Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
17-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIDS DAY OUT op 26 en 27/12

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na het succes van ‘Het Oneindige Verhaal’, ‘Alladin, de musical’ en de concerten van ‘ABBA GOLD – live in concert’ zet Event-Team de kinderen tussen 6 en 14 jaar in het middelpunt van de belangstelling met ‘KIDS DAY OUT’.

 

Zingen, dansen en swingen tijdens de kerstvakantie! Een te gekke presentator en een aantal glitterende danseressen van zetten de zaal op zijn kop met een spetterende kinderdansshow. Een fantastisch feest voor klein en groot tussen 6 en 14 jaar. De kinderen kunnen kennis maken met de rebelse streken van de zusjes Kriegel uit de nieuwe Vlaamse jeugdmusical (naar het boek van Marc De Bel) en ze kunnen zich laten betoveren door de magische wereld van goochelaar Kevin Antonis. Onze special guest, Dorothy Wuyts (bekend van Staracademy) komt enkele schitterende klassiekers zingen. Pure dans- en meezingpret dus op de bekendste hits! Ambiance en sfeer! Een niet te missen nieuwe familieshow!

Waar?

Cultuurcentrum Evergem – Theaterzaal Stroming

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

Wanneer?

Vrijdag 26 december 2008 om 15.30 uur

Zaterdag 27 december 2008 om 15.30 uur

 

Tickets?

€4,50 (basistarief, inclusief reservatiekost)

€3,50 (kinderen -12 jaar, inclusief reservatiekost)

reserveren via Uitbureau 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

 

Artiesteninformatie?

De zusjes Kriegel : www.kriegelmusical.be

Dorothy Wuyts (zangeres) : www.dorothyonline.be

Kevin Antonis (goochelaar) : www.kevinantonis.be

Kinderdansshow Paté Paté : www.event-team.be

Reageer (0)

15-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zorgt voor Winterdrink
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De zondag voor Kerstmis is het weerom een gezellig treffen voor vrienden, vrijwilligers, buurtbewoners en museumbezoekers. Plaats van afspraak is de binnentuin van het museum. De vaste ingrediënten van de Winterdrink zijn bekend: warme soep, fruitvitaminen en glühwein. Daarnaast houden de vuurkorven en de vele babbels de handen, voeten en harten warm.
Graag nodigen wij u uit op zondag 21 december 2008 vanaf 11u30 om erbij te zijn. De Winterdrink is een gezamenlijk initiatief van het museum en de Vrienden van het Huis van Alijn. Intussen zijn we aan de negende editie toe!

De Winterdrink is voor velen de ideale start voor een gezellige zondag in de stad! Uiteraard kan u ook van de gelegenheid gebruik maken om het museum en de tentoonstelling Aan de Speltafel te bezoeken. Sinds april 2008 is de toegang tot de Gentse musea op zondagvoormiddag (van 10u tot 13u) enkel nog gratis voor Gentenaars, maar het Huis van Alijn zal op zondag 21 december gratis toegang verlenen tussen 10u en 13u voor al zijn gasten. Even ter herinnering, Vrienden hebben op vertoon van hun Vriendenpas het hele jaar door gratis toegang.

Om 12u00 blikken we in vogelvlucht terug op de hoogtepunten van 2008 en vertellen we u meer over de activiteiten die op het museum- en vriendenprogramma staan in 2009. Wij vermoeden dat we op de Winterdrink het 500ste lid van de Vrienden van het Huis van Alijn zullen mogen verwelkomen! Tussendoor worden we muzikaal verwend door accordeonist Wim Claeys. Onze dank gaat ook uit naar onze gulle sponsors: museumpeter Bayram voor de heerlijke portie wintervitamines en buurman Dirk voor de lekkere soep.

We hopen u en uw familie en vrienden te mogen verwelkomen zodat we met z’n allen kunnen klinken op een nieuw, gelukkig en energievol museum- en vriendenjaar. Omstreeks 13u30 sluiten we af. Het museum blijft open tot 17u

Alle info ook op www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Scoren aan tafel" scoort alvast internationaal
Foto



 

Goed ... zeg maar ... prachtig nieuws voor de inspanningen die we hebben geleverd voor het boek "Scoren aan tafel" (Lannoo).
Onderstaande tekst zegt alles:

GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2008              December 15, 2008 

 

YOU ARE THE WINNER IN BELGIUM - DUTCH

YOU QUALIFY FOR THE NEXT “GOURMAND BEST IN THE WORLD” COMPETITION

 

                                                                     

WITH:        Scoren Aan Tafel

                                    Felix Alen

                                    Wim Casteleyn

                                    Johan Dhaene

                                    Photos: Heikki Verdurme

                                    (Lannoo)

 

 

In the category:  Best Easy Recipes Book

Nu gaan we met de andere landen voor de internationale erkenning !!!

Wil je het boek als kerst-of eindejaarsgeschenk: ga naar de boekhandel of bestel het boek via plietsplets@telenet.be




Reageer (0)

14-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: DE LIEVE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt : een seinpaal voor potentieel  geïnteresseerde lezers.)

 

KIJK- EN LEESBOEK OVER DE RIVIER ‘DE LIEVE’

 

“De Lieve-tscoenste juweel dat de stede heeft”, uitgegeven door de tijdelijke vereniging De Gentsche Lieve en met bijdragen van volkskundigen uit diverse gemeenten, ondermeer door Eddy Levis preezedent van de Gentsche Sosseteit is een 216 bladzijden lang en rijk geïllustreerd, is een hebbeding geworden voor Oost-Vlamingen die geïnteresseerd zijn in de mindere bekende aspecten van de geschiedenis van hun provincie.

 

Als losse bijdrage zit bij het lijvige boek ook soort handleidingen bij een mogelijke wandeling of fietsparcours, genoemd de Lievewandeling Bij de Dienst Toerisme (www.toersime@oost-vlaanderen.be) van de provincie Oost-Vlaanderen maar ook bij Westtoerisme (www.westtoerisme.be), kan men de nodige en nuttige informatie opvragen. Deze toeristische tochten brengen de deelnemers langs onder andere Gent (wandelaars), Evergem Rabot, Waarschoot, het Meetjesland en Damme (fietsers).


De Lieve is de derde rivier in Oost-Vlaanderen en minder bekend dan zijn grotere zusjes de Schelde en de Leie. Aan die miskenning wil het boek iets doen, het wil herwaarderen. Historisch en Heemkundig. De samenstellers zijn duidelijk in hun opzet geslaagd. Er ligt een fraai kijk- en leesboek op tafel.

 

Aanvankelijk was het nochtans niet meteen de bedoeling van de vereniging De Gentsche Lieve, om een publicatie, en zeker niet van deze grandeur, uit te geven. Men wou gewoon De Lieve en de gebieden waardoor ze stroomt beter in de picture plaatsen. In 2007 werd dan uiteindelijk toch de optie genomen om het door diverse vorsers opgeslagen documentatie- en archiefmateriaal aan het papier toe te vertrouwen.

 

Het resultaat mag er zijn. Naast indringende teksten was er ook plaats voor illustraties (van onder andere de Gentse graficus  Michel Bracke), cartografie en  iconografie (verklarende en situerende foto’s,schetsen…).

 

Co-auteur Hugo Notteboom mocht de spits afbijten met een uitgebreid hoofdstuk rond het ontstaan en het tracé van de Lieve. Ook het tweede kapittel is van zijn hand? In “Bruggen, rabotten, duikers” heeft hij het uitgebreid over de scheepvaart op de River en de bruggen die haar overspanden in Gent en in de provincie.

 

Verder hebben  Ronny Debbaut het over het strategisch en economisch belang van de Lieve en Eddy Levis over het ontstaan aan het Gravensteen – door aanslibbing van de Leieoevers – en de betekenis van de rivier voor Gent sinds 1251.

 

Alweer Hugo Notteboom sluit het boeiende en leerzame boekwerk af met een handige chronologie van de Lieve sinds de elfde eeuw.




Het boek kost € 28. 

 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 18 december = VEGGIEDAG

Op donderdag (veggiedag) 18 december om 11.30u trakteert EVA vzw Martin Heylen, Alain Grootaers, Nic Balthazar, Martine Prenen en de dames van Laïs, de pers én een aantal typische kerstslachtoffers op een gastronomisch vegetarische kerstlunch te Gent. Daarmee wil de organisatie aantonen dat de kerstperiode geen vreselijke tijd hoéft te zijn voor kalkoenen, kreeften, ganzen en vegetariërs. EVA wijst er ook op dat de milieu-impact van een vegetarisch feestmaal tot tien keer kleiner is dan die van de klassieke feestdis.
 
Met de eindejaarsfeesten in zicht breekt een soms moeilijke periode aan voor mensen die liever geen vlees of vis eten. Valt er zonder ganzenlever, kalkoengebraad of kreeftenpootjes voor hen wel iets te smullen? Donderdag toont EVA in elk geval dat ook veggie feesten perfect mogelijk is en heel lekker kan zijn. Martin Heylen, Nic Balthazar, Martine Prenen en de dames van Laïs zullen genieten van de kookkunsten van topkok Philippe Van den Bulck. Ook de kerstslachtoffers Ginette Kakel, André Koeiemans en Paddy the Pig (net gevlucht uit Ierland) zullen van de partij zijn om hun vreugde te uiten over dit feest zonder beest.

Vrijdag leest u er op deze webstek heel wat meer over. 
 
Op www.vegetarisme.be biedt EVA bovendien materiaal aan om ondanks mogelijke culinaire verschillen toch vredevolle feesten te verzekeren: een survival gids voor vegetariërs die elders gaan eten, en een ‘eerste hulp bij vegetariër”-handleiding voor omnivore gastvrouwen en –heren. Daarnaast vind je er ook veggie feestmenu’s en restaurants die op Kerst of oudejaar een veggie menu aanbieden. En… ook veggies leren er kalkoen maken.
 
Feesten zonder beesten is tevens een goed idee voor wie zijn ecologische voetafdruk wil beperken: de milieu-impact van een vegetarisch feestmaal is tot tien keer kleiner dan die van een gewoon feestmaal. 18% van de klimaatverandering wordt veroorzaakt door veeteelt. Dat komt onder meer door de methaan die koeien de lucht in vuren via hun boeren en winden. ‘Klimaat laat onze regering koud’, kopt een krant vandaag. Terwijl de overheid blijft dralen, toont EVA dat de burger zelf een machtig wapen tegen klimaatverandering heeft: de vork!
 
En wat de gezondheid betreft: na de feestperiode heb je geen dieet nodig om opnieuw je oude slanke zelf te zijn.


EVA wenst iedereen beestige feesten!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Lindecoulisken (Wondelgem) zet in 2009 de mannen in de kijker



De Wondelgemse toneelvereniging 't Lindecoulisken zal 2009 weer spetterend inzetten met “De kleren maken de man”

 

Een Engelse komedie van Ray Galton & John Antrobus in een regie van Wim De Puydt

 

Met :   Quinten Quidousse - Jan De Raedt - Veronique Verhamme - Dirk Provyn - Helen Heynssens - Christ Bellecoste - Roos Vandenbroecke - Janvier Praet - Frank Van Steenbrugghe - Rose-Marie De Feyter

 

Speeldata :

 

Première op

Zaterdag 31 januari 2009 om 20.00 h

Voorafgegaan door een receptie om 19.30 h

 

Zondag 1 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 6 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 7 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 8 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 13 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 14 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 15 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 20 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 21 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 22 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 27 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 28 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 1 maart 2009 om 15.00 h

Vrijdag 6 maart  2009 om 20.30 h

Zaterdag 7 maart 2009 om 20.00 h

Zondag 8 maart 2009 om 15.00 h

Vrijdag 13 maart 2009 om 20.30 h

Zaterdag 14 maart 2009 om 20.00 h

Zondag 15 maart 2009 om 15.00 h

Vrijdag 20 maart 2009 om 20.30 h

Zaterdag 21 maart 2009 om 20.00 h

Zondag 22 maart 2009 om 15.00 h

 

Toegangsprijs:      
Première: 14  € - 
Andere voorstellingen: 9 €

Tel: 09/227.75.18 of e-mail: lindecoulisken@skynet.be

 

Zie ook : http://www.lindecoulisken.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn eindelijk 'erkend'
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Het Huis van Alijn wordt vanaf januari ingedeeld als erkend museum op Vlaams niveau.
Dit betekent dat het museum de overstap heeft mogen maken van het ‘regionale niveau’
naar het ‘Vlaams niveau’.
Het museum vervoegt hiermee 19 andere musea zoals Het Museum voor Schone Kunsten, het SMAK, het Designmuseum,
het MIAT en het Museum Dr. Guislain in Gent. Buiten Gent behoren o.a. ook In Flanders Fields, het Openluchtmuseum Bokrijk, het Groeningemuseum, … tot het Vlaams niveau.

Alle info op www.huisvanalijn.be  

Reageer (0)

06-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsboxen Oost-Vlaanderen: een gezond eindejaarsgeschenk.

Ben je op zoek naar een gezond en origineel eindejaarscadeau? Dan heeft Toerisme Oost-Vlaanderen het ideale geschenk. Drie nieuwe fietsboxen: Trap Door, Trap Mee en Trap Uit. Er is voor elk wat wils!


 

In elke box vind je namelijk tien brochures van fietsroutes die samen goed zijn voor honderden kilometers fietsplezier.

 

De ‘Trap Door’ box bevat tien routes voor de meer geoefende fietsers onder ons. De meeste routes liggen in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen en vormen een prettige uitdaging voor de sportieve fietser. Zo krijg je onder andere de legendarische Eddy Merckxroute met enkele hellingen uit de Ronde van Vlaanderen voor de kiezen. Bestellen kan nu al, klik hier.

 

In de ‘Trap Mee’ box vind je dan weer tien ontspannende fietstochten voor wie graag geniet van een ontspannend uitstapje met het gezin, de familie of vrienden. De veilige trajecten zijn zorgvuldig uitgekozen en onderweg valt heel wat te beleven. In de box zit de gloednieuwe thematocht ‘De Kreken Spreken’. Bij deze route horen een aantal geluidsfragmenten die je op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen kan downloaden naar jouw mp3-speler. Bestellen kan nu al, hier.

 

De ‘Trap Uit’ box bevat de brochures van tien klassiekers onder de Oost-Vlaamse fietsroutes. De trajecten zijn ideaal voor een zalige zondagse fietstocht met op tijd een aangename rustpauze op een terrasje of in een cafeetje. Je geniet van kunst, cultuur en natuur die je onderweg tegenkomt. Een aanrader is de nieuwe Scheldeverentocht. Bestellen kan hier.

 

Voor een kwalitatieve samenstelling van deze boxen werden verschillende lusvormige routes herwerkt en opgefrist.

Alle routes zijn onderweg bewegwijzerd met zeshoekige bordjes zodat je zeker de weg niet kan verliezen. De Kreken Spreken en Scheldeverentocht zijn uitgestippeld op het knooppuntennetwerk. De fietsboxen zijn verkrijgbaar in Fnac, Standaard Boekhandel en bij de diensten voor toerisme of via www.tov.be. Eén box kost 12 €.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat u glijden op de Gentse ijspiste (tot 11/01/2009)



Sedert 5 december tot 11 januari kan u verzekerd zijn van vijf weken lang winterplezier want de Ijspiste staat er weer in haar volle kerstglorie. Het Emiel Braunplein wordt omgetoverd in een 600m² grote schaatspiste met daarnaast een gezellige gelegenheid om je op te warmen en een glaasje te drinken.

 

Dit jaar heeft VZW Freetime een aantal extraatjes voor jullie in petto want er wordt gewerkt met een nieuwe en verrassende opstelling en toegangskaartjes in voorverkoop bieden jullie een gratis heen en terugrit met de Lijn.

Lange wachttijden zijn verleden tijd: wie kaartjes in voorverkoop haalt kan schaatsen op het uur van zijn/haar keuze!

 

Naast de perfecte winter- sportgelegendheid biedt de Gentse ijspiste natuurlijk nog heel wat meer: ambiance wordt jullie verzekerd door een extra feestprogramma! Zie voor alle info: www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams geluid weerklinkt bij Sylviane
Klik op de afbeelding om de link te volgen

25 jaar geleden stond Sylviane torenhoog genoteerd in de nationale hitlijsten met het nummer ‘Liefde met z’n twee’.
Vandaag verschijnt de remake van datzelfde nummer dat destijds ook furore maakte,  mede dank zij het legendarische TV - programma ‘Hotel Américain’ waarin Sylviane toen te zien was met dit nummer.

Desondanks haar succesvolle platencarrière is haar favoriete werkterrein het podium waar ze, begeleid door echtgenoot Dirk Renders, nog wekelijks het beste van zichzelf geeft.

Met Kerstmis voor de deur is dit de ideale timing om ‘Liefde met z’n twee’ in zijn vernieuwde versie terug op de markt te brengen. Net als 25 jaar geleden verschijnt het nummer bij Scorpion, een label van uitgavengroep D & V,  die nu opnieuw gokt op een hitparadenotering.

 

Reageer (0)

03-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geena Lisa ontwerpt juwelen voor Art for Africa
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geena Lisa heeft samen met MiKa een hanger en ring ontworpen ten voordele van Art for Africa, de vzw die Geena in 2005 oprichtte. Dit naar aanleiding van het 60-jarige bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Deze exclusieve juwelen worden online en op de MiKa juwelenavonden verkocht.

 




Art for Africa

Op 10 december 1948, bijna 60 jaar geleden, werd de universele verklaring van de rechten van de mens ondertekend. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan ontwierp Geena Lisa, samen met Mireille Gomez en Katrien Weytjens een unieke juwelenset. De opbrengst hiervan gaat integraal naar Art for Africa, een vzw die locale acties en projecten steunt die ondernomen worden om Afrikaanse (wees)kinderen meer kansen te geven. Door het veilen van kunst en ook nu het verkopen van de exclusieve juwelen, wil Art for Africa geld inzamelen om zo kinderen die wonen in het enige werelddeel dat de voorbije 25 jaar armer geworden is, te helpen. Art for Africa sluit zich tevens volledig aan bij 11.11.11.

 

Juwelen MiKa

Mireille Gomez en Katrien Weytjens sloegen 8 jaar geleden de handen in elkaar en startten MiKa op. Ze ontwerpen en creëren samen exclusieve zilveren juwelen die op juwelenavonden van MiKa verkocht worden.  Mireille en Katrien zijn, net als Geena moeder én overtuigd dat ontwikkelingssamenwerking noodzakelijk is. Met deze Art for Africa juwelen willen zij hun steentje bijdragen.

 

Juwelenset

De juwelenset bestaat uit een hanger en een ring waarin de woorden “ THE UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS BELONGS TO EACH AND EVERYONE OF US. READ IT, LEARN IT, PROMOTE IT AND CLAIM IT AS YOUR OWN" gegraveerd staan. De ring en de hanger kunnen apart of als set verkregen worden.

 

De juwelen kunnen besteld worden op www.juwelen-mika.be of via www.artforafrica.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proef de Maaslandse natuur op uw bord

Kruiden langs de Maas

Waar de Maas België van Nederland scheidt, ligt een ongeëvenaard kruidenparadijs. De kronkelende stroom heeft een vallei gecreëerd waar het zalig vertoeven is. Ongerepte natuurreservaten, rimpelloze grindplassen, maar ook dichte bossen, heidevelden en vennen vormen een onuitputtelijke bron van plezier en ontspanning. Hier stroomt de Maas als een blauwe draad doorheen je vakantie en volg je het ritme van de stroom...
Gezien de Maas regelmatig overstroomt, blijft er een voedzame sliblaag achter waardoor er in het Maasland een grote variatie aan kruiden mogelijk is. De Maas brengt vele zaden mee, en door de eeuwen heen zijn er zo veel verschillende zaden terechtgekomen op de oevers. Dankzij het gunstige microklimaat in de Maasvallei kunnen deze kruiden goed gedijen!

Kruidige streekproducten uit het Maasland!

Vanaf december kan je het Maasland proeven op je bord en in je tas!
Er is namelijk met deze kruiden een heerlijke Maaslandse kruidenthee en een tongstrelend Maaslands kruidenzout ontwikkeld


Maaslands Kruidenzout
Deze heerlijke kruidenmengeling van zeezout, peper, laurier en regiogebonden kruiden zoals tijm, wilde marjolein, salie en groot kaasjeskruid zorgen dagelijks voor geur én kleur in al jouw gerechten. Je kan het gebruiken in plaats van gewoon zout tijdens de bereiding van je maaltijd. Het geeft de maaltijd absoluut dat tikkeltje meer! Voor de productie en de distributie van het kruidenzout konden we rekenen op de deskundigheid van de firma Verstegen Spices & Sauces Bv. Onze Limburgse topkoks Mario Holtzem en Alex Clevers, beiden lid van de vereniging Jeunes Restaurateurs d'Europe hebben het peterschap op zich genomen. Dat belooft dus een culinaire verwennerij te worden!
Vanaf eind december zul je hiervan kunnen proeven in de Maaslandse horecazaken.

Maaslandse Kruidenthee
De ingrediënten van deze nieuwe Maaslandse Kruidenthee vormen een frisse en kruidige mengeling die ook nog heel goed is voor de luchtwegen.
De mengeling is een uitgekiende dosis van onder meer walstro, tijm, wilde marjolein, wilg, vlier, salie, groot kaasjeskruid en koningskaars.

Info op www.vlaanderenlekkerland.be en www.toerismelimburg.be/kruiden

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Event-Team zorgt voor kinderpret in KIDS DAY OUT (Evergem)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na het succes van ‘Het Oneindige Verhaal’, ‘Alladin, de musical’ en de concerten van ‘ABBA GOLD – live in concert’ zet Event-Team de kinderen tussen 6 en 14 jaar in het middelpunt van de belangstelling met ‘KIDS DAY OUT’.

 

Zingen, dansen en swingen tijdens de kerstvakantie! Een te gekke presentator en een aantal glitterende danseressen van zetten de zaal op zijn kop met een spetterende kinderdansshow. Een fantastisch feest voor klein en groot tussen 6 en 14 jaar. De kinderen kunnen kennis maken met de rebelse streken van de zusjes Kriegel uit de nieuwe Vlaamse jeugdmusical (naar het boek van Marc De Bel) en ze kunnen zich laten betoveren door de magische wereld van goochelaar Kevin Antonis. Onze special guest, Dorothy Wuyts (bekend van Staracademy) komt enkele schitterende klassiekers zingen. Pure dans- en meezingpret dus op de bekendste hits! Ambiance en sfeer! Een niet te missen nieuwe familieshow!


 



Waar?

Cultuurcentrum Evergem – Theaterzaal Stroming

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

Wanneer?

Vrijdag 26 december 2008 om 15.30 uur

Zaterdag 27 december 2008 om 15.30 uur

 

Tickets?

€4,50 (basistarief, inclusief reservatiekost)

€3,50 (kinderen -12 jaar, inclusief reservatiekost)

reserveren via Uitbureau 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

 

Artiesteninformatie?

De zusjes Kriegel : www.kriegelmusical.be

Dorothy Wuyts (zangeres) : www.dorothyonline.be

Kevin Antonis (goochelaar) : www.kevinantonis.be

Kinderdansshow Paté Paté : www.event-team.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe gidsen Gîtes de France beschikbaar

DE NIEUWE GIDSEN 2009 VAN GÎTES DE FRANCE ZIJN VERSCHENEN !

DE NIEUWE GIDSEN 2009 VAN GÎTES DE FRANCE


VANAF VANDAAG ZIJN ZE BESCHIKBAAR IN ONZE FRANKRIJK BOETIEK !


 

Het label Gîtes de France is uitgegroeid tot het grootste Europese netwerk voor logies bij particulieren.

U zoekt een verblijf in een gîte of een gastenkamer ?
De garantie voor de beste ontvangst vindt u in de Gidsen 2009 van Gîtes de France :


* CHAMBRES ET TABLES D’HÔTES (Gastenkamers en Aan tafel bij de gastheer) - Gids 2009 : met 10.300 adressen in Frankrijk van gastenkamers en gastenhuizen, in alle mogelijke prijsklassen, is deze gids dé referentie.
Vanaf €24,95.


* NOUVEAUX GÎTES RURAUX DE L’ANNÉE (Nieuwe landelijke gîtes van dit jaar) - Gids 2009 : deze gids bevat 2300 nieuwe landelijke gîtes, verspreid over heel Frankrijk, die afgelopen jaar zijn erkend en hun deuren openden.
Vanaf €22,65.

Afspraak op www.franceboutique.be voor meer informatie!

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierdaags kookfestijn KOKERELLO opent vrijdag de deuren!

Kokerello 2008, het culinaire festijn voor fijnproevers, (hobby)koks en gastronomische genieters, staat in de startblokken. Deze vierdaagse kookhappening rolt reeds op vrijdag de rode loper uit voor alle liefhebbers van koksmutsen & kookpotten!

 Klik op de afbeelding om de link te volgen


5 goede redenen om Kokerello te bezoeken…

 

1/ Wervelende kookdemonstraties in het Kooktheater van topchefs en jong talent uit binnen- en buitenland. Met onder andere het net verkozen best belegde broodje van België!

 

2/ Trakteer je smaakpapillen en kom proeven van koffie, whisk(e)y, cava, chocolade, water en veel meer….

 

 3/ Ontdek de Oosterse keukengeheimen, je wordt meegenomen langs kookpotten en braadpannen uit onder andere Thailand, Japan & India! Een niet te missen exclusieve demonstratie met La Porte des Indes & Blue Elephant…

 

4/ Meet & Greet…de topchefs….

Nieuw dit jaar is de gelegenheid om een informele babbel te slaan met de grote namen en opkomende talenten onder de topchefs. In het Kooktheater valt bijgevolg niet meteen het doek na de kookdemonstraties. Na voorstelling van de culinaire kunsten kan je een glaasje drinken en een woordje wisselen met de topchefs in de champagnebar.

 

5/ Je wordt verwelkomd met een glas Fresita, een Chileense schuimwijn verrijkt met verse aardbeien uit Patagonië….

 

Kijken, ruiken en proeven: tijdens Kokerello staan de zintuigen op scherp!


www.kokerello.be
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Travestie 2009-verkiezing in finale fase
Klik op de afbeelding om de link te volgen (foto: Freddy Vlassenroot)


Op 28 februari 2009 wordt in Salons Mantovani (Oudenaarde) de nieuwe Miss Belgian Travestie 2009 gekozen.
Onlangs konden volgende kandidaten een plaats veroveren voor deze finale die er traditioneel zeer spetterend aan toe gaat:

MBT 01  Polly Wanlee  Merksem  3/12/1979  zonder beroep
MBT 02  Mira Mirage  Antwerpen  01/10/1985  chocolatier
MBT 03  Lani Love  Gent  27/04/1982  manager(sales en event)
MBT 04  Vanessa Dupond  Sint-Niklaas  12/04/1973  bediende(kwaliteitscontrole)
MBT 05  Miss GiGi  Brugge  02/10/1967  zelfstandige
MBT 06  Christina Christiaanse  Nijlen  15/04/1980  zonder beroep
MBT 07  Miss Gotheka  Oostnieuwkerke/Staden  09/02/1970  arbeider(confectie)
MBT 08  Kyara Mystica  Welle/Denderleeuw  29/12/1983  kinderbegeleider-administratief medewerker

Joyce De Troch, Pascale Platel, Miriam Jacques en Lieven Debrauwer zitten alvast in de jury.

Alle info vindt u terug op de puike website: www.missbelgiantravestie.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLOUSEAU "CRESCENDO" .... vanaf vrijdag in Antwerpen




In december staan Koen en Kris Wauters op het podium van het Antwerps Sportpaleis met hun Clouseau Crescendo. Een jaar na Clouseau20, dat in het teken stond van 20 jaar ‘plaatjes maken’, kiest Vlaanderens populairste band opnieuw een bijzondere invalshoek voor zijn inmiddels negende Sportpaleisconcertreeks.

 

Het succes van Clouseau in én buiten het Sportpaleis gaat crescendo. De nieuwe concertreeks zalop muzikaal vlak minstens even ‘straf’ zijn dan voorganger Clouseau20, om maar niet te zeggen nog straffer worden. Clouseau blijft groeien en met de jaren sterker worden en dat zullen Koen en Kris ook in 2008 in het Sportpaleis bewijzen.

 

De uitdaging is nochtans niet min. Elk jaar is het voor de broers Wauters een enorme uitdaging om een show samen te stellen die minstens even feestelijk, dynamisch en indrukwekkend is als de vorige. Na Clouseau & Orkest, Speciale Editie I en II, In 't midden, Vanbinnen, In 't lang en In ’t dubbel en Clouseau20 wordt de lat weer bijzonder hoog gelegd om de vele tienduizenden fans bijzonder te verrassen en van december opnieuw de Clouseaumaand te maken.


“Met de bijzondere invalshoek die we dit jaar kozen, maken we het ons echt niet makkelijk”, verklapt Kris Wauters. “We doen iets wat we nooit eerder hebben gedaan, namelijk klein beginnen en heel groot eindigen!”. “Die ‘Crescendo’ moet je vooral op muzikaal en vocaal vlak zien”, legt Koen uit. “De show wordt zodanig opgebouwd dat op het eind iedereen uit z’n dak zal gaan”. “Het wordt een concert vol emoties, gaande van heel ingetogen naar heel hevige momenten waarop iedereen zich helemaal zal kunnen laten gaan”, lichten Koen en Kris toe. “Alles wat de fans graag horen zal in het concert vervat zitten en op het eind trekken we alle registers open”.


Clouseau warmt het publiek ondertussen op met ‘Wat een leven’. Deze nieuwe single en de bijbehorende spectaculaire clip zijn niet alleen de voorlopers van de Crescendo-concertreeks in het Sportpaleis, maar ook van een nieuw album dat in de lente van 2009 wordt uitgebracht!

 











Clouseau
'Crescendo'
Sportpaleis, Antwerpen

Vrijdag 5 december 2008 - 20u30
Zaterdag 6 december 2008 - 20u30
Dinsdag 9 december 2008 - 20u30
Donderdag 11 december 2008 - 20u30
Vrijdag 12 december 2008 - 20u30
Zondag 14 december 2008 - 16u00
Vrijdag 19 december 2008 - 20u30
Zaterdag 20 december 2008 - 20u30
Vrijdag 26 december 2008 - 20u30
Zaterdag 27 december 2008 - 20u30


Tickets kunnen gereserveerd worden via Teleticketservice 070 345 345 of klik hier voor online tickets.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LACH je GEZOND in Destelbergen en Gent

Wie eens goed wil lachen kan steeds terecht bij de LACHCLUB.


Er wordt gelachen op zondagmorgen 7 december 2008 in Destelbergen (Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Kerkham 2 – 4, nabij kerk en gemeentehuis)

 

Starten gebeurt stipt om 11.00 uur. 
 

Prijs: 6 euro waarbij  2 aperitieven of dranken zijn inbegrepen

 

 

Maar ook in Gent kan je terecht voor een lachsalvo:

 

op woensdagavond 17 december 2OO8 te Gent

(Buurtcentrum Rabot – Jozef II-straat 104 - 106)

 

U wordt er verwacht stipt om 20.00 uur.

 

Prijs: 5 euro waarbij 1 consumptie is inbegrepen

 

Wel graag bevestiging als je komt via GSM  0475/55.21.23 (Luc Van Imschoot)

 

Voor meer info zie www.lachclubs.be of www.lachenisgezond.be

 

Neem je familie, vrienden en kennissen mee om samen  te lachen

in  Destelbergen  en/of Gent!

 

Lachyoga is een leuke, ontspannende en gezonde manier van bewegen.

Reageer (0)

01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKERELLO komt eraan!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf dinsdag 2 december laten wij u op deze webstek genieten van KOKERELLO (van 5 tot en met 8 december in Flanders Expo). Ook "Scoren aan tafel" zal er voorgesteld worden tijdens een kooksessie in het Kooktheater, met Wim Casteleyn, Felix Alen en mezelf.

Alle info op www.kokerello.be

Reageer (0)

28-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lannoo laat 100 stijlvol logeren onder € 75

Stijlvol logeren in een charmant hotelletje of mooie bed & breakfast hoeft echt niet duur te zijn.


 

100 x stijlvol logeren in België onder 75 euro
Erwin De Decker

 

In deze gids vind je 100 Belgische adresjes waar je voor minder dan 75 euro overnacht met z'n tweetjes.
Alle logeeradressen werden getest op hun gastvrijheid en kwaliteit.

 

In dit boek vind je zowel goed verborgen charmehotels als hippe B&B's.
Of laat je je liever verleiden tot een weekend op een schip, een ranch, of in een watermolen?

 

Erwin De Decker, expert in de wereld van de hotellerie, selecteerde de logies.
De beelden van sightwaysphotography laten je alvast wegdromen.

 

Bij elk adres horen drie bijzondere toeristische tips. Ontdek Luik in de voetsporen van Simenon, bezoek een frietmuseum of een pijpenmaker, beleef de natuur tijdens een fietstocht of wandeling, ga kanovaren op de Dommel en loop Hercule Poirot tegen het lijf in het Pays des Collines.

Een uitgave van Lannoo - € 15,95

Alle info op www.lannoo.com

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs