Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
04-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootse benefiet voor getroffen woningbrandfamilie Aartselaar (22/6)

Op zondag 22 juni wordt er voor de getroffen familie van de woningbrand in Aartselaar een groots benefiet georganiseerd.

Bij de woningbrand op 8 mei lieten 2 kinderen, Sanne (12) en Ben (16) het leven en raakte Anke (17) zwaar gewond.

 

Het benefietconcert wordt ‘smiddags op gang getrokken door Piet Piraat, Spring, Get Ready, Mira en vele andere acts.  De kids kunnen vanaf 13u al terecht in het prachtig professioneel uitgewerkte kinderdorp.

   


Verder op het programma staan De Romeo’s, Born Crain, Geena Lisa, Yasmine, Liliane St Pierre, Garry Hagger, enz.  De avond wordt feestelijk afgesloten met de partyband Cookies & Cream met een gastoptreden van oa. Cocojr.


Het grootse benefietconcert gaat door vanaf 13u tot 22u op het KTA Da Vinci - Mgr. Cardijnlaan 1 – te Edegem.

Tickets kosten 12 EUR in voorverkoop en 15 EUR aan de kassa.

 

Voor meer informatie of voor de voorverkooppunten kan u terecht op www.sanne-en-ben.be.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM LIVE-affiche is voorgesteld (23/8 Flanders Expo)

  

De organisatoren van vtm live hebben zopas de volledige affiche bekend gemaakt. Milk Inc. vervolledigt naast Soulsister, Natalia en Marco Borsato het al behoorlijk sterke rijtje headliners. Ook Stan Van Samang en Tom Helsen mogen het mooiste podium van het land bestijgen, en de 14-jarige tienerrevelatie Bab staat voor de zware uitdaging om nog vóór Jeroen van der Boom het festival te openen.



vtm live is het enige popfestival van het land en één van de weinige in Europa, en gaat resoluut voor een topaffiche. Marco Borsato en Clouseau, in 2007 samen op één podium, leek moeilijk te overtreffen. Maar met Marco Borsato én Natalia én Soulsister én Milk Inc. (de grootste artiest van Nederland, de grootste diva van Vlaanderen, de grootste internationale hitmachine uit de vaderlandse geschiedenis én de strafste party-act van het moment) op één podium lijkt dat behoorlijk gelukt.

De artiesten op vtm live zijn niet alleen top, ze zijn ook hot. Drie van hen sleepten dit jaar een Music Industry Award in de wacht (Natalia, Tom Helsen, Milk Inc.) en velen hebben een abonnement op de TMF Awards. Bovendien zitten ze stuk voor stuk in een creatieve high: Jeroen heeft net een album uit, zowel Tom als Milk Inc. zijn er één aan het afwerken, Stan, Soulsister, Natalia en Marco zijn volop aan het werk. vtm live 2008 belooft dus ook de ene muzikale primeur na de andere te brengen...

En vtm live gaat tenslotte ook voor exclusieve acts. Bab zet er haar eerste stappen op de grote podia, Jeroen van der Boom en Marco Borsato brengen er hun enige concert van 2008, Natalia het enige van deze zomer. Ook Tom Helsen, Soulsister en Milk Inc. zal je deze zomer weinig te zien krijgen. vtm live: the place to be, kortom.


VTM LIVE op 23 augustus 2008 ... Flanders Expo

Kaarten via www.teleticketservice.com of 070/345.345
Alle info op www.vtmlive.be

Reageer (0)

02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendjes KGZV pakken Belgische waterpolotitel ... Gent blijft glunderen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondag jongstleden veroverden de "eendjes" van de Koninklijke Gentse Zwemvereniging (waterpolo) de Belgische kampioenstitel in het eigen Stropbad. Daarvoor moesten ze voorbij La Louvière (6-6 maar winst na golden goal) èn groot favoriet Brugge (met klinkende 6-1 cijfers).

Na de viering van de Vrije Gentse zwemmers zaterdagavond (zie verder op deze webstek) opnieuw een heuse opsteker voor het Gentse waterpolo ... of hoe de opvolging van de huidige generatie gewaarborgd is .... van welke club dan ook.

Een dikke proficiat aan de eendjes èn aan KGZV !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde Flanders Tennis-Foot Cup op 7 juni ...



Enkele weken geleden was er heuglijk nieuws.
Toch voor de organisatoren van de Flanders Tennis-Foot Cup. Het tornooi was volzet.
Na een eerste editie met 28 ploegen werd het aantal teams vorig jaar opgetrokken naar 40. Nu hebben ze de inschrijvingen afgesloten bij 48. Het is goed geweest. Fantastisch eigenlijk. En ze wrijven in hun handen wanneer ze de namen bekijken.

Boek over Gilles De Bilde door Frank Raes.

Top of the bill is natuurlijk Gilles de Bilde, bekend als voetbalartiest die nu als analist 'Eeuwige roem' probeert te verwerven. Gunther Thiebaut komt zich ontspannen na een knap seizoen vol doelpunten bij het Nederlandse MVV. En net als de voorbije jaren tekenen weer tal van eersteklassers present (Tony Sergeant, David De Storme, Frederic Dupré, Killian Overmeire en Wouter Degroote), toppers uit de lagere nationale reeksen (VW Hamme, Waasland, KVSK United, RC Gent Zeehaven) en ex-voetballers (Peter Van Wambeke, Hervé Van Overtvelt, Galli Barka, Stijn Vreven, Steven Wostijn, Anders Nielsen).

Gunther Schepens, peter van het tornooi, moet door het EK voetbal jammer genoeg verstek geven, maar zijn geest zal zeker rond de velden zweven. De benijdenswaardige uitdaging om voor het eerst een vrouwentrio te verwelkomen, is tot grote spijt van de organisatoren opnieuw niet gelukt.

 

Voor toeschouwers is die dag wel nog genoeg plaats!
Op 7 juni een hele dag lang dus gratis hoogstaand tennisvoetbal met de grote finale om 17u30.

Ook echtgenotes en kinderen zijn welkom op deze ontspannende dag.
Het provinciaal domein Puyenbroeck (Wachtebeke) is een aanrader voor het hele gezin en een springkasteel
en een schminkstand staan ter beschikking.
De start van het tornooi wordt gegeven om 10.00 uur.

Reageer (0)

01-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZG wint de ultieme confrontatie tegen Eupen en gaat naar 3de nationale (waterpolo)

Het was op zaterdag 31 mei om 19.00 uur méér dan warm in het Rooigembad (Gent) voor de 3de en beslissende wedstrijd tussen Vrije Zwemmers Gent en Eupen in het kader van de overgang naar 3de nationale in het waterpologebeuren. Samen met ruim 150 supporters (waaronder ook heel wat Gentse Zwemverenigingvrienden) en de nodige Gentse ambiance met voortrekker Hubert Van Rietvelde mocht ik genieten van een aangename partij waarin alsnog de nodige druk voor enige twijfel zorgde in de Gentse supportersrangen. Na een eerste partij van 8 minuten stond immers een 4-3 tussenstand op het scorebord en velen hadden nog de 17-9 overwinning in het achterhoofd van vorige week ... waardoor de zenuwen gespannen bleven. Na de reglementaire tweede 8' tekenden wij amper 6-5 op en dat betekende voor velen eventjes genieten van een frisse pint. Gelukkig weten vele waterpolosupporters dat de derde periode van bijzonder veel belang zijn en dat bewezen de Gentse spelers want het applaus en de aanmoedigingen zorgden voor een 12-7 versnelling en met nog amper 6' voor de boeg werd het zelf 14-7. Van toen af werd het gewoonweg ontspannend genieten voor de jongens van coach Rik Ryckaert die uiteindelijk mochten zegevieren met een 17-9 eindstand ... waarop "Het vliegerke" weerklonk en burgemeester Daniël Termont de eremedailles mocht uitreiken, onder het goedkeurend oog van zijn partijgenoot Tom Balthazar en het aanwezige bestuur en begeleiders van de Vrije Zwemmers Gent. Het feest ging nog lang door want je gaat niet elk seizoen een reeks hoger ... maar in derde nationale moet het de VZG zeker lukken een aardig resultaat te halen. Proficiat aan iedereen van VZG en doelbewust koos ik ervoor geen namen te noemen ... want ze zorgden stuk voor stuk voor dit puik resultaat.

Geniet alvast van de sfeerfoto's !















Reageer (0)

31-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije Zwemmers Gent gaan naar 3de nationale (waterpolo)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het titeldebat in 4e nationale is door Vrije Zwemmers Gent  uiteindelijk gewonnen dankzij een méér dan verdiende 17 - 9 overwinning. Met 150 toeschouwers, Gentse Zwemverenigingsupporters en burgemeester Termont en schepen Balthazar als ondersteuning zorgde het team van coach Rik Ryckaert alvast voor nog eens een spetterend Gents resultaat ... en vanaf zondagavond leest u er op deze webstek méér over (inclusief enkele veelzeggende foto's)

Tom Boudeweel (AVS) was er ook en zijn reportage ziet u vanaf zondagavond (na het nieuws van 18.30 uur) tot maandagmiddag op de Oostvlaamse televisie AVS.

Alvast gefeliciteerd aan de Vrije Zwemmers Gent en .... succes in 3de nationale ! 

Reageer (0)

28-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" pakt uit met de grappigste namencombinaties in het Nederlandse taalgebied
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het tijdschrift Over taal ging de voorbije maanden op zoek naar de mooiste en grappigste combinaties van voor- en achternamen in het Nederlandse taalgebied en kreeg honderden reacties binnen. De mooiste presenteerden ze in het laatste nummer (Rita Romanus, Annekéke van Kekem en Inge Ringeling). De grappigste vindt u in het nieuwste nummer.


Het zijn: Beau Ter Ham, zus Sido en broer Remy Sol, en Dick Backes.


De bijdrage kunt u lezen op www.overtaal.be.
Voor verdere informatie: piet_creten@telenet.be.

  

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal

- Interview: Tineke De Pauw en Roxane Vandenberghe over pluimen en gevoelens in de Vlaamse dialecten (Liesbet Triest)

- Taalwerk: Het frequentatieve gebruik van willen en durven (Annet Bremen)

- Taalkronkels: Wij hebben de Tummy Tub® van de Hema® (Albert Oosterhof)

- Idioom & Co: De lexicale basis van verwijzing naar soorten (Albert Oosterhof)

- Broodje taal: De kracht van zwakke werkwoorden / Over- (en onder-) schatten (Sara Brouckaert)

- Interview: Dora Knapen: redacteur van luistertijdschriften(Natalie Hulsen)

- Taalwerk:De koe? Zolang die maar melk geeft! (Lien De Vos en Gunther De Vogelaer)

 

- Te boek: Johan Taeldeman over het Groot Voetbalwoordenboek, Veronique De Tier over Streektaalbeleid en Johan De Graeve over Modellen van C

-Column: Zeg het dan toch! (Hugo Brouckaert)

- Quiz over taal (Natalie Hulsen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijl en Jean-Pierre (beiden bekend van Voice Male) leren je zingen !

Wie graag echt goed wil leren zingen en nog coaching zoekt, kan vanaf nu terecht bij Tijl Corremans en Jean-Pierre Bodson (bekend van Voice Male).


 


Bij hen kan je op een leuke eigentijdse manier privé zangles volgen. Tijl en Jean-Pierre geven, bijgestaan door nog vier andere leraars, moderne zang op een niet schoolse manier. Iedereen krijgt op maat gemaakte individuele begeleiding. Alle leraars zijn mensen met een jarenlange podium en studio ervaring. Niet enkel beginners maar ook gevorderde zangers en zangeressen kunnen bij hen terecht, bijvoorbeeld als voorbereiding voor opnames.

 

Je vindt meer informatie op www.leerzingen.be en wie interesse heeft kan een mail sturen naar info@leerzingen.be.

Om deze start te vieren geeft leerzingen.be nu 50 euro korting aan iedereen die zich voor het basispakket van 10 lessen inschrijft voor 15 juni.

 

Reageer (0)

26-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 28 mei .... Parti Parti Muziekfabriek op AVS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de Muziekfabriek van deze week zitten alweer boeiende artiesten. De Boekhoutse garnaalvisser Peter Rammeloo treedt bijna 200 keer per jaar op in heel Vlaanderen, heeft net zijn eerste CD uitgebracht én  nodigde ons daarom uit op zijn boot, de BOU 24 in Breskens. Presentator-muzikant Geert Faes nam een piano mee en op het achterdek brachten ze een akoestische versie van Peters single “Jij bent het wonder”, afkomstig van zijn debuutalbum “Op weg naar…”. Op de Westerschelde in de zon…, er zijn minder aangename omstandigheden om muziek te maken! Het Nicole & Hugo-cruisegevoel overviel ons even…

In Lochristi vond vorige maand Lodejo Live plaats, een festival van JH Lodejo met niet alleen gevestigde waarden op de affiche maar ook jong en onbekend(er) talent. Wij waren er ’s nachts bij toen het twaalkoppige Ska-gezelschap Pickle Juice het festival mocht afsluiten!  Uur of plaats heeft geen belang bij Pickle Juice, zij bouwen overal een feestje! Wij stonden erbij en keken ernaar!

Zingende garnaalvisser of vissende charmezanger Peter Rammeloo helemaal live op zijn eigen boot én het opgewekte maar redelijke geschifte muzikantencollectief Pickle Juice in Lochristi, u ziet ze woensdagavond op AVS in de Muziekfabriek!

Parti Parti  Muziekfabriek, woensdag 28  mei   AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u30 na het Nieuws.

 

www.peter-rammeloo.be

www.picklejuice.be

 

Reageer (0)

25-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topbowling in Gent

Arcade bowling

Gent maakte zich onlangs op voor de Brunswick Belgian Open, een toptornooi in de bowlingsport.
Van zaterdag 24 mei tot en met zondag 1 juni 2008 grijpt in het bowlingcenter De Meibloem, Meibloemstraat te Gent immers een manche plaats van de European Bowling Tour.

De European Bowling Tour is één van de drie rankingtornooien die er wereldwijd bestaan. Ook in Amerika en Azië bestaat er eenzelfde concept. De European Bowling Tour is toegankeljk voor alle spelers in de wereld die zijn aangesloten bij een federatie. Zo staat het vast dat er in Gent ook enkele profspelers zullen deelnemen waarvan zeker al de Amerikanen Bill O'Neill en Mike Fagan.


De Belgische blikvanger wordt gewezen wereldkampioen Gery Verbruggen. Er worden meer dan 300 deelnemers uit 30 landen verwacht. De totale prijzenpot bedraagt 65.500 euro waarvan er 13.000 euro naar de winnaar gaat.

Annelien Corevits (foto: www.sportfoto.be)

Annelien Coorevits, gewezen Miss België, verklaarde zich akkoord om het meterschap van de Brunswick Belgian Open voor haar rekening te nemen.

Website van de organisatie: http://www.ebt-belgium.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: MICHAËL VOLKAERTS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

TWEEDE ROMAN VAN MICHAEL VOLKAERTS

 

 

Van de Vlaamse auteur Michael Volkaerts (1972) verscheen zijn tweede roman : “Ivona”. Hij debuteerde in 2001 met de verhalenbundel “Rebels” (vier lange actuele verhalen voor de leeftijdsgroep 12+ en stapte een jaar later het romangenre binnen met “Scherpe randen”.

 

In het onlangs verschenen boek “Ivona” maken we kennis met een prachtige, gelijknamige jonge vrouw in haar kinderjaren, door de ogen van haar broer. Volkaerts vertelt haar verhaal hoopvol, maar zeker ook vanuit de tristesse van verkeersslachtoffers en hun naaste familieleden.

 

De auteur heeft een vlotte, toegankelijke, eenvoudige vertelstijl met veel ruimte voor goede dialogen en vervalt niettegenstaande het thema nooit in melo.  Hij beschrijft situaties die herkenbaar zijn. Hij biedt zijn personages de mogelijkheden om zelf een oplossing te vinden voor de problemen waarmee ze te maken krijgen.

 

Jan Vorsselmans schreef in Gazet van Antwerpen: ‘Michaël Volkaerts kan zich wonderwel inleven in de psychologie en de problematiek van de jongeren van vandaag.’


 

Zoals zo vaak in deze rubriek, een smaakgevend fragmentje (pagina 46) :

 

Ik zit in Ivona’s kamer, luister naar Chopin en vind de duisternis goed passend bij de sfeer. Het huis is stil. Mijn ouders slapen. Vader is uitzonderlijk vroeg thuisgekomen en rechtstreeks naar bed gegaan. Ik laat mijn gedachten met de zachte pianoklanken meedrijven en voel een golf van heimwee bovenkomen. Heimwee naar de vele momenten met Ivona, toen alles nog normaal functioneerde.

 

“Ivona” van Michael Volkaerts is een uitgave(142 bladzijden, met een kleurenkaft door ARTrouve Berlaar)  van Kramat in de reeks Kramat junior, maar spreekt zeker ook volwassenen aan. Het boek kost 13,50 €.

Meer info op www.kramat.be
 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn ontvangt Sergej Birjukov (28/5)

Naar aanleiding van de internationale avant-gardeconferentie (org. UGent) komt de Russische dichter Sergej Birjukov woensdag avond naar Gent.  Birjukov wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Russische ‘Neofuturisme’.  
Een aantal Vlaamse dichters nemen deze gelegenheid te baat om een Russisch – Nederlandse poëtische dialoog op te zetten in het Huis van Alijn.



Het was op vraag van Sergej Birjukov, oprichter van de Zaum-academie, dat een aantal jonge Vlaamse experimentele dichters vertaald en gepubliceerd werden in het Russisch. Het was tijdens de 44ste Struga Poetry Evenings in Macedonië dat Birjukov voor het eerst in aanraking kwam met de hedendaagse Vlaamse performance poëzie van Philip Meersman. Tijdens het Portus Ganda festival zag hij vervolgens ook andere Vlaamse dichters optreden.


Op deze poëzie- avond worden deze dichters weer samengebracht. Zowel de Russische gedichten van Sergej Birjukov als de Nederlandstalige poëzie van de deelnemende Vlaamse dichters worden in beide talen gebracht.


Toegang: € 4, Vrienden van het Huis van Alijn € 3, Deelnemers aan de conferentie en studenten gratis.

Deuren 20u. Aanvang programma:  20u15 (programmaduur: circa 1u)
Geen reservatie. Info: info@huisvanalijn.be, tel 09 269 23 67

Het Huis van Alijn I Kraanlei 65 I 9000 Gent


Een initiatief van de vakgroep Slavistiek en Oost-Europakunde (UGent), KRiKRi, Deti Ra, Futurum Art, Drugoe polusharie in samenwerking met het Huis van Alijn, Eric Metz, Svetlana Zakharova, Oleksiy Yudin, Philip Meersman en Sergej Birjukov.

Reageer (0)

19-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader oud-burgemeester BEKE overleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 12 mei j.l. overleed in Gent de Heer Paul Beke, echtgenoot van mevrouw Mariette Gatzen èn vader van oud-burgemeester Frank Beke. Hij werd net geen 84 jaar en was zeker bij velen bekend als apotheker èn als overtuigd socialist van de Brugse Puurte. Bij deze wil ik alvast veel sterkte toewensen aan zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen èn ben er zeker van dat de mooie herinneringen aan deze toffe man de droefheid toch wat kunnen verzachten. Al blijft het verlies altijd een zware klap.

Op de foto ziet u Paul Beke samen met zijn echtgenote en zijn zoon Frank ter gelegenheid van de voorstelling van het boek 'Frank Beke' in de St; Vincentiuskapel te Gent op 5/12/2007.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buffalo's eervol ten onder in bekerfinale ... maar ambiance was er genoeg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De BUFFALO's zijn en blijven de ploeg van 't stad. Dit hebben we op zondag 18 mei kunnen ondervinden in BRUSSEL èn in GENT ... en zelfs op veel andere plekken in gans Vlaanderen.
Niettegenstaande het 2-3 verlies tegen ANDERLECHT mag KAA GENT me bijzondere fierheid terugblikken op een spektakelwedstrijd èn een grote ruggesteun van BLAUW-WIT-supporters

PROFICIAT aan allen .... en nu maar dromen van een langdurig Europees succes.

Bijzonder veel foto's van het namiddaggebeuren op het St. Pietersplein (Gent), vindt u op

http://fotograafjeanmarie.spaces.live.com/photos/

Veel kijkplezier ....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van Steenberghe



ROIG OLLÉ

 

De Spaanse mousserende wijn CAVA doet het goed. De productie overschrijdt jaarlijks 18 miljoen flessen. Waar vroeger vooral voor de binnenlandse markt werd geproduceerd, wordt de belletjeswijn thans steeds meer uitgevoerd. Uiteraard blijft Vlaanderen verslingerd op champagne, maar steeds meer borrelt pittige cava in onze fluitglazen.

Bodega Maria Casanovas in Saint-Sadurní d’Anoia vierde zijn 25-jarig bestaan. Het is één van de 372 cavaproducenten. Op het kleine bedrijf staat kwaliteit voorop. De druiven (xarel-lo, parellada, macabeo en chardonnay) worden selectief geplukt. Slechts het allerbeste sap wordt vergist.

 

IN HET GLAS

 

Roig Ollé presenteert zich met een witgouden kleur. De fijne en lang aanhoudende belletjesstroom eindigt mooi in een bewegend schuimlaagje. Fijne rijpe geur van gedroogd fruit. De smaak is vrij evenwichtig en correct droog. De aangename prikkeling op de tong heeft een subtiel notenaroma. Goede finale. Cava Roig Ollé is een feestelijk bubbeltjesfestival. Serveren op 6 tot 8 °C.

 

Prijs: 8,95 €.

Te koop bij Leirovins - Oude Heerbaan 9  - 9230 Wetteren.
Tel.: 09/369.07.95 - Fax: 09/366.07.17
www.leirovins.be - leirovins@telenet.be


Reageer (0)

14-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische Willy Willy geeft backing aan Vitalski



Hoewel het gewraakte humoristische stuk "Mijn Leven Met Leterme" van conferencier / Antwerps Nachtburgemeester Vitalski in eerste instantie nog steeds een comedy one man show is, grijpen er in de voorstelling enkele muzikale entre-acts plaats. Geweten was reeds dat naast Vitalski's vaste pianist Martin Jansen, ook Deborah Ostrega de rangen hiervoor vervoegde (in de rol van Joël "Milfquet"). Sinds dit weekend, begin mei, ligt de casting definitief vast door nog een laatste toevoeging: de legendarische Willy Willy, gekend van ondermeer The Scabs en Vaya Con Dios, klimt iedere avond mee live on stage. "De eer is groot, want hij is de Vlaamse Keith Richards. Een droom komt hiermee in vervulling, ook voor mijn eigen fans," aldus Vitalski. We zien Willy Willy reeds verschijnen tijdens de try-outs op de Genste Feesten in Theater Tinnenpot van 21 tem 25 juli 2008. De première-tournee gaat dit najaar van start (voor meer info: www.xlp.be).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent Springt op 17 mei ...

Logo Gent springt!

Op zaterdag 17 mei 2008 organiseert de Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw in de sportarena Tolhuis (Tolhuislaan 77-79, Gent) een grootse ropeskippinginitiatie. Dit evenement is tegelijkertijd het slotfeest van het project Skip-in-Gent. Groot en klein, jong en oud, iedereen met springkriebels die zin heeft om van deze supertoffe en spectaculaire sport te proeven kan op deze eerste editie van ‘Gent Springt’ zijn eerste sprongen wagen.

Onder de enthousiaste en deskundige leiding van enkele Belgische kampioenen ropeskipping worden leuke basissprongen van het ropeskippen aangeleerd en al snel zal iedereen enkele coole trics onder de knie hebben.

Nadien kunnen alle deelnemers bijkomen en nagenieten van hun inspanningen bij een spetterende demonstratie van de beste Belgische ropeskippers. Zij demonstreren hun beste acts en ondertussen maakt Louis De Pelsmaeker professionele opnames voor een dvd ter promotie van het ropeskippen.
 
Deelname aan de initiatie en het bijwonen van de opnames kost slechts 1 euro. Elke deelnemer ontvangt bovendien het exclusieve BVLO Fun-pack!

Informatie

Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw, Waterkluiskaai 16, 9040 Gent - Sint-Amandsberg
tel. 09 218 91 22, fax 09 229 31 20, e-mail info@bvlo.be, website www.bvlo.be

Reageer (0)

13-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a-Brugse Poort organiseert en ontvangt op 24 mei
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag 24 mei vanaf 14 uur: 

 

AA-Gent komt naar de Brugse Poort!

 

    

Sp.a-Brugse Poort organiseert een groot minivoetbaltoernooi op de terreinen van Sparta-Gent in de Nekkersputstraat.

 

Burgemeester Daniël Termont en AA-Gent-voorzitter, Ivan De Witte, geven er de aftrap.

2 spelers van de AA-Gent-ploeg zijn ook al aangekondigd !

 
 

Een dubbel toernooi:

Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar.

Voor volwassenen, waar spelers vanaf 14 jaar mogen aan deelnemen.

 

Het toernooi wordt voorafgegaan door een vriendenmatch tussen bekende Gentenaars en sp.a-politici.

 

Er wordt gespeeld met 5 tegen 5. Wie inschrijft moet dus een ploeg hebben van minimum 5, tot maximum 8 spelers.

 

Wie kan deelnemen?

Iedereen zoals een groep buren, een schoolklas, collega’s, onder vrienden, …

 

Inschrijven kan tot uiterlijk 2 mei door storting van 10 euro per ploeg op rekening 068-2429884-61 met vermelding van de naam van uw ploeg alsook «kinderen» of «volwassenen». Het aantal deelnemende ploegen is beperkt. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.

 

Gelieve uw inschrijving ook te bevestigen bij Willy op 0473 765 234 of via e-mail bij wilvaneeckhout@gmail.com of guy.reynebeau@skynet.be 

Ze willen u immers vlot kunnen contacteren.

 

Ze doen het in de eerste plaats voor het plezier dus deelnemen is belangrijker dan winnen. Men zegge het voort, men zegge het voort!

Reageer (0)

25-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurts column: SALUT TONY
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ongeveer anderhalf jaar geleden ging ik in het crematorium van Lochristi mijn goede vriend Michel De Sutter de laatste eer bewijzen. Bij de ingang stond Johan Verminnen een sigaret te roken. Hij gaf me een hand en zei: “we komen hier veel teveel”. Ik beaamde dat en ging, me allesbehalve verheugend op de confrontatie met Michel’s nabestaanden, naar binnen.


“We komen hier veel teveel”, Johan’s woorden hebben zich de afgelopen 18 maanden nog een aantal keren herhaald in mijn gedachten. Een grote kennissenkring hebben is meestal een zegen maar als ze hierboven nieuwe zieltjes nodig hebben, is de kans natuurlijk wel groter dat er iemand bij is die je kent. Deze zaterdag (ik schrijf deze tekst op 24 april) zullen Johan’s woorden zich weer aan me opdringen als ik mijn copain Tony Fakkel voor het laats ga groeten. Zijn familie en vrienden, waar ik meermaals samen mee gelachen en gefeest heb, zullen in diepe rouw troost bij elkaar zoeken en ik zal hen onwennig mijn deelneming betuigen. Wat zeg je tegen iemand die haar man al na 4 maanden huwelijk moet afgeven? Wat zeg je tegen iemand die haar zoon overleeft, tegen iemand die zijn enige broer verliest?


Ik leerde Tony Fakkel enkele jaren geleden kennen. Hij telefoneerde mij, stelde zich voor en we spraken af in Den Belleman aan het Belfort. Hij vroeg me of ik niet eens op de Tony Fakkel-awards wou optreden. Later liet hij me nog spelen op de Gentse Handjes, in zijn tent op de Gentse Feesten, enz. Ik werd steeds stipt betaald, er was altijd een leuke backstage met lekker eten en drinken en ik leerde heel wat mensen uit de ‘business’ kennen. Als Tony iets organiseerde, was het af! Hij heeft mij en Biezebaaze voorgesteld aan een publiek dat we anders nooit zouden bereikt hebben. Naast de gedeelde liefde voor muziek met een ziel, herinner ik me onze gesprekken over koken en uit eten gaan. Als hotelschool-producten konden we een serieus boompje opzetten over de juiste cuisson van een côte à l’os en over die enkele restaurantjes in Gent waar je nog een versgeklopte bearnaisesaus kan eten… met verse eierdooiers, goede boter én een gastric.. Tony weet wel wat ik bedoel.


Onze stad verliest met Tony een kleurrijk figuur.

De Gentse artiesten verliezen met Tony een legendarische organisator en het Gentse publiek een alround entertainer.

Ik verlies met Tony een copain.. maar ik laat hem in m’n GSM-geheugen staan en vergeet nooit hoe hij me aansprak telkens als hij me belde: “Kurtse”, met de 2e lettergreep altijd precies één nootje lager dan de 1e.



Salut Tony, maak er ginder boven een mooie revue van!

Reageer (2)

23-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONI FAKKEL JR overleden ... Gent verliest weer een kleurrijk figuur
   Met veel droefheid vernamen wij gisterenavond het overlijden van Toni Fakkel Jr (maandag 21/4 om 22.20 uur) en dit na een slepende ziekte waartegen hij met alle inspanningen vocht maar die hem uiteindelijk overwon. Pas gehuwd met Marijke Bekaert op 21 december 2007 kondigde de toekomst zich rooskleurig aan, doch op zeer korte tijd ontwikkelde zijn ziekte zich .... tot 21 april ... in het UZ Gent.
Ik had het genoegen zeer regelmatig met Toni te kunnen samenwerken en zal ten allen tijde een mooie herinnering overhouden aan de man die ik ... net gisterenmiddag ... nog eens bezocht ... achteraf gezien voor een allerlaatste keer.

Via deze weg wil ik zijn echtgenote, zijn moeder, zijn broer en allen die hem lief waren van harte veel sterkte toewensen.

Met Toni verliest de Gentse cultuur-en amusementswereld weerom een kleurrijk figuur.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in Lochristi (Westlede) op zaterdag 26 april om 11.30 uur.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs