor de toeristen of waar ze argeloos voorbijlopen. Uw stad is meer dan dat stadhuis of die kathedraal. Ze moesten eens weten wat dat plein of die boom voor u betekent.

Maar hoe vaak neemt u een foto van uw stad?

Maak de meest verrassende foto’s van verborgen en onbekende hoekjes, of gewoon van plekjes die u mooi vindt, vanuit uw eigen originele standpunt. Misschien vormt uw foto dan de basis voor onze advertentiecampagne die dit najaar loopt. En wie weet wint u op de koop toe een workshop met fotograaf Michiel Hendryckx.
Grijp dus tussen 18 april en 18 juni uw kans en laat anderen uw stad zien zoals alleen u ze kent.

Pak dus vlug uw fototoestel en zoek een aantrekkelijk, bruisend, levendig en kleurrijk Gents hoekje
en stuur de foto's naar www.thuisindestad.be

Een initiatief van Vlaams Minister van Stedenbeleid en Wonen (Marino Keulen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje genieten met ... Gents stadsdialect

Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde

Donderdag 27 april om 20 u

Koningstraat 18 - 9000 Gent

Zo gezegd, zo gezongen

Concertlezingen over stadsdialecten

georganiseerd door Trefpunt,

de KANTL en Muziekburo

De grote stadsdialecten: Gent

Trefpunt, de KANTL en Muziekburo organiseren in het voorjaar vier avonden
waarop telkens het dialect van één van onze steden 'gezegd en gezongen' wordt.

Eerst komt een ervaren dialectoloog aan het woord
over de taal van respectievelijk Brussel, Gent, Antwerpen of Brugge,
en na de pauze is er een optreden van een groep muzikanten in datzelfde dialect.

Op 27 april komt het dialect van Gent aan de beurt.
Voor de lezing tekent niemand minder dan Johan Taeldeman.
Het optreden wordt verzorgd door Walter De Buck en Wim Claeys, de troubadours van het echte Gents.


Johan Taeldeman (op foto rechts) kreeg in 2004 een Gentsch Handje !

Johan Taeldeman
doceerde Nederlandse taalkunde en dialectologie aan de Universiteit Gent.
Ook na zijn pensionering blijft zijn passie voor de dialectstudie en zijn liefde voor de dialecten, vooral die van Oost-Vlaanderen, onverminderd.
Hoewel hij geen Gentenaar is, kent hij het heden en het verleden van het Gentse dialect als niemand anders.
En ook over de toekomst ervan wil hij zeker zijn mening kwijt.

Walter De Buck begon begin jaren zeventig in het Gents dialect te zingen. Zijn repertoire bestaat uit liederen van
Karel Waerie, revue en café-chantant liederen en eigen werk.
Samen met Wannes Van de Velde en Willem Vermandere behoort hij tot de 3W'S.

Bron: http://www.nekka.be/fotodohv03.html

Wim Claeys
kennen we als oprichter van het Boombal en als muzikant bij o.a. Ambrozijn & Göze.
Hij is een volksmuzikant van deze tijd en zorgt al jaren voor een frisse wind doorheen het folklandschap.
Zijn optredens zijn doorspekt met grappige anekdotes in het Gents, zijn moedertaal, waarbij typische Gentse volksfiguren
 tot leven worden geroepen.




Toegang: 5 euro; met reductie (studenten, 60+, werkzoekenden): 3 euro.

Voorverkoop: Muziek- en Theatercafé Trefpunt, Bij Sint-Jacobs 18, 9000 Gent.

tel 09 225 36 76, fax 09 233 10 37, e-mail: info@trefpuntvzw.be

Reageer (0)

13-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentenummer van Culinaire Saisonnier en Ambiance

4 keer per jaar verrast de redactie van Culinaire Saisonnier de culinaire liefhebbers op een seizoensmagazine waarin niet alleen diverse produkten een bijzondere aandacht krijgen, maar tevens gerenommeerde en minder gekende restaurants in de kijker worden geplaatst. Om de lente 2006 in alle glorie te laten herleven zorgde hoofdredacteur Norbert Koreman voor een indrukwekkende inhoud: het slachtvarken - bruschetta - asperges - cress - mozzarella - duiven uit Anjou ...

cover_40_copy_400
















Uitstekende reportages, aangevuld met meerdere recepten en overduidelijke foto's maken dat het water bij menigeen zonder twijfel in de mond zal komen. Het magazine is principieel gericht naar de professionele gastronoom maar zoals ikzelf zal ook een ander onder de indruk zijn ... en is het nummer los verkrijgbaar aan 7,95 euro. Ga daarom eens op bezoek op www.saissonier.net en overtuig uzelf.  

Maar ook AMBIANCE, het magazine voor gastronomie, wijn & toerisme haalt het beste uit zichzelf naar boven. Zonet verscheen het aprilnummer (21ste jaargang - nr 3 !) waarin de redactie o.l.v. Dirk De Prins ondermeer stil blijft staan bij Marseille (als pittige eetstad), de wereldkeuken van Libanon, een ode aan het rund èn een ware Riesling-proeverij. 4 aandachttrekkers die diverse andere items omringen en iedere gastronoom een blik gunnen in de culinaire wereld. Het dossier 'Wallonië Luilekkerland' zorgt er o.a. voor dat U op slag verliefd wordt op een 20-tal Waalse gemeenten die niet alleen door hun authenticiteit maar ook door hun eigen streekprodukten als Waals Picardië door het leven zouden kunnen gaan. Aan U om te oordelen ... voor 5,95 euro verkrijgbaar in alle boeken-en krantenzaken.
www.ambiance.be kan Uw honger stillen !!



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwsbrief van Will Ferdy is van de pers !
 

De verse Nieuwsbrief van de Will Ferdyclub is weer van de persen gerold en geeft de liefhebber van Will's muziek en carrière zoals gebruikelijk de nodige informatie omtrent zijn komende acitiviteiten. Voor een totaaloverzicht verwijzen wij U naar de website www.willferdy.be doch via deze weg laten wij U toch genieten van een greep uit het aanbod.
Zo bedankt Will Ferdy al diegenen die hem op 9 maart j.l. niet zijn vergeten want de Gentse Hobokenaar werd die dag 79 !!!
Dit betekent dat 2007 een dubbel feestjaar zal zijn want naast zijn 80ste verjaardag staat de man ook nog eens 60 jaar op de planken ... hetgeen hij ongetwijfeld (hem en zijn entourage kennende) niet zomaar voorbij zal laten gaan.

Op woensdag 19 april omstreeks 22.00 uur zit Will samen met Jo Leemans, Jenny Tanghe en Willy De Clercq in het EEN-programma 'De tabel van Mendelejev' èn .... er zijn:

Gentse Feesten (juli 2006)      MUZIEKACADEMIE (Poel 17)


NIEUWE SHOW MET WILL FERDY EN JÜRGEN DE SMET

Tijdens de Gentse feesten zullen Will en Jürgen andermaal aanwezig zijn in het feestgebeuren.

Net als vorig jaar gaat hun nieuwste show “Charme van het Chanson” in première. Een liedjesprogramma met enkele titels uit de nieuwste Ferdy-cd, enkele grote successen en (vooral muzikale) grappige momenten. In de zomereditie van de clubbrief (begin juni) zullen alle details uitgebreid worden meegedeeld. En, vanzelfsprekend, ook alle voordelen waarvan de clubvrienden kunnen genieten: grote korting en de beste plaatsen.

De show gaat door op zondag 16/7 (15 u.), maandag 17/7 (20 u.), dinsdag 18/7 (15 u.), woensdag 19/7 (20 u.) en donderdag 20/7 (15 u.)


en EEN NIEUWE PRODUCTIE VAN JÜRGEN DE SMET

Op zaterdag 22/7 en zondag 23/7 presenteert Jürgen in dezelfde zaal een eigen productie.

Een muzikale happening in sprookjessfeer met o.a. Johan Schatteman als gast en Gladys De Mol als presentatrice. In een vorige succesvolle productie van Jürgen (Wien à la Carte) openbaarde Gladys zich als een bijzonder talentrijke en beloftevolle kracht.

We zijn benieuwd en houden U verder op de hoogte via deze Plietsplets-website ...



 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs