Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
22-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIEZEBAAZE STOPT (VOORLOPIG)!!!



Biezebaaze
houdt er na deze zomer mee op… althans voor minstens een jaar.


Na 4 jaar, een vijftal singles, 2 full cd’s, een tour de France-EP, 2 live dvd’s en een ontelbaar aantal optredens, is het vijftal dringend aan iets anders toe.

Frontman Kurt Burgelman : “we hebben in zowat elke Vlaamse gemeente op een festival gespeeld, in elke Oost-Vlaamse zaal en letterlijk op elk Gents pleintje opgetreden… en op veel plaatsen meer dan één keer.
We hebben heel wat cd’s en dvd’s verkocht en hebben het Gents dialect een nationale nummer 1 hit cadeau gedaan, onze plicht t.o.v. onze stad hebben we dus gedaan”.


Op de vraag of dit het definitieve einde van Biezebaaze betekent, blijft Burgelman onduidelijk : “ we hebben zowiezo een contract voor een optreden op de Gentse Feesten van 2009 en daar kijken we, echt waar, nu al naar uit.
Of dat een nieuw begin zal zijn of een eenmalig iets, daar zijn we nog niet uit”.

veel 5en en 6en  

info: www.biezebaaze.be

Reageer (0)

11-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis Van Alijn nodigt uit op nocturne

Nog tot en met zondag 27 januari 2008 zijn de tentoonstellingen ‘GENT IN BEWEGEND BEELD’, ‘HET EUREKAMOMENT VAN BAEKELAND-100 jaar bakeliet’ en ‘THE POWER OF PRINT’ te bezoeken.

Voor wie deze tentoonstellingen nog niet kon zien, organiseert het Huis van Alijn een extra nocturne.

Op donderdag 24 januari 2008 blijft het Huis van Alijn van 17u tot 21u open. De toegang tot de nocturne is gratis!

Het is dé gelegenheid om in een avondlijke en gezellige sfeer het museum en de lopende tentoonstellingen te bezoeken.
De binnentuin is feestelijk verlicht en ook de museumherberg blijft deze avond open tot middernacht.

In het museum zijn de hele avond medewerkers aanwezig om op al uw vragen over bakeliet, over de filmpjes én over de jaren 50, 60 en 70 te antwoorden. Op deze avond zijn er éénmalig demonstraties van het spel TANTRIX.
Verder vertonen we doorlopend op groot scherm drie ‘found footage films’, gemaakt in opdracht van het Huis van Alijn door Julien Vandevelde (Schimmen uit de jaren 50), Kadir Balci (Zoete Zeventig) en Lieven Debrauwer (C’ est la Vie).

Méér info op www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" ... legt inhoud nieuw nummer bloot

Cdt Flor Koninckx        

Boek Flor Koninckx deugt niet

'Wie een autorijbewijs wil halen, komt doorgaans in aanraking met een theorieboek van Flor Koninckx. In veel winkels is zijn Autorijden van A tot Z het enige verkrijgbare boek.' Dat schrijft Albert Oosterhof in het nieuwste nummer van Over Taal.. Koninckx was onlangs nog in het nieuws: de Vlaamse minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt laat scholen een boek van een concurrent gebruiken, en dat pikt de uitgever van Koninckx niet. Misschien moet die uitgever dan eerst maar eens een redacteur in dienst nemen. Want het boek is wat taal betreft een kleine ramp: ‘er schort nogal wat aan de leesbaarheid en helderheid’. Oosterhof haalde niettemin (als Nederlander) zijn rijbewijs (in Vlaanderen). De bijdrage kunt u lezen op www.overtaal.be.

 



Boudewijn de Groot over taal

Een interview met Boudewijn de Groot. 'Toen ik begon had ik een onwaarschijnlijk bekakte uitspraak', zegt hij. Maar toch: Geert Van Istendael beweerde ooit 'de norm ligt op de tong van Boudewijn de Groot'. De grootmeester van het Nederlandstalige chanson over dialect, uitspraak, en songteksten schrijven: 'Voor alle teksten die ik geschreven heb, ben ik gaan zitten en heb ik zitten wachten tot er iets kwam.' Het interview kunt u lezen op www.overtaal.be

 

Verder in dit nieuwe nummer van Over Taal onder meer:

- Wat vindt jij van dt-fouten? Een onderzoek van Els Hendrickx.

- Zeker en vast = vast en zeker? De Vlaamse en de Nederlandse variant. De Leidse studente Barbara Snel legt het uit.

- Regine Croes vertelt over het taalbeleid op Aruba in een interview met Eric Mijts.

- Hoe spreken peuters lettergrepen uit? Een taalwerk van Helena Taelman.

- Hoe schrijf je goede bedrijfsportretten? Een dossier van KBC-journalist Bruno Comer.

- en de rubrieken 'Taalwerk', 'Broodje taal', 'Te boek', 'Column' en 'Quiz'.


Reageer (0)

09-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyrano De Bergerac komt naar Gentse Capitole

   

Na de succesproductie "Amadeus", slaan Herbert Flack en regisseur Bruno Van Heystraeten opnieuw de handen in elkaar voor een klassieker uit het internationaal theaterrepertoire: "Cyrano de Bergerac"!

De prachtige kostuums, de grootse emoties van een klassieker, en de schitterende acteerprestaties van Vlaanderens grootste acteurs: dit zijn opnieuw de ingrediënten voor een avond groots spektakeltheater, over de trotse soldaat-dichter met een enorm reukorgaan.

Grote gevoelens, grote acteurs, groots theater
Gerard Depardieu, Jean-Paul Belmondo, Stephen Rea, Klaus Maria Brandauer, Jean Marais, en Karel Vingerhoets (in een legendarische regie van Walter Tillemans) gaven allen onvergetelijk gestalte aan deze tragische held. Wie Herbert Flack aan het werk zag tijdens Amadeus, weet dat we ook van hem een virtuoze vertolking mogen verwachten.

Hij krijgt dan ook ondersteuning van een absolute droomcast!



Met Sandrine André, Wim Danckaert, Patrick Vandersande, de onvergetelijke Manu Verreth, Steve De Schepper en Erik Goris is dit werkelijk een droomcast uit de gloriedagen van het KNS en de KVS.

“Cyrano de Bergerac” staat niet enkel bekend om zijn ontroerende liefdesscénes, maar ook om zijn spektakel: knappe massascènes, spannende degenduels, tragische veldslagen, etc. Regisseur Bruno Van Heystraeten bewees al met "Amadeus" dat hij hier de geknipte man voor is.

HET LEGENDARISCH LIEFDESVERHAAL
Cyrano de Bergerac is een stormachtige soldaat-dichter, die het puntige staal van de degen koppelt aan een puntige pen. Hij heeft echter één levensgroot trauma: zijn mismaakte neus.

Heimelijk is hij verliefd op zijn knappe nichtje Roxane, maar zij is op haar beurt weer verliefd op baron Christian de Neuvillette, cadet bij Cyrano’s eenheid. De erg knappe Christian wil niets liever dan die liefde beantwoorden, maar er is één probleem: Roxane valt op verheven taalgebruik en de zoete klanken van het gesproken woord, en dat is niet bepaald het sterkste punt van Christian.

Het is Cyrano die met het idee komt om zijn lyrisch talent te koppelen aan de lichamelijke uitstraling van Christian. Achter de facade van diens knap uiterlijk kan Cyrano eindelijk aan Roxane kwijt wat hem al jaren in het hart en op de lippen brandt.

Vanonder het balkon fluistert Cyrano Christian de smachtende woordjes in. Aan het front schrijft Cyrano de prachtige brieven van Christian aan zijn geliefde. Samen zijn Christian en Cyrano de ideale aanbidder: geestig, intelligent, trots, nobel en knap. Maar deze maskerade moet en zal eindigen in een tragedie.

“Een klassieker!”
Na "Amadeus", steekt Geert Allaert Theaterproducties opnieuw zijn nek uit om de grote klassiekers op de Vlaamse planken te brengen. Met respect voor de theatertraditie, maar tegelijk in een spectaculair, fris en stijlvol kleedje!


Cyrano de Bergerac

Van 23 t.e.m. 27 januari 2008 in Capitole Gent (www.capitolegent.be)

INFO & TICKETS
077/37.38.39 (vanuit Nederland 0032 70/25.20.20)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessenreeks Argentijnse Tango

Image



Pol Van Assche
, de bezieler van ‘La Noche de la Pasion’, en ‘Fantasia de Tango’, laat je op een aangename manier kennis maken met de Argentijnse Tango en geeft je de kans steeds meer een balans te vinden tussen danstechniek en –gevoel in een ontspannen sfeer.
Je wordt verwacht, liefst vergezeld van een danspartner.


 show_03_fantasia.jpg

Een lessenreeks op maandagavond vanaf 14 januari, woensdagavond vanaf 16 januari en op zaterdagdagavond vanaf 19 januari 2008 telkens om 19u15.

                       

 

Locatie : Danscentrum Polariteit - Verkortingstraat 55 - 9040 St.-Amandsberg

 

Info : vzw Polariteit:   09 238 26 30

                       Info@polariteit.be - www.polariteit.be

 

Gratis de nieuwe aktiviteitenkalender te bekomen op aanvraag.

Reageer (0)

08-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

  

 

EDDY LEVIS HERSCHRIJFT ‘REINAERT DE VOS’ IN HET GENTSE DIALECT


 

De Gensche Sosseteit vierde onlangs zijn 25ste jubileum met de publicatie van “Reinaert De Vos’ – noarverteld en op rijm gezet in ‘t Gentsch noar ’t origineel Middelnederlans verhoa-linkske deur Eddy Levis”. Het werd een hardcover uitgave met vier kleurendruk en een opname op twee CD’s geperst van de door Jacques Vandersichel ingesproken tekst. Een bibliofiele uitgave dus eigenlijk, feitelijk, in de fond...

 

Ongeveer 750 jaar na de literaire geboorte, in de buurt van Gent, kreeg de Reinaert een hertaling in het dialect van de Arteveldestad en dan nog in bijna ‘bevroede’ drieduizend verzen.

 

Wie kon Levis beter vragen dan professor emeritus Johan Taeldeman (Dialectologie Rijks-universiteit Gent) om het meer dan 120 bladzijden tellende boek met illustraties van een inleiding te voorzien. De ‘perfesser’ doet het wel in het algemeen Nederlands en roemt de auteur om zijn werkkracht en deskundigheid bij het terug naar Gent brengen van ‘den fellen met de rooden baarde’.

 

Van Levis eigen hand komt dan situerend artikel (uuk in ’t schuun Vloams) over ondermeer Reinaert en Gent, het sociale milieu in het tijdsbeeld van de vos, de bronnen waarop de auteur zich inspireerde, andere vertalingen in streektalen, de erotiek tussen de regels, censuur, kaligrafie…schrijfwijze.

 

Eddy Levis parafraseert bij het begin van zijn rijmende en in kaligraische gestelde tekst de originele auteur Willem die Madoce” maakte als “Eddy die veel boecke schreef… Het gaat verder met :


“zuudat hij tsnachts lank wakker bleef.

Die kost het nie verdure

da Reinaerts avonture

in ’t Gentsch nog onbescreve bleve

Nistig gingt hij dus aan ’t zoeke

in Middelieuwse boeke…

 

“Reinaert de Vos” is door al het bovenstaande en de bijzonder komisch geinspireerde schrijfstijl een  echt document geworden. Een collectors item voor iedereen die actief geïnteresseerd is in het Gentse dialect.

 

 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Het boek (inclusief 2 CD's) kost 35 € en voor meer info verwijzen we naar www.sosseteit.centerall.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS SNOECKS ALMANAK 2008-WEDSTRIJD GEKEND

Urbanus Olympische Sportprenten Cover   Samen met grote broer "Snoecks 2008" verscheen bij Snoecks NV ook de Snoecks Almanak 2008.

Ook deze keer zorgt Urbanus voor de nodige "ludieke" invullingen zoals U trouwens op de cover hierboven kan zien. Maar tevens zorgt hij voor olympisch getinte spotprenten die de titel "De gagalympics van Nostrabanus" meekregen en per maand van het jaar een andere sport aan bod laten komen. Dit alles met een knipoog naar de Olympische Spelen van 2008 in China.

Nostrabanus Snoecks Almanak 2008 Preview

Maar de Almanak zorgt voor nog heel wat meer lees-en kijkvoer want hoofdredacteur Geert Stadeus dompelde zich met zijn team deze keer onder in de wereld van de welness. De redactie ging ook op zoek naar de oorsprong van o.a. de jojo, het rietje, de beha en het conservenblik terwijl de poëzie van Guido Gezelle in de kijker werd geplaatst.
Er wordt teruggeblikt op enkele opvallende krantenartikels tussen 1908 en 2007 en wordt er (traditioneel) ruim aandacht besteed aan de Vlaamse markten en foren doorheen het jaar, de getijdentafels, de horoscoop en 2008 becijferd.

De Almanak is een zeer aangenaam en vlot in de hand liggend boekje dat zonder enige twijfel ook op Uw geliefkoosde plek in huis een plaatsje moet vinden. De Snoecks Almanak is al toe aan jaargang 226 (!),telt 256 pagina's en kost 4 euro.

MAAR: Plietsplets was Plietsplets niet mochten wij de webstekbezoekers geen geschenk kunnen aanbieden.
Vandaar dat met de medewerking van Snoecks NV zomaar eventjes 5 exemplaren GRATIS de deur mochten uitgaan .... op voorwaarde dat U een correct antwoord gaf op volgende vraag:

Hoe klinkt de bijnaam van de inwoners van:
1) Laarne - Ganzendrijvers
2) Poperinge - Keikoppen
3) Waasmunster - Hespenfretters


We ontvingen 168 antwoorden waarvan er 93 volledig correct waren.
De 5 winnaars werden via e-mail persoonlijk verwittigd en krijgen hun almanak thuis toegestuurd. Het zijn:

Joce Cooper (Nieuwpoort) - Wouter Luttens (Evergem) - Beth Deschuyter (Torhout) - Annelies Debuyst (Ninove) en Liesbeth Serneels (Rotselaar).

Niet gewonnen ? Blijven surfen naar www.plietsplets.be en wie weet ...... 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AVS start op 6/2 met gloednieuw Oostvlaams getint muziekprogramma

AVS logo AVS logo AVS logo

Vanaf woensdag 6 februari start de Oost-Vlaamse televisiezender AVS met een gloednieuw muziekprogramma.
Presentator én muzikant Geert Faes gaat elke week op zoek naar (nieuw) muzikaal talent in de provincie of loopt langs bij een van de gevestigde waarden die een nieuwe CD uitheeft of met iets anders groots wil uitpakken!
In tegenstelling tot andere programma’s krijgt de artiest in kwestie even tijd om een nummer te brengen en wordt een interview een babbel die dieper gaat dan de oppervlakkige showbizzpraat.
De kijker krijgt op die manier een ander maar boeiender beeld van de zanger, groep of muzikant  die gast of gastheer is.

Er zal ook wekelijks een beperkte Oost-Vlaamse muziekagenda getoond worden en ook nieuwe CD- releases worden belicht.
AVS had al eerder tijdens de Gentse Feesten aandacht voor muziek met het programma “Jonge Wolven”.
Dit concours voor nieuw talent werd al drie zomers op rij georganiseerd en zorgde voor een gezonde stimulans bij (jong) musicerend Oost-Vlaanderen. Het nieuwe muziekprogramma zal het over een veel bredere boeg gooien en zal het muzikaal landschap van klassiek over pop, chanson, schlagers en alternatieve rock… onder de loupe nemen.
Omdat er op televisie weinig plaats is voor muziek ( en zeker voor de nieuwe, nog onbekende Oost-Vlaamse sterren…) denken ze bij AVS  dat dit programma écht wel nodig is!

Vandaar deze oproep naar  muzikanten, zangers, groepen,  liedjesschrijvers… die al jaren aan de weg timmeren, of nog maar net begonnen zijn… om hun verhaal en CD/demo door te sturen naar AVS. Zij hopen op die manier héél wat mensen te bereiken die al lang zitten wachten op een beetje erkenning of die de broodnodige aandacht voor hun nieuwe plaat of concert écht wel kunnen gebruiken!

Ook tips en suggesties voor agenda (optredens) én nieuwe CD’s mét Oost-Vlaamse link zijn zéér welkom!

De naam van het nieuwe programma wordt heel binnenkort bekendgemaakt!



 
Stuur uw CD’s/demo’s/ suggesties en gegevens… door naar

 AVS muziekprogramma - t.a.v. Geert Faes - A. Pégoudlaan 20 - 9051 Sint-Denijs-Westrem

 Mailen mag naar geert@faes.net  of kijk ook op www.avs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riet Wille signeert 2 nieuwe bundels in Gentse FNAC (19/1)


Op zaterdag 19 januari 2008 zal de Gentse auteur RIET WILLE haar twee nieuwste bundels signeren in FNAC (Veldstraat) en dit tussen 16.00 en 17.00 uur.

Deze keer zet ze haar handtekening op "Van aan tot zin in een zoek" (De Eenhoorn) en "Waarom mijn handen geen schoenen willen" (Lannoo).

      Van aan tot zin in een zoen

Alle info over Riet Wille vindt U trouwens terug op www.villakakelbont.be, www.eenhoorn.be en www.lannoo.be

Reageer (0)

07-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Voor de komende feestdagen koos ik een trio Spaanse wijnen van goeden huize, van bij
Alhambra, Alpacastraat 27 te Gent.

Telefoon: 09 233 35 36 – Fax: 09 233 35 36

Website: www.alhambra.be - Email: alhambra@alhambra.be


Vega Sauco Crianza 2005


Herkomst:
Toro in Noord-Spanje. Deze wijnstreek, waar van oudsher al wijn wordt gemaakt, kreeg pas in 1987 zijn herkomstbenaming. Vega Sauco is gemaakt van 100% tinta de toro. 15 tot 30 jaar oude wijnstokken. De wijn rijpte 12 maand op Amerikaanse en Franse eiken vaten. 

Kleur: Donkerrood met paarse tinten en met flinke tranen op de glaswand.

Neus: aroma's van donker fruit, rozijnen, zachte kruiden en hout. 

Smaak: vlotte aanzet en onmiddellijk mondvullend. Behoorlijk complex en de geuren worden bevestigd. Goede balans tussen fruit, zuur en zoet. Pepertoets. Pertinente tannine  die niet stoort. Het is een evenwichtige, volle wijn. Lange afdronk.

Conclusie: Vega Sauco heeft nog 3 tot 5 jaar bewaarpotentieel, maar kan nu al schitteren bij hartige winterse stoofschotel met rund- en lamsvlees en zelfs bij wild. Door de wijn een uurtje op voorhand over te schenken in een karaf krijgen de jeugdige aroma’s een ferme opkikker. Goede prijs kwaliteitverhouding.

Prijs: 6,85 euro.

 


Paço dos Cunhas de Santar 2004 - 5Tas

Herkomst:
Dão, en van de beste wijnstreken in Portugal. Al een officiële herkomstbenaming sedert 1908. Paço das Cunhas de Santar is gebouwd in Italiaanse renaissance-stijl in 1609. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van D. Pedro da Cunha. Het domein omvat ongeveer 32 ha. Vandaag de dag staat traditie en innovatie voorop. De wijnen worden modern gemaakt maar hebben traditionele aroma’s en smaken. Druivenrassen: tinta roriz, alfrocheiro  en touriga nacional.

Weetje: vooraf dient opgemerkt dat Paço dos Cunhas de Santar 2004 twee gedaanten kan aannemen. Als je de fles opent en de wijn onmiddellijk serveert dan is hij  gesloten en eigenlijk weinig interessant. Wanneer je daarentegen deze Dão eerst overschenkt in een karaf (decanteert) en hem minstens twee uur laat verluchten dan krijgt hij als het ware vleugels. Mijn proefnotities slaan op de gedecanteerde versie, geschonken op 17 ° C.

Kleur: glinsterende robijnrode kleur.

Neus: de eerste aroma’s zitten boordevol bessenfruit en gaan nadien flirten met zuiderse kruiden en specerijen (tijm, laurier, anijs, peper en kaneel). aroma's van donker fruit, rozijnen, zachte kruiden en hout. 

Smaak: de sappige smaak is behoorlijk intens met een soepele fluwelen en een zoete ondertoon. De levendige zuren blijven het zachte fruit flink oppeppen. Paço dos Cunhas de Santar 2004 heeft een prettige afdronk van 7 seconden (de tijd dat de wijn in de mond blijft nahangen nadat hij is doorgeslikt).

Conclusie:  deze Portugees heeft voldoende temperament om rood vlees, wild (everzwijn, ree), wildpaté, ragouts en hartige kazen op te krikken.

Prijs: 6,43 euro.

 

Casal Branco - Terre de Lobos 2006

Herkomst:
Casal Branco is gelegen in de regiâo demarcada van Almeirim. Het landgoed is al meer dan 200 jaar in het  bezit van dezelfde familie, die naast wijnbouw een grote faam heeft met een stoeterij van de Lusitano-paarden. Het domein omvat 66 ha grond, waarvan 110 ha wijngaarden. Ik koos voor een witte wijn afkomstig van de druivenrassen fernão pires en sauvignon blanc.

Kleur: kristalheldere licht goudgele kleur met nog een groen tintje op de rand.

Neus: elegant parfum. Complex aroma van bloemen (lindebloesem) en rijpe vruchten (appel, limoen en exotisch fruit).

Smaak: volle aanzet. Bevestiging van de geuren. De sauvignon blanc geeft deze wijn een mooi uitgebalanceerde zuurgraad en een elegante structuur.

Conclusie:  deze zijn is nu al goed inzetbaar als aperitief, gegrilde vis en bij licht pikante gerechten. Schenken op 8° C. Een wijn de tafelgasten aangenaam kan verrassen.

Prijs: 5,50 euro.



Prettige eindejaarsdagen vanwege Etienne Van Steenberghe ... en sfeervol 2008!!

Reageer (0)

02-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marching 2008 ... voor wie houdt van gezond wandelen + WIN de WANDELGIDS

Marching 2008

Moderne, actieve mensen willen vrij en op elk moment een keuze kunnen maken om hun vrije tijd op te vullen.
Wanneer men er zin in heeft, of als er gelegenheid is, wil men kiezen uit een uitgebreid recreatief sportaanbod, en weten welke toeristische aantrekkingspunten een streek of regio biedt.

De wandelsport speelt al enkele jaren perfect in op deze trend.
Enerzijds door de manier van organiseren waardoor men ongebonden zelf kan bepalen wanneer, waar en hoe ver men stapt, en anderzijds door het combineren van toeristische troeven aan deze sportactiviteit.
Daardoor is wandelen nu uitgegroeid tot de ideale recreatieve sport waar iedereen zonder beperkingen kan aan deelnemen.


Marching 2008 is de perfecte informatiebron voor een actieve recreatie. Alle informatie over deze activiteiten is gebundeld in Marching 2008.
Dit is een uiterst complete wandelgids die een volledige wandelkalender bevat met alle informatie over meer dan 2.000 activiteiten die volgend jaar worden georganiseerd. Naast de opsomming zelf, leest men er alles over parcours, afstanden, telefoonnummers van de organisatoren, info over bereikbaarheid met het openbaar vervoer, en nog veel meer.

Nieuw zijn 2 dossiers over "De macht van rituelen" en "Het sprookje van de fat burners", die zijn bijgevoegd
(in samenwerking met Weight Watchers).

Marching 2008 speelt ook in op de actuele trend van Nordic Walking en duidt duidelijk aan op welke wandelorganisaties ook Nordic Walkers welkom zijn.

Meer en regelmatig sporten is de boodschap. Marching kan daarbij een uitstekende leidraad zijn bij het opmaken van je wandelprogramma.

De kalender Marching 2008 kost 15 euro (zonder verzendingskosten) en is eenvoudig te bestellen via de online webwinkel van Aktivia (www.aktivia.be)
 of te koop in diverse boekenhandels. Een tip voor een leuk eindejaarsgeschenk ?

Bovendien kunnen de wandelsporters natuurlijk blijven gebruik maken van het gratis e-wandelboekje om hun prestaties bij te houden én van het gratis trainingsprogramma met de virtuele trainers André, Marina en Freddy op www.aktivia.be

Op deze webstek kan U wekelijks de voorziene tochten raadplegen (per week: plaats + contactnummer)
èn via de organsiatie AKTIVIA kunnen wij 5 exemplaren zomaar gratis wegschenken.

Geef een correct antwoord op de vraag:

Vanuit welke Westvlaamse gemeente start op zondag 13/1/2008 de KRATERTOCHT ?

Mail Uw antwoord en contactgegevens (naam en adres) vóór 8/1/2008 naar plietsplets@telenet.be
Winnaars worden persoonlijk verwittigd en krijgen de 400 pagina's tellende wandelgids thuis gestuurd.
Succes ! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste toffe boekenpakket van 2008

Ook in 2008 zal deze webstek U met zeer grote regelmaat informeren omtrent nieuwe uitgaven die in het boekenland best wel eens in de schijnwerper mogen staan. Dankzij de medewerking van diverse uitgeverijen waarmee we al jaren vol vertrouwen samenwerken kunnen we telkens weer de schijnwerper plaatsen op interessante boeken die een plaatsje in Uw eigen bibliotheek verdienen of gewoonweg eens moeten gelezen worden.

Voor onze eerste boekenpakket opteerden we voor:

    Een spetterend boek over ... hoe kan het ook anders ... champagne. Een godendrank die de voorbije dagen ongetwijfeld in grote hoeveelheden werd verbruikt en waaraan Fabien Scheys en Guido Francque in opdracht van uitgeverij Lannoo de nodige aandacht hebben geschonken. Startend met een bruisende geschiedenis van dit feestelijke vocht komen we in dit handig in de hand liggende boekje ook nog heel wat meer te weten over het productieproces, de naam 'champagne', de wereldlijke successen, de keuze van de champagne en het inhoudelijk aspect van het etiket. Tevens kunnen de leken onder U zich bijschaven op het vlak van proeven, bewaren, koelen, schebnken, decanteren en zelfs ... bezoeken van de Champagneregio.
Als klap op de vuurpijl krijgt U ook nog eens een overzicht van de 52 meest gereputeerde champagnemerken: van Ayala over Gosset tot Veuve Cliquot Ponsardin, telkens met een informatief gedeelte over de oorsprong en het domein èn de bestaande flessen (non-millésimé, millésimé en/of prestige).
224 pagina's interessante informatie die nog een meerwaarde krijgt door de prachtige en eigenzinnige fotografie van life-stylefotograaf Heikki Verdurme.

Het boek is één van de delen uit de "i FOODIE !"-reeks van uitgeverij LANNOO en kost 19,95 euro.

Ook voor de sportliefhebbers (en dan meerbepaald van de wielrennerij) is er nu het boek "Sjas Patat - het andere wielerboek" van de hand van sportjournalist Karl Vannieuwkerke. Na zijn 2 vorige uitgaven (Renner willen worden en Surplas) verrast Karl ook nu weer met een gevarieerd aanbod van portretten, columns, beschouwingen en andere schrijverij die hij zich eigen heeft gemaakt.En of de hoofdrolspelers nu actief zijn in het veldrijden, baanrennen of wegrennen ... alle bekende en sommige minder bekende namen komen ruimschoots aan bod. Dat de foto's van Tim De Waele hierbij zeer goed aansluiten en op zich bijna uniek zijn, zorgt ervoor dat ook zij die een hekel hebben aan wielrennen toch voor even van gedachten zullen veranderen. De beelden en de teksten spreken teveel voor zich om er in deze recensie enkele uit te halen, maar U mag er van op aan dat dit boek een ode is aan die renners die de sport doen/deden leven, hoe zeer sommigen ook hun best hebben gedaan (?) om deze sport in een slecht daglicht te plaatsen. Dat hij met Sjas Patat ook deze keer weer diverse culturele centra vult met een gelijknamige theatervoorstelling doet ons alleen maar dromen van méér.

"Sjas Patat" werd geschreven door Karl Vannieuwkerke voor LANNOO, telt 156 pagina's en kost 19,95 euro




 

 

 

Het laatste boek van dit recensiepakket is een pakkende misdaadroman van de Schotse Lin Anderson. Onder de titel "Zwarte vlucht" neemt zij de lezer mee van Glasgow naar Nigeria ... op zoek naar een ontvoerd jongetje dat zijn eigen moeder en grootmoeder vermoord zag worden en in groot gevaar verkeert nadat een talisman (gemaakt van menselijke botjes) op de plaats van de misdaad werd teruggevonden. Het is duidelijk dat er geen tijd mag verloren worden, maar het aantreffen van een romp in de Schotse wateren en een onafgewerkt onderzoek van eenzelfde feit in 2001 zorgt ervoor dat forensisch specialist Rhona MacLeod samen met haar politiecollega's hoog spel moeten spelen. Het is duidelijk dat de jarenlange aanwezigheid van de auteur in Nigeria haar geen windeieren heeft gelegd want inhoudelijk kan ze de lezer zonder enige moeite meeslepen in het Afrikaanse land èn met de aldaar geldende juju (een donker geloof met zwarte magie en menselijke offers). Dit boek mag zeker geplaatst worden naast "Mister Clarinet" van Nick Stone ... en ik ken mezelf: als ik een boek in één keer verslind moet het wel bijzonder spannend en vlot geschreven zijn. Een ware aanrader voor zij die eens willen rillen zonder beeldscherm maar met de fantasie die in het boek wordt aangereikt. 't Is al uitkijken naar een volgende roman gezien Lin Anderson momenteel full time schrijver is geworden.

"Zwarte vlucht" van Lin Anderson (318 pagina's) is uitgegeven door MYNX (De Boekerij) en kost 18,95 euro.  

Reageer (0)

31-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plietsplets wenst U een spetterende start van 2008

Klik op de afbeelding om de link te volgenPlietsplets wenst iedereen een bijzonder fijn, gezellig, sfeervol, aangenaam, spetterend, gezond .....

2008

Geniet van het nakende jaareinde èn stap met volle moed in het nieuwe jaar.

Ook in 2008 mag je dagelijks op
www.plietsplets.be rekenen !!!

Groetjes ........ Johan

Reageer (0)

27-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Brossé staat garant voor spetterende NieuwjaarsProms



Meesterdirigent Dirk Brossé en het Symphonic Orchestra openen naar jaarlijkse traditie het nieuwe jaar met een feestelijk & kwalitatief nieuwjaarsconcert, uniek in zijn soort.



 

Laat je verleiden door een magistrale mix van klassiek & musical. Samen met het Symphonic Orchestra nodigt Dirk Brossé enkele topsolisten uit beide werelden uit.

Musicalsterren Chris van Tongelen & Ann Van den Broeck brengen Broadway & West End opnieuw tot leven. Uit de klassieke wereld nodigt Dirk Brossé de virtuoze 17jarige pianiste Yanna Penson uit, en ook humor krijgt een prominente plaats tijdens dit unieke nieuwjaarsconcert.

In Gent belooft het klassieke komische duo Stenzel & Kivits humor met veel bravoure.

In Antwerpen zal Emmy award winning topcabaretier Hans Liberg schitteren.

 

Beleef het allemaal op 11, 12 of 13 januari in Capitole Gent of op 19 januari in Stadsschouwburg Antwerpen. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Info: 077/37.38.39 of www.musichall.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A TOUCH OF CHRISTMAS op 29/12 in Gentse CAPITOLE gaat NIET door !!!



We kondigden onderstaand concert bij voorkeur aan ....niet alleen omwille van de prachtige stem van Sabien, niet alleen omwille van de pleiade aan Vlaamse collega-artiesten, niet alleen omwille van het project VZW No Limits ... maar jammer genoeg ontvingen we vandaag volgend bericht:


Gezien de tegenvallende kaartenverkoop waardoor de kosten niet gedekt raken; lijkt het zowel voor de RvB van One-4-All vzw en ook die van No Limits vzw beter "A Touch of Christmas" niet plaats te laten vinden.

We begrijpen niet dat de kaartenverkoop niet wil vlotten ondanks de namen op de affiche, ondanks de wekenlange spotjes op S.Televisie en AVS, de 10.000 flyers die uitgedeeld werden, de campagne met affiches, promo tijdens VIVA Vlaanderen (Radio2) en Music for Life (STUBRU), het artikel in De Zondag, de aanwezigheid op de mainpagina van Kerknet.be - Showbizzsite.be - marktgigant.be - S.televisie.be , de telefonische campagne die  we hebben gedaan bij  mutualiteiten, busmaatschappijen en seniorenverenigingen  en zo verder....

We begrijpen wel dat alle artiesten die meewerken aan het project ontgoocheld zijn door deze afzegging. Het is toch de bedoeling dat er uiteindelijk een som geld overblijft voor No Limits vzw en Les 20 Coeurs de Justine Henin en niet met een af te betalen schuld.

Ik hoop voor uw begrip voor deze situatie.

Vriendelijke groeten,

Pascal Sagaert




Naar jaarlijkse gewoonte maakt SABIEN TIELS de kerstdagen nog gezelliger, nog warmer ...
Met pianist Dirk Schreurs stelde zij een sprankelend kerstprogramma samen zonder flauwe, melige kerstliedjes MAAR wel met vele jazzy pareltjes die in dit genre óók bestaan.
Na haar diverse optredens in Mechelen, Antwerpen, As, Oostende en Lanaken zorgt ze in Gent voor iets speciaal.

Op zaterdag 29 december 2007 geeft zij een zeer apart kerstconcert in de Gentse Capitole met de medewerking van



EVA DEROOVERE
LA SAKHRA
KATERINE
ERIK & SANNE
BARBARA DEX
PIM
SARAH



De toegansgkaarten kunnen besteld worden via 0473/93.66.99 of via www.sherpa.be
en de opbrengst gaat volledig naar de vzw NO LIMITS

Op 17 januari 2008 stelt Sabien in Heusden-Zolder haar gloednieuwe CD voor, maar daar leest U binnenkort op deze webstek alles over.

Info: www.sabientiels.com, www.liveconcerten.be en www.kinderkanker.be  

Reageer (0)

26-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KFC HO KALKEN weer toe aan jaarlijkse sportavond



De eerste namen zijn bekend voor de sportavond van voetbalclub KFC HO Kalken, traditioneel georganiseerd in de sportluwe eindejaarsperiode.
Image


Supportersclub de Hogeropvrienden slaagde erin om Ariël Jacobs te strikken voor de gezellige praatavond in de Koninkijke Harmonie in Kalken. De sympathieke trainer van Sporting Anderlecht staat al een tijdje in de belangstelling na het vertrek van Frank Vercauteren als hoofdcoach.

 

Op 29 december zal ook Roger De Vlaeminck van de partij. Eén van de grootheden uit de geschiedenis van het Belgisch wielrennen zal ongetwijfeld weer enkele leuke uitspraken in petto hebben voor de volle zaal. Herman De Landtsheer komt dan weer uit het Kalkense nest. De ex-jeugdtrainer van HO Kalken werkt al een tijdje in de schaduw van Georges Leekens, eerst bij AA Gent, nu bij Sporting Lokeren. De papa van Hogeroppers Maarten en Hannes legt uit wat hij nu net doet met zijn laptop.

 

Diezelfde avond hoopt de supportersclub ook een nieuw recordaantal leden te kunnen aankondigen. Bij de laatste telling kwam de boekhouder uit op 425, evenveel als de beste prestatie twee jaar geleden.

 

In de namiddag is er opnieuw de memorial Eugene De Tollenaere, of het Kalkens kampioenschap fietsen op rollen voor duo's.

 

De negende sportavond van HO Kalken vindt plaats op 29 december vanaf 20u in de Koninklijke Harmonie op de Kruisen in Kalken. Kaarten zijn te verkrijgen bij Claude Vannieuwenhuyse op tis1_vannieuwenhuyse@scarlet.be en de bestuursleden van de supportersclub.

 

Reageer (0)

21-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz optreden SABIJN in Gent 31/12
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Sabijn is een Jazzbeest vol humor..
Ze brengt naast Jazz ook Blues, Rock-and-Roll en Easy-Listening-Songs.
Je kan haar aan het werk zien in Gent  op maandag 31 december 2007
Old Loui's Tavern, St.Veerleplein 4  te Gent om 20 u
.

Tevens een optreden van saxofonist-klarinettist Nik Phelps.

"Jazz is haar thing, So let it swing".


Contact : 0476/ 34 13 16 en www.oldlouis.be

Reageer (0)

15-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse tentoonstelling brengt hulde aan BUTH ... vader van Thomas Pips
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met de tentoonstelling ‘Buth. Vader van Thomas Pips en andere muizenissen’ wil de Kunsthal Sint-Pietersabdij van 30 november 2007 tot 17 februari 2008 hulde brengen aan een van Gents meest veelzijdige kunstenaars.

 

Bij de meeste onder ons is Buth bekend als de Gentse cartoonist die in 1946 ‘Thomas Pips’ introduceerde bij dagblad ‘Het Volk’. Vele vijftigers vervallen bij het noemen van het pseudoniem Buth in nostalgische rêverieën en herinneren zich het ongeduld waarmee ze als kleine hummel op het Rondegazetje zaten te wachten. De gretigheid waarmee ze, eens het gazetje gearriveerd, op zoek gingen naar het muisje dat zich in de tekening had verstopt, doet hen nu nog steeds glimlachen.

 

In 1947 startte Leo De Budt inderdaad met het tekenen van de wieleravonturen van Pips in de ‘Tour de France’. Het werden erg populaire sportcartoons die tijdens de Tour dagelijks in de sportbijlagen van ‘Het Volk’ verschenen. In 1962 kwam er een afzonderlijk tourkrantje, het ‘Rondegazetje’, dat in de vooravond op straat werd verkocht. Daarin werd telkens een evenement uit de tourrit van die dag in een cartoon vertaald. Met deze dagelijkse bijdragen staat ‘Buth’ nu nog steeds in het collectieve geheugen van de Vlamingen gegrift.


   Buth - Tijl Uilenspiegel - Vertelsel- en kleurboek  Thomas Pips Geheim vliegende schotels (Buth)


Maar Léo De Budt is meer. Hij komt voort uit een nest van kunstschilders. Zijn vader
Victor De Budt doceerde aan de Gentse Academie. Via hem kwam Léo in contact met mensen als Gust De Smet en Frits Van den Berghe. Het was ook Victor die ervoor zorgde dat Léo in 1935 als jongen van zestien op de redactie van de Vooruit in de leer ging bij Frits Van den Berghe. Overdag assisteerde hij hem bij het tekenen van stripverhalen zoals “Pikkel en Duim” en “De Avonturen van Edmund Bell”, om dan ’s avonds naar de Academie te trekken, waar hij o.a. les kreeg van zijn vader, Oscar Coddron en Jos Verdegem. Hij werd er de primus van de klas en sleepte in 1939 zelfs de prestigieuze prix de Rome in de wacht.

 

Samen met stripwinkel de Negende Kunst wil het team van de Kunsthal Sint-Pietersabdij aantonen hoe sterk Buth, de striptekenaar verbonden is met Léo De Budt, de kunstenaar. Naast een uitgebreide selectie van strips en cartoons toont de expositie ook de evolutie in het schilderwerk van De Budt.

 

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op maandag.

Gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari.

 

 

Kunsthal Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersplein 9

9000 Gent

Info:

Tel.: 09 243 97 30

Fax: 09 243 97 34

e-mail: drr.sintpietersabdij@gent.be

www.gent.be/spa

Reservaties:

Tel.: 09 269 60 02

Fax: 09 225 18 14

e-mail: info@boekjebezoek.be

Reageer (0)

13-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Deprez 2008 in Gentse Capitole: tickets vanaf 13/12/2007 !!!!



Wie de nieuwe bejubelde voorstelling van Wouter Deprez wil zien, is eraan voor de moeite.
Alle voorstellingen in Vlaanderen zijn tot de allerlaatste stoel uitverkocht. Maar daar komt morgen verandering in, met een nieuwe reeks voorstellingen in Capitole Gent op 17, 18, 19 en 20 juli.
Tickets zijn vanaf morgen 13 december om 9.00u. verkrijgbaar!

 

Wouter Deprez en Capitole Gent, het is een winnende combinatie.

Met zijn vorige show WAR wist hij maar liefst 13 maal de Capitole Gent uit te verkopen, goed voor meer dan 20.000 toeschouwers! Volgens Wouter leent deze gigantische zaal zich dan ook perfect voor comedy. Niet voor niets koos hij Capitole Gent uit als locatie voor zijn sprankelende live-DVD van WAR.

 

Wie Wouter in Capitole Gent al aan het werk zag, wil zo snel mogelijk terugkomen. Wie er nog niet bij was, wil het zo snel mogelijk meemaken. Wees er dus snel bij, voor het ook deze keer te laat is!

 

Bestel vanaf morgen om 9.00u. als de bliksem tickets op 077/37.38.39 of op http://www.musichall.be

 

WOUTER DEPREZ IN CAPITOLE GENT

27 april 2008, 20.00u. (UITVERKOCHT)

1 mei 2008, 20.00u. (UITVERKOCHT)

17 juli 2008, 19.00u.

18 juli 2008, 19.00u.

19 juli 2008, 19.00u.

20 juli 2008, 19.00u.

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

 

Ticketprijzen – excl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.

Eenheidsprijs: 18 euro

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2007 was druk maar prachtig voor Gents auteur Stefaan Van Laere
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Nu 2007 naar zijn einde loopt, kan auteur Stefaan Van Laere terugblikken op een erg productief jaar.
In 2007 schreef hij (alleen of in samenwerking) in totaal vijf boeken, allemaal bij huis van vertrouwen uitgeverij Davidsfonds.


Een overzicht:

* De etiquettegids voor kinderen 'Met je vinger in je neus' samen met jeugdauteur Do Van Ranst en illustrator Harmen van Straaten, door Ketnet uitgeroepen tot Boek van Week



* Zijn vijfde thriller 'Zwaar water' in de reeks rond de Gentse commissaris George Bracke

* 'De smaak van kaas', een prachtig geschenkenboek over kaas met schitterende foto's van Philippe Debeerst



* 'Champagne', een indrukwekkend boek over de edelste aller dranken samen met wijnkenner Gido Van Imschoot en indrukwekkende foto's van Bart Deseyn, een van de toppers van de Boekenbeurs

* vers van de pers: 'Liefdesreceptjes van Winiefred' samen met kruidenvrouw Winiefred Van Killegem, tekeningen van Klaas Verplancke

Op Kokerello (1-3 dec. Flanders Expo) is de auteur aanwezig om over zijn boeken te vertellen.

Wenst u meer te weten over Stefaan van Laere, zijn boeken en hoe ze te bestellen?

Kijk op www.stefaanvanlaere.be of http://www.davidsfonds.be/publisher/author/detail.phtml?id=106

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs