Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
21-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begijntjes worden herdacht op 29/10
Campo Santo - Sint-Amanduskapel SINT-AMANDSBERG / GENT foto:

Op zaterdag 29 oktober 2011 wordt om 15 uur in de Campo Santokapel hulde gebracht aan de begijnen en de meest markante grootjuffrouwen van het Groot Begijnhof Sint-Elisabeth in Sint-Amandsberg. 

Het Sint-Elisabethbegijnhof, opgericht omstreeks 1234 op het einde van de Hoogstraat, werd na bijna driekwart millennium definitief verlaten wegens moeilijkheden met het stadsbestuur. De begijnen verhuisden in 1874 naar een hagelnieuw hof in het ‘katholieke’ Sint-Amandsberg, net buiten de stadsgrens van Gent. Er volgde een periode van hoge bloei, met ongeveer zeshonderd begijnen. Na 1950 was er een snelle terugloop. In 2003 stierven de laatste begijntjes. Verenigingen, instellingen maar ook talrijke particulieren bevolken vandaag de conventen en begijnenhuisjes. Sinds 1998 staat het Groot Begijnhof op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Enkele honderden begijnen liggen begraven op het Campo Santo, de meesten samen in een gemeenschappelijke concessie. Ook de stoffelijke resten van het ‘heilig begijntje’ Theresia Verhaeghe werden naar hier overgebracht. 


Op het Campo Santo wijzen foto’s en teksten van leerlingen van het Sint-Janscollege de weg. Onder het toepasselijke thema ‘Comt in mynen hof’ wordt in de Campo Santokapel op de heuvel hulde gebracht aan de begijnen en hun meest markante grootjuffrouwen, meteen ook een evocatie van het ongemeen rijke begijnhofleven in Gent. Archivaris Cecile Vanooteghem behandelt de geschiedenis van het Groot Begijnhof, pater Raymond Van Wassenhove heeft het over leven en spiritualiteit in het begijnhof, Lieven Decaluwe als voorzitter van de vzw Begijnhof Sinte-Elisabeth behandelt de situatie vandaag en kijkt naar de toekomst: hoe wordt er gewoond en gewerkt in het Groot Begijnhof na de begijnen. Een tentoonstelling, projectie van historisch film- en beeldmateriaal en een uitbeelding van het Lied van de Regel door leerlingen van het Sint-Janscollege luisteren de plechtigheid op. Na afloop wordt de receptie van het stadsbestuur aangevuld door de brouwerij Verhaeghe uit Vichte (eigendom van de familie waartoe het ‘heilig begijntje’ en ook grootjuffrouw Julia Verhaeghe behoorden) met haar beste kwaliteitsbieren. Voor deze uitzonderlijke plechtigheid verleent de Stad Gent haar medewerking aan het Beschermcomité Campo Santo en het Sint-Janscollege. 

Praktisch:  Bijeenkomst op zaterdag 29 oktober 2011 om 15 uur aan het oud gemeentehuis van Gent-Sint-Amandsberg. De tentoonstelling met beeldpresentatie in de kapel is ook toegankelijk op zondag 30 oktober en dinsdag 1 november 2011, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.

Reageer (0)

13-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARNE VANHAECKE eindelijk enkele avonden in GENT !!

 

Vanwaar Arne zijn fascinatie met luizen?...

Hoe ontdekte Arne nu het werkelijke nut van Pythagoras?...

Waarom is Berlijn zijn ultieme droomstad?...

Wie is nu die mysterieuze Isabelle?...

Heeft Arne een alcoholprobleem als het op romantiek aankomt?...

Dit en andere lichtjes van de pot gerukte “matters of the heart” kom je allemaal te weten tijdens zijn concertreeks in het Tinnenpottheater in Gent.

Arne vertelt, speelt, huilt en lacht.

Begeleid door multi-instrumentalist Andries Boone.

Integer en intiem.

dinsdag 18 - donderdag 20 - vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober
telkens om 20.00 uur in Tinnenpot (Gent)
Reservatie: 09/225.18.60 of tinnenpotinfo@telenet.be

Tickets: 12 EURO

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele nieuwigheden op muzikaal vlak !!



Met haar 2 vorige albums, “De Mooiste Dag” en “100%”, kroop Lindsay resoluut uit de schaduw van haar grote broer Christoff en vestigde ze zich stevig in het kransje van Vlaanderens favoriete artiesten. Beide albums gingen ruim meer dan 10.000 keer over de toonbank en bereikten vlot de gouden status. Momenteel werkt Lindsay hard aan haar nieuwe album, dat we eind oktober mogen verwachten, en het voorsmaakje is er alvast één dat absoluut smaakt naar meer!

Er zullen een pak mannen zijn die wensen dat deze nieuwe single over hen gaat, want welke gezonde man zou niet willen dat Lindsay tegen hem “Als Jij Me Kust (dan is het zomer)” zegt? Met deze single doet Lindsay in 1 klap de droevige zomer vergeten en pomt ze een zonnige lading vrolijkheid in het najaar!!

“Als Jij Me Kust (dan is het zomer)” van Lindsay is vanaf dinsdag 4 oktober verkrijgbaar bij Free Record Shop en ook via iTunes !

"Sweet Caroline" nieuwe single van Christoff

 En broerlief mag natuurlijk niet onderdoen, hé ! Als 2de track op de nieuwe single van Christoff - “Sweet    Caroline”, werd gekozen voor een  fantastisch en onuitgegeven duet met de Zuid-Afrikaanse superster Gerrie Pretorius. Christoff & Gerrie brengen samen een Zuid-Afrikaanse versie van misschien wel Christoff’s grootste hit - “Zeven Zonden”, wat in het Zuid –Afrikaans “Siewe Sonden” wordt. Een superleuk extraatje voor de fans!

De fysieke single van “Sweet Caroline”, met als bonustrack dus deze “Siewe Sonden”, is nu te koop bij Free Record Shop en ook verkrijgbaar op iTunes.



   Op zondag 10 april 2011 maakte het jonge en frivole meisjesduo Sugarfree als ‘supertip’ hun debuut in “anne’s Vlaamse 10” met de single “De Wind Fluistert Jouw Naam”. Wat volgde mag gerust als een sprookje omschreven worden. Deze leuke Nederlandstalige versie van “This Is The Life” van Amy McDonald stond wekenlang op nr.1 in de Vlaamse Ultratop 10 en staat nu, meer dan 20 weken na de release!!, nog steeds op #7 in diezelfde top.

Een dergelijk succes vraagt natuurlijk om een opvolger... en die is er nu! De meisjes van Sugarfree bleven hiervoor trouw aan hun succesvolle recept en namen ‘It’s Not Fair’ van Lily Allen onder handen. Gildy & Nathalie schreven een zeer leuke Nederlandstalige tekst op deze superhit en het resultaat, getiteld “Volg Je Hart”, mag er wederom wezen! Wij volgen alvast graag ons hart en wensen de meisjes opnieuw een nr.1 toe!

“Volg Je Hart” van Sugarfree is vanaf vrijdag 7 oktober verkrijgbaar bij Free Record Shop en ook via iTunes !

Alles in produktie van ARS ENTERTAINMENT en UNIVERSAL MUSIC ....

Reageer (0)

30-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENNIEUWS: Uitgeverij LANNOO - voor ieder wat wils

In deze rubriek gaan we telkens weer op zoek naar nieuwe uitgaven die ons hebben bereikt en waarvoor we graag wat plaats vrijmaken op deze website. Dankzij de jarenlange samenwerking met diverse uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland biedt dit ons de kans deze opmerkelijke boeken dichter bij onze lezers te brengen. 

Foto

Vandaag gaan we op zoek naar 3 nieuwe boeken in het gamma van uitgeverij LANNOO (Tielt):

 Het eerste boek dat onmiddellijk de aandacht trok is "HONKIE en PONKIE op de maan" van Jac Linders en geïllustreerd door Lie. Dit kinderboek past in het "Lannoo Retro"-genre en zal menig lezer met plezier vervullen. Want zelf deed de cover mij terugdenken aan de eigen kindertijd, een periode waarin deze twee guitige kabouters mijn avonden als ukje méér dan spannend maakten. Tussen 1962 en 1976 kwamen er immers 14 delen uit van deze kabouterserie waarvan er tot op heden twee zijn herdrukt door Lannoo. Deze is er één van en brengt ons naar het Beukenbos alwaar Koning Bom heer en meester is ... al is dit zonder Honkie en Ponkie gerekend. Want deze sloebers zijn altijd in voor een ondeugende streek om het dagelijkse kabouterleven, vervuld met hard werken en plezier zoeken, nog aantrekkelijker te maken. In de 19 hoofdstukken beleven zij de ene na de andere gebeurtenis die gelukkig telkens weer goed aflopen. Al zit een beetje spanning en fantasie in elke bladzijde verscholen en zullen de kinderoortjes snel gevuld worden. Zeker wanneer langzaam maar zeker de donkere avonden deel gaan uitmaken van ons dagelijks leven en een leuk kabouterverhaal de vredevolle verwachtingen van alle sloebers zonder twijfel zullen inlossen. Dat aan de tekst niet is gesleuteld waardoor deze origineel blijft, is een gelukkige keuze en van de vele illustraties kan je alleen maar goed dromen. Jac Linders, de auteur uit Roosendaal, zal een gelukkig man zijn.
Het boek bevat 104 pagina's en kost 16,99 EUR.

 Het tweede boek brengt ons eigenlijk al een beetje in de sfeer van de maanden oktober en november, een telkens terugkerende periode waarin een herdenking van WO I centraal staat. Met "Een Vlaamse Viking aan het front" wordt immers ook teruggegrepen naar die tijd en meerbepaald 13 oktober 1914 tot 12 november 1918. Een periode waarin hoofdfiguur Joris Lannoo en zijn vrienden zich als oorlogsvrijwilligers doorheen de vele veldslagen worstelden en waarin zij (en vooral Joris) de grote kloof tussen de Franstalige bevelvoerders en de Vlaamse piotten aan de kaak stelden. Grotendeels omdat de meeste Vlamingen ongeletterd waren en zij op goed geluk de bevelen aanhoorden en alzo de strijd aangingen. Ieder van ons weet wat er achter de linies van de IJzer is gebeurd, maar het verhaal dat over 160 pagina's is gespreid geeft de lezer een nog duidelijker beeld van de aldaar heersende toestanden en de manier waarop de bewustvolle Vlamingen hun oorlog beleefden ... doorheen tranen èn een glimlach. Lannoo en zijn vrienden konden zich dankzij hun humanioraopleiding opwerken tot het officierenkader en hiermee de vele Vlamingen (voornamelijk onderofficieren) ondersteunen waardoor een nieuw soort Vlaamse elite ontstond om de taaltoestanden binnen het Belgische leger intens te volgen ... hetgeen uiteindelijk uitmondde in de oprichting van een studiekring van Vlaamse intellectuelen: de Vikings. Een link naar priester Cyriel Verschaeve (oud-leraar van Lannoo) is dan ook vlug gemaakt. Diezelfde Joris (eigenlijk: Georges) nam tussendoor de drukkerij van zijn vader in Tielt over en bouwde die na 1919 (enkele maanden na zijn thuiskomst) uit tot één van de belangrijkste uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. Leuk weetje: het logo van de uitgeverij is tot op heden nog steeds een vikingenschip).
Auteur Romain Vanlandschoot maakte van zijn kennis van de Vlaamse Beweging en de vele persoonlijke (nog bestaande) documenten van Joris Lannoo gebruik om van dit boek een pareltje te maken.
"Een Vlaamse Viking aan het front" kost 17,99 EUR.

 Eindigen doen we deze keer met een kookboek waarin je alles te weten komt om zelf heerlijke desserts te maken: "Basic Patisserie". Het mag duidelijk zijn dat er vandaag de dag bijna dagelijks kookboeken worden uitgegeven en dat liefhebbers het bijzonder moeilijk hebben om hierin een (juiste) keuze te maken. Maar met dit boek mag ik u geruststellen want alleen al de schitterende fotografie van Lennert Deprettere zorgt voor een watertandgevoel bij elk gerecht dat door auteur Christophe Declercq wordt beschreven. Als banketleraar staat hij natuurlijk aan de bron, maar je moet het dan ook nog maar eens op een duidelijke en handige manier op papier kunnen zetten. Meer dan 45 recepten passeren de revue, netjes verdeeld over enkele hoofdstukken: cakes - drooggebak - bladerdeeg - koude puddingen - boterroomgebak - desserts - koekjes - sausen - decoraties met chocolade en suiker èn basisrecepten.
Zeg maar: van muffins en miserable, over sinaasappeltaartje en champagnemousse met aardbeiencoulis, tot kletskoppen, frangipane en suikerspin. Ieder recept met aanduiding van benodigdheden, de bereiding èn een tip ... aangevuld met werkfoto's zodat het ook voor leken (zoals ik mezelf wel zie) een haalbare kaart lijkt. Mijn dochter zocht en vond reeds enkele smakelijke recepten die aan mijn nieuwsgierige ogen en smaakpapillen werden toevertrouwd en ik moet zeggen: missie compleet geslaagd. Een must voor iedereen die graag eens de keuken induikt om te zorgen voor een verrassend dessert of tussendoortje.
"Basic Patisserie" telt 160 pagina's en kost 19,99 EUR.

Het weekend kan niet meer stuk ... met één van deze boeken in uw directe omgeving ! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 1 oktober: Oost-Vlaamse MOLENDAG



Op zaterdag 1 oktober, tussen 10 en 18 uur, gooien tal van ambachtelijke molens opnieuw hun deuren open voor de Oost-Vlaamse Molendag. Vier provinciale molens zijn zelfs in volle werking. 

   

foto's: Damien De Leeuw

Je kan windmolen Meuleken 't Dal (Zingem), windmolen Fauconniersmolen (Lede), windmolen Roomanmolen (Sint-Pauwels) en watermolen Zwalmmolen (Munkzwalm) in volle actie zien. In de Zwalmmolen kan je snuisteren tussen oude molenboeken op de molenboekenmarkt. 
Voor alle info over de Oost-Vlaamse Molendag: 
www.vlaamsemolens.com en www.molenforum.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloednieuw Sierteeltmuseum in Lochristi

pastorie zaffelare      logo Lochristilogo Lochristi

Zopas opende op de vernieuwde site van de pastorie van Zaffelare het gloednieuwe Sierteeltmuseum. In de bovenverdieping van het geklasseerde pastorijgebouw loodsen een aantal markante historische figuren je door de geschiedenis van de sierteelt. 

Zo kan je de voornaamste Lootse succesbloemen (azalea's, begonia's, camelia's en orchideeën) van dichtbij bekijken, kan je ook filmpjes bekijken en krijg je het socio-economische verhaal van de lokale sierteelt te zien. De indrukwekkende tuin met talloze bloemen- en plantensoorten en serres vormt middenin het dorp een groene long van liefst 6500 m² waar iedereen dag in dag uit kan van genieten. Voor alle info: www.lochristi.be

Bezoek LoS - Lochristi Sierteeltmuseum 

  • Vrij bezoek: 
    Elk laatste volledige weekend van de maand op zaterdag en zondag van 10u tot 17u. Toegang kost 3 euro. 
  • Groepsbezoek:
    Als je met jouw groep het sierteeltmuseum bezoekt, dan staat jullie altijd een gids te woord die de sierteelt door en door kent. Een bezoek bestaat uit een inleidend filmpje, gevolgd door een uitgebreide rondleiding in het museum en in de botanische tuin. De mogelijkheid bestaat om te beginnen of te eindigen met koffie.

    Een groepsbezoek gebeurt steeds op afspraak. Dien jouw aanvraag min. 4 weken vooraf in, via bezoeklochristi@lochristi.be of 09 326 88 27.

    Het tarief voor groepsbezoeken bedraagt 50 euro plus 2 euro/persoon die deel uitmaakt van de groep (max. 25 personen/groep).

    Er is koffie te verkrijgen met koffiekoeken of met het Lootse Bloemengebakje (5 euro/persoon). Geef dit vooraf door bij de reservatie.
  • Schoolbezoek:
    Schoolbezoeken kunnen enkel op afspraak via bezoeklochristi@lochristi.be of 09 326 88 27. De toegang voor leerlingen en begeleiders van scholen in Lochristi is gratis.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondshopping in MIAT op 6/10

Affiche Kunstsuperette

Tijdens de avondshopping op donderdag 6 oktober 2011 valt er vanalles te beleven in het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel (MIAT). Kunstsuperette toont jong designtalent, Swishing biedt de mogelijkheid om kleren te ruilen en er worden historische filmpjes getoond en een minirondleiding voorzien over consumptie. Ook de museumshop is open tot 22 uur.

Kunstsuperette@MIAT

Kunstsuperette bestaat dit jaar vijf jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Tijdens de avondshopping organiseren Kunstsupperette en Swishing samen een gratis evenementt. In het MIAT kan men het jonge designtalent ontdekken tussen de museumstukken, van fashion, juwelen en interieur tot fotografie, accessoires en kinderkledij. De Swishing start om 19 uur met een kledingcontrole. Heb jij nog kleren om te swishen, inschrijven kan nog op de website www.swishing.be. De band CatCatCanary sluit om 21.30 uur de avond af.

Consumptie alom

In het retro filmzaaltje van het museum kan men genieten van een unieke selectie historische filmpjes met reclame en consumptie als rode draad.
Om het half uur is er in het museum een gratis minirondleiding van een kwartier over het ontstaan van de consumptiemaatschappij en de opkomst van de grootwarenhuizen. De eerste rondleiding start om 18.30 uur, de laatste om 21.30 uur.

Museumshop geopend

Naast boeken over de verschillende facetten van de industriële samenleving en textiel, biedt de museumshop een platform voor bijzondere ontwerpers. Uit eigen huis zijn er handdoeken te koop gemaakt op de historische textielmachines en kleurrijke plaids geweven aan een handweefgetouw.

Praktisch

Op donderdag 6 oktober 2011 van 18 tot 22 uur avondshopping en Kunstsuperette in het MIAT. 
De toegang is gratis 
Voor Swishing: vooraf inschrijven via de website
www.swishing.be, de toegang is 10 euro.

het museumgebouw

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van het Bos zorgt ook voor actie in Gent

           Geboortebos 2009

Van zaterdag 9 tot zondag 16 oktober 2011 is het opnieuw Week van het Bos. Ook de Stad Gent doet mee. Met een wandeling op zondag 9 oktober 2011 en een busrit op zaterdag 15 oktober 2011 stelt de Stad Gent de nieuwe bosjes in de kijker. Op zondag 16 oktober 2011 plant ze opnieuw met jonge ouders een stuk geboortebos aan.

Wandeling op zondag 9 oktober 2011

De Stad Gent werkte met de Vlaamse overheid een regeling uit voor boscompensatie. Bouwheren die bos moeten rooien voor hun bouwplannen, kunnen nu ook kiezen voor een Gentse financiële boscompensatiebijdrage. Met de budgetten die de Stad Gent zo verzamelt, plant ze bos aan op Gents grondgebied. Dat doet de Stad Gent onder meer in de Buffer R4.

Op zondag 9 oktober 2011 organiseert de Groendienst een begeleide wandeling in dit nieuwe bos. De wandeling start om 10 uur aan de Liefkensstraat ter hoogte van de Lieve. Ze eindigt om 12 uur.

De Buffer R4 is een nieuw park en bos met een oppervlakte van ongeveer 14 hectare. De buffer strekt zich uit langs de nieuwe verkaveling Lange Velden in Wondelgem. Hier werd een smalle vallei met een waterloop uitgegraven. Het grootste deel van de Buffer R4 is bos. Een gedeelte daarvan mag zich spontaan ontwikkelen. Een deel werd aangeplant. De Buffer R4 is nog volop in aanleg. Een groot deel van de beplanting werd al uitgevoerd. De rest wordt in het voorjaar van 2012 afgewerkt.

Op de begeleide wandeling krijgen de deelnemers uitleg over de bebossing van de Buffer R4 en de verdere ontwikkeling van dit park en bos. Ze krijgen ook uitleg over bos en natuur in Gent.

Busrit op zaterdagnamiddag 15 oktober 2011

In 2009 en 2010 riep de Stad Gent alle actoren in Gent op om bos en bomen aan te planten. Onder de noemer ’15.000 bomen voor Gent’ plantte de Stad Gent ook zelf bosjes aan. Tijdens een busrit op zaterdag 15 oktober 2011 bezoeken we enkele van die bosjes. In totaal komen een vijftal locaties aan bod. De deelnemers krijgen uitleg over de gekozen boomsoorten en de opbouw van de geplante bossen. Ze komen ook meer te weten over bos en natuur in Gent. 

Het wordt geen klassieke boswandeling, maar een ontdekkingstocht naar enkele nieuwe bosgebiedjes.

Aanplanten Geboortebos 2010

Voor het derde jaar op rij wordt er in Gent ook nieuw bos geplant tijdens de Week van het Bos. Op zondag 16 oktober 2011 zijn weer alle ouders van nieuwe Gentenaartjes uitgenodigd om een geboortebos aan te planten. Dit jaar zijn dat de ouders van 3.503 Gentse kinderen die in 2010 geboren werden. Zij kregen eind augustus een persoonlijke uitnodiging in de bus.

Het Geboortebos 2010 leunt aan bij de vorige twee percelen geboortebos. Het is opnieuw gelegen in de toekomstige Groenpool Gentbrugse Meersen, op het einde van de veldweg in de Koningsdonkstraat.

Praktisch

Zondag 9 oktober 2011 - wandeling door de Buffer R4

·         Van 10 tot 12 uur

·         Start en einde aan de Liefkensstraat ter hoogte van de Lieve

·         Deelname is gratis

·         Inschrijven tot en met woensdag 5 oktober 2011 via Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur), e-mail gentinfo@gent.be.

Zaterdag 15 oktober 2011 – busrit langs verschillende nieuwe bosgebiedjes in Gent

·         Van 14 tot 15.30 uur

·         Start en einde aan de Groendienst, Ferdinand Lousbergskaai 32, 9000 Gent

·         Deelname is gratis

·         Inschrijven tot en met zaterdag 8 oktober 2011 via Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur), e-mail gentinfo@gent.be

Zondag 16 oktober 2011 – aanplanten Geboortebos 2011

·         Alle ouders van Gentse kinderen geboren in 2010

·         Van 13.30 tot 17.30 uur

·         In de Groenpool Gentbrugse Meersen

Reageer (0)

29-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek van de bovenste plank bij ARS Entertainment

Ook nu weer zorgen ARS Entertainment en Universal Music voor enkele uurtjes muzikaal genot met een paar CD's die méér dan de moeite waard zijn om ze op deze website in de kijker te plaatsen. Wat dacht u hiervan:



De afgelopen weken en maanden griftten er zich weer een pak heerlijke songs in het collectieve geheugen van de StuBru-fans. Het werd dan ook tijd om deze hits, die op geen enkele andere StuBru-compilatie staan, te verzamelen op een gloednieuw volume van de vermaarde "Life Is Music" reeks. Studio Brussel presenteert dan ook met trots "Life Is Music 2011 vol.2".

Met onder meer: Elbow, Goose, Chase & Status, Katy B, Foster The People, Lady Linn, Fleet Foxes, Coldplay, Triggerfinger, Lenny Kravitz, School Is Cool, dEUS …

"Life is Music 2011 vol.2" (2CD), een compleet overzicht van het beste wat de Studio Brussel playlist te bieden heeft! Nu overal verkrijgbaar.

Tracklist

CD1
1. ELBOW - Lippy kids (Live @ Rock Werchter 2011)
2. COLDPLAY - Every teardrop is a waterfall
3. dEUS - Constant now
4. SCHOOL IS COOL - In want of something
5. MILOW - Little in the middle
6. SHERMAN - Days go by
7. THE KOOKS - Junk of the heart (Happy)
8. FLEET FOXES - Lorelai
9. JONATHAN JEREMIAH - Heart of stone
10. MORNING PARADE - Under the stars
11. LENNY KRAVITZ - Stand
12. MILES KANE - Rearrange
13. KAISER CHIEFS - Little shocks
14. TEDDIEDRUM - Odd lovers
15. JAMIE WOON - Shoulda
16. JAKWOB - Right beside you
17. EXAMPLE - Changed the way you kissed me
18. CHASE AND STATUS FT DELILAH - Time
19. AMATORSKI - Soldier
20. ADELE - Set fire to the rain

CD2
1. FOSTER THE PEOPLE - Pumped up kicks
2. NOAH AND THE WHALE - Tonight's the kind of night
3. COLD WAR KIDS - Finally begin
4. DAS POP - Skip the rope
5. ALICE GOLD - Runaway love
6. DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG - Get Spanish
7. CUSTOMS - Harlequins
8. BALTHAZAR - The boatman
9. INTERGALACTIC LOVERS - Shewolf
10. HOOVERPHONIC - One two three
11. THE SHOES - People Movin
12. ULTRASONIC 7 - Work it out
13. LADY LINN AND HER MAGNIFICENT SEVEN - Little Bird
14. FLIP KOWLIER - Mama (Nowo homme hon?)
15. RIZZLE KICKS - Down with the trumpets
16. HARD-FI - Good for nothing
17. DEATH CAB FOR CUTIE - You are a tourist
18. THE VACCINES - All in white
19. TRIGGERFINGER - Let it ride
20. GOOSE - Synrise (Jef Neve Piano Version)

Wie echter liever de heerlijke deuntjes van "La douce France" beluistert en hiermee herinneringen aan de voorbije vakantie losweekt zit goed met:

De gloednieuwe verzamelaar “VIVE LA FRANCE” bundelt de mooiste Franse chansons van de jaren vijftig tot nu in een schitterende box . Op maar liefst 3 CD’s passeren de allermooiste chansons de revue.

Van de nostalgische klanken van Edith Piaf, Claude François, Hervé Vilard, Patricia Kaas, Johnny Hallyday, Charles Trenet en Michel Delpech tot de romantiek van o.a. Gilbert Bécaud, Jean Ferrat, Michel Sardou, Serge Gainsbourg, Brigitte Bardot, Nicoletta en Serge Lama.

“VIVE LA FRANCE” (3CD) doet u ongetwijfeld zalig wegdromen naar het land van kaas, wijn en prachtige muziek! Nu overal verkrijgbaar.

Tracklist

CD1 1. Michel Delpech - Pour un flirt / 2.
Gilbert Bécaud – Nathalie / 3. Dalida & Alain Delon - Paroles... paroles... / 4. Christophe – Aline / 5. Jane Birkin avec Serge Gainsbourg - Je t'aime... moi non plus / 6. Johnny Hallyday - Que je t'aime / 7. Jean Ferrat - La Montagne / 8. Serge Lama - Je suis malade / 9. Serge Reggiani - Le Vieux couple / 10. Georges Brassens - Brave Margot / 11. Catherine Ferry - 1, 2, 3 / 12. Grace Jones - La vie en rose / 13. Guesch Patti – Etienne / 14. Caroline Loeb - C'est la ouate / 15. Mort Shuman - Le lac Majeur / 16. Georges Moustaki - Le métèque / 17. Nicoletta - Mamy Blue / 18. Pierre Groscolas - Lady Lay / 19. Michel Sardou - Les lacs du Connemara

CD2 1. Adamo - Sans Toi Mamie / 2. Frida Boccara - Un Jour Un Enfant / 3. Gilbert Montagné - Les sunlights des tropiques / 4. Linda De Suza - Une fille de tous les pays / 5. Hugues Aufray - Adieu monsieur le professeur / 6. Brigitte Bardot - Harley Davidson / 7. Amina - Le dernier qui a parlé... / 8. Gilles Dreu – Alouette / 9. Renaud - Morgane de toi / 10. Nicole Rieu - La Goutte D'Eau / 11. Carla Bruni - Quelqu'un m'a dit / 12. Mickael Miro - L'Horloge Tourne / 13. Calogero - C'est Dit / 14. Axelle Red - Kennedy Boulevard / 15. Patricia Kaas - Mademoiselle chante le blues / 16. Rika Zaraï – Casatschok / 17. Jean Gabin - Maintenant je sais / 18. Les chats sauvages - Twist à Saint Tropez / 19. Poppys - Non, non, rien n'a changé

CD3 1. Claude François - Belles! Belles! Belles! / 2. Hervé Vilard - Capri c'est fini / 3. Yves Duteil - Prendre un enfant / 4. Charles Trenet - La mer / 5. Sacha Distel - Monsieur Canibale / 6. C. Jérôme - C'est moi / 7. Philippe Swan - Dans ma rue / 8. Leopold nord & vous - C'est L'amour / 9. Khaled – Aïcha / 10. Manau - La Tribu De Dana / 11. Zaz - Je Veux / 12. Viktor Lazlo - Canoe rose / 13. Enrico Macias - Enfants de tous pays / 14. Les compagnons de la chanson - Les Trois Cloches / 15. Nicolas Peyrac - So Far Away From L.A. / 16. Serge Gainsbourg - Je suis venu te dire que je m'en vais / 17. Vicky Leandros - Après toi / 18. Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien / 19. Jacques Brel - Ne me quitte pas

En geen 2 zonder 3 ... voor de èchte feestvierders èn allen die voetbal in hart en nieren beleven:


FC DE KAMPIOENEN, de langstlopende en meest succesvolle VRT-productie allertijden, is zonder twijfel de populairste Vlaamse sitcom ooit. Aan de hilarische avonturen van de sympathiekste Vlaamse voetbalploeg kwam dit jaar een eind, maar de allerlaatste aflevering was geenszins een afscheid, zo bleek. De herhalingen van de vorige reeksen zijn nog steeds goed voor kijkcijfers die rond het miljoen (!) schommelen, de Kampioenen-expo met de decors werd verlengd wegens enorm succes, de Kampioenenstrips zijn een vaste waarde in menig Vlaams huishouden, en ga zo maar door.

Carmen, Boma, Pascalleke, DDT, Xavier en de rest van De Kampioenen verzamelden nu voor hun vele fans ook al hun favoriete feestliedjes op de gloednieuwe 3CD "FC DE KAMPIOENEN FEESTHITS"! 3 CD’s lang de grootste ambiancenummers en meezingers uit Vlaanderen én van het voetbalveld! Exclusief op de CD vindt u uiteraard het overbekende themanummer van FC De Kampioenen, maar ook een nagelnieuw nummer van Carmen! En alsof dat niet genoeg is, wordt de CD doorspekt met de bekendste en ondertussen ook legendarische oneliners uit de Kampioenen-reeks. Wie kent (en gebruikt) er immers niet "Mijn Gedacht!", "Zal't gaan ja!" of "Pascalleke, voor mij nen dagschotel!"

"FC DE KAMPIOENEN FEESTHITS", een Kampioenenbal van 3CD's vol ambiance, die elke rechtgeaarde Kampioenenfan in zijn collectie dient te hebben! Nu overal verkrijgbaar.

Tracklist

CD1
1 FC De Kampioenen - Themalied
2 Duck Sauce vs DDT - Zal 't Gaan Ja?
3 Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
4 Kool & The Gang - Celebration
5 SAMPLE - Een Goe Gedacht Mijn Gedacht
6 Willy Sommers - Laat de zon in je hart
7 Paul Severs - Zeg eens meisje
8 Gibson Brothers - Que Sera Mi Vida
9 Lorca - Ritmo de la noche
10 Rob de Nijs - Banger hart
11 SAMPLE - De Spelers Staan Als Nen Blok Achter Mij
12 Het Goede Doel - België
13 De Kreuners - Ik wil je
14 Bart Kaëll - Zeil Je Voor Het Eerst
15 Marianne Rosenberg - Ich Bin Wie Du
16 Anton Aus Tirol - Anton Aus Tirol
17 SAMPLE - Hallo Met Balthazar Boma
18 Soca Boys - Follow The Leader
19 Nelly Furtado - Forca
20 The Championettes - Elke keer opnieuw
21 Baccara - Yes Sir I Can Boogie
22 Lulu - Shout
23 Nottingham Forest - We got the whole world in our hands
24 De Deurzakkers - La la la van Strauss & co
25 SAMPLE - Man Man Man

CD2
1 SAMPLE - En Gij Hé Boefferke
2 The Championettes - In The Army Medley
3 Aretha Franklin - Think
4 Village People - YMCA
5 George Baker Selection - Paloma Blanca
6 Jody Bernal - Que si que no
7 Virtual Zone - Virtual Zone (Tom Boonen Edit)
8 De Pitaboys - Waar Is Da Feestje?
9 Lucy Loes - M'n zeekapiting
10 Katastroof - Zuipe
11 SAMPLE - Pascal, Nen Dagschotel!
12 Grand Jojo - Chef un petit verre
13 Tom Waes - Dos Cervezas
14 Jacques Vermeire - Mein Sonnenbril
15 Proclaimers - I'm Gonna Be (500 miles)
16 Los Lobos - La Bamba
17 Frans Bauer - Heb Je Even Voor Mij
18 Laura Lynn & De Romeo's - Naar De Kermis
19 SAMPLE - Prutsers!
Pottestampers!
20 Meat Loaf - Paradise by the dashboard light
21 Status Quo - Whatever you want
22 Kiss - I was made for lovin you
23 DJ Otzi - Hey baby
24 Helmut Lotti - You'll win
25 SAMPLE - Beestje Om Te Slapen

CD3
1 SAMPLE - Pascale, Tournée Générale!
2 The Championettes - Vlaamse Medley
3 Will Tura - Mooi t leven is mooi
4 Paul De Leeuw - Vlieg met me mee
5 Lange Jojo - Victor De Footballist
6 Hermes House Band - I Will Survive (La La La)
7 SAMPLE - Infa-fra-stu-structuur
8 André Hazes - Een beetje verliefd
9 Eddy Wally - Cherie
10 Guus Meeuwis - Per Spoor (Kedeng Kedeng)
11 Michel Delpech - Pour Un Flirt
12 Dolly Parton - 9 To 5
13 Barry White - The First, The Last My Everything
14 King Africa - La Bomba
15 SAMPLE - 10.000 euro Voor Een Beetje Gras?
16 Sam Gooris - Laat Het Gras Maar Groeien
17 Christoff - Zeven Zonden
18 Bart Peeters & The Radios - I'm Into Folk
19 Frank Dingenen - Allez Maurice
20 Gebroeders Ko - Boten Anna
21 Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
22 Natalia - I've Only Just Begun To Fight
23 Gary & The Pacemakers - You'll never walk alone
24 SAMPLE - Bloemen Verwelken, Scheepjes Vergaan
BONUS:
25 Carmen - Ali Baba De Amor



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milk Inc. bouwt verder aan succes met nieuwe single èn dubbel-CD



Afgelopen vrijdag daverde het Antwerpese Sportpaleis op haar grondvesten bij het 1ste van 3 Milk Inc.-concerten. Linda en Regi openden de festiviteiten rond het 15-jarig bestaan van de groep met hun nieuwe single “I’ll Be There (La Vache)”, een ijzersterke remake van de allereerste hit van Milk Inc – La Vache uit 1996. Anno 2011 klinkt de sample nog steeds verwoestend en dankzij een volledig nieuwe zanglijn en een heerlijk dubstep intermezzo, levert Milk Inc. 15 jaar na datum wederom een monsterhit af!



Best Of 2CD + DVD: Milk Inc. – “15” / Release: 14 oktober 2011

Naast de concertreeks in het Sportpaleis, wordt er naar aannleiding van het 15-jarig jubileum van Milk Inc. ook een dubbelCD uitgebracht met al de grootste hits uit hun ronduit indrukwekkende oeuvre. Bovendien zal er aan deze 2CD ook een DVD worden toegevoegd met het allerbeste uit 5 jaar Milk Inc. in het Sportpaleis. Deze Milk Inc. – “15” (2CD + DVD) zal vanaf vrijdag 14 oktober in de winkel liggen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe single Christoff knipoogt naar Neil Diamond



Met zijn nieuwe nr.1 album “Christoff & Vrienden” scheerde Christoff tijdens de zomermaanden hoge toppen in de albumcharts. Ondertussen ging "Christoff & Vrienden" meer dan 15.000 keer over de toonbank en lijkt Christoff weer stevig op weg naar platina. Op deze fantastische CD staan vooral duetten, zoals de nr.1 hits “Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen” met Willeke Alberti, “Mijn Nr.1” met het populaire accordeonduo The Sunsets en verder schitterende nummers met o.a. Jo Vally, Luc Steeno, Dana Winner, Gerard Joling en Andrei Lugovski, maar er staan ook 2 solonummers van Christoff op.

“Sweet Caroline” is 1 van die solonummers en dat wordt meteen ook de nieuwe single van Christoff. Met deze Nederlandstalige bewerking van de monsterhit van Neil Diamond zal Christoff ongetwijfeld héél Vlaanderen weer meesleuren in een allesverpletterende polonaisewals en hoopt de sympathieke zanger ook zijn 10de!! nr.1 hit op rij te scoren. Als 2de track op deze single werd gekozen voor een fantastisch en onuitgegeven duet met de Zuid-Afrikaanse superster Gerrie Pretorius. Christoff & Gerrie brengen samen een Zuid-Afrikaanse versie van misschien wel Christoff’s grootste hit “Zeven Zonden”, wat in het Zuid –Afrikaans “Siewe Sonden” wordt. Een superleuk extraatje voor de fans!!

"Sweet Caroline" van Christoff is nu te koop bij Free Frecord Shop en is verkrijgbaar op iTunes.

-------------------------------------

CONCERT CHRISTOFF & VRIENDEN

Zaterdag 19 november 2011 - Ethias Arena Hasselt

Info & reservatie: www.christoffenvrienden.be | tel: +32 (0)70 34 50 50 | www.sherpa.be

Reageer (0)

28-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierke palmt op zaterdag weer Huis van Alijn in
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De poppenkast (Spelleke van Folklore) maakt zich op voor het speelseizoen 2011-2012!


Jong en oud kunnen elke zaterdagnamiddag (en tijdens de schoolvakanties ook op woensdagnamiddag) de fratsen van Pierke en zijn kompanen volgen.

Op zaterdag 1 oktober begint Pierke aan een nieuwe reeks avonturen!

 

In het eerste Spelleke trekken Pierke en zijn vrienden naar het bos op zoek naar HET GROENE VUUR.

 

Net als Pierke op bezoek is bij zijn vriend Bertje Blijgemoed komt bosvrouwtje Katrien in paniek hulp vragen. In het Sparrenbos is een nare man met twee helpers komen wonen. Ze verjagen er alle mensen, dieren, kabouters, elfen en feeën. Sinds hun komst verschijnt er ’s nachts een groene gloed alsof er een groen vuur brandt. Pierke en de vrienden willen helpen en trekken naar het bos.

 

Praktische informatie

Aanvang van de voorstelling 14:30

einde voorzien 16:00

Max. 99 plaatsen, geen genummerde plaatsen

Ticket: 3,5 euro volwassenen/kinderen vanaf 3 jaar

Tickets via www.uitbureau.be of T09/2337788

loket: Kammerstraat 19, 9000 Gent

 

De volledige speelkalender voor 2011-2012 kan u vinden op www.huisvanalijn.be (agenda)

Hendrik Pierke

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FUNMAP zorgt voor kennis en cultuur in eigen stad

De Funmap is een speelse gids in de vorm van een fotozoektocht, waarmee je steden en de natuur ontdekt en beleeft. Ook Gent heeft nu haar eigen Funmap. Bezoekers én Gentenaars kunnen de stad op een speelse en avontuurlijke manier verkennen.

Cover Funmap. © funmap emm verheyden


Wanneer was de laatste keer dat je de tanden telde van een vuurspuwende draak?
Hoe lang is het geleden dat je uit een kanon werd geschoten?
Hinkelde je ooit al 's een kerk binnen?
Kwam je ooit al 's een acht meter hoge skater tegen?

Deze en nog vele andere opdrachten komen voorbij in de Funmap over Gent. Met deze zoektocht ontdek je nieuwe plekken of herontdek je je eigen stad door er anders naar te kijken. Het enige wat je vooraf weet, is je vertrekpunt. Van daaruit leiden foto's je vrolijk doorheen bruisend Gent. Onderweg los je een aantal grappige vragen op en krijg je hapklare weetjes en anekdotes geserveerd.

De Funmap Gent leidt je van aan het Gravensteen, doorheen het graffiti straatje langs het Lam Gods naar het Zuidpark en de Sint-Pietersabdij. Onderweg tel je volop azalea's, beklim je een eeuwenoude burcht en wuift een engel je toe.

Funmap Gent bestaat in het Engels en het Nederlands. Het boekje kost 9,5 euro en is te koop bij het infokantoor van Toerisme Gent (raadskelder Belfort). Ze kwam tot stand met steun van EFRO in het project Gent: Bloemenregio.

Informatie:

Dienst Toerisme
Predikherenlei 2
9000 Gent
Tel.: 09 266 56 60
Fax: 09 266 56 73
E-mail:
visit@gent.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 3 keer Victoria Deluxe met nieuwe productie

VICTORIA DELUXE HEEFT NIEUWE PRODUCTIE:

“Groot Pistakulair Kakitalistisch Speektakel”

 

Maandenlang werkt het Gentse Victoria Deluxe telkens aan een nieuwe toneel productie op basis van improvisaties én met niet opgeleide acteurs. Meestal ook met muzikanten. Het resultaat is meestal niet voor de handliggend, zeer levendig en levenecht theater met een uitgesproken sociale bewogenheid rond actuele themata. Het belooft niets anders te worden in hun nieuwste voorstelling die volgend weekeinde in première gaat: “Het Groot Pistakulair Kakitalistisch Speektakel”

 

Regisseur van dit“speektakel” is Frederique Lecomte. In 2006 maakte Victoria Deluxe voor het eerst kennis met deze bezielster van “Théâtre et Réconciliation” tijdens een internationaal colloquium over de sociaalartistieke praktijk in de Gentse Vooruit. Het werd het begin van wederzijdse artistieke vriendschap en latere effectieve samenwerking. Op een Soirée Deluxe speelde ze met haar Brusselse theatergroep de voorstelling “Le Grand Pestacle”en in 2010 maakte ze “Belga Bordeelo” samen met Maison Folie uit Mons en Victoria Deluxe.

 

Het nieuwste stuk waarbij ze betrokken werd is noemen ze bij Victoria liever een “romantische revue” waarin 12 spelers op zoek gaan naar eenvoudige antwoorden op gecompliceerde vragen zoals: Hoe folter ik een bankier? Hoe kan ik weerstaan aan hypnose? Hoe kan ik een arme sukkelaar zodanig pijnigen dat hij/zij in opstand komt? Hoe breng ik een ode aan het miserabilisme? Hoe overleef ik de volgende financiële fusillade? Waar koop ik magische richtingaanwijzers?... Ruiken we hier geen absurdisme of minstens surrealisme?(F.N.)

 

De voorstellingen hebben nog plaats op 29, 30 september en 1 oktober om 20u00 in NTGent-Arca aan de Sint-Widostraat 4. Voor meer info & reservaties: 09 324 80 26 of via www.victoriadeluxe.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: Kinderboeken bij ABIMO

Foto  Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


NIEUWE KINDERBOEKEN BIJ UITGEVERIJ ABIMO VOOR SINT OF SANTA

 

Zowel de heilige Sinterklaas als de profane Kerstman houden van erudiete kinderen en leggen niet zelden kinderboeken in klomp of sok. In de najaarsuitgaven van de Oost-Vlaamse uitgeverij Abimo kunnen ze alvast al gaan grabbelen.

Spikkel en Spekkie: De schat van Spek Pirat


Succesauteur en veelschrijver Marc De Bel liet een tweede verhaal verschijnen in zijn reeks ‘Spikkel en Spekkie”. Na “De kroketraket” is er nu vers van de pers “De schat van Spek Pirat (sic)”. De eenvoud waarmee Marc De Bel boeiend weet te vertellen is inmiddels zijn belangrijkste waarmerk. Dat maakt zijn boeken en boekjes uiterst toegankelijk. Volwassenen zullen zich zelden vervelen bij het voorlezen en zullen niet snel een paragrafe, laat staan een bladzijde overslaan.

“De schat van Spek Pierat” beantwoordt weer helemaal aan die verwachtingen. Het  zeventig bladzijden tellende boekje, nogal braaf geïllustreerd door Frida Van Raevels, vertelt het verhaal van de boezemvrienden Spikkel en Spekkie, heerlijk avontuurlijk ongedierte, die altijd samen plannen smeden… en die ook uitvoeren. Vaak niet zonder tegenwerking, gevaar, onverwachte gebeurtenissen.

Als de ouders van het muizenmeisje Spikkel moeten naar een urgente volksvergadering want de slang Serpula gaat wild en dodelijk te keer. Oma komt babysitten, maar valt bijna onmiddellijk in slaap. Spikkel heeft een boot getekend en wil die nu samen met rattenkind Spekkie, die op bezoek gekomen is, ook bouwen.  Met wat gezamenlijke inzet slagen ze daarin en ze varen ermee uit, het avontuur tegemoet. Hoe dat afloopt kom je van de (voor)lezer te weten.

Willem Wilnie en Willeke Wel


“Willem Wilnie en Willeke Wel” van Meneer Zee en Gitte Vancoillie is een minder traditioneel kinderboek. Je kan het aan twee kanten beginnen lezen.

Als je opteert voor mogelijkheid één krijg je volgende inleiding te lezen: “Willeke Wel was koppig.  Kanonskogelkoppig. Als je weet hoe koppig het deksel van een confituurput kan zijn, dan weet je nog maar half hoe koppig hoe koppig Willeke is.”. Begin je andersom, dan luidt het: “Willem Wilnie was koppig. Als je weet hoe koppig een ezel kan zijn, dan weet je nog maar half hoe koppig Willem wel is.

Willem was zo koppig dat hij niet eens geboren wou worden en liever in de buik van zijn moeder wilde blijven wonen. Zevenenzeventig dokters en ierhonderdvierenveertig verpleegsters waren er nodig en op alternatieve wijze ook nog eens zevenentwintig boerentrekpaarden.

Maar ook Willeke was al obstinaat in de baarmoeder waaruit zij dan ook prompt ontsnapte, nadat ze daarin als een fanfare tekeer ging met haar prille handjes en voetjes.

Beeldrijker kan haast niet. De voor mij onbekende auteur Meneer Zee, daarbij zeer behoorlijk geholpen door illustratrice Gitte Vancoillie, gaat zo door. Geen enkel gebrek aan fantasie  

En creatief taalgebruik. Eén van de leukste en origineelste kinderboekjes die ik de laatste jaren mocht lezen.

“De schat van Spek Pirat” en “Willem Wilnie en Willeke wel” verschenen bij Uitgeverij Abimo en zijn in de betere (kinder)boekhandel te krijgen. (www.abimo.net)

 

 

Freek Neirynck (sienjaleur van dienst)

Reageer (0)

07-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS Entertainment overdondert met muzikale hoogtepunten
ARS Entertainment zorgde de voorbije vakantieperiode voor ongelooflijk veel muzikaal genot waarvan iedereen momenteel nog eens kan nagenieten. We selecteerden dan ook graag nog eens enkele toffe albums ... en stellen u volgende week enkele nieuwe uitgaven voor. om naar uit te kijken !!!!



De grootste Franse ambianceklassiekers worden door accordeonduo The Sunsets verzameld op hun gloednieuwe CD – “Route Du Soleil”. Op de tonen van absolute krakers als o.a. “Les Champs Elysées”, “Pour Un Flirt”, “J’Aime La Vie”, “La Ballade Des Gens Heureux”, “Gigi L’Amoroso” en “Les Lacs Du Connemara” begeleidden Annelies en Johan jou de voorbije 2 maanden feestelijk naar de vakantie-bestemming of zorgen ze nu nog voor het ultieme, zonovergoten laat zomergevoel wanneer je in het eigen regenachtige land de eerste werkdagen doorbrengt. Maar de muziek van the Sunsets geeft jou ongetwijfeld een fijn gevoel en de zin er tegenaan te gaan !

“Route Du Soleil” van The Sunsets ligt nu in de winkel !

Tracklist

1) Butterfly
2) Les Champs Elysées
3) Pour Un Flirt
4) Sous Le Ciel De Paris
5) Une Belle Histoire
6) Claude François Medley (Je Vais A Rio / Cette Année La)
7) La Ballade Des Gens Heureux
8) Gigi L’Amoroso
9) Aline
10) Les Filles Du Bord De Mer
11) This Melody
12) J’aime La Vie

BONUSTRACK
13) Les Lacs Du Connemara


Er waait onmiskenbaar een nostalgische wind doorheen de muziek dezer dagen. Vleugjes van de golden sounds uit de 50's, 60's en 70's geven de hedendaagse popnummers een frisse touch, en stuwen deze steeds vaker naar de hoogste regionen van de hitlijsten.

De gloednieuwe verzamelCD "Vintage Pop" bundelt de grootste en aanstekelijkste hits uit deze categorie. Met straffe namen als Lady Linn, Hooverphonic, Aloe Blacc, Eliza Doolittle, Duffy, Madcon, Amy Winehouse, Caro Emerald, Lily Allen, Broken Glass Heroes en vele anden.

Vintage Pop, een niet te missen, verslavende duik in de coole retrosound van nu!
Nu overal verkrijgbaar ... een produkt van ARS Enterainment en Universal Music.

Tracklist

1. Lady Linn - Cry Baby
2.
Eliza Doolittle - Pack Up
3. Duffy - Mercy
4. Amy Winehouse - Rehab
5. Madcon - Beggin
6. Gotye - Learnalilgivinalovin
7. Broken Glass Heroes - Let's Not Fall Apart
8. Rafael Saadiq - Radio
9. Fitz And The Tantrums - Moneygrabber
10. Kidda - Strong Together
11. Lily Allen - Fuck You
12. Amy MacDonald -- This Is The Life
13. Hooverphonic - The Night Before
14. Yael Naim - New Soul
15. Little Jackie - The World Should Revolve Around Me
16. The New Radio Kings - Dance Me To The End Of Love
17. Miss Li -- Oh Boy
18. Noisettes - Never Forget You
19. VV Brown - Shark In The Water
20. Gabriela Cilmi - Sweet About Me
21. Caro Emerald - Back It Up
22. Ben L'Oncle Soul - Seven Nation Army
23. Aloe Blacc - I Need A Dollar


De Schlagermuziek beleeft hoogdagen in Vlaanderen. Ze bereikt ook volop nieuwe generaties dankzij de uitverkochte zalen van menig Schlagerevenement. De gloednieuwe 2CD "DE GROOTSTE DUITSE SCHLAGERS" grijpt terug naar het prille begin, naar de absolute klassiekers uit het genre. Sommigen vaak gecoverd, andere als origineel nog steeds zeer populair op elk schlagerfeest, en ook bijna vergeten pareltjes om te herontdekken.

Met Semino Rossi, Freddy Breck, Hansi Hinterseer, Kristina Bach, Dennie Christian, Roy Black & Anita, Conny Froboess, DJ Ötzi, Die Flippers, Marc Pircher en veel veel meer!

"DE GROOTSTE DUITSE SCHLAGERS", een heerlijke verzameling van schlagerklassiekers op 2CD's!  Ars Enterainment en Universal Music natuurlijk !

Tracklist

CD1
01. Freddy Breck - Rote Rosen 02. Jürgen Marcus - Ein Festival Der Liebe 03. Hansi Hinterseer - Tiroler Berge 04. Heino - La Montanara (Das Lied Der Berge) 05. Tony Marshall - Schöne Maid 06. Conny Froboess - Zwei Kleine Italiener 07. Heintje - Ich Bau Dir Ein Schloss 08. Caterina Valente - Spiel Noch Einmal Für Mich, Habanero 09. Chris Roberts - Ich Bin Verliebt In Die Liebe 10. René Carol - Deinen Namen, Den Hab Ich Vergessen 11. Rudi Schuricke - Warum Weinst Du Kleine Tamara 12.
Costa Cordalis - Anita 13. Nicole - Papillon 14. Die Cappuccinos - Schenk Mir Den Letzten Tanz 15. Die Flippers - Ay, Ay Herr Kapitän 16. DJ Ötzi & Nik P. - Ein Stern (Der Deinen Namen Trägt) 17. Die Wildecker Herzbuben - Herzilein 18. Vicky Leandros - Theo, Wir Fahr'n Nach Lodz 19. Roy Black & Anita - Schön Ist Es Auf Der Welt Zu Sein 20. Dennie Christian - Rosamunde

CD2
01. Semino Rossi - Rot Sind Die Rosen 02. Cindy & Bert - Immer Wieder Sonntags 03. Peter Orloff - Ein Madchen Für Immer 04. Kristina Bach - Matador 05. Bata Illic - Michaela 06. Kastelruther Spatzen - Tränen Passen Nicht Zu Dir 07. Lolita - Seemann, Deine Heimat Ist Das Meer 08. Vico Torriani - Du Schwarzer Zigeuner 09. Gerhard Wendland - Tanze Mit Mir In Den Morgen 10. Gitte - Ich Will ‘Nen Cowboy Als Mann 11. Ivo Robic - Danke schön 12. Bernd Clüver - Der Junge Mit Der Mundharmonika 13. Karel Gott - Wie Der Teufel Es Will 14. Klostertaler - Oh La La 15. Christoff – Deine Blauen Augen 16. Jantje Smit & Oswald Sattler - Ich Zeig' Dir Die Berge 17.
Peggy March - Mit 17 Hat Man Noch Traüme 18. Marc Pircher - Sternenstaub 19. Nino De Angelo - Jenseits Von Eden 20. Roland Kaiser - Santa Maria

Reageer (0)

15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Fiesta 2011 - Digno Garcia para siempre (22/10/2011)




Het is dit jaar 27 jaar geleden dat in Geraardsbergen Digno Garcia (1919-1984) overleed.

Digno Garcia was een Paraguayaans harpist/componist die als cultureel ambassadeur naar Europa kwam en na zijn huwelijk in Geraardsbergen ging wonen. Hij was één van de eerste promotors van Zuidamerikaanse muziek in Europa en scoorde tal van hits zoals 'Guantanamera', 'La Felicidad', 'Brigitte Bardot' en vele andere bekende klassiekers.

 

‘La Fiesta-Digno Garcia para Siempre' onstond in 1994 naar aanleiding van de tiende verjaardag van Digno's overlijden. Op dit festival brengen Belgische en buitenlandse artiesten live interpretaties van Spaanse en Zuidamerikaanse klassiekers en eigenzinnige versies van eigen nummers.De eerste editie ging door in Geraardsbergen en verhuisde vervolgens naar het Cultureel Centrum de Werf in Aalst, en gaat sinds 1997 jaarlijks door in het ruimer bemeten Okapi Forum in Aalst.

De opbrengst wordt gebruikt om het muzikale erfgoed van Digno Garcia te beschermen.

 

Sinds 2009 verzorgt het restaurant Sint-Christophe uit Zulte het volledige cateringgedeelte van dit prachtige initiatief.

 

 


De komende editie van La Fiesta zal plaatshebben op 22 oktober in het Okapi Forum in Aalst


Programma :

  • Los Carios (ex-Digno Garcia)
  • Daniel Cardozo (ex- Digno Garcia)
  • Andrei Lugovski (Finalist Idool 2007)
  • Antonio Cortes (Finalist ‘Se llama Copla’ Canal Sur – Spanje) 
  • Maureen (Finaliste Idool 2011)
  • Manuel (Finalist Idool 2011)
  • Belle Perez

Presentatie : Herbert Verhaeghe (Radio 2).

Tickets :

27 € (gewone zitplaats)

                    32 € (business-seat)

 

Reserveren : CC De Werf   053/73 28 12

 

VIP-formules :

 

VIP-arrangement 1 : Business-seat + pauzereceptie : 65 € pp (uitverkocht)

VIP-arrangement 2 : Diner-champagnetafel ( 8 personen) : 1500€ incl. BTW

                    Diner-champagnetafel (10 personen) : 1750€ incl. BTW

                    Diner- champagnetafel (12 personen) : 2000€ incl. BTW

                    Individuele diner-champagneticket : 187,50 € pp incl. BTW

 

Contact en reservatie : 0477/844 968 of via diego.garcia@telenet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Raveel achterna in de Leiestreek

Naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag kreeg Roger Raveel, één van onze belangrijkste kunstschilders van na de Tweede Wereldoorlog, zijn eigen provinciale wandelroute in Machelen-aan-de-Leie. De nieuwe Roger Raveel wandelroute is 3,7 kilometer lang en biedt een aantrekkelijke mix van cultuur en natuur.


  


Startpunt is het Roger Raveelmuseum in Machelendorp, dat meer dan 200 schilderijen, een 500-tal tekeningen en een volledige verzameling grafiek van Raveel tentoon stelt. Na een bezoek aan het museum wandel je onder meer langs Raveels driedelige kunstwerk 'De palen van het onbeperkte', zijn ouderlijk huis en de gemeenteschool waar hij in de jaren '60 zijn atelier had. Andere kunstzinnige haltes zijn het geboortehuis van Leieschilder Roger de Backer (1897-1984), het graf van de beroemde Nederlandse schrijver Gerard Reve op de lokale begraafplaats en het kunstwerk dat voor Reve werd opgericht op het Georges-Jozef Imschootplein. Voor natuurpracht onderweg zorgt onder meer de lokaal heel befaamde Machelenput. Deze mooie Leiearm zou in de jaren '70 gedempt worden, maar bleef behouden dankzij de protestactie van Raveel op de Leie.

De wandelroute (€1,25) kan je bestellen via www.tov.be  onder 'publicaties'. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de editie Dansen in' t Park (19 - 21/8)

Dansen in 't Park 2010

Vijf jaar al organiseren Circa, Wisper vzw, Danshuis De Ingang en Polariteit de dansdriedaagse Dansen in ‘t Park in het Azaleapark in Gent-Sint-Amandsberg. Deze vijfde verjaardag moet gevierd worden en dit doen ze met een schitterend programma van muziekoptredens, dansinitiaties en dansdemonstraties, een dansfilm en een programma voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Toppers dit jaar zijn Cinedans uit Amsterdam, La Fanfare du Belgistan en voor de kleine bezoekers een volledig uitgewerkt kinderdorp met dansinitiaties, theaterworkshops en het kabinet van Professor Dokter Rythmus. Bovendien wordt elke avond afgesloten met een heus dansfeest in openlucht.

Vrijdag 19 augustus 2011 zijn er vanaf 15 uur verschillende workshops en dansinitiaties. Om 19 uur wordt de vijfde editie van Dansen in’t Park feestelijk geopend met een swingend optreden van Steamy Hazels & Gentse Hoppers gevolgd door de ‘swingzapoppin’ van Nomad Swing & Dipsy Doodles. Daarna wordt het startschot gegeven voor een onvergetelijk dansfeest in openlucht.

Zaterdag 20 augustus 2011 staat in het teken van ‘Gipsy’. Naast opnieuw een ruim aanbod aan workshops en dansinitiaties voor groot en klein overdag starten we de avond met de mysterieuze ritmes en hypnotiserende melodieën van La Fanfare du Belgistan.

Met hun overvloed aan instrumenten, hun sterke live reputatie en een zalige mengeling van stijlen zullen zowel liefhebbers van Balkan- en Arabische muziek, als jazz-fanaten aan hun trekken komen en zullen zij de dansvloer van Dansen in’t Park doen ‘ontploffen’.

Zondag 21 augustus 2011 komt traditioneel de passie naar boven en leidt ‘tango’ ons doorheen de dag en avond. Om 20 uur is er de live muziek van Trio Tangardi. De twee enthousiaste zusjes Joke en Rientje Van Oirschot (piano-viool) en bandoneonist Dieter Janssens brengen klassieke en moderne tango’s: de perfecte ingrediënten voor een geslaagd tangobal.

Vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag kun je ook nog deelnemen aan de dansworkshops: Oriëntaalse dans, hedendaagse dans, Capoeiera, Conga, Flamenco en Bollywood.

'Openlucht dansfilm': Cinedans kort

Cinedans komt helemaal uit Amsterdam met een uitzonderlijk filmprogramma voor de vijfde editie van Dansen in ’t Park. Een dansfilm is de samenvloeiing tussen twee verschillende media: dans en cinematografie. Het is niet alleen meer ‘beweging op het witte doek’; hedendaagse dansfilms zijn vaak autonome kunstwerken met een eigen taal en zeggingskracht: installaties, interactieve projecten, videoclips, enz.
Elke avond om 23 uur is er een uniek aanbod danskortfilms gekozen door Cinedans. Meer informatie staat op de website
www.cinedans.nl.

Voor kinderen is er Kinderen in’t Park met een uitgebreid programma voor peuters, kleuters en tieners, met tal van dansworkshops, theater en het mysterieuze Kabinet van Professor Doktor Rythmus.

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar extra aandacht besteed aan mensen met beperkingen. Zowel wat toegankelijkheid op het terrein betreft als de workshops. Op vrijdag 19 en zondag 21 augustus 2011 zijn er om 15 uur de workshops Inclusie-Swing en Inclusie-Tango door Pol Van Assche.

Praktisch

Deze dansdriedaagse is volledig gratis. Ter plaatste zijn voldoende mogelijkheden voorzien om te eten en te drinken. Het festivalterrein is deels overdekt; bij regenweer of felle zon kunnen bezoekers schuilen. Het Azaleapark is bereikbaar met het openbaar vervoer: bus 17 & 18 – P+R Oostakker, bus 71& 72 – Gent–Oostakker en bus 76, 77 & 78 richting Lochristi.

Dansen in ’t Park is een samenwerking van: Circa (Cultuurcentrum Gent) Wisper vzw, Polariteit vzw en Danshuis De Ingang, Cinedans en de partners Danspunt, Romy, zZmogh, De Ijs-ster en 2dehands.be

Reageer (0)

10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Castel krijgt eerbetoon met boek 'Een leven, een lied, een liederlijk leven

9789490243333 

Zowat 8 maanden voor ze 75 wordt, krijgt Alice Van Acker - zeg maar LILY CASTEL - een klein eerbetoon aan haar carière in het boek dat door journalist Alex De Teyger (ADT) werd neergepend met als titel " Een leven, een lied, een liederlijk leven".

Van zodra ik het in handen kreeg zocht ik een rustig plaatsje op om de 74 pagina's die aan haar zijn gewijd met veel enthousiasme door te nemen. Het doornemen werd uiteindelijk geïnteresseerd lezen en boeiend foto's bekijken, want het mag gezegd dat de danseres-actrice-zangeres sedert 1947 een ganse weg heeft afgelegd om de status als artiest te krijgen. Van balletmeisje op de Kouter tijdens de Gentse Feesten 1947, over presentatrice van de Gentse Spektakelbeurs en "Aperitief" (Radio Roeland), tot felgewaardeerde variétevedette met oog en oor voor acteren en zingen.

De auteur heeft ongetwijfeld niet alleen geput uit zijn eigen herinneringen en al dan niet verschenen artikels als journalist, maar zal bijkomend toch wel ettelijke uurtjes hebben doorgebracht in het gezelschap van Lily teneinde een allesomvattend beeld te vormen van de dame waarop Gent absoluut fier mag zijn. Het boekje is een bloemlezing van zowat alle gekende deelnames van Lily aan in het oog springende organisaties ... denk maar aan Ontdek de Ster, Canzonissima, Knokke Cup, Baccarabeker, Eurosongfestival ... maar ook haar sterke acteerprestaties in Boeing Boeing, Tussen diep en ondiep, de Harlow Sisters, Mijn Marie es Partie komen uitgebreid aan bod. En dan zijn foto's uit de goede oude tijd natuurlijk een welkome verademing en zorgen zij voor een melancholische herinnering.

 

Het spreekt voor zich dat bekende Gentenaars ook nog eens bekroond worden met tal van prijzen in eigen stad en dat was voor Lliy Castel zeker niet anders: een Gentsch Handje van de Gentsche Sosseteit (als eerste vrouwelijke laureaat in 1990), de Tony Fakkel Award in 1995 èn de viering van haar 60-jarige carrière op het Gentse stadhuis in 2009. Maar deze vermeldingen zijn eigenlijk ondergeschikt aan het respect dat zij altijd ontvangen heeft van de trouwe schare Gentenaars die zelfs nu nog aanwezig zijn op de optredens die ze her en der in het Vlaamse land nog brengt. Zoals tijdens de laatste Gentse Feesten (2011) waarop ze, samen met pianovirtuoos en vriend Johan Stolz, een uniek optreden gaf op het Laurentplein ... de plaats waarvan ze tussen 1989 en 1998 artistiek directeur was voor de invulling van de programma's tijdens de Gentse Feesten.

Ik heb met veel genoegen de pagina's verslondenen èn het moet gezegd:
het is en blijft een uitgave die iedere Gentenaar- verbonden met Gent, muziek, variéte èn Lily Castel - in huis moet halen.
Al was het maar omdat sommigen onder u ongetwijfeld nog een avondje hebben doorgebracht in het toenmalige "Chalet du Sud", luisterend naar het orkest van Michel Remy en genietend van zangeres Lily Castel.

Lily Castel


Het boek is een uitgave van BOLA EDITIONS en kost 14,95 euro (tot 30/09/2011 zonder verzendingskosten).
Bestellen via info@bola-editions.be of kijk eens via www.bola-editions.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs