Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
16-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zoekt EXPO-materiaal

www.huisvanalijn.be

GEZOCHT:

 


Foto’s, films en dia’s gemaakt op EXPO 58
Voorwerpen, souvenirs van EXPO 58

                          

 

Binnenkort organiseert het Huis van Alijn (19 juli - 23 nov 2008) een grote tentoonstelling n.a.v. 50 jaar Expo 58, getiteld ‘de Wondere Wereld van Expo 58’.

Wij zoeken nog naar voorwerpen, foto’s, films en dia’s gemaakt op de EXPO!

Wie nog materiaal heeft, mag ons dus contacteren en de foto’s en films meebrengen. Van de foto’s en dia’s maken we een scan, dus het origineel blijft bij u! Indien de foto in een fotoalbum zit, breng gerust het hele album mee.

Als je nog mensen kent (vrienden, familie, buren, kinderen, ouders, grootouders,…) die foto’s en/of filmpjes zouden hebben, vertel het hen en probeer hen te overtuigen om ons te contacteren.

Langskomen of binnenspringen mag, maar beter is om een afspraak te maken. Dan is er voldoende tijd voor het bekijken van de foto’s / films, het noteren van de informatie en het scannen van de foto’s.

T 09.269.23.50. – info@huisvanalijn.be
Vragen naar Greet Vanderhaegen of Sarah Eloy


< Homepage
 

Reageer (0)

14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar Sint-Pietersinstituut: deel 1 - Het BOEK
Klik op de afbeelding om de link te volgen 2008 betekent voor het Gentse Sint-Pietersinstituut een bijzonder apart moment gezien het 100 jaar Gentse geschiedenis heeft geschreven. Nadat in 1907 de eerste steen werd gelegd van de schoolgebouwen in de toen nog landelijke wijk waar een paar jaar later het Sint-Pietersstation verrees, startten de Dames van het Christelijk Onderwijs onder het devies "Gaudere et bene facere" (blij zijn en goeddoen) op 30 augustus 1908 een volledige opleiding (van kleuterklas over lagere school tot middelbaar onderwijs) in het "Maison Saint-Pierre". Omringd door de Koning Albertlaan, de Meersstraat, de Smidsestraat en de Sint-Paulusstraat konden de meisjes (voornamelijk afkomstig uit Franstalige elitegezinnen) genieten van een duik in het zwembad, een rustige babbel in de wintertuin, gymnastiek in de Zweedsche turnzaal of een bezinningsmoment in de indrukwekkende kapel.Vanaf vandaag besteedt deze webstek (en dit tot en met 17 mei) wekelijks een item aan de geschiedenis van het Sint-Pietersinstituut MAAR vooreerst stellen we u met veel genoegen het jubileumboek voor dat werd geschreven door de Gentse auteur-journalist Dirk Musschoot. Dirk kennen we niet alleen van zijn boeiende artikels in De Gentenaar/Het Nieuwsblad/Het Volk maar vooral van de intrigerende boeken die hij schreef over o.a. de Vlamingen op de Titanic, de Vlaamse landverhuizers naar de Nieuwe Wereld, Noord-Engeland, Koen Crucke en binnenkort "Van Franschmans en Walenmannen" ... waarover later uiteraard meer.Het boek "Sint-Pietersinstituut 1908 - 2008" werd dan ook geschreven vanuit een aparte invalshoek want het mag gezegd dat vele jubileumboeken niet ècht leesbaar zijn en slechts een zeer beperkt publiek bereiken. Dirk wilde met de geschiedenis van de school een stapje verder gaan en de buurt rondom de school in zijn historische context betrekken. Want was er niet de bouw van het Sint-Pietersstation in 1912, de Wereldtentoonstelling in 1913 en de inwijding van de Sint-Pauluskerk in 1931 op een lapje grond dat gratis werd afgestaan aan de parochie door "Les Dames de L'Instruction Chrétienne" ?

Redenen genoeg voor de auteur om, in samenwerking met de huidige directie van de school èn enkele vroegere gevestigde waarden, de geschiedenis in te duiken vanaf het jaar 1800 (Parijs - Amiens: vraag tot oprichting van een pensionaat in Gent) en via 1808 (vestiging van de kloostergemeenschap in de Gentse Doornzelestraat) het huidige tijdperk te bereiken. Met bijzonder mooie en voor zich sprekende foto's (in zwart-wit) en pittige anekdotes komt de lezer niet alleen te weten hoe het dagelijkse leven eruit zag binnen de muren van het instituut, maar wordt hij/zij ook geconfronteerd met het Gent van weleer. Bekende figuren als Virginie Loveling en Willem Elsschot maken verrassenderwijze deel uit van het verhaal en zorgen ervoor dat het boek een aparte dimensie krijgt. Diverse kaderstukjes maken het boek aangenaam leesbaar terwijl de verfrissende lay-out en de afmeting (26 x 26 cm) een meerwaarde betekenen waardoor deze uitgave als het ware uitnodigt om op tafel te blijven liggen, klaar om ten allen tijde doorbladerd te worden.

Het telt 112 pagina's en meer dan 100 foto's, heeft een harde cover en kost 24,95 euro.
Het is verkrijgbaar op het secretariaat van de school (ingang via Meersstraat 131 c) of in de Gentse winkels van de Standaard Boekhandel (Kouter en St. Baafsplein).

Volgende week (21/4) gaan we op zoek naar het prille begin (1800) tot en met de eerstesteenlegging van het huidige instituut (1907) in deel 2 van '100 jaar Sint-Pietersinstituut'.       

 Meer info op www.sintpietersgent.be en www.dirkmusschoot.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOEF ... het aprilnummer in een notendop
Vanaf deze maand kan deze webstek ook de talrijke hondeliefhebbers verwennen, want in samenwerking met Jaak Pijpen (verantwoordelijke uitgever) en Maria-Jeanne Van Royen (senior office manager) van het maandblad WOEF gaan we maandelijks op zoek naar de inhoud van magazine.Het aprilnummer ligt ondertussen al in de winkel en plaatst de Shih-Tzu als ras van de maand in de kijker. Met zijn roots in Tibet evolueerde deze hond al vlug tot de lieveling van de Chinezen, maar het magazine ging ook in eigen land op zoek naar eigenaars die hun ervaring met dit ras graag delen met de lezers. Een uitgebreid artikel met kleurrijke foto's, historische achtergronden èn praktische tips m.b.t. opvoeding, verzorging ... draagt dan ook bij tot een spetterende kennismaking met de Shih-Tzu.

Eigenaars van een Tosa-Inu vinden een bewaarfiche terug waarop zowat alles terug te vinden is van datgene wat je moet weten wanneer je dergelijke hond in huis haal, terwijl een handleiding voor de 'universitair gediplomeerde huishond' het onderwerp is van het dossier dat deze keer de wereld van de pups behandeld.
Het item 'onbekend = onbemind' informeert dan weer over de testen die de Internationale Reddingshonden Organisatie in Slovenië heeft uitgevoerd en op medisch vlak richt Woef zich naar tranende ogen, de menopauze en de uitpuiling van de traanklier van het 3de ooglid èn trekt men aan de alarmbel bij de ontdekking van kanker bij Berners.

Traditioneel gaat het magazine maandelijks op stap met gedragstherapeut Dany Grosemans (angst bij honden), laten we de hond een aangeduide plaats zoeken in de cursus gehoorzaamheid en wordt de hondensport onder de loep genomen met een bijdrage over behendigheid of agility.

Gastgezinnen gezocht die assistentiehonden helpen opvoeden
Bijzonder interessant zijn dan weer de artikels over de opleiding van blindegeleidehonden en de primeur waarvoor diezelfde hond zorgt door de roltrap te nemen. We komen ook meer te weten over de algemene noden van een hond en gaan met Dina Tersago op zoek naar de Superhond van Vlaanderen.

Voor wie meer wil weten over clubs, kwaliteitsrashonden en wedstrijdverslagen (o.a. 42ste Flanders Dog Show) zit ook goed met WOEF en daar denkt de Wetterse Ellen Spitaels ook zo over want zij speelt samen met haar westie Mops de hoofdrol in "Me and my dog", een leuk artikel waarin maandelijks een enthousiaste eigenaar wordt ontmoet.

Dit alles en nog veel meer vind je terug in het aprilnummer van WOEF dat voor 4,40 € het jouwe wordt (jaarabonnement van 12 nummers voor 49 €) en ondertussen kan je gerust terecht op www.woef.beTot de volgende keer ... met de voorstelling van het MEI-nummer !


 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasrecept van deze week: Gevulde peren met echte LOO

Gevulde peren met Echte Loo


 

Ingrediënten:

2 peren

150 g Echte Loo

50 g pistachenoten

250 ml sinaasappelsap

250 ml Campari

100 g rietsuiker

 

Bereiding:
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Verwarm het sinaasappelsap met de Campari en de suiker. Stoof de peren in 15 min. gaar. Zorg dat ze onder het sap zitten. Laat ze afkoelen in het sap en serveer ze met bolletjes Echte Loo en gehakte pistachenoten.

Meer info over o.a. dit recept vindt u op www.kazenvanbijons.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Brandweer opendeurt en brengt preventiekrant uit!

De Gentse Brandweer geeft een heuse 'Brandpreventiekrant' uit, in samenwerking met Ad Rem Intermediagroep.
In die krant staan zowel preventietips als goede raad om brand te bestrijden. Ook CO-vergiftiging en de verzorging van brandwonden komen aan bod.

Cover brandpreventiekrant


De Brandpreventiekrant wordt gratis bedeeld in alle brievenbussen van Gent en de Gentse deelgemeenten. Inwoners van De Pinte, Lovendegem, Destelbergen, Evergem en Sint-Martens-Latem (gemeenten die ook door Brandweer Gent worden beschermd) kunnen de krant gratis afhalen in hun gemeentehuis of bibliotheek.


In de brandpreventiekrant geeft de Brandweer een boel nuttige tips om brand te voorkomen, maar ook een aantal raadgevingen voor als het tóch zou gebeuren. Er wordt ook aandacht besteed aan het voorkomen van CO-vergiftiging en aan de verzorging van brandwonden.


Ook het algemene programma van de opendeurdag van de Gentse Brandweer, op zondag 4 mei 2008, staat op de voorpagina van de Brandpreventiekrant.

Affiche opendeurdag

Op zondag 4 mei 2008 is het immers weer opendeurdag bij de Gentse Brandweer. Het is de tweede editie in de nieuwe kazerne in de Roggestraat. U kunt de voertuigen bezichtigen en er worden demonstraties gegeven. Ook voor kinderen is er heel wat te beleven.


Tussen 10 en 18 uur kunt u de voertuigen bezichtigen (waaronder ook de mobiele commandopost van Brandweer Brussel en het treinstel van Brandweer Zaventem) en worden er typische demonstraties gegeven: de reddingshondenteams laten zien wat ze kunnen, het RED-team komt in actie (voor reddingen op plaatsen waar het klassieke brandweermateriaal niet kan worden ingezet, bv. grote hoogte of diepte), een brandende frietketel wordt gedoofd zoals het hoort en er wordt een verkeersongeval met geknelden in scène gezet.

Ook voor de kinderen valt er heel wat te beleven: een schuimtapijt, van de beruchte daalmasten glijden, de 30 meter hoge ladder op, een echte brandslang hanteren, in brandweeruitrusting op de foto, enzovoort.

De toegang is gratis.


Alle info op www.gent.be  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katerine kiest voor Mostiko/CNR en brengt nieuwe single uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na haar glorieuze verschijning op ‘STARS ON ICE’ keert KATERINE eindelijk terug naar haar grootste liefde, de muziek


 

De winnares van STAR ACADEMY trakteert haar vele fans met ‘SHUT YOUR MOUTH’ meteen op een instant hit!

Hiermee schrijft ze een vervolg aan het succesvolle muzikale verhaal dat reeds 2 TOP5 hits en 1 TOP3 album opleverde.

Hitschrijver Yves Galliard tekende voor song en productie, remixen van Daniel Bovie, FTW en Mon’S Jegers. Top regisseur Senol Korkmaz blikte de video in.

 

KATERINE, Vlaanderens popdiva nummer 1, debuteert met ‘SHUT YOUR MOUTH’ voor haar nieuwe platenlabel MOSTIKO / CNR records, bekend van hun successsen met oa REGI, KAYE STYLES en LEKI.

De zangeres met Griekse roots werkt momenteel aan haar nieuwe album dat eind augustus zal verschijnen.
Hierop kiest ze resoluut voor een meer volwassen dansbaar geluid.

De labelpartners van MOSTIKO uit Scandinavië, Japan, Spanje en Nederland hebben op basis van de single reeds verregaande interesse getoond.

 

De single is vanaf 28 april te verkrijgen op www.mp3tunes.be en iTunes. Vanaf 5 mei ligt ‘Shut Your Mouth’ in de platenwinkel

 

De meest nieuwsgierigen kunnen de single reeds beluisteren op http://www.myspace.com/mostiko en
vanaf  woensdag 16 april te bekijken op www.joepie.be .

 

Reageer (1)

08-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerliefkermis (Mariakerke - Gent) stelt artiesten van editie 2008 voor
Zomerliefkermis gaat dit jaar door van vrijdag 25 april tot en met maandag 28 april ... althans voor wat het feesttentgebeuren betreft. Deze festiviteiten halen jaarlijks grote namen uit de artiestenwereld naar de Gentse deelgemeente en zorgen daarmee voor een bomvolle tent muziekliefhebbers.

Deze keer mag Johan Dhaene volgende artiesten aankondigen:

VRIJDAG 25 APRIL:

Zomerlieffuif met DJ Mario (Top Radio) en gastoptredens van SVEN ORNELIS en HADISE

  

ZATERDAG 26 APRIL:

Zomerliefbal met DJ Mario (Top Radio) en gastoptredens van AMAZING FLOWERS, ELINE DE MUNCK èn BORN CRAIN (nieuwe artiestennaam van REBORN)

  


ZONDAG 27 APRIL:

Modeshow met GARRY HAGGER en JASON BRADLEY
Grote Zomerliefafsluiter met PATRICK & CARINA, DENNIE CHRISTIAN èn EDDY WALLY

      

MAANDAG 28 APRIL:

Seniorennamiddag met RUTH SOLLI, MARNIX DE CRAENE, NATHALY BLUE èn JIMMY FREY

Méér info binnenkort op deze webstek!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MVC AVS nodigt wijnliefhebbers uit op degustatie !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

UITNODIGING

 

De spelersgroep van MVC AVS heeft de eer en het genoegen U uit te nodigen op de jaarlijkse

  

WIJNDEGUSTATIE

  

In samenwerking met onze sponsor Caves St-Amand,

 

Wijnen Dirk Borremans en Play Beach presenteren wij U die avond enkele smaakvolle wijnen in verschillende prijsklassen.

 

  

U krijgt de kans om ter plaatse te bestellen, de spelers van

 

MVC AVS brengen de bestelling aan huis.

 

vrijdag 18 april om 20u

feestzaal indoorspeeltuin Play Beach

Driebeekstraat 21

Gentbrugge

  

 

Minivoetbalclub MVC AVS

Kampioen 2005-2006, bekerfinalist 2006-2007, kampioen 2007-2008

Kerncompetitie Gent-De Pinte

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NICK & SIMON: OPMERKELIJKE ZEGETOCHT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het opmerkelijke succesverhaal van het Volendamse duo Nick & Simon bereikt weer een aantal diverse nieuwe ijkpunten.

 

Het debuutalbum “Nick & Simon” staat deze week exact 100 weken in de albumlijsten en nog steeds ontdekken nieuwe muziekliefhebbers deze veelzijdige CD. Ruim 85.000 exemplaren zijn er al van verkocht, voor een debuut zeker opmerkelijk.

 

Het in september verschenen tweede album “Vandaag” heeft inmiddels de grens van de 100.000 verkochte exemplaren doorbroken. Sinds de release ervan staat “Vandaag”, met daarop naast de huidige single “Rosanne” ook de hitsingles “Kijk Omhoog” en “Pak Maar M’n Hand”, vrijwel onafgebroken in de album top tien.

 

De laatstverschenen single “Rosanne” staat nu al drie weken in de top tien van de hitlijsten, het liedje is veelvuldig op radio te beluisteren en op televisie zijn Nick & Simon nadrukkelijk aanwezig als muzikale gasten in shows als ‘Mooi Weer de Leeuw’, ‘Life & Cooking’, bij Ivo Niehe en Robert Jensen. Daarnaast krijgen zij ondersteuning vanuit TMF via het programma ‘Reaction’ en de in Florence geschoten videoclip die op rotatie staat.

 

Ten slotte is de eerste (twee maanden durende) theatertour van het populaire duo met hun band, die vanaf mei van start zal gaan, totaal uitverkocht. Voor het vorige week toegevoegde extra concert op 15 juni in het Openluchttheater in Bloemendaal zijn nog enkele plaatsen vrij …

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 9 april .... Parti Parti Muziekfabriek op AVS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

April is “Jonge Wolven maand” in Trefpunt op Sint-Jacobs. Winnaars en finalisten van het concours dat AVS én Trefpunt samen al drie jaar tijdens de Gentse Feesten organiseren mogen er op maandagavond optreden. Voor de Muziekfabriek dé ideale gelegenheid om Editie 2008 in gang te steken. Want ook deze zomer is er in het Baudelopark plaats voor Jonge Wolven.

Cinnamone werd geen winnaar van de voorbije editie van Jonge Wolven, maar was wél finalist en sleepte ondertussen een platencontract binnen bij Wild Boar Music! Ze kunnen alvast andere (jonge)groepen aanzetten zich in te schrijven voor dit bijzonder concours. Wie zich niet meer moet inschrijven wegens té goed én al gelanceerd is Jim Cole.  Zijn debuutplaat “Soul in 2”  kreeg in de Vlaamse pers lovende reacties en omdat we in de Muziekfabriek alles wat Oost-Vlaams is én goed is, hoog in ons vaandel dragen, nodigden we Jim uit om helemaal solo achter de vleugelpiano een behoorlijk unieke versie van zijn single “Goodbye?” te komen brengen.

Jim Cole exclusief én de start van Jonge Wolven 2008, woensdag in de Muziekfabriek op AVS.

www.jimcole.be

www.cinnamone.be

www.trefpuntvzw.be

 

Parti Parti  Muziekfabriek, woensdag 9  april  AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u30 na het Nieuws.

Reageer (0)

07-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de Muzeconcert met Manfred Mann's Earthband (11/5)Op 11 mei 2008 gaat het zesde Muzeconcert door in De Bijloke, Muziekcentrum te Gent.

In de vorige jaren hadden we achtereenvolgens Kadril, Filip Kowlier, Biezebaaze, Dirk & Bluesfriends, Pipo en Carmen, Djamel, Kevin Coyne, Fisher Z, Steve Harley and Cockney Rebel, Paul Couter en friends en 10CC te gast.Velen van jullie maakten deze schitterende optredens mee.


 Best of Manfred Mann - The Definitive Collection 

Voor de editie 2008 moesten we opnieuw een hoogstaand programma kunnen aanbieden. Wij zijn dan ook zeer fier u te kunnen uitnodigen voor een concert van Dirk Blanchart en als headliner Manfred Mann's Earthband. Zo staat er opnieuw een legendarische band op het podium die dit jaar op Pinkpop Classic, de dag na het Muzeconcert, top of the bill is.

 

De deuren openen om 19u00.
De ticketprijs bedraagt 20 euro in VVK en 25 aan de kassa, wie een VIP regeling wil betaalt 50 euro voor een stevige receptie.
Kaarten zijn te verkrijgen bij de Muze, Rekelingenstraat 3 te Gent, bij FNAC of zoals altijd door overschrijving
op reknr. 063-8842280-86 t.n.v. Dany Vandenbossche met vermelding van Muzeconcert en het aantal kaarten.

Reageer (0)

29-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 finalisten Miss Belgian Beauty 2009 voorgesteld
Klik op de afbeelding om de link te volgenIn de Salons Cortina te Wevelgem werden de 20 nieuwe finalisten Miss Belgian Beauty 2009 aan de pers en maar liefst 500 genodigden voorgesteld.
Hiermee kaatst Missmaker Ignace Crombé de bal terug naar de media die hem de voorbije maanden bestookten met alle zonden van de wereld.
Maar zoals het een Westvlaming past, liet de Bissegemnaar zich niet klein krijgen en vocht terug.
En met succes, want zijn 18de editie zou wel eens een 'grand cru-jaar' kunnen worden.

In zijn openingstoespraak sprak de organisator duidelijke taal. Hij verweet sommige media dat ze niet de bal maar de man hadden gespeeld en zijn naam vaak als een lustobject te pas en ten onpas erbij werd gesleurd.
'Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen' opperde hij 'en over mijn privé-leven moet niemand geen vragen meer stellen. Ik doe in de pers niet langer mee aan de 'verbritneysering' van onze maatschappij waarbij elk privé-element in de kijker wordt gezet. Mijn organisatie is zuiver op de graat. Dat garandeert net de kwaliteit en de objectiviteit van deze verkiezing. De jurering is open en duidelijk in dit verband.'
Hij zet geen stap terug en blijft 'het gezicht' van zijn verkiezing die vorig jaar nog uitgeroepen werd tot de beste Miss-verkiezing van het land.

Maar liefst 214 meisjes stuurden hun kandidatuur en dit was bijna het dubbele in vergelijking met vorig jaar.
Maar bij Miss Belgian Beauty is kwaliteit nu eenmaal belangrijker dan kwantiteit. En kwaliteit straalt deze richting zeker uit.
Na een eerste voorselectie in Hotel Serwir te Sint-Niklaas en in Hotel Bedford te Luik, werd een definitieve selectiedag georganiseerd in het Gosset Hotel te Groot-Bijgaarden. Geen enkel van de geselecteerde meisjes voor deze tweede ronde gaf verstek, zo gemotiveerd waren ze allemaal om een finalistenlint in de wacht te slepen.
De kandidaten konden zich bewijzen tegenover de jury via een interview, persoonlijke voorstelling, spreekopdrachten en défilés in stadskledij en badpak. De jury zocht naar de perfecte mix van schoonheid, intelligentie en taalvaardigheid.

Er werden 14 Nederlandstalige (waaronder 6 Oostvlaamse, nvdr) en 6 Franstalige finalisten weerhouden.
De vaste ingrediënten zijn opnieuw de Miss-Academie, de persvoorstelling meters/peters, de promotietrip aan de kust, de reis naar Hurghada in Egypte,
De Gouden Twaalf en de finale in het Casino van Knokke.

Voor de regerende Miss Belgian Beauty 2008 Nele Somers blijven het drukke dagen. De afgestudeerde juriste uit Brasschaat heeft haar eigen rubriekje
'Weg met Nele' op Radio Donna en demonstreerde haar intelligentie bij 'De grote Volksquiz' waar ze tot de allerbesten behoorde.
Wekelijks staan actes de présence, vip-uitnodigingen, fotoshoots en interviews op haar programma.
Vanaf nu fungeert ze als 'grote zus' van de 20 finalisten.

De verkiezing Miss Belgian Beauty 2009 werd feestelijk op gang geschoten in de stijl zoals we dit van organisator Crombé gewoon zijn : zeer professioneel, gemoedelijk en heel gastvrij.
En het mooiste cadeau dat hij kon dromen, kwam heel onverwachts van de 20 finalisten zelf. Zij namen spontaan de microfoon en zeiden voor alle aanwezigen dat zij 200% achter Ignace Crombé staan en evenzeer achter deze verkiezing. Hierop volgde een staande ovatie van alle aanwezigen die zich hiermee duidelijk achter de Missmaker schaarden.
Zo staat Miss Belgian Beauty weer helemaal op de rails. Succes !
Voor meer info of een bericht in zijn gastenboek : www.missbelgianbeauty.be

Reageer (0)

27-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAKKELAWARD gaat in 2008 naar ZAKI (28/3)


Zaki en Mike Verdrengh

Op vrijdag 28 maart om 20.00 uur ontvangt ZAKI de 20ste TONI FAKKELAWARD en dit in het ICC (Gent).

Presentator Luc Alloo zal deze Gentse laureaat niet alleen interviewen over zijn roemrijke carrière,
maar zal ongetwijfeld ook wel polsen naar leuke anekdotes en toekomstperspectieven.
Als praatgasten zitten burgemeester Daniël Termont, Frank Beke, Geert Willems, MuGo, Dirk Lajoie en Jean-Pierre Maeren op het podium èn muzikaal mogen Danny Sinclair, Luc Soens, Yvonne Decour, The Bertels, The Triplettes èn de jaarlijks terugkerende Big Band o.l.v. Freddy Sunder hun beste beentje voorzetten.

Kaarten zijn nog te verkrijgen via 0486/62.90.57 en bij deze: PROFICIAT aan de ZAKI

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Beke opent lezingencyclus Huis van Alijn (3/4)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ter gelegenheid van de 11de editie van de lezingencyclus ‘De ontgrenzing’, organiseert het Huis van Alijn weer enkele spraakmakende avonden … met start op donderdag 3 april 2008 om 19.30 uur.

 

Muziek ‘begeestert’ de mens
Frank Beke, ere-burgemeester van de Stad Gent


 

Muziek is van alle tijden, universeel en overstijgt barrières. Muziek is zo divers en toch verbindt ze mensen, ‘begeestert’ hen en laat hen samen genieten. Muziek zet aan tot creatieve beleving. Muziek draagt op zich geen boodschap uit. Maar ze is een geschikt middel om maatschappelijk engagement te ondersteunen. Ze maakt emoties los die, als ze rationeel worden ondervangen, ons de kans bieden om ons ‘mens-zijn’ een extra dimensie mee te geven. Over dit en nog veel meer zal Frank Beke als gepassioneerd muziekliefhebber de geesten van de toehoorders prikkelen.

 

INFO EN RESERVATIE
Kraanlei 65, 9000 Gent
T 09 269.23.50
F 09.269.23.58
E info@huisvanalijn.be

 

TOEGANGSPRIJZEN
€ 4 per lezing.
Vrienden van het Huis van Alijn betalen € 3

De lezingen vinden plaats op de zolder van het Huis van Alijn. Er worden max. 80 personen toegelaten. Het is raadzaam te reserveren.

€ 12 voor de 1-daagse excursie.
Vrienden van het Huis van Alijn betalen € 10

Wegens het beperkt aantal plaatsen is reservatie verplicht voor deze uitstap ! Vertrek aan het Sint-Pietersstation (voorkant) met een autobus. Er is een ruime parkeergelegenheid. Wandelschoenen zijn aanbevolen. Een lunchpakket kan worden meegenomen of er kan ter plaatse een lichte lunch worden bekomen.
We vertrekken stipt!

 

Vooraf inschrijven gebeurt door storting op rek.nr. 441-2068061-72 met vermelding van ‘De Ontgrenzing’, de gewenste datum en het aantal kaarten. Graag beschikken wij ook over een telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken ingeval dit zou nodig zijn.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: Fotoboek Museum voor Schone Kunsten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 

 

 

Prachtig fotoboek over Museum Schone Kunsten

 

 

De Vrienden van het Museum voor Schone Kunsten (gesticht in 1897) gaven een leerrijk boek uit naar aanleiding van de heropening, na een volle vier jaren restauratie, van de instelling, waar recentelijk nog de erg boeiende en zeer druk bezochte tentoonstelling “British Vision” liep, een degelijk overzicht van de plastische kunsten in GB.

 

Het – in eerste instantie foto – boek brengt het verhaal van dit aloude Gentse Museum, naar een ontwerp van architect Charles Van Rysselberghe, die een voor die tijd bijzonder progressieve tentoonstellingsruimte ontwierp die de tijd doorstond en nu nog ervaren wordt als een actuele en polyvalente espace voor het exposeren van Moderne Kunst.


 Museum voor Schone Kunsten Gent

Het Gentse Museum voor Schone Kunsten is ouder dan het Koninkrijk België. Het werd in 1798, door de Franse overheid opgestart als Musée du Département de l’ Escaut’, om de in beslag genomen kunstwerken, die niet meteen door de bezetter werden gedeporteerd, in onder te brengen.

 

Charles Van Rysselberghe koos in 1998 voor een grondplan in kruisvorm en voor een inplanting in het Citadelpark. In zijn eerste concept was al de hemicyclus (de bekende open en ronde ruimte) aan de Hofbouwlaan voorzien en ook de ingenieuze oplossing voor de acht daarrond liggende zalen in de vorm van overkoepelende rotondes met doorgangen in elk van de hoeken. Dat garandeerde tot op vandaag een niet te onderschatten optimalisering in tentoonstellingsvolume.

 

Het boek “Museum voor Schone Kunsten Gent/Museum of Fine Arts Ghent” (196 bladzijden) van curator Robert Hoozee, verscheen in een tweetalige (Nederlands/Engels) versie en bevat behalve de oorsponkelijke bouwplannen ook verhelderende foto’s van ondermeer Kristien Daem, Ronny Heirman en Dirk Pauwels…

 

Het kan bekomen worden in de stadswinkel aan het Woodrow Wilsonplein en via www.mskgent.be of museum.msk@gent.be en kost 20 €.

 

 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

25-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70 jaar SCE Mariakerke: GEZOCHT !!!!
Op zaterdag 17 mei 2008 zal Sporting Club Excelsior Mariakerke (uitkomend in 3de provinciale A van de KBVB) haar 70-jarig bestaan op een spetterende wijze vieren.
Naast diverse wedstrijden met gastploegen, animatiemomenten en een feestelijk avondgebeuren zal de organisatie een groots opgezette tentoonstelling voorzien waarin het verleden, het heden èn de toekomst van de club duidelijk aan bod zal komen.
 
Teneinde de tentoonstelling zo visueel en interessant mogelijk te maken zijn wij dringend op zoek naar oud-leden of tegenstrevers die nog in het bezit zouden zijn van documenten, foto's, herinneringen ... die een rechtstreekse link hebben met SCE Mariakerke. Het verkregen materiaal zou éénmalig gebruikt worden voor de tentoonstelling.
 
Tevens willen wij iedereen die op één of andere manier te maken heeft gehad met de club (bestuur, speler, sponsor ...) willen verzoeken zich kenbaar te maken zodat we op 17 mei 2008 met z'n allen het jubileum mogen beleven.
 
Graag een seintje via plietsplets@telenet.be of 0477/96.13.44 (Johan Dhaene) zodat verder contact kan worden genomen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harlem Globetrotters zakken op 1/5/2008 af naar Gent

     

De wereldberoemde Harlem Globetrotters zullen op donderdag 1 mei 2008 om 17 uur in het Gentse Kuipke optreden met hun vernieuwde show 'Magic As Ever World Tour'. Het was vijf jaar geleden dat de knotsgekke Amerikaanse balgoochelaars, die 82 jaar bestaan, nog in Gent waren.

De Harlem Globetrotters worden algemeen beschouwd als het belangrijkste sportteam uit onze geschiedenis. Ze brachten de langstlopende sportshow ter wereld al in 118 landen, gespreid over 6 continenten. In totaal daagden al 125 miljoen toeschouwers op voor hun sportspektakel.

Het optreden van de Globetrotters gaat in Gent ook gepaard met een jongerenproject: ‘Feel The MAGIC’. In de aanloop naar dit sportieve spektakel organiseert de Stad Gent samen met  de organisatoren van The Harlem Globetrotters ‘3on3’ baskettornooien. Hiermee wil ze jongeren uit alle Gentse wijken en deelgemeenten de kans geven om zelf te proeven van de ‘magic’ van de Harlem Globetrotters.
Een van de doelstellingen van de Harlem Globetrotters is immers om in elke bezochte stad hun eigen sportieve en sociale spirit over te brengen op kinderen en jongeren, ongeacht hun afkomst of achtergrond. Deze filosofie sluit nauw aan bij de doelstellingen die de Stad Gent in de beleidsnota sport voorop stelt: zoveel mogelijk Gentenaars, en liefst op zo jong mogelijke leeftijd, van sport te laten proeven en in beweging te brengen. 

Feel The MAGIC zal plaatsvinden tijdens de paasvakantie.
Meer info volgt begin 2008.
Alle deelnemers krijgen de kans om gratis de unieke sportshow van The Harlem Globetrotters bij te wonen.

Tickets voor de show in Gent op donderdag 1 mei 2008 via de website  www.sherpa.be of tel. 070 25 20 20.
Tot dinsdag 15 januari loopt er een eindejaarsactie : prijzen: gewone plaatsen: 25 euro (i.p.v. 32 euro) en VIP-zitplaatsen 50 euro (i.p.v. 57 euro).

Info & inschrijvingen voor jeugdproject ‘Feel The Magic’(vanaf 15 januari 2008) via de website www.feelthemagic.be
Algemene info en contact show Gent : e-mail anthony.smaele@asprojects.be, tel. 0477 63 16 92.

Reageer (0)

23-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circus BAVARIA van 22 t.e.m. 26 maart te gast in Mariakerke

   

Van zaterdag 22 tot en met woensdag 26 maart 2008 is het Nederlandse circus BAVARIA te gast in Mariakerke (Gent)
en dit met een spetterend programma voor jong en oud.

Het circus dat in maart 1988 (20 jaar geleden !!) voor de eerste keer de tenten opzette, komt deze keer met een programma waarin het koorddansen, de hoela-hoep, ponyspektakel, humoristische acrobatiek, bordengegoochel èn een wonderpaard de bijzondere ingrediënten zijn.

Maar voor Mariakerke is er méér want Dirk Lajoie en Pat Remue zullen als Didi en Patou de rol van circusclowns voor hun rekening nemen en zij die beide artiesten kennen, weten dat dit gegarandeerd zorgt voor de nodige hilariteit. De lachspieren zullen zeker een fijne tijd beleven !

Alle info over het circus zelf vindt u terug op www.circusbavaria.nl

Voorstellingen op 22 - 23 - 24 - 25 en 26 maart om 15.00 uur (+ op 22/3 eveneens om 19.00 uur)
Circustent aan de Brugsesteenweg (brug) - Mariakerke
Tickets tussen 8,50 € en 12,50 €

Reageer (0)

16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN uw vrijkaart voor Beestjes & Baasjes (22-24/3 - Flanders Expo)

 


Van 22 tot en met 24 maart 2008 kan je in de hallen van Flanders Expo kennis maken
met de grootste huisdierenbeurs in Vlaanderen: BEESTJES & BAASJES.
Deze week krijg je op deze webstek heel wat informatie over dit gebeuren MAAR ...

we kregen van de Persafdeling van Flanders Expo zomaar eventjes 10 vrijkaarten (normale prijs: 9 €)

Plietsplets geeft ze weg aan hij of zij die een correct antwoord verstuurt naar plietsplets@telenet.be (vóór 19/3) met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Hoe noemt de estafettewedstrijd voor honden die op 23/3 tijdens de beurs wordt gehouden ?

Veel succes en alle info over de beurs op www.beestjesenbaasjes.be

Reageer (2)

15-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarse zetelgesprekken: Rodhan Al Galidi (20/3)

Afbeelding Paarse Zetel

In de Paarse Zetel zijn er gesprekken op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis
in de Achilles Musschezaal van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent


In de bibliotheek aan het Zuid interviewt Griet Pauwels op donderdag 20 maart de Iraakse schrijver
 Rodhan Al Galidi

Rodhan Al Galidi

 

 

De Paarse zetel

Griet Pauwels interviewt op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur.
Gratis toegang, deuren dicht om 12.30 uur, geen reservering.
Locatie: Achilles Musschezaal, bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent.

Organisatie: Stad Gent, Departement Cultuur, Stedelijke Openbare Bibliotheek.
In samenwerking met vzw Passe-Vite
Met de steun van het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en Sofitel Gent.De paarse zetels behoorden toe aan Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck.
Ze stonden in een van de salons van zijn kasteel Orlamonde in Nice.
Nu nemen opnieuw schrijvers en cultuurfiguren plaats in (replica's van) de paarse zetels.

Meer info over de gast: zie www.gent.be en www.algalidi.com

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!