Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
13-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentenummer van Culinaire Saisonnier en Ambiance

4 keer per jaar verrast de redactie van Culinaire Saisonnier de culinaire liefhebbers op een seizoensmagazine waarin niet alleen diverse produkten een bijzondere aandacht krijgen, maar tevens gerenommeerde en minder gekende restaurants in de kijker worden geplaatst. Om de lente 2006 in alle glorie te laten herleven zorgde hoofdredacteur Norbert Koreman voor een indrukwekkende inhoud: het slachtvarken - bruschetta - asperges - cress - mozzarella - duiven uit Anjou ...

cover_40_copy_400
















Uitstekende reportages, aangevuld met meerdere recepten en overduidelijke foto's maken dat het water bij menigeen zonder twijfel in de mond zal komen. Het magazine is principieel gericht naar de professionele gastronoom maar zoals ikzelf zal ook een ander onder de indruk zijn ... en is het nummer los verkrijgbaar aan 7,95 euro. Ga daarom eens op bezoek op www.saissonier.net en overtuig uzelf.  

Maar ook AMBIANCE, het magazine voor gastronomie, wijn & toerisme haalt het beste uit zichzelf naar boven. Zonet verscheen het aprilnummer (21ste jaargang - nr 3 !) waarin de redactie o.l.v. Dirk De Prins ondermeer stil blijft staan bij Marseille (als pittige eetstad), de wereldkeuken van Libanon, een ode aan het rund èn een ware Riesling-proeverij. 4 aandachttrekkers die diverse andere items omringen en iedere gastronoom een blik gunnen in de culinaire wereld. Het dossier 'Wallonië Luilekkerland' zorgt er o.a. voor dat U op slag verliefd wordt op een 20-tal Waalse gemeenten die niet alleen door hun authenticiteit maar ook door hun eigen streekprodukten als Waals Picardië door het leven zouden kunnen gaan. Aan U om te oordelen ... voor 5,95 euro verkrijgbaar in alle boeken-en krantenzaken.
www.ambiance.be kan Uw honger stillen !!



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwsbrief van Will Ferdy is van de pers !
 

De verse Nieuwsbrief van de Will Ferdyclub is weer van de persen gerold en geeft de liefhebber van Will's muziek en carrière zoals gebruikelijk de nodige informatie omtrent zijn komende acitiviteiten. Voor een totaaloverzicht verwijzen wij U naar de website www.willferdy.be doch via deze weg laten wij U toch genieten van een greep uit het aanbod.
Zo bedankt Will Ferdy al diegenen die hem op 9 maart j.l. niet zijn vergeten want de Gentse Hobokenaar werd die dag 79 !!!
Dit betekent dat 2007 een dubbel feestjaar zal zijn want naast zijn 80ste verjaardag staat de man ook nog eens 60 jaar op de planken ... hetgeen hij ongetwijfeld (hem en zijn entourage kennende) niet zomaar voorbij zal laten gaan.

Op woensdag 19 april omstreeks 22.00 uur zit Will samen met Jo Leemans, Jenny Tanghe en Willy De Clercq in het EEN-programma 'De tabel van Mendelejev' èn .... er zijn:

Gentse Feesten (juli 2006)      MUZIEKACADEMIE (Poel 17)


NIEUWE SHOW MET WILL FERDY EN JÜRGEN DE SMET

Tijdens de Gentse feesten zullen Will en Jürgen andermaal aanwezig zijn in het feestgebeuren.

Net als vorig jaar gaat hun nieuwste show “Charme van het Chanson” in première. Een liedjesprogramma met enkele titels uit de nieuwste Ferdy-cd, enkele grote successen en (vooral muzikale) grappige momenten. In de zomereditie van de clubbrief (begin juni) zullen alle details uitgebreid worden meegedeeld. En, vanzelfsprekend, ook alle voordelen waarvan de clubvrienden kunnen genieten: grote korting en de beste plaatsen.

De show gaat door op zondag 16/7 (15 u.), maandag 17/7 (20 u.), dinsdag 18/7 (15 u.), woensdag 19/7 (20 u.) en donderdag 20/7 (15 u.)


en EEN NIEUWE PRODUCTIE VAN JÜRGEN DE SMET

Op zaterdag 22/7 en zondag 23/7 presenteert Jürgen in dezelfde zaal een eigen productie.

Een muzikale happening in sprookjessfeer met o.a. Johan Schatteman als gast en Gladys De Mol als presentatrice. In een vorige succesvolle productie van Jürgen (Wien à la Carte) openbaarde Gladys zich als een bijzonder talentrijke en beloftevolle kracht.

We zijn benieuwd en houden U verder op de hoogte via deze Plietsplets-website ...



 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de week: Het beste uit 5 jaar Houden van ...
Het beste uit 5 jaar Houden Van...  Naar aanleiding van het evenement "5 jaar Houden Van ..." (onder de vleugels van Nekka) is, zoals iedere muziekliefhebber ongetwijfeld weet, uitgegroeid tot een bijzonder eerbetoon aan Nederlandstalige liedjesmakers en pioniers van de kleinkunst, levensliedjes en meezingers uit de jaren 50, 60 en 70. Jaarlijks vullen duizenden muziekfans het Antwerpse Sportpaleis die aan elk uitgevoerd liedje een zekere herinnering koppelen ... ieder voor zich !
Op deze dubbel-cd dewelke uitgebracht is door MAGIC BELGIUM en verdeeld door EMI, zorgden Luc Vander Schelden en Michel Follet voor de samenstelling naar een concept van Wim Schuer en Koen Huyghebaert. Een greep uit het aanbod van de twee schitterende schijfjes zal U zeker en vast al een goed gevoel bezorgen:
Miel Cools (De Troubadours) - Liesbeth List (Te veel te vaak) - Miek & Roel (De grote revolutie) - Della Bossiers (Jefke) - Will Ferdy (Christine) - Gerard Cox (1948) - Jo Leemans (Weet je nog wel ...) - Lize Marke (Saksisch Porselein) - Rocco Granata (Naar het land van de zon) - Conny Vandenbos (Een roosje, m'n roosje) en Willeke Alberti,Johan Verminnen, Erik Van Neygen, Lenny Kuhr, Bart Herman, Dimitri Van Toren, Ed Kooyman & Herman Van Haeren, Elly & Rikkert, De Vaganten, Connie Neefs, Walter De Buck, De Strangers, Bart Van Den Bossche, Jean Walter, Mieke, Jimmy Frey, La Esterella, Willy Sommers, Margriet Hermans, Jacques Raymond, Marc Dex, Samantha, Juul Kabas en Nicole & Hugo.

Een indrukwekkend lijstje van artiesten met een al even indrukwekkende muzikale herinnering ..... in "Het beste uit 5 jaar Houden Van ....", een èchte aanrader ! Kleinkunstliedjes, chansons, schlagers, levensliedjes .... om te koesteren !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LA NOCHE DE LA PASION staat voor de deur !

Noche de La Pasión 2006

Paaszondag 16 april 2006 van 20u tot 03u in de historische Bijloke site te Gent

Nog héél even en onze vertouwde Noche de la Pasión is terug, op 1 nacht en weer in Gent !  Desalniettemin leent de locatie zich tot een aanpassing, want de Bijloke-site heeft een prachtige en comfortabele concertzaal voor 1000 personen !  Vandaar dat het concertprogramma non-stop zal lopen en deze editie gedoopt werd als 'Noche de la Pasión in Concert'...

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april is er ook nog het Mini Noche Festival !

Er is opnieuw een zeer uitgebreid en mooi voorstellingsgedeelte waar dans, muziek, expressie, etc hun plaats krijgen. Verder is er een mooie, doch beperkte Tango- en Salsa-ruimte voor de danslustigen.

 

The Macana Brothers
Manuel Ortiz

Laura Rodriguez

Pasión Latina

Zita & Jesus Cobas

Grupo Bailando

Tango Arabal
Caramba

Quinteto Astor

Esta Loco

&

Surprise acts

In de dansruimtes is er :

non-stop Salsa - DJ Marco in de Hall
non-stop Tango - DJ Ben in de foyer

Kaarten in voorverkoop zijn nog te verkrijgen elke avond in Polariteits Danscentrum (Verkortingstraat 55 - B-9040 Sint Amandsberg - Gent - telefoon 09 238 26 30 - fax 09 238 26 32  OF  in elke Fnac 

Inkom: 30 euro per kaart aan de inkom en voor meer info: www.polariteit.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar de briljanten stem ... schrijf je nu in !



voor méér informatie: www.showbizzsite.be



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiovisie ... voor radio-en televisieliefhebbers

Wie dagelijks op de hoogte wil blijven van de programma's op radio en televisie èn eveneens de heet-van-de-naald nieuwsberichten over dit medium in België en Nederland op de voet wil volgen, kan terecht op



Schrijf U in op de dagelijkse nieuwsbrief en U hoeft bijna niet meer uit Uw zetel te komen:

www.radiovisie.be





Reageer (0)

12-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PlietsPlets-Website en webmaster in de kijker !!
Passe Partout zorgde in de editie van 5 april j.l. voor een complete verrassing.

Want wij citeren: "Pierke Pierlala's Polleke gaat deze week naar Johan Dhaene die met een eigen e-mailkrant begon.
"Der es weere een vuilmuilke bij in Gent. Vrije radiopreezentateur Johan Den Oane es op zijn eigen begost en geeft iedre weeke langst den ie meel omme een gazetsen uit mee Gensch Nieuws. Neu dat ij zijn program nie mee hee op Radio Praline smijt ij em op de geschreeve presse. Ij iet em redakteur en uuftredakteur. 'T Es toope dan zijn antrefieleetjes nie vol leugens stoan".

Elke week geeft Pierke Pierlala (Luk De Bruycker/Freek Neirynck) zijn polleke aan een Gentenaar die in de kijker staat.
Waarvoor onze gruuten dank ....

Weet trouwens dat ik samen met o.a. Luk en Freek genomineerd ben voor "Gents stadsfiguur 2006" in een organisatie van Het Nieuwsblad en Radio Be One .... stemmen kan op 3 personen tot 13 april via www.stadsfiguur.be 
Laat U gaan ... en alvast bedankt !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgemse ouderraad ziet één miljoen sterren

De ouderraad van Mariavreugde Wondelgem organiseert de 10-de "één miljoen sterren weekend" 
op zaterdag 29 en zondag 30 april.
Op zaterdag 29 april is er vanaf 20.00 de Pre Historie Live van Radio 2 met Guy De Pre,
een retro party voor jong en oud.
Op zondag is er de één miljoen sterren show door de leerlingen en oud-leerlingen van de school:
20 groepen brengen een optreden in verschillende genres waaronder pop, musical, dans enz...

 

DE PRE HISTORIE

 retroparty met Guy de Pre

29 april 2006

 weergaloos dansfeest

voor jongeren van 7 tot 77 jaar

vol hits van de fifties, sixties tot eergisteren

uitgebreide klank-en lichteffecten

in een uniek decor met reuzenbeeldschermen enz.

 

in evenementenhal Eskimo wiedauwkaai 25, Gent



Voor meer info: www.miljoensterren.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Routepaden brengt nieuwe wandelgids Brugge-Ronse uit

De vereniging Grote Routepaden brengt een nieuwe wandelgids op de markt. Het boek  'GR 129  Dwars door België. Wandelen van Brugge naar Ronse' gidst de wandelaar via Grote Routepaden (GR) van Brugge naar Ronse. Het omvat gedetailleerde kaarten, streekinformatie en nuttige tips voor maaltijden en overnachtingen. De gids is verkrijgbaar voor 13,95 € in de GR-winkel of via internet. Met dit initiatief wil de vzw Grote Routepaden iedereen aanzetten om meer te wandelen in Vlaanderen.

 

Het boek bevat nauwkeurige routebeschrijvingen, uitgebreide toeristische- en streekinformatie, talrijke foto’s, gegevens voor openbaar vervoer en nuttige tips voor maaltijden en overnachtingen. Er staan ook suggesties in voor diverse dagtochten en rondewandelingen. De kaarten zijn ingetekend op topografische kaarten met schaal 1/ 50 000.

 

Het GR-pad Brugge-Ronse laat de wandelaar kennis maken met het vlakke Houtland, de Assebroekse Meersen en het Beverhoutsveld met zijn talloze rijen populieren en knotwilgen langs beken. Het pad loopt verder voorbij Beernem door uitgestrekte bossen met statige dreven. In het Molenland wenken de wieken de natuurliefhebber verder naar de Leiestreek. Net voorbij de kunststad Oudenaarde lokken al de Vlaamse Ardennen.

gr128 west
 

Het wandelpad Brugge-Ronse is 120 km lang en bewegwijzerd met de bekende rood–witte verfstrepen. Geoefende wandelaars kennen het pad als de GR 129, dat aansluit op het Waalse pad en verder loopt tot in Dinant. Samen is het GR pad 320 km lang.

De wandelgids kost  13,95 € (voor GR-leden 11,95€) en is te koop in de GR-winkel, gelegen in de Van Stralenstraat 40 te 2060 Antwerpen. De winkel is elke werkdag open van 9u tot 18u. Bestellen kan ook via e-mail (info@groteroutepaden.be) of online via www.groteroutepaden.be. Het boek wordt opgestuurd met een betaalnota (plus verzendkosten).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe receptenfolder over Belgische champignons
  Champignons zijn het hele jaar door beschikbaar en kunnen naar hartenlust verwerkt worden volgens een geschikt seizoensrecept. VLAM legt met een nieuwe folderreeks de link legt naar de modewereld: net zoals in Milaan en Parijs de nieuwe collecties worden getoond, worden seizoensrecepten voor champignons voorgesteld in een sfeervolle folder. De lentefolder is vanaf 13 april te verkrijgen in de groenterayons van 691grootwarenhuizen. Deze campagne loopt in België, Frankrijk, Spanje en Italië met de steun van Europa.

200.000 folders
De eerste golf van deze actie loopt in deze winkels van 13 april tot 3 mei. 150.000 exemplaren van de lentefolder zullen hun weg naar het grote publiek vinden via een netwerk van folderhouders. Deze zijn te vinden in de groenterayon van 691 vestigingen van Carrefour, GB Super, GB partner, Delhaize, AD Delhaize en Match. Daarnaast verspreidt Colruyt via het eigen netwerk nog eens 50.000 folders. Dit jaar komt ook nog de zomercollectie uit. De herfst- en wintercollectie worden in 2007 voorgesteld.

Folder creëert koopreflex
De lentefolder geeft het startschot met twee snelle gerechten: een mediterraanse pasta en een omelet met champignons en ham. De folders tonen aan dat de champignon een groente is die men het hele jaar kan eten en dat er voor elk seizoen een gepast champignonrecept bestaat. Bovendien moet de campagne een maximaal aantal personen bereiken en de klanten onmiddellijk tot een aankoop aanzetten. Daarom werd gekozen om actie te voeren op het winkelpunt, en specifiek in de groenterayon zelf. Elke folder verwijst ook naar de verse website
www.infochampi.com. Deze site is vanaf mei in het Nederlands beschikbaar en biedt nog meer recepten, bovenop productinformatie en nuttige bewaartips.

Bijkomende info: www.vlam.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GARRY HAGGER op de bluestour !!


"GARRY SINGS THE BLUES"
Op donderdag 27 april 2006 zal Garry Hagger in primeur zijn nieuwste live-blues-project voorstellen en dit samen met The Rest !! 


Wellicht is dit dé verrassing in de Vlaamse Showbusiness anno 2006.
Wie dacht dat hij van Garry Hagger alles had gezien en gehoord, krijgt tegendeel geserveerd : een muzikaal gerecht voor fijnproevers  "GARRY SINGS THE BLUES"

 

In dit 60’ durend spektakel word je verwend met de knapste songs uit de geschiedenis van de blues : een verrassende mix van swingende ritmes en opzwepende melodieën

 

Garry Hagger laat zich voor deze show begeleiden door een aantal rasmuzikanten uit de blues.  Pure klasse druipt van het podium. Centraal schittert de krachtige stem van de meester die hierbij een internationale allure uitstraalt. Wie HAGGER kent, weet dat hij een perfectionist is. Ook in het blues-genre haalt hij het diepste uit de muziek … en uit zijn publiek.

 

De intense emoties van de blues zijn Garry niet vreemd. Door zijn ervaring in het smart- en levenslied kent hij de kunst van het ontroeren als geen ander. Hij vertolkt dan ook Bo Diddley, Jimmy Reed en vele andere bluesgoden op magistrale wijze.  Soms leunt hij zelfs even aan bij het bluesverleden van Elvis Presley of Fleetwood Mac.

 

HAGGER bewijst hierbij niet alleen zijn enorme veelzijdigheid  (in het verleden verraste hij al eerder met oa het zingen van Caruso) maar toont ook aan dat de emoties die hij al jaren vertolkt in smartlap en levenslied niet zo veraf staan van waar het hem in blues om te doen is. Beide genres verlichten de pijn van het zijn zonder onderscheid van rang of stand, huidskleur of afkomst.

GARRY SINGS THE BLUES zal heel wat mensen de wenkbrauwen doen fronsen en blues-puristen ongelovig het hoofd doen schudden.  Wie echter niet in vakjes denkt zal ontroerd worden door de menselijkheid en warmte waarmee de show je beklijft.

Voor méér informatie:
Theaterbureau Marc De Coen
Lepelhoekstraat 26
9100 Sint Niklaas
tel : 03/778.18.54
fax :03/766.84.41
bureau@marcdecoen.be
www.marcdecoen.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legale download van "Op Wacht" (Wim Leys) is mogelijk !

Vanaf nu kan je 'Op Wacht", de nieuwste hit van Wim Leys & @ Fundum legaal downloaden via
www.wimleys.be


Reageer (0)

02-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Armstrong wordt niet vergeten !!
Louis Armstrong                                                     


Zondag 16 april

In ’t Ol van Pluto te St Maria Horebeke

Aanvang 15.00 uur

 

A TRIBUTE TO LOUIS ARMSTRONG

THE KING OF JAZZ

Bruno “Satchmo” Van Acoleyen             trumpet, vocals

Philippe “Trummy” DE SMET         trombone

Peter « Edmond » Verhas         klarinet

Harry “Billy” Kanters         piano

AD”Arvell” Van Berendonck       bass

Emiel “Barry” Leybaert         drums

“van Back o’ Town New Orleans

tot de glorie van “a wonderful World”

toegang 10,00 p.p.

betalen reserveren en vooraf verplicht

32(0)9 222 1776         jp.neworleans@belgacom.net

rek 068 2097393 86 v Lace vzw te Horebeke

met vermelding “…x Satchmo”

bel NU vóór het te laat is

Reageer (0)

01-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents Groot Vleeshuis blijft actief ... ook in april !

Ga tijdens het Paasweekend naar het Groot Vleeshuis (Groentenmarkt - Gent) en ontmoet er de Paashaas met een mand vol paaseitjes. Bovendien kunnen alle kinderen deelnemen aan de wedstrijd "Paaseitjes tellen" en maken ze kans op een lekkere prijs. En er is méér ....  Groot Vleeshuis

want op donderdag 20 april is er "Secretaressedag" !!!

Verwen uw medewerkers op donderdag 20 april!

 

Het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, heeft voor deze gelegenheid een speciaal verwenpakket samengesteld: een flesje Jonagold vruchtenwijn van Berckelaer (25 cl), een chocolade assortiment van Van Hoorebeke (125 gr), 5 gedroogde worstjes van Karnex (275 gr), een potje artisanale mosterd van Ferdinand Tierenteyn (200 gr), peperkoek van Vondelmolen (250 gr) en een prachtige koffiemok met rozendesign. Het geheel feestelijk verpakt in een aantrekkelijk mandje.

 

Speciaal geschenk als teken van waardering!

 

Dit exclusief cadeau kan u, enkel voor deze gelegenheid, verkrijgen aan de uitzonderlijke prijs van € 19 (BTW excl.) per pakket. Een reden te meer om van dit unieke aanbod gebruik te maken!

 

Bestel uw pakket(ten) via e-mail naar grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be

Naam bedrijf:................................................ Verantwoordelijke bestelling:...............................................

Adres bedrijf:................................................................................................................................................

E-mail adres van de verantwoordelijke:.......................................................................................................

Tel nr:.............................................................Fax nr:..................................................................................

BTW nr:.........................................................................................................................................................

Aantal bestelde verwenpakketten:...............................................................................................................

Afhaling: 19 april / 20 april (omcirkel)          Uur van afhaling (tussen 10 en 18 u.):.................................
 
 

Pakketten bestellen kan t.e.m. 17 april 2006. Bestellingen vanaf € 250 worden geleverd op 1 adres in Oost-Vlaanderen. Facturen worden op aanvraag opgestuurd. Contacteer ons voor meer informatie op 09/223 23 24.

Reageer (0)

30-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie smelt niet voor Aix-les-Bains ???

   

EEN VOORPROEFJE VAN AIX-LES-BAINS

Op woensdag 29 maart stelde La Maison de France één van de trekpleisters van het departement Savoie voor aan de journalisten die begaan zijn met de wereld van gastronomie en toerisme ... en wij waren er ook bij !
In het Seminariecentrum Nieuwgoed (Grote Steenweg Zuid 8 in Zwijnaarde - Gent) was het verzamelen geblazen voor een bijzonder positieve èn aantrekkelijke indruk van Aix-les-Bains dat zich met een 26.000-tal inwoners uitstrekt tussen het grootste natuurlijke meer van Frankrijk (Lac du Bourget) en het grootste langlaufgebied van datzelfde land (Montagne du Revard - 150 km pistes).
De vriendelijkheid èn het enthousiasme van Frédérique JOOS (Office du Tourisme Aix-les-Bains) en Nicolas DUROCHAT (adjunct-directeur Office du Tourisme Aix-les-Bains) zorgde er alvast voor dat de aandacht van de aanwezigen nooit of te nimmer verslapte, integendeel ! Niet alleen het bijzondere wellness-karakter dat in AIX-LES-BAINS tenvolle wordt aangewend of de combinatie van Romaanse, Middeleeuwse, 18de en 19de eeuwse en hedendaagse architectuur en cultuur ... maar tevens de diverse programmaties op muzikaal en theatraal vlak (op en rond het prachtige meer) zijn ontegensprekelijk een magnetische aantrekkingskracht voor deze omgeving.
In de komende weken doen we met veel genoegen het één en ander qua aanbod uit de doeken, maar wie niet meer kan wachten om de sfeer eens op te snuiven, surft vliegensvlug naar www.aixlesbains.com
Volgende week méééééééééér.



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs in Gent viert men Carnaval !!

hoe zotter hoe beter

Gepost door 5981MARNICVINCENT op 26/03/2006, 53KB
ZONDAG 2 APRIL om 15.00 uur

GENTSE CARNAVALSTOET
doorheen het Gentse stadscentrum ...

met vertrek in de Kammerstraat en aankomst op de Vrijdagmarkt.

Een organisatie van de VZW Stedelijke Gentse Karnavalraad ... Alaaf, alaaf, alaaf ...

Reageer (0)

29-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (29/3 - 4/4)

In de loop van de volgende dagen verras ik U graag met enkele leuke tips in het kader van de LITERAIRE LENTE 2006 die vanaf 5 april aan de 6de editie toe is en een initiatief is van Boek.be i.s.m. Radio 1, Knack en de stad Gent. Dat Standaard Uitgeverij en Manteau zomaar eventjes 9 boeken konden laten opnemen in het grote aanbod (van in totaal 24 titels) vraagt wat méér uitleg ... en die krijgt U in de komende dagen.

Vandaag laat ik voorlopig even genieten van 3 toffe uitgaven die méér dan de moeite waard zijn om aan te prijzen ... daar gaan we ...
 Starten doen we met een boek dat reeds in 2003 is uitgegeven maar nog steeds bijzonder actueel is ... al was het maar omdat op zondag 2 april weerom vele enthousiaste wielerliefhebbers zullen afzakken naar de Vlaamse Ardennen OF gekluisterd zullen zitten voor hun televisietoestel ... op zoek naar de winnaar van de 90ste Ronde van Vlaanderen. Nadat wij vorige keer het boek 'Koarle' hebben besproken (zie archief 22/3), kunnen wij niet anders dan deze Vlaamse wielertopper nog eens in de kijker te plaatsen. Opnieuw vinden we Rik Vanwalleghem terug als auteur van de LANNOO-uitgave die de ziel - de helden en het epos  van de Ronde centraal stelt. Een terublik naar het allerprille begin is een aanloop naar de volledige historiek van deze wielerwedstrijd waarin niet alleen het parcours een belangrijke troef is, maar ook de deelnemers van zich laten spreken. Denk maar eens terug aan Paul Deman (allereerste winnaar op 25/5/1913), Achiel Buysse (1940 - 1941 - 1943), Fred Debruyne, Louison Bobet ... tot de meest recente winnaars. Prachtige fotos', uitslagen, onvergetelijke herinneringen ... het krijgt allemaal een aparte plaats in dit boek dat te koop is aan de prijs van 14, 95 euro.

   Ooit eens een boek gelezen waarbij je begint bij het einde en eindigt bij het begin ? David Ellis heeft er voor gezorgd dat een dergelijke uitgave op de Belgische markt is verschenen ... en dit via uitgeverij ThB ... zeg maar The House of Books. Ellis is er wonder boven wonder in geslaagd om de lezer van begin tot einde (of is het van einde tot begin ?) mee te nemen naar de Verenigde Staten alwaar Allison Pagone beschuldigd wordt van moord maar nog vóór de uitspraak aan haar einde komt. Hoe ? Door wie ? Waarom ? Het zijn stuk voor stuk vragen die een antwoord krijgen maar op een manier die de lezer niet gewoon is. Want hoe hje het draait of keert, de lezer moet gewoon worden een boek op omgekeerde wijze te lezen. Gelukkig vond Ellis een sublieme manier om de lezer tot het einde vast te grijpen en op het moment dat je denkt alles te weten ... wordt je nog verrast ook ! Gewoonweg het proberen waard ...
Het boek telt 336 pagina's thrill-en leesplezier en kost in de boekhandel 18,50 euro.

Het laatste boek in de rij komt van de hand van Roel Richelieu Van Londersele:
 
  Als rasechte Gentenaar kunnen we niet anders (en anders zouden we het trouwens toch doen) om één van de eigen schrijvers te betrekken bij het wekelijks samengestelde boekenpakket van de week. Wie spreekt van Roel Richelieu Van Londersele denkt ongetwijfeld terug aan de tijd toen die man de allereerste stadsdichter van de fiere Gentse stede werd (men zegge en schrijve 2003). Na zijn debuutthriller "Onzichtbaar" (2004) werd het toch uitkijken naar een vervolg ... en dat kwam er enkele dagen geleden met "Het laatste lijk". Het ligt misschien voor de hand dat Roel zijn informatie en inspiratie haalt uit eigen stad, maar in deze thriller bewijst hij dat hij met recht en rede thuis hoort bij de misdaadelite van Vlaanderen. Niet voor niets kan hij zijn schrijverij kwijt aan Manteau die toch één van de toonaangevende uitgeverijen is op dat vlak. Het verhaal zelf draait rond een lid van de Gentse politie die wordt neergeschoten en een link legt naar Capone, een Italiaanse huurdoder die toevallig (?) in Gent is beland. De centrale figuur in het verhaal, eveneens een lid van het politiekorps en luisterend naar de naam Vereecken, zoekt op zijn eigen manier naar het ontrafelen van deze zaken en komt terecht in een kluwen van politieke afspraken. Het mag gezegd dat Roel zijn informatie omtrent Gent èn het politiewerk zeer efficiënt heeft gezocht en gevonden, wat het boek des te meer aantrekkelijk maakt. Als je deze tweede thriller hebt gelezen verlang je ontegensprekelijk naar het derde verhaal ... maar daar zullen we nog even moeten op wachten. Geniet dus des te meer van "Het laatste lijk" ... voor  17,95 euro is het van jou !! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de WEEK: SOL Y SOMBRA (Wanda Joosten)

  Op 22 maart j.l. stond de Antwerpse Zuiderkroon volledig in het teken van een muzikale reis doorheen het leven van de Mexicaanse surrealistische schilderes FRIDA KAHLO. Een reis die via het solo-project "Sol y Sombra" van klassevrouw WANDA JOOSTEN een aparte dimensie kreeg. Door de invloed van haar warme stem en de perfecte begeleiding van enkele klassemuzikanten zorgt Wanda voor een uniek gegeven binnen de muzikale wereld waarin zij sinds enkele jaren haar strepen heeft verdiend. Met de debuut-CD waarop niet minder dan 15 sfeervolle liedjes haar gevoel voor emoties (van sober naar uitgelaten) weergeven, slaagt Wanda er duidelijk in de muziekliefhebber aan haar zijde te krijgen. Zowel de Franse, Engelse, Nederlandse en ... hoe kan het ook anders ... Spaanse taal zorgen voor een pallet aan taalschatten die de CD èn haar project nog méér uitstraling geven dat datgene wat wij voor ogen hadden.
Gezien zij niet van plan was zich te meten met diverse cantaora's die de flamenco op en top beheersen, zoch en vond zij de inspiratie via haar weemoed: de 'duende'. Of zoals ze zelf zegt: "Ik leef te graag en zal er nooit afscheid kunnen van nemen, terwijl dit ooit onvermijdelijk zal zijn".
Zijn Wanda Joosten en Frida Kahlo één en dezelfde persoon ? Na het beluisteren van de CD en het lezen van de bijgevoegde teksten zou je bijna zweren dat het zo was ! Gewoonweg een aanrader, dus !!

Ik ben er trouwens zeker van dat de uitbaters van een horecazaak in de Langestraat in Brugge het ronde schijfje al hebben aangeschaft ... want wat past er beter dan een dergelijk muzikaal hoogtepunt bij hun uitbating ... "Sol y Sombra" !
Voor meer info: www.sol-y-sombra.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de SCHELVIS ... de winnaar van de VISS-verkiezing 2006
VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) roept, in samenspraak met de visserijsector, schelvis uit tot ‘Vis van Jaar 2006’.
Het is de achttiende keer dat VLAM een ‘Vis van het Jaar’ opvist. Door telkens een andere vis in de schijnwerpers te plaatsen, illustreren we de slogan ‘Vis, rijk aan variatie’. Ons aanbod van vis reikt inderdaad veel verder dan de obligate kabeljauw en tong. De best bekende soorten zijn onderworpen aan vangstbeperkingen. De vraag ervan stimuleren zou de vissen onbetaalbaar maken.
VLAM schuift daarom graag een vis naar voor die weinig bekend is, vlot beschikbaar is en betaalbaar. We hebben dit keer ook bewust gekozen voor een vissoort die past in een duurzame visserij.

Schelvis


De keuze viel dit keer op schelvis (Gadus aeglefinus), een soort die voorkomt in noordelijke wateren (o.a. Rusland, IJsland, Noorwegen, Faeröereilanden) en in het noordelijke gedeelte van de Noordzee.

De soort is weinig bekend in België maar erg gegeerd in bijvoorbeeld Schotland. De aanvoer in België bedraagt ongeveer 400 ton per jaar.

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Zijn opvallendste kenmerk is de zwarte vlek onderaan de zijlijn en achter de kieuwen, de zogenaamde heilige Petrusduimdruk.

De volwassen vis leeft vooral op diepten van 80 tot 200 meter en kan tot 80 cm lang worden. De aangevoerde schelvis meet gewoonlijk tussen 40 en 50 cm.

Schelvis is culinair een echte aanrader. Schotten zweren bij gerookte schelvis maar hij doorstaat met glans eender welke bereidingswijze. Kenners beschouwen schelvisschotels als verfijnder dan die met kabeljauw. Het visvlees is iets zachter. Schelvis wordt in zijn geheel, gefileerd, in moten en gerookt aangeboden. De gefileerde schelvis domineert omwille van de grote schubben. Schelvis is een magere vissoort.

  www.vlam.be .... en vergeet niet: ook Suske en Wiske hadden een schelvis ... al was het bij hen wel een Ijzeren !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het witte paard volgens Chris VDD
reserveer nu op 070/25.20.20 of http://www.operette.be 19 APRIL KOMT ERAAN !!!

“In ’t Witte Paard heeft alles in huis om zelfs kritische toeschouwers in te pakken: vaart, humor en bovenal gezelligheid.”
Regisseur Frank Van Laecke

“Een ijzersterke cast, zonder twijfel dé top!”
Chris Van Den Durpel

Dit wordt een hilarische productie!
Frank Focketyn

“Een Oostenrijkse ‘Fawlty Towers’. Humor op z’n best. Kortweg een ‘must’ operette.”
Wanda Joosten

“De combinatie Chris Van Den Durpel en Frank Focketyn belooft humoristische vonken te geven.”
Het Laatste Nieuws

“Een originele remake van de operette van Benatzky, met een totaal nieuw script en veel humor”
Story

“Een fantastische spelersploeg met onder meer Chris Van Den Durpel en Frank Focketyn.”
Het Nieuwsblad

Chris Van den Durpel
Frank Focketyn
An Lauwereins • Wanda Joosten
Britt Van Der Borght • Luk d’Heu
Chris Cauwenberghs

Priske Dehandschutter • Dirk Van Vaerenbergh
Wim van den Driessche • Hendrik Lebon

Men biedt rond 'In 't Witte Paard, De Operette' geheel verzorgde arrangementen aan voor groepen vanaf 4 personen. Voor meer info, surf naar www.operette.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs