Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Ferri wint concours “jonge wolven 2008” vzw Trefpunt en AVS Oost-Vlaamse televisie

  Sarah Ferri werd maandagavond tot winnaar gekroond van de 4de editie van het concours der jonge Wolven van Trefpunt en AVS. Het werd dus net als het eerste jaar nog eens een échte zangeres met singersongallures  die met de eerste prijs ging lopen. Ze was er dan ook  perfect in geslaagd om het publiek in de Spiegeltent muisstil te krijgen én werd door de jury als de beste stem van het concours beoordeeld. Dit jaar werd net als vorig jaar de wedstrijd verbreed en kregen ook groepen en artiesten een kans die niet onmiddellijk in het singer-songwritersschuifje zaten. Uit een kleine 100 inzendingen werden 18 groepen weerhouden om aan het concours deel te nemen. De kwaliteit van de deelnemende bands en zangers/zangeressen lag dit jaar heel hoog en het was dan ook niet makkelijk om een ranking te maken, laat staan alles met elkaar te vergelijken. Sarah Ferri deed het helemaal alleen met haar stem en een gitaar/ een piano. Bij enkele songs kreeg ze hulp van twee backingzangeressen waaronder haar bijna 12 jarig zusje Sofia Ferri, die al even begenadigd kan zingen én in Gent bekend is door haar meespelen in de film “ Aanrijding in Moscou” Sarah Ferri mag in 2009 de Gentse Feesten op Sint-Jacobs openen en krijgt ook op AVS wat tijd in het muziekprogramma “De Muziekfabriek” dat vanaf eind september op woensdagavond terug opstart…

De podiumprijs is een tweede prijs die uitgereikt werd en een artiest of groep beloont die of al een tijdje bezig is of op een bijzondere manier podiumprésence heeft. Het Gentse hiphop-collectief Rauw & Onbesproken ging dit jaar met de podiumprijs aan de haal. Waar Ferri erin slaagde om de Spiegeltent stil te krijgen, slaagden zij er als enigen in om alles in vuur en vlam te zetten én zelfs een feestje te bouwen. Al is hip-hop dan misschien een genre dat binnen het concours een buitenbeetje vormde, toch kregen ze van de jury appreciatie omdat zij de enigen waren die in het Nederlands ( zelfs in het Gents) teksten vertolkten en omdat hun enthousiasme iedereen een fijn feestgevoel gaf!  Gisteren werd bekend gemaakt dat ook zij volgend jaar op het groot podium van Sint-Jacobs zullen staan. Daarnaast mogen ze ook samen met de nog niet bekende winnaar van de publieksprijs (is een sms-wedstrijd die loopt tot en met woensdag!) spelen op een van de  Jonge Wolvenavonden in mei 2009 in Café Trefpunt in Gent.

Naast heel wat sterke vertolkingen en verrassende muzikale hoogstandjes krijgt de groep Look & Trees nog een speciale vermelding van de jury! Alle deelnemers van het concours kunnen alvast allemaal op hun cv schrijven dat ze Jonge Wolvenfinalist 2008 waren. De minuten zendtijd die ze via de Oost-Vlaamse televisie kregen, kunnen ook tellen als promotie. Alle afleveringen van Jonge Wolven kan je overigens ook terugvinden é herbekijken op www.avs.be  De inschrijvingen voor 2009 mogen beginnen. Geef een demo met enkele zelf geschreven songs en bio af op het secretariaat van Trefpunt (of doe het online via www.trefpuntvzw.be)  en wie weet, mag jij ook in 2009 op het fijnste podium van de Gentse Feesten je ding doen!

 

 

Jonge Wolven 2008

Winnaar : Sarah Ferri www.myspace.com/sarahferri

Podiumprijs : Rauw en Onbesproken www.9000sessies.be

Publieksprijs : nog te bepalen

 

Eervolle vermelding van de jury was er voor Look & Trees

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bender Banjax is winnaar ‘Jong Jazztalent Gent 2008’
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als nevenpodium organiseerde het Gent Jazz Festival, in opdracht van Duvel-Moortgat en i.s.m. de JazzLab Series, de 8e editie van Jong Jazztalent Gent. Deze  muziekwedstrijd leverde een unanieme winnaar op: Bender Banjax. En het nieuwe initiatief ‘Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival’ met zijn gratis avondconcerten op het E. Braunplein ontpopte zich met gemiddeld 400 bezoekers tot een groot succes.

 

Jong Jazztalent Gent 2008

 

Tijdens de Gentse Feesten trad elke namiddag één groep op in het Duvel-Droomschip, op het Gouden Leeuwplein, in het hart van de Gentse feesten, waardoor ze alvast een veel breder publiek bereikten dan normaal mogelijk is. Een professionele jury koos uit de 8 geselecteerde groepen dus unaniem voor het akoestische jazzkwartet Bender Banjax, met als line up Erik Bogaerts (sax), Christian Mendoza (piano), Axel Gilain (bas) en Stijn Cools (drums). Foto in bijlage. Als laureaat spelen ze sowieso een JazzLab Serie in het najaar van 2008, een concert op Dinant Jazz Nights, een concert op Jazz Maastricht, een concert op Gent Jazz Festival 2009 en het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2009.

 

De jury, met als professionele jazzkenners, Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer), Frederik Goossens (Klara), Bruno Bollaert (Gent Blogt) en voorzitter Simon Korteweg, motiveerde haar beslissing als volgt: “Hoewel deze vier musici nog niet zo lang in hun huidige bezetting bijeen zijn, vormen ze toch al een team dat intensief en soepel samenwerkt. Een groot deel van het muzikale materiaal voor het kwartet is afkomstig van leider Erik Bogaerts, die daarbij zwaardere uitdagingen niet uit de weg gaat. Zelf weet hij op deze gevarieerde thema’s indringende soli op tenorsax te baseren, terwijl pianist Christian Mendoza een verrassende hoeveelheid vindingrijkheid ten toon spreidt. Het is opmerkelijk hoe drummer Stijn Cools er voortdurend in slaagt de twee solisten alert tegenspel te bieden en tegelijk te zorgen voor een flexibele ritmische ondergrond, zonder zich ook maar enigszins te forceren. De krachtige toonvorming en doordachte notenkeus van bassist Axel Gilain vormen bij dit alles een grote steun. Wij achten dit kwartet zeker in staat een nog boeiender, hoger niveau van geïntegreerd samenspel te bereiken, waarin de vier instrumenten gelijkwaardig participeren.”

 

Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival

 

Een samenwerking tussen de 2 Gentse openlucht-jazzfestivals kon niet langer uitblijven. Ter gelegenheid van 15de editie van Jazz In ’t Park en de 7de editie van Gent Jazz Festival vond dit jaar dan ook een nieuwe reeks gratis concerten plaats op het Emile Braunplein, in het hart van de Gentse Feesten, met de steun van Brouwerij Duvel Moortgat en de Stad Gent. De organisatoren van dit nieuwe initiatief, Jan Schiettekatte en Bertrand Flamang sloegen de handen dus in elkaar en programmeerden 5 Belgische groepen van internationale klasse waarmee het publiek gratis kon kennis maken. Dit initiatief maakt een naadloze overgang tussen Gent Jazz Festival (10-20 juli), de Gentse Feesten, en Jazz in ’t Park (22-31 augustus).

 

De initiatiefnemers kunnen alvast terugblikken op een geslaagde eerste editie van ‘Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival’. Op 22 juli beet Octurn, een jazzensemble met Brussel als thuisbasis, onder heel wat belangstelling de spits af met zijn project ‘7 Eyes’. De volgende dag stond het Gentse project van Mathias Van de Wiele, Chopstick presents Prak op het programma. Met 4 muzikanten w.o. bassist Manolo Cabras, gaven ze een demonstratie van hun improvisatietalent. Het Chris Joris Quartet lokte op 23 juli ook heel wat nieuwsgierigen en jazzliefhebbers naar het Emile Braunplein, met voor de gelegenheid gastpercussionist Baba Sissoko. Dit quartet versmelt als geen ander percussie met jazz –en wereldmuziek. Het was een zeer gevarieerd concert waarin Chris piano en percussie afwisselde. Op 26 juli gaf Dacosse nog een extra zomers tintje aan hun concert. Deze groep vermengt immers flamenco met jazz. Naast de Spaanse percussionist José Toral accentueerde ook danseres Sofia Yero de zuiderse kracht van hun muziek. Ook de laatste dag, 27 juli bleven de weergoden het initiatief goed gezind, met een mooie afsluiter van het Gentse ‘Grootcollectief CiCliC’. Drummer Giovanni Barcella stelde het publiek Nostalgia Del Futuro voor, een project waarin poezië en experimentele jazzmuziek zich vermengen. Pianist Frederik Croene beantwoordde de capriolen van zijn medemuzikanten hier met knap werk op de piano.

 

De organisatoren kijken dus tevreden terug naar enkele zeer geslaagde optredens. Dankzij het gevarieerde aanbod waren er ook heel wat geïnteresseerde passanten die bleven hangen. Een ideaal voorsmaakje dus voor de feestelijke 15e editie van Jazz In ’t Park (Zuidpark Gent, 22.08-31.08), maar eerst komt Jazz Middelheim (Park den Brandt, Antwerpen, 14.08-17.08.08) er nog aan. 

 

Info: www.gent.be/jazzintpark en www.jazzmiddelheim.be

Reageer (0)

30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen waterski worden volgend jaar in België georganiseerdIn 2009 gaan de wereldkampioenschappen waterski opnieuw door in ons land. In 1995 greep de regenboogstrijd eveneens door in België en toen golden Antwerpen, Cheratte, Blankenberge en Viersel als de vier locaties.

 

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2009 staan er wedstrijden gepland in vier Vlaamse locaties, namelijk op zondag 19 juli in de haven van Gent, op 21 juli aan het Albertkanaal te Genk, op vrijdag 24 juli in Antwerpen en op zondag 26 juli in het Albertkanaal te Viersel.

Meer info komt later.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zomers lekker

 

Gran Feudo Rosado 2007

 

In Spanje is dit de meest verkochte roséwijn. De druivenstokken groeien op een kalkbodem en dat geeft deze rosé een markante finesse. De 2007 is een evenwichtige wijn, met een frisse geur van kersen en bosbessen. In de mond verrassend vlezig fruit, mooi omweven door een aangename structuur. Koel schenken op 8 °C. Past uitstekend bij lichtvoetige zomerse gerechten en uiteraard ook bij tapas en olijven. Te koop bij Spar voor 4,59 €.

 

Villa des Anges - Sauvignon de Touraine 2007

 

De liefhebbers van tongstrelende Sauvignon zullen het koele jaar 2007 goed kunnen waarderen. De wijn heeft een briljante witgele kleur. Onmiddellijk springen de dartele vruchtenaroma’s uit het glas en de aanzet in de mond is het perfecte verlengstuk van de portie fruit. Deze Sauvignon de Touraine 2007 heeft naast een elegante structuur ook een goed onderbouwde smaak met verfrissend zuur. Serveren op 10°C. De wijn heeft bovendien veel culinaire vrienden, zoals vis, schaal- en schelpdieren, koude voorgerechten en uiteraard een levend vers geitenkaasje van bij ons of de typische Crottin de Chavignol met een stukje vers stokbrood. Te koop bij Spar voor 5,49 €.

Foto  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe mee aan zoektocht naar collecties jaren '50 en '60 èn win !

Het Design museum Gent organiseert vanaf 11 juli 2008 een tentoonstelling waarin de collecties van de jaren 1950-1960 centraal staan.

arne jacobsen zetel.jpg
Gewoonlijk zijn de objecten uit deze twee decennia, wegens plaatsgebrek, opgeborgen in de reserves van het museum.
Design museum Gent is helemaal geen eiland, maar wil zo veel als mogelijk de buurt bij haar initiatieven betrekken. Niet alleen in het museum zal men de sfeer van de jaren 50 en 60 kunnen opsnuiven.
Verschillende handelaars in de buurt van het museum roepen op een of andere manier in hun etalage of aan hun façade de sfeer op van de jaren 1950-1960. Gaande van een radio of pick-up uit de fifties, over het servies van Royal Boch voor Expo 58 en een “Cuba”gevoel tot een retro-jurk. De handelszaken situeren zich in de Jan Breydelstraat, de Drabstraat, de Gras- en de Korenlei (allemaal op loopafstand van het museum, maximaal 175 meter).
 
Deelnemende handelaars:
 
Allegro Moderato, Korenlei 7
Brasserie “De Graslei”, Graslei 7
Brasserie Stadius, Drabstraat 36
Chocolatier De Graslei, Graslei 2
Chocolatier  Van Hoorebeke, Jan Breydelstraat 1
De Brooderie, Jan Breydelstraat  8
Galerie Pont en Plas, Hooiaard 6
Het Cooremetershuys, Graslei 12
Hotel de Flandre, Poel 1-2
Mariott Hotel, Korenlei 10
Mestdagh Kunstglasramen, Drabstraat 2
Phulkari, Jan Breydelstraat 40
Poesjkine, Jan Breydelstraat 12
Stoffen Janssens, Korenlei 5
The Fallen Angels, Jan Breydelstraat 29-31
Verleyen-Sinnaeve, Drabstraat 15
 
Wie deelneemt aan de zoektocht, maakt kans een van de verschillende mooie prijzen in de wacht te slepen.
1 overnachting met twee personen in het Mariott Hotel
1 ontbijtbon voor twee personen in het Hotel de Flandre
1 waardebon van 40 euro in Brasserie Stadius
1 Magnum fles wijn van het Huis Verleyen-Sinnaeve
een etentje voor twee personen in Allegro Moderato
een brise-vue in glasraam van Mestdagh Kunstglasramen
een waardebon van Stoffen Janssens
1 spaarpot expo 58 geschonken door Cooremetershuys
1 etentje voor twee personen in Brasserie De Graslei
1 juweel in vilt van Karin Wagner, geschonken door Galerie Pont & Plas
een bon voor twee ontbijten in de Brooderie
2 sjaals geschonken door Phulkari
een bon van 50 euro voor de Fallen Angels
2 x een halve kg pralines van Chocolatier Van Hoorebeke
2 x een halve kg pralines van Chocolatier De Graslei
een bon voor een fles champagne met hapjes in de Belga Queen
 
Deelnameformulieren zijn te verkrijgen in het Design museum Gent en bij de deelnemende handelaars.
  
Voor alle verdere inlichtingen :

Bernadette De Loose
Museumdirectie en secretariaat  :
Drabstraat 12 - 9000 Gent
tel: 09 267 99 99      fax: 09 224 45 22
e-mail: bernadette.deloose@gent.be
http://designmuseumgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische tentoonstelling in 't Zuiden van Europa

Op dinsdag 15 juli om 19 uur in ’t Zuiden van Europa, Vrijdagmarkt 30, had de vernissage plaats van “De Olympische Spelen volgens Michelangelo”, een reeks tekeningen van GiPi van de Olympische disiciplines zoals Michelangelo die zou hebben getekend.

 fotocredit: Gipi (foto: www.allesovergent.be)GiPi
(echte naam Gillis Pierre) heeft lef om zich te spiegelen aan Michelangelo. Maar hij is dan ook een verbluffende technicus. Gentenaars kennen hem  van het kaartspel met karikaturen van bekende stadsgenoten dat hij maakte voor De Gentenaar, maar dat is inmiddels 25 jaar geleden. Momenteel werkt hij aan een nieuwe reeks van 150 karikaturen, waarvan de portretten van sportfiguren ook worden getoond in ’t Zuiden, hoewel dat globaal werk pas volgend jaar tijdens de Gentse Feesten wordt tentoongesteld in het stadhuis van Gent.

 

De tentoonstelling in ’t Zuiden van Europa loopt tijdens de Gentse Feesten van vrijdag 18 t/m zondag 27 juli dagelijks van 15 tot 1 uur en loopt na onze vakantieperiode verder tijdens de weekends vanaf vrijdag 15 t/m zondag 31 augustus.

Reageer (0)

26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (26) - Laurentplein brengt hommage aan Toni Fakkel Jr. (28/7)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naast de dagelijkse aperitiefconcerten en het avondspektakel (zie affiche), hebben de organisatoren van het Laurentplein eraan gehouden de Gentse Feesten af te sluiten met een "Muzikale Hommage aan Toni Fakkel Jr" ... en dit op maandag 28 juli 2008 vanaf 19.30 uur.

Vanaf dit tijdstip kunnen geïnteresseerden genieten van een apart menu:
- in pikant sausje badende scampi
- cote a l'os op de wijze van de chef, zomergroenten en met parmezaansnippers gegratineerde aardappelen
- zomerfrisse aardbeien met munt geparfumeerd en vergezeld van tiramisu

 

De muzikale sfeer wordt opgebouwd door Johan Stollz mèt een optreden van Will Ferdy èn vanaf 21.30 uur is er het grootse showgedeelte met optredens van:

Günther Neefs - Ivann Leenders - Willy Sommers - Kurt Burgelman (Biezebaaze) - Wim Leys - Danny Sinclair èn De Sublimo's (met Raf Van Brussel en Charles Van Domburg) ..... in een presentatie van Johan Dhaene

   

Foto      Ivann Leenders

Diner + Show: 59 € (glas champagne en drank bij diner inbegrepen)
Enkel show vanaf 21:00 uur: 15 €

Reservatie: www.uitbureau.be - 09/253.77.88 of  0477/624.355

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten .... ook op PLIETSPLETS

Julien Pauwels


Net als vorig jaar zal deze webstek ruime aandacht besteden aan de Gentse Feesten ... hoe kan het ook anders.

Op www.plietsplets.be krijgt u alle info aangeboden die ons werden overgemaakt (op welke manier dan ook) en het is dan ook geenszins onze bedoeling u "alle" info en het volledige aanbod van activiteiten aan te bieden. Daarvoor verwijzen we naar www.gentsefeesten.be

Niettemin mag iedereen die op de Gentsche Fieste iets onderneemt om de honderdduizenden bezoekers te animeren, alle info sturen naar plietsplets@telenet.be

Sinds 23/06 startte op www.plietsplets.be met de verkregen info het "Gentsche Fiestenrubriekje" ... met op zeer regelmatige tijdstippen oog en oor voor een andere activiteit. De bal ligt dus in het kamp van zij die iets doen en het met allen willen delen.

Nu online:
23/6: Carte Blanche wandelt en eet
24/6: Free The Soul weerklinkt op de Korenmarkt (22/7)
26/6: Van Daele Compagnie en de roze veugelmuite
1/7: De Tribuloasses van Eddy Naessens
9/7: Poppentheater Magie verovert kinderharten
      10/7: Radio 2 Oost-Vlaanderen weerom present
10/7: Vredeshuis opent deuren voor boeiend programma-aanbod
11/7: De Popkoning gaat Lollebollen
12/7: Tartuffe goes café-chantant
12/7: The Pink Ladies bevestigen travestie op de Gentse feesten
12/7: Martin De Jonghe weer in Tinnenpot
15/7: La Belle Epoque in Centrum Seleskest
15/7: De Wereld van Kina
16/7: Op de lach-en zangboot wordt iedereen een Vedett
16/7: Minoes (5+) en De tovenaar van Oz (5+)
16/7: Huis van Alijn danst erop los
16/7: 't Es Fieste bij Kloaver Viere
16/7: Danny Sinclair en Rolando staan centraal bij 3dekker
18/7: 3 Wijvekens in Backstage
18/7: I Lirici zingt op 27/7 uit volle borst
20/7: Sjoerd zegt Foert bij Theater Taptoe
20/7: Theater Platform met de grote middelen
20/7: Sioen concerteert op 22/7
20/7: Ganda Historica met Gent-Wetertoerist en Theater Trac
20/7: 't Spelleke van Drei Kluite heeft er zin in
20/7: Gentse Komedie vzw doet het al rijend en vrijend
20/7: S.M.a.A.K. met gevarieerd cultureel aanbod


Foto

Reageer (1)

20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Design museum Gent kocht vaas van Seuphor aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Design  museum Gent heeft een bijzonder werk  aangekocht van de Belgische  kunstenaar  Michel Seuphor, namelijk een vaas  van 1meter90  hoog . Seuphor (1901-1999)   ontwierp  de vaas in 1972 voor de RTT, het huidige  Belgacom.
De vaas staat sinds 11 juli te pronken in het  Museum.

Lieven Daenens, Directeur Design museum Gent : “ Het is onze  recentste aanwinst. Na twintig jaar geduldig wachten ben ik erg blij met  dit prachtige stuk.  Het moet zowat 25 jaar geleden zijn dat mijn oog  viel op dit meesterwerk van Michel Seuphor in het Gentse RTT-gebouw.
Het  meesterwerk past perfect binnen onze collectie van de jaren ‘60 want het is  een schitterend voorbeeld van een samenwerking tussen een kunstenaar en een  designbedrijf. Bovendien is het een mooie uiting van de abstracte kunst van  Michel Seuphor”

Fernand Berckelaers  koos voor Michel Seuphor als  artiestennaam, een anagram van Orpheus.
Hij manifesteerde zich in de loop  der jaren als graficus, schilder, ontwerper, publicist, dichter, filosoof,  criticus, vertaler...

Omdat Vlaanderen te bekrompen en te  provincialistisch was, vestigde hij zich in Parijs (1925) en raakte bevriend  met belangrijke kunstenaars uit de internationale scène
zoals Piet  Mondriaan, Robert Delaunay, Filippo Marinetti en Theo Van  Doesburg.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (25) - S.M.a.A.K. biedt gevarieerd cultureel aanbod

Het is weer zover.
Van 19 tot 28 juli brengt S.M.a.A.K. tijdens de Gentse Feesten een totaalprogramma in de crypte van het Hof van Ryhove, Onderstraat 20-22 - gelegen tussen de Vrijdagmarkt en het Stadhuis.

Met tentoonstellingen, verhalen, concerten, film & documentaire, en natuurlijk een café met een tuin als rustpunt in het feestgedruis.
Thema's dit jaar zijn België en Zuid-Afrika.

Voor gedetailleerd programma:

Info bij Anjer Producties op 0497 938 808 of op
www.masereelfonds.be
Reservaties bij Uitbureau, 09 233 77 88 en
www.uitbureau.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (24) - Gentse Komedie vzw doet het al rijend en vrijend
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Gentse Komedie VZW trekt weerom naar het Dienstencentrum in Gentbrugge voor een blijspel onder de titel "Rijen en vrijen". Voor alle info: klik gewoon op de affiche !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (23) - 't Spelleke van Drei Kluite heeft er zin in

Klik op de afbeelding om de link te volgen

‘t Spelleke van Drei Kluite
pakt tijdens de Gentse Feesten uit met de 29ste zomerconférence van Pierke Pierlala.
Er wordt gespeeld in het Lakenmetershuis van het Willemsfonds, op de Vrijdagsmarkt, van zaterdag 19 tot en met maandag 28 juli om 22.00 uur.

 

‘Tekstfoernieseur’ xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Freek Neirynck nam de Gentse (politieke, culturele…) actualiteit onder de loep en verwerkte ze in satirische sketches en nieuwe Gentse volksliedjes. Onderwerpen zijn ondermeer: het goed bewaarde geheim van de Gentse Feesten-affiche, de overdrukke weekendagenda van burgemeester Termont, het hoofddoekendebat, wat met de Gentse ‘flieke’ na “Flikken”?, de ongebreidelde invasie van Westfluutse artiesten op de podia… en de toekomst van de Gentse Feesten : een vooruitblik op 2009.

 

Gastacteur dit jaar is de van podia en televisie bekende Jan De Bruyne, alias Professor Arnoldus Goetbier.

 

De toegangsprijs bedraagt € 13,00 en de kaarten zijn te verkrijgen bij Uitbureau, Kammerstraat 19
of telefonisch via 09/233 77 88.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (22) - Gent-Watertoerist en Theater Trac dopen Ganda Historica

Stel je voor…

Je maakt een rondvaart door de Gentse Binnenstad met een van de bootjes van Gent-Watertoerist en je krijgt zoals steeds de deskundige en gevatte uitleg van de kapitein van het bootje.

Graslei
 

Dat is voor velen een onvergetelijke en prachtige herinnering aan een van de mooiste historische steden van Europa…

 

Maar…

Het zou nog leuker zijn ,als die historische figuren tot leven kwamen en die geschiedenis zelf vertelden..

 

Et voila , de Ganda Historica was geboren.

 

Het resultaat is er nu. Een hopelijk vruchtbare samenwerking tussen Gent –Watertoerist en theater Trac , goede weeromstandigheden tijdens de fieste en we zijn vertrokken.

Historische evocatie waarbij de deelnemers per boot naar de acteurs worden gebracht. Op verschillende locaties wachten acteurs in historische klederdracht u op om de rijke geschiedenis van Gent te vertolken. Op één van de stopplaatsen nuttigen we eveneens een klein hapje en een drankje.
De tocht eindigt aan de aanlegsteiger van Gent Watertoerist waar iedereen nog een echte  Julienjenever (Belleman) kan proeven. Enkel met open bootjes.
Vertrekuur en plaats: 18:15 Graslei aanlegsteiger Gent Watertoerist.

Prijs p.p.: 18,00 EUR.
Reservatie verplicht.

Reservatie mogelijk tot op de dag zelf 12 uur via mail of 09/269.08.69.
Vanaf 12 uur tickets te verkrijgen aan de aanlegsteiger van Gent Watertoerist.


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (21) - Sieoen concerteert op 22/7 voor Zuid-Afrika
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sioen is op vraag van Oxfam / Les Ballets C de la B / Trefpunt bezig met een Zuid-Afrika project: Sioen Meets Soweto.

 

Het doel is een concert ihkv ‘One Day For Another World’ (Oxfam Day) tijdens de Gentse Feesten (bij St Jacobs - 22/07) met een aantal zuid-afrikaanse muzikanten (met in hun land een vergelijkbare bekendheid als Sioen) én enkele Belgische topmuzikanten.

 

De muzikanten die aan dit project meewerken zijn niet van de minste: percussionist Pops Mohamed (volgens Sioen ‘de Toots Thielemans van Zuid-Afrika, maar dan op percussie’), saxofonist Khaya Mahlangu (die door de wereld tourt met Hugh Masekela), ervaren zangeres Stella Khumalo (die de 4 backing vocalistes coacht) langs Zuidafrikaanse kant, bassist Mirko Banovic (Arno, Arsenal), gitarist Frederik Seghers (Members Of Marvelas), drummer Laurens Smagghe (Sioen, Barbie Bangkok) aan Belgische kant. Special guest is Marie Daulne (Zap Mama).

 

Sioen zit momenteel al voor de 3de keer op korte tijd in Soweto, waar hij tot 24 juni repeteert om de door hem speciaal voor dit project geschreven nummers vorm te geven. Nieuwe Sioen songs dus, geen covers, geen oud materiaal.

 

Uitvalsbasis is het Ipelegeng Community Center in Soweto, geleid door de Vlaming Tom Roos (in een vorig leven bekend van Wurre Wurre).

 

Op 25 juni kwam het Belgische gedeelte van  Sioens gelegenheidsband terug naar België. Op 17 juli kwamen de Zuidafrikaanse muzikanten naar Gent voor de generale repetities en dan het concert op 22 juli bij St Jacobs (Trefpunt). 

 

Aanleiding om dit jaar rond Zuid Afrika te werken is het feit dat Nelson Mandela op 18/07 90 jaar wordt.

 

Fans kunnen de avonturen van Sioen volgen via zijn blog, te lezen op Facebook (http://www.facebook.com/notes.php?id=1204904088) , op www.myspace.com/sioentheband en op www.gentblogt.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (20) - Theaterplatform Gent met de grote middelen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Theaterplatform Gent zet alle middelen in: een komische thriller van Romain Deconinck èn het vervolg op het succes van 2007: De Gentse Feesten Variéte Twee (klik op affiche voor bijkomende info).

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (19): Sjoerd zegt FOERD bij Theater Taptoe

Gentse Feesten 2008 (foto: Luc Monsaert)

Theater Taptoe bestaat dit jaar 40 jaar en is reeds méér dan dertig jaar een vaste waarde op de Gentse Feesten. Méér dan één reden dus om dit op een bijzondere manier te vieren.

Momenteel toert Theater Taptoe de wereld rond met “Sjoerd zegt FOERT !” een poëtische kleuterproductie van Dirk De Strooper. Gedurende de vier jaar dat de productie op het repertoire staat, reisde dagdromer Sjoerd met zijn luchtballon naar Mexico, Spanje, Frankrijk, Tsechië, Nederland….en dit seizoen werd de 250ste voorstelling gevierd in Mulhouse.

Voor deze bijna woordloze productie componeerde Guido Schiffer de muziek. Speciaal voor het Gentse Feesten optreden wordt deze muziek LIVE uitgevoerd onder de muzikale leiding van de componist.

Ballons en luchtballons zijn alom tegenwoordig in de voorstelling dus was de link met de Gentse feestenaffiche anno 2008 vlug gelegd.

Er werden affiches en strooibiljetten aangemaakt met Sjoerd en een rode luchtballon voor het Gentse stadhuis. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor kinderen tussen 5 en 10 jaar om een postkaartje te ontwerpen met als thema “wereldreiziger Sjoerd en zijn (lucht)ballon”.

De veertig beste ontwerpen, bekroond door een deskundige jury, worden tijdens de feesten geëxposeerd in Berg & Co (het voormalig stadsarchief in de Abrahamstraat). Het beste ontwerp wordt als postkaart aangemaakt en samen met 40 ballons opgelaten voor de start van de Gentse Feesten stoet.

Na de voorstelling in de KNS op zondag 27 juli om 15 uur worden nog eens 400 ballons opgelaten met groeten vanuit het feestende Gent.

Wie de voorstelling wil bijwonen moet reserveren bij vzw Uitbureau Gent – Kammerstraat 19, 9000 Gent - Tel : 09/233 77 88

De toegang (reservatie inbegrepen) bedraagt 3 euro. Dankzij de financiële tussenkomst van de dienst Feestelijkheden was het mogelijk de toegangsprijs zo laag te houden.

Naar aanleiding van een 'Gentse Feesten postkaartenwedstrijd', georganiseerd door Theater Taptoe, zullen de veertig beste ontwerpen worden geëxposeerd tijdens de feestweek, van maandag 21 juli tot en met zaterdag 26 juli tussen 14 uur en 17 uur, in Berg&Co (het voormalig stadsarchief), Abrahamstraat 15 te Gent.

 

Reageer (0)

18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (18): I Lirici zingt uit volle borst op 27/7Z
ondag 27 juli om 16:30 uur zijn I LIRICI voltallig op post! Sopranen Brigitte de Poorter en Nadine Heyndrickx samen met de heren Migliorini (tenor), Hecht en Wesemael (piano) zullen zich, zoals reeds stilaan traditie is geworden op het Gentsche Fieste-Concîr,  helemaal laten gaan in het programma ‘Cantiamo!’.  Zij die er reeds bij waren weten dat dit kwalitatief zeer hoogstaand concert op magistrale wijze aan malkoar geklapt wordt door Eddy Levis himself. Enige kennis van het Gentsch is wel gewenst…In dit programma dit keer geen opera maar operette, musical, Weense melodieën, liederen, enz.Dit concert staat zoals steeds op de Gentse Feesten in het teken van de “3 G’s” : Geestig, Gentsch én Gratis !  I LIRICI willen belcanto brengen voor iedereen !Geen reservatie mogelijk.  Deuren om 16:00 uur open.  Zaal Parnassus,

Oude Houtlei, Gent.♪♫ ♪♫   ♪♫

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (17): Wijvekens in Backstage
Klik op de afbeelding om de link te volgenEen paar jaar geleden maakten de ‘Drie Jeannen’ voor het eerst hun opwachting op de Gentse podia. Na een succesrijke reeks voorstellingen in Gent, een tournee door Vlaanderen en na twee opeenvolgende jaren de Gentse Feesten onveilig te hebben gemaakt, besloten ze het dit jaar wat rustiger aan te doen en de wijde wereld te gaan verkennen. Tijdens de Gentse Feesten zijn ze dan ook op vakantie in Lourdes alwaar ze van een verrijkende bezinning genieten. Ze werken daar ondertussen ook intensief aan een nieuwe productie over hun ervaringen tijdens deze bustrip naar en hun verblijf in dit overbekend bedevaartsoord. Als alles vlot verloopt gaat deze nieuwe muzikale productie tijdens het volgend theaterseizoen in première.

Dezelfde ploeg die de ‘Drie Jeannen’ maakte kon echter niet blijven stil zitten en heeft zich de laatste maanden geconcentreerd op ‘De Wijvekens’.

Het bloed kruipt waar het niet kruipen kan, ditmaal zijn het de tantes van Jeanne die centraal op het podium staan. Ze zakken af naar de Gentse Feesten samen met de club van de Happy Singles en vertellen ons ongezouten hun mening over dit eeuwenoud massagebeuren.

Alma en Louise zijn even scherp van tong als hun nicht Jeanne, even muzikaal als Jeanine en even gracieus als Janet.

 

 

De Wijvekens: Praktische info

 

De voorstelling wordt opgevoerd op het terras van Backstage en vangt aan om 20u.

Dit jaar wordt tijdens het spektakel ook een 3-gangen menu aangeboden.

Première :  Zaterdag 19 juli 2008 om 20u

Voorstellingen : 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 28 juli om 20u, zondag 27 juli om 15u

 

MET DINER : Toeschouwers die het spektakel combineren met het voorziene diner worden één uur voor aanvang van de voorstelling verwacht, dus om 19u en op zondag 27 juli om 14u.

   

Prijs voorstelling :                               15.00 €

Korting :                                                12.50 €

Prijs voorstelling + diner :                   30.00 €

Korting :                                                27.50 €

 

Reservatie: Uitbureau -  09/233 77 88

                   Backstage - 09/233 35 35

Reageer (0)

16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Fack overleden op 74-jarige leeftijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op maandag 14 juli 2008 omstreeks 18.00 uur overleed de 74-jarige Henri Fack, vader van Noël Fack waarmee hij ruime tijd samenwerkte voor het project "Kaak kaak nen dreidekker" (6 CD's en haal wat live-optredens). Zijn overlijden kwam heel plots en amper enkele dagen vóór de start van de Gentse Feesten ... een festijn waarop Henri ongetwijfeld zeer trots was.
Op de foto zien we Henri in het gezelschap van wijlen Rosa Geinger en zoon Noël ... de cover van de eerste dreidekker-CD.

De uitvaartplechtigheid van Henri Fack is voorzien op zaterdag a.s. (19/7) om 11.00 uur in het crematorium van Lochristi.
Er is wel nog mogelijkheid tot het brengen van een laatste groet op woensdag 16 - donderdag 17 en vrijdag 18 juli, telkens van 08.30 tot 11.30 uur en van 15.30 tot 18.30 uur (funerarium St. Jozefkliniek - Gentbrugge)

Via deze weg wil www.plietsplets.be de deelneming betuigen aan zijn famile en vrienden en wensen ieder alles sterkte toe.
Met niets dan mooie herinneringen aan Henri !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (16) - Danny Sinclair en Rolando staan centraal bij den 3dekker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Gentse Feestenshow van de 3dekkers zal als thema hebben “45 jaar Rolando en Danny Sinclair” en krijgt daarom ook de toepasselijke Engelse titel “Stars on 45”. (Klik op de affiche)


5 jaar na Expo ’58 begonnen beiden hun artistieke loopbaan in Gent als muzikant en zanger: Danny in een rock n’roll band, Rolando in een dansorkest.

Veel jaren later mogen ze terugblikken op een rijk gevulde carrière waarbij ze de  faam en bekendheid kregen in gans Vlaanderen en buiten de grenzen.


Getuigen: de vele artiesten met wie ze samen optraden en waarvan er een 10-tal,gedurende de Gentse Feesten 2008 als blijk van waardering aan Rolando en Danny, hun medewerking zullen verlenen aan de show met een optreden.


We zullen Danny Sinclair aan het werk zien als rock-’n-roll zanger, gitarist, crooner, komiek en  Rolando als muzikale clown, zanger, humorist. Ook de vaste cast van “De Dreidekkers” zetten hun beste beentje voor: Charlène zingt countrynummers, speelt mee in sketches terwijl Nico Lenny in de huid kruipt van een Gentse Barry White en een circusclown. Vader Bert Lenny schittert weer als accordeonvirtuoos met medley’s van Glenn Miller en Elvis Presley en vormt de ene helft van een komische klusjesduo met Nico Lenny. Prachtige dansnummers krijgen we van Aicha en het Jam-showteam.

De show wordt muzikaal begeleid door Noël Fack op zijn Tyros2-keyboard.

Thierry  en Perry zorgen voor het juiste licht en geluid.

 

De gastartiesten zijn:

 

Zaterdag 19 juli: ..........................Fred Geirnaert

Zondag 20 juli: namiddag:...........Luc Soens

avond:....................Will Ferdy

Maandag 21 juli:..........................Katrien Gallez

Dinsdag 22 juli: namiddag:..........Marc Dex

Avond : ................Tap Heperi

...............Sabijn

Woensdag 23 juli: .......................Norma Hendy

Donderdag 24 juli: ......................Lily Castel

Vrijdag 25 juli:........................... Viviane

Zaterdag 26 juli: ..........................Will Marvin

 

 

De voorstellingen gaan door in de Polyvalente zaal op het gelijkvloers van de Vip-school, Neermeerskaai 1a,  te Gent (naast de Koning Albertbrug) elke avond van zaterdag 19 juli tot en met zaterdag 26 juli om 20u (deuren open om 19u. Er zijn ook 2 namiddagprogramma’s op 20 en 22 juli om 14u30 (deuren open om 13u30).

De zaal is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn 2 ruime parkings naast de zaal.

 

Kaarten: 11 euro in voorverkoop en 13 euro aan de kassa

UITBUREAU GENT, Kammerstraat Gent, 09/233.77.88

Info Driedekkerproducties: 09/324.06.50

www.noelfack.be

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!