Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
28-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierke palmt op zaterdag weer Huis van Alijn in
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De poppenkast (Spelleke van Folklore) maakt zich op voor het speelseizoen 2011-2012!


Jong en oud kunnen elke zaterdagnamiddag (en tijdens de schoolvakanties ook op woensdagnamiddag) de fratsen van Pierke en zijn kompanen volgen.

Op zaterdag 1 oktober begint Pierke aan een nieuwe reeks avonturen!

 

In het eerste Spelleke trekken Pierke en zijn vrienden naar het bos op zoek naar HET GROENE VUUR.

 

Net als Pierke op bezoek is bij zijn vriend Bertje Blijgemoed komt bosvrouwtje Katrien in paniek hulp vragen. In het Sparrenbos is een nare man met twee helpers komen wonen. Ze verjagen er alle mensen, dieren, kabouters, elfen en feeën. Sinds hun komst verschijnt er ’s nachts een groene gloed alsof er een groen vuur brandt. Pierke en de vrienden willen helpen en trekken naar het bos.

 

Praktische informatie

Aanvang van de voorstelling 14:30

einde voorzien 16:00

Max. 99 plaatsen, geen genummerde plaatsen

Ticket: 3,5 euro volwassenen/kinderen vanaf 3 jaar

Tickets via www.uitbureau.be of T09/2337788

loket: Kammerstraat 19, 9000 Gent

 

De volledige speelkalender voor 2011-2012 kan u vinden op www.huisvanalijn.be (agenda)

Hendrik Pierke

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FUNMAP zorgt voor kennis en cultuur in eigen stad

De Funmap is een speelse gids in de vorm van een fotozoektocht, waarmee je steden en de natuur ontdekt en beleeft. Ook Gent heeft nu haar eigen Funmap. Bezoekers én Gentenaars kunnen de stad op een speelse en avontuurlijke manier verkennen.

Cover Funmap. © funmap emm verheyden


Wanneer was de laatste keer dat je de tanden telde van een vuurspuwende draak?
Hoe lang is het geleden dat je uit een kanon werd geschoten?
Hinkelde je ooit al 's een kerk binnen?
Kwam je ooit al 's een acht meter hoge skater tegen?

Deze en nog vele andere opdrachten komen voorbij in de Funmap over Gent. Met deze zoektocht ontdek je nieuwe plekken of herontdek je je eigen stad door er anders naar te kijken. Het enige wat je vooraf weet, is je vertrekpunt. Van daaruit leiden foto's je vrolijk doorheen bruisend Gent. Onderweg los je een aantal grappige vragen op en krijg je hapklare weetjes en anekdotes geserveerd.

De Funmap Gent leidt je van aan het Gravensteen, doorheen het graffiti straatje langs het Lam Gods naar het Zuidpark en de Sint-Pietersabdij. Onderweg tel je volop azalea's, beklim je een eeuwenoude burcht en wuift een engel je toe.

Funmap Gent bestaat in het Engels en het Nederlands. Het boekje kost 9,5 euro en is te koop bij het infokantoor van Toerisme Gent (raadskelder Belfort). Ze kwam tot stand met steun van EFRO in het project Gent: Bloemenregio.

Informatie:

Dienst Toerisme
Predikherenlei 2
9000 Gent
Tel.: 09 266 56 60
Fax: 09 266 56 73
E-mail:
visit@gent.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 3 keer Victoria Deluxe met nieuwe productie

VICTORIA DELUXE HEEFT NIEUWE PRODUCTIE:

Groot Pistakulair Kakitalistisch Speektakel

 

Maandenlang werkt het Gentse Victoria Deluxe telkens aan een nieuwe toneel productie op basis van improvisaties én met niet opgeleide acteurs. Meestal ook met muzikanten. Het resultaat is meestal niet voor de handliggend, zeer levendig en levenecht theater met een uitgesproken sociale bewogenheid rond actuele themata. Het belooft niets anders te worden in hun nieuwste voorstelling die volgend weekeinde in première gaat: “Het Groot Pistakulair Kakitalistisch Speektakel

 

Regisseur van dit“speektakel” is Frederique Lecomte. In 2006 maakte Victoria Deluxe voor het eerst kennis met deze bezielster van “Théâtre et Réconciliation” tijdens een internationaal colloquium over de sociaalartistieke praktijk in de Gentse Vooruit. Het werd het begin van wederzijdse artistieke vriendschap en latere effectieve samenwerking. Op een Soirée Deluxe speelde ze met haar Brusselse theatergroep de voorstelling “Le Grand Pestacle”en in 2010 maakte ze “Belga Bordeelo” samen met Maison Folie uit Mons en Victoria Deluxe.

 

Het nieuwste stuk waarbij ze betrokken werd is noemen ze bij Victoria liever een “romantische revue” waarin 12 spelers op zoek gaan naar eenvoudige antwoorden op gecompliceerde vragen zoals: Hoe folter ik een bankier? Hoe kan ik weerstaan aan hypnose? Hoe kan ik een arme sukkelaar zodanig pijnigen dat hij/zij in opstand komt? Hoe breng ik een ode aan het miserabilisme? Hoe overleef ik de volgende financiële fusillade? Waar koop ik magische richtingaanwijzers?... Ruiken we hier geen absurdisme of minstens surrealisme?(F.N.)

 

De voorstellingen hebben nog plaats op 29, 30 september en 1 oktober om 20u00 in NTGent-Arca aan de Sint-Widostraat 4. Voor meer info & reservaties: 09 324 80 26 of via www.victoriadeluxe.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: Kinderboeken bij ABIMO

Foto  Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


NIEUWE KINDERBOEKEN BIJ UITGEVERIJ ABIMO VOOR SINT OF SANTA

 

Zowel de heilige Sinterklaas als de profane Kerstman houden van erudiete kinderen en leggen niet zelden kinderboeken in klomp of sok. In de najaarsuitgaven van de Oost-Vlaamse uitgeverij Abimo kunnen ze alvast al gaan grabbelen.

Spikkel en Spekkie: De schat van Spek Pirat


Succesauteur en veelschrijver Marc De Bel liet een tweede verhaal verschijnen in zijn reeks ‘Spikkel en Spekkie”. Na “De kroketraket” is er nu vers van de pers “De schat van Spek Pirat (sic)”. De eenvoud waarmee Marc De Bel boeiend weet te vertellen is inmiddels zijn belangrijkste waarmerk. Dat maakt zijn boeken en boekjes uiterst toegankelijk. Volwassenen zullen zich zelden vervelen bij het voorlezen en zullen niet snel een paragrafe, laat staan een bladzijde overslaan.

“De schat van Spek Pierat” beantwoordt weer helemaal aan die verwachtingen. Het  zeventig bladzijden tellende boekje, nogal braaf geïllustreerd door Frida Van Raevels, vertelt het verhaal van de boezemvrienden Spikkel en Spekkie, heerlijk avontuurlijk ongedierte, die altijd samen plannen smeden… en die ook uitvoeren. Vaak niet zonder tegenwerking, gevaar, onverwachte gebeurtenissen.

Als de ouders van het muizenmeisje Spikkel moeten naar een urgente volksvergadering want de slang Serpula gaat wild en dodelijk te keer. Oma komt babysitten, maar valt bijna onmiddellijk in slaap. Spikkel heeft een boot getekend en wil die nu samen met rattenkind Spekkie, die op bezoek gekomen is, ook bouwen.  Met wat gezamenlijke inzet slagen ze daarin en ze varen ermee uit, het avontuur tegemoet. Hoe dat afloopt kom je van de (voor)lezer te weten.

Willem Wilnie en Willeke Wel


Willem Wilnie en Willeke Wel” van Meneer Zee en Gitte Vancoillie is een minder traditioneel kinderboek. Je kan het aan twee kanten beginnen lezen.

Als je opteert voor mogelijkheid één krijg je volgende inleiding te lezen: “Willeke Wel was koppig.  Kanonskogelkoppig. Als je weet hoe koppig het deksel van een confituurput kan zijn, dan weet je nog maar half hoe koppig hoe koppig Willeke is.”. Begin je andersom, dan luidt het: “Willem Wilnie was koppig. Als je weet hoe koppig een ezel kan zijn, dan weet je nog maar half hoe koppig Willem wel is.

Willem was zo koppig dat hij niet eens geboren wou worden en liever in de buik van zijn moeder wilde blijven wonen. Zevenenzeventig dokters en ierhonderdvierenveertig verpleegsters waren er nodig en op alternatieve wijze ook nog eens zevenentwintig boerentrekpaarden.

Maar ook Willeke was al obstinaat in de baarmoeder waaruit zij dan ook prompt ontsnapte, nadat ze daarin als een fanfare tekeer ging met haar prille handjes en voetjes.

Beeldrijker kan haast niet. De voor mij onbekende auteur Meneer Zee, daarbij zeer behoorlijk geholpen door illustratrice Gitte Vancoillie, gaat zo door. Geen enkel gebrek aan fantasie  

En creatief taalgebruik. Eén van de leukste en origineelste kinderboekjes die ik de laatste jaren mocht lezen.

“De schat van Spek Pirat” en “Willem Wilnie en Willeke wel” verschenen bij Uitgeverij Abimo en zijn in de betere (kinder)boekhandel te krijgen. (www.abimo.net)

 

 

Freek Neirynck (sienjaleur van dienst)

Reageer (0)

07-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS Entertainment overdondert met muzikale hoogtepunten
ARS Entertainment zorgde de voorbije vakantieperiode voor ongelooflijk veel muzikaal genot waarvan iedereen momenteel nog eens kan nagenieten. We selecteerden dan ook graag nog eens enkele toffe albums ... en stellen u volgende week enkele nieuwe uitgaven voor. om naar uit te kijken !!!!De grootste Franse ambianceklassiekers worden door accordeonduo The Sunsets verzameld op hun gloednieuwe CD – “Route Du Soleil”. Op de tonen van absolute krakers als o.a. “Les Champs Elysées”, “Pour Un Flirt”, “J’Aime La Vie”, “La Ballade Des Gens Heureux”, “Gigi L’Amoroso” en “Les Lacs Du Connemara” begeleidden Annelies en Johan jou de voorbije 2 maanden feestelijk naar de vakantie-bestemming of zorgen ze nu nog voor het ultieme, zonovergoten laat zomergevoel wanneer je in het eigen regenachtige land de eerste werkdagen doorbrengt. Maar de muziek van the Sunsets geeft jou ongetwijfeld een fijn gevoel en de zin er tegenaan te gaan !

“Route Du Soleil” van The Sunsets ligt nu in de winkel !

Tracklist

1) Butterfly
2) Les Champs Elysées
3) Pour Un Flirt
4) Sous Le Ciel De Paris
5) Une Belle Histoire
6) Claude François Medley (Je Vais A Rio / Cette Année La)
7) La Ballade Des Gens Heureux
8) Gigi L’Amoroso
9) Aline
10) Les Filles Du Bord De Mer
11) This Melody
12) J’aime La Vie

BONUSTRACK
13) Les Lacs Du Connemara


Er waait onmiskenbaar een nostalgische wind doorheen de muziek dezer dagen. Vleugjes van de golden sounds uit de 50's, 60's en 70's geven de hedendaagse popnummers een frisse touch, en stuwen deze steeds vaker naar de hoogste regionen van de hitlijsten.

De gloednieuwe verzamelCD "Vintage Pop" bundelt de grootste en aanstekelijkste hits uit deze categorie. Met straffe namen als Lady Linn, Hooverphonic, Aloe Blacc, Eliza Doolittle, Duffy, Madcon, Amy Winehouse, Caro Emerald, Lily Allen, Broken Glass Heroes en vele anden.

Vintage Pop, een niet te missen, verslavende duik in de coole retrosound van nu!
Nu overal verkrijgbaar ... een produkt van ARS Enterainment en Universal Music.

Tracklist

1. Lady Linn - Cry Baby
2.
Eliza Doolittle - Pack Up
3. Duffy - Mercy
4. Amy Winehouse - Rehab
5. Madcon - Beggin
6. Gotye - Learnalilgivinalovin
7. Broken Glass Heroes - Let's Not Fall Apart
8. Rafael Saadiq - Radio
9. Fitz And The Tantrums - Moneygrabber
10. Kidda - Strong Together
11. Lily Allen - Fuck You
12. Amy MacDonald -- This Is The Life
13. Hooverphonic - The Night Before
14. Yael Naim - New Soul
15. Little Jackie - The World Should Revolve Around Me
16. The New Radio Kings - Dance Me To The End Of Love
17. Miss Li -- Oh Boy
18. Noisettes - Never Forget You
19. VV Brown - Shark In The Water
20. Gabriela Cilmi - Sweet About Me
21. Caro Emerald - Back It Up
22. Ben L'Oncle Soul - Seven Nation Army
23. Aloe Blacc - I Need A Dollar


De Schlagermuziek beleeft hoogdagen in Vlaanderen. Ze bereikt ook volop nieuwe generaties dankzij de uitverkochte zalen van menig Schlagerevenement. De gloednieuwe 2CD "DE GROOTSTE DUITSE SCHLAGERS" grijpt terug naar het prille begin, naar de absolute klassiekers uit het genre. Sommigen vaak gecoverd, andere als origineel nog steeds zeer populair op elk schlagerfeest, en ook bijna vergeten pareltjes om te herontdekken.

Met Semino Rossi, Freddy Breck, Hansi Hinterseer, Kristina Bach, Dennie Christian, Roy Black & Anita, Conny Froboess, DJ Ötzi, Die Flippers, Marc Pircher en veel veel meer!

"DE GROOTSTE DUITSE SCHLAGERS", een heerlijke verzameling van schlagerklassiekers op 2CD's!  Ars Enterainment en Universal Music natuurlijk !

Tracklist

CD1
01. Freddy Breck - Rote Rosen 02. Jürgen Marcus - Ein Festival Der Liebe 03. Hansi Hinterseer - Tiroler Berge 04. Heino - La Montanara (Das Lied Der Berge) 05. Tony Marshall - Schöne Maid 06. Conny Froboess - Zwei Kleine Italiener 07. Heintje - Ich Bau Dir Ein Schloss 08. Caterina Valente - Spiel Noch Einmal Für Mich, Habanero 09. Chris Roberts - Ich Bin Verliebt In Die Liebe 10. René Carol - Deinen Namen, Den Hab Ich Vergessen 11. Rudi Schuricke - Warum Weinst Du Kleine Tamara 12.
Costa Cordalis - Anita 13. Nicole - Papillon 14. Die Cappuccinos - Schenk Mir Den Letzten Tanz 15. Die Flippers - Ay, Ay Herr Kapitän 16. DJ Ötzi & Nik P. - Ein Stern (Der Deinen Namen Trägt) 17. Die Wildecker Herzbuben - Herzilein 18. Vicky Leandros - Theo, Wir Fahr'n Nach Lodz 19. Roy Black & Anita - Schön Ist Es Auf Der Welt Zu Sein 20. Dennie Christian - Rosamunde

CD2
01. Semino Rossi - Rot Sind Die Rosen 02. Cindy & Bert - Immer Wieder Sonntags 03. Peter Orloff - Ein Madchen Für Immer 04. Kristina Bach - Matador 05. Bata Illic - Michaela 06. Kastelruther Spatzen - Tränen Passen Nicht Zu Dir 07. Lolita - Seemann, Deine Heimat Ist Das Meer 08. Vico Torriani - Du Schwarzer Zigeuner 09. Gerhard Wendland - Tanze Mit Mir In Den Morgen 10. Gitte - Ich Will ‘Nen Cowboy Als Mann 11. Ivo Robic - Danke schön 12. Bernd Clüver - Der Junge Mit Der Mundharmonika 13. Karel Gott - Wie Der Teufel Es Will 14. Klostertaler - Oh La La 15. Christoff – Deine Blauen Augen 16. Jantje Smit & Oswald Sattler - Ich Zeig' Dir Die Berge 17.
Peggy March - Mit 17 Hat Man Noch Traüme 18. Marc Pircher - Sternenstaub 19. Nino De Angelo - Jenseits Von Eden 20. Roland Kaiser - Santa Maria

Reageer (0)

15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Fiesta 2011 - Digno Garcia para siempre (22/10/2011)
Het is dit jaar 27 jaar geleden dat in Geraardsbergen Digno Garcia (1919-1984) overleed.

Digno Garcia was een Paraguayaans harpist/componist die als cultureel ambassadeur naar Europa kwam en na zijn huwelijk in Geraardsbergen ging wonen. Hij was één van de eerste promotors van Zuidamerikaanse muziek in Europa en scoorde tal van hits zoals 'Guantanamera', 'La Felicidad', 'Brigitte Bardot' en vele andere bekende klassiekers.

 

‘La Fiesta-Digno Garcia para Siempre' onstond in 1994 naar aanleiding van de tiende verjaardag van Digno's overlijden. Op dit festival brengen Belgische en buitenlandse artiesten live interpretaties van Spaanse en Zuidamerikaanse klassiekers en eigenzinnige versies van eigen nummers.De eerste editie ging door in Geraardsbergen en verhuisde vervolgens naar het Cultureel Centrum de Werf in Aalst, en gaat sinds 1997 jaarlijks door in het ruimer bemeten Okapi Forum in Aalst.

De opbrengst wordt gebruikt om het muzikale erfgoed van Digno Garcia te beschermen.

 

Sinds 2009 verzorgt het restaurant Sint-Christophe uit Zulte het volledige cateringgedeelte van dit prachtige initiatief.

 

 


De komende editie van La Fiesta zal plaatshebben op 22 oktober in het Okapi Forum in Aalst


Programma :

 • Los Carios (ex-Digno Garcia)
 • Daniel Cardozo (ex- Digno Garcia)
 • Andrei Lugovski (Finalist Idool 2007)
 • Antonio Cortes (Finalist ‘Se llama Copla’ Canal Sur – Spanje) 
 • Maureen (Finaliste Idool 2011)
 • Manuel (Finalist Idool 2011)
 • Belle Perez

Presentatie : Herbert Verhaeghe (Radio 2).

Tickets :

27 € (gewone zitplaats)

                    32 € (business-seat)

 

Reserveren : CC De Werf   053/73 28 12

 

VIP-formules :

 

VIP-arrangement 1 : Business-seat + pauzereceptie : 65 € pp (uitverkocht)

VIP-arrangement 2 : Diner-champagnetafel ( 8 personen) : 1500incl. BTW

                    Diner-champagnetafel (10 personen) : 1750incl. BTW

                    Diner- champagnetafel (12 personen) : 2000incl. BTW

                    Individuele diner-champagneticket : 187,50 € pp incl. BTW

 

Contact en reservatie : 0477/844 968 of via diego.garcia@telenet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Raveel achterna in de Leiestreek

Naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag kreeg Roger Raveel, één van onze belangrijkste kunstschilders van na de Tweede Wereldoorlog, zijn eigen provinciale wandelroute in Machelen-aan-de-Leie. De nieuwe Roger Raveel wandelroute is 3,7 kilometer lang en biedt een aantrekkelijke mix van cultuur en natuur.


  


Startpunt is het Roger Raveelmuseum in Machelendorp, dat meer dan 200 schilderijen, een 500-tal tekeningen en een volledige verzameling grafiek van Raveel tentoon stelt. Na een bezoek aan het museum wandel je onder meer langs Raveels driedelige kunstwerk 'De palen van het onbeperkte', zijn ouderlijk huis en de gemeenteschool waar hij in de jaren '60 zijn atelier had. Andere kunstzinnige haltes zijn het geboortehuis van Leieschilder Roger de Backer (1897-1984), het graf van de beroemde Nederlandse schrijver Gerard Reve op de lokale begraafplaats en het kunstwerk dat voor Reve werd opgericht op het Georges-Jozef Imschootplein. Voor natuurpracht onderweg zorgt onder meer de lokaal heel befaamde Machelenput. Deze mooie Leiearm zou in de jaren '70 gedempt worden, maar bleef behouden dankzij de protestactie van Raveel op de Leie.

De wandelroute (€1,25) kan je bestellen via www.tov.be  onder 'publicaties'. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de editie Dansen in' t Park (19 - 21/8)

Dansen in 't Park 2010

Vijf jaar al organiseren Circa, Wisper vzw, Danshuis De Ingang en Polariteit de dansdriedaagse Dansen in ‘t Park in het Azaleapark in Gent-Sint-Amandsberg. Deze vijfde verjaardag moet gevierd worden en dit doen ze met een schitterend programma van muziekoptredens, dansinitiaties en dansdemonstraties, een dansfilm en een programma voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Toppers dit jaar zijn Cinedans uit Amsterdam, La Fanfare du Belgistan en voor de kleine bezoekers een volledig uitgewerkt kinderdorp met dansinitiaties, theaterworkshops en het kabinet van Professor Dokter Rythmus. Bovendien wordt elke avond afgesloten met een heus dansfeest in openlucht.

Vrijdag 19 augustus 2011 zijn er vanaf 15 uur verschillende workshops en dansinitiaties. Om 19 uur wordt de vijfde editie van Dansen in’t Park feestelijk geopend met een swingend optreden van Steamy Hazels & Gentse Hoppers gevolgd door de ‘swingzapoppin’ van Nomad Swing & Dipsy Doodles. Daarna wordt het startschot gegeven voor een onvergetelijk dansfeest in openlucht.

Zaterdag 20 augustus 2011 staat in het teken van ‘Gipsy’. Naast opnieuw een ruim aanbod aan workshops en dansinitiaties voor groot en klein overdag starten we de avond met de mysterieuze ritmes en hypnotiserende melodieën van La Fanfare du Belgistan.

Met hun overvloed aan instrumenten, hun sterke live reputatie en een zalige mengeling van stijlen zullen zowel liefhebbers van Balkan- en Arabische muziek, als jazz-fanaten aan hun trekken komen en zullen zij de dansvloer van Dansen in’t Park doen ‘ontploffen’.

Zondag 21 augustus 2011 komt traditioneel de passie naar boven en leidt ‘tango’ ons doorheen de dag en avond. Om 20 uur is er de live muziek van Trio Tangardi. De twee enthousiaste zusjes Joke en Rientje Van Oirschot (piano-viool) en bandoneonist Dieter Janssens brengen klassieke en moderne tango’s: de perfecte ingrediënten voor een geslaagd tangobal.

Vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag kun je ook nog deelnemen aan de dansworkshops: Oriëntaalse dans, hedendaagse dans, Capoeiera, Conga, Flamenco en Bollywood.

'Openlucht dansfilm': Cinedans kort

Cinedans komt helemaal uit Amsterdam met een uitzonderlijk filmprogramma voor de vijfde editie van Dansen in ’t Park. Een dansfilm is de samenvloeiing tussen twee verschillende media: dans en cinematografie. Het is niet alleen meer ‘beweging op het witte doek’; hedendaagse dansfilms zijn vaak autonome kunstwerken met een eigen taal en zeggingskracht: installaties, interactieve projecten, videoclips, enz.
Elke avond om 23 uur is er een uniek aanbod danskortfilms gekozen door Cinedans. Meer informatie staat op de website
www.cinedans.nl.

Voor kinderen is er Kinderen in’t Park met een uitgebreid programma voor peuters, kleuters en tieners, met tal van dansworkshops, theater en het mysterieuze Kabinet van Professor Doktor Rythmus.

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar extra aandacht besteed aan mensen met beperkingen. Zowel wat toegankelijkheid op het terrein betreft als de workshops. Op vrijdag 19 en zondag 21 augustus 2011 zijn er om 15 uur de workshops Inclusie-Swing en Inclusie-Tango door Pol Van Assche.

Praktisch

Deze dansdriedaagse is volledig gratis. Ter plaatste zijn voldoende mogelijkheden voorzien om te eten en te drinken. Het festivalterrein is deels overdekt; bij regenweer of felle zon kunnen bezoekers schuilen. Het Azaleapark is bereikbaar met het openbaar vervoer: bus 17 & 18 – P+R Oostakker, bus 71& 72 – Gent–Oostakker en bus 76, 77 & 78 richting Lochristi.

Dansen in ’t Park is een samenwerking van: Circa (Cultuurcentrum Gent) Wisper vzw, Polariteit vzw en Danshuis De Ingang, Cinedans en de partners Danspunt, Romy, zZmogh, De Ijs-ster en 2dehands.be

Reageer (0)

10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Castel krijgt eerbetoon met boek 'Een leven, een lied, een liederlijk leven

9789490243333 

Zowat 8 maanden voor ze 75 wordt, krijgt Alice Van Acker - zeg maar LILY CASTEL - een klein eerbetoon aan haar carière in het boek dat door journalist Alex De Teyger (ADT) werd neergepend met als titel " Een leven, een lied, een liederlijk leven".

Van zodra ik het in handen kreeg zocht ik een rustig plaatsje op om de 74 pagina's die aan haar zijn gewijd met veel enthousiasme door te nemen. Het doornemen werd uiteindelijk geïnteresseerd lezen en boeiend foto's bekijken, want het mag gezegd dat de danseres-actrice-zangeres sedert 1947 een ganse weg heeft afgelegd om de status als artiest te krijgen. Van balletmeisje op de Kouter tijdens de Gentse Feesten 1947, over presentatrice van de Gentse Spektakelbeurs en "Aperitief" (Radio Roeland), tot felgewaardeerde variétevedette met oog en oor voor acteren en zingen.

De auteur heeft ongetwijfeld niet alleen geput uit zijn eigen herinneringen en al dan niet verschenen artikels als journalist, maar zal bijkomend toch wel ettelijke uurtjes hebben doorgebracht in het gezelschap van Lily teneinde een allesomvattend beeld te vormen van de dame waarop Gent absoluut fier mag zijn. Het boekje is een bloemlezing van zowat alle gekende deelnames van Lily aan in het oog springende organisaties ... denk maar aan Ontdek de Ster, Canzonissima, Knokke Cup, Baccarabeker, Eurosongfestival ... maar ook haar sterke acteerprestaties in Boeing Boeing, Tussen diep en ondiep, de Harlow Sisters, Mijn Marie es Partie komen uitgebreid aan bod. En dan zijn foto's uit de goede oude tijd natuurlijk een welkome verademing en zorgen zij voor een melancholische herinnering.

 

Het spreekt voor zich dat bekende Gentenaars ook nog eens bekroond worden met tal van prijzen in eigen stad en dat was voor Lliy Castel zeker niet anders: een Gentsch Handje van de Gentsche Sosseteit (als eerste vrouwelijke laureaat in 1990), de Tony Fakkel Award in 1995 èn de viering van haar 60-jarige carrière op het Gentse stadhuis in 2009. Maar deze vermeldingen zijn eigenlijk ondergeschikt aan het respect dat zij altijd ontvangen heeft van de trouwe schare Gentenaars die zelfs nu nog aanwezig zijn op de optredens die ze her en der in het Vlaamse land nog brengt. Zoals tijdens de laatste Gentse Feesten (2011) waarop ze, samen met pianovirtuoos en vriend Johan Stolz, een uniek optreden gaf op het Laurentplein ... de plaats waarvan ze tussen 1989 en 1998 artistiek directeur was voor de invulling van de programma's tijdens de Gentse Feesten.

Ik heb met veel genoegen de pagina's verslondenen èn het moet gezegd:
het is en blijft een uitgave die iedere Gentenaar- verbonden met Gent, muziek, variéte èn Lily Castel - in huis moet halen.
Al was het maar omdat sommigen onder u ongetwijfeld nog een avondje hebben doorgebracht in het toenmalige "Chalet du Sud", luisterend naar het orkest van Michel Remy en genietend van zangeres Lily Castel.

Lily Castel


Het boek is een uitgave van BOLA EDITIONS en kost 14,95 euro (tot 30/09/2011 zonder verzendingskosten).
Bestellen via info@bola-editions.be of kijk eens via www.bola-editions.be

Reageer (0)

09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekensienjalement: Sylvie Marie en Marc Cosyns

Foto Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


ANTWERPSE UITGEVERIJ
PRESENTEERT TWEE GENTSE HEDENDAAGSE DICHTERS

 

De Antwerpse uitgeverij Vrijdag, die zich in relatief korte tijd een vaste stek wist te verwerven op de Nederlandstalige boekenmarkt koos voor twee van zijn laatste publicaties voor twee dichters, Sylvie Marie en Marc Cosyns, die een duidelijke binding hebben met Gent.

 

Toen je me ten huwelijk vroeg” van de West-Vlaamse van afkomst Sylvie Marie en “Laatstleden/Jongstleden” van Cosyns zijn voor de rest moeilijk met elkaar te vergelijken. Noch naar thematiek, noch naar schrijfstijl, noch naar poëtisch concept en toegankelijkheid. Hun plaats in het kleine Nederlandstalige literaire wereldje is eveneens nogal verschillend.

 

Sylvie Marie publiceert sinds 2005 met zéér grote regelmaat in literaire tijdschriften. maar ook bijvoorbeeld in Humo en debuteerde in 2009 met “Zonder”. “Toen je me ten huwelijk vroeg”  is haar tweede gedichtenbundel die ondermeer teksten bevat die ze eerder – in oervorm eigenlijk – her en der publiceerde in ondermeer “Passionata”, “Tirade”…Ze schreef samen ‘in duel’ met haar mannelijke collega David Troch het openingspoeem van de recentste bundel “Beginnen”. Bovendien treedt ze geregeld op als performer (o.a. op de Nacht van de poëzie) met geanimeerde voorleessessies.

 

Marc Cosyns komt dan weer uit de wetenschappelijke wereld meer bepaald binnen de niches ethiek en geneeskunde. Vooral in verband met ‘levensbeëindiging’ komt hij regelmatig in de media. Samen met de Gentse cineast Juul Van de Velder maakte hij overigens een aantal aangrijpende filmpjes over dit nog steeds delicate onderwerp, die door de VRT-televisie werden uitgezonden. Zijn puur literair verleden is eerder blank of minstens onbekend. In 2009 publiceerde Vrijdag wel al ‘Bevroren beeld’.Toch wordt na lectuur van zijn bundel ‘Laatstleden/Jongstleden” duidelijk dat hij voldoende esthetische kracht bevat om een publicatie waardig te zijn.

 


Men zou kunnen stellen dat het werk van Sylvie Marie meer persoonsbetrokken is, eerder terug gaat om de eigen vooral emotionele ervaringen en verwachtingen. Ze blijft (voorlopg?) nagal in haar persoonlijke Umwelt. Een mooi voorbeeld daarvan is haar gedicht “’s Nachts”:

 

soms maken ze kamers zo klein

dat ik nauwelijks kan ademen

ht heeft wat weg van een vogel-

kooi in een keuken of een meisje

met te strakke vlechten. Niet moeilijk

dat ik lepels uit de schuiven graai

en de muren te lijf ga als waren

ze slechts gespannen doeken om

zonder meer open te halen. iemand

moet de lamp uitdoen, me met

het duister verzoenen en me kietelen

tot ik er hard kan om lachen.

 

Een gedicht dat dan weer de schriftuur van Marc Cosyns behoorlijk goed weergeeft is “hCG”:

 

Positief geprikt

in bloed gezien hoeveel ik van je houd

in stijgende curve het gemiddelde

meer dan voorbij

 

human being in wording

het woord is het begin

gevoed door jou

omhuld door ons allebei

 

“Toen je me ten huwelijk vroeg” van Sylvie Marie en “Laatstleden/Jongstleden” van Marc Cosyns verschenen in paperbackformaat en op romandrukpapier bij Vrijdag uitgevers, Antwerpen en de Uitgeverij Podium in Amsterdam. Ze zijn te koop in de zogenoemde betere boekhandels.

 

Freek Neirynck (boekensienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 dagen Ajuinmarktfeesten op komst

 hoofdstuk Ajuinmarkt              hoofdstuk Lichtstoet

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2011 is Ledeberg opnieuw in volle feeststemming. De Ajuinmarktfeesten bieden drie dagen tal van activiteiten aan voor groot en klein, o.a. muziek, kunst, een smulfestijn, marktkramers en de kermis. Het artistieke hoogtepunt van de feesten is ongetwijfeld de 88ste Lichtstoet op zaterdag 20 augustus. De Ajuinmarktfeesten zijn een organisatie van de Dienst Feestelijkheden in samenwerking met de vzw Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg.

 (foto: Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg)

Het voorlaatste weekend van augustus viert Ledeberg traditioneel feest op en rond de Brusselsesteenweg. Er zijn heel wat activiteiten: markten, waaronder de Ajuinmarkt en een grote rommelmarkt, straatanimatie en dagelijks diverse optredens op twee podia op de Brusselsesteenweg (aan de Hovenierstraat en Van Bockxstaelestraat) van onder andere The Breeze, Wannabee, Sibemol, Amazing Flowers, An Lemaitre & Friends, en zoveel anderen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2011.

Voor de allerkleinsten is er onder andere Wimpies Poppentheater (op zondag) en de traditionele kermis.

 

Het volledige programma is te vinden in het programmaboekje dat gratis te verkrijgen is bij het Dienstencentrum Ledeberg of op de website www.ajuinmarkt.be

 

Lichtstoet

De 88ste editie van de Lichtstoet met als thema ‘Gent: circusstad’ op zaterdag 20 augustus start om 21.30 u. (na de publiciteitskaravaan om 21 uur) op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Franse Vaart.

 

Parcours: Brusselsesteenweg, Hovenierstraat, Ledebergplein, A. van Lokerenstraat, Brusselsesteenweg en ontbinding aan Franse Vaart.

Twaalf praalwagens opgetrokken rond het thema circus zullen de bezoekers langs het parcours verwonderen en herinneren aan de circusgeschiedenis van Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa ... gezellige feestmarkt op de Kouter (vanaf 15/8)

Gent is al bekend met het concept ‘internationale markt’. Vanaf 15 augustus 2011 is ‘Fiesta Europa’, een meer dan gezellige feestmarkt met zowat vijftig marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, weer voor zes dagen te gast op de Kouter. Dit in samenwerking met de Stad Gent, Dienst Markten en Foren. Behalve een waaier aan uitgelezen Europese streekproducten vind je er ook allerlei artisanaat en bijzondere cadeaus uit diverse landen. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met heerlijke streekgerechten al dan niet vergezeld van een frisse Poolse pint of een heerlijke Moezelwijn.

 Europese markt

Marktkramers uit heel Europa

De markt palmt een groot gedeelte van de Kouter in en dit al voor het derde jaar op rij. ‘Fiesta Europa’ is dan ook een graag gezien evenement op dit mooie gezellige plein. De marktkramers komen uit een twaalftal verschillende landen en zijn speciaal naar Gent afgezakt: van Finland, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, enz. Ze brengen typische producten mee uit hun land of streek. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en pepers, Franse worst en streekkazen, Italiaanse salami, zachte nougat en typische amandelkoeken, Duitse wijn, Oostenrijkse mosterd en nog veel meer.

 

Lokale gerechten

De internationale markt brengt overigens niet alleen streekproducten maar ook lokale gerechten gaande van ter plaatse vers bereide pizza’s tot Poolse barbecue of Beierse keuken.

Naast al dat verleidelijke lekkers wordt ook allerlei artisanaat aangeboden, keramiek, bijzondere kledij (uit Lapland bijvoorbeeld), houtsnijwerk, juwelen en zilver, edelstenen, souvenirs, houten speelgoed, lederwaren, enz.

 

fiesta europa


Gezellig en authentiek

Het succes van ‘Fiesta Europa’, dat al sinds 2007 dergelijke markten organiseert in België en Nederland, is voornamelijk te danken aan het feit dat je als marktbezoeker kunt kennismaken met zoveel typische en bijzondere producten uit tal van Europese landen en regio’s. Voeg daarbij een internationale en ontspannen (vakantie)sfeer en een (hopelijk) heerlijk zomerweertje en het is meteen duidelijk waarom het evenement in de smaak valt bij een breed publiek. Overal waar ‘Fiesta Europa’ al is neergestreken merkt men aan de spontane reacties van het publiek dat de authenticiteit, de originaliteit en de gezelligheid van het evenement  ten zeerste gewaardeerd worden.

 

Praktisch:

‘Fiesta Europa’ – zesdaagse internationale feestmarkt

Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 augustus op de Kouter

Maandag 15 augustus van 12 tot 22 uur

Dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus van 10 tot 22 uur

Zaterdag 20 augustus van 10 tot 19 uur

De toegang is gratis.
Zie www.fiestaeuropa.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrunch aan hoeve Lootens (Wondelgem) op 14/8 - Landelijke Gilde

Op zondag 14 augustus organiseert de Landelijke Gilde Wondelgem voor de 3de keer een BOERENBRUNCH.
Alle info hieronder en inschrijvingen via ivan.claeys@skynet.be

Reageer (0)

01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusieve Leievaart op 28/8 met "The Ivory Light"

Aperitiefconcert met Dirk Fryns & Gunther Verspecht (cfr Stash)

The Ivory Light is een gloednieuw project van Dirk Fryns in samenwerking met Gunther Verspecht (Stash). Dirk schreef zowel de muziek als de prachtige teksten en is daarnaast een fantastisch gitarist en dobrospeler.

Rustig en intiem maar toch intens. Balancerend op het slappe koord tussen liefde en zonde met de akoestische gitaren van Dirk Fryns als biechtwapen en de pure, uit fijn schuurpapier opgetrokken stem van Gunther Verspecht (cfr. Stash) als de ultieme zalf voor opgelopen gevoelsschade. 'Come and let me glide under your skin, for a journey of joy while the happiness walks in.' ('Voluntary Blindness')

Praktische gegevens

Opstapplaats: Koophandelsplein, 9000 Gent (dichtstbijzijnde parking op De Kouter) - Afstapplaats: Auberge du Pêcheur

Vanaf 11u00: inschepen

11u30: vertrek vaart op de Leie

14u30: aanmeren Auberge du Pêcheur

15u00: vertrek met bus naar het Koophandelsplein

Prijs per persoon: 25€ (incl busvervoer, vaart, concert, minibroodjes en een apero bij het onthaal)

Reservatie

Via mail naar : denise@gentsebarge.be. Voorafbetaling verplicht – plaatsen beperkt

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz in 't Park kondigt zich aan

Jazz in 't Park


In een organisatie van de stad Gent wordt het gezellige Zuidpark van Jazz in ’t Park opnieuw de gedroomde festivallocatie voor een jazzy nazomer. Deze 18e editie biedt 16 gratis concerten ‘tussen de bomen’, tijdens het laatste weekend van augustus (27 & 28.08) en het eerste weekend van september (03 & 04.09). Jazz in ’t Park wil een zo breed mogelijk publiek laten kennis maken met de hedendaagse Belgische jazz, door gratis maar hoogstaande concerten te programmeren. Tegelijk biedt het festival jaarlijks een gevarieerd overzicht van wat leeft in de brede, moderne Belgische mainstream jazz, geworteld in bebop en postbop. Aan de succesformule wordt dan ook niet geraakt: zowel gevestigde waarden als talent van eigen bodem kunnen er ontdekt worden, dit zowel met licht verteerbare jazz als met het moeilijkere genre. Rond middernacht worden authentieke jazzdocumentaires en unieke concertopnames geprojecteerd onder de noemer ‘Jazz on Film’.

Jazzhappening

Jazz in ‘t Park


De vroegere vrijdagconcerten vallen dit jaar weg, maar net zoals vorig jaar zorgen namiddagconcerten om 16 uur en 18 uur voor een nauwere aansluiting bij de avondconcerten van 20 uur en 22 uur. Daardoor wordt een optimale festivalsfeer gecreëerd in het Zuidpark. Dit Zuidpark -officieel het Koning Albert I park- achter de stadsbibliotheek en het stedelijk administratief centrum, werd vier jaar terug harmonieus heraangelegd met o.a. wandelpaden, graspartijen, fonteinen, langgerekte zitbanken en een speeltuin voor de kids. Tijdens het festival vormen podium, zitjes, drank- en eetstandjes en infochaletjes één groot openluchtdorp tussen de hoge bomen. Er heerst een aangename, relaxte sfeer. Veel mensen ontdekken hier een genre dat ze nog niet kenden of waarvoor ze nooit eerder ‘open’ stonden. Zelfs voor Gentenaars is het park telkens een ontdekking van een stuk groene long, die ze vergeten waren of niet kenden. Bij minder goed weer blijft het publiek beschut tegen mogelijke regen door sierlijke tentzeilen die één worden met de bomen. En voor wie van buiten de stad komt, is er op 200 meter van het Zuidpark een ondergrondse parking.

Alle info aangaande de juiste programmatie en de deelnemende artiesten op www.gent.be/jazzintpark of via 09/210.10.10

Reageer (0)

27-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTUEEL vanaf 01/08/2011

Beste Plietspletsers,

omwille van de drukte rond de Gentse Feesten en de toevloed van informatie voor deze website, zal
www.plietsplets.be vanaf 01/08/2011 opnieuw dagelijks actueel worden gehouden. Kijk er dus maar naar uit !

Bedankt voor uw begrip,

Johan

Reageer (0)

29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe StapAf beschikbaar !

Vanaf Pinksterweekend is een nieuw nummer van StapAf beschikbaar, het gratis fiets- en wandelmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen.

stapaf.jpg


In deze zomereditie maken tal van reportages je warm om de provincie van op of langs het water te komen ontdekken en krijg je alle Oost-Vlaamse fiets-, wandel- en waterevenementen van de komende maanden netjes op een rijtje.

Oost-Vlaanderen bezit een uitgestrekt en uniek waterwegennet van ongeveer 400 kilometer bevaarbare rivieren en stromen. Ideaal terrein om te genieten van een deugddoende dag- of weekendtrip op het ritme van het water. Fietsen doen we in de hoofdreportage met een Nederlands echtpaar met drie kinderen, die vier dagen Gent en Scheldeland ontdekken en logeren in comfortabele trekkershutten op twee campings. Wie meedoet aan de StapAf-wedstrijd, kan zelf een verblijf (voor maximum 4 personen) in de trekkershutten winnen.

De rubriek Eropuit presenteert deel 2 van de Oost-Vlaamse 'Elfstedentocht', een reeks van uitneembare fietskaarten waarmee je op verkenning kan in en rond 11 oergezellige Oost-Vlaamse steden. Deze keer krijg je de volgende fietslussen voor de wielen geschoven: Geraardsbergen-Zottegem (60 km), Zottegem-Ronse (68 km), Ronse-Oudenaarde (50 km), Oudenaarde-Deinze (64 km) en Deinze-Eeklo (68 km). Opnieuw loodsen vijf fietsgrage Vlamingen je van stad naar stad met een persoonlijk verslagje, compleet met tips en favoriete plekken.

In de reportage 'Eerste keer' is marathonman Stefaan Engels voor een keertje niet al lopend op weg door de provincie, maar wel op 4 andere manieren: met een electroscooter, een bootje, een huifkar en een luchtballon. Verder leidt gids Lien Ysebaert van het Bezoekerscentrum Boekhoute je in de rubriek 'De Gids' doorheen het visserijverleden van het dorp en krijg je tal van tips om veilig met je kinderen te gaan fietsen. De column komt deze keer van Denise Belmans, de bezielster van de Gentse barge, de 'Laatste Blik' is voor Karel van de Velde, de begeesterde zaakvoerder van Cressana die in Zwalm een vervallen waterkerskwekerij een tweede leven bezorgde.

Een handige agenda bundelt tenslotte de leukste zomerevenementen in de provincie, zodat je de komende maanden écht geen excuus meer hebt om binnen te blijven!

Het fiets- en wandelmagazine StapAf verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 55.000 exemplaren en is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oost-Vlaanderen.
Bestellen kan via
www.tov.be Je kan StapAf ook afhalen bij de meeste toeristische diensten in Oost-Vlaanderen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers viert 40 jaar op de planken in ... Oostende

Willy Sommers : Breng haar rozen (1980)     

Bij sommige artiesten lijkt het heilige vuur nooit te doven. Willy Sommers mag zich zeker tot deze categorie rekenen. Met een aanstekelijk enthousiasme begon Willy midden 2009 aan een nieuw hoofdstuk van zijn reeds uitersst succesvolle carrière. De bekroning volgde al snel, want met de eerste single bij z'n nieuwe platenfirma, "vogelvrij", prijkte hij in april 2010 gedurende meerdere weken op nr.1 in de Vlaamse Ultratop 10. Dit was geleden van het tijdperk van "Als een Leeuw in een Kooi", ruim 20 jaar geleden dus. Vlaanderen ging zakdoekzwierend uit de bol en sloot Willy Sommers terug massaal in de armen. De opvolger "Een Wonder Van Een Vrouw" werd een absolute 'classic' en zet menig feesttent op z'n kop. Eind november 2010 verscheen zijn langverwachte album "Vogelvrij" en daarmee werd meteen de basis gelegd voor een fantastisch feestjaar.

Want dit jaar staat Willy 40 jaar op de planken en dat dient gevierd te worden! Naast een rijk gevulde agenda in 2011, met optredens in elke hoek van Vlaanderen, zal Willy dit feestjaar afsluiten met een jubileum concert in het Kursaal van Oostende.

40 Jaar hits zullen de revue passeren in een meer dan 2 uur durende show, met onder meer "Zeven Anjers, Zeven Rozen", "Laat de zon in je hart", "Als een leeuw in een kooi" en "Het water is veel te diep", maar ook "Blijf nog een uurtje bij mij", "Dans met mij tot morgenvroeg", enz...


Op 31/10/2011 om 20.00 uur in het Kursaal Oostende

Tickets: www.sherpa.be - 070/22.56.00

Reageer (0)

25-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.gentfietst.be ONLINE

Op vrijdag 20 mei 2011 ging de website www.gentfietst.be online. Dat nieuwe webportaal bundelt alle informatie over fietsen in Gent. In een paar muisklikken vind je waar je fietsen kan huren of laten herstellen, wat de beste fietsroute naar je werk is, hoe je een fietsregistratie kunt organiseren, en nog veel meer.

schepen de regge,fietsstad gent,gent klimaat neutraal,2050,Waarom een fietswebsite?

De Stad Gent heeft de ambitie om in de toekomst alle fietsdiensten onder één dak te brengen in een ‘Huis van de Fiets’. Op de nieuwe fietswebsite is alle fietsinformatie nu al virtueel samengebracht. Ook informatie over de partners StudentENmobiliteit en Max Mobiel kun je er terugvinden. Dat maakt het voor de fietser en vooral de toekomstige fietser veel gemakkelijker om de gewenste informatie te vinden.

Inhoud

De hoofdthema’s zijn opgesplitst in een aantal logische blokken, van onder andere ‘Fiets verdwenen?’ en ‘Fietsveiligheid’ tot ‘’Fiets parkeren’ en ‘Fietsroutes’. Nuttige en praktische informatie voor wie dagelijks of af en toe met zijn stalen ros op pad gaat. Ook wie een bezoek aan Gent brengt en dat liever per fiets doet, vindt voortaan alle nodige informatie op één plek. Zelfs je fietsroute op maat uitstippelen kan met de online fietsrouteplanner.

Een ‘nieuwsrubriek’ zorgt voor de laatste (fiets)nieuwigheden en de kalender zet alle fietsevenementen op een rijtje. Naast de praktische informatie zijn ook de beleidsplannen terug te vinden. Wat staat er op korte termijn te gebeuren? Wat is nu precies het Gents Fietsfonds? Wat is er beschikbaar aan statistieken en cijfermateriaal?

Onlinecommunicatie

Een grote troef is de rechtstreekse onlinecommunicatie. Via onlineformulieren kunnen burgers bijvoorbeeld een fietswrak melden, een plaatsje in een bewaakte stalling aan het station reserveren, een tijdelijke fietsenstalling aanvragen of een fietsregistratie voor een bedrijf of school aanvragen.Fietsrouteplanner nu ook op gps

De Fietsrouteplanner op de website www.gentfietst.be heeft er ook een interessante applicatie bij gekregen. Het is nu mogelijk om een route op je gps-toestel te downloaden. Dat maakt fietsen door Gent nog veiliger en gemakkelijker.

Civitas-project

Het project is een realisatie van de Dienst Mobiliteit, in samenwerking met Max Mobiel, studentENmobilteit en Digipolis, en werd mee mogelijk gemaakt door het Europese Civitas-project.

 

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe muziekproductiesMet de single “Ladies Night” maakte Sha-Na een meer dan geslaagde comeback. Vlaanderen had duidelijk uitgekeken naar de terugkeer van Claudia en Petra met hun typische “Sha-Na sound” en bijbehorende danspasjes. “Ladies Night” was dan ook wekenlang terug te vinden in de hoogste regionen van de Vlaamse Ultratop 10 en “anne’s Vlaamse 10”.

                       

Ondertussen stromen de aanvragen voor optredens binnen en raakt de agenda van de dames voor komende zomer meer dan gevuld. Bij zo’n goedgevulde zomeragenda hoort natuurlijk een echte zomersingle en met het aanstekelijke “Rio De Janeiro” heeft Sha-Na de ideale soundtrack voor een zonnige zomer klaar. “Rio De Janeiro” van Sha-Na is vanaf nu te koop bij Free Record Shop en via iTunes.
Azerbeidzjan won het 56ste Eurovisiesongfestival met de ballad ‘Running Scared‘ van Ell en Nikki. Met maar liefst 221 punten wist Ell/Nikki de Europeanen helemaal in hun hart te nemen met hun zeemzoete nummer.
De Vlaamse fans van Semino Rossi hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de Duitse charmezanger met Argentijnse roots hield woord en bracht onlangs zijn eerste album met Nederlandstalige nummers uit. “Rode Rozen Voor Jou” bevat naast 6 Nederlandstalige liedjes ook 7 Spaanse songs en dat deze combinatie gesmaakt wordt, is wel het minste wat we kunnen zeggen.

Deze week stijgt het nieuwe album van Semino Rossi “Rode Rozen Voor Jou” van #65 naar #4 in de Ultratop albumchart. Een stevig Vlaams hart onder de riem van sympathieke Semino, die zijn harde labeur tijdens de intensieve Nederlandse les beloond ziet en bovendien een mooie aanloop naar zijn concert op 2 maart 2012 in de Ethias Arena te Hasselt.

Semino Rossi – “Rode Rozen Voor Jou” – nu overal verkrijgbaar èn een productie van ARS Enterainment - Universal.

TRACKLIST

1. Jij Was Het Mooiste Meisje
2. Cuando Abro Los Ojos
3. Ben Jij Alleen Vannacht
4. La Mujer Que Amas
5. Rood Zijn De Rozen
6. No Mas Boleros
7. De Hemel Laat Ons Nooit Alleen
8. Hay Mil Rosas Hoy Para Ti
9. Bailamos (Ik Wil Graag Met Jou Dansen)
10. Cucurrucucu Paloma
11. Granada
12. Voor Mij Is Er Een Dat Ben Jij
13. Que sera

CONCERT – “Semino Rossi Live Mit Orchester”
Op vrijdag 2 maart 2012 komt Semino Rossi naar de Ethias Arena te Hasselt. Tickets voor dit concert kan je reserveren via www.sherpa.be of 070/34.50.50

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!