Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
28-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" pakt uit met de grappigste namencombinaties in het Nederlandse taalgebied
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het tijdschrift Over taal ging de voorbije maanden op zoek naar de mooiste en grappigste combinaties van voor- en achternamen in het Nederlandse taalgebied en kreeg honderden reacties binnen. De mooiste presenteerden ze in het laatste nummer (Rita Romanus, Annekéke van Kekem en Inge Ringeling). De grappigste vindt u in het nieuwste nummer.


Het zijn: Beau Ter Ham, zus Sido en broer Remy Sol, en Dick Backes.


De bijdrage kunt u lezen op www.overtaal.be.
Voor verdere informatie: piet_creten@telenet.be.

  

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal

- Interview: Tineke De Pauw en Roxane Vandenberghe over pluimen en gevoelens in de Vlaamse dialecten (Liesbet Triest)

- Taalwerk: Het frequentatieve gebruik van willen en durven (Annet Bremen)

- Taalkronkels: Wij hebben de Tummy Tub® van de Hema® (Albert Oosterhof)

- Idioom & Co: De lexicale basis van verwijzing naar soorten (Albert Oosterhof)

- Broodje taal: De kracht van zwakke werkwoorden / Over- (en onder-) schatten (Sara Brouckaert)

- Interview: Dora Knapen: redacteur van luistertijdschriften(Natalie Hulsen)

- Taalwerk:De koe? Zolang die maar melk geeft! (Lien De Vos en Gunther De Vogelaer)

 

- Te boek: Johan Taeldeman over het Groot Voetbalwoordenboek, Veronique De Tier over Streektaalbeleid en Johan De Graeve over Modellen van C

-Column: Zeg het dan toch! (Hugo Brouckaert)

- Quiz over taal (Natalie Hulsen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijl en Jean-Pierre (beiden bekend van Voice Male) leren je zingen !

Wie graag echt goed wil leren zingen en nog coaching zoekt, kan vanaf nu terecht bij Tijl Corremans en Jean-Pierre Bodson (bekend van Voice Male).


 


Bij hen kan je op een leuke eigentijdse manier privé zangles volgen. Tijl en Jean-Pierre geven, bijgestaan door nog vier andere leraars, moderne zang op een niet schoolse manier. Iedereen krijgt op maat gemaakte individuele begeleiding. Alle leraars zijn mensen met een jarenlange podium en studio ervaring. Niet enkel beginners maar ook gevorderde zangers en zangeressen kunnen bij hen terecht, bijvoorbeeld als voorbereiding voor opnames.

 

Je vindt meer informatie op www.leerzingen.be en wie interesse heeft kan een mail sturen naar info@leerzingen.be.

Om deze start te vieren geeft leerzingen.be nu 50 euro korting aan iedereen die zich voor het basispakket van 10 lessen inschrijft voor 15 juni.

 

Reageer (0)

26-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 28 mei .... Parti Parti Muziekfabriek op AVS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de Muziekfabriek van deze week zitten alweer boeiende artiesten. De Boekhoutse garnaalvisser Peter Rammeloo treedt bijna 200 keer per jaar op in heel Vlaanderen, heeft net zijn eerste CD uitgebracht én  nodigde ons daarom uit op zijn boot, de BOU 24 in Breskens. Presentator-muzikant Geert Faes nam een piano mee en op het achterdek brachten ze een akoestische versie van Peters single “Jij bent het wonder”, afkomstig van zijn debuutalbum “Op weg naar…”. Op de Westerschelde in de zon…, er zijn minder aangename omstandigheden om muziek te maken! Het Nicole & Hugo-cruisegevoel overviel ons even…

In Lochristi vond vorige maand Lodejo Live plaats, een festival van JH Lodejo met niet alleen gevestigde waarden op de affiche maar ook jong en onbekend(er) talent. Wij waren er ’s nachts bij toen het twaalkoppige Ska-gezelschap Pickle Juice het festival mocht afsluiten!  Uur of plaats heeft geen belang bij Pickle Juice, zij bouwen overal een feestje! Wij stonden erbij en keken ernaar!

Zingende garnaalvisser of vissende charmezanger Peter Rammeloo helemaal live op zijn eigen boot én het opgewekte maar redelijke geschifte muzikantencollectief Pickle Juice in Lochristi, u ziet ze woensdagavond op AVS in de Muziekfabriek!

Parti Parti  Muziekfabriek, woensdag 28  mei   AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u30 na het Nieuws.

 

www.peter-rammeloo.be

www.picklejuice.be

 

Reageer (0)

25-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topbowling in Gent

Arcade bowling

Gent maakte zich onlangs op voor de Brunswick Belgian Open, een toptornooi in de bowlingsport.
Van zaterdag 24 mei tot en met zondag 1 juni 2008 grijpt in het bowlingcenter De Meibloem, Meibloemstraat te Gent immers een manche plaats van de European Bowling Tour.

De European Bowling Tour is één van de drie rankingtornooien die er wereldwijd bestaan. Ook in Amerika en Azië bestaat er eenzelfde concept. De European Bowling Tour is toegankeljk voor alle spelers in de wereld die zijn aangesloten bij een federatie. Zo staat het vast dat er in Gent ook enkele profspelers zullen deelnemen waarvan zeker al de Amerikanen Bill O'Neill en Mike Fagan.


De Belgische blikvanger wordt gewezen wereldkampioen Gery Verbruggen. Er worden meer dan 300 deelnemers uit 30 landen verwacht. De totale prijzenpot bedraagt 65.500 euro waarvan er 13.000 euro naar de winnaar gaat.

Annelien Corevits (foto: www.sportfoto.be)

Annelien Coorevits, gewezen Miss België, verklaarde zich akkoord om het meterschap van de Brunswick Belgian Open voor haar rekening te nemen.

Website van de organisatie: http://www.ebt-belgium.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: MICHAËL VOLKAERTS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

TWEEDE ROMAN VAN MICHAEL VOLKAERTS

 

 

Van de Vlaamse auteur Michael Volkaerts (1972) verscheen zijn tweede roman : “Ivona”. Hij debuteerde in 2001 met de verhalenbundel “Rebels” (vier lange actuele verhalen voor de leeftijdsgroep 12+ en stapte een jaar later het romangenre binnen met “Scherpe randen”.

 

In het onlangs verschenen boek “Ivona” maken we kennis met een prachtige, gelijknamige jonge vrouw in haar kinderjaren, door de ogen van haar broer. Volkaerts vertelt haar verhaal hoopvol, maar zeker ook vanuit de tristesse van verkeersslachtoffers en hun naaste familieleden.

 

De auteur heeft een vlotte, toegankelijke, eenvoudige vertelstijl met veel ruimte voor goede dialogen en vervalt niettegenstaande het thema nooit in melo.  Hij beschrijft situaties die herkenbaar zijn. Hij biedt zijn personages de mogelijkheden om zelf een oplossing te vinden voor de problemen waarmee ze te maken krijgen.

 

Jan Vorsselmans schreef in Gazet van Antwerpen: ‘Michaël Volkaerts kan zich wonderwel inleven in de psychologie en de problematiek van de jongeren van vandaag.’


 

Zoals zo vaak in deze rubriek, een smaakgevend fragmentje (pagina 46) :

 

Ik zit in Ivona’s kamer, luister naar Chopin en vind de duisternis goed passend bij de sfeer. Het huis is stil. Mijn ouders slapen. Vader is uitzonderlijk vroeg thuisgekomen en rechtstreeks naar bed gegaan. Ik laat mijn gedachten met de zachte pianoklanken meedrijven en voel een golf van heimwee bovenkomen. Heimwee naar de vele momenten met Ivona, toen alles nog normaal functioneerde.

 

“Ivona” van Michael Volkaerts is een uitgave(142 bladzijden, met een kleurenkaft door ARTrouve Berlaar)  van Kramat in de reeks Kramat junior, maar spreekt zeker ook volwassenen aan. Het boek kost 13,50 €.

Meer info op www.kramat.be
 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn ontvangt Sergej Birjukov (28/5)

Naar aanleiding van de internationale avant-gardeconferentie (org. UGent) komt de Russische dichter Sergej Birjukov woensdag avond naar Gent.  Birjukov wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Russische ‘Neofuturisme’.  
Een aantal Vlaamse dichters nemen deze gelegenheid te baat om een Russisch – Nederlandse poëtische dialoog op te zetten in het Huis van Alijn.Het was op vraag van Sergej Birjukov, oprichter van de Zaum-academie, dat een aantal jonge Vlaamse experimentele dichters vertaald en gepubliceerd werden in het Russisch. Het was tijdens de 44ste Struga Poetry Evenings in Macedonië dat Birjukov voor het eerst in aanraking kwam met de hedendaagse Vlaamse performance poëzie van Philip Meersman. Tijdens het Portus Ganda festival zag hij vervolgens ook andere Vlaamse dichters optreden.


Op deze poëzie- avond worden deze dichters weer samengebracht. Zowel de Russische gedichten van Sergej Birjukov als de Nederlandstalige poëzie van de deelnemende Vlaamse dichters worden in beide talen gebracht.


Toegang: € 4, Vrienden van het Huis van Alijn € 3, Deelnemers aan de conferentie en studenten gratis.

Deuren 20u. Aanvang programma:  20u15 (programmaduur: circa 1u)
Geen reservatie. Info: info@huisvanalijn.be, tel 09 269 23 67

Het Huis van Alijn I Kraanlei 65 I 9000 Gent


Een initiatief van de vakgroep Slavistiek en Oost-Europakunde (UGent), KRiKRi, Deti Ra, Futurum Art, Drugoe polusharie in samenwerking met het Huis van Alijn, Eric Metz, Svetlana Zakharova, Oleksiy Yudin, Philip Meersman en Sergej Birjukov.

Reageer (0)

19-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader oud-burgemeester BEKE overleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 12 mei j.l. overleed in Gent de Heer Paul Beke, echtgenoot van mevrouw Mariette Gatzen èn vader van oud-burgemeester Frank Beke. Hij werd net geen 84 jaar en was zeker bij velen bekend als apotheker èn als overtuigd socialist van de Brugse Puurte. Bij deze wil ik alvast veel sterkte toewensen aan zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen èn ben er zeker van dat de mooie herinneringen aan deze toffe man de droefheid toch wat kunnen verzachten. Al blijft het verlies altijd een zware klap.

Op de foto ziet u Paul Beke samen met zijn echtgenote en zijn zoon Frank ter gelegenheid van de voorstelling van het boek 'Frank Beke' in de St; Vincentiuskapel te Gent op 5/12/2007.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buffalo's eervol ten onder in bekerfinale ... maar ambiance was er genoeg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De BUFFALO's zijn en blijven de ploeg van 't stad. Dit hebben we op zondag 18 mei kunnen ondervinden in BRUSSEL èn in GENT ... en zelfs op veel andere plekken in gans Vlaanderen.
Niettegenstaande het 2-3 verlies tegen ANDERLECHT mag KAA GENT me bijzondere fierheid terugblikken op een spektakelwedstrijd èn een grote ruggesteun van BLAUW-WIT-supporters

PROFICIAT aan allen .... en nu maar dromen van een langdurig Europees succes.

Bijzonder veel foto's van het namiddaggebeuren op het St. Pietersplein (Gent), vindt u op

http://fotograafjeanmarie.spaces.live.com/photos/

Veel kijkplezier ....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van SteenbergheROIG OLLÉ

 

De Spaanse mousserende wijn CAVA doet het goed. De productie overschrijdt jaarlijks 18 miljoen flessen. Waar vroeger vooral voor de binnenlandse markt werd geproduceerd, wordt de belletjeswijn thans steeds meer uitgevoerd. Uiteraard blijft Vlaanderen verslingerd op champagne, maar steeds meer borrelt pittige cava in onze fluitglazen.

Bodega Maria Casanovas in Saint-Sadurní d’Anoia vierde zijn 25-jarig bestaan. Het is één van de 372 cavaproducenten. Op het kleine bedrijf staat kwaliteit voorop. De druiven (xarel-lo, parellada, macabeo en chardonnay) worden selectief geplukt. Slechts het allerbeste sap wordt vergist.

 

IN HET GLAS

 

Roig Ollé presenteert zich met een witgouden kleur. De fijne en lang aanhoudende belletjesstroom eindigt mooi in een bewegend schuimlaagje. Fijne rijpe geur van gedroogd fruit. De smaak is vrij evenwichtig en correct droog. De aangename prikkeling op de tong heeft een subtiel notenaroma. Goede finale. Cava Roig Ollé is een feestelijk bubbeltjesfestival. Serveren op 6 tot 8 °C.

 

Prijs: 8,95 €.

Te koop bij Leirovins - Oude Heerbaan 9  - 9230 Wetteren.
Tel.: 09/369.07.95 - Fax: 09/366.07.17
www.leirovins.be - leirovins@telenet.be


Reageer (0)

14-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische Willy Willy geeft backing aan VitalskiHoewel het gewraakte humoristische stuk "Mijn Leven Met Leterme" van conferencier / Antwerps Nachtburgemeester Vitalski in eerste instantie nog steeds een comedy one man show is, grijpen er in de voorstelling enkele muzikale entre-acts plaats. Geweten was reeds dat naast Vitalski's vaste pianist Martin Jansen, ook Deborah Ostrega de rangen hiervoor vervoegde (in de rol van Joël "Milfquet"). Sinds dit weekend, begin mei, ligt de casting definitief vast door nog een laatste toevoeging: de legendarische Willy Willy, gekend van ondermeer The Scabs en Vaya Con Dios, klimt iedere avond mee live on stage. "De eer is groot, want hij is de Vlaamse Keith Richards. Een droom komt hiermee in vervulling, ook voor mijn eigen fans," aldus Vitalski. We zien Willy Willy reeds verschijnen tijdens de try-outs op de Genste Feesten in Theater Tinnenpot van 21 tem 25 juli 2008. De première-tournee gaat dit najaar van start (voor meer info: www.xlp.be).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent Springt op 17 mei ...

Logo Gent springt!

Op zaterdag 17 mei 2008 organiseert de Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw in de sportarena Tolhuis (Tolhuislaan 77-79, Gent) een grootse ropeskippinginitiatie. Dit evenement is tegelijkertijd het slotfeest van het project Skip-in-Gent. Groot en klein, jong en oud, iedereen met springkriebels die zin heeft om van deze supertoffe en spectaculaire sport te proeven kan op deze eerste editie van ‘Gent Springt’ zijn eerste sprongen wagen.

Onder de enthousiaste en deskundige leiding van enkele Belgische kampioenen ropeskipping worden leuke basissprongen van het ropeskippen aangeleerd en al snel zal iedereen enkele coole trics onder de knie hebben.

Nadien kunnen alle deelnemers bijkomen en nagenieten van hun inspanningen bij een spetterende demonstratie van de beste Belgische ropeskippers. Zij demonstreren hun beste acts en ondertussen maakt Louis De Pelsmaeker professionele opnames voor een dvd ter promotie van het ropeskippen.
 
Deelname aan de initiatie en het bijwonen van de opnames kost slechts 1 euro. Elke deelnemer ontvangt bovendien het exclusieve BVLO Fun-pack!

Informatie

Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw, Waterkluiskaai 16, 9040 Gent - Sint-Amandsberg
tel. 09 218 91 22, fax 09 229 31 20, e-mail info@bvlo.be, website www.bvlo.be

Reageer (0)

13-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a-Brugse Poort organiseert en ontvangt op 24 mei
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag 24 mei vanaf 14 uur: 

 

AA-Gent komt naar de Brugse Poort!

 

    

Sp.a-Brugse Poort organiseert een groot minivoetbaltoernooi op de terreinen van Sparta-Gent in de Nekkersputstraat.

 

Burgemeester Daniël Termont en AA-Gent-voorzitter, Ivan De Witte, geven er de aftrap.

2 spelers van de AA-Gent-ploeg zijn ook al aangekondigd !

 
 

Een dubbel toernooi:

Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar.

Voor volwassenen, waar spelers vanaf 14 jaar mogen aan deelnemen.

 

Het toernooi wordt voorafgegaan door een vriendenmatch tussen bekende Gentenaars en sp.a-politici.

 

Er wordt gespeeld met 5 tegen 5. Wie inschrijft moet dus een ploeg hebben van minimum 5, tot maximum 8 spelers.

 

Wie kan deelnemen?

Iedereen zoals een groep buren, een schoolklas, collega’s, onder vrienden, …

 

Inschrijven kan tot uiterlijk 2 mei door storting van 10 euro per ploeg op rekening 068-2429884-61 met vermelding van de naam van uw ploeg alsook «kinderen» of «volwassenen». Het aantal deelnemende ploegen is beperkt. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.

 

Gelieve uw inschrijving ook te bevestigen bij Willy op 0473 765 234 of via e-mail bij wilvaneeckhout@gmail.com of guy.reynebeau@skynet.be 

Ze willen u immers vlot kunnen contacteren.

 

Ze doen het in de eerste plaats voor het plezier dus deelnemen is belangrijker dan winnen. Men zegge het voort, men zegge het voort!

Reageer (0)

25-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurts column: SALUT TONY
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ongeveer anderhalf jaar geleden ging ik in het crematorium van Lochristi mijn goede vriend Michel De Sutter de laatste eer bewijzen. Bij de ingang stond Johan Verminnen een sigaret te roken. Hij gaf me een hand en zei: “we komen hier veel teveel”. Ik beaamde dat en ging, me allesbehalve verheugend op de confrontatie met Michel’s nabestaanden, naar binnen.


“We komen hier veel teveel”, Johan’s woorden hebben zich de afgelopen 18 maanden nog een aantal keren herhaald in mijn gedachten. Een grote kennissenkring hebben is meestal een zegen maar als ze hierboven nieuwe zieltjes nodig hebben, is de kans natuurlijk wel groter dat er iemand bij is die je kent. Deze zaterdag (ik schrijf deze tekst op 24 april) zullen Johan’s woorden zich weer aan me opdringen als ik mijn copain Tony Fakkel voor het laats ga groeten. Zijn familie en vrienden, waar ik meermaals samen mee gelachen en gefeest heb, zullen in diepe rouw troost bij elkaar zoeken en ik zal hen onwennig mijn deelneming betuigen. Wat zeg je tegen iemand die haar man al na 4 maanden huwelijk moet afgeven? Wat zeg je tegen iemand die haar zoon overleeft, tegen iemand die zijn enige broer verliest?


Ik leerde Tony Fakkel enkele jaren geleden kennen. Hij telefoneerde mij, stelde zich voor en we spraken af in Den Belleman aan het Belfort. Hij vroeg me of ik niet eens op de Tony Fakkel-awards wou optreden. Later liet hij me nog spelen op de Gentse Handjes, in zijn tent op de Gentse Feesten, enz. Ik werd steeds stipt betaald, er was altijd een leuke backstage met lekker eten en drinken en ik leerde heel wat mensen uit de ‘business’ kennen. Als Tony iets organiseerde, was het af! Hij heeft mij en Biezebaaze voorgesteld aan een publiek dat we anders nooit zouden bereikt hebben. Naast de gedeelde liefde voor muziek met een ziel, herinner ik me onze gesprekken over koken en uit eten gaan. Als hotelschool-producten konden we een serieus boompje opzetten over de juiste cuisson van een côte à l’os en over die enkele restaurantjes in Gent waar je nog een versgeklopte bearnaisesaus kan eten… met verse eierdooiers, goede boter én een gastric.. Tony weet wel wat ik bedoel.


Onze stad verliest met Tony een kleurrijk figuur.

De Gentse artiesten verliezen met Tony een legendarische organisator en het Gentse publiek een alround entertainer.

Ik verlies met Tony een copain.. maar ik laat hem in m’n GSM-geheugen staan en vergeet nooit hoe hij me aansprak telkens als hij me belde: “Kurtse”, met de 2e lettergreep altijd precies één nootje lager dan de 1e.Salut Tony, maak er ginder boven een mooie revue van!

Reageer (2)

23-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONI FAKKEL JR overleden ... Gent verliest weer een kleurrijk figuur
   Met veel droefheid vernamen wij gisterenavond het overlijden van Toni Fakkel Jr (maandag 21/4 om 22.20 uur) en dit na een slepende ziekte waartegen hij met alle inspanningen vocht maar die hem uiteindelijk overwon. Pas gehuwd met Marijke Bekaert op 21 december 2007 kondigde de toekomst zich rooskleurig aan, doch op zeer korte tijd ontwikkelde zijn ziekte zich .... tot 21 april ... in het UZ Gent.
Ik had het genoegen zeer regelmatig met Toni te kunnen samenwerken en zal ten allen tijde een mooie herinnering overhouden aan de man die ik ... net gisterenmiddag ... nog eens bezocht ... achteraf gezien voor een allerlaatste keer.

Via deze weg wil ik zijn echtgenote, zijn moeder, zijn broer en allen die hem lief waren van harte veel sterkte toewensen.

Met Toni verliest de Gentse cultuur-en amusementswereld weerom een kleurrijk figuur.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in Lochristi (Westlede) op zaterdag 26 april om 11.30 uur.

Reageer (0)

16-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samantha: 40 jaar lang een leven vol muziekMeer dan veertig miljoen exemplaren werden er wereldwijd verkocht van de vele versies van ‘Eviva Espana’.

Dit succes is zeker mee te wijten aan de vertolking van de originele Vlaamse versie van Samantha.

Samantha was nog piepjong toen ze haar eerste succesvolle stappen zette in het legendarische TV-programma ‘Canzonissima’: het programma waar naar een geschikte kandidaat werd gezocht voor het Eurovisie Songfestival.

Nauwelijks één jaar later volgde de al even legendarische Knokke Cup.


Samantha  was meteen een begrip in Vlaanderen, hetgeen ook resulteerde in haar eerste hit ‘Helicopter US Navy 66’.

Dit succes werd al gauw overschaduwd door de enorme hit die ze had met ‘Eviva Espana’

Een ganse reeks hits volgen elkaar op met ondermeer ‘Ik hou van jou’, ‘Lieve blauwe zwaluw’, ‘Ik verlang naar jou’  ‘Nachten van Parijs’……


Daarna werd het even stil tot ze in de jaren ‘80 terug opgepikt werd door platenfirma Scorpion, waar ze met het nummer ‘Niet met mij’ na  twee weken  release reeds op nr 1 prijkte in de Vlaamse top tien.

 

Samantha heeft inmiddels niet stilgezeten.

Ondanks haar lichamelijke handicap is haar herkenbare stemgeluid nog steeds intact en blijft ze optredens verzorgen.

 

Nu is ze er, ter gelegenheid van haar 40-jarige carrière, terug met een toepasselijke, feestelijke cd: ‘EEN LEVEN VOL MUZIEK’.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de Leiestreek, van bron tot monding MET Leievoordeelpas

cover Leievoordeelpas 2008

Ontdek de grensoverschrijdende Leiestreek en geniet van de kortingen die voor je gebundeld werden in deze grensoverschrijdende toeristische voordeelpas, t.w.v. 100€! Gedurende één jaar kan je onze regionale schatten ontdekken, zoals de talrijke musea, de parken en tuinen, een boottochtje op de Leie, een boeiende fietstocht en het volledige patrimonium dat je uitnodigt voor een verkenningstocht.
Deze kortingen zijn geldig van 1 januari 2008 tot en met 31 december 2008. Aarzel dus niet langer en profiteer van deze aanbiedingen.

Hoe kan je de bezitter worden van één voordeelpassen?

Download hier de flyer, print die af en geef hem ingevuld af in één van de erkende diensten voor toerisme uit de Vlaamse Leiestreek:
VVV Dadizele, VVV Leiestreek/Toerisme Deinze, Toerisme Gent, Toerisme Harelbeke, Toerisme Izegem, Toerisme Kortrijk, Toerisme Menen, Infocentrum Roeselare, VVV West-Vlaamse Scheldestreek, Toerisme Waregem en Toerisme Wervik.


Alle info op www.toerisme-leiestreek.be

Je kan de pas ook afhalen in de diensten voor toerisme langs Franse zijde in de regio Nord-Pas de Calais:
Merville, Aire-sur-la-Lys, Armentières, Pays de la Lys Romane in Lillers, Vallée de la Lys in Steenwerck, Val de Deûle in Wambrechies en in de Ferme du Mont Saint-Jean in Halluin.

Zolang de voorraad strekt!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zoekt EXPO-materiaal

www.huisvanalijn.be

GEZOCHT:

 


Foto’s, films en dia’s gemaakt op EXPO 58
Voorwerpen, souvenirs van EXPO 58

                          

 

Binnenkort organiseert het Huis van Alijn (19 juli - 23 nov 2008) een grote tentoonstelling n.a.v. 50 jaar Expo 58, getiteld ‘de Wondere Wereld van Expo 58’.

Wij zoeken nog naar voorwerpen, foto’s, films en dia’s gemaakt op de EXPO!

Wie nog materiaal heeft, mag ons dus contacteren en de foto’s en films meebrengen. Van de foto’s en dia’s maken we een scan, dus het origineel blijft bij u! Indien de foto in een fotoalbum zit, breng gerust het hele album mee.

Als je nog mensen kent (vrienden, familie, buren, kinderen, ouders, grootouders,…) die foto’s en/of filmpjes zouden hebben, vertel het hen en probeer hen te overtuigen om ons te contacteren.

Langskomen of binnenspringen mag, maar beter is om een afspraak te maken. Dan is er voldoende tijd voor het bekijken van de foto’s / films, het noteren van de informatie en het scannen van de foto’s.

T 09.269.23.50. – info@huisvanalijn.be
Vragen naar Greet Vanderhaegen of Sarah Eloy


< Homepage
 

Reageer (0)

14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar Sint-Pietersinstituut: deel 1 - Het BOEK
Klik op de afbeelding om de link te volgen 2008 betekent voor het Gentse Sint-Pietersinstituut een bijzonder apart moment gezien het 100 jaar Gentse geschiedenis heeft geschreven. Nadat in 1907 de eerste steen werd gelegd van de schoolgebouwen in de toen nog landelijke wijk waar een paar jaar later het Sint-Pietersstation verrees, startten de Dames van het Christelijk Onderwijs onder het devies "Gaudere et bene facere" (blij zijn en goeddoen) op 30 augustus 1908 een volledige opleiding (van kleuterklas over lagere school tot middelbaar onderwijs) in het "Maison Saint-Pierre". Omringd door de Koning Albertlaan, de Meersstraat, de Smidsestraat en de Sint-Paulusstraat konden de meisjes (voornamelijk afkomstig uit Franstalige elitegezinnen) genieten van een duik in het zwembad, een rustige babbel in de wintertuin, gymnastiek in de Zweedsche turnzaal of een bezinningsmoment in de indrukwekkende kapel.Vanaf vandaag besteedt deze webstek (en dit tot en met 17 mei) wekelijks een item aan de geschiedenis van het Sint-Pietersinstituut MAAR vooreerst stellen we u met veel genoegen het jubileumboek voor dat werd geschreven door de Gentse auteur-journalist Dirk Musschoot. Dirk kennen we niet alleen van zijn boeiende artikels in De Gentenaar/Het Nieuwsblad/Het Volk maar vooral van de intrigerende boeken die hij schreef over o.a. de Vlamingen op de Titanic, de Vlaamse landverhuizers naar de Nieuwe Wereld, Noord-Engeland, Koen Crucke en binnenkort "Van Franschmans en Walenmannen" ... waarover later uiteraard meer.Het boek "Sint-Pietersinstituut 1908 - 2008" werd dan ook geschreven vanuit een aparte invalshoek want het mag gezegd dat vele jubileumboeken niet ècht leesbaar zijn en slechts een zeer beperkt publiek bereiken. Dirk wilde met de geschiedenis van de school een stapje verder gaan en de buurt rondom de school in zijn historische context betrekken. Want was er niet de bouw van het Sint-Pietersstation in 1912, de Wereldtentoonstelling in 1913 en de inwijding van de Sint-Pauluskerk in 1931 op een lapje grond dat gratis werd afgestaan aan de parochie door "Les Dames de L'Instruction Chrétienne" ?

Redenen genoeg voor de auteur om, in samenwerking met de huidige directie van de school èn enkele vroegere gevestigde waarden, de geschiedenis in te duiken vanaf het jaar 1800 (Parijs - Amiens: vraag tot oprichting van een pensionaat in Gent) en via 1808 (vestiging van de kloostergemeenschap in de Gentse Doornzelestraat) het huidige tijdperk te bereiken. Met bijzonder mooie en voor zich sprekende foto's (in zwart-wit) en pittige anekdotes komt de lezer niet alleen te weten hoe het dagelijkse leven eruit zag binnen de muren van het instituut, maar wordt hij/zij ook geconfronteerd met het Gent van weleer. Bekende figuren als Virginie Loveling en Willem Elsschot maken verrassenderwijze deel uit van het verhaal en zorgen ervoor dat het boek een aparte dimensie krijgt. Diverse kaderstukjes maken het boek aangenaam leesbaar terwijl de verfrissende lay-out en de afmeting (26 x 26 cm) een meerwaarde betekenen waardoor deze uitgave als het ware uitnodigt om op tafel te blijven liggen, klaar om ten allen tijde doorbladerd te worden.

Het telt 112 pagina's en meer dan 100 foto's, heeft een harde cover en kost 24,95 euro.
Het is verkrijgbaar op het secretariaat van de school (ingang via Meersstraat 131 c) of in de Gentse winkels van de Standaard Boekhandel (Kouter en St. Baafsplein).

Volgende week (21/4) gaan we op zoek naar het prille begin (1800) tot en met de eerstesteenlegging van het huidige instituut (1907) in deel 2 van '100 jaar Sint-Pietersinstituut'.       

 Meer info op www.sintpietersgent.be en www.dirkmusschoot.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOEF ... het aprilnummer in een notendop
Vanaf deze maand kan deze webstek ook de talrijke hondeliefhebbers verwennen, want in samenwerking met Jaak Pijpen (verantwoordelijke uitgever) en Maria-Jeanne Van Royen (senior office manager) van het maandblad WOEF gaan we maandelijks op zoek naar de inhoud van magazine.Het aprilnummer ligt ondertussen al in de winkel en plaatst de Shih-Tzu als ras van de maand in de kijker. Met zijn roots in Tibet evolueerde deze hond al vlug tot de lieveling van de Chinezen, maar het magazine ging ook in eigen land op zoek naar eigenaars die hun ervaring met dit ras graag delen met de lezers. Een uitgebreid artikel met kleurrijke foto's, historische achtergronden èn praktische tips m.b.t. opvoeding, verzorging ... draagt dan ook bij tot een spetterende kennismaking met de Shih-Tzu.

Eigenaars van een Tosa-Inu vinden een bewaarfiche terug waarop zowat alles terug te vinden is van datgene wat je moet weten wanneer je dergelijke hond in huis haal, terwijl een handleiding voor de 'universitair gediplomeerde huishond' het onderwerp is van het dossier dat deze keer de wereld van de pups behandeld.
Het item 'onbekend = onbemind' informeert dan weer over de testen die de Internationale Reddingshonden Organisatie in Slovenië heeft uitgevoerd en op medisch vlak richt Woef zich naar tranende ogen, de menopauze en de uitpuiling van de traanklier van het 3de ooglid èn trekt men aan de alarmbel bij de ontdekking van kanker bij Berners.

Traditioneel gaat het magazine maandelijks op stap met gedragstherapeut Dany Grosemans (angst bij honden), laten we de hond een aangeduide plaats zoeken in de cursus gehoorzaamheid en wordt de hondensport onder de loep genomen met een bijdrage over behendigheid of agility.

Gastgezinnen gezocht die assistentiehonden helpen opvoeden
Bijzonder interessant zijn dan weer de artikels over de opleiding van blindegeleidehonden en de primeur waarvoor diezelfde hond zorgt door de roltrap te nemen. We komen ook meer te weten over de algemene noden van een hond en gaan met Dina Tersago op zoek naar de Superhond van Vlaanderen.

Voor wie meer wil weten over clubs, kwaliteitsrashonden en wedstrijdverslagen (o.a. 42ste Flanders Dog Show) zit ook goed met WOEF en daar denkt de Wetterse Ellen Spitaels ook zo over want zij speelt samen met haar westie Mops de hoofdrol in "Me and my dog", een leuk artikel waarin maandelijks een enthousiaste eigenaar wordt ontmoet.

Dit alles en nog veel meer vind je terug in het aprilnummer van WOEF dat voor 4,40 € het jouwe wordt (jaarabonnement van 12 nummers voor 49 €) en ondertussen kan je gerust terecht op www.woef.beTot de volgende keer ... met de voorstelling van het MEI-nummer !


 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasrecept van deze week: Gevulde peren met echte LOO

Gevulde peren met Echte Loo


 

Ingrediënten:

2 peren

150 g Echte Loo

50 g pistachenoten

250 ml sinaasappelsap

250 ml Campari

100 g rietsuiker

 

Bereiding:
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Verwarm het sinaasappelsap met de Campari en de suiker. Stoof de peren in 15 min. gaar. Zorg dat ze onder het sap zitten. Laat ze afkoelen in het sap en serveer ze met bolletjes Echte Loo en gehakte pistachenoten.

Meer info over o.a. dit recept vindt u op www.kazenvanbijons.be 

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!